צפייה בגרסה מלאה : האם להכין את החור האחורי לדפיקה בעמילות מכס? (שאלת DHL)
שלום לחברים
שלשום הזמנתי סט בולג'וינטים אשר מחליפים את הבולג'וינטים השחוקים והרועשים שלי. מדובר בבולג'וינטים למשולשים עליונים. באופן נעים ומפתיע, JBA מציעה שילוח של DHL ובכך חוסכת לי את כאב הראש שבמשלוח לכתובת אמריקאית וכאבי הראש אשר כרוכים בלהסביר לדיל טס שזה חלק רכב וכו וכו וכו.
כצפוי DHL עובדים יעיל מאוד, החבילה יצאה ואולי אפילו תגיע לפני הטיול הגדול של השבוע. אבל כצפוי כבר יש אותיות קטנות - עשוי להתעכב כי נדרוש סיווגי מכס, עשוי להתעכב כי נעשה עמילות מכס, עשוי להתעכב כי ירצו מכס..וכו.
שאלתי היא כזאת: כאשר הם יתקשרו ויבקשו עוד כסף... לתת להם? לזרום? לסרב בשביל העיקרון?
לא בא לי ליפול קורבן לשיטת מצליח שעליה דיברנו כאן רבות.
(אני שואל בכללי אבל כמובן שבועז הוא הכתובת).
שלום TOMER HADAR,
משלוח DHL Express מספר XXXXXXXX מ-JBA OFFROAD נאסף ונמצא בדרכו לארץ. לפי הוראת השולח תידרש עבורו חתימה במועד המסירה.
נשלח לך הודעה נוספת לפני המסירה. כאן ניתן לעקוב אחר המשלוח.ג€‹
שים/י לב:
אם הטובין אינם מיובאים בייבוא אישי עליך לפנות אלינו ל-DHL Express. יבוא אישי הוא ייבוא של טובין שאינם מיובאים על ידי עוסק, אינם מיועדים לצורכי אספקה, ייצור או מתן שירותים, והם יובאו בכמות סבירה לשימושך האישי או המשפחתי בלבדג€‹.
פרטי מסירה
שטר מטען מס'
8087544765
כתובת למסירה
21/40 dror barli hagever
RAMAT GAN
מספר הסימוכין של השולח
N/A
תודה שהשתמשת ב-On Demand Delivery.
<tbody>
Payment Method<dl style="margin-bottom: 10px;"><dt style="margin-bottom: 5px; margin-top: 0px;">PayPal (Braintree)</dt><dd style="margin-bottom: 10px; margin-top: 0px; margin-left: 0px;"></dd></dl>
Shipping MethodDHL - DHL International
</tbody>
<thead>
Items
Qty
Price
</thead><tbody>
JBA Upper Ball Joint
SKU: JBA-K6292
<dl style="padding-left: 20px;"><dt style="font-weight: 700; margin-bottom: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px;">Fitment</dt><dd style="margin-bottom: 0px; margin-top: 0px; margin-left: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 10px;">JEEP LIBERTY</dd></dl>
2
$134.00
</tbody><tfoot>
Subtotal
$134.00
Shipping & Handling
$65.29
Grand Total
$199.29
</tfoot>
אני צופה בעיה אחת בלבד...
דרור מסומן כבר ע"י הרשויות.
אל תתפלא אם יקטפו אותך בצהריי היום בין מגדלי הבטון מכוסה פלנלית על העיניים בחשד לפגיעה בבטחון המדינה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
GodsFather
19-02-22, 11:26
רק תשים לב שעם כל הודעות הסמס / מיילים האלה, לא תיפול למלכודת של נסיך ניגרי / סייבר איראני לגרורותיו.
לגבי חטיפה...כבר מזמן לא משתמשים בפלנלית
Sent from my HD1903 using Tapatalk
פנה ל- JBA ותשאל אותם האם דמי המשלוח כוללים גם את דמי הטיפול למיניהם בשחרור מהמכס.
מכס תצטרך לשלם כי זה מעל הרף, תבהיר להם שאתה שואל ספציפית לגבי תשלום ל- DHL.
לפי השמועות פדקס עושים שיטת מצליח כזו עם משלוחים ממגהזיפ וכשמציגים להם באסרטיביות אסמכתא מהשולח שזה אמור להיות כלול אז העמלות מתאדות להן ...
[QUOTE=hadtomer;980251]שלום לחברים
משלוח DHL Express מספר XXXXXXXX מ-JBA OFFROAD נאסף ונמצא בדרכו לארץ. לפי הוראת השולח תידרש עבורו חתימה במועד המסירה.
נשלח לך הודעה נוספת לפני המסירה. כאן ניתן לעקוב אחר המשלוח.ג€‹
שים/י לב:
אם הטובין אינם מיובאים בייבוא אישי עליך לפנות אלינו ל-DHL Express. יבוא אישי הוא ייבוא של טובין שאינם מיובאים על ידי עוסק, אינם מיועדים לצורכי אספקה, ייצור או מתן שירותים, והם יובאו בכמות סבירה לשימושך האישי או המשפחתי בלבדג€‹.
פרטי מסירה
שטר מטען מס'
8087544765
כתובת למסירה
21/40 dror barli hagever
RAMAT GAN
מספר הסימוכין של השולח
N/A
תודה שהשתמשת ב-On Demand Delivery.
הודעה סטנדרטית לחלוטין.
אם ההודעה הבאה תהיה הודעת תשלום, או תיאום מסירה, זה כנראה אתה ואלילת המזל שלך.
ראשית, מכיוון שעלות החלק הינה מעבר ל 75$ תאלץ לשלם מע"מ עבור עלות החלקים+המשלוח (17% על 200$).
שנית, למיטב ידיעתי הבולג'וינטים האלו הינם חלקי מתלה ולכן פטורים ממכס. ממליץ לשלוח במהרה מייל לDHL בנוסח הבא:
"המוצר פטור מבדיקות ותשלומים נוספים לפי צו היבוא האישי (חלקי מתלה 87.08.8000).
אבקש לסווג את המשלוח באופן המתאים את החבילה ולא בסיווג כללי."
ולצרף את חשבונית הקנייה המפרטת את החלקים ועלות הקנייה.
בהצלחה
נ.ב
תוכל לבדוק את המצב מול המכס בפורטל שער עולמי לפי מספר שטר המטען:
https://shaarolami-query.customs.mof.gov.il/CustomspilotWeb/he/UrlHash/CargoSearch?hash=lgNaGMUOXH6~ayLO%2BON1Y zXeh0dGC~tnVUI6Sw9jRa0ZIGqDNhl8gzbPMTzU2 gjbGGYHNxB4Fl2HWLz70K2HCGVVhtCAKrN1liVAi 0jyUEcF9PxY%2BlgoV%2BOvzMCD8jZt
ההזמנתי עכשיו קאץ' קאן מווסטרן פילטרס באוסטרליה. הגיע דרך dhl עם דרישה לבדיקת משרד התחבורה. בסיועו של בועז התווכחתי עד שהבנו שהמשלוח מיועד לתהליך סיווג כללי ולא ספציפי כפי שאמור להיות. בסופו של דבר ניצחנו! ומהשלב הזה נדרשתי לתשלומים נוספים של עוד +/- 50% מערך החבילה המקורית (סביב ה 500 ש''ח).
לא יודע אם בול ג'ויינטים נדרשים לבדיקה (מאמין שכן כי מדובר בחלקי חילוף לא?....), אבל אם לא- תתעקש!!
גיא
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ראשית, מכיוון שעלות החלק הינה מעבר ל 75$ תאלץ לשלם מע"מ עבור עלות החלקים+המשלוח (17% על 200$).
שנית, למיטב ידיעתי הבולג'וינטים האלו הינם חלקי מתלה ולכן פטורים ממכס.
ממכס כן אבל יש מצב שהם חייבים במס קנייה (12%). מכיוון שיש צורך בהגנה על היצור המקומי של תעשיית הבול ג'וינטים יש גם תמ"א (60%).
200 * 160% = $320
320 * 12% = $38.40
עוד כ- 125 ש"ח.
אם אני לא טועה (והחלק אכן חייב במס קנייה), אז המע"מ הוא על כ- $238
תומר - תעלה לפה את קוד סיווג המכס שרשם המוכר.
לגבי ההודעה זה נוסח סטנדרטי. גם אני קיבלתי הודעות כאלה ולא נדרשתי לשלם כלום.
לא הייתי מתרגש מההודעה המסויימת הזו.
בסך הכל הבהרה מה זה יבוא אישי.
boaz avrahami
19-02-22, 21:21
בדקת שמותר ליבא את זה בכלל לארץ ?
חפש בנוהל את המינוח ״מכלול כדור הגה״
87.08.9950
בהצלחה לך!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220219/bc8b2d51a0f87780e03f6cabcdcd585e.png
אודה לבושתי שלא בדקתי.מה עושים?
boaz avrahami
20-02-22, 06:41
תכין עוד חור.
זה לפחות מופאר?
אם כן זה יקל על הסיטואציה. אם לא תקווה שהם יטעו בסיווג והבודק לא ישים לב מה זה…
התשובה שלילית ידידי. זה לא מופאר, זה חלק של סדנה.
הלך הכסף דוד
Sent from my iPhone using Tapatalk
נראה לי גם.
תחי מדינת ישראל - וכמובן חשוב ללמוד מהמקרה
גם עכשיו המדינה אשמה על כך שלא בדקת טרם הזמנת?
הבולג'וינטים של jba הם לא קשורים לאלו שבמוטות ההיגוי, הם למשולשים קדמיים ואין להם שום קשר לנאמר, תדאג לסווגם בתור חלקי מתלה
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
גם עכשיו המדינה אשמה על כך שלא בדקת טרם הזמנת?
למעשה עודף הרגולציה....
בכל מקרה - תודה מיוחדת לבועז אברהמי שישר הרגיע את המצב, אמר "בוא נבצע אלימינציה ובדיקה" כדי למצוא חלק חלופי ואכן מצא.
בכללי, כולם מכירים את המצב הלא טוב הזה- כשאתה עם רכב מושבת ולפני טיול גדול, מחכה לחבילה להתקין בדקה ה 90 - הראש לא עובד היטב ואי אפשר לקבל החלטות הגיוניות.על אחת כמה וכמה כשאתה עושה עם הרכב סיבוב קטן בשכונה והרכב נשמע כמו שקית ברגים. מה אני אעשה, אני אולי עוד מעט בן 46 אבל בדברים האלה אני לפעמים נטול שכל ישר. בשיא הרצינות אני לא צוחק, אני יכול לקבל החלטות בנוגע לבנות שלי, אני יכול לשבת בעבודה ובמחי קיבורד לעשות דברים שדי פוגעים, אבל תשביתו לי את הג'יפ - אני לא חושב ישר.
אז כאמור בועז מצא בדיוק איזה חלק נדרש, העלה אופציה שהחלק יותקן בנתיים ושקל עלות תועלת. חברים טובים שנשאלו על החלק מיהרו לציין שיש להם אותו במלאי ואפילו במחיר חברים - והרכב מוכן לטייל. אז קודם כל הרכב אינו מושבת. ובמחיר שהחלק של AC דלקו עלה (עבודה עצמית) - אני מוציא יותר מזה על בירה לטיול.
כעת נוכל להתמודד בראש יותר שקט עם נושא המכס. שוב תודה לבועז אברהמי - ואני מקווה שכפי שGRAND כתב אצליח להתמודד עם נושא האישור כשיתעורר הצורך
137400
בולג'וינטים זה לא תפוח הגה! אלא מתלה. ככה סווג אצלי פעם אחת.
בפעם שניה סווג במשהו כללי.
בשני המקרים DHL
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ehudzeelim
20-02-22, 22:18
למעשה עודף הרגולציה....
בכל מקרה - תודה מיוחדת לבועז אברהמי שישר הרגיע את המצב, אמר "בוא נבצע אלימינציה ובדיקה" כדי למצוא חלק חלופי ואכן מצא.
בכללי, כולם מכירים את המצב הלא טוב הזה- כשאתה עם רכב מושבת ולפני טיול גדול, מחכה לחבילה להתקין בדקה ה 90 - הראש לא עובד היטב ואי אפשר לקבל החלטות הגיוניות.על אחת כמה וכמה כשאתה עושה עם הרכב סיבוב קטן בשכונה והרכב נשמע כמו שקית ברגים. מה אני אעשה, אני אולי עוד מעט בן 46 אבל בדברים האלה אני לפעמים נטול שכל ישר. בשיא הרצינות אני לא צוחק, אני יכול לקבל החלטות בנוגע לבנות שלי, אני יכול לשבת בעבודה ובמחי קיבורד לעשות דברים שדי פוגעים, אבל תשביתו לי את הג'יפ - אני לא חושב ישר.
אז כאמור בועז מצא בדיוק איזה חלק נדרש, העלה אופציה שהחלק יותקן בנתיים ושקל עלות תועלת. חברים טובים שנשאלו על החלק מיהרו לציין שיש להם אותו במלאי ואפילו במחיר חברים - והרכב מוכן לטייל. אז קודם כל הרכב אינו מושבת. ובמחיר שהחלק של AC דלקו עלה (עבודה עצמית) - אני מוציא יותר מזה על בירה לטיול.
כעת נוכל להתמודד בראש יותר שקט עם נושא המכס. שוב תודה לבועז אברהמי - ואני מקווה שכפי שGRAND כתב אצליח להתמודד עם נושא האישור כשיתעורר הצורך
137400בתמונה גם הצלחת ברקס נראית בסוף חייה. תתכונן..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
boaz avrahami
20-02-22, 22:44
קצת הגזמת עם התודות [emoji4]
בתמונה חסר לי השפלינט ( פין פציל) שמאבטח את האום כתר. הוא לא במקרה צריך להיות שם ואם דילגת עליו אז בבקשה תתקין בכל זאת.
החלק ששמת עוד עלול להפתיע לטובה. לך תדע.
לגבי טעויות סיווג- אם זה פועל לטובתכם זכיתם.
אם זה פועל לרעתכם ואתם מצליחים להשפיע על המסווג אז הרווחתם.
אני מתיחס רק למצב החוקי כפי שאני מכיר אותו ועל בסיסו מנתח את חוקיות היבוא.
בולג׳וינט דורש תקינה לפי צו היבוא האישי.
למזלו של תומר, חשדתי שמדובר במוצר מדף שהסדנא אימצה אותו כסטנדרט.
טיפה חפירה ברשת ומצאתי בפורום אמריקאי לדגם של moog. דרכו הגעתי לרשימת הרכבים שזה מתאים להם ומפה תומר כבר היה יכול לאתר אותו בארץ.
כל העסק לקח חצי שעה אבל היה צריך להמתין עוד חצי שעה בשביל שהחנות תיפתח ויגידו שיש חלק[emoji6]
תהנה מהטיול!
קצת הגזמת עם התודות [emoji4]
בתמונה חסר לי השפלינט ( פין פציל) שמאבטח את האום כתר. הוא לא במקרה צריך להיות שם ואם דילגת עליו אז בבקשה תתקין בכל זאת.
[emoji6]
תהנה מהטיול!
צולם באמצע הרבוטה.
בכל מקרה נמתין ונראה מה יהיה- ושוב תודה
שלום חברים: מעניין אותי לדעת איך נגמר הסיפור של היבוא הזה, כי גם אני הזמנתי חלקי מתלה (משולשים עלונים, תותבים ובולט ג'וינט תחתונים וזרועות אחוריים) מRockauto ומשלוח מ Ushops ואמור להגיש את התופס של משרד התחבורה לפני שהחלקים יוצאים מארה"ב. תודה
בוקר טוב
זה שאתה מכיר באפשרות של החור האחורי, ושואל אם להתכונן לכך, זה גרוע מאוד.
זה אפילו רומז שאתה מצפה לזה.
יום טוב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.