צפייה בגרסה מלאה : ביטוח מקיף או חובה + צד ג בלבד?
שלום,
מיצובישי הנטר 2010 - מחירון כ 55,000 ש"ח.
נוסע פחות מ 10,000 ק"מ בשנה, רק אני נוהג.
ההפרש בין עלות ביטוח מקיף לבין עלות חובה+צד ג' - כ 4,500 ש"ח.
מה הייתם עושים?
תודה.
אם נפשט לרגע, אז ביטוח מבוסס על חשבון פשוט יחסית - מתמטיקאי בחברת ביטוח (אקטואר) מחשב את הסיכוי שהחברה תצטרך לשלם לך פיצוי כתוצאה מאירוע ביטוחי. החברה גובה ממך תשלום שיבטיח שהיא, בממוצע, תרויח יותר מההוצאה הצפויה לה.
כעת הכדור אצלך - אם אתה מסוגל לספוג את הנזק המירבי (מחיר המחירון) אם הרכב ייגנב או יישרף, למשל, אז אתה יכול להחליט שאתה מבטח את עצמך - העבר כל שנה את אותם 4500 שקלים לחיסכון.
אבל אם נזק כזה ימוטט אותי כלכלית, כדאי לשלם את הסכום השנתי ולהיות רגוע בעת אירוע ביטוחי.
זו הייתה תשובה קצת מופשטת, אבל אתה מבין שתשובה של אחד יכולה להיות שונה מתשובה של שני ואין טעם לשאול מה אנחנו היינו עושים.
אני כן יכול להמליץ לך לבדוק ההצעות נוספות. אולי המספרים יותר יתאימו לך
נכתב מהנייד
כפי שניכתב.
ניהול סיכונים.
מה היכולת שלך לספוג.
10% מערך הרכב,שווה לטעמי את הסיכון.
זה לגמרי אישי. לא מתמטי
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
השאלה היא גם מה קורה אם הלך האוטו.
אם זה רכב שבלעדיו אין לך חיים - אתה תהיה חייב לקנות מחליף - אז הביטוח יעזור בדיוק בזה במידה והוא ייגנב / יינזק.
אם זה רק רכב תחביב - גם נוסע מעטנוגם אם ייאבד אפשר להמשיך לחיות גם בלעדיו ' אולי הביטוח פחות חשוב.
ויש מי ששמים כל שנה בצד לעצמם בין 5 ל 10 אחוז מערך הרכב. ביטוח.
אסף.
מדינת ישראל הפכה את עצמה, במודע, בתכנון מוקפד מראש ובכוונה תחילה, לגן עדן לפשיעה בכלל ולגנבים בפרט.
אתה נוסע מעט. משמע הרכב שלך עומד באותו מקום רוב הזמן. הגנבים נמצאים היום בכל פינה ועם הזמן הרכב ימשוך את עיניהם = מבחינתך הסיכון לגניבה גדול מהסיכון לתאונה.
אם אתה יכול לעמוד לאורך זמן בניג'וס המתמשך של הרכבה ופירוק של סנדלים ושרשראות ושאר אמצעי מיגון מברזל כבד, מלכלך ומרעיש - זה יחסוך לך 4,500-5,000 שקלים לשנה, כלומר כ-400 שקלים לחודש, פלוס-מינוס.
שווה לך?
רק אתה תדע את התשובה
מה ההיסטוריה של הרכב?
קח בחשבון שביטוח מקיף לא תמיד משלם "מחירון" ברוב המקרים זה (הרבה) פחות מיזה כתלות בהיסטוריה שלו.
הרכבים שלי מעולם לא היו מבוטחים במקיף.
כאמור, אבדן גמור שלהם לא ימוטט אותי כלכלית. תמיד היה לי סכום זמין שאיתו יכולתי לקנות עוד רכב קטן כדי להתנייד עד שאחליט לקנות עוד רכב שטח.
הסטטיסטיקה במקרה שלי שילמה את עצמה כבר כמה וכמה פעמים (האופנוע שכן גנבו לי, גם כך לא היה שווה יותר מדי),
מצד שני, מעולם לא החזקתי ברכב שנחשב "גניב",
ותמיד גרתי במקומות פחות מועדים לפורענות.
היום, כשרכב שטח ראוי, שאינו בגיל גבורות עולה 200,000 וצפונה, המצב אולי שונה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.