צפייה בגרסה מלאה : צביעת רכב ברסטוליאום, טיפים?
ehudzeelim
19-08-23, 14:36
ראיתי שבחו"ל יש קטע כזה, אבל חו"ל זה חו"ל
אני מתכוון לספריי
(יש רסטוליאום בפחית שמיועד לצביעת רכב עם פיסטולט או גלגלת- לא אליו אני מתכוון)
האם אפשרי לקבל תוצאה סבירה? ועמידות לאורך זמן?
באיזה רסטולאום כדאי להשתמש?
ואם למישהו יש ניסיון עם כזה פרויקט אשמח לשמוע על החוויה.
תודה
תעשה חיפוש באתר.. הנושא עלה כבר.
צבעתי פגושי מתכת ומדרגות סף לפני כמה שנים.
מחזיק מעמד יפה מאד.
ehudzeelim
19-08-23, 14:58
חיפשתי,
חלקי רכב גם אני צבעתי, ויצא טוב, ולכן
אני מחפש מידע על צביעת רכב שלם.
אם יש קישור לשרשור כזה אשמח, אני לא מצאתי
אני מכיר מי שצבע רכב שלם ברסטולאום עם רולר. יצא מעולה ומחזיק מעמד.
דווקא הספריי נראה לי דק מדי לצביעת פח - יהיה צריך המון שכבות.
(עשיתי ג'נטים.... גריל.... עוד גריל... פגושים.... כל מה שעל מתכת לא באמת מחזיק טוב ויפה לאורך שנים)
אסף.
ehudzeelim
19-08-23, 15:35
צבעתי ג'נטים (שני סטים, גם סגסוגת וגם ברזל) ויצא סבבה, לכן גם לא פסלתי על הסף רסטוליאום ספריי לצביעת רכב.
אבל ברור שלהסיק מזה לצביעת רכב שכבר צבוע, עם שיוף וכל הסרט זה כבר עניין אחר.
איזה פריימר (אם בכלל)?
כמה שכבות?
שכבה שקופה על הצבע?
מה ייתן תוצאה טובה? ומה לא..
מעניין אם מישהו עשה בארץ ויכול לחלוק תובנות
https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?p=2730094
אסף.
ehudzeelim
19-08-23, 17:51
תודה, נבדוק מה אומרים בסמבה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
מבלי להבין יותר מדי בסוג הצבע, אם אתה מתכוון לצבוע שטח גדול עם הרבה פחיות צבע, פרגן לך את הגאדג׳ט הבא:
https://www.rozenfeld.co.il/product/rac-2/col/sp/%D7%90%D7%A7%D7%93%D7%97-%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%99-%D7%A6%D7%91%D7%A2-ro-241526/
נכון לכל מי שמתכנן לצבוע יותר מ- 2-3 פחיות ברצף, וגם נותן רגישות טובה יותר לכמות הצבע.
ehudzeelim
19-08-23, 22:32
תודה, אם כי עוד חזון למועד..
אני מכיר דיסקו שנצבע ככה (אחרי שיוף בסיסי), סהכ נראה סביר.
לא הדיסקו שלי.
בתרסיס?
רסטוליאום 2X הוא צבע מעולה, אולי התרסיס הכי טוב בז'אנר, אבל שכבת הצבע דלילה ודקה מכדי להחזיק מעמד טוב לאורך זמן.
בשביל ג'נטים וכל מיני אבזרים זה אולי בסדר. אפשר לחדש מדי פעם.
אבל על הבודי זה לא יחזיק.
גם לא כל הגוונים מתנהגים אותו דבר.
התרסיס השחור-מט למשל, ממש לא מוצלח.
ehudzeelim
20-08-23, 16:26
ממה שחקרתי עד עכשיו,
האמריקאים מצליחים להגיע לתוצאות יפות גם עם תרסיס,
יש המון מידע על הרסטוליאום, וכמו בכל צביעת רכב זה תלוי בעבודת הכנה.
למשל, על עובי השכבות הדק מתגברים בכמה שכבות רצופות (מסיימים סבב ומיד מתחילים עוד סבב, המטרה היא ליצור עובי מסוים לפני שהצבע מתייבש באופן מלא).
כל סבב של שלוש - ארבע שכבות וביניהן שיוף, השיוף הולך ונעשה עדין מפעם לפעם (למשל מתחילים בשיוף ראשוני 240, ואז אחרי כל סבב צביעה עולים בדרגה: 400,800 ). בין הסבבים מחכים 24 שעות לפני השיוף.
לפני הסבב האחרון שיוף בבד מים- 1500 או 2000.
את הצביעה צריך לבצע בטמפרטורה סביב 20 מעלות צלזיוס, והצבע והמתכת צריכים להיות בטמפרטורה זהה (או לפחות דומה).
יש עניין עם מבריק/חצי מבריק/מט, מסתמן שהחצי מבריק (semi gloss) מביא לתוצאות הכי טובות.
יש את צבעי ה-satin שבעיניי הם הכי יפים אבל לא מצאתי מידע תומך בכיוון הזה..
ברסטוליאום יש גוונים מאד יפים (בעיניי), לתיקונים לא צריך להכין צבע מיוחד, פשוט קונים את התרסיס הנכון.
ובשביל מה יש מוסו אם לא בשביל משחקים כאלה (שלב השכנוע העצמי)
מבחינתי לצבע תפקיד אחד בלבד. לשמור על המתכת מחלודה.
כל השאר זה קשקוש של ברביות.
אם הוא תופס חזק? למה לא.
דרור, תרסיס צהוב.
זה נראה פחות טוב מצבע לרכב, אבל יותר טוב מ"אין צבע" לרכב...
ומי שמכיר דיסקויים ישנים יודע שהם נוטים לאבד את הצבע :)
מודה שלא כל כך מבין את הדיון.
מכל בחינה - כלכלית, איכות הצבע, זמן עבודה - ברור שעדיף צבע מפחית ואקדח צבע (בהנחה שיש קומפרסור).
לגבי תיקונים, לא בעיה ללכת לעסק של צבעים (מצבעה?) ולבקש שיכין לך פחית תרסיס של הגוון המסויים שלך. ואז יש לך גם פיתרון לתיקונים קלים.
דובר על לצבוע את כל הרכב עם ספריי של x2.
זה עולה פחות מחצי מספריי צבע יעודי לרכב
לרסטולאום יש ספריי לבן משי מט בגוון זהה לגוון הנוכחי של הגמל.
לפני שנתיים-שלוש הצטברו במכסה מנוע קילופי צבע קטנטנים מפגיעות אבנים ודברים אקראיים שונים.
לא חלודה או משהו עמוק.
שייפתי בעדינות, ניקוי עם מדלל, מיסוך נייר דבק לגומיות ופנסים וריסוס בספריי עם קצת ירידה לכנפיים כדי לייצר דרוג במעבר גוון למקור.
תוצאה יפה ורציפה.
לדעתי בלי ממש להסתכל מקרוב קשה להבחין בהבדל לשאר הרכב.
הצבע מחזיק יפה מאד.
אין קילופים בכלל.
כנל לגבי גג הרכב.
אחרי הניסוי הזה בא התיאבון אולי להחליף לגמרי צבע לרכב.
צבעתי דלת רכב שיש לי בחצר עם 2 גוונים כניסוי לגוון ולראות שאני מסוגל לצבוע נכון משטח אנכי.
בלי הכנה ובלי ניקוי.
מאז הדלת שוכבת בחצר.
הצבע חשוף למרכיבי הטבע.
מחזיק יפה מאד, לא יורד בגירוד ידני ולא התקלף מעצמו.
ehudzeelim
21-08-23, 22:08
חסרות תמונות בשרשור הזה
זה דוגמה לצביעה בספריי
-satin oregano
144601
כמה פחיות צבע צריך לכזו צביעה? זה לא נשמע לי הגיוני שזה יותר משתלם
חנן-ג'יפולוג
22-08-23, 08:57
לא מבין בזה כלום, כן צבעתי לפני שלושה חודשים מכסה מנוע וסגירת ארגז של הטנדר ברסטולאום לבן מט, והתוצאה השביעה את רצוני.
כדאי לקחת בחשבון שלמרות שמדובר בפחית ספריי, מדובר בצבע דו רכיבי שמתחבר לפני ההתזה. אמור להיות איכותי יחסית.
ehudzeelim
22-08-23, 09:30
כמה פחיות צבע צריך לכזו צביעה? זה לא נשמע לי הגיוני שזה יותר משתלםבשימוש נכון פחית מכסה בערך מטר רבוע אחד, התשובה לשאלתך תלויה כמובן באיזה רכב מדובר, וכמה שכבות מיישמים.
כמה פחיות צבע צריך לכזו צביעה? זה לא נשמע לי הגיוני שזה יותר משתלם
הכמות בפחיות האלו אמורה להיות כפולה מפחית רגילה (המיתוג x2), והפחית כבדה יותר בצורה מורגשת.
לא מבין בזה כלום, כן צבעתי לפני שלושה חודשים מכסה מנוע וסגירת ארגז של הטנדר ברסטולאום לבן מט, והתוצאה השביעה את רצוני.
This post is worthless without pictures [emoji3]
טנדר טויוטה לבן. איזה תמונות אתה מחפש?
...וכשאני חושב על זה. יש להם גם אדום וכתום?
אסף.
חנן-ג'יפולוג
22-08-23, 11:13
This post is worthless without pictures [emoji3]
לא תקבל. אתה עוין.
ehudzeelim
22-08-23, 11:39
בבקשה היילקס + 14 פחיות רסטוליאום
כדי לא להתבלבל, הלבן זה לפני..144603144604
כשמדברים על צבע תמונות ממרחק 6 מטר לא באמת מספרות את הסיפור.
אסף.
ehudzeelim
22-08-23, 11:48
במיוחד למקרים כאלה המציאו את הביטוי:
50ft paint job
שמתי לב שבהרבה מהפרוייקטים הצבע נרכש במבצע של 0.99$ לפחית, מה שהופך את זה גם ל:
Under 50$ paint job
תשמע..
מבחינתי להצליח לצבוע בלי נזילות זה הישג.
ולקבל לבן בחזרה שנראה כמו לבן זה ההישג..
אתה מכוון לפסי וונטג' של טויוטה שנות ה-70?
אני מתכוון ל'איש הברזל' איוון סטיוארט והטנדר שלו.
(זה לא יקרה באמת. אל תעצרו את נשימתכן)
אסף.
אסף.יש הכל
כולל זוהר בחושך ומגנטי
כעומק השגעון
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
קטונטי מלהבין בזה לעומק אבל לתחושתי יש כאן בלבול בין מה שזמין בארץ בכל חנות לבין מה שרואים בפרויקטים ברשת.
מה שיש בארץ ה- 2X זה ספריי צבע אם יכולת כיסוי גדולה.
מה שבחו"ל משתמשים לצביעת רכבים זה ה 2K (צבע דו קומפוננטי).
במחקר יו טיוב קטן שביצעתי נתקלתי בכאלו שמשתמשים בספרי צבע עם הכותרת (superior coverage and durability) של ראסטוליאום (לא 2X) כשכבה ראשונה ואז שכבה שניה עם 2k שקוף גלוס.
חנן-ג'יפולוג
23-08-23, 07:44
הספריי הוא דו-רכיבי. יש בתוך הפחית עוד מיכל קטן של מקשה.
הספריי הוא דו-רכיבי. יש בתוך הפחית עוד מיכל קטן של מקשה.אתה מדבר על ראסטולאום 2x שיש בחנויות בארץ? מה שבתמונה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230823/66386daf52d5b71bf04d8110ecec2154.jpg
חנן-ג'יפולוג
23-08-23, 08:02
הורדתם לי את הבטחון, אבל למיטב זכרוני, כן. אני זוכר שקראתי את ההסבר וראיתי את הסכימה, ומנסה כרגע למצוא את זה. בזמנו אמרתי שזה מעניין ושזה פחות מדי כסף לטכנולוגיה כזו, ותכננתי לפתוח את המיכל לבחון את העניין.
הספריי הוא דו-רכיבי. יש בתוך הפחית עוד מיכל קטן של מקשה.
https://www.rustoleum.com/~/media/DigitalEncyclopedia/Documents/RustoleumUSA/TDS/English/CBG/Painters%20Touch%20Ultra%20Cover%202X/PT2X-02_Painters_Touch_2X_Ultra_Cover_Satin_S prays_TDS.ashx
לא רואה לזה סימוכין....
חנן. מה שאתה מתכוון זה זה לדעתי החל מ 0:34:
https://www.youtube.com/watch?v=2VPTRsgnSt4&t=27s&ab_channel=EastwoodCompany
כאמור, צבע דו קומפוננטי 2K
אני לא מוצא מוצר מקביל של ראסטוליאום.
לראסטוליאום יש 2k שקוף ופריימר.
חנן-ג'יפולוג
23-08-23, 08:10
יש מצב שאני טועה. הטכנולוגיה הזו מופיעה בספריי שלהם, אבל כנראה שלא ב2X.
https://www.rustoleum.com/-/media/9FF5934BB24D4B5F8FACCE70B3ABAA0A.ashx
"
. Press down on the red button with yourhand until the stop is reached. This action combines thetwo components and activates the epoxy resin.
"
קטונטי מלהבין בזה לעומק אבל לתחושתי יש כאן בלבול בין מה שזמין בארץ בכל חנות לבין מה שרואים בפרויקטים ברשת.
מה שיש בארץ ה- 2X זה ספריי צבע אם יכולת כיסוי גדולה.
מה שבחו"ל משתמשים לצביעת רכבים זה ה 2K (צבע דו קומפוננטי).
.
גם וגם.
יש ברשת הרבה פרויקטים עם 2x הנמכר בארץ.
כאמור, אחרי צביעת גג, מכסה מנוע ופוגשים שמחזיק יפה מאד כבר כמה שנים.
חנן-ג'יפולוג
23-08-23, 08:55
אם לסכם את נושא הדו-קומפוננט, נראה שהספריי היחיד של רסטולאום שהוא כזה, זה הפריימר שלהם, והוא יקר: 50$.
שכחו ממה שרשמתי. עמכם הסליחה.
רצוי להזכיר שעלות ספריי צבע ייעודי לרכב (בהתאמת גוון) היא סביב ה 70 ש''ח.
המחיר כפול מ x2 אבל לרכב קטן יתכן שההפרש יחסית זניח.
ומנסיון, בגוונים פשוטים, והתוצאה לא טובה יותר.
לדוג, הלבן שנהב של רסטולאום קרוב מאד עד זהה ללבן שנהב של טויוטה על רכב ישן.
מול מה ההשוואה? מיכל ספריי? שטח כיסוי?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ספציפית ללבן של טויוטה יש הטוענים שצבע אפוקסי לבן לחידוש אמבט של רסטולאום הוא הגוון והברק המדוייק (וגם עבה יותר מהתרסיס הרגיל)
אסף.
שים לב לחוסר עמידות של אפוקסי בקרינה אולטרא סגולה
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
ehudzeelim
23-08-23, 15:44
במיכל רסטוליאום x2 יש 360 גרם צבע. זה יוצא 100 שקל לליטר בערך, אפילו פחות. ליטר צבע יעודי לרכב עולה יותר מפי 2 עד כמה שאני יודע.
נראה שאפשר להגיע לתוצאות יפות במיומנות יחסית נמוכה. לדעתי השאלה הקריטית שאין עליה תשובה ברורה היא שאלת העמידות לאורך זמן.
טוב אני רואה שמיכל ראסטליאום מכסה 1 מ״ר ב 30 שח. זה באמת מרשים. חסר לי מה היחס כיסוי לשקל של צבע רכב בהתזה.
כשצבעתי את הטנדר קניתי 2 ליטר של צבע עליון. נדמה לי שעלה 650 שח.
שטח הפנים של הטנדר שנצבע הוא בערך 12 מ"ר.
54 שח למ"ר
כשצבעתי את הטנדר קניתי 2 ליטר של צבע עליון. נדמה לי שעלה 650 שח.
שטח הפנים של הטנדר שנצבע הוא בערך 12 מ"ר.
54 שח למ"ר
ועלות ציוד צביעה?
ועלות ציוד צביעה?הכל יצא לי 2000 שח.
4 ליטר צבע יסוד, 2 ליטר צבע עליון, שפכטל, ניירות ליטוש, מסקינג טייפ, יריעות פלסטיק לכיסוי, מסכת מגן, אוברול, כפפות, פיסטולט, צבע לתחתית הכנפיים.
נראה לי שזה הכל.
הכל יצא לי 2000 שח.
4 ליטר צבע יסוד, 2 ליטר צבע עליון, שפכטל, ניירות ליטוש, מסקינג טייפ, יריעות פלסטיק לכיסוי, מסכת מגן, אוברול, כפפות, פיסטולט, צבע לתחתית הכנפיים.
נראה לי שזה הכל.
נשמע כמו מחיר מעולה.
אני לא סומך עדיין על היכולת שלי לצבוע רכב בצורה ראויה עם פיסטולט.
הסטאז' על מכסה המנוע והגג עם רסטולאום עבר לשביעות רצוני אבל אלו משטחים אופקיים, וזה פחות מאתגר.
יש לציין שמלבד צבע הגמר והפיסטולט, שאר הדברים שנמנו כאן עדיין נדרשים ברמה כזו או אחרת בצביעה עם ראסטוליאום. ועדיין אני מתרשם מהמחיר והאטרקטיביות של השימוש בו תחת ההנחה שהאיכות היא כפי שאתם מדווחים
ehudzeelim
23-08-23, 20:49
עם רסטוליאום לא צריך יסוד, הוא גם יסוד
זה תחת ההנחה שאתה מחדש צבע או צובע על צבע קיים. אישית, ברכב לא הייתי צובע פח נקי בשכבת צבע דקיקה ובודדת לא משנה מה כתוב בהוראות. פגוש סבבה, גאנטים גם אבל מרכב… נראה לי שזה קלאסי מה שבזול יעלה ביוקר.
המחיר שציינתי הוא לספריי צבע לרכב, לא פחית.
כלומר, אין צורך בפיסטולט.
לא בדקתי כמה צבע זה מכיל ומה כושר הכיסוי.
לקח לי זמן אבל הבנתי את רוח הדברים וכוונת המשורר בשרשור.
לעניות דעתי, אם הכוונה זה ל״רענן״ את הרכב ולצבוע אותו מחדש על גבי צבע קיים תקין כשמכינים טוב את השטח אז דפאדל… ראסטוליום על כל גווניו זה אחלה.
אבל אם זה חלק משיפוץ או תיקון חלקי מרכב בו צובעים פח נקי… ״חייבים״ פריימר איכותי על הפח ורצוי צבע שנותן שכבת הגנה ראויה בהקשר עובי השכבה המותזת. או כמה שכבות של פריימר איכותי לפני שכבת גמר.
ההבדל העיקרי בין פח מרכב לפגוש או ג׳אנט בהקשר הזה זה עובי הפח. בעוד שבפוגש עובי הברזל הוא כמה ממ טובים, פח המרכב בדרך כלל לא יותר מ- מ״מ בודד. כשהפגוש יתחיל להראות סימני חלודה מתחת לצבע, לא נורא- שיוף החלודה וצביעה מחדש בעוד שבמרכב בשלב דומה כבר לא יישאר בשר לפח ותאלץ להיכנס לטיפול כריתה וריתוך תלאי.
ממה שחקרתי עד עכשיו,
האמריקאים מצליחים להגיע לתוצאות יפות גם עם תרסיס,
יש המון מידע על הרסטוליאום, וכמו בכל צביעת רכב זה תלוי בעבודת הכנה.
למשל, על עובי השכבות הדק מתגברים בכמה שכבות רצופות (מסיימים סבב ומיד מתחילים עוד סבב, המטרה היא ליצור עובי מסוים לפני שהצבע מתייבש באופן מלא).
כל סבב של שלוש - ארבע שכבות וביניהן שיוף, השיוף הולך ונעשה עדין מפעם לפעם (למשל מתחילים בשיוף ראשוני 240, ואז אחרי כל סבב צביעה עולים בדרגה: 400,800 ). בין הסבבים מחכים 24 שעות לפני השיוף.
לפני הסבב האחרון שיוף בבד מים- 1500 או 2000.
את הצביעה צריך לבצע בטמפרטורה סביב 20 מעלות צלזיוס, והצבע והמתכת צריכים להיות בטמפרטורה זהה (או לפחות דומה).
יש עניין עם מבריק/חצי מבריק/מט, מסתמן שהחצי מבריק (semi gloss) מביא לתוצאות הכי טובות.
יש את צבעי ה-satin שבעיניי הם הכי יפים אבל לא מצאתי מידע תומך בכיוון הזה..
ברסטוליאום יש גוונים מאד יפים (בעיניי), לתיקונים לא צריך להכין צבע מיוחד, פשוט קונים את התרסיס הנכון.
ובשביל מה יש מוסו אם לא בשביל משחקים כאלה (שלב השכנוע העצמי)
סליחה על החפירה [emoji4] אבל…
התהליך שאתה מתאר פה, שדורש 3-4 שכבות של צבע…. קצת סותר את הטיעון של העלות… כי בכמות של 3 שכבות ראסטוליאום אתה באותו מחיר אם לא יותר של שכבה אחת של צבע ייעודי לרכב.
וזה מבלי שדיברנו על עמידות הצבע לממסים שונים (דלק,סולר, נוזל בלמים…)
נשמע כמו מחיר מעולה.
אני לא סומך עדיין על היכולת שלי לצבוע רכב בצורה ראויה עם פיסטולט.
הסטאז' על מכסה המנוע והגג עם רסטולאום עבר לשביעות רצוני אבל אלו משטחים אופקיים, וזה פחות מאתגר.מישהו ציין כאן 50ft paint job.
אצלי אפשר לכתוב את זה במטרים.
נזילות, orange peel, שפכטל שנראה כמו טיח של בית..
היה לא פשוט, אבל נהנתי מכל רגע.
מישהו ציין כאן 50ft paint job.
אגב הטיעונים האלה לגבי איכות העבודה לחובבנים שכמותינו… אלו בדיוק השיקולים שהביאו אותי למסקנה לצבוע את כל הרכב ברפטור (אפרופו השרשור של אסף) זה פשוט צבע הרבה יותר סלחני מבחינת מיומנות המיישם אל מול התוצאה הסופית.
ehudzeelim
23-08-23, 22:14
בתגובה ל-#57
כן אתה צודק, אני חשבתי על חידוש צבע ישן או שינוי צבע, ולא צביעה על פח נקי. יש יתרון מסוים עם צבע גמר שהוא גם פריימר הוא שגם אם הגעת בטעות או לא בטעות לפח נקי, אין צורך בצבע אחר שיקשר למתכת החשופה.
ואכן, שכבה אחת כנראה לא תתן תוצאה טובה גם בחידוש צבע קיים. חייב להיות עובי מינימלי שאפשר יהיה לשייף ולצבוע שוב, ואולי זה ידרוש כמה מחזורים כאלה לקבלת תוצאות טובות.
לגבי כמויות הצבע, ריבוי השכבות אמור לפצות על עובי שכבה דק, אבל תיאורטית לפחות, כמות הצבע הסופית צריכה להיות דומה. פשוט בצבע יעודי העובי יתקבל בפחות שכבות וכולל את היסוד.
למשל בכמויות ש-sus תאר, סה"כ 6 ליטר כולל הכל. אם נשווה לטויוטה האפורה שנצבעה ברסטולאום (בתגובה 26), בסביבות 5 ליטר (14 מיכלים).
לגבי שמן ברקס, ממה שאני מכיר גם צבע יעודי (ואף מקורי) לא עמיד לו.
ehudzeelim
23-08-23, 22:22
מישהו ציין כאן 50ft paint job.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalkאגב פה נגעת לדעתי בעוד יתרון מובהק לרסטוליאום, לצבעי המתחיל יותר קל לקבל תוצאות טובות איתו. צבעתי בחיי עם פיסטולט, (אמנם לא רכבים), תוצאות סבירות דורשות הרבה יותר דיוק ו"רגש" .
בקיצור שורה תחתונה - לקנות ארגז של x2 ולצבוע את הסופה או לא?
את הצפרדע הירוקה?
בלי לחשוב פעמיים [emoji6]
את הצפרדע הירוקה?
בלי לחשוב פעמיים [emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk Proעזוב רגע את הצבע, זה טעם נרכש...
אבל אם בסכום של 700 שח ויום עבודה אני מצליח לצבוע בצורה סבירה לחלוטין את הרכב - זו אופציה לא רעה בכלל
עזוב רגע את הצבע, זה טעם נרכש...
אבל אם בסכום של 700 שח ויום עבודה אני מצליח לצבוע בצורה סבירה לחלוטין את הרכב - זו אופציה לא רעה בכלל
ברלי היה אומר שכולכם נפלתם על הראש!
זה ספריי צבע אקרילי, קצת יותר איכותי, כמות גדולה במיכל, אחלה. אני משתמש המון בראסטולאום X2, הספריי האהוב עלי.
אבל לצבוע רכב?!
זה יראה סביר ממרחק, בלי משקפיים, וגם זה למשך כמה שבועות. אולי.
ולא נגלוש פה במורד הדיון על סבירות.
מסתבר שבקבוצת הגימני זה משהו נפוץ, ראיתי כבר שניים שצבעו ככה את כל הרכב. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230824/ccbe96b567a24b11c09ce1337ee8a7f8.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
כאמור, בואו לא נדון על סבירות.
אני חושב שאתה מחסיר אלמנט נוסף מהמשוואה והוא שטח הכיסוי של פיסטולט לעומת ספריי, הצביעה הזאת תגזול שעות רבות ותסתיים בפינגר טריגר.
אקדח צבע פשוט/להשכיר להשאיל קומפרסור.
צבע פוליאוריטני או אפוקסי עם עמידות לשמש
אם תשתמש בצבעים תעשייתים ולא כאלה שמוגדרים מראש לרכב המחיר יורד, לזכרוני 4 ליטר של צבע אפוקסי טמגלס עלה לי כ400 ש"ח
ובדילול לריסוס הוא בהחלט יכול להספיק.
אפשר לקבל בכל גוון, וזה בטוח יותר עמיד מספריי.
תתאמן עם צבע צבע זול על כמה חלקי גורטאות עד שתבין את העיקרון ויחס הדילול לעומת הלחץ ומהירות התנועה וצא לדרך,
העיקרון המוביל הוא לא לעמוד במקום אחד אלא להניע את היד מצד לצד ולהפסיק את הריסוס בסוף המהלך וחוזר חלילה, ולהשתדל לא לרסס אותו מקום פעמיים או ליצור over spray כתוצאה מרסס חסר בקרה ע"י כיוון נכון של רוחב האלומה ושימוש בלחץ נכון שלא בהכרך חייב להגיע למקסימום שהקומפרסור מספק (יש אקדחי צבע עם צמצם בכניסה).
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
ואם אתה הולך לכיוון של צביעה עם פיסטולט, אז מערכת לחץ אוויר דחוס מייצרת מים(טיפות מים) , צריך לדאוג לייבשן או לפחות פילטר מסחרר שמפריד את טיפות המים הגדולות, כדאי להרכיב את המסנן /מפריד הנ"ל הכי צמוד שניתן לאקדח, אבל במצב סטטי שהמים שנאספים ייאספו בתחתית, אני צבעתי בזמנו עם קיט ווסת +מסנן, הווסת מוריד את הלחץ לבין 2 עד 4 באר (בערך למיטב זכרוני) והמסנן מפריד את טיפות המים.
בהצלחה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הצביעה הזאת תגזול שעות רבות ותסתיים בפינגר טריגר.
ראה תגובה מס' 8.
מבלי להבין יותר מדי בסוג הצבע, אם אתה מתכוון לצבוע שטח גדול עם הרבה פחיות צבע, פרגן לך את הגאדג׳ט הבא:
https://www.rozenfeld.co.il/product/rac-2/col/sp/%D7%90%D7%A7%D7%93%D7%97-%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%99-%D7%A6%D7%91%D7%A2-ro-241526/
נכון לכל מי שמתכנן לצבוע יותר מ- 2-3 פחיות ברצף, וגם נותן רגישות טובה יותר לכמות הצבע.
בזמנו צבעתי דלת עם ספריי של יקירי הפורום טופ קולור (אז זה היה 70-80 שח לפחית). הם גם מוכרים אביזר דומה, לדעתי בגרושים, אבל יתכן שמרחק הזמן מטעה אותי.
התוצאה אגב, היתה די עלובה. למרות שגם צבעתי עם שכבה או שתיים של לכה.
אולי אם עושים רכב שלם, ואין צמוד לחלק הצבוע צביעה מקצועית, להשוואה, אז זה יכול לעבור בעין.
בכל מקרה כל עניין הצביעה הוא נחמד אבל העבודה החשובה היא כל כל מה שלפני. אפילו אם זה צביעה על צבע קיים ברכב תקין.
אגב, לכל אלו שמהללים את הרסטולאום. ניסיתי לעשות תיקון צבע זמני לרכב (שגם ככה אנשאללה ייצבע מחדש השנה). ניערתי היטב והרסטולאום השפריץ מין אבקה יבשה במקום צבע נורמלי, חירב לי לגמרי את האזור. לא פעם ראשונה שהוא לא יוצא טוב, הפעם היה קיצוני. קרה לעוד מישהו?
לא.
ואני משתמש די הרבה בצבע הזה.
ehudzeelim
30-08-23, 00:11
אגב, לכל אלו שמהללים את הרסטולאום. ניסיתי לעשות תיקון צבע זמני לרכב (שגם ככה אנשאללה ייצבע מחדש השנה). ניערתי היטב והרסטולאום השפריץ מין אבקה יבשה במקום צבע נורמלי, חירב לי לגמרי את האזור. לא פעם ראשונה שהוא לא יוצא טוב, הפעם היה קיצוני. קרה לעוד מישהו?לא ניערת את הפחית מספיק לפני שצבעת.
חנן-ג'יפולוג
30-08-23, 07:19
וגם, לא מתחילים את הריסוס בנקודת הצביעה. ממסכים היטב מסביב, וכל לחיצה על כפתור ההפעלה מבוצעת הצידה מנקודת הצביעה, ואז תוך כדי שהכפתור לחוץ עוברים מעל נקודת הצביעה, ממשיכים הלאה ורק אז עוזבים את הכפתור.
לי קרה מספר קטן של פעמים.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
אגב, לכל אלו שמהללים את הרסטולאום. ניסיתי לעשות תיקון צבע זמני לרכב (שגם ככה אנשאללה ייצבע מחדש השנה). ניערתי היטב והרסטולאום השפריץ מין אבקה יבשה במקום צבע נורמלי, חירב לי לגמרי את האזור. לא פעם ראשונה שהוא לא יוצא טוב, הפעם היה קיצוני. קרה לעוד מישהו?
כן.
גם אני משתמש לא מעט ברסטוליאום 2X, ואחוז הכשלים בפחיות שלהם לא קטן.
בוא ונמנה כמה מהם:
1. צבע שחור מבריק בפחית שחור-מט. קרה לפחות פעמיים.
2. פחיות השחור-מט מפסיקות לרסס כשהן עדיין מלאות לחלוטין. קרה לפחות 4 פעמים בפחיות שנקנו במקומות שונים. זה קרה לי רק בגוון שחור מט. סדרת ייצור דפוקה של רסטוליאום? אולי. מי יודע.
3. סיפור האבקה היבשה.
עוד תקלה שעלולה לקרות, לא באשמת הצבע אלא כנראה חוסר התאמה כימי כלשהו בין צבעים ממותגים שונים - אם ריססתם צבע מסוים על משטח שצבוע בצבע ממותג אחר, גם אחרי ליטוש, משהו ביניהם לא מתחבר והופך לאפקט של סדקים מתקלפים - אין לי מילה אחרת לתאר את הגועל הזה. אולי יהיה מי שיחשוב שזה לוק אמנותי, לטעמי זה חירוב הצבע כולו ויצריך שיוף עמוק וגס יותר ולהתחיל הכל מחדש.
בקיצור - לא להיט. בישראל 2023 צביעה מקצועית לרכב היא סיפור יקר גם אצל החאפרים הכי גדולים בענף ולכן כל מי שמנסה לצבוע מכוניות בתרסיסים האלה זה רק כדי לחסוך כסף - שייקח בחשבון שכמו שנמרוד כתב - התוצאות יהיו בהתאם. זה יהיה יפה מרחוק, ורחוק מלהיות יפה. הזול עולה ביוקר.
2 הזלוטי שלי.
- - - Updated - - -
ואם כבר מדברים על צבע בתרסיסים - לאחרונה ניסיתי קצת את התרסיסים של MTN הספרדית שיש אצל חסון בעפולה ואצל אלי לבן ברמת ישי - צבע שמרגיש איכותי ובכלל לא רע.
כן.
גם אני משתמש לא מעט ברסטוליאום 2X, ואחוז הכשלים בפחיות שלהם לא קטן.
בוא ונמנה כמה מהם:
1. צבע שחור מבריק בפחית שחור-מט. קרה לפחות פעמיים.
2. פחיות השחור-מט מפסיקות לרסס כשהן עדיין מלאות לחלוטין. קרה לפחות 4 פעמים בפחיות שנקנו במקומות שונים. זה קרה לי רק בגוון שחור מט. סדרת ייצור דפוקה של רסטוליאום? אולי. מי יודע.
3. סיפור האבקה היבשה.
עוד תקלה שעלולה לקרות, לא באשמת הצבע אלא כנראה חוסר התאמה כימי כלשהו בין צבעים ממותגים שונים - אם ריססתם צבע מסוים על משטח שצבוע בצבע ממותג אחר, גם אחרי ליטוש, משהו ביניהם לא מתחבר והופך לאפקט של סדקים מתקלפים - אין לי מילה אחרת לתאר את הגועל הזה. אולי יהיה מי שיחשוב שזה לוק אמנותי, לטעמי זה חירוב הצבע כולו ויצריך שיוף עמוק וגס יותר ולהתחיל הכל מחדש.
בקיצור - לא להיט. בישראל 2023 צביעה מקצועית לרכב היא סיפור יקר גם אצל החאפרים הכי גדולים בענף ולכן כל מי שמנסה לצבוע מכוניות בתרסיסים האלה זה רק כדי לחסוך כסף - שייקח בחשבון שכמו שנמרוד כתב - התוצאות יהיו בהתאם. זה יהיה יפה מרחוק, ורחוק מלהיות יפה. הזול עולה ביוקר.
2 הזלוטי שלי.
- - - Updated - - -
ואם כבר מדברים על צבע בתרסיסים - לאחרונה ניסיתי קצת את התרסיסים של MTN הספרדית שיש אצל חסון בעפולה ואצל אלי לבן ברמת ישי - צבע שמרגיש איכותי ובכלל לא רע.
כן. בשחור מט שלהם יש תקלות לא מעט, כולל האבקה. הפעם זה פשוט היה חריג בהיבט כמות האבקה שיצאה מריסוס קטן.
צבעתי עם זה אופניים ויצא ממש טוב גם במרחק הזמן.
הכנה טובה (שיוף), צבע בסיס ושכבות של לכה. הידית פלסטיק עם ההדק ממש עוזרת ואפילו הכרחית הייתי אומר.
יש הבדל בין צביעה של חלקים עם קוטר קטן (אופניים) לבין משטחים שאז הגימור הרבה יותר נראה.
144731144732144733
צבעתי עם זה אופניים ויצא ממש טוב גם במרחק הזמן.
הכנה טובה (שיוף), צבע בסיס ושכבות של לכה. הידית פלסטיק עם ההדק ממש עוזרת ואפילו הכרחית הייתי אומר.
יש הבדל בין צביעה של חלקים עם קוטר קטן (אופניים) לבין משטחים שאז הגימור הרבה יותר נראה.
144731144732144733אתה יכול להרחיב על האופניים?
בכיף -
זה נקרא cargo bike מאוד נפוץ בעולם ומתחיל גם בארץ. אנשים בערים אירופאיות יכולים להשתמש בזה במקום רכב - לסחוב מצרכים, ילדים, רהיטים. זה גם נמכר במחירים לא זולים בכלל אלפי אירו תלוי במפרט.
יש לזה מלא גרסאות - אופניים רגילים עם סבל אחורי ענק, סבל קדמי , תלת אופן עם 2 גלגלים מקדימה, כזה עם מתלה קדמי שמאפשר הטייה בסיבובים וראיתי גם 4 גלגלים.
מה שיפה פה שמרכז הגובה נמוך והשליטה קלה.
לקחתי שלדה 26" והוספתי לה מעטפת לאמבטיה, גלגל קדמי 20" וההיגוי ע"י מוט עם מיסבי קצה. אפשר גם היגוי ע"י כבלים זה יותר מורכב אבל מאפשר זויות היגוי יותר חדות.
המשקל (30 ק"ג) מאתגר במיוחד בעליות אז לאירונה הוספתי קיט חשמלי עם מנוע בגלגל.
אם עושים מאלומיניום אפשר לחסוך כשליש מהמשקל אבל זה הרבה יותר מאתגר.
נראה ממש מגניב
הפוסט הזה נהיה מתיש, אני מציע שתארגנו מפגש הדרכה לשימוש באקדח צבע, אמנם אני בטח לא מוגדר כצבעי אבל עדיין בהשוואה לריסוס בספריי של משטח בסדר גודל של רכב התוצאה תהיה בעשר רמות מעל באיכות ובעמידות, וכל אדם עם חוש טכני בסיסי יכול ללמוד את רזי המקצוע תוך שעה כולל הפסקת קפה...
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
אז... אם רוצים לצבוע על צבע קיים ללא חלודה ועם ספריי רסטולאום, מה הפרוצדורה המומלצת מבחינת הכנה וכמה שכבות ?
האם צריך לכה בסוף ואם כן איזו ?
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
כמו כל צביעה על צבע - לשפשף את שכבת ההגנה. אפשר עם נייר מים 400, אפשר עם סקוצ'ברייט. אתה תדע שהמשטח מוכן כשהוא יהיה לא מבריק כשיתייבש. (זה קצת טריקי כי אתה מכין אותו עם מים).
אחרי זה כרגיל חומר מסיר שומנים (טרפנטין או משהו) והקפדנים גם מוציאים חשמל סטטי.
אסף.
אוקי, ולגבי השכבות והלכה ?
זה צבע שבעקרון לא חייב לכה אבל יש להם גם לכה במערכת - אף פעם לא השתמשתי בה על צבענרק על ברזל. אני לא יודע מה ההוראות מבחינת זמן ייבוש, נראה לי רטוב על רטוב כמו כל השכבות.
אסף.
בינתיים עשיתי רק את הפלסטיקה, מראות ידיות וגג,
עוד לא מוכן לבודי...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241203/4340e217ef6aa0664af85201c1cd5dc5.jpg
לא אמרת שום דבר על פלסטיקה. זה תחום שלם בפני עצמו.
ehudzeelim
03-12-24, 16:02
עוד לא מוכן לבודי...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241203/4340e217ef6aa0664af85201c1cd5dc5.jpg
יצא יפה מאד עד כמה שניתן להתרשם מתמונות, המבחן האמיתי הוא מבחן הזמן.
גם השילוב צבעים יפה מאד, של הפלסטיקה עם הצבע הקיים.
אצלי בג'נטים גם מבחן הזמן עובר בהצלחה (בינתיים), ולא התעסקתי בהכנת השטח כמעט בכלל.
כמה פחיות הלכו לך על כל הפלסטיקה?
נראה לי 4 או 5 על הכל
Sent from my SM-S921B using Tapatalkזהו לבינתיים https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241219/de146ef73453763efa6311d7a898504b.jpg
יפה!!!
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
זהו לבינתיים https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241219/de146ef73453763efa6311d7a898504b.jpg
Sent from my SM-S921B using Tapatalkועוד קצת https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241230/175099309a390e55d4d66556e0b13c3c.jpg
על טעם ועל ריח וכו'...
אני דווקא ממש אוהב, אומץ וצבעים עזים.
המדבקות ממש לטעמי. הצבע בולט ויפה. מה רע??
אסף.
ehudzeelim
02-01-25, 21:05
המדבקות ממש לטעמי. הצבע בולט ויפה. מה רע??
אסף.
איזה מדבקות? הפסים הצבעוניים הם לא צבע?
מדבקות
https://a.aliexpress.com/_on2wWQL
יונימוג אדום
04-01-25, 20:57
עם המדבקות האלו לא ניתן לפספס אותך .
חלפת לידי בצהריים לכיוון אבן יהודה .
אכן זה מוסיף הרבה .
אילן
ehudzeelim
04-01-25, 21:25
מדבקות
https://a.aliexpress.com/_on2wWQL
הרגיש לי קצת סיזיפי לעשות את זה ברסטוליאום..
אבל בפורום הזה אין לדעת ;)
יפה מאד 💪
טוב, אז גם לי בא https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250407/f0c538fe7a6fdb4571995e237a095a86.jpg
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.