PDA

צפייה בגרסה מלאה : וולוו v40 מכירים?

asafk
28-02-25, 11:20
כמובן בגרסת הוולוו 190 כס וגיר פלנטרי ולא גרסאות האקובוסט ופאואר-שיט של פורד.

משהו מיוחד שצריך לדעת? למישהו כאן יש / היה כזה?

אסף.

shachar
01-03-25, 10:30
אח שלי נוסע על כזו כבר כמה שנים מהניילון
אבל T5 עם 245כ"ס

שלח ה"פ אם תרצה לדבר איתו

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

מוטי טויוטה
01-03-25, 23:11
היי

שחר, בv40,
גרסת הt5 מגיעה עם גיר 8 הילוכים,
גרסת הt4 מגיעה עם גיר 6 הילוכים.
ואם יש לאחיך כזו מהניילון בתצורה נדירה מאוד( כמעט ואין טי 5, קשר אותנו אם תוכל כשירצה למכור, יש לנו קהילה שתשמח לאחד כזה).

אמנם הניסיון שלי מצומצם מבחינת ק"מ ווותק -
Xc 40, t4, 8 הילוכים כבר 3 שנים אצלנו( ובת כמעט 5 בכללי)ו40 אקמ.
S60, t4, 8 הילוכים, חודש אצלנו( בת 5 ו42 קמ)

מנוע פשוט נהדר, vfm עצום (מכרתי יאריס 15 לפני ה S60, שכנראה עולה יותר מv40 מקבילה)
על הגיר לא אוכל להעיד ממקור ראשון - בשנתונים שלי כבר שידכו 8, בקבוצות לא נתקלתי בתלונות.

מוזמן לשלוח הפ/ווטסאפ, אקשר אותך עם אחד שמחזיק כמו שלך בדיוק, ננסה לבדוק אם מכירים את הרכב הספציפי שמצאת/תמצא וכו.

asafk
01-03-25, 23:19
תודה מוטי. אני בהחלט מחפש חיזוקים להעדפה של v40 כזו על פני יאריס היברידית.
הגברת צריכה עוד לעשות סיבוב ולהחליט.

אסף.

asafk
02-03-25, 07:57
אח שלי נוסע על כזו כבר כמה שנים מהניילון
אבל T5 עם 245כ"ס

שלח ה"פ אם תרצה לדבר איתו

Sent from my SM-N986B using Tapatalkובכל שאני חושב על זה ..... תן סימן כשהוא מוכר.

אסף.

shachar
02-03-25, 08:03
רשמתי לפניו...

הוא תל אביבי אז חיפש אוטו לא גדול.
ולא נראה לי שישחרר כל כך מהר.

asafk
10-03-25, 17:50
תודה למוטי על העזרה המועילה.
מעבר מאיטלקיה לשוודית. הלם תרבות.

אסף.

מוטי טויוטה
11-03-25, 08:30
זה לא קרה בלי תמונה

shachar
11-03-25, 09:03
אגדה אורבנית

asafk
11-03-25, 09:19
לפני שאעלה תמונה אני רק אסכם שמדובר בסוג של הגרסה השוודית לג'יטיאיי. הצ'בק של 7 שניות (או פחות אם זה ה245:כ"ס) מצד אחד, יחידת הנעה של וולוו-אייסין עם אמינות שוודית-יפנית (ולא פורד פוקוס כמו שהיה בשנים הראשונות) עם טונות של מומנט בכל סלד, נוחות, איבזור וגימור וחומרים של רכב יוקרה - ומחירי טיפולים רגילים לחלוטין בניגוד לתדמית.
וזה במחיר של מאזדה או יונדאי משנתונים דומים.
אני לא אומר שהרוב טועה - אבל למי שמחפש ערך מירבי לכסף ומשהו קצת מחוץ לסטנדרט - הנה חלופה מעניינת.
ימים יגידו אם זו היתה קניה טובה לגבי הדגם באופן כללי ובאופן פרטני המכונית האחת הזו מהסוחר הזה.

אסף.

shachar
11-03-25, 09:22
תבדוק עלות וזמינות של צמיג..

מוטי טויוטה
11-03-25, 09:49
לדעתי הוא נועל 225/45R17
זה לא צמיג 15 אינץ, אבל לא מכיר בעיה בזמינות/במחיר של מידה כזו

shachar
11-03-25, 10:34
לאחי לקח חודש לקבל צמיג בגודל המתאים
והמחיר היה בהתאם

מוטי טויוטה
11-03-25, 10:36
אגב, באופן מפתיע מאוד:
ממליץ לבדוק מחירי צמיגים דרך מאיר, היבואן.
מכיר כמה חבר'ה שקיבלו מחירים תחרותיים מאוד ביחס לפנצריות אחרות.

אצלי בשתיהן גאנט 18, לחלוטין לא נחמד לשלם סביב 1000 ליחידה על מישלין ספורט 5.

shachar
11-03-25, 11:12
אכן דרך היבואן מכיוון שזו מידה מיוחדת

שגיא S
11-03-25, 12:31
אני גם מאוד חובב את המכוניות של וולוו. תמורה גבוהה מאוד למחיר.

בפרט - דגם XC60 הישן יותר, עם המנוע 3 ליטר. 300 כוח סוס.
מכיר ממקור ראשון רכב כזה שמציג אמינות מאוד מרשימה, חזק מאוד ונוח מאוד.

asafk
11-03-25, 14:12
תבדוק עלות וזמינות של צמיג..

Sent from my SM-N986B using Tapatalkזה לא ג'יפ שמחליף צמיגים כל שנתיים. ולא מונית.
בפיאט - גם חתך 45 על חישוק 17 - בינתיים עם אותם צמיגים 5 שנים כמעט מאז הגיעה אלינו והם לא היו חדשים.
זה רכב שעושה אלפים בודדים של קמ בשנה. כשתגיע החלפה.... שיהיה.

אסף.

shachar
11-03-25, 14:18
וכמובן שהמצב של כבישי תא מעולה במיוחד בחפירות.

ופינת ניקוז שבשפת מדרכה, תמיד יושבת במקום ואין סיכוי שתחתוך צמיג בחניה.

רגישות של חתך מאוד נמוך, לא בלאי.

asafk
11-03-25, 16:45
אז
א. אותו חתך 45 כמו באוטו הנוכחי אז כנראה זה בסדר.
ב. בדקתי ויש מלאי והמחירים ממש בסדר למותגים הטובים.
בקיצור... לא להלחיץ.

אסף.

erezgur
11-03-25, 17:56
סיקרנת...

איזה דגם קנית?

asafk
11-03-25, 19:16
V40 T4 Rdesign
2 ליטר 6 הילוכים. 190 כ"ס.
ולא שרמת הגימור משנה משהו אבל זה מה שבא עם חישוקי 17 (ועוד כמה דברים שלא צריך כמו מושבים יותר טובים והמתיחת פנים של הפנסי לדים)

אסף.

TDI
18-03-25, 22:54
תתחדש!
נשמע מסקרן מאוד!
תוכל לשתף בסד"ג מחיר?

asafk
18-03-25, 23:05
קצת מעל המחירון - 65000.
ובמחיר הזה עוד דברים בערך של כמה אלפי ש"ח ככה שאפשר לומר שהמחיר נטו סביב המחירון.

בשבוע הבא אני אעלה אם תרצו קצת פרטים על מה למדתי בתהליך - מעין מדריך קניה מאוד תמציתי.

אסף.

TDI
18-03-25, 23:31
נשמח.
תודה!

Asaf-a
19-03-25, 05:24
קצת מעל המחירון - 65000.
ובמחיר הזה עוד דברים בערך של כמה אלפי ש"ח ככה שאפשר לומר שהמחיר נטו סביב המחירון.

בשבוע הבא אני אעלה אם תרצו קצת פרטים על מה למדתי בתהליך - מעין מדריך קניה מאוד תמציתי.

אסף.

לאיזו שנה וכמה הקילומטרז?
מדובר על סדאן?
נשמח לתמונה.

KOOKE
19-03-25, 07:09
בלי תמונה זה הכל דיבורים באוויר

בכל מקרה תתחדש אחלה קנייה ואחלה תמורה לכסף

erezgur
19-03-25, 09:52
אסף - בהחלט מעניין.
באופק הלא רחוק עומדת על הפרק החלפת מכונית לבת שלי, התקציב דומה והמפרט מעניין, בהחלט פותח כיוונים שלא הבאנו בחשבון.

נשלח מהנייד

KOOKE
19-03-25, 12:55
זה תמיד כיוון מעניין רכב יד 2 טוב כשלעצמו אבל שלא זכה לאהדת הציבור בארץ שהולך שבי אחרי מותגים יפניים או קוריאניים- השווי של כזה רכב כיד 2 נמוך ביחס לתמורה

asafk
21-03-25, 09:52
אז אני אכתוב כמה דברים כלליים שכדאי לדעת אם מחפשים כזה רכב, מעין סיכום של מה שלמדתי עד כאן בזמן החיפוש והקנייה.

מה זה בכלל V40?
זוכרים את הדיונים שהיו כאן על פורד פוקוס וכמה שזה רכב נהדר ונפלא? אבל בואו, זה עדיין פורד, ובשנתונים קצת מתקדמים הוא עם מנוע של פורד ועם גיר של פורד - שילוב של אקובוסט ופאוור-שיט - שהם לכל הפחות שנויים במחלוקת אבל כנראה שהם דרעק ממש. וגם מדובר בעגלה, אין דרך נעימה לומר את זה.
אם רק היה פוקוס קצת יותר דינמית, ואם רק היתה פוקוס עם מנוע לא של פורד ועם גיר פלנטרי - רגע, יש - מזדה 3. גם מכונית נהדרת עם אותה שילדה ועם מנועי מזדה וגיר פלנטרי יפני. אבל עדיין.... הגרסאות החזקות לכאורה הן 150 כ"ס, מכונית של 9 שניות אמנם אבל בשנתונים האלה זה כבר לא נחשב מהיר. וכמו פורדקוס זו גם מכונית די 'עממית' באיבזור, הרבה פלסטיק שחור כמקובל ביפן למרות שאיכות הביצוע מצויינת - זו עדיין לא סביבה מפנקת או משהו. אם רק היתה מכונית על הפלטפורמה של מזדה 3 אבל חזקה קצת יותר, ומאובזרת ברמה המפנקת... אז יש וזו וולוו V40.
השנתונים הראשונים היו עם המנוע והגיר של הפוקוס ואני לא מדבר על זה בכלל. הסטורית מדובר באותה פלטפורמה ששימשה במשותף את פורד מזדה וולוו. אבל כאמור על הדגמים האלו אני לא מדבר למרות שראוי לציין ש T5 של אותן שנים היה מנוע וולוו 5 צילינדרים מעניין מאוד ולא רע. אבל גם לא רלוונטי כשיש את הדור החדש יותר.
איזה דגמים קיימים?
מ2015 בהדרגה עברו למנועי וולוו 2 ליטר עם גירים או ידניים (לארץ הגיעו בודדים ורק בגרסאות הבסיס) או אוטומטיים יפניים. T4 היא הגרסה עם 190 כ"ס ורצועת כוח שמתחילה בשיא המומנט בפחות מ 1400 ונגמרת בשיא הספק סביב 4000 - כן, גמיש ורגוע וכמעט כמו מנוע 6 טורי - ומתחתיה יש גרסאות T3 שלא מעניינות אותנו (בשביל 150 כ"ס תחפשו מזדה) ואפילו T2 שזה ממש לא לעניין, ומעל יש את ה T5 - הפעם עם 4 צילינדרים ועם 245 כ"ס. בגדול כולם אותו מנוע עם כיול שונה וטורבואים מעט שונים בין הדגמים. מתוך בין 200 ל 300 מכוניות V40 שנמכרו בארץ בכל שנה, בערך מחציתן הן T4.
יש שתי רמות גימור עיקריות - קינטיק זו הרמה הבסיסית, אבל שלא תהיה טעות - האיבזור ברמת הגימור הזו ובשנתונים האלו לא בסיסי בכלל, הרכב עמוס כל טוב גם בגרסה הזו, כי מדובר במתחרה ישירה לקומפקטיות פרימיום הגרמניות אאודי A3 ב.מ.וו סדרה 1 ומרצדס A קלאס, והגרסה הספורטיבית לכאורה R-Design וזה רק לכאורה כי ההבדלים הם בעיצוב בעיקר וצמיגי חתך נמוך על חישוקי 17 במקום 16. העיקר ברמת הגימור הזו הוא פנסי חזית של מתיחת הפנים עם לדים בצורת "הפטיש של ת'ור", ומושבים מצויינים נוחים ותומכים עם משהו כמו אלקנטרה להניח עליו את התחת במקום בד ועור מאוורר בהיקף. שום דבר מבחינתי שיגרום לי להעדיף רמת איבזור אחת על פני השניה.
החלוקה במכירות בין שתי הרמות גימור עבור ה T4 כאן בישראל היא בערך חצי חצי. כלומר בכל שנתון תמצאו סביב 70 עד 80 מכל אחד מתת הדגמים האלו בין 2016 ל 2019.

זו מכונית משפחתית קומפקטית, כלומר הצ'בק קלאסית עם תא מטען לא ענק, ומושב אחורי לא מרווח מאוד. לשני גדולים וילד באמצע זה בסדר, המושב לא מתאים לשלושה מבוגרים בנוחות וגם לא לשלושה מושבי בטיחות. למעשה המושב האחורי בנוי כשני מושבים שקצת מוזזים פנימה כדי שישבו בנוחות מירבית וביניהם הרווח הוא המושב האמצעי. לכולם כמובן חגורות 3 נקודות ולכולם יש מרווח רגליים טוב אבל כמקובל בהצ'בקים מרווח הראש לא מדהים. יש גרסה עם גג זכוכית (אני מת על זה) שבו מרווח הראש קצת גדול יותר. מבחינת מידות אני משווה אותה לבראבו שהיא מחליפה והיא באותו האורך (30 מ"מ אני לא סופר) ואותו הרוחב כלומר תיכנס לאותן חניות, וגם המושב האחורי באותן מידות.
בטיחות - זה וולוו, עם כל מיני פיצ'רים כמו בלימה אוטונומית במהירות נמוכה, זיהוי תמרורים, התרעת סטיה מנתיב הרבה לפני שזה היה קיים במכוניות אחרות, וכרית אוויר להולכי הרגל שעדיף מראש פשוט להימנע מלדרוס. לא באמת מעניין.
הביצועים בדיוק מה שצריך ב 190 כ"ס ומשקל עצמי של כטון וחצי. זה בערך עומד מול GTI של אותה שנה, כאן יש 6.9 שניות ל 100 אבל בגלל שכל רצועת הכוח היא בסל"ד נמוך - הכל קורה מאוד ברוגע. לכאורה נראה שהגיר עצל וממהר להעביר הילוכים אבל תכלס זה בסדר כי לא חסר הספק גם בסלד נמוך וכמי שרגע קודם נהג באיטלקיה שצריך למשוך ל 6000 כדי ליהנות ממנה וגם מהצליל האיטלקי המוזיקלי שלה - כאן זה פשוט מיותר. זו פשוט מכונית מהירה בלי האופי העצבני המקובל במכוניות מהירות. עוצמה מאופקת בסגנון סקנדינבי.
השילדה כצפוי מצויינת. המתלה האחורי הגאוני של פורד (4 חיבורים שפותח במקור עבור מונדיאו ורק בשנים האחרונות כל היצרנים התחילו להתכנס לתצורה הזו) נשאר כאן. השילדה מכויילת לנוחות אבל עדיין המכונית פונה מהר מאוד בלי לגלגל כמעט ובלי להרים גלגל פנימי כמו שהתרגלתי במכוניות הכמעט ספורטיביות שהיו לנו עד היום עם מתלה קורה אחורי ולא המתלה 4 חיבורים הזה. סיבוב קצר בT5 יראה לכם שההספק גדול על השילדה וכל יציאה מהמקום במצערת פתוחה לחלוטין יוביל לפירפור - זה לא המקרה ב 190 כ"ס, השילדה מכויילת בול בשביל הגרסה הזו.

חיפשתי לפני הקניה, אתם יודעים - מחלות של הדגם, בעיות אופייניות, ממה להיזהר ומה לחפש. ובכן, לא מצאתי. לא שאין מידע - פשוט זו הגרסה הנחשבת ללא תקלות מיוחדות או אופייניות, אז אין לי מה לתרום כאן, ובאופן כללי הוולוואים של השנים האלו - בין פורד לסינים - נחשבים למכוניות מאוד טובות שסובלות מסחרית מהכתם שדבק במותג בשנים של פורד.
לשים לב שבשנה השמינית יש טיפול גדול ויקר שעלותו כ 6000 ש"ח, זה כולל טיימינג, החלפת מצתים ועוד נוזלים כאלה ואחרים.
באופן מפתיע הרבה מהV40 בשוק הם יד נמוכה וקילומטרז' נמוך מאוד. יותר נפוץ מברוב המכוניות בשנתון הזה. אם לאפיין את היד הראשונה ממה שאני ראיתי זה או היה רכב שני או רכב של אנשים מבוגרים שלא נוסעים הרבה או רכב של חובבי רכב במיוחד בגרסת ה R. הביקוש כנראה קיים כי המכוניות נמכרות מהר ומעל המחירון. תזכרו שאין הרבה היצע - סה"כ בין 500 ל 600 מדגם T4 מכל השנתונים הרלוונטיים, זה לא הרבה ואם מסננים יד ונסועה והסטוריית תאונות אז יש סה"כ עשרות בודדות רלוונטיות. אבל יש כל הזמן תנועה בלוח. מגרסה T5 יש בודדות ממש בכל שנתון וזה פוקס נדיר למצוא אחת יד ראשונה או שניה וקילומטרז נמוך.

אז סיכום עד כאן - מכונית לא נפוצה ונחבאת אל הכלים, ביצועים של GTI עם איבזור ונוחות של מכונית פרימיום אמיתית, במחיר של יפנית או קוריאנית ממוצעת.

לגבי הקניה - רכשנו את המכונית ממאיר (וולוו סלקט), ובמקרה הזה התפשרנו על יד שניה עם פחות מ 80 אלף ק"מ ולא יד ראשונה. זה לא שמדובר ברכב חדש ולא שהטרייד אין של מאיר זה לא מגרש מכוניות משומשות... אבל יש משהו שנותן טיפה יותר ביטחון בקניה מהיבואן במקרה של היבואן הזה ספציפית (החוויות שלי בטרייד אין של קרסו או לובינסקי היו שונות לחלוטין עם כל מיני תרגילים מגעילים ברמה הכי נמוכה). ימים יגידו אם זה היה מוצדק או לא.
המכונית עדיין לא אצלנו כי השארנו להם אותה לעשות את הטיפול של ה 8 שנים ולהעביר טסט, ככה אני יודע שהרכב מיושר ויש פחות סיכוי להפתעות.
יש עניין אחד במוסכים של מאיר שלא מתאים - הם משתמשים בשמן מנוע של פז, לא ברור בדיוק איזה וזה קצת מטריד אותי. בכל מקרה זה כנראה היה הטיפול האחרון במוסך של מאיר.

למרות שיש כאן למעלה הרבה מילים אני עדיין בעלים חדש של וולוו ולא יודע הרבה מעבר למה שכתבתי, ממש לא מומחה, אז אל תסתמכו עלי אם אתם הולכים לקנות רכב משומש כזה, אבל טוב לדעת שיש עוד אופציות למכוניות "מעניינות" במחיר של יפנית או קוריאנית. ולא - אני לא משלה את עצמי שרכב משנת 2017 לא יהיה עם תקלות ובעיות, ואני גם לא משלה את עצמי שמכונית פרימיום אפשר להחזיק במחיר של קוריאנית. אבל נתחיל ונראה מה.

אסף.

TDI
21-03-25, 14:44
תודה על ההרחבה!

מהי צריכת הדלק של הרכב?

moriseven
21-03-25, 18:59
חייב להגיד משהו בקשר לשמן של פז, גם בסובארו B4 שהייתה לי בזמנו היבואן היה משתמש בשמן של פז בגלונים ולא מחביות.
ביקשתי באחד הטיפולים שישאירו לי את הגלון שיהיה לי שמן ספייר, הבקבוק היה נראה לי מוכר בצורה שלו,
קילפתי את המדבקה של פז ומאחורה גיליתי שזה שמן של מוטול.
אולי זה גם המקרה כאן אם מדובר בבקבוקים ולא מחביות.

asafk
24-03-25, 16:59
ביקשתם תמונה...

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250324/588bb8cbd90aa17eafb47c9d6bdda1f3.jpg

הדסופה
26-03-25, 08:57
אסף
עד כמה זה רכב שיודע לעלות על מדרכות כשצריך ?
או כשזה קורה בלי שצריך
הילדה שואלת …

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
26-03-25, 09:01
הדגם עם החישוקי 16 מן הסתם ירגיש יותר נוח על מדרכות - אבל זה לא יותר נמוך מהמכוניות נמוכות אחרות.

אסף.

asafk
13-04-25, 12:21
עדכון קצר למי ששאל על שלושה ילדים במושב האחורי.
נסענו בהרכב משפחתי מלא בחג, לא מעט קילומטרים. שניים גדולים בצדדים ואחד קטן באמצע. (אין בוסטרים). אומרים שלא רע בכלל, אפילו טוב. .
לא מכונית סדאן גדולה אבל נוח להם.

אסף.

-->