צפייה בגרסה מלאה : ערכת עזרה ראשונה בג'יפ
יש לי כל השנים ערכת עזרה ראשונה שעברה הרבה תהפוכות, ברכב.
הגיע הזמן לבנות אותה מחדש.
אני בעיקרון הולך לפי אחת הרשימות הסטנדרטיות המומלצות ונותן חיזוק בנושא כוויות (שנים בשטח לימדו אותי שזו הפציעה הכי שכיחה).
אני גם מפריד בין הפלסטרים וכו' לבין הדברים הרציניים יותר.
אבל לפני שאני ממלא את התיבה הנהדרת שצבעתי בסכמה 'מעניינת' לקראת סימונה כערכת עזרה ראשונה - תנו לנו רעיונות.
מה יש לכם בערכת העזרה הראשונה בג'יפ?
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200221/d3601e05664aaf0f52d7edca305a1583.jpg
חוץ מהדברים הסטנדרטיים שיש בערכות אני מחזיק גם (מהקל לכבד) אלוורה לכוויות שמש, פנסטיל טיפות לגירודים חזקים מעקיצות, קרשים שמתאימים לקיבוע שברים, תעלות AIRWAYES להנשמה ומסכת פנים להנשמה.
127454
127455
את הפלסטרים תחבושות וכו הזמנצי ברשת.
את החומרים/נוזלים קונים בארץ.
שם תזכורת בנייד לרענן אחת לשנה את העסק.
אישית מפריד בין חומרי ה"רטובים" ליבשים לאור הצורך בריענון.
החייאה, חשוב, לעשות קורס וריענונים.
אצלי יש ילדים קטנים אז הפקל מתרחב עם כל הרגילים כמו בבית...
לא בניתי ולא נעלים. הלכתי לסופרפארם, יש להם מדף עם ערכות עזרה ראשונה. יש 3 דרגות של ערכות כשהיקרה ביותר (כ80 שקל) כוללת את מה שצריך כדי לחבר מחדש אברים קטועים (יתכן שזו הגזמה). פעם בשנה אני זורק אותה וקונה חדשה-ושלום על ישראל.
בגדול תומר אתה עושה נכון. אבל הערכה הזו טובה למי שתוך חצי שעה תגיע אליו עזרה אמיתית - ואני דווקא מסתכל על ערכה שתאפשר לי להמשיך לעוד יום בשטח (כמובן לא בפציעה שמחייבת פינוי מיידי).
הבסיס גם אצלי הוא ערכה קנויה.
אבל חוץ מזה.... כמו חלקי חילוף וכלי עבודה- עם השנים נוספו דברים שנדרשו ולא היו.
אסף.
אני בעיקרון הולך לפי אחת הרשימות הסטנדרטיות המומלצות ונותן חיזוק בנושא כוויות (שנים בשטח לימדו אותי שזו הפציעה הכי שכיחה).
אבל לפני שאני ממלא את התיבה הנהדרת שצבעתי בסכמה 'מעניינת' לקראת סימונה כערכת עזרה ראשונה - תנו לנו רעיונות.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200221/d3601e05664aaf0f52d7edca305a1583.jpg
יותר מעניין מנושא השרשור... מה זה הארגז הלא מזוהה הזה?
אני משתדל לנסוע עם רופא. ככה הוא מבין מה עושים ומביא איתו את כל הציוד כולל אינפוזיות. מומלץ.
התובנות (שלי):
1. רמת הערכה והציוד שבתוכה צריך להתאים לידע / הכשרה של המשתמש.
2. בהנחה שהערכה נמצאת קבוע בגיפ ומתבשלת בקיץ, רצוי מאוד לרענן אותה פעם בשנה (בעיקר את הנוזלים).
3. ערכה מוכנה מרשתות הפארם (ברמת מחיר בינונית) תספק את המשתמש המצוי (ללא הכשרה פורמאלית).
4. חתכים וכוויות הן אכן הפציעות השכיחות (בקרב ילדים, אך לא רק).
Sent from my iPhone using Tapatalk
יותר מעניין מנושא השרשור... מה זה הארגז הלא מזוהה הזה?ארגז 7.62 ככל הנראה, מוטבע fnb (כלומר בלגי).
אסף.
איך הסכימה לך לצבוע את הארגז בסלון של הבית איך??
אצלי כנ"ל, ערכה קנויה+ תוספות שונות בתפזורת לפי הצרכים, חומרים נגד כוויות, ת"א+אלסטיות, ח. חיטוי וכו' וכו'.
מרענן כשצריך.
שכחתי לציין שיש לי בערכה בדיקת הריון וקנדומים שכנראה פגו לפני כשנתיים. לפני כשלוש שנים היתי בטיול וליד בורות לוץ מישהו מהחברים חטף משב רוח חזק שסגר לו דלת של ל"ק 150 על כף היד. זה היה ברמה של כף היד התפוצצה-והעור מסביב החזיק את הבפנוכו. בדומה לאייל, גם לי יש גיס רופא צמוד- ואני ישר רץ, מביא את הערכה-ואז נופלת ממנה בדיקת הריון. כולם כל כך נקרעו מצחוק, שהפצוע כמעט נשכח.
אם רופא, אז עדיף וטרינר. הוא יודע לטפל ביותר דברים.
מי חמצן - יש להם פג תוקף או שמחזיקים לנצח בבקבוק המקורי?
משחות למיניהן - כנ"ל.. יש תוקף אמיתי או שסתם כותבים על השפופרת?
אסף.
הכל תלוי במיומנות של מי שאוסף את הציוד (למרות שלפעמים עובר אורח מנוסה עם ציוד מתאים יכול גם לעזור).
זה צריך להתחלק לשני חלקים: יבשים (כל מה שלא מתקלקל בחום/שמש) ורטובים (שנמצאים בבית ומכניסים בטיול).
כל המשחות/נוזלים שורדים עד תאריך התפוגה (וכנראה גם יותר) בתנאים כמו שכתובים בתנאי אחסון - לרוב זה מקום
קריר, מוצל וללא שמש ישירה. אז אין מה לעשות, צריך לשים את זה בבית או בתוך כלי מבודד היטב.
"יבשים":
תחבושות :אישיות, בטן, חזה (גדלים שונים)
משולשים: משמשמים לקיבועים
Airway בגדלים שונים + מסיכת כיס להנשמה
מלע"כ (מספריים של חובשים)
ח.ע. (2-3)
אגד (מה שכולם קוראים לו תחבושת)
פדים גזה
לויקופלסט (מה שקורים לו פלסטר - לא אגד מדבק)
פינצטה (קוצים)
שפאדלים (כאלה של רופא גרון) - קיבוע אצבעות
סד - קיבוע איברים אחרים
צווארון פילדלפיה (למי שיודע להשתמש)
תחבושות אלסטיות
כפפות (לא חייב סטרילי אבל עדיף)
שמיכה היפוטרמית
מד חום
קסמי אוזניים (למרוח משחות - האוזניים שלכם לא מעניינות בשטח*
תחבושת כוויות
שקיות קירור
שקיות חימום
פנס
"רטובים":
נוזל ניקוי/חיטוי כמו סביעור או אלכוהול 70% למזוכיסטים
פולידין תמיסה לשריטות או חיטוי שפשוף גדול
משחה אנטי ספטית כמו בפנטן פורטה (לפצעים קצת יותר עמוקים)
אגד מדבק
חומרים לכוויות
חומרים דוחי יתושים
אקמול/אדויל/אופטלגין/אספירין (כזה נגד כאבי ראש אבל כזה גם נגד כאבי שיניים)
מוריד חום לילדים (אם יש)
אני בטוח ששכחתי כמה דברים אבל זה די מכסה את הדברים
המלצה שלי, אל תתפתו לקנות שום דבר בסופרפארם או אפילו בקופת חולים. באתר של איחוד הצלה יש
אפשרות לקנות ציוד רפואי במחירים מאוד זולים (אמבו עולה פחות מ 100). וערכות/תיקים (לא מושלמים
אבל התחלה בסיסית טובה). אני מניח שיש עוד אופציות יחסית זולות.
אם אתה רוצה להשתכנע שלתרופות אין פג תוקף, אני אשלח לך את הטלפון של חמותי.
ואללה. אתם רציניים.
לי יש שני פלסטרים עם ציור דינוזאור בארנק ....
אם אתה רוצה להשתכנע שלתרופות אין פג תוקף, אני אשלח לך את הטלפון של חמותי.השתמשת על חמותך בתרופות פגות תוקף והיא נשארה בחיים לספר על זה?
אם אתה רוצה להשתכנע שלתרופות אין פג תוקף, אני אשלח לך את הטלפון של חמותי.
אצל חמותי כנ"ל. אגב, אצלה גם למזון אין תוקף ואם הילדים שלה לא היו זורקים לה כל מיני דברים שכבר גידלו פרווה מהמקרר, יש מצב שהיתה יכולה לפתוח גן בוטאני.
ואם להתייחס ברצינות- באוטו יש ערכה עם כל ה"יבשים". ובתיק של הילדים (שנוסע איתנו לכל נסיעה, לא בהכרח בשטח), יש תיק תרופות עם כל השאר (כולל פלסטרים עם הדמות הרלוונטית לאותה תקופה- בובספוג, ספיידרמן וכו).
כמעט השלמתי את סידור הארגז ה'חדש'.
בתוך הארגז יש תיק קטן יותר ובו מה שצריך כשזה *עכשיו!* וקופסת פלסטיק שקופה עם כל השאר.
בתיק החשןב יש שלושה תאים.
הראשון הוא זה שנפתח ראשון. יש בו כפפות חד פעמיות מלע"כ ופדי חיטוי.
השני מכיל תחבושות אישיות תחבושת בטן ח"ע מי חמצן, קרח אינסטנט וספריי עוצר דימום.
התא השלישי עם סילברול, תחבושות כוויות ופלסטרים לכוויות.
בקופסת פלסטיק מלא דברים. תחבושות פגים פלסטרים אגדים גזות תרופות צמר גפן.... ועוד ועוד.
וכמו בציוד חילוץ תזכרו שהכי חשוב לי שיישתמשו בציוד של מישהו אחר.....
אסף.
לגבי עזרה ראשונה לכוויות, פעם בחיים אחרים היו לי תחבושות ג׳ל גדולות לכוויות, וכשהן פג תוקף, לא הצלחתי למצוא מוצר מקביל.
ואז, לפני כמה שנים הבן הקטן הרים אבן משולי המדורה, כוויה בדרגה 2 באצבעות בשער צניפים בלילה..
התחלנו ים מים קרים לעצירת הכוויה, וחבר הוציא מערכת עזרה ראשונה פד ג׳ל לכוויות שעשה הבדל גדול לטובה.
גם הרגיע וגם הכוויה נראתה והרגישה ביום אחרי הרבה יותר טוב.
מסתבר שזו חברה ישראלית, שעובדת מול שוק ממסדי, אין בבתי מרקחת, אבל אפשר להזמין באינטרנט.
הזמנתי לערכה לטיולים פדים במספר גדלים, וספריי בשביל הבית.
מאז, השתמשנו כמה וכמה פעמים, מוצר מצוין.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200222/957e9715dc8981c0b3df56ec9ccb3bf9.jpg
מניסיון, בפטנטן + עושה עבודה טובה על כוויות.
לגבי עזרה ראשונה לכוויות, פעם בחיים אחרים היו לי תחבושות ג׳ל גדולות לכוויות, וכשהן פג תוקף, לא הצלחתי למצוא מוצר מקביל.
ואז, לפני כמה שנים הבן הקטן הרים אבן משולי המדורה, כוויה בדרגה 2 באצבעות בשער צניפים בלילה..
התחלנו ים מים קרים לעצירת הכוויה, וחבר הוציא מערכת עזרה ראשונה פד ג׳ל לכוויות שעשה הבדל גדול לטובה.
גם הרגיע וגם הכוויה נראתה והרגישה ביום אחרי הרבה יותר טוב.
מסתבר שזו חברה ישראלית, שעובדת מול שוק ממסדי, אין בבתי מרקחת, אבל אפשר להזמין באינטרנט.
הזמנתי לערכה לטיולים פדים במספר גדלים, וספריי בשביל הבית.
מאז, השתמשנו כמה וכמה פעמים, מוצר מצוין.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200222/957e9715dc8981c0b3df56ec9ccb3bf9.jpg
זה הקישור לדעתי:
https://www.ems1.co.il/html5/?_id=12955&did=9142&G=12073&&SM=12955
סילברול עדיף לפי מה שמשתמשים במטבחים של מסעדות. שם בכלל לא שוטפים במים. רק משחה.
ותכלס... הם הכי מנוסים...
אסף.
סילברול עדיף לפי מה שמשתמשים במטבחים של מסעדות. שם בכלל לא שוטפים במים. רק משחה.
ותכלס... הם הכי מנוסים...
אסף.
שטיפה במים קרים נועדה קודם כל לעצירת תהליך הכוויה.
כוויה היא תהליך דינאמי, שממשיך גם אחרי סיום החשיפה למקור החום, או המקור הכימי, זו גם אופציה.
כמו שעוצרים בישול של ירקות ע״י טבילה במי קרח, כך חייבים לעצור את הכוויה אחרת היא ממשיכה לבשל את הרקמות בפנים.
שטבחים יבשלו ושבכוויות יטפלו מי שלמד עזרה ראשונה/חובשות וכו.
הרבה הרגלי סבתא רפואיים גורמים יותר נזק מתועלת.
מנסיון עם הג׳ל שצרפתי, עובד מצוין.
מסעדות משקיעות במינימום הנדרש.. וזה חומר לא זול, אבל שווה בזהב כשאתה בפיזדלוך עם ילד סובל, או כוויה בכף יד כולל בין האצבעות בגלל מי פסטה לוהטים עם עמילן..
דורון.. התייחסתי לבפנטן. לא לפד ג'ל (כאלו יש אצלי שניים וצריך לבדוק אם יש להם תוקף).
אסף.
זה הקישור לדעתי:
https://www.ems1.co.il/html5/?_id=12955&did=9142&G=12073&&SM=12955https://www.ems1.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=22673&did=9142&G=12072&SM=
אם רופא, אז עדיף וטרינר. הוא יודע לטפל ביותר דברים.
אסף.
בצבא מאריכים תוקף של הרבה תרופות במעל שנתיים מתאריך אחרון.
זה נעשה אחרי בדיקת מעבדה לאצווה ספציפית, כי בפועל, להרבה תרופות, המשמעות של התוקף הוא יעילות באחוזים של החומר הפעיל.
חברה טובה רוקחת בעירה אישרה את זה, ועדיין, אני מעדיף לרענן חמרי חיטוי לפי התאריך המוטבע.
מה יש בערכה:
קבוע ברכב ערכה קטנה עם תחבושת אישית, חומרי חיטוי וחבישה, AW, מסיכת הנשמה, 2-3 מחטי מזרק, סקלפל, פג אלסטי.
אקמול/אדוויל, מד-חום דיגיטלי, ח.ע., פדים סטריליים לעיניים, מלעכ, כפפות, משולש קיבוע, וסד מאחורי הכיסא האחורי.
לטיולים מצטרפת ערכה מקיפה יותר בעיקר נגד מרפי, כי בפעם שהתלבטנו בקול רם האם לקחת או לא, ולא לקחנו, אז הגענו לתאונה.
סוג של בנדולרה מקופלת עם תאים.
בתוכה:
תחבושות אישיות 3-4, כולל 2 ספוגות בחומר עוצר דימום.
AW גם לגודל ילדים.
תחבושת ״בטן״ כי לפעמים צריך תחבושת גדולה לעטיפת איבר, כמו כף יד שסועה מבקבוק יין שנשבר..
פד אלסטי 2x יש לזה כמה שימושים נוספים מעבר לנקעים, כמו קיבוע ועצירת דימום.
אריזת פדי גזה.
גליל גזה.
סרט הדבקה רפואי של 3M
פביודין, ופולידין, נוזל ומשחה.
סינטומיצין 3%
וזלין לבן.
אימודיום.
אקמול למבוגרים וילדים
סד קיבוע לשברים.
צווארון ריבוע שטוח.
תחבושות כוויות.
ח.ע.
פניסטיל.
דבק רקמות..
טוש עבה שכותב על כל דבר.
פנס ראש.
מלעכ
2-3 משולשים
כפפות.
ו-2 סט לעירוי.
רק באופן כללי-
לחבישות הסטריליות (פדים, אגדים אלסטים, חבישות מתקדמות ונגד כויות..) ולתרופות (כדורים, משחות, סירופים..) יש תוקף-
פעם בשנה זה לא מספיק- אפשר לשים למעלה, בראש הערכה, פתק עם תאריכי תפוגה.
החבישות הסטריליות פחות עקרוניות בשטח שממד הסטריליות בו לא משהו אבל לפחות נשארות נקיות.
במשחות צריך לקחת בחשבון שככל שהתוקף מתרחק היעילות פוחתת.
בתרופות דרך הפה.. לא הייתי משחקת ולא הייתי ממתינה לפעם בשנה, מה עוד שתנאי האיכסון לא אופטימאליים בעיקר החום והשמש.
והייתי מוסיפה.. ככל שאתה שם יותר ציוד עזרה ראשונה אתה צריך לבדוק יותר דברים- תקינות, תוקף, שלמות אריזה וזה בנוסף לכל שאר הלוגיסטיקה של הטיול..
והכי חשוב.. לראות שלכל מה ששמים יש מישהו שיודע לתפעל בשעת הצורך..
2 פני
הייתי חובש בצבא. ההנחיה הייתה להוסיף 5 שנים לתוקף הכתוב על האריזה באופן גורף. מעבר לזה אבי, שמתהדר בתואר פרופ' לרוקחות גם מוסיף עוד כמה שנים במצפון שקט ללא מעט תרופות.
לגבי כוויות, כפי שדורון כתב. בכל הקשור לכווית קלות בינוניות - ללא חריכה של העור ודימום, הטיפול הכי טוב זה קירור רציף. אידאלית זה מתחת למים זורמים מייד עם התרחשות הכוויה על מנת לעזור לגוף לקרר את האזור ולצמצם ואף למנוע היווצרות של שלפוחיות. באין מיים זורמים זמינים או מוגבלים, קרחון עטוף במגבת יעשה את העבודה, כמה זמן שרק אפשר עד שמפסיק לכאוב (לא מעט זמן) זהירות רק לא ליצור מצב הפוך של כווית קור ממגע ישיר של העור עם קרח. כשהאזור מתחיל להרגע, קרמים למינהם, 1+ לסילברול. מאוד יעיל. זה ממש עושה את ההבדל בין כאב שממשיך בימים שלאחר מכן ושלפוחיות לעומת לקום בבוקר ובקושי לזכור שקרה משהו.
כוויות חמורות עם חריכה של העור ורקמות חשופות, זה אופרה אחרת. הדאגה המרכזית שם זה זיהום של האזור החשוף, בשביל זה קיימים התחבושות היעודיות שנועדו לטפל מקומית ולבודד מזיהומים.
בשונה מכווית קלות בשטח שם אין בעיה להמשיך לטייל כתלות בסף הכאב של הנכווה - כוויות חמורות זה מקרה לפינוי מהשטח.
גילוי נאות: אני מתנדב מד"א לשעבר.
אני, אישית, כנראה לא דוגמא לכלום, אבל מהתגובות שראיתי בשרשור אני שמח שאני לא היחיד....
לי יש 2 תיקים ברכב.
תיק חובש מלא, שמסוגל לתת מענה לאר"ן כולל:
- חוסמי עורקים
- תחבושות אישיות
- בטן
-כוויות
- פעם, שהיה לי איך לרענן - גם אינפוזיה + סט שטיפה ומחטי וונפלון הייתה בנמצא.
זה התיק שאני שמח לא להשתמש בו אף פעם.
תיק נוסף:
- פלסטרים
- פינצטה
- פלסטרים (רגילים ועם ציורים (חשוב מאוד!))
- משחות
- כדורים
התיק הזה, מטבע הדברים, יותר בשימוש ולכן יותר נגיש ושליף.
כל חצי שנה (גם אצלי תזכורת בנייד עושה את העבודה) אני עובר על התיקים ומרענן את מה שצריך.
רק הערה קטנה, בתור אבא לילד עם G6PD:
סילברול (ויכוח ישן נושן בין רופאים/רוקחים שונים) וכנראה עוד הרבה תכשירים/משחות לא תמיד מתאימים לשימוש לכולם.
לילד הפרטי שלך - תעשה מה שאתה רוצה.
כשזה מגיע לילדים של אחרים, חייבים לבדוק היטב לפני שר(ו)צים לעזור.
לגבי וטרינר, כמה שזה נכון.
מזמן, לפני הרבה שנים, חבר וטרינר שסוחב איתו ערכה רצינית לא התבייש לתפור בשטח את הברך של הבן הקטן שלו שנפל ונחתך עמוק מאוד מאבני צור חדות.
כשטיילתי ברגל הייתה לי ערכה די מקיפה, ומודה שהזנחתי עם השנים.
יש המלצה על ערכה מוכנה לקניה ברשת עם כל הדברים החשובים שהוזכרו פה ?
(רמת הכשרה: פצוע מתמיד+ רענוני עזרה ראשונה בעבודה מידי פעם)
יש לי בבית חוסמי עורקים טובים שיתווספו, וכמובן אוסיף ציוד כוויות.
אגב לפי שתי רופאות עור בשני מקרי כוויה שונים, סילברול זה הדבר המיידי הכי טוב מכל התכשירים.
זה ?
https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Pages/medicines.aspx?idd=6159
אם כן, אז רשום שדרוש מרשם רופא. איך / איפה אתם קונים את זה ?
לך לרופא משפחה שיתן לך מרשם (בטלפון אפילו).
אצלי מספיק לא להשגיח על הקטן ליותר מחמש דקות. רוב הסיכויים שזה יסתיים במרפאה עם מרשם לסילברול ;)
כמו שאייל אמר, בפעם הראשונה קיבלו משכנים, היה צורך למרוח עוד כמה פעמים וקיבלנו מרשם.
בהמשך ביקשנו מרשם סתם כדי שיהיה עוד אחד בבית וקיבלנו.
לגבי וטרינר, כמה שזה נכון.
החבר הוטרינר שלי מבין בדולפינים :(
boaz avrahami
25-02-20, 12:48
ביננו, בגילנו כבר יותר חשוב תכלס שיהיה לנו דיפיברילטור בגיפ מאשר איזה פלסטר או משחה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תחבר שני מצברים במקביל ותן עם האלקטרודה של הרתכת...
יותר פשוט.
לבועז יש רכב על בנזין.
בחוט הצתה עובר כמה? 18,000 וולט?
רק שימו לב שסילברול זה מוצר שמאוד רגיש ל:
1. חום
2. זיהומים - אם לקחתם מקלון ומרחתם, לא לקחת עם אותו אחד שוב מהמשחה. להחליף.
3. ברגע שנפתח תאריך התפוגה של מוגבל בזמן (אני לא זוכר אם שבועיים או חודש).
בגלל מבנה החומר הוא יופי של כר רבייה לכל מיני בקטריות וחיידקים. אבל, זה יופי
של מוצר עם יכולות כמעט פלאיות. וכמו שנכתב קודם לא מתאים לאנשים עם חוסר ב G6PD
(כמו גם פולידין ויוד).
רק שימו לב שסילברול זה מוצר שמאוד רגיש ל:
1. חום
.
חוק גודווין.... עכשיו הדיון יעבור למקררים ואיזה מצבר מתאים ...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
מצבר? ביחיד? זה רק לעניים או כאלה שלא מבינים כלום. מינימום זוג מצברים + טעינה סולארית.
מצבר? ביחיד? זה רק לעניים או כאלה שלא מבינים כלום. מינימום זוג מצברים + טעינה סולארית.
ואל תשכח את האיזולטור !
גיא, אתה לא חובש?
יושב בצד ומחריש..
גיא, אתה לא חובש?
יושב בצד ומחריש..
תרמתי את תרומתי לפני כמה עמודים ....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200225/a279794e2caac198e47f9171e412c346.jpg
אםילו הדינוזאורים כבר נגמרו.
זאת הערכה הרפואית שיש לי באוטו.
( יש מלע׳כ וכמה תחבושות אישיות בכיסים של האפוד מד׳א )
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.