PDA

צפייה בגרסה מלאה : הגיגים על גלגל רזרבי

חנן-ג'יפולוג
17-04-20, 13:29
לאחרונה התבקשתי ע"י חבר לשמור עבורו גלגל בחצר לשימוש עתידי כספייר. תאריך הייצור של הצמיג: תחילת 2003.

לאחר דיון הצלחתי לשכנע אותו לזרוק את הצמיג, מסיבות מובנות.

אבל אז התחלתי לבדוק גם את עצמי. כמו הרבה אחרים, התייחסתי לספייר כאל פריט פחות חשוב. אם זה להחזיק את הצמיג המקורי מזמן ייצור הרכב/ לתקן חפיף צמיג שירות, לשים אותו בספייר ולקנות חדש לשירות/לקחת מחבר צמיג משומש ועתיק. כולנו מכירים את זה.

בסוף האסימון נפל:
כשצמיג יכשל, באמצע המדבר, ברכב בודד, אתה תרצה שזה יהיה צמיג שירות, בזמן שיש לך צמיג ספייר תקין וטרי.

אם הכשל יהיה בגלגל הספייר, זה יקרה כשכבר יש לך צמיג אחד תקול, זה שהספייר החליף. אתה תקוע, ממש.

אז החלפתי היום את הספייר מודל 2012 שלי, לצמיג חדש. לא מהשורה הראשונה של היצרנים, אבל חדש.

מה אתכם?

Yaki5500
17-04-20, 13:36
לי יש צמיגים זהים על הרכב מורכבים על גבי 5 ג'אנטים זהים
כשאני יוצא למדבר אני לוקח גם את הספייר המקורי של הרכב כרזרבי נוסף. ככה אני יכול להמשיך לטייל אחרי פאנצ'ר 1. פאנצ'ר שני זה כבר סוף הטיול

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

Yaki5500
17-04-20, 13:43
התכוונתי לומר 5 צמיגים זהים ה-5 הושמט

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

yoni_0000
17-04-20, 13:44
אחד הדברים הראשונים שעשיתי כשקניתי את הג'יפ. קניתי מקסיס ביגהורן ספייר משומש במצב סביר ב200 שקל. פעם בחצי שנה כשאני שוטף את האוטו אני מוריד את הכיסוי ובודק שהוא לא מתחיל להיסדק.

פעם אחת השתמשתי בו, כשנכנסה לי אבן בין הצמיג לג'אנט.. הוא לקח אותי חמש קמ מהבית לפנצ'ריה וחזר למקום.. חוץ מזה, פנצ'ר בצמיג שטח מלא לא היה לי.

גם עכשיו כשעליתי ל33x10.5 אני לא רואה הצדקה לקנות חדש כי זו מידה נדירה ואין משומשים.. והחדשים יקרים. בשביל לצאת מהשטח ולדדות 200 קמ הביתה, אני יכול גם עם ה31 הישן.. זה לא אידאלי, אבל הסטטיסטיקה לטובתי.

חנן-ג'יפולוג
17-04-20, 13:45
יקי, לטעמי מוגזם, בפרט כשאני מצליח להיזכר בערך בשני פנצ'רים ב15 שנים עם ההיילקס, אבל זה גם תלוי בנקודת ההשקפה האישית, בחתך הצמיגים, היצרן והדגם.

Yaki5500
17-04-20, 14:02
לי יש צמיגי 50:50 ובשנה וחצי של שימוש כבר קרעתי 1.
לטיול מדברי של 2-3 ימים, כזה שמתכננים הרבה זמן ומחכים לו הרבה זמן אני חושב ששוה לקחת ספייר שישי כדי לחסוך את עוגמת הנפש של קיצור הטיול באמצע במידה ותמיד נקרע. במיוחד שאני גם בדרך כלל המוביל אז סומכים עלי שאוביל.
הספייר השישי הזה בא עם האוטו כך שהוא לא עלה לי שקל. לעומת זאת ספייר חמישי בגודל מלא הייתי חייב לקנות כי הספייר המקורי הוא צמיג מוחלש על ג'אנט מוחלש וממש לא מתאים כספייר לשטח.

טיפים מומלצים נוספים בבחירת צמיג הם להעדיף צמיג נפוץ - כזה שיש בהרבה פאנצ'ריות והייבוא שלו סדיר. כולם רוצים צמיג עם חתך קרבי שנראה טוב על הרכב אבל זה לא שווה הרבה אם אחרי שנה נקרע אחד ואין להשיג חלופי זהה. זה במיוחד נכון כשהרכב הוא 4*4 קבוע.
בנוסף, אם יש במידה, שווה להשקיע בסט לא רדיאלי כך שהספייר יכול ללכת גם ימינה וגם שמאלה

עם הג'ימני קרעתי גם צמיגי שטח מלא. ויותר מ-1 אבל שם זה גם היה חוסר ניסיון

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

Yaki5500
17-04-20, 14:09
בכל מקרה רכב בודד במדבר זה סיטואציה שלא צריכה לקרות. אלא אם כן אתה שעה הליכה מהכביש או משהו כזה

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

חנן-ג'יפולוג
17-04-20, 14:13
זה לא "קורה" לי.

זה סוג הטיולים המועדף עליי.

גיא
17-04-20, 14:24
גם אני מעדיף רכב בודד ( בעיקר כי אף אחד לא רוצה לנסוע איתי או עם הדאסטר .. )

וגם לי יש ספייר נוסף על הגג, מעבר להוא שבמחבוא הרגיל בתא מטען.
ומדחס שאני בודק תקינות שלו מידי פעם, וערכת תולעים ..

וגם אצלי הספיירים הם טריים יחסית, מקסימום שנתיים שלוש אחורה מהשאר ...

-----

כשקניתי את האוטו, היו עליו צמיגים מקוריים שחוקים ומיובשים למדיי .. שבועיים אחרי זה נסענו לטייל באלות / חורשה וכו' .. רכב בודד .. עם מדחס אבל ...
לקראת הסוף נדלקה נורה של חסר אויר .. הצמיגים אבדו לחץ כמו מסננת ... החלפתי אותם ומאז אני שם לב לנושא.

נדב ש.
17-04-20, 14:34
אני עם צמיגי m/t כבר מעל 15 שנה, הספייר תמיד תקין ובגודל מלא, בן לא יותר מ 3 שנים.
כמובן בנוסף ערכת תולעים וקומפרסור.
כי מרפי אוהב להפתיע.

מכיר גם כאלה עם צמיגי a/t שהספייר בן 10 מקורי של הרכב, ולהם אין פנצ'רים והפתעות, הם גם לא מאמינים במרפי.

PW
17-04-20, 15:12
כשצמיג יכשל, באמצע המדבר, ברכב בודד, אתה תרצה שזה יהיה צמיג שירות, בזמן שיש לך צמיג ספייר תקין וטרי.

אם הכשל יהיה בגלגל הספייר, זה יקרה כשכבר יש לך צמיג אחד תקול, זה שהספייר החליף. אתה תקוע, ממש.

אז החלפתי היום את הספייר מודל 2012 שלי, לצמיג חדש. לא מהשורה הראשונה של היצרנים, אבל חדש.

מה אתכם?
יקירי,

מכיוון שהמשאב שנמצא (הכי) במחסור זה זמן, אני מציע הסתכלות (קצת) אחרת. (שעובדת אצלי ביותר מאוטו אחד).
הנחת העבודה היא דומה, רוב הטיולים הם טיולי בדד.

ראשית, כל הערכות הקיימות והידועות לטיפול בצמיג עם פנצ'ר בשדה, נמצאות באוטו. (כולל אקדח + פטריות, מרצע + תולעים, דבק, פנימיות ספר וכפות וכד'). להחליף גלגל זו האפשרות האחרונה (והנדירה).

שנית, תמיד יש 2 גלגלים נוספים על האוטו, בדיוק מאותו סוג, גיל, ג'נט ומידה. חליפיים לגמרי וזהים לסט שמתגלגל כרגע על האוטו.

ככה מרוויחים 2 דברים:

א'. בפנצ'ר הראשון (גם אם לא הצלחת לתקן בכל האמצעים הנ"ל) - הכל רגוע. יש עוד גלגל, אפשר להמשיך בטיול. (בניגוד לפנצ'ר באוטו בו יש רק גלגל ספר אחד, בו מיידית יש שינוי משימה לכיוון תיקון הגלגל).

ב'. סבב אופנים. האחוריים הולכים קדימה, הקדמיים עובדים למיקום הספרים, הספרים הולכים אחורה. ככה כל 5,000 ק"מ או שנה, מה שבא קודם, בכפוף למצב הסוליות - וחוזר חלילה. אפשר למשוך ככה סט של 6 צמיגים המון זמן וקילומטרים.

נכון, צריך להכין את האוטו לזה, זה תופס מקום, זה כבד, זה מרגיש לפעמים מיותר.
אבל זה נותן חופש וביטחון כשמטיילים לבד (וזה המצב הנפוץ) וגם כנראה (צריך לבדוק לעומק) יוצא כדאי בהיבט הכלכלי בגלל גלגול השישייה.

אבל הכי חשוב, זה נותן זמן איכות ושלוות נפש לדבר האמיתי:

ט י ו ל :-)

מיי טו גרוש.
חג שמח

PW

נמרוד
17-04-20, 15:49
אני עם חמישה גלגלים וצמיגים זהים. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200417/12c7ffb64e251a1849f18810649c8d95.jpg

נדב42
17-04-20, 16:10
אני עם 5 זהים, הספייר מכוסה ולכן נשמר היטב מבחינת טריות הגומי, מחליף אותו כל 2-3 החלפות סטים. בכל מקרה, הוא לא חלק מהרוטציה.

גם עכשיו כשעליתי ל33x10.5 אני לא רואה הצדקה לקנות חדש כי זו מידה נדירה ואין משומשים.. והחדשים יקרים. בשביל לצאת מהשטח ולדדות 200 קמ הביתה, אני יכול גם עם ה31 הישן.. זה לא אידאלי, אבל הסטטיסטיקה לטובתי.

כשאחליף סט (וזה יקרה מתישהו בשנה הקרובה), אתה מוזמן לקבל משומש או שניים (או ארבעה) במידה הנכונה ...

ד ו ר ו ן
17-04-20, 17:05
בהחלפת סט, הצמיג במצב הכי טוב עובר להיות הספייר.
מקפיד שיהיה מנופח כמו שצריך.
בינתיים זה עובד.

אם נקרע צמיג במצב חדש, אז מחליפים רק אחד.
אם הם בשלב מתקדם בחייהם, אז נחדש 2, ואז אחד יהפוך לספייר.

אני שותף לאמירה שלך לגבי כמה פנצרים יש בפועל עם צמיג שטח איכותי, ודווקא בגלל זה הספייר הוא מאותו סוג איכותי.

yoni_0000
17-04-20, 17:37
כשאחליף סט (וזה יקרה מתישהו בשנה הקרובה), אתה מוזמן לקבל משומש או שניים (או ארבעה) במידה הנכונה ...

רשמתי בפניי
מחכה, תודה ⁦🤘🏽⁩

geva dover
17-04-20, 19:35
אני פועל כמו דורון, כשאני מחליף סט אז הצמיג השמור ביותר עובר לספייר וככה אני שומר על ספייר תקין ובמידה שלי

asafk
17-04-20, 19:41
רק אני מחליף צמיגים כשכבר אין אף אחד ששווה אפילו לספייר....??

אסף.

יואב פולס
17-04-20, 20:21
מחליף צמיגים בהינתן שני תנאים יחד : סליקס מוחלט + ברזלים מתחילים לצאת...

מחזיק קבוע ספייר נוסף ברכב. (יעני שניים).
באחד הטיולים מישהו מהחברים פוצץ שני מיקי תומפסון חדשים.
החלפנו את הספייר שלו + הספייר הנוסף ממני והמשכנו לטייל.

tu3s
17-04-20, 21:29
מתעלק עם שאלה בנוגע לרכב פרטי שלי ,
כשקניתי אותו היו שם כל מיני צמיגים , לקחתי את הצמיג ההכי טוב לספייר ואת השאר החלפתי לדנלופ.
התאריך יצור שלו הינו 1415אם אני לא טועה. אין עליו שום סדקים ואפילו צבעתי את הג'אנט והברקתי אותו בעדינות בגלל שעמום הקורונה.
מתי אתם הייתם מחליפים צמיג כזה ?
128631

דרור ברלי
17-04-20, 22:09
בהחלפת סט, הצמיג במצב הכי טוב עובר להיות הספייר.
מקפיד שיהיה מנופח כמו שצריך.
בינתיים זה עובד.

אם נקרע צמיג במצב חדש, אז מחליפים רק אחד.
אם הם בשלב מתקדם בחייהם, אז נחדש 2, ואז אחד יהפוך לספייר.

אני שותף לאמירה שלך לגבי כמה פנצרים יש בפועל עם צמיג שטח איכותי, ודווקא בגלל זה הספייר הוא מאותו סוג איכותי.

+1

לא תמיד מחליפים לסט זהה. אבל הצמיג במצב הכי טוב בסט המוחלף תמיד עובר להיות ספייר.

היום על BF-KM2 בני 3 עם כ-45K ק"מ. הסוליות במצב מעולה, אבל בדופן כבר רואים סימני בלאי ויובש. הספייר טויו MT מ-2013....
מה שחשוב זה שהקוטר יהיה זהה. אני יודע שלערבב טויו 31 עם כל צמיג 31 אחר זה בעייתי כי הטויו יותר גדול.... אבל כרגע זה מה שיש. כל עוד זה לא על סרן נעול אוטומטית, זה לא קריטי.

כשיהיה סט שני לשטח בלבד במידה 33, אצטרך להתארגן על צמיג ספייר בקוטר זהה.

פעם, בימי היוקוהמה גיאולנדר MT המקוללים, לא היתה ברירה אלא לנסוע עם שני ספיירים... זה כבד ותופס מקום יקר.
היום אני משוכנע שבתנאים של ישראל באמת שאין צורך בספייר הנוסף, למרות שפנצ'ר בצמיגי MT שאני לא מתבייש לעתים להוריד ללחץ מאוד נמוך, יכול בהחלט לקרות וגם קורה מדי פעם. בשביל זה יש קומפרסור ל.כ. האלמותי וערכת תולעים שכבר הוכיחה את עצמה אינספור פעמים ואני תמיד אעדיף לתקן עם תולעת ולשמור את הספייר לפנצ'ר הבא. בכל מקרה, כשיש תולעים, פנצ'ר שני ואפילו שלישי אינם סיבה להפסיק טיול.

boaz avrahami
17-04-20, 23:33
אתם צדיקים.
אצלי הספר הוא צמיג שתיקנתי עם ערכת תיקון כמו של טרקטורון ולדברי צמיגאי הצמיג פסול.
בשביל כמות הנסיעות שלי אקח את הסיכון.
ואם אתקע ( סיכוי נמוך) אז נסתדר כבר.

אני נוסע על היותר טובים. תמיד.

הייתי מרחיב ומצמיד לשאלה עוד שאלה בנוגע למזווה לשעת חרום או כמה קרטוני ביצים קניתם כשהודיעו שיש מחסור.
כמו שברנרד היה אומר- קוקיות [emoji41]

דבר אחד טוב יצא לי מהשרשור.
כשיחזור האמזון אזמין אקדח פיטריות.
התלבטתי אם זה עובד אבל אם ל PW זה טוב אז גם בשבילי זה טוב.

נ.ב.
אתם גם סוחבים קומפרסור שני או משאבת רגל בארגז כלים?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
17-04-20, 23:45
נ.ב.
אתם גם סוחבים קומפרסור שני או משאבת רגל בארגז כלים?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אריזת פול מצרי.

hadtomer
18-04-20, 10:05
צמיג ספייר אחד. זה הכל. זה המקסיס 764 מהסט הקודם שלי, שהיה במצב הכי טוב. אני לא מאמין בצמיגי AT ולא התקנתי כאלה, בין היתר בגלל שכשלחברים שלי הם מתפוצצים בטיולים, אני עומד מהצד ומסתכל, ולפעמים מחזיק להם את הקוקיות, שלא יפריעו בהחלפה. גלגל נוסף זה עוד משקל ובעיקר עוד מקום- שאין לי ברכב. אני לא אעלה גלגל לגג כי אין לי שום צורך. ה MT שלי מעולם לא נקרעו, מעולם לא התפוצצו,לא בחמרן,לא בזרון, לא בסכיני דימונה, לא בורדית ובשום דבר ואם זה יקרה על הטויו אופן קאנטרי MT שיש לי עכשיו אז כוס אומו העולם- פעם ראשונה נחליף גלגל. ונקנה עוד טויו.

הכוכב הכחול
18-04-20, 11:01
דבר אחד טוב יצא לי מהשרשור.
כשיחזור האמזון אזמין אקדח פיטריות.
התלבטתי אם זה עובד אבל אם ל PW זה טוב אז גם בשבילי זה טוב.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

קישור לאקדח פטריות?..

תודה

ד ו ר ו ן
18-04-20, 11:06
שאלה,
כמה פקחי רט״ג מאלו שנוסעים בשטח באמת, רכב בודד, בעיקר בנגב, נוסעים עם 2 צמיגי ספייר?

כמה תקיעות בשטח היו להם בגלל צמיגים?

boaz avrahami
18-04-20, 11:11
קישור לאקדח פטריות?..

תודה

עוד לא חקרתי מה הדגם המוצלח אבל למשל:

Stop & Go 1085 Tire Repair https://www.amazon.com/dp/B00ZPITSKK/ref=cm_sw_r_cp_api_i_2wRMEb8T8ZGT6

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200418/60d1c7f80540cd3e62e7285fe94a908a.jpg

אם למישהו יש תובנות מנסיון אשמח לדעת

סרטוני הדגמה:

https://youtu.be/E0Xi-EWmwxs

https://youtu.be/aUp_DayOHu8

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

itayhi
18-04-20, 11:27
שאלה,
כמה פקחי רט״ג מאלו שנוסעים בשטח באמת, רכב בודד, בעיקר בנגב, נוסעים עם 2 צמיגי ספייר?

כמה תקיעות בשטח היו להם בגלל צמיגים?

לפקחי הרטג יש מאחוריהם גוף עם עוד 20 רכבים זהים וכפועל יוצא בערך 100 צמיגים זהים טלפון אחד במקסטראק ותוך גג שעה יש אצלם מישהו עם צמיג מתאים.

את מספר הפאנצ׳רים שלי בשטח אפשר לספור על כף יד אחת של בוגר בהל"צ. אבל אחד מהם כמעט דפק לי את הטיול של מפגש ג׳יפולוג 2015. השני קרה עם צמיג חדש! בן 4 ימים. חתך בדופן באורך 8-9 ס''מ שבנס נסגר עם ערכת תולעים עד היציאה מהשטח.

אבל. אני לעולם לא מטייל לבד...

אם הייתי מטייל לבד, ספייר נוסף היה הציוד הראשון שהייתי זורק על הגגון.

איתי

hadtomer
18-04-20, 11:28
קישור לאקדח פטריות?..

תודה

https://justleafy.fandom.com/wiki/Mushroom_Gun

Yaki5500
18-04-20, 11:35
לפקחי הרטג יש מאחוריהם גוף עם עוד 20 רכבים זהים וכפועל יוצא בערך 100 צמיגים זהים טלפון אחד במקסטראק ותוך גג שעה יש אצלם מישהו עם צמיג מתאים.

את מספר הפאנצ׳רים שלי בשטח אפשר לספור על כף יד אחת של בוגר בהל"צ. אבל אחד מהם כמעט דפק לי את הטיול של מפגש ג׳יפולוג 2015. השני קרה עם צמיג חדש! בן 4 ימים. חתך בדופן באורך 8-9 ס''מ שבנס נסגר עם ערכת תולעים עד היציאה מהשטח.

אבל. אני לעולם לא מטייל לבד...

אם הייתי מטייל לבד, ספייר נוסף היה הציוד הראשון שהייתי זורק על הגגון.

איתי+1
לא רק זה הם גם לא מאתגרים את הרכב בכל מיני מקומות בעייתיים הם בעיקר נוסעים על שבילים

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

דרור ברלי
18-04-20, 11:40
לא יודע למה יעזור לכם אקדח פטריות.
רוב מוחלט של הפנצ'רים בשטח הם צביטות/חתכים בדופן

ד ו ר ו ן
18-04-20, 11:54

Stop & Go 1085 Tire Repair https://www.amazon.com/dp/B00ZPITSKK/ref=cm_sw_r_cp_api_i_2wRMEb8T8ZGT6

סרטוני הדגמה:

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

לא לשכוח שבשביל להשתמש בזה אתם צריכים גם כלי פריקת צמיג מהחישוק (היישום בפנצריות מהצד הפנימי של הצמיג), ולא פחות חשוב ואף יותר מאתגר, יכולת להלביש אותו חזרה.

מישהו ניסה כזה מוצר על צמיג שטח מלא עם סוליה עבה, ולא צמיגי כביש כמו בסרטון?

הכוכב הכחול
18-04-20, 11:54
לא יודע למה יעזור לכם אקדח פטריות.
רוב מוחלט של הפנצ'רים בשטח הם צביטות/חתכים בדופןבשביל זה יש סט תולעים שעושה עבודה נהדרת.
ומהסרטונים שבועז העלה, נראה שהתולעים עדיפות על האקדח פטריות.

boaz avrahami
18-04-20, 11:59
למה צריך לפרק גלגל מהגאנט?
הרי הרעיון שהפטריה נפתחת מבפנוכו והיתרון מול התולעים שהיא לא יכולה להיחלט מעצה מהצמיג.
התולעים מיועדות בעיקרון לטרקטורונים ולא לנסיעת כביש מהירה.

חוצמזה, אם זה עבר את מבחני ההשרדות של PW גם אני חייב כזה...
וגם אתם. אתם עוד לא מבינים את זה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:00

איזה גוף עומד מאחוריהם לא רלוונטי לשאלה.

כמה תקיעות היו בפועל?
זו קבוצת מדגם לא רעה בכלל לשקף כמה אירועי תקר כפול יש בנסיעת שטח מרובה.

boaz avrahami
18-04-20, 12:01
איזה גוף עומד מאחוריהם לא רלוונטי לשאלה.

כמה תקיעות היו בפועל?
זו קבוצת מדגם לא רעה בכלל לשקף כמה אירועי תקר כפול יש בנסיעת שטח מרובה.

המבחן האמיתי, אם אתה מחפש כזה, הוא ברכבים מבצעיים.
למשל הרכבים של המבריחים הבדואיים.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:03
+1
לא רק זה הם גם לא מאתגרים את הרכב בכל מיני מקומות בעייתיים הם בעיקר נוסעים על שבילים
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
רוב מוחלט של פנצרים ארעו לי בשבילים, או קוליסים, על חתיכת זבל מטרות או חפץ אנושי מתכתי שנשאר על השביל.

פקחי רט״ג נוסעים בשבילי טיול המייצגים את סוג השטח המאפיין רוב הטיולים.

טיולי עבירות קשה צריכים לקבל התייחסות שונה ונפרדת.

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:07
המבחן האמיתי, אם אתה מחפש כזה, הוא ברכבים מבצעיים.
למשל הרכבים של המבריחים הבדואיים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מהמעט שראיתי, במצב בריחה, הם לא מתעכבים להחליף פנצ’ר ובורחים גם על הגאנט.

הם ממש לא דוגמא מייצגת למטיילים, או בכלל.
למרות אגדות אורבניות על יכולות נהיגה פנומנלית, יש שם בעיקר ״אין-שכל-אין-דאגות-יש-הרבה כסף-בקצה״.
מהסתכלות מקרוב, הרכבים שלהם די מוזנחים כי הרכב הוא לא המהות, ישבר?
יינטש ויגנבו אחר.

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:09
למה צריך לפרק גלגל מהגאנט?
הרי הרעיון שהפטריה נפתחת מבפנוכו והיתרון מול התולעים שהיא לא יכולה להיחלט מעצה מהצמיג.
התולעים מיועדות בעיקרון לטרקטורונים ולא לנסיעת כביש מהירה.
חוצמזה, אם זה עבר את מבחני ההשרדות של PW גם אני חייב כזה...
וגם אתם. אתם עוד לא מבינים את זה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חוזר על השאלה.. זה ישים בצמיג שטח מלא עם מרווחים עמוקים בקוביות שמקשה על המכשיר להגיע לפני השטח להצמדה?

באמת שואל.

אחרת מה זה שונה מתולעים עבות? (לא כל התולעים נולדו שוות).

boaz avrahami
18-04-20, 12:11
נראה מהסרטונים שכן אבל שפ. יענה.
הוא בעל הנסיון

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Yaki5500
18-04-20, 12:16
רוב מוחלט של פנצרים ארעו לי בשבילים, או קוליסים, על חתיכת זבל מטרות או חפץ אנושי מתכתי שנשאר על השביל.

פקחי רט״ג נוסעים בשבילי טיול המייצגים את סוג השטח המאפיין רוב הטיולים.

טיולי עבירות קשה צריכים לקבל התייחסות שונה ונפרדת.אצלי בדיוק הפוך. היו לי 4-5 פנצ'רים בשטח כולם על תוואי טבעי. מעיניין

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:19
מה אתה מגדיר ״טבעי״?

Yaki5500
18-04-20, 12:21
סלע חד

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:29
נו באמת..
סלעים יש בכל שולי קוליס או לפעמים במרכזו.
יש בנגב שבילים שכל התוואי הוא על שברי צור חדים כמו סכינים, ועדיין אין פנצרים.

להתרשמותי עד כה אתה לא ממטפסי הסלעים נכון?
אז אם סלע פנצ’ר לך צמיג, אז תבדוק שוב, לא בטוח שהסלע הוא הבעיה.
ואם אלו תנאי הבסיס שלך, אז קח עוד צמיג, ואם אתה מגיע בתכיפות לשני פנצרים בשטח, תבדוק מה אתה עושה לא נכון.

Yaki5500
18-04-20, 12:31
וואוו אתה מתעצבן מכלום. אני עוצר פה

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:37
ממש לא מתעצבן.
אתה מתאר משהו שלא אמור להתרחש בכזו תכיפות, משהו לא מסתדר.
אילו צמיגים יש לך?

boaz avrahami
18-04-20, 12:38
וואוו אתה מתעצבן מכלום. אני עוצר פה

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

הוא לא מתעצבן.
הוא מסב את תשומת לבך שאולי זה הצמיגים הלא מתאימים/ לחץ אוויר לא נכון או בחירת קו לא נכונה.

התכיפות מרמזת שזה לא מקרי... אתה מעבר לסטטיסטיקה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Yaki5500
18-04-20, 12:46
כבר ציינתי שחלק מהמקרים נבעו מחוסר ניסיון
כשאתה עם פאנצ'ר בשטח זה לא משנה ממה זה הדיון הוא לא על זה אלא על איך להיערך למצב כזה שהוא אפשרי גם עם הצמיגים הכי טובים והניסיון הכי טוב

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

סולי
18-04-20, 12:49
שאלה,

כמה תקיעות בשטח היו להם בגלל צמיגים?יש .. מספרם קטן מאוד לעומת הרוב המוחלט שנוסע עם ספייר בודד.

כבר מספר שנים שלא נוסעים על שטח מלא . רק bf at.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

hadtomer
18-04-20, 12:50
אצלי בדיוק הפוך. היו לי 4-5 פנצ'רים בשטח כולם על תוואי טבעי. מעיניין

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

על איזה צמיגים אתה נוסע, שיש לך כל כך הרבה תקרים? גם אם תיסע בכוונה על כל זיז סלע בנגב וכל דופן בזלת בגולן, לא תגיע לכזה הישג

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:53
יש .. מספרם קטן מאוד לעומת הרוב המוחלט שנוסע עם ספייר בודד.
כבר מספר שנים שלא נוסעים על שטח מלא . רק bf at.

BF/AT הוא צמיג טוב שמתאים לשטח.
לא אינוס של צמיג M/S שבבסיסו הוא לכביש.

אתה מכיר מהקולגות מקרים של תקיעות עם 2 תקרים בשטח?

ד ו ר ו ן
18-04-20, 12:59
כבר ציינתי שחלק מהמקרים נבעו מחוסר ניסיון
כשאתה עם פאנצ'ר בשטח זה לא משנה ממה
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
אם בבחירת צמיג נכונה, ונהיגה נכונה אתה מוריד את הצורך במשקולת משמעותית נוספת ברכב, לטובת ערכת תיקון קטנה, אז הרווחת.

4-5 פנצרים בשטח למי שלא עושה שטח קשה, זה הרבה פנצרים.
אז משהו בנוסחא לא מאוזן.
הרכב ביחס לשטח, הצמיגים או הנהג.

Yaki5500
18-04-20, 13:26
הפנצ'רים שלי היו ברובם על מקסיס טרפדור בשטח טכני
1 בתל חדיד
1 במעלה רמון
1 במעלה כלשהו באזור רמות מנשה זה היה עם גודייר 50:50.
1 בנקודה כלשהי במדבר שאת שמה איני יודע

חוסר ניסיון, בחירת קו התקדמות שגויה, התלהבות יתרה, מזל רע, עקשנות - אכן בכל אלה חטאתי

בשבילי קקל או כתוצאה מפסולת פזורה בשטח - לי עוד לא קרה אולי עוד יקרה.

החוויה שלי בנושא הפנצ'רים איננה אוניברסלית או מייצגת את הכלל. אני רק משתף במה שקרה לי.

אין לי ניסיון או ידע בתיקון פאנצ'רים בשטח ואולי הגיע הזמן שאלמד את הנושא. אם כי כל הקריעות שלי היו בדופן, ועד כמה שאני מבין, לא היו ברות תיקון. אבל הספייר הנוסף הציל את יתרת הטיול שלי פעמיים בינתיים כי בלעדיו לא היתה לי ברירה אלא לדדות בזהירות לכביש

אני לא לוקח אותו לכל טיול אלא רק לטיולים ארוכים בעומק המדבר שם גם ככה יש איתי גג נוסע אחד אז אין בעיה של מקום

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

נדב42
18-04-20, 13:44
אם כי כל הקריעות שלי היו בדופן, ועד כמה שאני מבין, לא היו ברות תיקון.

אפשר לתקן עם נחשים/תולעים גם בדופן כדי להמשיך בטיול או לפחות לצאת מהשטח. אח"כ כמובן נפרדים מהצמיג לשלום בדרכו האחרונה.

אבל בהתייחסות לדבריך, אולי הדבר הנכון עבורך הוא ליצור קשר עם ברלי לתיאום הדרכה בנהיגת שטח. אתה מתאר הרבה יותר מדי קרעים בדופן, זה לא סביר.

Yaki5500
18-04-20, 14:09
הדרכה זה תמיד דבר טוב
בראיה לאחור אני חושב שהפאנצ'רים האלה נבעו מהתלהבות של רכב שטח ראשון בשילוב עם צמיגים בלויים ועייפים. אחרי ש-3 מהם נקרעו בשנה אחת כבר החלפתי את כולם ומאז חוויתי שקט למעט קריעה של צמיג 50:50 אחד בתחילת השנה הנוכחית.
למרבה הפלא עלה אחרי עוד בחור עם צמיג 50:50 וגם הוא קרע צמיג.

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

סולי
18-04-20, 15:31
BF/AT הוא צמיג טוב שמתאים לשטח.
לא אינוס של צמיג M/S שבבסיסו הוא לכביש.

אתה מכיר מהקולגות מקרים של תקיעות עם 2 תקרים בשטח?לא.

איל מ
18-04-20, 16:44
דורון, אני מחזיר אותך קצת אחורה בדיון לאקדח פטריות. בגדול זאת פשוט סוג של תולעת שאמורה לאטום קצת (ממש קצת) יותר טוב. לא דורש פירוק צמיג. היא לא מחליפה תיקון. כן ניתן להחדיר בין קוביות עמוקות. ויש גם מחדר שאיננו אקדח. אני מכיר את האקדח הזה מאופנועים, כי שם קשה למצוא תולעים ומחדר בגודל שלא פוסל
צמיג אופנוע, ולחברה הזאת יש גם גדלים שכן מתאימים לאופנוע. נחמד, אבל לא מצדיק את האקסטרה כסף.

gmike
18-04-20, 17:01

סרטוני הדגמה:

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

יש את זה גם בידני ב30$. יש לי כזה אבל עוד לא יצא לי להשתמש. בסהכ נראה מוצר איכותי שיעשה את העבודה.

ד ו ר ו ן
18-04-20, 17:07
דורון, אני מחזיר אותך קצת אחורה בדיון לאקדח פטריות. בגדול זאת פשוט סוג של תולעת שאמורה לאטום קצת (ממש קצת) יותר טוב. לא דורש פירוק צמיג. היא לא מחליפה תיקון. כן ניתן להחדיר בין קוביות עמוקות. ויש גם מחדר שאיננו אקדח. אני מכיר את האקדח הזה מאופנועים, כי שם קשה למצוא תולעים ומחדר בגודל שלא פוסל
צמיג אופנוע, ולחברה הזאת יש גם גדלים שכן מתאימים לאופנוע. נחמד, אבל לא מצדיק את האקסטרה כסף.
תודה.

נמרוד
18-04-20, 19:47
הנסיון שלי עם צמיגי שטח מלא על הג'יפים והטנדרים שלי - 23 שנה (הזמן עף!) - דומה עד זהה לשל דורון.

מעולם לא חויתי פאנצ'ר במובן Puncture, תקר. כלומר, משהו שהיה אפשר לתקן עם תולעת או פטריה או אפילו אצל הפאנצ'רמעאכר. מה שכן קרה, חמש פעמים, היה טוטאל-לוס - דופן קרועה באכזריות, על ברזלי זוית ומלכודות מוות אכזריות דומות. אגב רק פעם אחת במדבר בטיול. הברזלים מתחבאים יותר טוב באזורים חקלאיים ובנויים, וגם תשומת הלב הנמוכה יותר בנסיעת שבילים מנהלתית תורמת.

כן חויתי מספר רב מאד שאני לא עוקב אחריו של פאנצ'רים עם צמיגי יצרן מקוריים במבחני דרכים, בוודאי עם צמיגי חתך נמוך על חישוקי 18 ו19 אינץ'.

הנסיון שלי מלמד אותי כך:

1. ברכב שלי רק צמיגי שטח, ורק מאיכות עליונה. העמידות היא היתרון מספר אחד של צמיגי שטח מלא.

2. אבל כן צריך גלגל רזרבי, בגלל שבממוצע פעם בארבע שנים צמיג יפגוש את בוראו בדמות בזנט בלתי נראה או נהג מטומטם.

3. אין יותר מדי טעם, ברכב שטח עם צמיגי שטח מלא, בתולעים ואמצעי תיקון אחרים - הסיכוי שדווקא אחרי שאני כבר החלפתי צמיג פתאום יקרה מה שלא קרה לי 23 שנה (פאנצ'ר שכן אפשר לתקן בשטח) הוא אפס.

4. אני כן מעדיף שהספייר שלי יהיה צמיג שטח מלא מאותו דגם כמו הארבע האחרים, למרות שזה עולה יותר, והסיבה היא כבר לא היציאה מהשטח. בגלל שאני מניח שפאנצ'ר = טוטל-לוס, אני צריך ליסוע עם הספייר לא רק עד הפאנצ'ר מעאכר אלא אולי תקופת זמן ארוכה עד שהצמיג מהסוג שאני צריך יהיה זמין במלאי, ולפעמים זה בכלל לא קורה כי הפסיקו לייבא או לייצר את הדגם.

דרור ברלי
18-04-20, 21:53
שלא תחשבו שצמיג MT הוא תעודת ביטוח. לא להאמין עד כמה אפילו צמיגי השטח-מלא האיכותיים והיקרים ביותר, רגישים להחריד לצביטה בדופן. כן, אפילו טויו, BF, ושאר השמות הגדולים של הביוקר, עם דופן משוריינת בעלת side-lugs ברבריים למראה ושלוש שכבות....

כי ברגע שהוצאנו אויר והדופן מתעוותת מסביב לכל מיני אבנים, בסוף היא תפגוש שפה חדה ותיצבט. ומנסיוני, רוב הסיכויים שתולעת תעזור. לא תמיד כמובן, אבל לפני שממהרים לשלוף את הספייר ולהישאר ללא גיבוי לפנצ'ר הבא, תבחנו טוב טוב את הצביטה. חור קטן? שים תולעת. בלי לחשוב פעמיים.תנו קרדיט לתולעים. הן לא יצילו את הצמיג שכמובן יילך אחר כך לפח, אבל הן יצילו לכם טיולים וכן - תיקון טוב עם תולעת יחזיק בקלות עד הפנצ'ריה ולמי שמוכן לקחת את הסיכון (כי זה אסור ובצדק) גם עד הבית ואפילו גם חודשים רבים על כביש.....

עשרות רבות של פנצ'רים בשטח תיקנתי בהצלחה עם תולעים. הערכה שלי כבר אחרי Refill רביעי....

נדב ש.
18-04-20, 21:59
שלא תחשבו שצמיג MT הוא תעודת ביטוח. לא להאמין עד כמה אפילו צמיגי השטח-מלא האיכותיים והיקרים ביותר, רגישים להחריד לצביטה בדופן. כן, אפילו טויו, BF, ושאר השמות הגדולים של הביוקר, עם דופן משוריינת בעלת side-lugs ברבריים למראה ושלוש שכבות....

כי ברגע שהוצאנו אויר והדופן מתעוותת מסביב לכל מיני אבנים, בסוף היא תפגוש שפה חדה ותיצבט. ומנסיוני, רוב הסיכויים שתולעת תעזור. לא תמיד כמובן, אבל לפני שממהרים לשלוף את הספייר ולהישאר ללא גיבוי לפנצ'ר הבא, תבחנו טוב טוב את הצביטה. חור קטן? שים תולעת. בלי לחשוב פעמיים.תנו קרדיט לתולעים. הן לא יצילו את הצמיג שכמובן יילך אחר כך לפח, אבל הן יצילו לכם טיולים וכן - תיקון טוב עם תולעת יחזיק בקלות עד הפנצ'ריה ולמי שמוכן לקחת את הסיכון (כי זה אסור ובצדק) גם עד הבית ואפילו גם חודשים רבים על כביש.....

עשרות רבות של פנצ'רים בשטח תיקנתי בהצלחה עם תולעים. הערכה שלי כבר אחרי Refill רביעי....

+1.
אבל לזכור ששמת תולעת בצמיג, בנסיעה מהירה בכביש יש להם נטיה לצאת(מהסיבות הברורות)=סכנה!
בגלל זה עדיף בסיום טיול ועליה לכביש להחליף בספייר במקום נוח לעבודה ולא כמו בשטח.

דרור ברלי
18-04-20, 23:35
+1.
אבל לזכור ששמת תולעת בצמיג, בנסיעה מהירה בכביש יש להם נטיה לצאת(מהסיבות הברורות)=סכנה!
בגלל זה עדיף בסיום טיול ועליה לכביש להחליף בספייר במקום נוח לעבודה ולא כמו בשטח.

מצטרף לאזהרה, אבל לא משום שתולעת באמת נוטה להישלף מהצמיג (היא לא. חד משמעית. למרות כל האזהרות ותיאורי הזוועה מעולם לא ראיתי תולעת שעפה/יצאה מצמיג. אולי אחרים ראו, שמעו, השד יודע מה. אני לא מכיר מקרה כזה) אלא רק כי זה מה שאומר החוק - עם השלכות ברורות במקרה של חלילה תאונה.... אישית אני גם מכיר טוב מישהו שמנוסה בתולעים ושם תולעת שהחזיקה יפה מאוד יותר משנה ובערך 17K ק"מ. שטח בכל שבוע, הורדות אויר, ניפוחי אויר. הכל היה בסדר גמור. עד שהסתדר לו כסף והחליף צמיגים.

כנ"ל תיקוני דופן בצמיגים - בישראל זה אסור. יש מקומות שבהם הפרנסה קשה ובצמצום כמו באיו"ש או בירדן או בסיני - שם זה מקובל כי הם לא זורקים שום דבר אלא מתקנים. כמה תיקון כזה יחזיק? לא יודע. הם משתמשים בצמיג עד שהוא מתפרק ממש.

וזה בסדר - שם זה עולם שלישי ואנחנו מדינת חוק מערבית ומסודרת, עאלק. אצלנו גם אסור להרעיש בין שתיים לארבע ואסור גם להחליף מידת צמיג ואסור עוד המו ןדברים. אצלנו בעיקר הכל אסור.... וזה מוביל אתם יודעים לאן בדיוק - החוק היבש אומר עוד הרבה דברים. חלקם נכונים ומוצדקים, חלקם מטומטמים להחריד כמו האנשים שחוקקו אותם. ועדיין זה החוק ואנחנו מחוייבים לו לכאורה, אבל בפועל בוחרים איזה חוקים לכבד ומאיזה חוקים להתעלם - בידיעה שאם יקרה משהו או שניתפס, יהיה לזה מחיר.

boaz avrahami
18-04-20, 23:44
אם זה כבר עולה, חשוב לציין לטובת החסכנים:

הצמיגים הכי חשובים לבטיחותכם הם על הסרן האחורי דווקא

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

amir_shai
18-04-20, 23:54
ואם שמת תולעת בסוליה ולא בצד?
גם זה אסור / לא יחזיק?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

איל מ
19-04-20, 08:21
זה יחזיק אבל אסור. בד"כ תולעים מחזיקות כמה חודשים לפני שמתייבשות ומתחילות לדלוף.
אבל זה אסור! הרציונל טוען שזה תיקון לא אמין שיכול לגרום לדליפה ופיצוץ צמיג.

נדב ש.
19-04-20, 09:06
מצטרף לאזהרה, אבל לא משום שתולעת באמת נוטה להישלף מהצמיג (היא לא. חד משמעית. למרות כל האזהרות ותיאורי הזוועה מעולם לא ראיתי תולעת שעפה/יצאה מצמיג. אולי אחרים ראו, שמעו, השד יודע מה. אני לא מכיר מקרה כזה) אלא רק כי זה מה שאומר החוק - עם השלכות ברורות במקרה של חלילה תאונה.... אישית אני גם מכיר טוב מישהו שמנוסה בתולעים ושם תולעת שהחזיקה יפה מאוד יותר משנה ובערך 17K ק"מ. שטח בכל שבוע, הורדות אויר, ניפוחי אויר. הכל היה בסדר גמור. עד שהסתדר לו כסף והחליף צמיגים.

כנ"ל תיקוני דופן בצמיגים - בישראל זה אסור. יש מקומות שבהם הפרנסה קשה ובצמצום כמו באיו"ש או בירדן או בסיני - שם זה מקובל כי הם לא זורקים שום דבר אלא מתקנים. כמה תיקון כזה יחזיק? לא יודע. הם משתמשים בצמיג עד שהוא מתפרק ממש.

וזה בסדר - שם זה עולם שלישי ואנחנו מדינת חוק מערבית ומסודרת, עאלק. אצלנו גם אסור להרעיש בין שתיים לארבע ואסור גם להחליף מידת צמיג ואסור עוד המו ןדברים. אצלנו בעיקר הכל אסור.... וזה מוביל אתם יודעים לאן בדיוק - החוק היבש אומר עוד הרבה דברים. חלקם נכונים ומוצדקים, חלקם מטומטמים להחריד כמו האנשים שחוקקו אותם. ועדיין זה החוק ואנחנו מחוייבים לו לכאורה, אבל בפועל בוחרים איזה חוקים לכבד ומאיזה חוקים להתעלם - בידיעה שאם יקרה משהו או שניתפס, יהיה לזה מחיר.

אז לי עפה תולעת בכביש אחרי שבוע שהיתה בצמיג ולא היו דליפות אוויר.

ד ו ר ו ן
19-04-20, 09:08
לא ידעתי שתולעת אסור כתיקון קבוע.
מכיר יותר מצמיג אחד עם תיקון תולעת לפנצ׳ר ממסמר בסוליה, שהחזיק עד שהצמיג הוחלף מבלאי טבעי.

אני בטוח שגם כאן, לא כל התולעים שוות, ותוצרת סינית זולה בערכה של 10שקלים של כלים+תולעים לא שווה למוצר שנמכר ממשווק לפנצריות.

בזמני רכשתי תולעים ממשווק, והן עבות יותר, ודביקות מהדראק בכמה שקלים.

ד ו ר ו ן
19-04-20, 09:12
אז לי עפה תולעת בכביש אחרי שבוע שהיתה בצמיג ולא היו דליפות אוויר.
אם לא דלף אויר, אז מה שעף זה השארית החיצונית.
תולעת אמיתית מצופה חומר גיפור שנדבק לגומי של הצמיג ולא רק סותם פיזית את החור.

איל מ
19-04-20, 09:38
לא ידעתי שתולעת אסור כתיקון קבוע.
מכיר יותר מצמיג אחד עם תיקון תולעת לפנצ׳ר ממסמר בסוליה, שהחזיק עד שהצמיג הוחלף מבלאי טבעי.

ואני מכיר מוסכניק שהיה תופר קרעים בצמיגים בעזרת חוט ברזל, והיה שם פנימית (אמיתי לחלוטין). זה גם החזיק.
אני גם לא מכיר תולעת שנשלפת מעצמה. צריך חתיכת קרע כדי שזה יקרה, או יישום לא נכון.
היא כן מסוכנת ולכן לא חוקית. אני גם זוכר פחות או יותר את התקופה שבה פנצ'רמעכרים התחילו להקפיד על זה. אי שם בתחילת המילניום.

נדב ש.
19-04-20, 09:44
הקרע היה בדופן ולא בסוליה, יש הבדל גדול, זאת גם היתה הכוונה שלי בתגובות הקודמות.
תולעת בדופן בשימוש קבוע זה סכנה לדעתי.

כן דורון, לא היתה דליפה מפני שעקבתי אחר הלחץ, חיכיתי לצמיג חדש שיגיע, בינתיים נסעתי ככה במקום להחליף לספייר(עצלנות).

הערכת תולעים שלי לא סינית ולא זולה בכלל.

boaz avrahami
19-04-20, 09:48
כבר קרה לי בליסינג שצמיגאי פסל צמיג שתיקנתי עם תולעת.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
19-04-20, 09:57
זה ממש חרטא, הצמיגאי סתם ניצל את חברת הליסינג. היה יכול (וצריך) לגלח את התולעת מבפנים ולבצע תיקון פאנצ׳ר רגיל עם פטרייה רגילה. אבל על החלפת צמיג הוא מרוויח יותר ...

חנן-ג'יפולוג
19-04-20, 10:03
גם אני נתקלתי בתקריות שלא מוכנות לטפל בצמיג עם תולעת. בעוונותיי פשוט המשכתי עם התולעת בצמיג עד שהוא הוחלף בשיבה טובה.

ד ו ר ו ן
19-04-20, 10:16
כבר קרה לי בליסינג שצמיגאי פסל צמיג שתיקנתי עם תולעת.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חבר בעל פנצריה אמר שהכלי להחדרת התולעת פשוט גדול מידי למרווחי הסיבים בצמיג פרייבט וקורע אותם בתיקון תולעים, ולכן זה פוסל צמיג כזה.

אמר, וזה נשמע הגיוני, שלא כל תיקון של צמיג שטח בגודל מלא מתאים לצמיגים קטנים.
הראה לי שהפיטרייה הכי גדולה לצמיג פרייבט קטנה מידי לחור שנוצר מהתולעת.
לעומת זאת, לצמיגי שטח גדולים (31), יש פטריות מתאימות.

אומי5
19-04-20, 10:51
קוריוז שמראה שתי גישות קיצוניות:

לחבר ואחיו יש ג'סטי לגרוטראלי.

לפני כמה שנים הם יצאו לגרוטראלי חוצה ישראל, בשביל למקסם את הגרוטאיות של המסע הם לקחו צמיגים משומשים ועוד ערמה של ספריים.
נסעו בפראות, כי זה כל הכיף, לחץ אוויר בינוני, והחליפו במסע 16 פנצ'רים, כולל קנייה של צמיגים משומשים בדרך.

אחרי שנה בערך יצאנו החבר ואני לגרוטראלי אחר עם אותה ג'סטי, 4 צמיגים חדשים זולים, לחץ אוויר גבוה יחסית, ונהיגה פרועה, כי זה כיף.
חטפנו שני פנצרים, אחד היה כה בג'נט שיושר עם הצמיג מורכב, והשני בזנט בלתי נמנע.

נכון, זה לא אותו עולם צמיגים, משקלים, מהירויות וכו'.

אבל בהחלט מראה שצמיגים רעננים, לחץ אוויר מתאים, ונהיגה שקולה יכולים לחסוך ספייר נוסף.

אצלי היה ספייר זבל אמיתי (לא מאוד שחוק, אבל יוצר לפני עידן ביבי)\
התפוצץ לי גלגל באמצע טיול של חמישה ימים, למזלי זה קרה בשישי בבוקר על הכביש כשפינינו חבר עם קלקול קיבה לאוטובוס.
קניתי בצופר צמיג דומה וכשחזרתי הביתה הזמנתי צמיג זהה וההוא מצופר הפך לספייר.
הזבל עלה על ג'נט נוסף וילקח אם ארד למדבר לבד.

לעניות דעתי הצולעת, הסטטיסטיקה מראה שאם לא מטיילים לבד כמות הפנצ'רים הכפולים לא מצדיקה שני ספריים.

Yaki5500
19-04-20, 11:02
מבחינתי הספייר השני לא נועד למקרה של פנצ'ר כפול. הוא נועד לאפשר לי להמשיך לטייל אחרי הפנצ'ר הראשון בידיעה שיש לי ספייר אם יהיה פנצ'ר שני. ללא ספייר שני הפנצ'ר הראשון הוא הסימן שלי שהטיול נגמר או לפחות נעצר עד שהצמיג התקור מתוקן או מוחלף
האם אינכם חוששים להמשיך טיול אחרי פאנצ'ר - להיכנס לעומק המדבר, רכב בודד, במרחק שעות הליכה מעזרה ללא ספייר נוסף?

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

דרור ברלי
19-04-20, 11:20
קצת עובדות:

פנצ'רים בסוליה

אישית, מעולם לא נתקלתי בסוליה שנצבטה או נקרעה סתם ככה בשטח - גם לא בצמיגי כביש, אפילו לא בצמיגי חתך נמוך. אלא אם מדובר בפגם ייצור בצמיג.

המקרים היחידים של פנצ'ר בסוליה בשטח נגרמים מ:
1. הבאתם איתכם מהכביש את הבורג/מסמר שנתקע לכם בגלגל.
2. מסמרים שנותרו מפוזרים על הקרקע כתוצאה משריפת משטחים, וזה קורה כמובן בעיקר בחניוני לילה
3. עליה על בזנ"טים. הסיכון לזמבר צמיג מבזנ"ט קיים בכל מקום בו היתה אי פעם נוכחות של צה"ל. דיר באלקום.

עליתם על בזנ"ט? אל מלא רחמים.... הצמיג הזה מת ושום דבר לא יציל אותו, גם לא זמנית.
מדובר בקרע רציני וגדול בסוליה או בדופן שבשום אופן אי אפשר לסגור או לתקן. לא בתולעת, לא בפטריה, לא עם נחש ולא עם שטרונגול של סוס. לא בפנצ'ריה ובודאי לא בשטח. כבר ראינו ושמענו (וגם עשינו) כל מיני אילתורים כמו מילוי צמיג בשמיכות וכו' - זה באמת היה רק כדי להצליח להתגלגל איכשהו ולצמצם מרחקים לכביש קרוב, אבל בחיאת....

מותר לתקן פנצ'ר רגיל בסוליה. גם בתולעת.
רק תזכרו שלהחדיר תולעת איכותית בסוליה מצריך הפעלת כוח רב.
התולעת מחזיקה מעמד יופי! אבל כדי להיות שקטים, תיכנסו לפנצ'ריה בהזדמנות הראשונה כדי שיחליפו לכם את התולעת בפטריה מתאימה. או שיש לכם אקדח פטריות וכו....

פנצ'רים בדופן

רוב גדול עד מוחלט של הפנצ'רים בשטח הם בדופן ו/או בכתף הצמיג. אלה המקומות הרגישים לפגיעה. תסתכלו פעם בחתך של צמיג מנוסר על מנת שתבינו את מבנה הצמיג ותראו שעובי הדופן והכתף הקטנים משמעותית מעובי הסוליה. בסוליה יש גם יותר שכבות.

חוקית ורשמית - בישראל אסור לתקן דופן בשום מקרה!
אם תיקנתם באמצעות תולעת כדי להמשיך בטיול - ובחלק גדול מהצביטות/פנצ'רים זה אפשרי וקל - זה יהיה רק לצורך נסיעה בשטח ויציאה מהשטח עד לכביש הקרוב.
בכביש אסור במפורש לנסוע כך! על ערכות התולעים צריכה להיות מודבקת/מודפסת אזהרה מפורשת בעניין על פי דרישת החוק.

צמיג שתוקן בדופן מקומו בפח ויש להחליפו מיד - שוב, זו דרישת החוק. בכביש תחליפו לגלגל הרזרבי ואם אין לכם מסיבה כלשהי, גלגל מתאים שמישהו נתן לכם, גם אם אינו באותה מידה. כדי לדדו תעד לפנצ'ריה זה יספיק. כמובן על סרן שאינו נעול. אם התפנצ'ר גלגל על סרן שנעול בנעילה אוטומטית או בספול/מרותך, תצריחו צמיגים - על סרן נעול מוכרחים להיות צמיגים במידה זהה! רצוי מדגם זהה! מנופחים בלחץ שווה!

תיקון מיומן בתולעת איכותית ומתאימה, יחזיק מעמד זמן רב - רק קחו בחשבון שחוקי זה לא. הבחור שהכרתי שתיקן ונסע כך עוד לא מעט זמן וקילומטרים על הסופה שלו, לקח את זה בחשבון.....:rolleyes:

למי שלא מכיר ויש כאן כאלה, מסתבר - קצת מידע בעניין ערכות התולעים:

רובן ככולן מתוצרת סין. האם באמת חשוב לכם איפה ייצרו את המוצר עתיר הטכנולוגיה והמתוחכם הזה?.... נו באמת, זה אפילו לא מעניין לי ת'ביצה.....

אל תקנו ערכות קטנות ובסיסיות בשקלים ספורים - 5-7 תולעים קצרות ודקות, כלי החדרה קטנים וחלשים. זה מספיק אולי לאופנוע, עם צמיגים פחות מסיביים ועם בעיה אמיתית של מקום לאיחסון. עבור ג'יפ באמת חבל על הכסף והזמן.

תשקיעו רק בערכות איכותיות - הן כוללות מספר רב של תולעים ארוכות ועבות, מצופות בחומר גיפור דביק. כלי החדרה מסיביים ומתאימים גם לשימוש תחת הפעלת כוח, בערכות כאלה מצורפת קופסה קטנה עם וזלין להקלת ההחדרה (כן, גיחיחיחי...... סיימנו לגחגח?..... יופי. ממשיכים) חלק מהערכות כוללות גם כמה כלים בסיסיים נוספים לטיפול ותחזוקת צמיגים כמו מד לחץ אוויר פשוט (עפרון), מפתח ונטילים וכמה ונטילים ספייר. הכל בקופסת פלסטיק קשיחה ועמידה. ערכה כזו תעלה כבר 70-80 שקלים אבל לדעתי זה שווה.

ניתן לרכוש בהמשך רק תולעים ולמלא ערכה ישנה שהתדלדלה. אישית אני משתמש בתולעים הארוכות שמיועדות לצמיגים גדולים, וחותך אותן באמצע לקבלת תולעת באורך סטנדרטי/מקובל שמספיק לצמיג של ג'יפ. מנסיוני, זה הכי טוב. באריזה שלהן יש 25 תולעים ארוכות, לאחר החיתוך לחצי יש לי 50 תולעים מוכנות לשימוש - זה די והותר להרבה טיולים במשך כמה חודשים.

אם אתם יכולים לרכוש תולעים וכלים באיכות גבוהה בפנצ'ריה או מבתי עסק שמספקים ציוד איכותי לפנצ'ריות - הכי טוב.

לסיכום: תנו קרדיט לתולעים! מדובר בפתרון מצוין ומוכח וזהו ציוד חובה ברכב שטח שמטייל ברצינות.
רק תשתמשו בהן בתבונה! זכרו את הוראות החוק ונהלו בשכל את הסיכונים שאתם מוכנים לקחת....

וכמובן - אין טעם בערכת התולעים אם אין לכם קומפרסור......

assafy
19-04-20, 11:25
כפי שכתבו, ערכת תולעים מהווה בדרך כלל תחליף די טוב לספייר שני למעט מקרים נדירים שהצמיג נקרע בצורה כזו שאי אפשר לתקן עם זה.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

יונתןמצפה
19-04-20, 11:39
לגבי תולעים ונסיעה בכביש-
כמו שדרור כתב, רוב הפנצ'רים בצמיגי השטח האיכותיים הם בדופן וכתוצאה מצביטה. מנסיוני, ברוב המקרים האלה לא מדובר בחור קטן שתולעת אחת סוגרת. לרוב מדובר בקרע של ממש. גם אותו ניתן לסגור עם תולעים. וכבר יצא לי יותר מפעם אחת לראות צמיגים שבדופן שלהם תקועה חבוט'ה ענקית של תולעים. כמעט תמיד זה שורד את הטיול מעולה. הבעיה כאמור מתחילה בכביש.
ולא רק באותם פנצ'רים שסגרו עם מספר גדול מאוד של תולעים.
למעשה, כמעט בכל טיול שבו תוקן דופן של צמיג ביותר מתולעת אחת והנהג התפתה להמשיך ככה הביתה (וזה קרה לא מעט), הוא שילם על זה מחיר יקר.
ותמיד, אבל תמיד, זה קורה בכביש 6...
וזו כבר בעיני סכנת נפשות של ממש.
גם כשכבר השתלטתם על האוטו שבבת אחת איבד אוויר באחד הגלגלים, עדיין התיקון בשוליים של כביש 6 עם כל המשפחה הוא מסוכן ומיותר.

אגב, הסיבה שזה קורה בבת אחת היא שהתולעים בכל סיבוב נדחפות עוד טיפה החוצה. עוד קצת, ועוד קצת, קילומטר אחרי קילומטר. עד שהן עפות. ואז כל האוויר יורד במכה.

תעשו לעצמכם ולשאר הרכבים בכביש טובה, אל תעלו על הכביש עם תולעים בדופן.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

דרור ברלי
19-04-20, 11:47
מה שאתה מתאר זה סימפטום של קרע גדול יחסית שתוקן ביותר מתולעת אחת. אז באמת חופן התולעים מתרופף ונדחף החוצה.

צביטה/חור קטן שתולעת אחת הספיקה כדי לתקן אותו - מנסיון רב של עשרות תיקונים, התיקון מחזיק היטב זמן רב ללא בעיות וללא איבוד אויר.

כל זה כמובן לא בא להכשיר נסיעה על כביש עם דופן מתוקנת בתולעת שכאמור - לא חוקי ואסור מסיבות מובנות והגיוניות!

יונתןמצפה
19-04-20, 11:50
מה שאתה מתאר זה סימפטום של קרע גדול יחסית שתוקן ביותר מתולעת אחת. אז באמת חופן התולעים מתרופף ונדחף החוצה.

צביטה/חור קטן שתולעת אחת הספיקה כדי לתקן אותו - מנסיון רב של עשרות תיקונים, התיקון מחזיק היטב זמן רב ללא בעיות וללא איבוד אויר.

כל זה כמובן לא בא להכשיר נסיעה על כביש עם דופן מתוקנת בתולעת שכאמור - לא חוקי ואסור מסיבות מובנות והגיוניות!נכון. וגם הדגשתי את זה.
יחד עם זאת, מעטים ונדירים מאוד, מאוד מאוד, המקרים שבהם צמיג שטח איכותי חווה כשל שניתן לתקן עם תולעת אחת שנדחפת בכוח רב לחור קטן.
ולכן באה ההדגשה.

דרור ברלי
19-04-20, 11:54
מאוד לא נדירים.

רק בשנה וחצי האחרונות תיקנתי לפחות שלושה פנצ'רים כאלה.
צמיגי שטח מלא איכותיים ממותגים ידועים, לא ישנים מדי ובמצב טוב, שחטפו בדופן. אחד מהם שלי-עצמי.
התיקונים החזיקו מעמד יפה מאוד.

amir_shai
19-04-20, 12:18
לי היה פנצ'ר בשטח ממסמר בסוליה. חור קטן. פשוט. תוקן עי תולעת אחת.
האם אסור להמשיך כך על הכביש?
האם מסוכן?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
19-04-20, 12:39
האם אינכם חוששים להמשיך טיול אחרי פאנצ'ר - להיכנס לעומק המדבר, רכב בודד, במרחק שעות הליכה מעזרה ללא ספייר נוסף?

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

זה משחק של ניהול סיכונים, של השקפת עולם ושל עלויות.

איזה סיכוי לתקלות ותקיעות אתה מוכן לסבול?

מה המאפיינים הספציפיים שלך ושל רכבך מבחינת סיכוי לתקרים?

מה העלויות שלך? אני פחות מדבר על כסף ויותר על מקום ברכב. חלקנו יצטרך להחליט מה הוא מוציא מהרכב כדי להכניס עוד ספייר.

חלופות: יותר אמצעים לתיקון גלגל. הקפדה על שני רכבים לפחות. טלפון לוויני שתופס פחות מקום מספייר ומכסה יותר סוגי תקלות.

איש איש ואיזון הסיכונים שלו.

נדב ש.
19-04-20, 12:40
amir_shai כן.
אף תיקון כזה לא מיועד לאורך זמן, זה רק זמני עד שתגיע לפנצ'ריה הקרובה או בגלגל חלופי.

אצלי אחת מהפעמים היתה חדירה לדופן הצמיג של פאקינג חוט ברזל עבה בשטח.

סולי
19-04-20, 12:44
כנראה פספסתי.. אז היה קישור לערכת תולעים איכותית ומקיפה??

נדב ש.
19-04-20, 12:58
ממליץ על משהו כזה

https://www.ebay.com/itm/Heavy-Duty-Tire-Repair-Kit-for-Car-Truck-RV-Jeep-ATV-Motorcycle-Tractor/274141602355?hash=item3fd41ce233:g:a6gAA OSwfcNd8~jG

יש כל מיני מותגים מכמה גרושים ועד עשרות דולרים.
יש להשיג גם ערכה דומה בסביבות ה 100 שח בסניפי ל.כ.

יונתןמצפה
19-04-20, 14:06
מאוד לא נדירים.

רק בשנה וחצי האחרונות תיקנתי לפחות שלושה פנצ'רים כאלה.
צמיגי שטח מלא איכותיים ממותגים ידועים, לא ישנים מדי ובמצב טוב, שחטפו בדופן. אחד מהם שלי-עצמי.
התיקונים החזיקו מעמד יפה מאוד.לא מתווכח עם הנסיון שלך.
יודע מה הנסיון שלי.
ושל עוד כמה כאן שיש להם אי אלו שנות שטח, שכתבו שזה סופר נדיר.
אני האמת חטפתי פנצ'ר קטנטן כזה בדופן לא מזמן, קטן כזה שהצמיג איבד קצת אוויר רק אחרי לילה של חניה ליד הבית.
פעם ראשונה ויחידה אחרי כ- 15 שנה של אינספור טיולים אינטנסיביים וקשוחים על צמיגי שטח מלא ממספר מותגים בלחץ אוויר נמוך.

וזה גם מביא אותי להתייחס לסוגיה של השרשור הזה.
הסטטיסטיקה הפרטית שלי מראה שפנצ'ר הוא משהו שכמעט ולא צריך לקחת בחשבון בטיולים. אירוע כל כך נדיר שאם וכאשר יקרה, נמצא כבר את הדרך להתמודד איתו. לא משהו שמצדיק מחשבה, בטח לא מעבר לקומפרסור וכמה תולעים שזרוקות במקום הכי עמוק במגירה ברכב.

ועכשיו.... אני הולך לוודא אוויר בספייר [emoji28]

Yaki5500
19-04-20, 16:19
זה משחק של ניהול סיכונים של השקפת עולם ושל עלויות.

איזה סיכוי לתקלות ותקיעות אתה מוכן לסבול?

מה המאפיינים הספציפיים שלך ושל רכבך מבחינת סיכוי לתקרים?

מה העלויות שלך? אני פחות מדבר על כסף ויותר על מקום ברכב. חלקנו יצטרך להחליט מה הוא מוציא מהרכב כדי להכניס עוד ספייר.

חלופות: יותר אמצעים לתיקון גלגל. הקפדה על שני רכבים לפחות. טלפון לוויני שתופס פחות מקום מספייר ומכסה יותר סוגי תקלות.

איש איש ואיזון הסיכונים שלו.

הבנתי.
וזה מעורר אצלי שאלה נוספת אבל אפתח עבורה שרשור חדש.
תודה

alto
19-04-20, 17:48
ממליץ על משהו כזה

https://www.ebay.com/itm/Heavy-Duty-Tire-Repair-Kit-for-Car-Truck-RV-Jeep-ATV-Motorcycle-Tractor/274141602355?hash=item3fd41ce233:g:a6gAA OSwfcNd8~jG

יש כל מיני מותגים מכמה גרושים ועד עשרות דולרים.
יש להשיג גם ערכה דומה בסביבות ה 100 שח בסניפי ל.כ.יש. איזו המלצה לסט טוב מדוד עלי?
הדוד אמזון מאמריקה מניוק ולא שולח לנו יותר.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

דרור ברלי
19-04-20, 17:53
ועכשיו.... אני הולך לוודא אוויר בספייר [emoji28]

עכשיו אתה רציני!
מישהו מכל אבירי התולעים, הפטריות והספיירים הנוספים, טורח לבדוק לחץ אויר בגלגל הרזרבי?................................. ...................
ונכון שיש קומפרסור וכו'.... אבל בכל זאת. ואני מתכוון לא רק לג'יפ, אלא גם ובעיקר לפרייבט.

נדב ש.
19-04-20, 18:03
הגזמת... כמו שבודקים אוויר בצמיגים אחת ל... בודקים גם בספייר...

alto אין לי איזה המלצה ספציפית, חפש havy duty tire repair kit.

erezgur
19-04-20, 18:07
פרייבט עם ספייר?? מה זה ענתיקה?

(סתם, אני עדיין עם ספיירים)

נשלח מהנייד

חנן-ג'יפולוג
19-04-20, 18:18
עכשיו אתה רציני!
מישהו מכל אבירי התולעים, הפטריות והספיירים הנוספים, טורח לבדוק לחץ אויר בגלגל הרזרבי?................................. ...................
ונכון שיש קומפרסור וכו'.... אבל בכל זאת. ואני מתכוון לא רק לג'יפ, אלא גם ובעיקר לפרייבט.

זו באמת נקודה טובה, ולמרבה הצער, רוב ככל המוסכים לא מבצעים את הבדיקה הזו בטיפולים השוטפים.

ומכיוון שגם אני לא כזה צדיק בהקשר הזה, אז יש בכל מכונית שלנו קומפרסור של 50 ש"ח (בהיילקס יש בנוסף גם אחד גיבור). זה לא רק בשביל למלא את הספייר כשמשתמשים בו, אלא בגלל שרוב התקרים דולפים לאט מאוד, ואז אין צורך להתאמץ ולהתלכלך בהחלפת גלגל, אלא מספיק לנפח ולנסוע לתקן, בפרט אם אתה ממגדר שפחות מוכן לפתוח ולסגור ברגים.

איל מ
19-04-20, 18:51
דיברת על קומפרסורים,
90% מהעבודה של הקומפרסור שלי זה לנפח גלגלים של הורים אחרים בחניה של הגן בבוקר (בתקופות שעוד היו גנים). יש איזה בן דוד על הכביש הראשי שכבר בנה וילה על החבר'ה האלה שאני שולח אליו.
לרובם אני גם מנפח את הספייר (שריק כמובן), אבל כמו שנאמר- ברוב המקרים אני שולח אותם על הצמיג המפונצ'ר לתקן.

opl
19-04-20, 18:54
* קרה לי כבר שבמהלך בדיקה שגרתית גיליתי שהספייר יושב על משהו כמו פחות מ10PSI ומאז אני בודק אחת לחודש ככה. בטנדרים זה קצת איכסה אבל זה מה יש.
* קרה לי שהיה פנצר בטנדר השכרה אבל לא היה את הכלים לתפעל את הכננת ומאז אני בודק כל פעם.
* קרה לי שהכננת גלגל הייתה תפוסה והגלגל לא ירד, למזלי היה רכב זהה עם כננת גלגל עובדת.
* קרה לי כבר שהיה גלגל ספייר אבל מישהו לקח את מפתח האומים לרכב אחר ולא החזיר.
* קרה לי כבר שהתועלים היו יבשות, כנ"ל גם השפופרת דבק.
* קרה לחבר שלי שאחרי הפנצר השני הוא נסע על הגנט כ-5-10 קמ בשטח, ניסה למלא אוויר בתחנת דלק והצמיג התפוצץ עליו ברמה שהיו לו חבלות בעורף.
* הכי גרוע שזכור לי, היה טיול עם טל רוזוב מהצהוב לפני 15~ שנה. התחלנו טיול עם הדיפנדר של אחי באזור כוכב הירדן והוא (טל) עלה על בזנט שקרע לו שני MTR חדשים לחלוטין, התגלגלנו למקום שרק אחר כך גיליתי שהוא ביתו של אחד מאיר הר ציון ונתקענו שם 3 שעות, שעה וחצי מתוכן היה לנסות להוריד את האומים עם מפתח לא להיט ואומים שחוקים. אחר כך אחי והוא נסעו לבית שאן למצוא פנצרייה בשביל לתקן את הצמיג הפחות נורא מבינהם. בינתיים אני גיליתי בחווה שדה שלם של לנדרובר סידרה 1/2 ודה שבו.

ד ו ר ו ן
19-04-20, 18:59
עכשיו אתה רציני!
ברור.
וברכב של זוגתי יש גם קומפרסור קטן, כי הרבה יותר פשוט עבורה לנפח ולנסוע לאט לפנצריה מאשר להחליף צמיג.

הוכיח עצמי יותר מפעם אחת.

נמרוד
19-04-20, 19:16
* קרה לי כבר שבמהלך בדיקה שגרתית גיליתי שהספייר יושב על משהו כמו פחות מ10PSI ומאז אני בודק אחת לחודש ככה. בטנדרים זה קצת איכסה אבל זה מה יש.
* קרה לי שהיה פנצר בטנדר השכרה אבל לא היה את הכלים לתפעל את הכננת ומאז אני בודק כל פעם.
* קרה לי שהכננת גלגל הייתה תפוסה והגלגל לא ירד, למזלי היה רכב זהה עם כננת גלגל עובדת.
* קרה לי כבר שהיה גלגל ספייר אבל מישהו לקח את מפתח האומים לרכב אחר ולא החזיר.
* קרה לי כבר שהתועלים היו יבשות, כנ"ל גם השפופרת דבק.
* קרה לחבר שלי שאחרי הפנצר השני הוא נסע על הגנט כ-5-10 קמ בשטח, ניסה למלא אוויר בתחנת דלק והצמיג התפוצץ עליו ברמה שהיו לו חבלות בעורף.
* הכי גרוע שזכור לי, היה טיול עם טל רוזוב מהצהוב לפני 15~ שנה. התחלנו טיול עם הדיפנדר של אחי באזור כוכב הירדן והוא (טל) עלה על בזנט שקרע לו שני MTR חדשים לחלוטין, התגלגלנו למקום שרק אחר כך גיליתי שהוא ביתו של אחד מאיר הר ציון ונתקענו שם 3 שעות, שעה וחצי מתוכן היה לנסות להוריד את האומים עם מפתח לא להיט ואומים שחוקים. אחר כך אחי והוא נסעו לבית שאן למצוא פנצרייה בשביל לתקן את הצמיג הפחות נורא מבינהם. בינתיים אני גיליתי בחווה שדה שלם של לנדרובר סידרה 1/2 ודה שבו.

אם כבר, האם מישהו יכול להעיד - ממקור ראשון - שהיה לו פאנצ'ר במילואים בסופה/נ.נ./אביר/ג'פס/ריו/האמר... ומפתח הגלגלים שהיה זרוק מאחורה (אם היה) כן התאים לאומים של הרכב?

יונתןמצפה
19-04-20, 19:34
אם כבר, האם מישהו יכול להעיד - ממקור ראשון - שהיה לו פאנצ'ר במילואים בסופה/נ.נ./אביר/ג'פס/ריו/האמר... ומפתח הגלגלים שהיה זרוק מאחורה (אם היה) כן התאים לאומים של הרכב?נמרוד, אתה זקן...
בצבא של היום יש ערכת כלי נהג אחת לפלוגה. בערך. לא רק באימונים אלא גם בבטש. הרכבים עצמם מגיעים ערומים לגמרי.
להזכירך, לפלוגה יש לרוב יותר מסוג כלי רכב אחד עם אומי גלגל שונים בתכלית.

בדיוק בגלל זה, בתור נהג חפק בבטש, אני תמיד זורק ברכב סט בוקסות וידית כוח.

asafk
19-04-20, 19:41
יש כלל לא כתוב בצבא - לעולם ערכת כלי הנהג שקיבלת תהיה של רכב אחר. לכן חשוב לשמור במכולה בצד לפחות סט אחד טוב....

בכל מקרה, ראו כאן:
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2E com%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D11 2022&share_tid=112022&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

המלצה על ערכת "נחשים" טובה בבקשה

הערכה של ל.כ. שקניתי זהה לחלוטין לערכה שנמכרת ברשת עם מדבקות של ARB והמחיר לא מצדיק את המאמץ ללכת לדואר לאסוף את החבילה מאיביי.

אסף.

zivo
19-04-20, 19:51
עכשיו אתה רציני!
לא רק שיש לי תצוגה קבועה של הלחץ של הרזרבי, יש לי גם התראה קולית ועל המסך במקרה של ירידת לחץ :-)

opl
19-04-20, 20:04
שחכתי. טרי מהשבוע. כלי לתיקון פנצר בג'נט ברזל - פטיש גיבור.
קרה בכביש שש. משהו נפל מהמשאית שלפני... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200419/8496144ee9342e9b2d3b6fac6c98481f.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

נדב42
19-04-20, 20:13
כבוד לצמיג ...

opl
19-04-20, 20:16
לגמרי. וזה סתם צמיג כביש של ליסינג.

jonys
20-04-20, 12:18
לגמרי. וזה סתם צמיג כביש של ליסינג.

כדאי לוודא שהצמיג לא מפתח בליטה בימים הקרובים.

אומי5
20-04-20, 14:25
אם כבר, האם מישהו יכול להעיד - ממקור ראשון - שהיה לו פאנצ'ר במילואים בסופה/נ.נ./אביר/ג'פס/ריו/האמר... ומפתח הגלגלים שהיה זרוק מאחורה (אם היה) כן התאים לאומים של הרכב?

האמת שדווקא בהאמרים בדרך כלל המפתח בסדר, הבעיה היא הג'ק הייחודי שלהם שכבר ממש נדיר למצוא. במקום זה מקבלים ג'ק בקבוק שבקושי מגיע לתחתית המשולש.

amitaikl
20-04-20, 17:18
מילואים בצאלים - ההאמרים מגיעים בלי גלגל ספייר. אם צריך יגיע חימוש להחליף
תעסוקה בקו מצרים - מנסים להחליף גלגל בדויד. יש צלב - של רכב אחר, מגיעה סופה - צלב לא מתאים, מגיע אביר - אין כלי נהג בכלל. יושבים 3 שעות מחכים לחימוש

ד ו ר ו ן
20-04-20, 17:29
תעסוקה בקו מצרים - מנסים להחליף גלגל בדויד. יש צלב - של רכב אחר,
יצאתם לסיור בלי לבדוק כלי נהג?
חובבנות ורשלנות, שם זה מתחיל, ואז ממשיך כנורמה.

amitaikl
20-04-20, 17:36
חובבנות ורשלנות, שם זה מתחיל, ואז ממשיך כנורמה.
יש סיכוי לכתוב משהו שלא יקבל ממך תגובה מתנגחת?
זה בסדר לא להגיב לפעמים דורון, ממש בסדר

יונתןמצפה
20-04-20, 17:41
חובבנות ורשלנות, שם זה מתחיל, ואז ממשיך כנורמה.דורון זה לא מדוייק.
ברוב הקווים האחרונים שעשיתי היה קשה עד בלתי אפשרי להשיג כלי נהג ובוודאי כאלו שמתאימים לרכב הספציפי.
אם אתה לא קומבינטור על חלל שיודע להסתדר ולעשות עסקים עם כל מיני נגדים פשוט לא יהיה לך.
וזו הסיבה שכתבתי שאני תמיד מביא איתי לקו סט בוקסות וידית כוח.

וכבר יצא לי להרים גלגל באוויר בלי ג'ק (בהצלבה חריפה) כדי להחליף גלגל בדוד.

כן, תמיד מציפים את זה, אומרים שמטופל, זה עולה בסיכומים וכו וכו...

כל הכבוד לצהל!

ד ו ר ו ן
20-04-20, 17:57
דורון זה לא מדוייק.
ברוב הקווים האחרונים שעשיתי היה קשה עד בלתי אפשרי להשיג כלי נהג ובוודאי כאלו שמתאימים לרכב הספציפי.

שים לב להבדלים בינכם.
אתה חיפשת ציוד לפני היציאה, הם גילו בדיעבד שאין.

ד ו ר ו ן
20-04-20, 18:00
יש סיכוי לכתוב משהו שלא יקבל ממך תגובה מתנגחת?
זה בסדר לא להגיב לפעמים דורון, ממש בסדר
אתה מתאר תקלה ואני לא בסדר?..

פשש..

יונתןמצפה
20-04-20, 18:04
שים לב להבדלים בינכם.
אתה חיפשת ציוד לפני היציאה, הם גילו בדיעבד שאין.אני לא נכנס לזה, ולא יודע אם הוא בדק או לא.
אבל כשבצבא אומרים לך לא להחליף גלגל לבד אלא לקרוא לחימוש קשה לצפות מחיילים שיבדקו כלי נהג וידעו מה מתאים למה, אם בכלל יש.

אני בתפיסה שנורמות מתחילות מהראש...

ד ו ר ו ן
20-04-20, 18:17
אני לא נכנס לזה, ולא יודע אם הוא בדק או לא.
אבל כשבצבא אומרים לך לא להחליף גלגל לבד אלא לקרוא לחימוש קשה לצפות מחיילים שיבדקו כלי נהג וידעו מה מתאים למה, אם בכלל יש.
אני בתפיסה שנורמות מתחילות מהראש..
אבל לא דיברנו עליך..

אם לא בודקים כלי נהג, לא יעזרו כל גלגלי הספייר שבעולם.
זה לא מחלה רק בצבא.
כבר נתקלתי באנשים גם בשטח בלי מפתח מתאים לרכב של עצמם.
ואולי זה נראה כמו תגובה בוטה אבל זה מייצג משהו.
אותי חינכו אחרת.
אולי אני הדפוק.

יונתןמצפה
20-04-20, 18:28
כבר נתקלתי באנשים גם בשטח בלי מפתח מתאים לרכב של עצמם.

נכון. ולא מעט.
ולטעמי, זה באמת חבל ומטופש.
אמנם לקח לי קצת זמן, אבח הפנמתי כבר שהיכולת שלי לשנות אנשים בוגרים מצומצמת למדי. ולפיכך גם הרצון שלי לעשות את זה הצטמצם.

חוץ מזה, שכשזה קורה למישהו בקבוצה שלך בטיול רכב בודד אי שם, ואחד החבר'ה נוסע במיוחד לסייע, זה סיפור שתמיד כיף לצחוק עליו...
[emoji38]

opl
20-04-20, 18:39
אחת התופעות שנחשפתי אליהן בהתנדבות בידידים היא אומים שחוקים/הרוסים. התרחיש החזרתי הוא אומים שאי אפשר לפתוח עם המפתח המקורי של הרכב, בודקים על גלגל אחר וזה כן מצליח, מסתכלים מקרוב ורואים שהאומים שחוטים. באחת מן הפעמים אחד המתנדבים שלף את מה שהוא קורא לו "ערכת סכינים", אמר שאלה בוקסות שננעצות באום - הורסות אותו אבל פותחות אותו. בקיצור:

http://www.qusiny.com/raz/10-pcs-locking-wheel-nut-removal-set-36-622?page=7

נמרוד
20-04-20, 19:15
אגב שיטה לשחרור אומים והברגות שעובדת כמעט תמיד, גם בשטח - חימום. גזייה בסגנון "רוטופליים" עושה עבוד מצויינת.

yoni_0000
20-04-20, 19:37
אגב ציוד, אחד הדברים הכי חשובים זה המוט של הכננת לגלגל ספייר כמו שיש בטנדרים.. אם אין לך, you are truly fucked.

לא מבין למה היצרנים לא משאירים אופציה לפרק את זה עם כלי עבודה רגילים.. גם ככה מנגנון מטומטם.

geva dover
20-04-20, 20:29
אגב ציוד, אחד הדברים הכי חשובים זה המוט של הכננת לגלגל ספייר כמו שיש בטנדרים.. אם אין לך, you are truly fucked.

לא מבין למה היצרנים לא משאירים אופציה לפרק את זה עם כלי עבודה רגילים.. גם ככה מנגנון מטומטם.

לא אין כזה, כבר 4 שנים נוסע בלעדיו כי אני מתעצל להכין חדש.. כרגע בפנצר היחיד שהיה לי החלפתי עם פלח ברזל, מפתח 13 והרבה סבל. בפנצריה הם פירקו בלי בעיה. ביום שאמצא אחד כזה שלא רוצים עליו 500 שקל אני אקנה, עד אז אני אתעצל לרתך לעצמי אחד או שזה בורח מהראש בגלל כל הדברים האחרים שאני רוצה לעשות לטנדר

opl
20-04-20, 20:42
אתה מתכוון למשהו סטייל כזה?:
https://www.ebay.com/itm/Fits-Yukon-Tahoe-Suburban-Spare-Tire-Lug-Wrench-Changing-Tool-Iron-Red-Case/351808145010?hash=item51e9664672:g:NXoAA OSwaB5XrPuQ

סולי
20-04-20, 20:42
גבע... ולחשוב שאתה לוקח איתך את האישה למדבר.... ככה לא בונים בית.

geva dover
20-04-20, 20:48
בטיול הזה יצאתי בנזק לרכב שהתגלה רק אחרי שחזרתי הביתה. היה מספיק נזק בשביל לבקש חילוץ.
128691
על זה נאמר יותר מזל משכל.
שחזרנו הביתה וראיתי את זה בבוקר של אחרי הסברתי לאישה והיא הבינה אותי לגמרי, אמרה לי לטפל בזה בזמן שלי ושגם אם היינו נתקעים הייתי מוציא אותנו מהשטח בלי יותר מדי עיכובים. אני בר מזל;)
לגבי המנואלה של הגלגל ספייר, אני עירקי עקשן. אם היה פנצר כנראה שהייתי מוריד גלגל עם פלח ומפתח 13

נמרוד
23-04-20, 18:10
אם אני רגע חוזר לפות"ש... חנן לא היה שלב פעם שנסעת בלי ספייר בכלל?

חנן-ג'יפולוג
23-04-20, 18:11
לא שזכור לי, אבל נסעתי עד לפני כמה שנים עם ספייר מקורי, קטן, בהיילקס וגם בcj.

מוטי ג.
23-04-20, 18:38
לגבי הידית הורדת גלגל ספייר.
בבופאלו שהיה לי, לא הייתה ידית, לקחתי ברזל בנין מצולע. 12 מ"מ נראה לי בערך.
והשחזתי אותו עם דיסק ליצירת סוג של ראש מברג שטוח בצד המנגנון, ובצד הידית מפעיל עשיתי T פשוט.
עבד נהדר.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

אומי5
24-05-20, 14:17
רעיון שעלה לי כדי לחסוך ספייר נוסף:

רובינו מטיילים עם חברים קבועים פחות או יותר וגם עם רכב בסדר גודל דומה.

נניח שאני מטייל עם סופה והחבר הקבוע עם היילקס (עדיין אין לו, אבל זה עניין של זמן)

במקום ספייר נוסף לוקחים ספייסר מתאם, מכינים חורים לפי שתי חלוקות הברגים של שני הרכבים. חטפתי פנצ'ר שני? לוקח ממנו את הספייר ומחבר עם הספייסר.
כן זו דורש עוד כמה אומים מתאימים, ואולי שני ספייסרים- אחד להתאים אלי את הגלגל שלו ואחד הפוך (שקעים לאומים וכו') אבל הרבה יותר נוח מעוד ספייר כל אחד.

אגב בהתחשב בזה שהרבה רכבים חולקים את מעגל החלוקה מי שממש רוצה להגזים יכול לכסות המון דגמים ב3-4 ספייסרים .

(עם ובלי קשר, אולי הגיע הזמן לטבלת ג'יפולוג למעגלי חלוקה)

הדסופה
24-05-20, 14:21
שינוי מעגל חלוקה זה קצת בעייתי בספיעסר
החורים למעגל אחד והברגים למעגל השני יפתו אחד על בשני
ובסוף זה ספייסר חד כיווני ( ימיר א ל ב ולא הפוך )

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
24-05-20, 14:34
בעקבות הרעש של שבוע שעבר על גלגל נוסף.....
כלי רכב עם צמיגים רגישים (חתך נמוך וכו' וכן, זה כולל לנדקרוזר 120/150, פאג'רו BK, גרנד צ'רוקי WK2 ושות' עם צמיגים בחתך 60-65), כנראה שצריכים עוד גלגל....

אומי5
24-05-20, 14:36
כתבתי שיהיה צריך שניים הפוכים, החפיפה תלויה בזיווגים. נתקלתי בכמה מיקרים של ספייסרים כאלו מכל מיני סיבות, אולי יש זיווגים שלא יעבדו, בטוח יש כאלו שכן.

חנן-ג'יפולוג
24-05-20, 15:02
מנסיון קרוב, מעגל חלוקה זה פרמטר אחד בלבד מתוך כמה שעשויים למנוע ממך ליישם את הרעיון. יש את קוטר החור במרכז החישוק, יש רוחב גלגל, יש קוטר חישוק, קוטר גלגל, החורים בחישוק שבתוכם נכנסים האומים ויש אופסט.

אם כבר, אז נשמע לי פרקטי וזול יותר להחזיק כפות ברכב ולהחליף צמיג. הסיכוי שיהיה לידך מישהו עם קוטר חישוק זהה לשלך הוא גבוה מהסיכוי שהחישוקים יתאימו.

נמרוד
24-05-20, 17:11
אם כבר, אז נשמע לי פרקטי וזול יותר להחזיק כפות ברכב ולהחליף צמיג. הסיכוי שיהיה לידך מישהו עם קוטר חישוק זהה לשלך הוא גבוה מהסיכוי שהחישוקים יתאימו.

איזה כפות מומלצות להחלפת צמיגי 4x4?

מוטי ג.
24-05-20, 17:18
לום חש"ן
:-)

ד ו ר ו ן
24-05-20, 17:31

אז הפתרון הוא להחזיק צמיג ספייר בלי חישוק?..

נמרוד
24-05-20, 17:44
שאלתי ברצינות לגבי הכפות, מי שיודע להמליץ יבורך.

ד ו ר ו ן
24-05-20, 17:46
שאלתי ברצינות לגבי הכפות, מי שיודע להמליץ יבורך.
בכל פנצריה.
יש לי עדיין ברכב מוט כזה, להוריד צמיג זה דבר אחד.
להלביש זה סיוט.
מעדיף לסחוב עוד ספייר מאשר הכלבת הזו.

מוטי ג.
24-05-20, 17:49
אני חושב שדווקא להוריד זה החלק הקשה, הניתוק הראשוני שלו מהנקושה בה היה כ"כ הרבה זמן, ודחיפת הצמיג עד למותן החישוק היא קשה.
אלא אם הצמיג גם ככה גמור ואז התעללות גמורה אפשרית.
ההרמה למקום, עם סבון או wd40 עושים את זה קל יותר.

talw
24-05-20, 17:50
הזיין זה לשחרר את הצמיג מהחישוק,ביחוד אם היה מורכב הרבה שנים. כפות או לומיקים ייעודיים יש בל. כ ,אם אני זוכר נכון ישנן שתי מידות ,גם לאופנועים.
לשחרור הצמיג מהחישוק חפש BEADBUSTER ,שניות בודדות והצמיג משוחרר.
לי יש את ה XB-550 , למידות של עד 33 נראה לי שגם ה 450 מתאים.
קניתי לא בשביל טיולים אלא כי נמאס לי לבקש טובות מפנצ'רמעכרים.

מוטי ג.
24-05-20, 17:51
חישוק פריק עובד עם טיבולס?

talw
24-05-20, 17:59
חישוק פריק עובד עם טיבולס?

אם השאלה אלי והשאלה על בידלוק , אז בוודאי.

נמרוד
24-05-20, 18:00
קניתי לא בשביל טיולים אלא כי נמאס לי לבקש טובות מפנצ'רמעכרים.

זה בדיוק למה אני שואל.

https://youtu.be/nTxuJv5kuLM

מוצר מגניב, תודה על ההפניה!

איזה אורך כף אני צריך?

מוטי ג.
24-05-20, 18:09
בידלוק ברור.
התכוונתי לפריק של פעם, לפני המצאת הטיובלס

talw
24-05-20, 18:14
איזה אורך כף אני צריך?

"16 ,זה מה שיש לי

נמרוד
24-05-20, 18:47
אני רואה גם 24 אינץ', באותו מחיר (roher) יש עדיפות ל16? לשימוש כמו שלך, בסדנא, עבור צמיגי 31-33.

talw
24-05-20, 18:54
תיקח גם וגם, אתה תמצא להן הרבה שימושים.
לי יש גם את הקטנות "8 לאופנועים .

asafk
24-05-20, 18:56
יש לי את הכפות האלה, לפתוח טבעת של אביר הן לא צלחו ....

אסף.

talw
24-05-20, 18:59
יש לזה טכניקה, מי שלא מכיר אותה עושה קקי במכנסיים.

ד ו ר ו ן
24-05-20, 19:07
הזיין זה לשחרר את הצמיג מהחישוק,ביחוד אם היה מורכב הרבה שנים. .
להוריד היה החלק הקל..
קרש על הצמיג ורכב נוסע עליו.
ואז קצת מים וסבון ולום כף ואפשר להוציא את הצמיג מהגאנט.
להלביש בחזרה זה היה פשוט בלתי אפשרי בשטח.

איל מ
24-05-20, 19:13
אז אני מניח שהאופנה הנוכחית היא שאי אפשר לטייל בלי שני ספיירים.
יפה.

נמרוד
24-05-20, 19:43
תיקח גם וגם, אתה תמצא להן הרבה שימושים.
לי יש גם את הקטנות "8 לאופנועים .הזמנתי את הגדולות.
כאמור לא לשימוש בשטח, סליחה על הסטת הדיון.

אומי5
25-05-20, 09:20
מנסיון קרוב, מעגל חלוקה זה פרמטר אחד בלבד מתוך כמה שעשויים למנוע ממך ליישם את הרעיון. יש את קוטר החור במרכז החישוק, יש רוחב גלגל, יש קוטר חישוק, קוטר גלגל, החורים בחישוק שבתוכם נכנסים האומים ויש אופסט.

קודם כל בסוף המטרה לעשות התאמה לרכב אחד שאתה מטייל איתו הרבה, ברור שיש רכבים שזה לא ילך איתם, ברור שיש כאלו שכן, לדוגמא מעגל חלוקה של היילקס הוא 5.5" בערך ושל סופה 4.5" ככה שכבר החורים לא מתנגשים, נשאר לבדוק את החור במרכז.
אופסט אפשר לתקן עם המתאם (בגבול מסויים)

מה גם שזה לא סותר לקחת כפות. מתאם כזה + כפות + ספרי דליק+ משחה לאטימות+ ... + .... לא תופסים מקום כמו גלגל ספייר נוסף בגדול מלא. זה דברים שיכולים להיות בג'יפ באופן קבוע בלי להפריע.
וסתם בשביל הניסיון, מה קוטר הברקסים בהיילקס עם ברקס דיסק מאחורה ?
מאיזו שנה זה ברקס דיסק ?
ובדיפנדר?
(חיפשתי שתי דוגמאות נפוצות שאין בהן ג'נט כמו של סופה, מוזמנים לזרוק נתונים מכלים אחרים)

נמרוד
25-05-20, 09:42
וסתם בשביל הניסיון, מה קוטר הברקסים בהיילקס עם ברקס דיסק מאחורה ?
מאיזו שנה זה ברקס דיסק ?
ובדיפנדר?
(חיפשתי שתי דוגמאות נפוצות שאין בהן ג'נט כמו של סופה, מוזמנים לזרוק נתונים מכלים אחרים)

בהיילקס אין ברקס דיסק מאחורה. גם לא בחדשים.

לא התוף ולא הדיסק הקדמי מהווים מגבלה, והיילקסים כולל דגמי הויגו אפשר לשים ג'אנטים 15 אינץ'. תלוי בג'אנט צריך לפעמים להשחיז טיפה את הקליפר או להוסיף ספייסר דק של כמה מ"מ. ויגו הגיעו בדגמים מסוימים עם ג'אנט 15X7 מקורי.

הרעיון שלך אגב באופן כללי תואם את רוח הפורום בימי הקיץ - תיאורטי ומתחכם (אתה באמת הולך להוציא כסף על שיבוב ספייסר מיוחד?) עד עונת הטיולים יעבור לך.

פרקטי יותר שהחבר יקנה סופה, או לחלופין, אם הוא חבר, שישכנע אותך לעבור להיילקס :rolleyes:

opl
25-05-20, 10:14
ברכב שאינו חביב על טרוריסטים זאת המידה;
TD5 <2006
129366

ד ו ר ו ן
25-05-20, 11:22
מה גם שזה לא סותר לקחת כפות. מתאם כזה + כפות + ספרי דליק+ משחה לאטימות+ ... + .... לא תופסים מקום כמו גלגל ספייר נוסף בגדול מלא.
מה עוזרת הערכה המפוארת הזו אם אין לך צמיג ספייר?
ואם כבר סחבת צמיג, אז באמצע שלו, שים גאנט.
אופס.. הלך הדיון.

erezgur
25-05-20, 11:29
אך אחד לא הזכיר פנימית?
אם עוד ניתן להשיג פנימיות אז זו גם אפשרות - אם כבר יש כפות ואפשר להכניס לצמיג מפונצ'ר.
יכול להתאים למספר מידות צמיג, תופש נפח קטן מאד. לכאורה פתרון יעיל שיכול לעזור לכל הרכבים בשיירה עם מידות צמיג דומות.

נשלח מהנייד

ד ו ר ו ן
25-05-20, 11:33
אם הקרע בצמיג במצב שתולעים לא מספיקות, אז תצתרך גם לחסום את הפתח בשביל פנימית, אחרת היא תיקרע משולי החור או שתצא החוצה.

ואז אתה עדיין באתגר החזרת הצמיג על הגאנט..

איל מ
25-05-20, 11:47
זה לא בעיה, לוקחים פאצ' גומי, או אפילו חתיכת שטיחון מהרכב.

ד ו ר ו ן
25-05-20, 11:49
זה לא בעיה, לוקחים פאצ' גומי, או אפילו חתיכת שטיחון מהרכב.

שצריך להדביק כי זה זז עם עבודת הצמיג..
אז ניקח גם דבק.

בקיצור,
במקום כל הבוג׳ראס הזה של כלים, כפות, דבקים, לחתוך את השטיח של הרכב, קחו ספייר שני.

חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 11:50
מה עוזרת הערכה המפוארת הזו אם אין לך צמיג ספייר?
ואם כבר סחבת צמיג, אז באמצע שלו, שים גאנט.
אופס.. הלך הדיון.

הרעיון היה שתוכל לאמץ צמיג מרכב אחר, שקוטרו זהה לשלך.

הדסופה
25-05-20, 11:51
הממממ... אז בעצם צמיג קטן בשטח נהיה יתרון
אני מחליף לדאסטר

אומי5
25-05-20, 11:54
פנימית זה בהחלט הפתרון ההגיוני. גם צמיג עם חור גדול אפשר לתפור עם חט ברזל.

חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 11:56
שצריך להדביק כי זה זז עם עבודת הצמיג..
אז ניקח גם דבק.

בקיצור,
במקום כל הבוג׳ראס הזה של כלים, כפות, דבקים, לחתוך את השטיח של הרכב, קחו ספייר שני.

אתה מתאר את לקיחת הספייר הנוסף כאילו אין לזה עלויות.

בעיני העלויות, לא הכספיות, אלא אלו של המיקום והמשקל של הגלגל הנוסף, הן בלתי נסבלות עד כדי פסילה מוחלטת של הרעיון.
אני גם לא כל כך מהר רץ לקחת כפות ושאר הציוד שהוזכר, כי די מזמן הבנתי שזה בסדר גמור לא להיות מוכן לכל אפשרויות התקיעה.

הדסופה
25-05-20, 11:57
להגדיל את החור, לדחוף דרכו את הפנימית, ולתפור עם חוט ברזל
ושהוונטיל של הפנימית יבלוט דרך התפירה
לא צריך לפרק צמיג
זהו פתור [emoji23]

PW
25-05-20, 12:39
יקיריי,
צריך בעיני להוסיף עוד גורם למשוואה, שגם הוא ניתן לשקילה ולביצוע בכמה דרכי התייחסות - והוא: מחזור הצמיגים ברכב.
רוצה לומר, איך מתבצעת החלפת האופנים כדי לשמור על שחיקה אחידה וגלגול סט צמיגים לאורך חיים מקסימלי.
ועוד משהו: ברכב טיולים "טהור" מימד הזמן הוא קריטי בעיני. המשך טיול כרגיל גם אחרי ארוע של פנצ'ר ראשון, במקום לעצור את הטיול ולחפש מיידית פתרון לתיקון - הוא יכולת חשובה ובעיני אפילו קריטית לתחביב ולמקצוע השוטטות הבודדת...

על כן, אני חושב שהפתרון הנכון הוא:
סט שלם מכיל מראש 6 גלגלים.
ביצוע החלפה יזומה מושכלת מתועדת ומתוזמנת בין צמיגים "ימניים" (ימני קדמי, ימני אחורי וספר מס' 1) ובין צמיגים "שמאליים" (שמאל קדמי, שמאל אחורי וספר מס' 2) - במיוחד בכלי רכב שהם לא 4X4 קבוע (אבל גם באלה נכון לנהוג כך בגלל הפרשי המשקל והשחיקה קדימה - אחורה).
זה מאפשר למצות אורך חיי סט צמיגים למקסימום וגם לפעמים פותר בעיה של חוסר בשוק, קריעת / פסילת צמיג אחד לחלוטין ועוד כל מני מקרי קיצון מעצבנים.
זה כמובן מאפשר לנוע בטיול עם שני צמיגי ספר בקוטר מלא מאותו סוג של הרביעייה שבשימוש.
(לא להתבכיין, יש מספיק פתרונות יעילים בשוק לקחת צמיג נוסף בנוחיות וביעילות).
והכי חשוב: תחושת הביטחון האמיתית בזכות היתירות הזו - מנצחת בנוק אאוט.
זה שווה הכל.
מיי טו גרוש
PW

אומי5
25-05-20, 13:01
אישית אני לא מטייל לבד אלא אם זה בסביבה הקרובה (לא עניין של עקרון זה פשוט מה שקורה) .

מסכים עם חנן, להוציא טיולים ספציפיים אני מתכוון לטייל עם כל המשפחה בג'יפ, זה אומר שעוד גלגל זה מטרד גדול מידי.
פנימית זה פתרון שהיה לי בחיפושית ובמקודם או במאוחר יהיה לי בגיפ.
ספייסר, זה עניין של הזדמנות, אם תהייה לי ההזדמנות לעשות כזה בזול ובאמת יהיה ניתן להתאים לרכב קבוע רלוונטי אני אכין כזה.

יש לי בבית גלגל ספייר נוסף (ועוד צמיג) לטיולים מיוחדים בלבד.

PW
25-05-20, 14:25
אישית אני לא מטייל לבד אלא אם זה בסביבה הקרובה (לא עניין של עקרון זה פשוט מה שקורה) .

מסכים עם חנן, להוציא טיולים ספציפיים אני מתכוון לטייל עם כל המשפחה בג'יפ, זה אומר שעוד גלגל זה מטרד גדול מידי.
פנימית זה פתרון שהיה לי בחיפושית ובמקודם או במאוחר יהיה לי בגיפ.
ספייסר, זה עניין של הזדמנות, אם תהייה לי ההזדמנות לעשות כזה בזול ובאמת יהיה ניתן להתאים לרכב קבוע רלוונטי אני אכין כזה.

יש לי בבית גלגל ספייר נוסף (ועוד צמיג) לטיולים מיוחדים בלבד.
יקירי:
פנימיות, כפות, פטיש 5 ק"ג, 2 קומפרסורים, תולעים מכל הסוגים הצבעים והמינים, מרצעים, שופינים, דבק, פטריות ותותח פטריות - הכל כמובן קיים בנוסף לגלגל ספר שישי בגודל מלא.

(ועוד רבות יסופר ויושר על הפעם הבודדה היחידה והמיוחדת בה המוצא היחיד היה לפתוח חלון בגלגל, למלא בחול וחומר וואדי, ולנסוע החוצה בזהירות עד הכביש הקרוב. זה גם הזמן לספר בשבחם של ה - Duct tape / איזולירבנד "חבלה" שהפליאו לעשות).

בכבוד
PW

יונתןמצפה
25-05-20, 14:45
כמו שכבר כתבתי ביותר מהזדמנות אחת-
2-3 בקבוקי מים, כובע, נעלי הליכה, תרמיל קטן וטלפון. כל אלו גם ככה נמצאים בג'יפ בכל טיול בדרום.
לא צריך יותר מזה.
ולגבי הזמן בטיול- מבחינתי, ברכב, ברגל, או אפילו בצל ליד הג'יפ, הכל הולך ושווה ערך.

אומי5
25-05-20, 15:09
יקירי:
פנימיות, כפות, פטיש 5 ק"ג, 2 קומפרסורים, תולעים מכל הסוגים הצבעים והמינים, מרצעים, שופינים, דבק, פטריות ותותח פטריות - הכל כמובן קיים בנוסף לגלגל ספר שישי בגודל מלא.

(ועוד רבות יסופר ויושר על הפעם הבודדה היחידה והמיוחדת בה המוצא היחיד היה לפתוח חלון בגלגל, למלא בחול וחומר וואדי, ולנסוע החוצה בזהירות עד הכביש הקרוב. זה גם הזמן לספר בשבחם של ה - Duct tape / איזולירבנד "חבלה" שהפליאו לעשות).

בכבוד
PW

אז מה שנשאר לי זה לקחת גלגל אחד, פנימית, תולעים, קומפרסור ולנסוע אחריך.

ד ו ר ו ן
25-05-20, 17:09
אתה מתאר את לקיחת הספייר הנוסף כאילו אין לזה עלויות.

בעיני העלויות, לא הכספיות, אלא אלו של המיקום והמשקל של הגלגל הנוסף, הן בלתי נסבלות עד כדי פסילה מוחלטת של הרעיון.
אני גם לא כל כך מהר רץ לקחת כפות ושאר הציוד שהוזכר, כי די מזמן הבנתי שזה בסדר גמור לא להיות מוכן לכל אפשרויות התקיעה.
פעם לקחנו 2 צמיגים ספייר, במיוחד כשהיינו לבד.
לבד עם המשפחה זו הסיטואציה היחידה שאני רואה בכך הצדקה, אולי.

סולי
16-06-20, 20:25
מתקשר לשרשור... מישהו אולי יודע לעבוד עם הכלי הזה?

למיטב הבנתי ניתן לחלוץ איתו צמיג מחישו ולהרכיב צמיג על חישוק.

129730

zivo
16-06-20, 21:04
יקיריי,
צריך בעיני להוסיף עוד גורם למשוואה, שגם הוא ניתן לשקילה ולביצוע בכמה דרכי התייחסות - והוא: מחזור הצמיגים ברכב.
רוצה לומר, איך מתבצעת החלפת האופנים כדי לשמור על שחיקה אחידה וגלגול סט צמיגים לאורך חיים מקסימלי.
ועוד משהו: ברכב טיולים "טהור" מימד הזמן הוא קריטי בעיני. המשך טיול כרגיל גם אחרי ארוע של פנצ'ר ראשון, במקום לעצור את הטיול ולחפש מיידית פתרון לתיקון - הוא יכולת חשובה ובעיני אפילו קריטית לתחביב ולמקצוע השוטטות הבודדת...

על כן, אני חושב שהפתרון הנכון הוא:
סט שלם מכיל מראש 6 גלגלים.
ביצוע החלפה יזומה מושכלת מתועדת ומתוזמנת בין צמיגים "ימניים" (ימני קדמי, ימני אחורי וספר מס' 1) ובין צמיגים "שמאליים" (שמאל קדמי, שמאל אחורי וספר מס' 2) - במיוחד בכלי רכב שהם לא 4X4 קבוע (אבל גם באלה נכון לנהוג כך בגלל הפרשי המשקל והשחיקה קדימה - אחורה).
זה מאפשר למצות אורך חיי סט צמיגים למקסימום וגם לפעמים פותר בעיה של חוסר בשוק, קריעת / פסילת צמיג אחד לחלוטין ועוד כל מני מקרי קיצון מעצבנים.
זה כמובן מאפשר לנוע בטיול עם שני צמיגי ספר בקוטר מלא מאותו סוג של הרביעייה שבשימוש.
(לא להתבכיין, יש מספיק פתרונות יעילים בשוק לקחת צמיג נוסף בנוחיות וביעילות).
והכי חשוב: תחושת הביטחון האמיתית בזכות היתירות הזו - מנצחת בנוק אאוט.
זה שווה הכל.
מיי טו גרוש
PW

בא נעשה תרגיל בחשבון -
1- כל כמה זמן אתה ממליץ לעשות הצלבה?
2 - כמה ק"מ אתה מתכוון לעשות על צמיגים ברוטציה כזו?

כל כמה זמן, יהיה לך פנצ'ר שגומר צמיג ? ומה אתה עושה שבתוך השישיה, פתאום הולך צמיג? אתה קונה 1 חדש? 2 חדשים? מתארגן על ישן כרזרבי בלבד? נשאר עם 5?

אני אציע לך חשבון אחר - רזרבי אחד מהסט הישן. לפעמים זה סט שבאמת סיים את החיים, ולפעמים ברגע שהולך צמיג, אז מחליפים זוג ויש רזרבי במצב סביר פלוס. (שלא מסתדר, שמים פה הודעה, ומתארגנים על רזרבי בחינם).
קונים ארבעה ולא שישה חדשים כל פעם.
בקיצור, חוכמת ההמונים. כך עושים רוב האנשים, שנים של כלכלה, הביאו אותנו להתייצב על המודל הזה :-)
הרבה, הרבה.... יותר זול (ופשוט, ופחות התעסקות).

My two cents

PW
17-06-20, 07:45
בא נעשה תרגיל בחשבון -
1- כל כמה זמן אתה ממליץ לעשות הצלבה?
2 - כמה ק"מ אתה מתכוון לעשות על צמיגים ברוטציה כזו?

כל כמה זמן, יהיה לך פנצ'ר שגומר צמיג ? ומה אתה עושה שבתוך השישיה, פתאום הולך צמיג? אתה קונה 1 חדש? 2 חדשים? מתארגן על ישן כרזרבי בלבד? נשאר עם 5?

אני אציע לך חשבון אחר - רזרבי אחד מהסט הישן. לפעמים זה סט שבאמת סיים את החיים, ולפעמים ברגע שהולך צמיג, אז מחליפים זוג ויש רזרבי במצב סביר פלוס. (שלא מסתדר, שמים פה הודעה, ומתארגנים על רזרבי בחינם).
קונים ארבעה ולא שישה חדשים כל פעם.
בקיצור, חוכמת ההמונים. כך עושים רוב האנשים, שנים של כלכלה, הביאו אותנו להתייצב על המודל הזה :-)
הרבה, הרבה.... יותר זול (ופשוט, ופחות התעסקות).

My two cents
יקירי,
הצלבה: ע"פ הבלאי הממשי הנראה לעין, בערך כל 15K ק"מ.
לעניין הקילומטראז', זה מה שיפה פה. מה שבדרך כלל קורה זה שהגורם להחלפה זה גיל הגומי ולא מצב שחיקת הצמיגים.
(הגעתי כבר ל - 40K עם גומי משובח, ואלה כלי רכב לטיולים בלבד, לא בשימוש יומיומי).
זה נכון שפעם ב.. יהיה פנצ'ר שגומר צמיג, אבל זה היוצא מהכלל.. ואז כל האפשרויות שציינת ועוד כמה - פתוחות, כתלוי בגיל ובתחלופת האופנים.
אם זה סט בסוף חייו, מחליפים סט. אם אחד מתוך זוג חדש יחסית,אפשר להחליף רק אותו. זה מאד משתנה, וזה נדיר.

לגבי חוכמת ההמונים ופשטות, מעניין לשמוע את זה מאביר הסוללות והמארזים... אבל ניחא....

אצלי הגורם החשוב הוא הזמן לטיול, כל השאר תכליתו לשרת את זמן השוטטות המקסימלי, כי אצלי הגורם שנמצא במחסור הוא הזמן לטיול.
על כן אני מוכן "לשלם את המחיר" של נשיאת גלגל נוסף כדי להיות חופשי ומאושר ולעולם לא לשנות תכנית טיול בגלל פנצ'ר בגלגל.
מיי טו מיל
בכבוד
PW

zivo
17-06-20, 09:45
לגבי ההערה שלך על "אביר הסוללות והמארזים"-
לדעתי, נגעת בדיוק בנקודה הכי חשובה.
מצד אחד, אסור להיות סגורים בקופסה,חייבים ראש פתוח.
מצד שני, אני תמיד שואל עצמי, מה אני יודע, שאחרים לא יודעים? איך זה שהם לא חשבו על זה???
זה כל ההבדל-
אתה לא מביא שום דבר חדש לדיון . אין לך שום ידע \ עובדה, שכל העולם לא מכיר.....
בנושא המצברים, מה שאני מנסה להגדיר פה (בג'יפולוג), תתעוררו, יש עובדות חדשות שאתם לא מכירים....זה game changer..
תבדוק קצת באינטרנט, ותראה כמה פטנטים בין לאומיים יש על השם שלי.
והכי חשוב מבחינתי, הם לא סתם על הנייר, הם בשימש.
אם אין מידע חדש, יכולת חדשה, משהו שיש לך ואין לאחרים, הסיכוי שכולם טיפשים ולא חשבו על, קטן מאוד. תבדוק איפה אתה טועה.
אבל מצד שני, אם יש לך מידע חדש, יכולת חדשה, משהו שלא היה עד היום, משהו שלאחרים אין....את זה צריך לחפש, ואז לחשוב מחוץ לקופסה.

My two cents

PW
17-06-20, 22:35
לגבי ההערה שלך על "אביר הסוללות והמארזים"-
לדעתי, נגעת בדיוק בנקודה הכי חשובה.
מצד אחד, אסור להיות סגורים בקופסה,חייבים ראש פתוח.
מצד שני, אני תמיד שואל עצמי, מה אני יודע, שאחרים לא יודעים? איך זה שהם לא חשבו על זה???
זה כל ההבדל-
אתה לא מביא שום דבר חדש לדיון . אין לך שום ידע \ עובדה, שכל העולם לא מכיר.....
בנושא המצברים, מה שאני מנסה להגדיר פה (בג'יפולוג), תתעוררו, יש עובדות חדשות שאתם לא מכירים....זה game changer..
תבדוק קצת באינטרנט, ותראה כמה פטנטים בין לאומיים יש על השם שלי.
והכי חשוב מבחינתי, הם לא סתם על הנייר, הם בשימש.
אם אין מידע חדש, יכולת חדשה, משהו שיש לך ואין לאחרים, הסיכוי שכולם טיפשים ולא חשבו על, קטן מאוד. תבדוק איפה אתה טועה.
אבל מצד שני, אם יש לך מידע חדש, יכולת חדשה, משהו שלא היה עד היום, משהו שלאחרים אין....את זה צריך לחפש, ואז לחשוב מחוץ לקופסה.

My two cents
יקירי,
אני מתנצל. לא הובנתי כראוי.
מה שאני מביא לדיון זו הסתכלות אחרת והבנה שונה ממך של הנושא שחנן העלה.
גם בלי לספר על חידוש טכנולוגי או להציע יכולת חדשה או לתאר פטנטים בין לאומיים - יש מקום לתובנות אחרות, חליפיות, ששמות דברים אחרים במרכז הדיון שלשמו התכנסנו.

ברמה הפילוסופית, (שנראה לי שאתה מחבב את ההתעסקות בה), בתוך קבוצת "כולם" יש תת קבוצה של "כאלה שנוסעים עם שני גלגלי ספר". זו עובדה. זו גם סוג של "חוכמת המונים".
אין לי יכולת או זכות להחליט שהם יותר טפשים או יותר חכמים או יותר צודקים מאלה שנמצאים בתת הקבוצה של "אלה שנוסעים עם גלגל ספר אחד".
כמו שאין לי יכולת כנ"ל לגבי "משתמשים במצברי עופרת חומצה פשוטים", לעומת אלה ש"משתמשים במארזי אנרגיה אטומית טורבו הייטק שגם עושים קפה ולא נגמרים לעולם".

אני גם לא אתיימר לקבוע את זכותם להשתתף בדיון זה או אחר. גדול עלי. אני גם לא יכול לקבוע שהם טועים.

עיקרון הפשטות בסוג השיטוטים שאני עושה (שלא בהכרח קשור למה שאתה עושה ולאיך אתה עושה אותו) הוא עיקרון חשוב, כמו גם יתירות בדברים מסויימים שלפי נסיוני הסובייקטיבי האישי (וגם נסיון מצטבר של עוד רבים נוספים) יתנו לי יכולת להמשיך טיול גם כשמתרחשת תקלה כזו או אחרת. לגבי זו יכולת חשובה ביותר. אני מבין לגמרי שלאחרים חשובים דברים אחרים. זה בסדר. מנסיוני, למה שחשוב בעבורי ובעבור אלה שיכולת המשך השיטוט כמעט בכל מחיר חשובה להם - זה עבד, עובד - ויעבוד.

לנסיון, ידע, חוכמת חיים, חוש טכני, והרבה שעות בשדה, יש ערך בעיני. לא פחות מיכולת המצאה וחידוש.
אני מציע לך לא להקל ראש בעיקרון הפשטות ובנסיון המצטבר של מה באמת עובד בסוף לחלק לא קטן של אנשים, שמטיילים בכלי רכב והחליטו (למרות שאני מודה שזה לא חידוש מי יודע מה) לקחת גלגל ספר נוסף.

אומר עוד שלתחושתי, הם נמצאים כמעט כולם גם בקבוצה של "בוחרים בפתרון של מצבר עופרת חומצה ומצבר התנעה גבור מבודד דרך ממסר" כדי שלעולם באמצע בוקר של טיול הם לא יהיו במצב של חוסר יכולת להתניע, וגם שם הם בוחרים בעיקרון הפשטות, ומממשים נסיון ויתירות שמבוססים על הרבה שעות בשדה.

לילה טוב

PW

חנן-ג'יפולוג
30-12-20, 12:12
ראשית, כל הערכות הקיימות והידועות לטיפול בצמיג עם פנצ'ר בשדה, נמצאות באוטו. (כולל אקדח + פטריות, מרצע + תולעים, דבק, פנימיות ספר וכפות וכד'). להחליף גלגל זו האפשרות האחרונה (והנדירה).

PW

גרמת לי להצטייד. לא, לא בעוד גלגל ספייר, אבל כן בפנימית וציוד לתיקון, מלבד תולעים שהיו ברכב עוד קודם:

3 מאלה:

https://imageshack.com/i/pn85vGq5j

https://imageshack.com/i/pmA69NCyj

וארגז עם פנימית, משחזת פניאומטית, עוד כמה כלים ופטריות.

https://imageshack.com/i/pmCTCDWRj

עכשיו צריך להבין איך עובדים עם זה, והזדמנות לתרגל.

גיא
30-12-20, 12:51
גרמת לי להצטייד. לא, לא בעוד גלגל ספייר, אבל כן בפנימית וציוד לתיקון, מלבד תולעים שהיו ברכב עוד קודם:

3 מאלה:

https://imageshack.com/i/pn85vGq5j

https://imageshack.com/i/pmA69NCyj

וארגז עם פנימית, משחזת פניאומטית, עוד כמה כלים ופטריות.

https://imageshack.com/i/pmCTCDWRj

עכשיו צריך להבין איך עובדים עם זה, והזדמנות לתרגל.

סע לטייל עם סובארו ( או דיסקו מהשנים האחרונות )
ותוכל לתרגל כאוות נפשך :)

איל מ
30-12-20, 14:35
אני נגד היסחבות עם כל כך הרבה ציוד. ערכת תולעים פשוטה לא היתה עושה את העבודה?
אם חליצת הצמיג היא בשביל הכנסת פנימית במקרים קשים, לא צריך את כל המשייפים למיניהם.

חנן-ג'יפולוג
30-12-20, 15:57
זה מיותר לחלוטין, מסכים.
(למעט הציוד להכנסת פנימית שמצא את מקומו בלי להפריע מאחורי ספסל הנוסעים) פטריות, משחזת, וגלגלת תופסים מעט מאוד מקום, וממילא זה מתיישב בדיוק בחלל הפנוי שהפנימית משאירה בארגז הפעולה.
אולי אצטרך את זה ואולי לא. לאור ההיסטוריה הפרטית שלי, כנראה שלא. שיהיה. אולי זה יעזור לחבר.
יחסית לגולשים אחרים שלוקחים ספייר נוסף ברכב זה בטל ב60, או לכל הפחות ב6.

איל מ
30-12-20, 16:40
אני מניח שהמחלה של בעלי טנדרים היא כמו המחלה שלי בבית. כל פעם אני משיג/קונה מחסן/מדפים/מקומות אחסון, ותוך שבועות בודדים הם מתמלאים באורח פלא וחייבים עוד "מרחב מחיה במזרח".
;)

חנן-ג'יפולוג
30-12-20, 16:49
אני דווקא משתדל לא להגזים בנושא אחסון. מתעקש בגבורה מול אשתי כבר 7 שנים לא לשים מחסן בחצר, כי אני יודע שהוא יתמלא בג'אנק באופן חד כיווני, ויהיה מבאס להיכנס אליו.
בטנדר התפוסה היא כ90 אחוז בארגז. גם שם סירבתי שנים ארוכות לבקשה של אשתי לצרף שולחן. עמדתי בזה עד שעידן הציע מבצע שקשה לסרב לו, של שולחן איכותי שמתקפל לנפח קומפקטי יחסית.
שנים חיכינו לרגע שהגדולה תתגייס וירווח לנו בטנדר, אז היא באמת התגייסה לא מזמן ולטיול בסופ"ש האחרון היא הביאה את החבר
:(

נמרוד
30-12-20, 16:53
חצי מהתא מטען שלך לוקח קומפרסור תעשייתי. תוציא אותו יהיה מקום לחבר.

איל מ
30-12-20, 17:00
חצי מהתא מטען שלך לוקח קומפרסור תעשייתי. תוציא אותו יהיה מקום לחבר.

אחרי הנישואים הוא יוכל לעבור לקבינה? או שהוא יהיה חייב לקנות 4x4 משל עצמו?

מיכה100
01-01-21, 11:02
מבקש חידוד על ההמלצה שהופיעה כאן ובשרשור השני על ערכת תולעים:
https://www.lkltd.co.il/%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%AA%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%94---%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%A0%D7%A2-%D7%91%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A9
על הערכה הזו כתוב במפורש שהיא מיועדת למשאיות וצמ"ה. האם היא מתאימה גם לצמיג ג'נרל AT למשל?
לא בעיה של מחיר, להיפך מבחינתי להשקיע במוצר הכי איכותי.
אבל שלא אגלה שמדובר פה על סקס בין סוס לארנבת.

דרור ברלי
01-01-21, 11:10
התולעים בערכה למשאיות/צמ"ה הן שחורות וארוכות פי 2. לתחושתי הן מעט יותר קשיחות.

ניתן לרכוש אותן בל.כ. גם בתפזורת (תולעים בלבד). העלות די זניחה.

מכיוון שאני צרכן כבד של תולעים (ככה זה כשמובילים שיירות של סובארואים) ועושה ריפיל לערכה שלי לפחות אחת לחצי שנה, עשיתי נסיון.

קופסת קרטון סינית עם 25 תולעים שחורות ארוכות של משאיות. חתכתי אותן לחצי - והנה יש לי 50 תולעים רגילות.
תיקן יופי צמיגים קטנים יותר של ג'יפים ו-SUV.

zivo
01-01-21, 12:48
התולעים בערכה למשאיות/צמ"ה הן שחורות וארוכות פי 2. לתחושתי הן מעט יותר קשיחות.

ניתן לרכוש אותן בל.כ. גם בתפזורת (תולעים בלבד). העלות די זניחה.

מכיוון שאני צרכן כבד של תולעים (ככה זה כשמובילים שיירות של סובארואים) ועושה ריפיל לערכה שלי לפחות אחת לחצי שנה, עשיתי נסיון.

קופסת קרטון סינית עם 25 תולעים שחורות ארוכות של משאיות. חתכתי אותן לחצי - והנה יש לי 50 תולעים רגילות.
תיקן יופי צמיגים קטנים יותר של ג'יפים ו-SUV.
אתה יכול לשים קישור לתולעים הסיניות?

amitaikl
01-01-21, 13:44
אתה יכול לשים קישור לתולעים הסיניות?
מבקש שתבדוק טוב איזה לינק אתה שם לתולעים הסיניות.
מזכיר ש2020 התחילה עם עטלף סיני.... ;)

חנן-ג'יפולוג
03-11-21, 21:22

PW

קניתי אקדח פטריות.

היום ניסיתי להשתמש בו, בתנאים הנוחים ביותר, בסלון, עם צמיג ישן של רכב פרטי, שניקבתי בו חור באחד מחריצי האורך בסוליה.
לכאורה, תרחיש הכי נוח.
למעשה, אני לא מצליח להחדיר את האקדח, גם לאחר ששפשפתי 50 פעם את החור עם הדוקרן שמגיע עם האקדח. האקדח הגיע עם שני גדלי פטריות, ושני ראשים, בהתאמה. אני מנסה עם הקטן יותר.
השפיציק השחור הקוני מפלסטיק נכנס לחור, אבל פיית המתכת כבר לא. הפעלתי על האקדח את כל המשקל שלי, ויש משקל בלי עין הרע. זה לא נכנס.

אז זה צעצוע נחמד שיושב בתא המטען לדבר עליו בפורום, או שמישהו באמת הצליח להשתמש בו?

נראה לי שהתולעים הן פתרון פרקטי יותר. בוודאי כשמדובר על הבנות שלי, או אשתי.

https://imageshack.com/i/porV5Remj

PW
04-11-21, 09:26
קניתי אקדח פטריות.

היום ניסיתי להשתמש בו, בתנאים הנוחים ביותר, בסלון, עם צמיג ישן של רכב פרטי, שניקבתי בו חור באחד מחריצי האורך בסוליה. זה לא נכנס.

יקירי,
אקדח פטריות לא עובד בסלון. (זה דבר ידוע).

וברצינות:
יש כנראה תרחיש אחד, אפילו די נדיר, ששימוש באקדח פטריות הוא הפתרון הטוב ביותר.
(בחור יחסית גדול שתיקון שרוכים יגמר בבריחת אוויר ובשליפה מהמקום כתוצאה מחוסר איזון בסיבוב בנסיעה מהירה מדי).
בכל השאר, שלל הפתרונות האחרים מנצחים.
זה לא אומר שלא נזרוק באוטו ערכת פטריות - שיהיה.
בהצלחה!!!

ehudzeelim
04-11-21, 09:30
שאלה לי
האם לתולעים יש פג תוקף? (יש לי ערכה ישנה מאד)

גיא
04-11-21, 09:46
שאלה לי

גם לי אחת בת כמה שנים טובות ( הרבה )

התולעים מתיבשות. כשהם טריות הן סוג של דביקות ..

הדסופה
04-11-21, 11:30
מניסיון שיש לי באופניים, גם ישנות ודי יבשות עובדות
ובכל מקרה אפשר לקנות את הדבק בטיובה הקטנה כדי להוסיף על זה

חנן-ג'יפולוג
05-03-24, 01:45
קניתי אקדח פטריות.

היום ניסיתי להשתמש בו, בתנאים הנוחים ביותר, בסלון, עם צמיג ישן של רכב פרטי, שניקבתי בו חור באחד מחריצי האורך בסוליה.
לכאורה, תרחיש הכי נוח.
למעשה, אני לא מצליח להחדיר את האקדח, גם לאחר ששפשפתי 50 פעם את החור עם הדוקרן שמגיע עם האקדח. האקדח הגיע עם שני גדלי פטריות, ושני ראשים, בהתאמה. אני מנסה עם הקטן יותר.
השפיציק השחור הקוני מפלסטיק נכנס לחור, אבל פיית המתכת כבר לא. הפעלתי על האקדח את כל המשקל שלי, ויש משקל בלי עין הרע. זה לא נכנס.

אז זה צעצוע נחמד שיושב בתא המטען לדבר עליו בפורום, או שמישהו באמת הצליח להשתמש בו?

נראה לי שהתולעים הן פתרון פרקטי יותר. בוודאי כשמדובר על הבנות שלי, או אשתי.

https://imageshack.com/i/porV5Remj

מעדכן שטעיתי. לאחר שבמקרה קפץ לי ביוטיוב סרטון שמסביר על השימוש, החלטתי לתת לזה עוד צ'אנס.
שייפתי והגדלתי את החור טוב טוב עם הכלי הייעודי. שימנתי בנדיבות עם השמן המצורף גם את הפטריה, גם את השפיציק השחור וקצה האקדח וגם את החור בצמיג, וואללה, זה נכנס. במאמץ לא מוגזם. עדיין לא הייתי נותן לבנות שלי לעבוד עם זה אבל עם הכח שלי זה עבד.

ehudzeelim
05-03-24, 07:48
שאלה לי

יצא לי לבדוק..
תולעים מ-1983 עובדות נהדר.

גיא
05-03-24, 08:02
יש לי כמה ברגים שמצופים במין דבק שחור .. טרם נאלצתי לנסות .. אבל שמועה שזה יותר קל.

יש ברגים בגדלים שונים. ואצלי זה בא יחד עם ערכת התולעים. לא במקום.

מי שראה את השרשור על נורבגיה, מתברר ש 3 תולעים יחד בפינה של צמיג ממש ממש נמוך .. מחזיקות מעמד נהדר. נסענו ככה מעל 100 ק'מ במהירות סבירה של 80 קמ'ש ..

Sent from my CPH2493 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
05-03-24, 08:15
מה שיפה בפטריה, בניגוד לתולעים ולברגים (שגם לי יש), זה נו, שזו פטריה. היא לא יכולה לעוף מהגלגל גם בתיאוריה.
החוק בישראל מגדיר שתיקון תקר צריך להתבצע על ידי פירוק הצמיג והדבקת פטריה מבפנים, אבל אם נתעלם רגע מהחוק, אני לא בטוח שיש צורך טכני בתיקון סטנדרטי לאחר ששמת פטריה כזו.

הכי טוב שיהיה את כל האופציות: פטריות לתיקון קבוע, ברגים לתיקון הכי קל פיזית, תולעים לקרעים מורכבים/גדולים.

yoni_0000
05-03-24, 09:17
https://www.gluetread.com/

למי שלא מכיר.. על פניו נראה כמו מוצרים נהדרים. באמת שוקל להשאיר את הספייר בבית ולצאת רק עם זה.

YoavR
05-03-24, 10:17

למי שלא מכיר.. על פניו נראה כמו מוצרים נהדרים. באמת שוקל להשאיר את הספייר בבית ולצאת רק עם זה.זה באמת מוצר נהדר. מניסיון. אבל חשוב להדגיש שזה רק לפגיעות בדופן

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

ehudzeelim
28-04-24, 16:35

למי שלא מכיר.. על פניו נראה כמו מוצרים נהדרים. באמת שוקל להשאיר את הספייר בבית ולצאת רק עם זה.

האם הטלאי יעבוד גם כשהחתכים צמודים לבליטות גומי המעטרות את הדופן, כמו בשני החתכים האלה?

146758146759

נמרוד
30-04-24, 14:10
האם הטלאי יעבוד גם כשהחתכים צמודים לבליטות גומי המעטרות את הדופן, כמו בשני החתכים האלה?

146758146759

נראה לי שכן אבל צריך להשחיז את מה שבולט.

-->