PDA

צפייה בגרסה מלאה : בג'יפולוג יודעים הכול: צוואר נוקשה

hadtomer
12-11-21, 16:55
אהלן

אחת הסיבות מדוע אני כבר כמה שבועות לא כאן היא בגלל שפשוט קשה לי לשבת מול המחשב ואת השעתיים שאני יכול לשבת, ככה בהפסקות של רבע שעה בכל פעם- אני מקדיש לעבודה. היום במקרה הכל טוב איתי.

זה בגלל שיש לי צוואר תפוס. בנקודה זו כמובן שחברי המבינים יענו "אז שים קומפרס חם", אבל זה לא צוואר תפוס כזה. אני יכול להזיז את הראש. אני מדבר על צוואר נוקשה. למי שלא מכיר, זה לא צוואר תפוס, זה צוואר שהוא כל הזמן מתוח. אני לצערי לא צוחק בכלל- זו תופעה וזה אמיתי

https://www.gav-clinic.com/treat-cervical-vertigo/

ממה זה נובע? ובכן, קודם כל לי יש שני בלטי דיסק בחוליות C4-6. ומעבר לכך לצערי הרב אני חי בסטרס תמידי וקשה, זו בחירה שלי וזה מחיר שצריך לשלם, אני לא אחליף עבודה, לא אישה ולא את האופי שלי, מאוחר מדי. בשבועיים האחרונים המצב ממש ממש החמיר וזה אומר שאני חלק נאה מהזמן במיטה עם לפטופ. תופעות הלוואי הן וורטיגו די מכובד, תחושת נימול בידיים, בחילה. אתה מרגיש שאתה על ענן, אבל "נוט אין אה גוד וויי", כלומר אתה כל הזמן קצת שיכור, אבל שיכור לא כיף.

כמובן- בגלל הגב החרא שלי אני אצל כירופרקט כבר 15 שנים ואכן היתי אצלו השבוע. (שחר קנין, הוד השרון, אליל). הוא אכן משך ולחץ ואני יצאתי ממנו כמו אחרי טיפול שנתי כולל שמנים. זה החזיק בדיוק יום.

אני לא לוקח תרופות, לא מתוך קטע עקרוני אלא מתוך קטע של אין לי מרשמים. אבל הגיעו מים עד קצה הזין שלי. עוד שבוע ככה ואני מתפרק, יש לי עבודה ויש לי טיולים לטייל ואני בן של זונה שדופה אם אני מוותר על טיולים.

אשמח מאוד מנקודה זו לשמוע מה אתם אומרים - כי אף אחד כאן לא רופא אבל משום מה לכולם יש בעיות דומות

asafk
12-11-21, 16:57
אצלי לאון פותר עניינים כאלה.
אני שולח לך טלפון בוואטסאפ.
גם אם אתה מבקר בקביעות אצל כירופרקט טוב - שווה.לבוא אליו פעם אחת.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

דרור ברלי
12-11-21, 17:10
אם זה היה כאן "אבא פגום", הייתי אומר לך לרסס WD40......

אבל האמת היא שהתחביב שלנו לא עושה שום דבר טוב לחוליות.
מצד שני אתה הרי לא תחליף לא רק עבודה ואישה, אלא גם לא את התחביב, אז......

מברר לך על מישהו טוב.

נמרוד
12-11-21, 17:17
יש את המכשיר הקלאסי של מומחה הצוואר הצרפתי ג'וזף אנייס גיוטן.

boaz avrahami
12-11-21, 17:27
אם זה היה כאן "אבא פגום", הייתי אומר לך לרסס WD40......

אבל האמת היא שהתחביב שלנו לא עושה שום דבר טוב לחוליות.
מצד שני אתה הרי לא תחליף לא רק עבודה ואישה, אלא גם לא את התחביב, אז......

מברר לך על מישהו טוב.

אם זה בטוח C4-6 תדבר עם המוסך של לובינסקי.
אולי יש עליך ריקול

udi25
12-11-21, 17:33
את הצוואר הנוקשה הפעם כנראה שאין לי דרך אמיתית לעזור לפתור הפעם.
ועם זאת רובנו לא הולכים ונעשים צעירים (אלא אם מישהו פה מעוניין לעדכן במשהו אחר).
וכנראה שאין דרך אחרת חוץ משינוי אורח חיים .
קצת פחות מתח קצת יותר ספורט יוגה ופילאטיס.

סיפור קצר.
יצאתי מיחידה קרבית (עורב)לפני 20 שנה עם משקלי פקל סבירים בהחלט(לא).
אחכ בעוונותי בחרתי לשבת כמה שנים בקבינות של טרקטורים מקצרות קומביינים ושופלים.
התהליך כולו לא עשה שום דבר טוב לגב.
עד כדי מצב שמידי חורף הייתי על סף השבתה כחודש וחצי מתוך חורף ישראלי ארוך.(גם לא)
לפני כ5 שנים שנים התחלתי לרוץ עקב השמנה מהפסקת עישון.
ומאז נעלמו כאבי הגב כליל וגם הצוואר .
והאגן וההקרנות לאזור הירכיים והשוקיים.
בקיצור ממליץ על ספורט.
לא משיחי וכל אחד יעשה מה שטוב לו.
זה 0.02$ שלי.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Alon
12-11-21, 17:42
מה שדר שחר קינן לא יתקן תתקן רק שכיבה על הגו עדיפות לרצפה שטוחה וריפוד שהקור לא יחמיר את המצב. (גם אני מנוי של דר קינן כבר 20 שנים)
ואחרי המנוחה ספורט כל שהוא לחיזוק שרירי הליבה בלי קפיצות וניתורים.
אלון

Sent from my iPhone using Tapatalk

hadtomer
12-11-21, 18:18
(גם אני מנוי של דר קינן כבר 20 שנים)

Sent from my iPhone using Tapatalk
מנויים של 20 שנה יודעים ששמו אינו "קינן". אבל צחוק בצד- אני ממש מודאג- זה אף פעם לא היה חמור ככה

savyon
12-11-21, 21:48
אתה כנראה תקבל את אותן תשובות שאת חלקן לא תיישם
ספורט, כספורט (ריצה, אופניים, הליכה וכו'...)- כל אחד מוצא משהו אחר ולכל אחד משהו אחר עוזר, חלק משמעותי בספורט כזה, זה שהוא מנקה את הראש קצת, מוריד את הסטרס
תרגילי חיזוק וגמישות- פילאטיס, יוגה ושות.
טיפולים- יש לי אחלה כירופרקט במודיעין + מידי פעם דיקור
קנאביס רפואי מידי פעם, כזה שמאפשר לישון לילה שלם כמו מת
והדבר שאני עושה הכי פחות- טיולים שמנקים את הראש, גורמים לך לשכוח חלק מצרות/סטרס היום

סביון

אבי ביטר
12-11-21, 22:05
ג׳וינטים

maliknir1
12-11-21, 22:56
מה לגבי שחיה?
לקחת כמה שיעורים כדי לוודא שהסגנון נכון ולא יותר נזק חדש ולשחות חתירה, זה עושה פלאים לעמוד השדרה, לכל שרירי הליבה והכי פחות פוגע במפרקים.
התחלתי לשחות אחרי ניתוח תיקון בלט L4-5 L5-S1, שחיתי כמה שנים טובות וזה היה גורם משמעותי בהחלמה המלאה שלי.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

asafk
12-11-21, 22:59
לי המעבר מפילאטיס לשחיה עשה נזק.
כנראה לא כל דבר מתאים לכל אחד.

אסף.

hadtomer
13-11-21, 06:47
התנועות של השחיה עשו לי רע מאוד. אני רוכב על אופניים כל יום.

shmulikbg
13-11-21, 18:10
אני רוכב על אופניים כל יום.

תנסה כמה ימים בלי..

kd2
13-11-21, 18:24
עצות טובות להעביר את האפיזודה הנוכחית כבר קיבלת.

לי יש בלט צווארי בעצמי, זה גרם לי להתעניין, לרכוש ספרות מקצועית באלפי שקלים ולחפור בעניין (נוסף לקורס מדריכי חד"כ לפני עשור),
אחסוך לך הרבה זמן ועצבים וטיפולים מאכזבים...

המציאות הקרה והקשוחה היא שהגב שלך לעולם לא יהיה במצב טוב ללא אימוני התנגדות ("אימוני כוח") בתדירות סבירה.
לא צריך להיות מר עולם, אבל משהו חייב לקרות שם.
מי שיש לו גנטיקה טובה מאוד יכול לחמוק מזה יותר זמן, אל תסתכל ימינה ושמאלה על אלו שלא עושים כלום והכל איתם בסדר, אם היית כמוהם, לא היית שואל את השאלה פה.
האימונים הם הבסיס כדי להחזיר את הסיפור למסלול, ורק אחרי זה לחפש טיפולים כאלו ואחרים, כי ללא אימונים כל הטיפולים האלו זה פלסטר זמני ביותר.
אתה בלונג ראן תוציא הרבה כסף ואף אחד לא יצליח "לתקן אותך", כי אין ממש איך לתקן מי שלא מספיק חמור בשביל לנתח ולא מספיק קל בשביל להתעלם מהבעיה.
אתה צריך יציבה טובה ולהיות חזק יותר ופעיל יותר, תחפש בעל מקצוע שמכוון אותך לשם, מאמן או פיזיותרפיסט שמבין משהו מהחיים שלו (אין הרבה כאלו).

ברמה הפרקטית -
1) האופנים בטח לא מוסיפות לזה, בגלל תנוחת רכיבה מקובלת היום שהיא כמעט אופקית.
הייתי מתחיל את השינוי שם, אפילו זמנית.

2) מכשיר טרקשן צווארי ניסית ? (מותח לך את הצוואר ומוריד קצת עומס מהחוליות)
יש אותם בזול אצל הדוד עלי, יש עם משקולת ויש על בסיס ניפוח.

hadtomer
13-11-21, 18:53
מה המצב KD

אתה מעלה נקודה מעניינת.

קודם כל- בעצת חברים כאן אני לוקח מאתמול מוסקול ואטופן וזה ממש עוזר. הכאב נעלם והמצב השתפר.

לגבי האופניים- בעצם אתה טוען שזה לא טוב? אני לא רוכב אופקי אלא במיועד על אופניים שאני יושב זקוף.

הטראקשן הצווארי היה לי-זה נחמד אבל זה לא עובד כל כך ברמה הפרקטית, כלומר זה משהו שאתה חובש חצי שעה וזה אחר כך לא עושה לך כלום, הכאב חוזר

אימוני הכוח זה נשמע מעניין מאוד- אשמח להמלצה בגוש דן

asafk
13-11-21, 19:00
לאון אומר שכדי שדברים יתחילו להסתדר - קודם כל צריך להחזיר את המכניקה למקום. אחרת הדלקות לא נעלמות והמתח לא מפסיק.
ואז לבנות משהו שיחזיק הכל.
לי מה שעבד לאורך שנים זה פילאטיס מכשירים אבל כל אחד והכיף שלו...

אסף.

נדב42
13-11-21, 20:05
אני סובל כבר שנים מנוקשות בגב התחתון, בעיקר אחרי שינה (או שזה סיים לי את השינה לאותו הלילה). זו לא אותה בעייה כמו שלך, וניסיתי כל מיני רופאים ומטפלים לאורך השנים, שבמקרה הטוב עזרו לי להשאר במצב סביר (כלומר מצליח לישון).

ואז עברתי דרומה והתחלתי לחפש מטפל/ת קל"ב, ובמקרה הגעתי לשחר. לא היו לי יותר מדי ציפיות מעבר להמשך התחזוקה ושמירה על מצב סביר. לקח לי 2-3 טיפולים שמשהו כאן עובד אחרת, ותוך חודש כבר ממש הרגשתי הבדל משמעותי.

הטיפולים הם בעיקרם שיאצו קלאסי, עם נגיעות (לא חפירות) של רוח ורגש. אני לא רוחניק, אבל יכול להעיד שבסופו של דבר בתוצאה הסופית, אצלי היא פוגעת בול ויש תוצאות.

ולמה אני מספר לך את כל זה ? הרי לא תעלה עכשיו על האופניים ותבוא לאזור צאלים בשביל טיפול שיאצו... אז זהו, שהשבוע שחר סיפרה לי שהיא מתחילה לעבוד יום בשבוע בת"א, איפשהו באזור בוגרשוב פינת בן יהודה אם אני זוכר נכון, וזה כבר לגמרי בטווח אופניים...

בקיצור, שחר שנער, אני ממליץ בחום [emoji846]

https://www.shachar-shinar.co.il/

054-687-3344

Asaf-a
13-11-21, 20:21
אחד הדברים שמאוד עוזרים לי לחיזוק הגב, הכתפיים ושרירים המורידים עומס מעמוד השדרה- עליות מתח, זה לטעמי חצי חדר כושר (כח), להערכתי גם שרירי הצוואר עובדים יפה.

נסה להפוך זאת להרגל יומי/דו יומי על ידי מתח טוב ונגיש (לא נמוך על משקוף בבית עם רגליים מכופפות אלא גבוה ונוח), חשוב להיות חם לפני שעובדים.

בסיום חשוב להקפיד על ירידה נוחה ורכה לקרקע, כדי שהקפיצה לקרקע לא תזיק ותגרום לתפיסת הגב.

Asaf-a
אסף.א

kd2
13-11-21, 22:45
אם אתה רוכב בתנוחה של אנשים שפויים אז הכל בסדר, תמשיך לגמרי.
פשוט באופני כביש התנוחה היא גרועה מאוד אבל לא נחפור על זה.

לאימוני כוח שתואמים לרמתך הנוכחית (מנחש) אתה לא צריך שום דבר פנסי.
אפשר גם לייצר את זה בבית עם ציוד מאוד בסיסי ותקציב מאוד בסיסי, על בסיס משקל גוף.
אבל כן כדאי שבהתחלה זה יהיה בסביבה של מאמן שיתסכל טוב ויגיד לך איך אתה מתנהל בתרגיל ומחוץ לתרגיל, כי הליכה כפופה ועבודה כפופה מול מחשב, עם הסנטר "החוצה", היא המכה הכי גדולה שיש לחוליות הצוואר.
עוד כלי טוב לבניית צוואר יציב וחזק יותר הם תרגילים איזומטריים של הצוואר, שהם בעצם תרגילים בהחזקה סטטית כנגד התנגדות.
מאמן יסביר לך את זה בשטח.

דגש נוסף, שינה.
שינה על הצד - להשתדל להביא את הצוואר למנח ישר עם גובה כרית נכון.
שינה על הגב - עם כרית מתאימה ולא ענקית שכופפת לך את הצוואר.
שינה על הבטן - להמעיט כמה שאתה יכול לסבול.

אין לי המלצה בגוש דן...
בהצלחה

אומי5
14-11-21, 15:16
אין לי שום עצה טובה, אבל תמשיכו, צרת רבים חצי נחמה. ועוד צרות גדולות יותר משלי, תענוג צרוף... פתאום הצוואר מרגיש לי סבבה.

(פילאטיס, דיקור, שיאצו ובירה)

david dodka
14-11-21, 21:27
אהלן, האמת היא שאני רופא. ( צבאי ולפני התמחות, אבל הכיוון הוא אורתופדיה :cool: ).

לא אגרע מההמלצות לטיפולים שהחברים כאן נתנו - קטונתי כאן.

אבל ישנן כמה סיבות למה *כן* כדאי לקפוץ לאורתופד/נוירולוג, ואפילו לרופא המשפחה בהקשר הזה:
1) יש אבחנה מבדלת.
נכון שכביכול יש "אקדח מעשן" ( פריצות דיסק ). אבל וורטיגו צווארי עלול לבוא כביטוי למצבים אחרים, שכדאי שתשלול : החל מטרשת בעורקים צוואריים (סעיפיהם ליתר דיוק) , דרך מצבים אוטו-אימוניים (ספונדילופתיות למיניהן) והדפא המסוכנת - גידול.
לפעמים מצב הרקע של פריצת הדיסק עלול למסך על פגיעה אחרת.

2.להיות במעקב - באם הרופא ימליץ איזשהי בדיקת דימות/בדיקת דם - תוכל להיות בראש יחסית שקט. מה גם שאתה מציין שהפעם המצב חמור יחסית.

בריאות שלמה שתהיה !

איל מ
14-11-21, 21:37
בריאות שלמה שתהיה !

136068

ש01
15-11-21, 12:15
בלי קשר לכל מה שנכתב, אבל, אם הבנתי נכון, אתה עובד הרבה מול מחשב?

מאוד חשוב:
1. גובה החלק העליון של המסך בגובה העיניים (יש מתקנים מתאימים ללפטופ).
2. ידיים על השולחן וזווית המרפק מעט יותר מ-90 מעלות.
3. משענת גב צמודה לגב.
4. רגליים על הקרקע (או במקרה של אנשים שקצרים מדרור - על הדום), זוית הברך אף היא מעט מעל 90 מעלות.
כל אלו מאוד עוזרים למי שעובד הרבה מול מחשב...

hadtomer
15-11-21, 16:40
אהלן, האמת היא שאני רופא. ( צבאי ולפני התמחות, אבל הכיוון הוא אורתופדיה :cool: ).

לא אגרע מההמלצות לטיפולים שהחברים כאן נתנו - קטונתי כאן.

אבל ישנן כמה סיבות למה *כן* כדאי לקפוץ לאורתופד/נוירולוג, ואפילו לרופא המשפחה בהקשר הזה:
1) יש אבחנה מבדלת.
נכון שכביכול יש "אקדח מעשן" ( פריצות דיסק ). אבל וורטיגו צווארי עלול לבוא כביטוי למצבים אחרים, שכדאי שתשלול : החל מטרשת בעורקים צוואריים (סעיפיהם ליתר דיוק) , דרך מצבים אוטו-אימוניים (ספונדילופתיות למיניהן) והדפא המסוכנת - גידול.
לפעמים מצב הרקע של פריצת הדיסק עלול למסך על פגיעה אחרת.

2.להיות במעקב - באם הרופא ימליץ איזשהי בדיקת דימות/בדיקת דם - תוכל להיות בראש יחסית שקט. מה גם שאתה מציין שהפעם המצב חמור יחסית.

בריאות שלמה שתהיה !

היום המצב הלך לפח. הליכה של 20 דקות לדואר הביאה בחילות קשות. שלשום הכל היה טוב. מיהרתי לרופא אף אוזן גרון וקיבלתי ישר סדרה של בדיקות לעשות

MRI צווארי

אנגיו CTA עורקי צוואר ומוח

בדיקת שמיעה

זה נשמע לי ומרגיש לי רע מאוד

kd2
15-11-21, 17:15
אקדים לדבריי,
שחד חד משמעית תלך לבדוק את זה ותקשיב למקצוענים, וכל האזהרות שצריך לכתוב פה....אני בטח לא יכול לייעץ.

אבל...
כדי לאזן את התמונה השחורה, בזהירות רבה, זאת תופעה מוכרת יחסית של אנשים עם בעיות צוואר מכובדות.
מה אני בא להגיד בזה ?
תהיה ערני ובמידת הצורך תגיע למיון אבל עד אז המסלול שאתה עובר הוא כן משהו שקורה.

hadtomer
15-11-21, 17:56
אקדים לדבריי,
שחד חד משמעית תלך לבדוק את זה ותקשיב למקצוענים, וכל האזהרות שצריך לכתוב פה....אני בטח לא יכול לייעץ.

אבל...
כדי לאזן את התמונה השחורה, בזהירות רבה, זאת תופעה מוכרת יחסית של אנשים עם בעיות צוואר מכובדות.
מה אני בא להגיד בזה ?
תהיה ערני ובמידת הצורך תגיע למיון אבל עד אז המסלול שאתה עובר הוא כן משהו שקורה.
ברור לחלוטין. אני לא הראשון ולא האחרון. סתם מועקה קשה, סחרחורות וכו. זה גם מטרפד טיולים.

asafk
15-11-21, 18:36
לא הבנתי. כל הדרמה הזאת סה"כ שיהיה לך תירוץ (שוב) לא להגיע למפגש?

אסף.

hadtomer
01-12-21, 18:08
השם ירחם עלי ועל החרא שאכלתי בזמן האחרון. רק עכשיו מתחיל לצאת מהסרט. שני אורטופדים, אוסתיאופטית מדהימה אחת. עדיין לא קל לי לשבת מול מחשב.

erezgur
01-12-21, 18:18
הרבה בריאות והחלמה מהירה...
התגובות שלך בפורום חסרות לי ...

איל מ
01-12-21, 18:48
. עדיין לא קל לי לשבת מול מחשב.

אתה בסדר.
אני לא מסוגל לשבת מול מחשב, ולי אין אף בעיה רפואית.

hadtomer
01-12-21, 19:15
וואלה הלוואי עלי. נשבר לי קצה הזין מלשבת כל הזמן מול מחשב ובכל מקרה הנזק שזה גורם לי אדיר. אני מסתכל על המסך, מוריד ראש בכיוון הקיבורד ונהיה לי רע. פיזית רע.

פייר? זה מתסכל רצח, אני בן 46 עוד מעט, אני יחסית שומר על עצמי, אני עושה ספורט, אני עושה את מה שאני יכול בשביל לא לחטוף התקף לב- ופעם בכמה שנים אני חוטף תזכורת לזה שאני כבר לא בן 25. ובכל מקרה התשובות היחידות שיש הן "תחיה עם זה". זה מצב מתסכל לאללה כי רוב האנשים הנורמאלים שאני מכיר (נורמאלי זה מישהו שעונה על ההגדרה הבסיסית של "אפשר לשתות איתו בירה") נמצאים בראש בגיל 25. התוצאות של ה MRI שעשיתי לפני שבועיים חזרו כמו בדיקת קנייה של טרופר בן 25. בלט דיסק, בלט דיסק, לחץ על החוט, לחץ על הזין שלי, לחץ על החיים שלי. זה לא צחוק, זה אומר שמעכשיו עד הרגע שבו יקברו אותי אני אסבול בדרך זו או אחרת. לא נכה חס ושלום, להרבה חברים שלי יש בעיות גב מטורפות, גם כאן בפורום יש אנשים שסובלים יותר ממני, אבל ראבאק, מה עשיתי שתוך חודש נהייתי עגלה.

אני אישית לא מצליח להתמודד עם הגיל הכרונולוגי שלי בהצלחה. אני רציני לחלוטין, אני בהרבה היבטים ילדותי וזה לא מתבטא רק בפיפי קקי אלא גם בלהתייחס לעצמי כמו בן 25 ולא להבין למה אני נכנס למיטה לשבוע והגוף שלי בוגד בי. זה כבר משהו פסיכולוגי מבאס תחת. זה כמו שאשתי אומרת לי תמיד שאני צריך להבין שאני אבא לשתי בנות, יש לי קריירה ומשכנתא ומחויבויות, ואני בראש שלי מאוד לא מחובר לדברים האלה. אז עכשיו מצטרף לכל הקקה הזה גם כל מיני שיקולי בריאות הזויים, תעשה פילאטיס, אנא עארף. אני לא אומר שאני איזה ברלי סופרמן, אבל ברור שזה מדכא רצח.

KOOKE
01-12-21, 19:28
אישית לא ממש סובל אבל חלק נכבד מהלקוחות שלי סובלים מבעיות גב וצוואר.

לפי ההודעה האחרונה רק מזכיר נפש בריאה=גוף בריא. הייתי ממליץ לשלב גם פסיכולוג בעסק או משהו אחר שיעזור לך לנפש ולהשלים עם המצב גם מבחינה נפשית.

תשקול ברצינות לקחת על בסיס קבוע (להוציא רישיון מתאים) קנביס רפואי - יעזור גם לגוף וגם לנפש.

תכלס מבחינת טיפול רפואי שמרני אין יותר מדיי מה לעשות במצבי ביניים כאלו - כמובן שיש אופציות אבל הן לרוב למקרים חמורים יותר ודורשות טיפולים אגרסיביים וחודרניים יותר - זריקות לעמוד השדרה, חסמי כאב למיניהם ובלית ברירה התערבות ניתוחית עם פרוצדורות שונות כמו כריתת הדיסקים הפגועים, קיבוע ועוד...

אל תזלזל במה שהמליץ הרופא - תמצה עד תום את אבחון הבעיה ואל תהסס לקבל חוות דעת נוספות מכמה רופאים מומחים. לך אפילו באופן פרטי (אם יש ביטוח בריאות נצל אותו)

גיא
01-12-21, 19:43
תומר. בלט דיסק שלוחץ על העצבים ומייצר כאבי תופת ברגל שלא באמת קיימים כי זה רק לחץ של משהו על העצבים בגב.

ותחושה של אש ששורפת את העור ברגל כי תכלס העצבים מרגישים לחץ פיסי ומתרגמים את זה לכאב …

הייתי שם. הטיפול היה תרופתי. זריקות וכדורים .. ה mri מצא שיש דלקת שנוצרה מלחץ מהבלט וכו׳. התרופות העלימו את הדלקת והלחץ ירד. פעם לא יכולתי לעמוד להשתין בבוקר מהכאבים המדומים ברגל. היום אין כלום. לא מרגיש שום כאב.

אם תרצה דבר איתי.

אפשר לטפל בזה.

אגב. זה בא מכיסא לא מתאים ויותר מידי שעות ישיבו עליו בזמן הסגרים.

הכיסא הוחלף. הסגרים נגמרו והדלקת עברה.

hadtomer
01-12-21, 19:52
הצדק איתך ידידי. אני בעצמי על תרופות שהורידו את הלחץ בדיסק. הוחלף מסך מחשב וכו- המצב השתפר, אבל זה לא כיף גדול

גיא
01-12-21, 19:54
הצדק איתך ידידי. אני בעצמי על תרופות שהורידו את הלחץ בדיסק. הוחלף מסך מחשב וכו- המצב השתפר, אבל זה לא כיף גדול

תשנה עוד דברים שמציקים לצ'קרות שלך ..

עד שיהיה טוב :)

kd2
02-12-21, 02:24
כהרגלך כתבת חד.

אבל על הקטע הזה בוא נדבר שניה :

התוצאות של ה MRI שעשיתי לפני שבועיים חזרו כמו בדיקת קנייה של טרופר בן 25. בלט דיסק, בלט דיסק, לחץ על החוט, לחץ על הזין שלי, לחץ על החיים שלי.

יש משהו שאנשי המקצוע היו צריכים להסביר לך על MRI עמ"ש.
חשוב להבין אותו כדי לא להכנס ליותר חששות ממה שצריך וממה שטבעי שכבר יש.

אשתדל לקצר :
המדע של כאבי הגב תקוע כרגע בנקודה מעצבנת מול בדיקות MRI.
למה ?
כשהם לוקחים נניח 100 איש ואישה בני 50 (מרשה לעצמי לעגל אותך), מהרחוב, אקראי, ודוחפים אותם לMRI...
הם מקבלים תוצאות לא החלטיות על פלח גדול מידי מהנבדקים.

כלומר יוצא להם מצב כזה בגדול -
בקצוות של הסקאלה :
אנשים עם גב פרפקט מדהים, ואנשים עם ממצאים באמת חריפים - התוצאה החלטית.
אבל במרכז, אצל הרוב יוצא מצב של:
יותר מידי אנשים עם תמונה של טרופר בן 25 אבל מרגישים נהדר, עושים איירונ-מאנים, ולא דרכו במשרד של רופא 20 שנה.
ויותר מידי אנשים עם ממצאים שוליים שמאוד כואב להם ולא ברור למה.

עכשיו לא מדובר כזה על זריקה של 10% לפה או לשם, אלא ממש קורלציה מעפנה*

כלומר הכלי הזה, הוא מצד אחד די הכלי היחידי הלא פולשני, אבל מצד שני הספציפיות שלו פשוט לא מספיק טובה לחלק גדול מידי מהמקרים.
אז מה עושים ?
אתה תראה שרוב הרופאים והפיזיו יותר ירצו לראות את המצב הפיזי שלך בתאכלס מאשר את הMRI.
ויתנו לך הוראות להתקדם חזרה לשגרה בהתאם לזה.

אז לסיכום...
יצא לך MRI של טרופר ?
עדיין יש מקום לאופטימיות זהירה.
אתה בשלב האקוטי של החרא הזה, זה מאוד לא נעים, אבל אם אתה פעיל והכל יש סיכוי טוב מאוד שתוך 90 יום, זה ישתנה לטובה.
לכן הכי מעניין מה תעשה אחרי התקופה הזאת, ולא עכשיו, כי אין לך הרבה מה לעשות מעבר לפיזיו ומרק עוף.

*(תכתוב באחד ממנועי החיפוש של המאמרים המדעיים נגיד :
clinical significance of mri in finding back pain
או
mri value in predicting back pain
או כל וריאציה של זה, תמצא עשרות מחקרים כאלו)

boaz avrahami
02-12-21, 06:39
תומר, לפי התאורים שלך מדובר בכלל בעורף ולא בצוואר.
אתה מחפש טיפולים לצוואר נוקשה בזמן שאתה צריך לקחת טיפול לאדם קשה עורף… [emoji6]

החלמה מהירה ידידי!

asafk
02-12-21, 07:53
ואני מהתאורים האלה מבין שמדובר בבעיה נפשית. לא פיזית.

אסף.

נדב42
02-12-21, 08:43
תומר, אני קורא את הדברים, נהנה מהשפה והמליצות, אבל כואב לי מבפנים בשבילך.

חוזר ומחזק את ההמלצה מתגובה 18.

hadtomer
03-01-22, 17:25
חברים - החלמתי. וזה קרה תוך יומיים. או כמו שאסף כתב ואני חשבתי שזה בצחוק וקצת מעליב- זו בעיה נפשית.

ראו אותי 3 רופאים, מהם אחד פרופסור. כירופרקט אחד ואוסתיאופטית מדהימה אחת. הייתי שמח לספר לכם שהם עזרו לי ועשו קסם, ששמן CBD עזר לי (ללא קשר, די מדהים כמה אנשים באמת חושבים שג'וינטים הם תרופה לכל בעיות העולם, אבקש להזכיר שאני בתקשורת) ושכוסות רוח למת עזרו לי. אבל זה שקר. הגעתי עד לאיזה ארכי-פרופסור, ראש מחלקה שהסתכל ארוכות על צילומי ה MRI ואמר לי שאני בריא כמו שור ושאני יכול להוציא מאות אלפי שקלים על טיפולים, אבל זה לא יעזור לעובדה שאני סובל מסטרס כרוני. ושאם אני אמשיך ככה אז יהיה לי הרבה יותר מצוואר תפוס. אני לא בדיוק עיוור לעובדה שאני סובל מסטרס. אני בעבודה כזאת, אני נשוי לאישה כזאת, אני אבא (חרא) לילדות כאלה. אז הלכתי וטיפלתי בעצמי (יש פסיכולוג אחד מדהים בכפר סבא שבמקרה גם נוהג על פאג'רו מוגבה, מי שצריך פרטים של זוהר, אני כאן). קשה לי לומר ששיניתי את אורח חיי והפכתי לחובב זן ויוגה כי זה יהיה שקר ואני לא יכול להימלט מהמציאות של חיי בלי לשנות את כל מה שאני מכיר, אבל אני בהחלט מודע לזוועות שסטרס וחרדה יכולים להמטיר על ראשו של אדם. בקיצור- אין לי כאן איזה לקח לספר לכם על שחרורי גב. כולנו עושים טעויות בחיים וכולנו מגיעים לגיל (46 אצלי) שבו אנחנו מבינים שלפעמים המציאות מעט גדולה עלינו. אני אישית נבהלתי מאוד ממה שעברתי בחודשים האחרונים ושמח שיצאתי מזה. לא נעים לי להישמע כמו איזה רוחניק, אבל תהיו קשובים לגוף שלכם (מפליץ...), לפעמים כשאתם מגיעים למצב של יותר מדי, אתם תקבלו נורת צ'ק אנג'ן (תתקשר אלי, גרשון) וכדאי מאוד לשים אליה לב.

איל מ
03-01-22, 17:51
היפוכנדר אמיתי (או פולני) היה נכנס לסטרס הרבה יותר גדול מהעובדה שאמנם הצוואר לא שבור, אבל החיים בקאנטים ;)
שמח לשמוע שאתה מרגיש טוב.

hadtomer
03-01-22, 17:54
;)
שמח לשמוע שאתה מרגיש טוב.

שמחה שלך, כמו ארדואן דופק לי בדלת ואומר לי שאני דרוש לחקירה קטנה באנקרה, כולה שעה טיסה, תבוא, יש קפה. אבל תודה ידידי, צחוק בצד, תקופה רעה מאוד.

נמרוד
03-01-22, 19:04
חברים - החלמתי.

136738

-->