צפייה בגרסה מלאה : לנד קרוזר 190 כ"ס או 177 כ"ס
שלום,
מחפש לנדקרוזר קצר בתקציב של 200K . הייתה לי תקופה שחשבתי על ל"ק חדש. אז חשבתי... וירדתי מזה. ( מתלבט עדיין בין פאגרו ל ל"ק , אבל זה כבר נושא אחר.)
יש הבדל גדול בין הרכבים ושני המנועים ? האם ה 190 כ"ס הוא באמת "המוצלח" כפי שהמוכרים טורחים לציין?
מתנצל מראש על הבורות, אבל לא מבין בזה.
תודה
כן, יש הבדל של 13 כ"ס. על הנייר. אם תצליח להרגיש בו בנסיעה - סחתיין עליך.
אין מה "להבין" בלנדקרוזר. זה בדיוק האוטו שקונים כשלא מבינים כלום - ורוצים ראש שקט.
תודה,
הבנתי שהייתה מתיחת פנים. גיר חדש, ושינויים שונים מבחינת נוחות נסיעה רעש וכו....
האם זה הבדל משמעותי? בשנתונים האלה של 2015 ,2016 המחיר בין ה שני הדגמים פחות או יותר זהה, ואפילו יקר יותר ב גרסה הישנה יותר.
מנוע ה-2.8 המודרני יותר עם 177 כ"ס "פחות נחשב" בעיני מעריצי הלנדקרוזר ממנוע ה-3.0 הקודם בעל 190 כ"ס
כאמור יש עוד כל מיני שינויים ועדכונים קטנים, בגדול זו מתיחת פנים של הלנדקרוזר J150 ולא החלפת דגם.
מהו הבדל משמעותי בעיניך?
אני לא מכיר את הדגמים הללו, אבל:
לאחד - ריפודים מעור לעומת ריפודי בד, מערכת מולטימדיה עם צג 12'' לעומת צג 11.3'', תצוגת לחץ אוויר דיגיטלית, חלון נפתח בגג וכו' - הינם שינויים משמעותיים.
לשני - כל השינויים הללו חסרי משמעות, אבל שינוי ביחס ההעברה או במידת הצמיג הינם קריטיים בעיניו.
נשלח מהנייד
כל הדברים האלה שנכנסים תחת רובריקת "איבזור" משמעותיים בעיני אם אני צריך להזמין חדש בחברה.
כשאני מתעניין ביד שנייה, כל זה נדחק הצידה. חשוב לי מצב האוטו וההיסטוריה שלו ולא אם הוא רמת גימור סלקט או לקשרי, ומה גודל מסך המולטימדיה (8 אינץ' או 7.85), ואם יש לו או אין לו חלון בגג או ריפוד מבד כזה או מעור תעשייתי אחר. במקרה של לנדקרוזר גם הצבע לא משנה, כי ב-99% מהמקרים הוא יהיה לבן.
ואני יודע שכשמדובר בלנדקרוזר, עם מחירים שמשתוללים כלפי מעלה ללא שליטה ועם ערב-רב של מאמינים וסוגדים מזוגגי עינים שמשתחווים חמש פעמים ביום ללוגו של טויוטה, ומוכנים לשלם על ל"ק משומש יותר מאשר על חדש (כי לחדש צריך להמתין עשרה חודשים. משבר השבבים, נו), כנראה שהכללים קצת שונים. מצד שני הכל תיאורטי מבחינתי כי אני לא מתכנן להיות בעליו של לנדקרוזר גם אם יהיה לי תקציב לעשרה כאלה - אני אלעס זכוכיות לפני שזה יקרה.
דניאל מאירי
02-08-21, 12:21
לי יש כזה 2011 עם 190 כ"ס,
האוטו נוסע ומושך נהדר (גם בזכות צ'יפ שהוספתי לו),
מומלץ בחום.
יודע שדגם המנוע הזה 60 שנה נחשב לדגם מאוד מוצלח (שלי תיכף ב-400 אלף ק"מ, מכיר כאלה שעברו כבר את ה-500),
אגדה, באמת.
דניאל
תגובה לעניין :)
והיא לעניין מבחינתי, כי אני באמת לא מבין כלום, אף פעם לא היה לי רכב שטח ( אלא אם כן אתה מחשיב את הטוסון החדש שקניתי מהחברה ברוב טיפשותי, ואת ה דייהטסו טריוס 2010 עם 90000 ק"מ שיש לאשתי, ומשום מה מוכנים לשלם לי עליו גם 10K מעל המחירון).
הרעיון הוא שבא להתחיל לעשות טיולי שטח/ שבילים עם 2 הילדים בסופי שבוע.
והתכנית הייתה למכור את הטריוס, לתת את הרכב שלי לאשתי, ולקנות לעצמי רכב נחמד.
הייתי קונה אולי רכב שטח בסגנון של פאגרו ישן ( וראיתי לא מעט כאלו), אבל יש לי 0 הבנה ורצון להתחיל להתעסק עם רכבים שדורשים התעסקות מרובה.
וגם העובדה שאני נוסע 25K-30K בשנה , מצריכה ממני רכב שגם יהיה נוח לנסיעות יום יומיות עם אופציה לרדת לשטח.
וזה לא שאני חסיד של טויוטה, אבל רוב הכתבות על האחרונים שברכבי הפנאי שטח שהם נראים טוב/ נוסעים סביר על הכביש ובאמת יכולים לרדת לשטח, הם פאגרו ול"ק.
אין מה "להבין" בלנדקרוזר. זה בדיוק האוטו שקונים כשלא מבינים כלום - ורוצים ראש שקט.
אין מה להבין בלנדקרוזר. זה אוטו שקונים כשמבינים - ורוצים ראש שקט.
לנדקרוזר זו בחירה מצויינת. (לא שיש יותר מדי אלטרנטיבות, אם בכלל).
דווקא כי אתה מגדיר את עצמך כ"לא מבין" - כשכבר יהיה לך לנדקרוזר טוב, לא יהיה לך לאן ליפול איתו.
בהקשר הזה, חשוב להזהיר שבגלל הסכומים המופרכים בעליל הם הוא נסחר, זה דגם שחביב מאוד על סוחרים ורמאים למיניהם - אז דיר בלאק! אם אתה לא מבין, תמצא חבר שכן מבין בלנדקרוזרים שיבוא איתך לבדוק את המציאות. מה שמרגיש לכם מסריח, קחו את הרגליים ותברחו. תשקיע קצת זמן ותמצא לך אקזמפלר אזרחי במצב טוב ומטופל בזמן - ואז תהנה. נכון שתשלם המון מעל למחירון, אבל זה כסף שבחלקו יחזור אליך אחר כך - כי גם אתה תמכור בהמון מעל מחירון.
מכיוון שמדובר באוטו שהוא גם (ובעיקר) מנייה לוהטת וסוגיות של שמירת ערך וסחירות הן בעלות חשיבות עליונה לבעלי טויוטה בכלל ולנדקרוזר בפרט, גבוהה הרבה יותר מכל שיקול אחר - לגבי תקלות ועלויות אחזקה, מאמיני כת/דת הל"ק לא אוהבים לשחרר מידע שעלול לפגוע בשמירת הערך.
הם יגידו לך "לא מתקלקל" וזהו. לתקלות המביכות הם יקראו "בלאי סביר".
דניאל מאירי
02-08-21, 13:14
מחזק את מה שכתב דרור.
תיזהר ממציאות למיניהן.
קח רכב עם הסטוריית טיפולים מסודרת ומפורטת מאז שהיה חדש, שמור מיד אוהבת.
ובדוק אותו היטב.
שהבעלים הוא הבעלים, היעדר תאונות, לא רכב שטחנו אותו בשטח או עשו איתו צלחות.
אם מבקשים מחירון - אל תלך בכלל לראות, מניסיון.
שיהיה בהצלחה,
דניאל
ממתי הפער מהמחירון הפך להיות קריטריון אם לראות רכב או לא?
לפי ההיגיון הזה, רכב שמבקשים רק 20.0 אש"ח מעל מחירון, משמעותית פחות טוב מרכב שמבקשים עליו 40.0 אש"ח מעל מחירון.
לפני כחודש שוחחתי עם אדם שביקש למכור לנדקרוזר 2010 בנזין, במצב חדש, לא ראה שטח, וביקש 2000 מתחת למחירון. לא קניתי כי לא היה לי צורך ברכב כזה, הוא נמכר למחרת במחיר שהמוכר ביקש.
עזבו אתכם מהעצות האלה. אל תפסלו שום רכב מראש.
לפעמים התמונות המתפרסמות מספרות יותר ממה שהמוכר מספר. בעיקר לנושא 'לא ראה שטח'.
כל ה 'מתחייב על כל בורג' על הטיותיו השונות, רק מדליקים לי נורות אדומות.
דברו עם המוכר, תבינו אם זה רכב שיש מה לנסוע לראות אותו, או לא.
בקשו לראות רישיונות, בקשו דוח סליקה של חברות הביטוח, ותבדקו את הרכב לגופו של רכב.
ממתי הפער מהמחירון הפך להיות קריטריון אם לראות רכב או לא?
לפי ההיגיון הזה, רכב שמבקשים רק 20.0 אש"ח מעל מחירון, משמעותית פחות טוב מרכב שמבקשים עליו 40.0 אש"ח מעל מחירון.
לפני כחודש שוחחתי עם אדם שביקש למכור לנדקרוזר 2010 בנזין, במצב חדש, לא ראה שטח, וביקש 2000 מתחת למחירון. לא קניתי כי לא היה לי צורך ברכב כזה, הוא נמכר למחרת במחיר שהמוכר ביקש.
עזבו אתכם מהעצות האלה. אל תפסלו שום רכב מראש.
לפעמים התמונות המתפרסמות מספרות יותר ממה שהמוכר מספר. בעיקר לנושא 'לא ראה שטח'.
כל ה 'מתחייב על כל בורג' על הטיותיו השונות, רק מדליקים לי נורות אדומות.
דברו עם המוכר, תבינו אם זה רכב שיש מה לנסוע לראות אותו, או לא.
בקשו לראות רישיונות, בקשו דוח סליקה של חברות הביטוח, ותבדקו את הרכב לגופו של רכב.
דוח סליקה, אגב, אפשר להוציא לבד עם מספר הרכב בעלות של 10 שח באתר..ואז מראש אפשר לחסוך את הנסיעה :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
האמת , טוב ששאלתי . כנראה שיש הרבה מה לבדוק , מעבר למה שבודקים ברכב רגיל.
טוב ששאלתי , אחרת רכב שטוף שנראה מצויין, מוכר שמתחייב לי על כל בורג , וברור שלא נסע בשטח , הייתי קונה ממנו :) לומד לאט לאט.
בגלל זה רציתי ללכת על חדש .
סיבה נוספת , זה שנניח והייתי קונה לנדקרוזר קצר חדש ב 2014 . המחיר היה בזמנו בסביבות 290 אלף. והיום הייתי מוכר מעל 200000. באותן שנים הוצאתי על מכוניות רגילות 295000 , והפסדתי ( בהנחה שאני מוכר את שלי היום ), 130000. כלומר הלנדקרוזר היה עולה לי פחות :)
קראתי את השרשור והתגובות, ונראה לי שהבנתי אותך קצת יותר טוב מיקי.
טויוטה החליפו דור מנועים לפני כ6 שנים, גם בלנדקרוזר וגם בהיילקס. מנוע 3.0 ליטר הפך למנוע 2.8 ליטר בנוי אחרת, טכנולוגיות קצת מעודכנות יותר. קצת יותר חלש, קצת יותר חסכוני. בהתחלה כמו תמיד היו חששות והיתה העדפה מסוימת למנוע הישן, בדיעבד לא נראה שהיא מוצדקת וגם הדור החדש נחשב מוצלח.
חפש אוטו שנסעו בו כמה שפחות. כלומר, קרוב יותר ל20,000 קילומטר לשנה מאשר ל40,000. היסטורית טיפולים מלאה, שלא כללה החלפת מכלולים גדולים. ואוטו שנסע בעיקר בין-עירוני וישב כמה שפחות בפקקים.
קראתי את השרשור והתגובות, ונראה לי שהבנתי אותך קצת יותר טוב מיקי.
טויוטה החליפו דור מנועים לפני כ6 שנים, גם בלנדקרוזר וגם בהיילקס. מנוע 3.0 ליטר הפך למנוע 2.8 ליטר בנוי אחרת, טכנולוגיות קצת מעודכנות יותר. קצת יותר חלש, קצת יותר חסכוני. בהתחלה כמו תמיד היו חששות והיתה העדפה מסוימת למנוע הישן, בדיעבד לא נראה שהיא מוצדקת וגם הדור החדש נחשב מוצלח.
חפש אוטו שנסעו בו כמה שפחות. כלומר, קרוב יותר ל20,000 קילומטר לשנה מאשר ל40,000. היסטורית טיפולים מלאה, שלא כללה החלפת מכלולים גדולים. ואוטו שנסע בעיקר בין-עירוני וישב כמה שפחות בפקקים.
האמת שכן ...
רציתי לדעת אם ההבדלים בין הגרסאות באמת כזה שונה , מבחינת המנועים והרכב עצמו.
אני מבין שזה נראה קצת מוזר , שאני רוצה רכב כזה ובקושי נוסע בשטח. אבל כל אחד והחלומות שלו.
תודה על התשובה
אני מבין שזה נראה קצת מוזר , שאני רוצה רכב כזה ובקושי נוסע בשטח. אבל כל אחד והחלומות שלו.
תודה על התשובה
אם אתה לא מתכוון לנצל את הלנקרוזר לשטח, מציע לך לבדוק היילנדר חדש. גדול, מרווח, 7 מושבים, חסכוני יותר, ולא פחות טויוטה. עולה פחות מלנדקרוזר ולדעתי זמני האספקה סבירים יותר.
אם אתה לא מתכוון לנצל את הלנקרוזר לשטח, מציע לך לבדוק היילנדר חדש. גדול, מרווח, 7 מושבים, חסכוני יותר, ולא פחות טויוטה. עולה פחות מלנדקרוזר ולדעתי זמני האספקה סבירים יותר.הוא לא מחפש משומש עד 200 אלף ?
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
טוב נראה שכולם פה פוליטיקאים ועונים בזהירות
דור ה 3.0 ליטר 60 שנה מאד נחשב וגם הדגמים 2006-2009 ולא סתם , מדובר ברכבים טובים מאד עמידים מאד ומבוקשים מאד בקרב מעריצי הלנד קרוזר , קשה למצוא היום רכב יפה עם קילומטרז נמוך , זו בעיה מהסיבה הפשוטה שלקנות רכב ב50 א"ש מעל המחירון זה קצת מוגזם במיוחד אם הרכבים עשו 200-300 אלף קילומטר .
לגבי הדגמים החדשים עם מנוע 2.8 ליטר , מדובר בדגם עצל מאד, במילים אחרות המנוע ממש חלש לגודל הרכב , ולפי השמועות יש לרכב מספר בעיות במנוע כבר בקילומטרזים הראשונים (מתחת ל100K ) , הנושא מטופל על ידי החברה בשקט ובמהירות אבל כבר כל מעריצי הלנד קרוזר יודעים שמהדגמים האלו כדאי להתרחק כמו מאש , ב2021 הגיע דגם חדש עם 204 כ"ס , ביקשתי נסיעת מבחן כדי להבין אם יש שינוי מהותי כדי להזמין אבל בחברה מתחמקים ולא נותנים נסיעת מבחן לפני קניה.
רק מהסיבה הזאת אתה תראה שביד 2 יש רכבים מודל 2013 יקרים יותר מ2016 , הם גם נמכרים יותר מהר .
לצערי לגבי ההערה של דרור ברלי שקניית לנדקרוזר היא פתרון בטוח ושקט , זה כבר מזמן לא כך , למרות העמידות היוצאת דופן של הדגמים הישנים הם כבר מתחילים להיות מאד ישנים ,שחוקים והדגמים החדשים כבר לא עמידים באותה צורה ,אגדת הלנדקרוזר העמיד ללא תקלות מתחילה להיסדק .
לגבי הפאגרו , כבר לא מיוצר ומשווק מ2019 , ומחירי המשומשים הפכו ללא רלוונטים כמו הלנדקרוזר, יש מחסור אדיר ברכבי שטח במיוחד שבתקופת הקורונה הביקוש עלה.
לגבי הדגמים החדשים עם מנוע 2.8 ליטר , מדובר בדגם עצל מאד, במילים אחרות המנוע ממש חלש לגודל הרכב , ולפי השמועות יש לרכב מספר בעיות במנוע כבר בקילומטרזים הראשונים (מתחת ל100K ) , הנושא מטופל על ידי החברה בשקט ובמהירות אבל כבר כל מעריצי הלנד קרוזר יודעים שמהדגמים האלו כדאי להתרחק כמו מאש , ב2021 הגיע דגם חדש עם 204 כ"ס , ביקשתי נסיעת מבחן כדי להבין אם יש שינוי מהותי כדי להזמין אבל בחברה מתחמקים ולא נותנים נסיעת מבחן לפני קניה.
בכלל בטויוטה, ל"שמועות" יש משקל רציני כי מעריצי המותג לא אוהבים לשתף מידע אמיתי פן תיפגע שמירת הערך - זה אמיתי ושמעתי את זה מיותר מבעל לנדקרוזר אחד. טויוטה קונים לא בגלל איך שהיא נוסעת אלא בגלל איך שהיא נמכרת - איזה אינטרס בדיוק יש להם לספר על בעיות ברכב כשהמטרה היא למכור אותו בכמה שיותר מעל למחירון?.... אם אתה רוצה לדעת את האמת על טויוטה (או כל מותג אחר) חפש מישהו שכבר מכר את הרכב (בתנאי שלא החליף אותו ברכב מאותו מותג, כמובן).
יוניון נמנעו פעם גם מלתת רכבים לעיתונאים כי "האוטו נמכר מצוין גם בלעדיכם. אתם, כל מה שתכתבו יכול רק להזיק". מה שנכון נכון.... אבל זה היה מזמן.
רק מהסיבה הזאת אתה תראה שביד 2 יש רכבים מודל 2013 יקרים יותר מ2016 , הם גם נמכרים יותר מהר .
לצערי לגבי ההערה של דרור ברלי שקניית לנדקרוזר היא פתרון בטוח ושקט , זה כבר מזמן לא כך , למרות העמידות היוצאת דופן של הדגמים הישנים הם כבר מתחילים להיות מאד ישנים ,שחוקים והדגמים החדשים כבר לא עמידים באותה צורה ,אגדת הלנדקרוזר העמיד ללא תקלות מתחילה להיסדק .
שמע, עוד לא נולד המניאק שיעצור את הזמן וכולם מתיישנים באותה מידה. גם כשיהפוך לנבלה סרוחה, הלנדקרוזר לנצח ייחשב "יותר עמיד" בהשוואה לאחרים. הוא אכן פתרון בטוח ושקט - לא אמרתי "זול", רק "בטוח ושקט".
לגבי הפאגרו , כבר לא מיוצר ומשווק מ2019 , ומחירי המשומשים הפכו ללא רלוונטים כמו הלנדקרוזר, יש מחסור אדיר ברכבי שטח במיוחד שבתקופת הקורונה הביקוש עלה.
...
מצד שני הכל תיאורטי מבחינתי כי אני לא מתכנן להיות בעליו של לנדקרוזר גם אם יהיה לי תקציב.
מכיוון שמדובר באוטו שהוא גם (ובעיקר) מנייה לוהטת וסוגיות של שמירת ערך וסחירות הן בעלות חשיבות עליונה לבעלי טויוטה בכלל ולנדקרוזר בפרט, גבוהה הרבה יותר מכל שיקול אחר - לגבי תקלות ועלויות אחזקה, מאמיני כת/דת הל"ק לא אוהבים לשחרר מידע שעלול לפגוע בשמירת הערך.
הם יגידו לך "לא מתקלקל" וזהו. לתקלות המביכות הם יקראו "בלאי סביר".
המומחה שמצוטט כאן היה לפחות מספיק ישר להודות ש'הכל תיאורטי'.
הוא לא החזיק אוטו כזה מעולם, הוא ניזון ממקורות מידע שונים ומשונים...
(רובם כנראה ממקורות מפוקפקים ומהרהורי ליבו... לא מהתנסות אישית / בלתי אמצעית הכוללת מעקב מדוקדק ברמת השקל אחרי כל טיפול / תיקון / הוצאה וכד' או טיפול ב'תקלה מביכה' כזו או אחרת).
מי שמטרתו לטייל, ימצא בטויוטה אמצעי ראוי ומתאים ושותף נאמן.
זה לא שהאוטו הזה לא צריך תחזוקה או טיפולים, זה לא שהוא לא מתקלקל. מהבחינה הזו הוא איננו שונה מכל כלי רכב אחר.
מעבר לאמינות גבוהה (יחסית למכוניות אחרות), ההבדל הגדול הוא שלפני שזה קורה, אם אתה נהג בינוני ומעלה, עם קשב מינימאלי וידע טכני סביר - אתה תקבל התראה מספקת שזה עומד לקרות. אם תיענה ותטפל בה, לא תיתקע. ככה פשוט, ככה קל.
זה מניסיון של מי שמחזיק תקופה ארוכה (מאד) את המותג 'טויוטה' לצד כמה מותגים אחרים, לא פחות 'נחשבים'.
זאת האמת.
בשביל מי שמטרתו לטייל, זו מציאות חשובה מאד. במיוחד עבור מי שמטייל טיולי בדד ארוכים.
על הדרך אתה מקבל (באמת, אחרי בדיקה והשוואה) עלויות אחזקה סבירות, נוחות מעולה, עבירות גבוהה, התאמה מעולה לשדה והרבה בטחון.
ולהברת הכרונולוגיה של התהליך: לתובנה הזו הגעתי אחרי בדיקה מקיפה, לפני שבחרתי לרכוש את המותג.
לא כאמירה מסייעת, כזו או אחרת, לשמירת ערכו המופלגת.
האם אמינות גבוהה שווה כסף? האם התאמה לצורך של נסיעה בשדה בעלת ערך? האם עלויות אחזקה סבירות והתראה לפני כשל קריטי תורמות למוניטין?
התשובה לכל אלה חיובית כמובן, וזו הסיבה המרכזית לכל הסוגיות הכלכליות שעלו כאן (שהן שוליות לגמרי כמובן כשאתה עוסק בדבר שחשוב לך באמת).
מיי טו ין.
בכבוד
PW
+1 לתגובה של PW.
המיקצוע שלי אינו סוחר מכוניות וזה לא מעניין אותי. הפרנסה שלי לא תבוא מעסקי קניה ומכירה של מכוניות.
להחזיק רכב שטח זה רק הוצאת כספים. כל רכב שטח.
וכפי שנכתב כבר בעבר, אם רוצים רכב כביש שטח שיכול לשמש גם כרכב משפחתי יומיומי וגם לטייל ברף הקצת יותר אתגרי של מסלולי הטיול ושיהיה מהעשור פלוס האחרון אז אין הרבה אפשרויות.
יש כאלה שיספיק להם רקסטון. להרבה יספיק פאג'רו די והותר אך שניהם לא בדיוק כמו הלנדקרוזר, בעיקר בשטח שהוא יותר טכני.
הwk אחלה של רכב אבל כדי להפוך אותו לראוי צריך לצאת קצת מהתחום החוקי. Wk2 הוא אינו רכב שבילים אך כבר התרכך מאוד. דיסקו 3/4 יפה ומפנק אבל מפחיד אותי (אולי שלא בצדק) מבחינת אחזקה.
אז גם בטויוטה צריך להשקיע בתחזוקה והוא גם מתקלקל. לפחות לא צריך להפריד גוף משלדה בשביל להחליף טיימינג, הוא רכב נפוץ ומוכר והמחלות שלו ידועות ורוב המוסכניקים יודעים איך לטפל בו.
משום מה זה נחשב בונטון בג'יפולוג להשמיץ את הלנדקרוזר ובעליהם יותר מאשר ברכבים אחרים. לא ניתקלתי כאן באיזה מישהו שטוען שזה רכב פלאי שלא צריך לתחזק ושלא מתקלקל ושמספר סיפורי אגדות.
זה בסך הכל רכב פרקטי (אבוי למילה) שעושה את העבודה גם בכביש וגם בשטח.
כל אחד עושה את השיקולים שלו לפי התיעדופים הפרטיים ולפי האפשרויות הכספיות.
לא מנייה ולא נעליים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אם 2.8 זול יותר מ3.0 וגם חדש יותר - לך על זה.
במנוע החדש יותר (יורו 6) יש הבדל מהותי במערכת ההזרקה ובניהול המנוע.
מי שרוצה מכונית ספורטיבית טוב יעשה אם יימנע מלנדקרוזר. שניהם - גם זה וגם זה - פרות שמנות מתנדנדות ואיטיות בכביש.
מנגד, מנוע ה1kdftv הישן יותר 'סובל' מבלאי סביב הנזקקים ומשאבת ההזרקה. המשמעות היא החלפת מזרקים כל 200 עד 250 אלף קילומטרים שיחד עם אטמים כיוון שסתומים ועבודה יעלה במוסך לא מורשה כל סכום בין 9000 ל 15000 שח, ובמוסך טויוטה בין 15 ל20 אלף שח וכבר ראיתי חשבונית שעל הדרך עשו עוד כמה דברים קטנים והשאירו במוסך 30000 שח אחרי הנחה.
הדגם החדש טכנולוגיית המזרקים שונה ואני לא מכיר מקרים של נקישות דיזל חזקות אופייניות או בלאי מוגבר של מזרקים. גם לא תקלות בפרפר סעפת היניקה שעלות תיקונו אלפים רבים - וגם הוא בלאי אופייני ב 1kdftv. אגב - חשוב להדגיש שלעתים רחוקות יהיה מדובר בתקלה משביתה וברוב המקרים הרעש מתפתח עד לאיבחון נתוני מזרקים הדורשים החלפה. לכן קשה להגדיר את הנושא כביעיית אמינות ויותר כבלאי - מאוד יקר לטעמי - אבל זה בלאי מצטבר של מזרקים. אגב.. דומה לבלאי במזרקי דנסו מסילה משותפת במיצובישי ניסאן יונדאי ועוד.
ובמנוע החדש אין את זה. יש בלאי מסויים שהוא כבר כן תקלה - של המזרק החמישי - ומתוקן על ידי או עדכון תוכנה או החלפת בית המזרק או גם וגם. אבל זה עדיין לא תקלה מאוד נפוצה ובניגוד לענייני המזרקים ממקודם - שיידרשו החלפה בכל לנדקרוזר 3 ליטר - הנושא של המזרק החמישי לא יופיע בסבירות גבוהה במשמרת שלך.
אבל כמו כל דבר, מה שמוכר וותיק וצבר מוניטין - נחשב מבוקש יותר. באמת ללא הצדקה לטעמי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רוצה לומר מילה או שתיים על הלנד קרוזר. החזקתי כזו, קצרה מהמודלים הישנים יותר. זה הרכב שהצלחתי להחזיק הכי פחות זמן. למה בעצם? לדעתי הוא אולאראונדר טוב אבל מדורג גבוה מדי. (התכוונתי לרשום אובררייטד אבל חסל סלנג אחד אחרי השני).
לחיוב, זה רכב שאפשר לטייל אתו יומיים שלמים עם המשפחה בשטח בראש שקט, לא להיתקע ויום למחרת לחזור לשגרת בית-עבודה בלי להרגיש שהיית בשטח בכלל ואין צורך להפקיד את הרכב במוסך ל"בקרת נזקים".
הוא גומע קילומטרים על הכביש בלי להרגיש. באמת, נסעתי אתו נסועה כפולה ממה שאני רגיל בתקופה הקצרה שהוא היה אצלי ובאמת שחוץ מהוצאות הדלק באשראי (1/8 ביום טוב) לא הרגשתי את המרחק בעצמות.
הוא נרכש ב 30 מעל המחירון ונמכר לאחר חצי שנה 35 מעל. (שנת 2005 עם 160,000 ק"מ בשנת 2019).
למה בכל זאת הוא נמכר כל כך מהר? כי יישור קו עלה הון קטן בחלפים מקוריים והמחשבה של כל משולש, מזרק או רעש קטן מהדיפנציאל יכולה להפריד אותך כהרף עין מסכום בעל 5 ספרות של שקלים.
הפלסטיקים היו יבשים, הסלון התפורר ובכלל, זה כמו לנסוע על ג'ון דיר אבל מהר.
ז"א, ספרטני לגמרי. הגה, גיר, מזגן ו... זהו. ממש לא מצדיק את המחיר שבו הם נסחרים לדעתי.
גם החשש שהוא יכול לגנב ותקבל קצת יותר מחצי שוויו מחברת הביטוח לא תרמה לשקט הנפשי.
ושוב, נושא החלפים. בהנחה שרוצים לשמור על האיכויות של הרכב גם אחרי אילו-שנים על הכביש כדאי להשתמש בחלפים מקוריים. והם כאמור, לא זולים. בכלל.
זו הייתה חוויה סבירה, קצרה וסימנו וי על הרכב שכולם מדברים עליו. תאכלס? לא היה שווה את זה. אולי במחיר מחירון יש על מה לדבר. אבל לא שקל מעל.
השנקל שלי בנושא.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
אם 2.8 זול יותר מ3.0 וגם חדש יותר - לך על זה.
במנוע החדש יותר (יורו 6) יש הבדל מהותי במערכת ההזרקה ובניהול המנוע.
מי שרוצה מכונית ספורטיבית טוב יעשה אם יימנע מלנדקרוזר. שניהם - גם זה וגם זה - פרות שמנות מתנדנדות ואיטיות בכביש.
מנגד, מנוע ה1kdftv הישן יותר 'סובל' מבלאי סביב הנזקקים ומשאבת ההזרקה. המשמעות היא החלפת מזרקים כל 200 עד 250 אלף קילומטרים שיחד עם אטמים כיוון שסתומים ועבודה יעלה במוסך לא מורשה כל סכום בין 9000 ל 15000 שח, ובמוסך טויוטה בין 15 ל20 אלף שח וכבר ראיתי חשבונית שעל הדרך עשו עוד כמה דברים קטנים והשאירו במוסך 30000 שח אחרי הנחה.
הדגם החדש טכנולוגיית המזרקים שונה ואני לא מכיר מקרים של נקישות דיזל חזקות אופייניות או בלאי מוגבר של מזרקים. גם לא תקלות בפרפר סעפת היניקה שעלות תיקונו אלפים רבים - וגם הוא בלאי אופייני ב 1kdftv. אגב - חשוב להדגיש שלעתים רחוקות יהיה מדובר בתקלה משביתה וברוב המקרים הרעש מתפתח עד לאיבחון נתוני מזרקים הדורשים החלפה. לכן קשה להגדיר את הנושא כביעיית אמינות ויותר כבלאי - מאוד יקר לטעמי - אבל זה בלאי מצטבר של מזרקים. אגב.. דומה לבלאי במזרקי דנסו מסילה משותפת במיצובישי ניסאן יונדאי ועוד.
ובמנוע החדש אין את זה. יש בלאי מסויים שהוא כבר כן תקלה - של המזרק החמישי - ומתוקן על ידי או עדכון תוכנה או החלפת בית המזרק או גם וגם. אבל זה עדיין לא תקלה מאוד נפוצה ובניגוד לענייני המזרקים ממקודם - שיידרשו החלפה בכל לנדקרוזר 3 ליטר - הנושא של המזרק החמישי לא יופיע בסבירות גבוהה במשמרת שלך.
אבל כמו כל דבר, מה שמוכר וותיק וצבר מוניטין - נחשב מבוקש יותר. באמת ללא הצדקה לטעמי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאז קצת לגבי המזרקים...
לי יש רכב עם 300 אלף ק"מ ומזרקים מקוריים.
ערכי הפיצוי שלהם סביב 1 ממ"ק כאשר תקין נחשב עד 2.5. המנוע עובד עגול בלי נקישות. מכיר גם כאלה שהגיעו עד כמעט 500 אלף ק"מ עם המזרקים המקוריים (הם לא קוראים את הפוסטים של ג'יפולוג).
בשנתונים המוקדמים יותר היו אטמי מזרקים בעייתיים שגם גרמו להתפתחות בוצה מוגברת. חומר האטמים הוחלף בשנתונים המאוחרים יותר של ה120.
למרות האמור למעלה יש כאלה שנצרכו להחליף מזרקים גם מתחת ל200 אלף. מי שמתדלק בתחנות זול-פה, לא מחליף פילטר סולר או חוסך בלא מקורי ולא מטפל בזמן ובתדירות גבוה, יסבול.
לגבי העלויות, אפשר גם להחליף סט מזרקי דנסו מקוריים (לא במוסכי יבואן) במחירים שמתחת ל7000 ש"ח (אך בלי החלפת צינוריות).
הרכב רחוק מלהיות רכב ספורטיבי אך לאחר שמחליפים לסט הגבהה ראוי, בהחלט אפשר כבר לנהוג בצורה נורמאלית ולא מרגישים את זה כפרה שמנה. לפני ההחלפה, באמת זה גילגל בסיבובים כמו ספינה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
דניאל מאירי
10-08-21, 09:54
רוצה גם לתרום קצת לדיון מהצד שלי (מחזיק כזה 190 כ"ס 2011).
ראשית - מאוד חשוב עניין התדלוק.
אני מתדלק רק בתחנה אחת (סונול ברחוב הבריגדה בהרצליה) בלבד.
מה שמפחית את הסיכון להיתקל בסולר מהול שממש פוגיע במזרקים.
ראיתי כבר לא מעט שחיפשו סולר בזול וגם מצאו - ושילמו מאוד יקר על החיסכון הזה.
שנית - טיפלתי לא מעט בעבר במוסכי טויוטה, אבל מאז שהכרתי את חן יצחקיאן ואת תומר פלד באמת שאין צורך.
יש להם מלאי חלפים חדשים ומשומשים, במיוחד לתומר פלד שמחזיק כמה "פגרים" כאלה במוסך שלו.
יש להם גם ידע והתמחות בדגמים האלה ולכל בעיה יש פתרון.
צדק מי שאמר שהרב הזה פשוט, מי שמחפש רכב יוקרה כנראה שזה לא הכיוון שלו.
אבל מי שמחפש סוס עבודה שלא נגמר ומבצע כל מטלה באמינות ראויה לציון - אני חושב שזה כמעט הפתרון היחיד.
אז נכון - קונים מעל המחירון מוכרים מעל המחירון - שום אסון לא קרה.
דניאל
ויחד עם זה שאתם כבעלי ה3.0 מרוצים מהרכב - וזה באמת רכב אדיר - מה רע ב2.8? לדעתי הוא אפילו יותר טוב. המחירים נמוכים יותר. מה רע?
הבנאדם נכנס לדיון עם חשש שהדגם החדש לא טוב ולכן כדאי לו להמנע ממנו. אני חושב שזה לא המקרה ומדובר בסתם שמרנות. בקיצור... רכב חדש יותר.. יותר בזול.. ולא פחות טוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כמיטב המסורת בג'יפולוג הדיון התבדר מהשאלה המקורית, בעיקר אחרי כריכת כל ציבור בעלי הלנדקרוזר כציבור אחיד של סוחרים שבכלל לא מעניין אותם הרכב אלא רק להרוויח בקניה ומכירה.
לגופו של עניין נראה לי שחוסר החיבה למנוע ה-2.8 זה בעיקר בגלל כניסת מערכת האוריאה. האם זה מוצדק אינני יודע להגיד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.