PDA

צפייה בגרסה מלאה : רישום צמיגי 32 אינץ' ברשיון, ויגו ידני

אלעד הריס
15-06-23, 21:28
אהלן אהלן
מישהו במקרה הצליח לרשום 235/85/16 ברשיון בתקופה האחרונה ומוכן להעביר פרטים(עלויות של "מומחה"+ מספר של אחד כזה)?
תודה מראש
אלעד

הילד
29-07-23, 07:11
אחרי התייעצות עם כמה מוסכניקים שמקושרים למכוני טסט, הבנתי שהבוחנים משווים לאוטודטה ולא משנה מה כתוב ברשיון.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

ehudzeelim
29-07-23, 13:23
אז מה זה אומר במקרה שאני מחליף למידת צמיגים שרשומה באוטודאטה, ולא מופיעה כרגע ברישיון, האם בטסט ישנו את מה שכתוב ברישיון?
ואם אני מתחרט ורוצה לחזור למידה הישנה, שגם היא רשומה באוטודאטה, אז זה אפשרי בלי בעיות?

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

assafy
29-07-23, 14:00
אם ברצונך להחליף מידת צמיגים, אחרי שווידאת שמותר לך לפי הקארדאטה שמוציאים עבורך לפי מספר לוחית הרישוי, עליך להגיע למכון הרישוי ישר אחרי קניית הצמיגים החדשים, והרב בוחן לאחר תשלום עמלה של 30 ש"ח יזין למחשב את המידה החדשה עבור הרכב שלך.
אני מניח שאותו נוהל תקף גם להורדת מידה.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

ehudzeelim
29-07-23, 14:11
הקארדאטה שמוציאים עבורך לפי מספר לוחית הרישוי

תודה, איפה מוציאים את הקאר דאטה? במכון הטסטים?

assafy
29-07-23, 14:18
תודה, איפה מוציאים את הקאר דאטה? במכון הטסטים?

Sent from my SM-J710F using Tapatalkכן.
אתה יכול גם לפנות ליבואן ולבקש את המידע של הוראת הרישום עבור הרכב שלך.
(אני עצמי עשיתי את שני הדברים במקביל).

ehudzeelim
29-07-23, 14:28
תודה רבה

אלעד הריס
03-08-23, 20:45
אחרי התייעצות עם כמה מוסכניקים שמקושרים למכוני טסט, הבנתי שהבוחנים משווים לאוטודטה ולא משנה מה כתוב ברשיון.

Sent from my SM-A525F using Tapatalkתודה, אז מניח שנישאר עם הצמיג קורקינט[emoji1751]

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

שולץ האיום
04-08-23, 06:45

זה עוד לא שמעתי….🤣🤣🤣

גם שוטר שיעצור אותך בכביש יחפש מה המידה באוטודאטה?
לא, אתה תקבל הורדה מהכביש כנראה, ו 1000 שח קנס.

קפוץ למכון הרישוי הקרוב, שיוציאו לך את רשימת המידות המאושרת לרכב שלך ספציפית (לפעמים לאותו הדגם בשנים שונות, או מנועים שונים יש הבדל, אל תשאל אותי למה).
לאחר התקנת הצמיגים החדשים המאושרים, מכון הרישוי ינפק לך במקום רשיון חדש עם המידה החדשה תמורת אגרה של 80 שח אם אני לא טועה.

לא לגשת לטסט לעולם עם מידת צמיגים שונה ממה שכתוב ברשיון, זה פתח לבעיות נוספות, אלא אם כן בקומבינות עסקינן.

- - - Updated - - -

כן.
אתה יכול גם לפנות ליבואן ולבקש את המידע של הוראת הרישום עבור הרכב שלך.
(אני עצמי עשיתי את שני הדברים במקביל).

שים לב

לעיתים יש הבדלים בין הוראת הרישום של היבואן לבין אוטודאטה.
לפעמים באוטודאטה זה לטובתך, כלומר מישהו הכניס עוד מידה.
לכן אני ממליץ להתסמך על אוטודאטה.

הילד
04-08-23, 07:25
זה עוד לא שמעתי….[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

גם שוטר שיעצור אותך בכביש יחפש מה המידה באוטודאטה?
לא, אתה תקבל הורדה מהכביש כנראה, ו 1000 שח קנס.

קפוץ למכון הרישוי הקרוב, שיוציאו לך את רשימת המידות המאושרת לרכב שלך ספציפית (לפעמים לאותו הדגם בשנים שונות, או מנועים שונים יש הבדל, אל תשאל אותי למה).
לאחר התקנת הצמיגים החדשים המאושרים, מכון הרישוי ינפק לך במקום רשיון חדש עם המידה החדשה תמורת אגרה של 80 שח אם אני לא טועה.

לא לגשת לטסט לעולם עם מידת צמיגים שונה ממה שכתוב ברשיון, זה פתח לבעיות נוספות, אלא אם כן בקומבינות עסקינן.

- - - Updated - - -

שים לב

לעיתים יש הבדלים בין הוראת הרישום של היבואן לבין אוטודאטה.
לפעמים באוטודאטה זה לטובתך, כלומר מישהו הכניס עוד מידה.
לכן אני ממליץ להתסמך על אוטודאטה.אני מניח ששוטר יסתכל ברשיון בלבד (לא יודע אם יש לו גישה לאוטודטה)

במכוני הטסטים , מידת הצמיגים שרשומה ברשיון לא רלוונטית אם היא לא מופיעה באוטודטה

כך שגם אם אחותך עובדת במשרד הרישוי, ובטעות היא שינתה לך את מידת הצמיג ברשיון למשהו שלא קיים באוטודטה, אתה תכשל בטסט.

סהכ כתבת את אותו הדבר במילים אחרות
:)

הילד
04-08-23, 07:45
ישנם מספר נק' מפגש בעניין זה עם החוק
1- מפגש אקראי עם שוטר (רישום ברשיון הרכב)
2- מכון הטסטים (אוטודטה)
3- חברת הביטוח במקרה של תאונה עם נפגעים (מה שיעזור לה לשלם פחות)
4- בדיקת פתע של משרד הרישוי (אני מניח שזה אוטודטה)

tooshey
04-08-23, 08:00
במכוני רישוי שונים יש באוטודאטה מידות צמיג שונות להילקס 2002 ומעלה.
בחלק מהמכונים ניתן לרשום מידה 265/70/16 בצורה חוקית ומסודרת.
ניתן להשאר עם הג׳נט המקורי.
אמנם זה לא 235/85/16 שביקשת, אבל זה הרבה יותר טוב מצמיגי הקורקינט המקוריים.
תעשה חיפוש בפורום, מספר חברי פורום כבר ביצעו את השינוי ויש צילום של המסמך מאוטודאטה ושמות המכונים המומלצים.

בברכה, טושי

אלעד הריס
04-08-23, 08:18
במכוני רישוי שונים יש באוטודאטה מידות צמיג שונות להילקס 2002 ומעלה.
בחלק מהמכונים ניתן לרשום מידה 265/70/16 בצורה חוקית ומסודרת.
ניתן להשאר עם הג׳נט המקורי.
אמנם זה לא 235/85/16 שביקשת, אבל זה הרבה יותר טוב מצמיגי הקורקינט המקוריים.
תעשה חיפוש בפורום, מספר חברי פורום כבר ביצעו את השינוי ויש צילום של המסמך מאוטודאטה ושמות המכונים המומלצים.

בברכה, טושיזה מידה מצוינת ואני מכיר שאפשר לרשום אותה, אבל ממה שאני מכיר המידה הזאת לא מתאימה לגאנט מתחת ל7 אינץ'+תצריך כנפונים(אלא אם אני טועה)

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

ehudzeelim
04-08-23, 11:00
במכוני הטסטים , מידת הצמיגים שרשומה ברשיון לא רלוונטית אם היא לא מופיעה באוטודטה

כך שגם אם אחותך עובדת במשרד הרישוי, ובטעות היא שינתה לך את מידת הצמיג ברשיון למשהו שלא קיים באוטודטה, אתה תכשל בטסט.

סהכ כתבת את אותו הדבר במילים אחרות
:)

כשאני ניגש לטסטים, (זה קורה לי די הרבה) הבוחן מסתכל על הצמיג ומשווה לרישיון. גם אם המידה לא רשומה באוטודאטה, איך הוא יידע?
כשהוא רואה שברישיון ועל הצמיג יש אותה מידה, למה שילך לחפש באוטודאטה?

אני לא מתייחס כרגע להשלכות הביטוחיות, או אחרות, רק למעבר טסט.

הילד
04-08-23, 14:48
כשאני ניגש לטסטים, (זה קורה לי די הרבה) הבוחן מסתכל על הצמיג ומשווה לרישיון. גם אם המידה לא רשומה באוטודאטה, איך הוא יידע?
כשהוא רואה שברישיון ועל הצמיג יש אותה מידה, למה שילך לחפש באוטודאטה?

אני לא מתייחס כרגע להשלכות הביטוחיות, או אחרות, רק למעבר טסט.

Sent from my SM-J710F using Tapatalkאם החלפת למידת צמיגים שנראית הגיונית על הרכב , כנראה שיסתפקו ברשיון.
אבל 235/85/16 לא בהכרח נראה הגיוני על היילקס 2004 (תלוי בבוחן) ואז התוכנה תקבע.

נגיד שאני נכנס לטסט עם צמיג 35 , וזה גם מה שכתוב ברשיון. מה אתה חושב שהבוחן יעשה?

אגב , זה אותו הדבר לגבי הגבהה. באחד הטסטים שעשיתי, הבוחן מדד את המרחק מהטבור לכנף והשווה לתוכנה. הרכב נראה לו גבוה מידי ולא עניין אותו שברשיון כתוב שיש הגבהה.

זה מהנסיון שלי. אם מישהו מכיר מכון שהבוחנים שם מעבירים את הרכבים בקלות , זה משהו אחר.

תסתכל בתמונה, זו מידה גבולית על הרכב הזה. על ויגו זה נראה יותר הגיוני144434

ehudzeelim
04-08-23, 16:18
אם החלפת למידת צמיגים שנראית הגיונית על הרכב , כנראה שיסתפקו ברשיון.
אבל 235/85/16 לא בהכרח נראה הגיוני על היילקס 2004 (תלוי בבוחן) ואז התוכנה תקבע.

נגיד שאני נכנס לטסט עם צמיג 35 , וזה גם מה שכתוב ברשיון. מה אתה חושב שהבוחן יעשה?

אגב , זה אותו הדבר לגבי הגבהה. באחד הטסטים שעשיתי, הבוחן מדד את המרחק מהטבור לכנף והשווה לתוכנה. הרכב נראה לו גבוה מידי ולא עניין אותו שברשיון כתוב שיש הגבהה.

זה מהנסיון שלי. אם מישהו מכיר מכון שהבוחנים שם מעבירים את הרכבים בקלות , זה משהו אחר.

תסתכל בתמונה, זו מידה גבולית על הרכב הזה. על ויגו זה נראה יותר הגיוני144434

אם לבוחן יש ספק, אז כן ברור.
בתחום הנורמלי לא במידות קיצוניות, למשל התמונה של ההיילקס שהעלית, אם הצמיגים רשומים ברישיון, קשה לי להאמין שהבוחן ילך לאוטודאטה
אבל אולי אני סתם אופטימי.

סער
05-08-23, 22:37
לויגו 2008 ידני 2.5 4X4 דבל-קבינה, עפ"י הקארדאטה שהוצאתי במכון:
- ה"קורקינט" המקורי - 205R16
- 255.70.15 על ג'אנט 15x6 קוד 110/112S
- 265.70.16 על ג'אנט 16x6 קוד 112S באינצ'ים זה יוצא 30.6/10.4/7.3
(לי נשמע שצמיג 265 על ג'אנט ברוחב "6 זה קצת רחב מדי, ועדיף ג'אנט 16 רחב יותר, אבל זה מה שכתוב בקארדאטה. לא בטוח שבודקים בטסט את רוחב הג'אנט...) וכן יצריך הוספת כנפיים כדי שהצמיג לא יבלוט החוצה.

אתר מומלץ להשוואת מידות צמיגים (תוספת גובה, שינויי מד מהירות וכו') - www.tiresize.com (http://www.tiresize.com)

-->