PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - המלצה למחשב נייד עסקי...

נמרוד
25-07-23, 10:44
1. נייד, קל, נראה מכובד.
2. מסך גדול - רצוי 15
3. מסך מגע.
4. יכולת היפוך מסך/ניתוק כלשהו כדי שישמש למצגת בין שניים-שלושה אנשים גם כשאין מסך של חדר ישיבות.
5. לשם שינוי אצלי, לא נדרשת יכולת עיבוד/גרפיקה יוצאת דופן, לא מחשב תיב"ם.
6. משהו זמין בארץ לרכישה.
7. אין מגבלות תקציב.

אה כן... וינדוז, לא מק. אולי מה שאני מחפש זה את מחשב וינדוז שהכי דומה למק...

יוני5
25-07-23, 10:53
לאחד הטובים ביותר נחשב הסרפס של מיקרוסופט.

לחבר יש את הלנובו דואט - מרוצה מאוד.

בהצלחה
יוני5

BeAsT
25-07-23, 11:02
Dell latitude 9420
או משהו מהאיזורים האלה

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

מוטי ג.
25-07-23, 11:06
אפשר להציע לך תוספת מסך? משהו בסגנון הזה
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! Please help me choose!
₪248.68 | 15.6inch touch panel portable monitor usb type c HDMI-compatible computer touch monitor for ps4 switch xbox one laptop phone
https://a.aliexpress.com/_EQ7dFdN

ואז אתה מכניס אותו לתיק כשצריך, אצלי זה עובד נהדר

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

נמרוד
25-07-23, 11:16
מוטי - לא תודה...

אשמח אם תרחיבו על ההמלצות. זה כמו חנן עם הDR650 - מה שלא תעזרו לי עכשיו לא יהיה רלוונטי. לא בגלל שאני נעול על משהו מראש כמו חנן - בכלל לא. אלא שעם המל"ם שאני מקבל פה אני הולך כבר היום או מחר לקנות.

נמרוד
25-07-23, 11:28
מה אומרים על dell inspiron 16 2 in 1
יש עוד מתחרים עם מסך מגע, מתהפכים, בגודל מסך דומה?

Pageup
25-07-23, 11:42
תגדיר קל ? מתחת ל 2 קילו ? מתחת לקילו וחצי ? בד"כ 15 זה כבר לא קל.
אישית ירדתי מ 15 ל 14 כדי להוריד משקל.
אני לא אוהב את המסכי מגע מכמה סיבות: זה מגיע עם מסך מבריק ולא מט ואז ההשתקפויות מציקות לי, לפעמים שאתה מראה למישהו משהו, הוא נוגע במסך ואז זה פתאום מזיז דברים, והמסך תמיד מלוכלך.
מנסיון עבר הדל, האסוס ובמיוחד ה HP לא היו טובים וחלקם עם שירות מזעזע. תמיד גם השתדלנו לקנות מאותו יצרן שיהיה לנו סוג ספקים אחד בחברה (זה השתנה עם המעבר ל Type C).
אנחנו עם Lenovo שבסך הכל נותנים לנו מענה טוב מכל ההיבטים. שים לב שאתה מזמין אחד עם שירות בבית הלקוח, מגיע טכנאי ומתקן לך במקום.
יש להם את הסדרות המקצועיות ויש להם את ה YOGA שהם בד"כ המתהפכים וכו', מנסיון עם ה YOGA למרות שהם לא תמיד נחשבים לסדרה המקצועית הם יחסית אמינים.
ראיתי שיש להם YOGA X שאמור לתת לך מענה לכל הדרישות למעט זה שהוא 14.

erezgur
25-07-23, 12:42
מציע לבדוק Lenovo X1 Carbon.

יש לי ניסיון טוב לאורך שנים עם סדרת ה-X של יבמ וכיום לנובו. למיטב ידיעתי זה הדגם הבכיר בשנים האחרונות, אבל המסך כנראה קטן יותר ממה שציינת.

עם הסדרות הלא-עסקיות של דל דווקא יש לי ניסיון לא טוב, אבל אולי זה מקרה.

יוני5
25-07-23, 13:25
אני לא ממליץ על דל.

יש לי דל שנחשב לפני 4 שנים לסופר חזק, וגם היום הוא חזק למדי,
הבעיה, הוא נכנס למצב "קפוא", וכל הנסיונות לעורר אותו לא עוזרים - רק Hard reset.

אחרי הרבה שיטוטים בפורומים הרלוונטים, מסתבר שזו בעיה ידועה, בכל העולם, כבר לא מעט שנים אצל דל, ועד עכשיו לא נמצא לה פתרון, חוץ מלעדכן את הדרייברים בכל פעם.

זה מופיע בחלק מהמחשבים, לא בכולם, לא ניתן לאפיין דגם וכו'. אם נפלת - נפלת.
לשרון יש מחשב דל והוא עובד מצויין. שלי, כמו שמופיע בכל העולם, יכול להיתקע 10 פעמים ביום, למשך כמה שבועות, ואז הבעיה לא מופיעה כמה חודשים - וחוזר חלילה.

בכל מקרה, לשאלתך המקורית, תרים טלפון לרמי Grand, זה העיסוק שלו. הג'יפים זה רק תחביב.

בברכה,
יוני5

grand
25-07-23, 13:43
Lenovo Yoga 7
מגיע עם מסך 16", מתקפל 360

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

asypeer
25-07-23, 14:13
מציע לבדוק Lenovo X1 Carbon.

יש לי ניסיון טוב לאורך שנים עם סדרת ה-X של יבמ וכיום לנובו. למיטב ידיעתי זה הדגם הבכיר בשנים האחרונות, אבל המסך כנראה קטן יותר ממה שציינת.

עם הסדרות הלא-עסקיות של דל דווקא יש לי ניסיון לא טוב, אבל אולי זה מקרה.

מצטרף להמלצה על הX1, מחשב קליל (פחות מקילו) - אני עם השני שלי (הראשון עבד 3 שנים ללא תקלות מיוחדות)
יש לו גם כניסה לסים שזה שימושי שאין חיבור WIFI יציב (בשני שלי משום מה הסירו את קורא טביעת האצבע שדווקא היה שימושי בעולם של סיסמאות ארוכות)

נמרוד
25-07-23, 15:16
תודה, אני רואה שיש דגמי יוגה 7, יוגה 9 וגם X1 יוגה.
אני מבין שX1 זה הגרסא המאובטחת יותר לארגונים (כמו Latitude אצל דל?)
מה ההבדלים המהותיים בין יוגה סדרה 7 ל9?
לא בטוח איזה מסך אני צריך בין 14-15-16. האם יש איפשהו חנות עם תצוגה פיזית? כי אני לא מכיר בסביבה שלי.

grand
25-07-23, 16:24
בגודל המסך שרצית לא נראה לי שיש יוגה 9 או x1, ההבדלים בעיקר במשקל ובמסך, גם ה7 סבבה לגמרי, אם מוכן להתפשר על גודל 14, אז היוגה 9 החדשים בעלי מסכי oled מדהימים.
אתה יכול להכנס לאתר amtel.co.il
שם יש קונפיגורטור לכל הדגמים והמפרטים, אם תרצה ללכת על כזה אשמח לבדוק לך מחיר, יתכן שאשיג זול יותר מהמתחרים..

מוטי ג.
25-07-23, 16:25
ממה שאני מכיר, תבדוק אם זה רלוונטי לך, בד"כ מסכי 14 מגיעים ללא מקלדת num pad מימין, ו 15.6 מגיעים עם.
אם אתה מסתובב עם המחשב הרבה על הגב, תבדוק גם את גודל ומשקל ספק הכוח שלו, אמנם זה ממש מתחיל להיות מורגש ב17" אבל כל גב ורגישותו

נמרוד
25-07-23, 19:43
בגודל המסך שרצית לא נראה לי שיש יוגה 9 או x1, ההבדלים בעיקר במשקל ובמסך, גם ה7 סבבה לגמרי, אם מוכן להתפשר על גודל 14, אז היוגה 9 החדשים בעלי מסכי oled מדהימים.
אתה יכול להכנס לאתר amtel.co.il
שם יש קונפיגורטור לכל הדגמים והמפרטים, אם תרצה ללכת על כזה אשמח לבדוק לך מחיר, יתכן שאשיג זול יותר מהמתחרים..

רמי תודה רבה, כיוונתם אותי מצויין.
יוגה 9 עם מסך OLED נראה אופציה מושלמת.
ההתלבטות היחידה שלי היא בין מסך 14 למסך 16 (שקיים ביוגה 7). הסיבה ל16 זה רק שהעיניים שלי כבר ממש על הפנים. כמובן שמכל בחינה אחרת מסך 14 עדיף.

בבית אכן יהיה לי מסך חיצוני אבל כל העניין הוא שאני הולך להשתמש במחשב בתור נייד יותר מאשר פעם.

Pageup
25-07-23, 20:22
רמי תודה רבה, כיוונתם אותי מצויין.
יוגה 9 עם מסך OLED נראה אופציה מושלמת.
ההתלבטות היחידה שלי היא בין מסך 14 למסך 16 (שקיים ביוגה 7). הסיבה ל16 זה רק שהעיניים שלי כבר ממש על הפנים. כמובן שמכל בחינה אחרת מסך 14 עדיף.

בבית אכן יהיה לי מסך חיצוני אבל כל העניין הוא שאני הולך להשתמש במחשב בתור נייד יותר מאשר פעם.

אני מניח שאת ה"עבודה" האמיתית תעשה מול מסך גדול ומקלדת. אתה תסתובב אתו הרבה בפגישות וכדומה, שם המשקל הרבה יותר כואב מהגודל, במילא בקרוב תצטרך משקפי קריאה (אם אין לך כבר). שנים הסתובבתי עם "15 (טיסות, לקוחות והלוך חזור כל יום) בגלל שחשבתי כמוך, בדיעבד זו הייתה טעות. ההפרש במשקל משמעותי. יש היום ספקים 60W מקוריים ממש לא גדולים ולא כבדים. ככל שהמסך יותר קטן והמחיר עולה כך גם הספק נהיה יותר קטן וקל. הספקים של המשרד והבית שנקנו אקסטרה, שם הלכתי על הזול, הם שוקלים פי 2.
עוד המלצות:
1. אם יש לך מחשב שולחני גדול ואז המסך/מקלדת ישמשו גם אותו - KVM יש אחלה מוצרים לא יקרים וזה משפר את איכות החיים
2. מסך "30 לעבוד עם אחד כמה ימים לפני שקונים לי הוא היה יותר מדי גדול וגרם לכאבים בצוואר
3. דוקינג - יש היום אחלה מוצרים בפחות מ 70 דולר, אתה מתחבר לשקע TYPE C וכל הפריפריות נשארות קבועות (מטען, עכבר, מקלדת, מסך, כניסת רשת קווית וקורא כרטיסים הם הסטנדרט), יש כאלה עם 2 יציאות HDMI למי שאוהב לעבוד עם 2 מסכים. לי יש אחד במשרד ואחד בבית ואני שוקל לזרוק עוד אחד בתיק. מחבר כבל אחד וזהו. בבית הוא מחובר ל KVM

הדסופה
25-07-23, 20:28
היוגה נקנה עבור הילדה ללימודים לפני שנתיים, באמת מגניב ביותר וקל אבל
1- היא הפילה אותו פעם אחת אחרי שנה והוא הפסיק לעבוד , והתיקון שלהם לא היה משהו ועכשיו התקלה חזרה , הרבה כסף יחסית על התיקון והחלפת חלקים שלא קשורים , אז התלונה היא על איכות השירות
2 -אחרי שנתיים מסך המגע הפסיק לעבוד

בדיעבד הייתי הולך על משהו פשוט יותר

Sent from my iPhone using Tapatalk

נדב42
25-07-23, 20:44
נכון שזה לא מה שביקשת, אבל כאן זה ג׳יפולוג אז למי אכפת ?

מסך מגע, מסך מתהפך, כל הקישקושים האלו, אתה באמת צריך אותם ?

אני כבר שנים עם קורולה של הלפטופים, מחליף רק כשמחליף עבודה ...

Lenovo thinkpd T series

קיימים ב-14 ו-15 אינץ', אישית אני פחות מחבב את אלו עם סיומת s שהם קלים יותר וקצת מסורסים.

מגיעים עם ווינדוז מותקן ועם אפליקציה לעדכוני דרייברים ישירות מלנובו, עובד מצויין (אני מעדכן ידנית מלנובו אחרי שהחלונות מכריחים אותי לעדכן ממיקרוסופט)

kd2
25-07-23, 20:51
טיפ כללי - לא להאמין לנתוני סוללה, בלפטופ שלי בכלל לא קשורים למציאות (היה על זה דיון פה).
לנסות לברר עם משתמשים אמיתיים, בתנאים אמיתיים.

מוטי ג.
25-07-23, 20:56
אני אתרום בנתוני הסוללה אצלי, דל מסך 15.6 מעבד i7 דור 9, אצלי הוא עובד בעיקר עם ויזואל סטודיו, לפעמים עם יותר מאינסטנט אחד+ אווטלוק כרום ושות, מחזיק בין שעה לשעתיים על סוללה חדשה, תלוי כמה קשה הוא עובד באותו יום, החלפתי עכשיו סוללה לאחר שנתיים שימוש

asypeer
25-07-23, 21:07
גם אצלי בעבודה הקודמת כל מי שלקחה יוגה קצת אכלה קש, היה נוהג שנשים מקבלות יוגה שנכנס בתיק קטן וגברים מקבלים סדרת T הכבדה יותר..
ביוגה היו צרות עם לוחות אם ממה שאני זוכר וחלק תוקנו מספר פעמים (זכור לי שהשירות היה טוב במשרד שלנו - במחשבים הרגילים, את היוגות שלחו למעבדה לזמן לא מועט)
עברו מאז כמה שנים (5-4) אז יכול להיות שהמצב השתפר.
אני אישית חושב שמסך מגע בלפטופ זה מיותר, יש לי את זה בכל המחשבים ב8 השנים האחרונות וזה בעיקר מעצבן כשמישהו נוגע בטעות..
ומסך מסתובב זה עוד משהו שנהרס בנפילה הראשונה. קח מחשב טוב וטאבלט טוב, ההכלאה פחות מוצלחת.
אני עדיין מנסה למצוא לאייפד של העבודה שימוש ללא הצלחה.

grand
25-07-23, 21:07
אני לא ממליץ על דל.

יש לי דל שנחשב לפני 4 שנים לסופר חזק, וגם היום הוא חזק למדי,
הבעיה, הוא נכנס למצב "קפוא", וכל הנסיונות לעורר אותו לא עוזרים - רק Hard reset.

אחרי הרבה שיטוטים בפורומים הרלוונטים, מסתבר שזו בעיה ידועה, בכל העולם, כבר לא מעט שנים אצל דל, ועד עכשיו לא נמצא לה פתרון, חוץ מלעדכן את הדרייברים בכל פעם.

זה מופיע בחלק מהמחשבים, לא בכולם, לא ניתן לאפיין דגם וכו'. אם נפלת - נפלת.
לשרון יש מחשב דל והוא עובד מצויין. שלי, כמו שמופיע בכל העולם, יכול להיתקע 10 פעמים ביום, למשך כמה שבועות, ואז הבעיה לא מופיעה כמה חודשים - וחוזר חלילה.

בכל מקרה, לשאלתך המקורית, תרים טלפון לרמי Grand, זה העיסוק שלו. הג'יפים זה רק תחביב.

בברכה,
יוני5נסה לבצע עידכון ביוס, משום מה בדל צריך כל הזמן לעדכן, לא מובן וברור למה.. מלבד זאת ישנן תלונות על סוללות בעייתיות שמתפגרות טרם זמנן, שקעי טעינה שמאבדים קשר עם המטען וגורמים למחשב לעבוד לאט כי לא זוהה מטען מקורי, פיצ'ר הזוי של דל...
הדגמים הרגילים של דל לא משהו בלשון עדינה, סידרת ליטיטיוד יותר טובה ואמינה,
בכלל המעבר לטעינה עם מטען type-c עשתה חסד עם הלקוחות של רוב היצרנים.

מוטי ג.
25-07-23, 21:39
אנחנו עם 5000 עובדים ברחבי העולם, ההמלצה הגורפת של ה IT זה לרכוש דל לטיטיוד או פריסיז'ן,
ולא, אף אחד שם לא מקבל אחוזים, הרכישות מקומיות כל אחד במדינה שלו

יוני5
26-07-23, 00:41
נסה לבצע עידכון ביוס, משום מה בדל צריך כל הזמן לעדכן, לא מובן וברור למה..

זה בדיוק מה שאני עושה: עדכון לביוס ולדרייברים שהוא רוצה. לרוב לא משנה כלום והבעיה נשארת, עד שהיא נעלמת לתקופה, וחוזר חלילה

גיא
26-07-23, 01:11
תנסה אייפד ענק. יש להם מעבדים ממש חזקים ושעות עבודה מטורפות. אמנם מק ... אבל עם מקלדת מגנטית זה ממש כמעט מחשב. רק סוללה מטורפת ומשקל קטן יחסית לגודל.

יש למייקרוסופט את המחשב-טאבלט שלהם שגם הוא מוצלח. מנהסיון הקצר שלי.

לגבי אייץ פי ומסך מגע / מסתובב / הופך לטאבלט - יש לי כמה שנים כבר .. דרעק. מיותר לחלוטין.

מחשב זה מחשב ןטאבלט זה טאבלט.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

erezgur
26-07-23, 10:56
שקעי טעינה שמאבדים קשר עם המטען וגורמים למחשב לעבוד לאט כי לא זוהה מטען מקורי, פיצ'ר הזוי של דל...
הדגמים הרגילים של דל לא משהו בלשון עדינה
בול מה שאנחנו חווינו עם הסדרות הרגילות של דל (לא לטיטיוד). מאד לא אהבנו.

הנייד הקדם של אשתי, לאחר שהחלפתי מטען, נזרק לפח לאחר 3 מקרים שבהם דיסקים (שניים חחיצוניים ולבסוף הדיסק הפנימי המקורי) הגיעו באופן פתאומי למצב שהם "התאבדו" - כל החומר נעלם, מערכת ההפעלה לא מכירה אותם וגם לא ניתן לאתחל / לפרמט אותם. אני חושד שמשהו דפוק בלוח האם גרם לעיתים רחוקות למתח/זרם פתאומי שהגיע לדיסק והרג אותו (או קראיתי יותר מדי סרטונים על ה USB KILLE או איך שקוראים לו).

בפעם השלישית, עם אובדן כל החומר שהיה לה בדיסק - המחשב נזרק והוחלף בלנובו (סדרה ביתית פשוטה). הרבה כעס ועצבים והחלטה עקרונית לא לגעת יותר במחשבים של דל.

למרות שכל זה לא קשור לשאלה המקורית כיון שלא מדובר בסדרה העסקית שאני מקווה שבאמת טובה הרבה יותר.

nir.samo
27-07-23, 07:16
כמה חודשים עם לנובו T14, אחרי כמה שנים עם YOGA.
יחסית מרוצה, מזמן הגעתי למסקנה ש-14 זה הגודל האידיאלי.
היה לי בעבר FLIP (עם המסך המתהפך שהופך לטאבלט) גם לא היה שימושי וגם הצירים בשלב מסויים נתקעו.

יתרונות: חזק - יכולת להמון חלונות במקביל, סוללה עמידה, חיבור THUNDERBOLT מאוד נוח לדוקינג (בתמונה - הדוקינג מימין והחיבור היחיד משמאל שמשמש להכל - טעינה, מסך חיצוני, אודיו).
חסרונות: מתחמם מאוד (לא משפיע על הביצועים אבל קצת מציק), כבר אין סלוט לכרטיס SD אבל אפשר עם מתאם.

144351

נמרוד
27-07-23, 15:58
תודה לכולם! נרכש והגיע, מרמי, לנובו יוגה 9.

השרשור יכול להמשיך להתפזר :rolleyes:

מוטי ג.
27-07-23, 19:43
אז תתחדש....ואני מנחש שגם בהצלחה בתפקיד החדש?

oferc
27-07-23, 20:00
גם אצלי בעבודה הקודמת כל מי שלקחה יוגה קצת אכלה קש, היה נוהג שנשים מקבלות יוגה שנכנס בתיק קטן וגברים מקבלים סדרת T הכבדה יותר..
ביוגה היו צרות עם לוחות אם ממה שאני זוכר וחלק תוקנו מספר פעמים (זכור לי שהשירות היה טוב במשרד שלנו - במחשבים הרגילים, את היוגות שלחו למעבדה לזמן לא מועט)
אני אישית חושב שמסך מגע בלפטופ זה מיותר, יש לי את זה בכל המחשבים ב8 השנים האחרונות וזה בעיקר מעצבן כשמישהו נוגע בטעות..
ומסך מסתובב זה עוד משהו שנהרס בנפילה הראשונה. קח מחשב טוב וטאבלט טוב, ההכלאה פחות מוצלחת.

היוגה מאכזב , נוצרת בעיה בלוח האם שתוקעת את המחשב , אם אין אחריות אין טעם לתקן .
בקיצור גימיק נחמד , לא שווה את הבלאגן

הדסופה
21-08-23, 15:42
אז היוגה הקקה התפגר , תקלה בלוח אם, וצג מגע נפח נשמתו עוד חצי שנה קודם
תנצבה 2022-2023 גיבור גדול הוא לא היה
קנינו לנובו 14 פשוט בתור תחליף

אם למישהו יש יוגה או השתכנע בטעות מהשרשור לקנות כזה ורוצה אחד לחלפים אז 200 שקל [emoji23] , יחזיר לי את עלות הבדיקה האחרונה
הד

מוטי ג.
21-08-23, 15:49
נמרוד קנה

asypeer
21-08-23, 22:54

כנראה שהמצב לא השתפר מ2017..

אני אישית עם X1 קרבון ב4 שנים אחרונות (החלפתי לפני כמה חודשים לדגם החדש יותר)
מעבר למשקל האפסי (פחות מקילו) וזמן סוללה טוב - באמת מחשב מוצלח (לא גיימר או משהו, אבל גם הרבה טאבים בכרום וכל מיני אפליקציות ארגוניות צריך לסחוב)

oferc
23-08-23, 14:32
מתעלק על השרשור , למשהו נסיון עם ניידים של MSI , יש להם מספר ניידים זולים למשחקים , כמובן ברמת הכניסה לעולם המשחקים אבל נמכרים בארה"ב בפחות מ1000$ עם מעבדים I7 וכרטיס מסך 4050RTX ?

-->