PDA

צפייה בגרסה מלאה : קולט אדים מעל הכיריים - כן? לא? כמה ולמה.

סולי
04-07-23, 12:15
בהמשך לצעד של בית ראשון..
חילוקי דעות בבית בנושא הקולט אדים במטבח.
(מטבח חוץ יהיה ואני לרגע מוציא אותו מהדיון)

האדריכלית טוענת שלא באמת יעיל.. ושהחלון בסמיכות יעשה את העבודה.

אני מההתנסות שלי במטבחים של אחרים זה בעיקר רועש... אם כי הבנתי שניתן להתקין מפוח חיצוני ובכך לפתור את הבעיה הזו.

רוצה להבין אם יש מה להתעקש בנושא והאם כן אז על מה בדיוק.. חברות סוגים וכאלו... לא מבין בזה כלום האמת ואשמח לקרוא מבעלי ניסיון.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

IlanHadar
04-07-23, 12:19
עדיף תמיד חלון,
אבל אם חם רותח יש מזגנים עובדים ובא לך שניצלים?

וגם התאורה מעל הכיריים עוזר מאוד.

בעלות השולית של העניין, לא שווה לחשוב יותר מדי על זה.

edish
04-07-23, 12:25
אם יש פתח יציאה החוצה, מאוד יעיל ,אלו עם הפטנטים האחרים ההתרשמות של חברים לא מלהיבה.
רועש מאוד, אם יש אפשרות למפוח חיצוני WIN WIN.

guyo
04-07-23, 12:29
יעילות מוטלת בספק כסנן של האדים, התאורה מעל הכיריים תורמת המון, ויש משהו אולי חצי יעיל שאדי הטיגון נצמדים לנירוסטה במקום לארון מטבח או מסגרת החלון, שפוט כי יותר קל לנקות.
בקטע העיצובי, עניין של טעם אני מניח.
במטבח הנוכחי לא התקנו, בקודם היה

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

נמרוד
04-07-23, 12:32
אם יש פתח יציאה החוצה, מאוד יעיל ,אלו עם הפטנטים האחרים ההתרשמות של חברים לא מלהיבה.
רועש מאוד, אם יש אפשרות למפוח חיצוני WIN WIN.

מה שהוא אמר. זה אומר צינור 4 או 6 צול עובר קיר מעל הכיריים. אחר כך תחליט מה לעשות איתו.

Pageup
04-07-23, 12:41
אל תשכח שצריך לנקות את זה. זה מתמלא באבק דביק מלמעלה. זה דביק מלמטה ובדיוק אחרי חודשיים זה יהפוך להיות פיל לבן.

guy888
04-07-23, 12:45
מיותר. אפילו המוכר בחנות מוצרי חשמל אמר לי לבזבז כסף על משהו אחר.

אין לי חלון מעל הכיריים, יש חלון במטבח, שהוא (המטבח) פתוח לסלון, לא מורגש גם בטיגון.

de fox
04-07-23, 13:52
זה הכל תלוי בעדה שלך או יותר של אשתך

נדב42
04-07-23, 13:58
יש כיריים עם קולט מובנה, לא תופס מקום למעלה, לא מנסיון אישי.

boaz avrahami
04-07-23, 14:05
לנו יש קולט של בוש.
כשמטגנים יש ריח בבית, במיוחד בגרם המדרגות לקומה הדניה אבל הרבה פחות מאשר ללא.

מצד שני, כשהורי בנו אבי דאג לצינור לדעתי של עשרה אנץ אם לא קצת יותר ובתוכו התקנה וונטה מפלצתית של וונטה ונגר בנה חיפוי מכוער מעץ עם פורמייקה סטטי קולט אדים רק הרבה יותר גבוה וכזה שלא מתנגשים בו עם המצח.
זה עבד יוצא מן הכלל ועם בישולים בכמויות גדולות לעין שיעור מהקשקושים שאנחנו מבשלים אצלנו.

לכן אני מאוד ממליץ על כיוון כזה רק את החיפוי תעשה מנירוסטה אצל מסגר או תמצא משהו מוכן.

מלבד חור בקיר אל תשכח נק חשמל.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

מיכה100
04-07-23, 14:28
לנו יש שואב אדים ליוונט כבר 16 שנים, עם הגדלה נשלפת, מוציא את האדים החוצה.
הייתי נותן לו ציון 70 בפינוי האדים והריחות, כמובן במחיר רעש מציק וזה שההגדלה היא בגובה הפרצוף.
עדיין בשורה התחתונה הוא בשימוש כמעט כל בישול, ובוודאי טיגון.
המסננים מתכתיים, מתפרקים בקלות ונכנסים למדיח פעם בשנה כזה.
פעם בכמה שנים אני שם את נפשי בכפי ומנקה את הג'יפה הדביקה שבפנים עם מגבוני ניקוי.
אם הייתי בונה שוב הייתי בטוח שם כזה, אולי קצת יותר גדול.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

shachar
04-07-23, 14:53
חלון פתוח בחורף שמחחממים את הבית או בקיץ שממזגים את הבית?
וחלון ממול כדי שתהיה זרימת אויר אבל לכיוון הנכון?

יש לנו קולט שעושה רעש וגם מוציא אדים וריח....
אני זומם להחליפו בוונטה חיצונית.אשמח לקבל המלצות...

Sent from my T40Pro using Tapatalk

nirs
04-07-23, 15:20
היה במטבח הקודם, נזרק לטובת חלון במטבח החדש….

Sent from my iPhone using Tapatalk

guyo
04-07-23, 15:24
אגב חלון מעל הכיריים- אדי שמן על הרשת וכו' יש דרך אינטיליגנטית לנקות? שפשוף עם סקוץ' ומסיר שומנים גומר את הרשת.....

asafk
04-07-23, 15:57
קולט אדים כמוצר מורכב - לדעתי עדיף על פניו מנדף פרימיטיבי כמו שבועז תיאר. וונטה וכונס. בלי רשתות ומסננים ובלי כלום.

אסף.

מוטי ג.
04-07-23, 16:08
בנינו לפני 6 שנים ואצלנו אין בעיקר כי לא מצאתי את ההוא שאני רוצה שיהיה ויתאים למבנה הבית והאופי הכפרי, וכך זה נדחה עוד ועוד.... אבל אם הייתי שם כנראה זה היה עם מפוח חיצוני, אבל אז, זה, פגוע בנראות מבחוץ.
גם בטיגונים לא מרגישים יותר מידי וזה לא נורא. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230704/900f0bbcbccb0cfb271f1d1f41b6e5cb.jpg

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

shachar
04-07-23, 16:15
אני מתכוון להשאיר את הקיים,
אבל לשים מפוח חיצוני שהרעש יהיה בחוץ והעוצמה תוכל להיות גדולה יותר.
אין לי בעיית נראות בצד הזהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230704/9abad54de9eda13bbdb3d0e252994115.jpg

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

kobmyster
04-07-23, 16:45
אם עושים - אז רק עם צינור יניקה ומפוח חזק החוצה, רצוי למקום שלא אכפת לך הרעש ואולי גם לכלוך או אדים.
קולט אדים על בסיס מסנן פחם וכאלה לא שווה את זה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

AmichayM
06-07-23, 15:23
אנחנו לא עשינו- יש חלון ליד הכיריים...
החלון והרשת נעשים שומניים.
עיקר הבעיה במזגן - הפילטרים והצלעות שומניים מאוד.

איל מ
06-07-23, 16:38
אנחנו לא עשינו- יש חלון ליד הכיריים...
החלון והרשת נעשים שומניים.
עיקר הבעיה במזגן - הפילטרים והצלעות שומניים מאוד.

זאת הסיבה שאצלי אין טיגונים בבית.

Derish
07-07-23, 03:28
אני לא מכיר את התחום בארץ ולכן לא כ"כ מבין את ההערות על ה'מתמלא בשומן'. פה בספרד אף מטבח לא נבנה בלי קולט, בד"כ עם מנדף מסיבי בגודל הכיריים או קצת מעבר. פשוט לא מוסרים דירה חדשה בלעדיו, כמו שלא מוסרים אותה בלי אסלה או בלי דלתות.

בקולטים הנפוצים בשוק יש פילטרי רשת פריקים שאפשר לשטוף במדיח פעם בשבועיים או לקנות חדשים באמאזון - סט גנרי עולה 30 יורו. פעם בשנה אפשר לפרק אותם ולנקות את מעט השומן שמצטבר בפנים על המפוח והמנורות, עניין של שעה עבודה עם כפפות ומגבונים לחים.

יש לי חלון סמוך מעל הכיור וזה בהחלט עוזר, אבל לא מונע משמן לעוף על כל המטבח ומהריח להתפשט בכל הבית בזמן טיגון. אני מפעיל את הקולט כל פעם שאני מטגן יותר מחביתה, ואפילו כשאני מבשל כדי לוודא שהאדים הולכים למעלה ולא מתחילים להתעבות לי על הריהוט או על השיש. המכשירים האלה אמינים ופשוטים, לא עולים הרבה ודורשים תחזוקה מינימלית, לכן קשה להבין את הדילמה.

מצד שני, כל העניין של איך מפנים את האדים כבר מזמן הוסדר פה בתקנות הבניה, כך שכל מה שהלקוח צריך להחליט זה איזה דגם ועיצוב לשים בקצה. בישראל נשמע שכל התקנה דורשת אדריכל ומומחה לתרמודינמיקה כדי להחליט מאיפה מנתבים את הצינור ובאיזה גודל הוא יהיה, אז אולי זה באמת יותר כאב ראש מתועלת.

המשוטט
07-07-23, 10:32
אתה נשוי לקיבוצניקית פולניה ......
המקס׳ אצלהן זה עוגה בחושה לא?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
07-07-23, 13:32
בהמשך לצעד של בית ראשון..
חילוקי דעות בבית בנושא הקולט אדים במטבח.
(מטבח חוץ יהיה ואני לרגע מוציא אותו מהדיון)

האדריכלית טוענת שלא באמת יעיל.. ושהחלון בסמיכות יעשה את העבודה.

לא יודע לגבי רעש.
אבל.. תבדוק כיווני רוח ביחס לחלון.
אצלי יש חלון מעל לכירה, וכיוון הרוח האופייני באזור הוא כנגד החלון, זה או ר אוורור טוב של אויר טרי פנימה, אבל גם את האדים מהבישול אם החלון פתוח.
זה גם מייצר עכירות חוזרת על זגוגית החלון מעל לכירה.

חבר התקין ונטה נשלטת בחור בקיר, ומפעיל לפי הצורך.

-->