צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי קבל למזגן מיני מרכזי אלקטרה
Yuvali1971
27-08-22, 14:14
אז ככה,
לפני יומיים המזגן התחיל לקצר מספר דקות לאחר ההפעלה (מניח שהמעבה (או איך שקוראים לזה) נכנס לעבודה).
בדקתי מפסק בלוח חשמל, הבעיה לא שם, בדקתי את שקע וחוטי המזגן שמחוברים אליו - אין בעיה.
ֿלאחר קריאה בגוגל, אמרתי, ננסה להחליף קבל.
החלפתי את שני הקבלים ביחידה החיצונית, לקבלים זהים מבחינת הנתונים, אבל מה? על המקוריים כתוב oil protected ובחדשים לא.
חנות החלפים (בתל אביב) ככל הנראה לא מבין הרבה בקבלים, כי לא ידע להסביר לי מה המשמעות, אבל לי נראה שהקבל המקורי שכן יש לו הגנה של שמן, ככל הנראה איכותי יותר.
בכל מקרה, המזגן עובד מצויין ואין קצר.
אגב, הקבל הגדול שהוחלף - היתה לו נזילה של שמן.
השאלה - האם יש משמעות להגנת השמן הזו, ואם כן, האם יש מקום בתל אביב שניתן לרכוש קבלים כאלה?
מצרף תמונה של הקבל הישן, והחדש.139784139785
שאתה אומר "מקצר", מה בדיוק קורה?
המפסק פחת או המאמ"ת?
Yuvali1971
27-08-22, 14:55
שאתה אומר "מקצר", מה בדיוק קורה?
המפסק פחת או המאמ"ת?
המפסק של המזגן בלבד, בשאר הבית היה חשמל...
אם זה אותם ערכים, סע לשלום.
אל תחפש צרות במקום שאין.
שהקבלים האלו יסיימו את חייהם, תחליט מה לעשות ( מן הסתם תחליף מזגן).
1. מה שזיבו אמר
2. אתה חיברת שתי תכונות שונות:
Castor oil
בקבל הישן שלך החומר דיאלקטרי ספוג בשמן (שמן קיק), זה מאפשר לעשות קבלים קצת קטנים יותר לאותם הערכים/מתחים, וזה לפעמים נוזל כמו שגילית…
Protected
זה אומר שיש איזושהי הגנה מקצר כשהקבל כושל, לא מוצלחת במיוחד.
הקבל החדש שלך כנראה ״יבש״ (לא ספוג בשמן) - זה לא בהכרח חיסרון, ואין לו הגנות (זו המשמעות של ה S0 שמודפס עליו), שהן לא הכרחיות במזגן ביתי.
לא מבין בזה כלום.
יכול רק להגיד לך כשהיתה תקלה במזגן 3.5 כוח היה קבל מתכת דומה שהוחלף בקבל פלסטיק(?) כמו בתמונה שצירפת, הוא החזיק בדיוק עונה אחת עד שנמס וכמעט גרם לשריפה, החשמל לא קפץ.
הטכנאי הבא שהגיע אמר שזה לא תיקני לגודל מזגן כזה והחליף אותו בקבל מתכת כמו המקורי שהיה קודם.
לא מבין בזה כלום.
יכול רק להגיד לך כשהיתה תקלה במזגן 3.5 כוח היה קבל מתכת דומה שהוחלף בקבל פלסטיק(?) כמו בתמונה שצירפת, הוא החזיק בדיוק עונה אחת עד שנמס וכמעט גרם לשריפה, החשמל לא קפץ.
הטכנאי הבא שהגיע אמר שזה לא תיקני לגודל מזגן כזה והחליף אותו בקבל מתכת כמו המקורי שהיה קודם.
אז אמר.....
עד כמה שאני יודע, אין תקן מיוחד לקבלים למזגנים.
מזגן לא נחשב לסביבת עבודה מאתגרת ( התא מנוע של הרכב חם יותר)..
במקרה הזה, מה שחשוב זה הערכים ( קיבול ומתח) אם המספרים נכונים ( זה מה ששאלתי), אין מה לדאוג.
boaz avrahami
27-08-22, 22:49
נדב כנראה צודק.
ממה שאני מוצא ( ואני לא מתימר להבין בזה יותר מדי), התקן דורש קבלים עם הגנה P2 וממעטפת מתכת שאם לא כן הקבל צריך להיות בתא הגנה ממתכת.
נדב כנראה צודק.
ממה שאני מוצא ( ואני לא מתימר להבין בזה יותר מדי), התקן דורש קבלים עם הגנה P2 וממעטפת מתכת שאם לא כן הקבל צריך להיות בתא הגנה ממתכת.
תקן ישראלי?
ממה שאני מבין התקן האירופאי (IEC) דורש תא הגנה רק במקרים של critical application שלמיטב הבנתי מזגן ביתי לא בקטגוריה זו
אשמח ללמוד אחרת
Yuvali1971
28-08-22, 09:27
תודה על התגובות חברים,
אז להבנתי, העדיפות ככל הנראה תהיה לקבל מתכת כמו המקורי.. (אין לי רצון שהקבל יתלקח, או יגרום נזק למנוע המזגן..)
היכן אני יכול לרכוש קבל כזה ממתכת ספוג בשמן..? באזור תל אביב, כי לא מצאתי בחיפוש ...
תודה!
תבדוק עם דובין בחולון
https://www.dubin.co.il/category/%D7%A7%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8%D7% 99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
דובין זו כתובת טובה
יש להם שירות בווטסאפ. תוכל לשלוח צילום והסבר ולקבל תשובה וקישור לפריט באתר שלהם
נשלח מהנייד
תקן ישראלי?
ממה שאני מבין התקן האירופאי (IEC) דורש תא הגנה רק במקרים של critical application שלמיטב הבנתי מזגן ביתי לא בקטגוריה זו
אשמח ללמוד אחרת
++1
ודרך אגב, כל מי שהרים בחיים שלו מכסה של מעבה ביתי יודע שבכל מקרה הקבלים והקונטקטור יושבים בתוך תא מתכת.
אבל שנתונים עצות מגוגל, לפעמים החיפוש לא מדוייק.
איפה גרשון שיגיד משהו על מומחי גוגל :-)
תודה על התגובות חברים,
אז להבנתי, העדיפות ככל הנראה תהיה לקבל מתכת כמו המקורי.. (אין לי רצון שהקבל יתלקח, או יגרום נזק למנוע המזגן..)
היכן אני יכול לרכוש קבל כזה ממתכת ספוג בשמן..? באזור תל אביב, כי לא מצאתי בחיפוש ...
תודה!
מה שחשוב הוא רמת ההגנה/בטיחות של הקבל (ולא העובדה שהוא ספוג בשמן)
אתה צריך קבל שרמת הבטיחות שלו היא P1 / S1 או P2/S2 הם מוגני שריפה
(הסימון / תקן של רמות הבטיחות השתנה מ P ל S באיזשהו שלב)
יש גם S3 , גם הם מוגני שריפה, הם בטכנולוגיה קצת אחרת ובד״כ יהיו באריזות פלסטיק
בכל מקרה סימון הבטיחות צריך להיות מודפס על הקבל , כמו ה S0 בקבל החדש
ו +1 להמלצה על דובין
Yuvali1971
29-08-22, 11:45
תודה רבה לכולם, עזרתם לי !
boaz avrahami
29-08-22, 16:30
++1
ודרך אגב, כל מי שהרים בחיים שלו מכסה של מעבה ביתי יודע שבכל מקרה הקבלים והקונטקטור יושבים בתוך תא מתכת.
אבל שנתונים עצות מגוגל, לפעמים החיפוש לא מדוייק.
איפה גרשון שיגיד משהו על מומחי גוגל :-)
אתה מוזמן זיו לעיין בתקן 994 חלק 1.
זה תקן יחודי לישראל שחוסם במידת מה חלק מהתחרות על יבוא מזגנים והוא נתפר למידותיהם של תדיראן ואלקטרה כמו עוד כל מיני הזיות מבית היוצר של מכון התקנים.
אני מתנצל אם גוגל נותן לידיעותך המוגבלות פייט.
מראש סייגתי את דברי וכתבתי שאינני מבין בנושא בניגוד אליך שמסתבר שלמרות הביטחון הרב מבין עוד פחות [emoji23]
תפסיק לקחת את עצמך בכזו רצינות
קח את זה מכאן, כתבה מכלכליסט
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=rji4y11bdc
או מכאן
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220829/8fcc3725efd81ae1c2229d8c0865d096.png
https://www.chamber.org.il/media/146071/הצעה_לתיקון_תי_994-1.docx
כשכתבתי את זה היה לפני התקן המפורט ואלו תקצירים
הוצאת קבל סיני ושמת במקומו דוקאטי, בטח המזגן נותן בראש עכשיו [emoji16]
בועז יקירי,
הלכתי וקראתי.
1- לא מצאתי שום התייחסות \ דרישה לגבי כבל (אם פיקששתי, בבקשה תאיר את עיני).
2- המאמר ששלחת רק מחדד את האמירה שלי, שמבחינה טכנית כל התקן הזה זה בלוף ושמבחינה טכנית אין בעיה לשים כבל פלסטי ( ולא מתכת) ( וגם מבחינת התקן שעליו אתה מדבר).
3.- הקישורים ששלחת רק מחזקים ההערה אחרת שלי - התיבה \ המיגון הזה קיים ברוב המזגנים ( וזו הדרישה של התקן, ולא כבל ממתכת).
חבל, פשוט חבל, שאנשים נותנים יעוץ, על סמך תחושות בטן. זה נורא נחמד להפגין ידע ולשלוח אנשים לבזבז זמן וכסף :-)
boaz avrahami
29-08-22, 20:42
זיו, הכול לפניך. רק תקרא.
גם אם התקן מיותר, עדיף להיות זהיר מאשר לגרום לשריפה.
לתדיראן היתה פעם סדרה של מזגנים או מקררים ששרפו בתים בגלל קבלים.
אז אני לא מתימר להיות מומחה או ממש ליעץ ובניגוד אליך כתבתי הסתיגות ברורה שאני לא מבין בנושא.
אבל אחרי שהומקתי ובדקתי עוד אז אני חושב שדווקא אתה כתבת בחוסר אחריות ובביטחון מוגזם דברים שהם כנראה שגויים.
התקן אומר שחייב להיות מתכת אם אין לקבל תא הגנה ואתה מן הסתם לא יודע מה יש במזגן של פות״ש אבל ענית בביטחון שהכול בסדר.
אני כבר מכיר אותך ויודע שלא תודה בטעות ותנסה להמשיך את הוויכוח.
אני מיציתי כאן.
מי שמתעניין יקרא ויחליט לעצמו מה שטוב לו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.