צפייה בגרסה מלאה : עזרה בקניית נגרר
הי אני צריך עזרה בבחירת נגרר.
אני רוצה לקנות נגרר לפי הקריטריונים הבאים:
נגרר על ידי פרייבט
נועד להובלת ציוד כללי (נניח תכולת דירת סטודנט, חומרי בניה, כאלה) - כך שעדיף עם מסגרת כלשהיא
יש אורך ה"סטנדרטי"? מבחינת רוחב אני מבין שיש מגבלה של רוחב הרכב הגורר.
יש סיבה מיוחדת לקנות דווקא חדש?
יש משמעות לגיל העגלה או יד (נניח עגלה של 20 שנה יד 5 לעומת 2021 יד 1)?
משהו מיוחד לבדוק בקניה?
וגם - כמה בערך עולה להתקין תפוח על הפרייבט?
האם הבירוקרטיה של שינוי ברשיון מסובכת?
תודה
חמי
עלויות משתנות בין רכב לרכב, אבל סדר גודל של 3000 בערך.
לגבי הנגרר, יש הרבה נגררים שקנו אנשים פרטיים ובאמת הובילו פה ושם ספה של האחיינית. ויש כאלו שעבדו פול טיים אצל קבלן.
הגיל לא באמת קריטי, תמצא אחד שמור ובגודל המתאים, לא משנה היד והותק.
גיל העגלה רלוונטי מאוד כשיש לה בלמים (אישורי ברקסים לפני טסט וכו)
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הייתי ממליץ לך לחפש משומש , קודם כל תתקין וו גרירה , תראה מה המשקל המותר שהרכב שלך מקבל , אחרי זה תמשיך בחיפוש .
שים לב שיש 2 משקלים , 1 משקל מותר לעגלה ללא ברקסים , 2 משקל מותר לעגלה עם ברקסים , בדרך כלל זה 750\500 קילו ללא ברקסים בעגלה וטון + עם ברקסים המשקל הזה הוא מאד קריטי כי בחלק מהרכבים זה טון וחלק זה יכול להגיע ל2 טון , אתה יכול לגרור רק עגלה מתחת למשקל המותר ברכב שלך.
לגבי עגלה משומשת , יש הרבה עגלות שמשתחררות מהרייזרים והטרקטורונים בנות 3-4 שנים במחירים נוחים, הרייזרים מתרחבים ומתארכים כל כמה שנים והעגלות הישנות לא ממש מתאימות , אז הרבה חברה מחליפים עגלות בהתאם לצרכים , לכל עגלת רייזרים עם מסגרת אתה יכול להוסיף לה דיקט ימי מסביב כדי להפוך אותה לסגורה.
מאוד לא פשוט למצוא עגלה לפרייבט, אלא אם תתפשר מראש על 450/500 בלבד.
כי השונות החוקית בין פריבטים מאותה קטגוריה גדולה מאוד, ונושא הברקסים לא מפשט הנושא.
אם אתה הולך להישאר עם אותו רכב לתקופה ארוכה אז תתחיל עם הבנת המגבלה שלו, עם ובלי ברקסים, כי גם אם העגלה 750 קג ריקה אסור לך לרתום אותה לרכב שמורשה נניח עד 500.
אך אם אתה מתכנן להחליף הרכב ועוד לא יודע לאיזה רכב בדיוק, אז כדאי להמתין.
כמה דוגמאות:
קורולה חדשה מוגבלת ל450 קג עם ובלי ברקסים
פורסטר2015 750 עם ובלי ברקסים (משתנה משנה לשנה, יש שנים עם ערכים אחרים).
פורד פוקוס2021 720 בלי ברקסים, 1500 עם ברקסים!!
אגב, אם אין לך חברים אז לאחר שתקנה עגלה יהיו לך פתאום הרבה חברים חדשים…ואם תקנה טנדר אז בכלל תהיה פופולרי….
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש הרבה בלוחות במחירים לא הגיוניים, עדיף ללכת לרכוש חדשה, עם אחריות במידות והמשקלים המתאימים
חנן-ג'יפולוג
02-04-23, 18:44
קח בחשבון שהעגלות הקטנות, שהמתלה שלהן הוא מוט פיתול עטוף בגומי בתוך פרופיל ריבועי, אם הגומי הזה נגמר, אתה צריך להחליף סרן קומפלט, וזה מגיע בקלות למחיר שגבוה מחצי עלות של נגרר.
יש הרבה בלוחות במחירים לא הגיוניים, עדיף ללכת לרכוש חדשה, עם אחריות במידות והמשקלים המתאימים
ראיתי ביד 2 החל מ 5000 ועד 15000. לא יודע אם זה לא הגיוני.
- - - Updated - - -
קח בחשבון שהעגלות הקטנות, שהמתלה שלהן הוא מוט פיתול עטוף בגומי בתוך פרופיל ריבועי, אם הגומי הזה נגמר, אתה צריך להחליף סרן קומפלט, וזה מגיע בקלות למחיר שגבוה מחצי עלות של נגרר.
יכול לצרף דוגמא שאדע לזהות?
מאוד לא פשוט למצוא עגלה לפרייבט, אלא אם תתפשר מראש על 450/500 בלבד.
כי השונות החוקית בין פריבטים מאותה קטגוריה גדולה מאוד, ונושא הברקסים לא מפשט הנושא.
אם אתה הולך להישאר עם אותו רכב לתקופה ארוכה אז תתחיל עם הבנת המגבלה שלו, עם ובלי ברקסים, כי גם אם העגלה 750 קג ריקה אסור לך לרתום אותה לרכב שמורשה נניח עד 500.
אך אם אתה מתכנן להחליף הרכב ועוד לא יודע לאיזה רכב בדיוק, אז כדאי להמתין.
כמה דוגמאות:
קורולה חדשה מוגבלת ל450 קג עם ובלי ברקסים
פורסטר2015 750 עם ובלי ברקסים (משתנה משנה לשנה, יש שנים עם ערכים אחרים).
פורד פוקוס2021 720 בלי ברקסים, 1500 עם ברקסים!!
אגב, אם אין לך חברים אז לאחר שתקנה עגלה יהיו לך פתאום הרבה חברים חדשים…ואם תקנה טנדר אז בכלל תהיה פופולרי….
ויש את יונדאי I35 (לא הגיפון) 300 בלי ברקסים ו300 עם ברקסים :D , בגלל זה המלצתי לו קודם כל לעשות וו גרירה ולהבין מה הרכב שלו יודע לעשות .
אני היום קונה רכב רק אם היכולות גרירה שלו מתאימים לי , גם הליסינג של האשה בהתאם , היא בוחרת רכב עם וו גרירה ובמשקלים שאני צריך.
- - - Updated - - -
יש יתרונות בקניה מיד 2 , אתה רואה את העגלה , אצל רוב היצרנים זו הזמנה מראש ויש המתנה וגם לפעמים אתה לא מקבל מה שהזמנת , מניסיון.
ותמיד אפשר להתמקח , פשוט זרוק להם את המחיר שאתה מוכן לקנות אם כן סבבה אם לא ....
חנן-ג'יפולוג
02-04-23, 20:38
https://imageshack.com/i/pomppfytj
ועצה מעולה שנתן לי פעם oferc
עגלה משומשת, לך תשקול אותה ריקה טרום הקניה, אתה עלול להיות מופתע…המשקל העצמי עשוי להיות הרבה יותר ממה שמוצהר והעגלה פלוס מטען תחרוג מרשוי העגלה/רכב.
ועוד משהו, אל תקנה נגרר ספורט
אכן כנראה אחליף את הפרייבט בחודשים הקרובים, אז נראה לי שאחכה לרכב הבא.
תודה לכולם בנתיים
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.