PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה ממש - מה היה שמו של החלל עליו כתב יונתן גפן את השיר "הנסיך הקטן מפלוגה ב"

אייל
26-04-22, 09:55
לטובת טקס יום הזיכרון אני עושה תחקיר...
תודה רבה.

איל מ
26-04-22, 10:00
בכל האזכורים שאני מוצא אני מגיע רק לכינוי שלו: "ציפציף".
אבל, אם אתה עושה מחקר,
למה לא ללכת ישר למקור?
צור קשר עם יהונתן גפן.

אומי5
26-04-22, 10:22
לפי ויקיפדיה :
"יהונתן גפן נולד, גדל והתחנך במושב נהלל. הוא בן לישראל גפן ואביבה לבית דיין. התגייס לצה"ל והתנדב לצנחנים[1]. הוא שובץ בגדוד 202, בפלוגה עליה פיקד מתן וילנאי[2], עבר מסלול הכשרה כלוחם, קורס מ"כים חי"ר וקורס קציני חי"ר[3]. עם סיום הקורס שירת בחטיבת גולני כמפקד מחלקה בגדוד 17 (אריות הגולן) ולחם במלחמת ששת הימים בשכם וברמת הגולן, בין השאר בקרב תל פאחר[4]. בהמשך שימש גפן כקצין מודיעין בגדוד 12 (ברק) והשתחרר בדרגת סגן."

פתח את אתר יזכור וחפש חייל שמת בתאונת אימונים בזמן שגפן היה ביחידות האלו. הייתי מתחיל ב202.

ariel-ro
26-04-22, 13:12
חיפוש קצר בגוגל מוביל לפה:
https://rotter.net/forum/gil/5851.shtml
ששם נאמר שהחייל הוא זאב סלמן ז''ל - נכון או לא? לא יודע
אנסה להתעמק בערב:)

אייל
26-04-22, 13:21
לא מסתדר כל כך. על פי "הכתובים" הוא נהרג בתאונת אימונים במדבר יהודה בעוד זאב סלמן ז"ל נפל בחווה הסינית. כנראה שלא הוא הנסיך...

nirs
27-04-22, 09:31
השיר אומנם לא נכתב עליו, אך אפשר להזכיר גם את סמ״ר יונתן הדסי (חטיבת הקומנדו, מגלן, לבנון השניה).

מצטט מאתר יזכור:
״איילון, חברו לצוות, סיפר כי לפני היציאה לפעולה ביקש ממנו יונתן שאם חלילה יקרה לו משהו, שיקריא על קברו את השיר "הנסיך הקטן מפלוגה א'?" (על בסיס שירו של יהונתן גפן "הנסיך הקטן מפלוגה ב'?"). איילון קיים את הבטחתו ובעיניים אדומות מבכי הקריא את השיר״

Sent from my iPhone using Tapatalk

אייל
27-04-22, 10:29
תודה רבה לכולם. מידע שממש עזר לי.
כנראה שבאמת בג'יפולוג יודעים הכל...

גיא
27-04-22, 11:46
תודה רבה לכולם. מידע שממש עזר לי.
כנראה שבאמת בג'יפולוג יודעים הכל...הדגמה נהדרת של מוחכוורת ..

זה באמת מדהים.

-->