צפייה בגרסה מלאה : תחילת השיטפון .. טנדר חשמלי
https://wheel.co.il/%D7%94%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%A8-%D7%94%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%92-%D7%A4%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9F/
יש כבר מבחן ?
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
אולם התצוגה הרבה יותר מעניין מהטנדר.
התבנית של הודעות לעיתונות של עוד מותג רכב חדש ...
לא קשור כמובן לנושא הדיון למען הסר ספק.
המותג אאא שהוא בת דודה רחוקה של בבב שהוא יצרן רכב ותיק (כבר שנתיים וחצי! ) בסין שמייצר מליוני מכוניות בשנה ויש לו שתפ עם (כאן מכניסים שם של יצרן אחד גרמני ועוד שניים קוריאניים שהוא ייצר בשבילם פעם את התשובות של הרדיו ואת מראה שמאל).
ועכשיו היבואן הותיק (שם שאף פעם לא שמעתם עליו או חברת בת של יבואן רכב מוכר אבל בת מספיק רחוקה כדי לא לפגוע במוניטין אם זה יהיה פלופ) פותח אולם תצוגה חדש שבו תוכלו לראות אל העתיד (מנהרת הזמן בפנים) אבל לא תוכלו לראות מה יקרה יום אחרי שהסינים יחליטו להפסיק לייצר את המכונית שקניתם וגם לא את העתיד של היבואן המאולתר.
אבל זה חדש וסיני וחשמלי וזה העתיד! אז אף מילה על הרכב עצמו, רק תמונות כי מי צריך יותר מזה?
אסף.
לפי האייטם יש כבר 23(!) מותגי רכב סיני בארץ.
זה אמיתי או כמו עלי אקספרס שאותו מוצר בלוגואים שונים?
חנן-ג'יפולוג
05-05-24, 08:18
לא ספרתי אבל נשמע אמיתי. מותגים שונים.
כן, חלקם קיקיוני, זמני ונחות, אבל חלקם היותר גדול רציניים וגם טובים, או לפחות לא יותר גרועים מפחי זבל "עם נשמה" שנהוג לאהוב כאן.
אסף, ניתוח מבריק.
לא ספרתי אבל נשמע אמיתי. מותגים שונים.
כן, חלקם קיקיוני, זמני ונחות, אבל חלקם היותר גדול רציניים וגם טובים, או לפחות לא יותר גרועים מפחי זבל "עם נשמה" שנהוג לאהוב כאן.
אסף, ניתוח מבריק.
הגרוטאות עם הנשמה הן כבר בנות 20-40. הן כבר לא צריכות להוכיח שום דבר.
אתה רואה את הסינים האלה מגיעים לגילאים הללו? לחצי מהגיל הזה?
חלק לא קטן מהכלים המודרניים "מבית טוב" מה שנקרא, מותגים מיתולוגיים, כבר לא ישרדו ככה. אז מה עם כל מיני בינגבונג וצ'ינגצ'ונג כאלה?
ואיך בדיוק הלקוח שעומד להוציא 150-300 אלפי שקלים יוכל לדעת שלפניו באמת עומד יצרן רציני ולא מותג שנולד רק לפני שנה ועומד להיעלם בעוד שנה?..... אז מה אם הוא מיובא ע"י יבואן רכב ותיק ומוכר?
הימור.
זה נראה דומה באופן חשוד להיילקס.
מישהו כאן חושב שזה יהיה כמו היילקס?
רוצים להשתתף בניסוי?
התבנית של הודעות לעיתונות של עוד מותג רכב חדש ...
לא קשור כמובן לנושא הדיון למען הסר ספק.
המותג אאא שהוא בת דודה רחוקה של בבב שהוא יצרן רכב ותיק (כבר שנתיים וחצי! ) בסין שמייצר מליוני מכוניות בשנה ויש לו שתפ עם (כאן מכניסים שם של יצרן אחד גרמני ועוד שניים קוריאניים שהוא ייצר בשבילם פעם את התשובות של הרדיו ואת מראה שמאל).
ועכשיו היבואן הותיק (שם שאף פעם לא שמעתם עליו או חברת בת של יבואן רכב מוכר אבל בת מספיק רחוקה כדי לא לפגוע במוניטין אם זה יהיה פלופ) פותח אולם תצוגה חדש שבו תוכלו לראות אל העתיד (מנהרת הזמן בפנים) אבל לא תוכלו לראות מה יקרה יום אחרי שהסינים יחליטו להפסיק לייצר את המכונית שקניתם וגם לא את העתיד של היבואן המאולתר.
אבל זה חדש וסיני וחשמלי וזה העתיד! אז אף מילה על הרכב עצמו, רק תמונות כי מי צריך יותר מזה?
אסף.
מעולה.
חנן-ג'יפולוג
05-05-24, 09:21
הגרוטאות עם הנשמה הן כבר בנות 20-40. הן כבר לא צריכות להוכיח שום דבר.
אתה רואה את הסינים האלה מגיעים לגילאים הללו? לחצי מהגיל הזה?
חלק לא קטן מהכלים המודרניים "מבית טוב" מה שנקרא, מותגים מיתולוגיים, כבר לא ישרדו ככה. אז מה עם כל מיני בינגבונג וצ'ינגצ'ונג כאלה?
ואיך בדיוק הלקוח שעומד להוציא 150-300 אלפי שקלים יוכל לדעת שלפניו באמת עומד יצרן רציני ולא מותג שנולד רק לפני שנה ועומד להיעלם בעוד שנה?..... אז מה אם הוא מיובא ע"י יבואן רכב ותיק ומוכר?
הימור.
זה נראה דומה באופן חשוד להיילקס.
מישהו כאן חושב שזה יהיה כמו היילקס?
רוצים להשתתף בניסוי?
אני לא מתיימר להצליח לחזות איזה דגם יהיה טוב, אבל אני בהחלט יכול לקחת את הקרדיט על ניתוח מדויק של הנתונים בדגמים מסוימים והבנה שהם רעים. רעים טכנית, או רעים ללקוח.
אמרתי שהחד פאזיים יהיו לא שמישים למשתמש שנוסע הרבה, ואמרתי שלקנות רכב מסטארטאפ זה לא רעיון טוב, ואמרתי שלקנות פיילוטים שמשרד התחבורה אישר להביא בכמויות מוגבלות וללא אביזרי בטיחות אלמנטריים זה דפוק, ואמרתי שלקנות רכב ששקע הטעינה שלו לא מתאים לעמדות הטעינה הנפוצות כאן זה עוד יותר דפוק, ובטח פספסתי כמה תובנות שעלו כאן.
אני לא מתכוון להיותו של הרכב חשמלי, אלא לעובדה שהוא מגיע מיצרן שאף אחר לא שמע או ידע עליו מעולם. הרי למה הם כל כך טורחים להדגיש שזו "חברת בת של (וכאן מגיע שם של יצרן סיני גדול)"?.... כדי לנסות להרגיע את הלקוח בדיוק בגלל זה....
נכתב שיהיו לטנדר הזה גם דגמי דיזל 4X4 שהם הרלוונטיים לנו פה?..... כי הדגם החשמלי הזה - eTUNLAND או איך שקוראים לו, הוא 2X4.
חנן-ג'יפולוג
05-05-24, 09:39
אני מציע להתעלם מהשטויות השיווקיות, ולבדוק באיזה כמויות הדגם נמכר והיכן, ולנסות להבין עליו את כל מה שניתן למצוא ברשת, וניתן למצוא המון.
כשאתה קורא למשל על האייווייז, ומבין שהוא מכר משהו כמו 3000 יחידות מאז העלייה שלו על הכביש, מתוכן משהו כמו 2000 בישראל, אתה מבין את התמונה.
בעיון עמוק יותר אתה גם מבין שהחברה בקשיים, מחליפה ידיים, ומפסיקה יצור חדשות לבקרים, ומבין שזו רכישה ממש גרועה.
לא צריך תואר בזה. רק טיפה הגיון בריא.
סה"כ, טנדר סיני אחד כבר חווינו.
לדגם קראו STEED והוא בא מיצרן גדול בסין - גרייטוול. GWM.
אותה גרייט וול שהיום דוחפת לנו מכונית חשמלית בשם "אורה".
הסטיד הגיע באמצעות יבואן מוכר - חברת המזרח (יבואן של לנדרובר, מסונף ל- UMI שהם יבואן ענק וחזק ויציב כלכלית)
הוא באמת "נראה כמו" איסוזו דימקס, דגם מוצלח ובעל מוניטין שמאוד דומיננטי בשוק (ובעצמו מיובא ע"י UMI, אז כמו שאומרים - "הכל נשאר במשפחה" ולא היו כאן כל מיני טענות על העתקות וכו').
מה זה היה שווה באמת?... נסענו, ראינו וחווינו. זה גם לא היה כל כך מזמן, כן?..... כמה סטידים כאלה נותרו על הכביש?..... אני זוכר שיחות עם חבר'ה שהתפתו למציאה. את הסיפורים שלהם על איך זה מתפורר להם בידיים. באיזה מצב הם היום?....
זה היה אשכרה לשים את הכסף על קרן הצבי. מה נשאר מאז? אפילו אותה קרן צבי מפורסמת, התפוררה ונעלמה....
טנדרים יפניים מאותה שנה, גם אם לא מתוצרת טויוטה, עדיין נוסעים ובועטים וחלקם נראים ונוסעים טוב, כמעט כמו חדשים. והמציאה הסינית?....
אז יכול להיות שהסינים השתפרו קצת מאז. האמת....? אני מאוד מקווה שהם השתפרו, ולו רק למען הלקוחות הפתאים שההבטחה לקידמה טכנולוגית ומסכים מרצדים אשכרה מבלבלים להם את ההגיון.
רוצים להשתתף בניסוי?......
לגבי האייוייז.... הלקוחות בכוח של קרוסאובר אלמונימי כזה ממש לא בודקים את כל מה שציינת. מבחינתם 2000 היחידות שנמכרו בישראל מעידות על "הצלחה" ובאמת שגודל המסך יותר מעניין אותם. אני כבר מזמן נואשתי מהנסיונות להסביר לאנשים שעומדים לפני הרכישה השנייה בגודלה בחייהם, שצריך לבדוק דברים באמת לעומק ולא להתנהג כמו עדר מסומם. נואשתי מזה. אולי גםבגלל זה אני כבר לא בעיתונות הרכב.
חנן-ג'יפולוג
05-05-24, 09:47
מכיוון שבכל זאת מדובר ברכב חשמלי, אז כדאי לציין שראינו הברקות חד פאזיות גם מטויוטה ויונדאי ונדמה לי שגם כמה אירופאיות, פג'ו ואופל ביניהן.
חנן-ג'יפולוג
05-05-24, 09:55
לזכות הקהל הישראלי ניתן לציין שכל הנ"ל לא הפכו לרבי מכר. רוב האנשים מצליחים לזהות רכבים דפוקים.
כן, גם היו ענייני זמינות, מה שהציל חלק מהרוכשים הפוטנציאליים.
בעיני זה לא רציני להסתכל על כל תעשיית הרכב בסין כמקשה אחת. הרי לא תשפטו את באמוו ומרצדס באותה נשימה עם אופל, למרות שכל המותגים האלה "גרמנים". יש בסין מאות יצרנים עצמאיים. כן, חלקם על הפנים אבל חלקם האחר רציני ביותר וככל שהזמן יעבור ימשיכו לתפוס מקום של כבוד בתעשייה. אין מה לעשות, הם ייצרו מכוניות הרבה יותר טובות מהמתחרים שלהם, וזה כבר קורה. אמרתי זאת בעבר - אין דין אייווייז כדין ג'ילי. אם ג'ילי=סין=גרוע, מה זה אומר לגבי וולוו שחולקת פלטפורמות עם ג'ילי ולמעשה שייכת לה?
גרייט וול סטיד? אולי נדבר רגע על יונדאי של שנות ה80? כל מקרה לגופו.
"פחי הזבל עם הנשמה" שמחזיקים 40 שנה מחזיקים בגלל שהם טובים, או בגלל הלקוחות שמאוהבים בהם? זו שאלה אחרת. אוטו שכולו רקבונות חלודה, כשלים הנדסיים במנוע ובגיר, נזילות ופלסטיקה מתפוררת שמישהו בוחר להחזיק אותו בחיים הוא לא "רכב איכותי". במקרה הטוב יש לו קסם אישי ומיתוג מוצלח שגורם לאנשים לרצות לתחזק אותו לאורך זמן, מן הסתם מתוך סיבות שלא קשורות בכלל לאיכות שלו. גם פה, אין דין אלפא רומאו כזאת או אחרת כדין טנדר סובארו שחלקם עדיין עובדים.
יבואן ותיק ומוכר ...
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001338366
לפחות לא יותר גרועים מפחי זבל "עם נשמה" שנהוג לאהוב כאן.
.
פחי זבל עם עבר מוכח ויציב.. לפחות יודעים למה לצפות.
כמו שציין אסף וחיזקת, האם צ׳אנג יהיה מחר/5 שנים כשהרכב יידרש לחלף ייחודי?
זה מזכיר את סוף שנות ה-70 כש-made in Japan שהתגברו בשווקים היה שנוי במחלוקת.
אבל אז הכל היה פשוט יותר ופחות תלותי ביבואן/יצרן ויכולת לתקן לבד.
בעיני זה לא רציני להסתכל על כל תעשיית הרכב בסין כמקשה אחת. הרי לא תשפטו את באמוו ומרצדס באותה נשימה עם אופל, למרות שכל המותגים האלה "גרמנים". יש בסין מאות יצרנים עצמאיים. כן, חלקם על הפנים אבל חלקם האחר רציני ביותר וככל שהזמן יעבור ימשיכו לתפוס מקום של כבוד בתעשייה. אין מה לעשות, הם ייצרו מכוניות הרבה יותר טובות מהמתחרים שלהם, וזה כבר קורה. אמרתי זאת בעבר - אין דין אייווייז כדין ג'ילי. אם ג'ילי=סין=גרוע, מה זה אומר לגבי וולוו שחולקת פלטפורמות עם ג'ילי ולמעשה שייכת לה?
גרייט וול סטיד? אולי נדבר רגע על יונדאי של שנות ה80? כל מקרה לגופו.
"פחי הזבל עם הנשמה" שמחזיקים 40 שנה מחזיקים בגלל שהם טובים, או בגלל הלקוחות שמאוהבים בהם? זו שאלה אחרת. אוטו שכולו רקבונות חלודה, כשלים הנדסיים במנוע ובגיר, נזילות ופלסטיקה מתפוררת שמישהו בוחר להחזיק אותו בחיים הוא לא "רכב איכותי". במקרה הטוב יש לו קסם אישי ומיתוג מוצלח שגורם לאנשים לרצות לתחזק אותו לאורך זמן, מן הסתם מתוך סיבות שלא קשורות בכלל לאיכות שלו. גם פה, אין דין אלפא רומאו כזאת או אחרת כדין טנדר סובארו שחלקם עדיין עובדים.
גרייטוול סטיד הוא לא רכב משנת 1982.
אנחנו מדברים על מכוניות מ- 2011-2012 לפחות. טנדרים יפניים מהשנים האלה שטופלו בתחזוקה מינימלית עד סבירה עדיין רעננים למדי מכנית וחיצונית גם אם נסעו 200,000 ק"מ או 300,000 ק"מ ואם קוראים להם "טויוטה" הם גם עדיין נסחרים בלמעלה מ-100,000 שקל....
אני מנחש שפוטון טונלנד חדש כזה לא יעלה 100,000 שקל בלבד אלא הרבה-הרבה יותר. כולנו בכלל לא נתפלא אם יעלה רק קצת פחות מהיילקס חדש. הפער במחיר לא יצדיק בחירה במוצר סיני לא מוכר מיבואן אפעס.... שבוא ונגדיר אותו במירב העדינות שאפשר לגייס כ"קצת פחות יציב" מיוניון מוטורס או UMI..... ואני לא בא לזלזל חלילה בקבוצת דלהום המדוברת, למרות העבר המפוקפק שלהם מ-2020. עברו מאז 4 שנים ועובדה שהם עדיין איתנו. אני באמת מאחל להם שיצליחו ושכל החששות יתבדו ושיצליחו לספק חלפים ושירות ראוי לאורך שנים לרכבים שימכרו כאן.
בסין יש מאות יצרני רכב אם לא יותר. כל אחד מהם עם פוטנציאל ויכולת לייצר ולמכור אלפים רבים של מכוניות בשנה כי בסין הכל בגדול -נו, כי בכל זאת, זו סין. מעצמת-על. מתישהו הם יסגרו את פערי האיכות? כן. אולי. יודע מה? לא אולי, בטוח. עד אז, אתה רוצה להשתתף בניסוי?.... שיתגלחו על הזקן שלך?.... אני ממש לא. ולא רק כי אני מתנגד להשתעבדות הכלכלית שלנו לתוצרת של מדינת אויב מובהקת, מעצמת-על חשוכה שהיא גורם מרכזי במכונת ציר הרשע העולמי, שמממנת ותומכת בטרור ובאויבים הישירים שלי ושלך, לא ניכנס כאן לפרינציפים ולפוליטיקות..... אלא מסיבות אגואיסטיות לחלוטין של חשד וחוסר אמון באיכות המוצר נטו, על סמך נסיון מר מאוד. אוטו זה עדיין מוצר יקר שצריך לשרת אותך לאורך שנים ולפעמים חייך וחיי הילדים שלך תלויים בו. זה לא זוג כפכפים שזורקים אותם כשהם מתבלים, ואפילו לא טלפון סלולרי שגם אם הוא יקר וממותג, הוא מוצר עם אורך חיים מיועד קצר מאוד שאין לי ציפיות ממנו שיתפקד גם אחרי שנתיים של שימוש.
- - - Updated - - -
זה מזכיר את סוף שנות ה-70 כש-made in Japan שהתגברו בשווקים היה שנוי במחלוקת.
אבל אז הכל היה פשוט יותר ופחות תלותי ביבואן/יצרן ויכולת לתקן לבד.
בשנות ה-70 תוצרת יפן היתה שנויה במחלוקת רק כאן בישראל.
איזהה רכב יפני הכרנו כאן? קונטסה, שהורכבה בישראל והיתה פחנוע עלוב?
פתאום הגיעה סובארו שהיתה כבר אוטו לגיטימי ובעיקר מאוד אמין, והיינו חשדנים מאוד. שפטנו אותה לפי עובי הפח.
אבל בארה"ב, בתחילת הסבנטיז היצרנים היפנים כבר עברו מזמן את שלב ה"להוכיח שאין להם אחות". כבר אז הלקוח האמריקאי ידע שטויוטה או דאטסן (היום ניסאן, לטובת הצעירים) או מיצובישי, אמינים לא פחות ממיטב התוצרת המקומית וכנראה קצת יותר, ובוודאי יותר חסכוניים בדלק.
אבל בשנים ההן, בסין עדיין נסעו בעגלות רתומות לשוורים וסוסים, במשאיות בטכנולוגיה של שנות ה-40 וברכבות קיטור.
אז כן, אנחנו כבר ב-2024 והסינים מתקדמים בצעדי ענק וגם אנחנו התבגרנו.
אבל עם יד על הלב, כמה מכם היו שוקלים, כאן בישראל ובמחירי ישראל, לרכוש מחר טנדר סיני חדש?
רגע, אז אתה לא מתכוון לקנות פוטון-טונה חדש?
(נשמע כמו משהו מתפריט של סושיה?)
רשמתי את זהבשרשור על ה טנק 300.
במחיר הנכון הכל יכול להיות.
בשנות ה-70 תוצרת יפן היתה שנויה במחלוקת רק כאן בישראל.
איזהה רכב יפני הכרנו כאן? קונטסה, שהורכבה בישראל והיתה פחנוע עלוב?
פתאום הגיעה סובארו שהיתה כבר אוטו לגיטימי ובעיקר מאוד אמין, והיינו חשדנים מאוד. שפטנו אותה לפי עובי הפח.
אבל בארה"ב, בתחילת הסבנטיז היצרנים היפנים כבר עברו מזמן את שלב ה"להוכיח שאין להם אחות". כבר אז הלקוח האמריקאי ידע שטויוטה או דאטסן (היום ניסאן, לטובת הצעירים) או מיצובישי, אמינים לא פחות ממיטב התוצרת המקומית וכנראה קצת יותר, ובוודאי יותר חסכוניים בדלק.
אבל בשנים ההן, בסין עדיין נסעו בעגלות רתומות לשוורים וסוסים, במשאיות בטכנולוגיה של שנות ה-40 וברכבות קיטור.
אז כן, אנחנו כבר ב-2024 והסינים מתקדמים בצעדי ענק וגם אנחנו התבגרנו.
אבל עם יד על הלב, כמה מכם היו שוקלים, כאן בישראל ובמחירי ישראל, לרכוש מחר טנדר סיני חדש?
בשנת 1988 הגיע יצרן רכב אלמוני שקראו לו דלתא (דאצ'יה) ומכר דמוי רנו 12 (שהיה רכב מפוקפק בעצמו) וכולם רצו לשלם 8000 שקל על רכב, כי מי ישלם 15 על סובארו DL. את זה שכל הכסף הלך לפח אחרי שנה וחצי אפשר לשכוח, אבל הבדיחות על חורים בגג, חימום בבגאז וווישר פנימי לא שכחנו. והיום הוא דווקא עושה אחלה רכבים.
ואיזה קטע, בשנות ה 80 מדדנו את הסובארו ביחס לעובי הפח ופגושי הפלסטיק) ולא הבנו שזה דווקא טוב לקריסה ולהגן על היושבים ברכב. אבל זה היה זבל יפני, בתחילת שנות ה 2000 זה היה זבל קוריאני ועכשיו זה זבל סיני. מעניין מאיפה יגיע הזבל הבא. אנחנו שוכחים שגם טסלה מכרה את הרכב הראשון שלה לפני 15 שנה וגם שם היו בעיות של חלקים מתפרקים.
אז אני לא אקנה רכב מיצרן שאני לא מכיר (אבל בניגוד לזה אני כן נוהג על אלפא) וסומך עליו, אבל מישהו צריך לקנות את הרכבים האלה כדי שנגלה שהם לא פחנועים, מזל שיש פראיירים.
בשנת 1988 הגיע יצרן רכב אלמוני שקראו לו דלתא (דאצ'יה) ומכר דמוי רנו 12 (שהיה רכב מפוקפק בעצמו) וכולם רצו לשלם 8000 שקל על רכב, כי מי ישלם 15 על סובארו DL. את זה שכל הכסף הלך לפח אחרי שנה וחצי אפשר לשכוח, אבל הבדיחות על חורים בגג, חימום בבגאז וווישר פנימי לא שכחנו. והיום הוא דווקא עושה אחלה רכבים.
רנו 12 המקורית דווקא היתה מכונית מצויינת לזמנה (סוף הסיקסטיז עד אמצע הסבנטיז) ודאצ'יה עשו ממנה בדיחה. כמה זמן לקח לדאצ'יה להפוך ליצרן נורמלי שמייצר מכוניות לגיטימיות?.... וכמה תהפוכות היה צריך מסביב, ברקע, כדי שזה יקרה?.... כולל נפילת מסך הברזל וקריסת הקומוניזם?.... שהרי דאצ'יה הישנה היתה מוצר קומוניסטי מובהק. כל האיכות הנמוכה במופגן הזו, ממש זלזול בלקוח, הרי זה מאפיין מובהק של הגוש הקומוניסטי.
סין על כל עוצמתה הכלכלית והטכנולוגית ופתיחותה למערב, היא עדיין אימפריית רשע קומוניסטית ומתנהלת בהתאם. נכון שהם קוראים ומבינים היום את העולם טוב בהרבה מהקומוניסטים המזרח-אירופיים בזמנם, אבל גם להם ייקח עוד זמן ליישר קו עם מה שבעינינו נחשב כסטנדרט. עד אז, תודה, אבל לא.
ואיזה קטע, בשנות ה 80 מדדנו את הסובארו ביחס לעובי הפח ופגושי הפלסטיק) ולא הבנו שזה דווקא טוב לקריסה ולהגן על היושבים ברכב. אבל זה היה זבל יפני, בתחילת שנות ה 2000 זה היה זבל קוריאני ועכשיו זה זבל סיני. מעניין מאיפה יגיע הזבל הבא. אנחנו שוכחים שגם טסלה מכרה את הרכב הראשון שלה לפני 15 שנה וגם שם היו בעיות של חלקים מתפרקים.
איזה קטע?.... אתה עושה את עצמך?.... סובארו לאונה של הסבנטיז והאייטיז היתה מכונית איומה ובעיקר מסוכנת.
כל היפניות באייטיז היו זבל נחות. מכוניות מסוכנות ממש. הם פיגרו טכנולוגית בהשוואה ליצרנים האירופיים בכל מה שקשור לדינמיות ובטיחות וממש לא ידעו לעשות מכוניות שגם יישארו על הגלגלים ולא על הגג אחרי שסובבת את ההגה בפנייה. וכשהתנגשת במשהו, אלה לא היו "איזורי קריסה" ולא נעליים - אלא איזורי הריגה. הסובארו הזו התפרקה מסביבך או נחתכה לשניים, למי שזוכר את "הרייס האחרון של רייסר" (ח"כ מיכה רייסר ז"ל שנהרג בדרכו לירושלים כשנהג בסובארו לאונה שנחתכה לשניים כתוצאה מהתנגשות, אחרי שאיבד עליה שליטה במהירות לא גבוהה מדי....)
ולא צריך לספר לי שסובארו לאונה היתה ה"מכונית הלאומית" של ישראל ולרבים, כולל לי עצמי, יש זכרונות חמים ונוסטלגיה אליה וכל מי שמעז לומר עליה את האמת מיד מותקף באופן אישי בשלל נאצות.... אבל אני הרי לא סופר ממילימטר את הדבילים האלה, והאמת לצערך ולצער כולנו מוכרחה להיאמר - סובארו לאונה היתה פח אשפה שלא יתואר. בית שימוש בתחנה מרכזית. זה באמת היה זבל יפני. המכניקה שלה היתה פשוטה ולכן אמינה ביותר, אבל זו מכונית שממש לא הצטיינה ב"לנסוע" ובכל פרמטר של בטיחות היא היתה מלכודת מוות של ממש אפילו בסטנדרטים הנמוכים של הסבנטיז והאייטיז - הבטיחות האקטיבית והפסיבית שלה שאפו לאפס. זו האמת.
כל ההילה שנצרה מסביב למכונית המפוקפקת הזו, מתמקדת בדבר אחד ויחיד - האמינות המפורסמת שלה. חוץ מאמינות ועמידות מכניים מופלאים ששרדו דילוגים על טיפולים והזנחה רבתי לאורך שנים בלי שום בעיה, לא היה למלכודת המוות המתגלגלת הזו שום דבר אחר להציע.
טסלה לא עשתה את סיבוב הנסיון שלה עלינו אלא במקומות אחרים. וגם 15 שנים אחרי הדגמים הראשונים, עדיין היא סוחבת בעיות איכות-ייצור קשות. אישית לא הייתי נוגע בדרעק הזה גם עם מקל, אבל מה אני מבין לעומת המוני הגיקים ומוטרפי הטכנולוגיה מזוגגי העיניים שמוקסמים מהפלא הטכנולוגי החשמלי וה"ירוק"-עאלק, ותולים עיני עגל מעריצות בבוס הכל-יכול-הכי-עשיר-והכי-מטורלל שלה.
אז אני לא אקנה רכב מיצרן שאני לא מכיר (אבל בניגוד לזה אני כן נוהג על אלפא) וסומך עליו, אבל מישהו צריך לקנות את הרכבים האלה כדי שנגלה שהם לא פחנועים, מזל שיש פראיירים.
אכן. מזל שיש פראיירים. ובישראל הם לא מתים. רק מתחלפים. גם הפוטון הזה, אם יצטייד במסך מספיק גדול, ימצא את הפראיירים שלו והיבואן כבר יעשה עליהם מכה יפה. מה יהיה איתו אחרי 3-4 שנים?.... אלוהים גדול.
איזה קטע, בשנות ה 80 מדדנו את הסובארו ביחס לעובי הפח ופגושי הפלסטיק) ולא הבנו שזה דווקא טוב לקריסה ולהגן על היושבים ברכב.
לפני כמה שנים קיבלתי למשמרת ליאונה 1.6ל שנת 91, ידנית. יד ראשונה.
רוב הרכב מקורי ותקין, כולל מזגן.
אוטו מקסים. באמת.
הרעש של הבוקסר בהאצה, והמתלים שמגהצים הכל, מרויח באמת.
נוסטלגי ברמות.
נוסעים עם חיוך ומקבלים מבטים מכולם.
אבל בוא.. בהתייחס לבטיחות?
פח של אוטו.
גם ביחס למקבילות האירופאיות בנות זמנה.
"הרעש של הבוקסר בהאצה" - גרם לרבים לחשוב שהאוטו באמת מאיץ..... אבל בפועל הבוקסר הזה היה מנוע חלש ונרפה.
"המתלים המגהצים" - נטולי כל ריסון.
"מרווחת" - כן, הלאונה האחרונה של 1985-1993 היתה יותר מרווחת מקודמותיה. אבל רק אם אתה בגובה 1.70 מקסימום
גלגלים קדמיים שעומדים בשפיעה חיובית.... זה האוטו שהמציא את המונח "תת היגוי סופני". הוא אשכרה לא רוצה לפנות.
"אוטו מקסים" - כן, נו. כמו כל רכב אספנות או ישן שתמיד מעלה חיוכים. נהניתי ככה גם מקורולה 92' יד ראשונה מקורית במצב חדש שקיבלתי בזמנו מיוניון לצורך כתבה על תופעת הסגידה לקורולה.... תיארתי אותה במילים האלה ממש - "אוטו מקסים". תכל'ס זה לא באמת אוטו ורחוק שנות-אור מלהיות מקסים... .אבל בגלל שזה אקזמפלר ישן ששמור במצב יוצא דופן, לא מפסיקים לחייך ולגחך ובסוף זו חוויה מענגת - אבל רק בתנאי שזה חד פעמי. אנחנו לא באמת רוצים לחזור לחיות עם "מכוניות מקסימות" כאלה ביומיום.
אבל הסובארו לאונה באמת היתה פלא מכני. חמור-גרם שלא מתקלקל ולא נגמר. ייסע שנים על שנים על שנים וכל עוד יקבל טיפול בזמן, לעולם לא יפסיק. רק אל תהיה מעורב בתאונה כלשהי כי סביר להניח שלא תשרוד לספר על זה.
מזכיר 1.6 ידני, על מרכב במשקל נוצה.
לא 1.3 אוטומט נרפה שהיה נפוץ.
הרכב מאיץ יפה מאד מהמקום.
תקשיב, כשילד בן 12 מבקש ספציפית לנסוע בליאונה בכיכר בסיבובים עם AC/DC ברקע עד שנגמר השיר.. זה אומר משהו.
ברטרו, זה רכב כייף במידה הנכונה.
אני מעל 1.7מ, לא ג׳לוב כמוך, אבל לא קטן.
כן, הרכב יותר מרווח בפנים מלא מעט פרייבטים חדשים.
אתה פשוט זקן מלזכור.
בוא, אני אלוף בלהתרפק על זכרונות...... וזוכר ממש טוב.
הלאונה 85' ומעלה אכן היתה מרווחת יחסית, בטח מרווחת יותר מהלאונה שקדמה לה.... אבל לא מרווחת יותר משום רכב משפחתי מודרני. זה פשוט לא יכול להתקיים, עם בסיס גלגלים כל כך קצר וסרחי עודף מטורללים כאלה.
מנועי הבוקסר עשו הרבה רעש. אבל הם לא בדיוק האיצו.....
אבל לילדים כל זה לא משנה. זה מה שהיה ואת זה אהבנו.
אנחנו אוהבים להתרפק על זכרונות ממכוניות ישנות שהיום לא נהיה מוכנים אפילו לירוק לכיוונן.
בסוף נזכור לה רק דבר אחד - האמינות המופלגת שלה, שכנראה לא נודעה כמוה. את זה אי אפשר לקחת ממנה.
תראה, זה לא היה פאר היצירה, אבל בפרובנציאליות של שנות ה 80 במדינה שאתה משלם מעל 100% מס על רכב
זה גם היה משהו. כמה רכבים שהגיעו לארץ בשנים האלה באמת היו רכבים ? וכמה קנו אותם? כי "לא יודעים לטפל
ב XXX בארץ" ? ו"לא תצליח למכור את הרכב אחרי זה". אז נסעת עם מה שיש, ובפועל, הרכב היה פח, אבל גם למדו
ממנו כמה דברים.
אבא שלי עשה טוטל לוס בטיילת בתל אביב במפגש עם כלב במהירות של 50-60 קמש. אבל, כשהגעתי לתאונה
במטאורולגית הידועה לשמצה, את הנהג של הסובארו המרוטשת לקחנו עם אמבולנס רגיל, את הבחור עם ה
BMW שהיו לו "רק" גלים בפח של הגג וקצת מעיכה מקדימה לקחו בנט"ן עם חבלות "קצת" יותר רציניות.
לשכן שלנו הייתה רנו 12 יד ראשונה שנת 73 והוא החזיק אותה בלי יותר מדי בעיות עד סוף שנות ה 80. שלנו נעלמה
אחרי קרוב לשנה בגלל שהייתה נבלה סרוחה ועד היום לא ברור לי איך הצליחו למכור אותה בכלל, מזל שלא שמעו
אז על היסטוריית טיפולים.
אני באמת לא רואה את עצמי עובר לחשמלית, חנן אולי לא יסכים איתי, אבל אני לא רוצה לתכנן את הטעינה של הרכב
כדי לשמור על אורך חיי הסוללה, או לתכנן את המסלול שלי שיעבור בתחנת טעינה ואני בטח לא רוצה לחכות 20 דקות
שהבחור לפניי יסיים לטעון לפני שאני מחכה את ה 20 דקות שלי.
אם תשאלו אותי, כמו שההיברידי זה אמצע הדרך לחשמלי, אז החשמלי זה אמצע הדרך למימני, יקח קצת זמן וגם לשם נגיע.
חנן-ג'יפולוג
06-05-24, 14:24
אין לי מה להסכים או לא להסכים אתך. אני טוען שגם אתה וגם דרור וכל אחד אחר שהוא לא מספיק עשיר כדי לשפוך אלפי שקלים על האידאולוגיות שלו, יעבור לרכב חשמלי כשהוא יעשה חשבון ויראה שזה משאיר לו, נגיד, עוד 2500ש"ח נטו בחשבון הבנק שלו, בחודש.
מי שלא, לא. גם אני עברתי ברכב אחד לחשמל כי זה מה שזה עשה לחשבון הבנק שלי ואת הרכבים האחרים השארתי ICE כי לא מצאתי יתרון פיננסי בהחלפתם לחשמלי.
זה לא צריך להפריע לאף אחד ללהג באינטרנט מפה ועד חיפה על האידאולוגיות ועל ההעדפות שלו. למה לא? אני מפרגן. שאנשים יחשבו שיש להם "דעה". זה מועיל לתחושת הערך העצמי.
תראה לי את הכסף. כל השאר בבל"ט. לכולם יש תג מחיר.
מחר השלטון ישנה את תג המחיר לטכנולוגיה כזו או אחרת, וכולם יעשו שיפט ב"דעות" שלהם בהתאם לחשבון המחודש. אם השלטון ירצה אתה תעבור גם למנוע קיטור, ותעשה חישובים איפה הכי קרוב אליך יש מים וזרדים.
חנן,
הנושא הוא לא חשמל כן/לא, אלא האם טנדר סיני זול אכן שווה השקעה, והאם ישרוד (כולל היצרן).
חנן-ג'יפולוג
06-05-24, 15:03
תודה על ההארה החשובה.
הגבתי על ההערה שהופנתה לכיווני.
חנן,
הנושא הוא לא חשמל כן/לא, אלא האם טנדר סיני זול אכן שווה השקעה, והאם ישרוד (כולל היצרן).
חנן צודק בדבר אחד - בסוף הכל זה רק כסף.
השאלה כאן היא טנדר סיני זול - כן או לא. בכלל לא האם הוא חשמלי (כי הדגם החשמלי של הפוטון eטונלנד הוא 4X2, תקראו את הבריף עד הסוף וחפשו גם מפרט טכני, הכל כתוב שם. דגם ה-4X4 של הפוטון טונלנד שרלוונטי לגולשי ג'יפולוג מצויד במנוע דיזל). אנחנו עוד לא יודעים כמה הפוטון הזה באמת יהיה זול בהשוואה למתחרים שלו המוכחים מעבר לכל ספק - היילקס ודימקס וריינג'ר, רק כדי להצדיק את ההימור על יצרן לא מוכר מיבואן לא מוכר.
וזה רבותי הנכבדים, חתיכת הימור.
עד כה, רוב המכוניות הסיניות שנמכרות בישראל לאוו דווקא זולות יותר מדגמי ICE מקבילים. הן רק מאובזרות יותר.
לזה צריך גם להוסיף עוד הימור גדול: על שמירת ערך עתידית וסחירות שייגזרו מעד כמה המוצר, היצרן והיבואן יוכיחו את עצמו כאמינים - או שלא. גם זה משהו שיכול לעלות לכם המון כסף במעמד המכירה, אם תצליחו להיפטר מהמציאה.
כאן הכל רק תיאוריה ודיבורים. מה שיקבע זה מי מוכן לשים את הכסף ולהשתתף בניסוי.
דרור,
תכלס היום אתה גר במקום שמתבקש עמדה ורכב חשמלי נורמלי.
אם השלטון ירצה אתה תעבור גם למנוע קיטור, ותעשה חישובים איפה הכי קרוב אליך יש מים וזרדים
זה ישירות לפנתיאון.
צריך להלחין את זה!
כבוד חנן!
הטונלנדe החשמלי מתומחר ב-306,000 שקל. רכב סיני "זול"......
הטונלנדe החשמלי מתומחר ב-306,000 שקל. רכב סיני "זול"......
ואני שואל איך בדיוק אתה חוסך 2,500 שקל בחודש אחרי שלקחת הלוואה בסכום הזה על מנת לרכוש את הרכב החשמלי, כאשר מנגד אתה עדיין יכול לקנות מזדה ישנה ב 30 אלף שקל שתעשה את אותה העבודה בדיוק המצופה מאוטומוביל....
טל.
חנן-ג'יפולוג
08-05-24, 19:34
אתה צודק, כמובן.
מי ששוקל לרכוש עכשיו מזדה 3 ב30000ש"ח והנסועה שלו נורמלית, לא יחסוך בקניה כזו כלום. להיפך.
מי שחושב כרגע על רכישת היילקס דיזל חדש, והוא עושה קילומטראז' גבוה, יתכן שטנדר כזה יחסוך לו גם יותר מ2500ש"ח, אם הוא אכן יתברר כרכב טוב, עם אבאמא.
תפוחים לתפוחים, בניגוד לתפוחים מול חרצנים.
כמו שציינתי, גם אני עושה שיקולים כאלה בדיוק, וב80 אחוז מהרכבים שלי נשארתי עם ICE. לא משתלם לי לעבור.
אה...אז זה לא אבסולוטי?
טוב לדעת, לרגע התבלבלתי...
וכמובן שאני מסכים, אם אתה מתכוון להשקיע ברכ בחדש בעלויות גבוהות ממילא, בין החשמלי לדיזל/בנזין, ברור שעדיף כבר ללכת על החשמלי.
חשוב עם זאת לציין שזה נכון רק כאשר מחיר הקנייה יוצא מהמשוואה או כאשר הוא מצטמצם.
טל.
חנן-ג'יפולוג
08-05-24, 20:13
לא זכור לי שמישהו דיבר על אבסולוטי.
אתה מבלבל את עצמך כי זה לא נכתב כאן. רעיון לא נכון שרק אתה העלית לדיון.
לא, רכישה כזו יכולה להיות נכונה גם אם אתה על פח אשפה מתנייע, כתלות בקילומטראז'. בנסועה מסוימת יהיה עדיף לך לעזוב את פח האשפה בחיריה ולעבור לרכב חשמלי חדש, בלי שזה יעלה לך כסף. לחילופין, יתכן שזה כן יעלה לך כסף, אבל בסכום קטן מספיק שיגרום לך להעדיף רכב חדש על פני הבילוי בפח האשפה.
לעשות רגע 'סדר'.
המחיר שדרור רשם הוא מחיר שאני פרסמתי בפייסבוק ובעדכון לידיעה שהעליתי לאתר שלי.
זה המחיר בו הרכב נרשם במשרד הרישוי.
לפי גורם אצל היבואן המחיר לא מדויק כי זה מחיר שנרשם רק כדי לעשות רישוי לרכב.
בנוסף, דרור ציין שהחשמלי יגיע רק ב 2X4, וכך גם המקורות שלי שמחוץ ליבואן.
אותו גורם אצל היבואן טוען שגם הטנדר החשמלי יהיה 4X4.
השורה התחתונה - רק להמתין ולראות מה יהיה בפועל.
לא זכור לי שמישהו דיבר על אבסולוטי.
אתה מבלבל את עצמך כי זה לא נכתב כאן. רעיון לא נכון שרק אתה העלית לדיון.
לא, רכישה כזו יכולה להיות נכונה גם אם אתה על פח אשפה מתנייע, כתלות בקילומטראז'. בנסועה מסוימת יהיה עדיף לך לעזוב את פח האשפה בחיריה ולעבור לרכב חשמלי חדש, בלי שזה יעלה לך כסף. לחילופין, יתכן שזה כן יעלה לך כסף, אבל בסכום קטן מספיק שיגרום לך להעדיף רכב חדש על פני הבילוי בפח האשפה.
חנן, אם לא סייגת זאת באותה קביעה אז בוודאי שזה נשמע כאבסולוטי, ואם אתה עכשיו ממשיך להסביר שזה כן נכון בכל מקרה אז מה הוויכוח אם התכוונת לקביעה אבסולוטית או שלאו, הרי שברור שכן, לא?!
עכשיו לגבי ההמשך שלך, תוכל להמליץ על איש מקצוע בתחום הפיננסי שינחה אותי ויראה לי במספרים איך עושים את הקסם שתיארת?
טל.
חנן-ג'יפולוג
10-05-24, 14:01
לא נראה לי שקראת את מה שכתבתי, אז בוודאי אין טעם להמשיך. אתה מנסה להתנגח. בהצלחה.
אוו תהיה בטוח שקראתי היטב היטב את מה שכתבת...
ואם להיות ישירים, ניסיתי לרמוז לך שאתה כנראה עיוור לכל אלה שאין ברשותם את ההון לרכישת רכב חשמלי חדש ועדיין זקוקים לרכב כמוצר בסיסי. אתה רואה רק את החיסכון לאחר הקנייה.
הרי לפי מה שאתה טוען כל אלה שאין ברשותם רכב חשמלי, כולל אלה שאין ביכולתם לרכוש כזה, בהכרח מטומטמים או נחותים שכלית.
ואם זה היה כל כך פשוט נהיר וברור איך זה ששוק המשומשות עדיין חי ובועט?
איך עדיין "פחי אשפה" עוברים עדיין מהיד לסוחר כמו לחמניות טריות? איך עדיין יש להן ביקוש?
דבר שני שמתקשר לראשון לא הצלחת לספק את התפריט הפיננסי לביצוע מהלך שכזה.
מכל זה אם עדיין אתה חושב שפיספסתי משהו במה שכתבת, אשמח שתאיר את עיני, אבל אם אתה חושב שאני סתם מנסה להתנגח אז בהצלחה גם לך...
טל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.