צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה: איזו רשת MESH ביתית מומלצת?
שלום לכולם,
נתחיל בשאלה, רשת MESH ביתית, האם הגיוני להתקין כחלק מהיחידות מחוברות דרך כבל, וכך משיגים שם רשת אחת ומעבר בין איזורים בבית הוא "חלק", או שכל הרעיון הוא שרק היחידה הראשית מחוברת לרשת, והשאר משמשים כ"מגבירי טווח" לא חיבור קווי?
ואחרי שתסבירו לי את השאלה הראשונה, אז כמובן מגיעה השאלה: להשקיע בגוגל מש, שיאיומי, או מותג סיני לא מוכר מומלץ?
תודה למשיבים,
בברכה,
יוני5
מה גודל הבית ?
נתבים אלחוטיים של השנה-שנתיים האחרונות עובדים הרבה יותר טוב מהדורות הקודמים. אם אתה לא בבית גדול במיוחד אולי בכלל לא צריך את זה.
אצלי בבית של בערך 100 מטר שכולו קירות בטון (גם הפנימיים), נתב חדש של הוט מוצב בנקודה אסטרטגית בסלון ומשרת נאמנה את כל הבית בלי שום בעייה.
תתחילו ממה זה רשת mesh …
Sent from my iPhone using Tapatalk
בנוסף, יש לי נתב סלולרי חדש יחסית ששימש אותי בכפר סבא כגיבוי לאינטרנט הקווי המחורבן בשכונה.
אתה מוזמן לקבל אותו בהשאלה כדי לבדוק אם זה מספיק טוב עבורך (ה- wifi, לא החלק הסלולרי)
נדב,
1. צריך
2. טוב לטובת ידע כללי
כרגע עם 3 ראוטרים + חלק מהעמדות מחוברות חוטי, כי גם השלושה הקיימים (שחלקם ישנים וחלקם מאוד ישנים) לא מספיקים.
בברכה,
יוני5
תתחילו ממה זה רשת mesh …
אוסף של repeaters שמחוברים בינם לבין עצמם באופן אלחוטי, אבל על תדרים נפרדים מה- wifi הרגיל.
boaz avrahami
29-05-21, 12:10
יוני,
רשת מאש נותנת לגולש לדלג בין מקורות השידור הפרושים בטווח הכיסוי בלי הצורך להחליף ידנית למקור החזק יותר.
דומה במקצת לנדידה שאנחנו עושים בין התאים הסלולריים בלי שהשיחה ניתקת.
בהגדרה כל חיבור קווי עדיף על אלחוטי ואם הציוד ו/או הבית נותנים מענה לכך אז זו האופציה המועדפת. ואם כבר משחילים כבלים אז שיהיו לפחות Cat6.
מעבר בין קומות עשוי לגרום לירידה משמעותית באיכות השידור אם סומכים רק על המאש או לחילופין ידרוש יותר מכשירים
לדעתי כבר היה פה דיון די ממצה על הנושא.
אכתוב רק מנסיוני האישי.
Deco m 9
3 יחידות של tp link .
אצלי נותן כיסוי מעולה פרט למרפסת.
פריסה ממש לא אידלית עקב מיקום יחידות נמוך מאוד וחלקן בתוך ארונות.
אולי מפה המקום לגזור המלצה לעתיד לבונים מ 0.
למקם נק תקשורת וחשמל בתקרה במקומות אסטרטגים
אף על פי שmesh לא חייב חיבור קווי לפעמים אפשר להזין poe שהוא יותר אסטטי וללא שנאים מסיביים בחלק מהיחידות הכניסה היא דרך המשטח התחתון ולא מהצד כך שממש אפשר להסתיר את הכבל.
אני מאוד נהנה מהmesh.
שום פתרון שנתנו רבים ומבינים וכלל ראוטרים ו. Ap אחרים לא הגיע לרמת הנוחות של הדרעק הזה.
בהצלחה
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
תקרא קצת פה, אולי ישפוך לך אור על הנושא להבנת הצרכים והפתרונות.
https://www.tgspot.co.il/tp-link-deco-m5-mesh-network-review/
למאש יש יתרון משמעותי במעבר/חפיפה בכיסוי מול מספר נתבים.
כלומר, אני מחובר ליחידת רשת א. בעוצמה 2. אבל זמינה לי יחידה ב עם עוצמה 5. נשאלת השאלה מתי אעבור ליחידה ב?
במקרה של מאש - המאש הוא זה שמנהל מול איזו יחידה יתקשר המכשיר, לכן ברגע שקליטת יחידה ב חזק יותר היחידה "תשתלט" על התיקשורת.
במקרה של נתבים מרובים - המכשיר מחליט למי לפנות. ורב (99%) המכשירים שיש לנו בבית יעברו רק שהחיבור מול יחידה א נעלם.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
כל הרעיון ב MESH זה שאין חוטים, יחידה אחת מחוברת לאינטרנט והאחרות מתחברות אלחוטית אליה. מה שכן אפשר למשוך כבל רשת מאחת מיחידות המש למכשיר שקרוב אליה וכך אני עושה עם אחד מהמחשבים של הילדים.
יש לי בבית דקו M5 והוא עובד מעולה, אם אתה לא רגיש לאפשרות שהסינים מרגלים אחרי תעבורת האיטרנט שלך, יש לשיאומי מוצרים חזקים במחיר מעולה שכולם מנגנים אחד עם השני במש- AX3600, AX1800 וכו'.
גיא,
אין הגדרה מדעית מה זה mesh ( ברשתות וויפי ביתיות), אבל מקובל להגיד שרשת כזו מורכבת מתחנה אחת ראשית ועוד אוסף תחנות משנה שמאפשרות כיסוי טוב בכל השטח.
המבחן העיקרי, כולם חולקים אותה מזהה רשת ( SSID , סיסמה, כתובות). מבחינת המשתמש, המעבר בין המשדרים שקוף, הוא לא צריך ליזום מעבר בין התחנות.
כל השאר ( שנכתב פה) אלו מקרים פרטיים של מוצרים שונים, אבל לא מחייבים.
1- הרבה מגברי וויפי פשוטים ( repeater) יודעים לעבוד במצב mesh ( ללא שום קשר לסוג הראוטר הראשי).
2- אם הספק אינטרנט שלך נותן לך ראוטר טוב ( ולמרות כל מה שנאמר פה על הוט, הפייבר 4K שלהם, למשל, הוא ראוטר טוב), ומכסה לך את רוב הבית חוץ מאזור אחד, אתה יכול לקנות רק מגבר אחד לשים אותו במצב mesh ואתה מסודר.
3- התיקשורת בין התחנות יכולה להיות חוטית או אלחוטית, תלוי בציוד.
4- בניגוד למה שנאמר פה, היכולת של ה client לדלג בין תחנות ולמצוא את התחנה החזקה ביותר, היא לא יכולת של ה mesh אלא רק תלויה ב client ולמעשה אין יכולת כזו. ה client ישאר צמוד לתחנה הראשונה כל עוד יש לו קליטה ויעבור לאחרת ברגע שהוא יתנתק (אם מישהו חושב אחרת, בבקשה שיכתוב את התקן \ פרוטוקול שמשמש ).
5 - כמו הרבה מקרים אחרים, הרבה שיווק ועטיפה , לבעיה עם פתרונות פשוטים.
6 - נדב, אני לא מכיר רשת וויפי mesh שמנהלת תקשורת פנים בתדרים שונים ( כמו שכתבת , או לפחות אני הבנתי ).
אז זה כמו wds
Sent from my iPhone using Tapatalk
6 - נדב, אני לא מכיר רשת וויפי mesh שמנהלת תקשורת פנים בתדרים שונים ( כמו שכתבת , או לפחות אני הבנתי ).
הכוונה שלי היתה שהתחנות שמשמשות את ה- mesh מתקשרות בינן לבין עצמן בתדר אחר מאשר ה- wifi הרגיל וכך הן לא "גונבות" ממנו רוחב פס לצורך התקשורת הפנימית ביניהן. להבדיל מסתם הוספה של access point או range extender רגילים.
מבחינת הצרכנים זה נראה ומתנהג כמו wifi רגיל.
גיא,
אין הגדרה מדעית מה זה mesh ( ברשתות וויפי ביתיות), אבל מקובל להגיד שרשת כזו מורכבת מתחנה אחת ראשית ועוד אוסף תחנות משנה שמאפשרות כיסוי טוב בכל השטח.
המבחן העיקרי, כולם חולקים אותה מזהה רשת ( SSID , סיסמה, כתובות). מבחינת המשתמש, המעבר בין המשדרים שקוף, הוא לא צריך ליזום מעבר בין התחנות.
1- הרבה מגברי וויפי פשוטים ( repeater) יודעים לעבוד במצב mesh ( ללא שום קשר לסוג הראוטר הראשי).
2- אם הספק אינטרנט שלך נותן לך ראוטר טוב ( ולמרות כל מה שנאמר פה על הוט, הפייבר 4K שלהם, למשל, הוא ראוטר טוב), ומכסה לך את רוב הבית חוץ מאזור אחד, אתה יכול לקנות רק מגבר אחד לשים אותו במצב mesh ואתה מסודר.
4- בניגוד למה שנאמר פה, היכולת של ה client לדלג בין תחנות ולמצוא את התחנה החזקה ביותר, היא לא יכולת של ה mesh אלא רק תלויה ב client ולמעשה אין יכולת כזו. ה client ישאר צמוד לתחנה הראשונה כל עוד יש לו קליטה ויעבור לאחרת ברגע שהוא יתנתק (אם מישהו חושב אחרת, בבקשה שיכתוב את התקן \ פרוטוקול שמשמש ).
6 - נדב, אני לא מכיר רשת וויפי mesh שמנהלת תקשורת פנים בתדרים שונים ( כמו שכתבת , או לפחות אני הבנתי ).חבל שאת נותן מידע חלקי כנתון אבסולוטי
1. יש הרגדה לרשת mesh - חיפוש זריז בוידי ותמצא.
2. רב הרפיטרים לא באמת יודעים לעבוד במאש, זה פרסום. הם חותכים בחצי את יכולת המהירות, לא אכנס לאיזה תדרים או דגמים כן.
4. הסברתי את היכולת מעלה. נרשמע שאתה מבין בתחום, אז אני מניח שתבין גם שבשביל שלclient תיהיה יכולת דילוג "חכמה" הוא צריך כרטיס רשת חכם, וזה אומרת ציפ יקר יותר.
המשחק בעולם העיסקי הוא חיסכון, אז מה יש יותר? Clients? או יחידות רשת?
ברור שיהיה זול יותר שה"נתבים" ינהלו את הרשת ולכם יהיה את הציפ היקר יותר.
גיא,
מה שכתבת פשוט לא נכון.
הטכנולוגיה מוגדרת ועם תקנים, למשל ieee 802.11s וHWMP.
לעבוד עם mesh זה שונה לחלוטין מלעבוד עם אקסטנדרים רגילים.
מציע שתחקור את הנושא לפני שאתה יוצא בהכרזות חד משמעיות.
boaz avrahami
29-05-21, 23:14
https://youtu.be/ic0bgo_ueQ0
https://youtu.be/5sagIw6_ofE
מציע לכם לראות את הסרטונים שבועז שם.
עכשיו בואו ונעבור על מה שכתבתי -
1- "המבחן העיקרי, כולם חולקים אותה מזהה רשת ( SSID , סיסמה, כתובות). מבחינת המשתמש, המעבר בין המשדרים שקוף, הוא לא צריך ליזום מעבר בין התחנות." כן, יש תקן ויש שיטות איך כמה תחנות מדברות ומנתבות ביניהן. הן משדרות את אותו ה SSID באותם התדרים, ואיך ה CLIENT יכול לעבור ביניהן (טל, תקרא טוב מה מגדירים התקנים ששלחת).
2- "הרבה מגברי וויפי פשוטים ( repeater) יודעים לעבוד במצב mesh ( ללא שום קשר לסוג הראוטר הראשי)." - לא אמרתי שכל ונכון, יש הרבה repeaters מחורבנים שמקטינים את רוחב הפס.
כל מה שאמרתי, שלא בהכרח צריך לקנות רשת קומפלט מספק יחיד (שזה סיפור יקר). אני מנסה להגיד שה "AI" בשם AiMesh' הוא קצת מנופח ואין שם תובנה מלאכותית אמיתית. אם יש לך AP אחד טוב, וכל מה שצריך זה לסגור איזה אזור אחד בבית, בהחלט יכול להיות שניתן לקנות אביזר יחיד ולסגור עניין, לא צריך להחליף את כל הרשת.
3- "בניגוד למה שנאמר פה, היכולת של ה client לדלג בין תחנות ולמצוא את התחנה החזקה ביותר, היא לא יכולת של ה mesh אלא רק תלויה ב client ולמעשה אין יכולת כזו. ה client ישאר צמוד לתחנה הראשונה כל עוד יש לו קליטה ויעבור לאחרת ברגע שהוא יתנתק (אם מישהו חושב אחרת, בבקשה שיכתוב את התקן \ פרוטוקול שמשמש )." - אני חוזר ואומר, אל תשלחו אותי ללאינטרנט לחפש את מה שאני אומר שלא קיים...
בבקשה תראו לי את הפרוטוקול \ תהליך של "הנדידיה" של ה CLIENT בין הנקודות החמות.
לא פחות חשוב, האם היכולת לנדוד בין תחנות , מצריכה יכולות מיוחדות (תמיכה בפרוטוקול) גם מהצד של ה Client? אם כם, שאתם פורשים רשת כזו בבית, בדקתם אם הצרכנים בבית תומכים?
בקיצור, הצרכן יעבור, אבל המשפט לגבי "התחנה החזקה ביותר" פשוט לא נכון (זו לא רשת מובייל).
boaz avrahami
30-05-21, 11:27
זיו
הרעיון הגדול ב Mesh הוא האוטומציה.
החומרה נותנת למשתמש הלא מקצועי את הניהול האוטומטי של הקלאסטר.
חשוב שכל הרכיבים ידעו לדבר אחד עם השני על מנת שהקלאסטר ינגן מקצה לקצה.
רכיבים של יצרנים שונים לא יודעים בדרך כלל לנגן יחד.
לעיתים גם סדרות שונות מאותו ספק.
אבל השרשור כבר לא משרת את שאלת הפתיחה.
מציע לכם לראות את הסרטונים שבועז שם.
עכשיו בואו ונעבור על מה שכתבתי -
1- "המבחן העיקרי, כולם חולקים אותה מזהה רשת ( SSID , סיסמה, כתובות). מבחינת המשתמש, המעבר בין המשדרים שקוף, הוא לא צריך ליזום מעבר בין התחנות." כן, יש תקן ויש שיטות איך כמה תחנות מדברות ומנתבות ביניהן. הן משדרות את אותו ה SSID באותם התדרים, ואיך ה CLIENT יכול לעבור ביניהן (טל, תקרא טוב מה מגדירים התקנים ששלחת).
2- "הרבה מגברי וויפי פשוטים ( repeater) יודעים לעבוד במצב mesh ( ללא שום קשר לסוג הראוטר הראשי)." - לא אמרתי שכל ונכון, יש הרבה repeaters מחורבנים שמקטינים את רוחב הפס.
כל מה שאמרתי, שלא בהכרח צריך לקנות רשת קומפלט מספק יחיד (שזה סיפור יקר). אני מנסה להגיד שה "AI" בשם AiMesh' הוא קצת מנופח ואין שם תובנה מלאכותית אמיתית. אם יש לך AP אחד טוב, וכל מה שצריך זה לסגור איזה אזור אחד בבית, בהחלט יכול להיות שניתן לקנות אביזר יחיד ולסגור עניין, לא צריך להחליף את כל הרשת.
3- "בניגוד למה שנאמר פה, היכולת של ה client לדלג בין תחנות ולמצוא את התחנה החזקה ביותר, היא לא יכולת של ה mesh אלא רק תלויה ב client ולמעשה אין יכולת כזו. ה client ישאר צמוד לתחנה הראשונה כל עוד יש לו קליטה ויעבור לאחרת ברגע שהוא יתנתק (אם מישהו חושב אחרת, בבקשה שיכתוב את התקן \ פרוטוקול שמשמש )." - אני חוזר ואומר, אל תשלחו אותי ללאינטרנט לחפש את מה שאני אומר שלא קיים...
בבקשה תראו לי את הפרוטוקול \ תהליך של "הנדידיה" של ה CLIENT בין הנקודות החמות.
לא פחות חשוב, האם היכולת לנדוד בין תחנות , מצריכה יכולות מיוחדות (תמיכה בפרוטוקול) גם מהצד של ה Client? אם כם, שאתם פורשים רשת כזו בבית, בדקתם אם הצרכנים בבית תומכים?
בקיצור, הצרכן יעבור, אבל המשפט לגבי "התחנה החזקה ביותר" פשוט לא נכון (זו לא רשת מובייל).
WiFi Extender vs. Mesh Network: What’s the Difference? (signalboosters.com) (https://www.signalboosters.com/blog/wifi-extender-vs-mesh-network-whats-the-difference/)
תסלח לי, אבל RFC אני לא הולך לחפש לך.
What are the Advantages and Disadvantages of WiFi Extenders?Advantages:
Simple WiFi extending solution for small areas
Eliminates dead spots
Affordable
Disadvantages:
You have to manually switch between networks
Not ideal for a large home with multiple floors
Configuration and set-up process can be difficult
What are the Advantages and Disadvantages of Mesh Networks?Advantages
Whole-home WiFi coverage
Easy set-up and configuration process
Eliminates dead spots
Seamless connection
Self-configuring
Easy to add and remove nodes
Aesthetic design
boaz avrahami
30-05-21, 13:06
יוני לשאלתך המקורית,
רשת mesh אינה שונה מהותית מהקונפיגורציה שיש לך.
זה אומר שאם התחברת לנקודה אחת תדע להתחבר גם לאחרות בלי צורך להזדהות בנפרד רק שצריך לוודא שאית התנגדויות תדר.
היא בנויה לשכפל אוטומטית את ה ssid (שזה שם ונתוני הרשת) על הנקודות הנוספות שאתה מפיץ ברחבי הבית על מנת לתת כיסוי בכל נקודה.
חש לרשת בתצורת חיבור אלחוטי יכולת לבחור את נתיבי התקשורת בין הנקודות באופן אוטומטי על מנת לשמור על מהירות וזמן תגובה נמוך יותר אצל המשתמשי קצה.
מדובר על פתרון אלגנטי, במיוחד כשיש נקודות שבהן אין תשתית חוטית וחסר כיסוי או שזה חוסך עבודה של בעל מקצוע להגדרות רשת.
יש פרמיה לנוחיות הזו ולפעמים היא מתקזזת מול עלות טכנאי.
אם יש שאלות נוספות שאל וננסה לענות עליהן
ופרקטית, המלצה מפורום אחר עם רוכשים מרוצים רבים )לרבות הבן שלי ששדרג באמצעותו את רשת הויפי בצורה משמעותית לאחר שדרוג תשתית לסיבים אופטיים:
ax3 /axe pro,
היו מבצעים טובים בבנגגוד אבל כרגע אין במלאי ולכן מצטט מאותו פורום קישור לרכישה מ KSP, לא בדקתי אם עדיין המחיר תקף:
https://bit.ly/3bjDD4h
(המחיר יורד בקופה ל- 299 ש"ח).
הוא יתן כיסוי WI-FI טוב בבית. אם תצטרך חיזוק, אז תקנה יחידה נוספת עבור MESH
כאשר מחברים יחידה שנייה (ומעלה) מאותו סוג (רגיל / פרו, קושחה סינית / מערבית - כנראה צריך להקפיד שיהיו זהים בכל המכשירים, אחרת דורש עבודה נוספת) - הם יוצרים לבד את ה mesh.
נשלח מהנייד
לפני חצי שנה התקנתי דקו דגם M3 הפשוט ביותר.
יש לי 4 יחידות, אחת בכל קומה ואחת לגג. עובד מצויין.
אחת היח' מחוברת לנתב של בזק. נטרלתי בו את ה-WIFI כדי למנוע התנגשות.
כאמור, אני מאוד מרוצה. העלות הכוללת סביב 340 ש"ח לכל היח' (קניתי סט של 3 ואח"כ הוספתי עוד יחידה)
ליאור
ופרקטית, המלצה מפורום אחר עם רוכשים מרוצים רבים )לרבות הבן שלי ששדרג באמצעותו את רשת הויפי בצורה משמעותית לאחר שדרוג תשתית לסיבים אופטיים:
ax3 /axe pro,
היו מבצעים טובים בבנגגוד אבל כרגע אין במלאי ולכן מצטט מאותו פורום קישור לרכישה מ KSP, לא בדקתי אם עדיין המחיר תקף:
כאשר מחברים יחידה שנייה (ומעלה) מאותו סוג (רגיל / פרו, קושחה סינית / מערבית - כנראה צריך להקפיד שיהיו זהים בכל המכשירים, אחרת דורש עבודה נוספת) - הם יוצרים לבד את ה mesh.
נשלח מהנייד
ארז,
זו בדיוק אחת הנקודות שניסיתי לחדד.
ברור שעדיף שהכל מאותו יצרן, אבל, בהחלט לא חובה.
בשביל זה נולד התקן של mesh, בשביל להגדיר איך הנקודות החמות עובדות אחת עם השניה.
אני לא מתווכח ולא טוען משהו אחר, רק מספר מניסיונם של חברי פורום אחר, שכאשר רכשו מספר ראוטרים כאלו מאותו סוג, אחרי שהראשון עובד כנתב (והוא מצויין ככזה מניסיון אישי אצל בני) אז כל אחד נוסף שמחברחם לחשמל מזהה, מתחבר ומקנפג עצמו לבד ליצירת mesh.
מי שקנה אחד עם קושחה סינית ואתה ליצור mesh עם אחר עם קושחה מערבית - היה צריך לעבוד קצת ולשנות קונפיגורציה בעצמו.
נשלח מהנייד
היום הבן שלי התקין את אלו:
https://www.aliexpress.com/item/1005001626421978.html?srcSns=sns_WhatsAp p&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20205935748&aff_fcid=65ae7b9c43fc4a7db85660811b46570 3-1622405844713-08637-_msdDrdx&tt=MG&aff_fsk=_msdDrdx&aff_platform=default&sk=_msdDrdx&aff_trace_key=65ae7b9c43fc4a7db85660811b 465703-1622405844713-08637-_msdDrdx&shareId=20205935748&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=d2e8af38b7d4416cbb963cb2873d 4ade
נקנו בהמלצת אחד הפורומים
קניתי שלוש יחידות, הראשונה שיפרה משמעותית את הגלישה ביחס לראוטר של הוט
השניה מכסה את יתר שני החדרים
לשלישית פשוט נגמר הבית... סטודנטים
אם חשוב לך שהMESH יוכל לעבוד באופן קווי, רק תבדוק ולא רק באתר החברה (הסינית) שזה באמת עובך כמו שצריך, נקרא backhaul.
לא כל המערכות עובדות כמו שצריך ולפעמים יש מגבלות בחיבורים.
לי זה היה חשוב כי MESH אלחוטי לא מגיע לי לממ"ד שבו נמצא החדר עבודה שלי.
ארנון
עוד תוספות למה שנכתב, יש היום מערכות MESH עם Tri Band, זה מאפשר שימוש גם בתדרי ה 2.4 וגם בתדרי 5 בצורה מיטבית בלי הפרעות הדדיות. מה שמאפשר חלוקה בין התדרים בין המכשירים (2.4 מגיע לטווחים גדולים יותר וה 5 לקצבים גבוהים יותר) ולקצבים מהירים יותר (אם בכלל צריך).
יש היום מערכות שתומכות ב WiFi 6 שנותנות רוחבי סרט גבוהים יותר. זה יותר יקר וזה טוב אם :
1. יש לך סיב עם קצבים מהירים (או שאתם מתכנן אחד כזה בזמן הקרוב) ואתה מנצל אותו
2. יש העברות של קבצים גדולים ובתכיפות גבוהה בין המחשבים ברשת
יש גם רכיבים שיכולים להתחבר בחיבור ה"אחורי" בכבלי רשת דבר שיכול לשפר את הקצבים, לרוב המוצרים הבסיסיים אין את זה.
מאחר ואצלי בבית יש כמה גיימרים שמה שחשוב להם זה ה latency (והם מודדים לי פינגים כל היום) ויש פיקים של קצבים
פסיכיים שהם מורידים/מעלים גיגות של קבצים (סרטים, משחקים, עדכונים וכו) נבחר פתרון של סיב של פרטנר 1G.
פתרונות של כמה Access Points לא היו יציבים והיו כל הזמן תלונות.
נרכשה מערכת asus zenwifi ax mini שהיא לא Triband ולא 6 עם 3 רכיבים (מה שגורם להם לשבת כל אחד על רכיב אחר) ובא לציון גואל.
אפילו האישה שיושבת עם הלפטופ בקצה הכי רחוק של הבית מהנקודה הראשונית הפסיקה להתלונן. מגיע לקצבים של 350 מגהביט
כשקרובים לרכיב MESH ודי יציב על 150-200 מגה בכל נקודה בבית. המערכת עובדת כמעט חודשיים, נקנתה באמזון והגיעה במזוודה
במתחת לחצי עלות מהמחיר בארץ. ההתקנה לקחה 10 דקות עם אפליקציה בסלולארי (כולל לחפש מתאמים מתקע אמריקאי לשקע ישראלי).
מאפשרת לי תצוגה ויזואלית של חיבוריות, הקצאת שמות לרכיבים לזיהוי קל יותר (ולניתוק שלהם מהרשת שאני רוצה שאחד מהפושעים יגיע לסלון - צעקות לא עובדות כי הם עם אוזניות, אבל שאין אינטרנט הם מגיעים תוך 15 שניות להתלונן), שידרוגי תוכנה ועוד הגדרות כאלה ואחרות. לכל רכיב MESH יש גם יציאת רשת קווית שאני משתמש בה לטלויזיות החכמות או למחשבים שנמצאים קרוב לנקודות. רשת הממירים של YES עובדת כמו לפני זה עם ה HPNA שלהם.
הסיבים של פרטנר מעל 8 חודשים בלי שום בעיית יציבות/ניתוקים/תקלות.
ההתלבטות בין Deco M5 עם 4 אנטנות לעומת Deco M4 עם 2 אנטנות - שיהיו מחוברים בכבל רשת למודם BFiber של בזק:
רוצה לוודא ששניהם תומכים במהירות שקרובה לג'יגה?
תודה
ההתלבטות בין Deco M5 עם 4 אנטנות לעומת Deco M4 עם 2 אנטנות - שיהיו מחוברים בכבל רשת למודם BFiber של בזק:
רוצה לוודא ששניהם תומכים במהירות שקרובה לג'יגה?
תודהלי יש deco5, בגדול עובד טוב.
אבל הwifi לא מגיע למהירויות האלו, ב 2.4 GHz לא עובר לי את ה 100mb/s
ב 5GHz מגיע לחצי ג'יגה
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.