PDA

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)

עמודים : [1] 2 3 4

חנן-ג'יפולוג
16-06-23, 10:31
ייעוד: התנעה כ12-20 פעמים בשנה, שבילים קלים מאוד, במהירות נמוכה מאוד, עם קטעי קישור קצרים על הכביש, לבד או בזוג. לאיזורים מרוחקים יותר האופנוע יגיע על נגרר.
תקציב: באיזור ה30000ש"ח, עם נכונות להגיע לאיזור ה40-45 אם אין ברירה.
אמינות: האופנוע צריך להיות חדש, או כמעט חדש, נגיד עד 10000ק"מ ומקסימום יד אחת, ומדגם עם מוניטין אמינות טוב. הXR600R האחרון הוציא לי סופית את החשק לתחזק גרוטאות, או לקנות אופנוע מנוכל.
הספק מינימום 40כ"ס.
לא שתי פעימות, לא אנדורו, ועם כסא נוח, או כזה שניתן לשדרג לנוח.
גובה עד 900מ"מ, עדיף פחות.
האדוונצ'רים מגיעים עם כנף קדמית נמוכה. הח...א הזה כבר תקע אותי פעם שעות בנחל הבשור עם גלגל קדמי שהתמלא בבוץ והפסיק להסתובב, אז חייבת להיות אפשרות להסב לכנף גבוהה (בעיית פיזור חום עקב חסימת אוויר למצנן? ) .
על מה חשבתי? DR650. KTM ADV390, CB500X, יש עוד?
ראיתי מודעות של בנלי בתצורה ומחיר תואמים ותואמי בנלי סיניים. לא ברור לי מה יותר מחורבן. איטלקי או חיקוי סיני של איטלקי?

המשקל הוא לא פקטור. אני אוהב דו"שים כבדים. יש לי זכרון טוב מרכיבה בזוג בנחל נקרות ממזרח למערב על בהמה של 230ק"ג רטובים.

asafk
16-06-23, 10:37
רוצה חדש? תכנס לחנות ותקנה לך
DR650
חדש עולה 45.

(כמובן לי אין נסיון מיד ראשונה אבל מכיר מי שקנה והיה מרוצה עד הגג)

אסף.

sgill
16-06-23, 11:24
עם הנתונים שנתת באמת הכי מתאים זה ה DR650.
לא תמצא במוו שמתאים בנתונים ובמחיר.
לא הייתי מסתכל על סיניים למיניהם לרבות בנלי (מתנצל בפני אלו שאומרים שהו נותן הכי הרבה לשקל).
אתה יכול לקנות הימאלאין חדש של רויאל אנפילד. אופנוע פשוט, אמין וקל לתחזוקה. אבל חלש.
אתה מפספס בקצת בתקציב יאמהה T7 בן שנתיים/שלוש שלדעתי הוא אופנוע מעולה ועומד בכל הדרישות (למעט התקציב). אם תרד בשנתון תוכל לקנות את הדגם הקודם ל T7 שנקרא XT660Z. (יש לי כזה ואני לא מוכר). אפשר להחליף כנף קדמית לגבוהה אם זה חשוב (אני החלפתי).
המינוסים: זה אופנוע סינגל והוא מווברץ כמו כל הסינגלים (ה T7 הוא כבר 2 צילינדרים).

איל מ
16-06-23, 11:43
תוריד את הcb500x מהרדימה.

RBRB
16-06-23, 12:13
מצטרף לממליצים על DR650.
שנים ארוכות היה לי XT600 שהוא דומה מאוד בביצועים ובאופי לסוזוקי, ויש לי גם מס' מכובד של שעות על הסוזוקי.
היום אני רוכב על קטמ 690 שפרט לנוחות הוא עולה עליהם בכל פרמטר, אבל לפי הדרישות שהצגת הבחירה הטבעית שלך צריכה להיות DR650 חדש או כמעט חדש.

חנן-ג'יפולוג
16-06-23, 12:25
תוריד את הcb500x מהרדימה.

למה?

- - - Updated - - -

גם אני הייתי די נעול על הdr, אבל אז ראיתי את הקטומ, ב42000ש"ח, כולל abs , ועם כמעט אותו הספק. למה אף אחד לא מציין אותו?

נראה מהלוחות שהוא נפוץ כמשומש הרבה יותר מהדיאר.

גלגל קדמי 19", פחות מוצלח.

ד ו ר ו ן
16-06-23, 13:49
בביר-האדג/רמת חובב יש המון KTM.
מכל מיני דגמים.

לא ראיתי סוזוקי.

איל מ
16-06-23, 14:34
הסיבה שהוא פחות מוצע היא כי רשמת שנמאס לך מנבלות.
dr650 חדש הוא בולט פרוף.
קטמ לא בדיוק.
יד שניה עברו הרבה פעמים ידיים של ילדי dt רוצחת.
cb500 לא באמת מאפשר נסיעה בשטח. הבלאי יבוא די מהר. כנף נמוכה, פלסטיקה שבירה, גחון פגיע ועוד... הוא הרבה יותר אדוונצ'ר מוטה כביש מאשר דו"ש.

יוני5
16-06-23, 14:57
חנן,

כמו שאמרו לך, ה DR650 הוא אחלה אופנוע. בהגדרה מכונה יפנית: לא מרגשת במיוחד, לא הכי חזקה, לא הכי מהירה, לא הכי ספורטיבית, אבל (פה תכניס כל מה שאתה יודע על היילקס לעומת מתחרים). כלומר בחירה מעולה. הכל מנסיון אישי.

כמו שציין מישהו לפני, שמעתי דברים מאוד טובים (אבל לא מנסיון אישי) על הטנרה 660 מנוע סינגל. לא זוכר עד איזו שנה יוצר, אבל נחשב אופנוע מעולה וקולע בול לדרישות הטיולים שלך.

CB500X, הוא בכלל חיה שונה. כמו בהרבה רכבים, זו פלטפורמה זהה, שעליה הונדה הוציאו מספר דגמים: כביש רגיל, הלבישו פירינג: קיבלת משהו שנראה ספורטיבי, קצת הגביהו ומיכל גדול יותר: קיבלת תדמית של אדוונצ'ר (זה ה X שצינת), ערום ומנימליסטי: קיבלת נייקד. בול ההגדרה ל"אותה גברת בשינוי אדרת". שבילים קלים ל X, אפשר, אבל זה לא ה DR ולא ה XTZ.

בברכה,
יוני5

Asaf-a
16-06-23, 15:48
אמנם מזמן, אבל היו לי גם dr650 וגם drz400, ולמיטב ידיעתי כמעט לא השתנו.
לתיאור שלך, הdrz400 לטעמי עדיף, רק המושב שלו קצת צר אך יש תחליפיים.

sgill
16-06-23, 15:55
בקיצור נשארת עם DR650 של סוזוקי חדש או כמעט חדש או טנרה 660 קצת יותר ישן (או להוסיף כסף ל T7).
בין 2 הראשונים, יש הבדל משמעותי בגובה המושב. כך שאם אתה יחסית נמוך, הטנרה פחות מתאים לך (למרות שיש ערכת הנמכה).
הטנרה (לדעתי) יותר נוח בגמיעת מרחקים בכביש ואני בחרתי בו כדי לא להזדקק לעגלה, וו גרירה ולהשאיר רכב+עגלה בשטח.
שניהם אמינים מאוד, אולי ל DR יש יתרון קל בעבירות בגלל משקל נמוך במעט.
יתרון גדול לטנרה הוא מיכל הדלק הכי גדול בקטגוריה (כמובן שאפשר להחליף ל DR מיכל..)
ההחלטה בינהם מאוד תלויה במאפינים הספציפיים שלך והדרישות. אי אפשר פה לטעות שניהם מצויינים.

קייס קינום
16-06-23, 16:54
מנצל״ש סתם מתוך סקרנות, וכי אני חושב על קניה דומה לפעמים, מה קרה לשוק הדו״ש? אלה אותם דגמים שהכרתי כרוכב בשנות התשעים. שלושים שנה אחר כך עדיין מדברים על DR650 או XT/XR? הקטגוריה קפאה בזמן? הטכנולוגיה התקדמה מאז או שבגדול אותו דבר?

איל מ
16-06-23, 17:32
במקרה של הdr כן. זה דינוזאור.
במקרה של השאר לא. אלו אופנועים שונים לחלוטין. רק השם נשאר.
ועוד דיסקליימר קטן.
הdr לא אופנוע שמיועד להרכבה. לא מבחינת המנוע, ולא מבחינת המתלים. כשהרכבתי את אשתי (שקלנו ביחד קצת פחות מ130 קילו), היינו סוגרים מתלה על כל פס האטה בכביש. מי שרוצה להרכיב יהיה חייב לטפל במתלים.

Asaf-a
16-06-23, 18:02
Drz
זה פחות דינוזאור , רק מתקופת הממותות…אותם ביצועים במשקל קל יותר ויכולת שטח עדיפה

שולץ האיום
16-06-23, 19:07
DR 650 ?
🤣

מכלולים של שנות ה 90, כסא מצחיק, הספק מצחיק..

למה?

מצד שני, זה מה שאתם אוהבים פה, ברזלים ישנים ו״אמינים״….בטח האוסטרלים מתים על DR650…😜

תעשה לעצמך טובה, אתה רוצה גם להינות, חפש לעצמך איזה טנרה 660.
עולם אחר.

ehudzeelim
16-06-23, 19:17
מצד שני, זה מה שאתם אוהבים פה, ברזלים ישנים ו״אמינים״.....

למה שמת את ה"אמינים" במרכאות? ה-DR לא אמין?

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

שולץ האיום
16-06-23, 21:18
שים נוסטלגיה בצד.

כלי מאוד מאוד אמין.
ומשעמם, ולא נוח, כבד.
עשה את שלו.
זה פשוט לא כלי כיפי. מה הטעם? לא בכביש ולא בשטח, מפסיד בהכל.

המרכאות נועדו לאלה שמעדיפים ישן על חדש, כי הישנים כביכול פשוטים יותר = אמינים יותר.
בפועל, הישנים מאכילים מרורים את רוב הבעלים. עם תקלות ותחזוקה עמוקה עקב בלאי של כל מיני מכלולים שהגיע זמנם.
שלא נדבר על בטיחות.

אבל…לפעמים זה מה שהתקציב מאפשר, או שריטה ואז הגיון לא במשחק בכלל.

איל מ
16-06-23, 21:24
אתה שוכח שני דברים.
א. dr650 וdrz נמכרים חדשים מהחברה.
ב. הגובה של חנן לא מאפשר לו xt660,
שאגב,
לא נמכר חדש מהחברה.

שולץ האיום
16-06-23, 22:02
ה 650 פשוט כלי נחות היום. גם חדש.

לגבי הגובה, אם אני זוכר נכון, היה דגם עם ובלי abs, אחד מהם נמוך יותר, ובכל מקרה יש קיט הנמכה.

אם הוא ימצא כלי שמור, הוא יהנה, במיוחד בקטעי הקישור, שיכולים להפוך בקלות להגעה עצמאית, ובשבילים קלים.

הישיבה נכונה יותר, מכלולים מעודכנים, הרגשה שניתן לגמוע קילומטרים רבים, ובטיחות.

זה לא בר השוואה בכלל. זה נוקאווט.

יש עוד משהו עם ה 650dr הוא לא מרגיש בטוח בכבישים מהירים.

חפרתי.

בהצלחה.

חנן-ג'יפולוג
16-06-23, 22:09
שוכנעתי סופית (לא באמת הייתי צריך שכנוע, אבל חשבתי שאולי תציעו משהו שלא הכרתי. את הימאהה ראיתי, אבל הוא מחוץ לתקציב, וללכת לאופנועים משומשים ממש, אני לא מעוניין. הספיק לי. ) : אני רוצה dr650. אם היה dr600 חדש, עם הקיקסטרטר, הוא כנראה היה הבחירה הראשונה.

הדיון על כלים ישנים לא רלוונטי לכאן. מדובר על כלי חדש.
לגבי האופי שלו ויכולותיו, הדיון גם לא ממש שייך. היה לי 14 שנים dr600 ועוד ארבעה אחרים, לתקופות קצרות יותר, בסגנונות שונים, מקטנים ועד אדוונצ'ר, וזה בדיוק אופי האופנוע שאני רוצה. לא כפשרה. לא הייתי מתנגד גם לאדוונצ'ר גדול אם היה צץ לי בחנייה, אבל זה באמת בתקציבים שונים מהותית, שאני לא יכול להצדיק בתדירות שימוש כזו.

חנן-ג'יפולוג
16-06-23, 22:22
ראיתי כבר מודעות של כאלה בעלות של כ30000ש"ח, וקילומטראז של 6000-12000ק"מ, ממורי נהיגה.
קילומטראז' נמוך, אבל מן הסתם אינספור שעות מנוע בעמידה, באופנוע עם מערכת קירור ללא הסעת חום מאולצת. לא בטוח שזה עדיף על 40000ק"מ שאדם פרטי רכב.

boaz avrahami
16-06-23, 23:04
תבדוק בהם טוב טוב את מצב הריקבון של השלדה.
נק׳ התורפה היא העריסה תחת המנוע.
יש שם פגם בתכנון שכולא בפנים מים וההמשך הוא ריקבון והתפוררות.

בגילאים כאלו של כלים תתיחס רק למצב החיצוני של הכלים וכמה הם נראים שמורים לרבות מע החשמל.
לעשות אוברול לסינגל זה לא קשה במיוחד ולא מאוד יקר.
המראה והמצב החיצוני הכללי יעידו יותר מכל דבר אחר אם היד שהחזיקה בהם הייתה אוהבת ומלטפת.

לי באופן אישי יש קראש על הונדה.
לטעמי איכות בליגה אחרת.
סוזוקי עוד איכשהו בסדר אבל ימאהה מזדקנות די רע בדרך כלל.

לרוב להונדה יש גם הכי הרבה חלפים במודלים מזדקנים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

חנן-ג'יפולוג
17-06-23, 07:36
זה נראה כאילו הגבת לשרשור אחר עם שאלה אחרת, אחרת אני לא רואה איך משפט כלשהו בתגובה האחרונה, מתחבר לאופנוע חדש, או כמעט חדש, שיצא מהמחסן 20 פעמים בשנה לסיבוב של 20ק"מ.

boaz avrahami
17-06-23, 08:24
צודק. סליחה.
קראתי אתמול בערב ברפרוף והדגמים הובילו אותי להיזכר בדגמים שאני היכרתי כאילו כלום לא השתנה.
הסתכלתי עכשיו על התמונות של החדשים ובאמת נראה כאילו כלום לא השתנה משנות ה 90…

כרובי
17-06-23, 10:13
מרגיש צורך להגיב למרות שכבר כמעט הכל נאמר.
כמי שרוכב מגיל 16 וכמה אופנועים עברו תחת עכוזו (כולם דו"שים או אדוונצ'רים - DRZ, DR650, KLR650, SUPER TENERE750, KTM ADV990 ועוד אחד פאנטיק 50 סמ"ק :) כולל רכיבה עד למונגוליה וחצייה של מרכז אמריקה ועוד, אני יכול לומר שבשורה התחתונה, הבחירה הנכונה לטיולים רגועים בשטח שמשלבים קטעי כביש תהיה תמיד אופנוע סינגל בנפח בינוני, פשוט, אמין וקל.

למונגוליה רכבתי על KTM אדוונצ'ר 640 (הדגם הישן והפשוט), את מרכז אמריקה חציתי על KLR650 אמריקאי ולאחרונה היה לי DR650 שמעבר לחיים היומיומיים שלי איתו, רכבתי איתו לא מעט בשטח, כולל טיול מהנה במיוחד ממטולה ועד אילת שארך שבוע.

הפשטות והאמינות של האופנועים של פעם, שאותה לדעתי משמר רק הDR של היום, היא בעיניי קסם. לדעתי אין תחליף למכונה שאתה יודע בוודאות שלא תאכזב אותך בשום מקום שבו תהיה ושיודעת בשורה התחתונה לעשות הכל בצורה טובה. נכון שה DR לא יודע לדלג על מכשולים בשטח כמו דגמי אנדורו מתקדמים, אבל היכולת הורסטילית שלו לאפשר לרוכב לעשות הכל בצורה טובה, היא priceless בעיניי.

ל DR יש גם שוק שיפורים אינסופי וגם שם אין צורך להשתולל יתר על המידה - מיגון גחון פלסטיק של אצ'רביס, מגיני צד לקייסים של המנוע, מיכל דלק מוגדל (אם רוצים לטייל רחוק ובשקט) ופחות או יותר זהו. אפילו הצמיגים המקוריים שלו מצויינים במרבית המתארים.

לגבי הטנרה 660 - לדעתי הוא לא בר השוואה, בעיקר בגלל המשקל הגדול שלו ביחס לDR - עניין סופר משמעותי לרכיבה בשטח (כל הסרטונים שבהם רואים רוכבים שמג'נגלים אופנועי אדוונצ'ר כמו אופנועי טריאל מעידים בעיקר על המיומנות הגבוהה של הרוכבים).

עוד יתרון ענק של ה DR הוא שאתה יכול פשוט לקנות חדש ב 45K.

החיסרון - שכח מרכיבה בצמד.

לדעתי - DR באופן חד משמעי.

חנן-ג'יפולוג
17-06-23, 10:40
תודה לך ולכולם.
לגבי הרכיבה בצמד, כנראה שלא נסכים. אנחנו רוכבים היום לא מעט שעות בשטח על טרקטורון חשמלי קטן, ובעבר הלא רחוק רכבנו לא מעט שעות, בשטח וגם בכביש, אם אלו אני ואשתי, או אני ואחת מהבנות, על xr600r, האופנוע הכי לא מתאים לזה, ונהנינו מאוד. לא רואה מצב שהדיאר יהיה עוד פחות מתאים לזה מהנ"ל.

וכשאני אומר שלא נסכים, זה לא בגלל שמישהו כאן טועה, אלא שההגדרות שלנו לטיול מהנה הן שונות.

https://imageshack.com/i/poxpNPcoj

https://imageshack.com/i/plhHEsG4j

https://imageshack.com/i/p8abUsSXj

חנן-ג'יפולוג
17-06-23, 13:38
רמזו לי בפייסבוק שברכישת אופנוע חדש מסוכן הסיכוי שלי לקבל ממנו הטבות/אביזרים שונים גבוה יותר מאשר אצל היבואן. מישהו יודע לקשר אותי לסוכן נדיב כזה, עדיף דרומה/מזרחה מתל אביב?

אני אצטרך סבל/ארגז/מגיני ידיות.

איל מ
17-06-23, 13:48
תודה לך ולכולם.
לגבי הרכיבה בצמד, כנראה שלא נסכים. אנחנו רוכבים היום לא מעט שעות בשטח על טרקטורון חשמלי קטן, ובעבר הלא רחוק רכבנו לא מעט שעות, בשטח וגם בכביש, אם אלו אני ואשתי, או אני ואחת מהבנות, על xr600r, האופנוע הכי לא מתאים לזה, ונהנינו מאוד. לא רואה מצב שהדיאר יהיה עוד פחות מתאים לזה מהנ"ל.

וכשאני אומר שלא נסכים, זה לא בגלל שמישהו כאן טועה, אלא שההגדרות שלנו לטיול מהנה הן שונות.

https://imageshack.com/i/poxpNPcoj

https://imageshack.com/i/p8abUsSXj

אני חייב לצאת כאן חוצץ שניה.
גש ליבואן וקח dr650 לרכיבת מבחן. קרא מה כתבתי על הרכבה של אשתי. המתלים שלו הרבה יותר רופסים מxr. תוסיף לזה שהגלגלש לא באותו מישור עם ציר הזרוע, ובכל באמפ אתה טורק מתלה, ומוסיף לזה גם מתיחת שרשרת לא בריאה על ציר היציאה מהגיר. זה פתיר, אבל זה דורש התייחסות. קח נסיעת מבחן (בזוג).
מעבר לכך כתבתי כבר. זהו הכולבויניק הכי טוב שהיה לי אי פעם (ואני עוד העבדתי אותו קשה בשטח טכני).
למעשה,
אם לא הייתי נדרש לתפור כל יום את כביש 6 במהירות, ומדי פעם נסיעות ארוכות לצפון, אין ספק שהיה ברשותי dr מהשנתונים האחרונים, ולא את האופנוע כביש הנוכחי.

חנן-ג'יפולוג
17-06-23, 14:00
אז מחליפים קפיץ/בולם. אני לא מבין למה זה שיקול, ואיך רכיבת מבחן על קפיץ/בולם מקוריים חלשים ישנו את ההחלטה על עצם רכישת האופנוע.

שולץ האיום
17-06-23, 14:19
מקווה בשבילך שלא תמצה את הכלי הזה תוך 3 חודשים בערך.

ehudzeelim
17-06-23, 14:30
מרגיש צורך להגיב למרות שכבר כמעט הכל נאמר.
כמי שרוכב מגיל 16 וכמה אופנועים עברו תחת עכוזו (כולם דו"שים או אדוונצ'רים - DRZ, DR650, KLR650, SUPER TENERE750, KTM ADV990 ועוד אחד פאנטיק 50 סמ"ק :) כולל רכיבה עד למונגוליה וחצייה של מרכז אמריקה ועוד, אני יכול לומר שבשורה התחתונה, הבחירה הנכונה לטיולים רגועים בשטח שמשלבים קטעי כביש תהיה תמיד אופנוע סינגל בנפח בינוני, פשוט, אמין וקל.

למונגוליה רכבתי על KTM אדוונצ'ר 640 (הדגם הישן והפשוט), את מרכז אמריקה חציתי על KLR650 אמריקאי ולאחרונה היה לי DR650 שמעבר לחיים היומיומיים שלי איתו, רכבתי איתו לא מעט בשטח, כולל טיול מהנה במיוחד ממטולה ועד אילת שארך שבוע.

הפשטות והאמינות של האופנועים של פעם, שאותה לדעתי משמר רק הDR של היום, היא בעיניי קסם. לדעתי אין תחליף למכונה שאתה יודע בוודאות שלא תאכזב אותך בשום מקום שבו תהיה ושיודעת בשורה התחתונה לעשות הכל בצורה טובה. נכון שה DR לא יודע לדלג על מכשולים בשטח כמו דגמי אנדורו מתקדמים, אבל היכולת הורסטילית שלו לאפשר לרוכב לעשות הכל בצורה טובה, היא priceless בעיניי.

ל DR יש גם שוק שיפורים אינסופי וגם שם אין צורך להשתולל יתר על המידה - מיגון גחון פלסטיק של אצ'רביס, מגיני צד לקייסים של המנוע, מיכל דלק מוגדל (אם רוצים לטייל רחוק ובשקט) ופחות או יותר זהו. אפילו הצמיגים המקוריים שלו מצויינים במרבית המתארים.

לגבי הטנרה 660 - לדעתי הוא לא בר השוואה, בעיקר בגלל המשקל הגדול שלו ביחס לDR - עניין סופר משמעותי לרכיבה בשטח (כל הסרטונים שבהם רואים רוכבים שמג'נגלים אופנועי אדוונצ'ר כמו אופנועי טריאל מעידים בעיקר על המיומנות הגבוהה של הרוכבים).

עוד יתרון ענק של ה DR הוא שאתה יכול פשוט לקנות חדש ב 45K.

החיסרון - שכח מרכיבה בצמד.

לדעתי - DR באופן חד משמעי.+1 על כל מילה, זו גם דעתי.
לגבי הרכבה, כשהיה לי dr600, לפני הרבה שנים (נגנב ממני לפני 23 שנים) הידוע בבולם אחורי רופס, הבולם הוחלף בבולם WP ששינה לחלוטין את המתלה האחורי (שינה לטובה). עם זאת, אני מסכים שזה לא אופנוע שבנוי לנסיעה בשניים, אבל גם לי זה לא הפריע במיוחד..

חנן-ג'יפולוג
17-06-23, 14:47
מקווה בשבילך שלא תמצה את הכלי הזה תוך 3 חודשים בערך.

אחרי 20 ומשהו שנים של בעלות על דו-גלגליים וכמה מאות אלפי ק"מ, אני כנראה יודע מה מתאים לי, יותר טוב מכל אחד אחר. ממש לא נמאס לי dr600 במשך 14 שנה. הוא נמכר עקב בעייה לוגיסטית בבית הקודם ושיקול דעת מוטעה שלי ביחס אליה. אתה באמת חושב שהדיאר650 ימאס עליי, אחרי נסיון כזה?

נסה לקבל, אני מבין שזה לא תמיד קל: לא כולם אותו דבר.

asafk
17-06-23, 15:04
. מישהו יודע לקשר אותי לסוכן נדיב כזה, עדיף דרומה/מזרחה מתל אביב?

אני אצטרך סבל/ארגז/מגיני ידיות.

וארגז תנובה.....

sgill
17-06-23, 15:30
לא הבנתי, השרשור ננעל ואז נפתח מחדש?
כל מה שכתבו לך שיחסר לך ב DR650, כנראה שתקבל, או לפחות תקבל יותר בטנרה XT660Z.
נכון שהוא שוקל יותר (מיכל דלק הרבה יותר גדול) אבל כתבת שמשקל פחות מפריע לך.
הרבה יותר נוח להרכיב איתו.
הרבה יותר נוח ונעים לרכיבות ארוכות.
וגם ישארו לך עוד כ 15 אלף ש"ח בכיס לעומת DR חדש.

חנן-ג'יפולוג
17-06-23, 15:54
ננעל בטעות. אין לי מושג איך. פתחתי.
אני לא מעוניין באופנוע משומש. הספיק לי.

מיכה100
17-06-23, 17:06

אהבתי את הסופית של האגזוז.. יציר כפיך להתפאר?

חנן-ג'יפולוג
17-06-23, 17:10
לא. על מה מדובר?

אני כן יודע מה האגזוז הזה עשה, רגע לפני הצילום. כמו שרואים, התיק שהיה על הגב של טלי נשרף, והטלפון שלה נשרף בתוכו.

מיכה100
17-06-23, 17:26
בוא נגיד שמקורי הוא לא, ובהחלט שאלתי את עצמי איך המורכבת התמודדה איתו.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

איל מ
17-06-23, 18:37
לא הבנתי, השרשור ננעל ואז נפתח מחדש?
כל מה שכתבו לך שיחסר לך ב DR650, כנראה שתקבל, או לפחות תקבל יותר בטנרה XT660Z.
נכון שהוא שוקל יותר (מיכל דלק הרבה יותר גדול) אבל כתבת שמשקל פחות מפריע לך.
הרבה יותר נוח להרכיב איתו.
הרבה יותר נוח ונעים לרכיבות ארוכות.
וגם ישארו לך עוד כ 15 אלף ש"ח בכיס לעומת DR חדש.

נו באמת,
אז שיקנה dr משומש וישאר לו עודף בכיס מxt משומש.

אני פגשתי את חנן. חולק איתו את אותה מאותגרות אנכית ךאצלי הסימפטומים חמורים בהרבה). xt גבוה מדי נקודה.
לגבי "ישעמם תוך 3 חודשים" ובכן, קשקוש. מי שמחפש כוח וביצועים שיקנה קטמ. מי שמכיר את עצמו, מכיר את עצמו.
וחנן,
אני גם מהממליצים על dr, ו(אולי בניגוד לאחרים) עם נסיון של חצי עשור על אחד (650. לא 600. והם שונים לגמרי) רק אומר שאתה צריך להכיר את נושא ההרכבה בזוג. יש הרבה אתרי אפטרמרקט לחלקים, ואתה בהחלט יכול להחליף קפיץ/בולם. רק תכיר זאת מראש. לך תדע, אולי כיוון עומס הקפיץ למקסימום יספיק לך.
בהמשך אצרף תמונה להמחשה.
ואם תקנה,
גם תקבל המלצה לחנות לאפטרמרקט לת'אמפרים+ מהן המחלות של הדגם.

איל מ
17-06-23, 19:04
להמחשת עבודת מתלה, ככה נראית נחיתה מקפיצה קטנה, כשהרוכב+ציוד שוקלים בערך 60 קילו. וכן, הגחון מגרד את הרצפה. ברור לי שחנן לא הולך לעשות מוטוקרוס איתו. רק המחשה (נ.ב. אני הייתי רוכב גם טכני, ולא נזקקתי למגן גחון, המנוע די מוגן בשלדה. כן הלבשתי צינור השקיה בדרג גבוה על צנורות השלדה, כדי למנוע שריטות ומעיכות, שעם השנים עלולים להפוך לרקבונות ושברים).
144067144068144069

asafk
17-06-23, 19:11
https://youtube.com/@Northandleftabit

לא שחנן צריך עוד שכנוע נראה לי אבל החבר'ה האלה שעקבתי אחרי חלק ממסעותיהם - העמיסו משקל רב ועשו לא מעט שטח.

אסף.

איל מ
18-06-23, 08:40
הם שדרגו מתלים קדימה ואחורה

מוני אורבך
18-06-23, 09:18
חנן תרשה לי להציע עוד מועמד שלא נכנס רק בגלל שהוא יותר "חלש" ממה שאתה הגדרת.
ההונדה CRF300
נכון יש לו רק 27 כוח סוס, אבל מצד שני הוא שוקל רק 140 קילו, 20 קילו פחות מה DR.
כך שהיחס בין כוח למשקל די דומה בשני האופנועים.
היתרונות שלו הוא שזה הונדה, עם האמינות של הונדה.
עם הזרקת דלק, מד דלק צג מודרני מתלים ונוחות מודרנית.
הגחון יותר גבוה והעבירות שלו משמעותית יותר טובה מה DR
צריכת דלק של אחד ל 39 ( ב DR זה אחד ל 18)
זה מתבטא בפחות עצירות בתחנת הדלק בטיול.
היה לי DR ונסעתי נסיעת מבחן על ה CRF. אני מוצא את ה CRF הרבה יותר נוח.
והיתרון הגדול מכולם, 36 אלף ואתה מקבל אותו חדש מהחנות עם שנה אחריות.

אני חושב ששוה לך לעשות נסיעת מבחן

חנן-ג'יפולוג
18-06-23, 09:45
יחס הספק/משקל קרוב.... אתה מפספס בענק. האופנוע לא נוסע לבד. בפועל מדובר ב27כ"ס על 310ק"ג, מול 44 כ"ס על 330ק"ג.

היה לי פעם אופנוע עם הספק דומה לcrf. אני כבר מזמן לא שם ולא מעוניין לחזור, אבל מודה מאוד על ההצעה.

מיכה100
18-06-23, 18:32
ייעוד: התנעה כ12-20 פעמים בשנה, שבילים קלים מאוד, במהירות נמוכה מאוד, עם קטעי קישור קצרים על הכביש, לבד או בזוג. לאיזורים מרוחקים יותר האופנוע יגיע על נגרר.

חנן תרשה לי להציע עוד מועמד שלא נכנס רק בגלל שהוא יותר "חלש" ממה שאתה הגדרת.
ההונדה CRF300
נכון יש לו רק 27 כוח סוס, אבל מצד שני הוא שוקל רק 140 קילו, 20 קילו פחות מה DR.

היה לי פעם אופנוע עם הספק דומה לcrf. אני כבר מזמן לא שם ולא מעוניין לחזור, אבל מודה מאוד על ההצעה.

אני עם מוני.
בפרופיל שימוש שנתת, אופנוע 300 מודרני עדיף בכל פרמטר על הבהמה הכבדה לבית סוזוקי.
קח בחשבון שאתה כנראה קצת פחות בכושר ויותר פריך ממה שהיית פעם, אופנוע קל יחזיר לך הרבה הרבה דיוודנדים וגם יפתח לך אופציות טיול יותר מעניינות ברכיבה ללא מורכבת.
גילוי נאות, פעם אחרונה שהרכבתי מישהי היתה על DR350 לפני אלפיים שנה. ועדיין, שטח זה שטח זה שטח, ואין תחליף למשקל קל.
תעשה סיבוב לנסיון, מקסימום תעלה שן או שתיים בגג"ש האחורי לטובת שיפור המומנט.

חנן-ג'יפולוג
18-06-23, 18:42
מסכים אתכם במאה אחוז. ברור לי שהוא עדיף בכל מובן עבורי, אבל הוא לא מה שאני רוצה.

sgill
18-06-23, 19:17
אני עם מוני.

תעשה סיבוב לנסיון, מקסימום תעלה שן או שתיים בגג"ש האחורי לטובת שיפור המומנט.

אם אני זוכר נכון מתקופת אופנועי החצי, אי שם בתחילת שנות השמונים...
שם שיפור מומנט באמת היה קריטי בשביל עליות והרכבה...
אז... כדי להוסיף מומנט על חשבון מהירות סופית, צריך להוסיף שן או שתיים בגג"ש הקדמי לא האחורי.
אני צודק?

Asaf-a
18-06-23, 19:17
הפוך גוטה, להקטין בקדמי או להגדיל באחורי

Sent from my iPhone using Tapatalk

talw
18-06-23, 19:46
אם אני זוכר נכון מתקופת אופנועי החצי, אי שם בתחילת שנות השמונים...
שם שיפור מומנט באמת היה קריטי בשביל עליות והרכבה...
אז... כדי להוסיף מומנט על חשבון מהירות סופית, צריך להוסיף שן או שתיים בגג"ש הקדמי לא האחורי.
אני צודק?

קצת התבלבלת, זה היה כשהיינו מרכיבים מנוע שמונים במקום החמישים החלשלוש.

boaz avrahami
18-06-23, 20:05
שמונים עתיר הספק ומומנט [emoji23]

sgill
18-06-23, 21:14
קודם מחליפים מקרבורטור 14 ל 19 וכמובן את המניפולד...
אח"כ קודחים את הדיזות כדי שיעבור יותר דלק.
ממשיכים בהוצאת הלוחיות מהאגזוז שיהיה פרי-פלואו
והמתקדמים גם חרטו את הצילינדר ל-60 סמ"ק.
והטריק רק לתחרויות קצרות של פתיחות (רייסים): לשים במיכל קצת ניטרו מהדלק של הטיסנים.. :D
מקווה שלא שכחתי משהו...

חנן-ג'יפולוג
18-06-23, 22:01
https://imageshack.com/i/poFTrWvDj

talw
18-06-23, 22:10
תתחדש , לפי איך שהצמיג האחורי נראה מפה , זה נראה אופנוע משומש כמו חדש.

כרובי
18-06-23, 22:19
https://imageshack.com/i/poFTrWvDjזה שהיה מפורסםצעכשיו ביד 2 עם 1900 קמ.?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

איל מ
18-06-23, 22:28
לא מבזבז זמן.
פתח שרשור,
נשפוך עליך תובנות.

חנן-ג'יפולוג
18-06-23, 22:42
זה שהיה מפורסםצעכשיו ביד 2 עם 1900 קמ.?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

כן. עלה על הכביש בפברואר האחרון. 1900ק"מ. מצב חדש. הושקעו כמה אלפי שקלים בשיפורים. צמיג שטח פירלי אחורי, מיגונים שונים ומשונים, לפחות אחד מהם יורד בהמשך, ידיות מתקפלות ועוד.

התקשרתי ליבואן סוזוקי בבוקר. התברר שהמחיר באתר, 45k ש"ח, כבר לא אקטואלי והמחיר הוא 41k ש"ח. ביקשתי שיבדקו מלאי, צבעים וכו' ועד שחזרו אליי כבר הספקתי לבדוק את האופנוע הזה ולרכוש אותו תמורת 36000ש"ח.

קיבלתי אותו עם הצמיג האחורי המקורי בנוסף, מגן גחון חדש, מגיני קייסים שעוד לא הורכבו, מגיני ידיים ועוד כמה שטויות.

- - - Updated - - -

https://imageshack.com/i/pmo8L1n5j

sgill
18-06-23, 22:51
שתי שאלות לא קשורות אחת לשניה:

1. מתוך סקרנות - למה האופנוע נמכר כל כך מהר ואחרי 1900 ק"מ? או לפחות מה סיפר המוכר?
2. למה אין כפתור תגובה בסוף הדף ואני צריך לגלול עד למעלה בהודעות כדי לכתוב תגובה?

כשמדברים על קושי בדחיית סיפוקים, אתה דוגמר מצויינת :D

חנן-ג'יפולוג
18-06-23, 22:52
נמכר מנסיבות אישיות שידועות לי ואני מנוע מלפרסם. לא עליכם.

erezgur
18-06-23, 22:54
זריז!
תתחדש וסע בזהירות...

נכתב מהנייד

חנן-ג'יפולוג
18-06-23, 22:55
אמור להיות לך כפתור תגובה למטה. איך אתה גולש?

boaz avrahami
18-06-23, 22:58
אחרי כל השקט הזה של הרכב החשמלי, הנשמה הייתה חייבת רעש של מנוע פועם ואין כמו רעש של סינגל גדול לנשמה.

תהנה ותתחדש. כל הכבוד על התיקתוק.
עכשיו יהיה יותר קל לטייל איתך [emoji41]

sgill
18-06-23, 23:01
גולש מלפטופ ועכשיו היה, בפעם הקודמת לא היה (זה כבר קרה לי מספר פעמים בעבר)

מיכה100
19-06-23, 08:35
מברוכ חנן, אין על רכיבת שטח לבריאות הנפש!
אין לי תובנות לחלוק.. רק תדאג לכדור הרגעה לפני שאתה מברר על ביטוח חובה.
רכבתי באלף הקודם קצרות על DR650 בנחל לוץ, בקטע של לחלץ חבר שנקעה נפשו מליפול כל מאה מטר.
זה הרגיש כמו לרכב על גוש ג'לי כבד, לא עשה לי חשק.
ואם מדברים על סיפוק חשקים, האופנוע הבא שלי יהיה בע"ה חשמלי..
Stark Varg מסתמן כמועמד אפשרי, אבל מוקדם מדי לדעת.

erezgur
19-06-23, 08:37
אם יקרה שוב שאתה לא רואה את כפתור התגובה, תעלה צילום מסך אבל שיראו גם את החלק התחתון של הדף) + פרטים רלוונטיים (איזה שרשור איזה דדפן) לפורום התמיכה הטכנית....

shachar
19-06-23, 08:52
2. למה אין כפתור תגובה בסוף הדף ואני צריך לגלול עד למעלה בהודעות כדי לכתוב תגובה?

כשמדברים על קושי בדחיית סיפוקים, אתה דוגמא מצויינת :D

אין לך דחיית סיפוקים עד סוף הדף?

Sent from my T40Pro using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
19-06-23, 09:23
להגנתי אומר שהסיפוק נדחה בתשע שנים. כשהבנתי עם ההגעה לבית הנוכחי ששוב יש לי דרך להחזיק אופנוע, לא בחנייה ברחוב, אבל התקציב הפנוי לא איפשר לי חדש. הסתפקתי בשיפוץ ונסיעה על שתי גרוטאות, האחרונה מביניהן היא הxr600r שהשאיר לי טראומה והתווה את הדרך לאופנוע חדש (כמעט).

כרובי
19-06-23, 11:44
תתחדש חנן

המלצות:
מגן גחון פלסטיק של אצ'רביס (אלומיניומים עושים רעש)
מראות מתקפלות - מומלץ, ככה בנפילות לא נשברת התושבת שמחזיקה גם את המתגים.
מגני צד לקייסים של הקלאץ' ולצד השני - מדביקים עם סיליקון מתאים.
סבל אחורי + מגיני צד שאפשר לשים עליהם תיקים רכים בלי שאלה יומסו על ידי האגזוז או ימיבסו את הפלסטיקים בצד (אפשר גם להכין לבד בקלות).
מיכל דלק מוגדל - רק אם באמת צריך.

אתר טוב (אבל יקר) שאפשר לקבל ממנו גם כיוונים למוצרים אחרים:
https://procycle.us/model/suzuki/dr650
איזה כיף לך :)

sgill
19-06-23, 12:17
אז מתי מקיים מפגש רוכבי ג'יפולוג? ;)

erezgur
19-06-23, 12:27
כל אחד יכול להגיע למפגש עם כלי הרכב החביב עליו :)

sgill
19-06-23, 12:42
קצת יותר קשה עם אופנוע לבוא למפגש שישנים בו.
צריך להעמיס אוהל, שק"ש, מזרון, אוכל וציוד נוסף...
ואי אפשר להביא את הילדים/משפחה/חיית מחמד :-)

חנן-ג'יפולוג
19-06-23, 13:14
אני לגמרי חם על לטייל עם האופנוע בסופ"ש הזה, כולל המפגש, אבל הגברת באילת, ולא מוכנה לנסוע לשם עם רכב אחר חוץ מהאיוניק5, והוא היחיד עם תפוח גרירה. באסה.

sgill
19-06-23, 13:46
אז בסוף אתה כן מצליח לדחות סיפוקים... ;)
אם זה היה חשוב לי, אני הייתי מגיע ברכיבה על הטנרה מאזור המרכז.
לא יודע איפה אתה גר, אבל אולי שווה לך לרכב מהבית למפגש ולו רק כדי להכיר גם את הפן הזה של ה DR (נוחות ברכיבת כביש ארוכה).
בנוסף, להגיע עם איוניק ונגרר לאזור המפגש... לא בטוח שהנגרר עוד יהיה שם כשתחזור מהרכיבה. אני מניח שהאיוניק כן.

חנן-ג'יפולוג
19-06-23, 13:57
בפרברי קרית גת. אני לא מעוניין לרכוב על האופנוע בכביש. הספיק לי. פה ושם קטעי קישור, בכיף, אבל לא מעבר לזה.

erezgur
19-06-23, 14:06
אם היה לי וו גרירה בטרופר הייתי בשמחה עובר דרכך ונעזר בך כתצפיתן בתא השטח שחשבתי לחקור בקטע השטח למקום המפגש.

נשמע לי הגיוני שיימצא מישהו עם וו גרירה שיהיה מוכן לסייע... כנראה לשם כך כדאי להוסיף תגובה בשרשור המפגש.

חנן-ג'יפולוג
19-06-23, 15:03
התקשרתי ליבואן סוזוקי בבוקר. התברר שהמחיר באתר, 45k ש"ח, כבר לא אקטואלי והמחיר הוא 41k ש"ח. ביקשתי שיבדקו מלאי, צבעים וכו' ועד שחזרו אליי כבר הספקתי לבדוק את האופנוע הזה ולרכוש אותו תמורת 36000ש"ח.

קיבלתי אותו עם הצמיג האחורי המקורי בנוסף, מגן גחון חדש, מגיני קייסים שעוד לא הורכבו, מגיני ידיים ועוד כמה j[/IMG]

לאחר שנאמר לי אתמול באבניר שהמחיר לחדש ירד ב4000ש"ח, זה עזר לי להגיע להסכמה מיידית עם מוכר האופנוע שקניתי על הורדה תואמת במחיר שהוא ביקש.

היום התקשרו אליי מאבניר לומר שאין מלאי של dr650.

בקיצור, יצא לי טוב.

איל מ
19-06-23, 18:44
רציתי לשמור את זה לrr שתפתח, אבל התחילו לגנוב לי הצעות.
אז ראשית, כרובי המליץ על האתר המצוין פרוסייקל.us. יש שם כל מה שתרצה או לא תרצה, ברמות איכות משתנות. החל מרמת אליאקספרס חבל על האופנוע, ועד דברים טובים שהם פיתחו בעצמם.
כאמור, מגני קייסיםי כמו בכל אופנוע שטח. מגן גחון- הסתדרתי בלי. יש שנמאס להם מלוח השעוני המכני הספרטני- וקונים וייפר עם חיווי סלד, וחשוב מכך חום מנוע. יש גם חיישניסל"ד וחום מנוע נפרדים מסוגים שונים. מתלים חליפיים (דיברנו), מיכלי דלק מוגדלים וכל מה שאמריקה יודעת להציע.
מחלות,
חלקן יופיעו עוד שנים רבות, או עשרות/מאות ק"מ. אפרט מה שאני מכיר מנסיון של בערך 80,000 ק"מ וחמש שנים שבסופן האופנוע נמכר עם כ140,000ק"מ.

1. חיישן ניוטרל- נמצא בתוך הקייס, ויש נטיה לברגים שלו להשתחרר. זה מתחיל בהבהוב בנורת הניוטרל (אגב, סוזוקי- ידועים בקושי למצוא את הניוטרל). זה הרמז המטרים לכך שברגי החיישן התחילו להשתחרר. בהמשך הם יצאו לטיול בתוך הגיר ויקחו איתםכל מה שבדרך. אתן שתי הסתייגויות. כל המקרים האלו שאני מכיר הם של אנשים מהרשת. לי לא קרה, ולא לחברים (האמת שלכל החברים היו בעיקר ktm..). הסתייגות שניה, יש טענה כלשהי שבאזור 2016-2018 סוזוקי התחילו לשים לוקטייט או משהו בסגנון, והבעיה נפתרה.

2. גיר, בעיקר הילוך שלישי (למי שרוכב בשטח), מתחיל לשרוק מתישהו, ואםלאיטופל,גלגלש עלול לצאת לטיול. לי השריקה התחילה קצת לפני 100,000 ק"מ. הוחלפו גלגלשים למקוריים. יש היום כאלו אפטרמרקט מחוזקים(מוקשים יותר?).

3. שפשופי צמה על השלדה מתחת למיכל הדלק, או באזור צוואר שלדה. אם אתה שואל אותי, כתוצאה מניתוב לא נכון, אבל נתקלתי בכמה דיווחים כאלו. גם אצלי. אצלי בוודאות כתוצאה מניתוב לא נכון, וצביטה בין המיכל לשלדה.

4. ברז מיכל דלק. כאמור אלו בעיות של אופנועים זקנים ולא של אופנוע חדש, אבל ברז הדלק הוא חצי אוטומטי מפוקד ואקום. עם השנים, הדיאפרגמה נסדקת ולא אוטמת יותר. זה מוביל לזרימת דלק לקרבורטור כשהאופנוע במנוחות ארוכות, ועם הזמן לכניסת דלק לצילינדר. אני החלפתי לברז ראפטור (יעני, רגיל) מפרוסייקל.

5. צ'וק,
עם הזמן המנגנון עם הכבל הולך לעולמו, ועל אף שזה נחמד לשלוט על הצ'וק מהכידון- זה מיותר.עוד חמש-עשר שנים כשזה יקרה לך, תחליף לצ'וק אפטרמרקט (פרוסייקל כבר אמרנו?) בלי כבל. זה זול יותר, פשוט יותר, ומייתר עוד כבל שתופס מקום לאורך השלדה. גם מונע תופעות של משיכת צ'וק כשמסובבים את הכידון עד הסוף (אם הכבל לא מנותב נכון).

אם אזכר בעוד דברים, אוסיף. יש המון חומר וסרטונים ברשת, אבל יש לך עוד כמה שנים טובות עד שתצטרך אותם.

Asaf-a
19-06-23, 19:47
אמנם עברו אצלי מעל 20 שנה מימי ה dr650se אך כנראה שלא השתנה.
לרדת מקדימה מ16 לגג״ש 15 עשה לו רק טוב, אם איני מתבלבל במספרים

חנן-ג'יפולוג
19-06-23, 20:32
יצאתי מוקדם מעבודה "מסיבות הומניטריות"... היה קשה לחכות. חציתי את פארק בריטניה מדרום לצפון וחזרתי על הכביש. היה מושלם.

https://imageshack.com/i/ponNFI9oj

תודה למברכים ולמייעצים. אני מקשיב לכולם.

sgill
19-06-23, 20:32
צ'וק? באמת?
גם קיק סטארט או מנואלה?
אפילו לאנפילד אין צ'וק... (ובעברית.. משנק)

ehudzeelim
19-06-23, 20:38
ה-DR הוא המקביל הדו גלגלי ללנדקרוזר 70 שכיכב פה באיזה שרשור לאחרונה.. רק שה-DR הצליח לשמור על הפשטות והאותנטיות אפילו יותר מהלנדקרוזר. ולא פחות חשוב, הוא בהישג יד, כיף.
רק חבל שלא השאירו את הקיק.
תתחדש ותהנה

חנן-ג'יפולוג
19-06-23, 20:45
לגבי העצות על הבלאי ב100000ק"מ: לא חושב שהאופנוע יגיע לטיפול 12000ק"מ לפני שאני אמות בשיבה טובה או אפסיק לרכוב.

איל מ
19-06-23, 20:54
וגם,
תעיף את הקדמי הזה קיבינימט. אין לו אחיזה בשיט. במיוחד בדרכים לבנות. שים משהו שמתאים לייעוד של האופנוע.

חנן-ג'יפולוג
19-06-23, 21:01
פעם הייתי נוסע עם פנימיות, כפות וכו'. מאז כבר למדתי שאם זה מה יש אז ניתן להשתמש באופניים בקוטר גדול מהמקורי. נגיד פנימית 26 בגלגל 24.

זה תופס גם באופנוע לטיפול חירום? פנימית 21 תעבוד כמה עשרות ק"מ על צמיג 17, או שהרוחב המוגדל של הצמיג האחורי יגרום לה להתפוצץ במקום?

Asaf-a
19-06-23, 21:07
הקדמית תעבוד גם באחורי אבל אז זו עבודה כפולה לטפל אחכ.
בdr שלי היה תיק קטן יעודי שיושב על הזנב מחובר בתחתית עם ברגים ובו שתי פנימיות, ומלמעלה גומיה בהצלבה דואגת נגד טלטולים, בכלי ככ כבד משקל עוד פנימית זה זניח

ehudzeelim
19-06-23, 21:17
הזכרת לי שנסעתי פעם מתל אביב לקיבוץ חולדה עם פנצ'ר בצמיג אחורי (סיני קשוח שטח מלא כלשהו), נסיעה במהירויות רגילות של איילון, מעט הטיית משקל גוף קדימה וזהירות בסיבובים. למחרת החלפתי פנימית, הצמיג לא נפגע והמשיך לשרת אותי זמן רב לאחר מכן. אז בחירום אין בעיה [emoji16]

חנן-ג'יפולוג
19-06-23, 21:34
קיבלתי מורכב על האופנוע מגן מנוע מגושם ולא שייך, אלא אם אתה מורה נהיגה:

https://imageshack.com/i/pmfatkm3j

הוא יורד.

קיבלתי גם מגן אלומיניום תחתון. אתה אומר, אייל, לא להרכיב אותו אלא להרכיב פלסטיק? אני לא סגור על זה שאני בכלל רוצה מגן. אין לי שום כוונה לעשות אנדורו או ליפול באופן כללי. מה הסיכון? אבן שתעוף מהגלגל הקדמי ותפוצץ קייס? זה סיכון ריאלי?

https://imageshack.com/i/pnqEc4I0j

כרובי
19-06-23, 22:00
המגן של הקולר - גם מכוער ולדעתי גם פוגע ביכולת הקירור, יש מגן רשת מקורי שאמור להיות מספק.

לגבי מגן הגחון של המנוע - לדעתי חובה, גם בשביל אבנים שעפות (והיו כמה כאלה בנחל נקרות שעפו על המגן וגרמו לי לחשוב שמישהו ירה בי..) - עדיף את הפלסטי של אצ'רביס - קל, שקט, סולידי יותר וסופר חזק.

לגבי מה שנאמר כאן בדף הקודם בעניין תקלות של ה DR - רק חידוד קטן - הברגים של יחידת ה NSU (neutral sending unit) שנמצאת מאחורי הקלאץ לא צריכים חיזוק, זו תקלה שסוזוקי תיקנו החל משנת 2017 (עד אז היה צריך לבצע את החיזוק באופן יזום).
בכל מקרה - אם משום מה קורה שנורת הניוטרל מתחילה להבהב - לעצור מיד, לדומם מנוע ולחזק את הרגים. יש מספיק חומר על זה ברשת.

לא סתם נגמרו הכלים בעופר אבניר... אחלה אופנוע.

מיכה100
19-06-23, 22:42
לגמרי תחליף גלגל קדמי לצמיג אנדורו נורמלי. מספיקה פנימית ספייר קדמית לחירום, היא עובדת גם מאחורה.
אבל פנצ'רים זה חרא, ואתה גם תרצה להוריד קצת אויר כדי לשפר אחיזה (אוי, ואתה גם מרכיב). אני על מוס מאחורה ופנימית הבי דיוטי מקדימה, שילוב שפוטר אותי מכל דאגה. אבל לכל הפחות תשים הבי דיוטי מאחורה.
מגן גחון חובה, והאלומיניום הזה נראה מצויין, למה להחליף?

איל מ
19-06-23, 22:45
לגבי המגן גחון.
זה לשיקולך לגמרי. כבר יש לך אחד. להרכיב, אני מניח לא יגרום נזק (לוודא שלא נתקע חצץ בין המגן למנוע ושוחק אותו עד כדי חור), סתם מציק כששוטפים אחרי בוץ.
מניח שזה עניין של גישה.
גם באוטו אין לי מיגונים.

לגבי פנימית, בהתחלה הייתי רוכב עם שתיים. לאט לאט (בגלל שהפכתי להיות הפרדת משא של כל המפונפנים על האנדורו_אין_סבל שאיתם רכבתי, התחלתי לקצץ למינימום ההכרחי מאז שמתי קדמית באחורי יותר מפעם אחת. היתה תקופה שגם רכבתי עם ערכת מדבקות וזהו.
מה שכן,
לא להתפשר על פנימיות heavy duty. עדיף של מישלין, או מה שאופנתי עכשיו, אבל הכי עבה שיש בנמצא.
אם אתה לא עולה על כביש בכלל, אולי שווה מוסים. לא ניסיתי מעולם.

גיא
19-06-23, 23:35
תתחדש !!

גורם לי להתגעגע קצת ל DR600 שהיה לי פעם.

:)

חנן-ג'יפולוג
20-06-23, 07:06
בדקתי איזה דגם צמיג אחורי מותקן כדי להשוות את הקדמי ופגשתי מכר וותיק: פירלי MT21. מכיר אותו יותר מ30 שנה. לכאורה מצוין, אבל קוד המהירות הוא R ואצלי ברשיונות רשום S.
עוד רגע נמרוד קורא את זה ונקרע מצחוק, ומישהו אחר מקליד, וכנראה בצדק, שהנתון הזה לא נבדק בטסט באופנועים, אבל עקב המבנה האישיותי של הרוכב, המצב חייב להשתנות.
אז אני מבקש המלצה על סט הצמיגים הכי אוחז בשטח שיש, אבל עם קוד עומס מהירות 54S לקדמי ו64S לאחורי.

ראיתי שהמצלר אנדורו סהרה 3 עומד בדרישה.

איל מ
20-06-23, 08:21
לי יש נסיון טוב מאוד עם mitas e09. בעיקר באחורי. בקדמי אפילו עברתי ליותר קרביים.
הם 64R ו54R.
השאלה היא האם אתה יכול לחיות עם זה? זה עדיין 170 קמ"ש שבחיים לא תגיע אליהם.
הנסיון שיש לי עם צמיגי דו"ש שיותר מוכווני כביש (מיטאס e-07, מצלר אנדורו (לא חושב שאז זה היה סהרה), ודנלופ d605) היה פחות טוב. בשטח ממש הורגש חוסר האחיזה. באחורי זה עוד נסבל, קצת זריקות זנב חינניות וקושי בעליות טכניות. הקדמי יותר בעייתי, בעיקר כשמנסים לקחת סיבוב בשביל מהיר, או לרדת מורד תלול.

Aifer
20-06-23, 08:24
געגועים ל DR600
88
חוף תל ברוך
הייתי חייבhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/6e74c8fdb2c9c9c79818ab2a5e6aad9b.jpg

Sent from my IN2013 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
20-06-23, 08:41
לי יש נסיון טוב מאוד עם mitas e09. בעיקר באחורי. בקדמי אפילו עברתי ליותר קרביים.
הם 64R ו54R.
השאלה היא האם אתה יכול לחיות עם זה? זה עדיין 170 קמ"ש שבחיים לא תגיע אליהם.

תודה. זה לא מתאים לי. ברור שלא מסיבות טכניות, אלא רגולטוריות ונפשיות.

- - - Updated - - -

געגועים ל DR600
88
חוף תל ברוך
הייתי חייבhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/6e74c8fdb2c9c9c79818ab2a5e6aad9b.jpg

מעולה. אל תתנצל. תמונות של סינגלים נוספים יתקבלו בברכה.

ehudzeelim
20-06-23, 08:56
תמונה עדכנית של הסינגל שלי (ב-22 שנים האחרונות).
144085

גיא
20-06-23, 09:35
היחידה שמצאתי בטלפון ..

אחפש לך עוד כשאחזור לארץ

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/3dd6fc8e50478aadeb6470a008ef93ff.jpg

Sent from my DN2103 using Tapatalk

RBRB
20-06-23, 09:39
הנה, הXT הותיק מול הקטמ החדש. האמת ההפרש ביניהם לא כזה גדול, הXT מודל 2002 והקטמ 2008 אבל הבדלים בפועל שמיים וארץ. דווקא על הXT רכבתי עם אשתי מס' פעמים בשבילים והיה נחמד מאוד. עם הקטמ אחרי נסיון אחד לא חזרנו על זה.
הXT אגב עדיין אצלי, ממתין שאתפנה אליו לטובת פרוייקט.

חנן, רוב הזמן המוחלט הייתי עם צמיג אחורי מיטאס 09 שהומלץ פה. הוא גם היה בזמנו בין צמיגי ה50\50 הבודדים שהיו במידה 17", זו מידה שיש לה פחות מבחר בארץ לדו שימושיים. ניסיתי עוד כמה אבל אותו הכי אהבתי. אצלי גם לא מופיע ברשיון קוד מהירות לכן מעולם לא ייחסתי לזה חשיבות.
יש מצב שלא הבנתי משהו נכון - הצמיג שמורכב אצלך הוא הצמיג שהגיע במקור על האופנוע ולא תואם לקוד מהירות? משהו לא מסתדר.
לגבי המיגון - תתקין, ולדעתי לא פלסטיק. אומנם אתה רוצה בעיקר שבילים אבל יהיו מקרים שתתקל במדרגות ותחטוף חבטות בגחון. קרה לי במדבר כשבספונטניות החלטתי לעלות לחירבת קצרה. כשאתה משוטט במדבר אתה לא באמת יודע שתשאר על שבילים פשוטים ביותר.

פנימיות, כלים וכו' - הרכבתי תיקי צד שקניתי מאלון בן דוד Mad Dog. מאז שאני איתם לא אכפת לי לסחוב ציוד, הכל בתיקים. הדבר היחיד שעל הגב זה שלוקר מים. לינק - https://www.maddogadventure.co.il/

144086144087144088144089

חנן-ג'יפולוג
20-06-23, 09:47
הmt21 שמותקן אצלי מאחורה, הורכב ע"י הבעלים הקודם. קיבלתי גם את הצמיג המקורי, ברידג'סטון tw41 , שהוא בקוד המהירות הנכון, אבל לא בנטיית שטח תואמת לשימוש המיועד אצלי.

Asaf-a
20-06-23, 10:36
בזמנו דנלופ606 היה מוצלח בהרבה מהmt21 (ויקר יותר).
המיטאס התפרקו מהר

מיכה100
20-06-23, 11:13
144090
חורף 91/92, רכיבה מיתולוגית מחיפה למצפה רמון בגשם בלתי פוסק שהתחלף בשלג החל מצומת טללים.
הייתי אז מספיק עני וחסר נסיון כדי לנסוע בשלג עם צמיגי כביש, מה שעלה לי באינסוף נפילות.

גיא
20-06-23, 12:00
144090
חורף 91/92, רכיבה מיתולוגית מחיפה למצפה רמון בגשם בלתי פוסק שהתחלף בשלג החל מצומת טללים.
הייתי אז מספיק עני וחסר נסיון כדי לנסוע בשלג עם צמיגי כביש, מה שעלה לי באינסוף נפילות.אני הסתובבתי ברחבי עוספיה בשלג על סניונג 125 באותו החורף :)

יותר צנוע.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

ehudzeelim
20-06-23, 12:18
תמונה עדכנית של הסינגל שלי (ב-22 שנים האחרונות).
144085

אותו אופנוע צעיר ב-20 שנה,
מצאו את ההבדלים..

.144091

נדב42
20-06-23, 12:25
הmt21 שמותקן אצלי מאחורה, הורכב ע"י הבעלים הקודם. קיבלתי גם את הצמיג המקורי, ברידג'סטון tw41 , שהוא בקוד המהירות הנכון, אבל לא בנטיית שטח תואמת לשימוש המיועד אצלי.אם קיים במידה מתאימה, נסה Metzler Karoo
זה צמיג מעולה לאופנועים כבדים יחסית.

shachar
20-06-23, 12:37
בן שנה וחצי, היום בן עשרים ושש שנה שלישית מכונות בטכניון...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/11503d5196dfc8b6e6ac498789bbca8a.jpg

והאופנוע DR600 שנת 1989 יד1 עדיין אצלי סטאטוס אספנות. לא נוסע כמה וכמה וכמה שנים, יום אחד עוד יחזור להתגלגל.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Aifer
20-06-23, 13:33
DR350 בשנת 91-92
בימי התחרויות שבועז ארגן. מקום שלישי ראלי עין השופט....
TT600
מהמשלוח שהגיע לארץ. אופנוע נדיר שדרש רוכב מיומן. ואז הגיעו הק.ט.מ עם המתלים מהחלל והמנוע המטורף והפכו את הקערה....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/12cf5ab9caf5553303ef0dd4851bedd6.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/8c74c30bf0a577d912c8835542026e11.jpg

חנן-ג'יפולוג
20-06-23, 14:29
מודל 93, עם חשמל 6v. לנסוע עוורים בחושך. הייתי נוסע עם הdr מאחורי חבר שלי כדי להאיר לו את הדרך.
אח"כ הגיעה הבלגרדה.

sgill
20-06-23, 18:55
144095

הנה הטנרה שלי.
האופנועים הקודמים היו לפני העידן הדיגיטלי ואין לי כח לחפש אלבומים.
אחרי כמה חצאים הגיע קאג'יבה אלפנט.

נדב42
20-06-23, 19:05
אנשים רעים אתם ..https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/e699033ddae1cd5c1e42befa06450d5f.jpg

נדב42
20-06-23, 19:11
ממש רעים ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/337695e88b202055bb2c0a3f9d3dcf0e.jpg

sgill
20-06-23, 19:48
אנשים רעים אתם ..https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230620/e699033ddae1cd5c1e42befa06450d5f.jpg

כשעוד היה אפשר להכנס עם אופנוע למצרים?
גיזה?

נדב42
20-06-23, 19:50
כן, גיזה.

לדעתי גם היום אפשר להיכנס למצרים עם אופנועים, זו היתה פרוצדורה מורכבת ויקרה.

de fox
20-06-23, 20:02
אח…. כשאופנועים היו אופנועים ורכיבת שטח לא כללה דילוגים אקרובטים מעל סלעים.

sgill
20-06-23, 20:47
כן, גיזה.

לדעתי גם היום אפשר להיכנס למצרים עם אופנועים, זו היתה פרוצדורה מורכבת ויקרה.

כיום בלתי אפשרי, לא לסיני ובטח לא למצרים (גיזה). בדקתי לאחרונה עם השגרירות וגם דרך כמה מדריכים ישראלים שניסו להוציא קבוצות. בכתובים כתוב שאסור אופנועי שטח / אנדורו / אדוונצ'ר וכאלו שיכולים לנוע בשטח. בפועל לא מכניסים בכלל.
אפילו רכבים מוגבלים רק לסיני ולא לשאר מצרים וגם: לא 4X4, לא דיזל, ללא מצלמות דרך ורוורס ולא מעל 7 נוסעים.

נדב42
20-06-23, 20:48
תשאל בממסי.

sgill
20-06-23, 21:02
תאוריה לחוד ופרקטיקה לחוד...
אגב, גם בפורומים של האופנועים דנים בזה ועדיין לא ראיתי מישהו שנכנס עם אופנוע מכל סוג בשנים האחרונות.

חנן-ג'יפולוג
20-06-23, 21:25
הערב, אחרי שכבר ירד החושך, טלי ביקשה שנרכוב באיזור. לא משהו שאני יכול או רוצה לסרב לו. אז יצאנו לשבילים שרצים לכיוון יער המלאכים וגת. הטמפ' נעימה. התאורה של האופנוע טובה. חברה נהדרת. לא צריך יותר כלום.
הקצב ומרקם השבילים לא העמיסו כלל את המתלים ולא הורגשה אף לא סגירה אחת. חזרנו על הכביש.
היה מושלם.

מוטי ג.
20-06-23, 23:38
איזה כיף לשמוע, תהנו!

חנן-ג'יפולוג
21-06-23, 07:51
תודה.

מוסיף לפרץ הנוסטלגיה: סיני 1995, DR600.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/924/DCnUFk.jpg

מוטי ג.
21-06-23, 08:56
אם כבר העלאת זיכרונות
4x Dr350 + סופה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230621/3bd7aa1f9b50562e5582d15a3085838a.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230621/5b94601dcdd64cd55ec625ace7c3e81c.jpg

talw
21-06-23, 19:47
שחר העלה תמונה שהזכירה לי תמונה מהקטנה שכבר גדולה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230621/2546c8ce56f814add3a870b8092ce2fc.jpg

הסינגל האגדי היחיד שהיה לי במקביל לכל האופנועי כביש.
היום ,מ 2016 על wr 450, במקביל, לא במקום.

boaz avrahami
21-06-23, 20:05
עוד לא הראו פה סינגל אינדורו שאינו מונו שוק.
נניח מישהו עם XT500/550
Dr500/250
XL500S
XR500

אני אחרי זמן מה עם XT500 (שאלוהים יעזור להם כמה היה קשה להתניע) עברתי למונושוק הגדול הראשון שהיה לי (בגיל 17)
XR500R כזה.
געגועים.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230621/84fad0c7c951dd29985e2fcd6d086d93.jpg

ehudzeelim
21-06-23, 20:11
ה-DR600 הכי יפה שהיה בארץ..
חבל שאיכות התמונה מסתירה את זה [emoji16] 144097

Asaf-a
21-06-23, 20:19
נשברתי ופתחתי האלבום….
ב1994 הייתי בהתלבטות בין KLR600 חדש לפלף לבין DR650R 93 פחות לפלף.
הDR ניצח
הייתה גם נפילה מאוד כואבת ב1996…בערבה בה הגרביטציה ניצחה, בתמונה התחתונה אני רחוק רחוק באיזור הטרקטורון שברקע, כמה עשרות מטרים מהאיזור בו נפרדנו הDR ואני שלא בטוב סביב 100 קמ״ש ..

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230621/35b93b6e19f851912b39898363fd78b9.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230621/a60472770ff824f9bb4e3c49a3f162c4.jpg

מיכה100
21-06-23, 20:24
עוד לא הראו פה סינגל אינדורו שאינו מונו שוק.
נניח מישהו עם XT500/550
Dr500/250
XL500S
XR500
הDR250 של אמצע שנות השמונים היה עם מונושוק: http://fullgaz.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%92%D7% 99%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-dr250-%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A1%D7%99-%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7% 99%D7%9D/
זה היה האופנוע האמיתי הראשון שלי, אחרי הווספה.

ehudzeelim
21-06-23, 20:37
נמצאה עוד תמונה של היפיוף144098

ehudzeelim
21-06-23, 20:54
לפעמים הסינגל הוא רק שחקן משנה

144100

ועם סינגל 17 כ"ס (בגובה פני הים), עם שני רוכבים ובמשקל כולל 370 קילו, אפשר לטפס (בקושי) לגובה 5400 מטר

144102

חנן-ג'יפולוג
21-06-23, 21:17
Dr250 שלי וdr500 של חבר, בטיול ברמת הגולן.

https://imageshack.com/i/pmPYBzTkj

- - - Updated - - -

בראלי של שועלי שמשון. לא זוכר את הסיפור המדויק, אבל נדמה לי שבשלב הזה האופנוע של חבר שלי הושבת, ומשם גררתי אותו לסיום עם חבל.

https://imageshack.com/i/pnj9vbxtj

חנן-ג'יפולוג
21-06-23, 21:42
הערב עוד סיבוב. הבת הגדולה העירה אותי משנת היופי שלי, וביקשה לצאת. בית ניר- צפית- שדות מיכה- עגור, ועל הכביש הביתה. כ50ק"מ.

שתי הבנות הגדולות מבררות על הוצאת רשיון רכיבה, ואני כבר מתחיל לבדוק ברשת קיטים של הנמכה מתכווננת. עבורי האופנוע בגובה נוח, אבל להן, כ155ס"מ, הוא בלתי אפשרי.

טלי הפתיעה אותי היום בשיחת טלפון. דיווחה שהטיול בשטח אתמול היה סבאבה, אבל הדרך חזרה על הכביש היתה כיף אדיר.

נותרתי ללא מילים, מנסה להבין איפה טעיתי.

https://imageshack.com/i/pmG8slzDj

GodsFather
21-06-23, 22:22
Xt500 1996

שנת 2004

המון מומנט, המון משקל144105144106

sgill
22-06-23, 00:41
אני קצת (הרבה) מפחד לתת לבן שלי להוציא רשיון לדו גלגלי, בעיקר בגלל הסטטיסטיקה....

חנן-ג'יפולוג
22-06-23, 05:37
מה זה לתת? מי שיכול להוציא רשיון a1 הוא כבר אדם בוגר והוא לא צריך לקבל אישור מאף אחד.
יש להן כבר רשיון להרוג (בצה"ל) אז מי אנחנו שנקבע להן איזה סיכון לקחת בחיים?

אנחנו יכולים לומר את דעתנו, ולנסות לכוון. והן יודעות את דעתי, שאופנוע זה נהדר, לשטח בלבד, וגם שם עם המון שיקול דעת ומתינות. כשזה האופנוע שנקנה בכספי, גם מותר לי לקבוע שהן לא נוסעות אתו יומיומי על הכביש. מקווה שהן יקבלו וילכו באותה דרך גם אם יחליטו לרכוש אופנוע משלהן. מאמין שזה מה שיקרה.
כשזה השימוש הסטטיסטיקה משתפרת פלאים.

boaz avrahami
22-06-23, 07:06
לדעתי לא נכון להתחיל לרכב ישר על אופנוע כזה.
צריך לצבור נסיון על כלים קלים וחלשים בהרבה.
לא צריך להכביר מילים. אני משוכנע שאתה מבין למה.

GodsFather
22-06-23, 08:04
כמו בשאר התחומים, גם כאן - קורסים, הכשרות וכמה שיותר. שטח וכביש. וכמובן, לא לזלזל במיגון

de fox
22-06-23, 08:28
את הרישיון נהיגה לאופנוע עד 50 סמ"ק הוצאתי בגיל 17 אחרי מאבק ארוך, מתיש ועקבי מול ההורים שלי שבסופו הפשרה שהושגה (הרבה בתיווכו של אחי הגדול שהיה עמוק בתחום) הייתה שאני רוכב רק לבית ספר ורק בשטח. הלוגיקה המובילה שלי אחי הגדול הייתה - אתם לא תתנו לו עכשיו, הוא עוד שנה לא יצתטרך אתכם, יוציא רישיון לאופנוע 500 ויעלה לכביש בלי ניסיון.

וכך נפרצה הדרך ל - DT 97 רוצחתת שיחד בילנו הרבה במדבר יהודה ושבילי הרי ירושלים. אגב לא לפני שקיבלתי משימות קריאה של כתבות מחוברת מוטו בהם:"בכביש היה שפן" ועוד תורת רכיבה מפי טל שביט (ז"ל) וגידי פרדר כך שהתשתית בנושא הונחה נכון.

יש לנו במשפחה תמונה מיתולגית מאותה התקופה של שלושת האחים אחד ליד השני, אני על הDT אחי הגדול (האמצעי) על XR250 והאח הגדול על DR350 עם האגזוז סופרטרמפ המיתולוגי.

אחרי הטיול של אחרי הצבא קניתי DRZ400 שליווה אותי עשור בערך.
היום לא נעים להגיד יש לי האסקי ("אדומה") 250 מודל 2010 שנרקב וקומל לו בחצר....

חנן-ג'יפולוג
22-06-23, 08:33
ראתי כמה פרסומים וסרטונים של הדרכות רכיבה בישראל.
לאורן, ויתכן שפספסתי משהו, לא חושב שיש אפילו מדריך אחד שידריך את מה שלטעמי חשוב. הכול מכוון לאקסטרים, הכול זה התמחויות, וכל הדיונים שהיו לי עם אופנוענים, אושיות ככל שיהיו, הסתיימו בזה שחשבתי שהם טועים בענק. עם חלקם הדיון לא הסתיים בהכרעה, כי הם נהרגו (כמובן.... לא באשמתם... אני ציני) .
זה תלוי כמובן מה המטרה. אם זה לנצח בתחרות, או את השותף שלך לשביל, זה סיפור אחד. אם זה להנות מהרוח על הפנים ומהנוף, לאט, לא חושב שיש אפילו הדרכה אחת מתאימה בישראל. מה שיש רק מעודד את האקסטרים, (שזה סבאבה, למי שמחפש את זה, ומוכן לשאת בתוצאות).

אבל הכול בסדר. יש להן אבא שיעביר (וגם העביר ומעביר) את מה שחשוב בעיניו.

נדב42
22-06-23, 09:15
אחד הדברים שאני זוכר מ- "אופנוען מאומן" הוא תרגול מעשי ומבוקר (במגרש חנייה ריק) של נעילות גלגלים. כן, גם קדמי. זה חשוב כדי לא לאבד עשתונות ולנהוג נכון אם זה קורה.

אם אתה מדריך אותן, אז תתחיל במשטח כורכר במהירות אפס.

ההתנהגות לגבי גלגל שננעל שונה בין קדמי לאחורי: קדמי שננעל צריך לשחרר בעדינות בהקדם. אחורי שננעל, אם האופנוע לא בקו ישר, עדיף להשאיר נעול עד לעצירה מוחלטת.

מיכה100
22-06-23, 10:59
טלי הפתיעה אותי היום בשיחת טלפון. דיווחה שהטיול בשטח אתמול היה סבאבה, אבל הדרך חזרה על הכביש היתה כיף אדיר.

נותרתי ללא מילים, מנסה להבין איפה טעיתי.

לפני הכל, תיקנה מגפיים טובות. אתמול. זה רק עניין של זמן עד שהם תשלמנה את עצמן.
להיות מורכב בשטח זה זוועה לטעמי.
בכביש הכל מתחבר יותר טוב ויותר נשלט למורכב, הגב התחתון לא חוטף מכות כל הזמן - הגיוני מאוד הפידבק שקיבלת.

חנן-ג'יפולוג
22-06-23, 11:13
יש מגפיים, יש מיגונים, אבל לא אכנס כאן לעניין המיגונים. אם אגלה את דעתי בעניינם אני מודח מהפורום.

לגבי טלי/שטח/כביש, זה משהו אחר לגמרי. בשטח נסעתי מאוד מונוטוני ואיטי. היא כנראה השתעממה קצת, בעיקר בגלל שלא היתה חוויה נופית- חושך.

בכביש היא אהבה את התאוצות וההשכבות, שגם הן, בואו, היו סופר מתונות, אבל יותר מהשטח.

חנן-ג'יפולוג
22-06-23, 11:30
מוזמנים לפתוח שרשור חדש על מיגונים. אני לא אפריע. גם לא אצטלם יותר בסנדלים.

ehudzeelim
22-06-23, 12:50
בפינת הנוסטלגיה, אם ללכת עוד קצת אחורה בזמן.. בתמונה סבתא שלי על Rudge 500 משנות ה-30', ללא מיגון..

ויש גם חידה שקשורה לאופנוע המיוחד הזה ולשרשור:
יש מאפיין טכני משותף ל-dr600,xt600,xr600, אשר הופיע לראשונה על ה-Rudge 500 (למיטב ידיעתי).
תוכלו לומר מהו?
רמז: ב-dr650 זה לא קיים.

144113

איל מ
22-06-23, 12:56
half compression?

ehudzeelim
22-06-23, 12:58
half compression?לא

חנן-ג'יפולוג
22-06-23, 13:04
שני פתחי פליטה ביציאה מהראש, לצילינדר בודד.

ehudzeelim
22-06-23, 13:09
שני פתחי פליטה ביציאה מהראש, לצילינדר בודד.יפה מאד, לא חשבתי שהתשובה תגיע כל כך מהר. איך עלית על זה?.

חנן-ג'יפולוג
22-06-23, 13:13
לפי הרמז. זה אחד ההבדלים הדומיננטים בין הdr 600 ל650. גם xr600 היה לי, אז אני מכיר טוב (מדי:( ) את הסעפת שלו, ומשם בדיקה קצרה ברשת לגבי השניים האחרים.

ehudzeelim
22-06-23, 13:28
כן, התלבטתי אם לתת את הרמז, בסוף נתתי כי ברודג' המערכת שונה, שתי היציאות הולכות לשני אגזוזים נפרדים ואז אפשר בטעות לחשוב שמדובר בטווין.. חשבתי שזה יהיה קשה מדי [emoji16]
דרך אגב אופנועי רודג' היו חדשניים בהרבה תחומים, למשל: לראשונה נעשה בהם שימוש בסוג של גיר רציף (נקרא multi); לאופנועי תחילת המאה היה יחס העברה יחיד, וזה היה שינוי גדול שגם עזר להם לזכות במירוצים חשובים. זה גם עבד טוב בזכות פטנט ששמר על אורך רצועה קבוע, על ידי שינוי בגלגלת האחורית במקביל לשינוי בגלגלת הקדמית).
פטנט נוסף היה בלימה משולבת של בלם קדמי ואחורי, פיצ'ר הגיע לעולם האופנועים "רגילים" באיחור של עשרות שנים..
ועוד.

ד ו ר ו ן
22-06-23, 15:11
בפינת הנוסטלגיה, אם ללכת עוד קצת אחורה בזמן.. בתמונה סבתא שלי על Rudge 500 משנות ה-30', ללא מיגון..
טוב, עכשיו דברים מתחילים להסתדר.

ד ו ר ו ן
22-06-23, 15:13
גם לא אצטלם יותר בסנדלים.
אתה מפספס הזדמנות לקריירה שלישית בתור דוגמן בהונות.
רק אומר.

sgill
22-06-23, 16:51
אני מסכים אתכם ש"הילד" כבר יכול להחליט לבד אם לקנות אופנוע או לא (הוא כבר מחליט על 40 חיילים תחתיו...) וגם יש לו מספיק כסף והכנסות לממן את זה.
אבל.. אנחנו ההורים עם ההשפעה ההולכת ומתמעטת על הילדים שגדלים יכולים להשפיע למשל ע"י קניית רכב לילד.

אני גם בטוח שכולכם כרוכבים מנוסים שעשו גם הרבה שעות כביש ולא רק שטח מודעים לסכנות על אופנוע וגם לסטטיסטיקה. קשה להתחמק ממנה (דוגמא מהג'יפים: לנדרובר מטפטף, לנדקרוזר נגנב, גם סופות נגנבות, טרופר שובר מוטות הגה. בסוף זה קורה). באופנוע מספיק פעם אחת "שיקרה" והחיים משתנים. לרעה, תמיד...

אני רוכב מתחילת שנות השמונים. אז עם קסדת קלימרו, סנדלים, בלי מיגונים, תאורה חלשה ובולמי תוף. היום כבר השתכללתי. אבל ה"השתכללות" שלי היא אפסית לעומת ההתדרדרות במוסר הנהיגה בכבישים כיום, במספר הרכבים, בלחץ של הנהגים ונהגי האוטובוס להגיע מהר ולחסוך 2 דקות.

מה אגיד לכם, זה בעייתי מאוד. מסוכן, ופחות תלוי ברוכב אם תהיה תאונה או לא. אז מה עושים, ממעטים לרכב בכביש ורוכבים יותר בשטח. מרמים קצת את הסטטיסטיקה. זה טוב, זה נחמד אבל גם זה לא BULLET PROOF. ולכן אני מעדיף שהבן שלי יאמץ את תחביב הג'פאות שלי ולא את תחביב הרכיבה. אם הייתי גר בישוב קטן בדרום הארץ, אולי זה היה שונה. אבל בכרך הגדול לא מתעסקים עם הסטטיסטיקה.

רכיבות טובות ובטוחות לכולם!

חנן-ג'יפולוג
24-06-23, 23:36
טלי הכניסה אותי להתלבטות רצינית: נסעה לסופ"ש לאילת עם האיוניק ותפוח הגרירה, והשאירה אותי עם ההתלבטות אם לנסוע לטייל בדרום עם ההיילקס ולהגיע למפגש, או להמשיך להסתובב באיזור הקרוב עם המטאטא החדש.
יצאו מזה עוד שני טיולים, אחד בנחל שקמה בואך שדרות והשני בדרך הפטרולים מאיזור בריכת צאנן ולכיוון צור הדסה.
אני מנצל את השעות החמות בבית לטחינת סרטוני הדרכה, ואת שעות אחר הצהריים ערב לטיול עם שילוב תרגול. זה משהו שמעולם לא עשיתי עם אופנוע: ייעוד זמן משמעותי לתרגול טכניקות, עם הרבה חזרות. כל השנים פשוט טיילתי, והתמודדתי אד-הוק עם מה שנקרה בדרכי.

https://imageshack.com/i/pmXfPwcmj

https://imageshack.com/i/pn3bBakKj

מוני אורבך
25-06-23, 06:50
חנן, אתה על מסלול מסוכן..
כך זה התחיל גם אצלי..
וגם לי היה 650.
קניתי, ואז התחלתי לראות סרטוני הדרכה, ויש כאלו בשפע.
לכרטיס בריץ יש קורס וידאו מצוין לאוהבי אדוונצר, אבל יש עוד רבים וטובים.
ובעקבות סרטוני הדרכה התחלתי לנסות דברים יותר ויותר מורכבים.
ואז התחלתי להבין זה 650 מאוד כבד, ושאם אתה עושה איתו טעות, להרים אותו קשה.
ואם אתה עושה כמה טעויות, עושים אם מנסים דברים, זה ממש מתיש.
ואז התחלתי לחשוב על אופנוע קל מאוד שני פעימות.
וכשהיה לי כזה הבנתי כמה קל לעשות איתו דברים שעם ה 650שוט בלתי אפשרי.
מצד שני נסיעה מהירה היתה סיוט.
ואז התחלתי במסע...
תזהר לא להכנס למאורת הארנבת הזו !!!
אל תתפתה לקחת סיבוב על אופנועי שטח אמיתיים.
יש לי האסקי מרובע 350, Fe בכל פרמטר שאתה יכול לחשוב עליו הוא יותר טוב מה Dr 650
סיבוב אחד ואת מבין מזה אופנוע שטח מודרני אמיתי

חנן-ג'יפולוג
25-06-23, 07:01
1. אני לא אתה. אתה לוקח את התשוקות שלך וחושב שזה רלוונטי אליי.

2. ברור שהאופנוע שלך טוב יותר כמעט בכל פרמטר אפשרי. פרמטרים שלא רלוונטיים לתשוקות שלי. הוא לא טוב, או אפילו בלתי אפשרי, בלקחת את טלי (או אחת הבנות) ועוד קצת שק"שים ואוהל לכמה ימים במדבר, והוא עוד יותר לא מסוגל לספק לי את התחושות שאני אוהב.

אני רואה מה עושים עם אופנועי שטח טובים. מבין מה אנשים מוצאים בזה, אבל לא מתחבר לזה. אני רואה אנדורו, למשל, וזה נראה כמו סיוטי הלילה שלי.

אתה וחלק מהמגיבים האחרים, טועים לחשוב שמדובר ברוכב חדש, שנמצא במסלול התפתחות, ואתם מנסים לייעץ בהתאם.
זה לא המצב. אני לא רוכב חדש, או מתחיל, (גם לא רוכב טוב במיוחד. להיפך. אבל אני מצליח לא להגיע לנפילות משמעותיות), ובסה"כ חזרתי לקונספט ותיק שאני מכיר ואוהב. אני יכול להשתפר בתוך הנישה הזו, כדי ליפול עוד פחות ולהרגיש עוד יותר בטוח, אבל בגדול, אני כבר לפחות 20 שנות רכיבה מצטברות ולא רצופות, על אותה ישורת ואותן תשוקות.

מיכה100
25-06-23, 08:18
איזה כיף לגלות מחדש את הרכיבה, קצת מקנא בך..
נראה שאתה מטייל בדד. אוקי, אתה ילד גדול וזה.
ממליץ לך להפעיל שידור מיקום רציף בוואטסאפ או באפליקציה אחרת. אני מניח שיש גם אפליקציות שמשדרות אות מצוקה אם האופנוע נופל.
ועוד טיפ טיפשי בעליל אבל מציל חיים, בקייץ שים כובע בתיק גב, לשימוש בעצירות לא מתוכננות בשמש. כמה פשוט ככה חשוב.

חנן-ג'יפולוג
25-06-23, 08:27
תודה.
אני קבוע עם מכשיר תקשורת דו-כיוונית לוויני, בתיק גב או בכיס המעיל. עד היום לא הדלקתי אותו והפעלתי מעקב, אבל זה הדבר היותר נכון לעשות.
מנסיון רב, המעקב בוואטסאפ מאוד מאוד לא אמין. בשלב די מוקדם, במיוחד כשעוברים באיזורים ללא קליטה, וכל השטח שאני רוכב בו הוא כזה, הוא נתקע לצמיתות.
לגבי הכובע, איישם.

מוני אורבך
25-06-23, 08:32
חנן, אני איתך, קרי מבין אותך.
לכן יעצתי לך לא להתפתות לאופנועי שטח אמתיים.
אינדורו יש במספר גוונים וצורות.
יש soft ויש hard ויש desert riding ויש trail riding.
ויש עוד ועוד סוגים ותתי סוגים.
אתה נופל לסגמנט של adventure riding
ואם תשאר בסגמנוט הזה ה dr ישרת אותך נאמנה.

כרובי
25-06-23, 10:38
השרשור הזה מקפיץ לי דיון פנימי שמתקיים בתוכי כבר שנים, על המתח המתגבר הקיים בין האופן שבו אני רוצה לחיות, לאופן שבו הזרם
החזק של העולם המודרני סוחף אותי. התחושה (וגם כמה מהעובדות הן כאלה) שאנחנו לא רק דוהרים בירידה שבסופה יש קיר, אלא אפילו
לוחצים חזק על דוושת הגז. הטכנולוגיה והמודרניזציה, אולי עושות טוב לאנושות כאנושות, אבל לא בהכרח עושות טוב לפרטים החיים בה.
יש משהו בפשטות, בחזרה למקורות, בתמימות - שכבר מאוד קשה למצוא היום. גם ביכולת שלנו לנתח את המציאות ואת האמת בגלל כמויות המידע המטורפות שרצות מסביבנו ומכניסות אותנו להלם חושי, כולם יודעים הכל, הכל חשוף כל הזמן, חלקים שלמים מהמוח שלנו מיוצאים לאפליקציות
שעושות את העבודה וחושבות במקומנו (אנחנו מגיעים מהר יותר אבל לא בטוח שנכון יותר..)
ובתוך כל זה, טוב לפעמים לעלות על אופנוע כמו ה DR, עם סנדלים, לחטוף כוויה קטנה, ולהסתכל על מד מהירות עם מחוז ולא ספרות דיגיטליות מעוצבות.
פעם היתה לי מורה להיסטוריה שצחקה עליי כשאמרתי לה שיותר טוב אם לא היינו יורדים מהעצים, היום אני בטוח שכילד האמת הפנימית שלי היתה מכויילת טוב מאוד..

לא בטוח שההשתפכות הרומנטית הזו מקומה בשרשור הזה :)

ehudzeelim
25-06-23, 10:41
אכן היו זמנים [emoji16]144133

sgill
25-06-23, 11:17
ואני שוב שואל: מתי מארגנים טיול יום/יומיים עם אופנועי אדוונצ'ר לאלו שהם אופנוג'יפאים?
כמובן שיתאים גם לצרצרים עם מספר צהוב.

מיכה100
25-06-23, 12:26
השרשור הזה מקפיץ לי דיון פנימי שמתקיים בתוכי כבר שנים, על המתח המתגבר הקיים בין האופן שבו אני רוצה לחיות, לאופן שבו הזרם
החזק של העולם המודרני סוחף אותי. התחושה (וגם כמה מהעובדות הן כאלה) שאנחנו לא רק דוהרים בירידה שבסופה יש קיר, אלא אפילו
לוחצים חזק על דוושת הגז. הטכנולוגיה והמודרניזציה, אולי עושות טוב לאנושות כאנושות, אבל לא בהכרח עושות טוב לפרטים החיים בה.
יש משהו בפשטות, בחזרה למקורות, בתמימות - שכבר מאוד קשה למצוא היום. גם ביכולת שלנו לנתח את המציאות ואת האמת בגלל כמויות המידע המטורפות שרצות מסביבנו ומכניסות אותנו להלם חושי, כולם יודעים הכל, הכל חשוף כל הזמן, חלקים שלמים מהמוח שלנו מיוצאים לאפליקציות
שעושות את העבודה וחושבות במקומנו (אנחנו מגיעים מהר יותר אבל לא בטוח שנכון יותר..)
ובתוך כל זה, טוב לפעמים לעלות על אופנוע כמו ה DR, עם סנדלים, לחטוף כוויה קטנה, ולהסתכל על מד מהירות עם מחוז ולא ספרות דיגיטליות מעוצבות.
פעם היתה לי מורה להיסטוריה שצחקה עליי כשאמרתי לה שיותר טוב אם לא היינו יורדים מהעצים, היום אני בטוח שכילד האמת הפנימית שלי היתה מכויילת טוב מאוד..

לא בטוח שההשתפכות הרומנטית הזו מקומה בשרשור הזה :)אני עברתי את כל המסלול, מטיולי מדבר על שבילי ג'יפים בשנות התשעים ועד הגרסא הישראלית הנוכחית של הארד אנדורו (במגבלת הגיל והיכולת כמובן).
לפני כמה שנים, בהתקף נוסטלגיה כזה או אחר יזמתי טיול מדברי כמו פעם.
אימאלה כמה שזה היה משעמם, אחרי שעה הסתכלנו אחד על השני וצללנו לוואדי הקרוב.
בשביל טיולי שאנטי באנטי עם עצירות בצל יש לי את הדיסקו. כל כלי ומה שהוא טוב בו..

nir.samo
25-06-23, 13:37
הי חנן אם אפשר שאלה כללית וקצת פילוסופית - איך ההרגשה לטייל עם אופנוע לעומת טרקטורון בדגש על לבד?
יש לי ניסיון רק על האחרון, אופנוע נראה לי הרבה יותר כיף גם היכולת לרכב על הכביש מה שמוריד את כל הלוגיסטקה אבל גם או בעיקר זה החיבור לדרך, לכלי, יותר בטיחותי בשטח (?) והרובסטיות בפני תקלות למיניהן (לדוגמה משולש עקום).

איל מ
25-06-23, 15:06
בטיחות ורובסטיות?
בדיוק הפוך.
כל נפילה פשוטה עלולה להפוך לחודשים ארוכים של שיקום, ולנזק שלא מאפשר המשך נסיעה.
המיומנות הנדרשת כדי לעשות דבר פשוט כמו לנסוע סתם בשטח, במהירות לא גבוהה, בלי ליפול, היא לא דבר של מה בכך.
יותר כיף?
ברור,
בסדרי גודל.

מיכה100
25-06-23, 15:27
https://imageshack.com/i/pmXfPwcmj

https://imageshack.com/i/pn3bBakKj
כואב לי פיזית לראות את הצמיג הקדמי הזה.
חנן אתה רוכב לבד על שבילים לבנים עם אחיזה בעייתית ולא אחידה - צמיג קוביות מקדימה זה הכרח בטיחותי מהמדרגה הראשונה.
אתה תרגיש שיפור עצום בחדות ההיגוי, בביטחון בפניות ובבלימות חירום, ולא משנה כמה לאט אתה רוכב.
עזוב אותך מסיווג מהירות עכשיו, מה אתה ילד? מדובר פה על שלמות העצמות שלך.

ehudzeelim
25-06-23, 15:29
בטיחות ורובסטיות?
בדיוק הפוך.
כל נפילה פשוטה עלולה להפוך לחודשים ארוכים של שיקום, ולנזק שלא מאפשר המשך נסיעה.
המיומנות הנדרשת כדי לעשות דבר פשוט כמו לנסוע סתם בשטח, במהירות לא גבוהה, בלי ליפול, היא לא דבר של מה בכך.
יותר כיף?
ברור,
בסדרי גודל.

בטיחות ורובסטיות?
בדיוק הפוך.

בטיחות? טרקטורון לא יותר בטיחותי מאופנוע, זה תלוי בסיטואציה. יש הרבה מצבים שבהם טרקטורון מסוכן בהרבה. לעניות דעתי - ברוב המצבים.

sgill
25-06-23, 15:45
אהוד, כמובן שתלוי איזה טרקטורון ואם הוא SBS עם קשת או לא.
אבל, אני חושב שאתה טועה כי בשטח רוב הפציעות של אופנוענים הן החלקה וטרקטורון מחליק ומתהפך הרבה פחות בקלות מאופנוע. כמובן שתלוי איך נוהגים אבל תקח בחשבון אנשים נורמטיביים.
אפילו מדרגה בעליה שהרוכב לא מסתדר איתה והאופנוע נופל לו על הרגל. בטרקטורון זה לא קורה.
החלקות בבוץ, בור שבא בהפתעה, חריץ עמוק. באת בהילוך לא נכון והאופנוע נכבה בעליה בזווית ונופל ועוד המון מצבים.
גם חוטפים מכות ברגל מסלעים וגדמי עצים בולטים.
בקיצור בשטח אופנוע יותר מסוכן לדעתי.

ד ו ר ו ן
25-06-23, 16:17
בטיחות? טרקטורון לא יותר בטיחותי מאופנוע, זה תלוי בסיטואציה. יש הרבה מצבים שבהם טרקטורון מסוכן בהרבה. לעניות דעתי - ברוב המצבים.
חבר ריסק את עצם השוק בגלל מעידה ממצב עמידה עם אופנוע.
קשה לי לראות את זה קורה בטרקטורון.
בהכרח 4 גלגלים יותר יציב מ-2 גלגלים ולו מעצם היעדר הצורך לשמור על שיווי משקל או מומנטום כדי לא ליפול..
המון קמ צברתי עם טרקטורונים, רובם עמוסים ככלי עבודה. באופי שימוש ששם אותך בקצה כי הכלי כבד, עמוס לעיתים בחוסר פרופורציה, והשעות ארוכות.
יש סיכונים, אין ספק.
הם בעיקר קשורים להשתוללות.

חנן-ג'יפולוג
25-06-23, 16:28
חנן אתה רוכב לבד על שבילים לבנים עם אחיזה בעייתית ולא אחידה - צמיג קוביות מקדימה זה הכרח בטיחותי מהמדרגה הראשונה.
אתה תרגיש שיפור עצום בחדות ההיגוי, בביטחון בפניות ובבלימות חירום, ולא משנה כמה לאט אתה רוכב.

הוזמן בשבוע שעבר צמיג קוביות קדמי, מומלץ ע"י רוכבי שטח, עם סיווג מהירות H. גולדן טייר 823. יגיע, נרכיב. בלי פאניקה.
לגבי האחורי זה מורכב יותר, כי המידה 17 אינטש נדחקה מהשוק עם השנים, ונראה שאין צמיגי קוביות עם סיווג H במידה הזו. בינתיים אני עם הmt21, ואם אכשל בטסט ארכיב את המקורי בשביל לעבור. אולי בהמשך אתפשר על המצלר אנדורו סהרה 3, שהוא לא בדיוק קוביות, אבל אומרים שהוא טוב בשטח, וסיווג המהירות שלו מתאים.

ehudzeelim
25-06-23, 16:47
אפילו מדרגה בעליה שהרוכב לא מסתדר איתה והאופנוע נופל לו על הרגל. בטרקטורון זה לא קורה.

כאמור, תלוי במקרה. תחשוב על אותה מדרגה, שבמקום שהאופנוע נופל על הרגל הטרקטורון מתהפך על הרוכב. בכלל, ברוב המקרים של התהפכות טרקטורון יותר מסוכן. בהחלקה עם אופנוע מה שמסוכן זה לא הפגיעה בעצמים שנמצאים בדרך, האופנוע עצמו לא מסוכן לרוב לרוכב.

ehudzeelim
25-06-23, 16:51
בהכרח 4 גלגלים יותר יציב מ-2 גלגלים

ממש לא. 4 גלגלים יותר יציב בעמידה, בכל שאר המצבים ל-2 גלגלים יש יתרון בגלל שאין את אפקט המומנט ביחס לציר האורך של הכלי, המתקבל ממכה בגלגל ויכול לגרום לאיבוד שליטה או התהפכות. באופנוע הרבה יותר קל לחמוק ממכשולים, ויש עוד יתרונות בטיחותיים.

ד ו ר ו ן
25-06-23, 16:53
הסטטיסטיקה מראה אחרת.
גם הטיעון שלך לא ממש מתחבר, אבל לא נגנוב לחנן את הדיון.

talw
25-06-23, 16:53
הוזמן בשבוע שעבר צמיג קוביות קדמי, מומלץ ע"י רוכבי שטח, עם סיווג מהירות H. גולדן טייר 823. יגיע, נרכיב. בלי פאניקה.
לגבי האחורי זה מורכב יותר, כי המידה 17 אינטש נדחקה מהשוק עם השנים, ונראה שאין צמיגי קוביות עם סיווג H במידה הזו. בינתיים אני עם הmt21, ואם אכשל בטסט ארכיב את המקורי בשביל לעבור. אולי בהמשך אתפשר על המצלר אנדורו סהרה 3, שהוא לא בדיוק קוביות, אבל אומרים שהוא טוב בשטח, וסיווג המהירות שלו מתאים.

תבדוק אצל היבואן אפשרות להחלפת צמיג ברשיון. רוב הסיכויים שזה אפשרי.
בזמנו החלפתי מידות במכון טסטים במודיעין אשר נעזר בסוכנות אופנועים שנמצאת בצמוד אליו.

חנן-ג'יפולוג
25-06-23, 16:56
הי חנן אם אפשר שאלה כללית וקצת פילוסופית - איך ההרגשה לטייל עם אופנוע לעומת טרקטורון בדגש על לבד?
יש לי ניסיון רק על האחרון, אופנוע נראה לי הרבה יותר כיף גם היכולת לרכב על הכביש מה שמוריד את כל הלוגיסטקה אבל גם או בעיקר זה החיבור לדרך, לכלי, יותר בטיחותי בשטח (?) והרובסטיות בפני תקלות למיניהן (לדוגמה משולש עקום).

אני לא בטוח שהעדות שלי לגבי טרקטורונים רלוונטית למשהו. הטרקטורון שלי. כידוע לרובכם, הוא חשמלי, קטן, איטי וחדש. לרוב הנסיעה אתו היא כשהכלבה מלווה בריצה ליד, המהירות האופיינית עד כ10-15קמ"ש, והטווחים קצרים מאוד. הגעתי גם ל50ק"מ אבל זה היוצא מהכלל. לרוב זה עד 12ק"מ. אין כאן כל סיכון לאדם ולמכונה. גם לא ברמז. תקלות? פנצ'ר אחד בלבד.

אופנוע זה סיפור אחר. יש סיכון, יהיה יהיר לומר שלא, אבל להערכתי אני מקטין אותו מאוד בסגנון שלי, לרמה סבירה.
דווקא הלבד לא מרגיש לי מסוכן באופן מיוחד. תמיד ימצא התרחיש שבו אאבד הכרה או משהו, מה שימנע ממני לתקשר בלוויני, אבל אני גם יכול לחטוף דום לב כשאני עם הטנדר, או בסלון בבית. אין לי כל יומרות להעלים לחלוטין את הסיכונים בחיים שלי.

מבחינת הכיף, לא הייתי מדרג אותו ביותר ופחות. הוא פשוט אחר. האופנוע כמובן פחות מוגבל בסדרי גודל מהטרקטורון. במהירות, בטווח, באפשרות לחזור הביתה על הכביש, לתדלק, להיכנס לחנויות נוחות בדרך. בערך בהכול.

יש ביניהם עוד הבדל משמעותי שהייתי שמח אם לא היה: הרעש. יש משהו כיפי בדפיקות ובצליל הסינגל, לפרקי זמן קצרים, אבל ככלל הייתי ממש אוהב אם הוא היה נוסע בדממה. בירידות ארוכות אני באמת מכבה את המנוע.

- - - Updated - - -

תבדוק אצל היבואן אפשרות להחלפת צמיג ברשיון. רוב הסיכויים שזה אפשרי.
בזמנו החלפתי מידות במכון טסטים במודיעין אשר נעזר בסוכנות אופנועים שנמצאת בצמוד אליו.

שלחתי פנייה מקוונת באתר היבואן. בינתיים אין תגובה. מישהו מכיר מישהו במחלקה הטכנית שלהם?

איל מ
25-06-23, 16:58
אז תקנה zero.
ושים גנרטור על הסבל, או במקום המורכבת.
ככה אתה מחליט מתי לנסוע עם ראש ומתי לא.
;)
לגבי בטיחות,
אני מסיים עוד מעט שנתיים של שיקום מסתם נפילה לא טובה במהירות אפס. עם אחוזי נכות, ועם כאבים ומגבלות שישארו איתי עד הקבר (ולפי התחזיות גם יחמירו לעת זקנה).
חבר שבר אגן במהירות דומה, סתם מנפילה על שביל, אפילו לא על אבן.
מכיר אנשים ששברו עצמות מנפילה בעמידה (כמו שדורון ציין).
מי שאני מכיר שנפצע על טרקטורון, עשה זאת מהשתוללות. מי שמשתולל עם אופנוע, בד"כ נהרג מהפגיעה בקרקע ולא מפגיעת הכלי. גם כאלה חברים יש לי, ואני זוכה לבקר אותם פעם בשנה.
טרקטורון בשימוש כמו שחנן מתאר, לא דורש שום מיומנות מלבד זאת שבין המוח הקטן ליד ימין, כדי לתת חיים ארוכים ובריאים. אי אפשר להגיד את זה על אופנוע.
בגלל זה הוא גם הרבה יותר מספק (האופנוע).

ואנקדוטה קטנה לסיום:
הידעתם שברכיבת שטח אתם שורפים הרבה יותר קלוריות מאשר בריצה?

ehudzeelim
25-06-23, 18:07
כמעט השתכנעתי, אבל אז התחלתם לתת דוגמאות של רוכבים שנפלו עם אופנוע בעמידה במקום, בתור דוגמה למסוכנות של אופנוע [emoji849]. אני מכיר מישהו שהלך עם ווספה במעבר חציה (הלך לצד הווספה ודחף אותה) והחליק ושבר אגן. זה מעיד על סיכון של אופנוע? הוא גם תבע את הביטוח ונכנס לסטטיסטיקה..
מה שכן, אני מסכים אתכם שלאופנוע יש נקודת תורפה שהיא יציבות על שני גלגלים במהירות אפס ללא נקודת תמיכה שלישית. סיטואציה מאתגרת גם לרוכבים מנוסים..[emoji16]

מוני אורבך
25-06-23, 18:09
אופנוע הוא תחביב מסוכן נקודה.
לעניות דעתי יותר מטרקטורון, ולו רק בגלל העובדה שהוא הרבה פחות מוגבל והרבה יותר מהיר.

לא סתם חברות הביטוח לוקחות 4 אלף לביטוח חובה ..
כול אדם שפוי היה מתרחק מהתחביב הזה.
הבעיה היא שיש משהו משכר וממכר באופנוע, שפשוט אי אפשר להיפטר ממנו.

אז מנסים להקטין סיכון באמצעות מיגון טוב אימון ופיתוח יכולות.
ויותר מהכול עירנות. הרבה עירנות.
כשאתה רוכב אתה חיב להיות שם ולהיות ער לכל דבר לכול ניונס.
כי אתה מהמר על החיים שלך (ויותר חשוב איכות החיים שלך אם אתה נשאר חי).

כל התאונות שהיו לי עם אפנוע היו כשהורדתי עירנות, או כשהתחלתי לפחד ולהתנהג בחוסר בטחון.
שהם למעשה שני צדדים לאותו מטבע, זחיחות מול חשש יתר.

ביום שישי האחרון עליתי עליה די תלולה לתל (לא חשוב שמו)
עליתי אותו לפני שנים עם הגיפ. מה ששכחתי שמיד בקצה התל, בדיוק היכן שלא רואים למלמטה.
מסתתר מחפורת בריטית ישנה בעומק מטר וחצי.
עליתי עם האופנוע בתנופה, רק כדי לגלות את המחפורת שלושה מטר אחרי סוף העליה..
עצרתי מטר ממנה, אם היתי נופל לתוכה, זה היה מאוד לא נעים )-:
עירנות, רק עירנות זה מה שהציל אותי..

מיכה100
25-06-23, 18:38
מסוכן זה נכון, אבל גם בריא..
התזה הלא מדעית שלי היא שרכיבת שטח, מעבר להיותה ספורט אירובי קשוח (מצויין ללב ריאה), היא מחייבת גם מיקוד, קואורדינציה, תגובות מהירות ושיווי משקל.
ביחד זה מתרגל את כל המערכות החיוניות של הגוף, עד וכולל המוח.

PW
26-06-23, 13:44
מיד בקצה התל, בדיוק היכן שלא רואים למלמטה.
מסתתר מחפורת בריטית ישנה בעומק מטר וחצי
עשינו טעות שגירשנו את הבריטים

boaz avrahami
26-06-23, 16:14
עשינו טעות שגירשנו את הבריטים

אני עוד זוכר את השבת השחורה [emoji854]

ehudzeelim
26-06-23, 17:01
אופנוע הוא תחביב מסוכן
ביום שישי האחרון עליתי עליה די תלולה לתל (לא חשוב שמו)
עליתי אותו לפני שנים עם הגיפ. מה ששכחתי שמיד בקצה התל, בדיוק היכן שלא רואים למלמטה.
מסתתר מחפורת בריטית ישנה בעומק מטר וחצי.
עליתי עם האופנוע בתנופה, רק כדי לגלות את המחפורת שלושה מטר אחרי סוף העליה..
עצרתי מטר ממנה, אם היתי נופל לתוכה, זה היה מאוד לא נעים )-:
עירנות, רק עירנות זה מה שהציל אותי..

המקרה שאתה מתאר הזכיר לי נשכחות
לפני הרבה שנים כשתל גזר עדיין לא היה אתר ארכיאולוגי מסודר, הוא שימש בין היתר כמגרש משחקים מוטורי פיראטי.
היתה שם עליה חדה של כמה מטרים שבסופה השביל פונה בחדות שמאלה ב-90 מעלות. מי שלא הכיר את המקום ועלה במהירות ולא עצר, או לא לקח את הפניה שמאלה - המשיך ישר לתהום של כ-10 מטרים. היה מקרה שזכור לי במעורפל, של סיקס או טרקטורון שהמשיך ישר לתהום, ונהרג שם אדם אחד או שניים. אח"כ כבר בנו קיר בסוף העלייה, וגם היום הקיר הזה עדיין שם, למרות שכבר מזמן אין כניסה עם רכבים לתל.
זו דוגמה קיצונית שמדגישה את החשיבות של היכרות עם התוואי, וכמה מסוכן לנסוע "על עיוור".

בתמונה שמצאתי בגוגל אפשר לראות את המקום, עם המדרגות שפעם לא היו, והקיר שמאחוריו התהום.

144155

כרובי
28-06-23, 10:34
אגב,
מעניין למה הונדה לא מייבאת לישראל את ה XR650L .
בחו"ל הוא משווק, בדומה לDR , ללא שינויים מהעבר ובמודל 2023..

Asaf-a
28-06-23, 12:02
הXR650L היה נהדר, במיוחד לרוכבים גבוהים.
מה שכן קצת אכזב באמינות, כנראה עקב קירור אוויר ומיכל דלק מקורי קטן, וכאשר החליפי למיכל גדול הורידו הכונס אוויר שהיה מצדי המיכל המקורי

חנן-ג'יפולוג
29-06-23, 02:26

יש צמיג חדש, מהדגם היחיד בישראל שהוא עם קוביות ריבועיות מרווחות וסיווג מהירות H.

https://imageshack.com/i/pnRtn7Eoj

שכחתי כבר כמה זה קשה להחליף צמיג באופנוע. איף.

Asaf-a
29-06-23, 06:02
כן, תמיד היה כלבת, במיוחד האחורי.
לשים הצמיג החדש בשמש כמה שעות לפני ההחלפה קצת עוזר.

מיכה100
29-06-23, 07:43
מזל טוב, מקווה ששמת פנימית הבי דיוטי.
אל תנפח אותו בטון, כן?
אין לי ניסיון באדוונצ'רים כדי לתת לך מספר, אבל בכללי זה הרבה פחות ממה שנדמה לך. ההבדל באחיזה ובנוחות מאוד משמעותי.

מוני אורבך
29-06-23, 08:37
חנן, לובריקציה זה כל הענין..
מי סבון, ואפילו גריז עוזרים מאוד.
אני אחרי התקנת שני מערכות טיובליס, ועוד כמה וכמה צמיגים.
היה כלבת עד שהתחלתי להשתמש באמרילק, שזה תרסיס סיליקוני שבכלל אמור "לשמן" חלקי פלסטיק ברכב.
גם גריז עובד מצוין, אבל נורא מלכלך.
גם מי סבון עובד, אבל פחות נוח.
בנוסף גם בניתי מתקן החלפת גלגל, וזה הפך את החיים למאוד קלים.

נדב42
29-06-23, 08:49
כדי להפריד את הצמיג הישן מהג׳אנט, אחרי שמרססים בספריי שימון כלשהו, עולים על הקצה של הצמיג בזהירות (גומי על גומי בלבד) עם הג׳יפ.

ehudzeelim
29-06-23, 09:37
אפשר גם עם פטיש, אבל כדאי להיות מדויקים..

איל מ
29-06-23, 09:40
או בשטח, עם הג'ק צד של האופנוע של מי שמטייל איתך (כי הרי לא מטיילים לבד ;) )...
אבל אתם נובחים על החנן הלא נכון.
יש לי הרגשה שהוא יודע את כל זה...

חנן-ג'יפולוג
29-06-23, 10:17
להיפך, אני לומד מהכול. נדמה לי שהעניין עם הג'ק הוא חדש לחלוטין עבורי. נמרוד ואני נתקענו פעם בשטח בתיקון תקר בדיאר650 שלו. כשלנו בהפרדת הצמיג מהחישוק, ונאלצתי לקחת את הגלגל למקום מקצועי.

יזם החברה שאני עובד בה אמר לי הבוקר שהוא מחמם ממושכות עם פן את הצמיגים. במיוחד בגלגלים הקטנים של אופנועי הבנים שלו, ולפני שהוא מוריד גלגל הוא מוריד אוויר ויוצא לשלושה סיבובים בהיקף המושב.

לומדים. כל החיים בית ספר.

חנן-ג'יפולוג
29-06-23, 12:53
מזל טוב, מקווה ששמת פנימית הבי דיוטי.
אל תנפח אותו בטון, כן?
אין לי ניסיון באדוונצ'רים כדי לתת לך מספר, אבל בכללי זה הרבה פחות ממה שנדמה לך. ההבדל באחיזה ובנוחות מאוד משמעותי.

כן, הבי דיוטי. בינתיים לא מצאתי הבי דיוטי אחורי-כאמור- מידה נכחדת.
לגבי הניפוח, זו נקודה מעניינת. אחרי הכול, זה אופנוע דו שימושי, ואני מנצל בפועל את היכולת שלו לנסוע גם על הכביש, כמעט בכל סיבוב. אני גם מרכיב בכחצי מהרכיבות.
לנסוע עם קומפרסור ולשחק פעמיים ברכיבה עם לחצי אוויר, אני עוד לא מוכן לזה נפשית.
אז מה כן? לחץ כביש מינוס 20 אחוז ולבנות על שולי בטחון שהיצרן נותן, כך שהצמיג לא יתפוצץ/יהרס מכמה עשרות ק"מ בכביש עם מורכבת?

נדב42
29-06-23, 13:07
יש קפסולות של אוויר דחוס (כמו סיפולוקס מגודל) שמאפשרים לנפח אחרי יציאה מהשטח, אם זה מצדיק לך את העלות. (כי זה חד-פעמי)

מיכה100
29-06-23, 14:15
כן, הבי דיוטי. בינתיים לא מצאתי הבי דיוטי אחורי-כאמור- מידה נכחדת.
לגבי הניפוח, זו נקודה מעניינת. אחרי הכול, זה אופנוע דו שימושי, ואני מנצל בפועל את היכולת שלו לנסוע גם על הכביש, כמעט בכל סיבוב. אני גם מרכיב בכחצי מהרכיבות.
לנסוע עם קומפרסור ולשחק פעמיים ברכיבה עם לחצי אוויר, אני עוד לא מוכן לזה נפשית.
אז מה כן? לחץ כביש מינוס 20 אחוז ולבנות על שולי בטחון שהיצרן נותן, כך שהצמיג לא יתפוצץ/יהרס מכמה עשרות ק"מ בכביש עם מורכבת?
כאמור עדיף שמישהו עם נסיון באדוונצ'רים יענה.
אבל לדעתי מאחר ואתה רחוק מלהתגרזן בכביש (בטח לא עם צמיג קוביות) אז אין סיבה שלא תמצא לחץ ניפוח שהוא פשרה סבירה ביותר עבור הכביש והשטח גם יחד.
ובכל מקרה, שים בתיק משאבת אופניים קצרה דו כיוונית ששוקלת גרם ורבע - הניפוח ממצב שטח לכביש יהיה כנראה מספר חד ספרתי של פמפומים.

חנן-ג'יפולוג
30-06-23, 09:16
חתיכת סאגה, החלפת הצמיג הלכאורה פשוטה הזו.
מה שלא סיפרתי, זה שהצמיג לא עלה עד הסוף על שולי החישוק. כבר היה 0230 בלילה ועייפתי, אז נטשתי את זה.
אתמול בערב חזרתי לזה בכוחות מחודשים. ניפחתי עוד אוויר, הורדתי, דפקתי, סיבנתי, הוספתי עוד אוויר עד גבול האומץ שלי, 75psi. נאדה.
חזל"שתי, קראתי באינטרנט, תיארו כל מיני שיטות וביניהן העלאת הלחץ עד 95 ואפילו 110psi.
הבוקר אזרתי אומץ, ניפחתי ל90 והצמיג התיישב במקום.

יצאתי לסיבוב נצחון.

https://imageshack.com/i/pmbeFFezj

boaz avrahami
30-06-23, 12:59
ב 50 שקל שפענצ׳ר מעכר יהנה. מכול הטוב הזה. המקסימום שאני מוכן זה לפרק את הגלגל מהאופנוע.
ותשקול להתקין מוס בגלגלים.
אנחנו בגיל ובמעמד שיש לנו מספיק כסף לוותר על תענוגות הפנצ׳רים עם כל הכיף שמסביב.

חנן-ג'יפולוג
30-06-23, 13:20
שקלתי/שוקל. להבנתי זה מאוד לא מתאים לרכיבת כביש, ועל אף שזה לא המאפיין העיקרי או החשוב של מה שהאופנוע הזה עושה, אני לא מוכן להוריד את האופציה מהשולחן.

מוטי ג.
30-06-23, 18:45
אני מכיר שצמיגאי רגיל לא נוגע באופנועים.
יש נועל צמיג? אני זוכר שזה מסבך את ההחלפה, חרא גדול.

יזם החברה שאני עובד בה אמר לי הבוקר שהוא מחמם ממושכות עם פן את הצמיגים. במיוחד בגלגלים הקטנים של אופנועי הבנים שלו, ולפני שהוא מוריד גלגל הוא מוריד אוויר ויוצא לשלושה סיבובים בהיקף המושב.

.

הוא שריונר?
במגחים היינו משחררים ברגים בהינע הסופי ויוצאים לסיבוב לשחרר את הקונוסים שמחזיקים את התוף עם הזר מניע.

חנן-ג'יפולוג
30-06-23, 18:55
יש נועל, בגלגל האחורי. נחסך ממני הפעם.

האמת, אופתע מאוד אם בעל מקצוע כלשהו לוקח על זה 50 ש"ח.

אבל הכסף הוא לא העניין. זה היה מועיל עבורי לשחרר קצת חלודה בעניין. בגדול הכוונה שלי היא לא להתעסק עם תקרים בטיול, אלא לקרוא במידת הצורך לאחת מבנות ביתי שיגיעו עם ציוד, או עם נגרר. מארגן בכל זאת קיט תיקון, אולי לטיולים ארוכים ורחוקים יותר.

מוטי ג.
30-06-23, 18:57
ג'יפה שמת? או שלא איך קוראים לזה היום

חנן-ג'יפולוג
30-06-23, 20:17
לא. למיטב ידיעתי זה לא מתאים למהירויות כביש.

GodsFather
30-06-23, 21:57
יש גיפה גם לאופנועי כביש. זה לא מונע סנייק-בייט אבל זה עובד עם חורים קטנים

מוני אורבך
30-06-23, 22:41
אתה יכול להתקין טיובליס.
עובד מצוין, מאפשר הורדת אוויר ללחץ חד ספרתי.
והטוב ביותר, תיקון פנצר מאוד פשוט.
ממש כמו תיקון בגלגל רכב.
מה שכן לא מומלץ לנסיעות ארוכות בכביש.
כעקרון מיועד לשטח בלבז.

בדאלק
01-07-23, 02:46
פנימית שמקבלת מסמר נקרעת לכן שום חומר לא יעזור במקרה של אופנוע
מערכת Tubeliss (זה שם המוצר שמוני התכוון אליו, אין טעות באיות) לא חוקית לכביש ולא בנויה לעבוד במהירויות גבוהות
מוס על DR650 לא יחזיק הרבה זמן גם בגלל משקל וגם בגלל שימוש כביש - החום מהרכיבה על הכביש גומר את המוס. כך או כך המוס הכי קשה לגלגל 21 קדמי מגיע בלחץ שמדמה 15PSI וגם זה יורד עם הזמן, ולרכב עם 15PSI בקדמי בכביש בכל מצב זה לא חוויה ובטח שלא בטוח
אפשרות נוספת היא לגרז (כן לגרז) את הפנימיות ובפרט הקדמית לפני ההרכבה מה שיכול לעזור להמנע מצביטה בשטח, בדרך כלל בקדמי
יש גם אפשרות לעשות טיובלס ביתי מהג'נטים הקיימים עם חומר איטום על הניפלים וסרט אטימה מיוחד של M3, יש סרטונים ביוטיוב, עובד מצויין על אדוונצ'רים גדולים אם העבודה מבוצעת נכון

נ.ב.
ראיתי שאתה משתמש בנועל צמיג אחורי, מציע לך בחום לשים משקולות מולו לאזן את הגלגל, יש סט משקולות יעודיות לשפיצים אצל דוד עלי בכמה עשרות שקלים

איל מ
01-07-23, 10:02
אצלי הdr650 היה הדיילי. ביומיום הייתי נוסע בכביש ובסופי שבוע עובר לגלגלי שטח. זה כולל נסיעות כביש ארוכות (אם הטיול מתחיל בערבה, או ביקורי הורים כרבע שעה צפון צפון מערבית לטבריה*) בהתחלה הייתי מחליף צמיגים כל סופש. מהר מאוד הבנתי שאני חייב סט גלגלים מושלם (כולל דיסקים ורפידות בלם). החלפת שני גלגלים היא קלה ולוקחת רבע שעה כשאתה מיומן.
הנקודה היא לא שחנן צריך שני סטים, אלא דווקא שבסט כביש לא היתה לי משקולת איזון לנועל צמיג, ולא הורגשו רעידות מוגזמות.
*@נמרוד.

חנן-ג'יפולוג
01-07-23, 21:38
https://imageshack.com/i/pn4GrHpUj

בדרך לצור הדסה. חלקים ניכרים מהדרך נראים כמו בצד שמאל של התמונה. היה מאתגר עבורי.

https://imageshack.com/i/pnxU5AWuj

גיא
01-07-23, 22:56
מה זה נועל צמיג ?

מוטי ג.
01-07-23, 22:57
סוג של בידלוק פנימי, מחזיק את הצמיג לחישוק גם בלי אוויר

PW
01-07-23, 23:12
בדרך לצור הדסה
דרך הפטרולים הישנה

גיא
01-07-23, 23:57
סוג של בידלוק פנימי, מחזיק את הצמיג לחישוק גם בלי אוויר

תודה

חנן-ג'יפולוג
04-07-23, 08:45
חתיכת סאגה, החלפת הצמיג הלכאורה פשוטה הזו.
...
יצאתי לסיבוב נצחון.

הנצחון היה זמני. Practice makes perfect - אני מקווה :(

מוני אורבך
04-07-23, 09:27
פתרון סביר, אבל לא מושלם הוא slim או גיפה בעברית.
חורים קטנים הוא סוגר לא רע.
חורים גדולים הוא גם יכול לסגור (לא קרעים כמובן)
אבל הוא צריך משאבה עם ספיקה גבוהה.
או במלים אחרות משאבה חשמלית או משאבת אופנים בגודל מלא.
אחרת ה slim לא יספיק לאתם לפני שהאוויר יצא.
been there done that...

חנן-ג'יפולוג
04-07-23, 09:51
למרות מה שנכתב כאן קודם, חיפשתי באתר של okko, ואני לא מזהה חומר שמוגדר כמתאים לרכיבת כביש עם פנימיות. זה אופנוע שצריך להסתדר גם ב130קמ"ש, בהרכבה. זה לא היעוד העיקרי שלו אצלי, אבל הוא חייב להתמודד עם זה בבטיחות ובנוחות (במסגרת המגבלות המובנות בקטגוריה).

בגדול. עניין התקרים לא זכור לי כמשהו משמעותי כרוכב. אולי אפילו שולי ממש. כשזה מגיע זה ז..ן רציני, אבל זה פעם באף פעם. אז אני לא לחוץ על פתרונות.
ספציפית לאירוע הנוכחי, נתקלתי בקרע באיזור הפנימי של הפנימית. בחניה לאחר כיממה שעברה מתום שלושה טיולים וכ150ק"מ מהרגע שהתקנתי את הצמיג. אין לי הסבר טוב לזה. הגומיה שמגינה מהחישורים, במקומה. אם הייתי קורע את הפנימית בהרכבה זה כנראה היה מתבטא בירידת אוויר מיידית, ולא בהשהייה כזו. לא בטוח.
אין לי מושג. מניח מסיבה סטטיסטית שזה קשור להתקנה ולהסתבכות איתה. החלפתי- בקלות. נקווה לטוב.

מוני אורבך
04-07-23, 10:11
המוצרים הבאם של slime מיועדים לשימוש בכביש מהיר.
אני חושב שמכנסים אותם אחרי שיש פנצר כדי לאטום וכך לתקן.

https://slime.com/collections/emergency-auto-sealant

חנן-ג'יפולוג
04-07-23, 10:19
המוצר היחיד שם לשימוש בכביש הוא לטיובלס.

https://imageshack.com/i/poPaYgf9j

מיכה100
04-07-23, 10:45
ספציפית לאירוע הנוכחי, נתקלתי בקרע באיזור הפנימי של הפנימית. בחניה לאחר כיממה שעברה מתום שלושה טיולים וכ150ק"מ מהרגע שהתקנתי את הצמיג. אין לי הסבר טוב לזה. הגומיה שמגינה מהחישורים, במקומה. אם הייתי קורע את הפנימית בהרכבה זה כנראה היה מתבטא בירידת אוויר מיידית, ולא בהשהייה כזו. לא בטוח.
אין לי מושג. מניח מסיבה סטטיסטית שזה קשור להתקנה ולהסתבכות איתה. החלפתי- בקלות. נקווה לטוב.
פנימיות הבי דיוטי לעיתים כושלות בצורה שתיארת (ממש שבר של הגומי) או באיזור החיבור של הוונטיל.
מסתבר שגומי עבה זה אתגר ייצורי וגם מותגים נחשבים מפספסים לפעמים. פשוט תחליף מותג וקווה לטוב.
בכל מקרה סליים לא עוזר במצב של חתך בפנימית.
מסכים איתך שפנימית הבי דיוטי תקינה ולחץ ניפוח סביר אמורים לתת בסוג הרכיבה שלך ראש שקט, לא צריך להשתגע עם מוסים או טיוביליס.
לשם הפלאוורה מצ"ב תמונה של כשל כזה בפנימית IRC (לפני שנים).
144213

חנן-ג'יפולוג
09-07-23, 13:36
עוד קצת נוסטלגיית סינגלים:
הDR600 שלי. היה אצלי 14שנים, ונמכר, בטעות. היה האופנוע הכי טוב שלי, ובפער אדיר. פה רכוב ע"י אחי ואחייניתי, בטיול בארדון ובנקרות.

https://imageshack.com/i/pnAgusGHj

ehudzeelim
09-07-23, 14:03
אני חושב שזו פעם ראשונה שאני נתקל בסבל קדמי כמו שהיה (ועדיין) אצלי..

144235

מיכה100
09-07-23, 14:26
עוד קצת נוסטלגיית סינגלים:
הDR600 שלי. היה אצלי 14שנים, ונמכר, בטעות. היה האופנוע הכי טוב שלי, ובפער אדיר. פה רכוב ע"י אחי ואחייניתי, בטיול בארדון ובנקרות.

https://imageshack.com/i/pnAgusGHj
רציתי לצקצק על היעדר הקסדות, ואז נזכרתי שברכיבה הראשונה בחיי בנקרות גם אני הורדתי קסדה.
זה גם היה המועד בו יישמתי לראשונה את כלל הברזל לרכיבת שטח: אם יש ספק, תן גז.

boaz avrahami
09-07-23, 16:14
המוצר היחיד שם לשימוש בכביש הוא לטיובלס.

https://imageshack.com/i/poPaYgf9j

למרות הפיתוי להשתמש בקסמים האלו לתיקון תקרים, אף אחד מהם לא באמת יעיל עם פנימית מפני שהעובי והגמישות של הפנימית לא מאפשרים בניה של איטום יציב. גם באוניים עם פנימית זה לא ממש יעיל. אולי וגם זה לא בוודאות בטיובלס.

זה יחזיק במקרה הטוב כמה קמ אבל לנקות את החרא הזה מתוך הצמיג זו עבודה שלא מצדיקה את השימוש בו.
פאסט ודומיו אסון עוד יותר גדול.

https://youtu.be/sYHx6-7oB_I

מוטי ג.
09-07-23, 16:54
אני זוכר לטובה את ה slime, בפנימית של אופנוע הוצאתי מסמר 10, ניפחתי אויר והמשכתי לנסוע.
בטיובלס באופניים זה אוטם נהדר גם בצמיג ישן /יבש וסדוק.
נכון, לנקות את זה אח"כ זה חרא גדול

חנן-ג'יפולוג
10-07-23, 16:58
הצלחתי לדחוס בשישי אימון קצר בעלייה מסולעת עם טיפה דרדרת. זו עלייה של כ150 מטרים, לא קשה, שברכיבה רצופה לא תייצר בעייה לאף מתחיל.

יש בה כמה מדרגות סלע של כ30-50ס"מ, עם מעט דרדרת בתחתיתן. אם מנסים לעבור אותן מעמידה סטטית של האופנוע זה מייצר קושי גם באחיזה של הגלגל, וגם בהגעה עם רגל לרצפה. עברתי אותה פעמיים והכוונה היא לתרגל עוד כמה פעמים עד שהטכניקות ירגישו נוח לגמרי, ואז לעבור למקום מאתגר יותר. שליטה מדויקת בנקודת ההחלקה במצמד, הורדת רגל כשהתחת לצד האופנוע ולא על הכסא, דחיסה רגעית של המתלה האחורי ברגע מתן הכח לגלגל האחורי והחזקת האופנוע סטטי בעלייה בעזרת המצערת והמצמד. את כל אלו לא יישמתי מעולם ומן הסתם גם לא התאמנתי עליהן.

הבכורה התחילה היום ללמוד רכיבה על CRF300, מונמך. מצליחה לעמוד אתו כששתי הרגליים נוגעות טיפה בקרקע, וזה אומר שהיא תסתדר גם עם DR מונמך. הם באותו גובה. הזמנתי רגלית צד מתכווננת מאמזון, ולמדתי איך מבצעים את ההנמכה. יש במנואל המקורי של האופנוע הדרכה כיצד להעביר ספייסרים בתוך המתלה הקדמי והאחורי כדי להשיג הנמכה של כ4ס"מ. זה בא כמובן על חשבון מהלך מתלה ומרווח גחון. אני לא מת על זה, אבל זה מה יש בקונסטלציה הנוכחית.

boaz avrahami
10-07-23, 19:14
זה לא רק הגובה אלא גם הרוחב

Asaf-a
10-07-23, 20:59
עבור הבת ולסגנון רכיבה שתיארת הייתי מחפש ימאהה tw200

מושב נמוך וצמיגי בלון.
תחשוב על אבא של סוזוקי rv50

ehudzeelim
10-07-23, 21:45
עבור הבת ולסגנון רכיבה שתיארת הייתי מחפש ימאהה tw200

מושב נמוך וצמיגי בלון.
תחשוב על אבא של סוזוקי rv50

Sent from my iPhone using Tapatalkהאבא של ה-rv50 זה סוזוקי van van,
הימאהה tw זה הדוד [emoji16]

איל מ
10-07-23, 21:50
הtw היה האופנוע הראשון שלי.
כל עוד לא נוסעים איתו בבוץ....
הבעיה תהיה למצוא אחד שאינו רקוב, ועוד יותר קשה- צמיגים.

חנן-ג'יפולוג
10-07-23, 21:56
מה אתם רציניים? זה נחמד בשביל לעשות צחוקים בפיט. לא הולך להציע לה את זה.
אני ממש לא בטוח שבשנים הקרובות (באוניברסיטה) יהיה לה תקציב לאופנוע משלה, אבל אם יהיה. אאחל לה אופנוע דו"ש נורמלי, בגובה נורמלי. יהיה קשה בנקודות מסוימות והיא תתגבר.

Asaf-a
10-07-23, 21:59
מבחינת נומך, אין לו תחרות

חנן-ג'יפולוג
10-07-23, 22:05
אני בטח לא מגלה כלום לאף אחד, אבל לדעתי מעולם לא חשבתי על זה בעצמי.
מגיע הערב למקום שבו אני מחליט לחזור על עקבותיי, בשביל בשיפוע צד שיורד ממצודת גלאון, ונזכרתי בטיפ שראיתי בסרטון: להתחיל את הסיבוב לכיוון החלק הגבוה של השביל. ככה יש לך מנוע בשביל לתמרן קדימה, וגרביטציה בשביל הרוורס. קלאס באפס מאמץ.

ehudzeelim
14-07-23, 12:59
קצת שפיות144258

חנן-ג'יפולוג
15-07-23, 09:12
זה יום המזל שלי.

https://imageshack.com/i/pnCZPyYzj

https://imageshack.com/i/poqPtZ5Ij

ח"ח לסוזוקי על ערכת הכלים. קטנה, מקיפה, ממוקמת טוב, וזמינה.

https://imageshack.com/i/pozlvFWlj

מוטי ג.
15-07-23, 09:13
וואו, איזה פוקס!
תהנו, יהיה חם מוות היום

מה עם המחרשה הזו מאחור, אתה מחכה שזה יישבר וייקח איתו עוד דברים?

חנן-ג'יפולוג
15-07-23, 10:44
אני בבית. בסה"כ סיבוב של שעתיים ששילב אימון עליות/ירידות ונסיעת שבילים פשוטה. עצירות בצל של עצים, כשרוכבים יש רוח. היה נעים.

המחרשה, לא רואה בעיה איתה. היא עם מספר קטן, ממוקמת הכי גבוה שאפשר, אני לא רואה פגיעות מיוחדת במבנה שלה, בוודאי לא עם סבלים ותיקי צד. בינתיים אני עם תיק צד אחד בלבד, משמאל. נהדר. הימני מחכה לסבלי צד מעלי אקספרס שמתעכבים במשלוח. במצבה הנוכחי היא ממוקמת טוב, המספר מואר, אנכי ולא מזמין שוטרים.
אני גם לא מזמין נפילות עם מה שאני עושה, למרות שהוא נפל כבר פעמיים. אתמול כשנקלעתי לשביל עיזים, והסתבכתי עם עץ נמוך, אז הוא כבה לי ונפל מתחתיי, והיום הוא נפל כשעמד עם הג'ק, על קרקע עם נטייה ימנית, וישבתי עליו לנוח. כן, יצאתי דביל. בכל מקרה, לא נשארו כל סימנים מהנפילות. הוא מוגן באופן סביר. מגן צד למנוע, מגיני ידיות שלמים, ידיות קצרות ומתקפלות ומראות מתקפלות.

חנן-ג'יפולוג
15-07-23, 11:37
הרפתקאה נהדרת, מצולמת וערוכה כדבעי:

https://fb.watch/lO53wlJwsg/?mibextid=Nif5oz

הם עם מחרשות : :rolleyes:

מוני אורבך
15-07-23, 20:06
לכרטיס בריץ יש באצבע רגלו השמאלית יותר נסיון וידע ממה שלי ולך יהיה בכל החיים.
זה בדיוק מה שמטעה בכל הסרטונים הללו.
רוכבים בסדר גודל של כריס עושים ניסים ונפלאות וזה נראה כל כך קל לפשוט.
אבל זה ממש לא !
גם כול ה"הדרכות" האינטרנטיות הם פשוט מטעות.
אנשים מצלמים את עצמם עושים כל מני פעלולים,ואפילו מדברים איך הם עושים זאת...
רק מה שהם לא מספרים הוא שהם עושים זאת כבר שנים.
הם לוקחים רק את הצילומים הכי טובים.
ויש הרבה הרבה מה ללמוד לפני שאתה בכלל מנסה לעשות משהו מורכב.
תתחיל מהפשוט ביותר ותתקדם משם.
שליטה טובה בגז ןבמצערת, תנוחת גוף מתאימה לסיטואציה.
ואז להתאמן הרבה על איזון סטטי
זה הבסיס שחיב להיות מושלם לפני שממשיכים הלאה

חנן-ג'יפולוג
15-07-23, 20:50
לא רמזתי לכל השוואה. גם אין לי שום יומרות בכיוון. כאילו, נופים והרפתקאות, בוודאי. לא עבירות קיצונית ולא קפיצות, לא רכיבה מהירה ולא החלקות וכו'.
לגבי ההדרכות ביוטיוב, אני מוצא את חלקן נהדרות ממש, ורק מצטער שהן לא היו זמינות ככה כשהתחלתי לרכב, בתחילת שנות ה90.
עוד משהו שאני מצר עליו, זה שלא עצרתי אז להתאמן על שום דבר. תיקלתי את מה שנתקלתי בו בדרך, ובזה זה נגמר. זה אומר שמגיעים, למשל, לעלייה הדרומית מנחל ערוגות, כל שלושה חברים תופסים את האופנוע התורן ומעלים אותו, ויוצא מזה שבסוף אתה למעלה ולא למדת כלום.
וזה עוד משהו שאני שמח שאני לא עושה, לפחות בשלב הלמידה: לרכוב עם עוד אנשים.
אני רוכב לבד, מחליט לפני היציאה שהיום אני עובד על עליות בנסיעה איטית. מבצע חזרות עד שמתעייף. עוצר בצל לנוח, או יוצא לשביל פתוח להתאוורר, וחוזר לעליה לעוד סיבוב. ביום אחר מחליט שאני עוצר ומנסה להתחיל לרכוב דווקא בנקודות הכי קיצוניות בעלייה. מנסה פעם בהילוך ראשון ואח"כ חוזר ומנסה בהילוך שני. בכללי, אני מתמקד בלרכוב לאט, כי לרכוב יותר מהר אני כבר יודע, וגם, כשטועים במהירות גבוהה, זה כואב יותר.
למדתי מהדרכה ברשת- Bret-Tkacs- את נושא הפרסה שהזכרתי קודם, למדתי rolling mount and dismount, שזה סתם יותר נוח-לא ממש טכניקת רכיבת שטח, תפעול מצמד תוך כדי השעיית הנטייה הטכנית שלי לרחם עליו ולהימנע מהחלקה, ועוד מגוון משמעותי ונרחב של טכניקות ברכיבת אדוונצ'ר.

ואם מישהו הבין מהרשום עד כאן שנושא העליות הסלעיות והמדורדרות מעסיק אותי, הוא צודק, וזה המקום הראשון שאני מוצא מקום לשפר משמעותית אצלי.
כי בסוף המטרה היא לצאת לטיולים משמעותיים יותר במדבר. סתם לרכוב בשטח אני יודע. בחול, בדשדש, מסתדר טוב. אבל אני יודע שעלייה קצת קשה בשטח יכולה לתקוע אותי ממש כשאני לבד, ללא יכולת לצאת מהשטח, אם גם בדרך חזרה יש עלייה. אז בעבר היו חברים שתמכו ודחפו, אבל אני כבר לא בונה על זה, ובכל מקרה זה פחות פאן מלהצליח לעלות עצמאית. זה גם מגביל את מגוון המסלולים שאני מרגיש נוח לצאת אליהם.
לרדת אני תמיד יכול, על או ליד האופנוע, גם כדורגל מפונצ'ר וכו'...

אגב, אני מגלה שההערכה הראשונית שלי לעשרים רכיבות בשנה מתגלה כתלושה מהמציאות לחלוטין. רק השבוע יצאתי לשש רכיבות. מניח שזה יתמתן בהמשך.

מוני אורבך
15-07-23, 22:39
bret הוא אחז מהטובים ביותר ברשת.
יש הרבה מה ללמוד ממנו.
אבל הוא לא מלמד טכנירות אינדורו אמתיות.
זה מספיק טוב לאדוונצר אבל דע ש ה dr יכול הרבה יותר מזה.
אם זה הכיוון שלך..

אשר לקלץ אין לך מה לדאוג הוא יכול לעמוד בזה.
מכסימום החלפת קלץ היא סיפור מאוד קטו באופנוע.
גם אני נוסע לרוב לבד.
כשאתה נוסע לבד הכול עם הרבה פחות אבק והרבה יותר חד.
אתה עושה מה שאתה רוצה עם אפס פשרות.
יש בזה סיכון, אבל גם הרבה הנאה.
סוג של תרפיה.

מיכה100
16-07-23, 10:08
חברים, זה שאתם רוכבים לבד ומלמדים את עצמכם על סמך סרטוני יוטיוב זה נחמד וכיף, אבל לא באמת בר השוואה לרכיבה עם חבר מנוסה או עדיף מדריך.
רכיבה עם מדריך שמתקן אתכם בלייב ומאתגר אתכם לנסות דברים שלא תעזו לבד, תהיה עשרות מונים יותר משמעותית.
כמו כן רוב הסיכויים שאתם מסגלים טעויות, שיהיה קשה שבעתיים לשרש בהמשך.
רכיבת אימון כזו דורשת תיאום ציפיות וכמובן שהארוע הוא לטובת המודרך ב100%.
אבל לא צריך לרחם על החבר/מדריך: גם עבורו זו חוויה כיפית ובוסט לאגו.
ואפילו לסוציופטים מוחלטים (לא רומז חלילה :cool:), המנוחה בצל יותר נעימה כשאפשר לפטפט עם מישהו..
יאללה תחזרו לרכב לבד, חלילה לא מנסה לרפות את ידיכם :D.

איל מ
16-07-23, 10:26
מסכים איתך כמעט לגבי הכל.
למעט העניין של הישיבה בצל.
רכיבה לבד היא חוויה עוצמתית. ואת השקט שבעצירות אני לא מעוניין לחלוק עם אף אחד.
אני רכבתי תמיד בחבורה נטו בגלל העניין הבטיחותי, שכבר הסכמנו שלא מזכירים כאן.

חנן-ג'יפולוג
16-07-23, 10:40
...אבל לא באמת בר השוואה ....

נגעת בול בנקודה. אין לי צורך להשוות. בגלל שאני לבד, אין לי צורך להשוות רמת רכיבה, וזה לא ממש משנה לי מה הרמה האבסולוטית, כל עוד כיף לי ואני לא נפצע משמעותית (וזה בדיוק מה שהיה ב33 שנים האחרונות) .
אני לא נוסע באבק, או בחום הצהריים, ולא צריך להפסיק או להתחיל רכיבה בשביל אף אחד, ולא לתאם ציפיות. יוצא כשמתאים לי, חוזר כשמתאים, ומנסה מה שמתאים לי. גם פעמיים ביום בעונה הזו. רכבתי המון במשותף, ולמרות שאני לא פוסל לחלוטין, אני לא חוזר לשם מהר כל כך, אם בכלל. קצת לא נעים לסרב לחברים שמבקשים לחזור לרכוב ביחד, או להתעלם באלגנטיות/גסות רוח מהבקשה שעלתה כאן לתאם טיול משותף, אבל אני מתמודד בגבורה :rolleyes: ושומר תוך כדי על התדמית הרעה שטיפחתי לאורך השנים.

אני רואה סרטוני הדרכה מקומיים של כך וכך מסכנים שעומדים באבק ובשמש במעגל בצהרי היום ומחכים לחניך התורן שיסיים תרגול, או שהמדריך יפסיק לדבר/להדגים, ומתמלא רחמים. סבל מזוקק.
לא פוסל הדרכה אישית אחד על אחד, בשעות של טמפ' נעימה. אפילו שוקל ממש בחיוב. לא דואג מאימוץ הרגלים רעים: בכל זאת, אם יש כזה, אז הוא כבר מוטמע יותר מ30 שנה, ולהיפטר ממנו בעוד חודש/חודשיים או בעוד שנה/שנתיים כבר לא ישנה הרבה. בינתיים בכל יום שאני מקדיש לתרגולים אני לומד יותר משנה של טיולים עם חברים.

מוני אורבך
16-07-23, 10:51
מסכים לגבי מדריך. הבעיה היא שאין למצוא אחד כזה.
כל ההדרכות שמצאתי היו באזור המרכז, רובם למוטוקורס.
לנסוע 100 קילומטר ומעלה לכל כיוון עם עגלה, לא מתאים לי.
מה גם שמה שמצאתי היה מאוד מאוד בסיסי (לי בכל אופן).
אם יש כאלו בצפון, אשמח אם יאירו את עיני.

לגבי רכיבה עם חבר מנוסה וכו..
כל האנשים שרכבתי איתם והיו יותר מנוסים ממני לא ידעו לתת לי חוו"ד או עצות איך להשתפר.
רובם למדו במשך שנים לבד או מחברים ועכשיו פשוט מצליח להם.
קשה להם מאוד לפרק איך בדיוק צריך לעשות זאת, מה התנוחה איך לשחק עם הקלץ.
יוצא מזה שאני לא לומד מהם דבר, הם פשוט עולים ואני פשוט נופל (כך היה בהתחלה בכל אופן).
באותה מידה אני יכול להסתכל על חברה באינטרנט שעולים דברים מטורפים וללמוד מהם...
זה בלתי אפשרי.
יוצא שהם מתוסכלים שאני לא מצליח, ואני מתוסכל שאני לא מצליח ואף אחד לא יכול לפתור את הבעיה.
אני יכול פשוט להמשיך ולנסות עד שאלמד או אפצע, אבל זה נראה לי דרך לימוד שגויה.
יוצא מזה שלימוד מהאינטרנט בהחלט יכול לעזור. יש כמה חברה מאוד טובים באינטרנט שלמדתי מהם רבות.
לדוגמה IRC tire USA MOTO https://www.youtube.com/@IRCTireUSAMoto
הוא מדריך מעולה שלמדתי ממנו המון. הלוואי שהיתי יכול לקחת שעורים אצל הבחור הזה.
ממנו למדתי שליטה בקלץ ובגז איזון סטטי ודינמי, תנוחת רכיבה, ירידות תלולות ועליות תלולות ועוד ועוד..
אכן חסר לי מאוד משהו שיסתכל או יצלם אותי כדי שאדע היכן אני טועה.
ביקשתי מחברה שרכבתי איתם והם פשוט לא ידעו מה להגיד, אתה נוסע בסדר רק יותר גז...

מעבר לכל זה, זה לא שאני לא אוהב חברה, פשוט רכיבה לבד הרבה יותר אפקטיבית בניקוי הראש מכל השטויות של היום יום.
וזו הסיבה המרכזית (עבורי) לצאת ולרכב.

יוני5
16-07-23, 10:53
חנן,

1. הלקח היחידי מסיפור הבורג בצמיג זה ללכת למלא לוטו. פעם ראשוניה שאני שומע על כזה מזל.

2. תשקול לקנות בעלי מגדיל תחתית רגלית (לא זוכר אם הוזכר כאן), כבר הרבה שנים אני לא מוותר על זה - דוגמה מעלי, מוצר: 1005005707141397

לגבי רכיבה טכנית, (שאני מקפיד לא לעשות כבר למעלה מ 20 שנה - כי אני שפן), יש משהו אחד שאני חושב שכדאי לשתף - אולי יש מישהו שלא יודע - הדרך הקלה להימנע משפ"צ כשנתקעים בעלייה:
אם אתה עולה עלייה תלולה, כמו דיונה לדוגמה, ונגמר לך הכוח (ובדר"כ נכבה) לפני סוף העלייה,
אתה מוצא את עצמך בזווית תלולה למעלה, כשדי מפחיד ומסוכן להסתובב.
אני במקרים האלה, בהתחלה, הייתי יורד מהאופנוע ומתפעל מהצד.

עד שלימדו אותי את הטריק הבא: כשהאופנוע מדומם, להטות את הכידון לאחד הצדדים, מה שנוח, קצת רברס - על מנת לא להיות ב 90 מעלות לעלייה, ולהתחיל לסובב את הכידון עד הסוף ימינה ושמאלה.
הגלגל האחורי ישאר במקום, אבל הקדמי ירד בכל סיבוב לכיוון הירידה, כאילו האופנוע הוא מחוג של שעון שהיה מכוון לשעה 12, ומתחיל להסתובב לכיוון שעה 3 או 9, תלוי בכיוון שבחרתם.
כשאתם קרובים לשעה 6, ניתן לרדת בכיוון הירידה ללא שפ"צ.

אם תרמתי למישהו - אחלה.

בברכה,
יוני5

חנן-ג'יפולוג
16-07-23, 11:00
טיפ מעולה. גם ההצעה למרחיב.

הטיפ לחזרה מעלייה שכשלה מופיע באחת ההדרכות של Bret Tkacs.

תודה.

חנן-ג'יפולוג
16-07-23, 11:06
לגבי בטיחות: אני די בטוח שכמות הפציעות שנגרמות מרכיבה לבד ואי יכולת להזעיק עזרה נמוכה לעין ערוך מכמות הפציעות שנגרמות עקב לחץ חברתי על רוכבים לבצע דברים שגדולים עליהם, ברכיבה בקבוצה.
וזה לאוו דווקא לחץ ישיר, ברור. מספיק שרוכבים מהר או עוברים מכשול קשה, והלחץ החברתי כבר שם, גם ללא מילים.

יוני5
16-07-23, 11:28
לגבי בטיחות: אני די בטוח שכמות הפציעות שנגרמות מרכיבה לבד ואי יכולת להזעיק עזרה נמוכה לעין ערוך מכמות הפציעות שנגרמות עקב לחץ חברתי על רוכבים לבצע דברים שגדולים עליהם, ברכיבה בקבוצה.
וזה לאוו דווקא לחץ ישיר, ברור. מספיק שרוכבים מהר או עוברים מכשול קשה, והלחץ החברתי כבר שם, גם ללא מילים.

:):):)

זה מסביר בדיוק את המצב שלי:
לא רוכב בחבורה - על מנת לא להגרר לעשיית שטויות כתוצאה מלחץ חברתי.
וכשאני לבד, שוקל בניחותא את היכולות שלי, מגיע למסקנות המתבקשות, ו25 כבר לא נכנס לשטח עם אופנוע

בברכה,
יוני5

מיכה100
16-07-23, 12:01
לא יעזור כלום: אם לא מרחיבים את מעטפת הביצועים אין סיכוי שהיא תגדל.
רכיבה עם חברים גם דוחפת לשם, וגם מעניקה סביבה תומכת אם יש פציעה או (הרבה יותר נפוץ) משהו באופנוע נשבר.
אבל שוב, אני המלצתי על רכיבת הדרכה אחד על אחד אחרי תיאום ציפיות הדוק, לא רכיבת חברים.
ואם יורשה לי להתקטנן, הסכנה ברכיבת בדד היא לא עקב כמות הפציעות אלא המשמעות של פציעה.

מוני אורבך
16-07-23, 12:31
אם יש לך להמליץ על מדריך אחד על אחד (בתשלום כמובן) אשמח לשמוע
ואגב מעטפת הביצועים שלי גדלה משמעותית, ואני לרוב רוכב לבד.
למעשה כרגע אני נמצא במצב נוח לי שמעבר לו לא היתי רוצה לקחת סיכון.
מעבר בולי עץ , בולדרים וכו, לא ממש מענין אותי והוא לא מצב שאתה נתקל בו ברכיבה יום יומית.
אלא רק אם אתה מחפש את המכשולים הללו.
עם זאת תמיד יש מה לעשות יותר טוב ויותר חלק.

מיכה100
16-07-23, 13:16
ההדרכה (הקבוצתית) האחרונה שעברתי, לפני כמה וכמה שנים, היתה עם כפיר לווין מפרו ריידינג.
למרות שכבר החזקתי מעצמי אז רוכב מנוסה בהחלט שיפרתי שם טכניקה ונפלו לי כמה אסימונים, למשל ניצול אבן כקיקר לעליית מדרגה גדולה.
לא יודע לתת המלצה ספציפית, אבל כן אומר שעצם ההשתתפות בהדרכה, אפילו בקבוצה ואפילו עם מדריך בינוני לצורך העניין, מאפשרת התנסות והרחבת מעטפת שפשוט לא תיקרה בשום צורה אחרת.
זכורה לי במיוחד הדרכה עם פאביו פאסולה אי שם באלף הקודם: הוא סימן פטוצ'אטו בשדה שטוח והורה לנו לרכב במסלול ולהגדיל מהירות. טכניקה בסיסית של בלימה, כניסה לסיבוב תוך החלקה, מעבר לגז ויציאה.
זו היתה חוויה אדירה שפשוט הקפיצה לי את הביטחון והיכולת - כולה כמה שעות בשדה שטוח.
זה המקום להודות שהיום אני בשלב בחיים שבו לשמור על רמת הרכיבה זה הישג בפני עצמו.. אני לא מתבייש להיות היחיד בקבוצה שבוחר בצ'יקן ליין או, רחמנא לצלן, להוריד את האופנוע ברגל באיזו מדרגה אכזרית.
אם מישהו מעוניין בהדרכה חברית חינמית, אפשר לקבוע מן טיול אפרוחים שכזה בשבת בבוקר באיזור המרכז. נניח רכיבה על סינגל שטוח יחסית עם מעט אלמנטים באיזור פארק בריטניה. ה"פ.

GodsFather
16-07-23, 14:31
זיו כרמי עושה הדרכות 1:1. לא זול כי הוא כבר לא עלום שם כבעבר אבל הוא אחלה גבר ומדריך צנוע.

גם אריק מ isramoto עושה.ואצלו אפילו אפשר לשכור אופנוע למי שאין וכנל ציוד נלווה.

ממליץ על שניהם מנסיון אישי.

על כפיר שמעתי רק דברים טובים, אך אין לי נסיון איתו, עדיין.

GodsFather
16-07-23, 15:12
יש גם הדרכות חבריות חינמיות בקבוצת adventures בפייס.

מיכה100
16-07-23, 17:58
144090

ניקר לי בראש, שהסמוראים מאותה תקופה באו עם מדבקות בעיצוב דומה.
מדליק שאותה מחלקת עיצוב עבדה עם האופנועים והג'יפים שלהם..144276

ehudzeelim
16-07-23, 22:25
עוד קצת שפיות
ניקוס, חוגג השנה 30 שנות זוגיות עם XT250 דור ראשון.
כבוד..

144280

חנן-ג'יפולוג
21-07-23, 07:25
https://imageshack.com/i/pmrPp5pKj

https://imageshack.com/i/po5pU8Nbj

-->