PDA

צפייה בגרסה מלאה : בג'י"ה - נעלי טיולים

Yifti
27-09-22, 21:54
מקווה שלכולם היה חג טוב ופתיחת שנה טובה

בהמשך לפוסט הקודם שלי, אני צריך נעלי טיולים. אחרי בדיקה מקיפה באינטרנט אני נוטה דווקא לנעליים נמוכות או ריצת שטח ולא למגפי טיולים, בגלל החום בארץ וטענות שהצעידה יותר קלילה עם נעליים נמוכות. לגבי הנקודה הזאת - למישהו יש משהו להוסיף? עדיפות לגבוהות או נמוכות?
מעבר לזה, איזו חברה מומלצת? חברה כמו lowa פחות נגישה בגלל המחיר. מבין שמילר חלשה מבחינת עמידות. יודע שהכי טוב ללכת ולמדוד, אבל בגלל שלפי מה שאני רואה אין ממש חנויות עם הכל מהכל צריך ללכת לחנות עם דגמים ידועים מראש שאני רוצה למדוד.
כל מידע וטיפים מעבר יוערכו מאוד

מתן
27-09-22, 22:23
זה כמו שאלון התייעצות לפני קניית רכב.. כי הנעליים שיתאימו לך לא יתאימו לי והנעליים שלי היום לא התאימו לי בצבא או בש"ש.
אז,
1. כמה משקל אתה סוחב?
2. כמה אתה מתכנן ללכת ביום?
3. באיזה מתארים? כלומר חשוב לך נדיפות או שדווקא אתה מתכנן לנעול את הנעליים גם לטרקים במדינות קרות לדוגמא.
4. רגיש לנקעים? אוהב את התחושה 'היחפה' או מעדיף סוליה עבה ומנותקת יותר מהקרקע?
5. תקציב

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

Yifti
27-09-22, 22:36
זה כמו שאלון התייעצות לפני קניית רכב.. כי הנעליים שיתאימו לך לא יתאימו לי והנעליים שלי היום לא התאימו לי בצבא או בש"ש.
אז,
1. כמה משקל אתה סוחב?
2. כמה אתה מתכנן ללכת ביום?
3. באיזה מתארים? כלומר חשוב לך נדיפות או שדווקא אתה מתכנן לנעול את הנעליים גם לטרקים במדינות קרות לדוגמא.
4. רגיש לנקעים? אוהב את התחושה 'היחפה' או מעדיף סוליה עבה ומנותקת יותר מהקרקע?
5. תקציב

1. מאמין שסביבות ה10 קילו.
2. 15-20 ק"מ לשלושה ימים כרגע.
3. יש איזשהו רצון לעשות איזה משהו באירופה, אבל אם כן זה יהיה עוד הרבה זמן. יותר חשוב התאמה לארץ, כלומר נדיפות.
4. לא. מעדיף להיות יחסית קרוב לקרקע, לדוגמה נעלי הריצה שלי זה הsaucony kinvara שהן יחסית לנעליים של ימינו בעלות סוליה דקה והן קלילות.
5. תקציב - 600 - 850. אם יש משהו שיכול להחזיק להרבה שנים ועולה קצת יותר - גם אפשרות. מתכנן ללכת למכינה מה שאומר הרבה טיולים.

ishc
27-09-22, 22:38
דקטלון, יש המון סוגים והמון רמות.
אני עם זוג קליל ומאוורר לקיץ ויש לי זוג אחר חם לחורף.
אין היגיון להחזיק נעל המון שנים.
היא מתעוותת, החומרים מאבדים מהתכונות שלהם וכו'...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Yifti
27-09-22, 22:55
דקטלון, יש המון סוגים והמון רמות.
אני עם זוג קליל ומאוורר לקיץ ויש לי זוג אחר חם לחורף.
אין היגיון להחזיק נעל המון שנים.
היא מתעוותת, החומרים מאבדים מהתכונות שלהם וכו'...

בטוח שדקטלון באמת איכותי מספיק וטוב מספיק לרגליים? מבחינת נוחות?

omri_t
27-09-22, 23:06
לך להתייעץ בחנויות טיולים מקצועיות ולא עם גיפאים שבעיקר לוחצים על רגל ימין.

אני זקן ממך משמעותית
והרגליים שלי הרבה פחות סלחניות.
לאורך השנים מהתיכון לצבא לטיול אחרי לעבודה במשק ומה לא.... הרגליים שלי הלכו והתעייפו גם כי לא שמרתי עליהן מספיק.
לא הייתי יודע לחשיבותן של נעליים.

כיום אני מחזיק נעליים לטיולים קלילים ( נראה לי מה שהגדרת בפתיחה) ונעליים לטיולים רציניים יותר- בהן אני משקיע לא מעט והן משרתות אותי כמה שנים טובות בלי שהרגשתי שהן נהרסות.
(בסוף , אני מטייל איתן 5-6 פעמים בשנה. ונועל אותן מידי פעם גם לשמירתן)

יש לי נסיון מוצלח עם MEINDL
יקר פצצות. אבל מבחינתי תמורה טובה עם הרגליים המתפרקות שלי.
יש יבואן מסודר- כוכב בצפון.
והן נמכרות בחנויות הטיולים הרציניות.
חשוב למדוד על הרגל!! ולא לבוא נעולים או בלחץ.
חשוב לדעתי גם להתאפס על נושא הגרביים.
גם כאן הייתי די בור וגיליתי שבסכום קטן אני מסיים טיול עם כפות רגליים שאינן מושבתות ליומיים...

אגב, את הנקע השני הרציני קיבלתי בשטח כי לא היו לי נעליים גבוהות.

Yifti
27-09-22, 23:24
לך להתייעץ בחנויות טיולים מקצועיות ולא עם גיפאים שבעיקר לוחצים על רגל ימין.

אני זקן ממך משמעותית
והרגליים שלי הרבה פחות סלחניות.
לאורך השנים מהתיכון לצבא לטיול אחרי לעבודה במשק ומה לא.... הרגליים שלי הלכו והתעייפו גם כי לא שמרתי עליהן מספיק.
לא הייתי יודע לחשיבותן של נעליים.

כיום אני מחזיק נעליים לטיולים קלילים ( נראה לי מה שהגדרת בפתיחה) ונעליים לטיולים רציניים יותר- בהן אני משקיע לא מעט והן משרתות אותי כמה שנים טובות בלי שהרגשתי שהן נהרסות.
(בסוף , אני מטייל איתן 5-6 פעמים בשנה. ונועל אותן מידי פעם גם לשמירתן)

יש לי נסיון מוצלח עם MEINDL
יקר פצצות. אבל מבחינתי תמורה טובה עם הרגליים המתפרקות שלי.
יש יבואן מסודר- כוכב בצפון.
והן נמכרות בחנויות הטיולים הרציניות.
חשוב למדוד על הרגל!! ולא לבוא נעולים או בלחץ.
חשוב לדעתי גם להתאפס על נושא הגרביים.
גם כאן הייתי די בור וגיליתי שבסכום קטן אני מסיים טיול עם כפות רגליים שאינן מושבתות ליומיים...

אגב, את הנקע השני הרציני קיבלתי בשטח כי לא היו לי נעליים גבוהות.

אז אולי כן אלך על גבוהות. Meindl באמת קצת מחוץ לתקציב, גם אם בהנחה שמחזיקה לכמה שנים.

ishc
28-09-22, 00:08
בטוח שדקטלון באמת איכותי מספיק וטוב מספיק לרגליים? מבחינת נוחות?אני כותב רק מניסיון אישי.
אני לא מטייל המון ברגל אבל כן עושה מסלולים של עד חצי יום.
אצלי הנעלי טיולים הן גם נעליים יומיומיות אז אני נועל אותן הרבה.
אני מאוד מרוצה ומאוד נוח לי אבל.... אני סובל מכאבים ברגליים ולכן הולך עם מדרסים בהזמנה אז אולי זה קצת מפצה אם הנעל פחות נוחה. זו רק השערה מכיוון שלא הלכתי בהן בלי המדרסים.

Dozer
28-09-22, 00:41
כמו שכבר אמרו פה, הכל תלוי בסוג הטיולים ועד כמה נטיה לנקעים יש לך.

אני אנסה להמליץ על אחד מכמה כיוונים:

1. נעלי ריצת שטח, היום כל המותגים (כולל סאקוני שאתה נועל) מחזיקים 2-5 דגמים שונים מיועדים ספציפית לריצת שטח. נעליים קלות יחסית עם סוליה אוחזת. אם אתה מחפש המלצה ספציפית אני יכול להגיד לך שבקבוצת אולטראלייט ישראל בפייסבוק ישמחו לעזור. בכל מקרה קח בחשבון שאם אתה מטייל הרבה, זה סוג נעליים שאפשר מאוד להינות מהן בגלל המשקל והאחיזה, אבל משלמים על זה בעמידות של הנעל לאורך זמן.

2. נעלי טיולים נמוכות וקלות - אני לא יודע להסביר את זה, אבל יש איזשהו קונצנזוס עולמי על דגם נמוך של Merrell. שווה למדוד, נפוץ בכל חנויות הטיולים

3. נעלי טיולים מסורתיות, מגף טיולים, כמו בכל נעל, הכי חשוב זה למדוד. טיפ נוסף, לחפש על הלשונית את תאריך הייצור של הנעל. בחנויות הטיולים הרבה פעמים מחזיקים מלאי ישן ויש חומרים סופגי זעזועים שמאבדים מכושר הספיגה שלהם. מה שנשאר אחרי כמה חודשים זו נעל שנראית מעולה מבחוץ אבל קשה כמו אבן. היה לי ניסיון רע עם כזו.

בהצלחה

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

asafk
28-09-22, 01:14
אכן יש קונצנזוס די מקיף על דגם מואב 2 של מרל.
הם עושים נעליים מאוד נוחות והדגם הזה בגרסתו המאווררת - גם נעליים קלות מאוד, גם נוחות וגם מאווררות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

איל מ
28-09-22, 06:00
הקונצנזוס על מרל מואב הוא בגלל המחיר נטו.
נעל לא אוחזת ולא תומכת. הסוליה והגפה קורסות די מהר (ברמה של טיול שניים). החומרים שלה לא יחזיקו שנים, אבל מצד שני לא אכפת לקנות אותן בתדירות גבוהה יותר (בגלל המחיר). מי שאין לו בעיות ברגליים לא ירגיש בחסרונות שלהן, ומצד שני גם בשל נעליים זולות אחרות (למשל דקטלון שהוזכרו כאן, שמחזיקים יותר מגוון ליותר שימושים). מי שיש לו בעיה הכי קלה (קריסה פנימה/החוצה/קצועות חלשות וכו...) יסבול, גם אם לא יבין שהוא סובל.

יש לי מואב, כבר זוג שלישי. מצד שני, הטיולים אני עושה כבר לא נחשבים טיולים אלא יותר סיבוב של שעה שעתיים. למי שרוצה לטייל באמת, הייתי ממליץ לחפש משהו עם יותר תמיכה.

opl
28-09-22, 09:13
היה לי את הדגם הזה, מסכים עם קודמי. לי היא לא החזיקה מעבר לשנה ואני מטייל קל,הגפה התפרקה, לא ארכוש אותה יותר.

יש בארץ דעה שחובה נעליים גבוהות, ראיתי את זה המון כשעבדתי בריקושט לפני עשור + וגם אני הייתי לובש ביום יום LASPORTIVA ושאר פרות תפורות.

10 קילו זה משקל לא גדול (לדעתי, וזה גם תלוי במשקל העצמי שלך). אישית הייתי הולך על נעלי חצי. הנעליים הבאות שלי כנראה יהיו של columbia , וכן אני מכיר את האימרה שאומרת שנעליים קונים מחברת נעליים ולא מחברת ביגוד.

Yifti
28-09-22, 09:22
למישהו יש נסיון עם Solomon? יש להם מבחר יחסית גדול בארץ ונראה מאוד איכותי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

הדסופה
28-09-22, 09:37
סולומון נעל ריצת שטח איכותית מאוד
כמו כל נעל - נוחות זה אינדיבידואלי מאוד. נוח לך - תשקול
אישית אני עם רגל רחבה וקצת פלטפוס לא מסוגל לדרוך בהן , והלוואי שיכולתי [emoji16] הן מגניבות

איל מ
28-09-22, 09:40
לי היו סולומון הייקינג (לא נעל ריצה). הדגם הישן החזיק המון. בסוג שהחליף אותם,הגומי שעוטף את קדמת הנעל התייבש די מהר. סה"כ חברה מוכרת ומכובדת. לא מעודכן בדגמים שלהם היום.

נמרוד
28-09-22, 09:48
מקווה שלכולם היה חג טוב ופתיחת שנה טובה

בהמשך לפוסט הקודם שלי, אני צריך נעלי טיולים. אחרי בדיקה מקיפה באינטרנט אני נוטה דווקא לנעליים נמוכות או ריצת שטח ולא למגפי טיולים, בגלל החום בארץ וטענות שהצעידה יותר קלילה עם נעליים נמוכות. לגבי הנקודה הזאת - למישהו יש משהו להוסיף? עדיפות לגבוהות או נמוכות?
מעבר לזה, איזו חברה מומלצת? חברה כמו lowa פחות נגישה בגלל המחיר. מבין שמילר חלשה מבחינת עמידות. יודע שהכי טוב ללכת ולמדוד, אבל בגלל שלפי מה שאני רואה אין ממש חנויות עם הכל מהכל צריך ללכת לחנות עם דגמים ידועים מראש שאני רוצה למדוד.
כל מידע וטיפים מעבר יוערכו מאוד

הנעליים שאתה מחפש נקראות בימינו נעלי Approach

אין בארץ מבחר בשום מקום, והאמת שגם ברוב המקומות בחו"ל אין כבר מבחר בחנויות פיזיות - האינטרנט הרג את כולם. אני יודע שהמידה שלי אמיתית ואין לי בעיות מיוחדות ברגליים, אז הזמנה ברשת עובדת לי מצויין כבר כמה וכמה זוגות נעליים.

אומי5
28-09-22, 09:57
יש לי 3 זוגות שונים של קולומביה.
לפני זה היו לי מרל, ובמקביל נעלי הרים כבדות כלשהן.

המרל בהחלט תמורה טובה למחיר כנעל יומיומית עם קצת שטח.

הקולומביה קודם כל נוחות (לי) יותר מכל נעל שהייתה לי.
בקיץ אני נועל ביום יום נעלי חצי מאוד מאווררות, כמעט כמו לבוא עם סנדלים למשרד. (קולומביה)
בטיולים ובמילואים (במילואים זה הליכה על אמת) נעלי 3/4 שמחזיקות יפה כבר כמה שנים ונוחות מאוד גם בהליכה בשטח קשה. (גם קולומביה)
ויש לי עוד זוג ישן שלהם שמשמש לעבודה מלכלכת או כשהאחרות מלאות בבוץ.

יתרון נוסף של קולומביה זה שיש להם יותר סניפי עודפים מסניפים רגילים. ככה שאפשר לקנות נעל טובה במחיר טוב.

opl
28-09-22, 10:40
היה פה קישור לאמזון לנעל לא רעה בכלל של קולמביה בכלום כסף. מי שזוכר ויכול להעלות את הקישור פה - יבורך, אני לא מצאתי.

assafy
28-09-22, 11:04
לי יש נעליים נמוכות מדגם Merrell granite . אמנם רק כמה חדשים ספורים אך עושים רושם שהם איכותיות ולי מאוד נוחות והן גם במחיר סביר.
בעונת החורף אני מעדיף נעליים גבוהות וכאלו יש לי של קולומביה terrebonne.

חנן-ג'יפולוג
29-09-22, 02:31
יש איזה סטנדרט גובה הכשה לצפעים? כזה שיתן עדיפות משמעותית לנעל גבוהה? אני הולך לא מעט בלילות בשדות באיזור הקיבוץ. בגלל כמות הצפעים שנחה על השביל (פוגש אותם בערך אחת לשני לילות) אני די מקפיד ללכת עם פנס חזה אבל לאחרונה עושה יותר ויותר הליכות חשוכות, ומקווה לטוב.

opl
29-09-22, 06:01
לא יודע לגבי צפעים אבל יש בשוק מגני רגלים לנחשים. זה עד גובה הברך.

140275

מתן
29-09-22, 07:17
כל החברות הגדולות מציעות נעליים מעולות, היו לי סולומון דיסקברי שהחזיקו שנה של טיולים (כל יום), כנ"ל אסולו, לואה, וסקה, מנדל, קולומביה וכו' חוץ מסקרפה שפחות נוחות לי ברגל אז לא הלכתי איתן.
למרות שענית על השאלות יש עדיין המון דברים סובייקטיבים שרק ע"י מדידה והרגשת הנעל תוכל לדעת אותם.מדידה עם משקל, בשיפועים ועם גרביים מתאימות. הדבר היחידי שעולה זה שהייתי הולך על נעליים יחסית בינוניות-גבוהות כי במכינה יש נטייה לסחוב הרבה ציוד על הגב.

כמה דברים כלליים:
1. תשקיע בבחירה זמן כי נעל טובה ונוחה עושה הבדל משמעותי בהנאה שלך מהטיולים.

2. אל תתפתה ללכת על הנעליים הכי גבוהות-עמידות-מטורפות שאתה רואה, המוכרים בחנויות אוהבים אותן אבל לי אישית (וגם לך להבנתי) יותר כיף ללכת עם סוליה יחסית דקה ולהרגיש את הקרקע ונעל קלה גם בנעליים גבוהות, אני כרגע מטייל ועובד עם נעלי טיולים נמוכות (דומות לpeak5 של אלטרה) ונהנה מכל רגע.

3. יש לך נעל הליכה כלשהי כרגע? תתחיל איתה את השנה ותראה מה בדיוק אתה עושה במכינה ורק אז תקנה. במכינה/ש"ש לפעמים אנחנו מצפים לטפס על החרמון כל יום ואז מגלים שאנחנו בעצם פעם בחודש יוצאים ליומיים ברמות מנשה.

4. עדיף לא לקנות נעליים מחנויות עודפים כי דבק, גומי, פלסטיק פחות אוהבים להתיישן על המדף (זה לא יין) ונעליים מעודפים מתפרקות לפני שהן מתבלות הרבה פעמים.

4.אולי תעשו קבוצת רכישה כל המכינה ואז תקבלו מחירים מעולים מהיבואנים. לא יודע כמה אנשים אתם במכינה אבל תנסו, תופתע לכמה המחיר יכול לרדת.
קניתי ככה לואה 'צבאיות' ב450 שקלים זה קצת פחות מחצי מחיר.

נ.ב
תשקיע כמה שקלים בגרביים. לא הייתי משקיע 300 שקל, אבל זה אשכרה עושה הבדל לעומת הגרבי 10 ב100 שכולנו הולכים איתם בצבא.

Yifti
29-09-22, 07:42
כל החברות הגדולות מציעות נעליים מעולות, היו לי סולומון דיסקברי שהחזיקו שנה של טיולים (כל יום), כנ"ל אסולו, לואה, וסקה, מנדל, קולומביה וכו' חוץ מסקרפה שפחות נוחות לי ברגל אז לא הלכתי איתן.
למרות שענית על השאלות יש עדיין המון דברים סובייקטיבים שרק ע"י מדידה והרגשת הנעל תוכל לדעת אותם.מדידה עם משקל, בשיפועים ועם גרביים מתאימות. הדבר היחידי שעולה זה שהייתי הולך על נעליים יחסית בינוניות-גבוהות כי במכינה יש נטייה לסחוב הרבה ציוד על הגב.

כמה דברים כלליים:
1. תשקיע בבחירה זמן כי נעל טובה ונוחה עושה הבדל משמעותי בהנאה שלך מהטיולים.

2. אל תתפתה ללכת על הנעליים הכי גבוהות-עמידות-מטורפות שאתה רואה, המוכרים בחנויות אוהבים אותן אבל לי אישית (וגם לך להבנתי) יותר כיף ללכת עם סוליה יחסית דקה ולהרגיש את הקרקע ונעל קלה גם בנעליים גבוהות, אני כרגע מטייל ועובד עם נעלי טיולים נמוכות (דומות לpeak5 של אלטרה) ונהנה מכל רגע.

3. יש לך נעל הליכה כלשהי כרגע? תתחיל איתה את השנה ותראה מה בדיוק אתה עושה במכינה ורק אז תקנה. במכינה/ש"ש לפעמים אנחנו מצפים לטפס על החרמון כל יום ואז מגלים שאנחנו בעצם פעם בחודש יוצאים ליומיים ברמות מנשה.

4. עדיף לא לקנות נעליים מחנויות עודפים כי דבק, גומי, פלסטיק פחות אוהבים להתיישן על המדף (זה לא יין) ונעליים מעודפים מתפרקות לפני שהן מתבלות הרבה פעמים.

4.אולי תעשו קבוצת רכישה כל המכינה ואז תקבלו מחירים מעולים מהיבואנים. לא יודע כמה אנשים אתם במכינה אבל תנסו, תופתע לכמה המחיר יכול לרדת.
קניתי ככה לואה 'צבאיות' ב450 שקלים זה קצת פחות מחצי מחיר.

נ.ב
תשקיע כמה שקלים בגרביים. לא הייתי משקיע 300 שקל, אבל זה אשכרה עושה הבדל לעומת הגרבי 10 ב100 שכולנו הולכים איתם בצבא.

תודה רבה על כל הנקודות. אשים לב

איל מ
29-09-22, 08:47
היחידה שאני מכיר שהוכשה על ידי צפע תו"כ הליכה בחושך, הוכשה בגובה כף הרגל (שן אחת ברגל,שן שניה ברצועה של הסנדל). לא אומר שום דבר סטטיסטי.
לא יפתיע אותי שאם תחפור אצל היסטוריונים, תגלה שגובה סטנדרטי של נעליים צבאיות מתייחס לזה (לי היו בזמנו מעין חפתי עור שמתלבשים מעל הנעל ומוסיפים לה עוד איזה 5-10 ס"מ. אין לי מושג איך הגיעו אלי, אבל עם לוק של לורנס איש ערב. להבנתי למניעת כניסת חול בנעלי צבא ישנות שהיו נמוכות מהמקובל היום. אולי מסבי מהפלמ"ח).

Yifti
29-09-22, 15:27
מעדכן שהלכתי לחנות ומדדתי מספר דגמים, בסוף הלכתי על Hoka Anacapa Mid. מאוד מאוד נוחות.

nirs
29-09-22, 15:40
היה פה קישור לאמזון לנעל לא רעה בכלל של קולמביה בכלום כסף. מי שזוכר ויכול להעלות את הקישור פה - יבורך, אני לא מצאתי.

Columbia Men's Newton Ridge Plus... https://www.amazon.com/dp/B00KWK83PC?ref=ppx_pop_mob_ap_share

לגבי סולומון יכול להמליץ עליהם כנעלי סקי…

opl
29-09-22, 18:24
תודה

חנן-ג'יפולוג
29-09-22, 18:46
קניתי את אלה בעיירה הקרובה. בינתיים מרגישות מצוין. אקווה שהצפעים יכוונו למקום הנכון.
130 אירו.
בזכות השרשור הזה גם השקעתי לראשונה בגרביים ייעודיות.

https://imageshack.com/i/poZp5WOrj

נדב42
29-09-22, 20:20
אני כבר מעל 30 שנה עם סקארפה, כל זוג מחזיק מעל 10 שנים, בשנים האחרונות בשימוש פחות אינטנסיבי ..

AmichayM
29-09-22, 22:46
אני מטייל לא מעט ברגל עם כל הציוד על הגב, בשנה שעברה עשיתי את שביל ישראל.
2 הסנט שלי:
1. גרביים, גרביים, גרביים- גרביים מעולות מצמר מרינו במידה נכונה: שומרות על הרגלים משפשפות ואפשר ללכת כמה ימים ברצף והגרביים לא מסריחות.
2. המותג אולי חשוב אבל חשוב יותר שהנעלים יהיו מאוד נוחות כשמודדים אותן בחנות.
נעליים שקצת לא נוחות בחנות- יהיו מאוד לא נוחות בסוף יום טיול ולמחרת יותר גרוע.
3. בשנים האחרונות היו לי Lowa -מאוד נוחות. אח"כ סקרפה- פחות נוחות. באמצע השביל עם רגליים כואבות, קניתי בעקבות הרבה המלצות סלומון gtx4 והייתי מאוד מרוצה. נעלים מאוד מאוד נוחות, הסוליה מעט מתרחבת(כמו טרפז) המונעת נקעים.
חסרונות: די יקרות ( 900-1100 שח), בלאי מהיר יחסית.
עמיחי

Yifti
29-09-22, 23:34
מעדכן שהלכתי לחנות ומדדתי מספר דגמים, בסוף הלכתי על Hoka Anacapa Mid. מאוד מאוד נוחות.

בנוסף קניתי 2 זוגות גרביים סינתטיים וזוג מצמר מרינו של GoNature.

opl
30-09-22, 06:56
לדעתי:
* לחשוב לפני שקונים נעליים עם גורטקס, אם אתה מטייל בעיקר בארץ או בעונות יבשות, אולי זה מיותר?
* לזכרוני צמר מרינו הוא הצמר הנפוץ בעולם, אני יודע שהחנויות מפמפות את המרינו כאילו מטפסים להרים בשביל לקטוף ידנית כבשים נדירות לגרביים, אז לא...

המשוטט
30-09-22, 10:09
* לזכרוני צמר מרינו הוא הצמר הנפוץ בעולם, אני יודע שהחנויות מפמפות את המרינו כאילו מטפסים להרים בשביל לקטוף ידנית כבשים נדירות לגרביים, אז לא...

בול

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
30-09-22, 10:55
יש איזה סטנדרט גובה הכשה לצפעים? כזה שיתן עדיפות משמעותית לנעל גבוהה?
יחסי לגודל הנחש כמה יכול להתרומם.
צפע גדול יגיע מעל גובה הקרסול, אז נעל גבוהה עדיפה.
אבל תזכור שהוא מתגונן, לא מחפש מקום בלי נעל. ויכיש מה שהכי קרוב.

בין שיחים זה כבר סיפור אחר, הם יכולים להיות בכל גובה שיש בו אוכל פוטנציאלי.

jacob72
30-09-22, 15:22
לפני שביל ישראל .
קראתי המון ברשת ,אח"כ הלכתי ל 3 חנויות שונות ,מדדתי את הדגמים, הלכתי כ 50 צעדים בחנות בכדי להבין את התחושה .
בסוף בחרתי ,ראה הצילום.

נעל גבוה או נמוכה ,זו גישה סובייקטיבית, לי עדיף גבוה מהרבה סיבות ,ובעיקר בגלל נקע או מעידה, מעדיף שהנעל תשמור לי על עצם הקרסול.

איכות ייצור הנעל ,משקל הנעל,אחיזת הרגל, יחד עם כמה ק"מ אתה הולך עם הנעל ,והאם היא מנדפת זיעה או לא ,אטומה למים וכד. אלו פרטים שלי היו חשובים.

בהצלחה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220930/bc8c9ee4ea725250266d0404b84be979.jpg

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

opl
30-09-22, 17:33
איזה חשיבות יש לנעל אטומה למים (בואו זה לא באמת אטום) בשביל ישראל? אני לא בא להקשות אבל אטומה ומנדפת זיעה אלה דברים מנוגדים. נכון שזאת ממברנה אבל עדיין.

jacob72
30-09-22, 18:12
איזה חשיבות יש לנעל אטומה למים (בואו זה לא באמת אטום) בשביל ישראל? אני לא בא להקשות אבל אטומה ומנדפת זיעה אלה דברים מנוגדים. נכון שזאת ממברנה אבל עדיין.צודק.
ולכן הנעל שרכשתי אינה אטומה.
זה חשוב לי ,אבל יותר חשוב לדף זיעה.

נ.ב. גם לגרב יש חשיבות גובהה בנוחות ונידוף.

opl
30-09-22, 18:21
המשמעות של GTX זה GORE-TEX, ממברנה אטומה למים.

jacob72
30-09-22, 18:26
המשמעות של GTX זה GORE-TEX, ממברנה אטומה למים.נכון ,אבל זה ברמה של שפריצים ולא לטבול את. נעל בנהר.
לטובת זה יש סנדלי שורש (:

ד ו ר ו ן
30-09-22, 19:09
נכון ,אבל זה ברמה של שפריצים ולא לטבול את. נעל בנהר.

זה כבר תלוי באיכות הממברנה.
היו לי סקרפה עם גורטקס שגם בעמידה בשלולית לא נכנסו פנימה מים.
כעת עם northface גורטקס שאחרי חורף אחד בינתיים מציגות יכולת דומה.

איל מ
30-09-22, 19:18
חפשו השוואה ברשת של fortnine על יכולת נידוף של ממברנות. כאמור, יש ממברנה, ויש ממברנה

opl
30-09-22, 20:01
אלה ההבדלים בין הממברנות השונות של חברת GORE

https://www.facewest.co.uk/Gore-Tex-Fabrics-Explained.html#:~:text=There%20are%203%2 0Gore%20Tex,is%20windproof%2C%20but%20no t%20waterproof.

אומי5
02-10-22, 14:09
צפע גם מטפס על עצים ושיחים.
בדרך כלל צפע יברח או יזהיר בנשיפות חזקות לפני שתפגשו אותו, אם אתה ממש חסר מזל ודרכת עליו...אז חבל.
מנסיון.

חנן-ג'יפולוג
02-10-22, 14:23
מנסיוני, השלב של הנשיפות מגיע בקרבה גדולה יותר, עשרות ס"מ, ולאחר שאתה ממש מתקרב ומתעסק אתו.
בשאר הפעמים הם סטטיים לגמרי, אולי בנסיון שלא ישימו לב אליהם, ואם הם מבינים שראית אותם, הם מסתלקים. כל עוד הטווח נשמר מעל למטר ואתה לא באינטראקציה ממושכת איתם, הם לא נושפים ולא מזהירים. זו ההתרשמות שלי. כבר יצא לי לא פעם להבין שעברתי חצי מטר מצפע רק לאחר שכבר עברתי אותו, בלי כל אזהרה מצדו.

את אלה שבורחים מראש ואלה שעל שיחים/עצים אני לא רואה מן הסתם בהליכות האלה.

https://youtube.com/shorts/NlHBuGGMQAk?feature=share

https://imageshack.com/i/poCCSz4ej

שעיר בגב"ב
02-10-22, 14:57
אני חוויתי פעם אחת נשיפות של צפע.
הכלבה הסתומה שלי (מתה בזיקנה טובה בגיל 17) עמדה מעל
צפע בלי לשים לב אליו, היה ממש בין הרגליים שלה!
אפילו כשנשף כמו חולה אסטמה לא שמה לב.
סיפור די ארוך להסביר איך יצאה מזה בשלום, בגדול צפעים
לא ממהרים להכיש ויכישו רק כשמבחינתם אין ברירה.

ד ו ר ו ן
02-10-22, 15:21
בגדול צפעים
לא ממהרים להכיש ויכישו רק כשמבחינתם אין ברירה.
זה נכון לכל הנחשים.
מצד שני, ההכשה יכולה להגיע גם בלי התנשפויות או אזהרה מבחינתך.

איל מ
02-10-22, 18:45
הצפע האחרון חיכה לי על כלוב ציפורים מאחרי דלת איסכורית. גובה הבטן מרחק של 20 ס"מ בינינו. זה היה לפני חודש. אני הייתי מופתע ממנו כמו שהוא היה ממני, והוא נתן חתכת קפיצה באוויר מהכלוב לרצפה. היינו יכולים להפרד שם כידידים, אבל התוכים ששם שייכים לחבר שכבר איבד כמה עשרות מהם לטובת נחשים, ואני עובר שם כל יום בחושך. הצפע נלכד אחר כבוד, והועבר ללוכד נחשים.

-->