צפייה בגרסה מלאה : בניית מטבח חוץ - טיפים, עיצות וכו' יתקבלו בברכה
מתכנן לבנות יחד עם חבר מטבח חוץ. המטבח יהיה בצורת "ר" - הצלע הארוכה תהיה 180 ס"מ והצלע הקצרה 160 ס"מ בערך.
הבסיס יהיה בנוי מלוחות גבס כחול (עמיד למים) עם פרופילי אלומיניום (כמו שבונים קירות גבס). לוחות הגבס יחופו בבריקים כורכר שיודבקו ישירות ללוח הגבס עם סופר 7.
המטבח יכלול רק גריל גז וכירת גז (ללא כיור ללא מקרר וכו') וכמובן מקומות (תאי) אחסון שייסגרו עם דלתות נירוסטה.
המטבח ימוקם במקום שברובו מוגן משמש ומים ותהיה מעליו גם סככה.
מתלבט לגבי חיפו משטח העבודה - מתבקש שיש אבל זה יקר למה שהקצבתי וגם לא הכי אסתטי לטעמי - חשבתי על לוחות קרמיקה "גרניט פורצלן" מט גדולים ככל האפשר (למעט בחיבורים) ואשמח לרעיונות נוספים בעניין הזה שיהיו שילוב מנצח של מחיר, התאמה למשטח עבודה במטבח חוץ ואסתטיקה.
מתלבט אם להגביה את הדפנות החיצוניות של צלע אחת (הצלע הפונה ל"קהל") כך שייוצר מעין דלפק/ בר עשהצלע הזו תחופה למעלה במשטח בוצ'ר. דיעות רעיונות בעניין הזה..
מספר תמונות שימחישו את הכיוון:
138334
138335
1. מעדיף גריל נייד (כיווני עשן)
2. כירת גז בחוץ בעייני פחות מוצלח אלא אם זו כירת ווק.(בעיות רוח) לטעמי עדיף אינדוקציה אם יש אפשרות.
3. תפיסת עולם מבחינתי לדברים שיושבים בחוץ.
אם זה לא שטיף בגרניק מים חמים זה לא מתאים החוצה.
4. לי שנים היה באר עם חיפוי גרניט פורצלן עליון עבד מעולה הרווחים נאטמו בסוג של סיליקון כדי למנוע חדירת מים שרובה לא נותנת.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
תודה על התגובה.
המטבח יהיה במקום מוגן יחסית מפני רוח ומי גשם (חציו בתוך מערה/ כוך בסלע כורכר + פרגולה מעל)
בינתיים יוצרה הדמיה של המטבח המתוכנן ןאשמח לעוד הערות תובנות וטיפים
138505
138506
מסכים עם ההערה של udi25 בנוגע לכירה, מעבר לרוח היא תופסת מקום, ואם יש אפשרות לחשמל, כירת אינדוקציה ניידת תופסת מקום על משטח העבודה רק כאשר היא בשימוש.
אם אתה כן נשאר עם הכירה הייתי מרחיק אותה מהגריל כך שיהיה לך משטח עבודה צמוד לגריל, אולי אפילו ממקם את הכירה בפינה באלכסון.
בנוגע לפרופילים/ פרופילי גבס סטנדרטיים הם מפח מגולוון מה שאומר שבסופו של דבר יחלידו במגע עם הקרקע, יש כל מיני פתרונות , למשל למרוח חומר איטום על תחתית המסילות התחתונות, לבנות בסיס מוגבה מפרופילי ברזל ועליו לבנות את קונסטרוקציית הגבס,
אני בניתי בסיס מאורן מחוטא (לאור כישורי המסגרות הלוקים שלי) עם רגליות פילוס, ועליו בניתי את קונסטרוקציית הפרופילים, אני השתמשתי בפרופילים עבים (1.25 ממ) , אצלנו יד גם טאבון והיה נראה לי יותר ״רובוסטי״,
אם זה מעניין אוכל להעלות תמונות מהתהליך,
בוצר בחוץ זה מאד יפה בעיני אבל דורש תחזוקה ולקחת בחשבון שהוא מתיישן ולא כולם אוהבים את המראה הזה.
אנחנו ציפינו בגרניט פורצלן קטן יחסית (העדפה של המעצבת הבייתית), בינתיים אחלה משטח - עמיד בנעל ומתנקה בקלות
מקבל ההערות לגבי כירת הגז ומיקומה - אעשה "חישוב מסלול מחדש" בעניין הזה.
כמו שאמרתי קודם - המטבח ממוקם ברובו במקום מוגן מים והוא יהיה על רצפת אבן משתלבת(הרצפה שם ברובה יבשה גם בגשם שוטף) אז לא בטוח עד כמה הכרחי לי לבודד השלד והמטבח כולו מהרצפה - לכל היותר אדאג ליישם חומר איטום למסלולים שיחוברו ישירות לרצפת האבן המשולבת ששם.
באותו עניין-
חיפוי למטבח - שליכט אקרילי או בריקים.
בשלבים הסופיים של תכנון מטבח חוץ. הבסיס לוחות גבס כחול+דלתות ומגירת נירוסטה+ גריל גז (הכל משאולי גרילס).
מתלבט לגבי החיפוי של קירות המטבח (לא משטח העבודה).
בהתחלה חשבתי על חיפוי בריקים-
יתרונות - מראה ייחודי, עמיד יותר משליכט אקרילי(?) הן מבחינת שרידות לפגעי חוץ ולכתמי שומן וכו' והן מפני פגיעות מיכאניות (פגיעה שלחפץ או רגל וכו'), קל יותר לתיקון אם המשטח ניזוק בחלקו (מחליפים את הבריקים בחלק שניזוק)
חסרונות - עלות הבריקים, קושי ביישום והתקנה (כנראה מעבר לכישוריי ואזדקק לעבודת רצף) וייתכן שמבחינתי גם מבחינה אסטתית זה מראה מוגזם בגינה שהיא לא גדולה וגם ככה עמוסה באלמנטים עיצוביים אחרים.
לעומת זאת שליכט אקרילי -
יתרונות - עלות זולה בהרבה מבריקים, יישום קל נוח וזול בהרבה מיישום בריקים ומבחינתי יש גם יתרון אסטתי - עדין יותר במראה, מתכתב עם קירות הבית החיצוניים שגם הם מחופים בשליכט אקרילי.
חסרונות - פחות עמיד מבריקים (?), רגיש יותר לפגיעה מיכאנית, רגיש יותר לכתמי שומן/ לכלוך ולא ניתן לניקוי (?) ואם החיפוי ניזוק כדי לתקן יש צורך לתקן את כל אותו משטח ולא תיקון חלקי.
אשמח לתובנות ולדעות שלכם ולהערות לגבי מה שני חושב מבחינת יתרונות מול חסרונות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.