PDA

צפייה בגרסה מלאה : חומצה לניקוי?

asafk
26-08-06, 23:12
אני צריך לנקות חלקי מתכת שונים שפירקתי ממנוע. דברים כמו צילינדרים, שבחלק החיצוני שלהם, בין צלעות הקירור, יש חלודה שאי אפשר להגיע אליה גם לא עם מברשת.
המליצו לי על טבילה בחומצה, שתנקה גם את החלודה וגם את שאר הג'יפה.

איזו חומצה?? (מה לבקש בחנות)
חוץ מזה, האם אפשר להשתמש באותו החומר גם לחלקי אלומיניום (כמו ראשים)?

אסף.

קיד
26-08-06, 23:46
אסף,

חלודה = חימצון
אתה רוצה להפסיק את התהליך. אז אל תשתמש בחומצה.
אתה רוצה לטפל בפני השטח ללא מגע מכני, אז תשתמש במח"ט (ממיר חלודה טמבור). שמו של החומר הוא פשוט מח"ט. ותעבוד בדיוק לפי ההוראות. בערך 80 ש"ח לקופסא קטנה.

אין לאלומיניום בעיות עם חומצות. הבסיסים הם אלה שתוקפים אלומיניום. אוקסיד של אלומיניום קשה כמו פלדה.

קיד.

lizard
26-08-06, 23:51
ברשותך אני אוסיף על השאלה ואשאל מה הם אמצעי הזהירות והבטיחות שנדרשים לעבודה ואחזקה של חומצה שכזו.

mixael
26-08-06, 23:52
אם תרצה ללכת על חומצה, נסה לחפש חומר שמוגדר כ"מסיר חלודה HG hagesan rust remover " , בהשריה למשך שעות עד יממה החומצה אוכלת הכל עד חשיפת המתכת הגלויה. לא יודע להגיד לגבי ראשים מאלומיניום.
כאשר אני חיפשתי, בחנויות אספקה טכנית אחדות נאמר שכרגע אסור להם למכור את זה כי זה חומר כימי פעיל בלה בלה בלה, באחרות אמרו שאפשרי להזמין במיוחד, ולבסוף נמצא על המדף בהום סנטר...

asafk
27-08-06, 00:01
אם מייד אחרי החומצה אני שוטף בהרבה מים ומייד משמן את החלק- עדיין תהיה בעיית חלודה?
מח"ט- קצת בעייתי בשני מקומות, לדעתי. בין צלעות הקירור של המנוע- כמו שנאי רואה את זה, הממיר ייצור שכבה על הצלעות שתפחית מהיעילות שלהן. בתוך הצילינדרים יש מקומות עם חלודה שטחית, שהממיר ייצור עליהם שכבה שאני לא רוצה בה. בשורה התחתונה, אני רוצה חומר נקי. מתכת נקיה. ממיר לא יתן לי את זה.

אסף.

Bulldog
27-08-06, 00:37
ניקוי עדין בחול?

ניקיתי בזמנו סעפת יניקה של TBI לV8 בחול (הסעפת אגב עשויה אלומיניום) התוצאות היו מדהימות.

tzagi
27-08-06, 04:51
Alluminium and acid dont mix,
Unless you want the parts to dissapear

Use carb dip, gunk or Barriman

http://www.gunk.com/CAT_CC3K.asp

Check with carburator rebuilders where to get it if its not avalable to the public.
Its good stuff and lasts for a long time.

tzagi
27-08-06, 04:58
Almost forgot
The ultimate parts cleaner
(I learned this trick during my motorcycle days)
1. find a slow cooker or a crock pot(its used to slow cook meat and vegitables)
2. fill with antifreeze
3. plug in, insert part, let cook overnight, keep temp at 90 cellcius(200f)
4. parts come out like brand new

Dont get any easier then that.

asafk
27-08-06, 10:43
וואלה? לבשל באתילן גליקול? והחלודה יורדת??? בשביל הניסוי אני הולך לעשות את זה...
חומצה של קרבורטורים- חשבתי על זה (וגם יש לי איזה ליטר- שניים על המדף), אבל כמה שאני זוכר היא לא אוכלת את החלודה. שווה לנסות.

עומר- אין לי אומץ לעשות ניקוי חול לצילינדרים...

אסף.

kd2
27-08-06, 14:40
אסף פנה לבני ל. , בפרוייקט הרנו 15 שהוא מריץ עכשיו הוא דיבר על חומר לניקוי שלא ניתן להשיג בשוק הפרטי בגלל שהחברות דורשות תנאי אחזקה וכללי בטיחות מחמירים.
בקיצור רק למוסכים ולתעשייה.
לפי התמונות החומר עושה פלאים !
לא מנקים מנועים בחול!

יש לי צילינדרים של חמישים לניקוי לפני חריטה , אני אבדוק את עניין נוזל הקירור.
עכשיו רק נשאר לי לבחור מאיזה נקבה במשפחה אני מקבל מכות על העלמות מסתורית של סירים...

רגע אבל בעצם אם זה מנקה כל כך טוב זה צריך לעשות את אותו אפקט בתוך מנועים שעובדים המון זמן,למשל טרקטורים כבדים ומשאיות ( מנועים דלוקים ברצף המון שעות באותה טמפרטורה ).
אבל בפועל זה לא ככה...

kd2
27-08-06, 14:43
מצד שני יש שמועה חזקה שבישול חלקים באבקת כביסה זה לא פחות ממדהים!

tzagi
27-08-06, 18:28
Quote:לבשל באתילן גליקול? והחלודה יורדת???

I dont remember specificly about alum oxide
But try it out....
thats how we used to clean motorcycle jugs(air cooled)
and they used to come out looking brand new.the alum was all shiny

asafk
27-08-06, 18:37
עכשיו הבנתי... אלומיניום. הצלינדרים של VW עשויים יציקת פלדה. אז את הראשים וחלקי האלומיניום אני אבשל באנטיפריז.
והצילינדרים? תנו לי לפחות מילה אחת חיובית על חומצות- ואיזה? (חומצה של קרבורטורים לא מורידה חלודה, למרות שאת המשקעים המגעילים היא מורידה יופי יופי)

כ"מסיר חלודה HG hagesan rust remover "

יש לזה שם מסחרי, או שזה השם?

אסף.

mixael
27-08-06, 20:20
זה הדבר המזהה היחיד שכתוב על האריזה. בקבוק חצי ליטר בצבע לבן עם כיתוב חום. המלצות לשימוש מודבקות עליו. אפשרי בטבילה ישירה, מהילה עד 5 / 1 , או מריחה עם מברשת. סיום הטיפול בין 10 דק' ל 12 ש', תלוי בחלודה. מנסיון, עובד יפה. עלה 70 ש"ח כאמור בהום סנטר, במקום אחר סביר להניח שיבקשו הרבה פחות.

mixael
27-08-06, 20:22
אה, הינה גם רשום באותיות קטנטנות שמכיל 50% חומצה פוספורית.

קיד
27-08-06, 22:21
אה, הינה גם רשום באותיות קטנטנות שמכיל 50% חומצה פוספורית.
אסף,
רגע לפני שאתה הולך להחסף לחומצה זרחתית בריכוז 50% כאשר אתה מוגן באמצעים ביתיים, תעבור אצלי, ואנסר לך את שתי הידיים. כך תסבול פחות מהנזק שיגרם לך מהחומצה הזרחתית.

לידיעה כללית:
חומצה זרחתית, אינה משפיעה כלל על רכמות רכות - עור, שריר - ואינה מותירב=ה סימן או צריבה. מסיבה זו כאשר נשפכת על היד חומצה זרחתית, אין המשתמש חש לשטוף את האזור המזוהם. התכונה המדהימה של החומצה הזרחתית היא לפעפע דרך העור, לעבור את רקמות השריר, ולהתיישב ישר על העצם. שם בתהליך איטי, היא מפרקת את הסידן של העצם, בדןמה לתהליך של בריחת סידן -"אוסטיופרוזיס". השלב הבא הוא מן הסתם שבר בלתי מוסבר ביד.

ניקוי נעים,
קיד.

lizard
27-08-06, 23:11
מישהו יודע איפה אפשר לנקות רכיבים שכאלה? הכוונה למפעל או בית מלאכה.
נראה לי מסוכן מידי כל ההתעסקות הזו עם חומצות וכדומה.

asafk
28-08-06, 00:37
אוקיי קיד, שיכנעת אותי. אני אביא את החלקים אליך למוסך, שתיתן לתלמיד בן ה14 שעושה כאלה עבודות אצלכם תמורת שכר מינימים פחות הוצאות ביגוד ונסיעות לנקות לי את החלקים בחומצה. 8-) 8-)

אסף.

tzagi
28-08-06, 03:27
Why Asaff

You surprize me
Why do it yourself when you can advantage of some minimum wage labor
with a bit of training, you whould make a perfect capitalist

Right on!!

דודי
29-08-06, 21:07
עבדתי השבוע אצל בחור בשם אלי שטינמץ, החברה שהוא עובד בה מתמחה בדיוק בחומרים להורדת תחמוצות מתכת והגנה על מתכת ,החומרים שלהם חדשים לחלוטין וידידותיים לסביבה, הוא הראה לי דוגמא מדהימה של הורדת צבע וניקוי לקראת צביעה באבקה, שחייב מתכת נקיה לחלוטין (לרוב עושים ניקוי חול)הטלפון שלו0528882457 .תגיד לו שהפנה אותך אליו .דודי האינסטלטור. בחור חביב ביותר ואני בטוח שישמח ליעץ ולעזור

עצמאותה
31-08-06, 01:35
מהקרות שערכתי במפעל צבעי אבקות בתנור, הוא מנקה חלודה מפלדות בחומר שנקרה MEK .
אני לא יודע על החומר הרבה אבל הבנתי שלא רצוי אפילו להתקרב אליו בגלל הנשימה.

eliv1
31-08-06, 11:34
M.E.K הינו חומר חריף מאוד, הנועד לנקות שאריות שמן ומשקעים על בסיס שמן (בטח שלא חלודה).
חומר מאוד מאוד חריף ומסוכן לעור ולנשימה.

kd2
31-08-06, 12:21
משמש גם בתהליך הזיקוק של השמן ( מינראלי ).

-->