PDA

צפייה בגרסה מלאה : חיזוק "שלדה" בצ'רוקי XJ - בעד ונגד

נדב42
19-06-20, 17:56
נניח לרגע שאני שוקל להביא את הקיט הזה (או משהו מקביל לו):

https://www.ironrockoffroad.com/product/xj-unibody-frame-stiffeners-full-set.html (https://www.ironrockoffroad.com/product/xj-unibody-frame-stiffeners-full-set.html)

ונניח גם שאכפת לי מהג'יפ ואני רוצה לשמור אותו להרבה שנים ...

אז ברור שחיזוק המרכב יכול למנוע סדקים עקב המתיחות והמכות שהמרכב חווה, לזה הקיט מיועד.
מצד שני, כל הריתוכים האלו עשויים להחליש את המתכת בצמידות לריתוך, לפגוע בצביעה המקורית ולעורר חלודות במקומות שלא נגישים לצביעה אחרי הריתוך.

ונעזוב כרגע את עלות הערכה והעבודה ...

אז כדאי ?
איזה עוד שיקולים לא לקחתי בחשבון ?
מי מנצח ? הבעד או הנגד ?

yoni_0000
19-06-20, 23:08
בעד

הריתוך מתבצע בחורים יעודיים שרובם על ציר שעובר לרוחב המישור עליהם הם נמצאים, בדיוק במרכז. זו הנקודה בה הדיפורמציה לא קיימת בתיאוריה (השילדה "זזה" הכי פחות), ובכל מקרה גם אם תופרים את החיזוק בהיקף, לא תופרים את כל ההיקף אלא במקטעים, וגם זה יוצא ב"פינות" של פרופיל השילדה, איפה שיש הכי הרבה עובי חומר.

מבחינת קורוזיה בין משטחים, יש חומרים יעודיים לכך, אבל אני פחות בקיא בנושא.

בלי קשר לכלום, הדרך הכי טובה להקל על הרכב היא להפחית במשקל . אני במקומך הייתי מוציא את כלללל מה שיש בתוך הרכב ועושה חושבים מחדש.. אישית, על הגגון הייתי מוותר.

zivo
19-06-20, 23:34
נדב יקירי,
אני אגיד את מה שאני חושב, ואתה רשאי לענות כמו שאתה אוהב - "דפדף הלאה".
לדעתי יש פער בין מה שאתה מחפש, לבין הפלטפורמה שיש לך.
כמעט בכל תקופה שאני יכול לזכור, יש לך לפחות נושא אחד פתוח בנושא חיזוק -
סרן, נעילות, גיר, שילדה..
לדעתי אתה על מדרון חלק של השקעה אין סופית, שלעולם לא תעצר.
לדעתי אתה צריך להחליף פלטפורמה ( וכרגע אני אחסוך את הדיון מה האלטרנטיבית).
דווקא בגלל שאתה כל כך יודע מה אתה מחפש, לך על פלטפורמה מחדש.
בשקט, בשקט, תעשה עם עצמך חשבון, כמה השקעת בשנים האחרונות, וכמה אתה חושב שאתה הולך להשקיע בהמשך, ותראה, אתה על מדרון חלקלק, טוב זה לא יגמר.

My two cents

boaz avrahami
20-06-20, 00:48
התלבטתי אם בכלל להגיב בהמשך לזה שאתה לא בדיוק במצב האזנה. שיהיה.

במצב של המרכב שלך אין לך יותר מדי ברירות כרגע.

כל שיקולי הנגד הם שוליים ביחס לעומס שיש כרגע.
בנושא החלודה אפשר לטפל בצורה מקצועית מונעת והריתוכים, גם אם יחלישו, החיזוק עצמו נותן להם את הגיבוי.

מה שאתה לא פותר כאן וישפיע כנראה בהמשך זה את הבעיה המרכזית והיא שאתה ממשיך להיות מחובר למרכב עם זרועות קצרות, זווית קיצונית, מומסים מטורפים ביחס לתכנון המקורי הן של המשקל שאתה סוחב באוטו והן של הגלגלים הגדולים והעבירות התובענית שאתה עושה.

לדעתי החיזוק הזה רק יעביר את העומסים למקום אחר. למשל קורות הגג.

על מנת להוציא את המרכב מהמשוואה אני לא מצליח לחשוב על אפשרות נוספת מאשר תת שילדה שהזרועות יהיו מחוברות אליה ועם היה ניתן אז גם תושבות הקפיצים. לפחות העלים.

מעבר לזה, מה שזיו אמר.
אתה מגדיל את ההשקעה באוטו לאזורים לא ראליים כפי שעשית בוויטרה רק לאחרונה.
האם התוצר הסופי מצדיק את המחיר? לא בטוח.
אולי נכון יותר לעצור ולחפש פלטפורמה שבנויה מבחינה מכנית נכון יותר לביצועים שאתה מחפש.
אם לא, תישר קו עם הסטאפים האמריקאיים.
יש להם המון נסיון מצטבר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

סולי
20-06-20, 07:00
גם בארץ יש שצברו ניסיון, אפילו מאוד קרוב אליך, עליי אסרת לדבר בנושא.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

נדב42
20-06-20, 08:28
בנושא החלודה אפשר לטפל בצורה מקצועית מונעת והריתוכים, גם אם יחלישו, החיזוק עצמו נותן להם את הגיבוי.

איך אפשר לטפל בנושא החלודה ?
(הכוונה היא לחלודה בצד "האחורי" של הריתוכים. בצד החיצוני הגלוי זה לא בעייה ויטופל כהלכה כמובן)

בדיוק בשביל מידע כזה פתחתי את השרשור [emoji846]

מעבר לזה, מה שזיו אמר.
אתה מגדיל את ההשקעה באוטו לאזורים לא ראליים כפי שעשית בוויטרה רק לאחרונה.
האם התוצר הסופי מצדיק את המחיר? לא בטוח.
אולי נכון יותר לעצור ולחפש פלטפורמה שבנויה מבחינה מכנית נכון יותר לביצועים שאתה מחפש.
אם לא, תישר קו עם הסטאפים האמריקאיים.
יש להם המון נסיון מצטבר.

זה קצת חורג מנושא הדיון, אבל אתייחס בעיקר מכיוון ששמעתי כמה יעלה לי להתקין את החיזוקים האלו, ומדובר באלפים רבים. אין לי את מיומנות הריתוך הנדרשת כדי לבצע את ההתקנה בעצמי.

האם ההשקעה לא ריאלית ? אני חושב שהויטארה שלי עונה על השאלה הזו, והיא גורמת לי לחייך לפחות פעמיים ביום. התשובה הסובייקטיבית שלי לשאלה האם התוצאה הסופית מצדיקה את המחיר, בהתייחסות לויטארה, היא לגמרי כן, ללא צל של ספק.

האם ההשקעה הזו כלכלית ? ברור שלא, אבל כל התחביב שלנו לא כלכלי. אצלי זה כנראה בא לידי ביטוי באופן משוחרר יותר מהמקובל, כי למעט המדינה, אין לי שותפים לכסף ואני יכול לבחור בחופשיות מה לעשות איתו [emoji846]

לגבי המשקלים וזרועות ארוכות, כבר דיברתי, כתבתי והסברתי את עצמי מספיק בעבר, אני לא מתכוון לחזור על זה כאן. מי שמעוניין לאתגר את הסבלנות שלי מוזמן לעשות את זה בפרטי.

לגבי בחירת הפלטפורמה - זה יכול להיות נושא מעניין לדיון נפרד, מי שמעוניין בכך מוזמן לפתוח אותו [emoji846]

אצלי ההתלבטות היתה בין הצ׳רוקי לבין טויוטה 75. הטויוטה כנראה יותר "נכונה" מבחינת מבנה והתאמה למשקלים, הצ׳רוקי ניצח בנוק-אאוט באגף החיוכים. לא מתחרט [emoji846][emoji846][emoji846]

סולי
20-06-20, 08:33
בכל מקום צריך להיות יצירתי כנראה באופן שונה.
קודחים חרירים קטנים בפח ודרכם מרססים צבע/חומר מגן אחר.

נדב42
20-06-20, 08:42
זה מה שעשיתי בויטארה באזור של שיקום "קורה" בבודי באזור דלת הנהג, זה היה "על עיוור", 3-4 שכבות עם זמן ייבוש ביניהן, וזה המקום העיקרי שמדאיג אותי באמת בכל פרוייקט הויטארה.

ההבדלים הם:
א. בויטארה לא היתה לי ברירה, המקום היה נגוע בחלודה עוד לפני שהתחלתי. בצ׳רוקי איו כרגע בעייה נרחבת באזור "קורות" המרכב.
ב. בויטארה מדובר באזור אחד ממוקד, ואני ממשיך לעקוב אחריו. בצ׳רוקי מדובר בריתוכים בהיקף נרחב הרבה יותר.

נדב42
20-06-20, 09:01
גם בארץ יש שצברו ניסיון, אפילו מאוד קרוב אליך, עליי אסרת לדבר בנושא.

מעולם לא אסרתי על מישהו לדבר. פשוט ביקשתי, בנימוס רב, לצמצם את כמות החזרות על הדברים.
אני תמיד פתוח לשמוע דעות חדשות ושונות, אבל באמת שאין צורך לחזור על הדברים שוב ושוב ושוב ושוב, זה לא יגרום להם להיות יותר נכונים/מקובלים/משפיעים, זה סתם מעצבן.

השמיעה והקריאה שלי עדיין בסדר, טפו-טפו-טפו, וגם הבנת הנקרא והנשמע במצב סביר.
לרוב אני מבין את הדברים כבר בקריאה/שמיעה ראשונה ואין צורך לחזור עליהם, או להביא מהנדס שיחזור עליהם, זה לא תורם כלום.

יונימוג אדום
20-06-20, 09:30
רק אוסיף לגבי הגנה מפני חלודה במקומות נסתרים כגון - קורות שלדה וגם משקופים .
פשוט - פעם בכמה שנים מתיז דרך חורים בשלדה ובאמצעות צינורית ארוכה ספריי גריז לתוך כל המקומות הללו .
השמנוניות שומרת היטב על המתכת .
בעבר בניתי מיכל קטן המכיל גריז דליל יחסית ומחובר לצינורית נחושת באורך של מטר כאשר הקצה לחוץ ומסביבו חרירים קטנים להתזת הגריז .
בכניסה למיכל ברז אשר מווסת אויר דחוס .

אילן

נדב42
20-06-20, 09:36
נשמע טוב, ואם עוד יש לך את המתקן הזה אז אשמח להיעזר בו גם לויטארה וגם לצ׳רוקי (כשיגיע השלב הזה), אבל זה משהו לעשות בסוף הפרוייקט.

אני חושב שהשאלה המהותית ביותר היא איך להגיע לכיסוי טוב באותם מקומות נסתרים שבהם מרססים "על עיוור"

סולי
20-06-20, 09:38
הרבה חורים... (:

ד ו ר ו ן
20-06-20, 09:51
בכל מקום צריך להיות יצירתי כנראה באופן שונה.
קודחים חרירים קטנים בפח ודרכם מרססים צבע/חומר מגן אחר.

יואב ביצע תהליך כזה בשיפוץ הסיקס שלו.

boaz avrahami
20-06-20, 09:58
אצל יואב אין פחים כפולים בשלדה.
הוא השתמש בחומר לשימושים ימיים עם מקדם שחיקה גבוהה. על פניו חומר איכותי ויקר.
אני לא משוכנע כמה הוא ישרוד באזור הריתוכים.
שם כנראה רק סוג של זפת או טבילה באבץ...

אני די משוכנע שלא ניתן להגן אבסוליטית אלא רק לעשות את המיטב.

בסופו של יום הרכב לא יחיה לנצח ומה שמצפים ממנו קצת גדול על יכולותיו ( והוא מתלונן) כך שמדובר בדחיית הקץ במעט ועם בעיקר הרבה קוסמטיקה יקרה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
20-06-20, 09:59
קישור ?
(לאיש או לשיפוץ..)

ד ו ר ו ן
20-06-20, 10:04
נדב,
ארנון שושני עושה פרויקטים כאלו, של חיזוק ותיקון שלדות, שווה להתייעץ איתו.

ד ו ר ו ן
20-06-20, 10:06
אצל יואב אין פחים כפולים בשלדה.
הוא השתמש בחומר לשימושים ימיים עם מקדם שחיקה גבוהה. על פניו חומר איכותי ויקר.
אני לא משוכנע כמה הוא ישרוד באזור הריתוכים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

יואב יישם את ההגנות אחרי הריתוכים, ואם נדב הולך בכיוון זה אותו רעיון.

נדב42
20-06-20, 10:13
אני די משוכנע שלא ניתן להגן אבסוליטית אלא רק לעשות את המיטב.

אני גם שותף לתחושה הזו, מה שמחזיר אותנו לליבת השרשור הזה. האם עדיף להתמודד עם החלודות של החיזוק או הסדקים שבלעדיו ?

בואו נניח לרגע שכאשר קניתי את הצ'רוקי לא היו בו סדקים בכלל (הנחה בלתי מבוססת בעליל..).
הצ'רוקי אצלי כבר ארבע שנים, מצאתי 4 סדקים (וזה לפני שהרמתי את השטיח - המשימה שלי להיום ...).
נניח אפילו שאמצא עוד 4 סדקים ברצפה.

8 סדקים בארבע שנים, שניים מהם באזור תיבת ההגה והם בטוח יקבלו חיזוק מקומי איכותי.
תיקון של הסדקים נטו לא מצדיק את רמת הפירוק הקיצונית שאני עושה עכשיו - אני תופס כאן טרמפ על הצורך בריתוכים בפינות הגג כדי לטפל באוסף של עניינים קוסמטיים שאינם קשורים לעניין. בפעם הבאה זה יוכל להיות מצומצם וזול הרבה יותר.
ואללה, אולי עדיף לי להתמודד עם הסדקים פעם בכמה שנים מאשר עם חלודות ב"קורות" האין-שלדה. גם אם יהיה צורך בצביעה חיצונית אחרי תיקון כזה, היא תוכל להיות נקודתית מאחר ואני מעביר את הרכב עכשיו לצבע מסוג ברק ישיר והנוסחה שלו ידועה ושמורה.

סולי
20-06-20, 10:15
יואב יישם את ההגנות אחרי הריתוכים, ואם נדב הולך בכיוון זה אותו רעיון.ברור אחרי ריתוך...
המהדרין יכניסו מברשת על ראש מקדחה
.. אחכ מסיר שומנים כלשהו... לחץ אוויר .

ייבוש מלא... ורק אחכ יישמו חומר נבחר.

אני אגב טוען אחרת מבועז,
תמיד אפשר לשנות מעטפת ביצועים של כלי כזה או אחר.. כנל האינדיאני המדובר.
רק צריך לעשות את זה נכון תוך כדי החיזוקים וההתאמות הנדרשות.

סולי
20-06-20, 10:16
נדב,
ארנון שושני עושה פרויקטים כאלו, של חיזוק ותיקון שלדות, שווה להתייעץ איתו.ארנון שושני עשה עוד הרבה דברים....
אמליץ לוותר על ההתייעצות איתו.

נדב42
20-06-20, 10:18
המהדרין יכניסו מברשת על ראש מקדחה

ואיך בדיוק אני מכניס את זה ל"קורות" האין-שלדה ? לכל אורך ה"קורות" ?

נדב42
20-06-20, 10:23
ארנון שושני עשה עוד הרבה דברים....
אמליץ לוותר על ההתייעצות איתו.

לא יודע למה אתה מתכוון/רומז, אבל התייעצות עם ארנון לא עולה כסף, והוא איש נחמד שעשוי להוסיף עוד תובנות שאולי לא חשבתי עליהן.
כפי שאתה יודע היטב, אני לא בהכרח מקבל כל עצה שמשיאים לי, גם אם היא מגיעה ממומחה או מהנדס. אני מקשיב ובסופו של דבר מחליט ע"פ מערכת השיקולים הפרטית והאינדיבידואלי שלי, ועדיף עם כמה שיותר מידע מבוסס ואפשרויות בדוקות...

סולי
20-06-20, 10:25
בהצלחה איתו...
אני לא רומז... דעתי ונסיוני עימו כתובים על גבי עמודים רבים פה בפורום.

boaz avrahami
20-06-20, 10:31
נדב

יש לך ספק שאתה חייב לחזק?
לדעתי הסדקים הנרחבים שאתה רואה הם קצה הקרחון להמשך התתפשטות שלהם ברכב.
אני בכלל לא מתיחס ברצינות לפחים כמו הרצפה שאולי מתפוררים מחלודה וזיקנה אלא לסדקים נרחבים בקורות נושאות עומס.
הם תוצאה של מהלכי מתלה ופיתולים קיצוניים שיושבים על מרכב רך מדי.
תיקון שלהם הוא קוסמטיקה בלבד הוא טיפול בסימפטום ולא בגורם.

תתעלםמ חיוכים ואהבה לברזלים. אפשר לחייך ולאהוב גם ברזלים אחרים אם זה נכון לעשות.
עצור ותסתכל על המכלול בנחת.

תסדר לעצמך תשובות מה הבעיה, מה גורם לה וכיצד פותרים את הבעיה על מנת שלא תחזור.

אגב אורי, לא חושב שאנחנו בדיעה שונה

נ.ב.
אל תסתכל על כמות הסדקים בלבד אלא על האיכות שלהם.
חתך ביד לא שקול לחתך בצוואר או באבי העורקים.
אצלך יש סימני עיפות חמורים. אזור המבנה נושא העומס

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

סולי
20-06-20, 10:33
ואיך בדיוק אני מכניס את זה ל"קורות" האין-שלדה ? לכל אורך ה"קורות" ?ואיך תוציא משם את הגיפה שתשפשף לא משנה?

בתור התחלה, תנמיך את הרכב.
שנית, תביא את החיזוקים (החיזוק חזית מיותר...)
כשהחיזוקים בידייך... תושיב אותם במקום... תבין איפה נדרש לרתך.... ואחכ תחשוב אם ניתן ומאיפה ניתן להיכנס פנימה....

נדב42
20-06-20, 10:41
ואיך תוציא משם את הגיפה שתשפשף לא משנה?

משנה, אבל יש מספיק חורים קטנים בתחתית הקורות שיאפשרו את ההוצאה, אז אתה מוזמן לענות על השאלה המקורית איך אני מכניס לשם מברשת פלדה על מקדחה ...

בתור התחלה, תנמיך את הרכב.

חבר, אתה חופר.

שנית, תביא את החיזוקים (החיזוק חזית מיותר...)
כשהחיזוקים בידייך... תושיב אותם במקום... תבין איפה נדרש לרתך.... ואחכ תחשוב אם ניתן ומאיפה ניתן להיכנס פנימה....

ברשותך, אני מעדיף לחשוב לפני שאני מוציא כסף ומבצע פעולות בלתי הפיכות.

נדב42
20-06-20, 10:49
יש לך ספק שאתה חייב לחזק?
לדעתי הסדקים הנרחבים שאתה רואה הם קצה הקרחון להמשך התתפשטות שלהם ברכב.
אני בכלל לא מתיחס ברצינות לפחים כמו הרצפה שאולי מתפוררים מחלודה וזיקנה אלא לסדקים נרחבים בקורות נושאות עומס.
הם תוצאה של מהלכי מתלה ופיתולים קיצוניים שיושבים על מרכב רך מדי.
תיקון שלהם הוא קוסמטיקה בלבד הוא טיפול בסימפטום ולא בגורם.

נ.ב.
אל תסתכל על כמות הסדקים בלבד אלא על האיכות שלהם.
חתך ביד לא שקול לחתך בצוואר או באבי העורקים.
אצלך יש סימני עיפות חמורים. אזור המבנה נושא העומס

כן, יש לי ספק, לכן פתחתי את השרשור הזה ...

בואו נעשה סדר בדברים - יש בדיוק שני סדקים בקורות, והם נמצאים בצמוד לגשר חיזוק שכבר היה מותקן (מוברג) בסמוך לחיבור תיבת ההגה.
האזור הזה יקבל טיפול ממוקד ואיכותי יותר שישלב גם חביקה של ציר הפיטמן ופיזור עומס על שטח גדול יותר של הקורות, למשל כזה:

http://www.boostwerksengineering.com/BWE-Comp-Mount_p_14.html (http://www.boostwerksengineering.com/BWE-Comp-Mount_p_14.html)

חוץ מצמד הסדקים הזה, לא מצאתי שום לבר לאורך ה"קורות", וחיפשתי היטב ...

אבל אולי במקום להמשיך לכתוב, הגיע הזמן שאצא לכיוון הפחח ואתחיל להוציא את השטיח, אז אראה יותר טוב מה המצב באמת ...

boaz avrahami
20-06-20, 10:53
יש לך את זה.
אפילו הצבע דומה.

https://youtu.be/IXhiDBQwwOs

https://youtu.be/bIJzhvEMGW4

לא הייה לך גם סדק בקורת הגג?
תקנו אותי אם אני טועה אבל זה חלק נושא עומס.

ואם יש לך ספק מה הפתרון אז תתחיל מלמפות את הסימפטומים, הגורמים להם ורק אז תחפש פתרון. כשאתה מבין את הבעיה ויודע לתמחר את התרופה.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

סולי
20-06-20, 11:03
אני רק שאלה,
למה הצירוקי לא מספיק על 33 והגבהה 2-3"?

מה ההצדקה להרוס את חוויות הנהיגה... הרס הברזל והמכונה... בשביל עוד 2" גובה ללא הגיאוטריה הנכונה?

כמה פעמים כבר ביקרת בכמריר? בטכנולוג? או שות'...

ד ו ר ו ן
20-06-20, 11:06
אני לא הייתי פוסל להרוות את פנים הקורות בריסוס גריז דביק.
על פניו נראה לי שזה מייצר סביבה משומנת לעצירת חלודה קיימת ומניעת עתידית מהצד הפנימי.

אם עושים חיזוקים לקורות התחתונות, אפשר לשקול חורים נכונים דרך החיזוק במקומות שיאפשרו ריסוס.

בשלדות רגילות יש הרבה פתחים כאלו.

Saar
20-06-20, 11:13
לא מכיר את ה xj המדובר, אבל ב xj סטנדרטי (הכוונה ללא כנפיים חתוכות וכו') הגבהה של 2" לא מספיקה אפילו ל 245/75/16.
ע"מ להכניס צמיג בקוטר 31" אתה צריך הגבהה של לפחות 3.5". מן הסתם, 33" ידרוש יותר.
לגבי החיזוקים, אם אתה ממש רוצה להמשיך להחזיק ברכב, אז כנראה שאין לך הרבה ברירות. אולי תשקול חיזוק חלקי בנקודות התורפה ולא קיט שלם כמו שהצגת. אני מניח שגם כספית זה יהיה "עדין" יותר.
אישית, כנראה שהייתי מחפש רכב אחר שמתאים יותר לדרישות (ויש כאלו, אפילו עם אותו שם משפחה)

סולי
20-06-20, 11:41
ואני טוען שלהגבהה ולהכנסת צמיג גדול קשר מקרי בהחלט... המשמעות של להכניס גלגל גדול היא הגבלה של באמפסטופ או פינוי הכנפיים.

במקרה של נדב, הוא כופה את הגובה הזה עם גיאומטריה רעה למתלים שמצידם מעבירים הכל לשלדה..... ולדעתי בלי צורך אמיתי.

נ.ב ניקוי פנים שלדה... שעתיים ביוטיוב (היו לי רק דקותיים) ותמצא מספיק כלים ורעיונות לביצוע... רק תזכור לחלוק איתנו את הביצוע שלך (:
https://youtu.be/ykaW5Hzm4a8

Saar
20-06-20, 11:56
ע"מ להכניס 33 ועדיין להיות עם מהלך מתלה, אתה חייב הגבהה ב xj.
(או שתגיע עם החיתוכים לגג :) )
מליוני אמריקאים כנראה לא טועים במקרה הזה ;)

hadtomer
20-06-20, 12:12
לפני כשבוע כשכתבתי לך שהגיע הזמן בצער רב לומר יפה שלום, קיבלתי כאן קיתונות של שופכין על היותי "ממורמר". קשה לי להבין כיצד ומדוע יש אנשים שמבלבלים בין ממורמר ובין מציאותי. בכללי אגב אני פחות מבין מדוע ישראלים מזנים מאוד ספציפיים יוצאים מנקודת מבט לפיה אדם שמעביר ביקורת הוא ממורמר. בפעם האחרונה שבדקתי היה לי בית ענק ללא משכנתא, ג'יפ בחניה, משפחה מדהימה, כמה השקעות נבונות ומעט מאוד סיבות להתבאס מהחיים, אולי פרט לעובדה שהשנה אכן היתי מתוסכל- ראשית השנה בגלל הקורונה היתה הפעם הראשונה מאז 2007 שהיתי בחו"ל פחות מעשר פעמים בשנה וגם שביום ההולדת שלי לא קיבלתי את השעון שרציתי כי הקורונה עצרה את המשלוחים של טאג הויר לישראל ונוצר מחסור . אה, ושאתמול חתכתי לעצמי את כף היד ויש לי כעת 4 תפרים. על אמת.

בכל מקרה, נדב יקירי, כתבתי בעבר ואכתוב זאת שוב- הדברים נכתבים מנקודת מבט של מי שהוא חבר שלך גם מעבר לדפי אתר זה: בתור מי ששומע הרבה על כמה הרכב לא בנוי לזה, כמה הגבהתי יותר מדי (הכל כמובן עם קיטים שמטפלים בכל נקודת תורפה) כמה לקחתי ג'יפ שאינו ג'יפ וכו וכו, אתה עושה פי 20 יותר ממני . אופי הטיולים הקשוחים שלי מסתכם בוורדית וזרון, אופי הטיולים שלך מסתכם בהרבה יותר. לעניות דעתי הרכב שלך נמצא במקום בו הצלתו תהיה פרויקט אינסופי. כתבתי לך בעבר ואני עדיין דבק בדעה- אתה לא רוצה ולא צריך רכב שבעמודת ה"התקלקל ולא טייל" יש לו הרבה יותר סעיפי "וי" מאשר בעמודת ה"אחלה טיול". וגם אם תביא את הרכב למצב משובח, אתה מבין שמדובר בשאלה של זמן עד שהקלקול המג'ורי הבא יגיע- ובמג'ורי הכוונה אינה למנוע גיר אלא לסדקים, שלמען האמת מעולם לא ראיתי כמותם ברכב שצריך לנסוע בטיולים.

מטבע הדברים-כל דבר ניתן לשיקום, זו רק שאלה כספית. ניתן לקחת את הצ'רוקי שלך ולעשות לו אקסו-סקלטון. ניתן לחזק ולרתך בו כל נקודה אפשרית, אבל יש מצב שמדובר רק בפרצות שיסגרו - שיקראו לגנב במקומות אחרים. רק כובד והיקף הבעיות שאתה מעלה ממחישים עד כמה הפרויקט הזה הוא כבד משקל וכמה ככל הנראה הרכב מגיע אליו במצב "תשוש". אנחנו מדברים כאן על רסטורציה מאוד כבדה ואני מבין היטב שמבחינתך מאני איז נו אובג'קט-אבל לדעתי אתה עומד למרבה הצער להשקיע ממון רב במשהו שלא ישתלם גם במישור הרגשי- ככל הנראה וזו תחושתי האישית בלבד- הרכב יסב לך צער רב ואתה תגלה שהוא נהיה כמו גרושה שאתה ביחסים טובים איתה - מצד אחד פעם בכמה זמן יש אחלה סקס והרמוניה ומחשבה שאולי הכל יהיה בסדר. ואז מגיעה סטירה מצלצלת.

אני יודע שדעתי קיצונית- אבל אני היתי מוצא XJ -לא משנה איזה XJ ובלבד שיהיה במצב טיפ טופ. על ה XJ החדש היתי מלביש את המכלולים הקיימים כיום ועליו גם בונה את כל החיזוקים- תוך הקפדה על הנדסה מחדש של הכול- בניה איכותית. כי לתחושתי כל מצב אחר הוא מצב בו אתה מוסיף פלסטר איכותי על שבר סופני. אמרת שיש לך ממון בצד למטרה זו. אני מן הסתם מודע להיקף הכספי-אבל אם הגעת למצב בו אתה משקיע פחחות צבע בכמעט עשיריה, יתכן שזו רק תחילת ההרפתקאה הכספית הזו והיא עלולה להביא אותך למצב שכל ההשקעה הזו לא תהיה כדאית.

סולי
20-06-20, 12:15
דווקא בשנים האחרונות הביטוי LCG, מוטמע כמעט בכל פרויקט שנבנה לעבירות... ויותר ויותר ניתן לראות הגבהות מינימליות בשילוב צמיגים גדולים.

יש לי חבר עם xj , 4.5" la שנועל 37"... אז לא יודע מה לומר לגבי 33" ... נדרשת בדיקה ספציפית על הרכב...
ומאחר וכבר עושים פחחות כללית זה מאוד פשוט בxj לפנות מקום תחת הכנפיים ולשמר מהלכי סגירה גם עם גובה מעט נמוך.

אני טוען שהגובה העודף בשילוב המשקל והגיאוצטריה הקשה של הזרועות מייצרים התנהגות שלילית בכביש וכך גם בשטח.

כשהרכב גבוה וכבד ... הוא מתנדנד ...ובטח לא נותן תחושת ביטחון לנהג. בטח באתגרי עבירות שם הביטחון שהכלי נותן משפיע מאוד על הביצועים.

גיא
20-06-20, 12:31
12345

סולי
20-06-20, 12:49
לפני כשבוע כשכתבתי לך שהגיע הזמן בצער רב לומר יפה שלום, קיבלתי כאן קיתונות של שופכין על היותי "ממורמר". קשה לי להבין כיצד ומדוע יש אנשים שמבלבלים בין ממורמר ובין מציאותי. בכללי אגב אני פחות מבין מדוע ישראלים מזנים מאוד ספציפיים יוצאים מנקודת מבט לפיה אדם שמעביר ביקורת הוא ממורמר. בפעם האחרונה שבדקתי היה לי בית ענק ללא משכנתא, ג'יפ בחניה, משפחה מדהימה, כמה השקעות נבונות ומעט מאוד סיבות להתבאס מהחיים, אולי פרט לעובדה שהשנה אכן היתי מתוסכל- ראשית השנה בגלל הקורונה היתה הפעם הראשונה מאז 2007 שהיתי בחו"ל פחות מעשר פעמים בשנה וגם שביום ההולדת שלי לא קיבלתי את השעון שרציתי כי הקורונה עצרה את המשלוחים של טאג הויר לישראל ונוצר מחסור . אה, ושאתמול חתכתי לעצמי את כף היד ויש לי כעת 4 תפרים. על אמת.

בכל מקרה, נדב יקירי, כתבתי בעבר ואכתוב זאת שוב- הדברים נכתבים מנקודת מבט של מי שהוא חבר שלך גם מעבר לדפי אתר זה: בתור מי ששומע הרבה על כמה הרכב לא בנוי לזה, כמה הגבהתי יותר מדי (הכל כמובן עם קיטים שמטפלים בכל נקודת תורפה) כמה לקחתי ג'יפ שאינו ג'יפ וכו וכו, אתה עושה פי 20 יותר ממני . אופי הטיולים הקשוחים שלי מסתכם בוורדית וזרון, אופי הטיולים שלך מסתכם בהרבה יותר. לעניות דעתי הרכב שלך נמצא במקום בו הצלתו תהיה פרויקט אינסופי. כתבתי לך בעבר ואני עדיין דבק בדעה- אתה לא רוצה ולא צריך רכב שבעמודת ה"התקלקל ולא טייל" יש לו הרבה יותר סעיפי "וי" מאשר בעמודת ה"אחלה טיול". וגם אם תביא את הרכב למצב משובח, אתה מבין שמדובר בשאלה של זמן עד שהקלקול המג'ורי הבא יגיע- ובמג'ורי הכוונה אינה למנוע גיר אלא לסדקים, שלמען האמת מעולם לא ראיתי כמותם ברכב שצריך לנסוע בטיולים.

מטבע הדברים-כל דבר ניתן לשיקום, זו רק שאלה כספית. ניתן לקחת את הצ'רוקי שלך ולעשות לו אקסו-סקלטון. ניתן לחזק ולרתך בו כל נקודה אפשרית, אבל יש מצב שמדובר רק בפרצות שיסגרו - שיקראו לגנב במקומות אחרים. רק כובד והיקף הבעיות שאתה מעלה ממחישים עד כמה הפרויקט הזה הוא כבד משקל וכמה ככל הנראה הרכב מגיע אליו במצב "תשוש". אנחנו מדברים כאן על רסטורציה מאוד כבדה ואני מבין היטב שמבחינתך מאני איז נו אובג'קט-אבל לדעתי אתה עומד למרבה הצער להשקיע ממון רב במשהו שלא ישתלם גם במישור הרגשי- ככל הנראה וזו תחושתי האישית בלבד- הרכב יסב לך צער רב ואתה תגלה שהוא נהיה כמו גרושה שאתה ביחסים טובים איתה - מצד אחד פעם בכמה זמן יש אחלה סקס והרמוניה ומחשבה שאולי הכל יהיה בסדר. ואז מגיעה סטירה מצלצלת.

אני יודע שדעתי קיצונית- אבל אני היתי מוצא XJ -לא משנה איזה XJ ובלבד שיהיה במצב טיפ טופ. על ה XJ החדש היתי מלביש את המכלולים הקיימים כיום ועליו גם בונה את כל החיזוקים- תוך הקפדה על הנדסה מחדש של הכול- בניה איכותית. כי לתחושתי כל מצב אחר הוא מצב בו אתה מוסיף פלסטר איכותי על שבר סופני. אמרת שיש לך ממון בצד למטרה זו. אני מן הסתם מודע להיקף הכספי-אבל אם הגעת למצב בו אתה משקיע פחחות צבע בכמעט עשיריה, יתכן שזו רק תחילת ההרפתקאה הכספית הזו והיא עלולה להביא אותך למצב שכל ההשקעה הזו לא תהיה כדאית.אתה רציני?כל זה כתבת בגלל פחחות בעשיריה?

אתה מודע כמה עולה פחחות ייסודית? פי 3 בערך....

boaz avrahami
20-06-20, 12:52
אני רק שאלה,
למה הצירוקי לא מספיק על 33 והגבהה 2-3"?

מה ההצדקה להרוס את חוויות הנהיגה... הרס הברזל והמכונה... בשביל עוד 2" גובה ללא הגיאוטריה הנכונה?

כמה פעמים כבר ביקרת בכמריר? בטכנולוג? או שות'...

באיזה סרט אתה?
הוא עם 6-7״ וזרועות קצרות
וגם ההגבהה הזו בנויה מכל מיני אלתורים ותוספות כולל תוספת ספירלה מאחור במקביל לעלים.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

hadtomer
20-06-20, 13:05
אתה רציני?כל זה כתבת בגלל פחחות בעשיריה?

בדיוק. סביר להניח שמהפחחות הזו יצא רכב שמהר מאוד יפתח עוד בעיות. ומפחחות איכותית אמיתית יצא רכב שיפתח עוד בעיות, אבל בתזמון שונה. לכן אני לא חושב שזה כדאי. יש פרויקטים שצריך לדעת מתי לקום וללכת. אם עבודת רסטורציה רצינית היתה נותנת פיס אוף מיינד- זה כדאי. אבל לעניות דעתי-וממה שאני רואה גם לעניות דעתם של אחרים-זה עלול להיות פרויקט מאוד כבד שלא בהכרח ישתלם בסופו של דבר מבחינת יצירת רכב טיולים משביע רצון

סולי
20-06-20, 13:13
בארץ לא נותרו כאלו נקיים... ולהביא מחול... ייבוא אישי. כבר עדיף להביא אחד מוכן ואת הנוכחי לשחרר לים.

hadtomer
20-06-20, 13:16
אתה רציני?כל זה כתבת בגלל פחחות בעשיריה?

ניכר שאתה לא יורד לסוף דעתי. העיניין אינו העלות. אני מניח שכשאתה ביצעת פרויקט כזה יצאת במחיר לא זול. הפעם האחרונה בה לקחתי מכונית (כביש) והכנסתי בה כלוב, מיכל דלק, חיזוקים לרגלי השלדה ובתי הבולמים וכו וכו-יצאה לי יותר בכיוון של 15 אלף דולר, כמובן ללא עלות הרכב ועלויות נלוות. אבל המכונית שאני הבאתי היתה מושלמת, לא התיחסתי לפרויקט כחיזוקים שמגיעים מאוחר מדי אלא כטיפול שהוא הבסיס לבניה של הרכב. אגב, אחרי שהיא נמכרה, הקונה שלי ריסק אותה וניצל בזכות הכלוב. המטרה כאן אינה העלות אלא שהרכב יחיה שנים רבות, וכפי שזה נראה, לפחות מהמקום בו אני עומד, יתכן שזה לא בר ביצוע ברמה משביעת רצון.

נדב42
20-06-20, 13:17
חברים, אתם חוטפים לי את השרשור, אנא חדלו.
אתם מוזמנים לפתוח שרשור "האם נכון להגביה צ׳רוקי ב-10 אינץ׳ עם זרועות קצרות ולהעמיס עליו טון ציוד" ולחפור בו כרצונכם. אולי אפילו אגיב שם לשם השעשוע.

השרשור הזה עוסק בצ׳רוקי ספציפי עם בעלים ספציפי, שאומר לכם בדיוק מה רלוונטי ומה לא רלוונטי ואין טעם להמשיך לחפור בו. אנא כבדו את הבקשה שלי, היא לא כל כך מורכבת.

לא תהייה הנמכה.
לא תהיינה זרועות ארוכות.
לא תהייה הפחתה במשקל.
לא יהיה שינוי במידת הצמיגים.

אנא קבלו את נקודות המוצא האלו כאקסיומה, ואם ממש חשוב לכם לדון בהן, אנא עשו זאת בשרשור אחר.

הדיון בשרשור הזה, כפי שכתוב בכותרת שלו, הוא בשיקולים בעד ונגד התקנה של חיזוקי שלדה לאורך ה"קורות" בצ׳רוקי.

אשמח אם נוכל להמשיך בנושא השרשור, כאשר הסוגייה העיקרית היא האם החיזוקים האלו יעשו לאוטו טוב או רע לאורך זמן, כאשר החשש העיקרי שלי לגבי החיזוקים הוא חלודות נסתרות ב"קורות" האין-שלדה.

ורק כדי לסבר את האוזן - עלות של החיזוקים האלו כולל כל מה שצריך "על הרכב" היא באיזור ה- 10k.

אפשר לחזור לנושא השרשור המקורי ...

סולי
20-06-20, 13:24
בעד.

זה ייתן לכם הארכה של חצי עשור
... בלחץ.

asafk
20-06-20, 13:25
לשאלה המקורית.
הקיטים האלה טובים באופן כללי. זה ספציפית נראה טוב ושלם.
אני פחות חושש מהריתוך שיחליש את הפח, הפחח שלך יודע מה הוא עושה.
לגבי החללים הפנימיים - מנקים צובעים - אין משהו אחר. זה למשל מה שיוסי עשה כשתיקן לי את התושבת בולם בקמפר. עוד 15 שנה זה יהיה בשבילך אתגר חדש לפחחות הבאה שהבודי הזה יעבור - ותנוח דעתך - זה יבוא.
המהדרין מרססים פנימה ATF - כל מיני פיאטים אספנות, תראה שמן נוזל להן מהבודי....

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

hadtomer
20-06-20, 13:26
לך על זה. יתן לך עוד קצת שלוות נפש לפרק זמן מסוים

נדב42
20-06-20, 13:46
אורי,

בשביל חמש שנים אני לא שם את החיזוקים האלו.

באותה עלות אוכל לבצע 5-10 מחזורים של תיקוני סדקים, זה בטוח יקנה לי יותר זמן ולא יכניס לי את הסיכון של החלודות הנסתרות.

אסף,

בשביל 15 שנה, כבר שווה לשקול את זה.
את עבודת החיזוקים לא אתן לפחח לעשות, הוא לא מיומן בזה. אם זה יקרה, אז יעשה את העבודה מישהו ברמה של יוסי סימה/אסף הלוי/ארנון שושני, מה שמייקר את העסק משמעותית, אבל או שזה ייעשה כמו שצריך, או שלא ייעשה בכלל.

ועוד 15 שנה ? ואללה, זה כבר באמת רחוק מדי בשבילי, אולי זה יהפוך לפרוייקט לפנסיה [emoji16]

נדב42
20-06-20, 13:54
לגבי החללים הפנימיים - מנקים צובעים - אין משהו אחר. זה למשל מה שיוסי עשה כשתיקן לי את התושבת בולם בקמפר.

אני מבין איך מתמודדים עם זה במיקום נקודתי, אבל איך עושים את זה לאורך כל החיזוק ? זה הרבה מטרים של פרופילים ...

asafk
20-06-20, 14:04
מתיזים הרבה צבע מכמה מקומות.
החשוב הוא לא!!! לנקות בהתזת חול, אלא רק שטיפה בחומרי ניקוי (לא בכימיקלים מאכלים ) ולחץ אויר לניקוי בסוף.
אם אתה חושש מאזורים שכבר החלידו, אז על רטוב, לרסס ממיר חלודה באותו אזור לפני הצבע.

אסף.

איל מ
20-06-20, 16:08
דיברנו על זה כבר בשרשור של הויטארה, קישרת סרטונים והמלצות על ממירי חלודה קצת יותר משוכללים מהשפורפרת של טמבור/יעקבי. קושר גם סרטון של בריטי שריסס את כל השלדה מבפנים עם ממיר חלודה, אחרי ששטף אותה מבפנים עם מים וקיטור.

אני חושב שאל לך לחשוש, אם אתה מחליט שאתה רוצה לחזק שלדה, לך על זה. שטוף טוב את הקורות עם לחץ אוויר, אחר כך מים ואחר כך רסס בממיר איכותי. כן, על עיוור, דרך פתחים קיימים או חדשים. אפשר דיזה של פיסטולט, על צינורית גמישה, או כל פתרון אחר.
אחר כך צבע לבחירתך (שוב, עדיפות לצבע שניתן לצבוע על חלודה). ואם אתה רטצה ללכת על בטוח, אז בסוף גם זפת או גריז (או שתדאג לנזילות קבועות מההגה, מנוע, גיר, טרנספר, סרנים כמו אצלנו בלנדרובר).

asafk
20-06-20, 16:16
פתאום עלה על דעתי לאן לנקז את ה catch can...

אסף.

נדב42
20-06-20, 16:40
עכשיו אתם מעלים לי זכרונות מהג׳אווה [emoji16]

ד ו ר ו ן
20-06-20, 16:43
פתאום עלה על דעתי לאן לנקז את ה catch can...
אסף.
בסובארו לאונה ׳91 זה ככה במקור..

ועל זה נאמר (מכה במצח..), למה לא חשבתי על זה לטנדר.

asafk
20-06-20, 16:58
במיוחד אצלך בטנדר, הידוע בחלודה ששוברת את השילדה.

אסף.

ד ו ר ו ן
20-06-20, 17:16
במיוחד אצלך בטנדר, הידוע בחלודה ששוברת את השילדה.
אסף.

או כשזורקים אותו מבניין של 30 קומות וכאן נפסיק לגנוב את השרשור..

נדב42
20-06-20, 22:11
תודה [emoji846]

בעקבות תקלת מקרר (הביתי, ולא נהפוך גם את השרשור הזה לשרשור מקררים..) לא הצלחתי להקדיש יותר מדי זמן לצ׳רוקי היום, אבל לפחות מיכל הגז בחוץ ...

המשך יבוא [emoji846]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200620/0d9824710aa18c22580922a455925f59.jpg

KOOKE
20-06-20, 22:44
קטונתי מלהמליץ בהיבט הטכני ומכבד בקשתך (על אף ששותף לדעה בעניין מיצוי הקיים).

מטייל קבוע עם שני צ'ירוקי XJ בוויכוחי המדורה הנצחיים מה עדיף..(במקרה שלנו רנגלר VS צ'ירוקי) לטענתם אחר היתרונות הכי גדולים של הצ'ירוקי בנוגע לעבירות/ זחילת סלעים היא גמישות השילדה...אני חולק על דעתם וסבור שהיתרון היחידי של הצ'ירוקי הוא בסיס הגלגלים וזווית הבטן הטובה יותר...

הפואנטה שלי היא שאולי בשיקולי הנגד צריך לקחת בחשבון שאובדן גמישות השילדה תגרע מיכולות וביצועי הרכב...אני מדגיש אוליי..

asafk
20-06-20, 22:48
אני דווקא חושב שהיתרון של הצ'רוקי הוא אמנם בזווית הבטן העדיפה, אבל חשוב יותר לדעתי - במשקל. הוא משמעותית קל יותר, שוקל מאות קילוגרמים פחות מרנגלר חדש וזה בדיוק מה שניסו להשיג ביוניבודי. חיסכון משקלי. המחיר? שזה פחית. חד פעמי... זול... לגמישות שילדה אין יתרון אמיתי מרגע שיש מתלים שעובדים.

אסף.

grand
20-06-20, 22:55
צרוקי או גרנד לצורך עבירות קשה חייב לונגס ארמס, כל קיצור דרך או חיסכון בעניין יעלה בנזקי מרכב, את זה למדו מזמן האמריקאים, וגם בארץ, אותם אינדיאנים שעושים עבירות כולם עם לונגים.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

נדב42
20-06-20, 23:44
בואו רגע נעשה סדר גם בעניין הזה: רוב הטיולים שלי לא מתוכננים כטיולי עבירות קשה. אם נקלע משהו מעניין בדרך - מה טוב [emoji846]

הג׳ננה לטיולי עבירות תוקפת אותי 2-4 פעמים בשנה, והצ׳רוקי מספק את הסחורה בכיף גדול, אבל זה לא רכב שבכל סופ"ש יוצא לטפס על קירות כמו כמה שאני מכיר - אחרת כל מה שאורי חופר לגביו היה נכון ומתאים (וגם אז לא היה צריך לחזור על הדברים יותר מפעם אחת ...)

עודף היכולות הניכר של הצ׳רוקי חשוב לי גם משום שאני מרבה לטייל ברכב בודד (לא טיולי עבירות), וכבר כמה פעמים עודף היכולות של הרכב הוציא אותי ממצבים שעם רכב אחר הייתי נאלץ לחפש עזרה.

אז אין לי אשלייה שאם אתקן עכשיו את הסדקים הם לא יחזרו (או שייווצרו חדשים במקומם), אבל אני לא בטוח שזה יקרה בקצב שבו מנסים להציג את זה חלק מהחברים כאן. אם פעם בשנתיים-שלוש אצטרך לעשות סבב סדקים (כשהם עוד קטנים) בעלות של אלף-אלפיים זוזים, זה מחיר שאני מוכן לשלם כחלק מהתחזוקה השוטפת של הרכב.

סולי
20-06-20, 23:56
כנראה אתה לא מבין אותי נדב,
אני המלצתי לך אחרי שהבהרת היטב שאינך מעוניין להתקין LA להנמיך את הרכב...

1. כי הדרישות שלך באמת הם לא זחילות סלעים מזוקקות...
2. כי המרכב יסבול פחות
3. יהיה לך נוח יותר ברכב.

ולגבי הוויכוח מה עושה את הצירוקי לכל כך טוב בזחילת סלעים... או לפחות יותר טוב מjk... זה לחלוטין המשקל.
נסעתי לא פעם ולא פעמיים עם צירוקי של חבר לזחילות סלעים וראיתי אותם עובדים אחד ליד השני על אותו מעלה עם נהגים מנוסים שמנגנים על הרכבים ... וזה ניכר שהמשקל הנמוך הוא הפקטור מרכזי. אפילו כשxj נעול 37 והjk 40...

ואגב זה לא מדויק של שLA זה מאסט לזחילת סלעים...
ממליץ לצפות:
https://youtu.be/ghDgtQQFenY

נדב42
21-06-20, 00:17
אורי,

אני מבין אותך היטב, אני פשוט לא מקבל את ההמלצה שלך, זו זכותי.
אני מודע למחיר, אני לא טומן את בראש בחול בעניין הסדקים ולא מזניח את הטיפול בהם, ואני אוהב את הג׳יפ כמו שהוא. השינוי היחידי שעשיתי בו (גם בעקבות המלצתך) היה לעבור לצמיגים צרים יותר. מעבר לכך אני לא רוצה לשנות, ונכון לעכשיו אני יכול ואני בוחר לשלם את המחיר הכספי על מנת לשמור על הרכב שלם, מבלי לפגוע ביכולות שלו. הכל במודע ובעיניים פקוחות.

גם לא שמעתם אותי מתלונן פעם אחת על זה שיש סדקים. זה לא מתוך סגידה למותג אלילי שאסור להתלונן עליו, אלא מתוך הבנה, כבר מזמן, שבמבנה ובאופן השימוש הנוכחיים זה צפוי וזה רק עניין של זמן. אני מתכונן לרגע הזה כבר 4 שנים וזו הסיבה שלא עשיתי לרכב פחחות וצבע כבר מזמן (פסי האלומיניום המטופשים האלו הם ממש לא הסגנון שלי, ואני סוחב רעשי רוח ממפגש אינטימי עם סלע בנחל עדשה כבר יותר משנה), כדי לעשות הכל ביחד.

וחוצמזה, אולי בעוד שנתיים תוכל לומר "אמרתי לך", אז מה אכפת לך ?

סולי
21-06-20, 00:25
אני אוהב אותך כמו שאתה , כמו שאתה אוהב הצירוקי כמו שהוא... יאללה.

zivo
21-06-20, 00:38
אז אין לי אשלייה שאם אתקן עכשיו את הסדקים הם לא יחזרו (או שייווצרו חדשים במקומם), אבל אני לא בטוח שזה יקרה בקצב שבו מנסים להציג את זה חלק מהחברים כאן. אם פעם בשנתיים-שלוש אצטרך לעשות סבב סדקים (כשהם עוד קטנים) בעלות של אלף-אלפיים זוזים, זה מחיר שאני מוכן לשלם כחלק מהתחזוקה השוטפת של הרכב.

את מה שהיה לי להגיד אמרתי בהתחלה.
אבל כמו שאמרתי בדיון על ההשקה של מיצובישי טריטון, אין לי בעיה להקשיב ולהתדיין עם דעות של אחרים, יש לי בעיה שמספרים לי סיפורים.
ואתה, מרמה את עצמך.
הנה אתה בסבב כזה של תיקון סדקים, ובא נראה בכמה זה יסתיים.
זו עבודה, שאו שהיא עולה הרבה כסף והרבה התעסקות, או שהחלודה מתחילה בדרך מהמוסך הביתה.... לפני הטיול הראשון.
לא מתקנים סדקים באלפיים שקל.
והכי גרוע (בדיוק כמונו), הרכב רק ילך ויזדקן, ורק יצטרך יותר טיפול.
אבל אתה אוהב אותו, וכל התחביב הזה אין בו שום הגיון כלכלי....
אז למה אתה סתם מסובב אותנו, הרי ההחלטה ידועה מראש - אתה תתקן, ולא תנמיך, ותוסיף תיבת העברה...
וכמו תמיד, זה יתבצע ברמה הכי גבוהה שרק אפשר.
חבל על כל שניה שאתה משקיע פה בהתכתבות, בגלל זה לא הספקת להוציא היום את המקרר :-)

יאללה לעבודה.

נדב42
21-06-20, 00:59
הנה אתה בסבב כזה של תיקון סדקים, ובא נראה בכמה זה יסתיים.

הסבב הזה הוא הרבה יותר מתיקון סדקים, והוא יסתיים ב-8k אלא אם כן אחליט להביא את אחד הגורואים לעשות את הריתוכים - אז אשלם לו בנוסף על העבודה שלו (ולא אוריד לפחח שקל). מתוך הסכום הזה 3k זה על חומרים והיתר על עבודה, אני יודע כי אני קניתי אותם.

אז למה אתה סתם מסובב אותנו, הרי ההחלטה ידועה מראש - אתה תתקן, ולא תנמיך, ותוסיף תיבת העברה...
וכמו תמיד, זה יתבצע ברמה הכי גבוהה שרק אפשר.

אני לא מסובב אף אחד, אני כתבתי מההתחלה שלא יהיו שינויים ברכב ושאני משתף ומתייעץ כדי לעשות את התיקון הכי טוב ונכון לסיטואציה. הקטע היפה פה הוא שגם מתעלמים ממה שאני כותב, וגם טוענים כנגדי שאני לא מקשיב ... כל הכבוד לכם [emoji846]

ברור לי שכל העצות, כולל אלו שלוקחות את הדיון למקומות אחרים, באות ממקום טוב של רצון לעזור. אין לי טיפת ספק בזה ואני מעריך את הרצון וההתגייסות של כל המגיבים כאן ובשרשורים האחרים. אבל ראבקום, אתם מכירים אותי יותר מיומיים. אתם יודעים שאני מתכוון למה שאני אומר, ורובכם כבר יודעים שאין טעם לחפור, אז אחרי שהבהרתי שהבנתי דעה מסויימת ואני עדיין בוחר בדרך אחרת... שחררו [emoji846]

zivo
21-06-20, 01:20
נדב,
הכל בחיוך והכל בכייף.
לא אמרתי שאתה לא מקשיב, רק אמרתי שההחלטה ידועה מראש.

ולהיות רציני, תרשום לעצמך את הסכום האמיתי שזה יעלה בסוף, וניפגש בסיבוב הבא, ונרשום גם אותו..... ואת הבא אחריו....
ואתה עוד בטיפול הקל.
שתצטרך לפרק זרועות וסרנים, תתגעגע למספרים האלו ותזכר באמירה של נימרוד על שיפוד וכו'.
לא מאמין שיש פה מישהו שאי פעם גמר תיקון כזה באלפיים ש"ח.

ממתין לתמונות.
בהצלחה.

omri_t
21-06-20, 06:29
אני חושב שכל אותן מפלצות עבירות בהן בוצעו פרויקטים קיצוניים לרבות חיזוקי שלדה נשחקות ומתות מהר יותר. או לכל הפחות מתחילות להיות טרקטור מתפרק.

ריתוך של פרופיל על פח הוא לא מתכון להארכת חיים. להיפך זה אולי יחזק את השילדה אבל יקצר את חייה בפן של הקורוזיה.
) וכנראה יעביר את המאמצים למקום אחר).

אכן בנקודות הריתוך תיווצר נקודה חלשה יותר
הצבע ישרף ולא תהיה הגנה טובה - נקודה.

כלומר בטווח הקצר תקבל שלדה מחוזקת.
בטווח הארוך יופיעו נזקים במקומות אחרים + חלודה.

זה נחמד לכמה שנים להשתעשע עם בהמה לעבירות שתהרוג את עצמה.
ההוצאה לדעתי ממש לא שווה את זה- כלכלית.

האם צירוקי הוא הכלי הנכון? ממש לא לדעתי.
כמו שאמרו לך החברים- אם אתה רוצה יותר וליותר זמן תחליף. ציינת בעצמך שאתה רוצה את הרכב לזמן רב.
זה תחביב וצריך להינות גם מהדרך.
אבל כאן אתה נכנס לאיזורים שפשוט לא יהיו לך כיפיים.

איל מ
21-06-20, 08:16
חברים, את כל הבבל"ת שאתם שופכים על נדב כאן אני יכול להגיד לכם על הילדים שלכם. הם גומרים לכם את הכסף, ממררים לכם את החיים, מדאיגים ומצמיחים לכם שיערות לבנות וגוזלים זמן יקר מהתחביבים שלכם. אז מה? להגיד לכולכם לא לעשות ילדים? (אגב, לא פוסל את האופציה).
לנדב יש צ'ירוקי, והוא אוהב ורוצה צ'ירוקי, ונכנס לזה בעיניים הכי פקוחות שאפשר. בניגוד לגולשים אחרים, הוא גם משתף אותנו במה שהוא עושה, ולשמחת כולם.
אז שחררו. יש שאלה בתחילת הפוסט, יש תובנות לגביה? שתפו.

נדב42
21-06-20, 08:53
אני חושב שכל אותן מפלצות עבירות בהן בוצעו פרויקטים קיצוניים לרבות חיזוקי שלדה נשחקות ומתות מהר יותר. או לכל הפחות מתחילות להיות טרקטור מתפרק.

ריתוך של פרופיל על פח הוא לא מתכון להארכת חיים. להיפך זה אולי יחזק את השילדה אבל יקצר את חייה בפן של הקורוזיה.
) וכנראה יעביר את המאמצים למקום אחר).

אכן בנקודות הריתוך תיווצר נקודה חלשה יותר
הצבע ישרף ולא תהיה הגנה טובה - נקודה.

כלומר בטווח הקצר תקבל שלדה מחוזקת.
בטווח הארוך יופיעו נזקים במקומות אחרים + חלודה.

זה נחמד לכמה שנים להשתעשע עם בהמה לעבירות שתהרוג את עצמה.

זו בדיוק האינטואיציה שלי שגרמה לי לפתוח את השרשור הזה, אחרי שכל מיני יועצים דירבנו אותי להקשיח. אבל כמו שאני מאתגר את אלו שחושבים אחרת, אני רוצה לאתגר גם את קו המחשבה הזה: אתה מכיר (אישית) מישהו שעשה את החיזוק ואכן סובל מקורוזיות כאלו ?

(אם התשובה חיובית, אשמח לקבל את הפרטים בפרטי וכמובן שאשמור על פרטיות המקור)

ד ו ר ו ן
21-06-20, 09:07
זה רכב מאד נפוץ בארה״ב, אין ברשת התייחסות לנושא?
יתרונות וחסרונות?

נדב42
21-06-20, 10:59
בארה"ב הרבה יותר קל, זול וזמין "להחליף בודי", או למעשה לקנות צ׳רוקי נוסף ולהעביר אליו את השיפורים, זה לא המצב כאן.

בלי קשר, דיברתי היום עם מישהו מקבוצת הצ׳רוקים במ'נשמע שביצע חיזוק כזה לפני כשנה, וקבענו שאקפוץ אליו עם אנדוסקופ להציץ אל תוך הקורות אצלו. אני מניח שייקח כמה ימים, אעדכן [emoji846]

סולי
23-06-20, 07:47
נדב ,
ראיתי שיש כנפונים של בושוואקר שמאפשרים פינוי נקי ונראה בכנפונים..
מאפשרים התקנה של גלגל 33 עם הגבהה 3.5".

https://youtu.be/OeooJNIQgAY

אם כבר אתה אצל הפחח ועושה makeover...

דרור ברלי
23-06-20, 09:57
בארה"ב הרבה יותר קל, זול וזמין "להחליף בודי", או למעשה לקנות צ׳רוקי נוסף ולהעביר אליו את השיפורים, זה לא המצב כאן.

[emoji846]

בדיוק.
כי שם יש צ'רוקים XJ כמו זבל במחירים זניחים. חלקם בעלות של משקל הברזל ולא יותר. כאן אין.
ומה שיש, כנראה עבד קשה ומצב המרכב, גם בכלים שלכאורה עשו פחות שטח ופחות עבירות, כנראה דומה או בדרך לשם.

אם תצליח למצוא אחד סטנדרטי לגמרי עם מרכב שלם אבל שסתם נראה רע קוסמטית (בעיקר מבפנים) ובמצב רע/מוזנח מכנית מספיק כדי שתוכל לשחוט במחיר ולקחת אותו במחיר זול, כדי להעביר אליו את כל המכניקה המשודרגת והפנים של הצ'רוקי שלך מינוס המרכב (כמו שעשית בויטארה), זה יהיה כנראה הכי טוב. כמובן + החיזוקים האלה. זה פרויקט יקר, אבל ייתן לך צ'רוקי XJ מחודש במצב מעולה לעוד 10-20 שנה.

אם לא, וכנראה שלא, אתה תחזק את הרכב הנוכחי וזהו. פעם בכמה שנים תתקן אותו שוב. מהיכרות איתך ואנשים כאן שוכחים את זה, אולי כי הם לא מכירים אותך כמוני - למרות העלויות, אתה גם נהנה מזה - לכיף ולחיוכים אין מחיר.

דבר אחד כן חשוב וקח אותו לתשומת ליבך כי זה לטובתך ולטובת האוטו: אני לא אומר לך להנמיך ולהקטין צמיגים - אבל אני כן סבור שאתה צריך לחשוב מאוד ברצינות על דיאטה רצינית לאוטו הזה. גם לו יש גבולות. וזו עצה שאני חופר איתה בלי סוף לעוד חברים, עם ג'יפים אחרים, רובם בעלי מבנה בסיסי חזק וגיבור יותר משל XJ, שנוסעים קבוע עם משקל עצום וסובלים מסדקים וריתוכים שנפתחים, התנהגות בעייתית של הרכב בכביש ובשטח ועוד שלל מרעין בישין, עד כדי סיכון בטיחותי במצבי עבירות קשה.

עודף משקל זה אויב מר. לא רק לבני אדם אלא גם למכוניות.

לא רוצה להסיט את השרשור, אבל אם כמויות הציוד הכבדות הללו מוכרחות להישאר, אתה צריך לחשוב על רכב למסעות, ולא רכב לטיולים. יש הבדל עצום בין שתי ההגדרות הללו. טיול אינו מסע.

איל מ
23-06-20, 10:18
בשכונת צהלה (אזור של הצופים, לא זוכר בדיוק את שם הרחוב), וכן על הכביש מכיוון טירה לאייל (רואה אותו כל פעם בנסיעה, בחור לא צעיר), יש שני אקזמפלרים סטנדרטיים לחלוטין, נמוכים להכאיב, על צמיגי כביש. הבודי נראה (מרחוק) במצב מצוין.

נדב42
23-06-20, 10:18
אוי דרור איך סיבכת אותי... עכשיו יבוא אורי ויגיד שכשהוא אומר את זה אז מתעלמים, אבל כשברלי אומר ...

אז לא. גם בטיולים שאינם מסעות אני אוהב שיש איתי מנגל ו/או ווק להקפצה ו/או מה-שלא יהיה-שמתחשק-לי-לבשל-הפעם, וכמובן מקרר ומיכל מים.

סולי
23-06-20, 10:21
אני כבר רגיל נדב,

https://youtu.be/MJR1BJSsCJc

1000דולר... אולי שווה לייבא גרוטאה ולהעביר אליה הכל.

raanan
23-06-20, 10:43
אולי שווה לייבא גרוטאה ולהעביר אליה הכל.
אם כבר לייבא, אז את זה !

129834

שגיא S
23-06-20, 10:56
אני כבר רגיל נדב,

https://youtu.be/MJR1BJSsCJc

1000דולר... אולי שווה לייבא גרוטאה ולהעביר אליה הכל.

יש צ'רוקי ואגוניר אספנות למכירה עכשיו בלוחות.
אם אתה שוקל ברצינות לקנות עוד שירוקי ולהעביר אליו דברים (אני אישית לא הייתי עושה את זה) אז הייתי הולך כבר על אספנות, מוריד טסט אחד בשנה, ואת עלויות הביטוח שיתקזזו עם עלויות העבודה והתהליך הזה (שלדעתי מיותר).

ואני אנסה להדגיש את הנקודה שנאמרה כבר מקודם, אנחנו מבינים שאתה רוצה לקחת את כל הציוד שלך בכל טיול. אין בעיה.
אבל עדיין יש איפה לחשוב על "שחרור לחצים" והפחתת משקלים. אפילו אם תקנה מנגל ששוקל פחות, תחליף את המגירות לקופסאות פלסטיק נשלפות וקלות, תוריד ברזלים שלא צריך באמת....וכו'...

אגב, מניסיוני האישי, גם בשביל העבירות הקשה שאתה עושה, אתה לא צריך את היתירות של הצ'רוקי שלך, אתה אולי רוצה...אבל לא צריך. אני עם בסיס גלגלים כמו שלך, אותם צמיגים, אבל נמוך משמעותית, וגם קל משמעותית ואני מטייל עם רכבים דומים לשלך (צירוקים על 33) ואני מבטיח לך שאין מסלול שאתה לא עובר גם כשתנמיך את הרכב ב-2" (פרט לכמריר שהיום קשה מבעבר משמעותית).

בנוסף - אם אתה מדבר על יתירות כשאתה מסתובב לבד - אז דווקא שם המשקל הנמוך, היציבות המשופרת שתרוויח מהנמכה ודיאטה רק יעזרו לך.
תמיד קל יותר להוציא מצרה רכב של 2 טון, ולא רכב של 2.5 טון (המספרים הם רק דוגמא).

אני אגב תכננתי ו"בניתי" מחדש את הסידור של הרכב שלי פעמיים או שלוש אם לא יותר, רק כי הבנתי מאוחר מדיי את ההשפעות של כל המשקל ששמתי. אז אני מבין את הקושי בלעשות "ריסטארט" חשיבתי. אבל אתה תצא רק נשכר מזה.
ואם אתה דואג שלא יהיה לך במה להשקיע, ובמה לשחק, אז אני מבטיח לך שיהיו לך גם דברים אחרים להוציא עליהם כסך בהמשך שהם לא תיקוני סדקים ופחחות.

נדב42
23-06-20, 12:04
ו... נחזור לנושא השרשור [emoji846]

שגיא S
23-06-20, 12:40
ו... נחזור לנושא השרשור [emoji846]

אני עוד מעט סוגר שנה עם חיזוקי שלדה (לשלדת סולם) ולא רואה סימני חלודה...אם זה עוזר.

נמרוד
23-06-20, 12:54
צ'רוקי XJ היה רכב חדשני מאד לזמנו. השלדה/מרכב האחודים היו קלים מאד וגם קשיחים הרבה יותר מכל רכב שטח אחר בזמנו, ואני מנחש שהקשיחות לפיתול של צ'רוקי XJ עדיין טובה מאד גם ביחס לרנגלר JL חדש.

בגלל שהוא קל מאד וקשיח הוא בסיס מצויין לרכב עבירות, וגם לרכבי מרוץ, סדרות מרוצי מדבר שלמות נבנו סביב הXJ ספציפית (JeepSpeed). והחיזוקים האלו נועדו יותר לשרת את המטרות האלו - כלומר להקשיח את המרכב עוד יותר. מי שמרתך שכבות ברזל נוספות לג'יפ לא חושב על חלודה ועל שימור הרכב לדורות הבאים, אלא על ביצועים.

המרכב שלך נראה לפי התמונות במצב מאד לא טוב. אני לא מדבר על הסדקים בגג (לא שזה דבר טוב או קל לתיקון), אבל כשיש סדקים משמעותיים בשלדה צריך להוסיף חיזוקים - שכבות של פלדה בריתוך - כדי לכסות עליהם. וכיסוי נקודתי פותח את הפתח לסדקים חדשים איפה שהוא מסתיים. לכן כן יש הגיון בלהוסיף שכבה לאורך כל הקורה. מריתוכים אתה לא יכול להתחמק, ולי קשה לי לדמיין איך עושים תיקון איכותי כשהרכב על גלגלים. את זה אני כותב אחרי ההתנסות שלי עם שיפוץ של מרכב ג'יפ קטן ופשוט בהרבה מXJ.

liontamer84
23-06-20, 15:47
אישית, הייתי מתחבר פה לעצות של החבר'ה.
תעשה תיקון יסודי וטוב לעניין הסדקים,
את ההפרש תשים בצד לבודי חדש שתבנה מאפס בזמנך הפנוי.

אמנם דשו בזה וזה לא נושא השרשור, אבל בתור חבר, לדעתי אתה צריך להחליף פלטפורמה.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

נדב42
23-06-20, 18:39
המרכב שלך נראה לפי התמונות במצב מאד לא טוב. אני לא מדבר על הסדקים בגג (לא שזה דבר טוב או קל לתיקון), אבל כשיש סדקים משמעותיים בשלדה צריך להוסיף חיזוקים

על איזה סדקים משמעותיים בשלדה אתה מדבר ?
יש צמד סדקונים בצמוד לגשר החיזוק שליד תיבת ההגה, גשר שאינו מספק ויוחלף במשהו מסיבי יותר שיחבוק גם את ציר הפיטמן ויפזר את העומס על שטח גדול יותר.

חוץ מזה, אין שום דבר נוסף בקורות השלדה, שאר התמונות הן מפינות הגג.

נדב42
23-06-20, 18:40
אם כבר לייבא, אז את זה !

129834אתה איש רע.
(אבל היחידי עד כה שסטה מהנושא ובכל זאת התגובה היא לעניין...)

נמרוד
23-06-20, 18:42
יש צמד סדקונים בצמוד לגשר החיזוק שליד תיבת ההגה, גשר שאינו מספק ויוחלף במשהו מסיבי יותר שיחבוק גם את ציר הפיטמן ויפזר את העומס על שטח גדול יותר.

חוץ מזה, אין שום דבר נוסף בקורות השלדה, שאר התמונות הן מפינות הגג.מעולה.

boaz avrahami
23-06-20, 18:54

חוץ מזה, אין שום דבר נוסף בקורות השלדה, שאר התמונות הן מפינות הגג.

אתה סופר רק את הסדקים בקורות השלדה ואני סבור שזו בסיס השגיאה.

ביוניבודי כל הקופסא לרבות הקורות האנכיות והגג הם חלק מה״שלדה״.
הסדק בגג אינו קוסמטי.
לדעתי הוא איתות ראשון אם לא יהיה שינוי.
זו לא חולשה וכשל מקומי וגם לא משהו שלא ישוב במקום קרוב בהמשך.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200623/f280c035e1302dc546fbb5ce3b329476.jpg

סליחה שהגבתי בניגוד לדעתך.
דפדף אותי

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

סולי
23-06-20, 18:55
סתם תהייה... כמה שוקל הגגון פלוס הפלסטיק המכוער?

העומס המירבי על הגג הוא 68קג.

omri_t
23-06-20, 19:28
זה לא סיקס... להחליף בודי פה זה להחליף אוטו.....
והמחיר ההזוי של ה xj בארץ.

yoni_0000
23-06-20, 19:30
אגב גגון.. אני די בטוח שהסדקים בגג זה נטו מהגגון, בלי קשר למתלים או צמיגים ואפילו לא למשקל של הגגון ומה שעליו, אלא יותר מהריתום עצמו של הגגון למרזב שמונע את ההתגמשות של כל העסק ומרכז לך מאמצים בדיוק בקורות גובה. כמו שכבר אמרתי או שתעיף את הגגון או שתחליף לגגון יותר "גמיש".

חוץ מזה, במחשבה שניה, אתה אומר שאין נזק לשילדה והחיזוקים שהצעת הם נטו לקורות אורך.. אז אחריי כל זה הגג הוא זה שהתעייף, למה לגעת בשילדה בעצם?

אתן לך פתרון אחר לשילדה.. תחליף את הזרועות עם הבושינגים לכאלו עם מייסב קצה גמיש. זה ישחרר המון עומס מהשאסי ולא דורש ממך לוותר על כלום. הנקודות היחידות שהייתי מחזק הן באזור העיניים של העלים, ובסמוך לתיבת הגה.. אתה לא צריך את כל הקיט וכל המשקל וכל העבודה. משהו שבעל מקצוע טוב עושה בקלות.

בכללי אני חושב שהחבר'ה קצת מגזימים והמצב עוד לא קטסטרופלי ובהחלט בר תיקון.. אבל אם אתה לא רוצה שהמצב יחמיר ויווצר עוד נזק אתה חייב לעשות קצת חושבים.

סולי
23-06-20, 19:49
אגב גגון.. אני די בטוח שהסדקים בגג זה נטו מהגגון, בלי קשר למתלים או צמיגים ואפילו לא למשקל של הגגון ומה שעליו, אלא יותר מהריתום עצמו של הגגון למרזב שמונע את ההתגמשות של כל העסק ומרכז לך מאמצים בדיוק בקורות גובה. כמו שכבר אמרתי או שתעיף את הגגון או שתחליף לגגון יותר "גמיש".

חוץ מזה, במחשבה שניה, אתה אומר שאין נזק לשילדה והחיזוקים שהצעת הם נטו לקורות אורך.. אז אחריי כל זה הגג הוא זה שהתעייף, למה לגעת בשילדה בעצם?

אתן לך פתרון אחר לשילדה.. תחליף את הזרועות עם הבושינגים לכאלו עם מייסב קצה גמיש. זה ישחרר המון עומס מהשאסי ולא דורש ממך לוותר על כלום. הנקודות היחידות שהייתי מחזק הן באזור העיניים של העלים, ובסמוך לתיבת הגה.. אתה לא צריך את כל הקיט וכל המשקל וכל העבודה. משהו שבעל מקצוע טוב עושה בקלות.
1. אני לא יודע אם זה מאופן הריתום של הגגון... והמשקל ... אבל גם נפח .. הקוביה שיש לו שם מול הרוח בכביש מהיר בטח מוסיף עומס...

2. יש לו קרעים באיזור התיבת הגה.
וזה רק מתחיל משם...ומבלי שהוא עושה זחילה פרופר.

3. היים גוינט ושות' לדעתי הלא מלומדת זה הדבר האחרון שצריך שם...
הזווית של הזרוע גורמת להלמים ישירות לתושבת/שלדה/מרכב.
מיסב קצה רק יחמיר את המצב.

4. בקיט La מקבלים גשר קשיח ואימתני שמחליף את התושבות המקוריות ומחלק את העומסים על איזורים חזקים יותר בשלדה/מרכב (מקווה שהוא לא יצלוב אותי עכשיו שהזכרתי את זה שוב)

yoni_0000
23-06-20, 20:02
1. אני לא יודע אם זה מאופן הריתום של הגגון... והמשקל ... אבל גם נפח .. הקוביה שיש לו שם מול הרוח בכביש מהיר בטח מוסיף עומס...

2. יש לו קרעים באיזור התיבת הגה.
וזה רק מתחיל משם...ומבלי שהוא עושה זחילה פרופר.

3. היים גוינט ושות' לדעתי הלא מלומדת זה הדבר האחרון שצריך שם...
הזווית של הזרוע גורמת להלמים ישירות לתושבת/שלדה/מרכב.
מיסב קצה רק יחמיר את המצב.

4. בקיט La מקבלים גשר קשיח ואימתני שמחליף את התושבות המקוריות ומחלק את העומסים על איזורים חזקים יותר בשלדה/מרכב (מקווה שהוא לא יצלוב אותי עכשיו שהזכרתי את זה שוב)

2. באזור של התיבת הגה אפשר ורצוי לעשות חיזוק, אבל נקודתי, לא לאורך כל הקורה.

3. מייסב בקצה אחד ובושינג בקצה שני. המתלה גם יפתח יותר בקלות בהתגמשות.

נדב42
23-06-20, 20:04

הגגון מחובר לשתי קורות אורך חיצוניות לגג (מקוריות), אשר מחובר לגג עצמו באמצעות 6 ברגים לכל קורה, אל תבריגים מקוריים בגג, ולא בפינות שלו. אז אין קשר למרזבים ...

זה בדיוק מה שאני שואל בשרשור הזה, קרא שוב את הכותרת ...

מבלי להכנס לפרטים הטכניים של איך עושים את זה, אני לא רוצה להוסיף גמישות לחיבורי הזרועות, גם ככה ההיגוי לא בדיוק חד ...

בכללי אני חושב שהחבר'ה קצת מגזימים והמצב עוד לא קטסטרופלי ובהחלט בר תיקון.. אבל אם אתה לא רוצה שהמצב יחמיר ויווצר עוד נזק אתה חייב לעשות קצת חושבים.
וזה בדיוק מה שאני עושה... גם תחושת הבטן שלי היא שההיסטריה גדולה מדי. המצב פה הרבה יותר קל ממה שהיה לי בויטארה, והפחים הם בעובי שאפשר לעבוד איתו, לא נייר יפני.

אבל.. עוד לא הרמתי את השטיח, ועד שלא אעשה זאת אני לא יודע את המצב במלואו ... אולי אגלה שההיסטריים בעצם צודקים ...
מה שאני לא עושה זה לעצום עיניים ולהתעלם מהבעייה הקיימת וגם מזאת שחשודה וטרם הוכחה. אני גם לא מסתיר שום דבר.

המשך יבוא..

asafk
23-06-20, 20:20
סגירה של סדק - קדח בקצה, השחזת פאזה, ריתוך, השחזה, צביעה.
אם הסדק לא עבר חצי מגובה הקורה - התיקון יחזיק עוד כמה שנים לפחות.
אני מכיר לפחות צ'רוקי אחד שנוסע פחות ממך ויותר קל משלך, שתיקן את הסדק לפני התיבת הגה פעמיים בפחות מעשור.
זה התרחיש הסביר מבחינת הסדקים כפי שהם. עוד תיקון בעוד כמה שנים, וחוזר חלילה.
מתאים לך? אל תחזק כלום. תמשיך כמו שהיה עד כה, תתקן כל כמה שנים.
ככל שאני חושב על זה ומקריאת התגובות שלך, נדב - עדיף לך ככה. חיזוק לעולם יגרום לך לחשוד במה שקורה לג'יפ מבפנים. חוסר וודאות מתמיד לעומת הוודאות שבתיקון הבא בעוד עשור.

אסף.

נדב42
23-06-20, 21:50
תודה אסף,

אשמח להסבר לגבי הקידוח בקצה הסדק, למה זה טוב וכו'

זה התרחיש הסביר מבחינת הסדקים כפי שהם. עוד תיקון בעוד כמה שנים, וחוזר חלילה.
מתאים לך? אל תחזק כלום. תמשיך כמו שהיה עד כה, תתקן כל כמה שנים.

בגדול, אני חי עם זה בשלום, הכינו אותי לזה כבר מזמן... ויותר מזה: אני לא חושב שביצוע החיזוקים ימנע את התסריט הזה, אולי רק ישנה במידה מסויימת את מרווח הטיפולים ...

בלי קשר, אזור תיבת ההגה יקבל שדרוג, bolt-on ככל הנראה.

ככל שאני חושב על זה ומקריאת התגובות שלך, נדב - עדיף לך ככה. חיזוק לעולם יגרום לך לחשוד במה שקורה לג'יפ מבפנים. חוסר וודאות מתמיד לעומת הוודאות שבתיקון הבא בעוד עשור.

התיקון הבא בעוד עשור ?? איפה חותמים ?

asafk
23-06-20, 22:18
חור בקצה הסדק - עוצר את הסדק. מונע ריכוז מאמץ.

אסף.

נדב42
26-06-20, 20:56
איזה גודל נכון לקדוח ?

asafk
26-06-20, 21:45
לעובי הזה 3-4 ממ. ואת הסדק לפתוח לבערך 1 מ''מ עם פאזה קטנה (שהדיסק עושה). אם לא תפתח את הסדק לכדי חריץ, הפח שמתפשט משני צידיו יילחץ ואז גם נוצרים מאמצים שכבר מתחילים את הסדק הבא, וגם מתעוותים בתלת מימד.

אסף.

נדב42
26-06-20, 21:56
לא נראה לי מעשי לבצע את הפעולה הזו עם דיסק - חלק מהסדקים לא נגישים, אחרים מפותלים, ודיסק חיתוך לדעתי ירחיב כל סדק להרבה יותר ממילימטר.

אנסה לגייס חבר עם דרמל ...

asafk
26-06-20, 22:06
בשביל מה אתה משלם לפחח? שהוא ישבור את הראש.

אסף.

נדב42
26-06-20, 22:58
הפחח לא עושה את הריתוכים בעצמו, ואני לא בטוח שהרתך שהוא יביא מודע למה שכתבת פה. אם זה משמעותי לעמידות התיקון, אני רוצה לדאוג שזה יקרה...

סולי
27-06-20, 00:17
דרמל משודך לדיסק קטן או מעין כרסומת בהתאם לגישה

יונימוג אדום
27-06-20, 07:36
לא נראה לי מעשי לבצע את הפעולה הזו עם דיסק - חלק מהסדקים לא נגישים, אחרים מפותלים, ודיסק חיתוך לדעתי ירחיב כל סדק להרבה יותר ממילימטר.

אנסה לגייס חבר עם דרמל ...

מוזמן לקבל דרמל , אולם לפחחים יש גם דיסק זוויתי ש "3 כאשר דיסקית החיתוך דקה בהרבה ממה שאתה מכיר - יש לי גם כזה .
אין סיבה שפחח טוב לא ידע לרתך כאלו סדקים עם רתכת מיג .

אילן

נדב42
27-06-20, 19:37
השטיחים הוסרו ומסתבר שלא בפעם הראשונה.

מתחת לשטיח האחורי הרצפה צבועה כולה ב"זפת" כלשהי, ומתחת לשטיח הקדמי היו יריעות בידוד עבות (לא מודבקות) ומתחתן תוספות של פח מגלוון על כל משטחי הרצפה, מחוברים עם ניטים.

בשולי הרצפה לא ראיתי סדקים בכלל, אבל אפשר יהיה לאשר את זה רק אחרי נקיון יסודי.

אבל מסתמן שעיקר המערכה היא במשקופים - מצאנו כעשרה סדקים מפוזרים בכל המשקופים, אף אחד מהם לא נראה בעייתי לתיקון.

אז אם נחזור ברשותכם לנושא השרשור, בהנחה שאכן לא נמצא סדקים משמעותיים נוספים באזור הרצפה, הנטייה שלי היא לא להתקין את חיזוקי קורות השלדה.

אזור תיבת ההגה יקבל חיזוק משודרג, הסדקים במשקופים יתוקנו הכי טוב שאוכל, ובראייה קדימה, גם אם יחזרו הסדקים באזורים שנמצאו, אני מעדיף להתמודד איתם מאשר עם חלודות.

יתרה מזאת, חיזוק קורות השלדה עשוי לשנות את מאזן הכוחות וליצור מאמצים וסדקים באזורים אחרים. במצב הנוכחי גם אם ייווצרו סדקים חדשים, הם יהיו במקומות נגישים יחסית לתיקון ובאזורים שנמצאים במודעות שלי ולכן ייבדקו כעניין שבשגרה, ואוכל לזהות ולטפל בהם כשהם קטנים.

זו עדיין לא החלטה סופית, אבל זו הנטייה שלי כרגע. אני יודע שיש פה אנשים שחושבים אחרת כברירת מחדל, אבל אשמח לשמוע דעות (מנומקות, גם אם הן שונות משלי..) בהתחשב בממצאים שראינו בפועל.

הכוונה היא לדעות לגבי חיזוק קורות השלדה, כלומר השאלה בכותרת השרשור. לגבי הגבהה, אורך הזרועות, מידת הצמיגים, משקלים, והעובדה המצערת שבת זוגי צמחונית - אין טעם להוסיף, זה מיותר ולא ישנה כלום.

סולי
27-06-20, 20:59
"מתחת לשטיח האחורי הרצפה צבועה כולה ב"זפת" כלשהי, ומתחת לשטיח הקדמי היו יריעות בידוד עבות (לא מודבקות) ומתחתן תוספות של פח מגלוון על כל משטחי הרצפה, מחוברים עם ניטים."

הייתי ממשיך לנקות גם את השיט הזה...

zivo
27-06-20, 21:00
..........

יתרה מזאת, חיזוק קורות השלדה עשוי לשנות את מאזן הכוחות וליצור מאמצים וסדקים באזורים אחרים. במצב הנוכחי גם אם ייווצרו סדקים חדשים, הם יהיו במקומות נגישים יחסית לתיקון ובאזורים שנמצאים במודעות שלי ולכן ייבדקו כעניין שבשגרה, ואוכל לזהות ולטפל בהם כשהם קטנים.
.....
.

על סמך מה אתה קובע שזה יקרה באזורים נגישים יחסית? או שאתה יכול לצפות איפה זה יהיה?
אחת הבעיות בפרוייקת ההקשחה שאתה נכנס אליו, שבמקרה הטוב ביותר, אתה יכול לנחש איפה לא יהיו סדקים (איפה שחיזקת, וגם זה נחוש פראי), לדעתי, אין לך שום יכולת לנחש.
הסיכוי היחיד לנסות לנחש - לחפש בפורומים בחו"ל, מי שעשה חיזוקים כמו שאתה מתכוון, איפה הופיעו אצלו הסדקים הבאים (ואני מתעלם משאלות לגבי הדימיון בין הרכבים, העמסה, ואופי טיולים).

דרך אגב, אני לא יודע כמה השקעת בחיפוש הסדקים האלו, ומה עשית באזור הריצפה, חיזוק קודם, זפת..... אבל אני לא אתפלא, עם רשימת הסדקים לא תסתיים בעשרה, לא בטוח מה הייתה רואה אם הייתה משייף שטחים שלמים.
לפי דעתי, כמות כזו, מעידה על כשל כללי (זו כבר לא נקודה אחת).
אם היו לך אמצעים מתקדמים, כמו שבאמת צריך לבדוק שילדות, אני בטוח שהייתה רואה עוד עשרות מקומות שגם אם אין סדק שאתה רואה, הסדקים כבר בהתהוות.

נדב42
27-06-20, 21:19
"
הייתי ממשיך לנקות גם את השיט הזה...

אני יודע מי עשה את העבודה הזו, ולא מוצא סיבה לפרק אוטומטית כל מה שהוא עשה ... הג׳יפ הזה קיבל הרבה אהבה גם לפניי.

אנקה אבדוק ביסודיות רבה גם מהצד התחתון של המרכב, הרצפה המקורית היא שכבה אחת של פח אז אם יש בה סדקים יראו אותם גם מלמטה ...

זיו, לא ירדת לסוף דעתי. אני לא חושב להכנס לפרוייקט החיזוקים, למעט גשר חיזוק בריא ונכון יותר באזור תיבת ההגה.

asafk
27-06-20, 21:21
התוספת פח על הריצפה הקדמית - זו הדרך הישראלית להסתיר חורים וסדקים.

אסף.

omri_t
27-06-20, 21:26
פח מגלוון על פח של רכב + ניטים זה מסיבה של קורוזיה גלוונית.

נדב42
27-06-20, 21:32
זה לא הוסתר ממני בקנייה.

הבעלים הקודם אמר מראש שהיתה חלודה ברצפה, שהוא הסיר אותה והוסיף פלטת חיזוק. הוא רק לא אמר שהוא עשה את החיזוק על כל הרצפה ...

בגזרה הזו, ומהיכרות עם הבעלים הקודם כל עוד אין סימנים מעידים, אני באמת לא מוצא לנכון לפרק את זה רק כדי לראות מה קורה מתחת.

בשכיבה מתחת לאוטו לא ראיתי סימנים מדאיגים, אבל אנקה שם שוב ואבדוק באופן יסודי יותר

(ביקשתי מהפחח שהפועלים שלו ינקו, אני כבר הייתי עם הלשון בחוץ ...}

boaz avrahami
27-06-20, 21:35
זיו, לא ירדת לסוף דעתי. אני לא חושב להכנס לפרוייקט החיזוקים, למעט גשר חיזוק בריא ונכון יותר באזור תיבת ההגה.

רק תזכיר מה נושא השרשור?
חיזוקים ותמיכות לבודי או להחלטה שקיבלת עוד לפני השרשור ושאינך מתכוון לשנות גם כשכולם ללא יוצא מן הכלל כאן מסמנים לך שאתה שוגה?
( ואני מניח שעוד כמה מתאםקים להגיב לנוכח התגובות המעט אגרסיביות שלך על כל מה שלא הולך בקו שלך).

רק נעשה סיכום ביניים, כל הרצפה תוקנה בצורה לא הכי מקצועית ויש לך לפחות עשרה סדקים גלויים בקורות העליונות .

אשמח לשמוע את דעתו של אסף או כל אחד מהמהנדסים ששולטים בחומר מה תפקידם של הקורות בבודי של ה XJ בחוזק המבנה הכללי של האוטו.

ומה ההסתברות שיש עוד מאמצים שיפרצו כסדרים בקרוב והם כרגע בלי רנטגן לא נראים.

סליחה על הישירות.
אני יודע שאתה לא אוהב ביקורת.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
27-06-20, 21:39
נושא השרשור הוא האם להתקין קיט של חיזוק והקשחה של "קורות" האין-שלדה.

boaz avrahami
27-06-20, 21:42
נושא השרשור הוא האם להתקין קיט של חיזוק והקשחה של "קורות" האין-שלדה.

אבל את הנושא הזה חיסלת בפיסקה האחרונה של תגובה 105

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
27-06-20, 21:48
לא חיסלתי כלום, קרא בבקשה מחדש, ובאופן קצת פחות סלקטיבי ומגמתי ...

זו עדיין לא החלטה סופית, אבל זו הנטייה שלי כרגע. אני יודע שיש פה אנשים שחושבים אחרת כברירת מחדל, אבל אשמח לשמוע דעות (מנומקות, גם אם הן שונות משלי..) בהתחשב בממצאים שראינו בפועל.

asafk
27-06-20, 21:54
https://www.betipulnet.co.il/forum/forum.aspx

אסף.

boaz avrahami
27-06-20, 22:14
לא חיסלתי כלום, קרא בבקשה מחדש, ובאופן קצת פחות סלקטיבי ומגמתי ...

אל תבלבל אותנו, קרא מה שכתבת בתגובה 105 לזיו כמה תגובות מאוחר יותר מהתגובה שציטטת.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200627/fef0afd41f6308dfef29dfea2c6e24c3.jpg

נדב42
27-06-20, 22:14
מביא לכאן תגובה עניינית מהשרשור השני [emoji846]

סדקים בחלק העליון בקורות מכוון להבנתי על גמישות יצר של רצפת הרכב ועיוותי דחיסה בחלק העליון.

הסימנים לחלודה וחיזוקים לא אחידים ברצפה מחזקים לדעתי שהחלק התחתון בלוי וגמיש, והקשחתו תעשה טוב להפחתת העיוות הכללי של המרכב.

הסדקים האלו קלים יחסית לטיפול, ואני מעדיף להתמודד איתם כל שנתיים שלוש (כשהם עוד קטנים) מאשר עם צרות בקורות השלדה ...

נדב42
27-06-20, 22:19
בועז, אין סתירה בין שני הציטוטים. זוהי דעתי כרגע ואני רוצה לבחון אותה באמצעותכם, פרקליטי השטן של ג׳יפולוג.

אמנם אני לא בהכרח מקבל כל עצה שנכתבת פה, אבל אני כן קורא, שוקל, ובסופו של דבר מחליט את ההחלטות שלי, גם בעזרת העצות שניתנות כאן. אני מעריך את העצות ומודה לכל מי שמשקיע מזמנו וכותב אותן כאן, גם אם אני לא מקבל אותן בסופו של דבר.

נמרוד
27-06-20, 22:26
אני לא רואה איך החיזוקים יעזרו. הג'יפ שלך גוסס, ומה שהוא דורש זה תיקון - לא שיפור, לא חיזוק, אלא קודם כל תיקון. רצוי תיקון יסודי, אבל אני מבין שזה לא משתלם או אפשרי בעת הזו. מה שאתה עושה, תיקונים מקומיים במכון פחחות רגיל, זה כנראה הכי הרבה שאפשר לעשות.

asafk
27-06-20, 22:28
בהתחלה היה נראה לי ברור שחיזוק שילדה יעשה טוב ליוניבודי הזה.
ואז הבנתי שבחששות שלך עדיף לא לחזק אלא לתקן אחת לכמה שנים.
ועכשיו כשמצב הריצפה מתבהר - אם אתה לא בונה את הרצפה מחדש - אתה חייב לכל הפחות לבנות את התשתית שלה מחדש.
ההחלטה לחבר בניטים פח על הריצפה החלודה - לא טובה. זה לא תורם לקשיחות ורק מזמין צרות סביב הניטים. ראיתי כמה רכבי אספנות שבהם החליפו את הריצפה. זה יהיה תמיד החלפה של הריצפה וריתוך בכל ההיקף כמו שצריך.
מה שקורה כאן זה ריצפה שאיבדה מהקשיחות שלה ולכן כל הגוף סובל.

אסף.

boaz avrahami
27-06-20, 22:29
אז בוא נפרק את העניין לחלקים.

האם יש הבנה והסכמה שהסדקים הם תוצאה או שאתה סבור שהם הגיעו במקרה או מזקנה טבעית?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נמרוד
27-06-20, 22:41
בועז, אם יורשה לי טיפה לסנגר על נדב... חלקנו פה תוקפניים כלפיו, כשכל חטאו שיתוף בהתלבטויות. הוא לא חייב לקבל או להסכים איתך או עם מישהו אחר. במקרה הזה אני ממש לא יודע מה נכון לעשות ולא הייתי רוצה להיות במצבו עם ג'יפ מפורק, בודי במצב לא טוב, בפחחייה שמן הסתם אי אפשר להתנחל בה לנצח.

נדב42
27-06-20, 22:43
ברור שהסדקים הם תוצאה, השאלה של מה ...

של אופן השימוש ? בוודאות כן.
של "משהו" ברצפה ? אולי
של השילוב שלהם עם מבנה ומשקל הרכב - כנראה שכן.

ימשיך כבודו [emoji846]

boaz avrahami
27-06-20, 22:56
בועז, אם יורשה לי טיפה לסנגר על נדב... חלקנו פה תוקפניים כלפיו, כשכל חטאו שיתוף בהתלבטויות. הוא לא חייב לקבל או להסכים איתך או עם מישהו אחר. במקרה הזה אני ממש לא יודע מה נכון לעשות ולא הייתי רוצה להיות במצבו עם ג'יפ מפורק, בודי במצב לא טוב, בפחחייה שמן הסתם אי אפשר להתנחל בה לנצח.

אם אתה כמהנדס מכונות ובעלים לשעבר של XJ לא יודע מה לעשות אז קטונתי.

אני לא מזהה פה הרבה התלבטות אלא נסיון לקבל חיזוקים לדיעה נעולה מראש.
גם נדב לא היה רוצה להיות במצבו אבל לצערו זו המציאות.
עכשיו כחברים שלו אני מקווה שברור שמה שקורה פה זה נסיון לפקס אותו לבחור פתרון מלא ונבון מפני שמרגע השיתוף כבר לא ניתן לתקן חפיף ולהיפטר מהאוטו.

ואחרי הנאום הזה, אתה אדם מאוד רלוונטי לדיון מפני שאתה גם מהנדס, גם מכיר היטב את סוג הרכב וגם בעל יכולת ניתוח וניסוח מעולות.
תתבטא בכנות ותנמק מה היית עושה לו הייתה נוחתת עליך צרה כזו.
אמיתי, בלי להיות פוליטקלי קורקט.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
27-06-20, 23:02
ועכשיו כשמצב הריצפה מתבהר - אם אתה לא בונה את הרצפה מחדש - אתה חייב לכל הפחות לבנות את התשתית שלה מחדש.
ההחלטה לחבר בניטים פח על הריצפה החלודה - לא טובה. זה לא תורם לקשיחות ורק מזמין צרות סביב הניטים. ראיתי כמה רכבי אספנות שבהם החליפו את הריצפה. זה יהיה תמיד החלפה של הריצפה וריתוך בכל ההיקף כמו שצריך.

צריך לזכור 2 הבדלים משמעותיים בין הצ׳רוקי שלי לרכבי אספנות קלאסיים:

א. ברכבי אספנות קלאסיים יש שאיפה (מוצדקת) לשמור על נאמנות למקור, ואנשים מוכנים לשלם על זה המווון כסף.

ב. לרכבי אספנות יש לרוב חיים קלים ונוחים, בשונה מהצ׳רוקי שלי שייעודו לשמש כרכב לטיולי שטח, כולל עבירות ושבילים מקפיצים.

אז אני מבין שזהו הפתרון המקובל בעולם האספנות, אבל אני לא בטוח שזה היישום הנכון לבעייה הלא ידועה (לי) על כל פרטיה, שהיתה בצ׳רוקי בטרם הגיע אלי.

בכל מקרה, אנסה לנבור בזכרונו של הבעלים הקודם על פרטי הבעייה והפתרון שיושמו ברצפה.

asafk
27-06-20, 23:06
נמרוד בסדק הראשון מתקן, בשני מוכר....

כאן ההתלבטות קשה באמת - וצר לי לומר - האוטו די גמור ככה שאין פיתרון אחד נכון. חיזוק שילדה ייתרום להקשחת הריצפה הגמורה. או להחליף ריצפה ולעזוב את השילדה בשקט. מה יעלה יותר? מה יחזיק יותר שנים ללא חלודה?
אם זה היה אוטו של בודי על שלדה - אני חושב שברור היה שמחליפים בודי. אם היינו באמריקה ברור היה שקונים ב5000 דולר את הג'יפ הסטנדרטי הכי יפה שאפשר ומעבירים אליו הכל.
אבל אנחנו לא פה ולא שם... וזה באסה.
אולי כן כדאי לנסות להביא צ'רוקי אספנות מדגם לא מבוקש, או בלי מנוע, או באמצע פרוייקט... בקיצור רשיון ייבוא עם רשיונות ובודי טוב בצידם.

אסף.

נדב42
27-06-20, 23:17
מרגע השיתוף כבר לא ניתן לתקן חפיף ולהיפטר מהאוטו.

בועז יקירי, גם אם לא הייתי משתף כאן, אני לא עושה דברים כאלו. מי שקונה ממני רכב שומע ממני את כל מה שאני יודע עליו. אתה יכול לראות לדוגמא את מודעת המכירה של הויטארה הקצרה שהיתה לי:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/39317

לידור שקנה ממני את הויטארה חבר עד היום [emoji846]

זהו, אפשר לחזור לדיון הענייני.

boaz avrahami
27-06-20, 23:17
תודה אסף.
פעם ראשונה שאומרים בלי P.C. שהבודי גמור.

אני אנסה להציע פתרון שכבר עלה פה כמה פעמים.
מרגע שברור שהבודי די גמור והוא לא באמת יוכל להמשיך להחזיק את העומסים, צריך לתלות אותו כמה שאפשר מעל סוג של ״תת שלדה״

לטעמי הפתרון הכי קרוב שאפשר להשיג בלי לגרוט את האוטו זה הקשחת הקורות וחיבור הזרועות/ זרועות ארוכות על הקורות החדשות.
זה לא יוריד את העומס מהבודי לחלוטין אבל זה בטח הרבה יותר אקמול לחולה סופני.

עכשיו אקווה שנדב יפנים את המצב האמיתי של הבודי.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
27-06-20, 23:24
ברור שהסדקים הם תוצאה, השאלה של מה ...

של אופן השימוש ? בוודאות כן.
של "משהו" ברצפה ? אולי
של השילוב שלהם עם מבנה ומשקל הרכב - כנראה שכן.

ימשיך כבודו [emoji846]
אם זה שילוב שלהם עם מבנה ומשקל הרכב,למה אתה מתעקש לא לתקן את הריצפה ?

raanan
27-06-20, 23:35
נדב חברי היקר,

לדעתי , למרות שאני לא מהנדס מכונות, אני דיי משוכנע שהבודי סופני !
אני הייתי עוצר הכל, לוקח פסק זמן (של כמה חודשים) , אח"כ מעכל את כל התגובות במבט יותר מרוחק ואולי אובייקטיבי.

סה"כ, יש לך ויטארה משופרת ומשודרגת שיכולה לטייל כמעט בכל מסלול בזמן פסק הזמן.

אחרי הפסק זמן, הסדר שאני הייתי ממליץ לך :
א. למצוא פלטפורמה אחרת לרכב טיולים/עבירות ואת הצירוקי למכור כחלקי חילוף.
ב. במידה ותתעקש על צירוקי, לחפש אחד שלא ראה שטח (עם צמיגי האופניים במקור וללא הגבהות) , ולהעביר אליו את כל המכלולים (על הדרך להגביה מתון ומידת צמיגים 31" ).

בהצלחה בכל אשר תחליט

רענן

נדב42
27-06-20, 23:36
אולי כן כדאי לנסות להביא צ'רוקי אספנות מדגם לא מבוקש, או בלי מנוע, או באמצע פרוייקט... בקיצור רשיון ייבוא עם רשיונות ובודי טוב בצידם.

אולי זה הדבר הנכון, אבל למה לי למהר לעשות את זה עכשיו ?

עם כל הכבוד לסדקים האלו, הרכב עוד לא מתפרק. אני לא יודע כמה זמן לקח לסדקים האלו להיווצר (אבל זה לפחות ארבע שנים), ואני לא יודע כמה זמן ייקח לחדשים להיווצר אחרי התיקון הנוכחי וחיזוק הגשר באזור תיבת ההגה.

אני מעריך מאוד את דעתו ומקצועיותו של אסף, אבל גם הוא, כמו כל שאר המגיבים, לא ראה את האוטו מקרוב ומישש את הסדקים, אז קשה לי לקבל את הקביעה בהתכתבות שהבודי גמור.

ממה שאני רואה ומרגיש, ואולי אני טועה, נראה לי שהבודי יוכל לתת עוד 2-3 מחזורים כאלו לפחות (כל עוד תופסים את הסדקים בזמן כמובן) וביניהם עוד שנים רבות של הנאה בשטח.

בעוד תשע שנים אוכל להביא צ׳רוקי 99 שיש בו תא נוסעים ידידותי יותר, ואם עד אז אצטרך לעשות 2-3 תיקוני סדקים כמו עכשיו... שווה לי לחכות [emoji846]

נדב42
27-06-20, 23:40
אני אנסה להציע פתרון שכבר עלה פה כמה פעמים.
מרגע שברור שהבודי די גמור והוא לא באמת יוכל להמשיך להחזיק את העומסים, צריך לתלות אותו כמה שאפשר מעל סוג של ״תת שלדה״

לטעמי הפתרון הכי קרוב שאפשר להשיג בלי לגרוט את האוטו זה הקשחת הקורות וחיבור הזרועות/ זרועות ארוכות על הקורות החדשות.
זה לא יוריד את העומס מהבודי לחלוטין אבל זה בטח הרבה יותר אקמול לחולה סופני.

מה שאתה מציע פה זה לשים 20K על חיזוקים ושיפורים, שלא כולם מתאימים לי, ובסופו של דבר אני נשאר עם אותו בודי סדוק ואומלל

עדיף להביא צ׳רוקי אחר. או וואגוניר [emoji16]

נדב42
27-06-20, 23:43
אם זה שילוב שלהם עם מבנה ומשקל הרכב,למה אתה מתעקש לא לתקן את הריצפה ?לא מתעקש עדיין על כלום..

מה אתה יודע על התיקון ברצפה ?
מה יש מתחת לפח המגלוון שרואים ?
אתה יודע ?
גם אני לא. אבל יש לי את מי לשאול וכתבתי שאעשה זאת.. קצת סבלנות ...

ואחרי שאדבר עם הבעלים הקודם, אחזור ואבדוק שוב עד כמה שניתן בלי לפרק, ואז אחליט ...

boaz avrahami
27-06-20, 23:55
מה שאתה מציע פה זה לשים 20K על חיזוקים ושיפורים, שלא כולם מתאימים לי, ובסופו של דבר אני נשאר עם אותו בודי סדוק ואומלל

עדיף להביא צ׳רוקי אחר. או וואגוניר [emoji16]

לא אומר שלהביא בודי אחר זה פתרון גרוע.
מה שאני כן אומר שגם בודי במצב מעולה עלול לפתח מהר מהצפוי סדקים דומים עם הסטאפ שלך.
לא בכדי המציאו את החיזוקים למרכב.

אני סבור שרק תיקון של הסדקים בלי הורדת העומס מהמרכב לא תעשה שינוי מהותי זולת קוסמטי.
אל תשלה את עצמך, הסדקים לא קרו ביום אחד ולא.
הם תוצאה של פירוק מתמשך של הרכב בגלל עומסים עצומים של מהלכי מתלה גדולים, זוויות חדות של הזרועות ונשיאת משקל גבוה.

בקיצור, איזה פתרון שתבחר, אם אתה רוצה להמשיך עם הגלגלים ומהלכי המתלה האלו אין לך קיצורי דרך.
התוצאות מדברות בעד עצמן.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
28-06-20, 00:05
ומה התוצאות אומרות ?

מה הממצאים באמת ?

אוסף של סדקונים שנוצרו במשך 4 שנים לפחות, מאז שהצ׳רוקי אצלי.

את צמד הסדקים באזור תיבת ההגה נשים לרגע בצד. מעבר לתיקון הסדקים עצמם האזור יקבל חיזוק משמעותי שגם מפזר את העומס על שטח גדול יותר.

מבין כל יתר הסדקים יש אחד שהוא בגודל משמעותי (זה שהביא אותי לפחח מלכתחילה) וכל היתר קטנטנים.

איך הגעתם מכאן ל"בודי גמור"

חברים, אני לא מזלזל בסדקים האלו, אבל נראה לי שאתם קצת מגזימים. אם אופיין הסדקים יימשך כמו שהוא, יש מקום לעוד הרבה שנים של הנאה מהצ׳רוקי הזה גם אם פעם בשנתיים-שלוש הוא יקבל סבב תיקוני סדקים שיעלה לי אלף שקל גג. אני חי עם זה בשלום...

ואם אגלה שאני טועה וזה יקרה מהר/חריף יותר ?
להביא צ׳רוקי אספנות אחר אוכל גם אז, למה כבר מהיום ?

שלומי
28-06-20, 00:08
אם זו העלות הייתי מתקן ובודק עוד חצי שנה מה המצב,
עכשיו אתה יודע בדיוק איפה לחפש וכל מה שיהיה עוד חצי שנה = חדש.

לגבי הפלטה עם הניטים, מה הסיבה לא להסיר ולראות מה הולך מתחת?
במקרה הכי גרוע קדחת סתם ניטים

נדב42
28-06-20, 00:32
אני מניח שזה לא סגור רק עם ניטים אלא גם עם חומר הדבקה כלשהו. מכיוון שאני יודע מי עשה את העבודה, אני מעדיף לשאול אותו [emoji846]
(רק לא בשעות כאלו ...)

boaz avrahami
28-06-20, 05:26
ומה התוצאות אומרות ?

מה הממצאים באמת ?

אוסף של סדקונים שנוצרו במשך 4 שנים לפחות, מאז שהצ׳רוקי אצלי.

את צמד הסדקים באזור תיבת ההגה נשים לרגע בצד. מעבר לתיקון הסדקים עצמם האזור יקבל חיזוק משמעותי שגם מפזר את העומס על שטח גדול יותר.

מבין כל יתר הסדקים יש אחד שהוא בגודל משמעותי (זה שהביא אותי לפחח מלכתחילה) וכל היתר קטנטנים.

איך הגעתם מכאן ל"בודי גמור"

חברים, אני לא מזלזל בסדקים האלו, אבל נראה לי שאתם קצת מגזימים. אם אופיין הסדקים יימשך כמו שהוא, יש מקום לעוד הרבה שנים של הנאה מהצ׳רוקי הזה גם אם פעם בשנתיים-שלוש הוא יקבל סבב תיקוני סדקים שיעלה לי אלף שקל גג. אני חי עם זה בשלום...

ואם אגלה שאני טועה וזה יקרה מהר/חריף יותר ?
להביא צ׳רוקי אספנות אחר אוכל גם אז, למה כבר מהיום ?

זה לא סדקונים אלא סדקים. יש מקומות שהם כבר נפתחו ומקומות אחרי שעדיין קרובים אבל גם הם יפתחו ויתפתחו. בכל מקרה המתכת שם קרועה.
זה גם גורר אחריו מן הסתם מקומות נוספים שזה יצוץ ויצוף בהם בהמשך.

התיקון הבא לא יעלה לך אלף שח כנראה.
הוא יצריך פירוקים ריתוכים וצביעות בדומה למה שאתה עושה עכשיו.

בגלל שאתה כבר בנקודה מאוד מתקדמת בפירוק אתה במקום הכי נכון לקבל החלטה להקשיח את הבודי ולהוריד ממנו את עומס העיוותים.
יחד עם תיקון הסדקים זה לעניות דעתי עלול או עשוי לתת לך שקט תעשייתי די גבוה.

יש ארבע אופציות כרגע. קח גליון ותמחר כל אחת מהן.

1. לתקן מקומית את הסדקים פלוס קצת קוסמטיקה.

2. לפרק יסודי לחזק את השלדה ולתקן סדקיפ פלוס קוסמטיקה.

3. לגרוט את האוטו ולמכור חלקים.

4. לקנות ולבנות צירוקי אחר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
28-06-20, 09:12
זה לא סדקונים אלא סדקים. יש מקומות שהם כבר נפתחו ומקומות אחרי שעדיין קרובים אבל גם הם יפתחו ויתפתחו. בכל מקרה המתכת שם קרועה.

אלא אם כן אעצור אותם בזמן, הבדיקה קלה ופשוטה והיא במודעות שלי עכשיו.

זה גם גורר אחריו מן הסתם מקומות נוספים שזה יצוץ ויצוף בהם בהמשך.

אם בארבע שנים של שטח קשוח לא צצו סדקים במקומות אחרים, למה שבהמשך יצוצו אם לא משתנים התנאים ?
(רמז: "מן הסתם" זה לא תשובה מספקת - אפשר לצרף את צמד המילים האלו לעוד הרבה הנחות ותיאוריות לא מבוססות וזה לא יהפוך אותן לנכונות יותר)
המשקופים הם המקומות שנפגעו, וסביר להניח שימשיכו להפגע גם בהמשך ולכן יצריכו השגחה ותיקונים, המשך התיאוריה הזו לא מבוסס.

התיקון הבא לא יעלה לך אלף שח כנראה.
הוא יצריך פירוקים ריתוכים וצביעות בדומה למה שאתה עושה עכשיו.

ממש לא כמו שאני עושה עכשיו.
לא יהיה צורך לפרק פגושים, מגיני סף, גגון, מצחיה, גריל, פנסים, מראות, דיפוני דלתות, מיכל גז, מיכל מים, מקרר, שטיח.
לא יהיה צורך לצבוע את כל האוטו.
את כל הדברים האלו אני עושה גם משיקולים קוסמטיים - יש מכות בפח שהיו זקוקות לתיקון ויצרו רעשי רוח מעיקים, סילוק פסי אלומיניום מרוג שמפוזרים להם בכל מיני מקומות, קילופי לכה. כל אלו הביאו אותי לשלב עכשיו כוחות במקביל לסריקה יסודית של המרכב, לסדר את העניינים הקוסמטיים ולצבוע מחדש את כל האוטו בצבע ברק ישיר (תוך שמירה על הגוון המקורי) כך שתיקוני צבע עתידיים יהיו קלים יותר מאשר עם הדו-שכבתי המקורי

בתיקון הבא יהיה צריך לפרק רק קצת פלסטיקה ואת גומיות המשקופים - שעה עבודה על כל 5 המשקופים - ותיקון צבע יהיה קל בזכות המעבר לברק ישיר שאני עושה עכשיו. אין סיבה שזה יעלה יותר מאלף ש"ח, במיוחד כאשר אמור להשאר לי צבע מהעבודה הנוכחית (הזמנתי מראש יותר)

בגלל שאתה כבר בנקודה מאוד מתקדמת בפירוק אתה במקום הכי נכון לקבל החלטה להקשיח את הבודי ולהוריד ממנו את עומס העיוותים.
יחד עם תיקון הסדקים זה לעניות דעתי עלול או עשוי לתת לך שקט תעשייתי די גבוה.

לא נכון. מכל הפירוקים שעשיתי יש רק 3 שרלוונטיים: מדרגות הצד, בולמים וגשר החיזוק באזור תיבת ההגה - גם אם הייתי הולך על זה, הייתי מבצע בנפרד מעבודת הפחחות.

יש ארבע אופציות כרגע. קח גליון ותמחר כל אחת מהן.

1. לתקן מקומית את הסדקים פלוס קצת קוסמטיקה.

2. לפרק יסודי לחזק את השלדה ולתקן סדקיפ פלוס קוסמטיקה.

3. לגרוט את האוטו ולמכור חלקים.

4. לקנות ולבנות צירוקי אחר.

1. 8K והרבה עבודה עצמית
2. תוספת של כ- 10K מעל הסעיף הקודם וחשש מיצירת חלודות בקורות
3. ואז מה לקנות ? בלי זה אי אפשר לחשב את האופציה הזו ...
4. שלמה הביא לא מזמן דוגמא ב- 40K, תוסיף לזה 15K (והרבה עבודה עצמית) להעברת מכלולים וטיפול ברשיון, ועוד 8K אם צריך גם צבע. אני עם גיר ידני ואין לי שום כוונה לעבור לאוטומטי, אז זה יצריך ככל הנראה יבוא.

ד ו ר ו ן
28-06-20, 09:16
המשקופים הם המקומות שנפגעו, וסביר להניח שימשיכו להפגע גם בהמשך ולכן יצריכו השגחה ותיקונים, המשך התיאוריה הזו לא מבוסס.
.
אתה צריך למצוא מה הגורם שמעביר את העומס לקורות האלו.
תיקון הסדק עצמו בניגוד לתיקון הגורם לסדק יכול אפילו להחמיר את הבעיה, כי בנקודת הריתוך יש ריכוז מאמץ.
ואז יהיה שבר צמוד לריתוך, או מעליו, ועוד אחד ועוד אחד.

נדב42
28-06-20, 09:27
אפשר לעשות כל מיני הנחות "מן הסתם" לגורם או גורמים, לצורך הדיון אכליל אותם ביחד לשילוב של אופי השימוש, מבנה הרכב הנוכחי ומשקלו. מאחר ואת השילוב הזה אני החלטתי שאני לא רוצה לשנות אז אפשר לעשות הכללה נוספת ולקבוע שהגורם הוא אני.

נדמה לי שאסף שלח מתישהו קישור לתיקון הגורם הזה [emoji846]

יותר קל לתקן את הסדקים במשקופים פעם בכמה שנים, תאמין לי ...

נדב42
28-06-20, 18:54
אני מניח שזה לא סגור רק עם ניטים אלא גם עם חומר הדבקה כלשהו. מכיוון שאני יודע מי עשה את העבודה, אני מעדיף לשאול אותו [emoji846]
(רק לא בשעות כאלו ...)אז שאלתי.

היו חלודות רק ברגליים של צד הנוסע, את הוספת הפחים הוא עשה בכל משטחי הרצפה.

היכן שהיה חלוד הוא ניקה היטב, שם ממיר חלודה, ואח"כ צבע יסוד ורגיל. חוצמזה כל הרצפה צבועה בזפת (גם הבגאז׳)

בין כל הפחים לרצפה שמתחתם יש סיליקון/חומר איטום. גם איפה שלא היתה חלודה.

בקיצור, אבדוק טוב מהצד התחתון, אבל אם לא אמצא סיבה נראית לעין, לא נראה לי שאפרק את הפחים האלו. ההפרדה של משטחים מודבקים בסיליקון טוב יכולה לגרום הרבה יותר נזק מתועלת.

נדב42
01-07-20, 17:28
הצצתי לתוך "קורות" האין-שלדה ברכב שעבר חיזוק לפני שנה עם קיט של איירונרוק, ורואים בהן סימני חלודה. עוד לא בכמויות היסטריות ולא מתפורר, אבל זה שם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/9419a445267d9485a6960f1f7536e949.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/9f42f16d4afe7ad53df5596ee4bf3432.jpg

shachar
01-07-20, 17:46
אם הצצת, אז אפשר לרסס צבע...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
01-07-20, 17:54
הצצתי לתוך "קורות" האין-שלדה ברכב שעבר חיזוק לפני שנה עם קיט של איירונרוק, ורואים בהן סימני חלודה. עוד לא בכמויות היסטריות ולא מתפורר, אבל זה שם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/9419a445267d9485a6960f1f7536e949.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/9f42f16d4afe7ad53df5596ee4bf3432.jpg

ואיך אתה יודע להפריד אם זה מהקיט או טבעי?

נדב42
01-07-20, 17:57
לא יודע בוודאות, אבל זה נראה קרוב יותר לאסור הריתוך

ד ו ר ו ן
01-07-20, 18:17
אם הצצת, אז אפשר לרסס צבע...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

מה שהוא אמר.

נדב42
01-07-20, 18:25
הצצתי עם אנדוסקופ. איך אני יכול לרסס שם צבע ?

ד ו ר ו ן
01-07-20, 18:39
הצצתי עם אנדוסקופ. איך אני יכול לרסס שם צבע ?
קשית ארוכה של ספריי ניקוי סעפת?

יש לי אחד זרוק אם רוצה לבדוק.

יואב הכין צינור דק עם חורים בצדדים, וריסס עם קומפרסור.

סולי
01-07-20, 19:10
סתם מיותר הדיון... מאוד פשוט לפתור את עניין הצביעה, כשמחליטים שעושים מוצאים לכל מקום פתרון נקודתי... לא צריך אפילו הרבה יצירתיות... אבל הוא כבר הודיע.

הוא לא יחזק את המרכב כמו האמריקאים...
הוא לא יצבע את המרכב... הוא לא ינמיך....לא יוריד משקל.

הוא יעשה מה שהוא מבין... ויחזור לפה עוד 2 עונות... לספר לנו שהוא שלם עם לזרוק את הרכ בלפח.

ד ו ר ו ן
01-07-20, 19:54
סתם מיותר הדיון...

הוא לא מיותר, אתה צריך לשחרר.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

נדב42
01-07-20, 19:55
עניין הצביעה לא מיותר - עם או בלי חיזוק ה"קורות", זה נראה לי משהו שנכון וכדאי לעשות - אז למי שיש באמת פתרונות, אנא שתפו עם מספיק פירוט שאפשר יהיה ליישם אותם - תמונות, קישורים וכו'

איל מ
05-07-20, 13:15
נדב, לדעתי כבר קושר הסרטון הזה כשעבדת על הויטארה, אבל הוא סופר רלוונטי (צביעת שלדה מבפנים עם ממיר חלודה דיניטרול 900 בהתזה).
מתחיל להיות מעניין מאזור דקה 8. בהתחלה צובע בממיר חלודה דיניטרול 800 מבחוץ, ואח"כ עם ה-900 בהתזה בתוך השלדה. (אגב, גם הפתרון של עיטוף חלקים בנייר כסף הוא נחמד).

https://www.youtube.com/watch?v=dDl6CDjW0KI

ד ו ר ו ן
05-07-20, 14:22
נדב, לדעתי כבר קושר הסרטון הזה כשעבדת על הויטארה, אבל הוא סופר רלוונטי (צביעת שלדה מבפנים עם ממיר חלודה דיניטרול 900 בהתזה).
מתחיל להיות מעניין מאזור דקה 8. בהתחלה צובע בממיר חלודה דיניטרול 800 מבחוץ, ואח"כ עם ה-900 בהתזה בתוך השלדה. (אגב, גם הפתרון של עיטוף חלקים בנייר כסף הוא נחמד).

https://www.youtube.com/watch?v=dDl6CDjW0KI
יואב כאן באתר..

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97444-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A9%D7%9C%D7%93%D7%94

נדב42
05-07-20, 15:08
רואים ששווה להתייעץ כאן ?

עכשיו רק צריך למצוא צינורית עם אביזר כזה להתזה לכל הכיוונים ולבחור את החומר המתאים ...

הלוואי שהייתי ערוך לנקיון יסודי כמו שהם עשו בסרטון ...

נדב42
05-07-20, 16:22
רק אוסיף לגבי הגנה מפני חלודה במקומות נסתרים כגון - קורות שלדה וגם משקופים .
פשוט - פעם בכמה שנים מתיז דרך חורים בשלדה ובאמצעות צינורית ארוכה ספריי גריז לתוך כל המקומות הללו .
השמנוניות שומרת היטב על המתכת .
בעבר בניתי מיכל קטן המכיל גריז דליל יחסית ומחובר לצינורית נחושת באורך של מטר כאשר הקצה לחוץ ומסביבו חרירים קטנים להתזת הגריז .
בכניסה למיכל ברז אשר מווסת אויר דחוס .

אילן

בעצם, זה היה גם כאן ...
אילן, יש לך עדיין את המתקן הזה ?

המשוטט
05-07-20, 17:12
יש לי צינור 6 ממ פוליפרופילן או אפילו טפלון

איך לעטוף לך?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

boaz avrahami
05-07-20, 18:01
צריך להשתיל קווי ריסוס קבועים ולחבר לפיטמה מרכזית אחת. כמו בקטפות כותנה...

כאילו שהחלודה זה מה שיפרק את האוטו הזה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
05-07-20, 18:21
קווי ריסוס קבועים בטוח ייסתמו, אבל הפתרונות שהציעו כאן לצביעת פנים הקורות נראים כמו פתרון ראוי לחשש שלי מחלודות, ואפילו במאמץ ועלות סבירים...

נשארו 3 טיעונים נגד החיזוק:

א. שינוי במאזן המאמצים עשוי לגרום לסדקים במקומות אחרים שקשה לצפות מראש. זה נראה לי סיכון בסבירות נמוכה אבל עדיין קיים.

ב. משקל. אבל אם אורי לא מתנגד לזה אז לי בטח אין זכות דיבור בעניין [emoji846]

ג. מחיר. זה יעלה בסביבות 10K "על הרכב", ולהשקיע את זה על רכב שכבר יש בו לא מעט סדקים, וזה לא שיפור שאפשר להעביר לרכב אחר ...

מכאן זה כבר ניהול סיכונים (שזה בעצם מילים מכובסות להימורים): אם הבודי הזה ממילא "גמור" אז חבל להשקיע בו את הכסף, ועדיף לחסוך לצ׳רוקי הבא. מצד שני, אם החיזוק ייתן לו "חיי נצח" אז ברור שזה שווה את ההשקעה.

חשוב לי לציין, אני מאוד אוהב את הצ׳רוקי בתצורה שלו עכשיו, אבל אני לא קשור רגשית לחתיכות הפח הספציפיות האלו. ביום שלא תהייה תקומה לבודי הזה, לא אתאבל עליו וכנראה שאחפש צ׳רוקי אחר להעביר אליו את כל הדברים הטובים ...

נמרוד
05-07-20, 18:23
אתה מתחיל להפנים את המצב. ברכות.

נדב42
05-07-20, 19:37
נמרוד, אתה מבלבל ביני לבין מה שכל מיני חברים פה ניסו להדביק לי. את המצב הבנתי והפנמתי עוד לפני שפתחתי את השרשור הזה, שנועד לענות על שאלה ממוקדת במצב נתון.

נמרוד
05-07-20, 20:11
אני אכן מבולבל. אם הבנת את המצב אז כל ההתלבטויות שלך לא רלוונטיות. ואם אתה עדיין שוקל להשקיע עשרת אלפים שקל בחיזוק המרכב הזה אז לא הבנת את המצב.

boaz avrahami
05-07-20, 21:07
אני אכן מבולבל. אם הבנת את המצב אז כל ההתלבטויות שלך לא רלוונטיות. ואם אתה עדיין שוקל להשקיע עשרת אלפים שקל בחיזוק המרכב הזה אז לא הבנת את המצב.

גם אני כבר התבלבלתי ...
אתה מתכוון לעשרת אלפים הראשונים של הצבע עכשיו או לעשרת אלפים השניים של החיזוק קורות או לשלישיים של התיקון החוזר?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
05-07-20, 21:14
לפעמים אני מרגיש שאני מדבר אל הקירות, ובזמן האחרון יותר מהרגיל... אנא קראו שוב:

מכאן זה כבר ניהול סיכונים (שזה בעצם מילים מכובסות להימורים): אם הבודי הזה ממילא "גמור" אז חבל להשקיע בו את הכסף, ועדיף לחסוך לצ׳רוקי הבא. מצד שני, אם החיזוק ייתן לו "חיי נצח" אז ברור שזה שווה את ההשקעה.

סולי
06-07-20, 18:43
נדב.. אל תתן לאף אחד לעצור אותך.

גם עם טויוטה זה יכול לקרות (;
https://www.facebook.com/cody.kosko/videos/10208169023020851/

נדב42
06-07-20, 22:11
אם אגיע לשם, זה לא יהיה על צ׳רוקי...

boaz avrahami
06-07-20, 22:59
נדב

במקום לבודד את הרצפה עם יריעות תבדוק את החומר הבא-
3M 434 / 435/ 436 Tape.
נזכרתי שראיתי שהלל סגל השתמש בו בצוללת הצהובה בזמן שלוריה בנה לו את הבודי.
חומר די מופלא.

3M[emoji769] Vibration Damping Tape 434

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
07-07-20, 07:55
לפני שנכנסים להבדלים בין המוצרים באיכות התוצאה, במה זה שונה מדיינאמט מבחינת הסתרה של סדקים, ככל שאלו ייווצרו ?

ד ו ר ו ן
07-07-20, 09:32
לפני שנכנסים להבדלים בין המוצרים באיכות התוצאה, במה זה שונה מדיינאמט מבחינת הסתרה של סדקים, ככל שאלו ייווצרו ?
לפי התמונות מוצר זה נראה דומה רק שהאריזה היא בגליל ולא ביריעות.

מניח שהיישום במקומות צפופים נוח יותר, אבל גם את הדיינמאט/וירט אפשר ונכון לחתוך לפי מידות ספציפיות.

boaz avrahami
07-07-20, 10:02
ממש לא.
שמים מזה רק חתיכה שמכסה כ 20% מהשטח

https://youtu.be/c1KTMRik-lA

https://multimedia.3m.com/mws/media/117317O/3mtm-scotchdamptm-vibration-434.pdf

https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/all-3m-products/~/3M-Damping-Foil-2552/?N=5002385+3293194280&rt=rud

כדאי לדבר עם ליוגב על מנת לוודא איזה מהם הוא המתאים.
יש גם את ה 2552

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
07-07-20, 12:19
ממש לא.
שמים מזה רק חתיכה שמכסה כ 20% מהשטח

https://youtu.be/c1KTMRik-lA

https://multimedia.3m.com/mws/media/117317O/3mtm-scotchdamptm-vibration-434.pdf

https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/all-3m-products/~/3M-Damping-Foil-2552/?N=5002385+3293194280&rt=rud

כדאי לדבר עם ליוגב על מנת לוודא איזה מהם הוא המתאים.
יש גם את ה 2552

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מנסיוני הדל בבידוד מעשי של רכב אחד, אחרי הרבה קריאה בנושא, הצמדת יריעת שיכוך כזו ל-20% מנחיתה משמעותית ויברציה של משטחים, שבתורה מורידה רעד הדהוד, אבל לא מבודדת באמת רעשים.

בפרקטיקה, במקומות בהם נשארו מרווחים ממש שומעים את הרעש חודר.

boaz avrahami
07-07-20, 12:20
איפה שיש מרווח זה בהחלט לא יפתור.
הכוונה לציפוי משטחי פח

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
07-07-20, 13:06
איפה שיש מרווח זה בהחלט לא יפתור.
הכוונה לציפוי משטחי פח
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

וכשאתה מצפה רק 20% אתה מפחית ויברציות אבל לא רעשים חיצוניים או צמיגים תהודה מהכביש/שטח/מנוע.

סולי
07-07-20, 13:07
רק אני לא מבין את ההקשר לחיזוק שלדה?

נדב42
07-07-20, 13:22
רק אני לא מבין את ההקשר לחיזוק שלדה?

לא רק אתה, ביקשתי מהמנהלים שיעבירו למקום הנכון ...

נדב42
15-07-20, 11:36
טוב, החלטה: לא מבצע חיזוק שלדה, אלא רק גשר משודרג עם חביקה לציר של הפיטמן באזור תיבת ההגה.

-->