צפייה בגרסה מלאה : קניית ג’יפ למשפחה וניצול הטבת מס עולה חדש
Sender.Tom
09-07-22, 20:27
אהלן!
אני עוקב בעקביות במתרחש בפורום, היה לי XV, פורסטר ועכשיו מתכנן את הצעד הבא.
פרט נוסף משמעותי, אני יכול לממש הנחת עולה חדש לייבוא או קניית רכב עד יוני 23. מה זה אומר בפועל? 75 אחוז מס בייבוא או הנחה בקניית רכב חדש מסוכנות.
ככל שהרכב יקר יותר (המס גבוה) ההנחה גבוהה יותר.
כמובן, לא ניתן למכור את הרכב במשך 4 שנים.
צרכים:
רכב גדול, נוח ובטיחותי - משפחה צעירה (2 ילדים + 2 כלבים), מתכננים לגדול בעוד ילד אבל מי סופר :)
יכולות שטח בינוני פלוס - אוהבים לטייל, מקווים שבעתיד נוכל לטייל יותר אבל שטח טכני פחות מושך אותי.
״להפסיד כמה שפחות״ - אם לא הייתה את הנחת עולה חדש, לא הייתי חושב על רכב חדש במחירים האלו, מעדיף בדרכ לקנות רכב בן 5-7.
עד כאן - רקע.
ועכשיו לאפשרויות - בדילמה בין טנדר לג’יפ אני נוטה לכיוון הג’יפ אבל לא חד משמעי.
1. ייבוא רכב משתלם בעיקר ברכבים יקרים מאוד (עולים בארץ 500+), השאיפה הייתה לרכוש רכב בן 3 מחול עם שוק פחות מטורף ממה שקורה בארץ אבל המספרים לא מתכנסים. לאנד קרוזר בן 3 מגרמניה יעלה בסביבות 250-300.
2. קניית ג’יפ בארץ - ההנחה לרכב בסדר גודל של לאנד קרוזר - 60-80 אלף שח, תלוי בדגם.
3. קניית טנדר בארץ - ההנחה לטנדר תהיה בסביבות 40-50 אלף שח וניראה שהטנדרים החדשים כבר יותר נוחים משמעותית.
4. מה אני מפספס? אולי יש לכם רעיון יותר טוב? :)
יש שאלון בשרשור נעוץ בראש הפורום שאם היית מספק תשובות קצרות לכל השאלות, היה עוזר לנו להבין את הדרישות טוב יותר.
ספציפית
- לא הבנתי מה התקציב שאתה מעמיד לנושא. לנד קרוזר חדש בא בחשבון?
- מה רמת העבירות הנדרשת? מצד אחד אתה מציין בינונית-קשה ומצד שני מציין שלא מדובר בעבירות קשה... אם תציין מסלולים מאתגרים שאתה רוצה לעבור, או רכבים אחרים עימם אתה מתכנן לטייל זה יעזור.
לגבי יבוא - אני ידעתי שמותר לייבא רכב עד גיל שנתיים, אתה בטוח לגבי רכב בן 3?
נשלח מהנייד
Sender.Tom
09-07-22, 21:35
אהלן!
אני עוקב בעקביות במתרחש בפורום, היה לי XV, פורסטר ועכשיו מתכנן את הצעד הבא.
פרט נוסף משמעותי, אני יכול לממש הנחת עולה חדש לייבוא או קניית רכב עד יוני 23. מה זה אומר בפועל? 75 אחוז מס בייבוא או הנחה בקניית רכב חדש מסוכנות.
ככל שהרכב יקר יותר (המס גבוה) ההנחה גבוהה יותר.
כמובן, לא ניתן למכור את הרכב במשך 4 שנים.
צרכים:
רכב גדול, נוח ובטיחותי - משפחה צעירה (2 ילדים + 2 כלבים), מתכננים לגדול בעוד ילד אבל מי סופר :)
יכולות שטח בינוני פלוס - אוהבים לטייל, מקווים שבעתיד נוכל לטייל יותר אבל שטח טכני פחות מושך אותי.
״להפסיד כמה שפחות״ - אם לא הייתה את הנחת עולה חדש, לא הייתי חושב על רכב חדש במחירים האלו, מעדיף בדרכ לקנות רכב בן 5-7.
עד כאן - רקע.
ועכשיו לאפשרויות - בדילמה בין טנדר לג’יפ אני נוטה לכיוון הג’יפ אבל לא חד משמעי.
1. ייבוא רכב משתלם בעיקר ברכבים יקרים מאוד (עולים בארץ 500+), השאיפה הייתה לרכוש רכב בן 3 מחול עם שוק פחות מטורף ממה שקורה בארץ אבל המספרים לא מתכנסים. לאנד קרוזר בן 3 מגרמניה יעלה בסביבות 250-300.
2. קניית ג’יפ בארץ - ההנחה לרכב בסדר גודל של לאנד קרוזר - 60-80 אלף שח, תלוי בדגם.
3. קניית טנדר בארץ - ההנחה לטנדר תהיה בסביבות 40-50 אלף שח וניראה שהטנדרים החדשים כבר יותר נוחים משמעותית.
4. מה אני מפספס? אולי יש לכם רעיון יותר טוב? :)
תקציב:
200 אלף שח. אני יכול להגדיל את התקציב במידת הצורך. לדוגמה, אם אקנה ב300 ולאחר 4 שנים הרכב יהיה שווה 250, נשמע שיש הצדקה.
מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית
גודל
5 מקומות (לפחות) ולפעמים כלבים יצטרפו.
נסיעה שנתית
15 אלף ק"מ
גר באיזור השרון
ישמש יומיומית לנסיעות5-10 ק"מ, שבילים במהלך השבוע כשיש צורך (גר במושב) וטיולים פעם-פעמיים בחודש
אופי השימוש והטיולים
מעוניין להצטרף לקבוצות שאני מכיר, חלקם עם לאנדקרוזר, דיסקברי ואחרים עם טנדרים למיניהם.
העדפות:
רכב בטיחותי ונוח למשפחה
ניצול הטבת המס כדי "להרוויח" כמה שניתן מהסיטואציה.
לעולה חדש מותר להביא רכב עד גיל 4 (בשונה מאזרח רגיל שמותר רק עד שנתיים)
75% מס כולל מעמ
גם אופציה ידנית תתקבל בברכה
- - - Updated - - -
יש שאלון בשרשור נעוץ בראש הפורום שאם היית מספק תשובות קצרות לכל השאלות, היה עוזר לנו להבין את הדרישות טוב יותר.
ספציפית
- לא הבנתי מה התקציב שאתה מעמיד לנושא. לנד קרוזר חדש בא בחשבון?
- מה רמת העבירות הנדרשת? מצד אחד אתה מציין בינונית-קשה ומצד שני מציין שלא מדובר בעבירות קשה... אם תציין מסלולים מאתגרים שאתה רוצה לעבור, או רכבים אחרים עימם אתה מתכנן לטייל זה יעזור.
לגבי יבוא - אני ידעתי שמותר לייבא רכב עד גיל שנתיים, אתה בטוח לגבי רכב בן 3?
נשלח מהנייד
לא הצלחתי לערוך משום מה אז הגבתי כתגובה בצורה מסודרת לכל השאלות.
דווקא עניין הכלבים - יותר מכל דבר אחר - מכוון אותך לטנדר.
אם היתה לי הנחת עולה חדש ולא היה אכפת לי מצריכת הדלק... הייתי כנראה מכוון לפורד ראפטור בגרסת בסיס רק כי אפשר וזה כיף ובטוח גם מבחינת שמירת ערך יהיה טוב.
אבל תכל'ס גם טנדרים צנועים יותר בייבוא אישי כמו טקומה trd היה עושה את העבודה.
...ואז מסתדרת לי המשוואה של טנדר + שטח + ייבוא אישי + עד 4 שנים, וזה יוצא בדיוק ג'יפ גלדיאטור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Sender.Tom
09-07-22, 22:35
דווקא עניין הכלבים - יותר מכל דבר אחר - מכוון אותך לטנדר.
אם היתה לי הנחת עולה חדש ולא היה אכפת לי מצריכת הדלק... הייתי כנראה מכוון לפורד ראפטור בגרסת בסיס רק כי אפשר וזה כיף ובטוח גם מבחינת שמירת ערך יהיה טוב.
אבל תכל'ס גם טנדרים צנועים יותר בייבוא אישי כמו טקומה trd היה עושה את העבודה.
...ואז מסתדרת לי המשוואה של טנדר + שטח + ייבוא אישי + עד 4 שנים, וזה יוצא בדיוק ג'יפ גלדיאטור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואם צריכת דלק כן מעניינת? :)
אני עדיין לא משלם דולר לליטר כמו במקומות אחרים בעולם
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני עדיין לא מבין התקציב, 200,000₪ זה התקציב לרכישה בחו״ל (באיזו מדינה) או בארץ לאחר תשלום המיסים החלקיים?
אני מציע שתעשה את המתמטיקה במקרה שלך ותציין בפועל בין אלו רכבים אתה מתלבט.
Asaf-a
אסף.א
ואם צריכת דלק כן מעניינת? :)
אני עדיין לא משלם דולר לליטר כמו במקומות אחרים בעולם
ציינת 5-10 קמ ליום, זה כ-3000 קמ לשנה, עם 6 טיולים גדולים זה עדיין בגדר גודל של 5000 לשנה. צריכת הדלק לא אמורה להגיע אותך יותר מדי, זו לא תהיה ההוצאה המשמעותית בתיזוקת הרכב.
*עריכה* כעת אני רואה שכתבת גם 15000 קמ לשנה. לא מסתדר לי עם הנתון הקודם...
נשלח מהנייד
מאיזו ארץ אתה חוזר/מנצל הטבת עולה חדש (או שזה לא משנה)?
זה רק אני או שאתה נעול על לנדקרוזר?
Sender.Tom
10-07-22, 14:34
מאיזו ארץ אתה חוזר/מנצל הטבת עולה חדש (או שזה לא משנה)?
זה רק אני או שאתה נעול על לנדקרוזר?
הארץ לא משנה.
הרכב - לא נעול, נותן כדוגמה כי זה רכב פופולארי.
Sender.Tom
10-07-22, 14:35
ציינת 5-10 קמ ליום, זה כ-3000 קמ לשנה, עם 6 טיולים גדולים זה עדיין בגדר גודל של 5000 לשנה. צריכת הדלק לא אמורה להגיע אותך יותר מדי, זו לא תהיה ההוצאה המשמעותית בתיזוקת הרכב.
*עריכה* כעת אני רואה שכתבת גם 15000 קמ לשנה. לא מסתדר לי עם הנתון הקודם...
נשלח מהנייד
היי
ביום יום הנסיעות קצרות אבל יש עוד נסיעות שהן לא טיול שטח. לכן אני מעריך שרכב מרכזי של המשפחה יגיע ל15 אלף קמ בשנה.
Sender.Tom
10-07-22, 14:36
אני עדיין לא מבין התקציב, 200,000₪ זה התקציב לרכישה בחו״ל (באיזו מדינה) או בארץ לאחר תשלום המיסים החלקיים?
אני מציע שתעשה את המתמטיקה במקרה שלך ותציין בפועל בין אלו רכבים אתה מתלבט.
Asaf-a
אסף.א
זה לא מוגבל למדינה ספציפית.
אם מדברים על ארצות הברית אז 40 אלף דולר יכול להגיע בארץ לאיזור ה250 אלף שקל.
הערכות גסות שכנראה ניתן להוזיל.
זה לא מוגבל למדינה ספציפית.
אם מדברים על ארצות הברית אז 40 אלף דולר יכול להגיע בארץ לאיזור ה250 אלף שקל.
הערכות גסות שכנראה ניתן להוזיל.
40K$ בארהב עולים פה הרבה הרבה יותר מסכום שציינת ביבוא אישי.
אלא אם כן אתה מתכוון לאחר ההנחה, שגם לא כולכך ברור מה רשמת.
לי (לאזרח הפשוט) יעלה 130% תוספת מיסים + עלויות שילוח (להערכתי 2000-3000$) + עוד כמה עמלות קטנות, לייבא רכב.
ביום יום הנסיעות קצרות אבל יש עוד נסיעות שהן לא טיול שטח. לכן אני מעריך שרכב מרכזי של המשפחה יגיע ל15 אלף קמ בשנה.
זו רק דוגמא לכך שחלק מאיתנו מתקשים להבין את הנתונים לכאורה שאתה מספק.
אם בכל יום אתה עושה 5-10 קמ, ונניח עוד 10-20 טיולים של 100-500 ק"מ כל אחד, לא מגיעים ל-15 אלף קמ שנתיים, אבל לא נמשיך לחפור בנקודה זו וניקח את המספר שציינת - 15,000 קמ שנתיים. זו עדיין נסועה שנתית לא גבוהה במיוחד אבל כמובן משמעותית יותר מ-5000 קמ שחישבתי קודם לכן.
לגבי אי הבהירות לגבי התקציב, תקן אותי אם אני טועה - התקציב הנוכחי הוא 200,000 שח, אבל אם יתברר שיהיה כלכלי (בשל הקלות עולה חדש) לרכוש רכב במחיר כפול, אז זה גם בא בחשבון. הבנתי נכון?
Sender.Tom
10-07-22, 15:56
זו רק דוגמא לכך שחלק מאיתנו מתקשים להבין את הנתונים לכאורה שאתה מספק.
אם בכל יום אתה עושה 5-10 קמ, ונניח עוד 10-20 טיולים של 100-500 ק"מ כל אחד, לא מגיעים ל-15 אלף קמ שנתיים, אבל לא נמשיך לחפור בנקודה זו וניקח את המספר שציינת - 15,000 קמ שנתיים. זו עדיין נסועה שנתית לא גבוהה במיוחד אבל כמובן משמעותית יותר מ-5000 קמ שחישבתי קודם לכן.
לגבי אי הבהירות לגבי התקציב, תקן אותי אם אני טועה - התקציב הנוכחי הוא 200,000 שח, אבל אם יתברר שיהיה כלכלי (בשל הקלות עולה חדש) לרכוש רכב במחיר כפול, אז זה גם בא בחשבון. הבנתי נכון?
מחיר כפול לא, אבל אפשר להגדיל ב 50-70 אלף שח במידת הצורך.
מצטער על חוסר הבהירות.
אני מבין כעת טוב יותר את התיאור שלך.
אין לי כל ידע בנושא ייבוא אישי, בטח לא עם הטבות עולה חדש, אבל כנראה אם היית קונה ומייבא לפני 4 שנים לנדקרוזר חדש ככל האפשר בתנאי עולה חדש, היית היום יכול למכור אותו במחיר גבוה מחיר הקנייה.
נראה שזה כיוון די בטוח גם היום, בדקת איזה מודל נכנס בתקציב בחול?
אם אופציה של טנדר רלוונטית עבורך, כנראה תוכל להתקדם בשנתון עוד יותר.
נשלח מהנייד
רעיון נוסף, שאני ניצלתי בזמנו.
קניית רכב עם רשיון זר מדיפלומט, בתור עולה חדש אתה לא מוגבל לשנתון.
מה שחשוב שהדיפלומט *לא* קנה את הרכב בארץ והחזיק אותו כאן כרכב פרטי עם מספר דיפלומטי.
יש סוחרים שמתמחים בסוג זה.
Sender.Tom
10-07-22, 22:43
מה שחשוב שהדיפלומט *לא* קנה את הרכב בארץ והחזיק אותו כאן כרכב פרטי עם מספר דיפלומטי.
מעניין!
פעם בילדותי, גם בלי להיות עולה חדש זו היתה האופציה הזולה ביותר לרכבים "מיוחדים"
כך לאבא שלי היתה וולוו 240 טורבו, מרצדס 250 ועוד כל מיני אקזמפלרים.
אומניקים דיפלומטים וכד'.
יש להם גם רכבים שלא תמיד תמצא בארץ
לרוב רכבים מאוד שמורים ומטופלים
בניגוד לקודמי (דורון) - אני בדיעה שממש לא מומלץ להסיע כלבים בארגז פתוח של טנדר - החשיפה לרוח בנסיעה מהירה, החשיפה לחום ולאבק בשטח לא מוסיפה להם בריאות ותמיד קיים הסיכון של קפיצת הכלב מהטנדר או מגע לא סימפטי עם הסביבה האנושית כתלות בסוג הכלב.
לצרכים שהגדרת הייתי בודק מה העלות בארץ של הדיפנדר החדש דגם הבסיס.
דלקות אוזניים ועיניים.
האיברים הללו לא תוכננו לרוח ב80קמש.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
דלקות אוזניים ועיניים.
האיברים הללו לא תוכננו לרוח ב80קמש.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
+++1 בדיוק
כדי להנות מהטבת המס אני משער שתצתרך לקנות רכב חדש או יבוא של רכב 0 קילומטר.
לנד קרוזר חדש לא בא בחשבון כי ההמתנה יותר משנה , כל הסוחרים הריחו את המחסור ורכשו את כל המלאי שמגיע בעתיד ומוכרים במחרים לא הגיוניים , לנד קרוזר חדש מסוחר יגיע ל450K+
יבוא אישי , אם היבוא מארה"ב\קנדה יש לך את ה4runner , המנוע קצת גדול וזללן אבל הרכב ענק עם תא מטען מתאים לכלבים, פורד ברונקו שקצת קשה למצוא וגיפ ריינגלר , כולם בסביבות ה45000$-40000 בארה"ב בגרסאות הבסיס .
כמו שרשמו לך לנו יעלה 400 אלף בארץ , אולי אם ההטבות שלך באמת יהיה 250 אלף .
בהצלחה
Sender.Tom
07-03-23, 14:20
היי
אז התאריך מתקרב ואני מבין שההטבה קצת פחות שווה
גראנד שירוקי לימיטד 2020 ייצא לי בארץ בסביבות 230-250 אלף.
על רכבים חדשים בארץ אקבל הנחה של 35-40 אלף אז התחלתי לשקול טנדרים או רקסטון (יותר שבילים ויוצר נוח למשפחה).
מחשבות והצעות בנושא?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.