צפייה בגרסה מלאה : מקרר יין מה עדיף?
שלום רב,
לקראת הקיץ ובכלל אני רוצה להצטייד במקרר יין 12 בקבוקים לבית.
ראיתי שיש שתי שיטות, תרמו אלקטרי(וינופו בעיקר), ושיטת המדחס(לנדרס).
המחירים דומים.
יש עדיפות לאחת השיטות? עדיפות לפירמה מסויימת או אחרת ממה שצויין כאן?
תודה לעונים
אגב שאלה נוספת, האם וויסקי לדוגמא, הייתם מאחסנים גם במקרר כנ"ל או שאין לו
השפעות סביבתיות(יש אוסף די מכובד)?
היי,
לםני כחודשיים הייתי באותה דילמה.
מקרר היין של התקלקל (היה עם מחליף חום ולא מדחס).
לאחר חקר שוק קניתי מקרר עם מדחס בלנדרס ל 18 בקבוקים.
https://www.landers.co.il/product/%d7%9e%d7%a7%d7%a8%d7%a8-%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%9c-19-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%99%d7% 9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%93%d7%97%d7%a1/
לא אקנה יותר מקרר עם החלפת חום, זה לא מחזיק 16 מעלות הקיץ הישראלי וחבל על היין
בנתיים עובד חודשיים, מצויין.
את המדחס מעט שומעים כשנכנס , אבל זה לזמן מאד קצר.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
רק מדחס.
חבל על הכסף, שתשלם על התרמואלקטרי. היה כזה, לא החזיק טמפרטוקה, התקלקל והרס כמה יינות.
כרגע בבית עם לנדרס של 40 ןמשהו בקבוקים. תענוג.
רוכב על השרשור.
באופן תמידי אנו מחזיק 4-5 בקבוקים בבית.
אני לא מהאספנים, ולכן בקבוק לא מחזיק אצלי יותר מ 6 חודשים בהגזמה. נגמר הולך ורוכש חדש .
הזן האהוב עלינו:
קברנה סוביניון
מינימום בציר בין שנתיים
קונים רק ייקבים ישראלים פרטיים
אלו לא בקבוקים זולים, אבל שווה את ההנאה.
אם אני רוצה אותו מעט צונן, אני מכניס אותו חצי שעה לפני למקרר.
לא הבנתי עד היום, למה לאחסן בבית,מה היתרון בלרכוש מקרר יינות ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
גם עם לנדרס (12 בקבוקים).
קצת קטן ולכן ממליץ על 18. לדעתי, הפירמה לא חשובה.
מצטייד ביינות מיקבי בוטיק (אך לא רק).
הצריכה שלנו היא כבקבוק בשבוע (לא כולל חגים).
כל יין ובטח כזה של 100-150₪, כדאי לאחסן בשכבה, במקרר בטמפ׳ של 15c דבר שיבטיח אורך חיים מיטבי.
לגבי כדאיות, כל אחד יעשה את השיקולים שלו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לדעתי 12 בקבוקים זה מעט מדי. ברגע שיהיה לך מקרר יגדלו העיניים ותרצה לשמור יותר בקבוקים, 24 בקבוקים יתן לך יותר מרחב, ולרוב ההפרש במחיר לא מהותי, גם בגודל, ההפרש הוא לגובה.
מנגנון תרמואלקטרי עובד על הפרשי טמפרטורה ולכן אם הסביבה בטמפ גבוה, לא יוכל לשמור על טמפ' נמוכה מספיק. כמו הצידניות קירור שאמורות להחליף את המקרר ברכב ולא שוות את ה 200 שקל שהן עולות. אם אתה לא מגיע לטמפ' שמעל 25 מעלות במקום שבו יישב המקרר (מרתף, או בית שיש בו מזגן שעובד 24/7 בקיץ) לא הייתי הולך על מקרר כזה. אבל, מקרר עם מדחס צריך להיות כזה שמתאים ליינות כי אם הוא לא מתאים, הויברציה של המדחס יכולה לגמור את היין.
אני גם לא אספן יינות ובדומה לכם, יש לי בקבוע 8-10 בקבוקים, העניין הוא שחלקם נשארים תקופה ארוכה מכמה חודשים,
וזנים/יינות שאני מאוד אוהב, אני קונה לפעמים יותר מבקבוק אחד(יש גם לפעמים מבצעים על כמויות)
כיוון שמומלץ לאחסן יין בטמפ' אחידה ויבשה, ובבית הטמפ' משתנה אני מעדיף להתחיל לשמור עליהם
בצורה יותר טובה.
מה גם שברוב חטאיי לפעמים נשאר משהו בבקבוק ואז צריך לאחסן אותו ומקרר רגיל הורס
אותו אחרי יום(במיוחד את האדומים אגב)
באופן מוזר ובלתי מובן קפצה לי פרסומת בפייסבוק של מקרר יין של לנדרס, מדחס כמובן, 24 בקבוקים ב 990 ש"ח כולל משלוח.
תודה, אכן זה המקרר שבכיוון
אגב פרסומות, החל מדקה אחרי שפתחתי את השירשור, נפלו עליי פרסומות מכל הכיוונים, האח הגדול כבר אמרנו?
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.