PDA

צפייה בגרסה מלאה : פורד פוקוס 2016-2018 - דיעות/המלצות?

ד ו ר ו ן
08-05-24, 08:15
הפוקוס 2007 שהייתה נהדרת עד לפני כמה חודשים מראה סימני הזדקנות מואצים.

מחפש פרייבט משפחתי באזור 35אשח, אפשר למתוח ל-40.
נסיעה משולבת פקק וכביש 6.
מזגן ואיכות חיים בפקק.. לא מחפש להתרגש מהפרייבט אבל לא לסבול.

בהמשך לנסיון החיובי מאד עם הפוקוס הישנה, חושב על פוקוס מהשנתונים הנ״ל.
פוזל לסטייקי כי סוחב מידי פעם נפח.

המלצות/לברוח יתקבלו בברכה.
כנ״ל רעיונות לדגמים נוספים.

תודה מראש.

אמוץ נ.
08-05-24, 09:40
לא מזמן חיפשנו עבור בן משפחה.
בשביל פשטות התמקדנו במאזדה 3 בזכות מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי.
בפוקוס המדוברת אאל״ט יש מנוע מוגדש וגיר פלנטרי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

geva dover
08-05-24, 10:10
לי יש פוקוס כזו סטיישן יוצאת ליסינג.
נקנתה לפני שנה וחצי ב35 ונסעה בערך 20 אקמ בזמן הזה.
סהכ מרוצים ממנה, עושה בערך 1/15 שנוסעים רגוע.
יש לה כוח ( 150 כס), הפנים שלהן די מיושן, אין כל כך מערכות בטיחות..
אנחנו סהכ מרוצים מהרכב.
שים לב שהיה להם ריקול על סדק בצילינדר, תוודא שעברה ריקול או טיפול לנושא.
הגרסת טיטניום מגיעה עם צמיגים חתך נמוך, כיסאות טיפה שונים והנעה ללא מפתח. אנחנו נשארנו עם הטרנד נטו בגלל הצמיגי חתך נמוך.
תמונה להמחשה:https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240508/dcc8feb07b4ca6623ec9d1ec98ccde96.jpg

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

דרור ברלי
08-05-24, 11:23
קודם כל - היא נוסעת מעולה. מנוע האקובוסט טורבו בנפח 1.5 ליטר חזק מספיק (150 כ"ס) ובכלל לפוקוס שילוב מסורתי ללא תחרות של התנהגות כביש חדה ומהנה והיגוי של מכונית ספורט, ביחד עם נוחות נסיעה מצויינת.

אבל......
החל מ-2015 עברו לגיר פלנטרי אז נפתרו הבעיות בגיר (הקודם היה DCT מסריח Powershift שמכונה גם "פאוארשיט" ולא בכדי - גיר עתיר תקלות ויקר-רצח לתיקונים התכופים, שהרג את הדגם בישראל, חירב לגמרי את שמירת הערך שלו ואפילו גרם להפסקת היבוא).

אבל למרבה הצער מנוע Ecoboost טורבו הוא מנוע דפוק עם כשל מובנה במעברי נוזל הקירור או משהו דומה, באמת שלא התעמקתי כי אני אנטי לסחיטת הספק גבוה ממנועים בנפח קטן באמצעות גדישה היסטרית. זה ממש לא מתכון לאורך חיים ועמידות... ובהתאם, רובם ככולם של מנועי הטורבו הקטנים הם זבל צרוף ולא מיועדים לשרוד מעבר לתקופת האחריות.... במקרה של המנוע הזה, גם לסוף האחריות הוא לא הצליח להגיע..... הרוב הוחלפו באחריות לבלוק משופר שאמור לשרוד. רוצה להשתתף בניסוי?..................

חוץ מזה, בעיות איכות ייצור וגימור - במסגרת מגמת החסכון והקמצנות, איכות הייצור ירדה דרמטית: גומיות אטימה מתפוררות, לוח מחוונים, מסך ומולטימדיה דפוקים... לא חסר. בכללי כל משפחת דור 3 סובלת מירידה חדה מאוד באיכות הייצור לעומת דור 2-2.5 שהיה אוטו מעולה שבנוי מסיבי כמו טנק מחומרים איכותיים.

לסיכום - פוקוס דור 3 ודור 3 וחצי זה אוטו מקולל. כל עוד הוא תקין, באמת אין לו מתחרים כי הוא מוביל הקטגוריה בכל פרמטר דינמי והמחיר שלו אטרקטיבי מאוד. אבל בעיות הגיר של דור 3 והמנוע בדור 3.5 הורידו את מפלס האמון לאפס. אין מה לצפות לאמינות המוחלטת ולעמידות של דור 1 - 1.5 - 2 - 2.5

הפוקוס דור 3 הנכונה היא אך ורק עם מנוע אטמוספרי וגיר ידני. שם אין בעיות אמינות ואפשר להינות מהדינמיות שלה. שווה להתאמץ ולחפש כזו. יש כאלה בישראל, לא הרבה אבל יש.

גילוי נאות: יש לי פוקוס דור 2.5 (2010) שהיא כנראה המציאה הכי פרועה בשוק המכוניות הזולות לתפרנים. ובצד זרוקה גם דור 1 (2002). מכוניות מעולות.
הייתי ואני עדיין חסיד גדול של מכוניות פורד אירופה, בזכות הדינמיות ופעם גם האמינות. אלה היו סוסי עבודה וגם מהנים לנהיגה.
למרבה הצער, עם המעבר למנועי טורבו מתאבדים וגירים כפולי מצמד מחורבנים, נשארה רק הדינמיות.....

geva dover
08-05-24, 11:31
דא רואים את ההשפעה של זה גם על ה2020+.
אתה יכול למצוא כאלה בני 3 4 שנים ב50 אלף שקל..
כמובן לא להתקרב ל 1.0 אלא רק 1.5 גם בחדשים.

ברלי, אני חושב שאתה קצת מגזים.
נכון היו בעיות בגיר והמנוע החדש בעל דפקת מובנה, היה ריקול ועדיין אפשר ללכת לקבל בלוק חדש אם לא בוצע.
האיכות ההרכבה סבירה ביחס לכל רכב בסגנון הזה ( מאזדה 3, יונדאי אי 30 וכד..)
התמורה לכסף שווה, גם הביטוח שלהן ברצפה ( שילמתי השנה מקיף+ חובה 3650 שקל ביחד!)

כמו שאמרת, זה רכב כיף לנהיגה, נותן תחושה ספורטיבית בגלל הרבה סוסים. במחירים של ה30-35 לא חושב שיש תמורה טובה יותר לכסף.

ד ו ר ו ן
08-05-24, 11:32
דרור,
לסיכום לא..?
(אולי מסביר למה יש פער במחירון ביחס למקבילות).

מה לגבי מזדה 2?

Asaf-a
08-05-24, 11:52
לא להתבלבל עם ה1.5 שלושה צילינדרים האחרון עם 182 כ״ס, החליף את ה1.5 הקודם 3 צילינדרים 150 כ״ס.

לי היה נסיון טוב עם ה1.5 האחרון, אבל היה חדש בליסינג.

geva dover
08-05-24, 11:56
נכון, 2 מנועים אחרים.
פשוט ה1.0 של הדור האחרון זבל עופות שמתקלקל מהר מאוד

דרור ברלי
08-05-24, 14:12
דרור,
לסיכום לא..?

מה לגבי מזדה 2?

זה קונפליקט.
אם אתה רוצה שקט בסגנון של קורולה, אז הכי קל לי להגיד לך "לא" מוחלט.
מצד שני כל עוד לא נתקלת בבעיות האלה, הפוקוס זה האוטו הכי טוב בקטגוריה בפער.

פשוט, בדגמי 2011-2014 אם יקרה משהו בגיר ה-DCT, (וזה לא שאלה של "אם" אלא של "מתי") התיקון עולה כמעט כמו ערך האוטו כולו. וזה לא מבטיח שבעוד שנה-שנתיים הסיפור לא יחזור על עצמו.
החל מ-2015 אין יותר בעיות בגיר, אבל יש את בעיית המנוע. שוב, אם כבר הוחלף בלוק למשופר במסגרת אחריות, אולי שווה. אם עדיין לא הוחלף, זה כנראה ייפול במשמרת שלך. היבואן מחליף מנועים, אבל תמיד יהיו מסביב לניתוח כזה כל מיני זנבות שייפלו על הכיס שלך.

כל סיפורי הזוועות האלה כמובן מורידים מהביקוש ומהערך של האוטו בשוק וככה בתקציב הנתון אתה מקבל פוקוס צעירה ורעננה, יחסית למתחרות ישנות יותר שפחות טובות ממנה בכל פרמטר של נסיעה (היחידות בקטגוריה הזו שנוסעות טוב כמו הפוקוס-אקובוסט אלה ה-VAGיות שגם הן סוחבות בעיות מנוע-טורבו וגיר-DSG ותחזוקה יקרה). מאוחר יותר, כשיגיע הזמן למכור, תתמודד עם בעיית הסחירות.

מזדה 2 זה סופר-מיני. קטנה וצפופה למשפחה.
אולי אתה מתכוון למזדה 3. עם מנוע אטמוספרי חזק (2 ליטר, 165 כ"ס) וגיר פלנטרי 6 הילוכים והיא מכונית אמינה וטובה ובניגוד לשאר היפניות גם מאוד חדה וכיפית לנהיגה. החסרונות - מושב אחורי צפוף ומתלים קשים.

אישית? כשיגיע זמנה של הפוקוס 2010 הנהדרת שלי, ולא ייפלו הפתעות ושינויים אחרים, אחפש לעצמי פוקוס דור 3 אטמוספרית-ידנית: כל יתרונות הפוקוס (התנהגות, נוחות, מחיר) ובלי החסרונות (בעיות גיר ומנוע). גם מזדה 3 באה בחשבון אבל היא יקרה בהרבה.

Asaf-a
08-05-24, 14:25
דרור,
לסיכום לא..?

מה לגבי מזדה 2?

בסטיישן המבחר דגמים קטן מאוד.
הייתי שוקל את האופציות הבאות:

הונדה סיוויק סטיישן, 1800 סמק, 140 כ״ס, עולה יותר מפוקוס/i30/סיד בנזין 1.6 אטמוספרי והמבחר קטן.

קיה סיד סטיישן בנזין 1.4 טורבו רובוטי, רכב מעולה, מבחר קטן, הוחלפה ע״י 1.5 טורבו שגם מוצלחת, לרוב בוגרות ליסינג

רנו מגאן סטיישן דיזל, וקיה סיד סטיישן דיזל (הדגם האחרון וקודמו), שתיהן נפוצות כרכבי עבודה וקשה למצוא עם קמ סביר

טויוטה אוריס סטיישן, רכב די מדכא והיברידי, צפוף, אמין, כמעט כולן בוגרות ליסינג

ד ו ר ו ן
08-05-24, 15:37
לא רוצה גיר רובוטי.
היינו, ניסינו. הבנו.

יש לא מעט נסיעות פקקים ועם ממש לא אוהבים את סגנון הנסיעה הזה.
יחד עם טמפ כביש בארץ בצהריים, זה טיגון מלמטה.

Asaf-a
08-05-24, 16:23
ללא רובוטי בקטגורית הסטיישן נותרות לך רק ההונדה והטויוטה (גיר רציף..)

geva dover
08-05-24, 16:40
אני לא מבין למה את מספידים את הפוקוס כל כך מהר.
רכב אמין במחיר מצויין.
ה1.6 ליטר 125 כס מגיע בגרסא ידנית וככה פותרים את הבעיית גיר רובוטי.
ה1.5 ליטר 150 כס הוא עוד יותר נחמד לנהיגה, יש ריקול מסודר לנושא המנועים.
בנוסף, כמו רוב המטסכים בארץ שפשוט זורקים על הרכבים שלנו הפוקוס לא שונה.
טיימינג צריך לעשות בזמן ועם חלפים מקוריים אחרת אתה מקבל סדק בבלוק.
הנוזל קירור והשמן צריכים להתאים לרכב, דברים שמוסכים לא מקפידים עליהם.
תמצא רכב אחרי טיימינג( כולל החלפת משאבת מים למקורית) ואתה זכית ברכב אמין לטווח ארוך, שלא יפחידו אותך.
זה בתכלס לתת יחס זהה למשפחתומית שלנו כמו שאנחנו נותנים לגיפים
יש קבוצה מאוד פעילה לפוקוס בפייסבוק.
לא הייתי פוסל את ה1.5 אקובוסט, מזמין את המתלבטים לעשות על שלי סיבוב והיא לא איזה רכב עם נתונים נדירים..

Asaf-a
08-05-24, 18:37
ה1.5 182 כס (3 צילינדר) מגיע עם גיר פלנטרי, אישית אם הייתי מחפש רכב משומש מהקטגוריה הייתי מחפש כזו, רכב מ ע ו ל ה וכנראה לאור התדמית המחיר יהיה נוח יחסית, מאוד נהניתי ממנו, מגיע עם כושר גרירה מכובד.
אבל זה פחות ללכת על בטוח.

guyo
09-05-24, 06:52
דורון אם אתה לא נעול על הסטיישן אני מציע לך תבדוק את הסוזוקי קרוס אובר.
אוטו פשוט עם מנוע פשוט וגיר פשוט, יש גם ידני מצויין. יש גם בגרסה של 1.4 מוגדש עם גיר ידני 6 הילוכים.
היו לנו 2 כאלה ברצף (1.6 ידני, 1.4 ידני) ושתיהן שירתו נאמנה ללא תקלות ועם המון ק''מ עירוני ובין עירוני. קשה להגיד שיש בהן משנו יוצא דופן, אבל המזגן ממש אחלה (גם משהו להתנחם בו)
להרכב של 5 נפשות עם כסא/ות בטיחות מאחור לא היו לנו תלונות, גם תא בתא המטען שאכלס ציוד ללילה- 2 לילות עם צ'ימיגג.
האחרונה הלכה לעולמה בטוטל לוס שאחריה כבר עשינו איחוד רשויות לפאג'רו. בדיעבד, הייתי צריך למצוא עוד קרוסאובר ולהמשיך במסורת.
שווה להציץ, לא מאוד יקרות בטח לגרסאות הראשונות

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
09-05-24, 10:50
תודה!
לא נעול על סטיישן.
עדיפות ליעילות ואמינות.

raanan
09-05-24, 11:47
קרוס אובר ישנים עם גיר רציף ומנוע אטמוספרי 1.6 .
נדמה לי ש 2017 ואילך עם מנוע 1.4 טורבו (מוצלח) וגיר פלנטרי 6 הילוכים.

רכב די נוח ואמין (משמש את הבת על הקו חיפה - חריש - ת"א)

רענן

guyo
09-05-24, 11:55
אין לי ניסיון עם התיבות האוטו', אבל בדגמים הידיניים הרכב חסכוני מאוד. בשנתיים בהם נסעתי על קו מודיעין אשל הנשיא בכל יום הממוצע עמד סביב ה 1:20. כשהרכב עבר לאשתי הממוצע אמנם ירד, אך עדיין עמד על 1:16-17.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

איל מ
09-05-24, 11:56
אני מכיר גם את הקרוס אובר 1.4 טורבו.
עושה המון קילומטראז' בלי דרמות ובלי תקלות.
רכב די אפור ומשעמם בלי ריגושים, בלי פינוקים ובלי דרמות. רכב שדרור היה מת לפני שהיה קונה, אבל אני (ושאר העדר שמעוניינים להניע להגיע לעבודה ולדומם)
בהחלט הייתי קונה כרכב משפחתי.

חנן-ג'יפולוג
09-05-24, 12:00
בנסיבות מסוימות של החיים דרור היה קונה, או יורש, או משהו, ואז זה היה הופך לרכב המוחלט.

כבר היום, אם הייתי מתעניין בנישה הזו, הייתי פונה לדרור. הוא הגורו של הקרוסוברים בישראל.

oferc
09-05-24, 16:59
דגם ה2007 נבנה בהשראת מזדה 3,המון מכלולים מהמזדה 3 , גיר, מנוע שלדה....
באותה תקופה חברת מזדה הייתה שייכת לפורד , האמינות של ה2007 פנומנלית והרכבים החזיקו הרבה שנים וקילומטרז.

ב2012 פורד הוציאה פוקוס חדשה שאינה קשורה למכלולים של מזדה 3, רכב מזעזע, תקלות בגיר, תקלות במחשב שמנהל את המזגן והדשבורד, גומיות דלתות משתחררות ונופלות, ועוד כמה תקלות מעצבנות, אני לא החזקתי עם הרכב ליסינג 3 שנים(דגם 2013), כמות התקלות לא הגיוניות ובאופן שבועי הייתי נתקע עם הרכב או מאבד מזגן בקיץ. אחרי שהקצין רכב התפוצץ על חברת הליסינג הוחלף הרכב במזל, זה היה סיוט מתמשך של שנתיים.

במשך השנים הגיר הוחלף, דברים השתנו אבל הפורד פוקס לא המריאה במכירות בארץ, אולי האמינות השתפרה אבל לא הייתי מתעסק עם הרכב הזה.

אם היית מרוצה מהפוקוס 2007 אז חפש לך מאזדה 3, האמינות של המאזדה תמיד הייתה פנומנלית, גם הטיוטה קורולה והיונדאי אילנטרה מתחרים במאזדה בנושא האמינות ולא נופלים ממנה.

אמוץ נ.
09-05-24, 18:09
עוד רכב שנסחר במחיר נמוך הוא האימפרזה של השנים האלה.
הוא תמיד היה ״בצל״ של ה XV ולא תפס טוב כחדש, בין השאר כי היה קרוב אליו מדי במחיר.
המנוע הוא 1.6 עצל עם נטיה לצריכת שמן.
אם תמצא כזה מיד פרטית, יש סיכוי טוב שהוא יהיה מאנשים מבוגרים ש״נאמנים למותג של פעם״ בלי לדעת שמסביב היו כלי רכב מוצלחים יותר כחדשים.
הגיר רציף אבל לרוב בסדר גמור.
במחיר שלהם הם שווים מבט.

Asaf-a
09-05-24, 20:22
יש אימפרזה כזו 2 ליטר 4על4 (להבדיל מ1.6 שאינה מוצלחת), יש לחבר שמאוד מרוצה, אמנם 5 דלתות אבל לא תספק את מי שחשב על סטיישן.

שולץ האיום
09-05-24, 20:35
ובכלל לפוקוס שילוב מסורתי ללא תחרות של התנהגות כביש חדה ומהנה והיגוי של מכונית ספורט, ביחד עם נוחות נסיעה מצויינת.

. זה ממש לא מתכון לאורך חיים ועמידות... ובהתאם, רובם ככולם של מנועי הטורבו הקטנים הם זבל צרוף ולא מיועדים להחזיק

לעומת דור 2-2.5 שהיה אוטו מעולה שבנוי מסיבי כמו טנק מחומרים איכותיים.

כל עוד הוא תקין, באמת אין לו מתחרים.
אין מה לצפות לאמינות המוחלטת ולעמידות של דור 1 - 1.5 - 2 - 2.5

הפוקוס דור 3 הנכונה היא אך ורק עם מנוע אטמוספרי וגיר ידני. שם אין בעיות אמינות ואפשר להינות מהדינמיות שלה. שווה להתאמץ ולחפש כזו.

.....

דרור

מחקתי חלק מהתגובה שלך, והשארתי כמה משפטים.
תגיד,
אתה לא קצת מגזים ? 🤣
באמת, לא בשביל להקניט או משהו, אני באמת רוצה לדעת אם ככה אתה חושב -

אין לו מתחרים
אמינות מוחלטת
דינמיות

על איזה רכב בדיוק אנחנו מדברים?

לגבי האנטי טורבו+גיר רובוטי כבר התרגלתי מזמן, פה יש גם וודאות קיצונית חיובית.
פוקוס בשנים מסוימות, בתצורה מסויימת, רכב מושלם.
יפה, לא הכרתי.

raanan
09-05-24, 21:35
דרור

תגיד,
אתה לא קצת מגזים ? 🤣

אין לו מתחרים
אמינות מוחלטת
דינמיות

יפה, לא הכרתי.
כנראה פיספסת את התגובה של חנן (https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/129037-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2016-2018-%D7%93%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA?p=1 050058&viewfull=1#post1050058) :rolleyes:

ד ו ר ו ן
09-05-24, 22:34
עוד רכב שנסחר במחיר נמוך הוא האימפרזה של השנים האלה.
הוא תמיד היה ״בצל״ של ה XV ולא תפס טוב כחדש, בין השאר כי היה קרוב אליו מדי במחיר.
המנוע הוא 1.6 עצל עם נטיה לצריכת שמן.

אני בהחלט חובב של המותג.
העניין הוא פער ניכר בתצרוכת דלק ביחס לאלטרנטיבות.

raanan
10-05-24, 11:17
אני בהחלט חובב של המותג.
העניין הוא פער ניכר בתצרוכת דלק ביחס לאלטרנטיבות.
היה נסבל לתחזק בוקסר מיושן (עלויות), אבל הגיר הרציף כבר זורק המותג מטה.
הרכב היחידי שלהם שעדיין שווה לרכוש זה ה BRZ , הגם שהוא פרי פיתוח משותף עם טויוטה והגיר הפלטנרי מגיע מטויוטה.

sus
10-05-24, 18:01
קצת מחוץ לנושא אבל יש לי ניסיון טוב עם סקודה פאביה ספייס דיזל ידני .

חסכוני מאד בדלק ובקושי מתקלקל .
יש לי אחת עם 660 אקמ שהעמדתי בצד כי התחילה לאכול שמן וקניתי עוד אחת צעירה עם 360 אקמ.

אם ידני בא בחשבון הייתי בודק אם יש בלוחות.

Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk

ד ו ר ו ן
10-05-24, 20:52
היה נסבל לתחזק בוקסר מיושן (עלויות), אבל הגיר הרציף כבר זורק המותג מטה..
אימפרזה 2014-2016 עם גיר רציף?

Asaf-a
10-05-24, 21:35
לא יודע אם רציף (כנראה…, כמו xv) אבל בשנתונים האלו ה4 דלתות הן 1600 לא מוצלח

TDI
11-05-24, 23:36
דגם סטיישן שלא ראיתי שהוזכר פה: מאזדה 6.

אם לא חייב סטיישן, תוכל למצוא פיאט טיפו או פיג'ו 301 (עם מנוע 1600 וגיר אייסין פלנטרי 6 הילוכים).
בתקציב שלך תוכל למצוא רכבים עם נתונים יפים.

דרור ברלי
12-05-24, 08:37
דגם ה2007 נבנה בהשראת מזדה 3,המון מכלולים מהמזדה 3 , גיר, מנוע שלדה....
באותה תקופה חברת מזדה הייתה שייכת לפורד , האמינות של ה2007 פנומנלית והרכבים החזיקו הרבה שנים וקילומטרז.

ב2012 פורד הוציאה פוקוס חדשה שאינה קשורה למכלולים של מזדה 3, רכב מזעזע, תקלות בגיר, תקלות במחשב שמנהל את המזגן והדשבורד, גומיות דלתות משתחררות ונופלות, ועוד כמה תקלות מעצבנות, אני לא החזקתי עם הרכב ליסינג 3 שנים(דגם 2013), כמות התקלות לא הגיוניות ובאופן שבועי הייתי נתקע עם הרכב או מאבד מזגן בקיץ. אחרי שהקצין רכב התפוצץ על חברת הליסינג הוחלף הרכב במזל, זה היה סיוט מתמשך של שנתיים.

במשך השנים הגיר הוחלף, דברים השתנו אבל הפורד פוקס לא המריאה במכירות בארץ, אולי האמינות השתפרה אבל לא הייתי מתעסק עם הרכב הזה.

אם היית מרוצה מהפוקוס 2007 אז חפש לך מאזדה 3, האמינות של המאזדה תמיד הייתה פנומנלית, גם הטיוטה קורולה והיונדאי אילנטרה מתחרים במאזדה בנושא האמינות ולא נופלים ממנה.

הפוך גוטה, הפוך.
מאזדה 3 יושבת על פלטפורמת הפוקוס מ-2005 שהיא שדרוג של הפוקוס המקורית מ-1998. להזכיר - פורד היו שם קודם, בזמן שמאזדה עוד שיחקה בלאנטיס שהיה אוטו יפני קלאסי - אמין, אבל נמוך, צפוף ורועש עם מתלי קרש וחוסר התלהבות כללי לנסוע לא בקו ישר.

בדגם ה-2 ליטר של פוקוס דור II המנוע מגיע ממאזדה ומשותף גם לוולבו S40 מאותן שנים שבתכל'ס היא פוקוס מחופשת עם קצת יותר עיצוב וגימור באיכות שאמורה להיות גבוהה יותר (היא לא).
ב-1.6 זה מנוע של פורד (זטק SE) שמעט פחות חזק ממנוע המאזדה 3 אבל נחשב לאמין לא פחות ואולי יותר.

סוזוקי קרוסאובר - הגיר הרציף המחורבן שלו משותף גם לניסאן ג'וק ונחשב לאחד האיומים מסוגו, אבל למה לקלקל אגדות אמינות יפניות?..... יש פרות קדושות שאסור לגעת בהן - ביפניות מחורבנות אנשים מוכרחים להתנסות בעצמם ממש, כדי להשתכנע.

להערות אדיוטיות בקטע אישי אני מעדיף לא להתייחס.

דרור ברלי
12-05-24, 09:10
לגבי השדרוג של פוקוס דור 2 מהפוקוס דור 1 - השדרוג הוא במרווח פנים, באיכות החומרים וההרכבה, אבל לא בדינמיות.
המכונית השמינה בכ-200-250 קילו ומכוילת ליותר נוחות על חשבון חדות. זה לא שהיא הפכה לפח-אשפה בסגנון קורולה חלילה..... היא עדיין כמה רמות מעל הממוצע היפני של תקופתה, אבל זה כבר ממש לא החיוכים שמרח לנו דור 1 שהיה אוטו "שמח".... הפוקוס מה שנקרא "התבגרה".

ומה שקרה לדור 3 זו בבואה של מה שקורה לתעשיה כולה - הסגידה לטכנולוגיה מיותרת, לסיבוך מרצון של כל דבר, לירידה מתוכננת באיכות כדי לסחוט עד כמה גרושים של רווח, ייצרו מוצר בעייתי באיכות נחותה עם הרבה מאוד צרות ותקלות שגרם לדגם בפרט ולמותג בכלל, נזק כבד להרבה שנים קדימה.

אישית, אני בעד פוקוס דור 3 רק בתנאי שהיא ידנית ואטמוספרית. ולא בכל מחיר.

דרור ברלי
12-05-24, 09:44
דרור

תגיד,
אתה לא קצת מגזים ? 🤣

אין לו מתחרים
אמינות מוחלטת
דינמיות

יפה, לא הכרתי.

כשכל זה מגיע בסכומים של 4 ספרות אז כנראה שזו העסקה הכי טובה בשוק.
אני לא ירשתי את האוטו הזה כמו שחנן מלכלך. קניתי אותו באוגוסט 20' בסכום מצחיק ששווה בערך לרבע ממה שעלה הטרקטורון-צעצוע החשמלי שלו (לפני השדרוגים). זה היה מהלך מתוכנן היטב כי ידעתי טוב מאוד מה אני קונה ושזה רכב הרבה יותר טוב מהדעה המקובלת עליו - בדיוק כמו שצפיתי, אני נוסע בלי הפסקה מאוגוסט 20' - אתה רוצה שנשווה רשימות של הוצאות של שלוש וחצי שנים ו-80,000 ק"מ - אתה ברכב החדיש שלך ואני במכונית שהיום בת 14?......
אצלי זה הסתכם בנורה שרופה, מצבר וסט צמיגים. הכל ביחד (צמיגים אירופאיים ספורטיבים, לא זבל סיני) עולה פחות מה"בוקר טוב" בכניסה למוסך לטיפול אחד בלבד במציאות ההיפר-טכנולוגיות שלכם. ומכיוון שהיו ויש גם מכוניות יפניות בבית, אז שלא יספרו לי על "אמינות" ומי אמין יותר ומי פחות, ומי עולה על גרר וכמה. כי יש אגדות ויש מציאות. ואצלי הכל מתועד.

האוטו הזה הוא עסקת המילניום, כי אתה מקבל המון ומשלם מעט. הוא החזיר את עצמו כבר אחרי פחות מארבעה חודשים ומאותו רגע הוא חוסך לי כסף. הרבה יותר זול לי להחזיק אותו לצד הג'יפ מאשר להחזיק רק ג'יפ. וזה מגובה בחישובים שוטפים.

אז כן, שם המשחק הוא כסף. גם היום, פוקוסים דור 2 טובים ויפים ושמורים אתה מוצא ב-8000 שקל בערך אם שילמת הרבה. בד"כ תמצא גם בפחות.
אז יש מי שיקרא לזה "גרוטאה" כי מבחינתו כל רכב עם יותר מ-150,000 ק"מ הוא כבר נבלה והוא מעדיף להפסיד עשרות אלפי שקלים בירידת ערך בכל שנה רק כדי להרגיש שהוא בקדמת הטכנולוגיה - אם הוא יכול לשלם את זה - שיהיה לבריאות. אני לא יכול וגם לא רוצה. מעדיף להרויח עוד קצת זמן עם רכב פחות טכנולוגי והרבה יותר אמין וזול לאחזקה ואת הכסף שלי לשים על דברים אחרים, יותר חשובים ממכוניות.

דרור ברלי
12-05-24, 10:20
היה נסבל לתחזק בוקסר מיושן (עלויות), אבל הגיר הרציף כבר זורק המותג מטה.
הרכב היחידי שלהם שעדיין שווה לרכוש זה ה BRZ , הגם שהוא פרי פיתוח משותף עם טויוטה והגיר הפלטנרי מגיע מטויוטה.

אם אתה בעניין של מכוניות ספורט דו-מושביות בכלל ו-BRZ בפרט, אז כנראה שתעדיף אותה עם גיר ידני. BRZ אוטומטית, ממש כמו מיאטה אוטומטית, זה פשוט טעות ופיספוס. זה לקשור את הידיים והרגליים - כי הייעוד כאן אחר לחלוטין, אלא אם אתה מוגבל ברשיון (כמו רוב לומד י הנהיגה כיום) או שסתם רוצה רק את הלוק והשופוני.

הגיר הרציף של סובארו בסה"כ לא רע בכלל. הבעיה שלי עם גיר רציף היא שהוא פשוט לא מתאים למאמצים של רכב שמיועד לעבוד בשטח - אבל במקרה של סובארו AWD פשוט אין ברירה - כי הגיר הידני ב-XV ובפורסטר ארוך מדי והרבה פחות מתאים לנסיעת שטח אפילו מהרציף...... אבל מי שנוסע רק על כביש לא ייתקל בבעיות כנראה.
אצלנו הוחלף מוח גיר באחריות ב-XV שנת 2013 שנמכרה עם 160,000 ק"מ אם אני זוכר טוב (מתוכם כ- 130,000 אצלנו). ל-XV 2019 הנוכחית כבר יש תיכף 120,000 ק"מ (30,000 אצלנו בשנה האחרונה) ועד כה אפס תקלות - אבל למעט כמה וכמה טיולי ירדן שכבר ירדו מהפרק להרבה זמן אם לא לתמיד, אצלנו הסובארו לא ראתה ולא תראה שטח. ושוב - אני לא משווה אותה לפוקוס אטמוספרית-פלנטרית מדור ישן שהיא מכונית פשוטה בהרבה. אם נשווה לסובארו 2013, וגם לקורולה 2010 שהיתה לפניה (הגיעה חדשה מהחנות, יד 00, נמכרה עם 180,000 בערך), אז הפוקוס 2010 (היום עם 350,000) חד משמעית אמינה יותר ובפער.

אבל אלה רק הנתונים שיש לי ומה אני מבין.

דרור ברלי
12-05-24, 10:28
אימפרזה 2014-2016 עם גיר רציף?

היום אין לסובארו גיר אחר. רק ב-BRZ אוטומטית יש גיר פלנטרי.
בנוסף, חוץ מה-BRZ והאימפרזה STI, כבר אין יותר סובארו חדשות ידניות.

למעט מאזדה, בכל היפניות העממיות החדשות היום, כבר אין גירים פלנטריים.

ה-FB16 אכן מנוע פחות מוצלח, אם כי באימפרזה הוא עובד פחות קשה מאשר ב-XV הכבדה יותר. ברוב העולם גם לא היתה XV עם מנוע 1600. זו חיה ייחודית לשווקים מוכי מיסוי כבד.

חנן-ג'יפולוג
12-05-24, 10:50
דרור, יכולת לחסוך למקלדת שלך ימבה בלאי, אם היית קורא בשקט, ורואה שאין פה חילוקי דעות. אתה מנסה להזמין אותי לקרב הוכחות לא רלוונטי. שאני אוכיח לך שההחלטה שלי לפרמטרים שלי רלוונטית אליך? לא יקרה. אתה מנסה להוכיח שההחלטה שלך שנסמכת על הפרמטרים שלך היא נכונה? אין כל צורך. מאמין לך.

רשמתי שכל אחד צריך לעשות את החשבון לעצמו, עם הפרמטרים האישיים שלו, לרכב ספציפי, ולהסיק את המסקנות שנכונות עבורו. גם לאותו אדם עצמו הפרמטרים יהיו שונים לרכב ראשון, ולשני או שלישי או הרביעי. אפילו הדגמתי שגם אני עשיתי את החשבון הזה, ולרוב הרכבים יצא לי שעדיף לי להישאר עם רכבי ICE, חלקם אפילו ותיקים מדי לטעמי- (גם האיוניק5) .

אתה יודע לעשות חשבון. גם אני. ברור שבערכי פרמטרים אישיים שונים, אתה היית מחליט שעדיף לך פיננסית איוניק5 ולי היה עדיף שהאיוניק יוחלף בגרוטאה.

....

אפשר לחזור לנושא השרשור.

דרור ברלי
12-05-24, 13:28
התגובות שלך חסרות סבלנות ועל רקע אישי ואני לא אגרר לויכוחים איתך.

עלויות בלאי של מקלדת הן זניחות לעומת בלאי של מכוניות.
שאלו אם רכישה של מכונית מדגם מסוים כדאית או לא - הסברתי מה המוקשים שממתינים.
אפשר להסכים איתי או שלא. וגם זה בסדר. אפשר גם בכלל לא לענות לשאלות בפורום וזה יחסוך הרבה בלאי של מקלדת ואולי גם עצבים וחיכוכים מיותרים. וזו הערה שלי לעצמי, לא לך.

שולץ האיום
12-05-24, 14:08
כשכל זה מגיע בסכומים של 4 ספרות אז כנראה שזו העסקה הכי טובה בשוק.
אני לא ירשתי את האוטו הזה כמו שחנן מלכלך. קניתי אותו באוגוסט 20' בסכום מצחיק ששווה בערך לרבע ממה שעלה הטרקטורון-צעצוע החשמלי שלו (לפני השדרוגים). זה היה מהלך מתוכנן היטב כי ידעתי טוב מאוד מה אני קונה ושזה רכב הרבה יותר טוב מהדעה המקובלת עליו - בדיוק כמו שצפיתי, אני נוסע בלי הפסקה מאוגוסט 20' - אתה רוצה שנשווה רשימות של הוצאות של שלוש וחצי שנים ו-80,000 ק"מ - אתה ברכב החדיש שלך ואני במכונית שהיום בת 14?......
אצלי זה הסתכם בנורה שרופה, מצבר וסט צמיגים. הכל ביחד (צמיגים אירופאיים ספורטיבים, לא זבל סיני) עולה פחות מה"בוקר טוב" בכניסה למוסך לטיפול אחד בלבד במציאות ההיפר-טכנולוגיות שלכם. ומכיוון שהיו ויש גם מכוניות יפניות בבית, אז שלא יספרו לי על "אמינות" ומי אמין יותר ומי פחות, ומי עולה על גרר וכמה. כי יש אגדות ויש מציאות. ואצלי הכל מתועד.

האוטו הזה הוא עסקת המילניום, כי אתה מקבל המון ומשלם מעט. הוא החזיר את עצמו כבר אחרי פחות מארבעה חודשים ומאותו רגע הוא חוסך לי כסף. הרבה יותר זול לי להחזיק אותו לצד הג'יפ מאשר להחזיק רק ג'יפ. וזה מגובה בחישובים שוטפים.

אז כן, שם המשחק הוא כסף. גם היום, פוקוסים דור 2 טובים ויפים ושמורים אתה מוצא ב-8000 שקל בערך אם שילמת הרבה. בד"כ תמצא גם בפחות.
אז יש מי שיקרא לזה "גרוטאה" כי מבחינתו כל רכב עם יותר מ-150,000 ק"מ הוא כבר נבלה והוא מעדיף להפסיד עשרות אלפי שקלים בירידת ערך בכל שנה רק כדי להרגיש שהוא בקדמת הטכנולוגיה - אם הוא יכול לשלם את זה - שיהיה לבריאות. אני לא יכול וגם לא רוצה. מעדיף להרויח עוד קצת זמן עם רכב פחות טכנולוגי והרבה יותר אמין וזול לאחזקה ואת הכסף שלי לשים על דברים אחרים, יותר חשובים ממכוניות.

לא כתבתי מילה אחת על כסף, שווי, או חסכון.
שאלתי אם אתה לא חושב שאתה מגזים.
למשל, על איזה דינמיות אתה מדבר?
ביחייאת דרור, על איזה דינמיות אתה מדבר בפוקוס הזאת?
זה מה ששאלתי.

raanan
12-05-24, 14:18
אם אתה בעניין של מכוניות ספורט דו-מושביות בכלל ו-BRZ בפרט, אז כנראה שתעדיף אותה עם גיר ידני. BRZ אוטומטית, ממש כמו מיאטה אוטומטית, זה פשוט טעות ופיספוס. זה לקשור את הידיים והרגליים - כי הייעוד כאן אחר לחלוטין, אלא אם אתה מוגבל ברשיון (כמו רוב לומד י הנהיגה כיום) או שסתם רוצה רק את הלוק והשופוני.
מהתשובה שלך אני מניח שרכב ספורט או מירוץ חייב להיות עם 3 דוושות וידית שבוחשים בה אחרת אין הנאה מנהיגה ספורטיבית.
אז מעניין לאט לאט נעלמים הגירים הידניים ותופסים את מקומם פלנטריים או רובטיים במכוניות על ומירוץ.
בעצם למה להגיע למכוניות קצה,
אם התחרית בקארטינג 2 פעימות, בטוח לא הרגשת "פספוס" או חוסר הנאה ללא הדוושה השלישית.

רענן

Asaf-a
12-05-24, 15:17
מתרתחים כאן מהר מדי…
וכן, גם ברכבים לא ספורטיביים יש הבדלים שמשפיעים על ההנאה.

לדוגמה שוחחתי הבוקר עם חבר, שקיבל כרכב חילופי במקום הקורולה 2023 שלו, מאזדה3 שני ליטר, והייתה לו כזו בעבר, ושוב השתומם עד כמה המאזדה מהנה יותר מהקורולה המעפנה בכל היבט וכמה חבל שלא יכל לבחור בה שוב…

דרור ברלי
12-05-24, 15:35
לא כתבתי מילה אחת על כסף, שווי, או חסכון.
שאלתי אם אתה לא חושב שאתה מגזים.
למשל, על איזה דינמיות אתה מדבר?
ביחייאת דרור, על איזה דינמיות אתה מדבר בפוקוס הזאת?
זה מה ששאלתי.

התנהגות כביש? היגוי?...... להאיץ בקו ישר גם סבתא שלך יודעת. לתת הנאה ותחושות מהתנהגות מדוייקת בפניות או מהגה מתקשר, לא כל אוטו יודע. כל המכוניות היום "מתנהגות טוב" בהיבט של בטיחות, אבל מי שאין לו תקציב לכמה מכוניות או לרכב ספורטיבי וצריך להסתפק ברכב אחד, אבל עדיין אוהב לנהוג, בורר טוב טוב איזה מכונית הוא מעדיף.

מהתשובה שלך אני מניח שרכב ספורט או מירוץ חייב להיות עם 3 דוושות וידית שבוחשים בה אחרת אין הנאה מנהיגה ספורטיבית.
אז מעניין לאט לאט נעלמים הגירים הידניים ותופסים את מקומם פלנטריים או רובטיים במכוניות על ומירוץ.
בעצם למה להגיע למכוניות קצה,
אם התחרית בקארטינג 2 פעימות, בטוח לא הרגשת "פספוס" או חוסר הנאה ללא הדוושה השלישית.

רענן

שום דבר הוא לא חובה. אבל למכונית ספורט יש ייעוד אחד בלבד בעולם - כיף בנהיגה. זה לא 100-0 אלא נהיגה. לתפעל את המכונה ולהינות מזה. מעבר לזה מכונית ספורט נופלת בכל דבר אחר - בנוחות, בפרקטיות, בצריכת דלק, בתחזוקה, בתא מטען, במחיר.... זו מכונית שמתפשרת ומוותרת ברוב הפרמטרים הפרקטיים לטובת דבר אחד - כיף מנהיגה. ואם אתה אוהב לנהוג ומוכן לשלם על מכונית כזאת יותר מפי 2 מאשר על רכב רגיל, סימן שאתה רוצה לנהוג.... וזה באמת תת-נישה של תת-נישה. לך תבדוק כמה כאלה נמכרו בישראל עם גיר ידני וכמה עם אוטומטי וכמה ביקוש יש לדגמים כאלה מיד שניה עם גיר ידני וכמה לאוטומטי.
זה לא פוסל כמובן את אלה שמאוהבים בעיצוב ובתדמית אבל לא מתעניינים בפעולת הנהיגה והם רבים מאוד - עבורם יש גם אופציה אוטומטית.

ואל תבוא לי עם דוגמאות של מכוניות מירוץ כי נהיגה בכביש ציבורי היא לא מסלול ואתה לא מתמודד מול סטופר - וגם במכוניות ספורטיביות עם שתי דוושות את החלפת ההילוכים אתה מבצע בעצמך. וגם אל תבוא לי עם דוגמאות כמו קורבטים וכו' כי עם אורך של 5 מטר ורוחב של 2 מטר ומשקל של כמעט 2 טון, ועם כל המהירות והביצועים המסחררים, זה כבר לא מכונית ספורט. גם דוגמאות מעולם מכוניו תהעל לא רלוונטיות - כי חלק ניכר מהקהל שלהן אחר לגמרי ונכנסים שיקולים נוספים שלא קשורים לנהיגה בכלל אלא לתדמיות ולרושם וגם לעובדה שלרוב הנהגים כבר קשה לשלוט במכוניות של 700-800 כ"ס.
אבל מכונית ספורט אמיתית שמיועדת לנהיגה נטו, היא קטנה וקלה וממוקדת - מיאטה ו-BRZ הן מכוניות ספורט אמיתיות ונפלאות. ולכן גם בעולם שעובר ל-2 דוושות, הן עדיין מיוצרות ונמכרות עם גיר ידני ובקרב טהרני הנהיגה יש לזה ביקוש.

זהו. המקלדת שלי מתחילה להתפרק. אני לא רוצה להדאיג כאן כמה נשמות טובות שמודאגות.

שולץ האיום
12-05-24, 16:19
מתרתחים כאן מהר מדי…
וכן, גם ברכבים לא ספורטיביים יש הבדלים שמשפיעים על ההנאה.

לדוגמה שוחחתי הבוקר עם חבר, שקיבל כרכב חילופי במקום הקורולה 2023 שלו, מאזדה3 שני ליטר, והייתה לו כזו בעבר, ושוב השתומם עד כמה המאזדה מהנה יותר מהקורולה המעפנה בכל היבט וכמה חבל שלא יכל לבחור בה שוב…

אני דווקא האחרון שיזלזל בהתנהגות כביש, והנאה מכך.
ועדיין, שאלתי שאלה ספציפית לגבי רכב ספציפי, לפני שקיבלתי שיעור שגם סבתא שלי יודעת להאיץ בקו ישר, ושאני מבזבז את כספי בצורה לא חכמה כי יש דברים חשובים יותר בחיים.

מעניין.

raanan
12-05-24, 16:45
התנהגות כביש? היגוי?...... להאיץ בקו ישר גם סבתא שלך יודעת. לתת הנאה ותחושות מהתנהגות מדוייקת בפניות או מהגה מתקשר, לא כל אוטו יודע. כל המכוניות היום "מתנהגות טוב" בהיבט של בטיחות, אבל מי שאין לו תקציב לכמה מכוניות או לרכב ספורטיבי וצריך להסתפק ברכב אחד, אבל עדיין אוהב לנהוג, בורר טוב טוב איזה מכונית הוא מעדיף.

שום דבר הוא לא חובה. אבל למכונית ספורט יש ייעוד אחד בלבד בעולם - כיף בנהיגה. זה לא 100-0 אלא נהיגה. לתפעל את המכונה ולהינות מזה. מעבר לזה מכונית ספורט נופלת בכל דבר אחר - בנוחות, בפרקטיות, בצריכת דלק, בתחזוקה, בתא מטען, במחיר.... זו מכונית שמתפשרת ומוותרת ברוב הפרמטרים הפרקטיים לטובת דבר אחד - כיף מנהיגה. ואם אתה אוהב לנהוג ומוכן לשלם על מכונית כזאת יותר מפי 2 מאשר על רכב רגיל, סימן שאתה רוצה לנהוג.... וזה באמת תת-נישה של תת-נישה. לך תבדוק כמה כאלה נמכרו בישראל עם גיר ידני וכמה עם אוטומטי וכמה ביקוש יש לדגמים כאלה מיד שניה עם גיר ידני וכמה לאוטומטי.
זה לא פוסל כמובן את אלה שמאוהבים בעיצוב ובתדמית אבל לא מתעניינים בפעולת הנהיגה והם רבים מאוד - עבורם יש גם אופציה אוטומטית.

ואל תבוא לי עם דוגמאות של מכוניות מירוץ כי נהיגה בכביש ציבורי היא לא מסלול ואתה לא מתמודד מול סטופר - וגם במכוניות ספורטיביות עם שתי דוושות את החלפת ההילוכים אתה מבצע בעצמך. וגם אל תבוא לי עם דוגמאות כמו קורבטים וכו' כי עם אורך של 5 מטר ורוחב של 2 מטר ומשקל של כמעט 2 טון, ועם כל המהירות והביצועים המסחררים, זה כבר לא מכונית ספורט. גם דוגמאות מעולם מכוניו תהעל לא רלוונטיות - כי חלק ניכר מהקהל שלהן אחר לגמרי ונכנסים שיקולים נוספים שלא קשורים לנהיגה בכלל אלא לתדמיות ולרושם וגם לעובדה שלרוב הנהגים כבר קשה לשלוט במכוניות של 700-800 כ"ס.
אבל מכונית ספורט אמיתית שמיועדת לנהיגה נטו, היא קטנה וקלה וממוקדת - מיאטה ו-BRZ הן מכוניות ספורט אמיתיות ונפלאות. ולכן גם בעולם שעובר ל-2 דוושות, הן עדיין מיוצרות ונמכרות עם גיר ידני ובקרב טהרני הנהיגה יש לזה ביקוש.

זהו. המקלדת שלי מתחילה להתפרק. אני לא רוצה להדאיג כאן כמה נשמות טובות שמודאגות.
תשובה ארוכה ! אבל,
מיאטה ND אוטומטית יש לה ביקוש (כאן היבואן החליט לא לייבאה) כנ"ל ה BRZ ,
שלא לדבר על פורשה 911 או קימן / בוקסטר.
אגב, נתקלתי בהרבה נהגים שמחשיבים את עצמם לנהגי מירוץ/ספורט בפרט אם היו נוהגים ברכב ידני ומושכים סל"ד "לשמיים",
איך שהוא על המסלול זה לא בא לידי ביטוי...

רענן

איל מ
12-05-24, 18:38
אם נחזור שניה לרכב אפרורי, ולאמירות על הסוזוקים.
אז דרור עוסק בתחום הרכב למחייתו. לי יש סה"כ נסיון די מועט עם קרוסאובר אחת ושתי ויטארות (מהשנתונים בהם זה סתם פרייבט). שלושתן מכוניות שהפגינו אמינות מוחלטת גם כשהגיעו ואפרוריות עוד יותר מוחלטת גם כשהגיעו לאזור ה200,000. וזה עוד ברכב חברה! לא צמוד, אלא רכב חברה על מלא. ממש כמו בשיר.
בעצם כשאני חושב על זה, אחת מהן כן התקלקלה, כשמישהי נכנסה בה ועשתה לה טוטאל לוס.

אני בטוח שמי שיש לו נתונים רחבים יותר, אוחז בצד הנכון יותר של מקל הסטטיסטיקה. אבל זאת החוויה האישית שלי.

מוטי ג.
12-05-24, 20:18
אני נוטה להסכים בצורה מסוימת עם דרור לגבי הפוקוס , אבל גלשנו מאוד מנושא השרשור as always.
יש לגברת פוקוס 2010 סטיישן עם 216 אלף ק"מ, והיתה לי כזו חדשה מליסינג ב2010,
הרכב מתנהג היום בדיוק כמו שאני זוכר אותו מפעם, הוא לא מאיץ כמו רכבים עדכניים מרובי הילוכים, אבל מושך חזק.
הוא" יושב טוב" על הכביש, ולא מאבד קו גם בסיבובים, זה משהו שתמיד אהבתי בו, גם כשעברתי ב2010 ממאזדה 3 דור ראשון לפוקוס ולמעט ההרגשה שאתה מאיץ עם בלם חנייה משוך (בפוקוס) לא אהבתי את ה"חוסר רוגע" שיש במאזדה 3 ההיא.היום נסעתי בו קצת למשך שעה, פשוט כיף,יותר כיף מפיגו בת 3.
יש לי ניסיון מועט על בלנו שהייתה מרגישה שהולכת לעוף מהנתיב בכל פעם שמשאית הייתה עוברת בנתיב הנגדי.
לאבא יש גרנד ויטרה 1.6 משהו(הדגם החדש הכביש) וזה פח אשפה, עושה מלא רעש ולא זז, הפוקוס שלנו עדיפה לדעתי.
מישהו הזכיר מאז 6 סטיישן, קבלתי כזו פעם לסופש, לא יודע האם כולן מגיעות עם גלגל ספייר רגיל אבל שם היה ולא היה מקום לכלום בבגאז.

זהו, דרור אל תתייאש, יהיה משעמם פה בלעדייך.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

ehudzeelim
12-05-24, 21:56
בשביל להנות מנהיגה לא צריך סובארו, מספיקה סברה 🔥

146845

ד ו ר ו ן
12-05-24, 21:57
למעט מאזדה, בכל היפניות העממיות החדשות היום, כבר אין גירים פלנטריים.

בחזרה לדיון המקורי..
לא רכבי ספורט.
לא חשמליות.
לא טרקטורונים.

משפחתי בנלי להניע ולשנע משפחה בסופ״ש.
כל יום בשילוב פקק וכביש 6.
לא יותר, לא פחות.

מצמצם מיקוד.
מזדה 3 2016-2017
קורולה 2014.. להבנתי גיר פלנטרי.
יונדאי I30
לא ירדתי לגמרי מהאימפרזה.

יש מה שנראה כמו מציאות.

ד ו ר ו ן
12-05-24, 22:01
אם הפוקוס 2007 לא הייתה מורדת קשה עם בעיית הלו״ש הסדוק, הייתי מושך אותה עד לשנתה ה-20.

עושה כל מה שצריך ועוד.

Asaf-a
12-05-24, 22:07
אם התחלת להסתכל על סדאניות, בדוק סובארו B4, אחלה רכב לכסף ועולה פחות ממאזדה3 באותן שנים, חלקן היו פרטיות מהיד הראשונה.

לגבי מאזדה3, בשנים הללו הן בדרכ 1.5, פחות סוחבות.

ד ו ר ו ן
12-05-24, 22:30
אם התחלת להסתכל על סדאניות, בדוק סובארו B4, אחלה רכב לכסף ועולה פחות ממאזדה3 באותן שנים, חלקן היו פרטיות מהיד הראשונה.
לגבי מאזדה3, בשנים הללו הן בדרכ 1.5, פחות סוחבות.
B4 מכיר טוב.
אבל דלק… שתיינית כבדה.

המזדה 130כ״ס.
מדגדג לגרסת ה-2ל.

asafk
12-05-24, 22:34
מה הנסועה השנתית?

אסף.

ד ו ר ו ן
12-05-24, 23:20
23K~
ואני נוטה להחזיק רכבים שנים, לא ממהר להחליף אם זה עובד.

אמוץ נ.
12-05-24, 23:49
כמדומני גם קיה פורטה היא אטמוספרית ופלנטרית.
קשה מאד למצוא ללא עבר ליסינג.

Asaf-a
13-05-24, 05:58
B4 מכיר טוב.
אבל דלק… שתיינית כבדה.

המזדה 130כ״ס.
מדגדג לגרסת ה-2ל.

ההבדל בעלות הדלק ב23000 קמ בשנה הוא סדר גודל של 250₪ בחודש.
כאשר לטעמי ההבדל באיכות החיים משמעותית ומחיר הרכישה זהה.

דרור ברלי
13-05-24, 10:33
בחזרה לדיון המקורי..
לא רכבי ספורט.
לא חשמליות.
לא טרקטורונים.

משפחתי בנלי להניע ולשנע משפחה בסופ״ש.
כל יום בשילוב פקק וכביש 6.
לא יותר, לא פחות.

מצמצם מיקוד.
מזדה 3 2016-2017
קורולה 2014.. להבנתי גיר פלנטרי.
יונדאי I30
לא ירדתי לגמרי מהאימפרזה.

יש מה שנראה כמו מציאות.

בקורולה גיר רציף. לא שמעתי על בעיות אבל רבים לא אוהבים את התחושה. כל השאר - זה קורולה כמו שתצפה. מין הסתם אמינה ומגעילה לנהיגה עם "הגה ריק" כמו שטויוטה יודעים לעשות (בעצם, גם ביונדאי יודעים את המקצוע הזה ממש טוב).

מאזדה 3 - קח את ה-2.0 ליטר - אוטו יפה, חד ומהנה, מהיר וגם אמין מאוד. המושב האחורי צפוף וזה חסרון לשימוש משפחתי על מלא.

לא זוכר צריכת דלק. אני נוטה להמר שהקורולה קצת יותר חסכונית - חלק מזה בגלל שזה אוטו שממש מוחה שאתה מנסה לנסוע מהר וחזק וזה מתבטא בדלק ואולי גם באמינות.....

אישית, מבין שתיהן הבחירה במאזדה מאוד טבעית וקלה לי בלי לחשוב פעמיים - אבל זה רק אני ולכל אחד יש צרכים אחרים והקורולה בפירוש מתאימה יותר למשפחה - בתנאי שאבא ואמא באופן עקרוני לא אוהבים לנהוג ולא אוהבים מכוניות.

ד ו ר ו ן
13-05-24, 10:53
והקורולה בפירוש מתאימה יותר למשפחה - בתנאי שאבא ואמא באופן עקרוני לא אוהבים לנהוג ולא אוהבים מכוניות.
אבא החליט שבשביל להחזיק רכב שטח אמיתי כדי להינות בשטח, צריך לעשות פשרות בהתנהלות המשמימה בכביש היום-יומי.
אולי יבוא יום שאוכל להחזיק רכב כייף לכביש.

raanan
13-05-24, 11:41
אבא החליט שבשביל להחזיק רכב שטח אמיתי כדי להינות בשטח, צריך לעשות פשרות בהתנהלות המשמימה בכביש היום-יומי.
אולי יבוא יום שאוכל להחזיק רכב כייף לכביש.
יש עוד היבט, גיל ומצב הגב.
אני "שחררתי" את ה B4 (רכב מדהים) כי הגב לא אהב יותר את הכניסה והיציאה מהלוחך אספלט הזה.
גם מאזדה 3 דיי נמוכה.
קורולה יותר סימפטית.
כנראה זאת הסיבה שקטגוריית הקרוס אוברים כל כך פופולריים.
נסה סוזוקי קרוס אובר , יחסית נוחה (מניח שלא כמו הצרפתיות).

בהצלחה
רענן

ishc
13-05-24, 19:03
I30
קוראנית אפורה אמינה טובה. שלנו 2012, מנוע 1.6 די חזק, גיר פלנטרי 4 הילוכים, שרשרת טיימינג.
חסרונות: מתלי סקייטבורד, גימור ככה ככה וזוללת דלק 1:9-10
יתרונות: פשטות, אמינות, די מרווחת וסאן רוף שזה נחמד.
2013-2015 זה עדיין גיר פלנטרי (תוודא אותי) אבל 7 הילוכים ואין לי מושג אם זה אותו מנוע.
אחכ זה רובוטי.

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
13-05-24, 21:20
עדכונים:
קודם כל תודה על התגובות, נתתם חומר למחשבה וכיוונים לבדיקה.

לאור ההכרה שכישוריי בחידוש הלחמות רכיבי Trough all ב-PCB לא עומדים במבחן התוצאה.. הפוקוס עברה החייאת לו״ש ב-״מחוון״.

זה אמור לתת לי מרווח נשימה לבדוק רכבים בפחות לחץ זמן.

שעיר בגב"ב
13-05-24, 21:30
כמה שאני מתגעגע לפוקוס.
נכון, ה-1.6 מרגיש חלש למשקל הרכב ועדיין כל נסיעה בכביש ובעיקר בכבישים
שליד הבית שבהרי ירושלים הייתה חגיגה.
רכב 2011 שהרגיש כאילו יצא מהמפעל. שום קרקוש משום מקום,
תא נוסעים מחומרים איכותיים. החלפת הילוכים נדוייקת ונעימה.
וכל הטוב הזה במחיר מצחיק.
מלבד תקלה אחת במאוורר הרדיאטור לא לקחה אותי למוסך בשנה
וחצי שהייתה אצלי.

די בטוח שכשהטרופר יגיע לאספנות עוד שנה וחצי אחפש לי שוב
פוקוס ידנית דור 3.

כל כך שמח שהקשבתי לך אז דרור.

דרור ברלי
14-05-24, 08:09
כמה שאני מתגעגע לפוקוס.
נכון, ה-1.6 מרגיש חלש למשקל הרכב ועדיין כל נסיעה בכביש ובעיקר בכבישים
שליד הבית שבהרי ירושלים הייתה חגיגה.
רכב 2011 שהרגיש כאילו יצא מהמפעל. שום קרקוש משום מקום,
תא נוסעים מחומרים איכותיים. החלפת הילוכים נדוייקת ונעימה.
וכל הטוב הזה במחיר מצחיק.
מלבד תקלה אחת במאוורר הרדיאטור לא לקחה אותי למוסך בשנה
וחצי שהייתה אצלי.

די בטוח שכשהטרופר יגיע לאספנות עוד שנה וחצי אחפש לי שוב
פוקוס ידנית דור 3.

כל כך שמח שהקשבתי לך אז דרור.

תודה.

shmil
14-05-24, 11:51
התאפקתי עד עכשיו.

ברשותי פוקוס 2010 מאז 2012.
נקנתה עם 60, עכשיו עם 280.
ב-220 KKM אצלי שירתה את אשתי בנאמנות עם ממוצע יומי של 100 ק"מ משך כמעט 7 שנים, קצת אותי אחר כך, ועכשיו ממתינה כבר שנה לרשיונות של הילדים.
ב-220 KKM הללו - שלוש תקלות: משאבת מים, קיעת כבל הילוכים וחידוש הלחמות כרטיס גיר.
משאבת המים גרמה להתחממות, כבר לפני 50KK, וללא שום בעיות אחר כך. לא עיוותים, לא החלפת אטם ראש. כלום.
חידוש הלחמות כרטיסי גיר היה בגלל קפה שנשפך לגברת על הכרטיס. בוצע לבד.

האוטו כבר שנה עם ביטוח, עם טסט, וללא מצבר, ממתין לעוד רגע שיהיו לילדים רשיונות, כדי שאת הנזקים יעשו על אוטו ללא שווי.

האוטו נעים ונוח אחרי 280 KKM כמו ביום הראשון.

מי שצוחק על דרור - שיצחק . גם עלי, גם על מוטי, גם על מחזיקי פוקוס אחרים.
אנחנו אלו שצוחקים. בדרך לבנק.

ביום שתהיה תקלה לאחד הילדים בדרך, אם זו תהיה תקלה גדולה - אוריד מספרים ואשאיר במקום. ללא שום נקיפות מצפון.

מעולם לא החזקתי אוטו כלכלי יותר. ומי שמכיר אוטו משתלם כלכלית יותר, שיקום.

ehudzeelim
14-05-24, 12:15
מעולם לא החזקתי אוטו כלכלי יותר. ומי שמכיר אוטו משתלם כלכלית יותר, שיקום.

ניסאן אלמרה פרפקט 1.8

אלי עזר
14-05-24, 15:07
גם אני עם פוקוס 2010 (האצ'בק טרנדX) שקיבלתי לרכב ראשון בחצי חינם מחבר טוב.
לי מפריע רק הקטע של המנוע שמרגיש עצל (עם בלם יד למטה... כמו שכתבו פה) וחסר אולי הילוך חמישי.
אבל האוטו נראה כמעט כמו ביומו הראשון ללא רשרושים הכל יושב במקום מהודק כמו שצריך.
מי שרואה את הרכב לא מאמין שהוא כבר בן 14.

אבל זהו, אחרי שנתיים ביחד אני מוכר אותו. היה טוב ביחד, ממשיכים הלאה.

שולץ האיום
15-05-24, 08:54
ניסאן אלמרה פרפקט 1.8

איך היא בסעיף הדינמיות? וההנאה מנהיגה?

חוץ מסיפורי הגבורה הכלכלית פה על הפורד פוקוס ( צ׳אק נוריס של הגרוטאות בנות 15 עם 200+קמ)
נכתב גם שאין לה מתחרים בסעיף הזה.

איך היא שם?

ואם בסדר,
ונגיד ופותח השרשור ישתכנע, כמה כאלה זמינות למכירה במצב סביר?

לצחוק מותר חברים.
אל תקחו עצמכם ברצינות יתר, ואל תתרגשו מכל פלוץ שמישהו אחר מפליץ.

חוץ מזה, תמשיכו להמליץ על רכבים שאתם מחזיקים. 🤣

ehudzeelim
15-05-24, 09:13
התייחסתי למשפט מאד ספציפי של שמיל,
דינמיות? לא. הנאה מנהיגה? אני מאד נהנתי. יש לנו גם פוקוס 170 כ"ס מודל 2012, חזק, יושב טוב, אני אישית לא סובל את הנהיגה באוטו הזה. מעדיף את האלמרה בכל סיטואציה.
את האלמרה הספציפית אבא של אשתי קנה חדשה, ב-2001, אחרי 8 שנים הוא עבר לאשתי, אח''כ אליי, משם לגיסי שקרע לו את הצורה, חזר אליי, בדקתי שמן היה חסר 3 קילו (!) מילאתי והכל טוב. בסוף מכרתי אותו לחבר ב-2000 שקל, שנוסע בו עד היום. 450 אלף קמ כמעט ללא תקלות. ואנחנו מדברים על 23 שנה כן?
התקלה הכי רצינית: ב-2012 הלך אלטרנטור.
זה אוטו. דרך אגב אני גם מכיר מישהו שהחזיק כזה 700k ובסוף מכר אותו במצב סביר.
והכל ברוח טובה אני לא ממליץ לאף אחד לקנות אלמרה, תשאירו לי את הגרוטאות 😁

שולץ האיום
15-05-24, 09:39
יש לי חבר שמחזיק לצרכים מסויימים (רכב 3) פיאט פנדה ידנית שנת 2005.
הרכב נוסע ונוסע ונוסע, היה במקור בצי רכב.
אין לו תקלות חוץ מבלאי טבעי.

יש כל מיני.

ד ו ר ו ן
15-05-24, 12:43
הפוקוס 2007 שלנו עם 368900קמ.
אם לא היו התקלות לו״ש (שמשביתות את הרכב), מבחינתי היה ממשיך עד לשנתון ה-2 טסטים.

עושה כל מה שצריך, מקרר, סוחב בסדר גמור, בהחלט דינאמי בכביש, יושב טוב מאד.
צריכת דלק בינעירוני 1:15, במהירויות כביש 6.
הרבה פחות בפקקים, בכיוון של 1:10-11.

באמת רכב מוצלח.

shmil
15-05-24, 12:43
יש לי חבר שמחזיק לצרכים מסויימים (רכב 3) פיאט פנדה ידנית שנת 2005.
הרכב נוסע ונוסע ונוסע, היה במקור בצי רכב.
אין לו תקלות חוץ מבלאי טבעי.

יש כל מיני.
אם לשולץ האיום לא היה ברור, אז אסביר:
הפוקוס היא לא חתול מפלצת, היא אפילו לא רכב 3. היא אולי ובקושי רכב 4. כבר הרבה זמן.

edish
15-05-24, 13:13
מעולם לא נכתב כל כך הרבה על כל כך מעט:)
לא להעלב

דרור ברלי
15-05-24, 14:32
מדברים הרבה על כל כך מעט..... כי זה אוטו בן 14 עם 350,000 ק"מ ששווה 5,000 שקל, אבל נותן עבודה/תמורה של אוטו בן 5-6 ב-50,000/70,000 שקל.

ואם אני גם נהנה ממנו כשאני נכנס מהר לפניות, זה רק בונוס. אבל אחלה בונוס, באמת.

ד ו ר ו ן
15-05-24, 14:34
יש לי חבר שמחזיק לצרכים מסויימים (רכב 3) פיאט פנדה ידנית שנת 2005.י.
פחות עונה למה שאני מחפש.

ariel-ro
15-05-24, 15:05
מכל הדיון לא הבנתי איזה שנתונים של הפוקוס מומלצים - 2004 עד 2010 ?
מ-2010 רק ידני?

דרור ברלי
16-05-24, 11:08
הגישה שלי אומרת שזו הזדמנות שאין דומה לה לתחבורה יומיומית נוחה למשפחה, אמינה ביותר ואפילו כזו שמייצרת חיוכים בכביש הנכון, אבל היא בעיקר מאוד מהימנה וזולה לרכישה ולאחזקה - אבל עם השנים אנחנו שוקעים לתוך מוסכמות שקשה אפילו לנהל עליהן דיון, כי כמקובל בישראל, זה עובר מהר מאוד לנפנופי ידיים ולפסים אישיים.

אבל זו עובדה ואין עליה שום עירעור: הפוקוס הכי טובות והכי שורדות בפער בלתי נתפס, אלה הישנות.
דורות 1 ו-2 אמינים ואיכותיים בהרבה מדור 3-3.5, אבל הם כבר ישנים. את דור 1 שהיא מכונית מיושנת בת 20-25 שנמצאת כבר בדרכה לסטטוס אספנות, עם מאפייני בטיחות של מכונית בת 20-25, אני מוציא מהמשוואה לגמרי ונשאר עם דור 2 - 2.5 שמצוידת במינימום המתבקש של מפרט בטיחות מודרני (בקרת יציבות ו-6 כריות) - אבל גם היא נחשבת כבר למיושנת - ותפיסתית לא תתאים למי ששבוי בקונספציה של "רכב צעיר עם מעט קילומטרים" ומשוכנע שמכונית בת 150,000 ק"מ כבר צריכה ללכת לגריטה ומיחזור.... העובדה שמכונית כזו עם 350,000 ק"מ עדיין נוסעת ומרגישה כמו כמעט חדשה והאחזקה שלה זולה עד גיחוך, פשוט כי זה דגם ספציפי מאוד מוצלח באופן כמעט חריג, לא חודרת את שריון ההגיון שלהם.

אבל לשוק הישראלי יש כללים משלו. כשאוטו מסוים, ויהיה טוב, מהנה, מפנק ואמין ככל שיהיה, שווה במחירון 10,000 ונסחר בשוק בין 5,000 ל-8,000, הוא תפיסתית הופך ל"רכב סטודנטים" או "רכב לתפרנים" עם כל ענייני התדמית שנילווים לזה. אם היו קוראים לרכב הזה "טויוטה/יונדאי" והיה נסחר, נגיד, ב-25-30,000 שקל, הם כבר היו גומרים עליו את ההלל ומספרים לך כמה הוא מעולה..... אז הכל בראש, כמו שאומרים.

אני סך הכל חולק מידע מכוונה טובה ואני ממש לא חייב - מצידי תמשיכו לשלם פי 3 ופי 4 על מכוניות שפחות טובות בכל פרמטר ולהרגיש עם זה טוב - זה עניין שלכם ואני מאחל לכם שתהנו. ממש לא משנה לי.

edish
16-05-24, 16:10
לרשימת האלמותיים הייתי מוסיף גם את הניסן טידה.

נמרוד
16-05-24, 18:13
מעניין, מגרשי הגרוטאות מלאים במכוניות אלמותיות, ולעומת זאת על הכביש 98% מהמכוניות בנות פחות מ20 שנה (בישראל, נתוני משרד הרישוי).

נדב42
16-05-24, 18:55
ומתוך 2 האחוז הנותרים, מהם הדגמים המובילים ?

נמרוד
16-05-24, 19:16
https://data.gov.il/dataset/?tags=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93+%D7%94%D7 %AA%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94

לך על זה.

ehudzeelim
16-05-24, 19:18
מעניין, מגרשי הגרוטאות מלאים במכוניות אלמותיות, ולעומת זאת על הכביש 98% מהמכוניות בנות פחות מ20 שנה (בישראל, נתוני משרד הרישוי).

הכל שאלה על איזה נתונים בוחרים להסתכל ואיך מציגים אותם.
אפשר למשל להסתכל על הנתון שכ-50% מכלי הרכב שנמכרו לפני 16 שנה עדיין נמצאים על הכביש.
ו-20% מהרכבים שנמכרו לפני 20 שנה, גם הם עדיין על הכביש.
ואז ניתן להבין שה-2% הנמוך כל כך של מכוניות בנות 20 שנה ומעלה שעדיין על הכביש תלוי במכירות השנתיות מאז, והגידול השנתי במכירות כלי רכב, בעשרים שנים הללו.
ואז אפשר להבין שזה לא אומר שהרכבים האלה נעלמו ב-98%, הם פשוט נבלעו בשיטפון הכללי.

נמרוד
16-05-24, 19:28
הנתונים שם, תנתח אותם ותציג.

העיקר שנעזוב את הדוגמאות הבדידות, לפני שיצוץ פה מישהו עם אוסטין מונטגו אלמותית שעדיין נוסעת.

מוטי ג.
16-05-24, 19:28
אין סיכוי שאוסטין מונטגו עדיין נוסעת!

ehudzeelim
16-05-24, 19:31
דווקא המונטגו היה סבבה, המטרו זה צרה צרורה

אבי ביטר
16-05-24, 20:40
סובארו DL ידנית

ד ו ר ו ן
16-05-24, 23:02
ראשית תודה על המידע והכיוונים.
היה דיון מעניין ומלמד.

אחרי חפירות ברשת ובראש, התמקדתי במזדה 3/קורולה ופזילה לאימפרזה.
אחרי טלפונים והבנה חוזרת שיש ״הבדל בין המפורסם לקיים״, היום קפצה מודעה של קורולה 2014, יד ראשונה, 118אק״מ שמורה בפנים ובחוץ עם היסטריית טיפולים מלאה, וטסט לשנה.
קשה להתווכח עם זה.
והיא אפילו לבנה (סליחה דרור)

הפוקוס הותיקה, נהדרת ומורדת תיכנס למוסך לנסות לאפס מצב כדי להימכר בראש שקט.

שגיא S
18-05-24, 09:37
היה דיון מעניין ומלמד.

אחרי טלפונים והבנה חוזרת שיש ״הבדל בין המפורסם לקיים״, היום קפצה מודעה של קורולה 2014, יד ראשונה, 118אק״מ שמורה בפנים ובחוץ עם היסטריית טיפולים מלאה, וטסט לשנה.
קשה להתווכח עם זה.

אפשר לשאול בכמה נמכרה טויוטה כזאת?
יש לאבא שלי שנת 2013 עם 80 אלף ק"מ...שהוא רוצה לשדרג לקאמרי.

ד ו ר ו ן
18-05-24, 11:50
מחירון משוקלל 48,500 סגרנו על 49.

הבנתי שמחירי משומשות עלו.
אבל אנשים בסרט.
רוצים סכומים מעל מחירון בשביל רכבים עם 150-200אק״מ, לא רק לקורולה, גם למזדה 3.

״רכב שמור״.. ״אין לי רישום טיפולים אבל ברור שטופל״.. ״שילמתי במזומן לטיפול אז אין תדפיס מוסך אבל תאמין לי״, ״טיימינג? בטח, לא זוכר בדיוק, בשנה שעברה״, וכו..

גיברת מבוגרת לא הסכימה לרדת מ-45 על יד 4, 160אקמ ובלי תעוד טיפול אצלה (אמרה משהו אחד על מוסך שאני במקרה מכיר, גליתי משהו אחר), מתייחסת לרכב כאילו מוכרת את הנכד שלה.

איל מ
18-05-24, 13:12
אני לא נרתע מחוסר בהיסטוריית טיפולים. לא כולם מנהלים מעקב או יודעים מה הוחלף.

ד ו ר ו ן
18-05-24, 13:32
אני לא נרתע מחוסר בהיסטוריית טיפולים. לא כולם מנהלים מעקב או יודעים מה הוחלף.

היסטוריית טיפולים זה בונוס משמעותי.
לא שובר שוויון אבל כשיש זה מצוין.
לפחות בבעלים האחרון.

אבל כשמישהו אומר הייתי במוסך X והמוסך לא מאמת את זה..

כשמישהו אחר אומר שבוצע טיימינג, אבל פתאום לא יודע להגיד מתי..וכשמציעים לשאול את המוסך אז פתאום מגמגמים..

למצוא רכב עם ניירת מההתחלה.. כן שובר שווין. לדעתי.

מוטי ג.
18-05-24, 13:35
כשכל "האירועים" בפורד פוקוס 2010 זה רק "טיפול" החלפים שמנים ובלמים לפי הצורך מהר מאוד נמאס לרשום את אותו הדבר כל חצי שנה [emoji6]

ד ו ר ו ן
18-05-24, 16:04
כשכל "האירועים" בפורד פוקוס 2010 זה רק "טיפול" החלפים שמנים ובלמים לפי הצורך מהר מאוד נמאס לרשום את אותו הדבר כל חצי שנה [emoji6]

פספסת לגמרי..
אכן כשכל מה שזה היה, נשארנו עם הפוקוס.
באמת רכב טוב.
בהחלט טיפולים שוטפים ושעמום אחזקתי.

עד ש..
עד שזה הופך לרולטה האם הרכב ייכבה באמצע נסיעה/לא יניע בגלל בעיית המחשב, זה הפך תוך חודשיים מרכב מוצלח מאד לגרוטאה בפוטנציה.

אמוץ נ.
18-05-24, 21:11
תתחדש, תקבל הרבה כבוד בדרום

asafk
18-05-24, 21:29
ואת הפוקוס תפרסם למכירה בג'יפולוג. יש סיכוי רק כאן שמישהו אשכרה ייתן לך כסף עבורה.

אסף.

ד ו ר ו ן
18-05-24, 21:54
תתחדש, תקבל הרבה כבוד בדרום

הוזמן מנעול דוושות וכספת ל-OBD..

ניר ל
20-05-24, 11:24
היה דיון מעניין ומלמד.

קשה להתווכח עם זה.

חותני עם רכב דומה 2014 יד ראשונה, הגיר הלך אחרי כ-45K והוחלף במסגרת רצון טוב של היבואן קצת אחרי תום האחריות (הלך במסגרת האחריות אבל לא שמו לב עד שאני עשיתי על הרכב סיבוב במקרה). ממליץ לבצע החלפות שמנים בגירים הרציפים, לוודא מה סוג השמן המתאים כמובן.

-->