PDA

צפייה בגרסה מלאה : מפות סימון שבילים

heminew
03-12-21, 14:03
מי יודע מה למה לא מוכרים יותר את מפות סימון שבילים של החברה להגנת הטבע בחנויות? יש להשיג בעיקר באתר של החברה (משלוח או איסוף מתל אביב), או פה ושם בחנויות של הרטג בכניסה לשמורות טבע. פעם זה היה פשוט, נכנסים קונים ...
חמי

נמרוד
03-12-21, 15:41
הביקוש למפות נייר אפסי. אם אתה באמת צריך (או רוצה) תזמין.

heminew
03-12-21, 17:22
הבנתי תודה

זה הזוי בעיני, כשיוצאים ליום או יומיים אפשר להסתמך על הניידים, אבל כשיוצאים ליותר, וצריך לקחת בחשבון זמן סוללה וכו, hard copy משמעותית יותר נח והגיוני. אבל אולי זה רק עוד סימן לזה שאני מתבגר בשנים.

חמי

ishc
03-12-21, 17:33
בהנחה שאתה מטייל עם רכב...
זמן סוללה???? אין לך מטען ברכב???
Hard copy... לרוב יש יותר מסלולרי אחד
שלא תבין לא נכון, מפות נייר זה נחמד וכיף גם להסתכל עם הילד שלי אבל זה די מיותר בימינו.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Snir
03-12-21, 17:48
אני דווקא מצטרף לצורך במפות נייר.
תכנון מסלול הוא הרבה יותר נוח על מפת נייר, אני גם אוהב להסתכל על המפה בתחילת / סוף יום ובתצפיות.
לגבי קניית המפות - הזמנת המפות און-ליין דווקא מאוד נוחה, מגיע עד אליך ואתה מקבל את המהדורה המעודכנת (בניגוד למהדורות ישנות ששוכבות על המדפים בחנויות הספרים..)

heminew
03-12-21, 20:12
בהנחה שאתה מטייל עם רכב...
זמן סוללה???? אין לך מטען ברכב???
Hard copy... לרוב יש יותר מסלולרי אחד
שלא תבין לא נכון, מפות נייר זה נחמד וכיף גם להסתכל עם הילד שלי אבל זה די מיותר בימינו.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

א. ברכב אין בעיה כמובן. ברגל- בעיה.
ב. אישית יותר נח לי להסתכל בנייר כמו שכתבו פה.
אזמין אונליין
תודה

nirs
03-12-21, 21:02
אופרואד מוכרים גם כן מפות נייר.
לאחרונה רכשתי את מרבית הסידרה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

assafy
03-12-21, 21:09
אופרואד מוכרים גם כן מפות נייר.
לאחרונה רכשתי את מרבית הסידרה.

Sent from my iPhone using Tapatalkמניח שאתה מתכוון לשבילנט. אופרואד זו אפליקציה ולא יצרן מפות.

nirs
03-12-21, 21:09
אכן שבילנט דרך אופרוד.

heminew
03-12-21, 23:24
אם כבר זה עלה, המפות של החברה להגנת הטבע מפורטות יותר - יש יותר ציון מקומות (מעיינות, מערות, נק׳ גובה, וכו׳) ועניין סימון הגבהים בקוי הגובה, הרבה יותר מפורט.

נמרוד
04-12-21, 09:08
אם כבר זה עלה, המפות של החברה להגנת הטבע מפורטות יותר - יש יותר ציון מקומות (מעיינות, מערות, נק׳ גובה, וכו׳) ועניין סימון הגבהים בקוי הגובה, הרבה יותר מפורט.מפורטות יותר ביחס למה?

heminew
04-12-21, 11:23
מפורטות יותר ביחס למה?

ביחס למפות של שבילנט.

איך שאני רואה את זה - מפות שביל נט הרבה יותר נוחות לעין, יש הפרדה טובה בין הצבעים השונים; בעוד במפות של החברה להגנת הטבע יש הרבה צבעים שדומים מדי (למשל הגוון של שטח אש דומה לגוון של אזור של קוי גובה צפופים מאוד שאינו שטח אש).

אבל במפות של שבילנט חסרים פרטים שיש במפות של החברה -
- נקודות ציון מסוימות - מעיין או מערה וכד' שלפעמים במפות שביל נט פשוט לא מופיעות (וכם מופיעות במפות החברה).
- והכי בולט לדעתי - סימון של גבהים בקוי גובה. לפעמים צריך "ללכת" עם קו גובה מסוים כמה סנטימטרים ימינה או שמאלה בשביל להבין איזה גובה זה; במפות של החברה זה רשום בצורה טובה יותר. וכשמתכננים מסלול, בעיקר אם זה הליכה (ושוב סליחה, זה אמנם פורום גיפים, אבל תת פורום אופטופיק...) - זה הרבה יותר נח במפות של החברה.
מצורפת דוגמא. שים לב לקוי הגובה, וגם לסימון של מערה מעל עין אוזן.

136297

136298

בוזי
04-12-21, 11:24
יש בחנויות של ציוד טיולים.
אמנם המוכר מסתכל עליך מוזר... אבל לא נורא.

gillss
04-12-21, 11:49
לא מוכרים כי אין ביקוש.
לא מכיר בעיה של דיגיטל , אני צעדתי 30 יום עם אייפון ומפות על app בשם gurumaps.
לו הייתי צריך לסחוב על הגב את מפות הנייר = לפחות 3.5 קילו (לפני חישוב הנפח בתיק)
יש יתרון משמעותי לדיגיטל על פני הנייר.
יכולת הזום , העדכונים, הבאת המיקום למפה , יכות החלפה למפה המועדפת.
זה נכון שאנו הזקנים קשה לנו עם המהפכה.
אבל למסור לספריה הציבורית שלושה ארונות ספרים ולעבור לקינדל או ל app עברית
הביא את הבית לרווחה , את הצורך בניקיון ולוחמה בדג הכסף ושאר מרעין בישין.
היתרון היחיד בנייר הוא לפרוש אותו על מכסה המנוע ולהראות לחברים לאן נוסעים.
אבל גם את זה פתר קובץ ה kml , שמשתפים עם החבר׳ה וכולם יודעים ברגע אחד
מה התכנון ולאן נוסעים.

מוטי ג.
04-12-21, 12:32
היתרון העיקרי בנייר הוא היכולת להראות לילדים מקומות מוכרים במפת ישראל, כמו ים המלח /כנרת /תיכון ומיקומנו ביחס אליהם.
על הנייר זה פשוט יותר נוח

בוזי
04-12-21, 12:35
למרות שבסוף אני מנווט עם אפליקציה, לדעתי יש ערך מוסף לתכנון ראשוני ע"ג מפת נייר, ואין תחליף להצגת המסלול למשתתפים על מפה ענקית, שמאפשרת התמצאות כללית, טופוגרפיה וגם קצת רושם, שגם זה חשוב לפעמים.

ד ו ר ו ן
04-12-21, 12:35
אין מפה דיגיטלית שמאפשרת פריסה של תצוגה לשטח גדול כדי להבין תא שטח.
לזה אין תחליף למפת נייר.

nirs
04-12-21, 12:51
לזה אין תחליף למפת נייר.

מסכים לחלוטין.
מעבר לתכנון (שלדעתי יותר נוח ע״ג מפה גדולה), שאני מוציא טיול, אני מציג את ציר הטיול כולל מקומות עצירה / עיניין וכו׳ ע״ג מפת נייר.
זו הסיבה העיקרית, אגב, לרענון המפות שבצעתי לאחרונה.

איל מ
04-12-21, 13:12
לזה אין תחליף למפת נייר.

בנתיים.
כשיהיו מסכים גדולים מתקפלים, זה ישתנה. (או מקרנים שמובנים בתוך הסמארטפון).

erezgur
04-12-21, 13:44
לו הייתי צריך לסחוב על הגב את מפות הנייר = לפחות 3.5 קילו (לפני חישוב הנפח בתיק)
.

מצדיע לך.
אני מניח שמדובר בחוצה אמריקה ברגל, מסע שמצריך מפות נייר בישראל 3.5 ק''ג.
בטיולים בארץ בדרך כלל מספיקים 3-4 מפות נייר. זה יותר קל על הגב.

נשלח מהנייד

heminew
04-12-21, 13:56
לא מוכרים כי אין ביקוש.
לא מכיר בעיה של דיגיטל , אני צעדתי 30 יום עם אייפון ומפות על app בשם gurumaps.
יש יתרון משמעותי לדיגיטל על פני הנייר.
יכולת הזום , העדכונים, הבאת המיקום למפה , יכות החלפה למפה המועדפת.
זה נכון שאנו הזקנים קשה לנו עם המהפכה.
אבל למסור לספריה הציבורית שלושה ארונות ספרים ולעבור לקינדל או ל app עברית
הביא את הבית לרווחה , את הצורך בניקיון ולוחמה בדג הכסף ושאר מרעין בישין.
היתרון היחיד בנייר הוא לפרוש אותו על מכסה המנוע ולהראות לחברים לאן נוסעים.
אבל גם את זה פתר קובץ ה kml , שמשתפים עם החבר׳ה וכולם יודעים ברגע אחד
מה התכנון ולאן נוסעים.

והטענה של הטלפון? כל כמה זמן ואיך? מטענים ניידים מספיקים למספר מצומצם של טעינות לפני שצריך להטעין אותם בעצמם, וגם הם שוקלים ...

איל מ
04-12-21, 14:25
לא שקלתי, אבל מטען של 20,000 mah לא שוקל יותר מדי. בנוסף ראיתי (לא ניסיתי, כי מעולם לא היה לי צורך) הרבה טיילנים שפשוט הולכים עם פאנל סולארי על התיק. זה לא שהפלא דלוק כל הזמן. כשהולכים ברגל, פותחים את הפלאפון פעם בהרבה זמן, לפרק זמן קצר. את רוב הסוללה היום, מחסלת המצלמה...

ד ו ר ו ן
04-12-21, 14:27
בנתיים.
כשיהיו מסכים גדולים מתקפלים, זה ישתנה. (או מקרנים שמובנים בתוך הסמארטפון).

ישר אחרי שלסבתא יהיו (סוף-סוף) גלגלים.

ד ו ר ו ן
04-12-21, 14:29
מצדיע לך.

נשלח מהנייד
לגמרי.
מי שמצליח לעבור ברגל מפת נייר שלמה בבת אחת כך שהוא חייב לפחות עוד אחת כשי לא להתקע, וואלה כל הכבוד.

heminew
04-12-21, 14:41
לגמרי.
מי שמצליח לעבור ברגל מפת נייר שלמה בבת אחת כך שהוא חייב לפחות עוד אחת כשי לא להתקע, וואלה כל הכבוד.

לא בדיוק
אפילו שביל ישראל נמתח על פני איזה 10 מפות שונות, משקל כל אחת 150 גרם

- - - Updated - - -

לא שקלתי, אבל מטען של 20,000 mah לא שוקל יותר מדי. בנוסף ראיתי (לא ניסיתי, כי מעולם לא היה לי צורך) הרבה טיילנים שפשוט הולכים עם פאנל סולארי על התיק. זה לא שהפלא דלוק כל הזמן. כשהולכים ברגל, פותחים את הפלאפון פעם בהרבה זמן, לפרק זמן קצר. את רוב הסוללה היום, מחסלת המצלמה...

עדיין לא הבנתי איך החזקת 30 יום עם מטען נייד אחד (או שלקחת כמה?)

heminew
04-12-21, 15:09
יש איפשהוא את מפות הסימון של החברה להגנת הטבע באפליקציה/אונליין (כלומר לא נייר)?

erezgur
04-12-21, 15:26
יש איפשהוא את מפות הסימון של החברה להגנת הטבע באפליקציה/אונליין (כלומר לא נייר)?

בוודאי.
כמעט בכל יישום ניווט שניתן לרכוש מפות לשימוש לא מקוון יש לך אפשרות לרכוש את מפות הסמ"ש או את מפות שבילנט.
ספציפית - עמוד ענן ואופרוד מוכרים את שתיהן, אם אתה עדיין עם נביגייד אז רק מפות סמ"ש...
לישראל הייקינג יש רק אופציה לרכישת המפות שלה.

assafy
04-12-21, 16:52
תכנון עושים על גבי מסך המחשב הגדול בבית כשאפשר לעשות זום אין וזום אאוט. כמו כן אפשר לעשות הצלבות בין האתרים השונים בעלי נקודות העיניין השיתופיים והצלבות גם מול תצלומי לווין.
יש לי עדיין מספר מפות נייר ופעם הייתי לוקח אותם איתי לטיולים אך הפסקתי אחרי שראיתי שאינני מוציא אותם מהתיק. הם נשארות להתיישן על המדף.
הצגת המסלול למשתתפים על גבי מפת נייר, אני מניח שחשובה למובילי טיולים בתשלום. בחבורות שאני מטייל עימם, מי שמכין את המסלול שולח את הקובץ כך שהמשתתפים יכולים לראות את הנתיב מראש.

ד ו ר ו ן
04-12-21, 18:08
תכנון עושים על גבי מסך המחשב הגדול בבית כשאפשר לעשות זום אין וזום אאוט. כמו כן אפשר לעשות הצלבות בין האתרים השונים בעלי נקודות העיניין השיתופיים והצלבות גם מול תצלומי לווין.
יש לי עדיין מספר מפות נייר ופעם הייתי לוקח אותם איתי לטיולים אך הפסקתי אחרי שראיתי שאינני מוציא אותם מהתיק. הם נשארות להתיישן על המדף.
הצגת המסלול למשתתפים על גבי מפת נייר, אני מניח שחשובה למובילי טיולים בתשלום. בחבורות שאני מטייל עימם, מי שמכין את המסלול שולח את הקובץ כך שהמשתתפים יכולים לראות את הנתיב מראש.

תתחיל לחנך את הדור הבא בזה שתפרוס בתחילת יום את המפה ותסביר לעם איפה הולכים לעבור היום.

אי אפשר להעביר את תחושת המרחב והשינוי הגיאוגרפי על מסך, לא טאבלט ובטח לא טלפון.

אני רואה את זה יותר ויותר, בשימוש בוויז על עיוור לפי הנחיות בלי להבין כלום במרחב סביב.

boaz avrahami
04-12-21, 18:19
אני בכלל לא חושב שאתה צודק.
הדור הצעיר רגיל לקבל אינפורמציה ממסכים ואני מסופק אם מפת נייר תשקף להם טוב ממסך את תמונת השטח.

האמת שגם עבורי שדי גדלתי עם מפות נייר כבר יצא ש״צבטתי״ את הנייר בנסיון סרק לשנות זום…

nirs
04-12-21, 18:38
הדור הצעיר רגיל לקבל אינפורמציה ממסכים ואני מסופק אם מפת נייר תשקף להם טוב ממסך את תמונת השטח.

האמת שגם עבורי שדי גדלתי עם מפות נייר כבר יצא ש״צבטתי״ את הנייר בנסיון סרק לשנות זום…

מזכיר לי שהראתי לדור הצעיר דיסק 3.5…
הבן אמר לי ״איזה מגניב, הדפסת אייקון של save…״

מוטי ג.
04-12-21, 18:38
מעולה

boaz avrahami
04-12-21, 18:39
תן לדור הצעיר טלפון חוגה ותשאל אותו איך מתקשרים עם זה…

יונימוג אדום
04-12-21, 19:42
תתחיל לחנך את הדור הבא בזה שתפרוס בתחילת יום את המפה ותסביר לעם איפה הולכים לעבור היום.

אי אפשר להעביר את תחושת המרחב והשינוי הגיאוגרפי על מסך, לא טאבלט ובטח לא טלפון.

אני רואה את זה יותר ויותר, בשימוש בוויז על עיוור לפי הנחיות בלי להבין כלום במרחב סביב.

מסכים עם כל מילה .
אני מחנך את הדור הצעיר ( 12 נכדים ) לקרוא ולהבין במפת הנייר .
בטיול בירושלים קיבלו הצאצאים מפות נייר ( פשוטות - כאלו של תיירים ) ונתתי להם להוביל אותנו ברחבי העיר .
גם כיום - לאחר מספר חודשים אני שואל שאלות התמצאות והם עונים נכון ומדוייק .
כיום הצעירים נוסעים לפעמים שני רחובות אבל חייבים לשים וויז - המוח מתנוון , ובהמשך האבולוציה גם הרגלים .
כאשר יעברו לתזונה באמצעות קפסולות - גם לידיים כבר לא יהיה תפקיד .

אילן

ד ו ר ו ן
04-12-21, 20:06

נו אז?
זה המקום שלך ללמד, ולא לתת להם להתקע בבינוניות המרחבית של הנחייה לעוסה לנסיעה לפי הוראות.

ואז אנשים נכנסים לפאניקה כשהאחוזים בטלפון יורדים, או כשהוויז מתחרפן, ולאחרונה זה קורה.
או בחו״ל כשאין קליטה.

boaz avrahami
04-12-21, 20:08
זה כמו ללמד אותם לחייג עם חוגה.
אני עצמי כבר לא משתמש במפות נייר.
זה לא ידידותי לסביבה…

זה נחמד למען המסורת ותו לא.

נדב42
04-12-21, 22:26
תן לדור הצעיר טלפון חוגה ותשאל אותו איך מתקשרים עם זה…צחוק-צחוק, לפני כמה שנים היינו בחדר בריחה עם דור צעיר והיה צריך לחייג כדי לצאת, לא היה להם מושג ירקרק מה עושים עם זה ...

zivo
04-12-21, 22:35
לדעתי כל ההשוואה לוויז או לטלפון חוגהו כו' לא נכונה
וויז עוקף את הצורך בלקרוא \ להבין מפה \ לתכנן נסיעה.

לצעירים של היום אין בעיה להתמודד עם התצוגה של טלפון.
נכון, שרוצים להראות תמונה רחבה, נסיון לדחוס את זה למסך 6 אינץ' , הופך את זה ללא קריא.
ועדיין, זה לא הניווט עצמו.
אין ספק שניווט עם מפת ניר מחייב אימון והתעמקות בפרטים לעומת ניווט דיגטלי שחוסך את שאלת המיקום הנוכחי, ולכן גורר שיטחיות בקריאת המפה.
ועדיין, מי שרוצה לנווט טוב, יכול להתעמק בציר גם בניווט דיגטלי.
היתרון של מציין מיקום שמתקדם לבד וחוסך את מאמץ הניווט הוא כל כך גדול, שאני בכלל לא מבין את הדיון.

דרך אגב, לדיגטלי יש יתרון גדול ביכולת להשוות כמה מפות כל הזמן.
בד"כ בטיולים, אני מנווט עם עמוד ענן (מפת סימון שבילים) וברקע יש אורוקס עם תצ"א של גוגל. היכולת לעבור בקלות בין המפות מאוד עוזרת שהתכסית לא מדוייקת.

עוד רגע ברלי יצטרף, ותעלה פה תזה שעדיף לניילן לבד מאשר המפות של החברה להגנת הטבע, ובכלל פפירוס עדיף על ניר :-)

nirs
04-12-21, 22:43
אף אחד לא דיבר על הניווט בפועל, שכמובן קל יותר עם תוכנות כגון אופרוד / עמוד ענן / טונאב (מחק את המיותר).
יכול לספר מניסיון שלפחות פעם אחת הטבלט השתגע ופעם נוספת המטען הפסיק לפעול והסוללה נגמרה (לא שמתי לב…). בשני המקרים נשארתי ללא ניווט אלקטרוני.
ב 2 המקרים, המשכתי בניווט ללא דרמות מיוחדות ע״ס מפות נייר.

gillss
04-12-21, 22:46
מצדיע לך.

נשלח מהנייד

לא , זה לא היה חוצה אמריקה ... זה היה דווקא שביל ישראל
1009 ק״מ ב 30 ימי הליכה , כאשר כל גרם נחשב ומחושב.
סט מפות סמ״ש מלא של הרט״ג (כשהוא מנויילן) אכן תופס נפח בתיק ושוקל 3 קילו ו 420 גרם.
לעומת מכשיר אייפון עם בטריה חיצונית. שנמצא רוב הזמן במצב טיסה.
משמש כמצלמה , כנגן מוסיקה, כעזר לניווט ופעם ביום נפתח כמכשיר תקשורת לעולם.

assafy
05-12-21, 00:19
השרשור הזה גרם לי לקחת את המפה העליונה מבין מפות הניר שיש לי. מפה מס' 15 - "הנגב התיכון". תאריך הדפסה 2006 (ממש לא הכי ישנה שיש לי) כיש לה עוד את תוית המחיר של 99 שקלים.
בהשוואה מול מפות סמ"ש ושבילנט שיש לי בעמוד ענן, שבילים רבים כולל כאלה שמסומנים בצבע לא מופיעים במפת הניר. כמובן שלא מופיעים נקודות העיניין השיתופיות שלמרות שכוללות גם הרבה זבל, עדיין אפשר להוציא מהן מידע רב.
המפות המקוונות עלו לי כ250 שקל כל אחת במבצעי החגים. קיבלתי השנה עדכון בעלות של 70 ש"ח.
לרענן את כלל מפות הנייר (נדמה לי שיש 20) בעלות של 2000 ש"ח נראה לי לא סביר.
מה שכן, אכן יותר נוח להסתכל על תא שטח גדול במפת הנייר.

רונןש
05-12-21, 05:17
לאחרונה ממש הרגשתי כמה נהייתי מוגבל בשל השימוש במסך במקום במפת נייר. ממש כמו שכתבו לפני.
אז לפני 4 ימים התחלתי לרענן את המפות שברשותי שהחדשה שבהן היא מבציר 2006 (כמו של אסף)
מחיר כל מפה מנויילנת במבצע חנוכה 65 שח (75 מחיר רגיל). 450 שח ל7 מפות

gillss
05-12-21, 07:19
אין פה טוב או רע.
הנייר הוא כמו הרכב הידני. תמיד טוב ללמוד נהיגה על רכב ידני.
שמע יום אחד תדרש לנהוג באחד כזה.
וגם בכדי שתבין יותר נכון איך עובד כל הגשטלט הזה שבהעברת הכח מהמנוע לגלגל.
זה בדיוק גם הצער שאני מביע על הפסקת לימודי מכאניקה בשיעורי התאוריה.
למידת קריאת שטח חייבת להעשות עם מפת נייר , מד קורדינטות ומצפן.
זה הבסיס ! וללא הבסיס לא יוכל הלומד (וזה לא חייב להיות ילד) להבין את העקרון והטכניקה.
אבל ביחד עם זאת , טכנופוביה היא תכונה רעה.
הדיגיטל מאפשר לנו למזער את המשקל (וכן.. גם את התשלום)
לקבל עדכונים שוטפים על שינויי השטח (בעיקר בתכסית) אבל לא רק.
לדלג עבורנו על הבאת המפה לשטח או להיפך (ה GPS הוא מוצר טוב ולא מנוון את השכל)
לשתף מידע ולקבל מידע בלי לקשקש לחבר על הניילון עם טושים.
ואחרי כל המסה הזו ...
אסור לוותר על הבסיס, אסור להצמד לדיגיטל מבלי להתחשב בשטח.
אבל מותר וצריך להשתמש בדיגיטל כי הוא נח , זמין, מעודכן ובעל יכולות יתרות.

boaz avrahami
05-12-21, 07:49
בצבא עוד משתמשים במפות?

שם נקבע הטרנד בסופו של יום.

ד ו ר ו ן
05-12-21, 08:30
ניווט דיגטלי שחוסך את שאלת המיקום הנוכחי, ולכן גורר שיטחיות בקריאת המפה.

זה לא ניוווט.
זה משחק לא לצאת מהקווים.
ואז אנשים לא מצליחים למצוא צומת במרחק 20מ מהם בשטח כי המיקום העצמי במפה דיגיטלית עם סטייה קטנטנה מובנית, וכי שבילים בשטח משתנים עם הזמן.
ומעלים שאלה כי הם חושבים שמשהו לא בסדר במפה הדיגיטלית כשמה שלא תקין זה שהם ויתרו/איבדו יכולת הפעלת כישורי בסיס בהתמצאות והתמודדות עם משהו לא צפוי.

ראיתי את זה גם בכביש, בצומת T כשמישהו חיכה (ומתעצבן) שהתוכנה תגיב לו האם לפנות ימינה או שמאלה.

זה לא רק מפת נייר, זה סימפטום לטמטמת מפושטת של לחכות שיגידו לך מה לעשות (לא ספציפית לזיו, אני יודע שאתה לא בדור הזה).

ד ו ר ו ן
05-12-21, 08:36
השרשור הזה גרם לי לקחת את המפה העליונה מבין מפות הניר שיש לי. מפה מס' 15 - "הנגב התיכון". תאריך הדפסה 2006 (ממש לא הכי ישנה שיש לי) כיש לה עוד את תוית המחיר של 99 שקלים.
בהשוואה מול מפות סמ"ש ושבילנט שיש לי בעמוד ענן, שבילים רבים כולל כאלה שמסומנים בצבע לא מופיעים במפת הניר. כמובן שלא מופיעים נקודות העיניין השיתופיות שלמרות שכוללות גם הרבה זבל, עדיין אפשר להוציא מהן מידע רב.
המפות המקוונות עלו לי כ250 שקל כל אחת במבצעי החגים. קיבלתי השנה עדכון בעלות של 70 ש"ח.
לרענן את כלל מפות הנייר (נדמה לי שיש 20) בעלות של 2000 ש"ח נראה לי לא סביר.
מה שכן, אכן יותר נוח להסתכל על תא שטח גדול במפת הנייר.
המחיר של כל המפות יחד בערכה הזה בסביבות 900שח, וכולל לא מעט מפות לא שימושיות (לטעמי) של אזורים שאין סיבה בעיניי לקחת מפה (צמוד לאזורים אורבניים או בשטחי AB.
מה שצריך לרענן מעט מפות.

זה יותר יקר מדיגיטלי אבל ממש לא 2000שח.

אני לא מיתמם, אני נוסע עם עמודענן/שבילנט פתוח.
אבל תכנון וגיבוי על נייר.

מיכה100
05-12-21, 08:39
בתור שריד לדור שעוד מתכנן את המסלול על מפת נייר ומראה אותו למשתתפים בתחילת היום, ברור לי שהקרב כבר הוכרע.
למען הסר ספק אני גם עובר על המסלול בעמוד ענן כדי לאתר נקודות בעייתיות או שוות עצירה, והניווט עצמו (מפה רצה ללא מסלול) קורה עם עמוד ענן.
אבל יש רבים שמורידים מסלול לפלאפון ונוסעים עליו בלי שום הכנה מוקדמת, ובלי לדעת איפה הם.
כבר יצא לי לתחקר אחד כזה מהיכן התמונות ששלח וכל מה שקיבלתי זה גמגום על כך שהמסלול התחיל בערד - בסוף הסתבר שהם נסעו בנחל קצרה..
מצד שני המבטים המעריצים שאני מקבל רק כי אני יודע שנחל רפאים נשפך לנחל שורק מאוד טובים לאגו, מה לי כי אלין.

נדב42
05-12-21, 08:54
מנווט בפועל עם מפה דיגיטלית, מפת נייר רלוונטית תמיד ברכב/בתרמיל כגיבוי אם הטכנולוגיה תיכשל ...

zivo
05-12-21, 09:12
גיבוי -
ברכב אני מנווט עם טאבלט.
בהתחלה סחבתי מפות נייר לגיבוי.
כבר שנים, שוויתרתי על על הניר לטובת הטלפון ( כגיבוי לטאבלט).
אני דואג להוריד את התצ"א לאורוקס, ולראות שהכל עובד.
דרך אגב, כך גם בטיולים בחול.
אני מוכרח להודות שאם הייתי עושה את חוצה ישראל רגלי ( בתצורה של מסע , לא קטע בודד כל שבת) אז כנראה שהייתי לוקח מפת נייר. ליומיים, הייתי לוקח סוללת גיבוי).

לגבי ניווט דיגיטלי- לנסוע לאן שהחץ מראה, לא נקרא אצלי לדעת לנווט. ומי שלא יודע להפוך תמונה של המפה לתמונה 3D דימיונית בראש, לא יודע לנווט ( גם אם הוא הולך עם מפת נייר).
היו תקופות שלמדנו יום שלם של ניווט בראש, ברמה של כל רגב או עמוד חשמל, האם באמת צריך את היום???
לדעתי, זה כמו להדליק מדורה עם אבני צור.

GodsFather
05-12-21, 17:32

וזה גם משהו נפלא לדעת לעשות

Sent from my HD1903 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
05-12-21, 18:03
היו תקופות שלמדנו יום שלם של ניווט בראש, ברמה של כל רגב או עמוד חשמל, האם באמת צריך את היום???

איפה בשרשור מישהו כתב או רמז למשהו כזה?

איל מ
05-12-21, 18:17
לא נרמז ולא נכתב,
אבל...
אם ילדי, כשיגיע יומם, יזרמו, ויהיו טובים, בהחלט אשמח לראות אותם לומדים שטח וגם זוכרים ציר בע"פ.
מניח שכמו הרבה דברים, הם יתעניינו בדברים אחרים, אבל לקוות מותר.

asafk
05-12-21, 18:22
אני עברתי למפה על מסך רק כדי לראות בזמן נסיעה.
יחד עם זה עדיין לא ניסיתי לתת למכשיר לנווט עבורי בשטח - על המסך יש מפה נעה וזה מספיק לי למרות שלא רואים יותר מדי.
ולראות את כל תא השטח אי אפשר על המסך כי הוא קטן אז מפת נייר נשלפת ואפשר להסתכל.
אבל זה בעמידה וצריך משקפי קריאה....

ולגבי וויז.... וניווט.... היינו לפני כמה שבועות באזור חוף תל גודר ושפך נחל חדרה וזה. נסענו הלוך חזור ומישהו שנסע איתי התפלא לראות שאני לא שם ווייז. הצבעתי לו לכיוון הארובות. אנחנו נוסעים לשם. קילומטר וחצי. למה ווייז?
אז הבנתי. הבעיה היא לא ביכולת או אי היכולת לנווט. הבעיה היא ביכולת להרים את המבט. להסתכל ולראות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

nirs
05-12-21, 18:23

אחלה תקופה. אין כמו ניווט בדד שכל המסלול בראש…
כעיקרון, כמעט ולא משתמש בוויז להכוונה (דולק לצורך התרעות בלבד).

וכמו שנכתב, הדלקת מדורה עם אבני צור או מקלות, זו אחלה מיומנות.

asafk
05-12-21, 18:31

אז למדורה במפגש....

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211205/48e5dd0e0e0ce8e1ca8de0db173b0e0d.jpg

nirs
05-12-21, 18:32
יפה!

איל מ
05-12-21, 20:36
אחלה תקופה. אין כמו ניווט בדד שכל המסלול בראש…
כעיקרון, כמעט ולא משתמש בוויז להכוונה (דולק לצורך התרעות בלבד).

אני רוצה לראות בנ*ונה מסוקס אחד כאן בפורום! אחד! מכל השווארצע חיה'ס והקלינט איסטוודים דמיקולו שארצנו התברכה בהם,
שמצליח להדליק מדורה מאבני צור (ולא. השימוש בכימיקלים דליקים לא נחשב). מוכן לעשות את מה שבועז, ברנרד, ודרור הבטיחו לעשות בהפסד בהתערבויות, ולא קיימו!

boaz avrahami
05-12-21, 20:53
אני הייתי מקיים אם הייתי מבטיח ו/או מפסיד

מתן
05-12-21, 21:35
אני רוצה לראות בנ*ונה מסוקס אחד כאן בפורום! אחד! מכל השווארצע חיה'ס והקלינט איסטוודים דמיקולו שארצנו התברכה בהם,
שמצליח להדליק מדורה מאבני צור (ולא. השימוש בכימיקלים דליקים לא נחשב). מוכן לעשות את מה שבועז, ברנרד, ודרור הבטיחו לעשות בהפסד בהתערבויות, ולא קיימו!אבן צור וחתיכת פלדה גם תופס?
כי השילוב הנ"ל נותן יופי של ניצוץ להדלקה, לעומת 2 אבני צור שסתם עושה פוזות וריח שרוף

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
05-12-21, 21:39
אבן צור וחתיכת פלדה גם תופס?
כי השילוב הנ"ל נותן יופי של ניצוץ להדלקה, לעומת 2 אבני צור שסתם עושה פוזות וריח שרוף

הקומבינציה העתיקה הייתה גוש תחמוצת (ברזל) ואבן צור.

nirs
05-12-21, 21:58
136303

zivo
05-12-21, 22:29

לפעמים, אני גם כותב את דעתי, לא רק מגיב לאמירות של אחרים.

nirs
05-12-21, 22:35
שמצליח להדליק מדורה מאבני צור (ולא. השימוש בכימיקלים דליקים לא נחשב). מוכן לעשות את מה שבועז, ברנרד, ודרור הבטיחו לעשות בהפסד בהתערבויות, ולא קיימו!

כמעט נעלבתי ואז נזכרתי שאני משתמש בבלון גז עם ברנר להדלקת מדורות…

בוזי
06-12-21, 23:05
בימינו להדליק מדורה עם גפרור אחד (ובלי כימיקלים מלאכותיים), נחשב למיומנות על.

נמרוד
06-12-21, 23:40
בימינו להדליק מדורה עם גפרור אחד (ובלי כימיקלים מלאכותיים), נחשב למיומנות על.

תעצבן את הפולניה שלך מספיק, ואתה מסודר.
136328

מוטי ג.
07-12-21, 00:21
בימינו להדליק מדורה עם גפרור אחד (ובלי כימיקלים מלאכותיים), נחשב למיומנות על.גפרור+ נייר טואלט +שמן זית נחשב מיומנות על?

heminew
07-12-21, 08:36
בוודאי.
כמעט בכל יישום ניווט שניתן לרכוש מפות לשימוש לא מקוון יש לך אפשרות לרכוש את מפות הסמ"ש או את מפות שבילנט.
ספציפית - עמוד ענן ואופרוד מוכרים את שתיהן, אם אתה עדיין עם נביגייד אז רק מפות סמ"ש...
לישראל הייקינג יש רק אופציה לרכישת המפות שלה.

השימוש במפות סמש על עמוד ענן או אופרואד הוא גם באופליין?
מה לגבי צריכת סוללה? אם הסוללה לא מחזיקה יום שלם ללא הטענה (נניח שהטלפון באופליין, ושימוש מועט אם בכלל במצלמה) - זה פחות רלוונטי

ד ו ר ו ן
07-12-21, 09:08
מה לגבי צריכת סוללה? אם הסוללה לא מחזיקה יום שלם ללא הטענה (נניח שהטלפון באופליין, ושימוש מועט אם בכלל במצלמה) - זה פחות רלוונטי

אני משתמש אופליין, מה שלוקח הכי הרבה מהסוללה זה ה-GPS, לא המפה.
זה בולט כשהמיקום דלוק גם בלי האפליקציה פתוחה.

erezgur
07-12-21, 10:09

המפות המקוונות, החינמיות, דורשות חיבור לרשת.
המפות שאתה קונה, בתשלום, הינו יותר מקומי היושב במכשיר ולכן לא נדרשת רשת, כלומר עובדות גם בצורה לא מקוונת (אופליין).

לגבי צריכת הסוללה, זה לא קשור לצפות מקוונות או מקומיות (אופליין). אם השימוש הוא ברכב בוודאי שאין בעיה, עם מדובר בשיטות רגלי אז צריך היערכות כמובן (שימוש מושכל, הנמכת בהירות, כיבוי תצוגה כאשר לא מסתכלים על המפה וכמובן בנק אנרגיה נייד power bank וכל אמצעי אחר מתאים)

נשלח מהנייד

zivo
07-12-21, 11:15
המפות המקוונות, החינמיות, דורשות חיבור לרשת.
המפות שאתה קונה, בתשלום, הינו יותר מקומי היושב במכשיר ולכן לא נדרשת רשת, כלומר עובדות גם בצורה לא מקוונת (אופליין).

לגבי צריכת הסוללה, זה לא קשור לצפות מקוונות או מקומיות (אופליין). אם השימוש הוא ברכב בוודאי שאין בעיה, עם מדובר בשיטות רגלי אז צריך היערכות כמובן (שימוש מושכל, הנמכת בהירות, כיבוי תצוגה כאשר לא מסתכלים על המפה וכמובן בנק אנרגיה נייד power bank וכל אמצעי אחר מתאים)

נשלח מהנייד
בניווט רגלי אין סיבה שה GPS יפעל כל הזמן.
אפשר "ללמוד" ציר לשעה קדימה (4 ק"מ?) וופשוט לכבות את הניווט?
גם אם הולכים 20 ק"מ ביום, וכל פעם לומדים קטע של 4-5 ק"מ, זה צריך להגמר הפחות משעה שימוש ב GPS

KHC
07-12-21, 13:33
מנצל"ש לשאלת קיטבג של צעיר:
מה משמעות צבעי השבילים?
אדום, שחור וכו?
האם בדומה לצבעי דגל סוכת המציל, מעידים על רמת הקושי (לא הסכנה כמו בים )?
היכן ניתן לקרוא ולהבין מה משמעותם המלאה?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

מתן
07-12-21, 13:38
מה משמעות צבעי השבילים?
אדום, שחור וכו?

Sent from my SM-A525F using Tapatalkאין להם שום משמעות.

פרט ל"צורת" הסימון (שלא קשור לצבע) שביל הולכי רגל/דרך לכל רכב/דרך 4×4 וכו'

nirs
07-12-21, 13:43
למעט שביל ישראל (כתום - מדבר, כחול - ים תיכון, לבן - חרמון).
בחלק מהסימונים של השביל, הצבעים מדורגים ואז אתה יכול לדעת אם אתה הולך צפונה או דרומה.

מתן
07-12-21, 13:48
יש גם שבילים נוספים כמו שביל הגולן ושביל סובב הרמון לדוגמא שיש להם צבעים יחודיים אבל זה לא מעיד על רמת הקושי שלהם

KHC
07-12-21, 13:53
טעות שלי, השרשור מתייחס לשבילי הליכה והסימון שלהם מוכר לי.

התכוונתי למסלולים בשטח, במפות אונליין (off road, waze ועוד)
כשמסלול מסומן כשחור או אדום וכו.

מתנצל על גניבת השרשור לנושא אחר.

נמרוד
07-12-21, 14:32
זה אותם סימונים.

heminew
07-12-21, 14:59
מה משמעות צבעי השבילים?
אדום, שחור וכו?

https://www.shvilist.com/%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C/

דרור ברלי
07-12-21, 17:23
מסכים לחלוטין.
מעבר לתכנון (שלדעתי יותר נוח ע״ג מפה גדולה), שאני מוציא טיול, אני מציג את ציר הטיול כולל מקומות עצירה / עיניין וכו׳ ע״ג מפת נייר.
זו הסיבה העיקרית, אגב, לרענון המפות שבצעתי לאחרונה.

פעם, לפני שהתחלתי להוביל קבוצות, העדפתי מפות נייר. סוג של טהרנות אולד-סקול שכזו.
היום השימוש היחיד מבחינתי למפות הנייר הוא בדיוק זה שתיארת - לפרוס את המפה בתדריך לקבוצה לפני הטיול ולהראות להם בכללי לאן ואיפה נוסעים, איפה עוצרים, איפה אתגרי העבירות, איפה מסיימים. בידיעה ברורה שמבחינת רובם זה סינית-ספרותית. הם מהנהנים בידענות למרו תשזה לא אומר להם כלום.... אבל ההצגה הזו בהחלט נחוצה.

את רוב השבילים אני כבר די זוכר בעל פה ועמוד ענן רץ ברקע על הטלפון רק לגיבוי. זה המקום להזכיר שאנחנו מסתובבים באיזורים נעדרי קליטה וללא טעינה רצופה, טלפון שמריץ אפליקציית ניווט מחפש קליטה כמו משוגע ושותה את הסוללה שלו די מהר (וגם כל מה שמשתמע מזה לגבי קרינה וכו' - אני ממליץ להעביר למצב טיסה כדי להאיט קצת את קצב התרוקנות הסוללה ואולי גם לחסוך מעצמנו את הקרינה הנפלטת ממכשיר שמתחרע על עצמו למצוא קליטה).

תשאלו למה עמוד ענן למרות שיש לי הרבה ביקורת על האפליקציה הזו? זה מה שמותקן אצלי כבר שנים ואני לא בדיוק מרוצה, ואני לא מחליף את זה רק מעצלנות. ואולי גם כי כבר קניתי את המפות בעבר בעמוד-ענן ועכשיו לא בא לי לזרוק שוב 400 שקל רק לכבוד המעבר לאופרוד. ניסיתי גם טונאב ולא אהבתי.

לגבי התצוגה - אישית, אני מעדיף את התצוגה של מפות הסמ"ש הקלאסיות ומאוד לא אוהב את מפות שביל-נט - כי הגרפיקה המקווקוות של השבילים המסומנים בצבע בשביל-נט ממש לא באה לי טוב בעין בהסטת מבט מהירה תו"כ נהיגה.

אומי5
07-12-21, 17:32
השאלה היא לא רק אם יש מפת נייר בתיק, אלא אם אנחנו עדיין זוכרים איך להשתמש בה.

לפני כמה חודשים יצא לי לראות אדם עם הרבה שעות ניווט של פעם, יוצא מרכב אחרי שנצ קצר, ומנסה להבין איפה הוא לפי מפת נייר.
לקח לו כמה דקות לחשוב על זה שעוד מעט שקיעה והוא יכול להצפין לפי השמש ממש בקלות, משם הוא כבר התאפס די מהר.

החלודה עושה את שלה, אני משתדל לנווט לפחות חלק מהזמן עם מפות נייר רק בשביל לשמר את המיומנות.

אותו דבר בכביש, ככל שאני מתרחק מהבית אני משתדל יותר לוותר קצת על הוויז ולהגיע לבד.

zivo
07-12-21, 17:52
[QUOTE=דרור ברלי;970541]פעם, לפני שהתחלתי להוביל קבוצות, העדפתי מפות נייר. סוג של טהרנות אולד-סקול שכזו.
QUOTE]

אם בארזים נפלה שלהבת......
ביקורת על טהרנות אולד-סקול, מדרור ברלי ????

אם אני בצוות שמנהל, אני הולך לבדוק אם לא פרצו לי לאתר :-)

asafk
07-12-21, 18:02
גפרור+ נייר טואלט +שמן זית נחשב מיומנות על?גם לזה מפת נייר עשויה להיות שימושית.

אסף.

assafy
07-12-21, 21:02
אגב לגבי עמוד ענן, לפני שנתיים שלוש היו הרבה בעיות כגון חוסר יציבות, קריסות של האפליקציה וחוסר יכולת להתעדכן על מסלולים ונקודות עניין.
בשנה, שנתיים האחרונות המצב מאוד יציב ואני לא זוכר שחוויתי בעיות כלשהם.
מצד שני גם אין פיצ'רים חדשים שהוספו ולהבדיל מאופרואד לא ניתן לתכנן מסלול באמצעות האפליקציה אלא רק באתר וגם שם הכלים לא בדיוק מתוחכמים.

בוזי
07-12-21, 21:26
גפרור+ נייר טואלט +שמן זית נחשב מיומנות על?
מממ... לא יודע. אבל ככה בדיוק אני עושה (מעדיף נייר מטבח)

nir.samo
07-12-21, 22:25
עשיתי טרק באיטליה לפני כמה חודשים, בימים הראשונים הייתי עם 2 מפות טופוגרפיות באמת טובות (היו עוד 2-3 שלא השגתי לפי תחילת הטרק). עם 1:25000 גומרים מפה תוך יום וחצי וזה גם לא נוח לקפל את זה כל הזמן לקטע הרלוונטי, ולהכניס ולהוציא מהתיק, וכבד..
אחרי שהמפות "נגמרו" עברתי לאפליקציה באופליין שעבדה מעולה, עם שלל יתרונות שאין בנייר. זהו.

תמונה להמחשה -
136337

ד ו ר ו ן
08-12-21, 00:00
עם 1:25000 גומרים מפה תוך יום וחצי
זו הבעיה האמיתית, הקנמ.
למה לנווט מרחקים עם מפה כזו?
לא לזה היא מיועדת.
גם בדיגיטלית אתה לא מסתכל בזום כזה.

איל מ
08-12-21, 17:17
בתמונה שקישרת ניר.סמו, הטופוגרפיה ממש קופצת לעין.
המפה ב3d, או שזה פשוט הר כמו שאין בארץ?

nir.samo
08-12-21, 17:27
ככה זה על אמת.. אין פה אפקטים של תלת מימד. האיזור עם הכתמים האפורים זה סלעים לפי הבנתי.
האפליקציה נקראת mapy.cz היא חינמית ויש לה גרסת browser על אותו חשבון.

boaz avrahami
08-12-21, 17:27
זה המסלול ממג׳דל שאמס לכתף החרמון [emoji6]

נמרוד
21-12-21, 12:46
סידרתי משהו במחסן ומצאתי שקית עם הדברים שהוצאתי מהטנדר שהחלפתי לפני שלוש שנים. בתוכה היתה חבילת מפות הנייר שהיתה תמיד בדלת הנהג. נזכרתי שפעם, לפני עוד יותר שנים, היה לי ממש תיק עם כל מפות הסמנ"ש בסיקס. גם הן מעלות אבק על מדף.

136521

136520

אין לי עמדה אידיאולוגית, בעיני המידע הוא מה שחשוב ולא המדיה, אבל תכלע'ס, לא נגעתי שנים במפת נייר כשאני לא לובש מדי ב'. גם ובמיוחד בטיולים רגליים הטלפון יותר פרקטי. אז אני בהחלט יכול להבין למה מעט חנויות טורחות להחזיק את המלאי המת הזה.

erezgur
21-12-21, 12:52
אם תתמקד בעיון בתא שטח מסויים, סביר להניח שתמצא שבילים שכבר לא מופיעים במפות החדשות או הדיגיטליות.
לפעמים זו סיבה מספיק טובה לשמור את הישנות.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

נמרוד
21-12-21, 12:57
אם תתמקד בעיון בתא שטח מסויים, סביר להניח שתמצא שבילים שכבר לא מופיעים במפות החדשות או הדיגיטליות.

בעמוד ענן במחשב את מפות 1:50,000 הלבנות הקלאסיות, ויש עוד מקורות למפות ישנות עוד יותר, דיגיטליות, שלא לדבר על תצלומי לווין.

assafy
21-12-21, 13:04

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalkאולי יש מעט מקרים כאלה. המצב הנפוץ הוא ההפוך. שבילים חדשים ואפילו שמסומנים ושאינם קיימים במפות הישנות. כמובן גם בנייה חדשה וכבישים חדשים.

erezgur
21-12-21, 13:44
, שלא לדבר על תצלומי לווין.
ואפרופו צילומי לווין, אז מי שרוצה להעזר בתצ"ל ברזולוציה גבוהה יותר ממה שרואים בגוגל-ארץ / גוגל-מפות, אני ממליץ לנסות את אלו של mapbox שאפשר למשל לצפות בהן כשכבה מפות בישראל הייקינג.
ראו בקישור הבא (ממליץ לפתוח אותו לאחר שנכנסים עם חשבון מחובר לישראל הייקינג זה יוסיף את השכבה הזו לרשימת שכבות המפה שלכם)
https://israelhiking.osm.org.il/share/cdzjx7PXKL

נשלח מהנייד

ד ו ר ו ן
21-12-21, 14:47
בעמוד ענן במחשב את מפות 1:50,000 הלבנות הקלאסיות, ויש עוד מקורות למפות ישנות עוד יותר, דיגיטליות, שלא לדבר על תצלומי לווין.
אין חפיפה מלאה בין הלבנות הקלאסיות ובין סמ״ש, יש בכל אחת דברים שאין בשנייה.
ובשתיהן דברים שיש/אין הדיגיטליות מגרסאות שונות.
רבות נכתב בנושא, בעיקר במה שנראה כמו מגמתיות במחיקת צירים ממפות הסמ״ש.

זה רלוונטי בעיקר אם אתה מאלו שרוצים מבט רחב מאד על תא שטח בתכנון טיול עוד בבית.

-->