PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעיונות לבניית ארון כניסה לבית לפי מידות

tomy669
20-11-23, 18:26
יש לי אזור בסלון שרוצה לבנות בו ארון פורמייקה לבן פשוט 2 דלתות לפי מידות שמכתיב לי השטח הקיים. אלה המידות:
רוחב עד 107 ס"מ
גובה עד 114 ס"מ
עומק עד 37 ס"מ
מתלבט מה נכון יותר לעשות:
1. רעיון אחד שפחות מתלהב ממנו הוא להזמין את הלוחות בהתאם למידות ולבנות את הארון קומפלט - כנראה יצא יקר, כמו ללכת לנגר.
2. רעיון מועדף הוא לבנות נישה מגבס ואז להזמין דלתות לחיפוי הנישה ע"פ המסגרת שאבנה.
3. לקנות ארון מוכן, הבעיה שזה לא יהיה בדיוק מותאם למידות ופחות רוצה שיהיו חללי אוויר.

אשמח לדעת מה עצתכם ודעתכם נכון יותר לביצוע.
בנוסף, איפה בירושלים והסביבה, ניתן למצוא עסק שיהיה מוכן לייצר דלתות פורמייקה לפי מידה.
תודה.

shachar
20-11-23, 19:14
הצעה אם הבנתי שאתה סוגר נישה,
להשתמש בדלתות עץ ללא פורמיקה שיושבות על מסגרת בשטח "0" עם הקיר ולצבוע בצבע של הקיר.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

tomy669
20-11-23, 19:39
כן הנטייה היא לכיוון הזה למרות שזה "נועל" אותי לכך שהארון לא זז ולא ניתן לשינויים בלי להרוס משהו בדרך.
איך אפשר לגרום למצב שהדלתות ישבו "0"?
איזה עובי קיר גבס צריך לבנות בתוך הנישה על מנת להגיע למצב כזה שעם הצירים יוצא סגירה יפה ונקייה?

gilur
20-11-23, 21:28
היה עוזר לראות תמונה או שרטוט של המקום.

ובלי לראות,
אם יש לך פינה חשופה (ז"א חזית ועוד צד) - הייתי עושה קיר גבס עם דלתות בקו אפס עם הקיר שהן ממשיכות.
אם אין פינה אלא רק חזית, לא הייתי מבזבז נפח של גבס. מיותר מבחינת מקום ומבחינת עבודה.

אם יש לך איך לחתוך עץ יהיה הכי זול לדעתי תקנות לוחות ולחתוך את זה למידה.
אופציה שניה היא להזמין חומר חתוך. אמנם יהיה יותר יקר אבל אין לך הרבה חיתוכים. לא צריך להיות תוספת גדולה מידיי.
בעיניי היתרון שהארון הוא במידה המדוייקת שווה את התוספת (לעומת אורן קנוי שהיא "בערך)

גלעד .ג.
20-11-23, 21:51
אם יש לך מסור וגישה טכנית תבנה מmdf ירוק ותצבע בגוון של הבית.

אם בא לך להזמין מוכן אז יש לך את ״עץ לדעת״ בירושלים- תלפיות, אתה יכול לתת לו מידות והוא כבר יפרוס, יחתוך וידביק לך קאנטים בסוף. אתה תקבל קיט להרכבה עצמית...

בהצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tomy669
20-11-23, 23:13
אכן יש צד אחד שהוא הדופן בצד ימין של הארון המתוכנן שיהיה המשך של קיר קיים והמטרה היא להמשיך אותו בקו אפס.
אצרף תמונות ושרטוט להבנה יותר טובה.
אם כך, איזה רוחב ניצב ומסלול צריך?

היה עוזר לראות תמונה או שרטוט של המקום.

ובלי לראות,
אם יש לך פינה חשופה (ז"א חזית ועוד צד) - הייתי עושה קיר גבס עם דלתות בקו אפס עם הקיר שהן ממשיכות.
אם אין פינה אלא רק חזית, לא הייתי מבזבז נפח של גבס. מיותר מבחינת מקום ומבחינת עבודה.

אם יש לך איך לחתוך עץ יהיה הכי זול לדעתי תקנות לוחות ולחתוך את זה למידה.
אופציה שניה היא להזמין חומר חתוך. אמנם יהיה יותר יקר אבל אין לך הרבה חיתוכים. לא צריך להיות תוספת גדולה מידיי.
בעיניי היתרון שהארון הוא במידה המדוייקת שווה את התוספת (לעומת אורן קנוי שהיא "בערך)

polar bear
20-11-23, 23:42
אני היתי הולך על 3.

https://www.azrieli.com/p/AZR01UE0R?utm_source=zap&utm_medium=pricecomp&utm_campaign=AZR01UE0R

למשל.

Asaf-a
21-11-23, 06:12
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231121/224e07ae3410d157f1580a9e3bae46dc.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231121/b1fcb712bea16a0badf0f3d3eb6c9543.jpg
קבל רעיון מצורך דומה, אצלנו הנגר ביצע כחלק משיפוץ כולל של הבית, להסתרת מספר שקעים ובלגן של ראוטר במרכז הבית

-->