PDA

צפייה בגרסה מלאה : החלפת ברז ניל תקוע- קושי בפירוק, מחפש אלטרנטיבות לפני שבירת ההרגה

אסף ב
24-11-20, 11:21
היי

בית ישן בשכירות
צריך להחליף ברז ניל מתחת לכיור לכזה שיש לו גם יציאה למדיח כלים.
הברז ניל הנוכחי תקוע בקיר ואני חושש שאם אנסה קצת יותר אני שובר אותו לחתיכות עם ההברגה בתוך הקיר.

מה עושים?
האם מיהו מכיר מפצל שמתחבר לניל הקיים ונותן לי יציאה אחת למדיח ויציאה שניה לצינור גמיש שהולך לתמי 4 ולברז מטבח (ראו תמונה)
131676
תודה מראש

מוטי ג.
24-11-20, 11:24
כנס לטמבוריה הקרובה ובקש מפצל לברז ניל

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

ש01
24-11-20, 11:50
היי

בית ישן בשכירות
צריך להחליף ברז ניל מתחת לכיור לכזה שיש לו גם יציאה למדיח כלים.
הברז ניל הנוכחי תקוע בקיר ואני חושש שאם אנסה קצת יותר אני שובר אותו לחתיכות עם ההברגה בתוך הקיר.

מה עושים?
האם מיהו מכיר מפצל שמתחבר לניל הקיים ונותן לי יציאה אחת למדיח ויציאה שניה לצינור גמיש שהולך לתמי 4 ולברז מטבח (ראו תמונה)
131676
תודה מראש

התמונה זה בדיוק מה שיש אצלי (המפצל מחובר לברז).
בכל טבוריה/חומרי בניין יש כאלו

ishc
24-11-20, 13:08
אצלי הייתה סיטואציה דומה.
שמתי כזה: https://images.app.goo.gl/nfbNP2719n2AKmXv7

אסף ב
20-12-20, 10:43
למען הבא שיחפש-

בגלל שהברז צמוד לקיר ולא ניתן היה להתחבר בגלל זה ישירות התחברתי לגמיש.

לקחתי מופה חצי ולתוכה הכנסתי אינסרט מתאם 1/2 חיצוני ל3/8 פנימי (בדיעבד הסתבר כמיותר- יש ברזי ניל עם חיבור 3/8. המוכר בחנות סתם דחף לי).

את הצד של ה3/8 חיברתי לגמיש ולצד של החצי חיברתי ברז מפוצל לברז ולמדיח ובא לציון גואל.

טיפ לקידוח להעברת צנרות וכבילה בנגרות- קניתי באותה חנות סט מקדחי כוס ממותג מדבקה נפוץ למדיי עם מקדח מוביל שהתעקם אחרי שניה- גם בפרטים הקטנים שווה להשקיע. אצלי זה נגמר במקדח תפוס והתגברתי על העניין אבל זה יכול להיות מסוכן. לצורך ההשוואה- יש לי מקדח כוס מלפני 10 שנים מחברה מובילה ואיכותית עם מוביל תואם- מקדח שקדח פלטות של 10 מ"מ ברזל ועדיין ישר כמו פלס.

131985

biranit50
26-01-21, 14:11
טיפ לפתיחת הברגות תפוסות:
לרסס WD40 בנדיבות ולהמתין
להתחיל דוקא עם סגירה נוספת ואז לנסות לפתוח
וחוזר חלילה

- - - Updated - - -

התמונה זה בדיוק מה שיש אצלי (המפצל מחובר לברז).
בכל טבוריה/חומרי בניין יש כאלו

הצינור הגמיש הוא מקור לפיצוצים ונזילות . אני מעדיף תמיד צינור נחושת.
אצלי בבית כל האסלות מחוברות כך כבר עשרות שנים ללא כשל

חנן-ג'יפולוג
26-01-21, 15:53
בירנית, תוכל להרחיב בבקשה, איזה צינור? אלו אביזרים? איך מיישמים?

התפוצץ לי פעם צינור גמיש, וזו היתה חוויה רעה ממש, אבל לא הכרתי חלופה אחרת, אז זה עדיין מה שיש לי בכל האסלות והכיורים.

boaz avrahami
26-01-21, 16:52
מפלסטיק לא הייתי שם בכלל אבל נחושת זה לא הכי אסטטי.
אצלי יש צינורות ״משורינים״ לכיורים. מדובר בצינור שבנוי חיצונית מפלדה שזורה.
של חמת/ גרואה לצורך העניין מפני שאני מעדיף לסמוך עליהם ולא על סיני עלום.

האם מוכרות תופעות איתם?

אגב, מומלץ לתפעל את הניל כמה פעמים בשנה ומראש לשים את הביוקר שהם לא יקרים מראש.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210126/be0ccc83a08af52641151a4ad388f5a8.jpg

חנן-ג'יפולוג
26-01-21, 18:08
אצלי התפוצץ צינור משורין כמו בתמונה שלך, אבל זה מה שהקבלן שם לי, ולכן אני די בטוח שהוא לא היה מהמותגים שהזכרת.

מאיר אלוני
26-01-21, 18:53
בתוך הצינור "המשוריין" יש צינור גומי

tallevi
26-01-21, 19:09
הצינור הגמיש הוא מקור לפיצוצים ונזילות . אני מעדיף תמיד צינור נחושת.
אצלי בבית כל האסלות מחוברות כך כבר עשרות שנים ללא כשל

הייתי הראשון שהיה קופץ על ההזדמנות לשים צינור נירוסטה 316L סקדיול.

אבל הזבל הפלסטיק הסיני הזה שמוכרים בכמויות, בהתקנה נכונה, עושה את העבודה. ואם פעם בכמה שנים מתחיל לנזול או נסדק, אז מחליפים ב 5-5...
חמישה שקלים, חמש דקות...
מעצבן!

טל.

חנן-ג'יפולוג
26-01-21, 19:31
זו לא בעיה של מחיר או זמן החלפה.

זה לחזור מטיול בחו"ל או לקום בבוקר עם רעש של מפלי הניאגרה ולגלות 4 ס"מ של הצפה בבית.

boaz avrahami
26-01-21, 20:37
זו לא בעיה של מחיר או זמן החלפה.

זה לחזור מטיול בחו"ל או לקום בבוקר עם רעש של מפלי הניאגרה ולגלות 4 ס"מ של הצפה בבית.

לא יודע אם זה יתרון בכללי אבל ספציפית הלחץ מים אצלי טיפה פחות מהתקן כשהמגדל מים בישוב מלא...
תבדוק לחצים בבית ואולי כדאי לשים שובר לחץ

tamir128
26-01-21, 21:04
מה זה שובר לחץ?
אצלי יש לחץ חזק מאד. צפויות בעיות בגלל זה?

חנן-ג'יפולוג
26-01-21, 21:28
לא יודע אם זה יתרון בכללי אבל ספציפית הלחץ מים אצלי טיפה פחות מהתקן כשהמגדל מים בישוב מלא...
תבדוק לחצים בבית ואולי כדאי לשים שובר לחץ

עכשיו אתה שולח אותי לחפש מטבע שאולי קיים מתחת לפנס, במקום שאתמקד באיתור צינור נחושת שכנראה סובל פחות מהתיישנות, וגם כשיסבול כנראה לא יפרץ במכה, אלא יתחיל בטפטופים.
לי זה נשמע כמו פתרון מצוין. העניין האסטטי לא רלוונטי לי, שכן אני עם ניאגרות סמויות (אין לי מושג אם יש שם צינור, גמיש או בכלל. לא יודע איך זה בנוי) ורוב הכיורים למעט אחד מובנים בארונות.

boaz avrahami
26-01-21, 21:34
לגבי הניאגרות הסמויות, למיטב זכרוני זה מתחבר ישירות ל SP.
מצאתי סרטון שמראה צינור גמיש מעל הניאגרה כך שאם הוא יתפוצץ כנראה שהמים ירדו באסלה.

צינור גמיש כזה שמתפוצץ תדיר עלול להיות פיוז. צריך לבדוק אם יש כשל במערכת ולאו דווקא בצינור.
נדמה לי שהרף הביתי הגבוה הוא 6 אט׳.

https://www.gabi-marketing.co.il/החנות-מרכז-הגינון-ברשת/מקטין-לחץ-ראשי-syr-תוצרת-גרמניה-מקטין-לחץ-ביתי-ראשי

https://youtu.be/iJOkfWnMfAo

איל מ
26-01-21, 21:41
הייתי הראשון שהיה קופץ על ההזדמנות לשים צינור נירוסטה 316L סקדיול.

אבל הזבל הפלסטיק הסיני הזה שמוכרים בכמויות, בהתקנה נכונה, עושה את העבודה. ואם פעם בכמה שנים מתחיל לנזול או נסדק, אז מחליפים ב 5-5...
חמישה שקלים, חמש דקות...
מעצבן!

טל.

גיסי קנה דירה בהרבה כסף.
שבועיים אחרי שעברו לדירה קיבל בצהריים טלפון מהשכנה מלמטה שיש טפטופים מהתקרה.
כשהגיע הביתה כל הבית היה מוצף.
הנזק לדירה הסתכם במאות אלפי.

חנן-ג'יפולוג
26-01-21, 21:48
בועז, לא התפוצץ לי תדיר. התפוצץ לי פעם בבית הקודם לפני כ10-12 שנים. לא כיף בכלל.

פלסטיק/גומי מתיישנים. זה טבעם. זה יקרה מתישהו גם לגרוהה שקנית. אולי עוד 30 שנה, אבל זה עדיין יהיה לא כיף.

אז זה או להחליף בכל הבית יזום אחרי כך וכך שנים (אני חושב על זה בחודשים האחרונים, אבל מתעצל ליישם. הבית כבר בן 7), או להחליף לנחושת כזו, שהיום שמעתי עליה לראשונה, או לחטוף את הצינור פעם בכך וכך שנים.

boaz avrahami
26-01-21, 22:09
יש לך מערכת השקיה בגינה. בטח יש שעון לחץ. אתה ברגע יודע באיזה רמת לחץ הבית עומד.
המידע עשוי לחסוך עוגמת נפש מעוד קוראים.

לגבי צנרת נחושת-
בחוק למשל מחייב צינור נחושת בין הקולט לדוד כך שהפצרון מוכח ביעיל ומן הסתם קל לישום לבעלי אביזרי פליר.

חנן-ג'יפולוג
26-01-21, 22:19
אין לי שעון בגינה. יש ווסת. אף פעם לא הרגשתי צורך לדעת מה הלחץ.

shmulikbg
26-01-21, 22:48
ליד גן הילדים יש שעון שאתה יכול לראות.....או שהיה לפחות...

biranit50
27-01-21, 02:19
צינור שמתפוצץ לפי חוקי מרפי מתפוצץ תמיד בזמן הלא מתאים! באמצע הלילה, כשאתה בחול וכד
צינור נחושת כמו של צנרת גז. למהדין יש גם מצופה בניקל.
נכון צריך מכשיר חיתוך מכשיר כיפוף ומחברים לניל או עם עין מפליז או עם גומיה שניהם טובים לשנים רבות של אפס דאגות.

tallevi
27-01-21, 11:35
MTBF
MTTR

ממש מונעים את זה ממני!

ואני גר בבתים פרטיים המתוחזקים עצמאית על ידי כבר 30 שנים.

אולי בשביל הכיף?

טל.

biranit50
28-01-21, 07:50
פעם היה אפשר להשיג צינורות נחושת בכל טמבוריה. כיום פחות. נסה לחפש אצל מי שמתעסק בחומרים למיזוג אויר או גז.
אני את שלי רכשתי בהרצליה אצל עמנואל בשד בן גוריון

-->