צפייה בגרסה מלאה : חום מנוע והקשר לפינוי אוויר חם מתא המנוע
ehudzeelim
29-06-22, 21:13
היום עשיתי בדיקה שרציתי לעשות כבר מזמן. רציתי לבדוק כמה משמעותי יהיה לנסוע עם מכסה מנוע פתוח מעט (כמו בתמונה המצורפת), מבחינת ההשפעה על קירור המנוע.
יצאתי בשעה החמות של היום מדרום הערבה בנסיעה למרכז.
הטמפ בערבה ב-14:00 כשיצאתי היתה היתה בערך 37 מעלות.
מכיוון שאני עושה את הנסיעות האלה בשעות האלה בתדירות גבוהה במשך שנים עם אותו רכב, אני יודע בדיוק די גבוה לאיזה טמפרטורה מגיע חיישן הווטש דוג שמותקן על ראש המנוע, עם מזגן, בלי מזגן, בכל עליה ולמעשה בכל קטע בדרך.
אם לעשות את הסיפור קצר, התוצאה של פתיחת מכסה המנוע היתה שטמפ' המנוע היתה נמוכה בכ-5 עד 10 מעלות לאורך כל הדרך. בחלקים גדולים של הדרך החיישן הראה פחות מ-90 מעלות, שזה מצב שלא קיים ללא פתיחת המכסה. בעליות הקשות ביותר לא עברתי את 106 מעלות, כשבדרך כלל באותם התנאים בדיוק אני מעל 112 מעלות ולפעמים קצת יותר.
כמובן שהשעון חום של הרכב לא עבר את החצי, כך שההשוואה היא על פי הווטש דוג המותקן על ראש המנוע בלבד.
זה מאד הפתיע אותי. נראה שהשיפור בפינוי האוויר החם משפיע על יכולת מערכת הקירור לפנות חום בצורה משמעותית. זה הגיוני אבל לא ציפיתי להפרש כל כך גדול.
אז תתחילו לפנות חום..
139082
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
בפאגרו Q שהיה לי, כל קיץ הייתי מגביה את החלק האחורי של מכסה המנוע, לדעתי זה יותר משמעותי ומועיל מהחלק הקדמי וככה גם אף אחד לא יעיר לך ברמזור. השינוי בערכים היה כמו שציינת.
בנוסף חיווטתי את הוונטה של האינטרקולר שתמיד תפעל עם הדלקת הרכב (במקור יש שם חיישן שנפתח רק מעל 60 מעלות) מה שלא הספקתי היה לעשות פיקוד חיצוני לוונטה של המזגן ככה שאוכל להפעיל אותה ללא קשר להפעלת המזגן.
- - - Updated - - -
אני גם נזכר שהייתי מוריד בקיץ את הדיפונים בתוך הכנפיים. בקיצור אחרי שהולך לך פעם אחת ראש מנוע אתה מתחיל לחשוב טוב טוב על הנושא.
ehudzeelim
29-06-22, 21:36
שמתי לב שכשהמכסה פתוח לגמרי, האוויר נזרק מהמניפה היישר למעלה, ולצד ימין מעט באלכסון. הפתיחה מקדימה (כשהרכב בנסיעה) היא לדעתי יותר משמעותית מהפתיחה מאחורה, כי זה סוג של כונס רוח ואוויר החם מפונה בכוח גדול בדיוק מהמקום אליו הוא נזרק מהמניפה, יותר מאשר פתח אחורי שמאפשר לאוויר לצאת אבל פחות מאפשר כניסה חופשית של אוויר במהירות.
כשאני עומד ליד המכסה כשהוא פתוח מעט, מהפתחים הצדדיים יוצא אוויר חם כמו ממפזר חום ובעוצמה גדולה.
ehudzeelim
29-06-22, 21:41
דרך אגב הפרקטיקה הזאת היתה נפוצה בעבר ועדיין נפוצה במדינות מתפתחות, בעיקר במשאיות אבל לא רק. למשל בטרנספורטרים קירור אוויר שלעיתים קרובות היו נצפות עם המכסה מנוע (האחורי כמובן) פתוח.
נהוג להגביה את החלק האחורי .. זה עוזר לפינוי החום בכל מהירות ולא רק בנסיעה מהירה.
למען האמת במרבית כלי הרכב אצל מרבית היצרנים פינוי החום מתא המנוע מתבצע בנקודה אחורית וגבוהה.
חום עולה למעלה וכיוון זרימת האוויר כבר מוכתב ע"י המאוורר מהחזית אחורה גם בעמידה ברמזור.
הבעיה היחידה שאני רואה עם זה עם בחורף ... וכמובן שה מכוער.
כמעט כמו המפופיות לרסק עגבניות שנוטים להתקין על מכסה המנוע.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
נשמע שאתה מתאר באג בתור פיצ'ר
Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
נקודה למחשבה.
על הצד החם של המנוע חייבים להזרים אוויר כל הזמן.
האם פתיחת מכסה המנוע לא משפיעה על משטר זרימת האויר בתא המנוע לרעה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נשמע שאתה מתאר באג בתור פיצ'ר
Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalkאיפה הבאג?
לדוגמא בסמוראי139086
לא ניתן לערוך...
דוגמא לאיך נוהגים לעשות את זה בצירוקי.
ואני חושב שהמשמעות העיקרית היא דווקא בזחילה/עמידה .. החום באופן טבעי מפונה דרך פתחים גבוהים באחורי תא המנוע.
גם אם הם קטנים הם מאוד יעילים כי ככל שהחום עולה כך קצב הפינוי מתגבר.139087139088
איפה הבאג?
Sent from my SM-G781B using Tapatalkהבאג זה החום שמעבר לטמפרטורה הרצויה.
הפרקטיקה הזו של פתיחה חלקית ידועה ויש לי חברים עם רכבי שטח (לא משנה מאיזו משפחה) שישר בתחילת הטיול פותחים חלקית את המכסה.
אני זוכר גם טיול עם איזה סיקס שהתחמם כך שהיה צורך לפרק כליל את המכסה והוא נקשר על הגג (שם אם אני זוכר נכון היתה תקלה).
אבל זו לא גזירה משמיים וישנם רכבים שמערכת הקירור יעילה ושתא המנוע לא קטן מידי למנוע ושלא צריך פטנטים כאלו.
Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
ehudzeelim
30-06-22, 07:13
נהוג להגביה את החלק האחורי .. זה עוזר לפינוי החום בכל מהירות ולא רק בנסיעה מהירה.
זה נכון,
אצלי טמפ המנוע מגיעות לשיא בעליות ארוכות בנסיעה מהירה בכביש, בשטח ובנסיעה איטית הן נמוכות בהרבה ולכן לא חושב שיהיה יתרון לפתיחה מאחור .
,
אצלי טמפ המנוע מגיעות לשיא בעליות ארוכות בנסיעה מהירה בכביש, בשטח ובנסיעה איטית הן נמוכות בהרבה ולכן לא חושב שיהיה יתרון לפתיחה מאחור .
המטרה שלך היא פינוי חום.
המניפה דוחפת אויר אחורה, ופתח בכיוון הדחיפה יסייע לך לפנות אויר חם מתא המנוע.
כשאתה מייצר סוג של כונס (פתיחת מכסה המנוע מעט) אתה מכניס עוד אויר ״קר״ שדוחף את האויר בתא המנוע אבל המוצא שלו נשאר זהה, למטה דרך תעלת הגיר.
כשאתה פותח מדרגה בחלק האחורי של מכסה המנוע, אתה מוסיף עוד פתח לפינוי אויר חם.
ופינוי אויר חם יותר יעיל להפחתת הטמפ מאשר דחיסת אויר פנימה.
בסופו של יום הפיתרון של הגאון הוא הכי אפקטיבי
139089
ehudzeelim
30-06-22, 07:53
זה נכון, אני מסכים שכיוון הזרימה הטבעי הגיוני יותר פתח מאחורה. במוסו רוב האוויר עולה מן המניפה בזוית ישרה כלפי מעלה, וזרם נוסף עולה באלכסון כלפי מעלה לצד ימין. כלומר ישר אל המכסה מנוע. בכל הכיוונים האחרים, לאורך המנוע, ומתחת למנוע, אין כמעט רוח שמייצרת המניפה. זה בעמידה. בנסיעה הדברים בטח משתנים אבל יותר קשה לבדוק..
בכל מקרה הנקודה היא שתא המנוע בתכנון המקורי לא מאפשר פינוי יעיל מאד של אוויר חם, ובפתיחה מקדימה, מאחורה, או פתחים במכסה מנוע עצמו אפשר לקבל ירידה משמעותית בטמפרטורות.
איך בדקת את נושא זרימת האוויר במוסו?
אני בטוח שיש השפעה על טמפרטורת המנוע, אבל כשאתה מודד ע"י חיישן חיצוני שמוצמד לראש המנוע מבחוץ, אתה קורא שינוי הרבה יותר קיצוני מאשר השינוי בחום המנוע עצמו.
ehudzeelim
30-06-22, 09:12
עברתי עם היד על כל האזורים מסביב למניפה ובכל החללים בתא מנוע ומתחת למנוע, ובפתחים שבין הגלגל לתא המנוע. מרגישים בבירור לאן נושבת הרוח..
ehudzeelim
30-06-22, 09:15
אני בטוח שיש השפעה על טמפרטורת המנוע, אבל כשאתה מודד ע"י חיישן חיצוני שמוצמד לראש המנוע מבחוץ, אתה קורא שינוי הרבה יותר קיצוני מאשר השינוי בחום המנוע עצמו.לא יודע אם יותר קיצוני, אבל שינוי אחר כן. הראש הוא אחד החלקים היותר רגישים להתחממות, ואם הטמפ שלו יורדת זה טוב.
מה שאני אומר הוא שבהרבה מקרים, מה שרגשים חיצוניים קוראים הוא הטמפרטורה החיצונית של מכסה השסתומים. במקרים רגילים, עליה וירידה של הטמפרטורה, נותנת רק חיווי למצב הראש לעומת הסטנדרט. ברגע שיש באזור הרגש גורם קירור חיצוני שמקרר מקומית, אתה מאבד חלק מהאינדיקציה, שמושפעת עכשיו הרבה יותר מזרימת האוויר באותו רגע, ופחות ממצב הראש.
רוצה לומר, אם יש בעיית פינוי חום, פתח מכסה מנוע, אבל בהתאם, מקם את הרגש בנקודה יותר פנימית. או לפחות, קח את הנושא בחשבון בחישובים שלך.
*כאמור, אין לי מושג איפה הרגש שלך. הכל ניחושים על סמך מיקומים שראיתי ברכבים שונים.
ehudzeelim
30-06-22, 10:53
מה שאני אומר הוא שבהרבה מקרים, מה שרגשים חיצוניים קוראים הוא הטמפרטורה החיצונית של מכסה השסתומים.
זאת כמובן טעות להתקין את החיישן למכסה השסתומים.המכסה מבודד מהראש ע"י האטם וגם רחוק יותר פיזית ממקור החום. אצלי החיישן מוצמד עם בורג לראש עצמו, קרוב לצילינדר מספר 5 הכי חם במנוע, כלומר הכי רחוק מנקודת כניסת נוזל הקירור.
במוסו רוב האוויר עולה מן המניפה בזוית ישרה כלפי מעלה,
יש לך כונס למניפה?
עם כונס ומאוורר תקין, האויר נזרק חזק אחורה, סביב המנוע.
ehudzeelim
30-06-22, 12:12
יש כונס, הכל מקורי ותקין. מזכיר שהניסיון עם מכסה מנוע פתוח לא בוצע בגלל בעיית התחממות אלא סתם מתוך סקרנות.
כל הרגשים המוצמדים חיצונית זה סתם נתון טמפ' שלא אומר כלום (בעצירה בד"כ הטמפ' נוסקת).
רגש על שמן המנוע ו/או נוזל הקרור זאת האינדקציה הנכונה והאמינה ביותר.
רענן
ehudzeelim
30-06-22, 16:39
רגש חיצוני אולי לא אומר מה הטמפ המדוייקת, אבל הטמפרטורה האמיתית לא חשובה, חשובה הסטייה מהנורמה שאותה אתה לומד להכיר.
לי הם חסכו לפחות פעמיים ראש מנוע בזכות ההתראה הקולית שלא ניתן לפספס:
פעם אחת פיצוץ צינור מים ראשי ב-45 מעלות באילת- מיד עצרתי ותיקנתי.
פעם שניה מאוורר מזגן לא נכנס לפעולה, אשתי שנהגה ברכב עצרה מיד בדיוק כשהרכב התחיל להתחמם וההתראה הקולית פעלה.
בשני המקרים, חסכון של אלפי שקלים כנראה.
והיתרון העיקרי: בחיישן נוזל קירור שאינו טבול בגלל נזילה, אתה עלול לא לדעת בכלל שהרכב מתחמם.
בחיישן מגע זה לא יכול לקרות.
רגש חיצוני אולי לא אומר מה הטמפ המדוייקת, אבל הטמפרטורה האמיתית לא חשובה, חשובה הסטייה מהנורמה שאותה אתה לומד להכיר.
אני מבין שאתה למד את הערכים :
קיץ , חורף
יום, לילה
מאמץ זחילה בעומס, נסיעת שיוט
סרק, נסיעה
לי הם חסכו לפחות פעמיים ראש מנוע בזכות ההתראה הקולית שלא ניתן לפספס:
לדעתי מזל אבל בעיקר בזכות ההתראה הקולית
כנראה שאם זה היה כזה פטנט מוצלח, הוא היה משולב ע"י יצרני הרכב.
לדעתי עדיף להתחבר עם מתאם לשקע ה OBD ואפליקציה שתתן התרעה קולית.
רענן
נ.ב - יש לי בתא הכפפות רגש ומחוון דיגטלי חדש שלא הורכב מעולם מהסיבות שלעיל.
רגש על שמן המנוע ו/או נוזל הקרור זאת האינדקציה הנכונה והאמינה ביותר.
רענן
רגש בשמן/נוזל קירור במערכות קירור עם ספיקה גבוהה מציג בדכ ערך נמוך מהגוף שאת היום שלו הנוזל מווסת.
נוח לנו להתייחס לטווח 100-110 מעלות כי נוזל הקירור אפקטיבי בטווח הזה.
אבל השמן יכול להיות חם בהרבה וזה מטעה/מכניס רעש מיותר למשתמש הנפוץ כמונו.
כל הרגשים המוצמדים חיצונית זה סתם נתון טמפ' שלא אומר כלום (בעצירה בד"כ הטמפ' נוסקת).
+ בפתיחת המכסה מנוע בנסיעה זורם עליו אויר שמקרר אותו ומעוות את הקריאה מגוף המנוע.
ehudzeelim
30-06-22, 17:21
קיץ , חורף
יום, לילה
סרק, נסיעה
לדעתי מזל אבל בעיקר בזכות ההתראה הקולית
כנראה שאם זה היה כזה פטנט מוצלח, הוא היה משולב ע"י יצרני הרכב.
רענן
נ.ב - יש לי בתא הכפפות רגש ומחוון דיגטלי חדש שלא הורכב מעולם מהסיבות שלעיל.
אין צורך ללמוד ערכים,
צריך לדעת שכשהכל תקין אז הטמפרטורה לא עוברת את ה-114 מעלות בשום מצב, את ההתראה הקולית אתה מכוון לערך הזה ואז לעולם לא יתחמם לך הרכב בלי שתבחין בזה מיד. יותר פשוט מזה אין.
ברור שההתראה הקולית זה העניין, וזה פטנט מוצלח מאד ובדיוק בגלל זה יצרני הרכב לא עושים בו שימוש.
יצרני הרכב לא רוצים רכבים ללא תאריך תפוגה וללא תקלות, כי הם מוכרים גם חלקים.
אני ממליץ לך בחום.. להתקין את החיישן, אצלי הוא מותקן ב-4 רכבים. קשה לי לחשוב על השקעה משתלמת יותר מחיישן חיצוני עם התראה קולית.
- - - Updated - - -
+ בפתיחת המכסה מנוע בנסיעה זורם עליו אויר שמקרר אותו ומעוות את הקריאה מגוף המנוע.
האוויר שזורם נמצא בטמפרטורה נמוכה מהמנוע (תמיד) ולכן השפעת טמפרטורת האוויר בטווח האפשרי שלה על חיישן שצמוד לראש המנוע - זניחה.
- - - Updated - - -
אני מחפש פתרון שגם כשיש התרוקנות של מים מהמערכת - אקבל התראה. חיישן טמפ מים טבול (מקורי של הרכב) לא עומד בקריטריון. חיישן טמפ שמן - יגיב באיחור.
בהקשר הזה אין תחליף לחיישן מגע.
ehudzeelim
30-06-22, 17:32
קיץ , חורף
יום, לילה
סרק, נסיעה
עוד נקודה לגבי הערכים, למרות שאין צורך ללמוד אותם כמו שהסברתי לעיל,
אתה בהחלט לומד אותם עם הזמן מהסיבה הפשוטה שהצג הדיגיטלי נמצא מולך על הדשבורד,
ועם הזמן אתה בהחלט לומד להכיר את הרכב ואת התגובות שלו לתנאים השונים
ככה למשל אני יודע שבשטח גם ב-45 מעלות לרוב הטמפ לא עולה מעל 90 מעלות, לא משנה באיזה עלייה אני נמצא
ואת העובדה שהטמפ הגבוהה ביותר מתקבלת תמיד בעליות ארוכות בכביש.
דרך אגב ההבדלים בין קיץ לחורף ולילה ליום אינם דרסטיים כפי שניתן לחשוב, כנראה בעיקר בגלל פעולת התרמוסטט.
בקיצור כן, ההיכרות עם הרכב בהחלט משתפרת
האוויר שזורם נמצא בטמפרטורה נמוכה מהמנוע (תמיד).
בדיוק.
ובגלל זה הוא מקרר את החיישן..
ehudzeelim
30-06-22, 20:01
הסבר לא מוצלח שלי.. רציתי לערוך אבל משום מה אין את האופציה
אני אנסה שוב: החיישן מושפע מחום הגוף אליו הוא צמוד. הוא לא מתוכנן להרגיש את האוויר, אין לו צלעות קירור או כל פטנט אחר שיגרום לאוויר בסביבה להשפיע עליו באופן משמעותי. המדידה מבוססת על הולכת חום מהמנוע אליו. לא על הסעת חום מהאוויר ואל האוויר. מכיוון שהמנוע מקורר ע"י נוזל קירור, הדרך היחידה להשפיעה על טמפ המנוע היא במעגל הקירור השני, כלומר להשפיע על הרדיאטור. שינויים של טמפ האוויר מסביב למנוע לא ישפיעו כמעט על המנוע עצמו. ולכן, הקריאה לא מושפעת כמעט כתוצאה משינויים בטמפ האוויר.
אם החיישן חשוף לאויר הוא מושפע ממנו.
ציינת שהוא צמוד.
צלעות מייעלות, הן לא הכרחיות.
לכל הפחות פני השטח של המתכת טליה הוא צמוד אם מתקררים מעט במעבר כמות אויר גדולה על פניו.
ע״ע מה שרענן כתב.
אני חושב כמוהו.
ehudzeelim
30-06-22, 20:19
נכון, מושפע. באופן משמעותי-לא.
כשבצד אחד החיישן צמוד למתכת שמוליכה חום היטב, ובצד השני לאוויר שמוליך חום גרוע, המתכת היא הדומיננטית בקביעת הטמפרטורה.
ehudzeelim
30-06-22, 20:23
קח מנוע במצב עבודה קבוע, את הרדיאטור שים בחדר בתנאי סביבה מסוימים. את המנוע עצמו תעביר מסביבה חמה לסביבה קרה. מה יקרה? השפעת הסביבה על טמפ המנוע תהיה קטנה, כל עוד הרדיאטור נמצא בסביבה קבועה. היכולת של המנוע עצמו להתקרר או להתחמם ממגע ישיר עם האויר סביבו קטנה מאד.
קח מנוע במצב עבודה קבוע, את הרדיאטור שים בחדר בתנאי סביבה מסוימים. את המנוע עצמו תעביר מסביבה חמה לסביבה קרה. מה יקרה? השפעת הסביבה על טמפ המנוע תהיה קטנה, כל עוד הרדיאטור נמצא בסביבה קבועה. היכולת של המנוע עצמו להתקרר או להתחמם ממגע ישיר עם האויר סביבו קטנה מאד.
אתה רק מחזק שפתיחת תא המנוע לא משפיעה כמעט על המנוע.. והקריאה הנמוכה של החיישן לא מייצגת שינוי אמיתי משמעותי.
כל זה רלוונטי לרכב מקורר נוזל.
ehudzeelim
30-06-22, 20:44
ממש לא מחזק.. אומר ההיפך.
פתיחת המכסה משפיעה גם משפיעה על היכולת לפנות אוויר חם מסביבת הרדיאטור ועל כן משפיעה על מעגל הקירור השני וכמובן שבאמצעותו על טמפרטורת המנוע.
לא טענתי שהאוויר מקרר את המנוע ישירות. ההשפעה היא דרך הרדיאטור.
צריך לומר שבתא המנוע יש עוד רכיבים שיעשה להם רק טוב אם היו רואים פחות חום.
ehudzeelim
06-06-23, 21:32
לא ניתן לערוך...
דוגמא לאיך נוהגים לעשות את זה בצירוקי.
ואני חושב שהמשמעות העיקרית היא דווקא בזחילה/עמידה .. החום באופן טבעי מפונה דרך פתחים גבוהים באחורי תא המנוע.
גם אם הם קטנים הם מאוד יעילים כי ככל שהחום עולה כך קצב הפינוי מתגבר.139087139088
Sent from my SM-G781B using Tapatalkאחרי שבקיץ הקודם הגישה הפרימיטיבית הכתיבה מכסה מנוע פתוח מקדימה, השנה השתדרגנו קצת אבל בחומרים טבעיים (קשה להיפרד מהפרימיטיביות)143940143941
* סמיילי דופק את הראש בקיר*.. זה לא שפרופיל מלבני מברזל או אלומיניום קשה למצוא בשאריות...
מה רע בעץ? זה לא מחליד ....
אסף.
אצלי גם עץ, מחזיק מעל 3 שנים
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הוא נרקב.. הוא יוסיף עם הזמן גמישות לחיבור בפתיחה וסגירה... יש פתרונות טובים יותר ועדיין זולים.
ehudzeelim
07-06-23, 07:57
אם לא ירטב לא ירקב, וגם המיקום בנקודות של זרימת אוויר חם כך שלא צופה שתהיה שם לחות אפילו בחורף.. אבל בשביל פתרון של 5 דקות עבודה אפשר להתמודד עם החלפה פעם בכמה שנים [emoji16]
מנסיון אישי. תחזור עוד כמה שבועות ותבדוק חיזוק... אני לא רואה שום שייבה קפיץ או משהו בסגנון אצלך. אצלי היה ועדיין נפתח.
ehudzeelim
07-06-23, 08:47
תודה בהחלט אבדוק מדי פעם,לא צופה שחרור ברגים כי העץ עצמו נמצא בלחץ ומחליף בתפקיד את השייבה הקפיצית אבל נראה.
בינתיים השינוי גורם למכסה מנוע להינעל באופן הרבה יותר חלק, וגם הפתיחה שלו הפכה להיות כמו ברכב חדש. כנראה שהזוית הזאת יותר נכונה.
מבחינת הטמפ שהחיישן מודד, כצפוי ירידה של 5-10 מעלות בהשוואה למצב הרגיל, נחמד.
לדעתי היופי בכיוון הזה לדעתי מהמצב הקודם שהשיפור יהיה גם בזחילה איטית.
ehudzeelim
07-06-23, 09:50
יופי זה עניין סובייקטיבי במיוחד כשמדובר במוסו, התמריץ העיקרי לשינוי היה פניות של נהגים מודאגים בנפנופי ידיים דרך החלון תוך כדי עקיפה ב-120 קמ"ש בכביש 6 שמספרים לי שהמכסה מנוע שלי פתוח...
חנן-ג'יפולוג
07-06-23, 11:32
מנסיון אישי. תחזור עוד כמה שבועות ותבדוק חיזוק... אני לא רואה שום שייבה קפיץ או משהו בסגנון אצלך. אצלי היה ועדיין נפתח.
"
Helical Spring Washers are shown to be ineffective in preventing nut loosening
...and can be shown to actually speed up the rate of loosening in many cases.
"
https://www.boltscience.com/pages/helicalspringwashers.htm
יופי זה עניין סובייקטיבי במיוחד כשמדובר במוסו, התמריץ העיקרי לשינוי היה פניות של נהגים מודאגים בנפנופי ידיים דרך החלון תוך כדי עקיפה ב-120 קמ"ש בכביש 6 שמספרים לי שהמכסה מנוע שלי פתוח...
עקפת עם המוסו אנשים ב-120קמש?
הנפנופי ידיים היו מהתדהמה.. לא מהמכסה מנוע.
[emoji41]
"
Helical Spring Washers are shown to be ineffective in preventing nut loosening
...and can be shown to actually speed up the rate of loosening in many cases.
"
https://www.boltscience.com/pages/helicalspringwashers.htm
מעניין, אותי לימדו אחרת, לדוגמא:
https://www.youtube.com/watch?v=IKwWu2w1gGk
החל מ1:20
ehudzeelim
07-06-23, 13:15
עקפת עם המוסו אנשים ב-120קמש?
הנפנופי ידיים היו מהתדהמה.. לא מהמכסה מנוע.
[emoji41]זה המקסימום המותר בארץ, אז משתדל לא לעבור על החוק [emoji57]
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.