PDA

צפייה בגרסה מלאה : זרזיף מים בברז למניעת קפיאה ופיצוץ צנרת בחורף, האמנם?

מוטי ג.
17-01-22, 01:26
יש צפי אצלנו לפחות מ4 מעלות בלילות הקרובים,
האם השארת ברז מים מטפטף יציל את מערכת הקולטים/דוד/צנרת/אחר?
מה אתם עושים במקרה כזה?
כמובן שרק בשביל הסיכוי הסביר אני משאיר מטפטף, אבל אשמח לשמוע את דעת המומחים.
תודה.

boaz avrahami
17-01-22, 05:04
גם אני נוהג כך אע״פ שהקולט אצלי נחושת למיטב זכרוני. שיהיה…

הטמפ אצלנו 0.1 עכשיו…
קר שם בחוץ

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220117/444c4fc1f12588199da492e5d0ebef20.png

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220117/18237fc03a142742917eff72bc933452.png

erezgur
17-01-22, 09:19
שמעתי ברדיו את החזאי מזכיר להשאיר הלילה ברז מטפטף למניעת קפיאה ופיצוץ הצנרת...

נשלח מהנייד

yovavz
17-01-22, 09:46
יש צפי אצלנו לפחות מ4 מעלות בלילות הקרובים,
האם השארת ברז מים מטפטף יציל את מערכת הקולטים/דוד/צנרת/אחר?
מה אתם עושים במקרה כזה?
כמובן שרק בשביל הסיכוי הסביר אני משאיר מטפטף, אבל אשמח לשמוע את דעת המומחים.
תודה.
הכוונה כמובן לטפטוף של המים החמים וזה מונע את פיצוץ הצנרת בקור קיצוני - פחות בדוד ויותר בקולט שיש לו שטח פנים מאוד גדול וסיכוי הקפיאה שלו גבוה.
כשהמים קופאים בצינורות הקולט, הנפח עולה ואם הצנרת לא גמישה מספיק, היא עשוייה להתבקע.

מוטי ג.
17-01-22, 09:53
את האנומליה של המים אני מכיר, זה באמת מפוצץ קולטי שמש?

zivo
17-01-22, 12:24
תרגע, מים לא קופאים ב 4 מעלות.
כמה שנים אתה חי באזור שלנו? שמעת, פעם אחת! על מקרה של נזקים בצנרת כתוצאה של קפיאה?

קייס קינום
17-01-22, 12:30
כמה שנים אתה חי באזור שלנו? שמעת, פעם אחת! על מקרה של נזקים בצנרת כתוצאה של קפיאה?

בירושלים זה מוחשי מאד, כשגרנו שם היה די רגיל לראות קולטי שמש מפונצ׳רים אחרי לילה קפוא. אם אני מבין נכון יש לקולט מין מופה שמיועדת להשבר במצב כזה ואז צריך להחליף רק אותה.

erby
17-01-22, 12:33
אני מכיר דודי שמש שהתבקעו בקרה של 2008. באיזור מישור החוף.
מה שכן, זו היתה קרה חריגה מבחינת טמפ' המינימום. וגם במשך החשיפה מבחינת שעות ומס' הלילות ברצף.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

נמרוד
17-01-22, 12:35
קרה לי פעם אחת, חורף 2008 אם אני לא טועה, קולט נחושת קפא ונסדק.

באזורים קרים מקובל להתקין "קולט סקדיול" - כלומר עם צינורות מפלדה ולא נחושת.

baSS4
17-01-22, 12:44
זה נכון שמים לא קופאים ב-4 מעלות, אבל טמפרטורת הגוף יכולה להיות נמוכה יותר מטמפ' הסביבה עקב פליטת קרינה לשמים בטמפ' נמוכה.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%94

זוהר לב
17-01-22, 12:56

"לגבי האבנית, אני מניח שהפיצוץ קרה בגלל קרה (הטמפ יורדת מתחת לאפס במספר לילות
ברוב החורפים כאן), ולכן שתיקון ספציפי יאפשר הפעלה תקינה.."

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112280-%D7%91%D7%92%D7%99-%D7%94-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%AA-%D7%91%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A9%D7%9E%D7%A9

מוטי ג.
17-01-22, 13:06
זיו, הסר דאגה, אינני "מודאג", רציתי לשמוע האם מישהו "נפגע" מאירוע דומה

איל מ
17-01-22, 13:15
אני הפעלתי פעם ביטוח דירה על קולט שהלך ככה (נזקי טבע).
נכון שהוא היה ישן, אבל זה באמת היה באזור 2008, בכמה ימים קרים, באזור המרכז.

yovavz
17-01-22, 13:15
זה נכון שמים לא קופאים ב-4 מעלות, אבל טמפרטורת הגוף יכולה להיות נמוכה יותר מטמפ' הסביבה עקב פליטת קרינה לשמים בטמפ' נמוכה.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%94

אם אתה רומז להתקררות קרינתית (אינברסיית קרקע), לא בטוח שהקולטים של דוד שמש מאפשרים היווצרות שכבה מבודדת הנדרשת לתופעה כזו
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%95%D7%A8%D7% A1%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%A7%D7%A8%D7%A7% D7%A2

baSS4
17-01-22, 13:36
לא מכיר את התופעה שתיארת, התכוונתי למצב שבו מאזן החום על גוף גורם לירידת טמפ' הגוף מתחת לטמפ' סביבה.
כלומר פליטת חום בקרינה לשמיים במינוס 40 צלסיוס גדולה מקליטת חום על ידי הסעה בטמפ' סביבה נמוכה.
יכול לקרות משום שהקולט נמצא על גג ואינו מקבל חום מהקרקע, אם ייוצרו תנאים של אוויר עומד, בטמפ' קרה, שמיים פנויים (לא מעונן).. יכול לקרות.

zivo
17-01-22, 13:56

אנשים יקרים,
אני מאוד שמח על הידע הפיזקלי והתאוריות שהוצגו כאן, אבל לדעתי פיקששתם את הנקודה הכי חשובה בתגובה שלי-
"כמה שנים אתה חי באזור שלנו? שמעת, פעם אחת! על מקרה של נזקים בצנרת כתוצאה של קפיאה?"

1- אנחנו שכנים, כלומר אני מכיר טוב את האזור מגורים של מוטי.
2- עובדתית, באזור שלנו, אנחו לא מכירים בעיות כאלו.

מה קורה בתאוריה או באלסקה......

דרך אגב, וסתם בשביל הכייף, איך בדיוק פתיחת של איזה ברז, משפיעה על קפיאה \ או לא קפיאה בקולטים? מישהו יכול להסביר?

de fox
17-01-22, 14:15
אנשים יקרים,
אני מאוד שמח על הידע הפיזקלי והתאוריות שהוצגו כאן, אבל לדעתי פיקששתם את הנקודה הכי חשובה בתגובה שלי-
"כמה שנים אתה חי באזור שלנו? שמעת, פעם אחת! על מקרה של נזקים בצנרת כתוצאה של קפיאה?"

1- אנחנו שכנים, כלומר אני מכיר טוב את האזור מגורים של מוטי.
2- עובדתית, באזור שלנו, אנחו לא מכירים בעיות כאלו.

מה קורה בתאוריה או באלסקה......

דרך אגב, וסתם בשביל הכייף, איך בדיוק פתיחת של איזה ברז, משפיעה על קפיאה \ או לא קפיאה בקולטים? מישהו יכול להסביר?

טמפ' המים בקו תהיה גבוהה יותר מטמפ' הסביבה בסיטואציות של כמעט קרה. כשאתה מאפשר זרימה בצנרת, המים (תאורטית) לא יגיעו למצב קפיאה. בהשוואה למים עומדים שחשופים רק לטמפ' סביבה.

.....עריכה.....

אני מבין שאתה שואל איך והאם נוצרת סירקולציה בקולט עצמו....

מיכה100
17-01-22, 14:22
ראיתי פעם אחת, ממש מזמן, כזה קולט משפריץ מים אחרי לילה קר.

zivo
17-01-22, 14:55
לא שאלתי אם הקולט יכול לקפוא (אם יהיה מספיק קר, הכל קופא), שאלתי איך פתיחה של ברז (בבית) יכולה למנוע קפיאה כזו ?
ואני שואל, כי אני באמת לא מבין מה הקשר בין לבזבז מים כל הלילה וסירקולציה בקולטים :-(

זוהר לב
17-01-22, 15:49
נזילה מבוקרת לא מגינה על הקולטים אלא על הדוד וצנרת המים כי בקולטים אין זרימה ועיקרון הטרמו -סיפון לא מתקיים בלילות, וכשקר.

פעם כתבתי כך:

"כלל ברזל לקולטי נחושת:
באיזורים קרים בהם הטמפ' צונחת לקפאון לא שמים קולט נחושת, רק ברזל.
אם כבר קיים, דאג לנזילה מבוקרת בלילות המועדים לקרה. (ובספק אם זה יעזור כי זה טוב בעיקר להגנה על הדוד)"

yovavz
17-01-22, 15:54
שאלתי איך פתיחה של ברז (בבית) יכולה למנוע קפיאה כזו ?
ואני שואל, כי אני באמת לא מבין מה הקשר בין לבזבז מים כל הלילה וסירקולציה בקולטים :-(
ככלל, אתה צודק - אם יש אל-חוזר ביציאה מהדוד אל הקולט, לא אמורה להתרחש סירקולציה קרה בדוד ולכן ברז פתוח לא אמור להשפיע על המים העומדים בקולט.
אבל 2 הערות:
1. לא מתווכחים עם וותיקי י-ם וזקני הגליל!
2. לא משאירים ברז פתוח, אלא מטפטף (על חמים) ולכן בזבוז המים די מינורי.
ובג'יפולוג, כמו בג'יפולוג - אי אפשר בלי הצעה קונסטרוקטיבית: התקנת משאבת סחרור על הקולט כתחליף לברז ברז מיטפטף...

zivo
17-01-22, 16:06
נזילה מבוקרת לא מגינה על הקולטים אלא על הדוד וצנרת המים כי בקולטים אין זרימה ועיקרון הטרמו -סיפון לא מתקיים בלילות, וכשקר.

הנה אנחנו מתקדמים....
אז הסכמנו שזה לא מגן על הקולטים.

עכשיו בו ונדבר על הדוד - מיכל מים, בנפח גדול (150 ליטר ?) עם בידוד, שאנחנו מחממים לצרכי מקלחת ( ל 60+ מעלות).
נניח שהדוד בחוץ, חשוף על הגג, ויש רוח.... ועדיין, נגיד שבתחילת הלילה המים בטמפ' 25 מעלות, לכמה זה יגיע עד הבוקר???
סתם להשוואה, בטרופר שלי, יש מיכל מים חמים של 30 ליטר עם בידוד חפיף בעובי 1 ס"מ. בבוקר של מפגש ג'יפולוג, היו שם מים בטמפ' 27 מעלות.
בקיצור, אין בעיה עם הדוד.

אז נעבור לצנרת הביתית - בתוך הקירות, של בית, שאפשר להניח שטמפ' הפנים לא יורדת מ 18 מעלות. יאללה ביטלנו גם את זה.

בקיצור מוטי - אני מניח שאתה שואל כי בקיבוץ לא משלמים על מים :-) אבל בכל זאת, זו לא סיבה לבזבז מים .

Yaron.nahum
17-01-22, 16:13
בבתים בהם דוד השמש נמצא על הגג חשוף (רוב הבתים בישראל למיטב ידיעתי )
עדיין יש צנרת שמובילה מים מהדוד ולדוד והיא בחוץ חשופה. ביחוד באיזור הכניסה / יציאה מהדוד.
שם המים עלולים לקפוא. ולגרום לנזילות . אם מדובר על החיבור לדוד , זה עלול לגרום לנזילה ב"דוד" וידרוש החלפה שלו.

כאשר הטמפרטורה יורדת מתחת לאפס , המים בצינורות קופאים , לפחות בצפון רמת הגולן זה קורה

(לא יודע אם הפעם יהיו טמפרטורות מספיק נמוכות לכך. )

טפטוף של מים מזרים כל הזמן מים "חמים" יותר לצינור שלא מספיקים לקפוא.

זוהר לב
17-01-22, 16:30
הנה אנחנו מתקדמים....
אז הסכמנו שזה לא מגן על הקולטים.

עכשיו בו ונדבר על הדוד - מיכל מים, בנפח גדול (150 ליטר ?) עם בידוד, שאנחנו מחממים לצרכי מקלחת ( ל 60+ מעלות).
נניח שהדוד בחוץ, חשוף על הגג, ויש רוח.... ועדיין, נגיד שבתחילת הלילה המים בטמפ' 25 מעלות, לכמה זה יגיע עד הבוקר???
סתם להשוואה, בטרופר שלי, יש מיכל מים חמים של 30 ליטר עם בידוד חפיף בעובי 1 ס"מ. בבוקר של מפגש ג'יפולוג, היו שם מים בטמפ' 27 מעלות.
בקיצור, אין בעיה עם הדוד.

אז נעבור לצנרת הביתית - בתוך הקירות, של בית, שאפשר להניח שטמפ' הפנים לא יורדת מ 18 מעלות. יאללה ביטלנו גם את זה.

בקיצור מוטי - אני מניח שאתה שואל כי בקיבוץ לא משלמים על מים :-) אבל בכל זאת, זו לא סיבה לבזבז מים .

איך שלא תסביר , העובדה היא שצינורות עדיין מתבקעים בעיקר מחוץ לבית כשהמים בתוכם קופאים. ואם צינור מים קרים, או אחר, שמתחבר לדוד התבקע באיזור החיבור ושבר את ההברגה, מבחינתי אפשר לזרוק את הדוד.

לגבי המספרים שנקבת: אם מוטי נוסע לחופשת סקי לשבוע עם כל המשפחה? גם אז תהיה הטמפ' בדוד 25 מעלות?

dudu
17-01-22, 16:41
לפני מספר שנים באחד מלילות החורף הקרים יותר, התבקע הפקק שבתחתית הקולט.
כשניגשתי לקנות אחד חדש הסבירו לי שיש פקקים מיוחדים לאזור ירושלים, כמו זה שהיה מותקן אצלי, שמתבקעים כשקר מידי ומונעים נזק מהקולטים.
קניתי שניים למקרה של כשל חוזר, לשמחתי עדיין לא קרה.

gasgas
17-01-22, 16:43
הודעה מהגיחון (חברת המים של ירושלים)

לקוחות יקרים,
בהתאם לתחזית מזג האוויר.
ברצוננו לעדכן, כאשר הטמפרטורות יורדות ומתקרבות ל- 0 אנו ממליצים להשאיר ברז מים חמים מטפטף וזאת בכדי למנוע קיפאון ונזק לצנרת הביתית.
לדיווח על תקלות ומפגעים, עדכנו אותנו 24/7.
חורף חם ונעים,
חברת הגיחון 2070* שלוחה 3
להסרה השב הסר למספר 0508085077

מוטי ג.
17-01-22, 17:26
משלמים פה מים, תעריף חקלאי.
השאלה עלתה לצורך הדיון עצמו בלבד,
אכן השארתי זרזיף, זה לא בכמות שבאמת מבזבזת מים,
לגבי שינוי הטמפ בדוד במשך הלילה, אני מבטיח להעלות מחר בבוקר גרף שינוי טמפ' המים בדוד (יש לי Pt100 בדוד ואני שומר גרף 12 שעות אחורה, אז כרגע יש לי רק החל מ5 וחצי בבוקר)

איל מ
17-01-22, 17:36
מה שקורה בדוד פחות מעניין (ומן הסתם השארת זרזיף תוריד בו את הטמפ' יותר מהר). מה שמעניין הוא מה שקורה בצנרת.

מוטי ג.
17-01-22, 17:40
זיו, שאל מהי ירידת הטמפ בדוד.....

kd2
17-01-22, 18:14
גם אצלנו התפוצץ קולט נחושת בחורף של 2008.
גם אני שמעתי שפתיחת ברז לא יכולה להגן על הקולט אלא רק על דוד + צנרת חשופה, לא בדקתי את זה לעומק.

אבל אם מחליפים את הפקק המתבקע בחלקו התחתון של הקולט.... בברז, אז פתיחה שלו על טפטוף תעשה את העבודה.
אולי לאזורים המאוד מועדים לזה יש פתרונות אוטומטיים אחרים ?

קייס קינום
17-01-22, 18:26
לגבי שינוי הטמפ בדוד במשך הלילה, אני מבטיח להעלות מחר בבוקר גרף שינוי טמפ' המים בדוד (יש לי Pt100 בדוד ואני שומר גרף 12 שעות אחורה, אז כרגע יש לי רק החל מ5 וחצי בבוקר)

יהיה מענין מאד לראות את זה. אצלי כיוונתי את הטיימר לעבוד חצי שעה סביב 3 בבוקר, כדי שהדוד יגיע חם יחסית לשעות הקפאון. כמה מורכב להתקין סנסור כזה?

מוטי ג.
17-01-22, 18:30
הוצאתי מעט את הטרמוסטט המקורי, חיברתי עליו עם איזולירבנד Pt100 בקוטר 5 מ"מ, אורך 30 מ"מ בערך,והכנסתי חזרה, הpt100 מחובר לבקר תעשייתי וכל השאר בתוכנת הבקר (הדוד אצלי שוכב אם זה רלוונטי)

מויש
17-01-22, 20:50
סיבה פשוטה להשארת ברז מטפטף היא מניעת קפיאת המים בצנרת.
אצלנו כרגע סביב ה0. שכן התקשר להתייעץ על בעיית זרם חלש מאוד בברזים, ניתוק הצינור ופתיחת ברז בקצה קו ההזנה שלו שחררה גוש קרח ופתרה את הבעיה..

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

zivo
18-01-22, 21:19
משלמים פה מים, תעריף חקלאי.
השאלה עלתה לצורך הדיון עצמו בלבד,
אכן השארתי זרזיף, זה לא בכמות שבאמת מבזבזת מים,
מה קרה? קפא לך האינטרנט?

מוטי ג.
19-01-22, 07:39
אה, לא.
הסיבה הראשונה, שנגמר לי הבידוד ונאלצתי לצאת ממש מהבית ולעבוד ממש אצל לקוחות, פתאום פקקים וכו ונגמר לי הזמן הפרטי,
הבעיה השניה, שהבת שלי פתאום מתעוררת ב2 בלילה וצריך מקלחת (אחסוך לכם את הפרטים ומה עוד צריך שטיפה) אז זה הורס את כל השינוי הטבעי שקורה בדוד במשך הלילה.

וכשאני חושב על זה שוב, אז בפועל אני לא באמת מודד את הטמפרטורת מים בדוד, אלא את טמפרטורת הליבה של הדוד שהיא איכשהו מייצגת את "מצב" הדוד, אבל לא את טמפרטורת המים האמיתית המדויקת, במילים אחרות, לא הייתי עושה עם שיטת המדידה שלי מערכת בקרת טמפרטורה, אלא רק שימוש כרפרנס להאם יש מספיק מים למקלחת או לא, ועבור זה זה עובד נהדר.
לדוגמא, הנה גרף הטמפרטורה הנמדדת בין 8 בערב לחצות ביום שני בלילה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220119/1692f370a2e99a640cd4c55d072e3261.jpg

המדידה הנ"ל תהיה מדוייק רק לאחר המון זמן של השוואת טמפרטורה פנימית בתוך הדוד, כע מים קרים תמיד יהיו מתחת לנקודת המדידה, ומים חמים יהיו מעליה.
אני יודע בוודאות שבחצות המדידה הייתה כ 40 מעלות, אבל המים בברז היו חמים מידי למגע ממושך.
דוגמא נוספת, אחרי מקלחת ממושכת שמתחילה עם כ 45 מעלות יש עדיין מים חמים בדוד והמדידה בחורף מראה כ 20 מעלות בלבד.

בקיצור, המדידה שלי אינה מדעית לצורך הוכחת מפל טמפרטורה בדוד בחורף.

zivo
19-01-22, 11:25
אה, לא.
הסיבה הראשונה, שנגמר לי הבידוד ונאלצתי לצאת ממש מהבית ולעבוד ממש אצל לקוחות, פתאום פקקים וכו ונגמר לי הזמן הפרטי,
הבעיה השניה, שהבת שלי פתאום מתעוררת ב2 בלילה וצריך מקלחת (אחסוך לכם את הפרטים ומה עוד צריך שטיפה) אז זה הורס את כל השינוי הטבעי שקורה בדוד במשך הלילה.

וכשאני חושב על זה שוב, אז בפועל אני לא באמת מודד את הטמפרטורת מים בדוד, אלא את טמפרטורת הליבה של הדוד שהיא איכשהו מייצגת את "מצב" הדוד, אבל לא את טמפרטורת המים האמיתית המדויקת, במילים אחרות, לא הייתי עושה עם שיטת המדידה שלי מערכת בקרת טמפרטורה, אלא רק שימוש כרפרנס להאם יש מספיק מים למקלחת או לא, ועבור זה זה עובד נהדר.
לדוגמא, הנה גרף הטמפרטורה הנמדדת בין 8 בערב לחצות ביום שני בלילה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220119/1692f370a2e99a640cd4c55d072e3261.jpg

המדידה הנ"ל תהיה מדוייק רק לאחר המון זמן של השוואת טמפרטורה פנימית בתוך הדוד, כע מים קרים תמיד יהיו מתחת לנקודת המדידה, ומים חמים יהיו מעליה.
אני יודע בוודאות שבחצות המדידה הייתה כ 40 מעלות, אבל המים בברז היו חמים מידי למגע ממושך.
דוגמא נוספת, אחרי מקלחת ממושכת שמתחילה עם כ 45 מעלות יש עדיין מים חמים בדוד והמדידה בחורף מראה כ 20 מעלות בלבד.

בקיצור, המדידה שלי אינה מדעית לצורך הוכחת מפל טמפרטורה בדוד בחורף.

לדעתי, זה מספיק טוב ונותן מושג סביר. הדוד יהיה הנקודה הכי חמה במערכת ובמדינת ישרא, אין בעיה.
אפשר להתחיל להפלסף על חופשת סקי (ברוב בתי האב בישראל, הדוד יהיה חם יותר. הוא יתחמם מהשמש אבל לא יצרכו מים חמים), ואם אין דוד שמש, אז הדוד לא יהיה חשוף בגג, ובטוח הבית תמיד יותר חם........
אבל זה לא ישנה את העובדה, אין בעיה עם הדוד.

איל מ
19-01-22, 12:00
כן,
אתה שוב מתייחס רק למה שאתה רוצה, ולא למה שאנשים כתבו.

אומי5
19-01-22, 12:04
עזבו תאוריה, ביישוב של אחותי, אזור ירושלים, חווים שלג יותר מירושלים וטמפ נמוכות יותר.
לפחות פעם בחורף עפים פקקים לאחוז גדול מהבתים, למרות שמשאירים ברז זורם.
השאלה היא לא אם יש התכנות לבעיה, אלא איך פותרים אותה.

מויש
19-01-22, 12:18
אלו הפתרונות שעלו בקבוצה של השכונה אתמול.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220119/19bbe18d3aeb6c080d26ca0e9472ebd6.jpg

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

זוהר לב
19-01-22, 12:31
ההנחות שלך שגויות לכן התוצאה והקביעה שלך לא נכונה.

בהרבה בתי אב בישראל לא מחממים מים בדוד שמש בימים כאלו ונמנעים ממקלחת . אולי זה יפתיע אותך אבל המון אנשים מדלגים ימים על מקלחת רק כדי לא לחמם דוד חיצוני שלתוכו נכנסים מים קרים מאוד והוא חשוף לטמפ' קיצוניות. ואכן, יש הצדקה אנרגטית וכספית לזה.
ויש משפחות שבימים כאלו עוברים למע חליפית... חימום מים מהיר בחשמל או בגז והוא הרבה יותר יעיל וחסכוני מבחינה אנרגטית.
אז אי אפשר לקבוע בכזו החלטיות שאין בעיה עם הדוד על סמך בדיקות שמוטי מבצע על הדוד שלו...... גם אם מוטי לא יצא לסקי, הוא עדיין מחמם מים בימי קרה בדוד שמש שזה ביזבוז אנרגיה, ולעומתו ישנן משפחות שבימים ללא שמש משתמשות בתחליפים יעילים יותר, והדוד החיצוני אינו מחומם, לכן הטמפ' בו נופלות לטמפ' נמוכות בהרבה ממה שציינת.

לזיו כמובן.

kd2
19-01-22, 13:05
הרעיון עם להאריך את הצינור הוא די טוב.
צריך לבדוק לאיזה טמפ הוא יכול להגיע קרוב לדוד, כי יכול להיות שהוא צריך להיות דרג גבוה או נחושת (כמובן להריץ אותו כבר מבודד).

אומי5
19-01-22, 13:14
למה לא לשים משאבה שתיצור סרקולציה בין הקולטים לדוד?

איל מ
19-01-22, 14:00
ובג'יפולוג, כמו בג'יפולוג - אי אפשר בלי הצעה קונסטרוקטיבית: התקנת משאבת סחרור על הקולט כתחליף לברז ברז מיטפטף...

למה לא לשים משאבה שתיצור סרקולציה בין הקולטים לדוד?

באמת מאכזב שאנחנו כבר בעמוד שלישי ואף אחד עוד לא הרים את הכפפה. (שתיהן).

מוטי ג.
19-01-22, 14:03
יש לשכן שלי משאבת סחרור, כי הדוד שלו מותקן מתחת לקולטים,
זהו, רק אומר.

זוהר לב
19-01-22, 14:27
אתה מתכוון מתחת לרעפים, נמוך יותר מהקולטים?

מוטי ג.
19-01-22, 14:37
כן, לא קשור. אני יודע.
רק אומר.

eyalski
19-01-22, 15:37
בלילה של יום שני, הרבה קולטי שמש התפוצצו במצפה רמון, בהערכה גסה לפי הפוסטים בעמוד הפייסבוק המקומי, לפחות 10. יש כאלה שרק פקקי הביטחון התבקעו ויש כאלה שהקולט עצמו. אתמול, היה אפשר לראות את התושבים, על הגגות או בחנות חומרי הבניין היחידה ביישוב מחפשים פתרון. מלאי הפקקים אזל ומישהו התנדב להביא כמות של פקקים מבאר שבע. אני כבר שנים משאיר את הדוד דולק ואת הברז מטפטף וכנראה שזה עוזר, הקולטים שעל הגג שלי דיי ישנים והם שרדו את הכפור. הטמפרטורה בלילה צונחת אל מתחת לאפס וכנראה גם הלילה ומחר בלילה יהיה כך. פקקי ביטחון עובדים בחלק מהמקרים, לא תמיד. נראה לי שפיתרון יותר בטוח הוא להתקין מחבר T 3/4 ביציאה התחתונה של הקולט ומשם למשוך צינור פקס עד לחצר, לחבר ברז בקצה הצינור ובלילות של כפור, לפתוח טיפה את הברז כדי לאפשר למים לנזול מהדוד ולא להתגבש לקרח. בכל זאת קולט שמש עולה 1500 ש'ח ויותר, שווה להקיע קצת עבודה כדי להגן עליו.

נדב42
19-01-22, 15:50

משאבת סחרור + להדליק את הדוד + טפטוף מברז מים חמים נראה לי כמו פתרון שסוגר את כל הפינות ...

זוהר לב
19-01-22, 16:37
ואם כבר משאבת סיחרור, אז תוריד את הדוד מתחת לרעפים ומעל המקלחת, כמו השכן. הדוד יאבד פחות חום לסביבה, וצינור המים החמים יהיה קצר. כך תימנע גם ביזבוז אנרגיה וגם בזבוז זמן ומים, בהמתנה לחמים שיגיעו.

איל מ
19-01-22, 16:40
רגע,
ואם אין לי רעפים?

זוהר לב
19-01-22, 16:55
התשובה למוטי.
פתח שירשור חדש ונראה לך איך מכניסים פיל וגירפה לתוך חיפושית:cool:

eyalski
19-01-22, 17:54
בלילה של יום שני, הרבה קולטי שמש התפוצצו במצפה רמון, בהערכה גסה לפי הפוסטים בעמוד הפייסבוק המקומי, לפחות 10. יש כאלה שרק פקקי הביטחון התבקעו ויש כאלה שהקולט עצמו. אתמול, היה אפשר לראות את התושבים, על הגגות או בחנות חומרי הבניין היחידה ביישוב מחפשים פתרון. מלאי הפקקים אזל ומישהו התנדב להביא כמות של פקקים מבאר שבע. אני כבר שנים משאיר את הדוד דולק ואת הברז מטפטף וכנראה שזה עוזר, הקולטים שעל הגג שלי דיי ישנים והם שרדו את הכפור. הטמפרטורה בלילה צונחת אל מתחת לאפס וכנראה גם הלילה ומחר בלילה יהיה כך. פקקי ביטחון עובדים בחלק מהמקרים, לא תמיד. נראה לי שפיתרון יותר בטוח הוא להתקין מחבר T 3/4 ביציאה התחתונה של הקולט ומשם למשוך צינור פקס עד לחצר, לחבר ברז בקצה הצינור ובלילות של כפור, לפתוח טיפה את הברז כדי לאפשר למים לנזול מהדוד ולא להתגבש לקרח. בכל זאת קולט שמש עולה 1500 ש'ח ויותר, שווה להקיע קצת עבודה כדי להגן עליו.

לביא
19-01-22, 20:18
ואם כבר משאבת סיחרור, אז תוריד את הדוד מתחת לרעפים ומעל המקלחת, כמו השכן. הדוד יאבד פחות חום לסביבה, וצינור המים החמים יהיה קצר. כך תימנע גם ביזבוז אנרגיה וגם בזבוז זמן ומים, בהמתנה לחמים שיגיעו.

אחרי שהדוד מתחת לרעפים (בשם האסטטיקה), התפוצץ ונזל לתוך הבית, הועלה כלאחר כבוד מעל הרעפים. שיתפוצץ, נראה אותו.

מוטי ג.
19-01-22, 20:49
הבית שלי תוכנן עם דוד מוסתר בעליית הגג והקולטים בחוץ ומתחתיו, ללא צורך במשאבת סחרור.
שבוע לפני התקנת הדוד הקבלן סיפר לי שבבית אחר שהוא סיים לפני כמה חודשים היה סידור זהה והדוד התפוצץ איך לא, בדיוק כשהמשפחה בחו"ל, , מרפי הרי מחכה מעבר לפינה, והמים זרמו עד שהשכן ראה מים זורמים מחוץ לדלת.
אז הוא ביקש וייעץ לשנות את ההתקנה לחיצונית על הרעפים, קבלתי את ההמלצה, עכשיו יש לי בוידם יותר גדול

boaz avrahami
19-01-22, 21:57
נדמה לי שמקובל לשים תחת דוד מוסתר אמבטיית מתכת עם ניקוז החוצה.
אני ויתרתי על זה בגלל הפרשי גבהים ונוחיות שירות אבל זה היה על הפרק בזמנו.

מוטי ג.
19-01-22, 23:30
נכון, מאצרה,כמו מיכלי סולר.

Asaf-a
20-01-22, 09:34
מי שמחפש צרות שיתקין הדוד מתחת לרעפים.
מאצרה זה פתרון לפיקחים.
חכמים לא מגיעים לצורך במאצרה.

Asaf-a
אסף.א

זוהר לב
20-01-22, 10:13
יפה שמתחילים לסווג פה אנשים לפי מיקום הדוד שלהם......

boaz avrahami
20-01-22, 10:29
מי שמחפש צרות שיתקין הדוד מתחת לרעפים.
מאצרה זה פתרון לפיקחים.
חכמים לא מגיעים לצורך במאצרה.

Asaf-a
אסף.א

מאצרה זה כמו ביטוח.
לא הכול בשליטתך.

זוהר לב
20-01-22, 11:17
דוד מתבקע משתי סיבות טריויאליות. אחת, בלאי.. הדוד ישן וחלוד ונפרץ בנקודה חלשה ולעיתים ישנו גם איכול מואץ בהעדר הגנה קטודית.
השניה היא כשל בטרמוסטט ה"טיפש" שמותקן בדוד ואז המים רותחים ולחצם עולה. זה לדעתי מה שקרה בסיפור של מוטי למשפחה שיצאה לחול. שכחו דוד דולק (חדש כן?) והלך הטרמוסטט. באותה מידה יכול כל צינור מים שרץ במבנה להתפוצץ, ולהציף את כל הבית.
בתקופה שחיסכון באנרגיה ובמים כל כך מדובר וכל כך חשוב, אני חושב שדוד פנימי אכן יעיל ומשיג מטרות אלו יותר מדוד חיצוני, ומאצרה היא פתרון יפה לבעיה.
אז דוד בתוך הבית זה גם ובעיקר ענין של חסכון כספי ולא רק עד בכלל לא, ענין אסטטי.

Asaf-a
20-01-22, 11:41
ממה שאני מכיר בתעשייה (ואני מכיר) מאצרה נדרשת להיות בנפח 110% לפחות מנפח המיכל שמעליה, רלוונטית במיכל סגור אותו ממלאים לפי הצורך ומכיל חומרים מסוכנים על פי רוב, שאסור שיגלשו החוצה או לשפכים ללא טיפול, אכן סוג של ביטוח.
בדוד שמקבל הזנה קבועה לא תעזור המאצרה כי תתמלא במהרה ותגלוש לבית ומשם ששון ושמחה, אלא אם תחובר לניקוז (שעלול להיסתם מהגיפה בבוידם..והסתימה תתגלה מאוחר מדי).

Asaf-a
אסף.א

-->