צפייה בגרסה מלאה : הטריוס של שחף - לאתגר את האנדרדוג
"פורום RR הוא המקום להשוויץ, להציג את הג'יפ שלכם בתמונות ובמילים ולגרום לאחרים לקנא (או לרחם עליכם...)."
מוזמנים לרחם, אבל קודם תקראו.
למה טריוס?
אחרי 8 שנים על קטנוע לפני שנתיים התאפשר לי לעבור לרכב בשעה טובה,
בגלל שהתחביב המרכזי שלי הוא טיפוס, חשבתי על רכב 4x4 עם יכולת בסיסית לשבילים שיקח אותי למצוק וחזרה, פה ושם איזה טיול ושאר הזמן כרכב פרטי.
אוטומטית התעניינתי בג׳ימני, (עד היום מתעניין בג׳ימני, זה היעד)
הבעיה שג׳ימני עם נתונים זהים לטריוס עלה לפחות פי 2 ובזמנו לא הייתי בטוח בכלל כמה אטייל
החלטתי לקנות טריוס דור שני (מלאה בנזקי שריטות ופח, 21 אלף לטריוס 2007 עם 93km יד 2)
אז קרה טריוס.
למה טריוס לנהיגה בשטח?
בילדות לאבא היה סופה יד עשירית וביחד עם עוד כמה רכבי שטח אמיתיים יצאנו באופן קבוע לטייל בימי שבת, תמיד לטיולים הצטרף חבר של אבא עם טריוס מהמודל הישן ועשה איתנו הכל, פנים מופתעות היה עניין שבשגרה.
מכיר את הדיונים על הטריוס ואת הפרסומות (״העיר זה השטח שלו״) עדיין אצלי, קיים זיכרון של טריוס עביר.
״עם רנגלר לא תלמדו לנהוג בשטח. וגם לא עם לנדקרוזר, פאג'רו נעול, צ'רוקי משופר וכו'. (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3259-%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%95%D7%92-%D7%91%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%92%D7%96-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2?styleid=20&langid=3)
עם סובארו פורסטר כן. עם דייהטסו טריוס כן. (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3259-%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%95%D7%92-%D7%91%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%92%D7%96-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2?styleid=20&langid=3)
בחמש השנים הראשונות שלכם בשטח, תתחילו עם רכב דל יכולת. אחר-כך תעברו למה שאתם רוצים, אחר כך תשימו נעילות, אחר כך. (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3259-%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%95%D7%92-%D7%91%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%92%D7%96-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2?styleid=20&langid=3)
אם הרכב מפצה על טעות, לעולם לא נדע שטעינו. אם לא נדע שטעינו, לא נלמד.״ (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3259-%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%95%D7%92-%D7%91%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%92%D7%96-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2?styleid=20&langid=3) יואב קווה.
למה חשוב לי לרשום דווקא על טריוס
יש הרבה טריוסים בארץ ששימשו לכבישים, ואחרי הכל זה טויוטה (תחפשו בגוגל Toyota Rush J200 אותו רכב עם סמל אחר)
תהליך ההזדקנות הוא ארוך ועם תחזוקה נכונה ארוך מאוד.
אז האם קיימת אופציה לקנות טריוס זול, להשקיע בו ולהוציא יכולות שטח?
אין הרבה ידע ומידע על טריוס בארץ מבחינת תוספות אפשריות והתאמות מיוחדות
ובכלל קשה לדעת מה כן אפשר לעשות עם טריוס? ממה צריך להיזהר?
לרוב מדובר בדרך השלילה - זה לא עביר לטריוס, חייב הילוך כח, חייב נעילות, אבל האם מישהו מאלה ששוללים ניסה בעצמו שהוא אומר ישר ״לא״?
אז החלטתי לנסות לתעד את מה שאני עושה לטריוס ועם הטריוס למען הסקרנים.
ראיתי כתבה שיואב עלה איתו את מעלה יאיר (https://www.kvishim.co.il/road-tests/%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%98%D7%A4%D7%A1-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%99%D7%90%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%98/), אבל הוא גם עלה עם סקודה יטי את מעלה דקלים, אבל אני נהג מתחיל שלא מגרד את הניסיון של יואב.
אז איך התחלתי? שקעתי.
פקק בכביש החוף בין חדרה לינאי (לפני השיפוץ הנוכחי)
יורד מהשוליים לעקוף מהחול, לקראת הסוף - שוקע
לא הורדתי אוויר, לא ידעתי על הנעילה המרכזית, שילוב של תמימות ויהירות - טיפשות
אחרי נסיונות רבים לעזרה מאבא של חבר שהוא מדריך שטח (לאור נבו) בסוף עבר טנדר עם כננת שחילץ מהחול וללאור הבטחתי שאעשה אצלו סדנה לנהיגה בשטח.
כשנה לאחר מכן מיגנתי והגבהתי את הטריוס וקבעתי עם לאור ליום בחורשן, הופתעתי ממה שאפשר לעשות עם הטריוס, למדתי שלטריוס יש סרן אחורי חי, איך הנעילה עובדת, והטעימה השאירה תאבון לנהיגה וידע.
זה התחיל במיגון...
דרישת הסף לסדנה בחורשן זה מיגון, השקעתי ושמתי גם הגבהה שנותנת עוד 3 ס״מ ומעלה את מרחב הגחון ל23ס״מ, לאחר הסדנה הבנתי שבמידה וארצה לטייל מומלץ לשדרג לצמיגי 50/50 לכל הפחות, ואז המחקר הראשון קרה, גיליתי דבר שלא היה ידוע בארץ (לפחות לא נגיש באינטרנט)
לטריוס יש מידת צמיגים נוספת - בדרום אפריקה שווק טריוס עם ״גרסת שטח״ שמגיעה עם הגבהה (בולמים וקפיצים), מיגון ומידת צמיגים שונה.
וכך היה לשנה שלאחר מכן הטריוס היה:
הגבהה 3 ס״מ קפיצים בלבד - MAD יבואן א.ס. ורטהיים
מיגון מלא - אספיר
צמיגים - General Grabber AT3 235/60/r16
בתצורה הזו עברתי עם הטריוס את תחילת מעלה הצינור (חתכתי שמאלה לפני הקטע הרציני), הר בטח לנחל געתון, נחל ציפורי, מדרגת נקרות, מעלה דקלים, מעלה נח, מעבר טרף, מורד אברהם, נחל צין ומעלה אשמדאי.
טיולי שטח קל-בינוני, ללא בעייה וחילוצים
נזקים בדרך:
נהיגה מהירה בדרך עפר עם בור ״הפתעה״ - החלפת בית בולם - התעקם ודרש גרר למוסך.
בוץ או מכה ממעבר פרות - חופש בבולג׳וינט שהסתכם בהחלפת משולש (נהגתי שבוע בחוסר ידיעה עד שהלכתי למוסך)
שדרוגים אחרונים:
אחרי 40 אלף ק״מ בפחות משנתיים החלטתי להחליף את הבולמים המקוריים שכבר הרגישו רכים
מחקר נרחב הוביל אותי למצוא שלטריוס יש בולמים של קוני, בשיחה עם ורטהיים הם טענו שזה לא קיים ולאחר שנתתי להם את המק״ט גילו שבמחסן יש להם את הקדמיים.
לצערי לאחר מכן גיליתי שזה תואם רק לדור הישן (למעוניינים זה עדיין אצלהם במחסן סביר להניח).
לקדימה שמתי מונרו אדוונצ׳ר שתואם לOEM מכיוון שלא הצלחתי למצוא strut אחר המתאים לתנאי שטח -בהמשך גיליתי שיש ביוון סדנה שמכינה בולמים במיוחד לטריוס (גם סט הגבהה של 4 ס״מ קיים), אבל לא ביררתי מעבר.
מאחורה מכיוון שמדובר בבולמים סטנדרטים של עין לעין הייתי צריך רק למדוד אורך ולהתאים בולמים של רכב בעל משקל דומה
בסופו של דבר הותקנו OME שמיועד לג׳ימני החדש.
ההבדל בנוחות הנסיעה בכביש ובשטח הוא מטורף.
אחרי הטיול האחרון החלטתי לשדרג לצמיגי שטח מכרתי את הצמיגים וקניתי את האופציה היחידה שזמינה לטריוס Nankang mudstart radial M/T 215/65/r16 קצת חששתי מירידה בגודל הצמיג אבל הפער הוא קטן, מקסימום אלמד.
בין לבין גם בניתי גגון לרכב מאלומיניום מודולרי לפיסרטון מיוטיוב (https://youtu.be/ylPZkwRBA5o)
מה הלאה?
אם אני מתכנן לנסות מעלות קשים יותר אני לא רוצה להיות מגביל/מוגבל כשאגיע למקומות שבאמת לא עבירים לטריוס
לכן השלב הבא הוא התקנת כננת בהתחלה תוכנן החלפה לפגוש אלומיניום עם כננת סינית 6000 ליברה, אך בסוף Warn Axon 55-s 5500lb עם צלחת והתקנה בפגוש המקורי יוצא מחיר זהה, העדפתי להביא וורן ובהמשך להעביר אותו לג׳ימני מאשר להשקיע בפגוש אלומיניום.
כרגע אני בתהליך בירור על נעילה אחורית, מאמין שנעילת דיפרנציאל אחורית בשילוב הנעילה המרכזית יכול לתרום המון ליכולות של הרכב.
https://youtu.be/G1IqF4uj4Lg
ו..תמונות - יש?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מגניב ביותר, יופי של פרוייקט.
תמיד אומרים שיותר כיף לנהוג מהר במכונית חלשה מאשר לאט במכונית מהירה. אין ספק שאתה ממצה יפה את הפוטנציאל של הטריוס.
פעם ראיתי אחד במשלט 21 שהשתלב יפה בין צ'ירוקים מדוגמים ומגודלים, היופי שבצניעות.
אגב מאיפה רכשת אלומיניום מודולארי לגגון? חשבתי גם לבנות כזה אבל בסוף בניתי מפרופילים מלבניים שקדחתי לפרופילי ר.
גיא
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
כמי שעבד עם יואב קווה כמה שנים טובות, אני חייב לציין שמה ששוכחים להזכיר זו העובדה שמישהי בטלקאר , בלי לנקוב בשמות אבל שמעתי שלבעלה פוצצו מיכלית במפרץ הפרסי, קיבלה את הטריוס שלה בחזרה אחרי מעלה יאיר כשהוא פחות או יותר במצב גריטה. אבל זה אכן קרה והיחיד שהיה שם כדי לספר הגיע בהיילקס- והוא חבר בפורום ומוזמן לספר.
מעבר לכך, לקחת טריוס ולבנות זה משהו שפשוט מגניב. ראיתי המון קיטים להגבהה כולל הזזה של תושבת הפאנהארד. נאמר שלוקחים טריוס ומלבישים עליו צמיגי 235/70 על 16. לא מידה מטופשת מדי אבל נותן מרווח גחון. פגוש קדמי דווקא צינורות, קל לכופף ולא חייבים הון. בפגוש תאורה. פגוש אחורי לפח, גם צינורות. גגון סבבה עם ציליה. בפנים לשטח (כלומר להשכיב) ספסל אחורי ולשים ארונית לציוד קמפינג-וארונית לציוד טיפוס- ויש לך ביד רכב טיולים מקסים שיכול לחכות לך כשאתה מסיים לטפס ויושב לאכול משהו.
לפני כמעט 20 שנה לאבא שלי היה טריוס עם גיר ידני.
לא היו מיגונים והגבהות אז, אבל הוא ידע לעשות יופי של דברים.
אם אצליח למצוא תמונות מטיולי דרום אשלח. אני די בוודאות זוכר איתו את ציר הנפט, מעלה חווה ונחש צמא.
צפיתי בסרטון מהטיול בדרום והדבר הראשון שיש לי לומר - בשורה התחתונה השגת את מה שרצית - רכב לטיולי שטח שיכול להצטרף לטיולים עם רכבי שטח טובים ממנו ועדיין לעבור את המסלול (זה כמובן דורש קצת סבלנות מהשותפים לטיול).
בכמה נקודות לאורך הסרט אני כנראה הייתי בוחר מסלול מעט שונה, אבל זה יגיע לאט עם צבירת הניסיון והיכרות עם יכולות הרכב.
יש מדי פעם ויכוחים בפורום, לאורך השנים, לגבי בחירת רכב שטח "גיבור" לעומת רכב שהוא קצת אנדרדוג אבל מאפשר טיולים בחלק גדול ממסלולי השטח בארץ ובעיקר מאפשר לבעליו לקחת חלק בחוויה של טיול שטח, אווירה טובה ושותפים לדרך. טוב לראות עוד זווית בויכוח הזה וכמו שאסף רמז - יהיה מעניין לראות תמונות המטבלות את הסיפור, במיוחד כאשר אתה מדבר על שדרוגים, בניות, התאמה של רכיבים שלא יועדו במקור לרכב הזה וכו'.
הערה קטנה,
ציינת מעבר לצמיגים קטנים יותר.
ההבדל בקוטר בין 215/65/16 לבין 235/60/16
הוא שולי. משהו בסביבות 2 ס"מ לקוטר הגלגל, מה שאומר כולה 1 ס"מ לגובה הרכב.
לעומת זאת, ההבדל בין צמיג כביש לצמיג שטח הוא אקוטי, וכמעט תמיד, הסוליה האגרסיבית יותר, גם נותנת עוד גובה, שלא תמיד מתבטא במידה.
לגבי הרוחב- אישית אינני חובב גדול של צמיגים רחבים, במיוחד כשמדובר ברכב קל.
יופי של שרשור, אנדרדוגים זה תמיד הרבה יותר מעניין לטעמי. ברוך הבא ובהצלחה.
מקווה לפגוש אותך בטיולים [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
העלית נושא מעניין שלא קיבל כאן במה ראויה,תודה על השיתוף
וההשקעה בכתיבה מרשימה.
yochaytzur
26-03-21, 22:24
אני גם נסעתי בטריוס דור ראשון שנתיים, ברוב המסלולים שכתבת ובאחרים. אחלה רכב למי שרוצה לטעום "בקטנה" את התחביב.
לא השקעתי כמוך, כי המשפחה גדלה והוא לא :-)
עברתי לאאוטבק (עוד רכב underrated מבחינת לאן אפשר להגיע איתו).
הכל עניין של ציפיות.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
כמו שכתבת, דייהטסו היא חברת בת של טויטה והגנים בהחלט חילחלו לטריוס.
סרן אחורי חי עם מהלך מתלה טוב מהגיפונים הנפוצים בשוק, 4x4 קבוע עם אפשרות לנעילת דיפרנציאל מרכזי. מה אגיד, אילו היה גם הילוך כוח אז היה מדובר בבייבי לנדקרוזר ([emoji6])
בהדרכות שאני מעביר, תמיד מפתיע לטובה את המשתתפים האחרים.
כרכב שטח ראשון / רכב כניסה לעולם השטח, בהחלט מדובר באופציה מעניינת.
בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
בכמה נקודות לאורך הסרט אני כנראה הייתי בוחר מסלול מעט שונה, אבל זה יגיע לאט עם צבירת הניסיון והיכרות עם יכולות הרכב.
אני חושב שבחירת הנתיב שלך טובה אך בעיקר התרשמתי מהקשר הטוב בין כף רגל ימין שלך לדוושת הגז.
בתור בעלים של טריוס (2008) זה נחמד מאוד לקרוא.
סחטיין על הסרטון וכל הכבוד על ההשקעה! בגדול, עשיתי את כל מה שאני רוצה לעשות בטריוס שלי אך חושש בגלל התקציב.
מיגון מלא בפרו-ג'יפ + הגבהה של MAD זה 6500 ש"ח בערך. זה שווה את ההשקעה לדעתך? העבירות משתפרת פלאים?
אני מוכרח להודות שאני מסתדר בינתיים מצוין בלי מיגון. כן, מידי פעם חוטף איזה שפשוף מלמטה אבל הגחון בטריוס בנוי טוב
ואין יותר מידי נקודות תורפה בולטות ורגישות.
הייתי שם מיגון בלי לחשוב פעמיים אבל אני חושש להפסד במרווח הגחון... שיפוצה רק ע"י ההגבהה המוזרה הזו של MAD.
בסה"כ, יופי של רכב למתחילים. היתרון הכי גדול שלו הוא ש(כמעט) כל מי שקנה את הרכב הזה כחדש עשה זאת אך ורק כדי לנסוע על הכביש.
לכן מי שהיום רוצה לעשות את צעדיו הראשונים בשטח יכול למצוא אקזמפלר שמור מאוד ובמחיר נהדר.
(תנסו אתם למצוא ג'ימיני 2008 עם 120 אלף ק"מ בפחות מ-30,000 שקל, כנראה שלא תמצאו גם בפחות מ-40.)
האמת היא שהגעתי לטריוס די בטעות בלי יומרה שיהיה רכב שטח. אך לאט לאט ראיתי שהוא בהחלט שמח לצאת משבילי קק"ל וגם אני ביליתי בחורשן לא מעט. פעם אחת טעות בניווט הובילו אותי שם לעלייה לא סימפטית כלל, אפילו הייתי צריך לעצור כמה פעמים ולצאת לפנות כל מיני ענפים עצומים מהדרך. אין לי מושג איך הגעתי לשם אבל אחרי טיפוס איטי עד כאב התחלתי להריח את השמן (גיר אני מניח?) רותח אז גם הייתי צריך לעצור באמצע באיזה מישורון ולתת לרכב להרגע. לאחר מכן המשכתי לעלות. 5 שפשופים בגחון וכמה איבודי אחיזה מאוחר יותר, טרי (זה השם שלו) היה על הפסגה. ואני נותרתי לבכות למה אין לי הילוך כוח.
הכי כיף היה שהגעתי לירדנון מהדרך הקשה, הייתי צמוד שם לאיזה דיסקברי חדש יחסית כל הדרך. ברור לי שברגע שהוא היה רוצה הוא היה יכול ללחוץ קצת גז ולברוח קדימה בקלות יתרה אבל כנראה שיש גם חששות כשנוהגים בשטח במפלצת של חצי מיליון ש"ח.
כשהגעתי היה שם איזה היילקס מסוקס מוגבה וממוגן. הנהג לא האמין שהגעתי עם טריוס (ועוד לא ממוגן!) מהדרך הזו.
סליחה על החפירה, לא מדברים פה הרבה על טריוס אז ניצלתי את ההזדמנות:)
ממש אשמח לשמוע על ההגבהה. מכיוון שזו האופציה החוקית היחידה, אשמח מאוד לחוות דעת. 3 ס"מ נשמע לי מעט מאוד בשביל המחיר.
יחד עם זאת, זו עדיין הגבהה ואם ללא קשר לגובה גם התנהגות הרכב משתפרת אז אולי זה שווה.
תוכל להרחיב?
(תנסו אתם למצוא ג'ימיני 2008 עם 120 אלף ק"מ בפחות מ-30,000 שקל, כנראה שלא תמצאו גם בפחות מ-40.)
מבלי לגנוב לגמרי את השרשור, רק לטובת הקוראים החדשים שיגיעו לקטע הזה - אין מה להשוות בין ג'ימני לטריוס מבחינת יכולות השטח, המשפט הזה יכול לבלבל מישהו לחשוב שמדובר בשתי אפשרויות, מאד דומות, לבחירת רכבי שטח. אז עם כל הכבוד לטריוס אלו עדיין שתי אפשרויות שונות משמעותית (כמו לומר "נסה למצוא לנדקרוזר או רנגלר 2008 עם 120 אלף קמ בפחות מ-30 אש"ח" ....).
מבלי לגנוב לגמרי את השרשור, רק לטובת הקוראים החדשים שיגיעו לקטע הזה - אין מה להשוות בין ג'ימני לטריוס מבחינת יכולות השטח, המשפט הזה יכול לבלבל מישהו לחשוב שמדובר בשתי אפשרויות, מאד דומות, לבחירת רכבי שטח. אז עם כל הכבוד לטריוס אלו עדיין שתי אפשרויות שונות משמעותית (כמו לומר "נסה למצוא לנדקרוזר או רנגלר 2008 עם 120 אלף קמ בפחות מ-30 אש"ח" ....).
צודק במאה אחוז כמובן. לא לכך התכוונתי. (פות"ש הזכיר את הג'ימיני בהודעה שלו לכן זרמתי דווקא עליו.)
+1
חיכיתי בסבלנות שמישהו יגיד שהמלך עירום ויחזיר אתכם לפרופורציות כדי לא להיות הראשון שמצית ויכוחים.
כי הטריוס באמת חמוד ויואב קווה העלה אותו במעלה יאיר, ויש כאלה שמשחקים איתו בכל מיני מקומות, ופות"ש מפגין בסרטון יכולות נהיגה יפות שמחפות לא במעט על מגבלות הרכב, ודייהטסו = טויוטה והכל טוב ויפה אבל....
זה לא באמת רכב שטח. ונכון שרובם לא עברו חיים קשים מדי אבל הוא כבר בן 15-13.... אז גם האמינות המפורסמת עלולה להתגלות לא בדיוק כמו מה שעשיתם ממנה וכדאי להתייחס אליה בעירבון מאוד מוגבל. גנים של טויוטה... ראו הוזהרתם.
כל עוד לוקחים אותו כחלופה לדאסטר/סובארו ולא לג׳ימני, הכל טוב.
כבר היה פה "טרי" אחד באתר, זה נגמר בג׳ימני אם אני זוכר נכון [emoji846]
אם כבר מדברים על "טרי", איפה טלי באמת ?
אם כבר מדברים על "טרי", איפה טלי באמת ?
לא חזרה אחרי המתכון ארנבת בפויקה.
ו..תמונות - יש?
אסף.
יש תמונות, מקבל הודעות שגיאה שהעלאה נכשלה, אבדוק למה ואנסה בהמשך להעלות
מגניב ביותר, יופי של פרוייקט.
תמיד אומרים שיותר כיף לנהוג מהר במכונית חלשה מאשר לאט במכונית מהירה. אין ספק שאתה ממצה יפה את הפוטנציאל של הטריוס.
פעם ראיתי אחד במשלט 21 שהשתלב יפה בין צ'ירוקים מדוגמים ומגודלים, היופי שבצניעות.
אגב מאיפה רכשת אלומיניום מודולארי לגגון? חשבתי גם לבנות כזה אבל בסוף בניתי מפרופילים מלבניים שקדחתי לפרופילי ר.
גיא
קונלוג פתח תקווה
בתור בעלים של טריוס (2008) זה נחמד מאוד לקרוא.
סחטיין על הסרטון וכל הכבוד על ההשקעה! בגדול, עשיתי את כל מה שאני רוצה לעשות בטריוס שלי אך חושש בגלל התקציב.
מיגון מלא בפרו-ג'יפ + הגבהה של MAD זה 6500 ש"ח בערך. זה שווה את ההשקעה לדעתך? העבירות משתפרת פלאים?
אני מוכרח להודות שאני מסתדר בינתיים מצוין בלי מיגון. כן, מידי פעם חוטף איזה שפשוף מלמטה אבל הגחון בטריוס בנוי טוב
ואין יותר מידי נקודות תורפה בולטות ורגישות.
הייתי שם מיגון בלי לחשוב פעמיים אבל אני חושש להפסד במרווח הגחון... שיפוצה רק ע"י ההגבהה המוזרה הזו של MAD.
בסה"כ, יופי של רכב למתחילים. היתרון הכי גדול שלו הוא ש(כמעט) כל מי שקנה את הרכב הזה כחדש עשה זאת אך ורק כדי לנסוע על הכביש.
לכן מי שהיום רוצה לעשות את צעדיו הראשונים בשטח יכול למצוא אקזמפלר שמור מאוד ובמחיר נהדר.
האמת היא שהגעתי לטריוס די בטעות בלי יומרה שיהיה רכב שטח. אך לאט לאט ראיתי שהוא בהחלט שמח לצאת משבילי קק"ל וגם אני ביליתי בחורשן לא מעט. פעם אחת טעות בניווט הובילו אותי שם לעלייה לא סימפטית כלל, אפילו הייתי צריך לעצור כמה פעמים ולצאת לפנות כל מיני ענפים עצומים מהדרך. אין לי מושג איך הגעתי לשם אבל אחרי טיפוס איטי עד כאב התחלתי להריח את השמן (גיר אני מניח?) רותח אז גם הייתי צריך לעצור באמצע באיזה מישורון ולתת לרכב להרגע. לאחר מכן המשכתי לעלות. 5 שפשופים בגחון וכמה איבודי אחיזה מאוחר יותר, טרי (זה השם שלו) היה על הפסגה. ואני נותרתי לבכות למה אין לי הילוך כוח.
הכי כיף היה שהגעתי לירדנון מהדרך הקשה, הייתי צמוד שם לאיזה דיסקברי חדש יחסית כל הדרך. ברור לי שברגע שהוא היה רוצה הוא היה יכול ללחוץ קצת גז ולברוח קדימה בקלות יתרה אבל כנראה שיש גם חששות כשנוהגים בשטח במפלצת של חצי מיליון ש"ח.
כשהגעתי היה שם איזה היילקס מסוקס מוגבה וממוגן. הנהג לא האמין שהגעתי עם טריוס (ועוד לא ממוגן!) מהדרך הזו.
סליחה על החפירה, לא מדברים פה הרבה על טריוס אז ניצלתי את ההזדמנות:)
ממש אשמח לשמוע על ההגבהה. מכיוון שזו האופציה החוקית היחידה, אשמח מאוד לחוות דעת. 3 ס"מ נשמע לי מעט מאוד בשביל המחיר.
יחד עם זאת, זו עדיין הגבהה ואם ללא קשר לגובה גם התנהגות הרכב משתפרת אז אולי זה שווה.
תוכל להרחיב?
ההגבהה לא השפיעה על התנהגות הרכב, הבולמים כן
מכיוון שאני הטריוס היחידי שנוהג ביחד עם חברים שמוגבהים מעט יותר, קשה לי להגיד מה הפער וכמה הוא משמעותי
הכל עניין של שימוש ברכב ולאיזה מטרות, עבודות מעצ למעבר מכשולים זה עניין שבשגרה כמעט בכל טיול
לנהוג בשטח שהוא לא שבילי קק״ל עם הטריוס ללא מיגון זה קצת לשחק באש, הרכב נמוך וללא יכולת זחילה, קיפוצים ומכות במיגון זה עניין שבשגרה
+1
חיכיתי בסבלנות שמישהו יגיד שהמלך עירום ויחזיר אתכם לפרופורציות כדי לא להיות הראשון שמצית ויכוחים.
כי הטריוס באמת חמוד ויואב קווה העלה אותו במעלה יאיר, ויש כאלה שמשחקים איתו בכל מיני מקומות, ופות"ש מפגין בסרטון יכולות נהיגה יפות שמחפות לא במעט על מגבלות הרכב, ודייהטסו = טויוטה והכל טוב ויפה אבל....
זה לא באמת רכב שטח. ונכון שרובם לא עברו חיים קשים מדי אבל הוא כבר בן 15-13.... אז גם האמינות המפורסמת עלולה להתגלות לא בדיוק כמו מה שעשיתם ממנה וכדאי להתייחס אליה בעירבון מאוד מוגבל. גנים של טויוטה... ראו הוזהרתם.
אתה מעלה שאלה קשה - מה הוא באמת רכב שטח?
רק רכב עם הילוך כח?
או רק עם שתי סרנים חיים והילוך כח?
או רק שלדת סולם?
יכול להיות שמבחינת עבירות ההתאמה לנסיעה היא שונה, מעלה שהוא בינוני לרכב אחד תהיה קשה מאוד לרכב אחר.
אבל אני מאמין גדול שהשימוש שאתה עושה ברכב קובע את סוג הרכב, והטריוס משמש אותי לנהיגה בשטח.
אמנם טריוס דורש התאמה ספציפית מבחינת נהיגה ומבחינת המרכב על מנת לעבור מכשולים, אך מטיול לטיול אני נותן ברכב יותר ויותר אמון
בטיול האחרון עברתי ביום הראשון את מעלה ציחור (לא מהמעקף), מעלה צניפים מעלה דלעת וביום השני - מעלה רמון, עם הטריוס וללא נזקים.
האם זה נכון לכל טריוס? לא בהכרח - אבל אני חוזר לטענה המקורית שלי, לא מספיק בדקו את הגבולות של הרכב בשטח בשביל להצהיר שהוא לא רכב שטח.
זה חד משמעית לא ניתן להשוואה לג׳ימני, ההשוואה הנכונה יותר תהיה דאסטר או פורסטר אך המטרה היא לא השוואה
המטרה היא מה ניתן לעשות עם הרכב הזה במטרה שיהיה מידע לבעלי הרכבים הקיימים או מתלבטים
יש תמונות, מקבל הודעות שגיאה שהעלאה נכשלה, אבדוק למה ואנסה בהמשך להעלות
נתקלתי בבעיה הזו גם, ארז המנהל עזר לי, יש שתי אופציות:
האחת היא לשלוח את התמונה בווצאפ (לקבוצה של עצמך נגיד) ולהעלות את הקובץ מהווצאפ (שדוחס את התמונה). - זו הדרך שעבדה לי
האופציה השניה היא להעלות דרך האפליקציה tapatalk או משהו בסנגון, לא יצא לי לנסות.
אשמח לתמונות, יש לי חבר דל תקציב שמעוניין להצטרף לטיולים שלי ואני מנסה לעזור לו למצוא משהו. אולי אם אראה לו את השרשור הנ"ל הוא יידלק על הטריוס.
הטיפים שקיבלת למעלה מצויינים ועימם תצליח להעלות התמונות.
תוכל לחפש גם "מדריך גיפולוג להעלאת תמונות"
אם עדיין מתקשה - אשמח לסייע ולהעלות עבורך, שלח הודעה פרטית אם יהיה רלוונטי
נשלח מהנייד
אתה מעלה שאלה קשה - מה הוא באמת רכב שטח?
רק רכב עם הילוך כח?
או רק עם שתי סרנים חיים והילוך כח?
או רק שלדת סולם?
לגפ״ס וטטרא אין תחום העברה נמוך, ולהאמר אין סרנים חיים.. מה זה אומר?
מצד שני, הם כן בנויים לשטח בהגדרה.
טריוס קצת פחות.
וכן, יש לי נסיון אינטנסיבי של 10 ימים רצופים בשטח עם טריוס. נהנתי.
לא הייתי קונה כרכב שטח, אבל מבין למה הוא רכב עם מקדם הנאה בשטח.
זה לא מוריד ממפלס ההנאה של אנדרדוג, וכל עוד זה מספיק למה שאתה רוצה, אז זה מספיק..
אנחנו לא בעניין של הגדרות. יותר בעניין של ליהנות מהתחביב... מהרכב... ומהטיול.
אסף.
ויש שנהנים מגרוטאות בשטח ויש מאופניים לכולם יש מקום
... כשהגעתי היה שם איזה היילקס מסוקס מוגבה וממוגן. הנהג לא האמין שהגעתי עם טריוס (ועוד לא ממוגן!) מהדרך הזו.
זה מזכיר לי שפעם היתה לי BX ונסעתי מצוק תמרור לתצפית מעל מעלה יאיר. בדרך היה חריץ שהצדיק הגבהה של הרכב. בזמן שהיינו שם, הגיע סיקס שסיפר שקיבל מכה במדרגה מאחור כשעבר בחריץ. וא שאל מהיכן עלינו ואמרתי לו שממעלה יאיר...
נתקלתי בבעיה הזו גם, ארז המנהל עזר לי, יש שתי אופציות:
האחת היא לשלוח את התמונה בווצאפ (לקבוצה של עצמך נגיד) ולהעלות את הקובץ מהווצאפ (שדוחס את התמונה). - זו הדרך שעבדה לי
האופציה השניה היא להעלות דרך האפליקציה tapatalk או משהו בסנגון, לא יצא לי לנסות.
אשמח לתמונות, יש לי חבר דל תקציב שמעוניין להצטרף לטיולים שלי ואני מנסה לעזור לו למצוא משהו. אולי אם אראה לו את השרשור הנ"ל הוא יידלק על הטריוס.
תודה! נראה שעובד!
מעלה רמון:
133341133336
מורד חצרה:
133337
מעלה צניפים:
133338133339133340
עוד סרטון בהמשך
GodsFather
05-04-21, 00:21
תמונות נהדרות
קצת כואב באיזור ספי הדלתות או שנדמה לי?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תמונות נהדרות
קצת כואב באיזור ספי הדלתות או שנדמה לי?
לא נדמה לך, חטפתי שם איזה 2 מכות יפות, אחת בחורשן ואחת בגעתון או נקרות
אני כבר שוכח מהקוסמטיקה :rolleyes:
התמונות המלא מוסיפות צבע לשרשור (תרתי משמע)...
אולי אעתיק חלק מהן לדירוג המעלות של ג'יפולוג...
נשלח מהנייד
+1
לא חייבים רכב שטח קשוח כדי לטייל.
אני דווקא חושב שהחוכמה זה למצוא את הדבר הנכון בתקציב הנכון ולטייל קרוב למגבלות שלו.
במיוחד בשלבים בחיים שהשאלה היא לא אם לקנות לנדקורזר או טיריוס ( אי פעם מישהו שאל את עצמו את השאלה הזו?) אלא האם לקנות טיריוס או לא לטייל בכלל.
אז כן טיריוס זה אחלה רכב טיולים, וגם פורסטר ועוד מלא דגמים, הם לא רכבי שטח קשוחים, הם לא עוברים הכל ולא יגיעו לכל מקום, אבל העיקר זה לטייל.
בנקודה האישית שלי, מאז שקניתי רכב שטח קשוח אני מטייל הרבה פחות ובטח שהמשפחה שלי מטיילת פחות, משלל סיבות, אבל זה מבחן התוצאה.
זה שרשור שעוד יתחרה עם השרשורפלצת של גיא והדאסטר...
נשלח מהנייד
אז זה היית אתה עם הטריוס ברמון ברביעי שעבר?
הופתעתי לראות שם טריוס, כל הכבוד!
(עם הצ'ירוקי האפור שנתתם לו לעקוף אתכם)
אני דווקא חושב שהחוכמה זה למצוא את הדבר הנכון בתקציב הנכון ולטייל קרוב למגבלות שלו.
לא תמיד זה חוכמה, וזה לא נכון לכל אחד.
לדעתי אם בוחרים בגישה הזו אז רק בקבוצה שיכולה לתת גיבוי, כי בשטח תמיד יש הפתעות ואם אתה קרוב למגבלות זה יכול להיות בעייתי.
אני מטייל הרבה לבד, ואני מרשה את זה לעצמי כי אני יודע שאני נוהג ברכב עם המון עודף יכולת יחסית למסלול המתוכנן.
צודק, הכוונה שלי היא קרוב אבל בטוח, כמובן שבכל רכב המגבלות תלויות לא רק ברכב והנהג אלא גם ברכבים מסביב.
כשאין לך גיבוי אתה צריך להסתכן פחות.
נשלח מהנייד
בשמחה!
(עם הצ'ירוקי האפור שנתתם לו לעקוף אתכם)
תודה! היה ממש נחמד המעלה, שמע הxj שלך אחד המרשימים, יש עליו שרשור?
לא תמיד זה חוכמה, וזה לא נכון לכל אחד.
לדעתי אם בוחרים בגישה הזו אז רק בקבוצה שיכולה לתת גיבוי, כי בשטח תמיד יש הפתעות ואם אתה קרוב למגבלות זה יכול להיות בעייתי.
אני מטייל הרבה לבד, ואני מרשה את זה לעצמי כי אני יודע שאני נוהג ברכב עם המון עודף יכולת יחסית למסלול המתוכנן.
מאוד נכון וזה דגש חשוב לכל מי שקורא!
לבד עם הטריוס אני מגביל את עצמי לשבילי קק"ל אולי מעט יותר
אני תמיד מטייל עם חברים, ציוד חילוץ וטכני (סט בוקסות מברגה וכו')
בקרוב גם מתקין כננת, לרוב יש איתי ג'ימני ול"ק קצר מדוגמים לשטח
בנוסף ניגש לעשות עכשיו את הסדנה אצל גיתאי כדי להבין את הרכב יותר ולדעת לתפעל תקלות
ובפינה של הראש עדיין מודע לכך שהרכב עם פוטנציאל גבוה יותר לשבר וקיים סיכוי שטיול יכול להסתיים בחילוץ מהשטח בגלל כשל.
לרוב זה טיול של חברה צעירים בלי ילדים, לוקחים סיכונים במודע ומשתדלים להיות מחושבים, זה בטוח לא בחירה שמתאימה לכל אחד.
אנחנו בינתיים חווים הצלחות, מבטיח לעדכן גם שיהיה כישלון לעבור.
נשלח מהנייד
הוספתי - בשרשור דירוג מעלה רמון (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/117100) וגם בשרשור דירוג מעלה צניפים (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/117111). הזדמנות להזכיר / לבקש להוסיף את קולכם לדירוג שלנו (מהמחשב).
מוטי טויוטה
05-04-21, 22:20
(עם הצ'ירוקי האפור שנתתם לו לעקוף אתכם)טיילת שישי האחרון בשדה בוקר?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
בשמחה!
תודה! היה ממש נחמד המעלה, שמע הxj שלך אחד המרשימים, יש עליו שרשור?
מאוד נכון וזה דגש חשוב לכל מי שקורא!
לבד עם הטריוס אני מגביל את עצמי לשבילי קק"ל אולי מעט יותר
אני תמיד מטייל עם חברים, ציוד חילוץ וטכני (סט בוקסות מברגה וכו')
בקרוב גם מתקין כננת, לרוב יש איתי ג'ימני ול"ק קצר מדוגמים לשטח
בנוסף ניגש לעשות עכשיו את הסדנה אצל גיתאי כדי להבין את הרכב יותר ולדעת לתפעל תקלות
ובפינה של הראש עדיין מודע לכך שהרכב עם פוטנציאל גבוה יותר לשבר וקיים סיכוי שטיול יכול להסתיים בחילוץ מהשטח בגלל כשל.
לרוב זה טיול של חברה צעירים בלי ילדים, לוקחים סיכונים במודע ומשתדלים להיות מחושבים, זה בטוח לא בחירה שמתאימה לכל אחד.
אנחנו בינתיים חווים הצלחות, מבטיח לעדכן גם שיהיה כישלון לעבור.
אני לא מאמין שבנהיגה שקולה ועדינה תשבור משהו מכני, כי זה רכב קל עם מנוע לא מספיק חזק כדי לפתל ולסחוט מכלולים, אבל לנוכח המכשולים/מאמצים שהאוטו שלך חווה, כן תגמור גיר די מהר. כי אין הילוך כוח ובסופו של דבר אתה מטגן את הגיר האוטומטי שלך. מומלץ להוסיף קולר נפרד לגיר, לא יקר ויחסוך לך הרבה כסף ועוגמות נפש בהמשך.
עוד שים לב לטמפרטורת המנוע - מנועי האלומיניום של דייהטסו ידועים ברגישותם לנוזלי קירור לא איכותיים ובנטייתם להתחמם מהר ובבת אחת. תהיה רגיש ועירני מאוד לזה, במיוחד בטיולים בקיץ, כשגם המזגן מצטרף לחגיגה..... גיר אוטומטי שמתחמם יגרור איתו גם התחממות מנוע - ומנוע שרתח הולך לזבל.
אני לא מאמין שבנהיגה שקולה ועדינה תשבור משהו מכני, כי זה רכב קל עם מנוע לא מספיק חזק כדי לפתל ולסחוט מכלולים, אבל לנוכח המכשולים/מאמצים שהאוטו שלך חווה, כן תגמור גיר די מהר. כי אין הילוך כוח ובסופו של דבר אתה מטגן את הגיר האוטומטי שלך. מומלץ להוסיף קולר נפרד לגיר, לא יקר ויחסוך לך הרבה כסף ועוגמות נפש בהמשך.
עוד שים לב לטמפרטורת המנוע - מנועי האלומיניום של דייהטסו ידועים ברגישותם לנוזלי קירור לא איכותיים ובנטייתם להתחמם מהר ובבת אחת. תהיה רגיש ועירני מאוד לזה, במיוחד בטיולים בקיץ, כשגם המזגן מצטרף לחגיגה..... גיר אוטומטי שמתחמם יגרור איתו גם התחממות מנוע - ומנוע שרתח הולך לזבל.
נכון לחלוטין וחשוב לציון, תודה דרור!
כבר יושב אצלי בבית חיישן לחום מנוע שהזמנתי ועוד לא הוספתי (לא בטוח איפה) ומתכנן להזמין קולר גיר יש המון מקום לקולר גיר אני בהתלבטות האם לחבר את הקולר גיר בנפרד או בטור, ראיתי את הדיון פה בפורום בנושא ועוד לא הגעתי להחלטה.
בקיץ כל עוד לא יהיה קולר ומד חום מנוע לא מתכנן טיולים רציניים
לגבי חיישן ותצוגת חום מנוע - שים כזה שיש לו התראה קולית, כך לא תצטרך למסוע כל הזמן עם העיניים על שעון החום ...
נכון לחלוטין וחשוב לציון, תודה דרור!
כבר יושב אצלי בבית חיישן לחום מנוע שהזמנתי ועוד לא הוספתי (לא בטוח איפה) ומתכנן להזמין קולר גיר יש המון מקום לקולר גיר אני בהתלבטות האם לחבר את הקולר גיר בנפרד או בטור, ראיתי את הדיון פה בפורום בנושא ועוד לא הגעתי להחלטה.
בקיץ כל עוד לא יהיה קולר ומד חום מנוע לא מתכנן טיולים רציניים
המלצה שלי,
בנפרד, רק אם אתה קונה קולר גדול.
כמה גדול ? כמה שנכנס.
רענן
נו שחף, איך עבר היום? ואיך הנעילה?
אחרי שנפגשנו כמעט עשיתי פניית פרסה כדי לראות את הטריוס עם הנעילה בעליה...
אסף.
לא הבנתי... טריוס עלה והיילקס ירד?!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כך יצא....
אסף.
הטריוס הצליח. ההילקס שיפר לאחור.
נשלח מהנייד
עדכונים!
133531
לאחר ביקור בתחילת השבוע הקודם אצל פרוג׳יפ הפגוש קוצץ מעט והותקנה כננת warn axon 55-s
כננת 5500 ליברה, כבל סינטטי, ביקורות טובות, חברה אמינה ומחשבה לעתיד שהכננת תשמש אותי לרכבים הבאים.
דבר נוסף שחיפשתי לא מעט הוא נעילה אחורית, אני מאמין השילוב של נעילה מרכזית קיימת ביחד עם נעילה אחורית יכול לשפר את העבירות של הטריוס במידה רבה, ראיתי כבר סרטונים על נעילה ממועדון הטריוס היווני והמלזי אך לא הצלחתי להגיע ליצרן שמוכר אותם באופן סדרתי ואני לא יודע האם היה החלפה מלאה של הסרן האחורי.
לאחר מאמצים וחיפושים רבים בגוגל וממש על סף התייאשות הגעתי לפורום של מועדון הטריוס ברוסיה, התחלתי לחפש ולקרוא עם גוגל טרנסלייט והגעתי לדיון (http://m.terios2.ru/forums/index.php?showtopic=12221&pid=263748&st=120&#entry263748)שהם מיוזמתם שלחו דיפרנציאל ליצרן רוסי של נעילות אוטומוטיות Differential Automatic Krasikov (https://dak4x4.com/) (או בקיצור DAK) והוא ייצר בשבילם נעילה אחורית לטריוס ולמכור אותה באופן מסחרי (https://dak4x4.com/catalog?category=98), האתר עצמו גם דרש גוגל טרנסלייט.
לאחר קצת מחקר עצמאי על הנעילה יצרתי איתם קשר במייל והזמנתי את הנעילה האחורית שהגיע והותקנה שבוע שעבר גם! (מאמין שאופן עבודת הנעילה דורש דיון נפרד) (+- 1200ש״ח, כולל משלוח ומסים, התקנה 2000 ש״ח)
133532
בסופ״ש האחרון עשינו טיול נחמד של יומיים בגולן (http://off-road.io/track/6360209220435968) שכלל את מעלה סוסיתא (העלייה לבני יהודה העתיקה), מעלה סמך ירידה לנחל כנף משושים והסתיים בשביל המוסכים הדרומי
כבר בתחילת המעלה של סמך פגשתי את אסף (הייתי כל כך המום מזה שזיהית אותי ויצאת להגיד שלום ששכחתי לשאול לשמך אבל זה מה שניחשתי לפי ההיילקס)
המעלה עבר בקלילות מפתיעה, לצערי לא נראה לי יש צילומים, בזמן שפינינו דרך לאסף לעבור הל״ק והג׳ימיני מלפניי רצו קדימה ואז עזרו לכוון טאראקן בירידה, אחרי שאסף עבר התקדמתי מהר מדי בשביל שהג׳ימני מאחוריי יצלם ואני פשוט חיכיתי לקטע הקשה שאני יעצר בו ואצטרך מכווין כדי לעבור - אבל הוא לא הגיע.
פעם ראשונה שלא הייתי הגורם המעכב בטיול, עברתי את כל הטיול ללא הכוונה ומעט מכות במיגון. (שדורש יישור אחרי מעלה רמון והטיול האחרון)
חייב לציין ששביל המוסכים הדרומי אכזב אותי מבחינת הציפייה שלי לעבירות בינונית-קשה, הוא היה לטעמי קל-בינוני, רכב לא מוגבה יסבול שם בכמה קטעים, אך לא היה אתגר טכני משמעותי בנסיעה וסיימנו אותו מהר מאוד.
תמונות וסרטונים בהמשך! (מחכה שישלחו לי)
מניח שהכל רץ מהר כל כך גם כי אין הילןך נמול אמיתי... אבל שאפו!
בעיקר מראה לדעתי על היכולת שלך כנהג... ופחות של המכונה.
הייתי שמח אם היית מפרט קצת על הכננת,
מחיר? מחיר התקנה? האם זה כלל אישור ברישיון? את המגש היה להם מוכן או פיברקו פתרון ייעודי לטריוס?
אני מתעניין על אותה כננת בדיוק לסמו שלי.
מניח שהכל רץ מהר כל כך גם כי אין הילןך נמול אמיתי... אבל שאפו!
בעיקר מראה לדעתי על היכולת שלך כנהג... ופחות של המכונה.
הייתי שמח אם היית מפרט קצת על הכננת,
מחיר? מחיר התקנה? האם זה כלל אישור ברישיון? את המגש היה להם מוכן או פיברקו פתרון ייעודי לטריוס?
אני מתעניין על אותה כננת בדיוק לסמו שלי.
הכננת עלתה 5000 ש״ח, פיברקו פיתרון קאסטום לטריוס + התקנה + אישור ברישיון - 2000 ש״ח (לא כולל)
ניסיתי לצלם את העבודה, מקווה שעוזר!
133534133535133536
דווקא אופן הפעולה של הנעילה הזו ממש מעניין. במבט ראשון זה נראה כמו מוגבל החלקה כלשהו.
ועדיין זה לא פותר את עניין היעדר הילוך הכוח. אתה נע מהר מכפי שהיית רוצה וגם הגיר שלך סובל קשות - והוא המועמד העיקרי לכשל, במיוחד כשמזג האוויר יילך ויתחמם. והקרנת החום מהקרקע תהפוך לעניין קריטי לגירים אוטומטיים.
להבדיל, טריוסים ידניים יתקשו מאוד בסיטואציות הללו כי ידוממו מנוע על כל בולדר וכדי למנוע את זה יצריכו מהנהג להחליק את הקלאץ' בתדירות גבוהה - מה שיביא לשריפת והחלפת מצמדים על ימין ועל שמאל...
ציר המוסכים אינו מאתגר דווקא מבחינת עבירות (כשאין בוץ).
הקושי שם נובע מהטילטולים לרכב ולנוסעיו ומהחבטות בגחון מכל מיני בולדרים בולטים (לכלי רכב נמוכים).
דווקא אופן הפעולה של הנעילה הזו ממש מעניין. במבט ראשון זה נראה כמו מוגבל החלקה כלשהו.
ועדיין זה לא פותר את עניין היעדר הילוך הכוח. אתה נע מהר מכפי שהיית רוצה וגם הגיר שלך סובל קשות - והוא המועמד העיקרי לכשל, במיוחד כשמזג האוויר יילך ויתחמם. והקרנת החום מהקרקע תהפוך לעניין קריטי לגירים אוטומטיים.
להבדיל, טריוסים ידניים יתקשו מאוד בסיטואציות הללו כי ידוממו מנוע על כל בולדר וכדי למנוע את זה יצריכו מהנהג להחליק את הקלאץ' בתדירות גבוהה - מה שיביא לשריפת והחלפת מצמדים על ימין ועל שמאל...
ציר המוסכים אינו מאתגר דווקא מבחינת עבירות (כשאין בוץ).
הקושי שם נובע מהטילטולים לרכב ולנוסעיו ומהחבטות בגחון מכל מיני בולדרים בולטים (לכלי רכב נמוכים).
כרגע לקיץ מתוכננת הפסקת טיולי שטח לטובת קמפינג בנקודות מים, מקווה שבסתיו יהיה כבר קולר גיר כדי למנוע את הנזק הפוטנציאלי הזה.
(מתוכנן איזה פרויקטון diy חשמלי מקווה לעדכן בהמשך בפורום הרלוונטי, בקיץ מתוכנן רק אבטיפוס)
וזה מביא אותי לעוד נקודה - בעלייה לבני יהודה קרה משהו מוזר, אני לוחץ גז עד הסוף והאוטו נוסע בקושי על 5 קמ״ש חשבתי שמשהו תקול באוטו עד שכיביתי את המזגן ואז הכל רגיל
עוד חיסרון של הטריוס: אי אפשר לטייל בטריוס עם מזגן בחום מעבר לשבילי עפר, האוטו פשוט לא סוחב.
״אתה נע מהר מכפי שהיית רוצה״ - נכון, בעקבות זה יותר עבודת בלמים, יותר החלפת רפידות...
וזה מביא אותי לעוד נקודה - בעלייה לבני יהודה קרה משהו מוזר, אני לוחץ גז עד הסוף והאוטו נוסע בקושי על 5 קמ״ש חשבתי שמשהו תקול באוטו עד שכיביתי את המזגן ואז הכל רגיל
יש לך נורית התראת חום גיר ?
בכל מקרה, כדאי לך מאד לבדוק את השמן גיר (צבע וריח)
כי מה שאתה מתאר גם קורה כששמן הגיר רותח.
רענן
בתור אנדרדוג ידוע ..
לי זה נראה כמו לאנוס את האנדרדוג ;)
שמח שאתה נהנה. קולר שמן גיר וונטה גדולה ... דבר ראשון.
זקנה בת 100 נכנסה לתחנת משטרה וביקשה להגיש תלונה על אונס.
"מי אנס אותך גברת?... ומתי זה היה?"
"...אההה, באו קוזאקים. לפני 85 שנה"
"ולמה חיכית עד עכשיו?..."
"סתם נעים להיזכר...."
אולי גם האנדרדוג נהנה?............:rolleyes:
יש לך נורית התראת חום גיר ?
בכל מקרה, כדאי לך מאד לבדוק את השמן גיר (צבע וריח)
כי מה שאתה מתאר גם קורה כששמן הגיר רותח.
רענן
אין, יש רק נורה אדומה של "מנוע חם מדי עצור הכל עכשיו או שהוא מת", קודם אתקין את המד חום מנוע של דיקסל שיושב לי פה על השולחן, ובהמשך עם הקולר גיר אוסיף חיישן לחום גיר
בינתיים כל סוף טיול אני בודק את צבע הנוזל (עשיתי לי נוהל יום שאחרי)
ריח? אמור להיות לו ריח? בדקתי עכשיו אחרי שאמרת ולא שמתי לב שיש ריח כלשהו בכלל
ספציפית למקרה הזה, זה היה עוד ב9 בבוקר לפני שנהיה ממש חם ממש ברבע שעה הראשונה של הנסיעה בעלייה לא טכנית רק קצת תלולה וכיבוי המזגן נתן הבדל מיידי
אין, יש רק נורה אדומה של "מנוע חם מדי עצור הכל עכשיו או שהוא מת", קודם אתקין את המד חום מנוע של דיקסל שיושב לי פה על השולחן, ובהמשך עם הקולר גיר אוסיף חיישן לחום גיר
בינתיים כל סוף טיול אני בודק את צבע הנוזל (עשיתי לי נוהל יום שאחרי)
ריח? אמור להיות לו ריח? בדקתי עכשיו אחרי שאמרת ולא שמתי לב שיש ריח כלשהו בכלל
בטוח שאתה מריח את המדיד שמן גיר ?
מה צבע השמן ?
עדיף לבדוק לאחר הנסיעה המאומצת שהמנוע עוד פועל ולא יום אחרי.
ספציפית למקרה הזה, זה היה עוד ב9 בבוקר לפני שנהיה ממש חם ממש ברבע שעה הראשונה של הנסיעה בעלייה לא טכנית רק קצת תלולה וכיבוי המזגן נתן הבדל מיידי
גם בחורף בקור ניתן "לטגן" את שמן הגיר.
רענן
אני לוחץ גז עד הסוף והאוטו נוסע בקושי על 5 קמ״ש.
לארוחת צהרים טיגנת גיר...קוראים לזה לעשות מו. אתה לוחץ גאז והמנוע עושה מווווו
ההשקעה בנעילה והכננת זה מדליק לאללה ובהחלט לוקח אותך למקום אחר מבחינת יכולת. אבל כפי שנכתב כאן, אין ספק שהגיר יסבול. היתי מתקין מהר מצנן עם וונטה ובכל מקרה נזהר מאוד
בתור אנדרדוג ידוע ..
לי זה נראה כמו לאנוס את האנדרדוג ;)
שמח שאתה נהנה. קולר שמן גיר וונטה גדולה ... דבר ראשון.
אבל זה בהסכמה 😁
אני עכשיו מתחיל לקרוא את הספר שלך, עכשיו הבנתי מה זה באמת "שרשורפלצת"
בטוח שאתה מריח את המדיד שמן גיר ?
מה צבע השמן ?
עדיף לבדוק לאחר הנסיעה המאומצת שהמנוע עוד פועל ולא יום אחרי.
גם בחורף בקור ניתן "לטגן" את שמן הגיר.
רענן
בטוח שזה המדיד, הנוזל גיר בצבע סגול בהיר
אשמח לדעת אם אני טועה,
מה שהבנתי על טיגון גיר שזה שילוב של תנאים×מאמץ×זמן
לארוחת צהרים טיגנת גיר...קוראים לזה לעשות מו. אתה לוחץ גאז והמנוע עושה מווווו
ההשקעה בנעילה והכננת זה מדליק לאללה ובהחלט לוקח אותך למקום אחר מבחינת יכולת. אבל כפי שנכתב כאן, אין ספק שהגיר יסבול. היתי מתקין מהר מצנן עם וונטה ובכל מקרה נזהר מאוד
מסכם את כל מה שאמרו,
אשקיע בקולר גיר רציני, מזל שיש מלא מקום מול הרדיאטור
ד"א, אני לא יודע אם זה נתון רלוונטי, לחצתי על גז עד הסוף והסל"ד נשאר נמוך (גם זה עד שכובה המזגן)
https://izh-techno.ru/categories/blokka/
אולי גם פה יש נעילות.
יש לסובארו .. ולפרוזה. לא חיפשתי יותר.
בטוח שזה המדיד, הנוזל גיר בצבע סגול בהיר
אממ, סגול ?
חידשת לי . לא ראיתי נוזל גיר בצבע סגול.
נוזל קירור ראיתי סגול / כחול.
אתה יכול להוציא מספר הרכב את סוג / שם נוזל הגיר ?
אממ, סגול ?
הצבע תלוי יצרן.
נתקלתי בסגול/כחול סינטטי מלא.
הריח המסריח של שמן גיר נשאר זהה.
אולי גם פה יש נעילות.
לא מצאתי שם, אני כבר בעמוד 20 בספר שלך, מבין עכשיו איזה הכנה עשית בשבילי ומבין עכשיו למה אונס
אולי אני מוצא את האופציה האוטומטית לרכב פנאי שטח?
המון דברים שאתה מתאר על הדאסטר מסתדרים לי ממש
מעניין מתי יתפרצו לחוייה שלי אנשי הJ ;)
הזכרת לי בדיון אצלך שלפני מעלה רמון אני ניתקתי את המוט מייצב בשביל לקבל פתיחה הרבה יותר גדולה (מיועד לכל מי שקורא)
אממ, סגול ?
יודע בע״פ - דקסרון 3
אוודא שוב בסוף היום שזה סגול או שמתחיל לי עיוורון צבעים קל
בכל אופן הלכתי למכון גירים לפני כמה שבועות במטרה לעשות טיפול לגיר ולהחליף שמן,
הסתכל על המדיד, הראה לי את הצבע אמר שהכל בסדר ושלח אותי לדרכי אמר לי לשמור את הכסף ואחזור בהמשך עם קולר גיר אם אני רוצה לשמור על הגיר.
מאז אני פשוט מנסה לשים לב שזה אותו צבע ושהוא לא מתכהה
יודע בע״פ - דקסרון 3
גם חוש הריח שווה בדיקה ... :rolleyes:
בתקופה זו זה יכול להבריח חברים
אולי גם פה יש נעילות.
לא מצאתי שם, אני כבר בעמוד 20 בספר שלך, מבין עכשיו איזה הכנה עשית בשבילי ומבין עכשיו למה אונס
אולי אני מוצא את האופציה האוטומטית לרכב פנאי שטח?
המון דברים שאתה מתאר על הדאסטר מסתדרים לי ממש
הזכרת לי בדיון אצלך שלפני מעלה רמון אני ניתקתי את המוט מייצב בשביל לקבל פתיחה הרבה יותר גדולה (מיועד לכל מי שקורא)
אממ, סגול ?
יודע בע״פ - דקסרון 3
בכל אופן הלכתי למכון גירים לפני כמה שבועות במטרה לעשות טיפול לגיר ולהחליף שמן,
הסתכל על המדיד, הראה לי את הצבע אמר שהכל בסדר ושלח אותי לדרכי אמר לי לשמור את הכסף ואחזור בהמשך עם קולר גיר אם אני רוצה לשמור על הגיר.
מאז אני פשוט מנסה לשים לב שזה אותו צבע ושהוא לא מתכהה
דקסרון הוא אדום בדרך כלל. הוא הופך לורוד - מילקשייק תות - אחרי שהוא מתערבב עם נוזל קירור. וזה סימן רע.
אלא אם כן מדובר בנוזל באמת סגול מראש.
אסף.
יודע בע״פ - דקסרון 3
אגב,
אתה יכול לבחון אם יש בעיית זיהוי צבעים
במידה והנוזל במיכל הגה הכוח גם סגול ...
אולי אתה פשוט עוד לא מאיים על ההגמוניה מספיק ..
אגב,
אתה יכול לבחון אם יש בעיית זיהוי צבעים
במידה והנוזל במיכל הגה הכוח גם סגול ...
לא בהכרח.
רכב ותיק, איך תדע שלא מילאו בזמנים שונים נוזלים של יצרנים שונים?
אולי אתה פשוט עוד לא מאיים על ההגמוניה מספיק ..
כנראה שכל מה שעבר עד עכשיו עוד לא עשה הדים, אבל בסדר זה באמת לא המטרה.
מאוד זהה למה שאתה כתבת על הדאסטר, אני מרכז את כל המידע שאני יכול על הטריוס למען הבאים שיבואו וישקלו להיכנס איתו לשטח, בדיקת גבולות, אפשרויות, תקלות וכל החוויה שלי עם הכלי, נראה מה מבחן הזמן יגיד, זה יהיה מעניין...
יש עוד מלא תוכניות בראש, כשיחזור להיות קריר ויהיה גם קולר גיר, חולם על תלת יומי של מרזבה-מצלעות-אברהם ולצלם את זה כמו שצריך
בינתיים כל מה שניסיתי הצלחתי, לא יודע למה לקשר את זה, לרכב לא היה קשיים חוץ ממעלה רמון ששם היה מקומות שהורגש כמה נדרש low ומה קורה שלוקחים תנופה לסלעים, יש כמה סרטונים שעוד אני צריך להעלות
והיה משיכה קלה באשמדאי בגלל טעות אנוש שלי, לא מכשול מיוחד פשוט הפך לספק בטיחותי ליד התהום והחלטנו לא להסתכן (בסה"כ ניסיתי לעבור הצלבות בעלייה עם אמברקס מורם)
כנראה שכל מה שעבר עד עכשיו עוד לא עשה הדים, אבל בסדר זה באמת לא המטרה.
מאוד זהה למה שאתה כתבת על הדאסטר, אני מרכז את כל המידע שאני יכול על הטריוס למען הבאים שיבואו וישקלו להיכנס איתו לשטח, בדיקת גבולות, אפשרויות, תקלות וכל החוויה שלי עם הכלי, נראה מה מבחן הזמן יגיד, זה יהיה מעניין...
יש עוד מלא תוכניות בראש, כשיחזור להיות קריר ויהיה גם קולר גיר, חולם על תלת יומי של מרזבה-מצלעות-אברהם ולצלם את זה כמו שצריך
בינתיים כל מה שניסיתי הצלחתי, לא יודע למה לקשר את זה, לרכב לא היה קשיים חוץ ממעלה רמון ששם היה מקומות שהורגש כמה נדרש low ומה קורה שלוקחים תנופה לסלעים, יש כמה סרטונים שעוד אני צריך להעלות
והיה משיכה קלה באשמדאי בגלל טעות אנוש שלי, לא מכשול מיוחד פשוט הפך לספק בטיחותי ליד התהום והחלטנו לא להסתכן (בסה"כ ניסיתי לעבור הצלבות בעלייה עם אמברקס מורם)
אני מבין שאתה פשוט סוגר עיניים, אומר לעצמך בלב (גם אם זה לא נכון) "זה ליסינג, זה ליסינג" ועובר הכל.
מרשים.
לא בהכרח.
רכב ותיק, איך תדע שלא מילאו בזמנים שונים נוזלים של יצרנים שונים?
דורון,
אל תשכח שמדובר בטיריוס (במחילה שחף) ולא איזה אסטון מרטין.
בכל מקרה לא מכיר דקסרון 3 בצבע סגול.
ואם בכל זאת קיים,
החלפה כזאת תעשה רק לאחר ריקון מלא של הנוזל שזה אומר שיפוץ גיר מלא.
אני מבין שאתה פשוט סוגר עיניים, אומר לעצמך בלב (גם אם זה לא נכון) "זה ליסינג, זה ליסינג" ועובר הכל.
מרשים.
הלוואי, למזלי יש לי חברים טובים שאוהבים אותי ואת הצעצוע שלי (וגם אני מתכנן להם מסלולים והם מבסוטים)
לא יכול להגיד שאני יוצא עם טריוס לשטח ואני בראש שקט, להפך.
אבל בגלל זה כננת, בגלל זה ל״ק משופצר שמצטרף, בגלל זה ציוד חילוץ, מברגה וכו׳
בכלל זה כל טיול עובר תכנון מקדים מצידי - צפייה בסרטונים מהמעלות, קריאה בפורום וצבירת כל מידע שיסייע לי.
לרוב (לא תמיד) הגעה למכשול/מעלה עם ירידה מהרכב תכנון מעבר בניה במידת הצורך והכוונה
אני חדש בתחום הנהיגת שטח, אני ניגש למה שאני עושה בחששנות וספק, הגבול לטיפשות ויהירות הוא מאוד דק , מנסה לעשות את המקסימום לא להגיע לזה.
אבל אוי תחושת ההצלחה היא מתוקה כל כך... במיוחד שאני באמת לא מצפה לה אני בסה״כ מנסה להיכשל בצורה הבטוחה ביותר במקומות שאחרים ניסו ולא ניסו עם הטריוס.
וכמובן להנות, חווית הטבע והנהיגה היא מספקת ומדבקת
בסופו של יום אני כבר עברתי את הציפיות שלי מהרכב, כל דבר כרגע הוא בונוס.
דורון,
אל תשכח שמדובר בטיריוס (במחילה שחף) ולא איזה אסטון מרטין.
בכל מקרה לא מכיר דקסרון 3 בצבע סגול.
ואם בכל זאת קיים,
החלפה כזאת תעשה רק לאחר ריקון מלא של הנוזל שזה אומר שיפוץ גיר מלא.
בקרוב יהיה תמונה.. שעתיים כזה ונראה מה הולך,
פירוק וניקוי גיר ומילוי שמן חזרה נחשב שיפוץ גיר מלא? :O
בכל אופן למיטב ידיעתי זה לא נעשה.
רדו מנושא הצבעים.זה כמו נוזלי קירור. כל אחד דוחף צבע משלו.
אצלי במשך שנים היה נוזל גיר סינטטי ירוק ולא אדום. בשלב מסוים המכונאי עבר לעבוד עם סינטטי אחר בצבע כחול. אני במילא לא סומך על זה (עיוור צבעים).
133583
- - - Updated - - -
133583
ואני מריח את הנייר יותר מאשר את השמן
חולם על תלת יומי של מרזבה-מצלעות-אברהם ולצלם את זה כמו שצריך
זה יהיה מעניין....
1. טוב ונכון מצדך. אם יש ספק אז אין ספק - עדיף להעזר בחבר במצב כזה ולא להיקלע לאירוע בטיחותי שניתן למנוע אותו.
2. הנדברקס (בלם יד)... אמברקס זה שיבוש
GodsFather
19-04-21, 18:40
133583
- - - Updated - - -
ואני מריח את הנייר יותר מאשר את השמןמזכיר פרסומות של תחתוני נשים...
133583
- - - Updated - - -
ואני מריח את הנייר יותר מאשר את השמן
תהיה רגוע, צבע אדום בהיר שנראה מצוין.
לגבי ראיית צבעים וחוש ריח, תחליט לבד.
רענן
תהיה רגוע, צבע אדום בהיר שנראה מצוין.
לגבי ראיית צבעים וחוש ריח, תחליט לבד.
רענן
כל עוד זה נראה מצוין, אני מבסוט.
לגבי הקולר גיר עם המאוורר, הפחד היחידי שלי הוא חשמל, אמנם זה משהו קטן אבל איך אני יודע מתי זה יותר מדי? (יש כבר מערכת סאונד, עכשיו גם הכננת)
ובהקשר אחר, אתמול העליתי צילומים מטיול פסח
ציחור-צניפים-דלעת-רמון
אעלה בפורום טיולים קובץ מסלול לנחלת הכלל בהמשך (צריך לתקן בו כמה דברים)
https://youtu.be/3COb5TUD3bY
הכננת עלתה 5000 ש״ח, פיברקו פיתרון קאסטום לטריוס + התקנה + אישור ברישיון - 2000 ש״ח (לא כולל)
ניסיתי לצלם את העבודה, מקווה שעוזר!
133534133535133536תודה רבה על השיתוף!
לא מעט... חייב לציין, 7000שח לכננת...
עדיף לדעתי קודם כל לשים 700שח על קולר גיר, לא יודע לאן תגיע אם הגיר יתפגר באמצע הדרך.
וחזרה לכננת,
יש לה חיווי לטמפ ועומס גבוה? השליטה עליה והחיווי מקובעים בדשבורד?
לגבי הקולר גיר עם המאוורר, הפחד היחידי שלי הוא חשמל, אמנם זה משהו קטן אבל איך אני יודע מתי זה יותר מדי? (יש כבר מערכת סאונד, עכשיו גם הכננת)
ובהקשר אחר, אתמול העליתי צילומים מטיול פסח
ציחור-צניפים-דלעת-רמון
אעלה בפורום טיולים קובץ מסלול לנחלת הכלל בהמשך (צריך לתקן בו כמה דברים)
https://youtu.be/3COb5TUD3bY
ההספק של הוונטה זניח ביחס לכננת ומערכת סאונד עם מגבר.
חבר וונטה דרך ממסר ופיוז ויהיה בסדר.
אגב,
סרט נחמד אך בטוח שיש לך נעילה אחורית ?
בהרבה קטעים נראה שאין נעילה מכסימום מוגבל החלקה.
רענן
תודה רבה על השיתוף!
לא מעט... חייב לציין, 7000שח לכננת...
עדיף לדעתי קודם כל לשים 700שח על קולר גיר, לא יודע לאן תגיע אם הגיר יתפגר באמצע הדרך.
וחזרה לכננת,
יש לה חיווי לטמפ ועומס גבוה? השליטה עליה והחיווי מקובעים בדשבורד?
את הקולר גיר אני רוצה להתקין בעצמי, מחכה לעשות את הסדנה של סוויץ' בראש כדי לקבל קצת ביטחון בהתעסקות עם הרכב (מתחיל ביום ראשון)
זה לא מקובע בדשבורד, יש שלט עם כבל שמתחבר ואפליקציה לשליטה
133593
ההספק של הוונטה זניח ביחס לכננת ומערכת סאונד עם מגבר.
חבר וונטה דרך ממסר ופיוז ויהיה בסדר.
אגב,
סרט נחמד אך בטוח שיש לך נעילה אחורית ?
בהרבה קטעים נראה שאין נעילה מכסימום מוגבל החלקה.
רענן
זה מפסח, עוד לפני הנעילה האחורית...
בינתיים עם האחורית טיילתי רק ברמת הגולן, סמך ושביל המוסכים
יהיה מעניין לעשות את אותו טיול עם האחורית
אין ספק שיש לך חברים טובים, הרבה סבלנות והרבה בניות לליווי במדרגות.... שמור עליהם....
שוב שאפו על הטיולים, הנחישות והשיתוף כאן.
טיפ קטן לצלמים - וידאו לצלם "לרוחב" (landscape) - תחשבו טלוויזיה....
נשלח מהנייד
אין ספק שיש לך חברים טובים, הרבה סבלנות והרבה בניות לליווי במדרגות.... שמור עליהם....
שוב שאפו על הטיולים, הנחישות והשיתוף כאן.
טיפ קטן לצלמים - וידאו לצלם "לרוחב" (landscape) - תחשבו טלוויזיה....
נשלח מהנייד +1
אין ספק שיש כאן הוכחה ניצחת שגם טריוס יכול.
מצד שני הסרטון גם מראה שצריך להיות בגיל הנכון וצריך להיות עם חברים טובים, סבלניים ושבאותו ראש כמוך.
כנראה שהשילוב הזה לא יתאים לכל חבורת מטיילים ואנשים שמתלבטים באיזה רכב שטח לבחור צריכים להיות מודעים לזה כשקוראים שרשור זה.
יודע בע״פ - דקסרון 3
אוודא שוב בסוף היום שזה סגול
זה הלילך או היסמין?
זה הלילך או היסמין?מג'נטה
נשלח מהנייד
שמע...
טוב שהעלית את הסרטון.
זה עושה סדר.
מצד אחד, שאפו גדול על התעוזה, על הנהיגה, על העבודה הפיזית של החברים....
כן רכב שטח, לא רכב שטח.... מי אמר שבשביל לטייל בשטח צריך רכב שטח?..... הילוך כוח?.... נעילה?..... צמיגי 37'?..... עובדה!
יש נהג טוב, יש חברים נמרצים, יש ג'ימני ולנדקרוזר לגיבוי. נשאר רק להינות.
מצד שני...אחינו, לא נעים, אבל זה אונס.
עכשיו אין לי צל של ספק שהקביעה "טריוס אינו רכב שטח" עדיין בתוקף.
זה לא "לאתגר את האנדרדוג"... זה "לזמבר את האנדרדוג" ובגדול....
הבדיחה הגסה הרלוונטית לעניינינו עוסקת באישה שבוקר בהיר אחד נעלמה מהבית.
בעלה יצא מדעתו מדאגה. חיפש אותה ללא הפסקה, עירב משטרה, לא הצליח לעצום עין.
פתאום, אחרי יומיים, היא חוזרת הביתה בבוקר. כולה סימנים כחולים, פרועת שיער וקרועת בגדים, היא מספרת לבעלה:
"לא תאמין מה קרה לי. תפסו אותי חבורה של סודנים ענקיים, כל אחד סוחב במכנסיים קנה של תומ"ת, גררו אותי למרתף חשוך ושם אנסו אותי ללא הפסקה במשך ארבעה ימים!..."
בעלה מסתכל עליה ואומר "משהו לא מסתדר לי בסיפור שלך.... איך ארבעה ימים?.... את נעלמת רק ליומיים!...."
עונה לו "ארבעה ימים יקירי. אני הולכת למרתף גם היום וגם מחר".......
וזה הסיפור כאן. אונס? כן, אבל זה רק אוטו ישן והעיקר שאתם נהנים!
מעורר השראה. אני רציני. כל הכבוד.
ראיתי את הסרטון השני עכשו ויש לי הערה, שחף.
אני יודע שאני אמור לתמוך כי אני בצד של האנדרדוג, אבל ...
כן לטייל - כמה שאפשר - לא לחפש אתגרים ! זה לא בשביל האוטו ואתה משמיד אותו.
( זה לא בהכרח דבר רע, אם לקחת בחשבון מבחינה כלכלית וכו' .. וכל עוד אתה נהנה מהדרך .. )
אבל, הקטע עם נעילה, הוא שהיא מחברת את הגלגלים לדרך, הרבה יותר טוב מאשר בלי נעילה, המשמעות היא שההתנגדות גדולה יותר,
כשאתה מנסה להתחיל תנועה, ואין אחיזה, גלגלים מפרפרים והאנרגיה - יש לה לאן לברוח .. עם נעילה, הגלגלים פחות יפרפרו ולאנרגיה אין לאן לברוח.
מכיון שחל עלינו חוק שימור האנרגיה, אז האנרגיה הזאת מנוע->גיר->גלגלים->תנועה .. נעצרת בגיר, יותר נכון בממיר מומנט. והשמן / נוזל הידראולי שם סופג את האנרגיה הזאת. אין לו מה לעשות איתה והיא הופכת לחום, הרבה חום, המון חום .. אם אני זוכר נכון, טמפ' עבודה של ממיר מוננט זה עד 200 מעלות, אחרי זה הנוזל נשרף .. ובבת אחת מאבד את התכונות שלו.
המשמעות היא גם שיהיו לך נוזלים שלא עובדים, אתה נותן גז והאוטו לא זז .. וגם דברים אחרים שם יהרסו, כמו למשל חבקים / סולונואידים / ושאר ירקות.
בדאסטר, אני יכול להחליק מצמד, זה רע, אבל זה עושה את אותו דבר, סופג את האנרגיה שלא מצליחה להזיז את האוטו. אני יכול להגיד שעשיתי את זה, בליית ברירה, פעמים בודדות .. והרגשתי לא נוח עם זה, אבל זה מה שיש .. אני לא מחפש את האתגרים הללו, לא עליתי את כל המעלות שאתה עלית.
באוטו אוטומטי, אתה לא יכול להחילק מצמד, הממיר מומנט חייב לספוג את זה והנוזל איתו.
הדבר הראשון !!! הכי חשוב !!! יותר חשוב מלתדלק, זה הקולר גיר שאתה לא מתקין.
אל תחכה לסדנה של גיתאי, אתה לא תעשה את זה לבד במילא, לך למכון גירים ותתקין מחר קולר גיר וונטה חשמלית, אתה חייייייב לשמור את הנוזל של הגיר מתחת ל 200 מעלות צלסיוס.
צורת הנהיגה שמתחייבת מהעדר הילוך נמוך, היא קלטנית לממיר מומנט.
מעבר לזה, אני שמח שאתה נהנה. האוטו נראה נאד נחמד ועם זויות גישה / נטישה טובות .. אולי יש איזה תחליף גיר / ממיר מומנט שיכול לתת לך יחס נמוך יותר ..
אם אני זוכר נכון, טמפ' עבודה של ממיר מוננט זה עד 200 מעלות, אחרי זה הנוזל נשרף .. ובבת אחת מאבד את התכונות שלו.
דקסרון 3 כבר ב 140 צלזיוס מאבד את הרכבו הכימי.
יש טבלה של היידן שמתארת אורך חיים של גיר כתלות בטמפ' עבודה .
רצוי לשמור את הגיר באזור ה 80 מעלות צלזיוס ופיקים מכסימום 110 מעלות צלזיוס.
הטבלה נמצאת במאמר הזה (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2506-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%AA%D7% 99-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7% 99)
שחף,
אם תרצה עזרה בייעוץ איזה קולר להזמין (עדיף מחו"ל),
תוריד מידות מכסמליות לקולר (שניתן לקבעו בעזרת ברקטים קשיחים).
רענן
הטבלה נמצאת במאמר הזה (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2506-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%AA%D7% 99-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7% 99)
שחף,
רענן
אם טמפ' הרבה יותר נמוכות ממה שחשבתי, זה רק מחדד / מחזק את מה שאמרתי.
אם טמפ' הרבה יותר נמוכות ממה שחשבתי, זה רק מחדד / מחזק את מה שאמרתי.
צודק !
אתה גם צודק מבחינה מתמטית
לשמור על הגיר < 200
רק שאני מחדד,
לשמור על הגיר < 100
רענן
שמע...
טוב שהעלית את הסרטון.
זה עושה סדר.
מצד אחד, שאפו גדול על התעוזה, על הנהיגה, על העבודה הפיזית של החברים....
כן רכב שטח, לא רכב שטח.... מי אמר שבשביל לטייל בשטח צריך רכב שטח?..... הילוך כוח?.... נעילה?..... צמיגי 37'?..... עובדה!
יש נהג טוב, יש חברים נמרצים, יש ג'ימני ולנדקרוזר לגיבוי. נשאר רק להינות.
מצד שני...אחינו, לא נעים, אבל זה אונס.
עכשיו אין לי צל של ספק שהקביעה "טריוס אינו רכב שטח" עדיין בתוקף.
זה לא "לאתגר את האנדרדוג"... זה "לזמבר את האנדרדוג" ובגדול....
הבדיחה הגסה הרלוונטית לעניינינו עוסקת באישה שבוקר בהיר אחד נעלמה מהבית.
בעלה יצא מדעתו מדאגה. חיפש אותה ללא הפסקה, עירב משטרה, לא הצליח לעצום עין.
פתאום, אחרי יומיים, היא חוזרת הביתה בבוקר. כולה סימנים כחולים, פרועת שיער וקרועת בגדים, היא מספרת לבעלה:
"לא תאמין מה קרה לי. תפסו אותי חבורה של סודנים ענקיים, כל אחד סוחב במכנסיים קנה של תומ"ת, גררו אותי למרתף חשוך ושם אנסו אותי ללא הפסקה במשך ארבעה ימים!..."
בעלה מסתכל עליה ואומר "משהו לא מסתדר לי בסיפור שלך.... איך ארבעה ימים?.... את נעלמת רק ליומיים!...."
עונה לו "ארבעה ימים יקירי. אני הולכת למרתף גם היום וגם מחר".......
וזה הסיפור כאן. אונס? כן, אבל זה רק אוטו ישן והעיקר שאתם נהנים!
מעורר השראה. אני רציני. כל הכבוד.
ראיתי את הסרטון השני עכשו ויש לי הערה, שחף.
אני יודע שאני אמור לתמוך כי אני בצד של האנדרדוג, אבל ...
כן לטייל - כמה שאפשר - לא לחפש אתגרים ! זה לא בשביל האוטו ואתה משמיד אותו.
( זה לא בהכרח דבר רע, אם לקחת בחשבון מבחינה כלכלית וכו' .. וכל עוד אתה נהנה מהדרך .. )
אבל, הקטע עם נעילה, הוא שהיא מחברת את הגלגלים לדרך, הרבה יותר טוב מאשר בלי נעילה, המשמעות היא שההתנגדות גדולה יותר,
כשאתה מנסה להתחיל תנועה, ואין אחיזה, גלגלים מפרפרים והאנרגיה - יש לה לאן לברוח .. עם נעילה, הגלגלים פחות יפרפרו ולאנרגיה אין לאן לברוח.
מכיון שחל עלינו חוק שימור האנרגיה, אז האנרגיה הזאת מנוע->גיר->גלגלים->תנועה .. נעצרת בגיר, יותר נכון בממיר מומנט. והשמן / נוזל הידראולי שם סופג את האנרגיה הזאת. אין לו מה לעשות איתה והיא הופכת לחום, הרבה חום, המון חום .. אם אני זוכר נכון, טמפ' עבודה של ממיר מוננט זה עד 200 מעלות, אחרי זה הנוזל נשרף .. ובבת אחת מאבד את התכונות שלו.
המשמעות היא גם שיהיו לך נוזלים שלא עובדים, אתה נותן גז והאוטו לא זז .. וגם דברים אחרים שם יהרסו, כמו למשל חבקים / סולונואידים / ושאר ירקות.
בדאסטר, אני יכול להחליק מצמד, זה רע, אבל זה עושה את אותו דבר, סופג את האנרגיה שלא מצליחה להזיז את האוטו. אני יכול להגיד שעשיתי את זה, בליית ברירה, פעמים בודדות .. והרגשתי לא נוח עם זה, אבל זה מה שיש .. אני לא מחפש את האתגרים הללו, לא עליתי את כל המעלות שאתה עלית.
באוטו אוטומטי, אתה לא יכול להחילק מצמד, הממיר מומנט חייב לספוג את זה והנוזל איתו.
הדבר הראשון !!! הכי חשוב !!! יותר חשוב מלתדלק, זה הקולר גיר שאתה לא מתקין.
אל תחכה לסדנה של גיתאי, אתה לא תעשה את זה לבד במילא, לך למכון גירים ותתקין מחר קולר גיר וונטה חשמלית, אתה חייייייב לשמור את הנוזל של הגיר מתחת ל 200 מעלות צלסיוס.
צורת הנהיגה שמתחייבת מהעדר הילוך נמוך, היא קלטנית לממיר מומנט.
מעבר לזה, אני שמח שאתה נהנה. האוטו נראה נאד נחמד ועם זויות גישה / נטישה טובות .. אולי יש איזה תחליף גיר / ממיר מומנט שיכול לתת לך יחס נמוך יותר ..
תודה רבה, מעריך את הדאגה, לא קונה שום דבר לאוטו עד שיהיה קולר גיר דבר ראשון, מבטיח!
לגבי עניין האינוס... טוב נו, כן זה ממש אקסטרים לעשות את זה עם הטריוס, ברור לי שאצלי הוא יסיים כרכב לגריטה מאשר למכירה
קניתי אותו בידיעה שזה אופציה
מה שאני עושה חד משמעית לא מתאים לכל מטייל וקבוצה,
העניין הוא שעד עכשיו לא באמת ידעו מה כן אפשר ומה ממש מוגזם ומה בלתי אפשרי
עכשיו אני יכול לתת מדד מסוים, להתחיל לפתח דיון סביב זה, יש סביב הטריוס קבוצה בפייסבוק ועוד 2-3 קבוצות וואטסאפ מאוד פעילות
(כמובן שכל מה שאני אומר הוא דעתי וכל מי שבוחר לעשות את זה, אחראיותו בלבד)
אני יכול להגיד דיי בביטחון שהגבול העליון של טיול לגיטימי לטריוס זה מסלול נקרות ומעלה דקלים, אפשרי לכל טריוס מוגבה וממוגן עם קצת בניה והכוונה (עוד טריוסים ניגשו לעשות את המסלול הזה בעקבותיי ובהצלחה)
ושאפשרי בכיף לעשות את ציחור, דלעת, צין, מעלה נוח, ציר אבו טריפה לכיוון נחל חגור
ובאותה מידה להזהיר על מעלות שהיו קשים, שהם מעבר לגבולות הלגטימי לרכב, מעלה צניפים מאוד קשה לטריוס
לפריקים של אתגרי ודוחפי גבולות אני יכול להגיד שרמון אפשרי ובאותו משפט להזהיר שפוטנציאל הנזק הוא גבוה מאוד, שיש לי חברים שעזרו, ניתקתי מוט מייצב, הרכב אצלי עם שיפורי XYZ וכו׳ אני התלבטתי למטה אם בכלל לעלות או לחכות להם למעלה
מעלה סמך בלי הנעילה האחורית היה יכול להיות קשוח מאוד עם ההצלבות, בירידה לנחל כנף ובשביל המוסכים מובטח מכות במיגון ולבדוק שאין חופש בבולג׳וינט אחרי טיול כזה (כנ״ל רמון)
ד״א גיא אני עמוד 87 בספר, מתח! מה עשית בסוף עם מוט מייצב מתנתק? רשמת על זה קצת בהתחלה
אם יש הפתעות בהמשך הדיון אז אל תספר, אגיע לשם
אני שוקל לעשות את זה בעצמי.
אבל קודם קולר גיר, לפני הכל יהיה קולר גיר.
לגבי ממיר מומנט, יש ביוון מישהו שעשה את זה - אבל לא נמכר באופן מסחרי
יש בארץ מישהו שעובד על ניתוק 4x4 והתקנת low הבעיה היא בעיקר שיש המון עבודת מחשב מעורבת פה, אני לא יודע כמה זה קל/כידאי לעשות דבר כזה, אין לי מושג איך זה ישפיע על המכלולים האחרים באוטו
מצורף הטיול, אצרף גם לפורום טיולים
http://off-road.io/track/5414966065102848
כייף לראות שיודעים להוציא את המיטב מהרכב ולהנות.
ועם זאת, זה מחדד את ההבדל עם רכב שטח עם תחום העברה נמוך.
למעט רמון שכבודו במקומו מונח, ציחור/צניפים ודלעת הם לא מעלות.. אלא קטע משובש בשביל.
בטיולי המעלות הללו אתה לבד ברכב?
קראתי עכשיו שתי תגובות מעולות שמלומדים ממני רשמו:
״
מה גם שאני לא מחפש הגדרות, אני מחפש לטייל .. ואת זה אני עושה גם כיום. אני לא זקוק למילה "שטח" .. ליד המילה רכב .. :)״
נחשו את הכותב
״
אם כולנו היינו נוהגים כך מלכתחילה, כנראה שלא היינו כאן בג'יפולוג כותבים את דעתנו המלומדת. שיסתכל כל אחד על עצמו וייזכר בכל השטויות שהוא עשה, בנזקים בפציעות. אני, בלי להיות איזה שועל אקסטרים, נושא לא מעט צלקות (אני מתחיל לספור תוך כדי שאני כותב) שחלקן הלא קטן מספר שטויות שעשיתי - לא מתוך סיבה הירואית או צורך, אלא כי ככה. בשביל הכיף או בשביל הנסיון.
ובסוף כמו שהחתימה שלי כבר שנים מזכירה לכולם, הצלקות האלו מספרות סיפורים - לפחות יש מה לספר מסביב למדורה, ולמישהו יהיה סיפור לספר על איך הוא עלה את עשוש בדאסטר, אחר יספר איך הוא ירד את זיק עם סובארו ג'סטי...
בקיצור, באותה מידה שאני רואה חוסר אחריות וסיכון מיותר, אני חושב שוואלה.. תנו לכל אחד לעשות את השטויות שלו, לצבור את הצלקות והסיפורים שלו בעצמו, להתבגר ללמוד ולהתקדם בזכות החוויות, שכולן אבל כולן - כל דבר ודבר שעברנו בחיים, מוצלח או פחות מוצלח - מביא אותנו לנקודה שבה אנחנו נמצאים, הופך להיות חלק מאיתנו.
מדובר באנשים בוגרים שעם או בלי עידוד של מדריך זה או אחר מחפשים לעשות את המשהו הזה. זה החיים שלהם והברזלים שלהם.
שורה תחתונה של מה שאני מנסה לומר.. אם ישאלו אותי אם כדאי לצאת לעשוש בדאסטר - אני אומר לא. אבל אם מישהו בכל זאת יעשה את זה, גם אם הוא בסוף הילוך חמישי על המדרגה - אני לא אהיה זה שיזכיר לו על דפי האינטרנט שהוא לוקח סיכונים מיותרים ושזה חסר אחריות. הוא כבר יודע את זה לבד ובכל זאת החליט לעשות את זה, אז שיהנה.
אסף.״
שזה מזכיר לי (לא יודע אם כתבתי את זה פה כבר בדיון) אי שם לפני עשור בקורס מדריכים טריוס עלה את המעלה הלבן.
כייף לראות שיודעים להוציא את המיטב מהרכב ולהנות.
ועם זאת, זה מחדד את ההבדל עם רכב שטח עם תחום העברה נמוך.
למעט רמון שכבודו במקומו מונח, ציחור/צניפים ודלעת הם לא מעלות.. אלא קטע משובש בשביל.
אני מאמין שקושי של מעלה זה דירוג סובייקטיבי לנהג ורכב.
אם תבוא עם זיבר למעלה רמון זה יהיה שביל עפר משובש.
וגם מעלה צין הוא דרך עפר ועדיין נקרא מעלה.
בשביל זה יש דירוג, מאוד מזכיר לי את עניין הדירוגים של מסלולי טיפוס צוקים, מאוד סובייקטיבי ונעשה ע״י ממוצע קולקטיבי
כאשר המשתנה המרכזי זה האדם ולא המכונה, כאן זה שתיהם.
בטיולי המעלות הללו אתה לבד ברכב?
לפעמים עם אחי הקטן (שעכשיו התחדש בג׳ימני ויתחיל לנהוג איתנו בטיולים)
לפעמים עם הבת זוג
לפעמים לבד
קטעים קשים יורדים מהרכב ואני מנסה לבדי.
שחף,
רענן
תודה רבה רענן, קראתי את המאמר כבר ואת כל התגובות ובנוסף קראתי בפורומים בחו״ל, בגלל זה שאלתי בתחילת הדיון אם לחבר במקביל או בטור ואני זוכר שענית לי במקביל.
עקרונית יש לי מקום לשים קולר גיר שיתאים גם לפורד f350 שגורר בעלייה, יש אשכרה מקום לעוד רדיאטור שלם בערך.
אני אעשה מדידה מדויקת ואבדוק מה המידות, בכל אופן אני כבר שם לב שעדיף להזמין קולר ומאוורר בנפרד, ואפשר להזמין חיישן למאוורר שיפעל רק מעל לטמפרטורה X ויכבה מתחת לטמפרטורה Y
מה לגבי מד חום לגיר?
שוקל לשמור את הדיקסל שהבאתי בשביל הגיר ובשביל החום מנוע להשתמש במד שמבוסס על OBD2
בסגנון הזה:
https://www.amazon.com/VJOYCAR-V70-Temperature-Consumption-Speedometer/dp/B08QC54PMN/ref=sr_1_43?dchild=1&keywords=obd2+heat+gauge&qid=1618930355&sr=8-43
או זה:
https://www.amazon.com/Multi-Function-Digital-Temperature-Voltage-Vehicles/dp/B01HET7ANE/ref=sr_1_14?dchild=1&keywords=obd2+heat+gauge&qid=1618930355&sr=8-14
תודה רבה רענן, קראתי את המאמר כבר ואת כל התגובות ובנוסף קראתי בפורומים בחו״ל, בגלל זה שאלתי בתחילת הדיון אם לחבר במקביל או בטור ואני זוכר שענית לי במקביל.
כנראה לא אני עניתי , לא מכיר שיטת חיבור במקביל .
אולי שאלת לחבר בטור (ובאיזה שיטה) או ישירות ולבטל את החליל של הרדיאטור.
רענן
כנראה לא אני עניתי , לא מכיר שיטת חיבור במקביל .
אולי שאלת לחבר בטור (ובאיזה שיטה) או ישירות ולבטל את החליל של הרדיאטור.
רענן
המלצה שלי,
כמה גדול ? כמה שנכנס.
רענן
אני קצת מבלבל עם המינוחים, הכוונה שלי כשאני אומר במקביל זה בנפרד ובעצם לבטל את החליל של הרדיאטור
יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון
לפעמים עם אחי הקטן (שעכשיו התחדש בג׳ימני ויתחיל לנהוג איתנו בטיולים)
לפעמים עם הבת זוג
לפעמים לבד
קטעים קשים יורדים מהרכב ואני מנסה לבדי.
אני חושב שחוץ מכישרון נהיגה.... למשקל משמעות גדולה ביכולת לעבור ב"שבילים משובשים" זה המשקל הנמוך, תהייה מודע לכך ותשמור מינימום משקל מיותר.. יש לזה גם משמעות גדולה על האמינות.. ולא רק של הגיר.
המלצה שלי לגבי מצנן שמן גיר.
א. לא להרכיב 'הכי גדול'. מצנן גדול מדי חוסם את זרימת האויר למצנן המנוע. מצנן גדול מדי יוצר מפל לחץ גדול מדי ומזיק. בחירה של מצנן מתוך טבלאות היא על ידי התאמה של ספיקה ומפל לחץ מצד אחד, ושל הפרש טמפרטורה מצד שני. זה ממש לא פשוט. למזלנו נצרני הקולרים מפרסמים חומרי עזר טובים וכדאי להעזר בהם.
ב. מה שהורג באמת ממסרות זה לא בדיוק חום. מה שבאמת הורג זה מחזורי חום. בממסרת יש מחז"שים ואטמים ושסתומים הידראוליים ועוד ועוד. גומי מתרכך ב90 מעלות. אבל אם שומרים אותו על קצת יותר מזה הוא חוזר לעצמו. אבל מחזורי חום קור פשוט גומרים את הגומיות האלה וגם אם השמן לא נשרף - ילך הגיר. לכן עודף קירור לא טוב, ותרמוסטט ששומר על טמפ' מינימלית הוא חובה כאשר ההתקנה במקביל לחליל המקורי.
ג. אני מציע תמיד לחפש אם אותו רכב עם אותו גיר שווק בעולם עם איזו שהיא 'חבילת גרירה' או חבילה אחרת למדינות חמות. במקרים רבים שם יימצא הקולר הנכון.
אסף.
אני חושב שחוץ מכישרון נהיגה.... למשקל משמעות גדולה ביכולת לעבור ב"שבילים משובשים" זה המשקל הנמוך, תהייה מודע לכך ותשמור מינימום משקל מיותר.. יש לזה גם משמעות גדולה על האמינות.. ולא רק של הגיר.
רק אחרי הדיון של גיא התחלתי לחשוב על זה,
האמת שאני עמוס לגמרי - מושבים מאחורה מקופלים
יש ג׳ריקן, גזעי עצים, צידנית, פויקה, אוהל 6 אנשים ועוד...
מזכיר שגם על גיא והדסטר נאמרו בזמנו אי אלו אמירות ועד היום יש שגורסים שהדסטר (או כל גיפון) אינו רכב שטח...
המלצה שלי לגבי מצנן שמן גיר.
א. לא להרכיב 'הכי גדול'. מצנן גדול מדי חוסם את זרימת האויר למצנן המנוע. מצנן גדול מדי יוצר מפל לחץ גדול מדי ומזיק. בחירה של מצנן מתוך טבלאות היא על ידי התאמה של ספיקה ומפל לחץ מצד אחד, ושל הפרש טמפרטורה מצד שני. זה ממש לא פשוט. למזלנו נצרני הקולרים מפרסמים חומרי עזר טובים וכדאי להעזר בהם.
ב. מה שהורג באמת ממסרות זה לא בדיוק חום. מה שבאמת הורג זה מחזורי חום. בממסרת יש מחז"שים ואטמים ושסתומים הידראוליים ועוד ועוד. גומי מתרכך ב90 מעלות. אבל אם שומרים אותו על קצת יותר מזה הוא חוזר לעצמו. אבל מחזורי חום קור פשוט גומרים את הגומיות האלה וגם אם השמן לא נשרף - ילך הגיר. לכן עודף קירור לא טוב, ותרמוסטט ששומר על טמפ' מינימלית הוא חובה כאשר ההתקנה במקביל לחליל המקורי.
ג. אני מציע תמיד לחפש אם אותו רכב עם אותו גיר שווק בעולם עם איזו שהיא 'חבילת גרירה' או חבילה אחרת למדינות חמות. במקרים רבים שם יימצא הקולר הנכון.
אסף.
אסף,
נתחיל מהסוף ,
בארץ אף ממסרה לא סובלת מקור גם תושבי מג'דל שמס בינואר.
ממסרות מסיימות חייהן (פה בארץ) מאופי שימוש ובעיקר מחום.
אתה מוזמן לבדוק עם מכוני גירים.
חסימת אוויר,
עוד אגדה אורבנית.
השפעה זניחה עד לא קיימת בקרור המנוע ועבודת המזגן.
זה הקולרים אצלי
133601
משאבת הגיר מסתדרת עם כל קולר שניתן להתקין ברכב בפרט שלא מדובר בלחצים להנפה.
לא שמעתי על בעיות ספיקה ומפלי לחץ בפרט אם מדובר בקולר "נחשוני" .
לגבי מחזורי טמפ',
רכב שמונע בבוקר בשיא החורף באלסקה וקנדה סובל יותר מאשר בארצנו
ועדיין לא משווקים שם גירים שונים או שהבעלים מדליקים מדורה תחת הגיר לפני הנעה.
להסתמך על נתוני חבילת גרירה זה מצויין אך קשה לי להאמין שלטריוס הוצעה חבילה כזאת.
להסתמך על טבלאות יצרני הקולרים לפי דגמי רכבים, גם מצוין רק חשוב להדגיש
שההמלצות שלהם היא בהסתמך על חיבור בטור לחליל ולא בנפרד.
חיבור מקבילי (קולר לחליל) לא מכיר ולא ראיתי בשום ספרות .
כנראה אתה מתכוון לחיבור (בנפרד) קולר ישירות לגיר,
ובמצב כזה (חיבור ישירות) במדינה קרה נדרש תרמוסטט אלא אם לגיר יש by pass פנימי,
או התקנת קולר שכולל בתוכו סוג של by pass .
בכל מקרה,
פה בארץ, דקות ספורות בסרק לאחר הנעה, גם ביום הכי קר טמפ' הגיר כבר ב 40 מעלות.
הערה - לאור הנ"ל הסרתי את התרמוסטט (מדוע, הסבר אם מישהו יבקש).
שורה סופית,
חוזר על המלצתי להתקין את הקולר הכי גדול שאפשר ובטור לחליל.
כך בוודאות לא תהיה בעיית טמפ' נמוכה או מחזורי טמפ' .
רענן
אני מאמין שקושי של מעלה זה דירוג סובייקטיבי לנהג ורכב.
אם תבוא עם זיבר למעלה רמון זה יהיה שביל עפר משובש.
וגם מעלה צין הוא דרך עפר ועדיין נקרא מעלה.
.
כמה מטרים משובשים בשביל זה לא ״מעלה״.
זה פשוט קטע משובש.
ועד כמה שנהנו לנסוע עם הייאס לעין עקב ועוד שטויות, זה היה אמנם כייף, אבל הכרח.
וכן, זה סיפור לשעת לילה מאוחרת מסביב למדורה, אבל לא הופך כל מדרגה ושיבוש למעלה.
אחד מטיולי השטח/אוברלנד הטובים שעשיתי היה ביוון ההררית, 10 ימים עם טריוס ידני שכור, רכב בודד, שלמעט קטע קצר בסוף עלייה ארוכה שהיינו צריכים לנסוע מסביב כי היה תחוח מידי, הרכב החמוד הזה העניק לנו חוויה נהדרת של שטח.
נראה שכל מי שנוהג ב"מתחת לכלב" .. הוא אוטומטית נהפך לנהג תותח ..
זה נאמר הרבה פעמים, שרכב מפלצתי שעובר הכל לבד .. לא מלמד לנהוג :)
מזכיר שגם על גיא והדסטר נאמרו בזמנו אי אלו אמירות ועד היום יש שגורסים שהדסטר (או כל גיפון) אינו רכב שטח...
לדאסטר יש בקרת משיכה יעילה, הילוך ראשון קצר ועם מנוע הטורבו-דיזל יש לו בערך פי 2.5 יותר מומנט מהטריוס.... ולא, גם הוא לא באמת רכב שטח עד הסוף, הוא באמצע כזה, מין יצור כלאיים שבין ג'יפונים לג'יפים.... אבל כמו שאמרנו - מה זה משנה? אפשר לטייל? אפשר. העיקר שנהנים.
לדאסטר יש בקרת משיכה יעילה, הילוך ראשון קצר ועם מנוע הטורבו-דיזל יש לו בערך פי 2.5 יותר מומנט מהטריוס.... ולא, גם הוא לא באמת רכב שטח עד הסוף, הוא באמצע כזה, מין יצור כלאיים שבין ג'יפונים לג'יפים.... אבל כמו שאמרנו - מה זה משנה? אפשר לטייל? אפשר. העיקר שנהנים.
לגמרי נהנים!
סתם כי הזכרת טורבו...
https://www.speedworks.com.my/index.php?route=product/product&product_id=180#prettyPhoto
טורבו לטריוס
עוד 67% כ״ס ועוד 74% מומנט
מונגש כמידע לציבור, אין את השוק תוספות כמו לדאסטר אז מפרסם שיטוטי גוגל....
לא באמת מעניין אותי באופן אישי המגדש טורבו, גם צריך לנסות לייבא את זה ממלזיה (יש להם נציגות ביוון אם אני לא טועה)
כבר ברור שאתה עם ראש על הכתפיים ומגובה בחברים טובים.
וגם מבחינתך זה בסדר אם הרכב יאבד את כל השווי שלו בתקופה שהוא אצלך.
אז תמשיך להנות ולאנוס את האוטו, אבל תדאג שיהיו סרטונים. :)
חוץ מזה, בעיני, אחד הדברים המאתגרים והמספקים זה לקחת רכב שהוא לחלוטין אנדרדוג ולא מותאם למסלולים שאתה נוסע בהם, ולהצליח אותם בלי נזקים.
עכשיו ישאלו אותי אז למה אני מטייל בXJ נעול ומוגבה?
מכיוון שאני נוסע ברכב בודד ברוב הטיולים, ונוסע הרבה פעמים עם נוסעים שלא בהכרח ידעו לתפקד טוב כמכוונים, אני נוסע עם רכב שהוא OVERKILL לרוב המסלולים בארץ. כזה שאני סומך על היכולות שלו ומרגיש בנוח להגיע למעלה רמון/עשוש/יאיר/זרון וכו' ופשוט לעלות, בלי הרבה סיבוכים, כיוונים ועצירות. (ויש לא מעט בעלי XJ שמרגישים ככה)
ועדיין, את התחושה שהייתה לי שלקחתי את הC5 של אבא עם המתלים ההידרופנאומטים הנפלאים, והעברתי אותה במקומות שהשתיקה יפה להם, הצ'ירוקי עוד לא שחזר:D
בקיצור, תמשיך להנות!
עכשיו ישאלו אותי אז למה אני מטייל בXJ נעול ומוגבה?
ברור, ואת בעלה של בר רפאלי שואלים כל יום למה הוא לא יכל למצוא בחורה סבירה מקיריית עקרון. בתרגום לעברית: כי זה מגניב וזה בן זונה וזה עובד וזה רכב עם סטטוס אגדי- וזה עולה הכל.
מה שבטוח- הטריוס הזה עושה דברים מדליקים ועצם העובדה שהשקעת נעילה זה מרשים. אני כן אציין כפי שציינו לפני- שכנראה שהגיר ילך מהר, ואם זה לא משנה לך, אז פאק איט. תאכלס זה די מדהים שבדייהטסו הלכו על הנוסחה של סרן חי, זה ממש מבאס שאין לרכב הזה טרנספר נורמאלי.
GodsFather
28-04-21, 07:20
עוד בימי השרמנט, הם הפתיעו...
עוד בימי השרמנט, הם הפתיעו...
3 פעמים התהפכתי ברכב בחיי. פעמיים היו בדייהטסו. אחת בפאג'רו BK. הפאג'רו היה הפעם היחידה שבאמת נפגעתי בתאונה, אבל הנזק התברר רק אחרי. והפאג'רו הוא סיפור בפני עצמו שפעם יסופר אם תיתנו לי לשתות המון.
פעם אחת מהן אני נהגתי, זה היה בדייהטסו שרמנט של חבר שלי רועי.
כל האחרות היתי נוסע - פעם אחרת זה היה בדייהטסו קורבה (זונה ברומנית, דייהטסו קורה בלשון העם, אוטו אדיר, התהפכנו במהירות 30 קמ"ש, הפכנו אותה חזרה ונסענו).
בקיצור, בחיפה יש כביש שהולך מתחת לנווה שאנן- ועד לנווה יוסף. כביש עוקף נווה שאנן שמתחיל בבית האבות למי שמכיר. כשאני היתי בן 17 בשנת 1993- הכביש הזה היה דרך עפר ואנחנו הבנו בחוכמתנו האינסופית שרכב עם הנעה אחורית יהיה שם כיף מטורף. מכיוון שלפיג'ו 505 של אבא של שחר היה אבא של שחר שהיה בן אדם ממש תקיף, אז לקחנו את הדייהטסו שרמנט של אבא של רועי, שדרך אגב היתה לו לפני זה דייהטסו שרייד מהראשונות בישראל- מודל 84. ואחרי זה אפלאוז. בקיצור אנחנו לקחנו את השרמנט 1300 ונסענו לדרך העפר הזאת ועשינו כמיטב יכולתנו לנסות ולעשות עם האוטו צלחות, החלקות, וואטאבר, הכל נראה רע עם השבעים כוח סוס. מן הון להון, אני לקחתי את ההגה (הבלתי מתוגבר) ואמרתי לרועי שיראה איך עושים את זה. פיתחתי מהירות מרבית (54 קמ) ונכנסתי לתנועת מטוטלת די מרהיבה. והאוטו עשה מה שכתוב בספרים: משקל שמאלה, משקל ימינה, עזיבת גאז, דריכה על הגאז, תיקון הגה, בור ביוב. בור הביוב הפתוח, יותר נכון בור ענקי שהיה הכנה לחפירת בור ביוב, לכד גלגל אחורי אחד והשרמנט התרוממה באוויר בצורה הכי לא שרמנטית שדייהטסו אי פעם התרוממה באוויר. כמו צ'יטי צ'יטי בנג בנג אבל קופסה יפנית לבנה ומסריחה עם ריפוד ויניל. היא נחתה על הצד של הנוסע ואחרי זה על הגג. ונעצרה על הגג כמו צב. אני זוכר ששמעתי את רועי צורח "אני מת!!! אני מת!!! " כי כנראה הוא הבין שאני נהרגתי-והוא הבא בתור כי בשנות התשעים היה מותר עוד להרביץ לילדים אם הם שלך. למזלנו האדיר אבא של רועי הכיר בערך הגרוטאתי של השרמנט הקשישה ואני מניח שמדובר במשהו שיוזכר לי ביום שבו אצטרך לקבל ירושה ואגלה שניכו לי כמה אלפי שקלים שאבא שלי נתן לאבא של רועי כדי לא יפתחו לי תיק במשטרה.
גם השרמנט היה קקה של אוטו אפילו לזמנו, כמו כל דייהטסו.
היום הוא מגניב. וזה למה? כי הוא נדיר + הנעה אחורית + התנהגות מחורבנת + אפשר לשפר את המנוע = הרבה היגוי יתר = מגניב.
רק שים לו אבזור JDM כמו ג'נטים מינילייט 13' עם אופסט שלילי פרוע + כנפונים שחורים מורחבים + ספויילר קדמי שמלקק ת'כביש + ספויילר אחורי מאלומיניום על מכסה תא המטען, וכל הרוסים הצעירים שמנסים להיות מאגניבים בכל מחיר, יסתכלו עליו בהערצה.
כמובן שבאירוע הזה המכונית המסכנה לא היתה אשמה. רק הנהג הדביל.....
GodsFather
28-04-21, 17:52
שרמנט, צבע זהוב מתקלף, שטח 9 בגבעתיים ושני נהגים חדשים.
צלחות, החלקות, דריפט, תקרא לזה איך שתקרא לזה, זה היה כיף גדול.
היום זה רכב לגרוטראלי
הרוסים הצעירים שמנסים להיות מאגניבים בכל מחיר
להיות רוסי צעיר מגניב זה כמו להיות חזיר כשר.
זה בלתי אפשרי מדעית.
אבל-נשוב לנושא המקורי: אני חושב שהגג הזה חייב ללכת. פות"ש מוזמן להציץ בגגון שלי בתמונות. הוא זול, איביי. אני חושב שתאורת לילה נדרשת כאן.
אני חושב שיש לי בבית כמה פנסי LED זרוקים, כאלה של 20 דולר באיביי. עגולים, לא מציאה גדולה אבל מאירים. למען מטרה טובה- אני אשמח לתת אותם במתנה.
חידשתם לי על אוטו שבכלל לא ידעתי על קיומו
להיות רוסי צעיר מגניב זה כמו להיות חזיר כשר.
זה בלתי אפשרי מדעית.
אבל-נשוב לנושא המקורי: אני חושב שהגג הזה חייב ללכת. פות"ש מוזמן להציץ בגגון שלי בתמונות. הוא זול, איביי. אני חושב שתאורת לילה נדרשת כאן.
אני חושב שיש לי בבית כמה פנסי LED זרוקים, כאלה של 20 דולר באיביי. עגולים, לא מציאה גדולה אבל מאירים. למען מטרה טובה- אני אשמח לתת אותם במתנה.
מה רע בגגון הקיים? 😶
יש חשיבה מאחוריו, אלומיניום מודולרי עם סגירה מהצדדים שוקל כלום ושום דבר, אפשר לחבר אליו אומים ולהבריג כמעט כל דבר שרוצים.
אני מסתפק באלטרנטיבה ללד בר, משתמש בתאורת לדים נטענת עם תושב של מגנט, נבדק וזה באופן ממש מפתיע שורד נסיעה וטלטולים בשטח
היום זה רכב לגרוטראלי
חס ושלום.
זה כבר רכב אספנות.
הנעה אחורית, גיר ידני, משקל לא גבוה מדי, מנוע עם שורשים בטויוטה שיש לו שיפורים. אולי גם אפשר לגדוש אותו. התנהגות מחורבנת/מאתגרת במקור... בתכל'ס זה קורולה מסוף הסבנטיז.
יכול להפוך, ובכן.... לרכב דריפטים מגניב.
אסף,
נתחיל מהסוף ,
בארץ אף ממסרה לא סובלת מקור גם תושבי מג'דל שמס בינואר.
ממסרות מסיימות חייהן (פה בארץ) מאופי שימוש ובעיקר מחום.
אתה מוזמן לבדוק עם מכוני גירים.
חסימת אוויר,
עוד אגדה אורבנית.
השפעה זניחה עד לא קיימת בקרור המנוע ועבודת המזגן.
זה הקולרים אצלי
133601
משאבת הגיר מסתדרת עם כל קולר שניתן להתקין ברכב בפרט שלא מדובר בלחצים להנפה.
לא שמעתי על בעיות ספיקה ומפלי לחץ בפרט אם מדובר בקולר "נחשוני" .
לגבי מחזורי טמפ',
רכב שמונע בבוקר בשיא החורף באלסקה וקנדה סובל יותר מאשר בארצנו
ועדיין לא משווקים שם גירים שונים או שהבעלים מדליקים מדורה תחת הגיר לפני הנעה.
להסתמך על נתוני חבילת גרירה זה מצויין אך קשה לי להאמין שלטריוס הוצעה חבילה כזאת.
להסתמך על טבלאות יצרני הקולרים לפי דגמי רכבים, גם מצוין רק חשוב להדגיש
שההמלצות שלהם היא בהסתמך על חיבור בטור לחליל ולא בנפרד.
חיבור מקבילי (קולר לחליל) לא מכיר ולא ראיתי בשום ספרות .
כנראה אתה מתכוון לחיבור (בנפרד) קולר ישירות לגיר,
ובמצב כזה (חיבור ישירות) במדינה קרה נדרש תרמוסטט אלא אם לגיר יש by pass פנימי,
או התקנת קולר שכולל בתוכו סוג של by pass .
בכל מקרה,
פה בארץ, דקות ספורות בסרק לאחר הנעה, גם ביום הכי קר טמפ' הגיר כבר ב 40 מעלות.
הערה - לאור הנ"ל הסרתי את התרמוסטט (מדוע, הסבר אם מישהו יבקש).
שורה סופית,
חוזר על המלצתי להתקין את הקולר הכי גדול שאפשר ובטור לחליל.
כך בוודאות לא תהיה בעיית טמפ' נמוכה או מחזורי טמפ' .
רענן
הסופ״ש יוזמן קולר גיר
ההתלבטות בין B&M שהוא פי 3 במחיר מהיידן (או אפילו 2 היידן או שאני מגזים?)
הB&M קטן יותר אבל הוא מה שקוראים לו Stacked Plate
https://www.amazon.com/70268-SuperCooler-Automatic-Transmission-Cooler/dp/B000CIGE9G/ref=sr_1_2?crid=39U2WPFRB11VQ&dchild=1&keywords=b%26m+transmission+cooler&qid=1619697272&sprefix=b%26m+%2Caps%2C291&sr=8-2
ההיידן הוא Plate and Fin וגדול יותר
https://www.amazon.com/gp/product/B000C3BBKS/ref=as_li_tl?ie=UTF8&tag=mjs0d6-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B000C3BBKS&linkId=b85874506762f4b0aaad8656ce580dcb
ההמלצות שמצאתי דיי זהות לשתיהם
בנוסף לזה גם מאוורר עם חיישן חום שנדלק מעל ל80 מעלות וכבוי כאשר מתחת ל70
אתה מדבר על קולר שמיועד ל:
Class "A" motor homes, large travel trailers, 5th wheel trailers
GVWR up to 30,000 pounds, towing up to 10,000 pounds
עבור.... טריוס?
אסף.
אתה מדבר על קולר שמיועד ל:
עבור.... טריוס?
אסף.
במחשבה לחבר בנפרד, מוגזם?
המלצה שלי,
כמה גדול ? כמה שנכנס.
רענן
62 דולר כולל משלוח לקולר שיעשה את העבודה נראה לי סביר ביחס לשאר
מעניין כמה יעלה ההתקנה
- - - Updated - - -
אני צריך גם להחליף רצועת אביזרים שעושה שריקות של יובש, אבל את זה אעשה בעצמי
בנוסף עלה החשק להוסיף שנורקל, אולי נארגן הזמנה כזאת בקבוצה של הטריוסים
https://is2.ecplaza.com/ecplaza2/products/a/ae/ae5/1394143196/11-snorkel-for.jpg
B&M הם קולרים בליגה העליונה, מאד עמידים .
לי יש זוג קולרים שלהם ברכב.
ממליץ לך למדוד טוב טוב ואפילו לגזור חתיכת קרטון בגודל של הקולר,
לקחת בחשבון רדיוסים של כיפופי הצינורות ועובי הוונטה.
לקחת בחשבון גם איזה 4 סמ' מרווח מהמעבה של המזגן.
נ.ב- אל תשכח שקולר עמודים הצינורות מתחברים מלמעלה או מהצד
(אסור לחבר מלמטה שזה הכי נוח ופשוט).
בהצלחה
רענן
רענן אתה יכול להסביר על הארה/הערה לגבי צינורות מלמטה לעומת הצידה?
רענן אתה יכול להסביר על הארה/הערה לגבי צינורות מלמטה לעומת הצידה?
בקולר עם שורות ועמודים הדבר מאד משמעותי להוצאת האוויר מהקולר.
הגירים לא עובדים בלחץ כמו מערכת סגורה ולכן בכיבוי מנוע חוזר השמן לגיר ויש בועות אוויר.
אם מחברים מלמטה, יכולה להיווצר סירקולציה רק על השורות למטה והשורות העליונות יהיו עם אוויר.
כלומר תהיה עבודת קרור חלקית ולא מיטבית של הקולר .
אם מחברים מהצד אז,
היציאה מהגיר מתחברת לצינור התחתון של הקולר,
וההחזרה מהקולר לגיר נעשית מהצינור העליון.
כך דוחפים את האוויר החוצה.
הכי טוב ומומלץ (למרות שיחסית קשה ליישם) חיבור צנרת מלמעלה.
בקולר נחשוני זה לא עקרוני למרות שרצוי בכל זאת לנסות לחבר כמו שציינתי לעיל.
נ.ב - למיטב זכרוני את כל ההסברים ניתן למצוא במבוא למערכות קירור בגיר אוטומטי (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2506-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%AA%D7% 99-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7% 99)
רענן
B&M הם קולרים בליגה העליונה, מאד עמידים .
לי יש זוג קולרים שלהם ברכב.
ממליץ לך למדוד טוב טוב ואפילו לגזור חתיכת קרטון בגודל של הקולר,
לקחת בחשבון רדיוסים של כיפופי הצינורות ועובי הוונטה.
לקחת בחשבון גם איזה 4 סמ' מרווח מהמעבה של המזגן.
נ.ב- אל תשכח שקולר עמודים הצינורות מתחברים מלמעלה או מהצד
(אסור לחבר מלמטה שזה הכי נוח ופשוט).
בהצלחה
רענן
ליגה שמצדיקה להוציא 600 שקל במקום 200?
טריוס אחרי הכל ;)
GodsFather
29-04-21, 22:35
600 לעומת גיר...
בקולר עם שורות ועמודים הדבר מאד משמעותי להוצאת האוויר מהקולר.
הגירים לא עובדים בלחץ כמו מערכת סגורה ולכן בכיבוי מנוע חוזר השמן לגיר ויש בועות אוויר.
אם מחברים מלמטה, יכולה להיווצר סירקולציה רק על השורות למטה והשורות העליונות יהיו עם אוויר.
כלומר תהיה עבודת קרור חלקית ולא מיטבית של הקולר .
אם מחברים מהצד אז,
היציאה מהגיר מתחברת לצינור התחתון של הקולר,
וההחזרה מהקולר לגיר נעשית מהצינור העליון.
כך דוחפים את האוויר החוצה.
הכי טוב ומומלץ (למרות שיחסית קשה ליישם) חיבור צנרת מלמעלה.
בקולר נחשוני זה לא עקרוני למרות שרצוי בכל זאת לנסות לחבר כמו שציינתי לעיל.
נ.ב - למיטב זכרוני את כל ההסברים ניתן למצוא במבוא למערכות קירור בגיר אוטומטי (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2506-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%AA%D7% 99-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7% 99)
רענןתודה רבה!
600 לעומת גיר...
זה לא 600 לעומת גיר
זה 600 של מותג אחד לעומת 200 של מותג אחר שמיועד ל:
השאלה אם בשביל טריוס זה מספיק או יש הצדקה לשלם פי 3?
600 לעומת גיר...
בואו, קולר גיר לא ימנע בישול בסופו של דבר של גיר של טריוס. אז סבבה, יחיה קצת יותר, אבל טריוס שעולה את מעלה רמון הגיר שלו בכל מקרה לא יאריך ימים. אולי יחיה עוד קצת. זה הכל.
בנוגע לשאלה, אני מאמין גדול באוברקיל. אני אישית עם קולר של HAYDEN שמחובר בהמשך לקולר המקורי- כבר 4 שנים ומרוצה מאוד. אם היית בונה טריוס מרוצים היתי ממליץ לך לקחת B&M בגלל העוד רבע מעלה קירור אנא עארף, אבל בינינו זה לא ממש משנה.
בואו, קולר גיר לא ימנע בישול בסופו של דבר של גיר של טריוס. אז סבבה, יחיה קצת יותר, אבל טריוס שעולה את מעלה רמון הגיר שלו בכל מקרה לא יאריך ימים. אולי יחיה עוד קצת. זה הכל.
בנוגע לשאלה, אני מאמין גדול באוברקיל. אני אישית עם קולר של HAYDEN שמחובר בהמשך לקולר המקורי- כבר 4 שנים ומרוצה מאוד. אם היית בונה טריוס מרוצים היתי ממליץ לך לקחת B&M בגלל העוד רבע מעלה קירור אנא עארף, אבל בינינו זה לא ממש משנה.
תחזוקה נכונה של נוזל הגיר פלוס תוספת קירור (קולר גיר) אמורים לכסות את פוטנציאל הכשל של הגיר בטריוס
תקן אותי אם אני טועה אבל אני חושב שהמנוע לא מספיק חזק כדי להסב נזק בעצמו לגיר שהוא נתקל במכשול שהוא לא מצליח לעלות
ניסתי לקרוא מחקרים וסיבות על כשל בגיר הרוב מחלקים את הסיבות לכשל ככה:
מהנפוץ ביותר לפחות נפוץ
Inadequate lubrication - under filling, incorrect specification, mixing orincompatibility, incorrect lubrication and intervals
Contamination (כניסת מים)
Installation errors
Overload - כ7 אחוז (פה הם מתייחסים לחימום יתר בעיקר!)
Handling errors (מתייחס לידני)
עם תחזוקה נכונה (החלפות חלקיות של נוזל), קולר גיר וטרמוסטט לנוזל גיר כדי שאדע לעצור מתי שצריך ולמנוע טיגון זה אמור לכסות את הסיבות המרכזיות לכשל למיטב הבנתי.
ככה גם אני יוכל להזהיר אחרים באיזה טיול ואיזה מיקום היה התחממות יתר של הגיר.
בואו נראה, אני ממשיך לטייל ומחכה לראות איפה יש כשלים ברכב, אני יותר חושש למנוע
בינתיים יכול להגיד מבחינת תקלות שמשולשים סינים זה פחות אידיאלי, (יש משולשים של מונרו או דלפי בילשטיין שסביר להניח יותר אמינים)
חוץ מזה לא הצלחתי למצוא למצוא בפורומים בחו״ל כשלים או בעיות נפוצות חוץ מהמחלה של כל הטריוסים שזה חיישן למבדה שקבוע כושל, מצד שני לא הרבה טריוסים עושים או מתכננים לעשות את מה שאני עושה.
טוב הוזמן קולר גיר של היידן ה679
בנוסף צריך לעשות כמה טיפולים שאעשה בעצמי בהמשך
רצועת האביזרים יבשה ודורשת החלפה
ומחלת הטריוסים:
133734
החשד זה חיישן חמצן, חובר סורק וזה באמת חיישן חמצן, פעם שלישית בשנתיים
הפעם לומד לקח, מזמין מקורי של Denso
50 יורו כולל משלוח
לאחר המון טיולי בוץ בחורף האחרון, הטריוס סיים את חייו,
תקלת גיר + מנוע תפוס + רדיאטור תקול בבת אחת,
להגיד למה זה קרה בדיוק?
יש המון סברות, אבל אבחון חד משמעי אין.
לא עדכנתי פה תקופה ארוכה כי חוץ משיטוטים רנדומלים לא היה טיול רציני נוסף
היה מחשבה לפתוח פה את הדיון על הפרויקט שיפוץ טרנספר שיכיל Low שהיה בתכנון לפני התקלה המדוברת
אבל בעקבות מחסורים בחלקים (ותור למנוע מייבוא)
מכרתי לפירוק ועברתי לג׳ימני :)
אמשיך לספר על החוויות עם הרכב החדש בדיון אחר
https://www.youtube.com/watch?v=7yqjvQg_mlI[/QUOTE]
תתחדש ובהצלחה!
שדרוג ראוי.
נשלח מהנייד
מעבר מוצלח. יפה שהצלחת לשחרר
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
קורה… למדת ונהנת שזה הכי חשוב.
תתחדש. גימיני הוא רכב שטח נהדר עם יכולות גבוהות ואפשרויות שדרוג רבות (ויחסית זולות).
מניח שתפיק ממנו הנאה רבה.
תתחדש! בחירה ראויה...
ממליץ בחום להעתיק את הכננת לסוזוקי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
תתחדש! בחירה ראויה...
ממליץ בחום להעתיק את הכננת לסוזוקי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הכננת כבר אחרי מעבר :)
תודה רבה כולם,
כן הגיע הזמן לעבור למשהו יותר עתיר יכולות ושדרוגים, הטריוס נסחט עד תומו.
תוקן לסרטון הנכון בהודעה הקודמת
מצד אחד תתחדש ואכן שדרוג מתבקש.... מצד שני חבל, זה היה אחד המעניינים
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
מצד שלישי, זה היה סיפור שסופו צפוי מראש. וגם נאמר בהתחלה.
כל הכבוד למי שסוחט רכב עד הסוף. בשביל זה ערימת הברזלים שם. מעט מאד אנשים באמת מנצלים אותה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.