צפייה בגרסה מלאה : מה הפרמטרים החשובים של בוסטר התנעה לרכב?
מעוניין לרכוש בוסטר התנעה לרכב ,ולא יודע מה הפרמטרים החשובים לבוסטר,
מדברים על וולטים ואמפרים ומיליאמפרים עם המון מספרים , או קבולת סוללה,
מישהו יכול לעשות סדר ולומר מה באמת חשוב?
לאיזה רכב?
לפרייבט מנוע בנזין קטן - הפרמטים לא משנים על בוסטר יניע.
למנועי בנזין גדולים יותר בוודאי למנועי דיזל של suv, צריך לשים לב לזרם ההנעה. יש נתון לזרם הרגעי המירבי (peak) - כמה שיותר זה עדיף, לפחות 800 אמפר מומלץ.
לא לקחת ברצינות את נתוני הקיבולת "15600 mAh" בדרך כלל אין קשר למציאות. כנראה הערכים האמיתיים הם יותר לכיוון 2500-3500...
זה רק בהתייחס להתנעת הרכבים
נשלח מהנייד
מעוניין לרכוש בוסטר התנעה לרכב ,ולא יודע מה הפרמטרים החשובים לבוסטר,
מדברים על וולטים ואמפרים ומיליאמפרים עם המון מספרים , או קבולת סוללה,
מישהו יכול לעשות סדר ולומר מה באמת חשוב?
כיון שלמספרים שרשומים אין הרבה משמעות במוצרים הסינים, אפשר להסתמך רק על המלצות וגם הם בערבון מוגבל, רוב הבוסטרים הזולים לא מחזיקים יותר מיד זמן כך שגם אם התניעו למישהו פעם פעמיים זה לא אומר הרבה לאורך זמן.
מה דעתכם על ההשואה המקצועית הזו בין 9 בוסטרים. https://www.youtube.com/watch?v=JN8A2nIMUWA
אין לי זמן לראות כרגע את המבחן, אבל הניסיון שלי עם הנוקו הזה היה רע.
הפסיק לעבוד מהר מאוד והיה חלש מהסיני הזול מאיביי.
boaz avrahami
12-05-20, 07:42
הבחור הזה עושה מבחנים מאוד יסודיים.
אפשר לסמוך על המסקנות שלו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
GodsFather
12-05-20, 12:19
הדבר שבתמונה מניע טרנו דיזל על בסיס שבועי כבר כמה חודשים.
לא שלי אבל ראיתי את זה עובד...
אם מישהו יודע איפה קונים ויכול לחלוק, זה יהיה נחמד. 129078
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
https://www.amazon.com/Turnigy-5400mAh-11-4-2V-65-130C-Voltage/dp/B078SQLHRQ
Turnigy Bolt 5400mAh 3S 11.4.2V 65~130C High Voltage Lipoly Pack (LiHV)
שייך לעולם ה-RC
למה לא לתמוך בעסקים ישראלים ?
https://readyedi.co.il/product/battery-li-po-pack/uav-drone-battery/readyedi-5200mah-35c-3s-uav-lipo-battery/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my LON-L29 using Tapatalkה"דבר" שבתמונה חזר לארץ במזוודה מברלין, לא זוכר אם במזוודה שלי או של בעל הטראנו, הצמה היא מייצור עצמי שלי.
מאז התנפחו לי בצורה מוגזמת כמה סוללות מהסדרה הזו (אני משתמש ב- 4s) ועברתי לסדרה אחרת של אותו יצרן. בסדרת הננו-טק הוותיקה של היצרן הזה לא היו בעיות כאלו.
לגבי האקזמפלר הספציפי - נתתי לו רק מטען מאזן פשוט שיסרב לטעון את הסוללה אם/כאשר יגיע זמנה לעבור לסל המחזור...
למה לא לתמוך בעסקים ישראלים ?
https://readyedi.co.il/product/battery-li-po-pack/uav-drone-battery/readyedi-5200mah-35c-3s-uav-lipo-battery/
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיא,
שים לב שזה מצבר של 5200MA ומקדם 35C , מה שאומר זרם מקסימלי 182A.
עבור הרבה רכבים, זה לא מספיק.
הבעיה מתחילה שלוקחים מצבר כזה ומחברים אותו לסטרטר שצורך יותר, הוא יספק את זה....
מה קורה לו? האם זו הסיבה שתאים כאלו מתנפחים? מה יכול לקרות?
לא יודע את התשובות, אני רק יודע שאני לא רוצה להיות חלק מהניסוי הזה.
קיבלתי את הבוסטר שהזמנתי Xiaomi 70mai (או חיקוי שלו, לא ברור לי)
בשבת בבוקר, בשטח, יצא לי לנסות אותו עם הדיסקו (דיזל, מצבר עייף ומקרר שעבד כל הלילה - היה חחחםםםםםםם)
(בכוונה ביטלתי את ההגנה על המצבר, ידעתי שהוא כבר חצי מת והיה לי חשוב לשמור על האוכל :) )
בקיצור, זה מה שהיה:
https://youtu.be/sbbxUmBg_Vg
ספויילר,
בניגוד לכל הבוסטרים שהיו לי עד הים, כאן לא מספיק לחבר ולהפעיל, יש עוד כפתור קטן שמתחבא וכתוב עליו Boost, אחרי הלחיצה עליו הרכב הניע בנגיעה... סינים, לך תבין.
boaz avrahami
17-05-20, 17:22
הכי קל זה לשים את הבוסטר עם הראש למטה.
ככה החשמל נוזל ממנו הכי טוב
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קיבלתי את הבוסטר שהזמנתי Xiaomi 70mai (או חיקוי שלו, לא ברור לי)
בשבת בבוקר, בשטח, יצא לי לנסות אותו עם הדיסקו (דיזל, מצבר עייף ומקרר שעבד כל הלילה - היה חחחםםםםםםם)
(בכוונה ביטלתי את ההגנה על המצבר, ידעתי שהוא כבר חצי מת והיה לי חשוב לשמור על האוכל :) )
בקיצור, זה מה שהיה:
https://youtu.be/sbbxUmBg_Vg
ספויילר,
בניגוד לכל הבוסטרים שהיו לי עד הים, כאן לא מספיק לחבר ולהפעיל, יש עוד כפתור קטן שמתחבא וכתוב עליו Boost, אחרי הלחיצה עליו הרכב הניע בנגיעה... סינים, לך תבין.
לדעתי
הבדיקה האמיתית, לנתק את המצבר של הרכב, ולהניע רק עם הבוסטר.
אם זה מניע, אתה מסודר, אם לא, אתה תמיד תהיה תלוי במה נשאר במצבר של הרכב.
או במילים אחרות, בכמה המצבר הריק שותה לך את הזרם.
מנסיוני, הבוסטרים הסינים הרגילים מניעים בלי בעיה כשהמצבר מנותק. (אפילו טרופר).
החוכמה היא להחזיק את הקוטב בלי לנתק קודם. וכאן יש בעיה כי מערכת ההגנה של הבוסטר מזהה טעינה כזרם הפוך ומנתקת את הזרם.
אני בניתי זוג תנינים ללא ההגנה (לא מומלץ) עם חיבור ec5. יושב במארז ליד התנינים המוגנים לכל מקרה (במקור היה עם סופיות להחלפת מצבר האופנוע בשעת חירום אחרי שנתקעתי עם מצבר מקצר שלא איפשר נסיעה).
או במילים אחרות, בכמה המצבר הריק שותה לך את הזרם.
מנסיוני, הבוסטרים הסינים הרגילים מניעים בלי בעיה כשהמצבר מנותק. (אפילו טרופר).
החוכמה היא להחזיק את הקוטב בלי לנתק קודם. וכאן יש בעיה כי מערכת ההגנה של הבוסטר מזהה טעינה כזרם הפוך ומנתקת את הזרם.
אני בניתי זוג תנינים ללא ההגנה (לא מומלץ) עם חיבור ec5. יושב במארז ליד התנינים המוגנים לכל מקרה (במקור היה עם סופיות להחלפת מצבר האופנוע בשעת חירום אחרי שנתקעתי עם מצבר מקצר שלא איפשר נסיעה).
הכוונה שלי הייתה שונה.
ביום יום, אין מה לשחק, צריך לתניע בדיוק כמו שאתה התנעת. רק אם המצבר ממש ריק, והמחשב גם כך כבר נמחק, יש יתרון בניתוק המצבר ע"מ שהוא לא "ישתה" לך את הבוסטר, אבל זה נדיר.
מאחר ואנחנו בשרשור טכני של בחירה (ולא תפעול), אני ניסיתי להתייחס להספק האמיתי של הבוסטר.
מבלי להכנס לפרטים המדוייקים של הרכב שלך (אין לי אותם), נגיד והסטרטר צריך 300A בשביל התנעה.
המצבר שלך נחלש ולא מסוגל לספק 300A, אתה לא מצליח להניע, אבל יש "תיקתוקים" או ניסיונות סיבוב איטיים.
אתה שם בוסטר ומניע.
בהחלט יכול להיות, שהמצבר במצבו נותן 250A, וכל "התרומה" של הבוסטר הייתה 50A.
אתה שמח, "הנה זה עובד", וסומך על הבוסטר. עובדה זה הניע רכב דיזל....
בפעם הבאה שתצטרך, זה בכלל יהיה מנוע קטן יותר, אבל המצבר יהיה במצב רע יותר, והוא יוכל לספק רק 50A, והמנוע (הקטן יותר) צריך רק 150A להתנעה, אבל עכשיו הבוסטר יצטרך לספק 100A , ופתאום הוא לא יניע....
הדרך שלנו (ללא ציוד מיוחד), לוודא שהבוסטר שלנו יניע את הרכב שלנו (בכל מצב), היא לעשות ניסוי (חד פעמי) של התנעה ללא מצבר בכלל (רק בוסטר).
תתפלא כמה בוסטרים יכשלו בזה.
רוב הבוסטרים בשוק, מניחים שיש במצבר איזה יכולת , והבוסטר (כשמו) הוא רק תוספת. במקרה של מצבר שבאמת גמור, זה כבר אתגר אחר לגמרי.
זיו, מצד שני מול הסנריו שלך ניצבים מקרים לא מועטים שניסיתי להניע רכב אחר בעזרת כבלים, כשזה נעשה מידלאחר חיבור הכבלים הרכב לא הניע, כשנתתי למצבר התקול להטען מעט בעזרת הרכב השני - ההנעה התקיימה, לכן לעיתים דווקא מצבר חלש ( לא מקוצר ) מכביד על נסיון ההתנעה.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
בבקשה תיזהרו עם סוללות הליפו.
בתחזוקה לא נכונה (ואין בעיה להגיע לכזאת) הן עשויות להתפוצץ ולעלות באש שלא ניתן לכבות כ"כ מהר.
בבקשה, מי שעובד עם ליפו - תלמדו קודם את הנושא....
המליצו לי (כאשר הרכב עומד הרבה זמן), לא להניע בעזרת הבוסטר אלא ,לחבר את הבוסטר למצבר ל-20 דקות, וכך
המצבר יטען טוב ,ולא יהיה צורך לנסוע כדי למלא את המצבר, ולא יהיה צורך בפעולת ההנעה שלוקחת הרבה זרם.
האם ההמלצה הזו נכונה ?
סער - 0.25 יוצא לך שם עשן מהקרוקודיל של המינוס... הייתי מעיף מבט.
ואני לא אומר מילה על הנוזל קירור שם ברקע.
המליצו לי (כאשר הרכב עומד הרבה זמן), לא להניע בעזרת הבוסטר אלא ,לחבר את הבוסטר למצבר ל-20 דקות, וכך
המצבר יטען טוב ,ולא יהיה צורך לנסוע כדי למלא את המצבר, ולא יהיה צורך בפעולת ההנעה שלוקחת הרבה זרם.
האם ההמלצה הזו נכונה ?
ממש בעייתי.
תחשוב על זה כמו שתי ברכות מים, אחת גדולה וריקה, והשניה קטנה ומלאה.
אתה פשוט מרוקן את הבריכה הקטנה לתוך הגדולה.
מה התוצאה - שתי הבריכות ריקות :-(
מחברים, ומנסים להניע כמה שיותר מהר. כל MA שעובר מהבוסטר למצבר הראשי, מרחיק אותך מהתנעה.
זה חוזר להערה המקורית שלי - עם המצבר הראשי הגיע לרמה כזו שהוא כבר לא עוזר, פשוט תנתק אותו.
צודק. "טעינה" אפשר רק כשיש צינור שממלא את הבריכה (כבלים מרכב מונע).
אבל,
ברוב הפעמים בהן אני מניע רכבים אחרים, המצבר מכביד יותר מאשר עוזר. זה קורה בד"כ כשמצבר מסיים את חייו.
סער - 0.25 יוצא לך שם עשן מהקרוקודיל של המינוס... הייתי מעיף מבט.
ואני לא אומר מילה על הנוזל קירור שם ברקע.
+תפזורת של חוטי חשמל במיוחד על קוטב הפלוס ...
מעיר את השירשור:
אודה להמלצות עדכניות על בוסטר התנעה מיצרן מכובד ותקני, לקנייה בארץ, עבור התנעת suv דיזל כגון לנד קרוזר וכו'.
מרוב אופציות קשה לזהות איזה מוצרים הם זבל ואלו מבית טוב.
לדוגמה, נוקו בארהב נחשבים יצרן מוכר, האם המוצר הבא קנייה טובה או שקטן מדי ולא להאמין למספרים המוצהרים?
https://www.auto365.co.il/product-15022-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99_%D7%91%D7%95%D7 %A1%D7%98%D7%A8_%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99 %D7%A7%D7%90%D7%99_NOCO_GB70.aspx
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מצבר 100 אמפר כמו שיש לי בל"ק יש לו cca של 790. כאן מוצהר 2000.
לגופו של עניין אחרי מפחי נפש מכל מיני בוסטרים סיניים עלומים רכשתי נוקו gb50.
עשיתי ניסוי שניתקתי את המצבר והנעתי רק עם הבוסטר בלבד והוא הצליח להניע מנוע קר.
אז gb70 אמור להיות מעל ומעבר. Gb40 לדעתי יהיה גבולי מידי.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אספי, הניסוי שלך לא מדוייק לדעתי, מקל מדי על הבוסטר, מכיוון שמצבר מרוקן צורך גם הוא זרם מהבוסטר.
ehudzeelim
27-11-20, 21:01
בוסטר שנקרא Hummer h1 אצלי מניע בקלילות מוסו 2900 דיזל 3-4 פעמים רצוף ונראה שיכול הרבה יותר.
מעיר את השירשור:
אודה להמלצות עדכניות על בוסטר התנעה מיצרן מכובד ותקני, לקנייה בארץ, עבור התנעת suv דיזל כגון לנד קרוזר וכו'.
מרוב אופציות קשה לזהות איזה מוצרים הם זבל ואלו מבית טוב.
לדוגמה, נוקו בארהב נחשבים יצרן מוכר, האם המוצר הבא קנייה טובה או שקטן מדי ולא להאמין למספרים המוצהרים?
https://www.auto365.co.il/product-15022-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99_%D7%91%D7%95%D7 %A1%D7%98%D7%A8_%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99 %D7%A7%D7%90%D7%99_NOCO_GB70.aspx
Sent from my SM-G950F using Tapatalkיש לי כזה כבר שנה וחצי עושה עבודה טובה בוסטר חזק.
ברזומה שלו גם הניע אוטובוס.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
אספי, הניסוי שלך לא מדוייק לדעתי, מקל מדי על הבוסטר, מכיוון שמצבר מרוקן צורך גם הוא זרם מהבוסטר.1. מאחר ובינתיים המצבר תקין, זה הניסוי הטוב ביותר שיכולתי לעשות מבלי לחכות שנים עד שהמצבר ילך.
2. מה שאתה כתבת נכון ביותר. מאחר וכך באם המתח של המצבר יירד מאוד (יש לי מד מתח קבוע ברכב) אז אני מאמין שהדרך המומלצת היא לנתק את המצבר ולהניע רק בעזרת הבוסטר ורק לאחר שהרכב הניע להחזיר את הנעל למצבר (וליסוע ישר להחליף).
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
לגבי 2:
א. כשהבוסטר מספיק חזק, לא טורחים לפרק
ב. לא כל פעם שהמצבר נפרק זה אומר שצריך לרוץ להחליף אותו ..
השוואות בוסטרים כולל נוקו.
https://youtu.be/JN8A2nIMUWA
https://youtu.be/ixWPx79g3yk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.