PDA

צפייה בגרסה מלאה : מקינטה



jacob72
23-10-22, 22:46
בכל יציאה לשטח לכמה ימים ,אני מקבל רשימת שיפורים לפעם הבאה (: (מהאורחים והנשים).

מהפעם האחרונה הציעו שאוסיף :
1. חישוק ברזל לתליית שקית פח-אשפה ,באופן פתוח . דרך אגב אחלה רעיון.

2. מקינטה לקפה.
אני שותה רק קפה שחור ולא מתכוון לשנות את זה. אבל אם כבר הציעו שאקנה, לפחות אבין האם יש הבדל ביצרן או דגם.

בקנית מקינטה, מכשיר כ"כ פשוט ,האם יש בהבדל בין יצרנים ודגמים?
או שכולם זה אותו שטנץ וההבדל הוא רק עיצוב ,וכמות מים/קפה.?






Sent from my SM-G996B using Tapatalk

איל מ
23-10-22, 22:55
אתמול שתיתי במקינטה. הבחור כנראה מבין בקפה (ברמה של לעשות עם מים מינרלים, כי מים מהמיכל לא מספיק נקיים בטעם). הפולים נטחנו באותו בוקר ונבחרו בקפידה....

מה אגיד לכם. זה פשוט לא טעים לי. שותה נחלה מבושל, ואם אין ברירה גם טורקי עלית (לא טעים לי אבל אני שותה כדי לא להעליב).

אז לפני שאתה זורק כסף עשה שני דברים.
1. שתה מחבר ותראה אם אתה בכלל מסוגל לשתות את זה,
2. תריץ חיפוש, היו כאן דיונים על זה.

asafk
23-10-22, 22:58
הסינים הזולים טובים רק לדקורציה או צעצוע לילדה שתשחק.

יש כמה פירמות איטלקיות. זה המקור וזה טוב. ביאלטי למשל או VEV.
לשטח (בלי תנאים של רחצה ונקיון בבית) אני משתמש במקינטה מנירוסטה. למרות שמדי פעם אני לוקח את זו מאלומיניום (ביאלטי.. אדומה כי זה יפה) אבל צריך לטפל בה קצת יותר בעדינות.

אסף.

asafk
23-10-22, 23:00
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/1249


אסף.

GodsFather
23-10-22, 23:08
אסף, הקישור לא מוביל למקום הנכון לדעתי. אלא אם כיוונת להסבר על גלי הינע.


מצטרף לדבריו של אסף - תיצמד למקור. וקח בחשבון שלכל מקינטה יש את התנאים שלה. המידות, הסגנון וכד.

אני עם כמה סוגים של ביאלטי בבית. (כי זה גם נחמד לקנות כל פעם את העיצוב הבא.) אבל יש גם רלייה לבישול קפה שחור רגיל.



Sent from my HD1903 using Tapatalk

איל מ
23-10-22, 23:42
אסף, הקישור לא מוביל למקום הנכון לדעתי. אלא אם כיוונת להסבר על גלי הינ



Sent from my HD1903 using Tapatalk

אותי הקישור מוביל לכתבה על קפה בשטח.
(נכתבה כנראה ע"י מישהו שאולי מבין בקפה ואולי מבין בשטח, אבל לא בשילוב ביניהם... ;) ).

opl
24-10-22, 05:36
היישום שלי: (הקישורים הם למוצרים, לא בהכרח המלצה לקנות ספציפית מאתר כזה או אחר)

מקינטה (לי יש את הדגם הישן יותר שכבר לא נמכר)
https://sterns.co.il/products/new-bialetti-brikka-4


רצוי מאוד איזו מטחנת קפה ידנית, נגיד: (יש גם זולות וסבירות לחלוטין בעלי אקספרס)
https://www.minuto.co.il/hario/
רצוי כזו שמתחברת למברגה, את דגם המברגה תבחר לבד


רצוי מאוד מקציף
https://www.coffeeman.co.il/pl_product~910139~25~27.htm
אפשר גם
https://www.aliexpress.com/item/1005003019472749.html?spm=a2g0o.productl ist.0.0.5c5f6951qB6qTT&algo_pvid=172b1a8b-6e7e-4eba-b511-dbda152dc41c&algo_exp_id=172b1a8b-6e7e-4eba-b511-dbda152dc41c-34&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%22120000232 69300968%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21ILS%2148.06%2148.06%21 %21%216.27%21%21%402100bdf01666578782850 8358e6a2f%2112000023269300968%21sea&curPageLogUid=E2bEZbH725Fv

140760

erezgur
24-10-22, 09:23
2 האגורות שלי (אשתי לא שותה קפה שחור, רק אספרסו. אז כאשר היא מצטרפת אני לוקח את המקינטה):

1. גודל המקינטה לפי כמות הכוסות (הקטנות). לא ניתן להכין בצורה טובה (לפחות לא הצלחתי) 2 כוסות ממקינטה של 4 כוסות, למשל. ממלאים מיים וקפה אבל לא הצלחתי לייצ קפה טעים אם לא ממלאים עד הסוף.

2. קיצור הדרך שלי מבחינת הקפה הטחון (וסליחה מראש מכל אבירי הקפה) - לוקח קפסולות קפה מהמכונה הבייתית, פותח את הסגירה ושופך למקינטה... הסיבה העיקרית הפרקטית - אין לי מטחנת קפה ובביית מכינים עם קפסולות אז זה תמיד זמין ולא תריך לדאוג לקפה טחון טרי.

- - - Updated - - -


אסף, הקישור לא מוביל למקום הנכון לדעתי. אלא אם כיוונת להסבר על גלי הינע.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
בעיה ידועה - מתוך טאפאטו(ל)ק לא ניתן לפתוח קישורים למאמרים / כתבות. השתמש בתפריט (3 נקודות למעלה) ואז Open in web browser לפתיחת ההודעה בדפדפן. משם הקישור כן יעבוד.

alto
24-10-22, 14:27
לא במקום מקינטה או שחור על האש, אלה בנוסף: לנסיעות בעיקר בחו"ל ובעיקר בארה"ב בה לא ניתן למצוא קפה ראוי לשתיה מחוץ לערים הגדולות.
מכונת קפה ניידת לקפסולות של נספרסו: https://www.amazon.com/dp/B07R65YL3Z

קנינו לפני הטיול הגדול האחרון בארה"ב וזה עושה את העבודה, משתמש גם מידי פעם כשצריך לחזור מאוחר מאוד הביתה בנהיגה ארוכה.
זה המכשיר היחידי שמצאתי הנייד שגם מחמם את המים (חוץ משיפצור פסיכי במיוחד באחד המחסר"ים בנח"ל בחמישיות לפני 30 שנה)

ארנון

opl
24-10-22, 15:05
אי אפשר להכין במקינטה פחות מכמות הכוסות שהיא. חובה את כל הכמות. תשתו, זה טוב לגוף. מקינטה זה לא אספרסו, זה מוקה וזה שונה.

אבי ביטר
24-10-22, 15:12
אתמול שתיתי במקינטה. הבחור כנראה מבין בקפה (ברמה של לעשות עם מים מינרלים, כי מים מהמיכל לא מספיק נקיים בטעם). הפולים נטחנו באותו בוקר ונבחרו בקפידה....

מה אגיד לכם. זה פשוט לא טעים לי. שותה נחלה מבושל, ואם אין ברירה גם טורקי עלית (לא טעים לי אבל אני שותה כדי לא להעליב).

אז לפני שאתה זורק כסף עשה שני דברים.
1. שתה מחבר ותראה אם אתה בכלל מסוגל לשתות את זה,
2. תריץ חיפוש, היו כאן דיונים על זה.

יש כולכך הרבה משתנים שיכולים להשפיע על הטעם שלא אהבת.
בראש ובראשונה - הפולים עצמם.

דבר שני, יכול להיות שציפית לאספרסו, וזה לא.

מציע שתנסה עוד כמה פעמים…😀 לפני שתגבש דיעה סופית.

מה שכן, זה מסוג הדברים שדורשים התעסקות, והרבה ניסוי וטעייה, זה לא קפה שחור.

alto
24-10-22, 15:45
יש כולכך הרבה משתנים שיכולים להשפיע על הטעם שלא אהבת.
בראש ובראשונה - הפולים עצמם.

דבר שני, יכול להיות שציפית לאספרסו, וזה לא.

מציע שתנסה עוד כמה פעמים…😀 לפני שתגבש דיעה סופית.

מה שכן, זה מסוג הדברים שדורשים התעסקות, והרבה ניסוי וטעייה, זה לא קפה שחור.

משווה ומעלה: זה לא אספרסו, אבל זה מה שיש בכל בית איטלקי, כולל ברוב הדירות שיצא לי להשכיר באיטליה, ואם יש משהו שאפשר לסמוך על האיטלקים בו (ואין הרבה דברים כאלו :) ) זה אוכל ובעיקר קפה.

ארנון

mugi8675
24-10-22, 15:55
"זה מוקה"... מוקה זה שם של נמל במפרץ עדן (תימן) ממנו היו מייצאים פולי קפה. במקינטה אתה יכול לשם איזה קפה שבא לך אם הוא טחון גס מספיק.

אבי ביטר
24-10-22, 16:16
ועדיין, יש המון אנשים שלא מתחברים לזה.

קפה מוקה.

זה קפה חזק מין סירופ כזה. לא דומה לכלום.

סוג הפולים וטריותם ישפיע ישירות על הטעם.

המהדרין טוחנים במקום, לא בבוקר.

יש מטחנות ידניות ממש פשוטות שאפשר לזרוק בערכת קפה.

מה שקצת מעצבן זה להתארגן על פולים טריים.

hadtomer
24-10-22, 18:12
1. אני משתמש במקינטות של ביאלטי. יש לי 3 מקינטות- זאת שאני הכי מפרגן לה היא הבריקה, שאמורה לייצר יותר קצף. נפלאה. לא לשכוח את השם- ביאלטי.
2. אני לא שותה קפה מהן בשטח. אני מעדיף שחור טוב. פתאום ההתעסקות במקינטה נראית לי זיון שכל, וזה מוזר כי אני טוב בזיון שכל וגם אוהב התעסקויות. אבל פתאום אתה מתעסק עם הפצצה החמה הזאת.....והקפה מסריח אחרי שממצים אותו.
3. כולם יודעים איך להכין קפה שחור, פלוס מינוס. אבל כשאף אחד לא מסתכל, אם אני קם ראשון, אני מחמם מים בקומקום ומוזג לכוס כשהקפה בפנים. הוט ווטר סמול גלאס.
4. אולי זה רק אני אבל קפה של מקינטה לא מביא לי את החירבוקר, ואז מה עשינו בדיוק? לכן אני שותה אחר הצהרים, בדרך כלל מהבריקה. היא טו קאפ-וזה אומר שאני לפעמים נשאר ער המון.
5. קפה אני קונה בקפה הישאם באבו גוש. לא יקר, טוחן מה שמבקשים. מחיר כפול בגוש דן. כן- אפשר לקנות מטחנה. ברור. זה כמו שאני מחזיק 4 מחבתות ברזל יצוק כדי לעשות מה שעושה מחבת רגילה אבל עם וואסח. פי 3 התעסקות כי ככה זה כיף לי. אבל מטחנה לא בא לי. הישאם טוחן.
6. אשתי מחזיקה בתפקיד בכיר בנספרסו ישראל. אוסף המקינטות שלי והקופסאות עם הקפה זה עבורה כמו סכין בעין. יכולתי באותה מידה להתחתן עם פעילת איכות סביבה ולהביא לה ליום נישואים צינור ביטול ממיר קטליטי.

opl
24-10-22, 18:34
"זה מוקה"... מוקה זה שם של נמל במפרץ עדן (תימן) ממנו היו מייצאים פולי קפה. במקינטה אתה יכול לשם איזה קפה שבא לך אם הוא טחון גס מספיק.

אחלה אבל זה שם המשקה שהמכשיר מייצר. לא אספרסו... אספרסו ו"טחון גס מספיק" לא הולכים ביחד, גם הלחץ שמייצר המקינטה לא מספיק לאספרסו. הבריקה נותנת קצת יותר קרמה, לא מעבר.
**********************

דווקא את התיאור של הסירופ הייתי משאיר לאספרסו

140762


תטחנו במקום, זה עושה פלאים.

אבי ביטר
24-10-22, 18:42
הבעיה העיקרית בשיטה שלך (כן, יש בעיה לצערי) היא שקפה טחון מתקלקל מהר מאוד, ממש מהר, יחסית לפולים שאפשר להחזיק זמן רב.

מטחנה יפנית ידנית תקפיץ לך את הטעם, וזה מורגש.

מצד שני אתה צודק, זה זיון שכל הדבר הזה.

אצלי זה בא בתקופות הדבר הזה, כשבא לי להתעסק קצת.

לטיולים קניתי ביאלטי של 6 מנות, לא מכין לעצמי בלבד.

איכשהו גם אצלי, בסוף קפה שחור עלית הכי טעים שיש, אבל כמו שאייל גולן ניסה להסביר את הבגידות שלו - ״כמה אפשר לאכול אנטריקוט, לפעמים בא לך פיתה עם שוקולד״

גיא
24-10-22, 19:17
כשאתם אומרים "מתקלקל מהר מאד" ... כמה מהר זה המאד ? ...

כי אני בעקרון לפני טיול, טוחן כמה וכמה מנות, שם בשקית זיפר מאיקאה וזה לא מריח מקולקול ל 3 ימים הבאים ...

לא ברור לי תכלס מה זה קפה מקולקל.

opl
24-10-22, 20:04
מחומצן זה מקולקל, מבחינת אספרסו - יש שיגידו (גלעד שימחי - קולה קפה מקומי) שאם לא הכנת תוך 3 דקות מרגע הטחינה - אפשר לזרוק לפח. מבחינתו אגב תוקף פולים הוא חודשיים מרגע הקלייה.

אני כן משתדל לטחון סמוך לשימוש. אני גם קונה קלייה מקומית - טרייה.

אבי ביטר
24-10-22, 20:10
מחומצן זה מקולקל, מבחינת אספרסו - יש שיגידו (גלעד שימחי - קולה קפה מקומי) שאם לא הכנת תוך 3 דקות מרגע הטחינה - אפשר לזרוק לפח. מבחינתו אגב תוקף פולים הוא חודשיים מרגע הקלייה.

אני כן משתדל לטחון סמוך לשימוש. אני גם קונה קלייה מקומית - טרייה.

בדיוק.
משקיעים בכלים ובתהליך ההכנה, אבל מזלזלים בחומר גלם.

זה ניג׳וס, אבל ככה צריך לעשות את זה. וזה מורגש בוודאות.

- - - Updated - - -


כשאתם אומרים "מתקלקל מהר מאד" ... כמה מהר זה המאד ? ...

כי אני בעקרון לפני טיול, טוחן כמה וכמה מנות, שם בשקית זיפר מאיקאה וזה לא מריח מקולקול ל 3 ימים הבאים ...

לא ברור לי תכלס מה זה קפה מקולקל.

אין ריח של מקולקל, יש פחות ריח של קפה טרי ופחות טעם.

שלמי
24-10-22, 20:17
מקינטה בטיול זה פריט חובה אצלנו, כבר שנים
בטיול האחרון עברתי משתי מקינטות בבוקר לבלמן אחת, שיודעת גם להקציף חלב לקפוצ'ינו
שדרוג רציני מבחינתי
140770

מוטי ג.
24-10-22, 20:26
אני אומר, עזבו ת'קפה, תשתו תה!

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

opl
24-10-22, 20:28
אני חושב שהאמירה הזו ראויה לשרשור משלה. תה זה לחזקים (!)

jacob72
24-10-22, 20:31
היישום שלי: (הקישורים הם למוצרים, לא בהכרח המלצה לקנות ספציפית מאתר כזה או אחר)

מקינטה (לי יש את הדגם הישן יותר שכבר לא נמכר)
https://sterns.co.il/products/new-bialetti-brikka-4


רצוי מאוד איזו מטחנת קפה ידנית, נגיד: (יש גם זולות וסבירות לחלוטין בעלי אקספרס)
https://www.minuto.co.il/hario/
רצוי כזו שמתחברת למברגה, את דגם המברגה תבחר לבד


רצוי מאוד מקציף
https://www.coffeeman.co.il/pl_product~910139~25~27.htm
אפשר גם
https://www.aliexpress.com/item/1005003019472749.html?spm=a2g0o.productl ist.0.0.5c5f6951qB6qTT&algo_pvid=172b1a8b-6e7e-4eba-b511-dbda152dc41c&algo_exp_id=172b1a8b-6e7e-4eba-b511-dbda152dc41c-34&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%22120000232 69300968%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21ILS%2148.06%2148.06%21 %21%216.27%21%21%402100bdf01666578782850 8358e6a2f%2112000023269300968%21sea&curPageLogUid=E2bEZbH725Fv

140760תמונה מדהימה עם המברגה ,חזק

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

jacob72
24-10-22, 21:04
מקינטה בטיול זה פריט חובה אצלנו, כבר שנים
בטיול האחרון עברתי משתי מקינטות בבוקר לבלמן אחת, שיודעת גם להקציף חלב לקפוצ'ינו
שדרוג רציני מבחינתי
140770להוציא כזה סכום על ציוד כ"כ מיוחד, זה אומר שאתה באמת אוהב קפה מוקצף בשטח.
שפו ענק על הזמן וההתעסקות.

רק החשיבה על הניקיון של המוצר הזה בעבור קפה ,מיידי מחזירה אותי לקפה שחור רגיל ופשוט

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

שלמי
24-10-22, 21:23
להוציא כזה סכום על ציוד כ"כ מיוחד, זה אומר שאתה באמת אוהב קפה מוקצף בשטח.
שפו ענק על הזמן וההתעסקות.

רק החשיבה על הניקיון של המוצר הזה בעבור קפה ,מיידי מחזירה אותי לקפה שחור רגיל ופשוט

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

העלות דווקא לא מאוד גבוהה (יחסית)
קפוצ'ינו בשטח זה פינוק רציני לבוקר, בהפסקות יש קפה שחור
לגבי הניקיון אתה די צודק...

לביא
24-10-22, 21:47
אם כבר קפוצ'ינו, יותר בזול, יותר קל לנקות ומוגבל ל 2 כוסות.
מופיע במדריך הקפה של ג'יפולוגhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20221024/c751c4b6878034afd286594212b9de5e.jpg

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

asafk
24-10-22, 23:39
אני אומר, עזבו ת'קפה, תשתו תה!

Sent from my SM-N986B using Tapatalkכשאני חולה בפעם הבאה.

אסף.

opl
25-10-22, 05:57
לביא (או כל מישהו אחר) יש לך ניסיון איתו? בזמנו ממש רציתי, כל מי ששאלתי לגביו אמר שזה גימיק שפשוט לא עובד.

GodsFather
25-10-22, 07:16
יש לי כזה. זה נחמד וזהו.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

לביא
25-10-22, 10:39
לביא (או כל מישהו אחר) יש לך ניסיון איתו? בזמנו ממש רציתי, כל מי ששאלתי לגביו אמר שזה גימיק שפשוט לא עובד.יש. הקצף יותר מעורבב במשקה מאשר נח מעליו. אני לא איזה פיינשמייקר מי יודע כמה. הטעם בסדר...
היתרון הגדול זה פשטות ההכנה. יש לי גם את המכשיר הגדול שהוזכר מעלי. סיוט לתפעל ולנקות.



Sent from my SM-G980F using Tapatalk

omri_t
25-10-22, 20:44
יש לי ביאלטי 2 ו 4.
עובד נהדר.
מטחנת קפה ידנית פשוטה.
רק לזכור לקנות פולים.


זוכרים את דיוני הבנזינייה?
זה בול אותו דבר.
שום דבר שפינגאן ונחלה לא יכול לסגור.
עניין של פאן.

galezer
25-10-22, 21:56
גם אני קונה אצל הישאם . אבל פולים ...

זאת מטחנת הפולים הידנית שיש לי בערכה :

https://www.amazon.com/%D7%9E%D7%98%D7%97%D7%A0%D7%AA-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%93-Porlex/dp/B0044ZA066?pd_rd_w=Id01f&content-id=amzn1.sym.deffa092-2e99-4e9f-b814-0d71c40b24af&pf_rd_p=deffa092-2e99-4e9f-b814-0d71c40b24af&pf_rd_r=4VGBAMHYBF1GHBTMMS0P&pd_rd_wg=v5yOS&pd_rd_r=40ab4c2c-a0fd-4b8e-8e6c-d5770b9ccfb0&pd_rd_i=B0044ZA066&psc=1&ref_=pd_bap_d_rp_1_t

אפשר לטחון איתה שחור , פילטר וגם כמובן למקינטה

לפעמים גם בבית אני הולך לעשות בבריקה במקום אספרסו , טעם שונה , לדגשים בהכנה , ראו להלן את המדריך של הופמן

https://www.youtube.com/watch?v=BfDLoIvb0w4&t=0s

מיכה100
25-10-22, 22:24
לדגשים בהכנה , ראו להלן את המדריך של הופמן

https://www.youtube.com/watch?v=BfDLoIvb0w4&t=0s

צפיתי בתדהמה. הולך להתאושש על כוס נס.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

גיא
26-10-22, 01:13
שכנעתם אותיhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20221025/22126bd28108bedc4fd88d49198a716d.jpg

Sent from my DN2103 using Tapatalk

opl
26-10-22, 05:11
הייתה לי בול כזאת, מקסימה, קניתי ברומא, בשדה, ממש בזול. השם יקום דמה... מקינטה לא מכניסים למדיח, אישתי לא ידעה.

asafk
26-10-22, 07:38
חשוב להימנע מטעוי ת של מתחילים שהורסות מקינטות אלומיניום.
לא להשאיר אותה רטובה או לחה.
אחרי שמכינים קפה לשטוף במים ולייבש.
לחילופין אם זה בהפרש של כמה שעות אני משאיר כמו שזה בלי לפתוח עד הקפה הבא. אבל לא לזמן ממושך. שהאלומיניום לא יתחיל קורוזיה.

אסף.

GodsFather
26-10-22, 08:59
הייתה לי בול כזאת, מקסימה, קניתי ברומא, בשדה, ממש בזול. השם יקום דמה... מקינטה לא מכניסים למדיח, אישתי לא ידעה.באמזון יש את מחירי רומא , תעקוב ותראה איך המדפים והארונות מתמלאים.


Sent from my HD1903 using Tapatalk

גיא
26-10-22, 09:52
גם זאת הגיעה ביבוא אישי בתיק גב שלי מרומא.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

opl
26-10-22, 10:28
הייתי הרבה על הציר הזה לאחרונה.

אני יודע שהם סופר תירותיים אבל טוב לי עם הפולים של
Sant' Eustachio Il Caffè
ושל
La Casa del Caffè Tazza d'Oro

במרכז העיר. מי שבאזור, אחלה עצירה. ליד הפנתאון, שניהם. בנסיעה האחרונה הבאתי 4 קילו.

יוני5
26-10-22, 10:40
Sant' Eustachio Il Caffè

זו החנות הפינתית שמוכרת גם מקינטות? - אחלה חנות.

אני לדאבוני לא מצליח לשלוט במקינטות והקפה יוצא בשפה עדינה "לא משהו" (אחרי שקניתי את הקפה שאסף אמר לי).

אז השיטה שלי, לדאוג שבטיול יהיו אסף או דן, משהו גנטי במשפחה הזו מתחבר למקינטה, ואם הם לא נמצאים, אז נמרוד נותן ויסקי במקום.

בברכה,
יוני5

nir.samo
26-10-22, 10:42
עשיתם לי חשק.
עכשיו רק צריך למצוא איפה המקינטה בבית.
ואם לתרום מנסיוני הדל עדיף בגדול לקנות את הקטנות כי זה באמת מבאס להכין כמות גדולה לכוס אחת.

אבי ביטר
26-10-22, 10:48
לא צריכים פה איזה ״יד״ או אומנות

בסהכ להקפיד על כמה דברים טכניים, במשך הזמן זה נהיה אוטומט.

״העוגייה״ צריכה להיות מלאה, אפילו קצת יותר, ואטומה אך לא לוחצים אותה כמו באספרסו.

צריך להקפיד על גובה המים המדוייק. עדיף מים קרים.

אש בינונית או נמוכה מחשש לשרוף את הקפה.

איך שמתחיל להרעיש/לצאת, לכבות את האש והמתין עוד 2-3 שניות.

אבל הכי חשוב, קפה איכותי שנטחן רגע לפני במידה הנכונה למקינטה (יותר גס מאספרסו).

opl
26-10-22, 11:14
Sant' Eustachio Il Caffè
זה החנות שאפשר לשבת בחוץ ויש מלצר. מי שכמה ימים ברומא, פשוט לשבת לעצירה שם וכל פעם להזמין משהו אחר. לא תתאכזבו.

הגוון השולט שם זה צהוב, בחנות השניה האדום שולט. שניהם מוכרים מקינטות וכו

140777

erezgur
26-10-22, 11:24
בנסיעה האחרונה הבאתי 4 קילו.
כמות מסחרית...

"ירצו - יאכלו"

opl
26-10-22, 11:29
לזכרוני מותר עד 5 קילו יבוא אישי. אבל הייתי עם טרולי וצריך גם מקום לגבינות ולפסטה :-)

למה לא... קפה טוב, מחיר טוב.

יוני5
26-10-22, 11:38
אם אני לא מתבלבל, זו החנות הצהובה. קניתי שם מקינטה.

ולאבי,
"לא צריכים פה איזה ״יד״ או אומנות בסהכ להקפיד על כמה דברים טכניים"

זו בדיוק ההגדרה של אדם עם מוגבלויות. גם פעולות פשוטות יחסית, הוא לא מצליח במיוחד לעשות.
עמדה בפני הבחירה להתמרמר על מר גורלי, אבל החלטתי, במקום זאת, להתעלק על משפחת קציר.

בברכה,
יוני5

שלמי
26-10-22, 11:50
יש שתי חנויות "צהובות" של סנט אוסטצ'יו, המקורית ליד הכנסיה עם אותו שם, ועוד אחת מעבר לפיאצה רוטונדה קצת יותר גדולה (ותיירותית)
הקפה שלהם מצוין, אישית אני מעדיף את טאזה ד'אורו
להביא כמות גדולה של קפה זה מפתה, בגלל המחיר המצחיק באיטליה, אבל בצריכה ביתית לוקח הרבה זמן לגמור 4 או 5 קילו...
אני בד"כ מביא לא יותר מקילו, אבל ביום יום מתבסס על קלייה עצמית בבית (900 גרם מקסימום), מה שמאפשר גם לשחק עם תערובות של קפה ירוק ולגוון.
*תערובת קפה בונים - לא קונים*

alto
26-10-22, 14:12
הוזכרו פה מטחנות סיניות זולות, יש המלצה על משהוע שעובד טוב?
(הזכרתם לי כמה טוב זה ריח של קפה ממש טרי)

erezgur
26-10-22, 14:24
חובבי הקפה אניני הטעם בארץ, למיטב ידיעתי (ואני ממש לא קשור לזה) - רוכשים מקפה נגרו https://negro.co.il/

asafk
26-10-22, 14:29
הוזכרו פה מטחנות סיניות זולות, יש המלצה על משהוע שעובד טוב?
(הזכרתם לי כמה טוב זה ריח של קפה ממש טרי)הוזכרה מטחנה יפנית לא זולה.


אסף.

asafk
26-10-22, 14:34
זה האינוונטר הנוכחי. שתי הימניות הן אלו שבשימוש שוטף בטיולים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221026/1c42e52edc7791a2c7345396696dd913.jpg

השמאלית ביותר זבל סיני לא שווה כלום ונמצאת כאן רק כדי להשלים למספר אי זוגי על המדף.
הנירוסטה הקטנה האיטלקית - כבדה מאוד, יש שם הרבה פלדה בתחתית וזה עוזר לקפה להיות יותר עדין בטעם.

וחצי שחושב שחייבים לטחון במקום - אז לא חייבים. קפה טוב שנפתח מאריזת הוואקום שלו ומאוחסן בקופסה אטומה בלי לחות (ולא במקרר או בפריזר!! ) נותן קפה טוב מאוד גם שלושה ארבעה ימים. לא חייבים להגזים עם פולים ומטחנה (אבל אפשר).

אסף.

אבי ביטר
26-10-22, 14:40
אם אני לא מתבלבל, זו החנות הצהובה. קניתי שם מקינטה.

ולאבי,
"לא צריכים פה איזה ״יד״ או אומנות בסהכ להקפיד על כמה דברים טכניים"

זו בדיוק ההגדרה של אדם עם מוגבלויות. גם פעולות פשוטות יחסית, הוא לא מצליח במיוחד לעשות.
עמדה בפני הבחירה להתמרמר על מר גורלי, אבל החלטתי, במקום זאת, להתעלק על משפחת קציר.

בברכה,
יוני5

כולנו מוגבלים רק בתחומים שונים
ההחלטה להתעלק על משפחת קציר כנראה החלטה טובה.
פתאום גם לי בא על הקפה של קציר.


לאסף,
עכשיו הוספת למתחילים קופסת ואקום…לא רציתי להעמיס, זה נהיה פצ׳קרי.

רשמתי בהתחלה, זה קצת התעסקות הדבר הזה מול הטורקי, פשוט לפעמים בא לנו להתעסק.

אבי ביטר
26-10-22, 14:49
[QUOTE=alto;1007076]הוזכרו פה מטחנות סיניות זולות, יש המלצה על משהוע שעובד טוב?
(הזכרתם לי כמה טוב זה ריח של קפה ממש טרי)[/QUOTE

אני בשטח עובד עם זאת

http://מטחנת קפה מקרמיקה של Hario דגם Skerton https://a.co/d/inbhmL7

היא מעולה. לא סינית זולה.

יקר?

אבי ביטר
26-10-22, 14:54
קח, הכי זול, עם מדריך ביפנית (תוריד באינטרנט באנגלית או יוטיוב) :

https://www.ebay.com/itm/293218837065?hash=item4445346249:g:VmUAA OSwHulddSbr

אמינה ושרידה כמו טויוטה.

היילקס.

erezgur
26-10-22, 14:55
מתחיל להיות שרשור אכזרי...
עד שכבר הפסקתי לחשוב על שווארמה מהשרשור ההוא, אני כבר לא יכול שלא לחשוב על קפה ריחני וטוב ...

KOOKE
26-10-22, 15:02
בבית מסודר עם מכונות אספרסו.

עשיתם לי חשק להחיות עניין האספרסו/ ההפוך בשטח.

אבל תמיד מטייל בחבורה והכנת הקפה היא אף פעם לא לבודד או שניים - אולי רק בבוקר (מתעורר ראשון).

להתחיל להכין אספרסו / הפוך ל- 7 עד 10 אנשים עם מקינטה לא בבית ספרי. להכין רק לעצמי גם לא... אז...יוסטון יש לנו בעיה...

opl
26-10-22, 15:21
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20221026042104&SearchText=timemore&spm=a2g0o.home.1000002.0&dida=y

היצרן timemore נחשב לחביב הקהל בקרב המטחנות הזולות (יחסית)

נמרוד
26-10-22, 15:37
קח, הכי זול, עם מדריך ביפנית (תוריד באינטרנט באנגלית או יוטיוב) :

https://www.ebay.com/itm/293218837065?hash=item4445346249:g:VmUAA OSwHulddSbr

אמינה ושרידה כמו טויוטה.

היילקס.

הזכרת לי שיש לי קפה פילטר יפני במגירה.

140779

איל מ
26-10-22, 21:03
חבר הראה לי עכשיו מתנה שקיבל שגרמה לאסימון ליפול
אתם חושבים הפוך,
איך להביא את האספרסו/מוקה/אפוגטו/שקר כלשהו לשטח,
כשבעצם אתם צריכים לחשוב איך להביא את הנחל'ה מהשטח לבית.
(אזהרה- תמונה קשה לצפיה!)
140781

גיא
26-10-22, 21:35
רגע לפני שגולש ....

אני אגב מאז מכין לפי ההוראות של מר חסון.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

GodsFather
26-10-22, 23:02
חבר הראה לי עכשיו מתנה שקיבל שגרמה לאסימון ליפול
אתם חושבים הפוך,
איך להביא את האספרסו/מוקה/אפוגטו/שקר כלשהו לשטח,
כשבעצם אתם צריכים לחשוב איך להביא את הנחל'ה מהשטח לבית.
(אזהרה- תמונה קשה לצפיה!)
140781יש לי משהו דומה. גימיק הזוי שכמובן מיועד למי שאין לו גז.

יש לי מקינטה חשמלית (אני חושב של ביאלטי) כי במשרד אסור גזיה, זה דווקא מאד מאד מוצלח.

אסף, בתמונה שהעלית, הימנית ביותר, למעט כמות כוסות, האם יש עוד יתרונות לצורה העגולה לעומת המקינטה המצולעת הרגילה שיש כמותה בגדלים שונים?

שלמה, יש מקינטות לכמויות גדולות, לא רק לבודדים, קצת מגושם מול רלייה פשוט של קפה שחור אבל פתרת לך את בעיית ההכנה להרבה חברים.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

asafk
26-10-22, 23:32
הנירוסטה עגולות האלומיניום משושות. אני יודע... מסורת איטלקית..?? (והיא ל6 מנות).
אגב למי ששאל הזאת עם הכובע חרוט היא של יצרן איטלקי בשם guido bergna שנחשב קלאסי ממש כמו ביאלטי.

אסף.

Udim
27-10-22, 00:46
חבר הראה לי עכשיו מתנה שקיבל שגרמה לאסימון ליפול
אתם חושבים הפוך,
איך להביא את האספרסו/מוקה/אפוגטו/שקר כלשהו לשטח,
כשבעצם אתם צריכים לחשוב איך להביא את הנחל'ה מהשטח לבית.
(אזהרה- תמונה קשה לצפיה!)
140781

הפועלים הפלסטינים אצלנו באיזור (שומרון) מכינים קפה בתוך קומקום כמו זה שמגיע עם גוף חימום בתוכו
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221026/bed3d8b291e39e21490ae115084a124c.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

אבי ביטר
27-10-22, 02:09
ענק

יש גם בכחול

ב 30 שניות הם מכינים בזה קפה ל 15 פועלים.

ותמיד החיווט בכניסה למכשיר או לתקע עם איזה חוט חשמל מבצבץ מפחיד כזה.

-->