PDA

צפייה בגרסה מלאה : שרשור התייעצות שיפורים ושפצורים לרנגלר JL

assafy
01-12-22, 21:08
בעקבות אמרה של הזמר הידוע והאהוב אבי ביטר אני פותח כאן שרשור התייעצויות לבעלי רנגלר JL.
נתחיל עם שני דברים קטנים: איך מונעים מכל עובר אורח סקרן לפתוח את מכסה המנוע והיכן לעזאזל מניחים את כף רגל שמאל?
המלצות למוצרי אפטר מרקט שפותרים את העניין יתקבלו בברכה.

KOOKE
01-12-22, 21:23
אסף ראה התגובה שלי בשרשור האחר.
תפנים אותה.

שני המוצרים שאתה מחפש קיימים באמאזון - מנעול מכסה מנוע מתחלק בגדול לשתי קטגוריות- האחת סוגי מנעולים שונים שמחליפים את הסוגרים הקיימים בכאלו עם אופציית נעילה. לטעמי פחות מומלץ ויותר מסורבל לפתיחה. הקטגוריה השנייה היא מנעולים שמותקנים בחזית הרכב ונועלים עם פין את מכסה המנוע כשהמפתח נמצא מאחורי הגריל.

לגבי רגל שמאל - יש מוצר פשוט וזול יחסית שנקרא "דוושה מתה" שמתחבר לצירי דלת הנהג באנגליזית -dead pedal

assafy
01-12-22, 21:40
קוקי ממשיך את הדיון בעקבות ההערה שלך בשרשור האחר. אכן זו עצה מצויינת וזו היתה כוונתי.
כרגע אפילו לא רץ להגבהה ומתכוון לא לקפוץ לטיולים סופר אגרסיביים אלא מה שעשיתי עם הלנדקרוזר.
בזחילה מתחת לרכב ובחינה של הגחון נראה לי שאפשר גם להמתין עם נושא המיגון ולראות מה צריך אם בכלל. להבדיל מSUV המכלולים הרגישים די גבוהים מעל הסרנים וצריך להשגיח בעיקר על הביצים שהם הנקודות הנמוכות.
תקן אותי אם אני טועה.

nirs
01-12-22, 22:03
ברוכים הבאים לשוק האפטרמארקט הגדול בעולם. יש כל מה שאתם יכולים לחשוב עליו ויותר, בכל הגדלים המינים והאיכויות.
ספציפית לשאלותיך, וכמו שכתב שלמה, מנעול בחזית עדיף.
לגבי דוושה מתה, לא מצליח להבין איך גם ב JL ויתרו על אביזר כלכך חיוני (שאגב מתחבר ב- 2 ברגים שאחד מהם הארקה, אז לשים לב בסגירה).
אני בזמנו חרשתי את היוטיוב לקבל רעיונות לשדרוגים….

לגבי מיגונים, ממש שאין צורך ״לרצף״ את תחתית הגיפ. מיגונים מינימלים בהחלט מספקים.
שים לב שלרנגלר זוית בטן איומה ובלי הגבהה הוא מרבה לגרד את מיכל הדלק. הגבהה של 2״ זה המינימום הנדרש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אבי ביטר
01-12-22, 22:44
תופס טרמפ וגם משתף התלבטויות ראשונות.

גם אצלי הוא בגובה המקורי, ולא ממוגן.

האמת, כרגע הנסיעה בכביש ממש אבל ממש הפתיע אותי לטובה, גם בעיר, וגם מחוץ באיזורי ה 120-130 קמש.

הרבה פחות רועש ממה שחשבתי, ולמעשה אני כמעט בטוח שהפאגרו BK שלי (משאית דיזל קטנה) הייתה יותר רועשת בגלל המנוע.

אני בטוח שהגבהה תהרוס את העניין הזה, השאלה בכמה?

גם אני הצצתי מתחת ושמתי לב שהכל מסודר נכון, ולא נראה פגיע חוץ מהמיכל דלק, הוא בהחלט עלול לחטוף.

לי נראה שהרכב ממש מבקש הגבהה של 2.5״ שיהפכו ל 2״ חוקיים. אבל אני ממש מתבאס להרוס את ההתנהגות.

הרכב לא מוגבה, אבל עם בולמים חליפיים ממש איכותיים, אני יכול להחליף רק קפיצים ולהגביה.

לגבי מיגון (עוד משקל ועוד חום שם למטה), אני גם לא יודע.

לא מתכוון לעשות שטח קשה ממש, זה לא מושך אותי, אבל כל המעלות המפורסמים בנגב ככה בכיף על הדרך.

זהו בינתיים.

אהה, הזמנתי כבר אנטנה חליפית באמזון, משהו קצר והגיוני יותר מהשוט המצליף הזה.

נמרוד
02-12-22, 08:27
תופס טרמפ וגם משתף התלבטויות ראשונות.

גם אצלי הוא בגובה המקורי, ולא ממוגן.

האמת, כרגע הנסיעה בכביש ממש אבל ממש הפתיע אותי לטובה, גם בעיר, וגם מחוץ באיזורי ה 120-130 קמש.

הרבה פחות רועש ממה שחשבתי, ולמעשה אני כמעט בטוח שהפאגרו BK שלי (משאית דיזל קטנה) הייתה יותר רועשת בגלל המנוע.

גם אני הצצתי מתחת ושמתי לב שהכל מסודר נכון, ולא נראה פגיע חוץ מהמיכל דלק, הוא בהחלט עלול לחטוף.

לי נראה שהרכב ממש מבקש הגבהה של 2.5״ שיהפכו ל 2״ חוקיים. אבל אני ממש מתבאס להרוס את ההתנהגות.

הרכב לא מוגבה, אבל עם בולמים חליפיים ממש איכותיים, אני יכול להחליף רק קפיצים ולהגביה.

לגבי מיגון (עוד משקל ועוד חום שם למטה), אני גם לא יודע.

לא מתכוון לעשות שטח קשה ממש, זה לא מושך אותי, אבל כל המעלות המפורסמים בנגב ככה בכיף על הדרך.

זהו בינתיים.

אהה, הזמנתי כבר אנטנה חליפית באמזון, משהו קצר והגיוני יותר מהשוט המצליף הזה.אז אולי פשוט תסע ותטייל ותשקיע את הזמן באלבום חדש עבורינו המעריצים?

אבי ביטר
02-12-22, 08:46
זה מה שאעשה - אטייל.

לגבי אלבום חדש, עזוב, התקשורת זבל. לא מפרגנת. תראה מה קורה עם עומר אדם.

אבל בקולנוע, עוד לא סיימתי, חכה חכה

הדסופה
02-12-22, 09:26
בקולנוע ובשווארמה

KOOKE
02-12-22, 10:43
לגבי מיגונים - הרנגלר שלי (אומנם מוגבה מאד וצמיגי 35) לא ממוגן בתחתית בכלל למעט מכסי דיפרנציאל הבי דיוטי.

אפילו מיכל הדלק שזו הנקודה הנמוכה ביותר שמפריעה בזוית הבטן לא ממוגן אלא מסתפק במיגון המקורי של החברה. כן הוא קצת חטף והוא כבר לא ישר אבל לא נורא.

מה שלדעתי כן חובה בעיקר ברנגלר הארוך - מגיני סף - ברוביקון יש מגיני סף מקוריים לא רעים שאפשר בעלות נמוכה לשדרגם ע"י הוספת צינור קטן לכל האורך. בשאר הדגמים חובה.

בתמצית - מיגוני דיפ' חובה, מיגון סף חובה, מיגון מיכל דלק מומלץ אבל לא ממש חובה מה גם שמקטין עוד יותר את זוית הבטן.

כמו שאמרו קודמיי - הגבהה מינימלית של 2.5 אינצ' ממש חובה. זוית הבטן בארוך נוראית.

הגבהה של 2.5 אינצ' כמעט ולא תשפיע על התנהגות הרכב בכביש אם היא נעשית עם קפיצים ובולמים איכותיים ואם מכווננים נכון את מערכת המתלים ובעיקר את מוט הפנארד- או שמחליפים המוט למוט מתכוונן או שמנמיכים את תושבת מוט הפאנארד כדי לשמר גיאומטריית המתלה הקדמי.

שוב תתחדשו שניכם ושוב קחו את הזמן באין סוף אפשרויות שיפור - זה ממכר מניסיון....

grand
02-12-22, 11:10
2.5 אינץ לדעתי מיכל הדלק יחטוף הרבה, אני עם קצת יותר גובה ואין טיול שהוא לא חוטף.
אבל.. כן מיגונים קלים, הגבהה תיקנית 2.5, וצמיגים 285.70.17 תיקניים ל jl ובאמת לא צריך יותר.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

הדסופה
02-12-22, 11:54
על 35 + 4 ועוד לא גיליתי צורך במיגוני בית דיפרנציאל
מיגון סף כן , מיכל דלק רק מקורי , מיגון קדמי קטן נפגוש למוטות הגה שפשוט קיים שם מבעלים קודם ולא בטוח שנדרש

אבי ביטר
02-12-22, 14:43
2.5 אינץ לדעתי מיכל הדלק יחטוף הרבה, אני עם קצת יותר גובה ואין טיול שהוא לא חוטף.
אבל.. כן מיגונים קלים, הגבהה תיקנית 2.5, וצמיגים 285.70.17 תיקניים ל jl ובאמת לא צריך יותר.

+ 2.5״ על רוביקון ועדיין חוטף במיכל דלק?

איזה טיולים אתה עושה?

מכיר גם אלה עם 3.5״, אבל זה נראה לי ממש מוגזם ומיותר אם אני לא הולך להלחם עם סלעים ומדרגות מפחידות.

grand
02-12-22, 15:18
אני 3 אינץ אולי קצת יותר, והמיגון חוטף, אמנם בשטח קצת יותר טכני אבל עדיין.. חשבתי פעם לפרק אותו כי הוא למעשה מנמיך את הגובה ולכן פגיע יותר, אז אולי ברכב מוגבה יותר זה נכון אך ב 2.5 אינץ אם זו הכוונה שלך, זה הימור.

nirs
02-12-22, 16:19

ה JL (ספורט ורוביקון) נוסעים יפה מאוד על הכביש בכל קשת המהירויות. מניסיוני יותר שקטים מהברונקו.
הגבהה של 2.5״ ברוביקון לא תהרוס כלום בהתנהגות הכביש, ומניסיוני ספק אם תרגיש שינוי. בשטח השינוי הוא לא פחות מדרמטי.

sgill
02-12-22, 18:02
בנוגע לנועל מכסה מנוע - רק לזכור להשאיר אותו פתוח בטיולים בקייץ. הסיבה שמכסה המנוע לא נעול מלכתחילה הוא כדי שבמקרה הצורך תוכל להגיע למנוע עם מטף כמה שיותר מהר.

גם אני לא הייתי מוותר על הגבהה של 2/2.5 לפחות. ההשפעה על איכות הנסיעה בכביש היא אפסית (יש הטוענים אפילו לשיפור כשקונים ערכה טובה ומכויילת נכון). אבל ההבדל בשטח גדול. רוב השבילים חרושים, מסודרים, בנויים מע"צ בצורה כזאת שעם הגבהה חוקית לא תיגע בכלום ובלי הגבהה תשפשף את המיגון.

ובקשר לרעש בנסיעה בכביש - כשתחליף לצמיגי MT תחזור אלינו עם תובנות. ובעיקר אחרי שהם עברו כמה אלפי קמ. נשחקו קצת והתחילו להתייבש.

אבי ביטר
02-12-22, 18:33
תודה.

לא מתכוון להחליף ל MT, אין סיבה.

גם לא מתכוון להעלות ל 33״ למרות זזה חוקי לגמרי, נשאר עם ה 32״ המקוריים (bf 50/50)

הגבהה 2.5״ בהחלט על הכוונת. במיוחד אחרי התגובות שלכם.

קיבלתי הצעה טלפונית מאוד יקרה להחלפת קפיצים בלבד, טראפלקס משהו, אני עוד בודק את הנושא.

הסט מגיע עם עוד כמה חלקים בנוסף לקפיצים, זרועות משהו ועוד כמה דברים.

guy888
02-12-22, 20:26
קוגם כל תתחדש.

תוודא שקיט ההגבהה כולל מוטות קישור (לינק) למוט מייצב קידמי ואחורי, אם לא תחליף לארוכים יותר הם יגבילו את המהלך.
בנוסף צינורות ברקס ארוכים.

אם רכשת ספורט ולא רוביקון אז לשים לינקים מתנתקים מקדימה.

שיפור נפוץ נוסף - מגש לדלת אחורית

גיא

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

asafk
02-12-22, 20:54
שאלה של מי שלא מכיר.
ב Jk הגבהה דורשת גם אופסט אחרת הגלגל נוגע בהצלבה במייצב ואולי גם בבולם (זה משהו שכאילו ברור לכולם אבל אין עוד אף אוטו שזה ככה ודי מעצבן לגלות בדיעבד)
האם זה ככה גם ב JL. ??

אסף.

אבי ביטר
02-12-22, 20:57
לא דיברו איתי על זה (סופר ג׳יפ)

assafy
02-12-22, 21:44
בנוגע לנועל מכסה מנוע - רק לזכור להשאיר אותו פתוח בטיולים בקייץ. הסיבה שמכסה המנוע לא נעול מלכתחילה הוא כדי שבמקרה הצורך תוכל להגיע למנוע עם מטף כמה שיותר מהר.
.אתה באמת רציני לגבי זה?

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

סולי
03-12-22, 06:40
שיפור נפוץ נוסף - מגש לדלת אחורית

גיא

1+
עדיף אחד כזה שמפצה על הדלת הקטנה של הjeep ומאפשר שטח עבודה פרקטי.

https://outbackadventureproducts.com/product/jl-trailgater-for-2018-21-wrangler-jl-jlu/

https://www.quadratec.com/p/rock-slide-engineering/tailgate-table-wrangler-jk-jl-AC-TB-200

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

אבי ביטר
03-12-22, 08:26
האתר הזה של quadratec זה כמו חנות ממתקים לילדים. מסוכן מאוד.

guy888
03-12-22, 09:43
נתחיל עם שני דברים קטנים: איך מונעים מכל עובר אורח סקרן לפתוח את מכסה המנוע והיכן לעזאזל מניחים את כף רגל שמאל?

יש שני סוגי מנעולים. אחד לחזית הגריל שהיתרון בו שהוא לומד את המפתח של הרכב ואז אותו מפתח משמש גם להנעה וכם לפתיחה של מכסה מנוע. https://amzn.to/3W576E3

אפשרות שניה היא להחליף את הנועלים המקוריים בצדדים לכאלו שניתנים לנעילה.

אישית לא החלפתי, רוב בני האנוש לא מודעים לכך שמכסה המנוע לא נעול.

Crabbing
03-12-22, 17:52
שאלה של מי שלא מכיר.
ב Jk הגבהה דורשת גם אופסט אחרת הגלגל נוגע בהצלבה במייצב ואולי גם בבולם (זה משהו שכאילו ברור לכולם אבל אין עוד אף אוטו שזה ככה ודי מעצבן לגלות בדיעבד)
האם זה ככה גם ב JL. ??

אסף.

אצלי (JK) יש ספייסר, אני די בטוח שלמטרה זו.
(היה ברכב כשקניתי, נאמר לי במוסך שלא כדאי להסיר).
הג׳אנט מקורי.

nirs
03-12-22, 18:41
אצלי (JK) יש ספייסר, אני די בטוח שלמטרה זו.
(היה ברכב כשקניתי, נאמר לי במוסך שלא כדאי להסיר).
הג׳אנט מקורי.

ספייסר זה מתכון לצרות.
ממליץ מאוד להיפטר ממנו ובמהרה. אגב זו הסיבה שנכון להרכיב ב JK גאנט עם אופסט שלילי.
לגבי ה JL, למיטב ידעתי, ״הבעיה״ נפתרה וכבר אין כבר צורך באופסט

guy888
03-12-22, 20:43
לא שיפור אבל מוצר חובה. פלאג obd2
https://ebay.to/2D1msq8
ואת האפליקציה JScan לקריאת תקלות, חיישנים ושינוי הגדרות הרכב.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.clever.obd4u

boaz avrahami
03-12-22, 22:32
ממה שאני זוכר מחבר עוד בדגם הקודם הדברים הראשונים שטופלו היו מנעול מכסה מנוע, משענת לרגל שמאל, רצועת אחיזה ליד פנימית מבד, אנטנה , הגבהה, ניתוק מוט פיתול ומגני בוץ.
ככה בשלוף מהזיכרון.

אצלו גם נוסף שנורקל

ואני אוסיף אחרי 3 ימים עם רוביקון שכור ומשופר מאוד: כיסא נהג.
מדובר ברכב מאוד מאוד לא נח ובפרט כיסא.

ד ו ר ו ן
04-12-22, 07:30
רוב בני האנוש לא מודעים לכך שמכסה המנוע לא נעול.

הגנבים כן.

אבי ביטר
04-12-22, 07:45
ואני אוסיף אחרי 3 ימים עם רוביקון שכור ומשופר מאוד: כיסא נהג.
מדובר ברכב מאוד מאוד לא נח ובפרט כיסא.

לא יודע על מה אתה מדבר, אני קרוב ל 1.90 והכסא מאוד נוח לי.

עם אפשרות ללחץ גבוה או נמוך לגב התחתון (תמיכה) כמו ברכבי יוקרה/ספורט.

- - - Updated - - -

הגנבים כן.

בדיוק מה שחשבתי.

למישהו יש המלצה למנעול רוחבי כזה? שלא מחרקש?

guy888
04-12-22, 08:06
הגנבים כן.את הגנבים המנעול שתשים לא יעצור.
המנעול כפי שרמז פותח השרשור הוא נגד סקרנים.

ד ו ר ו ן
04-12-22, 08:15
את הגנבים המנעול שתשים לא יעצור.

עזוב רמיזות.
יש מנעולים טובים יותר, וזה כן עושה הבדל.

אבי ביטר
04-12-22, 08:23
את הגנבים המנעול שתשים לא יעצור.

שום מנעול לא יעצור, אבל יעכב? ירעיש קצת? זאת המטרה.

assafy
04-12-22, 08:38
אחרי יום נסיעה לרמת הגולן לבקר את הבן החייל, נושא הדלק דווקא הפתיע לטובה.
נסעתי רגוע עם קרוזקונטרול על 110 קמ"ש על כביש שש מאיזור המרכז עד הרמה (עלייה דרך הכביש מחמת גדר למבוא חמה) והגעתי על פי המחשב עם 9.9 ליטר למאה ק"מ. ברמה קצת לחצתי יותר חזק וגם עשיתי קצת שטח (בשילוב טיול רגלי ברכס בשנית) והצריכה עלתה לאיזור ה12. בסיום היום עם חזרה עם קטעים די פקוקים ולאחר 400 ק"מ צריכת הדלק המוצגת הייתה 11.3 ל' למאה ק"מ והמיכל באיזור ה3/8. לא רע לעומת מה שחששתי ואפילו טוב יותר מהלנדקרוזר דיזל.
מישהו מכיר את הוונדליזם שנעשה בלוחות החשמל של השבשבות בהר בני רסן? נראה שהייתה שם השמדה שיטתית.
שאלה אחרת שלא קשורה דווקא לרנגלר - הרכב בא עם מדבקות השחרה כהות מאוד בשמשות האחוריות. אני כמעט לא מסוגל לראות אחורה דרך המראה הפנימית וזה משגע אותי. יש שיטה איך להוציא את מדבקות ההשחרה מבלי לגרום נזק?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221204/75da66127a2757f4cafd2659675f5ba8.jpg

sgill
04-12-22, 08:53
אפרופו "ירעיש", אני לא בטוח לגבי ה JL, אבל לפחות ב JK יש אזעקה קולנית שנוטרלה כשהרכבים הגיעו לארץ בגלל התקנות שאוסרות רעש. אפשר דרך חיבור למכשיר שנקרא "טייזר" להפעיל את זה חזרה. אולי גם ב JL אפשר.

- - - Updated - - -

אחרי יום... והגעתי על פי המחשב עם 9.9 ליטר למאה ק"מ. ברמה קצת לחצתי יותר חזק וגם עשיתי קצת שטח (בשילוב טיול רגלי ברכס בשנית) והצריכה עלתה לאיזור ה12. בסיום היום עם חזרה עם קטעים די פקוקים ולאחר 400 ק"מ צריכת הדלק המוצגת הייתה 11.3 ל' למאה ק"מ והמיכל באיזור ה3/8. לא רע לעומת מה שחששתי ואפילו טוב יותר מהלנדקרוזר דיזל.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221204/75da66127a2757f4cafd2659675f5ba8.jpg

מנוע 2000? נתון מצויין... בדקת גם ע"י חלוקה של המרחק בליטרים שתדלקת או רק ע"י המחשב? הצמיגים בגודל מקורי? כי אם לא, זה מטעה את המחשב.

הדסופה
04-12-22, 08:56
אבל אתה 1.90 ברוחב , בשעה שרוב האנשים שלא נוח להם ברנגלר הם 1.90 גובה

אם לא הבנתם אין סוג יחיד של כיסא ברנגלר , בטח לא jk מול jl
אצלי למשל אין כרית מתנפחת לגב תחתון שאפשר לרוקן/ לנפח , והייתי שמח אם הייתה
בשנים הראשונות עם ה jk חשבתי תמיד שהוא סופר נוח , ובלי שהשתנה כלום חוץ מהגיל ( שלי ) התחלתי לגלות שבנסיעת כביש ארוכה זה לא ככה

assafy
04-12-22, 08:57
כן, מנוע 2 ל'. צמיגי שטח מלא במידה המקורית.
טרם סיימתי את המיכל אז עדיין לא עשיתי את החישוב לוודא את נתוני המחשב אך הבנתי שהוא דיי מדייק.

אבי ביטר
04-12-22, 09:17
אבל אתה 1.90 ברוחב , בשעה שרוב האנשים שלא נוח להם ברנגלר הם 1.90 גובה

אם לא הבנתם אין סוג יחיד של כיסא ברנגלר , בטח לא jk מול jl
אצלי למשל אין כרית מתנפחת לגב תחתון שאפשר לרוקן/ לנפח , והייתי שמח אם הייתה
בשנים הראשונות עם ה jk חשבתי תמיד שהוא סופר נוח , ובלי שהשתנה כלום חוץ מהגיל ( שלי ) התחלתי לגלות שבנסיעת כביש ארוכה זה לא ככה

אכן, נוחות היא עניין אידיבודאלי. אבל יש כאלה שנוחים או לא נוחים לרוב האנשים.

לי ה jl מאוד נוח. ואני מופתע באופן כללי מההתנהגות כביש.
יכול להיות שהציפיות שלי היו מאוד נמוכות.

Crabbing
04-12-22, 09:21
ספייסר זה מתכון לצרות.
ממליץ מאוד להיפטר ממנו ובמהרה. אגב זו הסיבה שנכון להרכיב ב JK גאנט עם אופסט שלילי.
לגבי ה JL, למיטב ידעתי, ״הבעיה״ נפתרה וכבר אין כבר צורך באופסט

אז על כל JK שחפץ בהגבהה קלה נגזר להחליף ג׳אנטים?

ד ו ר ו ן
04-12-22, 09:23
שום מנעול לא יעצור, אבל יעכב? ירעיש קצת? זאת המטרה.

בדיוק.
זה יהיה ההבדל בין הצלחה לכשלון של גנב מזדמן.

גם לגנב במיקום הקבוע, זו תהיה הפתעה לא סטנדרטית שיכולה לעשות את ההבדל בחישוב סיכון.

ד ו ר ו ן
04-12-22, 09:29
.
כשמתחילה שריפה בתא המנוע, דווקא הפתיחה מלבה את האש, כי בבת-אחת יש אויר זמין.

ראינו את זה בסופה כשממיר מתח גרם לשריפה בתא מנוע, יצא עשן וראו להבות קטנות מלמטה.
ברגע שפתחו מכסה מנוע, האש זינקה והיה קשה לכבות.

באותו המעמד נאמר לנו להשתמש במטף לחנוק את האש דרך הפתחים בצידי תא המנוע.
אני לא כבאי, ולמזלי לא ניסיתי שוב, אבל זה עושה הגיון לא לפתוח אלא לכבות מהצד את מוקד הבעירה.

shaharp
04-12-22, 09:45
אם נחזור לנושא המקורי, אז עכשיו שהזמנתי את הרכב החדש (לאחר שהקודם נגנב) אז אלו הדברים שכבר הזמנתי/קניתי עוד לפני שהרכב הגיע, אז כנראה שלי הם היו הכי חשובים:

- 4 מיגונים + וו גרירה - הוזמנו יחד עם הרכב (ללא הגבהה)

מנעול מכסה מנוע:
https://www.amazon.com/dp/B07QY8JVT3?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

סט פלסטיקים לאיחסונים בתא הנהג:
https://www.amazon.com/gp/product/B0BGH9JQS8/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s01?ie=UT F8&psc=1

ידיות אחיזה עליות (מעל קורת הגג)
https://www.amazon.com/gp/product/B018NU9KPY/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s01?ie=UT F8&psc=1

דוושת רגל שמאל "מתה":
https://www.amazon.com/dp/B09QKDYD4S?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

סט שטיחי גומי כולל לתא המטען (יצא לי יותר זול להביא מהארץ)
https://www.camping4x4.co.il/items/4998748-%D7%A1%D7%98-%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%97%D7%99%D7%9D-3W-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%A4-%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A8-2006-2018-JK

https://www.camping4x4.co.il/items/4998764-%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%97-%D7%AA%D7%90-%D7%9E%D7%98%D7%A2%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%A4-%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A8-JL

אנטנה קניתי לרכב הקודם, אבל בסוף לא החלפתי
כנ"ל נועלים לתא מנוע, קניתי את אלו שמחליפים את הפלסטיק הקיים, ממש היה גרוע ולא פרקטי (מקווה שמה שנתתי פה יהיה הרבה יותר טוב, יש המלצות מחו"ל)

אבי ביטר
04-12-22, 10:32
איזה מיגון עשית?

מה עם הגבהה? מה אתה מתכנן/ממליץ ?

איל מ
04-12-22, 11:04
חוזר אחורה והצידה:
בכיבוי שרפה פותחים מכסה מנוע רק כדי חריץ.

shaharp
04-12-22, 11:12
איזה מיגון עשית?

מה עם הגבהה? מה אתה מתכנן/ממליץ ?

4 מיגונים (חבילה שקיימת גם באספיר וגם אצל היבואן)

הגבהה כרגע אני לא מתכנן לעשות, מניסיון עם הרכב הקודם, 99% מהמעברים שעשיתי/מתכנן לעשות לא דורשים הגבהה, בשער המיקרים, עם הכוונה נכונה ועם המיגונים הקיימים, שומעים פה ושם נגיעות ושפשופים, אבל לי זה מספיק ועדיף על האובדן בנסיעה על הכביש בדרך מ/אל השטח

nirs
04-12-22, 12:11
מבצע לא רע למדף, לחלוקה הגיונית של תא המטען. קניתי בזמנו (במחיר גבוה יותר) וזה בהחלט שדרוג מומלץ
141745

nirs
04-12-22, 12:14
אז על כל JK שחפץ בהגבהה קלה נגזר להחליף ג׳אנטים?

להבנתי ב JK בהגבהה של 2.5״ עם 255-75-17, יש נגיעות במצבי קיצון.
יתכן שב 245 אין.

אבי ביטר
04-12-22, 12:14
תודה

אבי ביטר
04-12-22, 12:47
מישהו מכיר את הסגנון של התיקים האלה :

https://www.amazon.com/dp/B06XRYJLYL/ref=cm_sw_r_api_i_5R4TKD72WND0EEXC56NE_0 ?_encoding=UTF8&psc=1

KOOKE
04-12-22, 15:01
כן. היו לי שניים (אחד בכל צד) ומאחד מהם נפטרתי.

היתרון הגדול - מנצלים חלל לא מנוצל ברכב. יתרון נוסף נפח אחסנה גדול יחסית ואפשרויות אחסון רבות גם בתאים החיצוניים וברצועות שעל פני התיק.

חסרונות יש ורבים - רוב התיקים האלו מיוצרים בסין לא באיכות גבוהה - הרצועות מתרופפות והתיק שוקע מעבר לדופן במיוחד אם מאחסנים בו דברים כבדים (כלי עבודה למשל)

הגישה לכלי העבודה המאוחסנים בו לא נוחה גם לחלל הפנימי (גישה רק מדלת הנוסעים האחורית) וגם לאלו המאוחסנים חיצונית במיוחד אם מעמיסים בתא המטען דברים שעוברים את גובה הדופן.

בתמצית - לאחסון בגדים קלים בחלל הפנימי + פיצ'פקס ודברים לא כבדים בתאים החיצוניים מומלץ - לכלי עבודה כמו בתמונות ולציוד חילוץ כמו רצועות וכו' פחות

KOOKE
04-12-22, 15:22
יש לי גם כאלו :
https://www.amazon.com/XG-Cargo-XG-304-Wrangler-Storage/dp/B07MBHMGLR/ref=sr_1_53?crid=A97E11OWOSA0&keywords=x+cargo+bag+jeep&qid=1670159771&sprefix=x+cargo+bag+jeep%2Caps%2C281&sr=8-53

לטעמי יותר טובים ומומלצים.

יתרונות - מנצלים את החלל הכי פחות מנוצל ברכב. איכותיים ביותר. מחזיקים היטב במקומם ללא שום תזוזה. נגישים מאד מתא המטען.

חסרונות- יקרים יחסית. נפח אחסון לא גדול. קושי אחסון מבלי שהדברים יפלו בעת הפתיחה (בגלל הצורה של משולש הפוך על הקודקוד)
למרות החסרונות מעדיף אותם על פני הקודמים.

guy888
04-12-22, 15:34

https://www.amazon.com/dp/B06XRYJLYL/ref=cm_sw_r_api_i_5R4TKD72WND0EEXC56NE_0 ?_encoding=UTF8&psc=1רכשתי מזמן ולא השתמשתי מפאת אילוצי סידור תא מטען.

מוזמן לקחת להתנסות (לפי התאור של הסיבוב ליד הבית שעשית אנחנו קרובים).

צור קשר בה"פ אם בא לך.

אבי ביטר
04-12-22, 15:49
איך בדיוק סידרת את תא המטען ? האיזורים האלה נראים לי לא מנוצלים בכל סידור…

אני מתכוון לשים בתיקים כל מיני פיצפקעס, תיק עזרה ראשונה וכל מיני שטויות. לא כלים.

כלים צריכים להיות במקום מסודר ולחוץ, ושלא יעשו שום רעש.

Crabbing
04-12-22, 16:31
בין הקשת לחלון נכנס כל מה שמעיך - שקית בגדים להחלפה, כרית, שק״שים בקיפול נכון.
זה המון חלל.
גם כיסאות מקופלים נכנסים אבל עשויים להרעיש.

אבי ביטר
04-12-22, 16:32
יש לי גם כאלו :
https://www.amazon.com/XG-Cargo-XG-304-Wrangler-Storage/dp/B07MBHMGLR/ref=sr_1_53?crid=A97E11OWOSA0&keywords=x+cargo+bag+jeep&qid=1670159771&sprefix=x+cargo+bag+jeep%2Caps%2C281&sr=8-53

לטעמי יותר טובים ומומלצים.

יתרונות - מנצלים את החלל הכי פחות מנוצל ברכב. איכותיים ביותר. מחזיקים היטב במקומם ללא שום תזוזה. נגישים מאד מתא המטען.

חסרונות- יקרים יחסית. נפח אחסון לא גדול. קושי אחסון מבלי שהדברים יפלו בעת הפתיחה (בגלל הצורה של משולש הפוך על הקודקוד)
למרות החסרונות מעדיף אותם על פני הקודמים.

יש גם כזה,ֶ נראה לי איכותי, אבל המחיר בהתאם :

https://www.quadratec.com/p/xg-cargo/xpedition-gama-sportsbar-storage-bags-jeep-wrangler-jl-unlimited-4-door

ויש גם מפלסטיק לאיזןר קרוב וגם לא מנוצל :

https://www.quadratec.com/p/quadratec/storage-organizer-pair-wrangler-jl-unlimited-4-door-slt-jk957

קטנים יותר, אבל גם מאפשרים ארגון.

guy888
04-12-22, 16:40
איך בדיוק סידרת את תא המטען ? האיזורים האלה נראים לי לא מנוצלים בכל סידור…

אני מתכוון לשים בתיקים כל מיני פיצפקעס, תיק עזרה ראשונה וכל מיני שטויות. לא כלים.

כלים צריכים להיות במקום מסודר ולחוץ, ושלא יעשו שום רעש.מנוצלים מעט, עם קומפרסור, נודלים לבריכה ועוד שטיות. צד אחד הגישה בכלל חסומה ע"י שולחן.

Pageup
04-12-22, 19:08

תיק עזרה ראשונה צריך להיות במקום שהוא תמיד נגיש גם שכל הרכב מועמס.
אני לא הייתי שם תיק עזרה ראשונה ליד חלון, יש שם דברים שרגישים לחום.
(בכלל הייתי מוציא משם משחות וחומרים רגישים ושם אותם רק שצריך).

My 2 Cents

איל מ
04-12-22, 19:32
כש...
כ....ש....!!!!!

erezgur
04-12-22, 21:08
כש...
כ....ש....!!!!!https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/114410

נשלח מהנייד

KOOKE
04-12-22, 23:38
יש גם כזה,ֶ נראה לי איכותי, אבל המחיר בהתאם :

https://www.quadratec.com/p/xg-cargo/xpedition-gama-sportsbar-storage-bags-jeep-wrangler-jl-unlimited-4-door

ויש גם מפלסטיק לאיזןר קרוב וגם לא מנוצל :

https://www.quadratec.com/p/quadratec/storage-organizer-pair-wrangler-jl-unlimited-4-door-slt-jk957

קטנים יותר, אבל גם מאפשרים ארגון.

אבי יקירי, התיק שראית בקוודרהטק הוא בדיוק התיק שהפניתי אליו באמזון בהודעה שלי שהבאת כציטוט. אכן זה תיק איכותי יותר ואני ממליץ עליו.

nirs
04-12-22, 23:51

https://www.amazon.com/dp/B06XRYJLYL/ref=cm_sw_r_api_i_5R4TKD72WND0EEXC56NE_0 ?_encoding=UTF8&psc=1

לי יש כאלו, כמו שכתבו קודמי טוב לפיצפקס קלים בלבד. אבל בהחלט תורם לסדר.

אגב, נראה שיש כבר מספר מכובד של חברי גיפולוג בעלי רנגלר. אפשר לארגן מיני מפגש של רנגלרים ולהציג את כל השיפצורים…

Crabbing
05-12-22, 17:06
לי יש כאלו, כמו שכתבו קודמי טוב לפיצפקס קלים בלבד. אבל בהחלט תורם לסדר.

אגב, נראה שיש כבר מספר מכובד של חברי גיפולוג בעלי רנגלר. אפשר לארגן מיני מפגש של רנגלרים ולהציג את כל השיפצורים…

הזדמנות - יש מפגש ג׳יפולוג, כנראה שאגיע בחשיכה.

GodsFather
05-12-22, 22:41
למה לא תיק עם פתחים עיליים בסגנון ארקליות? ואז לא נופל כשפותחים.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

KOOKE
06-12-22, 06:40
התיקים המשולשים שמיועדים לפינות האחוריות ביותר של הרכב מותקנים כך שהחלק השטוח (בסיס המשולש) קרוב לתקרת הרכב - אז זה לא מעשי פתח עילי.

כדי למנוע נפילת תוכן התיק המשולש פשוט לא פותחים עד הסוף את הרוכסן.

אצלי בתיקים המשולשים האלו - בצד ימין מאופסנים דברי טואלטיקה (תיק כלי רחצה, סבון כלים+ליפת כלים, נייר סופג, נייר טואלט, מגבונים לחים ושקיות אשפה גדולות)

בתיק צד שמאל - ערכת הקפה, כוללת סוכר, קפה, תה, גזייה קטנה, כפיות וכוסות.

הדסופה
06-12-22, 09:27
אני מוכן להתחרות בקטגוריה ״ הכי מעט שיפצורים ״
מינימליזם עובד תמיד

אבי ביטר
07-04-23, 13:28
ה JL (ספורט ורוביקון) נוסעים יפה מאוד על הכביש בכל קשת המהירויות. מניסיוני יותר שקטים מהברונקו.
הגבהה של 2.5״ ברוביקון לא תהרוס כלום בהתנהגות הכביש, ומניסיוני ספק אם תרגיש שינוי. בשטח השינוי הוא לא פחות מדרמטי.

צדקת בענק.

אני לאחר הגבהה 2.5, ואין שום שינוי לרעה, ההיפך הוא הנכון, משהו בשילוב בולמים קפיצים אפילו שיפר את ההתנהגות.

KOOKE
09-04-23, 08:06
אם אני לא טועה בדגמי ה- JL כולל הרוביקון (למעט האקסטרים ריקון ואולי גם ה-392) השילוב קפיצים בולמים המקורי נוטה טיפה אבל ממש טיפה לרכות יתר.

הגבהה לרוב (כמובן כתלות בסוג קיט ההגבהה ואיזה קפיצים ובולמים הוא כולל) מקשיחה את המתלים ואם זה קיט טוב גם לא מאבדת את יכולת הריסון והשיכוך- התוצאה התנהגות רכב טובה יותר- הרכב מרגיש אחוד יותר ועם פחות זוית גלגול.

הדסופה
09-04-23, 10:28
ב jl רוביקון מקורי הקפיצים הקדמיים קשים כמו בטון, בנסיעת מבחן קטנה על במפר פשוט ב 20 קמ״ש קיבלתי בומבה כזו שלא ציפיתי ולא דומה ל jk המשופר שלי … חובת החלפה עם הקנייה

KOOKE
09-04-23, 10:34
הד סופה, בומבה של התרסקות בגלל רכות יתר או בומבה בשל קשיחות יתר ללא ריסון?

הדסופה
09-04-23, 12:53
התכוונתי לבולמים, איכשהו רשמתי בטעות קפיצים

קשיחות יתר , לא מדובר על אי ריסון
עשיתי את הסיבוב בסופרגיפ חדרה , כשחזרתי מהנסיעה דיווחתי שהאוטו מרגיש טוב ומהודק יותר מה jk אבל עם מתלה קדמי כזה משהו יישבר. או באוטו או הנהג. הם הסכימו שזה עניין מוכר וככה יוצא מהמפעל

תמיד יכול להיות אצל האמריקאים שרק אצווה מסויימת יצאה ככה ואחרים פחות הרגישו את העניין

אבי ביטר
09-04-23, 15:25
אם אני לא טועה בדגמי ה- JL כולל הרוביקון (למעט האקסטרים ריקון ואולי גם ה-392) השילוב קפיצים בולמים המקורי נוטה טיפה אבל ממש טיפה לרכות יתר.

הגבהה לרוב (כמובן כתלות בסוג קיט ההגבהה ואיזה קפיצים ובולמים הוא כולל) מקשיחה את המתלים ואם זה קיט טוב גם לא מאבדת את יכולת הריסון והשיכוך- התוצאה התנהגות רכב טובה יותר- הרכב מרגיש אחוד יותר ועם פחות זוית גלגול.

מדוייק מבחינתי.

assafy
09-04-23, 21:12
יש לי קיט הגבהה של מופאר (פוקס) ולטעמי הוא מכויל אידיאלי. לא קשיח מידי ולא רך מידי. אחרי שינוי הצמיגים ל33 השיכוך אף טוב יותר. אולי לא ברמה של רכב פאר אך לגמרי ברמה סבירה ואף טובה וחברים לא ג'יפאים שנוסעים עימי מעידים שהרכב משכך את מהמורות הכביש ואת הבמפרים טוב יותר מהרכבים הפרטיים שלהם.
אגב, גם עם הבולמים והקפיצים המקוריים ממש לא הרגשתי התרסקויות על הבמפרים. לא מבין את התיאור הזה.

אבי ביטר
09-04-23, 22:25
אני גם עם הקפיצים של מופאר 2״, אבל בשילוב בולמים אחרים, משודרגים יותר מהפוקסים שמגיעים בקיט.

הרכב מגהץ הכל, גם במהירויות מלחיצות.

אגב, הבדיקה הכי מורגשת מבחינתי לטיב המתלים ברכב שטח - שבילי דיונות, עם באמפרים….שם מרגישים טוב איך הכל עובד, ואם אפשר לטוס או להתרסק ולהנמיך מהירות.

ד ו ר ו ן
10-04-23, 08:26
וחברים לא ג'יפאים שנוסעים עימי מעידים שהרכב משכך את מהמורות הכביש ואת הבמפרים טוב יותר מהרכבים הפרטיים שלהם.
כל פרייבט מתרסק על פסי האטה (ובורות בכביש).
פסי האטה בנויים לגובה שמכריח אותם להאט או להתרסק (יעידו שובלי השמן שמתחילים אחרי פסי ההאטה).
גם ההיילקס עם קפיצי עלים הישן לא מתרגש מפסי האטה ובורות בכביש.
מבחינת רכב שטח זה כמו שטח..

כל נהג פרייבט שעובר לרכב שטח מופתע מזה.

איל מ
10-04-23, 10:24
אגב,
ברלינגואים ישנים לא רואים פסי באמפרים ממטר.
ככל שהמהירות עולה הם עושים זאת טוב יותר.
מה שבאמת הורג, זה הפסי האטה מפלסטיק.
סליחה על הסטיה.

sgill
10-04-23, 10:30
גם "גיהוץ" ה"הדורים" בשטח עובד טוב יותר במהירויות של 60קמ"ש ומעלה.

-->