צפייה בגרסה מלאה : התייעצות בנוגע ליישום דשא חדש
Yuvali1971
27-06-21, 11:56
באזור חדרה.
יומית 1500 +- מה עם פינוי?
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
Yuvali1971
27-06-21, 12:16
יומית 1500 +- מה עם פינוי?
כולל פינוי האדמה העודפת, חלקה למכולה, חלקה לפזר בשאר הגינה..
הפינוי משתנה, תלוי בכמות החומר, מיקום הפינוי וכו…
אני שילמתי 1400 לפני מעמ בפרדס חנה. הגנן שלי טיפל בהכל. יכול להמליץ לך על המפעיל עצמו, גל בן דוד, עובד יפה ובזהירות.
Yuvali1971
21-12-21, 10:40
בוקר טוב,
ישנו אזור בגינת ההורים שחשבו להפוך לדשא סינטטי, ואחרי שייבשו את הדשא הרגיל, התחרטו ורוצים דשא רגיל.
אני יודע שעכשיו לא שותלים דשא.
אבל להכנת השטח, יש לגרד את שאריות הדשא הישן, (הערכה שלי - כנראה 10 ס״מ), בנוסף יש לחפור תעלה (בערך באורך 50 מטרים ולהעביר בה צנרת חדשה + ממטרות חדשות)
מה מומלץ? להביא בובקט עם מפעיל, לתת לו לגרד את השטח ולזרוק למכולה?
או שיש אופציה לעשות זאת בעזרת כלים שאפשר לשכור?
שטח הגירוד הוא פחות או יותר 100 מטר...
* בנוגע לחפירת התעלה - מבין שבובקט יכול גם לחפור תעלה, הפחד שלי שעוברים צינורות נוספים שלא יפגע בהם....
** אם ההמלצה היא להביא איש בובקט - אשמח לדעת הערכה לגבי עלות עבודה כזו + אשמח להמלצות על אחד אמין ולא יקר באזור חדרה - לשבוע הבא...
*** אם ניתן בעזרת ציוד לעשות לבד - אשמח להמלצות על איזה מכונות, עלות ומאיפה ניתן לשכור באזור חדרה..
תודה מראש ויום רגוע.
אצלי תעלות לממטרות ל100 מ"ר דשא נחפרו ידנית ביום עבודה אחד. אבל האדמה היתה אדמת מילוי חמרה די קלה.
לגבי גירוד של הדשא המת, אחרי שהורגים אותו לגמרי (חומרי ריסוס) נהוג לקלטר אותו לתוך האדמה עם קולטיבטור או מתחחת (לא בדיוק אותו דבר), זה גם מתחח את האדמה, וגם מעשיר אותה ע"י פירוק החומר האורגני בהמשך.
אבל באמת, שאני מצטער כל יום על שלא עשיתי סינטטי.
כל האגדות על "חם, לא נעים" וכו.... הן קצת בהגזמה. אם הוא בצל, הוא לא חם. ואם הוא בשמש, אתה לא תהיה עליו בשעות החמות במילא. מהרגע שמתחיל להיות נעים להיות בחוץ, הוא מתקרר במהירות. בנוסף, הוא הרבה יותר נעים ופחות מגרד, וזה בלי שדיברנו על תחזוקה ומלחמה בלתי פוסקת בעשבים. יוצא שכל הזמן אנחנו עם הילדים על הדשא הסינטטי של השכן. שהוא אגב, גם ירוק יותר (סתם, הדשא שלי דווקא נראה טוב).
boaz avrahami
21-12-21, 13:18
מרססים פעמיים בחומר סיסטמטי לצרי עלים ואחרי זמן מה שבטוחים שהוא מת מתחחים יחד עם קומפוסט . אפשר להמשיך את התיחוח עם פועל שיחפור תעלות ויכניס צינור וממטרות.
אפשר גם טרנצר אבל זה קצת אובר קיל לדשא קטן
ובהקשר הזה,
אנשים נוטים להניח צינור היקפי סביב הדשא וממנו יוצאות הממטרות (בהנחה כמובן שהדשא מספיק קטן כדי שממטרות בהיקף יוכלו לכסות אותו). אצלי הצינור הונח בקווים ישרים מראש ההשקיה אל הממטרות הרצויות (4 ממטרות על כל קו) עם פיצולים בדרך כדי לחסוך באורך צינור ובחפירות מיותרות.
בנוסף, לא יודע אם מדובר בממטרות מווסתות או לא, אבל עדיף שיהיו מחוברות בחיבור מקבילי ככל הניתן, ולא כולן בטור.
Yuvali1971
21-12-21, 13:53
אצלי תעלות לממטרות ל100 מ"ר דשא נחפרו ידנית ביום עבודה אחד. אבל האדמה היתה אדמת מילוי חמרה די קלה.
לגבי גירוד של הדשא המת, אחרי שהורגים אותו לגמרי (חומרי ריסוס) נהוג לקלטר אותו לתוך האדמה עם קולטיבטור או מתחחת (לא בדיוק אותו דבר), זה גם מתחח את האדמה, וגם מעשיר אותה ע"י פירוק החומר האורגני בהמשך.
כל האגדות על "חם, לא נעים" וכו.... הן קצת בהגזמה. אם הוא בצל, הוא לא חם. ואם הוא בשמש, אתה לא תהיה עליו בשעות החמות במילא. מהרגע שמתחיל להיות נעים להיות בחוץ, הוא מתקרר במהירות. בנוסף, הוא הרבה יותר נעים ופחות מגרד, וזה בלי שדיברנו על תחזוקה ומלחמה בלתי פוסקת בעשבים. יוצא שכל הזמן אנחנו עם הילדים על הדשא הסינטטי של השכן. שהוא אגב, גם ירוק יותר (סתם, הדשא שלי דווקא נראה טוב).
תודה על התגובות,
השאלה - התיחוח סהכ הופך את האדמה, אבל אז יש מצב שהאדמה עוד ״התנפחה״ ותהיה גבוהה יותר ליישום המרבדים החדשים - מה שיביא לעליית המרבדים החדשים מעל קו הריצוף....
כמה בכלל אמור להיות הגובה לשטיח חדש? 10 ס״מ כדי שיהיה על קו 0 עם הריצוף..?
בנוסף, איזה כלי שניתן לשכור חופר תעלות?
שוב תודה.
boaz avrahami
21-12-21, 13:56
צורת הפריסה של הקו תלויה בלחצים בראש מערכת ובצורת וגודל הדשא ומרחקי הממטרות שמישמים.
אני לעבר רכשתי מ״עומר״ ויש להם שרות שאתה מביא שרטוט עם מידות של הדשא ומקבלים שרטוט השקיה ורשימת קניות
++++++++
אני לא מצטער, עשיתי סינטטי (של הביוקר), על אף שהיתה לי מלחמה על זה עם זוגתי.
מאז היא רק מברכת.
אבל אם תרצה איש שאני אוהב עם בובקט ומחפרון באזור חדרה - גיא 052-3356250.
ישר, יסודי, אכפתי.
מישהו עם בוב-קאט ומיניבאגר שיוכל לעשות בדיוק את העבודה הזאת כולל מכולה לפינוי האשפה. נמצא ליד זכרון.
תומר - 052-484-0787
boaz avrahami
22-12-21, 00:51
עם כל הכבוד לבובקט, לדשא יש שלוחות לפעמים די ארוכות בקרקע.
לפעמים גם מעורב עם יבלית.
בשביל להמית אותו אני הייתי משתמש רק בריסוס סיסטמטי שמתפשט עד לשורשים.
ואז כשהוא כבר בר מינן אז תיחוח רק יעשיר את הקרקע בחומר אורגני.
אם לא צריך לישר את הקרקע אז בובקט מיותר לדעתי.
תיחוח עם קומפוסט.
הידוק ויישור והנחת שטיחי דשא.
.
אני לעבר רכשתי מ״עומר״ ויש להם שרות שאתה מביא שרטוט עם מידות של הדשא ומקבלים שרטוט השקיה ורשימת קניות
קבלתי שירות זהה בגרעין בפרדס חנה
Yuvali1971
26-12-21, 14:06
טוב,
חשבתי לבצע לבד באמצעות מתחחת וטרנצ׳ר...
בעיה קטנה..
יש לי רכב, בלי נגרר ואו טנדר, ואת הכלים האלה לא מוכנים לשנע באמצעות שליחות, רק באיסוף עצמי...
יש רעיונות מה לעשות?
אני בשבוע חופש ורוצה לנצל אותו, פשוט יש לא מעט קשיים בדרך להשגת הכלים, ברגע שיהיו לי, ככל הנראה העבודה לא תהיה מסובכת..
תודה.
Yuvali1971
06-01-22, 11:15
קיבלתי פה המלצות על שניים, נראה שיש להם עודף עבודה, או חוסר חשק.
צריך מישהו הגון שקובע להגיע, ואשכרה מגיע.
שצריך עבודה (קטנה) ורוצה לעבוד.
בקשה שלכאורה נראית פשוטה, מסתבר שאנשים חיים חיי שפע פה..
תודה.
שמע, מעבר לעובדה שאין צורך לפתוח בכל פעם שרשור חדש,
הייתי מציע לך לבדוק מדוע, אם אכן לא רצו לעבוד אצלך.
Yuvali1971
06-01-22, 23:46
שמע, מעבר לעובדה שאין צורך לפתוח בכל פעם שרשור חדש,
הייתי מציע לך לבדוק מדוע, אם אכן לא רצו לעבוד אצלך.
מעבר לעובדה שתגובה ביקורתית כזו - היא לא לעניין, במילים עדינות, בא ואסבר לך ת'אוזן:
אני רודף אחרי מפעילי בובקט בשביל שיגיעו להעריך את העבודה, ואחרי כן שישלחו לי הצעות מחיר.
וכשאחד כבר הואיל בטובו לשלוח הצעה - והסכמתי למחיר שקבע, ורציתי לסגור איתו יום לביצוע העבודה, הוא משך אותי שבוע, ומה בסוף? נעלם כאילו הבובקט קבר אותו.
אז מר ביקורת, איפה הבעיה אתה חושב? אולי נלחצו ממני שאני רוצה שיעבדו במחיר שהם קבעו?? אולי אני סתם טיפוס מפחיד שבעלי הבובקט מעדיפים להתרחק ממנו?.
לפני שאתה זורק ביקורת על אדם שאתה לא מכיר, כי נדמה לך שאתה חכם גדול, תעצור ותחשוב.
שא ברכה.
אני מבין שהרבה הגיגים בליבך, ומבין עוד יותר שתיבת הפנדורה אינה בחצריי.
על כך, מעידה תגובתך.
מעבר לעובדה שתגובה ביקורתית כזו - היא לא לעניין, במילים עדינות, בא ואסבר לך ת'אוזן:
אני רודף אחרי מפעילי בובקט בשביל שיגיעו להעריך את העבודה, ואחרי כן שישלחו לי הצעות מחיר.
וכשאחד כבר הואיל בטובו לשלוח הצעה - והסכמתי למחיר שקבע, ורציתי לסגור איתו יום לביצוע העבודה, הוא משך אותי שבוע, ומה בסוף? נעלם כאילו הבובקט קבר אותו.
אז מר ביקורת, איפה הבעיה אתה חושב? אולי נלחצו ממני שאני רוצה שיעבדו במחיר שהם קבעו?? אולי אני סתם טיפוס מפחיד שבעלי הבובקט מעדיפים להתרחק ממנו?.
לפני שאתה זורק ביקורת על אדם שאתה לא מכיר, כי נדמה לך שאתה חכם גדול, תעצור ותחשוב.
שא ברכה.
יובל, יצא לך לעבוד בסוף עם מישהו?
אני מחפש מישהו לאותה מטרה.
חג שבועות שמח!
Yuvali1971
15-06-22, 11:24
יובל, יצא לך לעבוד בסוף עם מישהו?
אני מחפש מישהו לאותה מטרה.
חג שבועות שמח!
הי,
יצא לי לעבוד עם בחור בשם תומר - שהמליצו עליו פה בהודעות הראשונות.
בחור סופר סופר מקסים!
התקשורת איתו קצת לא זרמה בהתחלה בהודעות, מה שהכעיס אותי, כי הייתי לחוץ לדעת שיש לי מישהו לעבודה, אבל הוא עבד בצורה יוצאת מן הכלל, הוא סופר נחמד, והלוואי וכל אנשי המקצוע שיצא לי לפגוש בחיים היו מקצועיים כמוהו.
אם אתה לא מוצא את הנייד שלו בהודעות פה, אני אחפש בטלפון ואשלח לך.
מצאתי, תודה!!
אצור איתו קשר...
Yuvali1971
19-06-22, 12:18
מצאתי, תודה!!
אצור איתו קשר...
בהצלחה חבר!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.