PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - למה הנענע שלי מעאפנה?

Tzvika-Pick
08-07-21, 23:31
בעיות של עירוניים..

יש לי עציץ עם נענע במרפסת, שהשרשתי מנענע של סופר. כל החורף הוא הצמיח אחלה נענע, עם עלים עבים וגדולים שממש שמחו את כוסות התה של החורף. עכשיו הגיע הקיץ, כבר אין כל כך צורך בתה אבל לימונענע יכול לבוא בטוב. רק שעציץ הנענע פחות זורם, ויצא בשביתה איטלקית. הוא מוציא בעיקר גבעולים עם מעט מאוד עלים וגם העלים שיש - שרופים בקצה ולא מזמינים.
למה? במה טעיתי שאפילו עציץ נענע אני לא מצליח לגדל? יש מים (מערכת השקייה), יש מלא שמש, אפילו דשן נתתי לו.

אגב, אם זה אומר משהו אז גם הטימין והבזיליקום שלידו כבר לא להיט וסובלים מאותה הבעיה - הרבה גבעולים מעט עלים.

נ.ב - הראש של הענפים חתוך כי קראתי איפה שהוא באינטרנט שהבעיה התחילה בגלל הפריחה. אז הורדתי את הפריחה, זה לא עזר.

134405

מוטי ג.
09-07-21, 00:11
החלונות שמאחורי העציץ חמים במשך היום?
אולי הוא מתייבש שם.

hadtomer
09-07-21, 06:49
שלום צביקה פיק.

(משפט שבחיים שלי לא רציתי לומר)

אני לא חקלאי אבל אני כן נתקלתי באותה בעיה וזו התשובה שקיבלתי: נענע היא צמח שצריך הרבה מים והרבה "מזון" מהקרקע. אם אתה משתמש באדנית ביתית רגילה אז אחרי שנה הכמות של האדמה שיש בה כבר לא נותנת לנענע את ההזנה שהיא צריכה מבחינת הדישון של הקרקע. מה שאתה יכול לעשות זה או לדשן את העציץ או להביא עציץ הרבה יותר גדול עם אדמה חדשה וטרייה. בכל מקרה, נפח האדמה של עציץ ביתי לא יחזיק נענע טובה ליותר משנה.

boaz avrahami
09-07-21, 07:21
בתור חקלאי מדופלם תומר אתה כמעט צודק.
העציץ הורג את הנענע בגלל שמערכת השורשים המפותחת כבר לא יכולה להתפתח במיעוט המקום.
אפשר פשוט להתחיל עם שתיל חדש ואדמת עציצים חדשה.
ואכן, נענע נרקומנית של מים. מתפתחת יפי בלי דשן.

כשתפרק את העציץ הישן תגלה את מערכת השורשים הישנה והמנוונת.

ד ו ר ו ן
09-07-21, 08:29
א. קיץ.
יש לי שיח נענע ענק בחצר שמקבל מים ישירות מהמקלחת, כל יום.
ולידו שיח אזוב גדול.

בקיץ העלים פחות גדולים אצל שניהם.
זה לא רק כמה מים, אלא הרבה יותר קרינת שמש.

בעציץ זה די נפוץ בגלל צורך ברענון אדמה, אבל עדיין, עונתית, העלים פחות גדולים בקיץ.

איל מ
09-07-21, 08:33
הפוך גוטה. בחורףרוב סוגי הנענע פחות מפותחים מאשר בקיץ.
אצלי כל שנה בחורף היא מתה כמעט לגמרי, לעומת הקיץ, שבו אני במלחמה שלא תתפשט לי על כל הדק (יושבת באדנית גדולה אבל כבר מזמן שלחה שורשים לאדמה שסביב).

ד ו ר ו ן
09-07-21, 08:34
הפוך גוטה. בחורףרוב סוגי הנענע פחות מפותחים מאשר בקיץ.
אצלי כל שנה בחורף היא מתה כמעט לגמרי, לעומת הקיץ, שבו אני במלחמה שלא תתפשט לי על כל הדק (יושבת באדנית גדולה אבל כבר מזמן שלחה שורשים לאדמה שסביב).

אז משהו דפוק אצלך בנענע..

אני גוזם את השיח כי הוא ממש משתולל.

הוא באדמה בחצר ומקבל שמש רוב שעות היום.

מוטי ג.
09-07-21, 08:40
אצלי היא גם בחוץ בשמש ישירה כל היום באדנית עץ גדולה (כמו אמבטיה של בית בערך) מלאה בחמרה,
מקבלת מים בטפטוף 3 פעמים בשבוע בשעה 5 בבוקר למשך 20 דקות.
היא ירוקה ויפה כל השנה כבר 4 שנים( בנינו את הבית לפני 4 שנים) , הטריק שלי שכשהיא היא מתייבשת בין עונות מעבר, אני כאילו עוקר הכל, ואת רוב סעפת השורשים באדמה, ואז אחרי שבועיים נהיית לי נענע חדשה ורעננה.
היא לא מקבלת שום דשן בשום צורה. אשלח תמונה יותר מאוחר.

איל מ
09-07-21, 12:29
אז משהו דפוק אצלך בנענע..

אני גוזם את השיח כי הוא ממש משתולל.

הוא באדמה בחצר ומקבל שמש רוב שעות היום.

"...הנענע היא צמח רב שנתי ולכן ניתן לשתול אותה בכל עת, אך בשל אהבתה לשמש חזקה, בחורף היא צפויה לפתח פחות עלים ולהראות ‘חלשה’ יותר. באופן כללי, הנענע פורחת בישראל בחודשי יוני עד אוקטובר ומאופיינת בצמיחה מהירה יחסית..."

ד ו ר ו ן
09-07-21, 12:52
כנראה שהנענע שלי ושל קודמי בתגובה לא קראו את מגדיר הצמחיה.

מאמין לך שהצמח אצלך מגיב כמו שמגיב, חבל שיש לך פחות נענע..

איל מ
09-07-21, 14:18
צודק.

Tzvika-Pick
10-07-21, 13:47
החלונות שמאחורי העציץ חמים במשך היום?
אולי הוא מתייבש שם.
החלונות שמאחורי העציץ הם בעצם מעקה של מרפסת, בגובה הפופיק. אפשר להגיד שעכשיו בקיץ הם מתחממים אבל לא יותר ממה שמתחממת כל הסביבה.

שלום צביקה פיק.

(משפט שבחיים שלי לא רציתי לומר)

אני לא חקלאי אבל אני כן נתקלתי באותה בעיה וזו התשובה שקיבלתי: נענע היא צמח שצריך הרבה מים והרבה "מזון" מהקרקע. אם אתה משתמש באדנית ביתית רגילה אז אחרי שנה הכמות של האדמה שיש בה כבר לא נותנת לנענע את ההזנה שהיא צריכה מבחינת הדישון של הקרקע. מה שאתה יכול לעשות זה או לדשן את העציץ או להביא עציץ הרבה יותר גדול עם אדמה חדשה וטרייה. בכל מקרה, נפח האדמה של עציץ ביתי לא יחזיק נענע טובה ליותר משנה.

אוקיי... תודה. אז למצוא עציץ כמה שיותר גדול, עוד אדמה, להעביר את הנענע תוך כדי כיסוח מסיבי של הנענע ולקוות טוב.
איפשהו בלב הרגשתי שהנענע צריכה אהבה קשוחה...

שעיר בגב"ב
12-07-21, 01:37
יש צלחת לקליטת המים מתחת לעציץ?
אם כן, זה אחד הדברים המזיקים ביותר לעציצים.
המים שנשארים בצלחת גורמים ל2 בעיות:
א. רקבון של השורשים.
ב. המלחה. המים שמתאדים בסוף מהצלחת משאירים שכבת מלחים דקה, שלאט מצטברת לשכבה פחות דקה (כמו בקומקום) והמלחים האלה מגיעים דרך השורשים
ומזיקים לצמח.

בקיצור להיפטר מהצלחת, או לרוקן את המים שבצלחת כרבע שעה אחרי ההשקיה.

זה בנוסף למה שנאמר בנוגע להחלפה לעציץ גדול יותר עם מקום לשורשים.

boaz avrahami
12-07-21, 04:17
אם הגודל של העציץ מתאים לך פשוט מלא אותו מחדש באדמת עציצים טריה ושתול בו מחדש מקצת מהנענע שנותרה בגוש הישן ותתחיל מהתחלה עם השקיה טובה כמו שהנענע אוהבת.
כל פעם שהעציץ ימצה את עצמו תחזור על הפרוצדורה.

אם אתה צורך יותר נענע או רוצה להתחיל לשווק נענע אז תגדיל את העציץ אבל גם אז העציץ יגיע לשלב שתזדקק לרענן אותו בשלב כלשהו.
גודל העציץ יקבע את תפוקת יצור הנענע שלך ותו לא.

ד ו ר ו ן
12-07-21, 08:51
יש צלחת לקליטת המים מתחת לעציץ?
אם כן, זה אחד הדברים המזיקים ביותר לעציצים.
המים שנשארים בצלחת גורמים ל2 בעיות:
א. רקבון של השורשים.
ב. המלחה. המים שמתאדים בסוף מהצלחת משאירים שכבת מלחים דקה, שלאט מצטברת לשכבה פחות דקה (כמו בקומקום) והמלחים האלה מגיעים דרך השורשים
ומזיקים לצמח.
בקיצור להיפטר מהצלחת, או לרוקן את המים שבצלחת כרבע שעה אחרי ההשקיה.
.
הצלחת דווקא מסייעת להאט ניקוז תחתי ומשיכת מים מהעציץ.
כל עוד זה צלחת ולא קערה עמוקה אין אפקט הטבעת השורשים ויש אוורור מספק (חוק כלים שלובים, המים ברוויה לא יהיו גבוהים מגובה שפת הצלחת).

אחת הבעיות בעציץ היא היא התדלדלות מלחים וחמרי הזנה שלא מתחדשים בעציץ.
אחד ממקורות ההשבה הם המלחים במים..
בגלל זה עציצים שמקבלים מים רק ממזגנים סובלים ממחסור במלחים.

ש01
12-07-21, 13:43
עכשיו הגיע הקיץ, כבר אין כל כך צורך בתה אבל לימונענע יכול לבוא בטוב.

134405

אחרי שיפתרו בעיות הגידול, ולפני הלימונענע, 2 מתכוני נענה כיפים לקייץ:
1. בסיר קטן/בינוני - הרבה נענע, 3-4 שקיות תה, המון סוכר. להרתיח ולתת לזה לרתוח ולמצות את הטעם היטב (10 דק רתיחה).
לקרר ויש לך אחלה תמצית לתה-קר. (קצת בכוס עם קרח ומים וזה מרווה ++).
2. (אצלנו קוראים לזה ברד סלעים) - בשיקר (מכשיר להכנת שייק - שגורס גם קרח) מכניסים קרח, מים, תרכיז לימון, לימון אחד מקולף ועלי נענע. יוצא אחלה וטעים. למבוגרים אפשר להוסיף קצת למונצ'לו (המקולקל, זה שפחות מ 30% - כי אותו שותים בכיף כשהוא קפוא)

בהצלחה עם הגידול

מוטי ג.
12-07-21, 22:05
אני שם הרבה נענע (יותר מ5 גבעולים קומפלט עם עלים באורך של 20 ס"מ) בקנקן של ליטר, הרבה ויטמינציק ענבים מים קרים וקרח.
וזה אחלה, גם מתוק גם עם עקצוץ נענע וגם קר.

zivo
14-07-21, 10:23
מתעלק על השרשור, נראה שהופיעו שותפים על הנענעה שלי :-(
ציקדות?
מה עושים?

ד ו ר ו ן
14-07-21, 11:00
ריסוס סבון כלים מדולל מאד.

או הגדרת התה/לימונדה כבשרית.

alto
14-07-21, 11:52
:p תפסיקו להרוס לחקלאים את הפרנסה! לכו לקנות נענע בסופר!

zivo
14-07-21, 13:18
ריסוס סבון כלים מדולל מאד.

או הגדרת התה/לימונדה כבשרית.

אתה יכול לתת מספרים?
חצי כפית , רבע כפית לכוס?

ד ו ר ו ן
14-07-21, 15:48
כמה טיפות לכוס מים.
ברמה שערבוב נמרץ מעלה קצת בועות, לא יותר.

עוד משהו שראיתי שעובד אבל אני לא מיישם בעצמי הוא פיזור טבק סיגריה בקרקע ליד הצמח.
החלקיקי פרומיל ניקוטין שהצמח יונק דוחה את החרקים.

boaz avrahami
14-07-21, 16:16
הם מתים מצחוק מכל הפטנטים הירוקים האלו..
ושמישהו יוכיח שחרק אחד מת מכמה טיפות סבון מהולות בכוס מים אלא אם הכוס נפלה עליו או שהוא טבע בכוס

tomergir
14-07-21, 16:27
משרים בקערה עם מלח - הורג את החיידקים
אח״כ מים עם סבון - מנתק את החיידקים המתים מהעלה

או להשרות עם ״סטרילי״ - חומר ששנבנה במיוחד לזה, ואז לא תצטרך לדאוג ללימונענע בשרי.
תוכל לעשות לימונענע עם חלב ;)

boaz avrahami
14-07-21, 16:47
אהה… חיידקים יש לנענע.
דורון, תראה לאן הבדיחות שלך מגיעות

ד ו ר ו ן
14-07-21, 17:42
הם מתים מצחוק מכל הפטנטים הירוקים האלו..
ושמישהו יוכיח שחרק אחד מת מכמה טיפות סבון מהולות בכוס מים אלא אם הכוס נפלה עליו או שהוא טבע בכוס

זה לא הורג אותם, זה דוחה אותם שיעברו מהנענע של זיו לנענע של בועז.

erby
14-07-21, 18:22
ראשית, קטום את החלקים המעוותים לשקית וזרוק לפח.
שנית, רסס סבון כלים. כפית בליטר עד נגירה. חרקים נושמים פאסיבית. הסבון חונק אותם.
אתה יכול גם להשרות טבק סיגריות במים ולרסס את המים. זה ידחה אותם.

לגבי הנענע מתחילת השירשור, סימני הצריבה בקצוות העלים, ונשירת העלים, מעידים על המלחה. כנראה נובעת מהצטברות כלוריד. זה מלח שנע בקלות לאורך הצמח ומצטבר באיזור הכי רחוק שמגיע ז"א קצוות העלה. לכן לרוב הצריבה תהיה בעלים מבוגרים יותר. מצטבר יותר כלוריד...
אישית, הייתי זורק לפח וקונה חדש. אם אתה מתעקש, קטום כמה גבעולים, שים בכוס אטומה לאור עם מים. זה ישריש בקלות ותוכל להתחיל מהתחלה.

בהצלחה.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

zivo
14-07-21, 20:26
טוב, רחצתי את הנענע.
מקווה לטוב.

-->