צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי מתקן מים שבניתי - יש שיטה להלחים פלסטיק ?? [הכותרת נערכה]
בניתי מתקן מים לגג שמורכב מצינורות ביוב (חדשים מהחנות, לא משומשים...).
נתקלתי בבעיה בחיבור חלקי הצינור השונים אחד לשני (רואים בתמונה, איפה שיש את הדאקט-טייפ).
בחיבור בין כל שני חלקים שמתי גומיה מיוחדת והכנסתי אותם אחד לשני עם הרבה לחץ.
זה לא היה אטום לגמרי, ויותר גרוע, פשוט לא החזיק כי לא היה שום דבר שבאת חיבר אותם ביחד.
ניסתי לשים סיליקון, אבל הוא התייבש ופשוט התקלף מהצינור, הוא לא נדבק (ניסיתי גם לשייף קצת אבל לא עזר). לבסוף לקחתי איזה קילומטר וחצי של דאקט-טייפ ופשוט ליפפתי סביב החיבורים. בינתיים זה בסדר, אבל נראה חוראני לחלוטין. אמרו לי שיש שיטה להלחים פלסטיק, משהו כמו להדביק אותו אחד לשני. מישהו מכיר ויודע במה מדובר? למישהו יש הצעה אחרת?
הכותרת נערכה ע"י המערכת. נכון שהשאלה היא "שאלה לגבי מתקן מים שבניתי"ת אבל למה לא לפרט בכותרת מה בדיוק השאלה ? זה רק יעזור בחיפוש עתידי ויעזור לגולשים עכשיו להבין מה השאלה....
לאינסטלטורים יש מלחם כדי לרתך את הצינורות
שאלת תם - ניסית להדביק את החלקים עם דבק 3 שניות ?
או שהרווח ביניהם גדול מידי ?
אתה יכול לנסות "הלחמה ביתית".
קח סכין עם ידית עץ או פלסטיק,
תלבן אותה עם גזייה
ואז תמיס את הפלסטיק כאילו אתה מורח אותו כדי להדביק את שני החלקים.
אינסטלטורים בין השאר משתמשים בברנר קטן כדי לחמם זוג חלקים שבמצב קר היו נכנסים אחד לשני בלחץ. חימום של הצינור הרחב יותר > הכנסה בלחץ של הצנור עם הקוטר הקטן יותר > קירור > אטימה טובה. אם אין ברנר, אפשר לנסות עם גזיה (הזהר שלא להמיס את החומר, יש צורך בחימום עד למצב שהחומר מתחיל להיות רך).
נראה לי שחל כאן בלבול מסוים.
הלחמת צנרת אינסטלצייה (עד כמה שידוע לי) אפשרית אך ורק בצנרת מסוג "ג'יברית", הבחור משתמש בצנרת 4" PVC.
הלחמות ג'יברית נעשות ע"י מכשיר חשמלי שמתחבר לאלקטרודות בילד-אין בצנרת הייעודית.
צנרת זו מגיעה מקורית בצבע שחור, להבדיל מ PVC (אפור וכתום).
לא ניתן לדעתי להלחים PVC כיוון שהמבנה שלו לא מאפשר זאת.
יתרה מכך צנרת PVC לא מיועדת לשאת לחץ, אותו כנ"ל המחברים שלה.
תקנו אותי אם אני טועה...
אמיר חסידים
11-07-06, 21:23
שלום
במקרה אני יודע בוודאות שלא מלחימים את הPVC .
כן ניתן לחמם ולהלביש אחד על השני ( אפשר לחמם גם על אש גלויה )
הצינורות שמלחימים הם צינורות ייעודיים מפוליאטילן וממש לא פשוט לבצע ללא המתקן ...
תנסה להשתמש בדק פלקסוס או בדבק חם .
אגב , אין באמת שום סיבה שלא תאטום את הצינורות עם הגומיות ! הם נועדו לכך!!
בהצלחה
תודה על כל העצות!
הצינור הוא אכן PVC, זה צינור אפור שצבעתי לשחור (גם זה מתקלף, צבעתי בצבע יסוד ועליו את השחור. הפלסטיק הזה פשוט דוחה הכל! אפילו הצבע מתקלף ברגע).
יש גומיות, אבל הם לא מונעות משני חלקי הצינור להתנתק. משום הטילטולים של הג'יפ, החלקים פשוט מתנתקים, אני חייב לחבר אותם אחד לשני.
אז לא הבנתי, את שיטת ההלחמה אי אפשר לעשות בגלל שזה PVC?
דבק 3 שניות? לא ניסיתי, לא נראה לי שיחזיק. דבק חם? אני אנסה.
כמו שכבר כתבו אחרים לא ניתן להלחים את הPVC אך לעומת זאת יש דבק מיוחד לצורך העניין.השימוש בדבקים אחרים לא יתפוס לאורך זמן במיוחד לא כשזה חשוף לשמש.יש צנרת PVC שהחיבור שלה נעשה ע"י הדבקה אם אני לא טועה מדובר רק על קטרים קטנים.לא זוכר לומר לך מה שם הדבק אבל בכל חנות אינסטלציה ממוצעת תוכל למצוא.אם לא תסתדר שלך לי הודעה ואשיג לך את השם של הדבק.
הראל
תנסה דבק חם, ואם לא אז דבק מהיר + אבקת סודה לשתייה, יוצר פלסטיק אינסטנט ואוטם לאורך זמן, רק מה אצלך זה תפרים ארוכים מאד אז תצטרך הרבה שפורפרות של דבק וסודה לשתייה בכמות שתספיק לחדר אוכל גדודי לשנה.
קצת סדר בבלגן.
את כל החומרים התרמופלסטיים אפשר להלחים. פלסטיקים תרמופלסטיים הם כל החומרים שניתן להתיך מחדש לאחר הייצור הראשוני ובעצם כל פעולת הזרקת פלסטיק מתחילה בחימום של פתיתי החומר. חומרים תרמוסטיים אינם ניתנים להתכה מחדש כי ההתקשות מבוססת על שינוי כימי לא הפיך והם כוללים פוליאוריטן, בקליט ודומיו, משפחת האסטרים כמו פוליאסטר ועוד.
PVC אפשר להלחים בקלות ובצורה עמידה ואטומה למים. (לדוגמה, כל המתקנים המתנפחים למיניהם מיצרים ומתוקנים בשיטה הזו) השיטה המקובלת היא בעזרת מלחם פלסטיק שזה בעצם מפוח אויר חם חזק (כמו פן לשיער) עם דיזה לריכוז זרם האויר וכיוון טמפרטורה. ההלחמה (בעצם זה ריתוך כי לא נעשה שימוש בחומר ביניים אחר אלא בהתכה והוספת חומר מאותו סוג)נעשית בעזרת מוט דק מאותו חומר שמותך ביחד עם שולי החלקים המרותכים ומתחבר אליהם. מכינים פאזות בקצה החלקים , מצמידים אותם זה לזה ב"פיקים" בעזרת מלחם חשמלי חזק ואח"כ מלחימים בתנועה רציפה כשמתקדמים עם הפן ומוט ההלחמה סימולטנית. צריך להתאמן ולנסות לפני כן במיוחד כדי למצוא את הטמפרטורה וקצב ההתקדמות הנכון שימנעו מהחומר להשרף או להשאר קר מידי.
PVC כאמור, מתאים להלחמה וישנם סוגים שמתאימים להדבקה. קיימת מערכת צינורות ואבזרים שמתוכננים להדבקה. הצנור בצבע אפור או לבן וישנם כל החלקים הנלוים. אפשר למצוא בחנויות אינסטלציה מקצועיות, דוגמת מנדלסון בחדרה וגם אצל ספקי ציוד לבריכות שחיה ביתיות, שם נעשה שימוש נרחב בצנרת הזו. רצוי לברר אם החומר עמיד בקרינת UV , נדמה לי שכן, אחרת כדאי לצבוע את המוצר בסיום כי PVC רגיל מתפרק די מהר בשמש. הדבק מיועד במיחד למטרה הזו והחיבורים חזקים ועמידים. ישנם גם ברזים כדוריים מתאימים להדבקה וכך נחסך הצורך לחבר ברז רגיל עם כל מיני סיליקונים.
http://imgsrv.pic4u.co.il/d1e1b14423c3bd54114ed4aa5f364000000000.a spx
זהו מלחם פלסטיק מתוצרת לייסטר LEISTER ששולטת בתחום. המכשיר אינו זול אבל עושה את העבודה. בתמונה לא מופיעה הדיזה שמרכזת את זרם האויר כי ישנם מספר סוגים לפי מוט ההלחמה הנבחר. ישנו גם מוביל לאלקטרודה שעוברת דרכו ומצמידה לחלקים. אפשר למצוא את המכשיר בחנויות לכלי עבודה מקצועיות וגם אצל ספקי ציוד לפחחות וצבע לרכב. מתקני פגושים משתמשים בכלי הזה.
דוגמאות לצנרת PVC להדבקה.
http://imgsrv.pic4u.co.il/d1e1b1838827f7d8184f96b901b15aa0000000.a spx
http://imgsrv.pic4u.co.il/d1e1b1d58128e78c0c48e79e91358600020000.a spx
http://imgsrv.pic4u.co.il/d1e1b1149a4977846e4527bf6b24d9a0020000.a spx
צנרת "גיברית" זו מערכת צינורות אינסטלציה למבנים גדולים, עשויה HDPE -פוליאתילן בצפיפות גבוהה. הצנרת מיועדת להלחמה וכוללת מופות עם סליל חימום חשמלי בתוכן ועוד מספר מכשירי הלחמה יעודיים ומיוחדים. רוב המשתמשים במערכת הם קבלני אינסטלציה גדולים כי הציוד יקר ודורש מיומנות מקצועית.
לדעתי,מערכת הצינורות בהדבקה היא המתאימה ביותר למכל מים כי היא נוחה וקלה לשימוש וקיים מבחר אבזרים שמתאים למטרה. מחיר החלקים יקר יותר מצנרת אינסטלציה אפורה רגילה והצינורות קיימים, למיטב זכרוני, באורך 3 מ' מינימום, אבל ההדבקה פשוטה ודורשת חספוס האזורים, מריחת דבק עליהם והצמדה לאחר מספר דקןת.
ארז
דבק חם ניתח בטמפ' מאוד נמוכה, הוא לא יחדור מספיק לצינור הPVC ולא יהיה חזק (מניסיון). כל העסק עלול להתפרק מהטלטול בשטח.
בייחוד אם יש מרווח מסויים בין הצינורות, כדאי לחשוב יותר בכיוון דבק אפוקסי נוזלי, או פיברגלס.
אמיר חסידים
12-07-06, 14:24
שלום
אני רוצה שוב לחזור על דברי בכדי לחדד אותם .
צנרת הPVC המצולמת לא נועדה להלחמה (ריתוך ) ולא משנה הבלוואייר ("מלחם") שבו תשתמש .
ישנם המון צינורות שכן ניתן להלחים , בינהם גם PVC אבל לא זה (נבדק !).
צינורות שניתן להלחים (HDPE,LDPE,PVC ועוד...) אפשר להשיג במקומות רבים (אינסטלציה וכו') יש עם גופי חימום ויש כאלו שללא , בכל מקרה נדרש ציוד מיוחד על מנת ליישם את ההלחמה .
הלחמת צינורות עם בלוואייר לא מומלצת מכיוון שהיא לא חזקה מכנית מספיק וגם לא פשוטה בכלל! זו הסיבה השלא מבצעים הלחמת צינורות עם בלוואייר !
ההלחמה עם בלוואייר פשוט עם פייה (אין חובה להשתמש במתוחכמים כ"כ ) מיושמת בדר"כ ברצפות כמו באולם ספורט , לפעמים גם בברכות וגם ביישומים מיוחדים...
המלצתי לך היא לפנות לאיזה דוד אינסטלטור , סליחה שרברב! ולבקש טובה ...
או שתנסה לאטום עם הגומיות המקוריות ואח"כ ליישם דבק (פלקסוס )לטובת החוזק המכני.
בהצלחה
דבק חם מתפרק גם הוא מחיבור בצינורות. מנסיון.
סה"כ, כשהגומיות המקוריות במקום כמות המים שמצליחה לברוח אפסית, ואצלי הבריחה העיקרית היא דרך הברז שמותקן בחור שקדחתי בסופית ("פקק") של צינור כזה. נראה לי שהלחמות/ הדבקות הם השקעה מוגזמת, יחסית לכמות המים שמאבדים.
חברים, תודה רבה על התשובות המושקעות!
מה זה הדבק פלקסוס הזה? הבנתי שזאת אולי הדרך היחידה?
אלעד, הבעיה היא לא בריחת מים, אלה שפשוט החלקים מתנתקים אחד מהשני. הם מוכנסים אחד לשני בלחץ, כשביניהם יש את הגומיות, אבל משקל המים והזעזועים של הרכב פשוט גורמים לחלקים להתנתק אחד מהשני. אני מחפש דרך לחבר אותם ביחד. את המתקן שלך בנית לבד? איך מוחברים החלקים? רק בעזרת גומיות? איך זה מחזיק בלי להתנתק?
לא סתם אמרתי ריתוך או חימום אצלי בבית אינסטלטור עשה חיבור בין שני חלקים שווי קוטר על ידי ריתוך חימום כל אחד יבין איך שבא לו וזה מחזיק כבר 10 שנים בלי נזילות ובלי כלום .
יש ברשותי את הבלואוויר ( יסלחו לי על האיות ) מהתמונה -כך שאם משהוא יודע כיצד להשתמש בו אז מוזמן .
המכשיר אכן משמש באופן הנפוץ ביותר בעולם פחחות הרכב - ליתר דיוק - תיקון פגושי הפלסטיק של פריבטים - התיקון קל לרוב וצברתי כבר ניסיון לא מועט בתחום !
אגב יש בחור מגיפטריפ בעל ניסן טרנו ארוכה - למיטב זכרוני הוא שרברב - על גג הרכב הוא התקין גגון מסיבי מצנרת דומה - עושה רושם שתוכל להעזר בו .
לגבי הצביעה - לשנורקל שבניתי מצינורות ביוב אפורים, הספיקו 2 שכבות של ספרי צבע רגיל מהסוג הזול ביותר (מצאתי במחסן).
החזיק מעמד יותר זמן מהרכב...
שלום לכל החברים
הצנרת המומלצת לשימוש למיכל מים היא כאמור מסוג HDPE .
שמות מסחריים שנפוצים בשוק : "גיבריט" "אקאטרם" "וואווין" "קוסטילן" "מובילית" וכו'.
היתרונות הינם עמידות בקרינת UV ומערכת אביזרים מתרתכת . חשוב מאוד בשטח.
ניתן לפנות אליי בשאלות נוספות.
חג
0523638200
אמיר חסידים
14-07-06, 16:22
לגבי דבק הפלקסוס :
הדבק מכיל ממס שתוקף את שני חלקי הפלסטיק ממיס אותם ומתנדף ואז כאשר הדבק מתקשה הוא בעצם "חודר" לשני החלקים .
הבעיה עם הדבק היא שאני לא יודע איפה להשיג אותו (אני עבדתי איתו בצבא) .
בגלל שהדבק מכיל ממס חריף לא רצוי לעבוד איתו במקום סגור .
מנסיון הדבק מפתיע לטובה ברוב המקרים .
נראה לי שאם תמצא שפופרת או שתים זה יפתור את הבעיה , אגב יכול להיות שיש אותו בכל טמבוריה , אני מעולם לא חיפשתי .
שיהיה לנו סוף שבוע רגוע ...
לגבי דבק הפלקסוס :
הדבק מכיל ממס שתוקף את שני חלקי הפלסטיק ממיס אותם ומתנדף ואז כאשר הדבק מתקשה הוא בעצם "חודר" לשני החלקים .
הבעיה עם הדבק היא שאני לא יודע איפה להשיג אותו (אני עבדתי איתו בצבא) .
מצאתי חנות דרך האינטרנט שמוכרת את הדבק הזה - אלרם, דבקים מקצועיים בע"מ.
אם מישהו במקרה צריך זאת הכתובת - http://www.devek.co.il/ShowArticle.aspx?id=41
זה מה שכתוב על הדבק - "פלקסוס EP205 הינו דבק דו מרכיבי בעל מיצוק מהיר (3-6 דקות), משחתי, יציב ובעל חוזק גבוה למשיכה תוך תעונות מילוי מרווחים.
פלקסוס EP205 נשאר יציב על משטחים מאונכים ומציע עמידות גבוהה לממיסים.
החומר מדביק ביעילות בטון, עץ, בדים, פלדה, אלומיניום, קרמיקה וסגסוגות נחושת. "
בחומרים לא כתוב פלסטיק. יכול להיות שזה לא אפקטיבי לגבי צינורות הביוב?
אגב יש בחור מגיפטריפ בעל ניסן טרנו ארוכה - למיטב זכרוני הוא שרברב - על גג הרכב הוא התקין גגון מסיבי מצנרת דומה - עושה רושם שתוכל להעזר בו .
אתה זוכר במקרה שם או משהו שייקל עלי למצוא אותו שם?
לחידוד דברי האחרים:
1. הצינור אינו מתאים להלחמה ולכן לא מתאים למה שיעדת אותו
2. הצינור אינו עמיד בU.V ועד שתמצא דרך לקבע את הצינור יתפורר הצינור (הוא ממש "נשרף" בשמש ןהופך שחור ופריך.
3. תוספת לדברי האחרים - מים בצנרת שכזו מבאישים,מתפתח בצינור ירוקת ושות', ולכן זה נקרא צינור ביוב
4. מערכת כמו שלך במידה ואתה לא ניגש למכון יוקרתי לשיפורי רכבים , אלא ע"י חבר קבלן או דומה
לא צריכה לעלות יותר מדי(לא יודע מה מחיר הצינור ,אבל יודע כמה נזרק בכל פרוייקט שמתבצע)
ואז תוכל לענות כמו שצריך ממתקן שלא יטריד את מנוחתך כל הזמן .
בידידות
שלומי
מצאתי חנות דרך האינטרנט שמוכרת את הדבק הזה - אלרם, דבקים מקצועיים בע"מ.
אם מישהו במקרה צריך זאת הכתובת - http://www.devek.co.il/ShowArticle.aspx?id=41
זה מה שכתוב על הדבק - "פלקסוס EP205 הינו דבק דו מרכיבי בעל מיצוק מהיר (3-6 דקות), משחתי, יציב ובעל חוזק גבוה למשיכה תוך תעונות מילוי מרווחים.
פלקסוס EP205 נשאר יציב על משטחים מאונכים ומציע עמידות גבוהה לממיסים.
החומר מדביק ביעילות בטון, עץ, בדים, פלדה, אלומיניום, קרמיקה וסגסוגות נחושת. "
בחומרים לא כתוב פלסטיק. יכול להיות שזה לא אפקטיבי לגבי צינורות הביוב?
הדבק שיכול להיות רלוונטי מופיע מן הסתם כאן
http://www.devek.co.il/ShowCat.aspx?id=101
ולא נראה לי שזה ה205
טלפון לסוכנות יתן מן הסתם תשובה מדויקת
אתה זוכר במקרה שם או משהו שייקל עלי למצוא אותו שם?
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Albums&group=8&item=5320
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=1&item=675345
רצוי לציין כי אני מתנגד למים על הגג-מים יש למקם כמה שיותר נמוך!
למערכת הצינורות שמיועדת להדבקה דבק יעודי שניתן לרכוש עם הצינורות. הפלסטיק מהונדס במיוחד לעבוד עם הדבק שלמעשה ממיס את הפלסטיק. ההדבקה חזקה ומתוכננת לעמוד בלחצים של מערכת המים הציבורית ואפילו יותר. הצנרת מיועדת למי שתיה ולא צריכה להיות בעיית ירוקת קשה יותר מאשר בכל ג'ריקן מפלסטיק.
מצאתי!!
יש חומר שנקרא "קויק-פלסט". הוא עשוי משני חומרים שצריך ללוש אותם ביחד לפני השימוש, והוא מתאים לרוב סוגי הפלסטיק - PVC, CPVC, ABS. מצאתי אותו בטמבור.
לפי האריזה הוא מתאים גם לתיקון פיצוצים בפגושים, לוח שעונים, רדיאטורים וכל דבר העשוי מפלסטיק.
הוא מתקשה וניתן לעיבוד (שיוף, קדיחה וכד').
הדבקתי איתו את חלקי הצנרת של מיכל המים שלי ובינתיים זה נראה מצוין!
תודה רבה לכל מספקי התשובות
ואני ממליץ בחום לפי שנתקל בביעות חיבור ואטימה של פלסטיקים למיניהם.
אמיר חסידים
19-07-06, 20:40
תן צילומים שנראה את התוצאה .
ואם תוכל גם לעדכן אותנו על עמידותו של הפתרון ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.