PDA

צפייה בגרסה מלאה : גגון להאנטר

ishc
19-04-21, 09:12
במסגרת סידורי הארגז כרכב טיולים עולה הצורך בגגון. הגגון יאכלס דברים מלוכלכים כמו: מנגל, פחמים ועצים.
את הגגון אני רוצה מעהקבינה ולא מעל הארגז אבל... המעצבים הגאונים במיצובישי החליט שהגג בהאנטר יהיה מעוגל ולא ישר.
יש מוצא של ריינו שאני מאוד אוהב אבל עותה הון ואני מעוניין לתכנן ולבנות גגון אולי אפילו מאלומיניום שיתבסס על חיבורים קשיחים כמו בפרופילים מודולרים.
מצ"ב דוגמה לסגנון שאני רוצה לייצר:
https://www.amazon.co.uk/MITSUBISHI-L200-BASKET-RAILS-ONWARD/dp/B07KG8QPPK
https://images.app.goo.gl/sNTk3ovxXFfUW9fj8

השאלה הכי גדולה שאני עומד מולה היא איך אני מודד את הרדיוס של הגג המעוגל כדי לתכנן אותו?

guyo
19-04-21, 09:21
אם הבנתי נכון את כוונתך, אתה יכול להצמיד קרטון ביצוע או לוח קלקר לדופן הרכב ולעבור עם טוש על קו המתאר של הגג ולהעתיק את העיקול ללוח.
אח''כ תגזור/ תחתוך את החלק העודף מתחת לקו ותקבל את העיקול אותו תוכל להעתיק לכל חומר שתבחר.

גיא

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

נמרוד
19-04-21, 09:24
עם כמה חתיכות של קרטון ביצוע וסכין יפנית. עושה את הראשון בערך, שם על הגג, מתקן על השני, בטייק השלישי אתה תהיה מדויק מספיק. באמת לא בעייה.

איל מ
19-04-21, 13:55
לפני שאתה רץ עם קרטונים.
רוב הגגונים יושבים על עמודים/תומכות ולא אל פלאח אורך צורני. למה? כי זה אמנם נראה פאנסי אבל מסבך עניינים. אם הגגון שלך יישב על 4/6 נקודות תמיכה, החיים יהיו הרבה יותר קלים.
בונה גגון עריסה שטוח גנרי. מניח על הגג שיהיה ישר. מודד מרחקים (גובה פינות הגגון מהגג) מהנקודות מהן אתה מתכנן רגליים. לכל האורכים אתה מוסיף 3-4 ס"מ (או כל מרחק שאתה רוצה שיהיה הרווח בין הגגון לגג ובא לציון גואל. כדי להקל על העבודה ניתן להניח את פינות הגגון על קפיסי עץ (המשחק "מפולת" הוא מקור מצוין לכאלה) במקום לנסות לאזן ביד.

ishc
20-04-21, 08:16
למה אני רומה גגון בסגנון של ריינו? כי זה נראה טוב, שומר על פרופיל הגגון צמוד יחסית לגג.
חשבתי שאולי יש שיטה למדוד ללא הכנת מודל מקרטון ביצוע.

תודה לכולם

נמרוד
20-04-21, 08:25
אפשר גם להעתיק צורה עם פוליאוריטן מוקצף על יריעת ניילון גדולה.

boaz avrahami
20-04-21, 08:49
שתי אפשרויות-

1. ( לייצור ישירות מהחלק)
אתה לוקח נניח זוויתן 30 וחורץ אותו באחת הפאזות עד הפינה כל נניח 20 סמ.
מניח על הגג והחריצים מאפשרים כיפוף למידה.

2. לצורך מידות-
מניח מעל הגג אנך לכל האורך ומוריד ממנו מידה כלפי הגג לפי הרזולוציית מרחק שמתאימה לך.

קרטונים יהיו ממש מתסכלים במקרה הזה.
תבדוק אם אין במקרה סקצ׳אפ מוכן לזה וחינמי.

3. אולי גם צינור נחושת יהיה שבלונה טובה.

de fox
20-04-21, 09:25
אם הכיוון שלך זה ליצור מודל או קובץ לחיתוך - תחפש ברשת, תמונה\שרטוט אמין של מבט צד של הרכב. לחילופין תצלם את הרכב מהצד בזווית שטוחה.

את התמונה תשתול בשרטוט בסוליד וורקס ותעתיק את הקונטור עם SPLINE (אחרי שהגדרת נכון את קנה המידה). תדפיס בקנה מידה אמיתי ותבדוק מול הגג את התוצאה. איטרציה אחת שתיים ויהיה לך בסיס לייצר בסוליד ריינו לבקשתך....

או בסגנון של מה שהציעו פה. תפלס על הגג לוח\פלטה ישרה, תסמן על הקצה שלה שמקביל לקו הגג הרלוונטי מרווחים קבועים. מכל נקודה שסימנת, רד עם קליבר עד הגג ותרשום את המרחק. ככל שתמפה יותר נקודות תקבל רזולוציה טובה יותר של הקונטור.

את המידות תעביר לסקיצה בסוליד ותחבר אותם עם SPLINE....

עריכה:

הופ תראה מה מצאתי:

https://getoutlines.com/vector-drawings/719/2005-2015-mitsubishi-hunter-drawings

ishc
20-04-21, 09:56
הכיוון הוא באמת לייצר קובץ לחיתוך וכיפוף.
נראה לי שהכי פשוט זה באמת להשתמש בקרטון ביצוע.

-->