PDA

צפייה בגרסה מלאה : פסולת בניין וגזם בחצר בית פרטי

moshe_levy
10-06-23, 12:44
האם חוקי לזרוק פסולת בניין וגזם וכל הבא ליד בחצר/ גינה בבית פרטי?
זה פשוט לא נעים ומוגזם.
תמונות מצורפותhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230610/cb35454a4124fa2225ba9a9c78ceee32.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230610/b05fc9cc8d56953160c33d916d44e41b.jpg

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

erezgur
10-06-23, 13:04
אתה מתכוון להשלכות פסולת לבניית של מישהו אחר?

נכתב מהנייד

OFF-RoaD
10-06-23, 13:10
חצר שלו, זכותו.
אתה יכול להתלונן לרשות על מפגע תברואתי, נחשים וכו, אם הם רשות רצינית הם יטפלו בזה.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

moshe_levy
10-06-23, 13:11
לא זה האדם שהחצר שלו משפץ את אחד הדירות שיש לו ושופך את הפסולת בחצר שלו, גודלים עשבים וקוצים אחרי החורף הוא מביא פועל מנקה את הגינה ( אם אפשר לקרוא לזה ניקיון) ופשוט מוסיף לערימה של הפסולת בחצר שלו, ובנוסף כל מה שרק ניתן לאסוף ולאגור ( מישהו אמר אלטעזכן) כמו שניתן לראות בתמונות: דלת של מקלחון, צלחות לווין גדרות ישנות, גלגלון כיבוי גמור, תנור אפיה ש"אכל כבר כמה חורפים ועוד מי יודע מה.
השאלה כמה זבל אפשר להעמיס בחצר הפרטית שלך עד שמתחיל להיות מפגע סביבתי.

ד ו ר ו ן
10-06-23, 13:29
תצרף גם דרישת בדיקה לתוך הבית?

אולי זה פיסול סביבתי?
חצר שלו, שחרר.

GodsFather
10-06-23, 13:32
שאלה לפיקוח בעיריה/מועצה. הם יגידו אם בסמכותם. תלוי גם ברמת ההפרעה (זיהום, סכנה לציבור וכד').

מסיפור אישי שלי של הומלס שהתנחל במגרש עפר בבעלות פרטית צמוד לבניין שלי, לעיריה ולמשטרה אין סמכות שם, כל עוד בעל המגרש לא מתלונן ומבקש סיוע.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

asafk
10-06-23, 14:21
למזלנו לא השכנים ולא הרשות יכולים לקבוע מה מותר או אסור לאסוף בחצר.
יש מי שבעיניהן מכוניות אספנות בשלבי בניה ופירוק הן לא יותר מערמת גרוטאות. וג'יפ עם בוץ הוא לכלוך.

אסף.

moshe_levy
10-06-23, 14:55
בחייאת אסף מה ההשוואה בין מכונית בשיפוץ לפסולת...אשקרה פסולת של שיפוץ, וערימות לא מבוטלות בכלל לא נכנס לחיים של האנשים אבל זה גובל במזבלה וזה כבר שנים נערם ונערם לא שזה התחיל להפריע לי ברגע הראשון, אבל עד מתי וכמה....?
ודורון... דרישה לבדק בית.....?!
זה למה הכל אצלנו במדינה נראה ככה במדינות נורמליות לא הכללללל מותר רק "חלק", שים רכב בגראז' תשפץ, תבנה תאחסן אבל בצורה שאתה לא פוגע בכל מי שמסביבך, זה חיסכון של מכולה ו-2 פועלים.

Asaf-a
10-06-23, 14:55
גדר גבוהה ואטומה, ושהוא והדיירים שלו שיחנקו בתוך הפסולת שלהם.

GodsFather
10-06-23, 15:42
גדר גבוהה ואטומה, ושהוא והדיירים שלו שיחנקו בתוך הפסולת שלהם.עד שהפסולת שלהם תהיה בית גידול למזיקים שבשמחה ידלגו לבית שלך. או חומר דליק ומזהםשיגיע לבית שלך. או גם וגם.

asafk
10-06-23, 16:29
אני מנסה לומר שהסטנדרט של כל אחד מאיתנו שונה.
וכן..... השכנים התלוננו על זה שיש לי גרוטאות בחצר.
השכנים מהצד השני התלוננו על זה שיש פרי על העצים. (זה עושה ריח).
בקיצור.... מפגע תברואתי הוא בעיני מי שיכול לקבוע קריטריון ברור ולא בעיני השכן האקראי. יש בית גידול לחולדות ונחשים? זה מפגע. לפני זה - זו החצר שלו ושיעשה שם מה שהוא רוצה.

אסף.

איל מ
10-06-23, 17:06
זבל של אחד הוא זהב בשביל אחר.
יש פה באתר לא מעט חברים שיש אצלם ציוד שמשמש למטרות שונות, שהיה זרוק אצלי בחצר במשך תקופה.
בכל זמן נתון יש ג'אנק כזה או אחר בחצר שלי.
בעיני, כל מי שממלא את החצר שלו בשיחי נוי ומערכות השקיה שמביאים ערימות של יתושים, וכתלות בסוג הצמחיה, גם עכברים ונחשים, הוא מפגע הרבה יותר בעייתי כשהוא צמוד לחצר שלי.
אז מה? אני אגיד לאנשים שאסור להם גינה יפה?
זה לא שיש כאן מטרד ריח או רעש.
מה השלב הבא? להכריח אנשים מכוערים להסתובב עם בורקה, כי זה לא נעים בעין?

nir.samo
10-06-23, 17:11
בקיצור נסה ללכת על מפגע תברואתי ולא אסתטי (ואני ממש מזדהה איתך - אולי אפילו הייתי מציע לו עזרה בלפנות את זה).

ד ו ר ו ן
10-06-23, 17:35
בחייאת אסף מה ההשוואה בין מכונית בשיפוץ לפסולת...אשקרה פסולת של שיפוץ, וערימות לא מבוטלות בכלל לא נכנס לחיים של האנשים אבל זה גובל במזבלה וזה כבר שנים נערם ונערם לא שזה התחיל להפריע לי ברגע הראשון, אבל עד מתי וכמה....?
ודורון... דרישה לבדק בית.....?!
זה למה הכל אצלנו במדינה נראה ככה במדינות נורמליות לא הכללללל מותר רק "חלק", שים רכב בגראז' תשפץ, תבנה תאחסן אבל בצורה שאתה לא פוגע בכל מי שמסביבך, זה חיסכון של מכולה ו-2 פועלים.

כן.
מה אכפת לך איך הוא חי?
דוגמא לאן זה מגיע.
חבר רצה לבנות בית עץ לילדים.
צבר חומר גלם עצים ומשטחים כדי להתחיל פרויקט כשיש זמן.
לקח קצת זמן, בכל זאת בנאדם עובד.
שכנים זקנים פנסיונרים טרחנים עם המון זמן פנוי החליטו שזה צבירת פסולת בחצר (לא טרחו לפנות לחבר).
אחרי שהבינו שאין תקנה שאוסרת את זה, התלוננו למשכיר הנכס שהדיירים אוגרים זבל ומלכלכים את הנכס.
למזל החבר, משכיר הנכס מכיר את השכנים על משל ״עוד מגן הילדים הם היו נודנדיקים״.

ע״ע “גינת בר” של מאיר שליו שכתב בצורה הומוריסטית על כמות הפעמים שאנשים חשבו שהבית שלו נטוש בגלל צמחי הבר בחצר.
והוא בכלל מתעב פרחי משתלות מלאכותיים.

אגב, גם לנחשים זה לא רלוונטי.
הם מחפשים אוכל, לא גרוטאות.
אם כבר תשמח שהם ישארו אצלו.

מבין שזה לא נעים בעין מהחצר שלך, אבל שחרר.
זה עניין שלו.
הכי הרבה תגביה את הגדר עם ברזנט שלא יפריע בעין.

אצל חבר בקנדה הנאורה והמודרנית, אם אתה מתקרב לגרוטאות בחצר של השכן תיתקל בקנה של רובה ציד.

ehudzeelim
10-06-23, 18:22
חבר רצה לבנות בית עץ לילדים.
צבר חומר גלם עצים ומשטחים כדי להתחיל פרויקט כשיש זמן.
לקח קצת זמן, בכל זאת בנאדם עובד.
שכנים זקנים פנסיונרים טרחנים עם המון זמן פנוי החליטו שזה צבירת פסולת בחצר (לא טרחו לפנות לחבר).

לי קרה מקרה דומה, אבל הקדמתי תרופה למכה (כך לפחות חשבתי); היתה לי ערימת קרשים, אמרתי יאללה נבנה מהם בית עץ.
מה אתם חושבים, על בית העץ לא התלוננו? [emoji57]
לפות"ש אני אומר, אפשר (וצריך) להבין אותך, לא כתבת אם פנית אל השכן או איך פנית, אז אני כותב משהו תיאורטי. אם להתעלות לרגע מעל המסקנה "מי צודק" ו"מה אומר החוק", חשוב לזכור שבסוף הפתרון לכל הבעיות האלה צריך להגיע מתוך הבנה ורצוי בחיוך, ולא מתוך כעס ועצבים. ריבים עם שכנים זו צרה צרורה ולרוב שני הצדדים יוצאים מופסדים. החוכמה היא להבין זה את זה כמה שיותר, זה כמובן נכון גם מהצד של השכן.
לפעמים זה קשה עד בלתי אפשרי, אבל שווה לנסות. לעיתים יש הפתעות..

143993

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

MashberNafshi
11-06-23, 10:39
דוגמאות מתוך חוקי עזר עירוניים:

143994

143995

143996

GodsFather
11-06-23, 16:10
חוק עזר עירוני הינו פרטני לעיר ספציפית, אני טועה?

מירון רביץ
11-06-23, 18:25
שלום,
כאיש מקצוע על פי התמונות שהעלתה בהחלט יש מקום שהרשות העירונית תכנס לתמונה על ידי התברואן העירוני בשיתוף הפיקוח העירוני.
ויש בכוחם לפעול על מנת להביא את בעל הנכס לסילוק הפסולת הקיימת במקום.
תתחיל בזה שתפתח פנית מוקד על מפגע תברואתי המביא מזיקים, נחשים ויתושים.
דרך אגב לנושא גרוטאות רכב על פי חוק שמירת הניקיון (ברוב הרשויות הוא זהה), מותר לאדם להחזיק בחצר ביתו גרוטאת רכב.

MashberNafshi
11-06-23, 18:26
לא בצעתי חיפוש על כל הרשיות המקומיות.
מצאתי חוקי עזר תואמים במס׳ רשויות לא מבוטל.

ד ו ר ו ן
11-06-23, 22:04
אם לסכם את האירוע,
החצר של השכן לא מסריחה, לא מאכסנת חומרים מסוכנים או עיסוק לא לגיטימי, והפעילות שלו לא חורגת מגבול החצר.
ת'כלס מה שמפריע לך זה שהשכן לא עומד בסטנדרטים הויזואליים של ניראות החצר כפי שאתה רואה לנכון, ועל כן, אתה מנסה למצוא טיעון חוקי כדי לגרום לשכן לעמוד בסטנדרטים שלך, במובהק בשונה מאורחות חייו.

מעצם זה שהעניין מפריע לך, אני מניח שאתה מתכוון לגור שם, ולא לעבור בקרוב.
זה אומר שהוא יישאר שכן שלך עוד לא מעט זמן, וצפוי לכם הרבה זמן יחד.

יש לי הרגשה שאם תעצים את האירוע, כייף לא יהיה לך בהמשך מהשכן, וקצת בצדק (לדעתי).

גלעד .ג.
11-06-23, 23:27
דורון כתבת יפה, אני איתך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אומי5
12-06-23, 09:44
דרך אגב לנושא גרוטאות רכב על פי חוק שמירת הניקיון (ברוב הרשויות הוא זהה), מותר לאדם להחזיק בחצר ביתו גרוטאת רכב.

וערמות של חלקי רכב? וגלונים של שמן? וארגזים של ציוד טיולים שנראה לשכן כמו ג'אנק? וקרשים למדורה? וקרשים לדק שיום אחד תבנה?
איפה עובר הגבול בין רכב לבין מפגע?
כל אחד חושב שהסטנדרט שלו זה הגבול התחתון, גם אני הייתי מתבאס מחצר כזו מול הפרצוף, אבל אני לא חושב שזה ענייני כל עוד זה לא עובר אלי בתצורת מזיקים או ריח.

-->