PDA

צפייה בגרסה מלאה : חוויות לאחר רכישת דיסקברי 98'

עמודים : [1] 2

מוטי ג.
17-10-20, 20:56
אהלן,
שמי מוטי והחלטתי לשתף חוויות לאחר רכישת הדיסקו כי אני מאוהב באוטו הזה.

מי אני?
בן 43, יליד גבעת עדה וגר היום בקיבוץ רגבים עם אשה ו2 ילדים.
בעברי מאז הצבא היו לי אופנועי שטח, סופה 92 ברזנט, טנדר מיצובישי בופאלו וטרופר 3.0, ואז הגיעו רכבי הליסינג ואופניי שטח מילאו את מכסת השטח הנדרשת, וה 4x4 ננטשו לטובת רכבי ליסינג מפונפנים ונקיים, ואופניים מועמסות על הגג כשצריך לכל מקום הארץ.

ואז הגיע הילד הראשון ובהתחלה הוא הצטרף לטיולים על כסא המורכב על הכידון עד שהוא נהיה כבד מידי, ואני נהייתי עייף מידי והבנתי שאין ברירה, הילד (דו משמעי) צריך רכב שטח.

אבל יש כוונות לבנות בית בקרוב, והחשבון בנק לא יידע להתמודד גם עם רכב 4x4 אמיתי אז ההחלטה נפלה על טרקטורון ונגרר.
לאחר כל מיני חיפושים הוחלט על פולריס ריינג'ר שמאפשר לקשור מושב תינוק בצורה בטוחה, וגם לאכלס 3 נוסעים בטיול(לילד יש גם אמא), ללא חלון קדמי - שמש, רוח, בוץ ואבק ישר בפנים וזה הכי שטח שיש.
וכך העברנו לנו 5 שנים לרוב בשוטטות באזור הבית, לפעמים עם הנגרר לדרום או לצפון(אמרנו רכב ליסינג דלק על חשבון החברה) אז על הנייר זה נראה כמו הפתרון האידאלי.
אפס עלות לשטח וחזרה בתנאי רכב חדש ומודרני שגורר עגלה במשקל של 900 ק"ג בערך ולא מרגיש אותה כלל.

אבל, ההתעסקות במסלול מעגלי, ותנאי מזג האוויר גרמו לנו בסוף להישאר תמיד במסלול הביתי בו תמיד ניתן לברוח הביתה אם מגיע מבול בחורף, או לצאת מיד לסיבוב אם פתאום מגיחה שמש נעימה, או בקיץ בשעות בערב כשנסיעה ללא חלון נותנת לרגע תחושה של אביב.

כל זה.... גרם לנו להבין שהריינג'ר זה אחלה, אבל זה לא הדבר האמיתי, זה תכלס טרקטור שנוסע מהר, אבל עדיין טרקטור.

אז המחשבות התחילו לנדוד, ושלל רעיונות עלו:
האם להחליף את הפוקוס סטיישן 2010 של האשה (שעלות אחזקה שלו ממש ממש נמוכה) בדאסטר או פורסטר בעלות של 60 70 אשח.
או אולי לעלות בתקציב למעל 100 אשח לכיוון SUV גדול (מיצובישי / טויוטה) או אולי טנדר....

אולי לקמבן עם הבוס החלפה של הרכב בטנדר פולקסווגן אמארוק(אני יכול לנסוע רק ברכב גרמני, נהלי חברה, לא שולט בזה) אבל הקורונה ועתיד לא ברור הורידו את זה מהפרק.

החלק הזה של המחשבות חוסל על ידי האשה שרכב מעל 100 150 אשח לא בא בחשבון. ורכב צעצוע שאמור להיות שלה (=תקין לצאת לעבודה בזמן ולחזור לגנים בזמן) לא יכול לעבור התעעלות מזדמנת על ידי ולכן אני צריך להשלים עם העובדה שהריינג'ר נשאר וזהו.

טוב, אז אם קונספט הריינג'ר נשאר, אולי להחליף אותו ברייזר?
אבל עם 2 מושבים לא נסתדר.
ו 4 מושבים נושק למחיר של רכב אמיתי, מעל 100 אשח וגם משומש יעלה מעל 50 אשח. קיצר, לא בא בחשבון.

אז... המחשבות הלכו לעולם הגרוטאות,
סופה (סלח לי דרור) עולה היום במחיר הזוי, בשנת 2002 סופה 92 עלתה לי 20 אשח ונמכרה אחרי שנתיים בדיוק באותו מחיר.
אבל היום, סופה כזו עולה מעל 50 אשח, וזה לרכב שלישי מחיר לא ריאלי בשבילי.
מיצובישי פאגרו מזדקן או טרופר שכחדש כאב לי מאוד בכיס לא כ"כ נראו לי הכיוון הנכון.

אז חיפשתי משהו אחר, משהו זול כזה פשוט.... ויטרה, או גרנד ויטרה, אז ראיתי אחת אצל השכן במחיר סביר של 20 אשח בערך, עשיתי סיבוב והבנתי שזה לא זה.
אבל יש לשכן אחר, דיסקו TD5 שלרגע חשב למכור, והתחרט אבל הדליק לי פנטזיה ישנה שבא לי דיסקו.

בא לי רכב שפשוט יכול לנסוע בשטח, לא כזה שאני צריך לעשות בניות מעצ, ולא כזה שאני אחשוש לנסוע כאן או כאן, לא רוצה לפחד על הצבע, ולא רוצה לחשוש לאבד פגושים, אלא פשוט לכוון את ההגה לתת גז ב low ולנסוע ובזה להבנתי באותו רגע, למרות שיש לי אפס הכרות עם הרכב הזה(דיסקו) , החלטתי שדיסקו זה הרכב הנכון בשבילי.

חיפשתי ביד 2, ראיתי שניים וקצת נבהלתי, כמות השמן בבריכה מתחתיהם היו כמו תמרור אדום מנצמץ שזה לא רכב בשבילי.

אפילו שטיפול עצמי ברכב הוא ממש לא משהו שמפחיד אותי, בכל זאת מושבניק, עשיתי מנוע לטרקטור בגיל 16.פירקתי והרכבתימג"חים, (אעלק צוות טנק, אפשר פשוט לקרוא לנו חוליה צוותית,גם ככה החוליה הטכנית לא יודעים לעשות כלום)

אח"כ, אחרי הצבא עבדתי אצל ארנון מלאכי מוסך אנדורו, שם למדתי את החלק הטכני המקצועי של איך מתקנים רכבים להבדיל מסתם לפרק ולהרכיב, עבדתי אצלו בתקופה שג'יפים היו Jeep ממש בתחילת מבול היפניות, והחלק הזה בחיי הבהיר לי שמכונאות זה לגו של מבוגרים, צריך לדעת לפרק באופן נבון, לדעת לאבחן את מהות התקלה ובהתאם להחליף חלקים, ולהרכיב בצורה איכותית ונכונה.

אז עבודה על רכב מזדקן אינה מפחידה אותי.
והוחלט שדיסקו 1 זה היעד הבא.הוא חסון,
הוא עם 2 סרנים חיים על 4 ספיראלייים, הוא דיזל ישן ויחסית טיפש, והוא יחסית זקן, אולי זקן מאוד, כולם עם מלא מלא קילומטרים ולכן מתאימים תקציבית להוות מבחן למשפחה לפני ששופכים 100 אשח סתם. מקסימום מוכרים לחלקים.
אבל צריך לבחור את זה של "אהבה ממבט ראשון" ולא כזה שקונים כי מחפשים.
ואז חבר שלח לי לינק לדף פייסבוק של מועדון לנד רובר, ואפילו שאין לי חשבון בפייס הצלחתי לשים עין על שני רכבים והחלטתי ללכת לראות בעצמי.
מבחינת העלות, מתאים, 25 אשח, מה יש פה כבר להפסיד?!
מנוע TDi300, גיר אוטומטי, בציר 98, 420 אקמ על השעון, אין לי שמץ מה הוחלף בו ואינו מקורי וגם לא כ"כ אכפת לי,לא שאלתי על דו"ח טיפולים, מלבד טיימינג, כי זה לא כ"כ מעניין אותי, גם ככה אני עושה בדיקת מכלולים בעצמי ומה שצריך מתקן מיד.
אז הוא מוגבה, צמיגים גדולים, כננת, שנורקל.,מגירות ואפילו מדף בדלת האחורית! מגניב!!

נזילות? נראה סביר, מזיע אבל סביר. מעלים על הליפט אצל אלי שחר, אלי אומר," שמע הרכב סביר, המחיר סביר, תיקח ותהנה! "מקסימום, כבר אמרתי, לחלקים!

אז הרכב אצלי מאז יולי בערך, אמנם לא נסענו רחוק ולא נסענו הרבה אבל חרשנו מסביב לחורשן, לא את המעלות המפורסמות, לא זה לא הקטע שלי, אבל שבילים טכניים מדרגות מרוצפות אבנים ובורות אני אוהב!אני אוהב לשמוע את המתלים עובדים. מה אני אגיד לכם, אני אוהב את ההתנהגות של הרכב הזה בשטח, ואני כ"כ שמח שלא בחרתי במשהו אחר!
הדרך האלגנטית שהוא מדלג מעל מדרגות או מכשולים, כמו בלרינה, פורס רגליים... נמתח... מעביר משקל מצד לצד ומתגלגל.מן גלגול משעשע כזה, שאני לא מכיר מרכבים קודמים, משעשע ומצחיק.
הטרופר לעומתו היה מוגבה וקשה בטון! הסופה הייתה אגרסיבית, מנוע חזק, רכב קל שאוהב גז, כמעט כמו רייזר. הטנדר היה עגלה, נסע יפה אם המון משקל בארגז הניף גלגל קדמי ונסע בכל מקום, אבל תנוחת ישיבה כמו בשרותים, לא אהבתי.
אז כן, הדיסקו הזה הוא לא פנתר בכביש, הוא מזכיר לי את התאוצות של המשאית שהייתי נוסע איתה לשוק הפרות בחיפה לפני 20 שנה ... כאילו הרכב חי בעולם משלו. יש לו קצב אחר.אבל משייט נעים ושקט, לא מווברץ, לא מטרטר גם במהירות תלת ספרתית בכביש מהיר. משהו שבהחלט מעלה לי חיוך על הפנים.

איפה התקלות, אתם שואלים איפה היישור קו?
אז זהו שאין ככ, כלומר, הבטחתי לעצמי שהפעם אני מתקן מה שצריך, לקחת רכב עם מעל 400 אקמ ולעשות אותו חדש אני כנראה כבר לא אצליח, אז לפחות שיחזיק אצלי עוד כמה שנים, נתקן מה שצריך, כנראה לבד, ונתמודד.
אז כן, הלך מיסב גלגל, החלפתי בוקסות במוטות רדיוס כי לא עברתי טסט (הלכתי בעצמי לטסט!)
החלפתי 2 מחזירי שמן בטרנספר ובסרן אחורי, וריתכתי סדק קטנטן בסרן קדמי והופה נעלמו הנזילות (כן יש שמן חחח)
הכל כרגע נגמר בפחות מ1000 ש"ח.

איך אמרו בארץ נהדרת, אני נהניתי!

זהו, הייתי חייב לשתף מיד אחרי הסיבוב של היום שהיה סופר מגניב מסביב לחורשן לכיון עמיקם.

מבטיח לעדכן בהמשך

טיולים נעימים לכולם!

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201017/8b54210fc3c9db2c50161909ed6152d8.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20201017/6369c94ffb52c46467c0fd256a2b2157.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20201017/c022170ad3a785d67bde1313a6bc3042.jpg

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

איל מ
17-10-20, 21:20
יש לי דיסקברי. ובכל זאת עשית לי חשק לדיסקברי...:)

נדב ש.
17-10-20, 21:21
כייף לקרוא.
סע בדרכים משובשות ותהנה!

ishc
17-10-20, 23:10
[emoji106][emoji106][emoji106]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

מוטי ג.
17-10-20, 23:13
יש לי דיסקברי. ובכל זאת עשית לי חשק לדיסקברי...:)מעולה, הצחקת אותי.
בכיף!

Saar
18-10-20, 22:34
תתחדש ותהנה, דיסקו יפה.
אהבתי את המהירות התלת סיפרתית על הכביש...
אתה יודע שלא סופרים אחרי הנקודה העשרונית, נכון? :)

מוטי ג.
18-10-20, 22:41
חחח,
תצחקו, זה מגיע באמת על השעון ל110 לפחות (ולא התכוונתי לדיפנדר 110).
ואני כמעט בטוח שהשוויתי למהירות בוויז.

ואני לא מדבר על הזמן שלוקח לו להגיע למהירות הזו.

אבל.... 90 גם נוסע בסבבה, אז תכלס... לאן צריך למהר. גם ככה מבחינת היגוי, בלמים משקלים שהם לא....פשוט לא

shmil
19-10-20, 00:15
סע רק בדרכים טובות, מוטי.
סע ותהנה!

מוטי ג.
19-10-20, 00:43
תודה תודה!
לדרכים טובות יש לי אוטו עבודה,
זה בשביל הדרכים הלא טובות [emoji6]

מוני אורבך
19-10-20, 08:08
אומנם היה לי דיסקו לפני הרבה הרבה שנים, אבל כאשר היה לי מאוד נהנתי ממנו.
דיסקו הוא דווקא די אמין בבסיס, הבעיה תמיד במערכות עזר.
לשם השוואה היה לי דיפנדר 90 שהוא זהה חוך מהגיר הידני.
היה מאוד אמין, חוץ מהמעט חשמל שהיה לו.

אז תקלות משביתות סיכוי סביר שלא יהיה לך, אבל בעיות במערכות העזר בטוח יהיה.
חלונות דלתות, פנסים תאורה מושבים, הכל באיזשהו שלב נדפק.
צריך לשמור על קור רוח כאשר זה קורה.

או ועוד משהו, בדוק טוב טוב את מערכת הקירור ובמיוחד את מיכל העודפים שהוא תחת לחץ.
אם אתה לא יודע כמה זמן היא על הרכב בוודאות, פשוט תחליף הכול צינורות מיכל רדיטור.
עוד נקודת חולשה הרדיטור הפנימי, הוא נוטה להירקב ולנזול.
החלפה שלו היא די סיוט אז הרוב פשוט מבטלים אותו, גם את זה צריך לדעת איך.
לא לסתום וזהו אלא לחבר בין הצינורות.

עברו 15 שנה ואני עדין זוכר כל בורג בנבלה הזו..
אשכרה היו לי יחסי אהבה שנאה עם הרכב הזה (-:

מוטי ג.
19-10-20, 08:17
תודה!
למיטב הבנתי, בכל הרכבים חייבים לחבר את 2 הצינורות של החימום על מנת שהקו ימשיך לזרום.

לגבי מערכת הקירור, אני מבין את הדאגה ושמעתי על מקרים אבל לא בא לי להכנס להשקעות מקדימות, הרכב לא אמור לנסוע בקיץ, לפחות לא כרגע.
וכרגע הוא שומר יפה על 70 מעלות (יש צג דיגיטלי).

מוני אורבך
19-10-20, 08:46
ברכב הזה זה חשוב במיוחד.
יש המון בעיות עם מלכודות אוויר.
וזה בעיתי כי הצנרת מאוד מסועפת (בגלל כל סיפור המיכל עודפים)
אגב כאשר אתה ממלא נוזל קרור עשה זאת לפי הנוהל, יש שם בורג שיחרור אוויר.
בדוק טוב טוב צנרת קירור, יש שם הסתעפויות בגומי ממש שאחרי כמה שנים נוטות להתאבד.
בדיסקו הקירור הוא חשוב במיוחד, האטם מנוע הוא לא משהו, בלשון המעטה.
הוא נסדק בקלות.
הראש מנוע מאלומניום, מה שאומר שהוא מתרחב הרבה יותר מהבלוק.
ומכאן מהר מאוד מגעים לאטם דפוק ובמקרה הגרוע ראש מעוות.

אצלי זה קרה בחורף באמצע הדרך בשש בבוקר אחרי חמש דקות נסיעה.
האטם בפרץ למערכת קירור
מערכת הקירור התמלאה בלחץ והעיפה את כל הנוזל קירור החוצה.
זה עוד היה המזל שלי, כי ראיתי קיטור ועצרתי..
לא סתם כולם מרכבים מד חום חיצוני וחישן התראה מפריצת המים.

אגב בדוק טוב טוב נוזל קירור, הוא חייב להיות איכותי וממקור ידוע.
כי אם הוא לא, הרבה דברים רעים יכולים להתפתח.
אני במקומך היתי מחליף עכשיו רק ליתר ביטחון.

בדוק גם צינורות קירור שמן מהרדיטור ואל הרדיטור כולל הרדיטור.
המקורים די עדינים ועלולים להסדק (קרה לי).

איל מ
19-10-20, 09:08
תודה!
למיטב הבנתי, בכל הרכבים חייבים לחבר את 2 הצינורות של החימום על מנת שהקו ימשיך לזרום.

לגבי מערכת הקירור, אני מבין את הדאגה ושמעתי על מקרים אבל לא בא לי להכנס להשקעות מקדימות, הרכב לא אמור לנסוע בקיץ, לפחות לא כרגע.
וכרגע הוא שומר יפה על 70 מעלות (יש צג דיגיטלי).

אני רוצה להבהיר משהו לגבי מערכת הקירור.
בניגוד לרכבי שטח אחרים, בהם מערכת הקירור היא גבולית (לא נפתח כאן מלחמה :) ), בדיסקו, כשהיא תקינה היא מצוינת. מסוגלת לקרר היטב את האוטו בלי קשר לקיץ/חורף.
כל סיפורי הזוועות נובעים מהרגישות של המנוע להתחממות כשהיא לא תקינה.
כמו שבוודאי קראת, בדיסקו מד החום לעתים יתריע כשכבר מאוחר מדי. ומאוחר מדי יהיה הרבה פעמים ראש שהולך (ולא סתם לתת להתקרר, להוסיף מים ולנסוע). ולכן הרבה שמים חיישן דיגיטלי שיתריע (כמו אצלך) , ו/או מד גובה למיכל עיבוי. רק לוודא שהמד קורא טמפ' ראש מנוע ולא טמפ' נוזל קירור.
כל הבעיות הללו לא צריכות להפריע אם דואגים לתחזק את מערכת הקירור, וזה אומר שאחת לכמה שנים מרעננים צינורות, מחברי פלסטיק, וכל מה שיכול להתייבש, להסדק, או להקרע (אגב, זה נכון לכל רכב).
מיכל העיבוי נוטה להסדק בתפר שלו ולאבד מים. מי שמעוניין בקצת שקט מהכיוון הזה שם מיכל אפטרמרקט מנירוסטה.

Raccoon
19-10-20, 10:44
תודה מוטי, מאוד מזכיר לי את הסיפור שלי - אחרי שנשברתי סופית מהטרופר החלטתי שהפעם נלך על רכב אמין (דיסקו 97) ובינתיים (טפו טפו) זה די מוכיח את עצמו.
אני החלטתי דווקא כן לבצע יישור קו מלא של מערכת הקירור כי הסכנה היא לא שהמנוע יעבוד חם אלא שיתפוצץ צינור ולא יהיה קירור בכלל, ומצב כזה בעייתי גם בחורף...
חייב לציין שטמפ׳ של 70 מעלות לא נראית הגיונית אלא אם הנסיעה היא פחות מעשר דקות, מניח שאתה מודד במקום מוזר או משהו כזה.

מוטי ג.
19-10-20, 11:05
לא חקרתי עדיין לאן ואיפה החיישן מחובר.
השעון חום בלוח שעונים הוא באמצע

מיכה100
19-10-20, 11:22
הדרך האלגנטית שהוא מדלג מעל מדרגות או מכשולים, כמו בלרינה, פורס רגליים... נמתח... מעביר משקל מצד לצד ומתגלגל.מן גלגול משעשע כזה, שאני לא מכיר מרכבים קודמים, משעשע ומצחיק.
זה כל כך נכון.. פשוט כיף של אוטו!

ד ו ר ו ן
19-10-20, 18:20
אני רוצה להבהיר משהו לגבי מערכת הקירור.
בניגוד לרכבי שטח אחרים, בהם מערכת הקירור היא גבולית (לא נפתח כאן מלחמה :) ), בדיסקו, כשהיא תקינה היא מצוינת. מסוגלת לקרר היטב את האוטו בלי קשר לקיץ/חורף.
בדיפנדר 110 מערכת הקירור מקבילה לדיסקו?
ספציפית שנתון 98.

Saar
19-10-20, 21:26
תוודא שמותקן לך טרמוסטט. 70 נשמע נמוך.

מוטי ג.
19-10-20, 21:48
נראה לי שפספסתם את הרעיון הכללי,
לאוטו יש 420 אלף ק"מ!
יהיה מה שיהיה וגרם לו להגיע לקמ הזה, הוא יישאר ככה....
אני מתקן רק מה שמתקלקל כשיתקלקל,וגם רק אם זה יהיה בסכום הגיוני.תקלה של 5000 ש"ח ומעלה לא תתוקן, והאוטו יהפוך לערימת חלקים למכירה או למחליפו.

מבחינתי, זה קורבן לבחינת הרצינות במשפחה.
אם זה יזרום וכמות הטיולים תהיה גדולה, אז גרוטאה לא מתאימה לניוד בין עירוני חוצה ישראל, וככל הנראה ארכוש משהו אחר מתקדם יותר.
אם לא יזרום, הוא יישאר רכב רביעי במשפחה.
אם המדינה (איפה דרור) תוציא לי את המיץ, על 2 טסטים בשנה וכו.... זה יוחלף במשהו חדיש.
אם לא ולא... הריינג'ר והדיסקו יוחלפו ברייזר....

בפאלו
20-10-20, 12:50
תתחדש
קנית את הרכב של גיא?
הרכב edc? אם כן תזמין מזרק חשמלי שיהיה לספייר

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

מוטי ג.
20-10-20, 12:58
חיובי של גיא.
מזרק 4 זו מחלה?

shyy
20-10-20, 13:26
נראה לי שפספסתם את הרעיון הכללי,
לאוטו יש 420 אלף ק"מ!
יהיה מה שיהיה וגרם לו להגיע לקמ הזה, הוא יישאר ככה....
אני מתקן רק מה שמתקלקל כשיתקלקל,וגם רק אם זה יהיה בסכום הגיוני.תקלה של 5000 ש"ח ומעלה לא תתוקן, והאוטו יהפוך לערימת חלקים למכירה או למחליפו.

תשמור לי את הטרנספר

KOOKE
20-10-20, 13:29
מוטי תתחדש

דיסקו 1 - מבחינת רכב שטח יד2 הוא לטעמי היום עסקה מאאאאד מוצלחת מבחינת תמורה לכסף.

דיסקו 1 זה לא רכב של "תחזוקת שבר" (בעצם שום רכב הוא לא כזה)

בעלות לא גבוהה מיישרים קו במערכת הקירור כפי שהמליצו לך המגיבים הקודמים מפני שזו הנקודה הכי רגישה ברכב הזה.

דורון- למיטב ידיעתי בדיסקו 1 דיזל ובדיפנדר 98 זו אותה מערכת קירור אבל בדיפנדר בגלל מבנה תא המנוע המנוע פחות נוטה להתחממות ובלי שום קשר גם בדיפנדר צריך לוודא שהמערכת תקינה

ד ו ר ו ן
20-10-20, 13:54
דורון- למיטב ידיעתי בדיסקו 1 דיזל ובדיפנדר 98 זו אותה מערכת קירור אבל בדיפנדר בגלל מבנה תא המנוע המנוע פחות נוטה להתחממות ובלי שום קשר גם בדיפנדר צריך לוודא שהמערכת תקינה
תהיתי כי יצא לנו להתקל (לטובה) בטיול עם דיפנדר שהפולי מאוורר נפל, ולמרות חוסר מאוורר, מערכת הקירור תפקדה טוב מאד הרכב לא התחמם בנסיעת שטח לא מאומצת.
יומיים בשטח ככה עד לכביש ואחרי זה במהירות כביש עד הבית בצפון.

Saar
20-10-20, 14:20
דורון,
אולי גם שעון החום הפסיק לעבוד ;)

Raccoon
20-10-20, 14:48
חיובי של גיא.
מזרק 4 זו מחלה?

Sent from my LG-H930 using Tapatalkקשה למצוא כאלה אז כדאי להשיג לפני שאתה זקוק לו. אופציה אחרת היא לעשות הסבה להזרקה מכנית כמו שסער עשה ואפילו פרסם כאן.

hadtomer
20-10-20, 18:43
תהיתי כי יצא לנו להתקל (לטובה) בטיול עם דיפנדר שהפולי מאוורר נפל, ולמרות חוסר מאוורר, מערכת הקירור תפקדה טוב מאד .

היה לי מקרה דומה עם פיאט אונו ישנה שהיתה לי. הדלק נגמר ולמרות שנגמר הדלק, היא נסעה בכיף עוד משהו כמו 200 קילומטרים.

ד ו ר ו ן
20-10-20, 19:19
היה לי מקרה דומה עם פיאט אונו ישנה שהיתה לי. הדלק נגמר ולמרות שנגמר הדלק, היא נסעה בכיף עוד משהו כמו 200 קילומטרים.
כל היחידה הזו מאנייקים.

הימים ערב פסח לפני אי-אלו שנים בציחור.
ביום הראשון לטיול הנבלה הפתיעה בהשמטת המאוורר.
ברור קצר וכל החנויות סגורות.
שיחת התייעצות עם אחד הגורואים ונסענו ברגוע, והרכב לא התחמם.
ת׳כלס לא בלתי הגיוני.
דיזל טיפש מעוט כ״ס בסלד רגוע ויש סירקולציה של נוזל קירור.
סיימנו ככה לופ ארוך בנחלים הגדולים עד למכתש.

המערכת קירור של הנבלה הייתה מעל ומעבר.

asafk
20-10-20, 20:47
היה לי מקרה דומה עם פיאט אונו ישנה שהיתה לי. הדלק נגמר ולמרות שנגמר הדלק, היא נסעה בכיף עוד משהו כמו 200 קילומטרים.אני זוכר במעומעם משהו כמו....

https://www.kvishim.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%95%D7%92-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%A6/

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

asafk
20-10-20, 20:50
כל היחידה הזו מאנייקים.

הימים ערב פסח לפני אי-אלו שנים בציחור.
ביום הראשון לטיול הנבלה הפתיעה בהשמטת המאוורר.
ברור קצר וכל החנויות סגורות.
שיחת התייעצות עם אחד הגורואים ונסענו ברגוע, והרכב לא התחמם.
ת׳כלס לא בלתי הגיוני.
דיזל טיפש מעוט כ״ס בסלד רגוע ויש סירקולציה של נוזל קירור.
סיימנו ככה לופ ארוך בנחלים הגדולים עד למכתש.

המערכת קירור של הנבלה הייתה מעל ומעבר.הרדיאטור ענק והמנוע לא ממש עתיר הספק... אז לא בלתי סביר.
עוד יותר לא בלתי סביר הוא שמד החום הפסיק לעבוד.
אבל תכלס.... רדיאטור מפנה חום גם בלי מניפה.

אסף.

ד ו ר ו ן
20-10-20, 20:56
למה שמד החום יפסיק לעבוד?
לא הייתה פריצה של הנוזל קירור, רק נפילה של המאוורר(מי הדביל ששם ברכב שטח מאוורר שמחובר עם בורג אחד?)

Saar
20-10-20, 21:09
לא הייתה פריצה של הנוזל קירור, רק נפילה של המאוורר(מי הדביל ששם ברכב שטח מאוורר שמחובר עם בורג אחד?)
זה לנדרובר.
השאלה היא למה לא?

נדב ש.
20-10-20, 21:39
זה לא בורג, זה אום, וחתיכת אום בגודל 32 ממ אאל"ט.
הטריק הוא שצריך סט מפתחות יעודי(עולה כ 100 שח בחו"ל) כדי לפתוח ולסגור אותו, אחד תופס קונטרה והשני סוגר/פותח.
אז תישאל מי הטמבל שמטפל לחבר הזה ברכב...

משהו כזה, זה אמנם ל td5...
131213

DavidL
20-10-20, 21:52

ב TDi300 המאוורר מהודק לפולי עם 4 ברגים.

- - - Updated - - -

הטריק הוא שצריך סט מפתחות יעודי(עולה כ 100 שח בחו"ל) כדי לפתוח ולסגור אותו, אחד תופס קונטרה והשני סוגר/פותח.

131213

בדיוק.

ד ו ר ו ן
20-10-20, 21:55

האום היה אכול ולא ניתן היה לסגור.
כן,
זה היה אחד הגורואים של זמנו.

ולפותש,
לפחות 2 חברים שנפלו לבור האובלי הירקרק, טוענים שטיפול עצמי (בלתי פוסק..) ברכב חסך להם הרבה כסף ושיפר את רמת האמינות ברכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ד ו ר ו ן
20-10-20, 21:57
אכן טמבל רציני...
בוודאות היה אום יחיד כמו שתאר נדב.
המאוורר היה ביד שלי.

נדב ש.
20-10-20, 22:01

- - - Updated - - -

בדיוק.

זהו שלא.

https://youtu.be/sEvP2VLdju0

DavidL
20-10-20, 22:04
[QUOTE=

ולפותש,
לפחות 2 חברים שנפלו לבור האובלי הירקרק, טוענים שטיפול עצמי (בלתי פוסק..) ברכב חסך להם הרבה כסף ושיפר את רמת האמינות ברכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro[/QUOTE].
מדויק ונכון לכל רכב.

נדב ש.
20-10-20, 22:10
האום היה אכול ולא ניתן היה לסגור.
כן,
זה היה אחד הגורואים של זמנו.

ולפותש,

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

בוודאות טיפול עצמי חוסך הרבה.
על ה"בלתי פוסק" תהיה מחלוקת כי יש הרבה פרשנויות לזה, אם אתה הולך למוסך אז ככל הנראה המוסך ישתמש בחלפים שיש בארץ וקונה אותם מהמקומות הידועים שמוכרים לרוב איכות ירודה כמו britpart ושות', או אם אתה חסכן או פשוט טירון ירוק בתחום האנגליות אז אתה גם תקנה את אותם חלקים רק בחו"ל, והמחיר מפתה מאוד- סתם דוגמה מה שמוכרים לך בארץ ב 100 שח שם יעלה 30 שח כולל משלוח! ואז הבלתי פוסק יהיה נכון בהחלט וההתעסקות לא תפסיק כנראה לעולם, על כל תיקון אתה תחזור כל כמה חודשים, בדוק.
אם תקנה חלפים מקוריים מצופה לך שקט מאותו חלק שהחלפת תקופה ארוכה, ולרוב ההבדל במחיר בין חלק מקורי ללא מקורי הוא לא גדול.

DavidL
20-10-20, 22:17
זהו שלא.

https://youtu.be/sEvP2VLdju0
צודק, האלמנט הויסקוזי מחובר למאוורר עם 4 ברגים.
ד"א בד2 מומלץ בכל טיפול 10 לבדוק חופש במיסב של המאוורר כי כשל במיסב יכול לגרום להשתחררות המאוורר ונזק אגבי.

איל מ
20-10-20, 22:24
בtd5 זה בורג 36. ואין צורך להדק כי הוא מהדק את עצמו בהתנגדות לסיבוב.
חפשו סרטון שהעלתי לפורום לנדרובר על פירוק מאוורר.

Saar
20-10-20, 22:25

131213
ב tdi מפתח 32 מושחז קלות ומכת פשיט קלה על המפתח בכיוון השעון ישחררו את האום של הפאן קלאץ'

ד ו ר ו ן
20-10-20, 22:29
בtd5 זה בורג 36. ואין צורך להדק כי הוא מהדק את עצמו בהתנגדות לסיבוב.
.
נכון וזה עובד כשהוא לא אכול, והתיקון במקומו, מה שתפוס עם אום בודד הוא הפאן קלאצ.

מה שכן,
הבחנו שבעצירת המנוע בכיבוי יש ניעור נגדי שמשחרר את האום.

כך או כך,
החבר מאד אהב את הרכב.
שנים טיילנו יחד.
בהסתכלות אחורה, ומצאי ומצב רכבי שטח, אלו רכבים שמאפשרים הרבה הנעה (התעסקות?) למי שרוצה רכב אולדסקול.

נדב ש.
20-10-20, 22:32
לא יודע כן מהדק בסיבוב או לא מהדק, מכת פטיש כן/לא...
יש כלים יעודיים לזה... אז אולי להישתמש בהם?
ד"א מכות פטיש זה מה שדופק מייסב.

איל מ
20-10-20, 22:52
הנה (לך לסרטון, השאר פחות רלוונטי). וזה לא דופק מייסב.
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3815-%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%97%D7%9F-%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%91%D7%A8%D7% 99-TD5?styleid=13

DavidL
20-10-20, 23:05
מנסיוני עם המיסב במאוורר בד2 רצוי להיצמד להוראות היצרן... אינטואיטיבית נראה לי שמכת פטיש לא מטיבה במיוחד עם המיסב...

מוטי ג.
21-10-20, 07:38
תודה רבה לכולם,
אני אחדד, אני לא הולך להזניח את הרכב, אבל מאוד מנסה לשלוט בהוצאת המזומנים עליו.
הרי קל מאוד, מאוד.. מאוד... לשפוך פה כמה עשרות אלפים על תיקוני תקלות ולהביאו למצב חדש. ותאמינו לי ויש מה לתקן.
אבל הוא נוסע כרגע, וזה כל מה שמעניין אותי.
אני ילד מספיק גדול להבין מתי תקלה מגיעה, או מתי צינור שנראה יבש הולך למות לגמרי.
ואם פספסתי והוא יעמוד עד להגעת חלקים, לא נורא, יש לנו עם מה לנסוע לעובדה ולטייל.

אם הייתי רוצה לשים 100 אלף ש"ח על רכב לא הייתי קונה דיסקו זקן (כן, אני יודע שהוא זקן, הוא אפילו לא מזדקן הוא כבר עבר את זה ).

מבחינתי, זה שהוא מניע בלי מתח במצבר (אחרי שהוא עובד שבועיים) זו הפתעה כל פעם מחדש, כמו טרקטור ישן, בוכנה אחת יצרה רגע לחץ והופ הוא מתעורר. "כמו פרגוסון" אמר לי מישהו.

האוטו הזה לא ייראה מוסך, אבל אני כן פותח מכסה מנוע פעם בכמה ימים ובודק מה המצב.

נדב42
21-10-20, 08:41
יש לנו כאן משמעות חדשה ומרעננת למשפט הידוע: "לא רואה מוסך" [emoji846]

מוטי ג.
21-10-20, 08:43
עלית עליי....
לא שונה ממך (להבנתי)
[emoji848]

בפאלו
21-10-20, 16:34
קשה למצוא כאלה אז כדאי להשיג לפני שאתה זקוק לו. אופציה אחרת היא לעשות הסבה להזרקה מכנית כמו שסער עשה ואפילו פרסם כאן.

Sent from my LG-H930 using Tapatalkלרדת מedc לרגיל זה כמו לעבור מאופניים לסקייטבורד

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

מוטי ג.
21-10-20, 17:31
הסבר בבקשה?
זה לחזור להיות tdi200 לא?
פרגוסון.... כבר אמרתי

איל מ
21-10-20, 17:39
א זה לחזור להיות tdi300.
ה200 זה כמו לרדת מסקייטבורד לבימבה.

מוטי ג.
21-10-20, 19:08
לא הבנתי,
היה tdi200
ויש 300 עם ויש 300 בלי edc?

איל מ
21-10-20, 19:12
אמת.
הtdi300 היה אבולוציה של ה200, והedc היה פשוט הוספת מזרק אחד אלקטרוני ל300 (אגב הדיפנדר לא קיבל כזה ועבר ישר לtd5 כשזה יצא).
ובמאמר מוסגר,
מנוע tdi300 בהתקנה על דיפנדר, ודיפנדר קצר במיוחד (מתוכנן להוציא פחות הספק לעומת הדיסקו, ועל דיפ' קצר הוא אפילו זריז), הוא לדעתי המנוע הטוב והאמין ביותר שיוצר ע"י לנדרובר (והייתי אומר שגם בין הטובים בחברות אחרות). חשוב מכך, הוא המנוע האחרון שמספיק טיפש כדי לנסוע לנצח, לא משנה במה תתדלק אותו.

Raccoon
21-10-20, 20:39
אמת.
הtdi300 היה אבולוציה של ה200, והedc היה פשוט הוספת מזרק אחד אלקטרוני ל300 (אגב הדיפנדר לא קיבל כזה ועבר ישר לtd5 כשזה יצא).
ובמאמר מוסגר,
מנוע tdi300 בהתקנה על דיפנדר, ודיפנדר קצר במיוחד (מתוכנן להוציא פחות הספק לעומת הדיסקו, ועל דיפ' קצר הוא אפילו זריז), הוא לדעתי המנוע הטוב והאמין ביותר שיוצר ע"י לנדרובר (והייתי אומר שגם בין הטובים בחברות אחרות). חשוב מכך, הוא המנוע האחרון שמספיק טיפש כדי לנסוע לנצח, לא משנה במה תתדלק אותו.

חידוד: ב-edc נוסף לא רק המזרק המיוחד אלא גם משאבת הזרקה אלקטרונית (ואולי עוד איזה רכיב או שניים). בתמורה מקבלים עוד עשרה סוסים עייפים פחות או יותר.

Saar
21-10-20, 22:52
ב edc שהגיע ב 97-98 נוספו:
מזרק "אלקטרוני"
משאבת סולר מפוקדת מחשב
מחשב מנוע
חיישן קראנק
חיישן כמות אויר
דוושת תאוצה fly by wire (טוב, לא ממש fly, אבל אין קשר מכני בין הדוושה לבין משאבת הסולר)
עוד כמה חיישנים פה ושם (וואקום ועוד)

היתרון הוא מנוע חזק ב 10 כ"ס ותגובת מצערת טובה יותר.
החיסרון: כל החיישנים הנ''ל..., מזרק שכבר לא מיוצר (למרות שיש מי שטוען שיש לו "חדשים" כאלו.

בהחלפה למשאבת סולר מכנית ומזרקים תואמים, מבטלים את הצורך בכל הנ"ל.
ב 70שח קונים פין משופר למשאבת הסולר ומקבלים תגובת דוושה מעט טובה יותר.
הרכב עגלה. בלי edc זה אפילו מורגש קצת יותר.
מצד שני,
זה מנוע מכני טיפש לגמרי. 12v למשאבת סולר והוא יעבוד.

איל מ
22-10-20, 08:22
חידוד: ב-edc נוסף לא רק המזרק המיוחד אלא גם משאבת הזרקה אלקטרונית (ואולי עוד איזה רכיב או שניים). בתמורה מקבלים עוד עשרה סוסים עייפים פחות או יותר.

מקבל את החידוד.
(ובגדול, מה שסער כתב).

מוטי ג.
23-10-20, 10:16
יש לנו כאן משמעות חדשה ומרעננת למשפט הידוע: "לא רואה מוסך" [emoji846]מי אמר מוסך? (שרשור שלי אז לי מותר)
החלפת גומיות בציריותhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201023/7edf08ef9724f1d822cc8cd247b6bda6.jpg

מוטי ג.
27-11-20, 12:10
השלב הבא המתבקש הוא חום ואהבה לבלם החנייה, לפני שבועיים פירקתי את גל ההינע האחורי, הורדתי את התוף בלם חנייה, ניקיתי ערמות של חול, חלודה בוץ ומה לא. ושמתי לב, שכבל החנייה לא במיטבו.
בדיקה זריזה בלנד רובר והתשובה הייתה אין מלאי, עלות 1200 ש"ח.
בדיקה זריזה באי ביי והתשובה במלאי, משלוח תוך שבוע עלות 110 ש"ח כולל משלוח עד הבית.
הגיע לפני כמה ימים , בחנייה יבשה, והכבל הוחלף.
עכשיו יש בלם חנייה

נדב ש.
27-11-20, 12:31
כמו שאמרתי לפני, הפערים במחירים עצומים.

איל מ
27-11-20, 16:30
שים לב שיש (כמו בכל כבל) שני שלבים בכיוון. אחד עם ריגולאז' ליד ידית ואחד עם קליקים על התוף.
הספר מפרט יפה את הכיוון (לפחות בדיסקו2 ובדיפנדר tdi300).

מוטי ג.
27-11-20, 16:53
כן, יש כיוון "רגולאז" - הצמדה ראשונית של הסנדלים לתוף.
ויש גובה ידית.
לא קראתי בספר, הלכתי על ידע קודם, יסלחו לי נאמני הספרים.

מוטי ג.
28-11-20, 17:59
חחח,
תצחקו, זה מגיע באמת על השעון ל110 לפחות (ולא התכוונתי לדיפנדר 110).
ואני כמעט בטוח שהשוויתי למהירות בוויז.

ואני לא מדבר על הזמן שלוקח לו להגיע למהירות הזו.

אבל.... 90 גם נוסע בסבבה, אז תכלס... לאן צריך למהר. גם ככה מבחינת היגוי, בלמים משקלים שהם לא....פשוט לא

Sent from my LG-H930 using Tapatalkתצחקו.... כביש 6 וכביש 1 נוסע 110 חלק.

מוטי ג.
28-11-20, 18:30
חלק... אבל מעייף לעומת רכב מודרני, זריז ושקט

Saar
28-11-20, 19:23
מי שרוצה רכב מודרני איזה ושקט כנראה לא יקנה דיסקו 1/2....
זה יותר באיזור הדיסקו 3/4 או גראנד צ'ירוקי.

מוטי ג.
29-11-20, 15:08
קניתי באלי המהיר

US $4.99 50%OFF | Land Rover Parking Only Green Metal Signs Vintage Retro Wall Plaque Plate Home Decor Wall Art
https://a.aliexpress.com/_BU5e7d
[emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201129/011c5bbdb4ce5a5d984302400ef7faa9.jpg

איל מ
29-11-20, 21:33
איפה אתה גר? אבוא לחנות אצלך ;)

grand
29-11-20, 22:40
זה איזור חניה מיוחד עם משטחי ספיגה לשמן המטפטף?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

מוטי ג.
29-11-20, 22:46
חחח.
מצטער לאכזב, אצלי לא מטפטף כלום, וכן, יש שמן איפה שצריך.

מוטי ג.
29-11-20, 22:48
אשתי שאלה למה מכשפות?
בקשתי ממנה לקרוא שוב, והייתי צריך להסביר שכננת נקראת winch, מפה היא כבר הבינה לבד
[emoji1787]

מוטי ג.
29-11-20, 22:54
קניתי את הקפוצון הזה לפני 6 שנים, כמעט בסוף, כשנשארו בודדים.
עכשיו, זה סוף סוף בגודל שלו, חבל שזה דיפנדר בציור ולא דיסקוhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201129/bc7a2576272c1af738b7ec131a7a7cdc.jpg

איל מ
30-11-20, 08:25
עניין של פרספקטיבה,
אני הייתי אומר שחבל שזה דיסקו ברקע ולא דיפנדר ;)

מוטי ג.
30-11-20, 08:26
האמת, המחשב הזו עברה לי בראש, בהחלט יש חלום קדום לדיפנדר

nirs
30-11-20, 09:00
קניתי את הקפוצון הזה לפני 6 שנים, כמעט בסוף, כשנשארו בודדים.
עכשיו, זה סוף סוף בגודל שלו, חבל שזה דיפנדר בציור ולא דיסקוhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201129/bc7a2576272c1af738b7ec131a7a7cdc.jpg

הזכיר לי נשכחות (לפני אי אלו שנים...)

131773

Sent from my iPhone using Tapatalk

מוטי ג.
30-11-20, 09:06
ענק!

erezgur
30-11-20, 10:19
הזכיר לי נשכחות (לפני אי אלו שנים...)

לפני כמה שנים וכבר כולם עם מסיכות...

נשלח מהנייד

מוטי ג.
30-11-20, 10:21
חוזה את העתיד.

Saar
30-11-20, 13:43
חחח.
מצטער לאכזב, אצלי לא מטפטף כלום, וכן, יש שמן איפה שצריך.

תיגש למוסך שיסדרו את זה. זה לא תקין.
רמי,
בד"כ שמים בחניה של הלנדרוברים תמרור "סכנת החלקה".

מוטי ג.
30-11-20, 13:48
לקדוח חור קטן שירטיב קצת?
תיקנתי את כל הנזילות כשרכשתי אותו, בינתיים מחזיק.
ריתוך קטן של הסרן הקדמי למטה בביצה, הוא הזיע וזה טינף את כל האוטו.
פתחתי את הפלאנג בטרנספר לגל הינע אחורי, ניקיתי טוב את הלבד המצחיק הזה, וסגרתי עם המון סיליקון איכותי .
והחלפתי אטם בכניסה לסרן אחורי.
ומאז יבש.

erezgur
30-11-20, 14:47
מה שעשית עלול להיחשב ל"שינוי מבנה"...

נשלח מהנייד

מוטי ג.
30-11-20, 14:49
[emoji23]

מוטי ג.
30-11-20, 17:19
לחבר'ה שלי יש גם דיגום קיץ
[emoji482]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201130/de48422a67213e003a3dde37571f2704.jpg

מוטי ג.
12-12-20, 17:54
עשינו היום מסלול גלבוע לבית אלפא וכפר יחזקאל ואיגוף צפון מזרחי לגבעת המורה.
בסיום הבנתי שאין לי high. אשתי הזיזה את הידית באוטו, אני שוכב מתחת לאוטו עם פנס ומבין שאין חיבור לטרנספר.הידית זזה, המנוף בטרנספר לא.
עכשיו אני מבין למה לפעמים אין שילוב מלא של ה low ושילוב קופץ ומשתחרר.
שלפתי מהארגז כלים מברג ארוך, הכנסתי אותו בין הטרנספר למנוף השילוב, שילבתי לhigh ונסענו הביתה.
עכשיו צריך להבין אם מה שיש שם זו קומבינה או מקורי.
איזה כיף אוטו מכאני, פשוט משלבים מה שצריך ונוסעים.

נדב ש.
12-12-20, 19:07
https://youtu.be/i8qXa2Fi6xY

מוטי ג.
12-12-20, 19:13
אני חושב שזה פשוט לא מכוון טוב אצלי, אולי האומים השתחררו ונדרש כיוון מחדש.
כי אני משוכנע שהאוטו הזה נסע גם ב Low בעבר, וזה לא נתקע מחוסר שימוש.
ייבדק בשבוע.

נדב ש.
12-12-20, 19:27
יכול מאוד להיות שקרה משהו עם הכבל...

מוטי ג.
12-12-20, 19:30
זה לא כבל, זו שטנגה מוזרה, מסומנת באדום.וממה ששמתי לב כששכבתי מתחת לאוטו האומים לא מחוזקים (מסומן בכחול).
לפחות אני מבין עכשיו שזה מקורי. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201212/63cf6280074c1395c484aab0a9aa1a56.jpg

לדעתי אין שם המון מקום לדחוף ידיים, אז צריך לפרק גשר/קורת גיר ולהנמיך הכל קצת, בתנאי שהנמכה לא תיצור הבדלים בין הכיווח "הנוח" לכיוון שאמרו להיות להיות במצב עבודה רגיל.
ייבדק מחר.

איל מ
12-12-20, 19:53
אתה יכול להגיע גם מלמעלה. פירוק הקונסולה המרכזית.

מוטי ג.
12-12-20, 19:56
כן, הבנתי את זה משיטוט באינטרנט, זה גם יהיה הכי קל לכוון את זה מלמעלה, אבל הפלסטיקים האלה מפחידים אותי.

elephant man
12-12-20, 21:47
ובצדק
ועדיין, זה הרבה יותר קל מהנמכה של רכבת הכוח

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

מוטי ג.
12-12-20, 22:12
כן.... השתכנעתי בגדול, אפרק מלמעלה.
מקסימום,נכין ארגז חלופי מעץ.

shachar
13-12-20, 09:17
תחליף את האוקולונים הקטנים של המנופים אם אתה כבר מתעסק בידיות.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

מוטי ג.
13-12-20, 09:25
איזה אוקולונים?
אגב, לא מצאתי בקלות ברשת ולא בספר שהורדתי פעם את המכלול הזה.
לינק:
https://www.roversnorth.com/category/327_land_rover_discovery_i_transmission_ levers_linkage

מוטי ג.
13-12-20, 13:20
טוב, הבעיה נמצאה.
האומים שבעזרתם מכוונים את מיקום הידית כלפי המנוף בטרנספר היו משוחררים, אבל גם לאחר ההידוק הבעיה לא נפתרה.
ואז ראיתי שיש חופש מוגזם בין המזלג בקצה השטנגה לבין המנוף בטרנספר.
הפין תקין, אבל החור במנוף של הטרנספר בו הפין יושב גדול מדי, כנראה הייתה שם פעם בוקסה (אוקולון?) אבל לא מצאתי לזה סימוכין ברשת.
אז הופכים את המחסן, חיפשתי צינור נחושת אבל מצאתי בורג ג'מבו 5/16 לבטון https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201213/98141bc337118c2e956edbd16ed08145.jpg

חתכתי ממנו פרוסה בגובה 9 מ"מ בערך, כמו רוחב המלזג
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201213/e4f08afdc7ef79f69e01c04c5916b267.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201213/05485f257a2035b85a59ade92a5c753b.jpg

קצת הסרת גרדים עם פצירה וככה זה נראה בסוףhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201213/431489c46104c1de89390f5e06e76e70.jpg

אין עכשיו חופשים והטרנספר משתלב ל high ו גם ל low וחזרה ללא שום בעיה

shachar
13-12-20, 13:59
איזה אוקולונים?
אגב, לא מצאתי בקלות ברשת ולא בספר שהורדתי פעם את המכלול הזה.
לינק:
https://www.roversnorth.com/category/327_land_rover_discovery_i_transmission_ levers_linkage

חלקים מספר 27
https://www.lrparts.net/frc4499-transfer-selector-lever-bush-fits-either-side-of-pivot-on-defender-discovery-1-and-range-rover-classic.html

אבל אולי עלית על סטארטאפ :-)

מוטי ג.
13-12-20, 15:22
לפי התמונה, אלו סתם דסקיות מרווח בין המזלג לזרוע בטרנספר, זה לא מה שהיה עוזר לי, במקרה שלי החור גדל או הבוקסה שהייה שם נאכלה.

איל מ
13-12-20, 17:26
הדיבלים האלו הצילו אותי לאורך השנים בכל מיני אלתורים שונים ומשונים, בבית וברכבים....
הם ממש פריט חובה בכל ארגז כלים (גם לאום הקוני בקצה היו לי שימושים).

מוטי ג.
13-12-20, 22:00
טוב, מוזר.
הדסקיות האלו אכן עם כתף (מקווה שאני לא טועה במונח):
131911
אבל השרטוט לא מסתדר לי, כי הפין(פריט 5 בשרטוט)הוא בדיוק במידה של המזלג(פריט 4), אז ה"כתף" של הדסקית (פריטים 6)לא יכולה להכנס למזלג:
131912

מוזר, טוב... מה שיש שם עכשיו בטוח יחזיק עוד הרבה זמן.

מוטי ג.
14-12-20, 14:17
שכחתי לציין עובדה חשובה, לא פירקתי גשר גיר ולא פירקתי קונסולה .
שכבתי על הרצפה מתחת לאוטו, מנוע וגיר קרים, אין בעיה לדחוף ידיים (אפילו 2 ביחד בשלב ההרכבה)

מיכה100
14-12-20, 14:31
שכחתי לציין עובדה חשובה, לא פירקתי גשר גיר ולא פירקתי קונסולה .
שכבתי על הרצפה מתחת לאוטו, מנוע וגיר קרים, אין בעיה לדחוף ידיים (אפילו 2 ביחד בשלב ההרכבה)
אתה כנראה מאלה שמצליחים לעשות אוברול לאופנוע דרך האגזוז :D.
אחרי שתחליף פעם ראשונה נורה מאחורה שתף אותנו בחוויה. אני זוכר את זה כארוע קשה אבל אתה אולי תעשה את זה תוך כדי אכילת המבורגר כפול.

מוטי ג.
14-12-20, 14:44
הבנתי כבר שהחלפת נורה דורשת לפרק מגירות, לפרק כסאות ופלסטיקה ולקוות שהבורג ייפתח.

איל מ
14-12-20, 15:09
וואללה, מהתיאורים שלכם... ברוך שעשני דיסקו 2..

מוטי ג.
14-12-20, 15:15
יש לי פתרון פשוט, למשוך חזק ולסגור עם סיליקון.
אחד כבר גם כ"כ מודבק כרגע עם סיליקון

נדב ש.
14-12-20, 15:40
וואללה, מהתיאורים שלכם... ברוך שעשני דיסקו 2..

ברורררר.
בלנד רובר כמו בלנד רובר... קודם הם משחררים דפקט לשוק ואז גירסה 2 שהיא עולה בכל פרמטר על הראשונה.
ככה יהיה גם עם הדיפנדר החדש, חכו לגירסה חדשה משופרת יותר בעוד שנה/שנתיים 😂😎

Saar
14-12-20, 16:53
פירוק של נורה אחורית זה ממש לא כזה סיפור.
יש פתחי גישה, במקור יש ברגי פרפר שמחזיקים את הפחית.
עדיין, זה לא ממש כיף, אבל ממש לא אוברול מהאגזוז.

מוטי ג.
14-12-20, 16:55
לעומת רנו מגאן שצריך לפרק חצי כנף, הכל טוב

מוטי ג.
26-12-20, 21:18
אז ירדנו לדרום, פעם ראשונה של טיול ארוך עם הכלה. צריך לתזמן נסיעות כמו פעם, יום שלם לכל כיוון.
מצחיק, הטיגואן גורר עגלה של טון עם ריינג'ר עליה, יותר מהר מאשר הדיסקו סוחב את עצמו, גם בעליות. אבל בסך הכל בכביש 6, התייצבנו על 90 קמ"ש אפשר גם 100 אבל עם צימיגג מלא על הגג העדפתי את ה 90 קמ"ש.בעליות של סדום 50 קמ"ש בקושי... אבל יש זמן לא ממהר לשום מקום, נסעתי בשול ונתתי לכולם לעקוף.
בשטח, הוא מגניב לגמרי, האוטו עמוס לגמרי בבגאז + על הגגון מזרונים שמיכות וכו והוא מגהץ הכל בלי להרגיש.

בדרכים הביתה עלתה לי מחשבה(יש הרבה זמן בדרכים הביתה) לבצע השוואה תמחירית של אחזקת דיסקו זקן מול תוספת השווי רכב + עלות ליסינג ולעבור לדי מקס חדש.
חסרון/יתרון: כסף לכאן או לכאן.
יתרון: אין כאבי ראש, טסטים וכו...
חסרון: חווית שטח אחרת, אבל היי, גדולים וחכמים ממני נוסעים בשטח עם טנדר, וגם אני עשיתי את זה פעם, אז למה לא בעצם...
אז... הבוס קיבל משימה לקראת חידוש החוזה ליסינג המתקרב

יאללה, שיהיה לכולם אחלה של 2021!

מוטי ג.
09-01-21, 20:02
אי שם באוקטובר נוספו 2 עמדות טעינה USB בחזית ו2 לספסל האחורי.
הקדמי הוכנס לתוך צינור לבן של ביוב כיור רגיל (הקטן, שמגיע עם קיט סיפון) שייפתי לו קצת ההברגה ודחפתי בכוח , ואח"כ כבר קיבל צבע שחור,מודבק עם אפוקסי למקומו.
האחורי הותקן מתחת למאפרה https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210109/e995520ec4634e198bbd6bd40e6c4510.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210109/061cf4191b823f52efe1522daf0b3c1f.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210109/0e58c2cf871cccbcb4147f589a5c0e29.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210109/ef9620b842deb0a35da84d3f48dbe537.jpg

מוטי ג.
22-05-21, 13:08
למי שלא עקב, נשבר לי הדיפ האחורי לפני כחודשייםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210522/8a47611111cbac51cf5ada5ccd398d03.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210522/1ad85e38406b53731227f840078d434d.jpg

שבעבותיו רכשתי רכב בחלקים ועוד קצת חלקים
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210522/d3980e018c20e69b606aec4d4fe2b843.jpg

והיום הבאתי את הרכב
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210522/71afed2cba77ea79156811fedc65dc3c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210522/c33b38e39866f556b42a1d65690aad36.jpg

ייקח לי כמה ימים לפרוק ממנו את מה שמעניין אותי.
כרגע בשלוף זה הכסאות הקדמיים שכנראה במצב טוב מאשר שלי, אולי קפיצים, אולי חלקים פנימיים בסרן קדמי. אולי בולמים אחוריים....

קיצר, לא משעמם

shmil
22-05-21, 14:21
מזל שיש מקום בקיבוץ..

מוטי ג.
22-05-21, 14:23
דווקא לא בקיבוץ, בגבעת עדה אצל ההורים.
אגרות זו מחלה של מושבניקים, פשוט כי אפשר[emoji6]

מוטי ג.
08-06-21, 17:07
אוי אוי אוי
[emoji41]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210608/13d4ca9ab6eae33767a29c4fa8f09f15.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210608/5f89474f6f6301e995fbd51b69738733.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210608/15df34fb73a722f9deeee42e3d572a97.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210608/138fb3a846944dec7ba33d907df35fe9.jpg

מוטי ג.
08-06-21, 19:51
מחכה להמשך שחיטה, כשרה כמובן. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210608/0ccd5945450169291b9d4c90f489340e.jpg

מוטי ג.
13-07-21, 15:26
433531 ק"מ,
ועבר טסט "מכה ראשונה"
יאללה יש חותמת לחצי שנה הקרובה!

מוטי ג.
16-07-21, 11:10
מחכה להמשך שחיטה, כשרה כמובן. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210608/0ccd5945450169291b9d4c90f489340e.jpgהגיע יום השחיטה, הסרן שפורק מהגרוטאת חלקי החילוף פורק, ציריות ופלאנגים נראים סבבה (קצת חלודה כי הוא עמד הרבה זמן עם מים)
קורונה פיניון נראים טוב, שיניים לא "סכין" יש טרפז יפה אין חופש.
אבל הסטיליטים גמורים.
השלב הבא, להעמיד את שלי, לפרק, לבחון מה טוב ומה פחות, להזמין חלקים ולהרכיב. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210716/22433b6c8e9a870d957c8e2c1c351a31.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210716/fc1ef0b3ca897e572351afc08fc68892.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210716/1baecfff7047823e4cb68adb518552de.jpg

מוטי ג.
05-11-21, 23:04
חזרתי מטיול נוסף בדרום, בחמישי (אתמול) פרצים עליון ובשישי (היום) מפארן כיוון כללי מערבה למטווחי המטוסים, מסתבר שבלי תיק גג האוטו אפילו נוסע בקצב סביר בכביש (טיול ללא ילדים אז הספסל האחורי פנוי).

אז לאחר הפגנת מהלכי מתלה כמעט אין סופיים נראה לי שהבוקסות בזרוע A מעל סרן האחורי מיצו את הקטע ובא להן לפרוש, אז אזמין בוקסות וכמובן גם את התפוח הגדול הזה שמחבר את הסרן לזרוע
ויאללה, להיערך ל24/12.

ishc
05-11-21, 23:10
פרצים לא צניפים

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

מוטי ג.
05-11-21, 23:14
פרצים לא צניפים

Sent from my M2102J20SG using Tapatalkוואלה לא יודע מאיפה זה בא, עייפות כנראה , תיקנתי

asafk
05-11-21, 23:58
חזרתי מטיול נוסף בדרום, בחמישי (אתמול) פרצים עליון ובשישי (היום) מפארן כיוון כללי מערבה למטווחי המטוסים, מסתבר שבלי תיק גג האוטו אפילו נוסע בקצב סביר בכביש (טיול ללא ילדים אז הספסל האחורי פנוי).

אז לאחר הפגנת מהלכי מתלה כמעט אין סופיים נראה לי שהבוקסות בזרוע A מעל סרן האחורי מיצו את הקטע ובא להן לפרוש, אז אזמין בוקסות וכמובן גם את התפוח הגדול הזה שמחבר את הסרן לזרוע
ויאללה, להיערך ל24/12.למיטב זכרוני (תבדוק כמובן.. לא לסמוך על הזיכרון שלי) יש את התפוח המרכזי הזה במק"ט שונה לריינג'רובר. והוא עדיף - לא זוכר למה אבל אני כן זוכר עניין כזה.

אסף.

מוטי ג.
06-11-21, 08:06
ריינג 92 עד 94, דיסקו 1 ודיפנדר 87 עד 2006 חולקים את אותם 3 מקטים (ישן, חדש וסרוויס)
אז אולי היה מק"ט ישן ואח"כ שיפרו והוא קיבל מק"ט חדש? (בכל מקרה כנראה רלוונטי רק החל מvin מסויים)
בכל מקרה בדיפנדר 2007 יש רק את מק"ט אחד יחיד, ההוא שמופיע כמקט סרוויס שבכל השנתונים הקודמים.

מוטי ג.
29-11-21, 00:15
עדכון של הארועים האחרונים,
תו"כ החלפת הבושינגים (סופר פרו) של זרוע A מתלה אחורי והתפוח הגדול שמחזיק את הסרן האחורי, החלטתי שאם אני כבר שם אז אחליף בין הקופלונג המשומש שעבד כך וכך (איני יודע כמה, הוא הגיע עם האוטו) בקופלונג חדש שנרכש בשנה האחרונה כספייר, ותוכ הרכבת הקופלונג החדש, והחלפת התותב גומי (שיושב בתוך צינור גל ההינע) שהגיע בקיט הבנתי שזה פשוט לא זה, זה חובבני מידי, הקופלונג עובד באילוץ גדול מידי, ורכשתי גל הינע בעל 2 צלבים (רכשתי איתו גם גל הינע קדמי שיהיה, משומשים במצב תקין שמישהו בפייס מכר אותם כסט), יוק 4 ברגים יש לי מהפירוקיה (אמנם סרן קדמי אבל זהה) , לדעתי גם מחזיר שמן (חדש אל תדאגו)... זהו בינתיים...

EliC25
26-12-21, 23:55
קורא את השרשור הנחמד הזה עכשיו, מתבאס על מחירי השוק שעלו... ובאתי להגיד רק דבר אחד:

קניתי באלי המהיר

US $4.99 50%OFF | Land Rover Parking Only Green Metal Signs Vintage Retro Wall Plaque Plate Home Decor Wall Art
https://a.aliexpress.com/_BU5e7d
[emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201129/011c5bbdb4ce5a5d984302400ef7faa9.jpg

חוקים נועדו שיעברו עליהם ;)136631

(לפיג'ו יש מרווח גחון טוב יותר משל הרבה ג'יפים סטוק...)

מוטי ג.
27-12-21, 00:31
סחטיין על הפיגו!
הערת את השרשור משנתו, אבל שום דבר לא התחדש,
עוד קצת טיול בקטנה בכרמל, ועוד טיול בפרצים....והוא מסכן... עומד רוב הזמן בחנייה, מחובר למטען מצברים (noco 5) באופן קבוע, מניע לסיבוב קטן מידי פעם.
תיכף צריך להכין לטסט מעניין מה יעלה בגורלו הפעם, נראה לי שאחליף הפעם את הפנסים הקדמיים באופן יזום, הם כבר שרופים לגמרי מבפנים ומלאים מים מהגשמים,
כנראה שגם ארכיב את הטרמוסטט כי ממש קשה לי לעבור בדיקת זיהום אויר בחורף (מנוע קר) ובקיץ כבר אטפל בכל מערכת הקירור (צנרת + רדיאטור).

אגב, חזרתי לקופלונג המקורי, היוק שהרכבתי לא מתיישב טוב עם המחזיר שמן.
לא נורא.... כנראה שמה שעובד לא צריך יחס.

יש קטע עם המתגי חלונות, קטעים, אני מבין מה אמרתם על החשמל [emoji23].

בולמים אחוריים טרם הוחלפו, גם לזה אגיע מתי שהוא כשימאס לי מזה סופית.

היה לי תכנון של טיול חמשי שבת כולל מפגש ג'יפולוג אבל זה לא קרה, היינו ב down משפחתי מהשבוע האפור לפני (סופת כרמל) ולא היו לי כוחות להרים את כולם לטיול, כשאין דרייב אז אין דרייב,אין מה לעשות. והכי גרוע, שקבלתי את ההחלטה לוותר על הסופ"ש בצורה קלה מידי וזה ממש לא העיק עליי, אוי הזדקנתי.

EliC25
30-12-21, 12:36
מוטי, התמונה הייתה בעיקר בשביל השלט על השער !
בכל אופן, אני מסתכל לכיוון של דיסקו 2 כרגע, אני מתחזק בעצמי ומחפש רכב שיהיה נוח לתחזוקה עצמאית (מבחינת זמינות חלפים איכותיים, זמני הגעה שלהם לארץ, וגם מבחינת גישה לעבודה מכאנית).
הייתי שמח לקבל עוד מידע על חווית התחזוקה של הרכב, וגם מה דעתך על כך שרכב כזה עתיד להחליף את הפיאסטה 2014 (ידנית) של אשתי? (נוסעת 100 קמ בשבוע, 3-4 ימים בשבוע, רבע שעה לכיוון)

Juv
30-12-21, 12:39
מרשה לעצמי לענות במקום מוטי...
אלא אם אשתך קדושה בדמות אדם ובנוסף כל נסיעה שלה היא אופציה ולא הכרח, אתה לא רוצה שדיסקו 2 יהיה הרכב היומי שלה.
יש רשימת סיבות אבל היא ארוכה מדי.

מוטי ג.
30-12-21, 12:41
100 ק"מ בשבוע?
סביר.
יש לנו בקיבוץ גברת עם דיסקו 2 כרכב יום יומי, היא לא מקטרת.

איל מ
30-12-21, 13:36
לגבי דיסקו2. אם הרכב מתוחזק ואתה גם נוסע בו ויכול לעלות על תקלות בזמן, אין בעיה בכלל. רוב התקלות של הדיסקו מתריעות הרררבה לפני שהן מגיעות לכשל. ובכלל, שלל התקלות שהוציאו לאוטו את השם הרע, הן לא תקלות שמונעות נסיעה (גם הן פתירות די בזול אחת ולתמיד).
אבל. אם אתה לא נוסע באוטו וקשוב אליו, אחד לא ישים לב לרעשים או ריחות מוזרים, ואחרי הפעם השניה שאשתך תיתקע, אתה והאוטו תגורשו מהבית. (זה לא קשור לדיסקו, זה כל רכב ישן, במיוחד רכב שטח מזדקן).

הדברים העיקריים שמסכנים אותך בהפתעה, כמו בכל אוטו ישן, הם חלקי פלסטיק וגומי שמתפוררים בלי התראה, וזה אומר שכל צנרת הסולר והמים צריכה להיות במצב טוב.

העבודה על האוטו נוחה מאוד. רוב הדברים נגישים ופשוטים. חלקים זולים מאוד לעומת היפנים ואין סיבה להתפתות לחלקים זולים באיכות ירודה. אלו באמת ימררו לך תחיים.
ועוד הערה,
רבע שעה לכיוון זה קצת גבולי למנוע דיזל ישן. זה אומר שהוא עובד הרבה בטמפרטורות נמוכות מדי. כנ"ל לגבי המצבר.

- - - Updated - - -

מרשה לעצמי לענות במקום מוטי...
אלא אם אשתך קדושה בדמות אדם ובנוסף כל נסיעה שלה היא אופציה ולא הכרח, אתה לא רוצה שדיסקו 2 יהיה הרכב היומי שלה.
יש רשימת סיבות אבל היא ארוכה מדי.

יש לך דיסקו2?

Juv
30-12-21, 13:57
היה לי דיסקו 2. כמה שנים טובות.
אוטו מעולה, מאוד נהנתי.
אבל התשובה שלי הייתה לגבי כל רכב בן 15+ שאמור להחליף רכב בן 7 כאשר הנהג המיועד (שהוא לא מי שמטפל ברכב) רק רוצה להגיע ממקום למקום.
במיוחד כשהכוונה לטפל בו לבד כולל חלקים מחול וכו'. זה כמעט בהגדרה רכב שיעמוד כמה פעמים בשנה לכמה ימים כל פעם, או שהאחזקה שלו תהיה יקרה בסדרי גודל מהחזוי. מי שאומר אחרת מתכחש למציאות.
אז אם יש פתרון בצורת רכב שלישי, או השכרת רכב, או רכב מההורים - הכל טוב. אם אין דבר כזה, הסתמכות על רכב כזה כשאחד נוהג בו והשני מטפל בו היא מתכון בטוח להרבה כאבי ראש.
רק לדוגמה, השיפור הכי גדול ששמתי על הקומנדר שיש לנו עכשיו זה פיזו 208 כרכב שלישי. פתאום שום דבר לא דחוף, השקט חזר ובמקביל הקומנדר יותר אמין ממה שהוא היה אי פעם.
כמובן שאפשר לחשוב אחרת .

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

מוטי ג.
30-12-21, 14:00
אני מסכים עם האמור מעלה, הכל שאלה של לחץ, לחץ לאסוף ילדים ממסגרות, לחץ להגיע לעבודה וכו... לנו יש פוקוס 2010 כרכב שני והדיסקו הוא השלישי, ויש גיבוי נוסף לשטח עם פולריס ריינג'ר כשהדיסקו מושבת ארוכות.

EliC25
30-12-21, 22:20
כרגע אין ילדים, ואין לחץ, כי יש את הרכב שלי שהיא יכולה לקחת ואני כבר מסתדר (המסגרות שאני נמצא בהן הן 2 קמ מהבית ויש לי אופניים).
ההתלבטות אם אכן להשאיר את הפיאסטה כי בתחשיב שנתי היא עולה 1000 שקל בחודש, הכל כולל הכל.
כשלוקחים בחשבון דלתא על דלק (של פיאסטה מול לנד רובר), אז הפיאסטה עולה 800 שקל בחודש;)

בנוגע ללזהות תקלות - היא אלופה בזה גם בלי שאני אסע, היא שמה לב לכל ניואנס שמשתנה ברכב. בשנתיים האחרונות שהפיאסטה אצלה היא הייתה רגישה ללא מעט דברים (שבסוף התבררו שאינם תקלה, אלא סתם תחושות שלה).
ובכל אופן, אני נוסע ברכב שלה גם פעמיים-שלוש בשבוע, וזה יעלה אם זה יהיה דיסקו :)

מוטי ג.
21-01-22, 17:01
נחזור לעיקר,
הכנה לטסט חצי שנתי:
1. 2 תפוחי הגה במוט בין תיבת ההגה לגלגל ימין
2. שטיפת פנס קדמי שמאל מבוץ פנימי, הפנס הוסר מהאוטו , קיבל לשטיפה עם מים חמים בכיור מטבח, אוורור וייבוש, אטימה בהיקף + הדבקת נורת חנייה שכנראה המקור לכל הלכלוך בפנים.
3. מה שהתחיל כהחלפת טרמוסטט, ותוכ גיליתי שקיים אבל עם איזו גומיית סמרטוט בהיקף, אז הטרמוסטט הוחלף והותקן עם גומיה חדשה.
4. פתאום שמתי לב שיש רעש מהחגורה,עם wd40 זה אובחן כספק אלטנטור ספק מיסבי מותחני חגורה מזגן, מיסבי מותחני חגורת מזגן פירקתי ואביא מחר חדשים. אח"כ הנעתי ללא חגורת מזגן אבל עדיין היה רעש, הסרתי חגורת אלטרנטור וסובבתי ביד את פולי האלטרנטור והגרגור הופיע במלוא הדרו.אז מחר אפרק ואפתח גם אלטרנטור..

ובשאיפה ללכת לטסט שבוע הבא.

nickya
22-01-22, 21:57
4. פתאום שמתי לב שיש רעש מהחגורה,עם wd40 זה אובחן כספק אלטנטור ספק מיסבי מותחני חגורה מזגן, מיסבי מותחני חגורת מזגן פירקתי ואביא מחר חדשים. אח"כ הנעתי ללא חגורת מזגן אבל עדיין היה רעש, הסרתי חגורת אלטרנטור וסובבתי ביד את פולי האלטרנטור והגרגור הופיע במלוא הדרו.אז מחר אפרק ואפתח גם אלטרנטור..
מניסיון - הרעש מהחגורה נובע בדרך כלל מהמותחן. לא מהמיסב אלא מהמותחן עצמו שמפסיק להיות ישר. תתחיל ממנו + רצועה חדשה. בהצלחה.
(לרפרנס, חפש בגוגל 300tdi penny trick)

מוטי ג.
22-01-22, 23:38
מיסבי אלטרנטור מגרגרים בוודאות, היום הוא פורק כמעט לגמרי אבל נתקעתי בהוצאת העוגן/רוטור מהמכסה הקדמי, ניסיתי את כל האלימות הסבירה בלי לשבור,זז רק 2 מ"מ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220122/86c103b338b05f034901d047635e8f02.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220122/cf40a8ed3c05582893b404a3db58ca1d.jpg

חוץ מזה הסרתי את כל המיסבים מגלגלות וגם הם יוחלפו בחדשים, אבל קודם אסיים פירוק של האלטרנטור, אם לא אצליח אתן אותו לשיפוץ אצל חשמלאי משפץ אלטרנטורים.

אין אצלי חופש במכלול הקפיץ של המותחן, לא חושב שהטריק של הפני רלוונטי אצלי.

מוני אורבך
23-01-22, 08:50
אם אני לא טועה יש בספר הרכב תיאור מפורט איך לפרק את האלטדנטור.
אבל אולי אני טועה (עברו 17 שנה..)

nickya
23-01-22, 15:43
אין אצלי חופש במכלול הקפיץ של המותחן, לא חושב שהטריק של הפני רלוונטי אצלי.
גם אצלי לא היה חופש במותחן. למעשה הוא נראה ומרגיש תקין לחלוטין אך הזרוע שלו משנה זווית באופן שכמעט ולא רואים בעין ומשום מה זה גורם לכל מיני רעשים של ציפורים עצבניות מהרצועה.
כמוך, הייתי בטוח שזה בא מהאלטרנטור, שיפצתי אלטרנטור (שהיה כבר עייף, 14.2V במקום 14.5V, אז אולי לא לחינם) והרעש נשאר להפתעתי.
רק החלפת מותחן העיפה את הציפורים העצבניות מהמנוע.

אגב, המותחון סגור עם אום 15ממ הברגה הפוכה!

מוטי ג.
23-01-22, 18:19
לגבי התבריג ההפוך, שמתי לב, תודה.
לגבי המיסבים, הם גמורים בהגדרה, כמעט תפוסים.
אבדוק את הרעש כשאסגור הכל.

מוטי ג.
31-01-22, 21:57
הבנתי למה לא עובד אור רוורס, ככה נראים החוטים היוצאים מהחיישן:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220131/af2668b65183e51f5cc17b5d5c7d1af4.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220131/05e259661149b7f17e19ae641e6d0c63.jpg

עכשיו יש חוטים חדשים https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220131/b4f0f0e46c1959ae730b432d607fa74e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220131/106172636f94e1889ee5e461630ca766.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220131/d577ebbc81477c0db39aa489944ef32f.jpg

מקווה שלא טעיתי בחוטים, יורכב בשאיפה מחר ויאללה לטסט

מוטי ג.
01-02-22, 17:24
בהרכבה הראשונית היתה טעות, האוטו הניע ב R בלבד ולא הדליק אור רוורס, בכלל בשום מצב. התקשרתי לגרשון, בקשתי סכמות חשמל של המעגל הנ"ל, קבלתי לינק לאתר שלו, והבעיה נפתרה.
תודה גרשון!
למען הדודות הבאים, הנה המעגל הרלוונטי עבור Inhibit sensor
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220201/1833ebd2e32fbbd0625986dcc6bb627e.jpg

מוטי ג.
06-03-22, 10:23
עדכונים מהסופש,
בדרך דרומה, אי שם אחרי ערערה בנגב בשעה 22:00 אבדתי את הלוח שעונים כלום לא עובד מלבד נורת check engine, אבל הכל עובד כרגיל.
תו"כ תנועה הבנתי ש:
מד חום מנוע יש לי דיגיטלי בנפרד,
מד טעינה יש לי תצוגה בשקע usb
מהירות מופיע בוויז
דלק היה ממש לפני התקלה יותר מחצי ומד סל"ד לא קריטי,
המנוע עובד כרגיל אז אין באמת תקלה
הילדים ישנים ואין לי שום כוונה לעצור כרגע באמצע שום מקום

ואני מחליט תו"כ שאני ממשיך בתנועה ויהי מה,
עצרתי בדימונה לתדלק רק להיות בטוח שיש מספיק וככה המשכתי לחניון לילה בצופר.
חשבתי שאולי משהו השתחרר בלוח שעונים, כי שבוע לפני החלפתי נורות (חחח יש אחלה תאורה אבל כלום לא עובד)
בבוקר פירקתי את הלוח שעונים, הכל נראה תיקון כרגיל והחזרתי למקום עם התעלמות ממנו בהמשך הטיול.

ממשיכים למעלה קצרה, אני אחרון בתור אחרי 3 טנדרים נעולים אחורה שעולים "דוך", הדיסקו מצליב ככל שיודע מאבד אחיזה בגלגל אחורי, קצת קדימה מחליק אחורה ובום.
דרייב שאפט מסתובב ואין הנעה באחורי,
חוזר לאחור בכוחות עצמי, מסתובב למעקף האדום, בעליות הגדולות נעזר בגרירה על מנת להוריד מאמצים מסרן הקדמי ומגיעים לחניון לילה גוונים. ב9 בוקר הוא עלה על גרר, בחצות נכנס לחנייה.

בכללי, נמאס לי,
צריך לחשוב הלאה מה לעשות,
קומבינה מבוססת ליסינג
טנדר לאשה
או להשקיע בדיסקו על מנת למשוך איתו עוד קצת

רמי גלבוע
06-03-22, 10:36
כבעלים של שלושה דיסקברי 98 EDC משך 23 השנים שחלפו, נראה לי שיש לך הרבה יותר מדי בעיות.
או שהאוטו שקנית בעייתי בבסיסו, או שאתה מעמיס עליו יותר מדי - האוטו שלי באמת מפונק יחסית אבל עדיין, הוא עושה כמה אלפי קילומטרים בשנה, בלי כל הסרטים האלה.

אולי אתה צריך לבצע יישור קו מסיבי יותר? למרות שלא תתחיל עכשיו להחליף כל מה שזז, זה יעלה לך פי שלושה מערך האוטו...

לי קצת נשבר הזין מטסט דו שנתי ומוסכים מעופשים, אבל הוא לא מתעלל בי כל כך.
אין לי עצה מסודרת לתת לך אבל, אולי הזוגיות הזו לא מתאימה למה שאתה מעמיס עליה?

מוטי ג.
06-03-22, 10:52
אני מעמיס , כן.... ציוד שמתאים לטנדר [emoji6]
לגבי יישור קו, זו נקודה שטענתי לגבי מההתחלה, יישור קו פה זה משהו לא נגמר, ואני החלטתי במודע שהוא ייסע as is או שיוחלף.
כשהלך לי דיפרנציאל אחורי, כולם צעקו פה שים כבר נעילה, אבל נעילה צריכה ציריות מחוזקות, ואח"כ יכול ללכת גיר, ואח"כ יכול ללכת מנוע וכו...

הבחירה ברכב הזה נולדה כי:
1. בא לי דיסקו
2. המחיר קנייה התאים כרכב ניסיון למשפחה ומקסימום למכור לחלקים, אמרתי שאם הוא ישרת אותנו שנתיים שלוש זה יהיה מגניב, ביולי יהיה שנתיים, ציריות יש לי, את הקצר בלוח שעונים אסדר לאט לאט.
ואח"כ ככל הנראה נחפש מחליף.

יש לי כמה רעיונות חלקם כואבים בכיס יותר חלקם פחות, אני צריך לשבת ולחשוב שוב, אבל "טיולי עומק" לא יתבצעו איתו יותר, זהו, הוחלט.

איל מ
06-03-22, 11:37
בתור התחלה,
אתה לא יכול לטייל עם רכב עם צמיגים שגדולים בכמה מידות מהמקורי בלי ציריות מחוזקות. עם נעילה או בלעדיה. ציריות מחוזקות ברכב עם גלגלים גדולים הרבה יותר נדרשות מאשר ברכב עם גלגלים מקוריים ונעילה. הרבה יותר. ואם יש גלגלים גדולים, אז כמובן שגם דיפרנציאל מחוזק עם ארבעה סטליטים ולא שניים, ועדיף כבר אחד עם הפחתה.

שורה תחתונה (ואני חושב שעלתה הערה כזאת די בהתחלה כשקנית) הרכב משופר אבל משופר לא נכון.

לגבי בעיות חשמל ושאר בעיות מציקות. כאן אין קיצורי דרך. או שקנית רכב שתוחזק בפדנטיות, או שאתה תקפוץ מתקלה לתקלה בלופ אינסופי. ובמאמר מוסגר, אם תחפש כאן בפורום תמצא גישה של שימוש בקיצורי דרך וחלפים זולים. מה שאתה חווה קורה הרבה פעמים לבעלים שקונה רכב מאחד עם גישה כזאת.

ואישית, למרות שהנסיון שלי עם דיסקו ודיפנדר הוא שונה לחלוטין ממה שאתה חווה, אני חושב שברגע שנפגע האמון, הגיע הזמן להעיף את הרכב קיבינימט.
או להחליט שנכנסים לפרוייקט.

מוטי ג.
06-03-22, 11:44
שלא יהיה ספק, אין לי טענות לרכב ו/או לבעלים הקודם, ו/או לעצמי.
אני מודע לזה שאני לא משקיע ביישור קו, אני מודע לזה שאני בכוונה לא שופך עליו כספים, והצהרתי על כך מההתחלה.
אני רק נותן תמונת מצב אמיתית מנקודת מבטי, מבחינתי הרכב עשה את המצופה ממנו= הוציא אותנו מהבית, חיבר אותנו לקבוצות טיול מדהימות שלא מצאנו כאלה עם הריינגר, פתח את הדלת בה נדרש להחליט מה הלאה.

שגיא S
06-03-22, 12:02
אני רק אציין - אתה מראש קנית רכב במצב לא טוב, כי הוא היה זול.
לא רצית לעשות יישור קו - כי אמרת שייסע AS IS ומקסימום תזרוק אותו.

זה התוצאות של הדבר, זה יכול לקרות גם בטויוטה, מיצובישי וכל רכב שיש בו תקלות שלא מקבלות התייחסות.

דווקא בדיסקו יחסית זול וקל לטפל, בטח למי שעובד לבד. אם הטרקטוריות שלו לא מפריעה לך...הייתי משקיע קצת שקלים וחוזר להנות ממנו כמו שצריך

מוטי ג.
06-03-22, 15:21
צודק לגמרי בחלק הראשון,
אני מפחד מהבור האין סופי בחלק השני של היישור קו האין סופי.

assafy
06-03-22, 15:29
נראה שהגעת למצב של אי אמון ברכב.
ביחסי האהבה-שנאה אתה כבר נוטה לכיוון השנאה וכנראה שכבר לא תהנה ממנו. החלטה שלא להיכנס לעומק המדבר זו כבר החלטה קשה.
נראה לי שעדיף להתקדם הלאה ולו מההבט הפסיכולוגי והריגשי.

GodsFather
06-03-22, 16:19
אם אתה יודע מה מקור הצרות ולא מדובר בהשקעה גדולה בשביל להפחית סיכונים, הייתי אומר - תשקיע.
אני מדבר כמובן על הצמיגים שאני מבין מהכתוב שהם מקור הנזק כרגע. מהחשמל אני לא מתרגש, זה over rated.

לחילופין, גם בעומק המדבר, תחליט שאתה נוסע שבילים רגועים ולא אתגרי.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

רמי גלבוע
06-03-22, 16:33
אהלן לפות"ש!
ראשית, תודה על השרשור הזה, הוא מדויק וחשוב, למי שחושב לקנות דיסקברי ישן ומקסים, וגם למי שלא רוצה.
כשכתבתי "מעמיס" לא התכוונתי לקילוגרמים אלא למשימות, ולשיפורים.

היו לי שלושה דיסקואים כאלה משך 25 שנים, כולל חפיפה של חמש שנים דיפנדר TDI300. אני מת על המכוניות האלה.
אבל - תמיד היה לי ברור שאני לא משפר אותם - יש לי הגבהה קטנה (מתלים שמישהו אחר פרק כי לא היו לו מספיק קשוחים...), מעולם לא הגדלתי צמיגים, ולא הגזמתי בהגבהה. לאיפה שהוא מגיע ככה, זה טוב לי. כשאלי שחר הציע לי לפני כמה זמן נעילה אחורית (השיפור היחיד שאני חושק בו), לא הלכתי על זה כי היה ברור לי שזה לא יבוא בלי החלפת ציריות, ובשלב זה של חיי עם הדיסקו - לא בא לי להתחיל פרוייקטים.

מזה נגזר שימוש רגוע ומתון בכל ארבעת ה-TDI שהיו לי, ושירתו אותי נאמנה.
במצטבר עשיתי עליהם למעלה מ 350,000 קילומטרים, נדמה לי שהם עלו פעמיים-שלוש על גרר, זה הכול. מעולם לא החלפתי/שיפצתי מנוע או גיר (בנוכחי הם הוחלפו לפני שקניתי אותו), לא שברתי צירייה, הדרמות הכי גדולות היו מותחן שהתפרק, מיסב שהתאבד, דברים כאלה.

העידן הזה יחלוף עוד לא-המון-זמן, כי גם הבהמה הנוכחית מתחילה להטריד אותי בקטנות, אבל מעצבנות. בינתיים אני שומר לו אמונים אבלאני מנחש שעוד שנתיים שלוש, אסיים עם הפרק הזה בחיי.

ד ו ר ו ן
06-03-22, 16:54
בתור התחלה,
אתה לא יכול לטייל עם רכב עם צמיגים שגדולים בכמה מידות מהמקורי בלי ציריות מחוזקות. עם נעילה או בלעדיה. ציריות מחוזקות ברכב עם גלגלים גדולים הרבה יותר נדרשות מאשר ברכב עם גלגלים מקוריים ונעילה. הרבה יותר. .
ובמיוחד ברכב הזה.
אי אפשר להתעלם מהפילפילון שבחדר.
אלו ציריות גבוליות מראש, גם עם הצמיגים המקוריים.
וכן,
יהיו אבירי הממלכה שישבעו באימם-הורתם שהם מעולם לא שברו- אני בטוח.
ומצד שני, כל העולם בכל שפה כותב שהציריות האלו דראק.

לפות"ש,
חבר בעל דיסקו כזה אמר לי פעם, אחרי עוד סאגה דומה, שהסיבה שהוא ממשיך וממשיך (וממשיך..) ומחזיק כמוך עוד חצי דיסקו בחצר זה שבין התקלות הוא באמת אוהב את הרכב, או כמו שחבר אחר בעל דיסקו מהשנים האלו תאר: "בכל רגע נתון משהו לא עובד, אבל זה נוסע", והוא חי עם זה בשלום.

ת'כלס, אם אתה פורט את התקלות בטיול הזה, מה שעצר אותך (חלקית) היה הצירייה, לא האין חיווי בלו"ש.
והצירייה הזו היא נק' תורפה ידועה, לא הפתעה.
אז להבא תחזיק צירייה ספייר מקובעת ברכב כמו לא מעט אנשים.

זה חלק מהיופי של הרכבים הישנים האלו, מה עוצר אותם ועם מה אפשר להמשיך לנסוע.
נסענו פעם את הערוד מדרום לצפון עם דיפנדר בהנעה אחורית בלבד בגלל צירייה שנשברה במצב מביך/מעליב למדי.
אבל הפחנוע נסע ונסע.

תתנחם (או שלא) שרכב חדיש עם תקלת לו"ש כזו כנראה היה נכנס למצב LIMP MODE ובאמת היית נתקע/מתבאס.

asafk
06-03-22, 18:16
א. קנית את הדיסקברי כדי לראות האם מתאים למשפחה לטייל ברכב שטח. אני חושב שבדיקת ההיתכנות הניבה תוצאה ברורה.
ב. להחליף את הדיסקברי יעלה לך יותר מאשר לתקן אותו. אבל כמה שלא תתקן חדש יותר הוא לא יהיה. וגם עם נפח העמסה גדול יותר הוא לא יהיה.
ג. כן תוכל לחזק אותו מכל הכיוונים כמקובל - ואז הוא אמנם יפסיק לשבור ציריות אבל ימשיך להירקב מכל כיוון אחר.
ד. ואם בא לך להחליף ולהתחדש אז אל תחפש הגיון.

אסף.

Juv
06-03-22, 18:26
איזה באסה.
נראה לי שזה מסוג המצבים שדורש ממך להחליט מה התחביב שלך....
לטייל עם המשפחה או לתחזק רכב.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

מוטי ג.
06-03-22, 18:31
בדיוק!
ברור שאני נהנה משניהם, אבל לא כשאחד בא על חשבון השני.

asafk
06-03-22, 18:35
אז נראה שכבר החלטת. אבל זה לא הזמן הנכון. המחירים בשמיים ובלי הצדקה אמיתית.

אסף.

מוטי ג.
06-03-22, 18:47
.
ד. ואם בא לך להחליף ולהתחדש אז אל תחפש הגיון.

אסף.

תאמין לי שאני לא מחפש תירוצים. אני פשוט לא כזה.

asafk
06-03-22, 19:18
מאמין לך. גם מבין בדיוק איפה אתה עומד. ולכן - אתה לא צריך הגיון להחלטה שבאה מתחושת מיצוי.

אסף.

סולי
06-03-22, 19:53
קיצר ... שנתחיל לחפש לך איזה טנדר יפני מעשור האחרון שעבר יד פרטית ואוהבת (ברור לך שזול זה לא יהיה... ) ??

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

מוטי ג.
06-03-22, 20:03
עוד לא....
יש עוד פתרון מלבד מה שסיפרתי לך,
אני אעשה סדר לשאר הצופים,
פתרון ראשון שאתם מכירים הוא תחזוקת הדיסקו, מתאים לטיולים באזור, לא מתאים לי ליותר מזה ולכן יורד מהפרק.
פתרון שני, החלפה של הרכב השני, למכור את הפוקוס ולרכוש משהו ב100 אשח לגברת שישמש כרכב טיולים, זה הכי כואב לי קונספטואלי כי אני "משלם" על ליסינג חדש ומודרני שלא משרת אותי לצרכים הפרטיים שלי,וזה מבאס אותי.
השלישי, שאולי קיים גם כן, הוא שבירת חוזה נוכחי (פיגו 5008 בן שנה) ופתיחת חוזה ליסינג על טנדר, פעם אחרונה שבדקתי (לפני פתיחת החוזה של הפיגו) הציעו לי רק טריטון או די מקס דור קודם, עכשיו קיים גם דור נוכחי,בזמנו היילקס לא היה אפשרי, בשני המקרים (מיצובישי /איסוזו) זה עולה לי כ2000 ש"ח מהכיס,אבל! דלק /ק"מ ללא מגבלה שזה נותן אחלה שקט בראש (אין לי אחריות לטסט, ביטוח, תקלות) יש השתתפות עצמית גבוהה יותר בנזקים טבעיים (לא יודע מה זה אומר על משהו חמור יותר) מניח שצמיגים טובים יותר באחריותי.
אני צריך לדבר שוב עם האיש קשר בחברת הליסינג לברר אופציות.

מוטי ג.
07-03-22, 11:15
קצרה ימין:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/6d526c5e73cbe51a4ef615b755f716a0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/ebd32105a3b8343f92d6cd47cdd2c3af.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/680c5af1852288b1cbdca9a70623c3bd.jpg

מוטי ג.
07-03-22, 12:05
רגע לפני ההרכבה שמתי לב שהשמאלית הארוכה מפותלת לכיוון הנסיעה, בקצרה השבורה כנ"ל https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/92bbf1ed23561e7fa4905cc956ed5daa.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/37fd8e540278bff5fd0055a51bcbe427.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/fac89a075ca0229d2812e938952e6488.jpg

ד ו ר ו ן
07-03-22, 13:04
לפי התמונה של השבר נראה שיש טיפה חלודה שטחית בצד החיצוני, מה שיכול לכוון שהיא הייתה סדוקה עוד לפני הטיול.

מוטי ג.
07-03-22, 13:43
נכון, אכן נראה ככה, גם סימני הסחיטה נראים ברור בכיוון הנסיעה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/3144f8ba9be20e780b9225c3d87a0722.jpg

איל מ
07-03-22, 13:59
זה בטח ברור, אבל לא נכתב אז כדי למנוע בלבולים, גם הציריה השניה חייבת להיות מוחלפת.

Juv
07-03-22, 14:00
עברת לניתוח גופות?
יאללה, שחרר ותמשיך הלאה.

מוטי ג.
07-03-22, 14:07
הרכבתי 2 אחרות, ללא סימני סחיטה, וזה פורום טכני, אז אני מרגיש מחוייב לשתף ממצאים.

יובל, אני מעדיף למכור גופה נוסעת, זה שווה עוד כמה שקלים.
[emoji23]

Juv
07-03-22, 14:24
137574

נמרוד
07-03-22, 14:48
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/680c5af1852288b1cbdca9a70623c3bd.jpg

מה הקוטר של הצירייה בקטע שנשבר?

מוטי ג.
07-03-22, 14:57
D=27.3mm

נמרוד
07-03-22, 15:17
D=27.3mm

מעניין. כמה שיניים splines יש בצד הפנימי של הצירייה? 10 או 24?

נמרוד
07-03-22, 15:19
עוד לא....
יש עוד פתרון מלבד מה שסיפרתי לך,
אני אעשה סדר לשאר הצופים,
פתרון ראשון שאתם מכירים הוא תחזוקת הדיסקו, מתאים לטיולים באזור, לא מתאים לי ליותר מזה ולכן יורד מהפרק.
פתרון שני, החלפה של הרכב השני, למכור את הפוקוס ולרכוש משהו ב100 אשח לגברת שישמש כרכב טיולים, זה הכי כואב לי קונספטואלי כי אני "משלם" על ליסינג חדש ומודרני שלא משרת אותי לצרכים הפרטיים שלי,וזה מבאס אותי.
השלישי, שאולי קיים גם כן, הוא שבירת חוזה נוכחי (פיגו 5008 בן שנה) ופתיחת חוזה ליסינג על טנדר, פעם אחרונה שבדקתי (לפני פתיחת החוזה של הפיגו) הציעו לי רק טריטון או די מקס דור קודם, עכשיו קיים גם דור נוכחי,בזמנו היילקס לא היה אפשרי, בשני המקרים (מיצובישי /איסוזו) זה עולה לי כ2000 ש"ח מהכיס,אבל! דלק /ק"מ ללא מגבלה שזה נותן אחלה שקט בראש (אין לי אחריות לטסט, ביטוח, תקלות) יש השתתפות עצמית גבוהה יותר בנזקים טבעיים (לא יודע מה זה אומר על משהו חמור יותר) מניח שצמיגים טובים יותר באחריותי.
אני צריך לדבר שוב עם האיש קשר בחברת הליסינג לברר אופציות.

כמה ק"מ אתה עושה על הליסינג? אם זה הרבה למה שיתנו לך טנדר. אם זה מעט, למה ליסינג.

מוטי ג.
07-03-22, 15:39
24 שיניים...
יתנו לי מה שאני אבקש, ואני צריך להוסיף טיפה מעבר לתקציב הנתון, חפרנו על זה פה לפני שנה וחצי.
טרום קורונה עשיתי 50 בשנה היום 22 בשנה.
לצערי אני לא יכול =הבוס לא מוכן ללא רכב חברה, הרכב משמש להגיע ללקוחות ולא רק להגיע למשרד, זו לא רק הטבה זה קודם כלי עבודה

ד ו ר ו ן
07-03-22, 15:54
עברת לניתוח גופות?
יאללה, שחרר ותמשיך הלאה.

ממתי ציריה היא סיבה להחליף רכב?

ishc
07-03-22, 15:56
מצויין מוטי, אני מארגן עוד טיול לאפריל [emoji12]

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

מוטי ג.
07-03-22, 16:04
נמרוד, מה מעניין כ"כ בנתוני הציריה?

נמרוד
07-03-22, 16:23
נזכרתי כמה הצירייה הזאת עלובה.

מוטי ג.
07-03-22, 16:31
[emoji23][emoji23]

אבל גם משופרת היא חייבת להיות באותו קוטר אחרת היא לא תכנס לסרן.

מה שמעניין טכנית, זה שבסרן אחורי דיפנדר אין את הפאלנג הסה שהוא חלק בילד אין בציריה, הציריה היא עם שיניים בשני הצדדים ויש פלאנג מחבר בין שיני הציריה לנבת הגלגל.

נמרוד
07-03-22, 16:38
לא, באמת. המון שנים לא טיילתי עם בעלי לנדרובר, ואני נזכר בציריות המצ'וקמקות האלו, צירייה אחורית שהיא יותר דקה מהציריות הקדמיות של רוב הרכבים המקבילים. זה סרן אחורי צף, יוצא דופן מאד בכלי רכב מהגודל והתקופה הזאת. לכאורה יתרון, כי הסרן לא יושב על הציריה, אפשר להמשיך ליסוע גם כשהיא נשברת, ואפשר להחליף בקלות. אבל בפועל, הצירייה הרבה יותר דקה מכל מתחרה אחר, ולכן באמת נשברת...

אתה צודק, המשופרת יכולה להיות משופרת רק קצת, בתכונות החומר. הקוטר הוא מה שחשוב הרבה יותר (בחזקה שלישית) ואין הרבה מה לעשות. תמיד היה חרא של סרן.

מוטי ג.
07-03-22, 16:49
אני לא מבין גדול בחומרי גלם ותהליכי ייצור, אבל אני מניח שהרבה יותר קל לייצר ציריה חזקה שהיא מוט מכורסם מאשר את המטריה הזו המוזרה הזו, שהיא ככל הנראה יציקה.
אני טועה?

סולי
07-03-22, 17:05
תחת אותה משפחה קיים גם סרן HD של 110... מה ההבדלים ביניהם?

ehudzeelim
07-03-22, 17:40
הקוטר הוא מה שחשוב הרבה יותר (בחזקה שלישית)

בחזקה רביעית
עד כמה שאני זוכר ..

מוטי ג.
07-03-22, 18:09

Sent from my SM-G781B using Tapatalkב110 יש 2 קרוס שאפט = 4 סטליטים ולא 2

תיקון, זה לא באמת 2 קרוס שאפט, אלא צלב
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220307/015037f6002c364d6409069406a9efe2.jpg

סולי
07-03-22, 18:23
נו? אז?

זה לא משליך על חוזק הצירייה.. רק על הדיפ.
מנסיוני המועט... 110 זה אחד הרכבים שידעו להתמודד בכבוד עם כל משקל שהעמיסו עליו ולעשות גם שטח קשה.

ומוזר לי מה שאתם אומרים על כך שלחומר הצירייה השפעה כל כך מינורית.
מכיר מבחנים של צירייה מחוזקת של סמוראי עשויה 300m שבמבחן גזירה על מכשיר שמודד את המומנט.. הגיעה לחוזק מקביל לצירייה של היילקס מקורית ועבה משמעותית.

בסוף במבחן המציאות דיפנדרים/דיסקברים עם נעילות וציריות מחוזקות לא שוברים כל כך בקלות.

מוטי ג.
07-03-22, 18:34
כל הסרן גדול יותר אולי גם הציריות עבות יותר
עריכה:
התכוונתי ל130, סליחה.
ה110 נראה זהה

ד ו ר ו ן
07-03-22, 18:42

המבנה החיצוני.
הבפנוכו נשאר דראק.

asafk
07-03-22, 18:45
הציריות ב 110 שהתמודד עם עומס יתר מרשים הן באותו קוטר עיקרי עם אזור המעבר בין השינון לקנה שמעובד אחרת, מחומר חזק פי יותר מ 3 ומחוסמות. כי המקוריות גם שם נשברות בעמידה.

אסף.

סולי
07-03-22, 18:49
אז רגע... אז לחומר ממנו עשויה הצירייה כן יש השפעה?

שגיא S
07-03-22, 19:01
אני לא נכנס לפיזיקה...בפרקטיקה:
לנדרובר דיסקברי 1 + 2 יודעים לסחוב צמיגי 33 ולעשות עבירות על ציריות אחוריות מחוזקות.

על פי הניסיון בארץ זה מחזיק לא רע בכלל (כמה שנים טובות ניסיון אצל לא מעט חברים)

איל מ
07-03-22, 19:22
בואו נעשה כמה סדרים.
ראשית,
הפלאנג' הנפרד בסרני דיפנדר הוא יותר חסרון מאשר יתרון. נוצר שם חופש עם (או בלי) הזמן, וזאת מערכת העברת כוח שגם ככה יש בה חופשים גדולים. זה אומר יותר הלמים.
שנית, אם תסתכל על הציריה הזאת, תראה שהחלק שיושב על מחזיר השמן הוא מעט עבה יותר, מה שאומר שאתה יכול לעבות אותה קצת. אלא מה? החלק המשונן חייב להשאר באותו קוטר ושם בד"כ יש נקודת תורפה. לכן שם גם בד"כ נגזרות הציריות- במעבר בין המוט המלא לשינים. הגזירה אגב היא בד"כ חלקה ויפה, מה שמקל על הוצאת הגדם שנשאר בסטליטים גם בלי לפתוח סרן. הטיפול בנקודת תורפה הזאת בציריות מחוזקות כמו שאסף ציין, יצר מצב בו כשהן כבר כן נשברות (בחלק מהסוגים, וכמובן שגם כתלות במתכת ובטיפול שעברה) השבר הוא שבר ספיראלי "מפוצץ" דבר שמקשה אח"כ לחלוץ את הגדם.

יש סוג נוסף של ציריות (אאל"ט של אשקרופט) שמשתמשות בפלדה מספיק קפיצית, ובמבנה שמאפשר להן להתפתל מעט וכך "לשכך" את ההלם שגורם בד"כ לשבר.
אין לי שום נסיון איתן, ולמען האמת גם לא יצא לי "למשש" אותן במציאות. לא נתקלתי בהן בארץ (למרות שאין לי ראיית רנטגן, אז אני לא יודע מה מסתובב בסרנים של רכבים פה).

מוטי ג.
07-03-22, 19:44
יש פה כמה סרטוני השוואה
https://ashcroft-transmissions.co.uk/product-category/halfshafts/

asafk
07-03-22, 19:52
אצלי בדיפנדר היו 'ציריות רפא"ל' שהיו מפלדה די קפיצית ומחוסמות רק במילימטרים החיצוניים של הציריה ולא לכל העומק.
כמו כל חלק בלדנדרובר יש הרבה סוגים של חלקים מחוזקים כי המקור זבל.

אסף.

nirs
07-03-22, 20:21
גם אצלי בדיפנדר היו ציריות מחוזקות (מקסידרייב, אם זוכר נכון) עם נעילה אחורית אוטומטית (דיטרויט).
הדיפנדר עלה את כל המעלות ה״קלאסיים״ וטייל איתי 12 שנים ומעולם לא שבר ציריה

איל מ
07-03-22, 20:55
מקסי דרייב היו אגדה עוד בחייהן. מעניין למה הם הפסיקו לייצר...

דרור ברלי
08-03-22, 09:15
נמאס לך.
אתה כבר לא סומך על האוטו ובעיקר התעייפת מלתקן אותו שוב ושוב.

זה הזמן לחתוך ולהקטין הפסדים ובעיקר - וזו בעיני הסיבה העיקרית להתגרש מהדיסקו הזה - לעצור את רצף הבאסה, שזה הדבר שעלול לגרום לך להפסיק עם התחביב. בין אם זמנית ובין אם לאלתר.

מה שבאמת מבאס כאן זה שעכשיו זמן לא טוב להחליף רכב, כי המחירים הזויים ורכבים צעירים וטובים מתומחרים כמשקלם בזהב.

אתה יודע טוב מאוד מה הפתרון, היית שם....:rolleyes: אבל זה אפילו ישן יותר, לא פחות יקר בקנייה וארגז הכלים עדיין ייפתח פה ושם - והמשמעות הישירה היא להוריד חזק את הת"ש של המשפחה בטיולים.....

מוטי ג.
08-03-22, 09:39
סופה?
מחירי קנייה הזויים.
אני לא חושב שזו תהיה סופה.....

אני מחכה למספרים להערכת עלויות טנדר בליסינג

nirs
08-03-22, 10:11
אני מחכה למספרים להערכת עלויות טנדר בליסינג

לא צריך להזדכות עליו אחרי 3-4 שנים?

Yaron.nahum
08-03-22, 10:13
תמיד אפשר בסוף התקופה לקנות אותו מחברת הליסינג במחיר מופקע.

Sent from my..

מוטי ג.
08-03-22, 10:13
לא הבנתי,
אני לא שובר מכוניות סדרתי, קצת כביש, קצת שטח, מה כבר בקשתי?

דרור ברלי
08-03-22, 11:06
מה שתבחר - זה או ישן (ישן כמו הדיסקו או ישן יותר, ולכן מתקלקל אותו דבר או רק קצת פחות) ובעיקר יקר.
או קצת פחות ישן - והרבה יותר יקר.
כלי צעיר (יחסית) כבר יקר מאוד מאוד.

או שתשכנע את המעסיק לשדרג אותך לטנדר.

דרור ברלי
08-03-22, 11:13
בקשר לסופות....
המחירים שנדרשים אכן גבוהים מאוד, אבל העסקאות בפועל לא נסגרות כל כך מהר.
הכלים שמתומחרים בחזירות מוצעים למכירה במשך תקופות ארוכות ואם המוכר לא מתגמש (קצת או הרבה), הרכב יישאר שלו עוד לא מעט חודשים או אפילו שנים.

טכנית זה כמובן הג'יפ שמציע את השילוב הכי טוב שאפשר של יכולות ואפשרויות שיפור ביחד עם קלות טיפול ועלויות תחזוקה סבירות עד נמוכות (יחסית, הכל התייקר מאוד), אבל הנפילה המוחשית בת"ש ובנוחות לא מתאימה למשפחה נורמלית. אתה לא תחזור לסופה (ואולי כן, מי יודע).

מוטי ג.
08-03-22, 11:14
אני מחפש שרשור שפתחתי פעם על שיקולי טנדר בליסינג.....

erezgur
08-03-22, 11:30
הנה (לא אתה פתחת, אבל המתייחסת שם לגבי אלבר לפחות)
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/82472-%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%A2%D7%9C-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94-%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%A8/page2

נשלח מהנייד

מוטי ג.
08-03-22, 11:32
תודה ארז,הקדמת אותי .

nirs
08-03-22, 11:33
ועדין, טנדר שצריך להחזיר אחרי 3-4 שנים מונע ממך לבצע שדרוגים ושפצורים (אלא אם אתה מתכוון לקנות אותו בתום התקופה) זו הכוונה?

מוטי ג.
08-03-22, 11:58
לא וזה לא הדיון, אני מניח שכל מה שארכיב עליו גם יפורק לפני ההחזרה.
בכל מקרה. הדיון על טנדרים צריך להמשיך שם, ולא כאן.

מוטי ג.
14-03-22, 10:25
נמצאה הבעיה בלוח שעונים, נשרף פיוז 14.
אני מודה שזה נגרם בגלל טעות שלי.

מוטי ג.
14-03-22, 13:45
אז כחלק מסידור בלגן החשמל שלי, החלפתי סט מתגים מעורבב שהחלפתי בכל פעם שקרס המתג המקורי של לנד רובר (לדעתי זה היה משהו של בקרת שיוט במקור) ששלטו בתאורה קדמית ואחורית בסט דלוקס שהגיע מדוד עלי.

ישן
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220314/e3f4b139858858756202fe9c9d5a436c.jpg

חדש
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220314/5be5ab59027beadd756731348f5021dd.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220314/085b6f6a73a248497bf15f6dbc2c03e4.jpg

נמרוד
14-03-22, 13:49
אח יהודי יקר, זהירות! אתה גולש במדרון החלקלק. זה יגמר בבירץ'.

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/23471

מוטי ג.
14-03-22, 13:54
רק מיישר קו.
חחח

גם צינורות עודפים הוחלפו ל"משהו טוב" הפעם כתוב עליהם שהם מתאימים לסולר, הקודמים החזיקו חודש ונהיו מסננת (בטיול)
וגם החלפתי כבר את השייבות נחושת בברגי בנגו, הכל שם היה טו מאץ רטוב
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220314/7ca150ae5f64b485751fb97013371d9f.jpg

מוטי ג.
14-03-22, 17:06
נמצאה הבעיה בלוח שעונים, נשרף פיוז 14.
אני מודה שזה נגרם בגלל טעות שלי.אגב, מישהו יכול להסביר לי למה מהנדסי לנד רובר חסכו בפיוז וחיברו את הלו"ש יחד עם אור רוורס על אותו הפיוז? הזוי!

asafpeleg
14-03-22, 17:16
אגב, מישהו יכול להסביר לי למה מהנדסי לנד רובר חסכו בפיוז וחיברו את הלו"ש יחד עם אור רוורס על אותו הפיוז? הזוי!

מה זאת אומרת? איך תדע שנשרף הפיוז של אור רברס? אין אורות בלוח שעונים.

מוטי ג.
14-03-22, 17:18
דווקא אורות יש!
השעונים לא עובדים

ehudzeelim
14-03-22, 17:39
איך תדע שהשעונים לא עובדים אם האורות בלוח לא עובדים? [emoji12]

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

asafk
14-03-22, 18:09
הם גאונים.
זה אתה שלא מבין.

אסף.

סולי
14-03-22, 18:53
400לישט ליוניט רוורס... גאונים.. גנבים... דומה.

מוטי ג.
14-03-22, 19:05
למען הדיוק, זה גם רוורס וגם פארקינג

נמרוד
14-03-22, 19:08
הם גאונים.
זה אתה שלא מבין.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkלדעתי מוטי כבר מבין.
הוא עבר את נקודת האל-חזור.
הוא הציץ מעבר לתהום ולא הסתובב חזרה.
היה בחור נחמד מוטי.

Saar
14-03-22, 20:07

מה קרה לשלך?
אי אפשר לפתוח ולשפץ?

מוטי ג.
14-03-22, 20:09
יש שם מגע לא טוב.לא נראה לי שניתן לפתוח אותו

Saar
14-03-22, 20:13
זה ניטים שניתן לקדוח/ברגים שניתן להבריג?

מוטי ג.
14-03-22, 20:42
לדעתי מוטי כבר מבין.
הוא עבר את נקודת האל-חזור.
הוא הציץ מעבר לתהום ולא הסתובב חזרה.
היה בחור נחמד מוטי.אני לא בטוח...
פעם קיציס עשה תוכנית בעקבות המליון הראשון שלי(או משהו כזה) , הוא ראיין את פפושדו שאמר כשמגיעים למקום הכי נמוך בו כבר אין מה להפסיד יותר ניתן משם רק לעלות למעלה,
אז אני בערך שם, האמת הייתי שם כבר לפני 20 שנה אבל זה סיפור אחר,בהקשר אחר, לא מאחל לכם.

לענייננו, החזרתי את הרכב למצב תקין עובד, כמו שהוא היה לפני חודש וחודשיים, קודם כל בשביל שאם אמכור, אז לצמצם סיבות להורדה במחיר, הרי ברור שבלי לוח שעונים עובד המחיר נופל משמעותית, וכשהכל מלא סולר זה לא עושה טוב לעסקה, אז הכל חזר לתקינות סבירה.
תצחקו, אבל כרגע הוא נוזל שמן רק ממקום אחד, (בין גיר לטרנספר) וזה יכול להיות מטופל בחצי יום עבודה,אם רק אחטוף על זה קריזה והוא מעסיק אותי כשצריך לנקות את הראש.

אבל מה הבעיה האמיתית , אין מה לקנות במקום! אני לא מתכוון להוציא מעל 100 אשח על רכב שני, פשוט כי זה לא נמצא בסדר העדיפות שלי כרגע,
אני שונא שונא לרדוף אחרי רכבים מלוחות, ואף רכב במעגל הקרוב שלי לא הולך להימכר בקרוב או משהו ששווה לחכות בשבילו.
הסתכלתי קצת ביד 2,
יש דיסקו 2 עם 400 ו500 אקמ ב60 עד 80 אשח, אבל מה?לקנות עוד רכב שכבר טחנו לו את התחת מכל הכיוונים? לא בא לי
כל הטנדרים שיש בלוחות עברו התעללות או יקרים לי מידי,
פספספתי ראם אחד וראיתי עוד אחד, אבל אני לא בטוח שזה כיוון שאני רוצה (אני יודע את היתרון והחסרון)
היילקס בא לי מאוד, אבל יקרים,
והמיצובישים מבאסים אותי, לא יודע למה.

וכשאני מסתכל על הטרנטה שבחנייה, אני מבין שהיא כבר בחנייה...ותכלס להשקיע בה זה הפתרון הכי זול, לא בטוח שהכי יעיל כלכלית אבל בטוח הכי זול.
זה לא אומר שאני רץ לרכוש ציריות מחוזקות ונעילת דיפ אבל בהחלט חושב על זה ברצינות, אפילו לסדר את המזגן (שלא טרחתי לטפל בו כי אני נוסע בו רק בחורף, בקיץ נוסעים לים עם החינמון)

בקיצור, יש לי הרבה לחשוב עליו....
אה.. ותודה לכם על הסבלנות

מוטי ג.
14-03-22, 20:47
זה ניטים שניתן לקדוח/ברגים שניתן להבריג?לא, זה נראה ככה, במצב לא לחוץ זה סוגר מגע בין 2 חוטים ומסמן שהגיר ב P או N על מנת לאפשר הנעה.
במצב לחוץ, זה מסמן מצב R ב2 חוטים אחרים ומדליק אור רוורס.
לא מצאתי שום דרך לפרק אותו לגורמים.

לא חיפשתי עדיין משומשים בארץ. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220314/ab23d3ecc973413065d05ae514734ce5.jpg

Saar
14-03-22, 22:29
כדאי אולי לחפש מפסק 2 או 3 מצבים (לא ממש סגור שהבנתי ממך את כל המצבים) ולהתאים אותו.
הגיר של zf, יכול להיות שתמצא חלק תואם מרכב אחר.

מוטי ג.
14-03-22, 23:51
הפין הקוני נכנס לתוך גיר, ויש משהו בתוך הגיר שלוחץ עליו, מבחינת המצבים בחיישן אני מבין שיש בגיר משהו שלוחץ עליו, לא רואה אפשרות לשים שם משהו אחר, מלבד קומבינה עם חיישן אחר שיזההה את הכבל שנכנס לגיר או משהו אחר.
חיפשתי את התמונה בגוגל לאתר רכבים אחרים, לא ככ מצאתי, השלב הבא ללכת למכון גירים לשאול אם יש להם משהו כזה, לא מצאתי לזה זמן עדיין.

ehudzeelim
15-03-22, 14:16

יש גם בהרבה פחות אבל עדיין יקר..:

https://www.best-of-land.com/gb/spare-parts/clutch-gearbox-transfert-box/switch-assy-automatic-gearbox-inhibitor

המשוטט
15-03-22, 14:47
סתם זורק אבל שווה בדיקה יש נציגים של zf בארץ

https://switches-sensors.zf.com/location-cat/distributors-israel/https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220315/43b97ffe418877689015c95eca85bfe8.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220315/a506e45a67686b2cbbe67f8e72ef9e43.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

איל מ
15-03-22, 16:47
בטרנספר יש חיישן לחיצה למצב הדיפ-לוק/ען לוק.
בזמנו שגיא אידלסון החזיק כאלו. נראים אחרת, אבל אולי עם קצת מזל אפשר להתאים...

מוטי ג.
15-03-22, 17:02
לגבי לבדוק אצל zf בארץ, אכן עבר לי בראש, טרם בוצע.לגבי חיישן תעשייתי רגיל שיזהה בדיוק את אותו רכיב בגיר אני בספק רב שקיים דבר כזה אני חי בעולם הזה של חיישנים למכונות ואני לא מכיר בשום מכונה מוצר כזה או דומה לו,
לפי הצורה הקונית של הרכיב הנע בחיישן אני מבין שיש מכלול בתוך הגיר שנע אליו מהצד ולא רק לוחץ בחזית, ולכן אני לא חושב שיהיה כ"כ פשוט להתאים משהו" דומה" אחר.
הוא גם לא יושב בהברגה, אלא מוחזק ע"י פחית "מזלג" חיצונית, האו רינג אוטם את הפתח בגיר, כל קומבינה היא מסוכנת, זה מכלול שחציו חי בתוך הגיר, לא רק חיצוני.
כרגע הוא מזהה מצב p&n ועבור r עשיתי מעקף להפעלת אור רוורס ומצלמה.
ככל הנראה אין מנוס מלרכוש משהו משומש שיחזיק עוד קצת [emoji6] אבל האוטו 99אחוז עומד בחנייה, אני לא ממהר לשום מקום.
ובדיחה, הרי גם כשהוא נוסע הוא לא ממהר לשום מקום. חחחח אני הורג את עצמי פה.

opl
16-03-22, 07:45
חחחח אני הורג את עצמי פה.

https://c.tenor.com/r5RHTcFMcaAAAAAC/laughing-crying.gif

ככה זה בערך מרגיש מהצד. לא שונה מהרבה בעלי לנדרובר ישנים או רכבי שטח ישנים בכלל...

Saar
16-03-22, 08:22
https://youtu.be/iXBE81FYZJ0

דווקא לי היה נראה שהוא התכוון יותר לזה :)

מוטי ג.
16-03-22, 09:29
אלף הגדול מכולם.

מוטי ג.
17-03-22, 18:51
הגברת הכינה לי עוגת יום הולדת, התנצלה שלא מצאה לנד רובר [emoji23]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220317/fbb9355347bfc642b75e84891d85c7e9.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220317/5414dac2294afd62fb163c1ca101b9ff.jpg

סולי
17-03-22, 19:16
מזל טוב מוטי!

אולי היא רומזת לך משהו...

מוטי ג.
17-03-22, 19:19
תודה רבה.

נדב ש.
17-03-22, 20:29
מזל טוב מוטי!

אולי היא רומזת לך משהו...

+1 לרמז

מזל טוב!

מוטי ג.
17-03-22, 20:39
אני מכיר אותה כבר 20 שנה, היא רוצה היילקס או ראם!
היא חונה בעבודה ליד קרקל של מגב, היא שואלת אותי מידי פעם, אתה חושב שהם ישימו לב אם אני אשאיר להם את הפורד פוקוס במקום? הרי לשניהם יש את אותו סמל! [emoji23]

מוטי ג.
22-03-22, 18:29
טוב, סטטוס.....
פסח מתקרב ובא, ואין לי אנרגיות לרדוף אחרי רכבים בלוחות, זה אחד הדברים שאני הכי שונא בעולם.
אז...שמתי לעצמי תקציב של עשרת אלפים ש"ח לכל מיני דברים שיעלו את השרידות, וישפרו את הנוחות (יש איזה שרשור על בעיטה אחרי מעבר באמפ)
נרכשו ציריות אשקרופט
ונרכשו בולמי קוני (זה כי אני חמור שלא החלפתי כבר מזמן)

אם אמצא נעילה במחיר נמוך מ4000 אני אקנה.

איל מ
22-03-22, 19:14
אני מזכיר לך שאתה עם גלגלים גדולים.
לא זוכר איזה דיפרנציאל הרכבת בסוף, אבל אם מקורי, אז הוא חלש מדי. נעילה שמחליפה את כל הקייס, בד"כ פותרת את זה.

מוטי ג.
22-03-22, 19:16
זה בדיוק מה שיש לי בראש...
אני עדיין עם דיפ מקורי, שהוחלף לפני שנה בערך לאחר שקודמו בתפקיד התפטר (נשבר קרוס פין, ונהיה סלט ברזלים)

סולי
22-03-22, 20:41
1000שח לפה או לשם לא ישברו אותך... אבל ציריות מחוזקות... בלי נעילה אחורית לכל הפחות ... וזה ישבור את הדיפ' .. שוב... אולי בעצם זה כן ישבור אותך./:

מוטי ג.
22-03-22, 20:48
אני מודע לזה ולכן התקציב שהגדרתי אמור לכלול ולהכיל גם שדרוג דיפ לחזק יותר /נעילה.

באופן כללי, אני נגד נעילות מבוססות אוויר, ואין לי שום טיעון הגיוני (אולי בעקיפין קשור לעבודה שלי) קיצר, אני בעד נעילה אוטומטית, ומחפש בקדחנות....
שאלתי את ינוביץ ואת אלי שחר. אין להם דטרויט

איל מ
23-03-22, 10:07
אם הטיולים שלך הם טיולים ולא מסעות עבירות, אתה יכול פשוט לרדת למידת צמיג חוקית או כמעט חוקית ולסגור את הפינה. על הדרך לחסוך כמה מאות שקלים בכל החלפת צמיגים, ובשנתי בדלק.
לך תדע, אולי אפילו תיסע יותר מהר בדרך לטיול...

מוטי ג.
23-03-22, 10:21
אני אוהב את הצמיג גדול, הוא לא יוחלף.
אין לי בעיה עם מהירות בדרך לטיול, אני משייט(דו משמעי) על 100 קמ"ש בכביש 6,האצות כבדות כמו משאית אבל לא מפריע לי, דלק זה לא פקטור ברכב טיולים ואני חושב, שההבדל אמור להיות סופר זניח.

נדב ש.
23-03-22, 12:31
אני מודע לזה ולכן התקציב שהגדרתי אמור לכלול ולהכיל גם שדרוג דיפ לחזק יותר /נעילה.

באופן כללי, אני נגד נעילות מבוססות אוויר, ואין לי שום טיעון הגיוני (אולי בעקיפין קשור לעבודה שלי) קיצר, אני בעד נעילה אוטומטית, ומחפש בקדחנות....
שאלתי את ינוביץ ואת אלי שחר. אין להם דטרויט

אחרי שתראה את הנעילה של אשקרופט תבין.
כמו שאפשר להבין, צריך מתקין שיודע את העבודה ולא ממהר לשום מקום.
אצלי היו 2 כאלה עבדו כמה שנים טובות והמשיכו הלאה בלי שום תקלה.
לא מנסה לשכנע, אבל לא "אוהב" את האוטומטיות, והיו לי גם כאלה.

137674

מוטי ג.
23-03-22, 12:38
כרגע על הפרק חשמלי של HF (חבר קנה מהם לטראקן ב2000 ש"ח, ואנחנו מחכים לראות כמה מיסים יתווספו, זה בדרך...)
או Detroit locker ב 3800 ש"ח בדלת הבית.
בשני המקרים הכוונה להרכיב /להכין ביצה קומפלט נוספת (לדעתי יש לי הכל אני כמובן אחפש ואשלים מה שצריך) , ואז להעמיד את האוטו ולבצע החלפה ביניהן.

שגיא S
23-03-22, 13:03
כרגע על הפרק חשמלי של HF (חבר קנה מהם לטראקן ב2000 ש"ח, ואנחנו מחכים לראות כמה מיסים יתווספו, זה בדרך...)
או Detroit locker ב 3800 ש"ח בדלת הבית.
בשני המקרים הכוונה להרכיב /להכין ביצה קומפלט נוספת (לדעתי יש לי הכל אני כמובן אחפש ואשלים מה שצריך) , ואז להעמיד את האוטו ולבצע החלפה ביניהן.

יודע שזה לא בתכנון התקציבי, אבל אם אתה גם ככה עושה את העבודה, צמיגים גדולים, שובר ציריות ומתקין נעילות...
הייתי מזמין קורונה פיניון מחוזק 4.1 ומתקין על הדרך.

זה לא הרבה כסף על החלקים, והעבודה אתה גם ככה עושה...

נדב ש.
23-03-22, 13:06
ראיתי את ה HF, ויזואלית לא יודע להגיד לך כלום, מכאנית כנראה זה גם מה שהיא שווה, אישית לא מצפה לכלום מהסינים, והבנתי מהחבר שהתקין שהיה צריך גם "התאמות".
אם ההתלבטות בין זה לבין הדטרויט, כנראה שהייתי הולך על הדטרויט.
נ.ב, מחיר נמוך לא מפתה אותי בכלל, אבל זה אני.

מוטי ג.
23-03-22, 14:03
בשביל 4.1 אני צריך לפתוח גם קדמי ולא בא לי כרגע, ולדעתי, שוב צריך להפוך הכל ולחפש, מקורי 3.54(מקווה שאיני טועה) יש לי
לכל השאר, אין לי תשובות (מחיר איכות סינים וכו)

Saar
23-03-22, 15:46
היו שמועות על התאמות שהיה צריך ל hf בדיסקו 2.
בדיסקו 1 זה אמור לעבוד...
לי יש נעילה אחורית שכנראה תואמת hf חשמלית (שם אחר, מדבקה כלשהו) ובינתיים עובדת.
אם יהיה מזג אויר סביר בסופש, אני מתכנן להתקין את ה hf החשמלית שקניתי כנעילה קדמית...

מוטי ג.
23-03-22, 16:30
ויש לך ציריות מחוזקות מקדימה?

Saar
23-03-22, 17:13
לא.
וגם לא מאחורה.
נוסע רגוע ומקווה לטוב :)

מוטי ג.
23-03-22, 21:22
גם אני נסעתי רגוע, אני לא יודע מה עשו קודמיי

-->