צפייה בגרסה מלאה : השכרת רכב בצרפת מה עדיף?
זוג , 2 מזוודות, 1/2 טרולים, טיול בצרפת דרכים רגילות.
אופציות השכרה:
-פיג'ו 308,
-טויוטה chr
-פיג'ו 208
וברמת מחיר קצת יותר גבוהה:
-bmw סדרה 2
-אאודי כלשהו
-פיג'ו 3008.
לא מכיר אף אחת מהמכוניות.
במה יהיה הכי נוח?
תודה לעוזרים
אני יודע לספר רק על הCHR. היה לי אותה בצרפת לשבוע, נהגתי לא מעט, לי הרכב מרגיש מאוד צפוף וחלש, אבל לא תהיה בעיה ממש עם מזוודות וטרולי כי המושב האחורי פנוי ואתם זוג.
זוג? צרפת? דרכים צדדיות? זאת בלי הגג
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
אין טעם להשקיע אנרגיה בהבנת ההבדלים בין הדגמים, תבחר קטגוריה, את הדגם הספציפי שתקבל זה עניין של מזל.
Asaf-a
אסף.א
3008 מרווח, נעים לנסיעה ומפנק.
אבל כמו שקדמו לפני - בכל לא בטוח שזה מה שתקבל...
נשלח מהנייד
הפיז'ו נוחות מאוד (++)
אבל,
אם לפני תקופת הגשמים והקור,
אמרו לפני, כל עוד יש מספיק תא מטען, עוד כמה ארואים וקח את זו בלי הגג.
אתם נוסעים לטייל.
באתם להינות.
ולכן לא טויוטה. בטח לא את הדבר הצפוף והחשוך הזה שנקרא CHR.
יש כאלה שמוכרחים את הקרוסאובר והישיבה הגבוהה גם בטיול בחו"ל, אז פיז'ו 3008 יהיה להם אחלה. זו גם האופציה הכי נוחה לנסיעה מכל אלה שהזכרת.
ככל שתלוי בי? אני אומר כן לכל רכב עם גג נפתח/קבריולה כלשהו, אם יש (קיבלנו פעם בצפון איטליה אודי A3 קבריולה. תענוג. אפילו שהיה חורף ושלג)
אני אומר כן גדול לכל רכב שבהגדרתו ספורטיבי/מהנה לנהיגה (ב.מ.וו סדרה 2) אפילו שזה בצרפת והאנטישמים האלה אוכפים שם מהירות באכזריות. בכבישים הצדדיים אתה תהנה הרבה יותר עם מכונית דינמית.
אני אומר כן ענק לכל דבר מיוחד שבישראל היית רוצה אבל לא היית מרשה לעצמך כי "יקר מדי/מוחצן מדי/מהיר מדי/סקסי מדי/"זולל דלק"/מה יגידו השכנים" וכו'.
והכי חשוב - לזכור שכל זה נכון רק בתיאוריה.
חברות ההשכרה נמצאות כרגע בחוסר של כלי רכב שגרם גם לעליות מחירים רציניות ובסוף אתם תקבלו ותקחו את מה שיש באותו רגע.
קחו גם בחשבון שבניגוד לעבר, אם אין רכב מהקטגוריה שהזמנתם, כבר לא תמיד משדרגים אתכם אוטומטית למשהו טוב יותר. לעתים זה בדיוק הפוך פשוט כי לפעמים אין להם באותו רגע ובאותו סניף משהו טוב יותר. הרבה חברות השכרה דאגו לערבב את כלי הרכב מקטגוריות שונות כדי לייצר "הקבלות" שבעינינו הן מאוד מוזרות - למשל, מבחינתם סיטרואן קקטוס/C-ELYSSE/פיאט טיפו, "מקבילה" לאלפא ג'ולייטה. זוג אחר שהזמין VW פולו (סופר מיני נוחה ואיכותית עם תא מטען סביר עד מספק) קיבל טויוטה אייגו (מכונית מיני בגודל של צעצוע ונטולת תא מטען) כי הן "מקבילות" אליבא דחברת ההשכרה - בפועל זה שינמוך רציני.
אוף דרור הלחצת אותי.
סוכות אנחנו בדרום איטליה שני זוגות + 2 מזוודות+2 טרולי.
לכן הזמנתי סטיישן מקטגוריה גבוהה ב.אמ. וו. סידרה 3 טורר/ סטיישן...מקווה שזה מה שאכן אקבל.
אם הזמנת סטיישן תקבל סטיישן. ואם הזמנת פרימיום לא תקבל רכב 'זול'.
ב'כללי המשחק' יש אפשרות שיתנו לך suv במקום.
אבל חשוב שאם מזמינים למשל אוטו לשניים פלוס 2 מזוודות זה מאפשר להם לתת לך כל רכב כמעט. ואם הזמנת רכב ל4 פלוס 4 מזוודות זה כבר לא מאפשר לתת לך יאריס או פולו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני פעם הזמנתי ניסאן X טרייל וקיבלתי מרצדס וויטו. בטענה ששניהם 7 מקומות. ניסיונות להסביר שאנחנו נכנסים עם הרכב לשטח ולכן בחרנו בניסן (שנאמר לנו טלפונית שנקבל) לא ממש עניינו את הפקידה המנומנמת באי סרדינייה.
הזמנתי באיטליה סטיישן משהו ורצו לתת לי מן ברלינגו של ניסאן, עם חלון קטנצ'יק בדלת הזזה,
אמרתי לבחורה בדלפק, איך אני אשים 2 ילדים שבוע ברכב שלא רואים כלום מהחלונות צד?אמרה מה בעיה? זה רכב מאוד פופולרי לקבוצות סקי! אמרתי קיץ! אני עם 2 ילדים בני 2 ו 5, איזה קבוצת סקי בדיוק?!
אחרי מלחמה של שעה נתנו לי סיטרואן סי 4 פיקאסו (סטייל ה5008 שיש לי היום)
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הזמנתי באיטליה סטיישן משהו ורצו לתת לי מן ברלינגו של ניסאן, עם חלון קטנצ'יק בדלת הזזה,
אמרתי לבחורה בדלפק, איך אני אשים 2 ילדים שבוע ברכב שלא רואים כלום מהחלונות צד?אמרה מה בעיה? זה רכב מאוד פופולרי לקבוצות סקי! אמרתי קיץ! אני עם 2 ילדים בני 2 ו 5, איזה קבוצת סקי בדיוק?!
אלוהים ישמור. ניסאן NV200..... איזו זוועה.
האוטו היחיד שמגעיל ומבאס יותר מ-NV200, זה NV200 חשמלית.
יש דבר כזה ואתם לא רוצים סיבוב. בשום מחיר. גם אם ישלמו לכם בשביל זה. לי שילמו, ועדיין התבאסתי. אפילו טויוטה עושים מכוניות מזמינות יותר.
באוקראינה קבלנו שדרוג לפולקסוואגן טרנספורטר במקום פורד פוקוס שהזמנו ..
לא עזר להם .. :)
Sent from my DN2103 using Tapatalk
אני בנסיעות עבודה בארהב, החברה השכירה אוטו סטייל קורולה. ביעד הראשון קיבלתי ניסאן סנטרה שזה כמו... קורולה.
ביעד השני לא היו מכוניות אז שודרגתי לקטגוריה מעל. היה מאליבו וניסאן אלטימה. באופן שרירותי בחרתי בניסאן, אוטו חביב, מאובזר לאללה, רק קצת יותר רועש ממה שהייתי מצפה.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
boaz avrahami
13-09-22, 06:50
בפעם הבאה קח מקסימה או אימפלה.
ההבדלים במחיר מצחיקים והמכוניות פרימיום. כיף לנסוע מרחקים
טיפ חשוב מזמר מדושן ונהנתן -
כשאתה מגיע לחברת השכרה, לפני הכל תן לפקיד 20 יורו, זה בשבילך.
ברוב המקרים זה עוזר, מנסיון.
אחלה הזדהות עם הניק ניים והאווטר...אכן אחלה טיפ תרתיי משמע
לפני שבועיים,
חברים הזמינו קיה סיד סטיישן בנפולי וקבלו וולוו "ענקית" - כנראה V 60..
הרכב (דגם) שאתה שוכר אינו בהכרח הרכב שתקבל. מדובר ברכבים שמייצגים קטגוריות. לפעמים עלול גם להיות שנמוך. אני תמיד בגישה של לשכור את מה שהכי טוב מבחינה קטגורית - כלומר מה שיותר מפואר וגדול, כי זה מבטיח פשוט רכב שיותר נעים לנהוג בו לאורך זמן. זו גם שאלה אינדיבידואלית מאוד שתלויה בטעם שלך כנהג. יש אנשים שישמחו לנהוג בפיג'ו 208 מאיטליה לצרפת בשמחה גדולה וחיוך רחב (כמוני) ויש אנשים שלפני כמה חודשים הגיעו לסוכנות השכרה בארה"ב וקיבלו מפתח של משהו גדול ואמריקאי - ובאותו רגע אמרו שלא אכפת להם אוטו קטן יותר ואין להם בעיה להשתנמך ואיזה יופי יש לכם אאודי 4A בחניון תדחפו את האמריקאית לתחת!!! (שוב, גם הפעם זה אני)
ואני "שנמכתי" לפני שנה ממרצדס A לפולו, מרצון.
אבל, במקרה היה להם בחברת ההשכרה פולו GTI...
הרכב (דגם) שאתה שוכר אינו בהכרח הרכב שתקבל. מדובר ברכבים שמייצגים קטגוריות. לפעמים עלול גם להיות שנמוך. אני תמיד בגישה של לשכור את מה שהכי טוב מבחינה קטגורית - כלומר מה שיותר מפואר וגדול, כי זה מבטיח פשוט רכב שיותר נעים לנהוג בו לאורך זמן. זו גם שאלה אינדיבידואלית מאוד שתלויה בטעם שלך כנהג. יש אנשים שישמחו לנהוג בפיג'ו 208 מאיטליה לצרפת בשמחה גדולה וחיוך רחב (כמוני) ויש אנשים שלפני כמה חודשים הגיעו לסוכנות השכרה בארה"ב וקיבלו מפתח של משהו גדול ואמריקאי - ובאותו רגע אמרו שלא אכפת להם אוטו קטן יותר ואין להם בעיה להשתנמך ואיזה יופי יש לכם אאודי 4A בחניון תדחפו את האמריקאית לתחת!!! (שוב, גם הפעם זה אני)
חח
ואני הזמנתי שם ואן ל-7 נוסעים,
הוציאו לי איזה קיה.
כשאמרתי לסחי (שהיה על משהו כנראה ירוק) שלא הגעתי מהמידל איסט טו דרייב א קוריאן שיט, הוציא לי סברבן עם מנוע בנזין 6.7 (לחודש ו 2000 מייל)
אושר גדול, ענק, כייייף
אחלה הזדהות עם הניק ניים והאווטר...אכן אחלה טיפ תרתיי משמע
תודה.
אני מאוד משתדל, שתהנו.
אחרי הכל אני מתפרנס מעסקי הבידור.
לא הכל צריך להיות קשה וחרא כמו החיים.
תשתחררו קצת, תמזוג עוד כוס חבר.
הזמינו לי גולף מהעבודה בצרפת, שנחתתי הצרפתי אמר שיש או גולף או ג'ולייטה.
שאלתי אותו מה הוא חושב, הוא לא הבין את הבדיחה. ג'ולייטה 1.7 טורבו דיזל.
הארכתי את הנסיעה ביום כדי לחזור דרך הריביירה ולא דרך הכבישי טול.
חזרתי לארץ וקניתי Veloce 1.8 טורבו בנזין.
יכול לספור על יד אחת את הפעמים שקיבלתי את הרכב שהזמנתי.
בפעם האחרונה (קנדה לפני חודשיים), הזמנתי טיוטה קורולה, רצו לתת קיה פורטה.
סרבתי.
נתנו רנגלר סהרה…
Sent from my iPhone using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
16-09-22, 10:25
מכיוון שהשרשור כבר תפס כיוון אחר, השדרוג הכי מדליק שיצא לי, ללא כוונה וללא הכוונה:
הייתי עם חבר בקורס בפרנקפורט, והחלטנו שבסיום הקורס יוצאים לכמה ימים בשווייץ. הזמנו באתר את הרכב הכי זול שמצאנו, איי10.
מקבלים מפתחות, לא של יונדאי, של אופל. זורמים.
יורדים לחניון, יש שם אופל אדם עם כסאות ספורטיביים ומראה כללי מרענן. סבאבה.
אני נוהג ראשון, עולים על האוטובאן דרומה, אני לוחץ עד הסוף, הדרעק הקטן מגיע ל210קמ"ש ושם אני נאלץ להאט עקב תנועה צפופה. המנוע מצדו מוכן לעוד. כבר ברור שזה לא איי10. אני אומר לחבר שאם נרים מכסה מנוע נמצא מגדש טורבו, אחרת אין סיכוי שרכב בגודל הזה מגיע למהירויות האלה, ובקלות כזו.
עוצרים באחת מנקודות המנוחה. מרימים מכסה מנוע. יש שבלול. קיבלנו אופל אדם ספורט במחיר של איי10. מדליק.
פברואר 2008, שוודיה. נסיעת עבודה לבד, הזמנתי את האוטו הכי זול שהיה לשלושה ימים. הציעו לי במקום וולוו c70 קבריולט. לא לקחת? בטח שכן. לא לפתוח את הגג בפברואר בשוודיה? בטח שכן!
בנסיעת עבודה דרך מינכן היינו אמורים להיות 6 ולכן הוזמן רכב גדול.
בסוף היינו רק 4…
אז בתוספת קטנטנה לקחנו במוו סטיישן M5, בהמה…
קצת אכזבה שאחרי שעה וחצי באוטובן במהירות גבוהה נדלקה נורית חוסר שמן קיצוני ובתחנת דלק הראשונה הוספתי קילו שמן…
חוץ מה היה כיף לנהוג באותו השבוע…
Asaf-a
אסף.א
השדרוג הכי כייפי היה במינכן.
הוזמן פורד פוקוס, רצו לתת ג׳אטה.
שאלתי אם יש משהו יותר גדול ומפנק ועם קצת יותר כוח…
נתנו במוו 740d.
הנסיעה על האוטובאן היתה חוויה (מקטעים של מעל 200קמ״ש, עפ״י הוויז)
היתה תקופה שנסעתי שבוע כן שבוע לא לאנגליה.
התאמת נסיעות תמיד הזמינה רכב אוטומטי.
אוויס הית'רו תמיד שמחו לבקשה שלי לקבל במקום המכונית האוטומטית (היו להם ממש מעט - שמורות לישראלים ולנכים) - משהו ספורטיבי ידני. משום מה אני זוכר הכי לטובה מגאן ספורט (או איך שקוראים לזה) אדומה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
סן פרנסיסקו קיץ שעבר, מגיע עם אישתי לחברת השכרת הרכב בבניין הצמוד לשדה, שמשרת את כל חברות ההשכרה, והם מבצעים שתפים ביניהם, אין מדבקות על הרכבים.
מראש הזמנתי קטגוריה די בסיסית, בידיעה שאנסה לשדרג במקום, בהמון מקרים זה זול משמעותית מהזמנה מראש, לפעמים חצי מחיר.
20 דולר לעובד במקום, זה בשבילך, תודה רבה אני מעריך את זה….
״יש לי משהו קצת יותר חזק ממה שהזמנת, די חדש אם תרצה, אבל לא חסכוני״
בקיצור יצאתי משם עם דודג׳ צ׳אלנגר v8, תדמיינו את החיוך המפגר שלי ב pacific highway , ללוס אנג׳לס, ללאס וגאס, עם המכונה המוגזמת הזאת, כשכל הנעה שלה מבהילה את הסביבה, הרגשתי במהיר ועצבני, הרגשתי מלך העולם, הרגשתי שזה מגדיל את האיבר זה נכון (מתנצל)
20 דולר לעובד במקום, זה בשבילך, תודה רבה אני מעריך את זה….
״יש לי משהו קצת יותר חזק ממה שהזמנת, די חדש אם תרצה, אבל לא חסכוני״
ביטר, אתה מגלה סודות מקצועיים, מה יהיה…
ואם כבר,
אי שם בתחילת שנות ה90, לאחר שבאיזה חור בגרמניה נדלקת נורת צ'ק אנגין ובחברת ההשכרה אומרים שחייבים להחליף רכב, בחניון רק רנו קליאו האצ'בק שנראית כאילו שרתה במג"ב באינתיפדה. כולה חבוטה ועם כתמי צבע...
כשגיליתי שאין גלגל ספיר, כלי החלפה וג'ק, התרצה מנהל הסניף, ביקש שנמתין (כ1/2 שעה) והביא גולף דגם בון-ג'ובי.
הרכב נראה רגיל אבל עם כל מיני שינויים קוסמטיים קלים. לא הבנו מדוע מסתובבים סביבו העובדים במקום בחרדת קודש...
כשעליתי על הכביש הבנתי שיש לי משהו אחר.
בארץ חקרתי וגיליתי שמדובר בגרסת כביש (היחידה עד אז) שנבנתה למרוצי מכוניות (אין לי מושג איזה דרג) עם מנוע דיזל.
כ 170 כ"ס (שנת 1992, לא היום. אז וולוו 240 טורבו עם מנוע 2300 טורבו הגיעה ל 155 כ"ס).
האוטו המריא ברמזורים ונתן כיף אמיתי. רק ביאס שהאלקטרוניקה עצרה אותו ב 200 קמ"ש...
גם היום ישנם רכבים שהאלקטרוניקה עוצרת אותך ב 200.
האמת, זה חכם ונכון, הייתי מגביל אפילו לפני 200.
- - - Updated - - -
ביטר, אתה מגלה סודות מקצועיים, מה יהיה…
בשבילכם ולמענכם…
- - - Updated - - -
דרך אגב, לגבי הגולף
כמעריץ הדגם הזה ספציפית כבר המון שנים, אני יכול לספר לך שבכל הדגמים הנושכים, היצרן מתאמץ להחביא את התוספות הקוסמטיות שרומזות שיש פה משהו אחר.
״זאב בעור כבש״, זה תמיד היה ככה. רק מי שמכיר מבחין באיזה אות אדומה או משהו אחר קטנטן.
אחלה סיפור.
אם כבר בענייני שדרוג רכב מושכר- שנת 98 מינכן גרמניה - הזמנו רכב אאל"ט קלאס B מסוג גולף. נציג חברת ההשכרה הודיע כי אין את הרכב שהזמנו ולכן משדרגים אותנו לרכב מקטגוריית הפאר - אני מחכך ידיים בציפיה לקבל איזו מרצדס או ב.אמ.וו. מעניינות ולאכזבתי (החלקית) הנציג מביא לו ברוב התרגשות סאאב 9-5 ידנית שבזמנו הייתה הרכב דיילי שלי בבית (אם כי בגרסה האוטומטית).
חלק מהכיף בנסיעה בחו"ל זה גם חווית הנהיגה שם ברכב שחשקה נפשך בו או סתם חדש ומעניין - עבורי בכל אופן.
חלק מהכיף בנסיעה בחו"ל זה גם חווית הנהיגה שם ברכב שחשקה נפשך בו או סתם חדש ומעניין - עבורי בכל אופן.
לגמרי.
אבל באותה נשימה, אירופה היא מולדת המכונית ונחשבה פעם לגן עדן לחובבי הנהיגה, אבל כבר לא מעט שנים זה לא כך. נהפוכו.
האיחוד האירופי הוא היום נושא הדגל כנגד מכוניות והשימוש בהן - וכבישי הנהיגה המגניבים לשעבר הפכו לגהינום מוכה מצלמות.
אתה נוהג ברכב ספורטיבי/מהיר שמגרה אותך ללחוץ אבל מוצא את עצמך מזדחל ב-50 קמ"ש כי יש מצלמות בכל פינה - אין דבר שמבאס יותר מזה ואיפה "חווית הנהיגה" איפה....
צרפת היא כזו. גם אוסטריה. הולנד כמובן. סקנדינביה המתחסדת - ברור, כאילו דא. ובמיוחד - שוויץ.
ושימו לב להגבלות/איסורי כניסה לרכב באיזורים מסויימים שהפכו ל"נקיים" וכו'.
גם זה נאכף באמצעות מצלמות, הקנסות יקרים רצח והשלטים בד"כ לא כתובים באנגלית אלא רק בשפה המקומית. למה? ככה. כדי שתטעו בתום לב ותשלמו.
ודוגמא לשדרוג גרוע...
זמן הקורונה בחברות ההשכרה באירופה היה גן עדן, אף אחד לא נסע.
תכננתי נסיעה משוויץ לגרמניה והזמנתי קטגוריה B, הגעתי לסניף הקבוע וחיכתה לי הפתעה,שדרוג למרצדס E450...
עד כאן הכל טוב, ממש דבש.
אבל, הייתי צריך לקחת איתי "מגן חזירים" למרצדס G, ואבוי, אין מצב בעולם שזה נכנס ב e class..ניסינו לקפל ספסל, כלום.
אז שודרגתי למרצדס ויטו :-(((
לגמרי.
אתה נוהג ברכב ספורטיבי/מהיר שמגרה אותך ללחוץ אבל מוצא את עצמך מזדחל ב-50 קמ"ש כי יש מצלמות בכל פינה - אין דבר שמבאס יותר מזה ואיפה "חווית הנהיגה" איפה....
צרפת היא כזו. גם אוסטריה. הולנד כמובן. סקנדינביה המתחסדת - ברור, כאילו דא. ובמיוחד - שוויץ.
שכחת את גרמניה, שם כל כביש שאינו אוטובאן נטול מגבלות מצולם היטב, במיוחד בכניסה לכפרים
והמלכה הבלתי מעורערת - הולנד..
לגמרי.
אבל באותה נשימה, אירופה היא מולדת המכונית ונחשבה פעם לגן עדן לחובבי הנהיגה, אבל כבר לא מעט שנים זה לא כך. נהפוכו.
האיחוד האירופי הוא היום נושא הדגל כנגד מכוניות והשימוש בהן - וכבישי הנהיגה המגניבים לשעבר הפכו לגהינום מוכה מצלמות.
ושימו לב להגבלות/איסורי כניסה לרכב באיזורים מסויימים שהפכו ל"נקיים" וכו'.
גם זה נאכף באמצעות מצלמות, הקנסות יקרים רצח והשלטים בד"כ לא כתובים באנגלית אלא רק בשפה המקומית. למה? ככה. כדי שתטעו בתום לב ותשלמו.
אתה צודק חלקית. הולנד תוציא מהרשימה - אין חווית נהיגה בארץ השטוחה הזו (למעט הקטע ההזוי של לנהוג בכביש ואתה מבחין שבתעלת המים המקבילה והלא נראית לעין שטה לה ספינה פתאום כאילו באמצע שדה..מגניב)
באיטליה עוד איך שהוא אפשר, בדרום צרפת בכבישים הצדדיים ושכוחי האל אפשר, בארצות הבלקן אפשר ברומניה אפשר ויש שם את אחד מכבישי הנהיגה היפים בעולם.
אבל בכללי כמו שכתבת הנהיגה באירופה הפכה סופר מבאסת וצריך להתאמץ ולחפש כביש כפרי צדדי נטול מצלמות.
אחרי שבועיים בהולנד, עצם היכולת להכנס לרכב ואשכרה לנסוע במהירות ממוצעת סבירה מנקודה לנקודה בלי לעמוד 70% מהזמן - היא שינוי מרענן לעומת ה"נהיגה" בארץ.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
הולנד?
אני לא קליינט של החומרים האסורים שמותרים שם, גם לא של זונות בחלון ראווה. אז מה נשאר לי לחפש בהולנד?
כאילו, צ'יפס שטובע במיונז זה נחמד לפעמים, אבל ממש לא מספיק כדי לבזבז חופשה בארץ השטוחה, המשעממת ומוכת המצלמות הזו, ועוד עם רכב....
דרור,
שבוע עם הילדים באחד הכפרים של CENTER PARCS, שווה את השממון של הכבישים, עיר הבירה ש(לדעתי) משעממת וחוסר נוף כללי.
גיחה להפטלינג (לא בעומס) = כיף אמיתי ויש עוד כמה פנינים.
הצ'יפס דווקא אחלה, בלי המיונז/קטשופ.
לחובבי המזון מהים גם צפוי אושר ועושר
אוהבי פארקי החבלים - היינו שם בפארק הכי טוב בי פאר אי פעם (והיינו כבר באוסטריה, קרואטיה, איטליה וגרמניה... הילדים לא מוותרים)
ויש גם את החוויה (המוזרה לטעמי) של חיטהורן... בית ספר לעסקים - איך להפוך את המושב שלך לפנינה מכניסה...
דרור,
שבוע עם הילדים באחד הכפרים של CENTER PARCS, שווה את השממון של הכבישים, עיר הבירה ש(לדעתי) משעממת וחוסר נוף כללי.
אוהבי פארקי החבלים - היינו שם בפארק הכי טוב בי פאר אי פעם (והיינו כבר באוסטריה, קרואטיה, איטליה וגרמניה... הילדים לא מוותרים)
ויש גם את החוויה (המוזרה לטעמי) של חיטהורן... בית ספר לעסקים - איך להפוך את המושב שלך לפנינה מכניסה...
אני רק אוסיף לרשימה שיש בהולנד מקבץ מאוד מרשים ומעניין של פרוייקטים בהנדסה אזרחית... אנחנו עשינו סיור של יום (לפי תוכנית של הבן 17) דרך כמה מהם.
טיפ חשוב מזמר מדושן ונהנתן -
כשאתה מגיע לחברת השכרה, לפני הכל תן לפקיד 20 יורו, זה בשבילך.
ברוב המקרים זה עוזר, מנסיון.
אני חייב לשאול, איך זה מתקבל במדינות מערביות?
אני יכול להבין בגאורגיה או בדרום אמריקה...אבל במערב אירופה? ארה"ב? הפקיד לא נלחץ?
אתה לא בכיוון
בכל בעולם אנשי שירות אוהבים לקבל טיפ, גם אם הם קצת מופתעים כי בתחום שלהם זה לא נפוץ.
לגבי ארהב, חפש באינטרנט 20$ Trick, בלאס ווגאס.
אני אישית עשיתי את זה, ולי זה עבד.
עוד חידוש בשבילך כנראה - בארץ, יש אנשים (כמוני) שנכנסים למוסך, מסכמים מחיר. ולאחר מכן נותנים מראש טיפ יפה (50) לבחור שאישית מבצע את הטיפול/תיקון לרכב.
יכול להיות שזה מיותר, ויכול להיות שלא, שהבחור ישקיע עוד קצת.
אני מוכן לקחת את הריזיקה, וגם להרגיש עם עצמי שהייתי נדיב איתו, ואם כולם היו מתנהגים כמוני, המשכורת הלא גבוהה שלו הייתה קופצת יפה.
ככה אני רואה את הדברים, ואני מאמין שזה חוזר אליי.
יש לי המון סיפורים יפים בנןשא.
SFK , סניף עירוני של אחת החברות הגדולות, לא היה לנו מה לחפש עם רכב בעיר אז דחינו את ההשכרה לעזיבה (במטרה להמשיך בנסיעה לאורך החוף המערבי).
מגיעים לסניף בשעת בוקר במטרה לאסוף את הרכב, משם את המזוודות מהמלון ... חושך בעיניים, תור של 100 אנשים שמחכים בנימוס, חלקם כבר 6 שעות ושום דבר לא קורה.
מסתבר ששוטף המכוניות לא התייצב לעבודה, חוץ ממנו יש פקידת קבלה ומנהל. המנהל ירד לחנייה לנסות ולמלא את מקום שוטף המכוניות ... אמריקאים סתומים... הוא מנקה מכונית ובינתיים נכנסת אחת מלוכלכת וחוסמת אותה (חניון קטן בלב העיר) , אי אפשר לשחרר את אלו שכבר ניקה והעסק תקוע.
בינתיים האשה למעלה מתפוצצת על הפקידה, הפקידה פורצת בבכי כי היא בסה"כ אם חד הורית שמנסה להתפרנס והיא לא אשמה, כל המאה ממתינים כועסים על האישה "תתביישי לך ! תראי מה עשית! היא בסה"כ אם חד הורית שמנסה להתפרנס ! בגללך היא בוכה... "
סחבק יורד שוב לחניון , אחרי שניסה את שירות הלקוחות של הרשת ללא הועיל , משכנע את המנהל לתת לו לשחרר לו את הרכב האחרון שנכנס לגראז'... מה שלא יהיה עם הלכלוך ועם מיכל כמעט ריק מדלק... כשעולה למעלה להחתים את הפקידה מגלה שכולם כבר איבדו סבלנות ועוד רגע הם מעלים באש את הסוכנות...
שודרגנו מ SUV מפואר לאופל קורסה פצפונת. שני מבוגרים, שני ילדים ארבע מזוודות דחוסים בדרך לא דרך מלב העיר לשדה התעופה כדי להחליף רכב בסניף המרכזי.
מניסיוני כמה טיפים עם חברות השכרה:
בדרך כלל קבוצת הרכב שקיבלת זה גם הרכב שתקבל, אפשר תמיד לבקש שדרוג, זה תלוי במצב רוח הפקיד וזמינות המלאי שלהם, המצב היום השתפר מאוד לאחר תקופת הקורונה שלא היו רכבים כמעט.
יש תמיד לשים לב לאותיות הקטנות, ביטוח ה CDW, שאומר שאין לכם חבות במקרה תאונה הוא לא תמיד ביטוח שמכסה אותך ללא השתתפות עצמית ויש לשים לב שלא צריך לקנות בנוסף עוד כיסוי, לשאול תמיד. ביטוח 0 השתתפות עצמית הוא ביטוח יקר ואפשר ורצוי להתמקח עם הפקיד, כמעט תמיד מקבלים הנחה על התעריף היומי.
יש לשים לב שיש כיסוי ביטוחי גם לצד ג' אם פגעת במישהו, ביטוח צד ג' שקונים בביטוח הבריאות בארץ איננו מכסה תאונות עם רכב שכור.
רצוי מאוד לבדוק הרכב לפני שיוצאים מהסוכנות, רק לאחרונה קיבלתי דודג' צארג'ר שהמנורות הראשיות היו מכוונות לרצפה, לא ראיתי כלום, הייתי צריך לחזור להחליף הרכב למחרת ושודרגתי למוסטנג, שבעיני הוא אחד הרכבים הטובים ביותר להנאה שאפשר להשכיר בארה"ב.
אם הזמנת SUV כלשהו, שמאוד נפוץ היום בחברות ההשכרה, אל תתלהב אם שודרת לרנגלר או לרכב שטח אמיתי, קרה לי לאחרונה ששודרגתי לטויוטה פור ראנר, הרכב היה עונש אמיתי על הכביש, שטח ברור שאין מה לעשות איתו, עדיף לקחת רכב משפחתי משובח במקום, שלא תסבול בכביש.
תמיד כדאי לבדוק טוב כמה מזוודות יש לכם והיכן יכנסו, יתכן ותנסה לחסוך, תיקח רכב בקבוצה קטנה יותר, אבל אז תצטרך לשדרג במקום בגלל חוסר מקום, זה יעלה כסף.
המחירים בחברות הגדולות והידועות Avis או Hertz הגיע לרמות שלא היו בעבר, עדיף לשכור בחברות הקטנות, אבל לשים לב שגם המלאי שלהם יהיה מוגבל והרכבים בדרך כלל פחות חדישים.
אם אתה שוכר הרבה ויש לך דרך להיכנס למועדוני היוקרה של החברות האלה Avis preferred או Hertz Gold member רצוי מאוד, גם חוסך תור בדלפק וגם נותן לך רכב משודרג. יש לי בשתיהן זה אכן נוח אבל זה עולה הרבה, לקחת רכב בחברות הקטנות יוצא תמיד יותר זול.
אופציית הדלק - אם לקחת תחוייב על מיכל מלא ולא על כמה שהיה לך בפועל ברכב, כמובן שלא משתלם אלא אם אתה מסוגל להחזיר הרכב ב 0 דלק. אל תסמוך על זה שליד יעד ההחזרה, בדרך כלל שדה תעופה תהיה תחנה, בדרך כלל אין. אני תמיד ממלא בטווח של כ 20- 30 ק"מ מיעד ההחזרה, אל דאגה המחוג יראה מלא שתגיע.
בטח יש עוד כמה עצות....
מניסיוני כמה טיפים עם חברות השכרה:
בדרך כלל קבוצת הרכב שקיבלת זה גם הרכב שתקבל, אפשר תמיד לבקש שדרוג, זה תלוי במצב רוח הפקיד וזמינות המלאי שלהם, המצב היום השתפר מאוד לאחר תקופת הקורונה שלא היו רכבים כמעט.
יש תמיד לשים לב לאותיות הקטנות, ביטוח ה CDW, שאומר שאין לכם חבות במקרה תאונה הוא לא תמיד ביטוח שמכסה אותך ללא השתתפות עצמית ויש לשים לב שלא צריך לקנות בנוסף עוד כיסוי, לשאול תמיד. ביטוח 0 השתתפות עצמית הוא ביטוח יקר ואפשר ורצוי להתמקח עם הפקיד, כמעט תמיד מקבלים הנחה על התעריף היומי.
יש לשים לב שיש כיסוי ביטוחי גם לצד ג' אם פגעת במישהו, ביטוח צד ג' שקונים בביטוח הבריאות בארץ איננו מכסה תאונות עם רכב שכור.
רצוי מאוד לבדוק הרכב לפני שיוצאים מהסוכנות, רק לאחרונה קיבלתי דודג' צארג'ר שהמנורות הראשיות היו מכוונות לרצפה, לא ראיתי כלום, הייתי צריך לחזור להחליף הרכב למחרת ושודרגתי למוסטנג, שבעיני הוא אחד הרכבים הטובים ביותר להנאה שאפשר להשכיר בארה"ב.
אם הזמנת SUV כלשהו, שמאוד נפוץ היום בחברות ההשכרה, אל תתלהב אם שודרת לרנגלר או לרכב שטח אמיתי, קרה לי לאחרונה ששודרגתי לטויוטה פור ראנר, הרכב היה עונש אמיתי על הכביש, שטח ברור שאין מה לעשות איתו, עדיף לקחת רכב משפחתי משובח במקום, שלא תסבול בכביש.
תמיד כדאי לבדוק טוב כמה מזוודות יש לכם והיכן יכנסו, יתכן ותנסה לחסוך, תיקח רכב בקבוצה קטנה יותר, אבל אז תצטרך לשדרג במקום בגלל חוסר מקום, זה יעלה כסף.
המחירים בחברות הגדולות והידועות Avis או Hertz הגיע לרמות שלא היו בעבר, עדיף לשכור בחברות הקטנות, אבל לשים לב שגם המלאי שלהם יהיה מוגבל והרכבים בדרך כלל פחות חדישים.
אם אתה שוכר הרבה ויש לך דרך להיכנס למועדוני היוקרה של החברות האלה Avis preferred או Hertz Gold member רצוי מאוד, גם חוסך תור בדלפק וגם נותן לך רכב משודרג. יש לי בשתיהן זה אכן נוח אבל זה עולה הרבה, לקחת רכב בחברות הקטנות יוצא תמיד יותר זול.
אופציית הדלק - אם לקחת תחוייב על מיכל מלא ולא על כמה שהיה לך בפועל ברכב, כמובן שלא משתלם אלא אם אתה מסוגל להחזיר הרכב ב 0 דלק. אל תסמוך על זה שליד יעד ההחזרה, בדרך כלל שדה תעופה תהיה תחנה, בדרך כלל אין. אני תמיד ממלא בטווח של כ 20- 30 ק"מ מיעד ההחזרה, אל דאגה המחוג יראה מלא שתגיע.
בטח יש עוד כמה עצות....
מצטרף להמלצה על החברות הקטנות
בחלק מהמקרים גם אם אתה לא צריך משדה התעופה, יגיעו ויקחו ממך את הרכב ללא תוספת עלות.
בחודשים האחרונים נהנתי מרכבים מצויינים ושירות מעולה מכאלו באמסטרדם (ללא הסעה) ובבודפסט.
מי שצריך - אעביר את המספרים שלהם.
אני רק אוסיף לרשימה שיש בהולנד מקבץ מאוד מרשים ומעניין של פרוייקטים בהנדסה אזרחית... אנחנו עשינו סיור של יום (לפי תוכנית של הבן 17) דרך כמה מהם.
דרור,
אם נוסעים לצורך עבודה, או חופשה עם ילדים, אז זה אחרת.
- - - Updated - - -
אתה לא בכיוון
בכל בעולם אנשי שירות אוהבים לקבל טיפ, גם אם הם קצת מופתעים כי בתחום שלהם זה לא נפוץ.
לגבי ארהב, חפש באינטרנט 20$ Trick, בלאס ווגאס.
אני אישית עשיתי את זה, ולי זה עבד.
עוד חידוש בשבילך כנראה - בארץ, יש אנשים (כמוני) שנכנסים למוסך, מסכמים מחיר. ולאחר מכן נותנים מראש טיפ יפה (50) לבחור שאישית מבצע את הטיפול/תיקון לרכב.
יכול להיות שזה מיותר, ויכול להיות שלא, שהבחור ישקיע עוד קצת.
אני מוכן לקחת את הריזיקה, וגם להרגיש עם עצמי שהייתי נדיב איתו, ואם כולם היו מתנהגים כמוני, המשכורת הלא גבוהה שלו הייתה קופצת יפה.
ככה אני רואה את הדברים, ואני מאמין שזה חוזר אליי.
יש לי המון סיפורים יפים בנןשא.
אני עושה את זה עם נותני שירות כבר לא מעט זמן. מאמין שמי שעושה טוב לאחרים, הטוב חוזר אליו כפליים.
אם כבר השירשור תפס אזימוט, קבלו המלצה על שכירת רכב בחו״ל דרך סוכנות בארץ, יש לי ולחברים נסיון מצויין איתם הן במחיר והן בשירות (דרך מייל, לא בטלפון)
Autoeurope.co.il
Asaf-a
אסף.א
טוב חזרנו מטיול בדרום איטליה...
כצפוי הרכב השכור שהוזמן (חברת SIXT) מהארץ - BMW סדרה 3 סטיישן לא היה ולא היה גם שום סטיישן אחר. נתתי טיפ על ההתחלה - לא עזר אם כי כביכול "שודרגנו" לקטגוריה גבוהה יותר ל--SUV אאודי Q3 קוואטרו דיזל S ליין מנוע 4ל'. רכב יפהפה, מנוע עם מומנט לא נגמר ולרכב יש את כל הגאדג'טים האפשריים ובתכלס גם דיי מהנה לנהיגה כולל הכבישים המאאאאד משובשים שם אבל בתא המטען היה בקושי מקום לשלוש מזוודות גדולות ותא הנוסעים היה צפוף לארבעה נוסעים שאחד מהם (הנהג) במימדים שלי...
תכלס הרכב גם היה גדול מידיי לכבישים ולסמטאות הצרות שבדרום איטליה...
הנהיגה בכבישים שם ועם "תרבות" הנהיגה האיטלקית דורשים עקומת הסתגלות אפילו לנהג הישראלי שמורגל בתרבות של להידחף ולחתוך רכבים אחרים במיוחד בנאפולי...צריך עשרים אלף עיניים מרוכבי הקטנועים, הולכי הרגל והרכבים שמתפרצים לך לנתיב מכל כיוון אפשרי תוך התעלמות מוחלטת מתמרורים, סומוני כביש ומתן זכות קדימה שהם בגדר המלצה בלבד עבור האיטלקים
היו רגעים בזמן הנהיגה בנאפולי שבהם התגעגעתי לרנגלר השחור והגדול שלי עם פגושי הברזל...וואלה...אף אחד לא היה חותך...
אם חלילה תאט בכביש הצר כדי להסתגל למימדי ויכולות הרכב וכדי להסתגל לתנוע ישב לך האיטלקי בפיאט פנדה שלו (נפוצה שם מאד) על הזנב עם היד על הצפצפה תוך צפירה בלתי פוסקת...
עדיין אחלה חווית נהיגה ואחלה טיול גם מבחינה מוטורית
רק נקודה לגבי צרפת.
אני עכשיו בפריז - יש פה בעיה חמורה של דלק.
תורים של שעתיים בכיף בכל תחנת דלק, הגבלות לתדלוק לעד 50 יורו וכו'.
היום ואתמול היו שביתות בכל המדינה של כל התחבורה הציבורית.
ממש ממש קשה להתנהל תחבורתית פה בימים אלו.
בלימסול, שודרגנו על דעת חברת ההשכרה מפוקוס למרצדס C180 קבריולט.
לחלוטין ובפער גדול האוטו השכור הכי מחורבן שהיה לי אי פעם: צפוף נורא, לא נוח באופן קיצוני, מנוע עלוב, מתלים לא נעימים, לא תומך באנדרואיד אוטו ועם תא מטען לא קיים.
מה שכן, נראה מליון דולר ונתן לנו חוויית 'קרוזינג' בשדירות העיר עם הגג פתוח.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
רק נקודה לגבי צרפת.
אני עכשיו בפריז - יש פה בעיה חמורה של דלק.
תורים של שעתיים בכיף בכל תחנת דלק, הגבלות לתדלוק לעד 50 יורו וכו'.
היום ואתמול היו שביתות בכל המדינה של כל התחבורה הציבורית.
ממש ממש קשה להתנהל תחבורתית פה בימים אלו.
צרפת היא מדינה עם תרבות מחאה ציבורית שאפשר רק להתקנא בה.
בכל פעם שהשלטון מנסה להטיל איזו גזירה, הוא מקבל לפרצוף תיכף ומיד שביתות וחסימות צירים שמשבשות את כל המדינה, וזו חתיכת מדינה ענקית. שאפו לצרפתים ובפנטזיות שלי אני מייחל לראות את הישראלים מגיבים ככה לכל עליית מחירים או גזירה מטומטמת.
כמובן שעבור תייר מסכן שנקלע לתוך הכאוס הזה בהפתעה גמורה, זו חתיכת מכה שלא כתובה....
לעניין דרום איטליה.... צפיפות, סימטאות צרות גם בכפרים נידחים שהוייז מפנה לנסוע דרכן, תנועה כבדה.... נו, זה חלק משיעורי הבית שצריך לעשות לפני... קשה להתנהל שם עם רכב גדול ומי שנוסע בהרכב משפחתי צריך לקחת את זה בחשבון. אפילו המרצדס A קלאס שקיבלתי בביקור האחרון באיזור נאפולי, מכונית לא גדולה בהגדרתה (אבל נהדרת), התגלתה למרבה המבוכה כגדולה ורחבה מדי עבור חלק מהסימטאות, וכנמוכה מדי בכמה מקומות משובשים... לא סתם הם אוהבים שם פיאט פנדה - זה לא רק מקמצנות או חסרון-כיס. זה פשוט הכלי הכי מתאים (אחרי קטנוע) ללוחמת סימטאות.
בעוד שבועיים אני בקפריסין. יעד קרוב וזול בכל קנה מידה. אבל אני צריך רכב 4X4 והאופציה היחידה כרגע (והיקרה) היא סובארו XV.....
בוא לא נשכח שאבני היסוד לרפובליקה הצרפתית הונחו על ראשיהם הערופים של בני האצולה. אלו שנערפו כמובן ע"י עוד המצאה מהפכנית בשם גליוטינה.
רוצה לומר,
המצאות מכניות מוזרות, ובעיטה בריבון, זה בדם שלהם.
דרור, הכנתי שיעורי בית והייתי שם בעבר רק בגילי הזכרון כבר לא משהו ולא זכרתי עד כמה צפוף וכאוטי זה שם.
דרך אגב, בחו"ל בהרבה מקומות עדיף לנווט עם גוגל מפס, יותר עדכני ומסלולים יותר נכונים.
בטיול בדרום איטליה הוויז הכניס אותנו כמה פעמים בערים שונות לאזורים המיועדים להולכי רגל/ תושבי המקום בלבד ומוגבלים לנסיעת כלל הציבור...
לעניין קפריסין - אם אני זוכר נכון יש שם הרבה חברות השכרה קטנות ומקומיות שמציעות להשכרה סוזוקי ג'ימני
Yaron.nahum
20-10-22, 15:11
דרור, הכנתי שיעורי בית והייתי שם בעבר רק בגילי הזכרון כבר לא משהו ולא זכרתי עד כמה צפוף וכאוטי זה שם.
דרך אגב, בחו"ל בהרבה מקומות עדיף לנווט עם גוגל מפס, יותר עדכני ומסלולים יותר נכונים.
בטיול בדרום איטליה הוויז הכניס אותנו כמה פעמים בערים שונות לאזורים המיועדים להולכי רגל/ תושבי המקום בלבד ומוגבלים לנסיעת כלל הציבור...
לעניין קפריסין - אם אני זוכר נכון יש שם הרבה חברות השכרה קטנות ומקומיות שמציעות להשכרה סוזוקי ג'ימני
לגבי הקטע המודגש ,
אני מקווה שהכוונה היתה שהוויז ניסה להכניס אותכם ל ZTL (איזור תנועה מוגבל )
כי אם עברתם את הקו , ולו במטר או שניים , המצלמה למעלה תשלח לכם דוח של 100 יורו
לכל חציית קו כזה.
מכיר משהו ששילם ככה כמה מאות יורו ברומא , רק על כניסה ומיד יציאה מהאיזור מספר פעמים.
עוד שיעורי בית שצריך להכין בנסיעה לאיטליה.
מנצל את השירשור, בקיץ הבא אמורים לטוס עם כל השבט של אישתי לצרפת (מתנות נחומים ניתן להעביר בביט) .
רוב הימים בתוך פריז וכנראה יתבססו על תח"צ.
יהיו שניים או שלושה ימים מחוץ לעיר לטובת דברים נהדרים כמו יורודיסני ואיזה ארמון שמעניין לי את ה....(שוב, ביט).
1. יש לי רשיון C1 מלפני הרפורמה, אני מניח שמותר לי להסיע רק 8 נוסעים פלוס נהג?
2. האם משתלם יותר לשכור ואן מאשר שני רכבים? (בכל מקרה יהיה עוד פריווט)
3. חשבתי פשוט להזמין הסעה במיניבוס, מישהו מכיר את האופציה?
אירופה היטרללה לחלוטין עם נושא הגבלות הזיהום ומוטב לא להסתבך עם רכב שכור בשטח עירוני, עם כל האיזורים המוגבלים לכניסת רכב והשלטים בשפות שאנחנו לא יודעים לקרוא בחטף.... זה עלול לעלות לך הון.
וגם יש לך רכבת מפריז ישר לכניסה ליורודיסני.
שאטל פרטי זו אופציה מצויינת ומאוד נוחה. גם לצורך הגעה מנמל התעופה למלון ובחזרה.
שימו לב אני חטפתי קנס באיטליה על כניסה לאיזור אסור, המסקנה לנסוע בתוך ערים רק עם גוגל מפות (ולשים לב לשלטים..).
140729
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.