צפייה בגרסה מלאה : בג'יפולוג יודעים הכל- גם איך מכינים חמוצים טעימים
שלום לכולם.
פניה זו דינה דבר אחד- ודבר אחד בלבד: חמוצים.
אבקש להדגיש: הכוונה אינה להקשר התרבותי-ביביסטי. הכוונה אינה לשיפורים (הנעשים כמובן בגבולות החוק והטעם הטוב) - אלא לירקות. פריכים, חמצמצים, שמתפצחים בין השיניים בלי להיות רכים מדי, עם טעמים נפלאים של שום ושמיר, כאלה שמחליקים במורד הגרון באופן המיטבי ביותר באמצעות נחשול של בירה קרה, והמהדרין מוסיפים אפילו מעט דג מלוח בנוסח עדות אשכנז.
רצה המקרה והטיול הבא שלנו יוצא עוד כשבועיים, וזה טיול גדול ומשמעותי של סגירת עונה שכולל מלחמות עם איתני הטבע וקריאת תגר על מעלות, ומטבע הדברים האוכל והשתייה יתפסו בו מקום חשוב מאוד והקולמן תעבוד שעות נוספות, מהפנקייק של הבוקר ועד השקשוקה. ומכיוון שכך, לא יתכן שחברי המכובדים יאכלו חמוצים מקופסת שימורים כמו קוזאקים עלובים שעברו במדף השימורים של הקו אופ בדרך למעלה רמון. אוכל טוב אינו כולל פותחן. זה ידוע.
בקיצור, אני רוצה להביא לגיבורים שלי חמוצים. אבל חמוצים כמו שצריך. כרוב. מלפפונים. עגבניות. הכל הולך, אבל שיהיה טעים וטוב ותוצרת בית.
בקיצור- אני שואל מי כאן מחמיץ.
איך אתם מחמיצים.
על מה להקפיד.
כמה זמן.
לעונה נכונה מובטח רעש של אכילת חמוצים
חשוב מאד להקפיד על עיקור הצינצנת לפני ההחמצה אחר הכל יתקלקל.
עיקור= הטבלת הצינצנת ושטיפתה במים רותחים.
חשוב להקפיד על מלפפונים בלדי - קטנים וקשים ממש קשים.
תכלס העסק פשוט:
1 ק"ג או יותר מלפפונים בלדי
1 ראש שום מפורק ומקולף
1 צרור שמיר
1 או 2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות גדולות.
כמה גרגרים פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
מים מלוחים - היחס צריך להיות כף ורבע מלח לליטר מים הכמות צריכה להספיק לכיסוי כל הירקות. ממיסים המלח במים חמים ומחכים שהמים יתקררו.
ההכנה:
שוטפים היטב המלפפונים ודוחסים אותם לצינצנת שימורים בגודל המתאים להכיל את הכל (אלו עם הטבעות גומי במכסה שנותנות אטימה). בין המלפפונים מפזרים שיני השום וטבעות הפילפל החריף וגרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. מעל הכל דוחסים וסוגרים עם צרור השמיר. ממלאים במים המלוחים עד כיסוי כל התכולה.
סוגרים הצינצנת, מניחים במרפסת בחוץ ליומיים כולל בשמש.
אחר כך מעבירים לתוך הבית - פותחים הצינצנת נותנים ערבוב קל בודקים אם צריך לשפר טעמים סוגרים מחדש ותוך גג שבוע יש מלפפון חמוץ אלוהי - לבדוק מפעם לפעם אם מוכן ואם כבר מוכן אפשר להעביר למקרר.
בלי חומץ העסק נהיה רך מדי.
בלי חומץ העסק נהיה רך מדי.
לא חייב חומץ, זה קורה שיש פחות מידי מלח בתמיסה.
בשום פנים ואופן לא חומץ.
אם מקפידים על ההוראות על המליחות ועל העברה בזמן לקירור נשאר קשה ומתפצפץ בפה.
אני יודע שאני בקרב מאסף כאן,
אבל אשכנזי אמיתי יעדיף מלפפונים בחומץ.
בהיותי רק חצי אשכנזי, אני מעדיף חמוצים תוצרת בית עם שילוב של מלח וחומץ. (מקופסא- רק חומץ).
אני מניח שבעקבות הפוסט הזה אני אקבל באן לאיזו תקופה, וזה בסדר.
boaz avrahami
07-12-19, 14:31
האמת שלא הבנתי מי אוכל בחומץ.
יש לזה טעם מזעזע.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
למלפפונים פריכים צריכים מלפפונים בלדי או בייבי. מלפפונים רגילים לא יצלחו.
אם פתחת את הצנצנת, רוב הסיכויים שנגמר הסיפור. כדאי להכניס למקרר כי העסק יתעפש.
האינדיקציה הכי טובה לסיום התסיסה היא שינוי צבע המלפפון מירוק לחאקי. בדרך כלל לוקח 4-5 ימים.
כדאי לשים את הצנצנת בצלחת עמוקה. נוצר לחץ ותמיד יש נזילות.
בהצלחה.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
מה עם ירקות אחרים כגון כרוב? מה המתכונים שלכם?
הזכיר לי ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200314/31f15fcea9ea8f5f194ce82ac6ca550c.jpg
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
קבלו:
https://youtu.be/367pbxJIhqo
גם מי שלא מתכוון להכין - שווה לצפות ...
(לא ניסיתי את המתכון הזה בעצמי, אבל המתכון שלו לפיתות במחבת - פגז...)
הזכיר לי ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200314/31f15fcea9ea8f5f194ce82ac6ca550c.jpg
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אנטישמים. לא מבינים כלום. אפילו בצרפת (אומת האוכל) יעדיפו בחומץ על פני מלח (קורנישונים למשל).
קבלו:
https://youtu.be/367pbxJIhqo
גם מי שלא מתכוון להכין - שווה לצפות ...
(לא ניסיתי את המתכון הזה בעצמי, אבל המתכון שלו לפיתות במחבת - פגז...)
נשארתי לראות עד הסוף בלי קשר לסרטון. הדיבור שלו מהפנט ;)
באופן מירקולוזי כמובן [emoji16]
עברית תנכית של עירקי מרוסיה .. מקסים ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני לא מוסיף חומץ.
וקצת קצת משנה..
כשאני ממיס את המלח - על כל כוס מים אני שם כפית מלח.
זה לא משנה איזה ירקות תחמיץ.
ניתן להכניס הכל יחד.
אני לא פותח את הצנצנת אחיר יומיים אלה אחרי יום כשהיא סגורה הופך אותה כדי שהכל יתערבב.
כל השאר בדיוק כמו ששלמה (KOOKE) כתב...
אם כבר חזרו לנושא אז:
צנצנת 3-4 ליטר.
מלפפונים - מרתיחים מים עם מלח ביחס של כפית לכוס - 6-7 כוסות
לאחר עיקור הצנצנת מכניסים צרור שמיר, 4-5 שיני שום פרוסות, 1 פלפל חריף פרוס.
דוחסים מלפפונים נקיים (לא חייבים בלאדי קטנטנים, אבל חשוב שיהיו מאוד טריים).
מלמעלה דוחסים עוד צרור שמיר, 4-5 שיני שום פרוסות, 1 פלפל חריף פרוס.
מוזגים את המים המצוננים לצנצנת, מוסיפים 2 כפות חומץ, סוגרים ועל השיש ל-5-6 ימים.
יוצא מעדן.
לאחר הפתיחה לשמור במקרר.
בנוסף,
אותו גודל של צנצנת
מרתיחים 6 כוסות מים עם כוס חומץ, 5 כפות סוכר, 2 כפות שטוחות מלח, כף שורש ג'ינגר קצוץ.
חותכים גס כרוב וכרובית,פרוסות דקות של גזר וסלרי (ענף, לא שורש או עלה), ורצועות פלפל (אדום בשביל הצבע, אפשר גם צהוב/כתום).
דוחסים את הירקות מעורבבים לצנצנת המעוקרת. שופכים עליהם את המים הרותחים, מצננים ולמקרר.
לאחר כמה שעות אפשר להתחיל להנות.
עברית תנכית של עירקי מרוסיה .. מקסים ;)
גם אני תהיתי, אז זהו, שלא בדיוק...
קבלו:
https://www.youtube.com/watch?v=xcj1rkrtqA0 (https://www.youtube.com/watch?v=xcj1rkrtqA0)
https://www.youtube.com/watch?v=cRVh4DBX-Bw (https://www.youtube.com/watch?v=cRVh4DBX-Bw)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.