PDA

צפייה בגרסה מלאה : מוסך מומלץ לפיאט בתל אביב

asafk
20-12-20, 22:46
צריך המלצה למישהו שלא מחפף - חלקים מקוריים, ציוד איבחון, נוזלים לפי התקן... בקיצור מוסך טוב שמכיר את האיטלקית המודרניות ויודע מה לעשות - ושיהיה בתל אביב.
כזה שאם באים אליו להחליף נוזלים בדואלוג'יק יודע איזה שמן הולך לרובוט איזה למצמד ואיזה לתיבה. (דוגמה..)

תודה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

KOOKE
21-12-20, 08:07
מוסך השלושה רחוב גולומב בתל אביב בניהולו של אבינועם.

ש01
22-12-20, 10:06
אם אתה מוכן לצאת מת"א, אני מכיר אחד, מגיעים אליו רכבים (ראיתי) גם מאשדוד וגם משבי ציון...
הכל בגלל המקצועיות והרשימה שכתבת + שירות מצוין.
מורשה סמל"ת

elibaba
22-12-20, 14:18
מיכאל אלפא - הנגרים 13, פרטים בגוגל.
צריך לקבוע הרבה זמן מראש...

asafk
22-12-20, 17:16
אם אתה מוכן לצאת מת"א, אני מכיר אחד, מגיעים אליו רכבים (ראיתי) גם מאשדוד וגם משבי ציון...
הכל בגלל המקצועיות והרשימה שכתבת + שירות מצוין.
מורשה סמל"תאם אני יוצא מתל אביב זה לאוטו איטליה...

אסף.

נמרוד
22-12-20, 17:24
אם אתה יוצא מתל אביב זה לאיטליה? זה שווה שבועיים במלונית קורונה?

asafk
22-12-20, 18:30
ברור. כל מה שבאמצע זה פתח תקווה.

אסף.

רפי לין
23-12-20, 01:03
מתוך סקרנות, איזה פיאט ומה שנת הייצור?
בברכה - רפי לין

asafk
23-12-20, 06:30
בראבו כמעט כמו שלך - 2010.

אסף.

ש01
23-12-20, 10:29
חחח
אנשי גוש דן,
אם לא היית כאן הייתי אומר שבשביל לצאת מהגוש זה רק עם החתמת דרכון...

בכל מקרה, מוסך עדי בחדרה.
מומלץ +++

(בצעירותי, היה כך עם מוסך הכוכב בחיפה, אבל אני לא יודע איך הוא היום)

asafk
29-12-20, 17:08
מוסך השלושה רחוב גולומב בתל אביב בניהולו של אבינועם.האינטראקציה הראשונית עם מוסך השלושה... ובכן... לא משהו.
על בקשה להחליף שמנים של הגיר ענו ב'לא מחליפים שמן בגיר' אם אין בעיות בגיר... כלומר מחכים לשיפוץ גיר זה יותר משתלם כנראה מהחלםת שמנים.
ועל האמירה ''הגיר התרגל לעבוד עם השמן הזה' אני לא אומר את דעתי.
ועל בקשה להחלפת נוזל בלמים (נדרש על ידי היצרן אחת לשנתיים ומקובל בכל רכב) גם כן אמרו שהם לא מעוניינים ועושים את זה רק כשיש תקלה...

בקיצור.. לא.

אסף.

נמרוד
29-12-20, 19:55
מוסך שלא מחליף שמנים?

מזכיר לי מקום של באגטים ליד העבודה שלי פעם. לא הכי נקי, לא הכי מהיר, לא הכי מסודר, לא הכי רווחי - אבל שומני וטעים. לקראת הסוף שלו נסגר לשבועיים, בוצע רמונט זריז + מיתוג מחדש כפלאפל. אולי איזה אסף גרניט מקומי עשה עליהם סיבוב. ראיתי שנפתח, מתאים לי פלאפל. צהריים. יש שלושה עובדים מאחורי הדלפק. מה אתה רוצה? פלאפל. אין פלאפל. מתי יהיה? אולי מחר. לא היה מחר. (זה היה הרבה לפני הקורונה)

tallevi
29-12-20, 20:14
זה נראה שאתה מחפש את השיבוט שלך, רק עם מוסך...למה אתה חושב שתמצא?

למה אתה חושב שכל אחד יכול להמליץ לך בהתאם לסטנדרטים שלך?
רוב האוכלוסייה (גם בג׳יפולוג ) לא ממש מתמחה בתחום בלשון המעטה ולכן כל בעל מקצוע בתחום, כמעט, יכול להיחשב כגאון הדור...ע"ע גורויים למיניהם.

כאשר הסטנדרטים והציפיות נמוכות משני הצדדים (הלקוחות ונותני השירות), אל תצפה ליותר מידי...הרמה היא כזו.

קשה לי להאמין שתמצא את מה שאתה מחפש, ואם כן, זה לא יהיה מבלי להתפשר.

מה לגבי מוסך המדרכה/חנייה/חצר שלך?
סגור לרגל הקורונה??

בהצלחה.

טל.

asafk
29-12-20, 20:24
אתה קצת צודק. כי אני מצפה לרמה מקצועית סבירה ממוסך שלוקח כמעט 400 שקל לשעת עבודה.. ואולי זה מוגזם.
אבל לא ביקשתי מהם להפעיל שיקול דעת, לאתר תקלה, לעשות משהו מורכב - ואני בכלל לא יודע - אולי בזה הם ממש טובים. ביקשתי לשלם להם כדי לעשות עבודה שהם יודעים לעשות כי ככה אני החלטתי.....

בתור טיפול 'גדול' של פעם בחצי חיים של הרכב - לחפש עכשיו את השמן המאוד ספציפי.. ואז למצוא את החור שדרכו ממלאים ומרוקנים, במרחק שני מכסי פלסטיק ומגן חום אחד בתוך תא מנוע די צפוף.... וזה עבור 5 נוזלים שונים שגם פרוצדורה בצידם.... מעדיף לשלם למישהו שמחזיק במחסן את כל השמנים והחומרים... ותוך שעתיים לצאת לדרך.
ומקסימום אני אעשה לבד. באמת לא גדול עלי. ויש ליפט אז בכלל...
בינתיים ננסה את המורשה השני בתל אביב.

אסף.

איל מ
29-12-20, 20:49
אני לא מבין,
אתה הולך למוסך יבואן, כזה שעובד לפי פרוטוקולים מוגדרים מראש, ומעט מאוד גמישות ללקוח המזדמן, ומתפלא שהם לא זורמים איתך?
הרי בדיוק בגלל דברים כאלו קמה תעשיית הגורואים.
אתה צריך למצוא לעצמך קבוצת בעלי פיאט באחת הרשתות החברתיות (אם הם לא מתביישים לצאת מהארון) ולברר שם.

kd2
29-12-20, 23:18
זה נראה שאתה מחפש את השיבוט שלך, רק עם מוסך...למה אתה חושב שתמצא?

למה אתה חושב שכל אחד יכול להמליץ לך בהתאם לסטנדרטים שלך?
רוב האוכלוסייה (גם בג׳יפולוג ) לא ממש מתמחה בתחום בלשון המעטה ולכן כל בעל מקצוע בתחום, כמעט, יכול להיחשב כגאון הדור...ע"ע גורויים למיניהם.

כאשר הסטנדרטים והציפיות נמוכות משני הצדדים (הלקוחות ונותני השירות), אל תצפה ליותר מידי...הרמה היא כזו.

קשה לי להאמין שתמצא את מה שאתה מחפש, ואם כן, זה לא יהיה מבלי להתפשר.

מה לגבי מוסך המדרכה/חנייה/חצר שלך?
סגור לרגל הקורונה??

בהצלחה.

טל.

מצד אחד אני מבין את התגובה ואת הממוצע הארצי בתחום.

מצד שני, אני לא יכול שלא למחות על הבדיחה הזאת, שנפוצה פה הרבה.
זה יותר מידי לבקש פשוט מוסך שעובד על פי הוראות היצרן ? ועוד באזור המרכז ?
הוא מוכן לשלם על מה שהוא ביקש.

מה היה לנו שם ? רמה מינימלית של קריאת ההוראות וכבוד למקצוע ?
אחרי זה אותם בעלי מקצוע/מוסכים עוד רוצים להתהדר בכל מיני הסמכות ותארים...
רבאק אתה לא מסוגל לקרוא service bulletin של היצרן שאתה עצמך מייצג, אז את מי זה מעניין שאתה "הנדסאי רכב" או "בעל הסמכה לניהול מוסך X שנים" , או מוסך מורשה של היצרן הזה 70 שנה ?

דרור ברלי
30-12-20, 11:00
לעתים "הוראות היצרן" לא כוללות פעולה פשוטה כזו כמו החלפת שמן בגיר.
מבחינת היצרן לא מחליפים שמן בגיר. זה לא כדי שיילך לך הגיר ואז תקנה גיר חדש בהון-תועפות - אלא כי מבחינת היצרן אורך החיים של הגיר ללא החלפת שמנים, הוא כאורך חיי הרכב המיועדים. הגיר והמנוע הולכים אחרי כך וכך שנים ואז זורקים את האוטו למיחזור וקונים חדש.
מכוניות מודרניות לא מיועדות לשרוד כל כך הרבה שנים כמו שהתרגלנו בישראל, בגלל תנאים אובייקטיביים של השוק שלנו. היצרן לא לקח בחשבון שמכונית עולה כאן פי 2-3 ונוסעת פי 2-3 שנים.
אתה מדמיין לעצמך לקוח אירופי מחליף מנוע ליונדאי אקסנט מודל 2007 או גיר לפיאט בראבו 2011?... מה פתאום. הלך מנוע/גיר, האוטו הולך לפירוק וקונים אוטו אחר, חדש וטוב יותר, בפחות כסף משתעלה החלפת מנוע/גיר.

kd2
30-12-20, 14:45
מסכים. הרכב נועד להיות יותר זול ויותר חד"פ ואצלנו הוא עדיין השקעה ולא מוצר צריכה.
אבל זה פאק אחר במערכת.
פה מדובר על פשוט לעשות דברים בצורה יסודית כמו שביקשו בהוראות.

Oren Kipnis
01-01-21, 21:40
אם אני יוצא מתל אביב זה לאוטו איטליה...

אסף.

שווה להגיע לאוטו איטליה. כל מי הפניתי אל גיא יצא מרוצה מהמקצועיות, השירות והמחיר וממשיך לטפל אצלו במכונית.
המחיר, כן המחיר. עם המקצועיות והשירות הוא לא יקר מאחרים.

idor
01-01-21, 22:31
check with Fiaton

https://www.fiaton.co.il/

מוסך פיאטוןכתובתינו: הרכב 12, תל אביב
נייד: 050-8345200
טל': 03-6878378

One thing I can say the guy was very honest.
He helped me fix issues with robotic transmission

asafk
01-01-21, 23:08
לצערנו פיאטון כבר לא.
(או שמישהו יפתיע אותי שהוא חזר)

אסף.

רפי לין
02-01-21, 01:31
אכן "מוסך פיאטון" כבר לא קיים ובעליו שלמה פרש לפנסיה.
בברכה - רפי לין

KOOKE
02-01-21, 08:45
האינטראקציה הראשונית עם מוסך השלושה... ובכן... לא משהו.
על בקשה להחליף שמנים של הגיר ענו ב'לא מחליפים שמן בגיר' אם אין בעיות בגיר... כלומר מחכים לשיפוץ גיר זה יותר משתלם כנראה מהחלםת שמנים.
ועל בקשה להחלפת נוזל בלמים (נדרש על ידי היצרן אחת לשנתיים ומקובל בכל רכב) גם כן אמרו שהם לא מעוניינים ועושים את זה רק כשיש תקלה...

בקיצור.. לא.

אסף.

קצת מפתיע לרעה אבל תכלס מדובר בכוונה טובה של לחסוך ללקוח הוצאות מיותרות (לדעת המוסך). ייתכן שגם מדובר בהתאמת אופי העבודה לאופי הצרכן הישראלי הממוצע שמעוניין לחסוך ככל האפשר בהוצאות מוסך ולעשות רק מה שהכרחי.

רוב התלונות (ע"ע יצאת צדיק על מוסכים) הן על מוסכים שדוחפים ללקוח תיקונים וטיפולים מיותרים ויקרים בכוונת מרמה או מגדילים לעשות ומחייבים על עבודה/ טיפול/ חלקים שבכלל לא בוצעו או הוחלפו.

לכן אני לא הייתי ממהר לפסול את מוסך השלושה בגלל מה שכתבת

יואב פולס
02-01-21, 09:48
אם אני יוצא מתל אביב זה לאוטו איטליה...

בחיי שאני לא מבין אותך.
יש לך את התשובה. יש מקומות בפתח תקווה שמגיעים אליהם יותר מהר מאשר לת"א.
פשוט לך לגיא.

asafk
02-01-21, 10:36
המטרה היא שהג'ינג'ית תיכנס למוסך עם האוטו שלה. תיסע.הביתה בבאבל ותחזור אחרי חצי יום.
זה קל זה פשוט וזה בעיקר לא מכניס אותי ללופ.
לצאת מהעיר הופך את זה לעסק שלי.....

אסף.

boaz avrahami
02-01-21, 10:36
לא יצא לי לראות בתחום המכוניות מכונאים שעובדים לפי הספר ועוד מעטים שיש להם ויודעים לקרוא בו.
בתחום האופנועים דווקא מאוד כן.

כשאני מגיע למוסך לצורך פרוצדורות שחשוב לי שיבוצעו לפי הספר, אני לומד את הפרוצדורה ומלווה את הטיפול בעצמי תוך שאני מוודא ומבקש לבצע לפי ההנחיות.

tom1105
02-01-21, 10:58
קצת מפתיע לרעה אבל תכלס מדובר בכוונה טובה של לחסוך ללקוח הוצאות מיותרות (לדעת המוסך). ייתכן שגם מדובר בהתאמת אופי העבודה לאופי הצרכן הישראלי הממוצע שמעוניין לחסוך ככל האפשר בהוצאות מוסך ולעשות רק מה שהכרחי.

רוב התלונות (ע"ע יצאת צדיק על מוסכים) הן על מוסכים שדוחפים ללקוח תיקונים וטיפולים מיותרים ויקרים בכוונת מרמה או מגדילים לעשות ומחייבים על עבודה/ טיפול/ חלקים שבכלל לא בוצעו או הוחלפו.

לכן אני לא הייתי ממהר לפסול את מוסך השלושה בגלל מה שכתבת
האינטראקציה הראשונית עם מוסך השלושה... ובכן... לא משהו.

בקיצור.. לא.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkבדרך כלל מוסכניקים מפחדים לבצע פרוצדורה שתחזור ותנשך אותם בתחת...
יש לא מעט מקרים בהם החלפת שמן תגרום לנזק גדול יותר.
באותו רגע העבודה של 200 שקל תיתן להם ביס של עשירייה...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

דרור ברלי
02-01-21, 11:03
השאלה מה כתוב בספר.
ואם היצרן לא כתב שמחליפים שמן גיר?.....
מצד שני הלקוח ביקש, מוכן לשלם, לא מתווכח על זמנים ומחיר, וזה גם לקוח שמבין משהו במכוניות - אז תחליפו! מה הסיפור?...

מוזר.

בלי קשר, אני ממליץ על מוסך השלושה לבעלי רקסטון דווקא.
רקסטונים 2016-2017 שגוזרים ציר יציאה קדמי בטרנספר כמו שאני טוחן סיגריות. אין טיול שכולל איזו עליה טכנית עם רכב כזה שלא נגזר ציר יציאה... באג כרוני בדגם. נגזר חלק כמו בסכין. בלי שבבים ונזקים נילווים.

בחברה דורשים בלי להתבייש כמעט 20K על טרנספר חדש מהקופסה. לפני עבודה ומעמ....
במוסך השלושה מחליפים להם ציר וסוגרים את הסיפור בכ-4K... וכולם יצאו ממנו מרוצים.
בחוצה ישראל האחרון נגזר כרגיל ציר, שלחתי אותו אליהם. הם נתנו לו קדימות בתור וביצעו את זה מספיק מהר כדי שהבחור יחזור לטיול כבר למחרת.

asafk
02-01-21, 11:06
אני מבין את החשש. המוסך יחליף שמן. עניין פשוט וללא סיכון אמיתי - גיר ידני עובד יותר טוב עם שמן טרי. המערכת ההידראולית גם עובדת טוב יותר עם שמן טרי על פני שמן בן עשור. ונוזל בלמים? זה בכלל הוראות היצרן.
אבל יש סיכון. נגיד שבועיים אחרי תהיה תקלה בגיר. בכל זאת לא רכב חדש. ואז יבוא הלקוח ויתלונן שזה קרה בגלל רשלנות של המוסך. לא בלתי סביר. ולך תתעסק עם זה.... אז תהיה הוגן ותגיד את זה ככה. נסתדר.

אסף.

גיא
02-01-21, 12:35
לפני הסמוראי היתה לי אופל קאדט. 1.3 אוטומטית.

אוטו משעשע.

בכל מקרה הלכתי למוסך אופל בחיפה להחליף שמן.
הם גרשו אותי כי :

זה אוטו ישן. יש לי חשש שהבורג יכול להשתבר כשננסה לפתוח אותו .. ואין לי כזה בורג. אז מעדיף לא לגעת.

האוטו היה 83 וזה היה בערך ב 2001.

בורג של ריקון שמן מנוע. בורג מיוחד ונדיר אש ...

למוסך ההוא לא חזרתי. ואתה צריך לדעת יותר מכולם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
09-04-21, 09:33
בסוף כצפוי נסעתי לאוטו איטליה. אם כבר להחליף נוזלי גיר ובולמים במוסך - אז שעל הליפט שליד יהיו אי טייפ ודלוריאן.....
(ועוד כלי רכב שנותנים תחושה של חו"ל.... או של תצוגה מוטורית)

((ואז יוצאים מהמוסך עם כל האלפות והעקרבים מסביב... הראש כבר באווירה המתאימה.. עם בולמים חדשים.... הרעש הזה של מנוע איטלקי... הפקק נפתח... קצר במוח... עובר למצב התגרזנות... פאק איזה כיף של אוטו בגרוש וחצי. ))

אסף.

-->