PDA

צפייה בגרסה מלאה : בג׳י"ה - פלאפל כדורי בהוד השרון

נדב42
16-09-22, 10:05
אחרי הרבה זמן שלא יצא לי לבקר במוסד הוותיק, עברתי שם אתמול ומשהו נראה לי מוזר - ממתי על הבוטקה הכחולה כתוב השם המפורש ?

ואז ראיתי שמעבר לכביש ליד הפלאפל הזול שתמיד ריק, יש עוד דוכן פלאפל עם השם המפורש "פלאפל כדורי" באותיות קידוש לבנה.

באף אחד מהדוכנים לא היה מישהו מהדמויות המוכרות וכל אחד מהם טען שהוא המקורי והשני הוא המתחזה ...

וואט דה פאק ??

אז מאחר ומישהו צריך לעשות את העבודה המלוכלכת, לקחתי חצי מנה מכל אחד מהם...

ההוא שמעבר לכביש מחזיק במכונת הכדורים הישנה והטעם של התערובת מזכיר את הטעם המקורי, אם כי הכדורים שאני קיבלתי לא היו מטוגנים מספיק. בבוטקה הכחולה היה פלאפל סטנדרטי.

בשני הדוכנים הפלאפל טרי ושניהם גובים בלי להתבלבל 20 ש"ח למנה.

עד כאן השירות לציבור.
מישהו יודע מה הסיפור שם ?

איל מ
16-09-22, 10:53
כן,
וגם היה רעש גדול סביב זה.
תריץ חיפוש בגוגל. היתה כתבה וגם באז ברשת.
המקורי עבר מעבר לכביש.

GodsFather
16-09-22, 10:58
טוב שלא בדקת סביח

Sent from my HD1903 using Tapatalk

erezgur
16-09-22, 11:46
אני מודה שאף פעם לא התלהבתי יותר מדי מהפלאפל שלהם. הוא בסדר גמור אבל לא יותר מזה. מצטער אם אני פוגע למישהו בפרה קדושה כלשהי.

ולגבי ההערה של הסנדק לגבי הסביח, אז שוב - אני מחסידי הסביח המקורי (לזקנים - ליד גן בר-אילן ברחוב עוזיאל ולצעירים יותר בנגבה פינת הרואה (הצאצאים)) וממש לא מתחבר לטעם הסביח של עובד שאין ספק שהוא יודע לשווק, להציג, לשעשע וכו', אבל החצילים אצלו בטעם אחר. אין מה לעשות...

ואם כבר - להפתעתי מצאתי באור-יהודה, באזור התעשייה הישן, בחנות שהייתה של פירות וירקות ("קסם הפרי" נדמה לי) סביח ממש בטעם של הסביח המקורי. חצילים מלאי שמן כנראה זה הסוד....

Asaf-a
16-09-22, 11:53
נדב, אין סיבה לנסוע ככ רחוק, פלאפל דמתי בגדרה מצויין

Asaf-a
אסף.א

המשוטט
16-09-22, 12:04
היסטוריה ארוכה

מאז שהאמא נפטרה הבנים התפצלו

האגדה אומרת שרק האמא והאחות הכינו את התערובת כי זה מה שהחזיק את האחים ביחד

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

נדב42
16-09-22, 15:18
נדב, אין סיבה לנסוע ככ רחוק, פלאפל דמתי בגדרה מצויין

לא נסעתי במיוחד עד לשם...
הויטארה היתה מאושפזת אצל סער בכפ"ס (חילוץ ברגים גזורים של תושבת המזגן, אחד בראש והשני במדחס), ובדרך חזרה עצרתי לפלאפל ...

נדב42
16-09-22, 15:20
מאז שהאמא נפטרה הבנים התפצלו

כלומר שניהם שייכים למקור ולאף אחד מהם אין את המתכון הסודי ...

כאמור באף אחד מהדוכנים לא ראיתי אף אחת מהדמויות הוותיקות, עובדים צעירים בשני הצדדים של הכביש...

GodsFather
16-09-22, 15:26
אני מודה שאף פעם לא התלהבתי יותר מדי מהפלאפל שלהם. הוא בסדר גמור אבל לא יותר מזה. מצטער אם אני פוגע למישהו בפרה קדושה כלשהי.

ולגבי ההערה של הסנדק לגבי הסביח, אז שוב - אני מחסידי הסביח המקורי (לזקנים - ליד גן בר-אילן ברחוב עוזיאל ולצעירים יותר בנגבה פינת הרואה (הצאצאים)) וממש לא מתחבר לטעם הסביח של עובד שאין ספק שהוא יודע לשווק, להציג, לשעשע וכו', אבל החצילים אצלו בטעם אחר. אין מה לעשות...

ואם כבר - להפתעתי מצאתי באור-יהודה, באזור התעשייה הישן, בחנות שהייתה של פירות וירקות ("קסם הפרי" נדמה לי) סביח ממש בטעם של הסביח המקורי. חצילים מלאי שמן כנראה זה הסוד....מכיר את הזקנים, הצאצאים ועובד ועוד כמה. לכל אחד יש את הקסם שלו

Sent from my HD1903 using Tapatalk

ishc
16-09-22, 15:54
,בפעם הבאה סע לפאלפל'ס בויצמן בכפס.
יותר טעים

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

נדב42
16-09-22, 16:06
ניסיתי הרבה פלאפליות בוייצמן כפ"ס, לא זוכר שמות, לא זוכר אפילו אחת שראויה שאזכור ...

מי מהן זו פאלאפל'ז ?

boaz avrahami
16-09-22, 20:31
יש גם אחד לא רע בראש העין.
חתוכה אם אני לא משבש

סולי
16-09-22, 20:37
חתוכה עוזי.. כן. הפלאפל היחיד שאני אוכל בעיר.
פשוט, נקי,טעים טרי. מומלץ מאוד!

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

shachar
16-09-22, 20:55
זה צאצאים של החתוכה "המקורי" מפתח תקווה?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

boaz avrahami
16-09-22, 21:01
בפעם הבאה שאהיה שם ( בטח עוד שנה שנתיים) אבקש אילן יוחסין.
אולי דוד גוגל יודע את התשובה

ishc
16-09-22, 21:21
בואו... כולה פלאפל

נדב, טיפה מערבית לקניון ערים, בצד של הקניון, ליד קיוסק נירוונה.
והוא נותן בראש לכל מיני מפורסמים האיזור כמו כדורי ותפארת.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

נדב42
16-09-22, 21:52
אין לי תמונה שלו בזכרון, בפעם הבאה שאבוא לבקר את סער אבדוק את הסוגייה לעומק...

asafk
16-09-22, 22:07
למיטב זיכרוני כשהיינו בבית ספר היינו הולכים לפלאפל תנעמי שהיה ממש קרוב וזכור לי כמיטב הקולינריה הכפר סבאית.

(מצד שני בעצם לא היתה שום חלופה אחרת ומדובר היה בנוער כלומר סטנדרטים נמוכים אז ממרחק 30 שנה קשה לקבוע אם זה באמת היה טוב)

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

mugi8675
16-09-22, 22:57
זה צאצאים של החתוכה "המקורי" מפתח תקווה?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk
זכיין

orenc
16-09-22, 23:19
בהוד השרון עקף את כולם בצעדי ריקוד קלילים פלאפל חדש בשם בוארון טעים ונקי מכין את הכדורים חם רק כשמזמינים מנה, הסלטים מוכנים במקום, ממש תענוג.
הבנתי שהמקור שלהם נמצא באשקלון וכמו כל הטובים את הכל התחיל האבא.

גילוי נאות: עשיתי לי מנהג קבוע והם התחנה האחרונה אצלי בקניות של שישי.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

דרור ברלי
17-09-22, 09:06
למיטב זיכרוני כשהיינו בבית ספר היינו הולכים לפלאפל תנעמי שהיה ממש קרוב וזכור לי כמיטב הקולינריה הכפר סבאית.

(מצד שני בעצם לא היתה שום חלופה אחרת ומדובר היה בנוער כלומר סטנדרטים נמוכים אז ממרחק 30 שנה קשה לקבוע אם זה באמת היה טוב)

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

תנעמי של היום נותן בראש דווקא עם שווארמה עגל שלפחות לטעמי הלא-מבין-כלום בעליל, היא אחת הטובות במרכז.
זה לא עימאד, השווארמות של דליית-אל-כרמל, עוספיה ועילבון ושאר המוסדות הצפוניים שהתמכרתי אליהם, אבל יחסית למרכז הארץ החם-לח-דביק-יקר, היא ממש טובה.

אהה, ופלאפל'ס באמת מצוין. לא מתיימר אבל מאוד מוצלח.

-->