PDA

צפייה בגרסה מלאה : איחסון גלגל רזרבי בגודל מלא מתחת לתא המטען

Obsoffroad
26-12-20, 19:50
שלום חברים

רכשתי בחודש האחרון פורסטר דגם X (חדש), שכמיטב המסורת של סובארו בשנים האחרונות מגיע עם גלגל רזרבי מוקטן. לא משהו שאף אחד רוצה להתקין בעת פנצ'ר בשטח, אני מניח.

אני מתכנן לרכוש גלגל נוסף בגודל מלא, אבל אשמח לדעת המנוסים בפורום לגבי שתי שאלות

1 - האם יש סיכוי שהחישוק של הגלגל הרזרבי שהגיע עם הרכב יתאים לצמיג בגודל מלא, או שאין ברירה ויש לרכוש גלגל שלם?
2 - האם גלגל בגודל מלא יצליח להיכנס לחלל האיחסון מתחת לרצפת תא המטען (עם או בלי מכסה הקלקר)? אם לא יכנס, אני מניח שהדפ"א החלופית היא גגון.

אלף תודות

Asaf-a
27-12-20, 07:06
1. סבירות קלושה ביותר, אם מידת הרוחב צמיג שונה מהותית הרי שלא יתאים.
2. לפחות בדגם הקודם, אם מוותרים על כיסוי הקלקר שמתחת לרצפה, גלגל רגיל נכנס באלכסון ועדיין נותר מקום לאיכסון דברים שונים, אם כי תצטרך לאלתר בורג אבטחה ארוך יותר ולוחית לגלגל כדי לקבע הגלגל.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

דרור ברלי
27-12-20, 12:46
הגלגל ייכנס, אבל הלוח שמעליו יהיה יותר גבוה. תאבד כמה ס"מ של נפח איחסון בבגאז'. זניח.
פנצ'רים/קריעות צמיגים זו הבעיה מס' 1 של סובארו בשטח והגלגל הרזרבי המקורי הדקיק הוא בדיחה עצובה. זה נושא קריטי.

ron8
28-12-20, 07:39
פורסטר x דור רביעי:

כשקניתי אותו פניתי לצמיגיה שעוסקת רבות בפורסטרים והתקנתי רביעיית צמיגי 50-50. כשעלה הנושא של הרזרבי הוא הציע לי לעבור לגודל מלא (באותו שלב בכלל לא הייתי מודע להבדל המידות) ולצורך כך מכר לי ג'אנט בגודל המתאים (אני מניח שלא כל צמיגיה מחזיקה את הג'אנט הזה ככה בשלוף, רק מי שמכירים את הרכב ועובדים איתו הרבה). אחד הצמיגים הישנים שפירקנו הותקן על הג'אנט כרזרבי.

המצב בתא המטען: הבורג לא רלוונטי (אבל הגלגל כבד ויושב טוב במקום) והגלגל יושב באלכסון קל וחלקו הפנימי בולט בעומק תא המטען. בשל כך רצפת תא המטען לא יושבת "פלאט" על המקום הרצוי וצפה בחלקה האחורי. באופן אישי ומכיוון שאני מחזיק קופרסור באוטו, הורדתי אוויר לרזרבי כדי לחסוך עוד קצת גובה. יצויין שמתחת לרצפה ומסביב לגלגל הרזרבי יש הרבה שטח לא מנוצל ולאחרונה החלטתי לבנות רצפה חדשה בעצמי כדי להנציל חלק מהשטח. לדוגמה, קופסת ג'ק עגלה שתמיד ישבה בתא המטען ואני רוצה "להשקיע" אותה בצמוד לרזרבי כך שתבלוט רק בחלקה לתוך הבגאז'. קיצר, שורה תחתונה הגלגל בגודל מלא יבוא על חשבון שטח אחסון אבל:
1. אם לא בא לך להתעסק: תוכל להמשיך להשתמש ברצפה המקורית רק שהיא לא תשב "בול" במקום.
2. אם אתה מוכן להשקיע קצת עבודה: תעשה גוגל ויש שפע של דוגמאות לאנשים ששפצרו תא מטען אחרי שהחליפו לגודל המקורי.

ron8
28-12-20, 08:19
מוסיף להודעתי הקודמת: שכחתי לציין שמרגע שהוחלף הרזרבי לגודל מלא, הקלקר שיושב בינו לבין רצפת המטען ומבסס אותה לא מתאים ואי אפשר להשתמש בו כך. לא קריטי. איחסנתי אותו יחד עם הרזרבי המקורי.

Asaf-a
28-12-20, 10:25
אני ממליץ לא לוותר על אבטחת הגלגל כי עניין בטיחותי, והיות שפשוט לפתרון אין סיבה לוותר עליו.

Asaf-a
אסף.א

Obsoffroad
28-12-20, 10:57
תודה רבה לכולכם, זה מאוד מסייע.

היתה לי שיחה בנושא עם היבואן אתמול (לזכות סמלת יאמר שלמרות שלא ידעו לספק תשובה בפניה המקורית, טרחו לנסות לברר ולחזור אלי אחרי כמה ימים). הם אישרו פחות או יותר את מה שלחלקכם התברר מהנסיון (גאנט הרזרבי לא יתאים לגודל מלא, בריכת האיחסון תתאים לאחר חילוץ הקלקל אבל עדיין כניראה תייצר הגבהה קלה של השטיחון, רצוי לאבטח עם גוף קלקל מאולתר).

מה שכן, כשלחצתי להבין מדוע סובארו מספקת עם גלגל מוקטן, התשובה היתה קצת מוזרה - לטענתם משום שהפרש המשקלים חוסך בתצרוכת דלק וזיהום אויר. אז אולי רבים מהמשתמשים נוהגים רק בכביש, אבל זה לא נשמע מרגיע במיוחד למי שנתקע בלי גלגל מלא בשטח.

רון, אפשר לקבל סדר גודל מחיר של מה ששלמת על הגאנט? החברה מוכנה כמובן להציע לי גאנט סגסוגת נוסף (או, "אם יהיה מזל, אולי יהיה להם במרכז השירות גאנט מברזל") אבל איכשהו ניראה לי שזה יעלה כמו רכב ליווי קטן.

תודה שוב
אֹהד

ishc
28-12-20, 13:14
כנס לאתר ג'אנק יארד או תעשה סיבוב פירוקיות באיזור שלך וחפש XV (או פורסטר או כל דגם אחר של סובארו שמתאים) אחרי תאונה ותקנה גלגל שלם, אולי עוד יהיה לך מזל ויהיה עליו גם צמיג מתאים.

ron8
28-12-20, 16:03
רון, אפשר לקבל סדר גודל מחיר של מה ששלמת על הגאנט?

אֹהד

וואלה, לא זוכר :)
היה שם איזה מיקוח, המחיר ירד, אבל לא זוכר כמה עלה. בסיטואציה של רכישת 4 צמיגים יקרים זה כבר לא היה פקטור משמעותי בעסקה

יובל48
28-12-20, 17:15
אמנם רכב פרטי יונדאי אבל החלפתי גלגל רזרבי קטן
באחד בגודל מקורי תמורת 200 ש"ח בצמיג ישיר
בפ"ת .יש להם מבחר של ג'נטים לרוב כלי הרכב הפופולריים.

avi1
02-04-21, 23:14
רכשתי היום בפנצריה בצפון גאנט וצמיג בגודל מלא לספייר עבור פורסטר 2019. סיוט עד שמצאו גאנט מתאים.
נכנס בול במקום של הגלגל אבל הכיסוי קלקר לא מתאים. כרגע הפלטה של תא המטען יושבת ללא הקלקר. אחשוב על פתרון.

מוטי ג.
02-04-21, 23:19
למה אתה צריך את הקלקר?
לא מכיר את האוטו שלך, אבל בפוקוס שהייתה לי פעם חדש בליסינג היתה הגבהה לגלגל מוקטן (שהמשטח בגאז לא ימעך למטה עד הגלגל) ואם מכניסים גלגל רגיל היו מוציאים את זה כי זה היה מיותר.

האם המצב אצלך דומה?

avi1
03-04-21, 09:45
למה אתה צריך את הקלקר?
לא מכיר את האוטו שלך, אבל בפוקוס שהייתה לי פעם חדש בליסינג היתה הגבהה לגלגל מוקטן (שהמשטח בגאז לא ימעך למטה עד הגלגל) ואם מכניסים גלגל רגיל היו מוציאים את זה כי זה היה מיותר.

האם המצב אצלך דומה?

זה בדיוק אותו דבר. הגלגל יושב בשיפוע אז חלק מהמגש יושב על הגלגל אבל חלק באוויר. אם יהיה משקל על הפלטה היא תתעקם

asafk
03-04-21, 21:54
שים ניילון עבה על הגלגל, ככה שהוא מכסה מעל כל השקע שלו ומגיע עד לקצוות התא מטען.
סגור את הפלטה.
דרך איזשהו פתח (למשל החור שמשמש להקמת המשטח) תן כמה לחיצות של קצף פוליאוריטן. שים משהו שימנע מהפלטה להתרומם
הוא ימלא את הרווח איפה שהגלגל רחוק. אחרי זה תוכל לעצב אותו עם סכין יפנית.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

mikyl
04-04-21, 01:59
פתרונות מהרשת.

https://www.subaruforester.org/threads/2019-spare-tire-question-full-size-spare.798865/

https://www.subaruforester.org/threads/2019-yokohama-geolander-a-t-g015-225-55-r18-installed-with-full-size-spare.808568/

avi1
04-04-21, 15:31
תודה על הרעיונות ואכן ראיתי את הקישורים שצורפו.
אהנדס משהו ואעלה תמונות אם יצא מוצלח.

לגבי הגלגל ספייר. כרגע עם מידה זהה לצמיג המקורי אבל חברה אחרת.
בקרוב אחליף ל 50:50. האם כדאי להחליף גם את הספייר ל50:50 או שהוא יכול להשאר "רגיל"? האם יהיו הבדלים בגובה הצמיג?

erezgur
04-04-21, 18:15
.
בקרוב אחליף ל 50:50. האם כדאי להחליף גם את הספייר ל50:50 או שהוא יכול להשאר "רגיל"? האם יהיו הבדלים בגובה הצמיג?
עקרונית לא אמורים להיות הבדלים בקוטר הצמיג (בין AT לכביש), למרות שייתכנו סטיות קלות (נכתב בפורום על צמיגי שטח מלא של טויו או גנרל, נדמה לי, שהקוטר שלהם יותר גדול מצמיגי חברות אחרות במידות דומות אבל זה אמור להיות מקרה נדיר).

גם אצלי הספייר הוא של יצרן שונה (מדי החלפה אני בדרך כלל מעביר את הצמיג הטוב ביותר שיורד מהרכב להיות הספייר).
רצוי שפרופיל הצמיג יהיה קרוב לזה של הצמיגים שעל הרכב, כיון שכאשר תזדקק להשתמש בו, לא טוב לנסוע נסיעה ארוכה על הכביש (במהירות בין עירונית במיוחד) כאשר יש שוני משמעותי בין שני צמיגים על אותו הסרן.

Obsoffroad
10-04-21, 17:48
תודה על הרעיונות ואכן ראיתי את הקישורים שצורפו.
אהנדס משהו ואעלה תמונות אם יצא מוצלח.

לגבי הגלגל ספייר. כרגע עם מידה זהה לצמיג המקורי אבל חברה אחרת.

עובד לגמרי! ובעזרת התמיכה כמו בתמונה (כשמוטות התמיכה הם בעובי 45ממ) רצפת תא המטען יושבת לגמרי בגובה 0 ואפשר מתחתיה לא רק להכניס ספייר בגודל מלא (אכן באלכסון) אלא אם הגלגל מאוחסן כך שהחלל של של הגאנט פונה כלפי מעלה, אפשר בהחלט להשתמש בבורג המקורי לאיבטוח ובתוך הגאנט ומסביב לגלגל נותר מספיק מקום לכל האביזרים (ג'ק וכו) + אביזרי חילוץ + כמה אקסטרות.

133405

בהצלחה

avi1
12-04-21, 09:23
עובד לגמרי! ובעזרת התמיכה כמו בתמונה (כשמוטות התמיכה הם בעובי 45ממ) רצפת תא המטען יושבת לגמרי בגובה 0 ואפשר מתחתיה לא רק להכניס ספייר בגודל מלא (אכן באלכסון) אלא אם הגלגל מאוחסן כך שהחלל של של הגאנט פונה כלפי מעלה, אפשר בהחלט להשתמש בבורג המקורי לאיבטוח ובתוך הגאנט ומסביב לגלגל נותר מספיק מקום לכל האביזרים (ג'ק וכו) + אביזרי חילוץ + כמה אקסטרות.

133405

בהצלחה

מהיכן המוטות? זה פרופיל סטנדרטי?

Obsoffroad
12-04-21, 11:20
שתי קורות עץ אלון 45X45 מנוסרות לאורך של הגומחות בשני קצוות הקלקר ומהודקות בברגי טורקס. לא יודע אם זה סטנדרטי אבל אצל ספק העץ באיזור שלי היה כזה (למעשה מגיע 50X50 אבל לאחר הקצעה מקבל את הגודל המתאים).
חשבתי שהתחלה להתאים פרופיל מתכת/אלומינום שיהיה אפילו יותר חזק, אבל גם כך זה חזק מאוד. בדקתי בינתיים עד 200 ק"ג ולא ניראה שיש בעיה.

buzi_e4
10-11-22, 14:58
שלום לכל המנוסים,
סוף סוף נפל לידי צמיג ישן טוב, וקניתי באותה פנצ'ריה צפונית גם ג'אנט (לפורסטר 2017) ועשו לי גלגל רזרבי בגודל מלא. לאחר הוצאת הקלקר שבתא הגלגל הוא נכנס כמעט לגמרי, ועם קצת גמישות של לוח העץ למעלה הכל עבר טוב ואפילו יש מקום לכל מיני כילים. אבל יש בעיה עם בורג האבטחה, הקודם לא מגיע למטה. מישהו יודע איפה ואיך משיגים בורג כזה ומה הקוטר שלו, מילימטרי או בריטי? לא נוח לי לנסוע לא מאובטח למרות שהמשקל מחזיק אותו טוב במקום
תודה רבה
בעז

avi1
10-11-22, 15:02
קח את הבורג לכל טמבוריה גדולה ותבקש בורג בקוטר זהה אבל ארוך.
אצלי הגלגל נכנס חלק תשחק איתו קצת ואפשר גם להוריד טיפה אויר אם יש לך קומפרסור

amitaikl
10-11-22, 15:58
במקרה ראיתי אתמול.

https://www.youtube.com/watch?v=Ldp_Mwn6R18&ab_channel=bruceyyyyy

-->