צפייה בגרסה מלאה : בגי״ה: אפשר להתפרנס מחקלאות?
קייס קינום
17-03-21, 14:13
אני בא מתחום התוכנה. אין לי תעודות כלשהן, כל מה שעשיתי למדתי לבד (סביב גיל 40 סיפרו לי שיש לי הפרעת קשב, כשהייתי ילד קראו לזה סתם עצלנות). כל חיי בסטרטאפים למיניהם עד לתפקידים לא רעים. לפני כמה שנים פיצוץ שותפות שהגיע לרמות די מכוערות שהשאירו לי צריבה מהתחום ומאז אני פרילנס. עדיין אוהב טכנולוגיה, ללמוד ולבנות דברים, אבל לא סובל את הסצנה של ״היטק״-עאלק. לקחנו את המשפחה ועברנו לגור בדרום, החולצות עם הכפתורים עמוק בארון, אני משתדל להמנע מלהגיע בכלל לאיזור המרכז.
כיום אני מתקרב לגיל חמישים, למזלי בריא לגמרי, כושר סביר וכו׳. מסתובב אצלי איזה זמן רעיון של ללכת לחקלאות. אני יודע שיש מושבים בערבה או באזור ניצנה שבהם אפשר במחיר די נמוך לקנות משק ובית. הריחוק מהמרכז כאמור הוא יתרון מבחינתי. אני לא רוצה להתחיל להעסיק תאילנדים בחממות פלפלים, חושב יותר על כיוונים שבהם אפשר לבנות התמחות בתחום ספציפי ולהתפרנס מאיכות במקום מכמות. למשל - ספירולינה, כרמים של זני יין מיוחדים, גידולים שמיועדים לשפים וכו׳.
האתגרים שלי הם:
1. קודם כל מקום שיהיה טוב למשפחה (הילדים שלי עוד ביסודי, אשתי צריכה למצוא תעסוקה מעניינת)
2. אפשרות להתפרנס מחקלאות עם מינימום העסקה של עובדים חיצוניים
3. כמובן ללמוד את כל הנושא של חקלאות. לא עבדתי אף פעם בתחום.
הייתי שמח לשמוע מאנשים שמכירים טוב ממני את העולם הזה - האם אני חולם או שיש אפשרות אמיתית לאדם בגילי להכנס לתחום, ללמוד אותו ולהתפרנס ממנו?
אני חקלאי ,
קח כמה נקודות שחשוב עליהם ואז תתקדם:
*בכדי להצליח בחקלאות צריך ללכת בגדול , כרם של 10 דונם לא יפרנס אותך.
*צריך כוח, זה להזיע , עבודת ידיים עד הסוף.
*ג'נבה חקלאית, במיוחד בנגב , כל הכאוס שהולך שם.
*המדינה תמיד אבל תמיד תעדיף אץ הטורקי ששונא אותנו כי הוא זול ממך בכמה גרושים ,
*עליך להכין תוכנית מה אתה רוצה בדיוק, לאן אתה רוצה לקחת את זה , יש אנשים שהצליחו בגדול ויש אנשים שנפלו בענק
צריך לדעת לגדל , כל דבר עם זה צמח או בעל חיים , זה לא בוא נקנה ונצליח ניתן קש או מים וזה יגדל.
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
אני לא מבין כלום בחקלאות.
אבל דבר אחד עשית טוב ונכון - ועל כך ברכותיי - עזבת את המרכז.
החיים בגוש-דן הפכו לבלתי נסבלים. זה בית משוגעים גהינומי אחד גדול. גם אני ברחתי משם.
גדלתי במושב בערבה, הורי ואחי עדין שם.
אשתי לא היתה מוכנה על להיות מושבניקית (המשק של הוריה בפתחת שלום עומד למכירה) ולכן אנחנו לא שם, היום כבר לא מצטער על כך.
מושבניק, חקלאי לא יכול להתפרנס מ 10/20 או אפילו 30 דונם. מה לעשות.
המדינה נלחמת בך בכל הכוח.
בלי שטח גדול וידיים עובדות - חבל על המאמץ.
חקלאי בודד בלי פועלים זרים עם שטח קטן זה סיפורי אגדות. בעבר היו כאלה ואפילו יכלו לחיות. כיום - זה נגמר.
אולי אם תמצא איזה גידול ללא עבודה ותוצרת ששווה את משקלה בזהב.
מצד שני, אין כמו לגדל ילדים בדרום הפרוע. (בעצם אולי בנים, בנות כבר נהיה מסוכן...)
כילד - אני חושב שזה ה-מקום לגדול בו.
אני מושבניק (לא חקלאי) בחוף הכרמל. מקום נהדר לגדל ילדים. אני חושב שחוץ מהפרינססה הבכורה שלי, הבנים היו נהנים שם ברמות...
מקווה שלא הורדתי לך מידי.
גדלתי כמושבניק וכיום בעיר הגדולה..
יסלחו לי הפאלחים...
פעם עם 50 דונם היית מליונר, כיום זה נחשב מגדל קטן.
מי שעדיין בחקלאות היום כבר מבין שלילדים שלו צריכה להיות פרנסה אחרת... המדינה (אומרים נלחמת) כבר לא מאפשרת פרצות מס והפסיקה לסבסד חקלאות...
אפשר להתפרנס בדוחק ולהפסיד בענק
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
קייס קינום
17-03-21, 21:18
תודה על התשובות. נראה שיש קונצנזוס שמגידולים קונבציונלים על כמה עשרות דונם אי אפשר להתפרנס. מה אם אני הולך בכיוון של גידול מורכב יותר (לא קנאביס, שאז הדרישות הבירוקרטיות מטורפות, אולי איזה סוג של גידול אורגני), או לחלופין עולה שלב וגם מייצר את התוצר הסופי (נניח יין או שמן)?
מה לגבי מקצועות במעגל השני, אגריטק וכו׳, משהו שאדם עם רקע טכני ויכולת לימוד עצמי טובה יכול להתמחות בו ולתת ערך? שוב תודה.
חנן-ג'יפולוג
17-03-21, 21:19
אני לא חקלאי, אבל עם רקע כזה והרבה מכרים חקלאים.
אני לא יודע לייעץ אבל דבר אחד ברור לי: אתה צריך להיות עם עתודות כספיות ונפשיות רציניות (גם לאשה, לא פחות חשוב) כי גם אם תצליח בממוצע, יש סיכוי לא קטן שתעבור פעם באי אילו שנים נפילות נוראיות ואולי אפילו פשיטת רגל.
נראה לי שאני לא הייתי עומד בתקופות רעות כאלה, לא כלכלית ועוד יותר לא נפשית. לא חושב שהייתי מצליח לישון טוב כשאני בחובות ענק.
אני בפתחת ניצנה.
לא חקלאי אבל שוקל את זה.
ממליץ לך בחום לקחת לך יום מלא (לפחות), להגיע, לבקר במשקים, להיתרשם ולדבר עם החקלאים. ישמחו לספר ולהראות לך את ההצלחות, הקשיים והכישלונות.
אותו דבר בערבה ואיזורים אחרים. (הסגנון והאוירה ממש שונים. ניואנסים שמרחוק לא תמיד רואים)
שלוש דרכים להפסיד כסף.
1. המהירה: בהימורים
2. המענגת: על נשים
3. הבטוחה: בחקלאות
משה דיין.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ehudzeelim
17-03-21, 22:38
אני בא מתחום התוכנה. אין לי תעודות כלשהן, כל מה שעשיתי למדתי לבד (סביב גיל 40 סיפרו לי שיש לי הפרעת קשב, כשהייתי ילד קראו לזה סתם עצלנות). כל חיי בסטרטאפים למיניהם עד לתפקידים לא רעים. לפני כמה שנים פיצוץ שותפות שהגיע לרמות די מכוערות שהשאירו לי צריבה מהתחום ומאז אני פרילנס. עדיין אוהב טכנולוגיה, ללמוד ולבנות דברים, אבל לא סובל את הסצנה של ״היטק״-עאלק. לקחנו את המשפחה ועברנו לגור בדרום, החולצות עם הכפתורים עמוק בארון, אני משתדל להמנע מלהגיע בכלל לאיזור המרכז.
כיום אני מתקרב לגיל חמישים, למזלי בריא לגמרי, כושר סביר וכו׳. מסתובב אצלי איזה זמן רעיון של ללכת לחקלאות. אני יודע שיש מושבים בערבה או באזור ניצנה שבהם אפשר במחיר די נמוך לקנות משק ובית. הריחוק מהמרכז כאמור הוא יתרון מבחינתי. אני לא רוצה להתחיל להעסיק תאילנדים בחממות פלפלים, חושב יותר על כיוונים שבהם אפשר לבנות התמחות בתחום ספציפי ולהתפרנס מאיכות במקום מכמות. למשל - ספירולינה, כרמים של זני יין מיוחדים, גידולים שמיועדים לשפים וכו׳.
האתגרים שלי הם:
1. קודם כל מקום שיהיה טוב למשפחה (הילדים שלי עוד ביסודי, אשתי צריכה למצוא תעסוקה מעניינת)
2. אפשרות להתפרנס מחקלאות עם מינימום העסקה של עובדים חיצוניים
3. כמובן ללמוד את כל הנושא של חקלאות. לא עבדתי אף פעם בתחום.
הייתי שמח לשמוע מאנשים שמכירים טוב ממני את העולם הזה - האם אני חולם או שיש אפשרות אמיתית לאדם בגילי להכנס לתחום, ללמוד אותו ולהתפרנס ממנו?
אני בתחום החקלאות (לא חקלאי בעצמי אבל עובד במחקר בחקלאות ובקשר עם חקלאים) כבר כ-20 שנה ומתוכן כ-10 שנים בערבה הדרומית בעיקר, ועדיין לא יודע לתת תשובה..
כנראה שאפשר להתפרנס מחקלאות גם בהיקפים קטנים אבל זה לא פשוט. לדעתי ללא תאילנדים, אפילו בודדים במקרה של משק קטן, מדובר בשעבוד על גבול הבלתי אפשרי. מצד שני יש הרבה יתרונות בחקלאות כעבודה למשל עונות שבהן אין כמעט לחץ, התעסקות במגוון תחומים בתוך המקצוע (לא משעמם), היכולת ללמוד עוד ועוד.. אבל בסופו של דבר לדעתי מדובר בנישה שמתאימה לאחוז קטן מאד מהאוכלוסיה בישראל של היום, מכיוון שזה מקצוע שבו נדרש ראש גדול (ניהול, אחריות, תשומת לב לפרטים, הבנת השוק וכו) מצד אחד ועבודה אינטנסיבית ופיזית מצד שני.
כמו שכבר נכתב, ע״מ להרוויח צריכים להיות מספיק גדולים ועם פועלים תאילנדים.
אצל חמי, שנה טובה זו שנה שהוא מחזיר את ההשקעה. גם שיווק מוצר סופי (שמן זית, אגוזי פקאן מקולפים) לא ממש משפר את הרווחיות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
17-03-21, 22:51
זה בזול מפני שה ROI של זה נמוך עד לא קיים וזה במקום קשוח מבחינת אפשרויות חברתיות ולוגיסטיות. הכול שם מסובך. כל קפיצה לקניות היא פרוייקט .
זו עיסקה טובה אם אתה מסוגל ונהנה לגור שם ויש לך תעסוקה נורמלית יציבה.
יש לזה יתרונות של מרחבים אדמה וסככות שאפשר לפתח בהן כל מיני תחביבים.
כתבת שאתה בא מתחום התוכנה. יש היום המון גמישות של מעסיקים לעבודה מהבית.
מציע לשקול המשך עבודה בתחום אבל בעיקר מהבית. נראה לי שזה ייתן לך הכנסה גבוהה ובטוחה יותר מחקלאות, אבל תשמור על האווירה הנינוחה.
זה לא היה שיקול מבחינתי כשעברתי דרומה, אבל בדיעבד השקט והרוגע זה הדבר הכי טוב שיצא לי מהמעבר, ביג טיים [emoji846]
מציע לשאול עצמך את השאלה ההפוכה:
חקלאי בן 50 רוצה לעשות הסבה לתוכנה ושואל אותך מה סיכויי ההצלחה שלו, מה תהיה תשובתך?
זו שאלה לא ככ הזויה כפי שנראית ממבט ראשון
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
אני גר במושב. אבי ז"ל, היה חקלאי שהתפרנס יפה.
היה לו טרקטור קטן (פרגוסון 35 מודל 53) שבגדול
הספיק לצרכי המשק. מידי פעם היה מעסיק טרקטוריסט קבלן
לפרויקט גדול. ובעונה הבוערת היה שוכר פועלים לזריעה וקטיף.
אבל זה היה בימים ההם. כיום שהכול ממוכן. לא משתלם לקנות
כלים לחלקות קטנות. ואם אין לך לפחות 150 דונם, לא תהיה לך פרנסה.
רוב רובם של חברי המושבים, משכירים את החלקות שלהם לחקלאים הגדולים
והמגורים שלהם במושב זה על בסיס הרצון לאיכות חיים.
המדינה מודעת למצב וכיום יש היתר לפתיחת עסקים מסויימים שלא
קשורים ישירות לחקלאות.
למשל, הצימרים במושבים מקבלים מענקים והלוואות ממשרד התיירות.
אני גדלתי בבית חקלאי, אמא עקרת בית בת למשפחה חקלאית (סבא של אמא לימד את בן גוריון חקלאות בסג'רה) אבא חקלאי בן חקלאי.
המוטו של אבא היה "עונה הבאה תהיה טובה" אבל כל עונה הייתה הפסד. פעם כי היה חם מידי, פעם כי היה קר מידי, פעם כי היה ברד, פעם כי הייתה מחלה, ופעם כי פשוט לכולם היה טוב ואם לכולם טוב אז המחיר בשוק נמוך.
המוטו של חקלאי הוא שטוב לו כשלשכן רע!
ואם אי פעם יבוא מלאך, ויציע לחקלאי מתנה, אבל כל מה שהחקלאי יבקש, השכן יקבל פעמיים! אז החקלאי יבקש שיוציאו לו עין!
בחופשות מביהס הלכנו עם אבא לעבוד בשדה, או עם סבא לקטוף אבוקדו או עגבניות, היום אני מבין שלא היה כסף לשלוח אותנו לקיטנות קיץ.
לפני 34 שנים, כשהייתי בן 10, לאמא נמאס, אחותי הגדולה רצתה ללכת לסרט עם החברות ולא היה כסף לתת לה.
ואז מהנקודה הנמוכה הזו הם הבינו שאין ברירה, ועזבו את החקלאות והלכו להיות שכירים, היום בפנסיה אבא חזר לשחק קצת עם זיתים,לשחק! כי כסף הוא לא יעשה מ4 דונם זיתים "לשימוש עצמי".
אז החוויה כילדים בתקופה בה אין דבר כזה משטרת תנועה.... אתם מבינים לבד....
אז יש את השכן החקלאי "הגדול", זה שמעבד את כל השטחים של החקלאים הקטנים (כמו אבא שלי יש פה עוד כמה) , אין לחקלאים הקטנים הרבה ברירה, כי אם השטח יעמוד ויעלה קוצים, אז בקיץ זה סיכון גדול לשריפה, ותשלום לכיבוי אש בשטח שלך שבוער עולה כמה אלפי שקלים, אז כבר עדיף לתת לחקלאי הגדול לגדל שם משהו.
אמרתי לפני כמה שנים לאותו שכן חקלאי גדול, וואו! יש לך 3 טרקטורים, ומשאית, ו2 טרקטורונים, ו10 תאילנדים (אל תתפסו אותי במספרים) ומקרר ענק לשמור הכל בקירור, ומלגזה להעמיס את המשאית, בטח אתה מרוויח הרבה בתור "חקלאי גדול"!?
הוא ענה, יש הרבה שטחים אז צריך ידיים עובדות, הם צריכים להגיע לשדה אז צריך עוד טרקטורים וטרקטורונים, להוביל לשוק כמות גדולה צריך משאית, ולשמור הכל בקירור לרגע שבו יש מחיר גבוה יותר צריך מקרר...אז אני עסק גדול יותר, עם מחזור גדול יותר אבל אין לי כסף לקנות נעליים לילדים!
אז.... המשק של ההורים זה אחלה בשביל להחזיק גרוטאות לחלקי חילוף, אבל לא בשביל לגדל שם משהו שמייצר כסף, כסף לא גדל על העצים!
אני כן הייתי מציע לך לבחון שיטת חקלאות אחרת, לא מסורתית, אולי הידרופוני / מצע מנותק / חממות סגורות מלאות בקרה, תאורה סינטטי לניצול מרבי ....אבל זה כבר הייטק, לא חקלאות.
ושמע, את כל זה (ההייטק בקרה הזה) אני עושה בעיניים עצומות, אני חי ומפרנס בעולם בקרה(לא בחקלאות) אז טוב לי וטוב לילדים שלי בלי לשפוך כסף בחקלאות, ומבחינתי השטחים של ההורים יעמדו ריקים עד שתהיה כוונה להקים שם שכונה ואז יבואו רמ"י ויפקיעו הכל, אולי יזרקו לנו כמה שקלים.
בהצלחה!
לאור מה שכתבות לפני:
כל בעל מקצוע שהרבה שנים בתחום - מחירו לא יסולא בפז.
מה שלא כל כך נכון בתחום ההיטק אבל לפעמים יש גם כאלה.
עולם התוכנה הוא עולם רחב ובעקבות הקורונה שרובם עובדים מהבית , נפתחות אפשרויות שלא היו קיימות בעבר.
תוכל להמשיך לגור בדרום או בכל מקום שתרצה, ובמקביל לעבוד בהייטק מהבית.
תנסה לבדוק עבודה מרחוק בחברות מעבר לים, אם מיצית את החברות בישראל.
יצא לי לעבוד עם בחור ישראלי שגר בספרד עם חוה גדולה, סוסים וגידולים חקלאיים אבל זה רק לתחביב כי העיסוק המקצועי שלו הוא - הייטק.
בנוסף, תוכל לבחור להיות מתכנת עצמאי ולקבוע לך את מידת העומס של העבודה.
בהצלחה!
המדינה נלחמת בך בכל הכוח.
זו המכשלה העיקרית.
רציתי לכתוב את זה מיד בהתחלה אבל כשאני אומר את זה, מתחיל כאן מחול שדים.... אז טוב שמישהו אחר כתב את זה. מדינת ישראל מחסלת בשיטתיות את החקלאות וזה הבסיס שממנו נגזר הכל.
תישאר בדרום אבל תמשיך לעבוד בהייטק מהבית. ושאשתך תמצא לה משרה שתוכל להבטיח הכנסה (לימים בהם תעשיית ההייטק אולי תהיה זמנית בשפל), ופשוט תהנו מהשקט והשלווה והאפשרות לעסוק בתחביבים (כולל גידול קקטוסים/פרחים/סוסי פוני ו/או ייצור שמן/יין וכו' להנאתך, לא לפרנסתך) כמו שרק הפריפריה הרחוקה יכולה להבטיח לכם - כמובן עם כל ההשלכות הנילוות לזה בחיי היומיום - הריחוק מהמרכז, , טרור הגניבות, הלוגיסטיקה המורכבת (אחזקת שני כלי רכב לפחות וההוצאות הנילוות, על נסיעות ארוכות לקניות, לרופא, לחוגים לילדים, לתרבות) וכו' וכו'. זה לא תמיד זול יותר, אבל זה לנפש. ולזה כבר אין מחיר.
תודה דרור, קלעתי לדעת גדולים.....
בצוקים חיות לא מעט משפחות, פרט לאמנים והרוחניקים, כל השאר אנשי היטק וכד' - עובדים מהבית.
בחצבה נפתח פרוייקט של מגרשים של 2 דונם לעסק ביתי/הרחבה לאנשים שלא יהיו חקלאים. בטוח שבעוד מושבים.
יש תעסוקה באזור לבן/בת הזוג.
והחיים שם, לעניות דעתי המשוחדת, הכי הכי מכל מקום אחר (פרט אולי לרמת הנגב/ניצנה בהם זה דומה)
משפט חכם לנושא זה,
'' אם אתה רוצה לעשות קצת כסף בחקלאות, תבוא עם הרבה כסף ! ''
בתור הייטקיסט לשעבר, הנישה שעשוייה לחבר אותך לחקלאות, אך ללא ההשקעות והחובות היא ממשקי ההשקיה, מחשבי השקייה, דישון וכל הסובב את זה. שם היתרון שלך יוכל לבוא לידי ביטוי.
בהצלחה.
אחד הדברים שחמי שומר עד היום, זה מכתב מאגרסקו משנות ה 80 (בזמנו החברה היחידה שהייתה רשאית לשווק ולמכור פירות הדר..).
לאחר שגידל, קטף ואסף לארגזים (של אגרסקו), קיבל את המכתב לפיו הוא חייב להם כסף תמורת הטיפול בפרי שלו.
גם זה היה פעם....
תגדל פטריות כמהין.
לא בערבה,
אני מכיר מישהו שניסה, כולל נסיעה לספרד ללמוד ממגדלים שם, אח"כ "זריעת" הנבגים ו... כלום לא יצא.
מצד שני ברמת הנגב יש באופן טבעי.
מה שחסר זה כלבים או חזרזירים לאתר את הפטריות...
תודה דרור, קלעתי לדעת גדולים.....
בצוקים חיות לא מעט משפחות, פרט לאמנים והרוחניקים, כל השאר אנשי היטק וכד' - עובדים מהבית.
בחצבה נפתח פרוייקט של מגרשים של 2 דונם לעסק ביתי/הרחבה לאנשים שלא יהיו חקלאים. בטוח שבעוד מושבים.
יש תעסוקה באזור לבן/בת הזוג.
והחיים שם, לעניות דעתי המשוחדת, הכי הכי מכל מקום אחר (פרט אולי לרמת הנגב/ניצנה בהם זה דומה)
איזו מין תעסוקה יש שם לבת זוג ?
הרבה יותר טוב בערבה!
(ואני לא משוחד בכלל :) )
הרבה פחות גניבות ובטח לא את ה'טרור'' שיש ברמת הנגב והאזור.
וזה גם הרבה יותר מרוחק מכל דבר.
הלואי ויכולתי לי לחזור לערבה.
במבט לאחור מזל שלא נשארתי חקלאי, כמו שאמרו, קשה כשהמדינה שלך מחליטה להרוס בכוח.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
איזו מין תעסוקה יש שם לבת זוג ?
כמעט בכל תחום - יש תעסוקה.
חוץ, אולי, ממפעילת מכונת הזרקה במפעל פלסטיק...
וברצינות - יש שם כמעט הכל,
חקלאות, תומכי חקלאות בכל תחום,
מקצועות חופשיים
רפואה
עריכת דין
מקצועות מחשוב למינהם
הוראה
הגיל הרך
ניהול בתי אריזה, מפעלי מזון טרי (בעיקר עלים), צוותים בשטח
חברות שווק/ייצוא
עובדים ומוכרים וקופאים בסופרים, חנויות DIY וכד'
להמשיך?
בכל זאת, אוכלוסייה של כמה אלפים צריכים כמעט הכל...
קייס קינום
18-03-21, 13:32
תודה רבה על כל התגובות. מחמם את הלב שיש חבורה של אנשים שנמצאים במקומות דומים ושונים בחיים ויתנו לך עצה. שכחתי כמה זה חסר מאז שסיימתי לעשות מילואים.
אני מנסה לנתח את הצרכים טוב יותר. ביצענו צעד של עזיבת המרכז, שהיה בלי ספק נכון מאד. כמו שאמרו פה, החיים במרכז הארץ היום לא נסבלים. כרגע אני למעשה מיישם את המסלול שהציעו רבים, לעבוד מרחוק בהיטק, שיש לו יתרונות ברורים. אז מה הבעיה?
אני נמצא באותו מקום. עשיתי הרבה סוגי תפקידים, לומד מדי פעם טכנולוגיה חדשה וכו׳, אבל התחושה היא שאני מפתח את אותו חלק במוח שלי כבר עשרים שנה. מחפש את האתגר שהיה לי כשהתחלתי בהיטק - להכנס לתחום חדש, ללמוד אותו לעומק ולמצוא את הדרך שלך.
בנוסף, אני מעריך שהרבה חבר׳ה מהתחום יבינו על מה אני מדבר כאן: מתישהו נמאס לך לעבוד בשביל דברים שאין לך שום חיבור אליהם. לשפר ביצועים פה, להוסיף פיצ׳ר שם, כדי למכור את זה לאיזה חברה אמריקאית שמצידך יכולה להסגר מחר. כפרילנס עשיתי פרויקט עם רט״ג שהיה משמעותי מאד מבחינתי כי (עם כל הביקורת פה) בסוף אכפת לי מהטבע בארץ ישראל.
אם חייבים לעבד מאות דונמים כדי לחיות מחקלאות, אני בבעיה. יכול להיות שהכיוון צריך להיות אגריטק או מרכזי המו״פ השונים. ההתמחות שלי בהיטק היא לחבר בין טכנולוגיות ובעיקר בין טכנולוגיות לאנשים שמשתמשים בהן. אם למישהו יש כיוון, אשמח לשמוע.
מתישהו נמאס לך לעבוד בשביל דברים שאין לך שום חיבור אליהם.
שמע, זה נכון לא רק לתחום ההייטק.
לפעמים אתה מוצא את עצמך מקצוען בתחום שלא רק שלא עושה לך כלום, אלא שאתה מגלה שאתה אפילו שונא.
אין יותר סבלנות, הפתיל מתקצר, אתה מתחיל להיות אגרסיבי באינטראקציות שלך עם בני אדם.
זה בדיוק מה שקרה לי עם העיצוב הגרפי. הבנתי שזה מקצוע נפסד שלא רק ששכרו אינו בצידו אלא שגם פוגע לי בבריאות וביחסים עם בני אדם. אז חתכתי משם. ואם כבר בדרייב של שינוי, אז חתכתי גם מהמרכז. מבחינתי האישית, המשך מגורים בסיר המרק המהביל והמסריח שנקרא "גוש-דן" היה מתכון בטוח למוות מהתקף לב תוך שנה-שנתיים.
היום אני נטו בהדרכות נהיגה והובלת טיולים. לא תמיד קל, גם פיננסית - אבל אני נמצא כל הזמן בג'יפ בטבע, מרביץ באנשים את משנתי בתחום - הם נהנים ואני נהנה. מכל רגע.
ומהפוזיציה הזו אני אתן לך עצה שנכונה לכל אחד ולא משנה איפה הוא בחר להתגורר:
תעשה רק את מה שכיף לך להתעורר בשבילו בבוקר.
כל עוד זה מאפשר לך להתפרנס, זה ייתן לך את הדרייב וישים את כל הקשיים בפרופורציה.
+1
מתחבר לכל מילה !
קודם כל כאיש טכנולוגיה, שמחבר בין טכנולוגיות יש המון מה לעשות בחקלאות ובמיוחד בדרום.
יש גם המון חברות שישמחו לאיש כזה שמיצג אותן או מישם אותן או מדריך עבורן.
אני גם יודע שבכל רגע נתון יש המוני חקלאים שמחפשים פתרון טכנולוגי כזה או אחר ואם יש באזור משהו כזה - הם יגיעו אליו (לפעמים אפילו לא יודעים שהם מחפשים ואתה רואה את זה מול העיניים).
ותאמין לי, אני כותב את זה מידע.
זה אולי יכול לשלב את הידע והניסיון שלך עם העולם אליו אתה כרגע נמשך.
בנימה האישית, אני כנראה בן גילך. בן 50 ויליד 1970.
אני היום כבר בקריירה מס' 3 (10 שנים צה"ל, 10 שנים מנהל מפעלים וכמעט עשור מייעץ בבטיחות)
אשתי צוחקת עלי שאני כבר צריך לחפש את קריירה מס' 3.
אבל, וזה החשוב, אני עצמאי, קם בבוקר עם חיוך, עושה עבודה מעניינת (ומתגמלת), מאוד רב גונית. אני מאושר + בחלקי. וכל אלו כי ביום שהרגשתי שאני מתקרב למיצוי - מייד שיניתי כוון.
לך על זה.
על תפחד.
אל תתלהב עם השקעות, תתחיל בזהירות.
תן שירות טוב
והשאר יבוא מעצמו.
*** זה רק אני או שלפני XX חודשים היה כאן שרשור דומה על משהו שרצה לעשות שינוי כוון בחיים ושקל לנדוד דרומה?
אני לא זוכר מי זה היה, אבל אם אתה קורא כאן - ספר היכן אתה היום.
ב ה צ ל ח ה !!!
נושא קצת קשה לי אז קראתי רק חלק מהתגובות.
אני חקלאי לשעבר, כמובן שהתשובה שלי היא לא, אבל יכול לתת לך כיוון למקרה ולא תקשיב למה שאומרים לך.
יש מעין קיט של חתי דונם חממה הידרופונית כולל הכל פלוס זרעים של ירקות עלים לכמה חודשים הראשונים.
אם הכיוון הוא מוצר ממותג וכו' שפים ושות'. רוב העבודה יכולה גם להיות של אדם אחד.
קח בחשבון מחוייבות ואינטנסיביות ודברים סובבים שתצטרך להתעסק.
הצלחה, או כישלון מהיר, ככה תוכל להתאושש במשהו אחר :)
אם תהיה מעוניין, אוכל לנסות למצוא את שם החברה
ההתמחות שלי בהיטק היא לחבר בין טכנולוגיות ובעיקר בין טכנולוגיות לאנשים שמשתמשים בהן. אם למישהו יש כיוון, אשמח לשמוע.
מעניין מה שאתה כותב.
לפני 20 שנה ככה בדיוק, במילים האלו, הצגתי את עצמי בקורות החיים, ואם אני זוכר נכון השורה הזו עדיין מופיעה בהן גם אחרי 20 שנה.
אני בערך בגילך, עברתי הרבה תפקידים והיו להם שמות שונים ומשונים, אבל 20 שנה אני באותו תחום ומתפתח איתו טכנולוגית, כאשר הדגש והייחוד שלי הוא האכפתית והקשר עם אנשים. לא משעמם לי לרגע בעבודה.
נראה לי שווה שנדבר [emoji846]
נדב 058-4214242
לא בערבה,
אני מכיר מישהו שניסה, כולל נסיעה לספרד ללמוד ממגדלים שם, אח"כ "זריעת" הנבגים ו... כלום לא יצא.
מצד שני ברמת הנגב יש באופן טבעי.
מה שחסר זה כלבים או חזרזירים לאתר את הפטריות...
וגם זה כמעט נעלם כשבדואים גילו שהרוסים משלמים על זה יפה וחפרו כל פיטרייה זעירה וכמעט הכחידו את התפוצה.
כילד, ידענו לזהות את הגבשושית באדמה שמעידה שלמטה יש פטרייה, ולי דו אותנו לא להוציא את הקטנות כדי שיגדלו לשנה הבאה, תרבות של חקלאים של פעם שלא לומר לקטים שמכבדים את המחזור בטבע.
שלוש דרכים להפסיד כסף.
1. המהירה: בהימורים
2. המענגת: על נשים
3. הבטוחה: בחקלאות
משה דיין.
Sent from my SM-N975F using Tapatalkועל זה נאמר אין חכם כבעל הנסיון....
לכאורה וע"פ מקורות זרים כמובן.
שלוש דרכים להפסיד כסף.
1. המהירה: בהימורים - אלי עזרא
2. המענגת: על נשים - נער ליווי
3. הבטוחה: בחקלאות - קנאביס רפואי
משה דיין.
עכשיו נראה אותך..
עכשיו נראה אותך..
Sent from my Redmi 8A using Tapatalkלא אותי את דיין.
אבל .
אל אזרע הוא לא מהמר הוא אמן בתחום עיסוק שנוגע לאנשים ושכנוע יותר מאשר למזל בעיניי יותר דומה לספורט ולסושרד מלמהמר.
קנאביס .
לאחר לא מעט בדיקות של הנושא(חי בתחום)(חקלאות) .
כשכל החקלאים הגאונים יבינו שהרפורמה בשוק הקנאביס נכתבה כך שכרגיל מי שירוויח ממנה הן חברות הפארמה והמשווקים .
והם החקלאים נשארו כרגיל עם ה ז.... ביד .
אז נדבר.
לגבי הנער ליווי .
כל אחד והמוסר שלו.(לא מתכוון להעמיק מעבר לזה).
בגדול בחקלאות אפשר להרוויח ואפילו יפה אבל חייבים לשמור התקדמות מתמדת על השקעה רק בדברים שיש לך ולאזור ולמיקרו אקלים בסביבתך יתרון יחסי בהם.
לנסות לחיות בתחום הנישה שאנשים מוכנים לשלם עליה עליה אקסטרא.
אם לא אתה בgame over עוד לפני שהתחלת.
boaz avrahami
19-03-21, 21:58
1. עובדתית ברוב המושבים רק מיעוט הם חקלאים.
2. לרוב הילדים של אותם מושבניקים אין אפילו רשיון טרקטור אלא אם הם מחזיקים טרקטורון...
3. המדינה לא ממש דופקת את החקלאים היא פשוט הפסיקה להתיחס למגזר כאל נסיכים מאותרגים.
4. רוב מכריע של המושבניקים מחזיקים בנכסי קרקע, מגרשים לבניה והם מסודרים כלכלית הרבה יותר טוב ממקביליהם בעיר.
5. אצל מקצת החקלאים החקלאות היא ענף נוסף במקביל לעבודה כשכירים ואלו שעיקר תעסוקתם בחקלאות בדרך כלל כבר לא ממש עובדים פיזית. הם סוג של מנהלים/ סוחרים.
בשורה התחתונה כדאי שתבדוק מקרוב איך זה נראה מקרוב.
אולי תתנסה בתור עובד במושב כלשהו באזור אליו אתה מכוון. תשכור בית ותתנסה.
אני לא שולל אבל זה לפעמים נראה ממש שונה וקשה ממה שזה נראה.
בהצלחה!
לבועז יש "בטן מלאה" על מושבניקים ונכסים ומה עושים בנכסים, וזה מוכר פה לא מהיום, אבל שאלת הדיון הזה היא האם אפשר להתפרנס מחקלאות.
סבי וסבתי התפרנסו כל חייהם מחקלאות במשק רגיל במושב. הם התחילו מגידולי שדה שבהם השיווק הוא יחסית מהיר אחרי ההשקעה, וככל שהצליחו לחסוך אוויר לנשימה הם הוספו מטעים, אח"כ לול ואח"כ רפת.
צ׳מע סיפור שסבתי סיפרה לי בדיוק לפני שבועיים: בשנה הראשונה שמטע האבוקדו הראשון שלהם התחיל להניב, הם לקחו מכל והתארגנו בשמחה לצאת לקטיף הראשון. קמו בבוקר, עלו על הטרקטור, הגיעו למטע ו... אין אפילו פרי אחד לרפואה. לא על העצים ולא על הארץ. במילים פשוטות: נשדדו.
נראה לך שמישהו פיצה על זה ??
וזה יכול להיות שוד, חמה, קרה מכות שמש, מכת ארבה, מחלות או מזיקים. לא חסר. על מכת בכורות בכלל לא מדברים פה, כי זה גם סבתא שלי, גם אמא שלי, וגם אני. שלא תדעו מצרות.
boaz avrahami
20-03-21, 06:29
נדב, אתה יכול להתיחס ענינית למה שרשמתי ?
אם לא דייקתי במשהו בוא נדבר עליו.
אין פה שום בטן מלאה. מעשית אני בצד הנהנה אבל רואה את התמונה המלאה.
תראה לי מגזר עירוני שקיבל הטבה דומה מהמדינה. תיזכר קצת בהיסטוריה ובסוף תתנצל על מה שרשמת ״בטעות״.
https://he.m.wikipedia.org/wiki/הסדר_חובות_המושבים
liontamer84
20-03-21, 07:06
לנכסים ומה עושים בנכסים
זה לא עניין רק של בועז, שאגב הראה לך יפה מאד כמה תספורות היו פה.
זה עניין של מושבים / קיבוצים שקיבלו קרקע לטובת חקלאות ועברו לחקלאות
צימרים / שטחי תעשייה.
בוא ואראה לך דוגמא חיה נהדרת שקרובה לליבי - גבעת השלושה ה"נפלאים"
שקיבלו זכויות בקרקע כאן ליד ראש העין.
הזכויות שלהם פקעו.
זה לא מנע מהם למכור אותן ליזם פרטי שיקים תחנת כוח על הראש של ראש העין וכפר קאסם.
העיקר שזה מספיק רחוק מהדשא של הקיבוץ, לא ייפגע בשלאף שטונדע וימלא לחברי הקיבוץ את הכיסים.
אז מה אם הקרקע לא שלהם וזה מזהם את האוויר לאלפי אנשים ואת הקרקע עם עתודת המים הכי גדולה במדינה.
אשר לנזקי חקלאות, נעים להכיר - https://www.kanat.co.il/
אני מרגיש שינאה עזה..,
אם אשתך אותכם במה חקלאי עובר אתם לא תדברו כמו שאתם מדברים,
הקרן לנסקי טבע לא מפצה כל אחד בטח שלא בסכום שמפסידים...
אגב חקלאים במושב זה לא כמו חקלאי קיבוץ
נדב, אתה יכול להתיחס ענינית למה שרשמתי ?
אם לא דייקתי במשהו בוא נדבר עליו.
אין פה שום בטן מלאה. מעשית אני בצד הנהנה אבל רואה את התמונה המלאה.
תראה לי מגזר עירוני שקיבל הטבה דומה מהמדינה. תיזכר קצת בהיסטוריה ובסוף תתנצל על מה שרשמת ״בטעות״.
https://he.m.wikipedia.org/wiki/הסדר_חובות_המושבים
אולי תתאפק (אתה ונוספים כאן) אם האג’נדה שלא קשורה בשום צורה לנושא השרשור?
פתחו לכם שרשור מושבניקים גזלנים ותפרקו שם.
boaz avrahami
20-03-21, 08:24
למה זה מרגיש כמו הגנת העדר שמפחד שידברו על נושאים מסוימים?
אני רשמתי תגובה ענינית בנושא השרשור ואז מגיעים כל מיני מגיני ההתישבות האובדת ומתחילים לבצע לי ניתןח אופי על בסיס עובדות כוזבות.
וחוצמזה, כיום כשאין ממש חרלאים במובן הקלאסי הישן והיפה, כדאי לדבר על מה שמדברים ולהזכיר בפני מי ששוקל להיצטרף לחונטה.
זה לא עניין רק של בועז
נהדר. תפתחו לכם שרשור הוצאת קיטור בנפרד. זה לא קשור לכאן. בן אדם שואל על היכולת להתפרנס מחקלאות, למה אתה עונה לו על תחנת כוח ???
liontamer84
20-03-21, 08:37
נהדר. תפתחו לכם שרשור הוצאת קיטור בנפרד. זה לא קשור לכאן. בן אדם שואל על היכולת להתפרנס מחקלאות, למה אתה עונה לו על תחנת כוח ???קשור וחצי.
זה שלא נעים לשמוע את האמת בפרצוף, לא הופך אותה לפחות אמת.
ענו לו כבר מזמן שאי אפשר להתקיים מחקלאות.
הסבירו לו גם למה.
התחנת כוח זו דוגמא לחקלאות של חברי קיבוץ מדושנים שסוחרים באדמה לא שלהם על חשבון בריאות של אחרים.
זו החקלאות היחידה שעובדת במדינה הזו.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
קשור וחצי.
זה שלא נעים לשמוע את האמת בפרצוף, לא הופך אותה לפחות אמת.
לא נכנס אתך לדיון על מה אמת. זה לא קשור לכאן.
אם אתה רוצה, הבמה פתוחה, פתח לך שרשור ותעלה בו את משנתך/כאבך.
פה יש שרשור עם כותרת ברורה ושאלה ברורה: האם אפשר להתפרנס מחקלאות אמיתית, משטח חקלאי של משק אחד במושב ?
לבועז יש "בטן מלאה" על מושבניקים ונכסים ומה עושים בנכסים, וזה מוכר פה לא מהיום, אבל שאלת הדיון הזה היא האם אפשר להתפרנס מחקלאות.
סבי וסבתי התפרנסו כל חייהם מחקלאות במשק רגיל במושב. הם התחילו מגידולי שדה שבהם השיווק הוא יחסית מהיר אחרי ההשקעה, וככל שהצליחו לחסוך אוויר לנשימה הם הוספו מטעים, אח"כ לול ואח"כ רפת.
צ׳מע סיפור שסבתי סיפרה לי בדיוק לפני שבועיים: בשנה הראשונה שמטע האבוקדו הראשון שלהם התחיל להניב, הם לקחו מכל והתארגנו בשמחה לצאת לקטיף הראשון. קמו בבוקר, עלו על הטרקטור, הגיעו למטע ו... אין אפילו פרי אחד לרפואה. לא על העצים ולא על הארץ. במילים פשוטות: נשדדו.
נראה לך שמישהו פיצה על זה ??
וזה יכול להיות שוד, חמה, קרה מכות שמש, מכת ארבה, מחלות או מזיקים. לא חסר. על מכת בכורות בכלל לא מדברים פה, כי זה גם סבתא שלי, גם אמא שלי, וגם אני. שלא תדעו מצרות.למעט מקרה השוד, על חמה, קרה, ארבה ומזיקים דווקא יש הגנות כמו קנ"ט, למשל. זה ביטוח שעולה כסף ומפצה בכך וכך אחוזים. עדיף על כלום.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
boaz avrahami
20-03-21, 09:29
לא ראיתי שכל כך מקפידים בגיפולוג על הנושא כמו בזמן שרוצים לסתום למישהו את הפה כשהנושא לא נח למישהו.
הועלו כאן נושאים קשורים ומי שהסיט את הדיון היה דווקא אתה אז או שתתיחס למה אמת ומה לא אמת או שתשב בשקט ואל תתערב.
וכן, זה המשך טבעי של הגישה של מי שרואים עצמך בני מלוכה מעל פשוטי העם שבעיר.
המתנחלים והדוסים בעינהם הם שודדי הקופה.
הולכים עם צוללות על החזה ושוכחים את השוד הגדול של עצמם.
אין גבול לצביעות?!
ואגב, לשאלה עצמה אין תשובה חד משמעית פשוטה כי לא לכל האנשים אותו המזל והתבונה.
אין דמיון בין אזור אחד למשנהו בארץ מבחינת אפשרויות החקלאיות.
אין דמיון בין מטעים לפרדסים לגידולי שדה או חממות או בקר רפת ולולים.
לכל אחד מאפינים משלו.
סתימת פיות ? חס וחלילה.
כתבתי ואני חוזר על זה: פתחו שרשור רלוונטי.
ואולי מישהו מהמנהלים יעשה את הדבר הנכון ויגזור את כל זה מכאן לשרשור נפרד.
מבטיח להשתתף, יש לי תשובות לבועז ורועי, אבל לא כאן המקום. שרשור נפרד.
1. עובדתית ברוב המושבים רק מיעוט הם חקלאים.
2. לרוב הילדים של אותם מושבניקים אין אפילו רשיון טרקטור אלא אם הם מחזיקים טרקטורון...
3. המדינה לא ממש דופקת את החקלאים היא פשוט הפסיקה להתיחס למגזר כאל נסיכים מאותרגים.
4. רוב מכריע של המושבניקים מחזיקים בנכסי קרקע, מגרשים לבניה והם מסודרים כלכלית הרבה יותר טוב ממקביליהם בעיר.
5. אצל מקצת החקלאים החקלאות היא ענף נוסף במקביל לעבודה כשכירים ואלו שעיקר תעסוקתם בחקלאות בדרך כלל כבר לא ממש עובדים פיזית. הם סוג של מנהלים/ סוחרים.
בשורה התחתונה כדאי שתבדוק מקרוב איך זה נראה מקרוב.
אולי תתנסה בתור עובד במושב כלשהו באזור אליו אתה מכוון. תשכור בית ותתנסה.
אני לא שולל אבל זה לפעמים נראה ממש שונה וקשה ממה שזה נראה.
בהצלחה!
בועז, זה כנראה נכון למרכז ולאזורי +/- חדרה-גדרה.
ממש אבל ממש לא נכון לערבה ואזור נצנה/רמת הנגב אליו התייחס פות"ש
boaz avrahami
20-03-21, 10:05
בועז, זה כנראה נכון למרכז ולאזורי +/- חדרה-גדרה.
ממש אבל ממש לא נכון לערבה ואזור נצנה/רמת הנגב אליו התייחס פות"ש
אתה מוזמן עדו לתקוף סעיף סעיף וננהל על זה דיון.
שלילה גורפת לא משרתת את העניין.
כמו שכתבתי כבר למעלה,
אני במקור מהערבה.
שם 90% לפחות (לא ספרתי) מהתושבים (כולל הורי ואחי) חקלאים.
אבא שלי, בן 76 קם מידי בוקר ב 0500 ויוצא לשטח (כן, עם התילנדים וקומץ ישראלים צעירים שמוכנים לעבוד בחקלאות). אח"כ חוזר הביתה ועוסק בתחזוקה, תיקון כלים וכד'.
אני גר במושב בחוף הכרמל.
אצלנו, הרוב הגדול של המשקים אכן מתפרנס גם או בכלל לא מחקלאות.
מכאן ההתיחסות - אני בהחלט מקבל את מה שכתבת, רק שזה לא נכון לאזורים אליהם התייחס פות"ש.
והיות ומדובר במושב, קשה לי (בהקשר זה) להתייחס להערות על קיבוצניקים גזלנים, שמקימים תחנות כוח על הקרקע וכד'. יש המון דעות והערות, לא רלוונטי כאן.
אני חוזר לשאלה המקורית ולהתלבטות של פות"ש:
לאחרונה נחשפתי יותר לעומק לנושא של אמון אישי.
אשתי סיימה קורס מאמנים, כרגע בפרקטיקום תחת ליווי ובקרה של מאמנת בכירה ובמקביל בקורס מתקדם.
תהליך האימון יודע לסייע בקבלת החלטה על שינוי כוון, התלבטויות אישיות, חיזוק אישי וכד'. מכאן גם גם באירוע של התלבטות כמו שלך.
שמים את השאלה על השולחן, מנתחים יחד בכלים מקצועיים את הסיבות, חוזקות, חולשות, תהליכים פנימיים וחיצוניים וכד' שמביאים למחשבות אלו ומסייעים בקבלת ההחלטה.
המאמן לא יקבל בשבילך את ההחלטות אבל יסייע לך לבגיע לתובנות החשובות ולשים את הפוקוס במקומות שלך חשובים.
אשמח לחבר אותך אל המרכזת שלה שתצרף אותך לאחד מבוגרי הקורס הנמצא כרגע בתהליך הפרקטיקום.
זהו תהליך קצר - 8-10 מפגשים. 15-20 ש"ח למפגש (אמיתי!) ובסופו אתה נמצא במקום אחר עם הרבה כלים שיעזרו לך לקבל את ההחלטות.
התהליך מבוצע, ד.א. רובו ככולו בZOOM (וזה חלק מההערכות שלה ושלי לקרירה הבאה ולפרישה המוקדמת שלנו).
ראיתי תוצאות של 2 חברות שלה שעברו כזה אימון (לא אצלה מן הסתם). מומץ מאוד.
חזרה להתחלה.
אני לא חקלאי. ולא הייתי. אבל מכיר מקרוב מאוד כמה וכמה.
אז... לא. אי אפשר.
ויותר מזה - מי שמנסה להתפרנס מחקלאות - לדעתי חולה נפש. לקחת כל מה שיש לך פעם בשנה ולהשקיע אותו בהשקעה מסוכנת על גבול לא אחראית, לעבוד עונה שלמה ובסוף.. ההימור מצליח או לא מצליח ובסבירות גבוהה איבדת הכל. ואז מתחילים שוב. וככה כל שנה או כל עונה.
מחלת נפש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
חזרה להתחלה.
אני לא חקלאי. ולא הייתי. אבל מכיר מקרוב מאוד כמה וכמה.
אז... לא. אי אפשר.
ויותר מזה - מי שמנסה להתפרנס מחקלאות - לדעתי חולה נפש. לקחת כל מה שיש לך פעם בשנה ולהשקיע אותו בהשקעה מסוכנת על גבול לא אחראית, לעבוד עונה שלמה ובסוף.. ההימור מצליח או לא מצליח ובסבירות גבוהה איבדת הכל. ואז מתחילים שוב. וככה כל שנה או כל עונה.
מחלת נפש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה בדיוק מה שהתכוונתי שהיה המוטו של אבא שלי, אבל אף פעם אין עונה טובה ותמיד מפסידים.
ואם כבר הרווחת, המדינה לוקחת לך מה שהרווחת או שאתה מקמבן מיסים בדמות טרקטור חדש משאית
למה זה מרגיש כמו הגנת העדר שמפחד שידברו על נושאים מסוימים?
אני רשמתי תגובה ענינית בנושא השרשור ואז מגיעים כל מיני מגיני ההתישבות האובדת ומתחילים לבצע לי ניתןח אופי על בסיס עובדות כוזבות.
וחוצמזה, כיום כשאין ממש חרלאים במובן הקלאסי הישן והיפה, כדאי לדבר על מה שמדברים ולהזכיר בפני מי ששוקל להיצטרף לחונטה.
זה לא הגנת העדר, אתה פשוט מחרב לחלוטין לחבר אתר את הדיון שלו על משהו אחר לגמרי.
מינימום אדיבות.
אף אחד לא סותם לך את הפה, פתח שרשור על נושא שמעניין אותך ותתחיל שם דיון.
בסופו של דבר,זה עסק. וכמו בכל עסק, צריך מיומנות קודמת. גם בתחום העיסוק הקודם לא התחלת ללא ידע מוקדם. ובעסק, כמו בכל עסק, יש בעלי עסק מוצלחים ויש פחות. מכיון שמדובר בעסק מורכב מאוד עם מרכיב סיכון גדול, כדאי לבא מוכן ולרכוש הן ידע חקלאי וטכני (אתה לא רוצה לרוץ למומחה על כל תקלה, ראה מקרה ג׳ון דיר) והן ידע בתכנון תקציב, ניהול כ״א, שיווק וכו׳.
אגב, שאלתי אגרונום שעובד בחברה חקלאית (מגדלת, לא מתווכת) שמגלגלת כמה מאות מליונים בשנה, והוא אמר שלתוספת הכנסה זה נחמד, אבל להתפרנס מ- 30 דונם אי אפשר.
הערה קטנה לבועז. תמיד חשבתי שהאתוס המתנחלי הוא שהגבול עובר היכן שעוברת המחרשה. פעם זה היה נכון (...) וההתיישבות, לא לקחה מהמדינה, היא נתנה אותה. על מגש של דם יזע ודמעות. כאמור, זה נושא לוויכוח אחר.
חנן-ג'יפולוג
20-03-21, 12:17
מצד אחד, זה סופר קשה, וסופר מסוכן, כמו שכבר כתבתי בתגובה הקודמת שלי.
מצד שני, קשה לי להסכים עם האמירות שמדובר בהפסד בטוח.
הרי בסופו של דבר אנחנו מכירים מעט חקלאים שחיים מזה מגיל של אחרי צבא ועד המוות. עובדה. בשביל למנוע את הטיית המשפט שלי אומר מראש שאני לא מדבר על אלו שמתפרנסים מתעשייה ותיירות, או מתן שירותים לחקלאים.
זה מזכיר לי את התקופה שבמסגרת העבודה שלי הסתובבתי הרבה במוסכים.
אתה שומע יללות מבעל המוסך על ההפסדים מפה ועד הונולולו, אבל אתה רואה בן אדם שחי מזה כל חייו, ויום אחד אתה מגלה שהוא פתח עוד מוסך, או שלושה. בשביל מה? להגדיל את ההפסדים? ואז אתה לומד לסנן את עוצמת היללות.
boaz avrahami
20-03-21, 12:24
זה לא הגנת העדר, אתה פשוט מחרב לחלוטין לחבר אתר את הדיון שלו על משהו אחר לגמרי.
מינימום אדיבות.
אף אחד לא סותם לך את הפה, פתח שרשור על נושא שמעניין אותך ותתחיל שם דיון.
דאגתך לנושא הדיון נוגעת ללב.
חזור לקרוא את תגובה 35 שלי שגררה את השטויות של נדב ושלך וראה שהיא עניינית ביותר אבל לא נעימה לכם לאוזן.
ומאותו רגע אתם מסיטים את הדיון
boaz avrahami
20-03-21, 12:28
חזור לקרוא את תגובה 35 שלי שגררה את השטויות של נדב ושלך וראה שהיא עניינית ביותר אבל לא נעימה לכם לאוזן.
יצחק(?)-
אני מסכים לחלוטין עם האתוס של המחרשה ובלבד שאוחז בה יהודי שמפריח את השממה ולא סוחר שמספסר באדמה.
עובדי אדמה ציוניים הם אכן נסיכים מבחינתי.
נושא לדיון נפרד כמו שאמרת.
עובדי אדמה ציוניים הם אכן נסיכים מבחינתי.
נושא לדיון נפרד כמו שאמרת.
בועז, נראה לי שהתבלבלת קצת.
בן-אדם שרוצה להיות עובד אדמה ציוני הוא-הוא נושא השרשור הזה. ואם אתה לא סגור על זה פשוט קרא את הכותרת והודעת הפתיחה
תחנות כוח וספסרי אדמות הם אלו ששייכים לשרשור אחר, וכמו שכבר כתבתי אם ייפתח כזה אגיב בו בשמחה. או שאתה פוחד להיתקל באמיתות שלא יהיו לך נעימות לשמוע ?
בועז,
אין שום קשר בין השאלה של נושא הדיון לנושא שאתה מנסה לדחוף בכוח.
איזה שטויות כתבתי?
הבקשה לא לחרב את הדיון?
זה מזכיר לי את התקופה שבמסגרת העבודה שלי הסתובבתי הרבה במוסכים.
אתה שומע יללות מבעל המוסך על ההפסדים מפה ועד הונולולו, אבל אתה רואה בן אדם שחי מזה כל חייו, ויום אחד אתה מגלה שהוא פתח עוד מוסך, או שלושה. בשביל מה? להגדיל את ההפסדים? ואז אתה לומד לסנן את עוצמת היללות.
עובדה, הוא חי מזה עשרות שנים.
אבל הוא לא מרוצה. ואתה מין הסתם יודע טוב מאוד מה מתח הרווחים במוסכים... חד ספרתי באמצע הסקאלה.
אז הוא מיילל. פשוט כי הוא עובד מאוד קשה אבל לא רואה מזה את הפריצה קדימה. למרות המחזור הגדול, ההוצאות שלו בשמיים. והאנרגיות שזה דורש בניהול המוסך וצוות העובדים, והשמירה על הרמה המקצועית בתקופה בה הטכנולוגיה דוהרת קדימה כל הזמן.... בשורה התחתונה קשה לו מאוד, עד בלתי-אפשרי, להתעשר מזה.
למי שרוצה ללמוד משהו - סיפור מקדונלדס בארה"ב. ריי קרוק עבד כמו חמור, פתח עוד ועוד סניפים שעבדו בטירוף, אבל זה לא עזר לו להתעשר - עד שרואה החשבון שלו האיר את עיניו ברעיון - במקום לפתוח סניף ועוד סניף ולשבור לעצמו את הראש בניהול שלהם, פשוט להשכיר שטחים ולמכור זכיונות. וכל השאר הסטוריה.
boaz avrahami
20-03-21, 15:13
דורון ונדב, אני מצביע על כך שכמעט בלתי אפשרי להתקיים מחקלאות כיום בגלל מגבלות רבות ובעיקרן מחירי המים וכח העבודה.
אני מצביע על מגמה שבה רוב החקלאים בארץ הם כבר לא חקלאים אלא משהו אחר.
מחיר של משק אזור הנגב מאוד נמוך ובלי הרבה קופצים בגלל שקשה מאוד עד בלתי אפשרי להתפרנס.
אתם יכולים להמשיך לתקוע את הראש בחול ולהתיפיף שאכפת לכם מנושא הדיון אבל בשורה התחתונה אתם מנסים לסתום פיות בגלל שהאמת על מה שנהיה מההתישבות אינה לטעמכם.
הראיה היא שהסיפור של לנן ודרור על מוסכים גם לא קשור כל כך אבל זה לא ממש מטריד אותכם כמו גם אלפי שרשורים שאתם עצמכם מסיטים מהנושא חדשות לבקרים.
מיצינו, תתקדמו.
קייס קינום
20-03-21, 15:57
ברשותכם ננסה להחזיר את הדיון למסלול המקורי. נראה לי שכמעט כל המגיבים מסכימים על שני דברים:
1. אי אפשר להתפרנס מחקלאות קונבציונלית בסדר גודל של משק במושב.
2. אין כמו לגדל משפחה ובכלל לחיות בהתיישבות הכפרית בפריפריה (לאנשים מהסוג שכאן. מי שאוהב שופינג ומסעדות כנראה יסבול שם)
ההתלבטות שלי איך לפתור את זה. דרך אחת שהוזכרה היא לעבוד מרחוק. אשמח לשמוע מהנסיון של אנשים כאן שגרים בפריפריה הרחוקה, ממה הם חיים ואיך זה עובד להם.
אני ממש חולק עליך בסעיף מספר 2 רשמת,
אני גר בפריפריה..יש לנו פה הכל..
מה חשבת שואבים פה מים מבאר??..
אני יגלה לך עוד משהו בנינו..המסעדות פה טובות כפליים משל אלה בעיר.
קייס קינום
20-03-21, 16:11
גם אני גר בפריפריה :) הכוונה שלי לאזורים של הערבה ורמת הנגב. בוא נגיד שאם אשתי והילדים היו מהסוג שאוהבים לבלות בקניון, הייתי בבעיה
הפריפריה בעייתית למי שצורך תרבות ו"חיי לילה".
boaz avrahami
20-03-21, 16:49
גם אני גר בפריפריה :) הכוונה שלי לאזורים של הערבה ורמת הנגב. בוא נגיד שאם אשתי והילדים היו מהסוג שאוהבים לבלות בקניון, הייתי בבעיה
אי אפשר לשים את הערבה ורמת נגב באותו מקום.
לכל אזור יתרונות וחסרונות.
מדד הסבל הוא מחיר הנחלה
לא נעים להגיד, אבל אני קיבלתי מהקורונה מתנה גדולה - היכולת לעבוד בשוטף מהבית.
אני עובד כשכיר בהייטק, ולפני שחתמתי בדרום עשיתי שיחה עם המנהל שלי לגבי המשך עבודה מהבית גם אחרי הקורונה. כנראה שאוהבים אותי שם מספיק כי קיבלתי אור ירוק וברכת הדרך, והשאר הסטוריה [emoji846]
אולי אוהבים את העבודה שלך ולא אותך [emoji1787]
לא מכיר לעומק את תחום החקלאות. מכיר מקרוב שני חקלאים-
המחותנים שלי (הורי החתן של הבת שלי) גרים במושב במרכז הארץ (עמק חפר) לא מתפרנסים מחקלאות ואת השטח שלהם השכירו תמורת גרושים לחקלאי אחר.
חבר טוב- גר המושב בעוטף עזה - מתפרנס יפה מאד מחקלאות מאד ייחודית - מגדל פלפלים לזרעים - דורש הקפדה יתרה על טוהר הזן, איבוק ידני, מועד קטיף מדוייק גידול בחממה הגנה נרחבת ממזיקים אבל פרנסה לא רעה מובטחת החוזים ידועים מראש עם חברות המשווקות זרעים/ זנים מיוחדים לחו"ל. הוא כמובן לא עובד לבד אלא עם צוות תאילנדים. למען האמת החבר כבר בפנסיה חלקית והבן ממשיך את הגידול החקלאי.
שווה לבדוק את התחום הייחודי הזה של גידול לזרעים- אבל להערכתי נדרש ידע וניסיון של שנים בגידולים חקלאיים וזה לא תחום ל"מתחילים"
אולי אוהבים את העבודה שלך ולא אותך [emoji1787]ברור, לזה התכוונתי כמובן.
סמנכ"ל הפיתוח בן 30 בערך והמפתחים בשנות העשרים לחייהם, אני יעול להיות אבא שלהם מבחינת גיל.
מודה ועוזב ירוחמוש.
שווה לבדוק את התחום הייחודי הזה של גידול לזרעים- אבל להערכתי נדרש ידע וניסיון של שנים בגידולים חקלאיים וזה לא תחום ל"מתחילים"
אני מעריך שספציפית גידול לזרעים הוא תחום שמצריך המון אמון בגלל "טוהר הגזע", ולכן יהיה קשה להתחיל עם משהו כזה לפני שאתה כבר מקושר - אבל סופסוף מחשבה פרודוקטיבית, סחטיין שלמה [emoji846]
אני עדיין בעד המשך פרנסה מהייטק, אבל יהיה נחמד לשמוע עוד רעיונות ...
נדב,
לגבי פותח השירשור אם אני לא טועה כבר ייעצו לו את מה שאני חושב שיכול להתאים לו הכי הרבה ולדעתי זה התחום שהוא העתיד מבחינת החקלאות בארץ ובעולם - שילוב הייטק/ מיכאניקה וכושר הפיתוח היצירתי של הישראלים עם תחום החקלאות.
הייתה לא מזמן כתבה בחדשות בטלויזיה על חברת סטארטאפ ישראלית שפיתחה מכולות של כוורות ממוחשבות ומפוקחות מרחוק...
בנוסף יש את הפיתוח הישראלי הכי ידוע של הטפטפות....
אז אם פותח השירשור יכול לחשוב על משהו בתחום "חקלאות הייטק" זה יכול להיות אחלה תחום עיסוק- לא יכול להעריך עד כמה באמת ניתן להתפרנס מכזה דבר...
בנוסף יש את הפיתוח הישראלי הכי ידוע של הטפטפות....
חח.. מכיר את הממציא, היה גם מספיק חכם לרשום על זה פטנטים על שמו האישי ולעבוד מראש במודל של תמלוגים צנועים.
הוא כבר מזמן מליארדר בדולרים ... סחטיין.
חח.. מכיר את הממציא, היה גם מספיק חכם לרשום על זה פטנטים על שמו האישי ולעבוד מראש במודל של תמלוגים צנועים.
הוא כבר מזמן מליארדר בדולרים ... סחטיין.אגב, טריקים של חברי קיבוץ
דווקא לא חבר קיבוץ. תל אביבי (היום בטוח, נדמה לי שגם אז...)
הקיבוץ שילם לו את המיליארדים, לאט-לאט, בקצב טפטוף [emoji16]
בדקתי עם גורם מוסמך במגל, צודק, הוא לא היה חבר קיבוץ, טעות שלי.
כן מכיר את הנושא מקרוב, כל המשפחה חוץ ממני היו חקלאים (עם הדגשה על היו) בדרום הרחוק, מישהו צריך להיות הכבשה השחורה בכל משפחה אז התנדבתי להי-טק (ד"א אני לא צוחק, אצל אבא שלי כל מה שלא כולל טוריה לא נחשב עבודה).
כמו שכבר ציינו, חקלאות זה מקצוע, ולכן כמו בכל אחד יש המון חשיבות לנסיון, בטח שבכל הדברים האקזוטים שהציעו פה, גידול זרעים למשל, לא מאוד שונה ממעבר לכל מקצוע חדש , הבעייה זה לא הגיל, אלה כמות ההשקעה העצומה שצריך, גם ללמוד וגם כספית, להרים משק ושגם יהיה סיכוי לרווחיות כלשהי זה הרבה כסף, וזה עוד לפני שהמדינה ממש משתדלת להפריע ככל יכולתה.
לפני 20 שנה כשהתחלתי בהי טק, שקלתי לחזור לדרום ולהיות חקלאי, הבעיה היתה שלאישתי ממש לא היה מה לעשות שם וכל תעסוקה אפשרית שם היתה פשרה מאוד רצינית מבחינתה.
היום כבר יש יותר אפשרויות גם במקומות האלו וגם הנסיעה לעיר הגדולה (באר שבע) הרבה יותר מהירה, שלא לדבר על פלאי העבודה מרחוק שהקורונה לימדה אותנו.
מבחינת גידול ילדים, הערבה זה המקום הטוב ביותר במדינה ובכלל!
כיון שאתה טכנולוג מה שנראה לי אפשרי זה:
- לחבור לחברות טכנולוגיה חקלאית, חלקן צריכות אנשי שטח במקומות האלו, חברות זרעים למשל מעסיקות אנשים ש'מטיילים' בשדות וכו', המשכורות לא מדהימות עד כמה שאני יודע אבל לא באמת מעודכן.
- עבודה מהבית לפחות חלק מהשבוע, שוב בחברות שקשורות לעולם החקלאי, שאולי המיקום שלך יתן לך איזה יתרון, או ש'סתם' יהיה לך יותר כיף בגלל הערך המוסף של עיסוק בחקלאות.
- חצי הי-טק, אבל במדבר, הקמת מעבדת שרות למחשבים: הרגילים ומחשבי השקייה, יש לזה ביקוש, לא סגור על ההצע שם
- פיתוח עצמאי של תוכנה / חומרה שקשורה לעולם החקלאי, בזמנו אחד מהבנים החוזרים במושב פיתח תוכנה לניהול השקייה והתפרנס מזה לא רע בכלל.
- כמעט כל חקלאי היום שם קולטי שמש על הלולים הישנים, אולי יש שם מה לעשות.
בכל מקרה, המון בהצלחה, אתה הולך לעבור מהי-טק, המקצוע הכי קל בעולם, לאחד היותר קשים שיש.
ארנון
boaz avrahami
20-03-21, 19:51
דווקא לא חבר קיבוץ. תל אביבי (היום בטוח, נדמה לי שגם אז...)
הקיבוץ שילם לו את המיליארדים, לאט-לאט, בקצב טפטוף [emoji16]
אתה לא מסיט קצת את הדיון?
בכל מקרה, המון בהצלחה, אתה הולך לעבור מהי-טק, המקצוע הכי קל בעולם, לאחד היותר קשים שיש.
ארנון
לי העבדות בהייטק היתה הרבה יותר קשה מלעבוד יום שלם על טרקטור פתוח....
Sent from my SM-G973F using Tapatalkתנסה לבוא לקטוף אפרסק שעיר ב4 וחצי בבוקר..זה באותו רמה של להתגרד על ארון חשמל ישן מאסבסט ..
אגב אני לא יודע על מה אתם מדברים,
אצלנו חקלאים בצפון לפחות
ובמושב שלי בפרט לרוב יש בין 20-45 דונם כולם מתפרנסים בעונה יפה מאוד
Sent from my SM-G973F using Tapatalkזה נכון, אבל זה פחות נורא כשאתה עובד מהבית.
בועז, התשובה היא לא, לא אני הסטתי. עניתי להסטה בקצרה ועניינית בתקווה שהדיון יתכנס בחזרה.
אני מתנצל, למדתי, להבא להתגרויות שלך אענה מראש בשרשור נפרד. סליחה מכולם.
תנסה לבוא לקטוף אפרסק שעיר ב4 וחצי בבוקר..זה באותו רמה של להתגרד על ארון חשמל ישן מאסבסט ..
אצלנו חקלאים בצפון לפחות
Sent from my Redmi 8A using Tapatalkלקטוף חציל עם מלא עש טבק יותר כיף ....
ותמיד השתדלתי לעבוד עם הזריחה ולא עם פנסים
זה נכון, אבל זה פחות נורא כשאתה עובד מהבית.
בועז, התשובה היא לא, לא אני הסטתי. עניתי להסטה בקצרה ועניינית בתקווה שהדיון יתכנס בחזרה.
אני מתנצל, למדתי, להבא להתגרויות שלך אענה מראש בשרשור נפרד. סליחה מכולם.איזה עבדות איזה?
- משלמים פי כמה ממשכורת רגילה בארץ (לא מדבר על מקומבנים למינהם)
-העבודה סופר קלה, כל עוד אתה שכיר וזה לא העסק שלך.
- תנאים מסביב מעולים
- שעות עבודה רבות? פיקציה, אלה אם כן אתה הבעלים, הייתי כבר בכמה הנהלות היטק, עובד ממוצע עושה 10-15 שעות נוספות בחודש, ושורף הרבה אבל הרבה יותר במטבחון.
- יחסית עבודה מעניינת, זה לא להזיז ניירות בבנק או עבודה מכנית חוזרת על עצמה.
וכל עבודה על טרקטור זה כיף.
ארנון
כל עוד שאין לך דאגות על הראש (כלומר, אתה לא הבעלים) העבודה בחקלאות, למרות הקושי הפיזי והשעות, היא בין הטובות שיש. אני לפחות נהניתי מכל רגע (עשור במצטבר).
תנסה לבוא לקטוף אפרסק שעיר ב4 וחצי בבוקר..זה באותו רמה של להתגרד על ארון חשמל ישן מאסבסט ..
אפרסק זה לילדות עם קוקיות.
מבין שעוד לא ניסית ללכת בתירס לקראת האיסוף..
כל עוד שאין לך דאגות על הראש (כלומר, אתה לא הבעלים) העבודה בחקלאות, למרות הקושי הפיזי והשעות, היא בין הטובות שיש. אני לפחות נהניתי מכל רגע (עשור במצטבר).מסכים לחלוטין, אהבתי את זה, מגיל 6 עד אחרי הצבא, וגם כסטודנט עבדתי בחקלאות.
חשבתי לחזור להיות חקלאי כשנמאס לי ללמוד ולא כי סבלתי מזה.
אבל
זו עבודה קשה!
קר בחורף, חם מאוד!! בקיץ, הירקות וקווי ההשקייה לא מעניין אותם אם יש לך חום או נתפס הגב..
אם מגדל חיות, בעיקר פרות אתה בכלל חצי עבד שלהם, חופשה זו בעיה...
boaz avrahami
20-03-21, 20:58
דורון, איך זה קשור לשאלה של פות״ש?
באמת שאתה ונדב הורסים את השרשור...
לפחות אל תיפלו שתי שניות אחרי שחפרתם את הבור
( לא, אין תירס בדרום)
המכונה האחרונה...לא חושב שכדאי לך להתעסק עם האפרסקים של המושבים..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210320/0af5497ca3ab06ddabc991a3244d1987.jpg
דורון, איך זה קשור לשאלה של פות״ש?
באמת שאתה ונדב הורסים את השרשור...
לפחות אל תיפלו שתי שניות אחרי שחפרתם את הבור
( לא, אין תירס בדרום)
איזה קשקשן.. פעמיים.
תירס גדל עשרות שנים בדרום.
וכן,
חוויות חקלאות על הקשיים והאתגרים הם בדיוק מה שהאיש שאל, לא על הקשת המזרחית.
liontamer84
20-03-21, 23:30
תחנות כוח וספסרי אדמות הם אלו ששייכים לשרשור אחר, וכמו שכבר כתבתי אם ייפתח כזה אגיב בו בשמחה. או שאתה פוחד להיתקל באמיתות שלא יהיו לך נעימות לשמוע ?
תזכיר לי להמליץ עליך לקבלת תפקיד של מנהל כבוד פה בג'יפולוג.
יחד עם דורון.
לא התכוונתי להזיז את הדיון מהערך המדעי המדויק שלו של כמה לא שווה להיות חקלאי במדינת ישראל.
בוא נחזור לעניינים.
זו פשוט פעם ראשונה שדיון כאן סוטה מהדרך ועוד בצורה כזו ברוטאלית.
הלוואי ונחזור לדיונים ענייניים כמו דביל שמחרבן על הספה של אשתו.
קייס. בקיצור.
תקנה טויוטה.
boaz avrahami
20-03-21, 23:52
אם יש גידול תירס דרומית לבאר שבע זה באמת חדש לי אבל המוטיב החוזר פה כאילו המדינה מתעמרת בחקלאים הוא זיוף של המציאות.
מדובר עדיין במגזר שזוכה ליתרונות מובהקים ביחס לרוב האוכלוסיה.
בלי שום קשת מזרחית שאתה העלית.
חזר כאן כמה פעמים על ידי כותבים שונים השטות הזו שהמדינה דופקת את החקלאים בעוד שהאמת היא שפשוט המדינה הפסיקה לפנק אותם כפי שהם התרגלו ועדיין הם הרבה לפני כולם ולאו דווקא בצדק.
במיוחד לאלו דנטשו את החקלאות.
אני רואה נוער צעיר במסגרת השומר החדש שמגיע עם המון אידיאולוגיה לעבוד בחקלאות בשנת שרות שעולה להורים המון כסף .
אני שואל את עצמי מדוע במקום לבנות במושבים הרחבות קהילתיות לא יפנקו דור צעיר של חקלאים ויתנו להם בית ״סוכנות״ במושבים בהם פוטנציאל פרנסה ויקצו להם את האדמות של החקלאים שזנחו את החקלאות ומחכירים את האדמה וככה יקימו דור חדש של חקלאים?
בדיוק כמו שישו פעם.
זה התפקיד של המדינה בעזרת כספים של הסוכנות וקקל.
לדעתי ההתישבות חוסמת את זה משיקולים לא אידיאולוגיים.
קייס קינום
21-03-21, 11:57
קייס. בקיצור.
תקנה טויוטה.
לא יודע אם אני בשל לג׳יפ אמיתי :)
קייס, למה לא תצטרף לקולקטיב כלשהו בערבה? קיבוץ או מושב שיתופי, בהתחלה במקצוע ההיטקי שלך ובהמשך אחרי שתתבסס
תוכל לעבור לגד"ש? גם חקלאות גם בטחון כלכלי.
אם יש גידול תירס דרומית לבאר שבע זה באמת חדש לי אבל המוטיב החוזר פה כאילו המדינה מתעמרת בחקלאים הוא זיוף של המציאות.
מדובר עדיין במגזר שזוכה ליתרונות מובהקים ביחס לרוב האוכלוסיה.
בלי שום קשת מזרחית שאתה העלית.
חזר כאן כמה פעמים על ידי כותבים שונים השטות הזו שהמדינה דופקת את החקלאים בעוד שהאמת היא שפשוט המדינה הפסיקה לפנק אותם כפי שהם התרגלו ועדיין הם הרבה לפני כולם ולאו דווקא בצדק.
במיוחד לאלו דנטשו את החקלאות.
אני רואה נוער צעיר במסגרת השומר החדש שמגיע עם המון אידיאולוגיה לעבוד בחקלאות בשנת שרות שעולה להורים המון כסף .
אני שואל את עצמי מדוע במקום לבנות במושבים הרחבות קהילתיות לא יפנקו דור צעיר של חקלאים ויתנו להם בית ״סוכנות״ במושבים בהם פוטנציאל פרנסה ויקצו להם את האדמות של החקלאים שזנחו את החקלאות ומחכירים את האדמה וככה יקימו דור חדש של חקלאים?
בדיוק כמו שישו פעם.
זה התפקיד של המדינה בעזרת כספים של הסוכנות וקקל.
לדעתי ההתישבות חוסמת את זה משיקולים לא אידיאולוגיים.
חוויה ראשונה של אכילת תירס ישירות מהצמח חויתי בשדות של קיבוץ אילות. טעם הקלח הטרי שאינו מבושל, העסיס המתקתק שניגר ממנו.... לעולם לא אשכח.
בועז, התירס גדל בארצות משווניות אז למה לא בדרום?
לגבי השאר. הנושא כל כך מורכב, בעל הרבה היבטים שאי אפשר במסגרת דיון שכזה לכסות את כולו, וההתנגחויות כן ריווחי - לא ריווחי
אינן מביאות את כלל השיקולים וכל אחד כאן מדבר מנסיונו הוא. יש הרבה גווני אפור וכל תגובה חד משמעית שכזו, הרי היא חוטאת לאמת.
כעיקרון, לגופים קולקטיביים קל יותר להתמודד מאשר לחקלאי בודד, לכן זו גם המלצתי לפות"ש זה.
חנן-ג'יפולוג
21-03-21, 19:06
מי שיש לו מה לתרום לדיון בשאלה שעליה נפתח השרשור, מוזמן להמשיך בדיון.
קייס קינום
21-03-21, 21:04
למה לא תצטרף לקולקטיב כלשהו בערבה? קיבוץ או מושב שיתופי
היו תקופות שחשבנו על זה, אני חושב שהיום כשאני מתקרב לגיל 50 כבר עברתי את הסף הקבלה לקיבוצים :) אחת הסיבות למחשבה על חקלאות היא גם נושא הגיל, שבו כבר מתחילות להצטמצם האופציות בהי טק.
שנאה
קנאה
צרות עין
גזענות
קיפוח
התנשאות
שמעו ישראל 2021 ניראית גם ככה כמו פוגרום.
שחררו. תבלעו רוק.
אל תביאו את החרא הזה לכאן.
לכו לווצאפ לפייסבוק לאינסטוש.
תשאירו את הפוליטיקה הכל כך עלובה הזו בחוץ.
דברו על גיפים ונעילות וריתוכים.
תנו לנו מקום לברוח אליו מכל החרא שיש בחוץ.
מנהלים... למחוק. חאראם.
חנן-ג'יפולוג
21-03-21, 22:28
בול, עומרי, ולכן עצרתי את דיון המשנה שהתפתח, כאן, ובשרשור חדש נוסף שנפתח ספיישל.
חזרה לשאלה המקורית.
אצלנו חקלאים בצפון לפחות
בהחלט יתכן, אבל המטעים האלה מניבים. לא מדובר במישהו שמתחיל מאפס: מסכל חלקה, מביא מוטורגריידר להרים תלוליות לשתילה, רוכש שתילים אצל שתלן רציני וממתין שלוש שנים עד שיהיה מותר (הלכתית) לשווק את הפרי. אני גם בטוח שזה לא מקרה שגם לך, אבי, יש עבודה ״בחוץ״.
היום המקצוע אינו ״חקלאי״, אלא מנהל. זה עסק מורכב שדורש מומחיות ניהולית ברמה גבוהה. בדיוק כמו שלא תפתח בית קפה ללא נסיון קודם בענף, ככה לא נכנסים לענף מורכב וסיכוני אחר ששמו חקלאות ללא נסיון.
ועוד משהו לדרור. ,האגרונום שלי (תואר שני, מנהל מקצועי של עשרות אלפי דונם מטעים וחממות) אומר שהכסף שמשלמים למועצות הצמחים מממן את פיתוח הזנים בוולקני.
אם הייתי מחפש עיסוק בפריפריה, הייתי עושה ״ניתוח מערכת״: מה הכי חסר בסביבה, רמת הביקוש, לאיזה חלופה אני נקשר וכיוצ״ב׳.
היו תקופות שחשבנו על זה, אני חושב שהיום כשאני מתקרב לגיל 50 כבר עברתי את הסף הקבלה לקיבוצים :) אחת הסיבות למחשבה על חקלאות היא גם נושא הגיל, שבו כבר מתחילות להצטמצם האופציות בהי טק.
לא כל כך הבנתי מה מקצועך ההיטקי אבל נסה לשפץ אותו בקורות החיים ושלח.... מה יש לך להפסיד ? אולי מישהוא ימצא בו ערך מוסף לחיי
הקהילה ויצרפו אותך, אתה לעולם לא תדע אם לא תנסה. אולי לא תהיה חבר מן המניין, אבל תוכל לחיות בקהילה עם משפחתך בראש שקט,
ואולי בעתיד, כתלות בתרומתך, הסטטוס שלך יכול להשתדרג. הגיל שלך אכן מכשול אבל אם אתם משפחה איכותית שיש לה מה לתרום......
בקיצור נסה, אל תפחד, מקסימום תקבל לא.
זה לא נכון...
ראשית פתוחים לקבל כל מי שרוצה ויש לו מה לתרום לקהילה. (בתנאי שעומד במבחן הכלכלי של קיום פנסיה מספקת)
שנית וזה יותר מחובר למציאות...יש לך ילדים בגיל גן עד בית ספר? בהחלט רלוונטי.
קייס קינום
25-03-21, 20:44
חברים תודה לכל מי שענה, כאן ובפרטי. למדתי הרבה, פגשתי אנשים חדשים ואני יוצא עם הרבה חומר למחשבה. יותר מכל מחמם את הלב שקבוצה של אנשים שאני לא מכיר, מרקעים מגוונים, נותנת עצות ועוזרת לחשוב יחד. גרם לי להתגעגע קצת לתקופת המילואים :) תודה.
לפני כמה שנים איכשהו הייתי במחשבות הללו.
נולדתי ואני גר במושב במרכז הארץ.
והמחשבה היתה לארוז את הילדים
להשאיר לאירגון בו אני עובד מכתב פרידה ולקחת את עצמי הרחק מהמרכז ולהתפרנס מעבודת אדמה.
להבנתי זה חיים אמיתיים יותר וטובים יותר לילדי ומשפחתי.
ובעיניי, גם אם זה ישמע קלישאתי, זו הגשמת מהות קיומנו כאן.
ככל שהתעמקתי הבנתי שזה מהלך לא כלכלי, כמעט לא ריאלי בלי לסכן את עתיד משפחתי.
( אפילו גרוע מלקנות מלקנות מרצדס gl ... )
כמובן שתג המחיר לכניסה הוא בעלות משמעותית מאוד, איך אמר לי מישהו מהערבה- משכנתא לנינים.
הייתי תקופה ארוכה בקשר לגבי אפשרויות מעבר לרמת הגולן.
תמיד השיח היה שמגיעים לקהילה להשתלב...ובעתיד..מתישהו.. יהיו שטחים לחקלאות- שזה נחמד לילדים בני 18 או לאנשים שאין להם משהו אחר לעשות עם חייהם או עבודה.
לנו כמשפחה של שלושה ילדים ושני מהנדסים- זה "באוויר" מידי- צריך להביא לחם הביתה.
החלום שם.
אבל לצערי בניגוד לשנים עברו המדינה לא רק שלא מעודדת ללכת להתיישבות העובדת - היא מקשה ככל יכולתה.
תן לי 60 דונם. ומים. משם אני אסתדר .
ואם בחלומות עסקינן - אני מושבניק.
מעולם לא עשיתי כלום עם האדמה, אבל דגדג לי. את ההכנסות שלי אני מביא הביתה ממקומות אחרים.
גם כשמישהו אחר גידל עליה, אני זה שנשא בהוצאות החכירה השנתיות. אצלנו, בשרון\ לא משלמים שקל על עיבוד אדמה של אחר.
בעיניים מפוקחות החלטתי השנה לנטוע בכל השטח שלי זיתים.
זה לא יעלה לי המון כסף, זה לא יבקש יותר מדי כסף שנתי על מים וטיפולי ריסוס וקטיף, גם לא יותר מדי התעסקות ביומיום, אבל זה גם לא יעשה אותי עשיר.
במקרה הטוב - זה יכסה את ההשקעה בהרבה שנים.
שאלו למה לא עשיתי אבוקדו, שהוא בערך ה"זהב הירוק" - מסיבה ברורה של השקעה גדולה, גפם ראשונית וגם שנתית, וסיכוי גבוה לגניבת הפרי עם תחילת הבשלתו. הסיכון לא מתאים לי.
לכן, אם מדובר במרכז הארץ - הקמה של משהו חקלאי מצריך השקעה גדולה מאד ונדרשים הרבה מאד דונמים כדי להתפרנס מהם.
אם זה בפריפריה - עדיין מומלץץ להשאיר גם בייצת פרנסה אחרת בסל, לפני שאתה מחליט להטיל את כל יהבך עך החקלאות.
בכפר שלי - נשארו רק שני חקלאים, מתוך העשרות שהיו פעם. קשה מאד להתפרנס מזה.
קח בחשבון שהוצאו מחייה הרבה יותר גבוהות כלומר באותו רווח בפריפריה תחייה עימו יותר זמן מאשר במרכז,.
מה גם במרכז אין משטחי בניה והרשויות רק מחכות לחקלאי שינטוש את שאליו בשביל לרכוש אותם ,
אצלנו לפחות ישנם עוד לא מעט שטחים להתרחבות לפני שיגיעו או יציקו לחקלאים..
מה גם במרכז אין משטחי בניה והרשויות רק מחכות לחקלאי שינטוש את שאליו בשביל לרכוש אותם ,
למען הדיוק -
אף אחד לא מחכה לשום חקלאי ולשום נטישה.
כשהרשויות רוצות - זה קורה גם אם החקלאי מעבד.
הרשויות גם לא רוכשות את הקרקע, אלו הליכים אחרים לגמרי.
למען הדיוק -
אף אחד לא מחכה לשום חקלאי ולשום נטישה.
כשהרשויות רוצות - זה קורה גם אם החקלאי מעבד.
הרשויות גם לא רוכשות את הקרקע, אלו הליכים אחרים לגמרי.
ורק לחדד (כי גם את זה עברנו...)
שהמדינה החליטה להפקיע חצי מהחלקה של חמי - חלקה עם פקאנים בוגרים ומניבים, כי צריך להעביר שם פסי רכבת, אף אחד לא שאל כלום.
הפיצוי היה נמוך ממחפיר....
ככה זה שאתה על אדמת מינהל...
לנו במושב יש מטע ליד עיר בצפון , מטע של כל המושב לקחו משם 120 דונם להרחבת העיר ושילמו 50,000 לדונם(!!!),
אגב לא שאלו פשוט הודיעו מרשות המקרקעין ש120 דונם הולך לעירייה הקרובה.
boaz avrahami
26-03-21, 17:19
אגדות עם
אגדות עםזה קרה במשך חודש שעבר..
להאמין או לא זו בחירתך
boaz avrahami
26-03-21, 17:44
אתה אולי לא ידעת אבל זה תהליך שכמעט בוודאות קרה ברקע במהלך של הרבה שנים אחורה
לגמרי נכון, דיברתי על הביצוע של ההליך..
boaz avrahami
26-03-21, 19:50
זה הוצג כאילו בוקר בהיר אחד ותוך חודש לקחו לכם אדמות בעוד שאני אנחש בזהירות שזה לקח לפחות חמש שנים אם לא כפול והמושב קיבל פיצוי מופלג על אובדן אמצעי יצור. האדמה היא נכס של המדינה.
לא צריך לנחש - 30,000 לדונם זה לשטח מעובד.
כשנלווה לו מטע צעיר, או בתי רשת, המחיר עולה בשווע המחוברים.
צר לי לומר לך, אבי 50,000 לדונם זה לא הרבה כשאתה מחשב כמה תרוויח ממנו וכמה השקעת בו.
חוץ מזה - אצלכם בצפון המדינה מתחשבת יותר, כדי שיישאר מי שיגור שם. תזכיר לי - שתולה? נטועה?
קרוב ממש,
כן 50 אלף זה גרושים לדונם לדעתי..
הלוואי ויכלתי לרכוש 50 אלף דונם מבטיח לכם שהייתי דואג לקנות את כל ה120
boaz avrahami
27-03-21, 18:57
אז זאת התשובה המוחצת לשאלת הפתיחה?
כל הסיפורים שלא ניתן להתפרנס מחקלאות וזה נשמע בדיוק כמו הסיפור של חנן על בעלי המוסכים.
אל תתפלאו שאף אחד לא קונה את סיפורי המסכנות
התשובה המוחצת לשאלת הפתיחה היא שיש סיפורי הצלחה בודדים, והמון סיפורים שלא רק שלא הצליחו להתפרנס משטח אדמה של משק בודד, אלא שגם הפסידו את ההשקעה.
החקלאות של היום שונה מאוד מהחקלאות של פעם. מיכון מצליח להוריד עלויות, אבל רק אם אתה בסדר גודל ענק.
לפני שאלת יכולת הקיום מחקלאות צריכה להישאל השאלה אם יש לך את ההון הדרוש כדי לקנות משק חקלאי?
ואם יש..... השקע אותו באפיק מנייתי סולידי ותיהנה מתשואה גבוהה מבלי להתאמץ כלל עד סוף חייך.
boaz avrahami
27-03-21, 19:32
התשובה האמיתית היא ספסרות בקרקע ולא חקלאות. אבל עזבו, זה רק הבטן המלאה שלי
התשובה האמיתית היא ספסרות בקרקע ולא חקלאות. אבל עזבו, זה רק הבטן המלאה שליזו רק הבטן המלאה שלך בלי שום קשר לשאלה שהינה נושא השרשור הזה. אם יש לך ספק קרא שוב את הודעת הפתיחה.
ספסרות בקרקע, ככל שקיימת, אינה נושא השרשור הזה.
boaz avrahami
27-03-21, 21:10
מוזר שרק כשזה כשזה נוגע ללגלוג שלי על הכאילו חקלאים, אתה מזכר בנושא השרשור.
טול קורה
שנאה
קנאה
צרות עין
גזענות
קיפוח
התנשאות
שמעו ישראל 2021 ניראית גם ככה כמו פוגרום.
שחררו. תבלעו רוק.
אל תביאו את החרא הזה לכאן.
לכו לווצאפ לפייסבוק לאינסטוש.
תשאירו את הפוליטיקה הכל כך עלובה הזו בחוץ.
דברו על גיפים ונעילות וריתוכים.
תנו לנו מקום לברוח אליו מכל החרא שיש בחוץ.
מנהלים... למחוק. חאראם.
בועז. בבקשה.
Yaron.nahum
27-03-21, 21:47
בכל ענף ישנה מגמה של קונסולידציה,
אם מדובר על מכולות מול רשתות שיווק,
חקלאי קטן מול מגדלים גדולים,
חנויות בגדים מול רשתות
רשתות של קניונים מול בעלי חניות קטנות במרכז העיר
והרשימה עוד ארוכה.
זאת מגמה כלל עולמית ובכל התחומים.
Sent from my..
קרל מרקס קבע שההוויה קובעת את התודעה.
תרגום: היכן שאתה נמצא קובע את האמונה שלך.
משפט זה הוא משפט המבטא את עיקרי המטריאליזם הדיאלקטי, טוען כי הפרקסיס בו חי האדם קובע את תפיסותיו והבנתו את העולם, ולמעשה את משמעותו. משפט זה מתקיים גם אם אין האדם מכיר בכך או מבין זאת.
לצערי הויכוח לא נוגע לאמת זו או אמת אחרת .
אמת היא דבר סובייקטיבי שכל אחד רואה אותו מנקודת השקפתו.
וברוב המקרים לצערי קשה מאוד לשכנע את זה שמתסכל על הראש שלתנין יש זנב כשהוא עומד מול הפה הפתוח.
חג שמח
הרבה חרות פנימית ומחשבתית .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.