PDA

צפייה בגרסה מלאה : פרוייקט גולשים: תכנון וביצוע מבחן השוואתי למקררי רכב

עמודים : [1] 2

נדב42
04-04-19, 13:35
בעקבות השרשור הזה: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/111722 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/111722) וגל הטענות שהגיע כצפוי אחריו (כולל אלו של עבדכם הנאמן), הצעתי לערוך מבחן השוואתי למקררי רכב שיבחן במיוחד את יעילותם וצריכת הזרם שלהם בתסריטים שונים.

בעקבות מספר הערות שקיבלתי בסגנון של:

פרויקט מעניין. יכול להיות שזה לא השרשור הנכון, ועדיף לפתוח דיון נפרד.

אז הנה לכם שרשור חדש, מסודר וייעודי :)

קווים מנחים למבחן:

א. כל המקררים ייבחנו באותם התנאים בדיוק: טמפרטורה פנימית/חיצונית, משך פתיחות, החלפת תכולה
ב. כל המקררים ייבדקו ע"י מד צריכת חשמל מצטברת ורגעית לאורך כל המבחן. המודדים עצמם ייבדקו ראשית בנפרד לוודא שהם נותנים מדידות אחידות עבור אותה הצריכה
ג. המבחן ייערך לאורך סופ"ש חם ושמשי אצלי על הדשא, אך ללא חשיפת המקררים לשמש ישירה (אז יש לנו עוד זמן לתכנן ולהתכונן)
ד. בדיקת צריכת החשמל תיערך ללא הפעלה של כיבוי אוטומטי/הגנת מצבר
ה. המבחן ייערך עבור מקררים בקטגוריית ה- 40 ליטר, נניח בין 30-50 ליטר, ויכלול מקררים מיבואנים שונים. לכל הפחות יהיו במבחן מקררים של ARB, SNOMASTER ומקרר מייצג מבוסס DANFOSS/SECOP. (אותי אישית מעניינת גם ההשוואה בין הסדרה הזולה ליקרה של SNOMASTER)
ו. עדיפות תינתן למקררים בבעלות פרטית, ואת החוסרים נשלים בעזרתם האדיבה של היבואנים השונים ככל שיעלה הצורך ויתאפשר
ז. מהלך המבחן המוצע להלן הינו בסיס לשינויים והחברים מוזמנים להעיר את הערותיהם ולהציע את הצעותיהם לפני מועד המבחן. הצעות והערות שיוגשו לאחר מועד זה לא תתקבלנה :)

מהלך המבחן המוצע:

יצירת תנאי מוצא אחידים למבחן
1. ביום חמישי בערב בעלי המקררים מגיעים אלי הביתה עם המקררים, אשר מועמדים זה לצד זה בדלתות פתוחות, ובכל אחד מהם מונחת שישיית מים (ליטר וחצי), ומבלי לחברם לחשמל, וזאת לצורך קביעת תנאי מוצא אחידים
2. בעלי המקררים מעלים זבח לאלוהי מבחני ההשוואה האמפיריים ודנים לעומק בסוגייה ההשוואתית שבין זבח שנעשה על מזבח מוזן גז לעומת מזבח קלאסי מוזן גחלים לוחשות
3. במקביל להעלאת הזבחים, נבדקים מכשירי המדידה באמצעות חיבורם בטור למטען שמחובר למצברים המיועדים לשימוש המבחן. התוצאות אמורות להיות זהות, אך במידה ויימצא מודד סורר הוא ייפסל או שתוצאותיו תכויילנה ע"פ סטייתו הנמדדת.
4. בסיום הזבחים יחוברו כל המקררים דרך המודדים להזנת החשמל המיועדת ותיבדק תקינות ההזנה, לאחר מכן תנותק שנית ההזנה למשך המשך הלילה.

בדיקת קצב קירור ראשוני וצריכת חשמל עבורו
5. ביום שישי בבוקר מחברים את המקררים להזנה, מכוונים ל- 2 מעלות, ומפעילים אל מול רכב מותנע או מצבר שמחובר למטען טיפש (מתח טעינה מעל 13 וולט לטובת זיהוי טעינה של הסנומאסטר), דרך מד צריכה מצטברת
6. אחת לשעה במהלך השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר באותו המיקום. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.

בדיקת קצב התאוששות מפתיחה והחלפת תכולה כאשר גוף המקרר נשאר קר וצריכת החשמל עבורו (למשל אחרי ארוחת צהריים בשטח)
7. בשעות אחה"צ, הוצאה של כל הבקבוקים מהמקררים למשך שעה (המקררים נסגרים למשך שעה זו), והחזרתם לאחר שהתחממו. מדידת צריכה מצטברת לפני ואחרי.
8. אחת לשעה במהלך השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר באותו המיקום. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.

בדיקה של צריכת החשמל בחניון לילה מייצג
9. ביום שישי בערב ניתוק המצברים מהטעינה והמשך מדידות כנ"ל כל שעתיים, תיעוד הצריכה.
10. במהלך הערב, פתיחה של המקררים למשך חמש דקות (לדמות זמן בישול), תיעוד הצריכה המצטברת
11. אחרי שעה, הוצאת שני בקבוקים ובדיקת הטמפרטורה (לוודא התאוששות מהפתיחה), החלפת הבקבוקים בשני בקבוקים בטמפרטורת החדר (לדמות הכנסת שאריות מזון או שתייה חדשה למקרר), בדיקה של הצריכה המצטברת.
12. בבוקר שבת, בדיקה של הצריכה המצטברת

בדיקה של צריכת החשמל בחניון יום מייצג
13. במהלך יום שבת, פתיחה כל שעתיים החלפת בקבוק קר בפושר ובדיקת הצריכה.

בדיקה של פונקציית הגנת המצבר
14. בשעות הערב יחוברו כל המקררים למצבר אחד, הגנת המצבר תכוון למתח הגבוה ביותר האפשרי, וייפתחו דלתות המקררים כדי להביא לצריכת חשמל גבוהה. עבור כל מקרר ייבדק המתח שבו הוא מתנתק בפועל לעומת הערך הנקוב לניתוק.

גיא
04-04-19, 18:43
אמל;ק ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

zivo
04-04-19, 19:16
אצל נדב, אין ניחושים והשערות..... הכח יסודי.

יש לי רק בעיה אחת עם סדר הפעולות,
הבנתי שביום חמישי, עושים זבח, לא הבנתי למה בשישי "רק" סימולציה של ארוחת ערב?
אפשר אולי לתרגל הוצאת גבינות (לא בטוח שישאר לתרגול של ההחזרה)?

יאללה שים תאריך.
דרך אגב, את הבדיקה של "האביזרים" כדאי לעשות לפני, שלא נתקע עם מקררים ללא יכולת מדידה.

נדב42
04-04-19, 19:37
אמל;ק ?

אתה לא צריך לקרוא, רק תביא את המקרר והמודד שלך ומשם נסתדר ...

יש לי רק בעיה אחת עם סדר הפעולות,
הבנתי שביום חמישי, עושים זבח, לא הבנתי למה בשישי "רק" סימולציה של ארוחת ערב?
אפשר אולי לתרגל הוצאת גבינות (לא בטוח שישאר לתרגול של ההחזרה)?

אני מבין שמינית את עצמך לוועדת ביקורת של המבחן, כי המקרר שלך לא ממש רלוונטי לעניינינו ...

כדי לתרגל הוצאת גבינות מהמקררים, יהיה צורך בכמות מסחרית של גבינות זהות וכמות תואמת של טועמי גבינות מדופלמים. הבעייה היא שלשם כך צריך רשיון ייצור גבינות, שאין לי ...

יאללה שים תאריך.

איפשהו באזור יוני-יולי, כשיהיה מספיק חם. תאריך מדוייק ייקבע בתיאום עם בעלי המקררים.

דרך אגב, את הבדיקה של "האביזרים" כדאי לעשות לפני, שלא נתקע עם מקררים ללא יכולת מדידה.

אה, זה ברור, חלק מההכנות המקדימות, בנוסף לבדיקה חוזרת בתחילת המבחן כמו שכתבתי ...

גיא
04-04-19, 19:38
אני מצטער. לא אוכל גבינות.

נדב42
04-04-19, 19:41
גבינות זה הפנטזיה של זיו, אני הזמנתי לזבחים ואת זה למיטב זכרוני אתה אוכל גם אוכל ...

ד ו ר ו ן
04-04-19, 19:52
+ מקרר קינן 45ל

ומנחה לתחזוק הזבח.

גיא
04-04-19, 20:29
גבינות זה הפנטזיה של זיו, אני הזמנתי לזבחים ואת זה למיטב זכרוני אתה אוכל גם אוכל ...

Heil yaaa

erezgur
04-04-19, 20:59
אני יכול להביא סנומסטר מהסדרה העדינה יותר, כמו של גיא

...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות

boaz avrahami
05-04-19, 08:23
חייב להודות שמיקום על הדשא בחוץ אינו מקום מבוקר ולא הייתי שמח שאף מקרר יבלה שם משיקולי שמירה על הציוד..
אני מוכן להעמיד את הסדנה שלי לסופש לצורך המבחן.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
05-04-19, 08:40
בועז, זה דשא (סינטטי) בחצר סגורה ונעולה עם גדר גבוהה. הצ׳רוקי חונה שם ולא רואים אותו מהרחוב, נראה לי מספיק בטוח בשביל מקררים ...

והרעיון הוא שהם יעבדו קשה יחסית בגלל החום בחוץ, אחרת הייתי עושה את הניסוי בסלון ...

boaz avrahami
05-04-19, 08:54
בהצלחה!

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
05-04-19, 09:13
חייב להודות שמיקום על הדשא בחוץ אינו מקום מבוקר ולא הייתי שמח שאף מקרר יבלה שם משיקולי שמירה על הציוד..

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אצלך צריך ויזה ושומרים לדרך עד למקום של הניסוי :-)

נדב42
05-04-19, 09:20

ואם הכוונה היתה לתנאים סביבתיים, אז אולי פספסת בהודעת הפתיחה את זה:

ג. המבחן ייערך לאורך סופ"ש חם ושמשי אצלי על הדשא, אך ללא חשיפת המקררים לשמש ישירה

ויכול להיות שאמקם את כל המקררים בתוך הצ'רוקי, תלוי כמה יהיו בסופו של דבר ...

boaz avrahami
05-04-19, 10:28
אצלך צריך ויזה ושומרים לדרך עד למקום של הניסוי :-)

גם אתה קורבן של תעמולה פלישתיניאית?
אנחנו נוסעים בכל יום ובכל שעה בלי חשש [emoji23]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
05-04-19, 11:48
גם אתה קורבן של תעמולה פלישתיניאית?
אנחנו נוסעים בכל יום ובכל שעה בלי חשש [emoji23]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

בועז,
את האמת , ורק את האמת....

אתה בבית עכשיו?
יש עליך דרכון?

אתה רואה שאני צודק :):):)

נדב42
05-04-19, 13:41
סליחה שאני מתפרץ לברברת פתוחה, מתחילים להתכנס...

מקררים:
1 סנומסטר 35 ליטר (גיא/ארז)
2. סנומסטר 40/42 ליטר (נירוסטה, יסופק ע"י איש שטח אם לא נמצא מקרר פרטי)
3. דגם קודם של ARB (רועי)
4. קינן (דורון)
5. מקרר עומד Indel-b (יסופק ע"י מאיר - גלים קירור)
6. מקרר מגירה Indel-b (שלי)

אם למישהו יש מקרר (מגירה/עומד) של ויטריפריגו או וואקו מדגם שנמכר גם כחדש, אשמח לצרף גם אותם

אם יש למישהו סנומאסטר קלאסיק או Indel-b ורוצה להשתתף במקום היבואנים, אשמח להיעזר בו

מדי צריכה יש לנו כרגע 5 יחידות (דורון, זיו, גיא ואני), אם יש כזה לעוד מישהו כאן, אנא שתפו.

OFF-RoaD
06-04-19, 22:16
יש לי indel-b בגודל מתאים, מוכן לתרום אותו בשמחה.

אם יסתדר התאריך גם אגיע איתו מלא בבשר ובירות, אם לא - הוא בחיפה, ובעונה הזו אין בעיה לקחת אותו ממני לשבוע שבועיים...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

הכוכב הכחול
06-04-19, 22:27
יש לי ויטריפריגו.
זה שנמכר בסופר ג'יפ, היה בשימוש אולי 4 פעמים..
בכיף תורם אותו לניסוי

נדב42
02-07-19, 11:36
חםםםם... מספיק חם להתכנס לניסוי...

התאריך המוצע הוא סופ"ש של 25-27 ליולי.
בעלי המקררים, אנא אשרו שאתם עדיין בעניין ושהתאריך מתאים.

מי שיש לו מודד ויכול להעביר לי אותו לבדיקה מוקדמת, יבורך.

כמו-כן, להפעלה (ללא טעינה) של 5-6 מקררים נזדקק ליותר ממצבר אחד. אנסה לשנורר מצבר או שניים ממקס מצברים ואני יכול לקחת מצברים מהויטארה ומהקוואליר, אבל אם יש למישהו מצבר עופרת תקין פנוי אשמח להיעזר בו ...

נדב42
02-07-19, 12:32
קישור לצפייה בגליון ניהול המבחן: https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit?usp=sharing (https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit?usp=sharing)

נדב42
08-07-19, 17:59
בעלי המקררים, אנא אשרו שאתם עדיין בעניין ושהתאריך מתאים.

מי שיש לו מודד ויכול להעביר לי אותו לבדיקה מוקדמת, יבורך.

כמו-כן, להפעלה (ללא טעינה) של 5-6 מקררים נזדקק ליותר ממצבר אחד. אנסה לשנורר מצבר או שניים ממקס מצברים ואני יכול לקחת מצברים מהויטארה ומהקוואליר, אבל אם יש למישהו מצבר עופרת תקין פנוי אשמח להיעזר בו ...

תזכורת..

ביום חמישי טיולילה, מי שמגיע ויכול כבר להעביר לי את המודד(ים) שלו, יבורך :)

ד ו ר ו ן
10-07-19, 08:36
תזכורת..

ביום חמישי טיולילה, מי שמגיע ויכול כבר להעביר לי את המודד(ים) שלו, יבורך :)
[emoji106]

Slowly..

zivo
10-07-19, 10:49
נדב,
על המודד שלי יש EC50 (זכר, נקבה), אני מניח שאתה לא ערוך לזה.
איזה קצוות אתה רוצה (אני אכין זוג מתאמים)?

נדב42
10-07-19, 15:01
חוטים, בעובי מספיק להפעלת מקרר ...

נדב42
18-07-19, 12:18
מתכנסים - יש 6 מודדים ו-5 מקררים מובטחים:

1. מגירה Indel-B שלי
2. סנומסטר 35 של גיא
3. סנומסטר 40 מאישטח
4. ARB של רועי
5. Indel-B מגלים קירור

יש מודד פנוי לעוד מקרר אחד, אם מישהו מעוניין להצטרף :)

(ותודה לגיא, זיו ודורון על השימוש במודדים)

asafk
18-07-19, 12:41
צידנית רכה של שופרסל לשעבר תעזור לך?

אסף.

boaz avrahami
18-07-19, 14:57
אין איזה סיני זול לרפרנס?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
18-07-19, 15:01
צידנית רכה של שופרסל לשעבר תעזור לך?

אסף.
שמור לעצמך. במפגש הבא, תביא בזה בירה לעצמך (לא מאמין שמי שיש לו מקרר יציע לך בירה קרה אחרי הצעה כזו) :-)

ד ו ר ו ן
18-07-19, 16:24
אין איזה סיני זול לרפרנס?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

סיני רבע זול מתאים?
אני אנסה להביא את המקרר של קינן.

Slowly..

נדב42
18-07-19, 19:36
האמת שסיני זול זה רעיון לא רע בכלל, בזמן האחרון יש הצפה של מקררים שנמכרים בזול בארץ ושווה לבדוק את ההבדלים.. מישהו במקרה מחזיק כזה ?

(אפשר גם בהודעה פרטית אם אתם מתביישים ...)

tallevi
18-07-19, 20:46
לא מבייש בכלל...יש לי סיני זול שהגיע ישירות מסין!! אפילו לא קניתי בארץ.

ואין לי כל ציפיות ממנו מבחינת צריכת האנרגיה ככה שאין חשש שאתבאס מהתוצאות...

טל.

amirmoshe
18-07-19, 21:46
אם מעניין יש לי 35 ליטר של איזי גואינג.
וכן מתאם להפעלה מ220.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

נדב42
18-07-19, 22:21
איזי גואינג זה מקרר עם מדחס של דנפוס, וכבר יש כזה במבחן. דווקא הסיני הזול הוא המסקרן.. במיוחד אם יש כזה שנמכר בארץ..

tallevi
18-07-19, 22:32
הלו!! מה זה דה ווייס פה?? להביא לך סיפור רקע קורע לב?

(אני יתום מסבא וסבתא...)

נדב42
18-07-19, 22:38
אתה מאיים ??
משווה ומעלה: רוצה שאעלה לכאן תמונה של 4 דורות של פולניות ? תאמין לי, עדיף להיות יתום מסבתא ...

tallevi
18-07-19, 22:55
אבא שלי החורג גמד...לפחות איזה נקודה וחצי...

zivo
18-07-19, 23:09
נדב,
רק בשביל הדיוק.
המותג דנפוס נקנה ע"י סקופ, והמדחסים כבר מזמן מיוצרים בסין.
לא הייתי "פוסל" מקרר בגלל שיש לו מדחס דנפוס.
דווקא במדחסים עצמם, אני בספק אם יש הבדל משמעותי.
ההבדלים יבואו מאיכות הבניה ומהכוונון של המקרר (למשל איזה פער בין הפסקת הקרור להתחלה מחדש).
בקיצור, לא חושב שסוג המדחס צריך להיות שקול בבחירת המקרר (לא לניסוי הזה, ולא לשימוש עצמי).

אם יש מקרר שהיה מעניין למדוד, זה מקרר עם מדחס "אינוורטר" של דנפוס - AEO(למען האמת, זה אותו מדחס, זה פשוט בקר אחר 101N0300 AEO).
מעניין אם זה נותן הבדל משמעותי?

yovavz
18-07-19, 23:11
אבא שלי החורג גמד...לפחות איזה נקודה וחצי...בלי שתספר על הניצול המיני או האונס שעברת בנערותך בפנימייה הדתית, לא תוכל להתחיל לצבור נקודות בכלל ;)

tallevi
18-07-19, 23:40
בלי שתספר על הניצול המיני או האונס שעברת בנערותך בפנימייה הדתית, לא תוכל להתחיל לצבור נקודות בכלל ;)הגזמת קצת (הרבה)...

נדב42
19-07-19, 00:27
לא הייתי "פוסל" מקרר בגלל שיש לו מדחס דנפוס.

אני לא פוסל בכלל, גם למקרר הפרטי שלי יש מדחס כזה ..

רק שבניסוי שלנו יש כבר שני מקררים מבוססי דנפוס (מגירה ועומד), שני סנומסטרים מסדרות שונות, ואחד ARB.

מכיוון שיש מקום בניסוי רק למקרר אחד נוסף, נראה לי נכון יותר להזמין אליו מקרר מסוג אחר לגמרי, אם כבר יש כזה ..

boaz avrahami
19-07-19, 01:56
איזה דגם ה ARB?
למה אתה לא מסווג אותו כבעל מדחס דנפוס גם?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

opl
19-07-19, 08:23
בתור אחד שאין לו כרגע מקרר בכלל (אולי נרכוש ביחד עם הזיבאר) הייתי שמח אם היה גם להשוואה סתם צידנית רגילה להשוואה. להראות כמה נחותים ומסכנים אלה שאין להם מקרר.

נדב42
19-07-19, 08:57
איזה דגם ה ARB?
למה אתה לא מסווג אותו כבעל מדחס דנפוס גם?

יש יותר מדגם אחד בארץ ?

גם אם הוא מבוסס דנפוס, זה מקרר יקר משמעותית מהאחרים במבחן, והוא מגיע עם כיסוי מקורי שאמור להוסיף לו בידוד ולשפר את צריכת החשמל. תיאוריה נחמדה ומעניין לדעת עד כמה זה באמת משפיע..

נדב42
19-07-19, 08:59
בתור אחד שאין לו כרגע מקרר בכלל (אולי נרכוש ביחד עם הזיבאר) הייתי שמח אם היה גם להשוואה סתם צידנית רגילה להשוואה. להראות כמה נחותים ומסכנים אלה שאין להם מקרר.איזו השוואה בדיוק ?
המבחן מתחיל ממקררים כבויים בטמפרטורת הסביבה, מה אתה מצפה מצידנית בתנאים האלו ?

boaz avrahami
19-07-19, 09:26
גם בנפח 45 ל ARB יש גרסה ראשונה ושניה.
בשניה יש ליד כניסת המתח שקע לחיבור תצוגה מרוחקת.

אני חייב לציין שלאחרונה חיברתי את ה ARB שלי ( דור ראשון) לרכב הפרטי בבאג׳ עם השקע המקורי.
זה אמנם חייב אותי לשנות את הגנת המצבר מ MID ל LOW אבל התחושה היא שבפרטי תוצאות הקירור משמעותית יותר טובות.

לא יודע אם ליחס זאת אולי למצבר AGM שיש בפרטית.

לכן מציע לתת דעתך על אופן החיבור למקור מתח.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
19-07-19, 09:40
אני לא פוסל בכלל, גם למקרר הפרטי שלי יש מדחס כזה ..

רק שבניסוי שלנו יש כבר שני מקררים מבוססי דנפוס (מגירה ועומד), שני סנומסטרים מסדרות שונות, ואחד ARB.

מכיוון שיש מקום בניסוי רק למקרר אחד נוסף, נראה לי נכון יותר להזמין אליו מקרר מסוג אחר לגמרי, אם כבר יש כזה ..

בבקשה, תקרא טוב מה כתבתי -
ההצעה שלי, פשוט להתעלם מהיצרן של המדחס בשיקולים.
להערכתי יש לזה השפעה אפסית לעומת שאר המקרר.

נדב42
19-07-19, 09:56

נתתי דעתי, ראה בהודעת הפתיחה..

.

היישום פשוט, אגב: המצברים יהיו מחוברים למטען/פאנל במהלך המבחן, כך שיישמר מתח מצברים מעל רף ההגנות.

נדב42
19-07-19, 10:02
בבקשה, תקרא טוב מה כתבתי -
ההצעה שלי, פשוט להתעלם מהיצרן של המדחס בשיקולים.
להערכתי יש לזה השפעה אפסית לעומת שאר המקרר.

קראתי. עכשיו תורך:

דווקא הסיני הזול הוא המסקרן.. במיוחד אם יש כזה שנמכר בארץ..

tallevi
19-07-19, 10:40
אגב, לא חשובה אחידות נפח המקררים (שלי הוא רק 25 ליטר)?

טל.

erezgur
19-07-19, 10:48
אגב, לא חשובה אחידות נפח המקררים (שלי הוא רק 25 ליטר)?

טל.אז תביא שניים...

נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...

נדב42
19-07-19, 10:49
חשובה, כתבתי כבר בהודעת הפתיחה, משווים סביב ה- 40 ליטר.

גיא
19-07-19, 11:01
יש יותר מדגם אחד בארץ ?

גם אם הוא מבוסס דנפוס, זה מקרר יקר משמעותית מהאחרים במבחן, והוא מגיע עם כיסוי מקורי שאמור להוסיף לו בידוד ולשפר את צריכת החשמל. תיאוריה נחמדה ומעניין לדעת עד כמה זה באמת משפיע..

יש לי גם את התיק המבודד הזה

הוא אכן משפיע.

נדב42
19-07-19, 11:30
תביא אותו כמובן, זה חלק מהמוצר ומהמבחן ..

zivo
19-07-19, 14:25
גם בנפח 45 ל ARB יש גרסה ראשונה ושניה.
בשניה יש ליד כניסת המתח שקע לחיבור תצוגה מרוחקת.

אני חייב לציין שלאחרונה חיברתי את ה ARB שלי ( דור ראשון) לרכב הפרטי בבאג׳ עם השקע המקורי.
זה אמנם חייב אותי לשנות את הגנת המצבר מ MID ל LOW אבל התחושה היא שבפרטי תוצאות הקירור משמעותית יותר טובות.

לא יודע אם ליחס זאת אולי למצבר AGM שיש בפרטית.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

בועז,
לכל המקררים האלו יש בקר שמבטיח, שברגע שיש את התנאים ( מינימום מתח וזרם) זה יעבוד בדיוק אותו הדבר.
חיבור לא טוב יכול לגרום לכיבוי של המקרר, אבל לא לפגיעה בביצועים.
לעומת זאת, טמפ' סביבה למשל יכולה להשפיע משמעותית ( יכול להיות שזה ההבדל בין המכוניות).

נדב42
19-07-19, 14:51

מה זאת אומרת "תוצאות הקירור משמעותית יותר טובות" ?

אם יש הבדלים בתוצאות הקירור, ובהנחה שהמקרר עצמו תקין, זה יכול להצביע על אחד משניים:

א. המקרר מתנתק לך בג׳יפ לפעמים ואתה לא מודע לזה

ב. יש לך בעייה של פינוי חום מפתח האיוורור והמקרר עובד קשה לחינם

ד ו ר ו ן
19-07-19, 15:21
מה זאת אומרת "תוצאות הקירור משמעותית יותר טובות" ?
אם יש הבדלים בתוצאות הקירור, ובהנחה שהמקרר עצמו תקין, זה יכול להצביע על אחד משניים:
א. המקרר מתנתק לך בג׳יפ לפעמים ואתה לא מודע לזה

ב. יש לך בעייה של פינוי חום מפתח האיוורור והמקרר עובד קשה לחינם
מזה תקופה שהמקרר זייף אצלי.
הטמפ לא ירדה למבוקש בצורה עקבית, כאילו המקרר מתקשה לעבוד.
האבחון שזה קורה בעיקר בזמן נסיעה הייתה לאחר התקנת מד טמפ אלחוטי עם צד בתוך הרכב,ראיתי את הטמפ עולה תוכ נסיעה.

אחרי שנבדק החיווט ומתח ברכב, המקרר נשלח לבדיקה אצל היבואן (קינן) וקיבל אישור תקינות.

חזרנו לרכב..
אחרי סאגה של החלפות פיוזים, וחוטים, החלפת מצבר, ואף הוספת מאוורר (חשדתי בפינוי חום לקוי), הבעיה אותרה בדמות כבל מינוס מגוף הרכב לגוף הארגז, שבמבט ונגיעה נראה שלם, ובנענוע נוסף נשאר ביד.. מתחת לכיסוי מגן היו רק כמה גידים מחוברים מכבל 10ממ״ר במקור.

בקיצור,
מעצור ראשון מה שנקרא.

Slowly..

boaz avrahami
19-07-19, 16:45
ההערות שלכם נכונות ויבדקו.
שני הפרמטרים שהצבעתם עליהם עשויים להיות לקויים אצלי. אעדכן

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

udi25
19-07-19, 17:25
הי
מניח שכולכם ראיתם אבל מי שלא .
אני מציע להתחיל כאן.
השוואה מאוד רצינית של מקררים.
לא כולם נמכרים כאן אבל חלקם הגדול כן.
https://youtu.be/Go1sRObjh-s

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

zivo
19-07-19, 21:25
נדב,
מה נגמר עם מצברים?
אין לי מצבר, אבל אם אתה צריך מטען, אני יכול לעזור.

נדב42
19-07-19, 21:58
דיברתי עם מקס מצברים, נכון לעכשיו יש להם שני מצברים משומשים פנויים, אבל הם לא מבטיחים כלום. אם יהיו להם ביום חמישי, אקבל אותם לסופ"ש.

מטען נוסף ייתקבל בברכה :)

ytzur
20-07-19, 11:05
דיברתי עם מקס מצברים, נכון לעכשיו יש להם שני מצברים משומשים פנויים, אבל הם לא מבטיחים כלום. אם יהיו להם ביום חמישי, אקבל אותם לסופ"ש.

מטען נוסף ייתקבל בברכה :)

נדב שלום
יש לי מטען מצברים (מעולם עוד לא ניסיתי אותו)
ירון צור רעננה - 0545447781

edish
20-07-19, 11:10
גם לי יש פנוי - קריות

zivo
21-07-19, 00:13
הי
אני מציע להתחיל כאן.

זו סקירה חדשה, שאני בספק כמה אנשים ראו, והעיקר למי הייתה סבלנות לראות את כל הפרקים (דרך אגב, לא מצאתי את הפרק המסכם-7).
אפשר להתווכח מה ההגיון מאחורי כל ניסוי שהם עושים, אבל אין ספק שהם מנוסים ומבינים.
מספר דברים ששוה לקחת מהתוצאות שלהם -
1- ככל שהמקרר חלש יותר (מוריד את הטמפ' לאט יותר), הוא יהיה חסכוני יותר במצב סגור לאורך זמן.
2- צורת השימוש, כמה פתיחות, כמה מכניסים דברים חמים למקרר, משפיעה יותר מכל דבר על צריכת האנרגיה.
3- בגדול, מקרר שהגיע לטמפ' ולא פותחים אותו, צורך 0.7-0.8AH (הם בדקו על טמפ' ממש נמוכות).
4- אם מכניסים בחשבון גם את פעולת הקרור הראשונה, אז הממוצע ל 24 שעות (הכנסת תכולה, הפעלה של המקרר ולא נוגעים בו 24 שעות), אז המספרים נעים בסביבות 27-30AH.
5- לצערי, הם לא עשו מבחן עם סימולציות אמיתיות לשימוש - פתיחות , הוצאה, הכנסה חוזרת וכו', אבל משפט המפתח של המומחה, נמצא לדעתי בדקה ה 9 של אפיזודה 6, שהוא מסכם את הניסוי של 24 שעות הוא אומר שלדעתו, צריכה אמיתית תהיה בערך כפולה!!!
6- חשבון מהיר של 30 AH ל 24 שעות, כפול 2 (הערכה של צריכה אמיתית), וחישוב של החלק היחסי ע"מ למצוא צריכה של לילה - 15 שעות, מביא אותנו ל 33-35AH ללילה. זה הרבה.
לדעתי זה נובע מטמפ' מאוד נמוכה בניסויים שלהם (הכל בסביבות האפס, מי צריך את זה???), ומכך שבלילה של 15 שעות, יש פרק זמן של בערך 8 שעות, שלא נוגעים במקרר (וגם בד"כ, הטמפ' סביבה נמוכה יותר, הם בדקו ב 26 מעלות).
7- בקיצור, אני חוזר על המספר הישן שלי, כולל תאורה וכולל משאבת מים , מערכת אמיתית, צריכה להיות מחושבת לפי לפחות 25AH, ו 30-35 עדיף.
8- נתון מעניין שהם לא מתייחסים, השפעת הטמפ' של המקרר על צריכת האנרגיה שלו. נגיד ומכוונים מקרר לתחום 1-4 מעלות, ואח"כ את אותו המקרר ל 5-8 מעלות, מה יהיה ההבדל?
לדעתי זה ניסוי חשוב כי זה יוכיח חסכון גדול (30%) באנרגיה, בזמן שאני בספק אם תהיה איזה השפעה על אורך החיים של האוכל (בהנחה שאנחנו בטיולים של עד 3-4 ימים, ובמשך היום מורידים את הטמפ', ורק בלילה, שהמקרר סגור ולא פותחים, מעלים את הטמפ').
למי שיש מצבר יחיד, ולא רוצה לכבות את המקרר בלילה, לדעתי זו תרגולת חובה.

ד ו ר ו ן
21-07-19, 00:36
זיו,
נתייחס רגע לשורות התחתונות שציטטת:
מקרר שנמצא בשלב הורדת הטמפ צורך הרבה.

מקרר שהגיע לטמפ עבודה צורך מעט מאד.

עכשיו,
כשמפרקים את זה לשלבים אז יוצא שהתרחיש הסטנדרטי הנפוץ, בו העבודה העיקרית של המקרר בעומס גבוה וצריכה גבוהה, היא כשהמנוע של הרכב עובד, ולא בעמידה עם מנוע כבוי.
אני מתייחס לשלב בו מכניסים אוכל במקרה הטוב מצונן, ומכוונים לטמפרטורה נמוכה, ויוצאים לדרך.

אלו השעות הקריטיות מבחינת צריכת אנרגיה, וזה לא מעניין אף אחד כמה המקרר לוקח בשלב הזה.
ואז,
כשאתה מגיע לחניון, המקרר בטמפ מיוצב נמוך והצריכה האנרגטית נמוכה.. כמו שהם קיבלו וכמו שיצא לנו גם כאן (להם יצא אפילו נמוך יותר).

Slowly..

נדב42
21-07-19, 06:57
כשאתה (אני) מגיע לחניון ועושה על האש, המקרר נפתח ונסגר כמה פעמים, ובסוף הזבח מכניסים למקרר את האוכל שנשאר, מה שאומר שהמקרר צריך לקרר את המזון החדש במשך הלילה, על חשבון המצבר ...

andy.shaked
21-07-19, 07:33
ואל תשכח את תחלופת בקבוקי השתייה...
מוציא אחד קר, מכניס אחד אחר במקומו לקירור

#המדען_המטורף

ד ו ר ו ן
21-07-19, 07:42
כשאנחנו יוצאים לדרך, המקרר צריך להוריד מטמפ הסביבה לסביבות אפס.
זה מעל 20מעלות הפרש, יותר בכיוון של 25.
המדחס עובד ללא הפסקה עד להגעה לטמפ הרצוי, וזו צריכת אנרגיה גבוהה וממושכת.

כשאתה מגיע לחניון, תכולת הקור בדופן המקרר והמוצרים עצמם היא חלק משימור הקירור, והמדחס עובד באינטרוולים קצרים.

לפחות לפי מה שראיתי עד היום, בפתיחות מקרר בחניון גורמות לעלייה של לכל היותר 3-4 מעלות אם התפרענו בכמות הפתיחות והחלפת התוכן.

ובגלל זה הבדיקה היא לא כמה אבסולוטית חשמל צריך ליממה, אלא כמה ממנו כשהמנוע עובד (לא רלוונטי תכלס), וכמה בחניון (הכי רלוונטי לחישוב גודל המצבר הדרוש).

אני מחכה לראות את המספרים שייצאו בבדיקה.

Slowly..

zivo
21-07-19, 08:07
כשאתה (אני) מגיע לחניון ועושה על האש, המקרר נפתח ונסגר כמה פעמים, ובסוף הזבח מכניסים למקרר את האוכל שנשאר, מה שאומר שהמקרר צריך לקרר את המזון החדש במשך הלילה, על חשבון המצבר ...
++1
בדיוק זו הבעיה.
נהיה מדויקים, הבעיה היא לא רק הקירור של המקרר, הבעיה היא הקרור של המסה של האוכל \ שתיה.
הפתיחות החוזרות, והחזרת אוכל, שהתחמם, לתוך המקרר.
לכן אני גם חוזר כל הזמן על הנושא של הרגלי שימוש. מי שינהיג משטר שימוש (כמו למשל פתיחה אחת, הוצאה של מה שמתוכנן להערב, וסגירה) יחסוך הרבה חשמל לעומת מי שלמשל מאפשר לכל אחד לגשת ולהוציא בירה מתי שבא לו, ומחזיר אוכל שנשאר בסוף הארוחה.

כמו תמיד, אני מנסה לנפריד בין הדברים סובייקטיבים (שיש הרבה אפשרויות, וכל אחד יעשה מה שבא לו), לבין האמת הפיזיקלית שיש רק אחת.
שימו לב להבדל בצריכה בין מקרר, עם תכולה, שכבר הגיע לטמפ' ורק צריך לשמור עליה, לבין הצריכה שצריך לקרר תכולה חדשה, זה הבדל של למעלה מכפליים אנרגיה.
אכן, אין הגיון בהכנסת בקבוק חם, כתחליף לבקבוק קר שיצא לארוחת ערב, לפני שמניעים למחרת בבוקר.
לדעתי, חלק גדול מההבדלים שאנשים מדווחים פה, הם בעיקר תוצאה של צורת השימוש ולא של איכות המקרר.

נדב42
21-07-19, 09:27
הי
אני מציע להתחיל כאן.

אחד הייתרונות הגדולים של נסיעה לעבודה ברכבת זה שיש לך זמן לראות את כל הסירטונים האלו בדרך בלי שזה הופך לסיכון בטיחותי
(כמובן שכאשר באמצע הסרטון נכנס לך אחד תומר הדר לקרון, אתה פתאום מגלה חשיפות לסיכונים מסוג אחר..)

הלוואי שהיה עומד לרשותי פרק הזמן שהיה להם לצורך המבחן, אבל אין לי. יש סופ"ש אחד וזהו.

יש לי 2 ביקורות עיקריות למבחן הזה:

א. לא תמיד הם השוו תפוחים לתפוחים - כלומר הציגו צריכת חשמל כאשר לא כל המקררים בצעו את אותה העבודה (הם הגדירו מגבלת זמן שרירותית)
ב. חלק מהתסריטים פחות רלוונטיים לשימוש שלנו, כמו הקפאה למינוס עשרים ...

אבל יש שם הרבה נתונים חשובים וטובים, ונראה לי שאעשה מעט שינויים בתכנון המבחן בהתבסס על הנסיון שלהם..

zivo
21-07-19, 11:02
אם אתה פתוח לשינויים.....

שאתה אומר כל המקררים מכוונים ל 2 מעלות, צריך לוודא שאכן הטמפ' זהה, "והפרשנות" מה זה 2 מעלות זהה - כלומר, ב 2 מעלות המדחס מפסיק לעבוד? 2 מעלות זה הממוצע בין הפסקה להתחלה? 2 מעלות זה המדחס מתחיל לעבוד?
לא ברור לי איך אתה יכול לעשות את זה עם הציוד הנוכחי (יכול להיות שצריך להוסיף מודדים), אבל בגלל הידיעה שיש לזה השפעה גדולה, חייבים להקפיד על הסעיף הזה.

חוץ מזה -

1- עד כמה שאני יודע, הסנומאסטר, הוא המקרר היחיד ברשימה שיודע לעבוד בבהספק משתנה, כל השאר בהספק קבוע.
בנוסף (ובגלל העובדה של הספק קבוע), יש קשר ישיר בין חסכון באנרגיה, ומהירות\הספק קרור, כלומר, המקררים היעילים אנרגטית, בד"כ מקררים יותר לאט.
2- לדעתי, מהירות קרור פחות חשובה מיעילות אנרגטית.

לכן, הייתי משנה קצת את העדיפויות.
1- כל הניסוי של יום שישי בבוקר- צריכת אנרגיה וזמן קרור ראשוני, הייתי מוותר. במקום זה, הייתי מחבר כבר בחמישי בערב, ומבצע מדידה אחת רק למחרת בבוקר (כמה אנרגיה נצרכת עד לכאן), ואז ממשיך עם מקרר, ותכולה קרים.
2- מבחינתי, כל ההתעסקות עם המצבר (תחת טעינה כן, לא....) זה רעש. צריך לדאוג שלכל מקרר תהיה הספקת חשמל סדירה (עדיף מטענים, או התנעת רכב), אבל אין מה לייחד לזה ניסוי.
3- במידה וישאר זמן (חסכתי את שישי בבוקר), הייתי חוזר על הניסוי של "חניון לילה" אבל עם טמפ' מקרר גבוהה יותר (נגיד 4 או 5).

boaz avrahami
21-07-19, 11:25
מה זה 2 מעלות?
האם 2 מעלות באחד זהים ל 2 מעלות באחר?

בכל מקרה, איך שלא מסובבים את זה ולא משנה מה יהיו התוצאות מדידה, מקרר צורך בלילה הרבה מעל מה שמצבר של רכב סידרתי מסוגל לתת ולכן כל הפלפולים של אמפר לכאן או לשם לא משנים את התמונה הגדולה.

או לכבות את המקרר בלילה או מצבר יעודי או להשאיר את האוטו עובד...

לא נעים לי לקלקל אבל אין הרבה ערך מעשי למדידות הנוספות האלו כשמבינים את המגמה.
המסקנה לא תשתנה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נמרוד
21-07-19, 11:51
מה זה 2 מעלות?
האם 2 מעלות באחד זהים ל 2 מעלות באחר?

בכל מקרה, איך שלא מסובבים את זה ולא משנה מה יהיו התוצאות מדידה, מקרר צורך בלילה הרבה מעל מה שמצבר של רכב סידרתי מסוגל לתת ולכן כל הפלפולים של אמפר לכאן או לשם לא משנים את התמונה הגדולה.

או לכבות את המקרר בלילה או מצבר יעודי או להשאיר את האוטו עובד...

לא נעים לי לקלקל אבל אין הרבה ערך מעשי למדידות הנוספות האלו כשמבינים את המגמה.
המסקנה לא תשתנה

זו הקריאה הפסימית.

הקריאה האופטימית היא:

מקרר לקח להם 27-30 אמפר שעה במשך 24 שעות של הפעלה רציפה.
נוריד מזה - נניח - 5 AH בשביל שלב הקירור. נשארנו עם 24 - איזה יופי, ממוצע עגול של אמפר אחד כדי לשמור על קור בלילה.
אז לילה במחנה יקח כמה שיקח בהתאם לרמת העצלנות שלכם בבוקר.
10 או 12 אמפר-שעה לא יזיזו למצבר רכב 90 AH, ולא יגרמו לנזק משמעותי גם למצבר 65 AH של רכב בנזין אם מדובר כולה על כמה לילות בשנה.

וזה מסביר טוב מאד עם המציאות של משתמשים רבים שפשוט מחברים את המקרר לרכב, וזהו.

במה לבחור, בקריאה הפסימית או האופטימית? זה כבר עניין של אופי.

ד ו ר ו ן
21-07-19, 11:56
בכל מקרה, איך שלא מסובבים את זה ולא משנה מה יהיו התוצאות מדידה, מקרר צורך בלילה הרבה מעל מה שמצבר של רכב סידרתי מסוגל לתת
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא הבנתי איך הגעת לזה.

אם מארז אנרגיה סיני ציקמוק מחזיק מקרר לילה שלם, וכל הגודל שלו זה בקושי 3אמפר בטוטאל, אז מאיפה זה בא?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190721/cf732f0766d70411da611ede7cde1b07.jpg
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/94749-POWER-PACK-%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%A9%D7%A0%D7%99/page4

Slowly..

boaz avrahami
21-07-19, 11:59
אתה קצת מפספס נמרוד.
למרבית המשתמשים יש בעיה עם המצבר אחרי לילה עם המקרר.
אם לא הייתה בעיה לא היה בכלל עניין בנושא.

אצלי מצבר של 70 אמפר וכבר הרבה שנים שהוא לא חי בשלום עם לילה של מקרר וכשהוא כבר לא בשיאו אז גם הגנת המתח לא ממש מצילה אותי מכבלים בבוקר.

דורון, אם מצבר של 3 אש מחזיק לך מקרר ללילה אשריך.
מצאת את הגביע הקדוש

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נמרוד
21-07-19, 12:06
אתה קצת מפספס נמרוד.
למרבית המשתמשים יש בעיה עם המצבר אחרי לילה עם המקרר.
אם לא הייתה בעיה לא היה בכלל עניין בנושא.

אצלי מצבר של 70 אמפר וכבר הרבה שנים שהוא לא חי בשלום עם לילה של מקרר וכשהוא כבר לא בשיאו אז גם הגנת המתח לא ממש מצילה אותי מכבלים בבוקר.

מצאת את הגביע הקדוש

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

הרבה שנים? אז עשה את שלו. שים במקומו אחד קצת יותר גדול, 92 AH נפוץ. וסע לשלום לעוד כמה שנים. או שתייסר את עצמך בתסריטים הפסימיים, זה בסדר גמור.

boaz avrahami
21-07-19, 12:11
מצבר אצלי מחזיק גג 3 שנים ויש לו חיים של בלונדינית.
מעט מאוד שימוש וכל שאר השנה מחובר למטען סיטק מחונן.
מדובר בכמה מצברים שונים לאורך השנים.

אם היה מקום למצבר גדול יותר כבר מזמן היה שם כזה. הצלחתי בקושי רב לעלות מ 65 ל שבעים וקצת ודי...

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

גיא
21-07-19, 12:24
בתרחיש שנמרוד מתאר ( עם טיפה עזרה מהתרחיש של דורון )

אני ממלא דברים קרים מהמקרר הביתי למקרר רכב ... ונוסע לדרום, זה לפחות 3 שעות נסיעה .. בהם המנוע של הרכב עובד, המקרר על רמת קירור נמרצת .. ולא אכפת לאף אחד כמה חשמל נצרך.
בערב מתפרעים על המקרר עם האוכל .. והולכים לישון, אני משתדל להניע לכמה דקות אם אני לבד .. אבל קרה ששכחתי.
משתדל להשאיר את המקרר מכוסה עם משהו שלא יהיה בשמש ישירה בבוקר.

מתעורר כשמתעורר .. ולא מצאתי את המקרר מכובה ואת האוטו לא מניע ..

והמצבר שלי, 70 אמ"ש .. אמנם חדש אבל הקודם שהוחלף לפני שתקע אותי .. גם עשה כמה סבבים כאלו. ( מקובל עלי שהחלפת מצבר פעם בכמה שנים זה כמו טיפול טיימינג .. חלק מהתחזוקה של הרכב )

אני מניח שכל המבחן הזה מיותר .. מעבר לסקרנות האקדמית .. :)
לפחות עבורי.

ד ו ר ו ן
21-07-19, 13:36
מצאת את הגביע הקדוש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שים לב שהבאתי את זה כדוג לצורך להפריד את מדידת הצריכה הכוללת משעות בהן המנוע עובד/שעות היום החמות, ובין לילה.

אותו מארז ששיחק אותה לילה שלם נגמר בכלום זמן בצהרי יום.
רובנו נכנסים לחניון מוקדם יותר מאשר הניסוי, ובניסוי לא פתחתי את המקרר במהלכו.
ובשטח זה לא רק מקרר, זה גם תאורה ומשאבת מים.

אני גם חושב שמצבר יחיד זה גבולי עד לא טוב, במיוחד במנועי דיזל או בנזין גדולים.

בגלל זה יש לי מצבר שני.

Slowly..

zivo
21-07-19, 14:13
זו הקריאה הפסימית.

הקריאה האופטימית היא:

מקרר לקח להם 27-30 אמפר שעה במשך 24 שעות של הפעלה רציפה.
נוריד מזה - נניח - 5 AH בשביל שלב הקירור. נשארנו עם 24 - איזה יופי, ממוצע עגול של אמפר אחד כדי לשמור על קור בלילה.
אז לילה במחנה יקח כמה שיקח בהתאם לרמת העצלנות שלכם בבוקר.
10 או 12 אמפר-שעה לא יזיזו למצבר רכב 90 AH, ולא יגרמו לנזק משמעותי גם למצבר 65 AH של רכב בנזין אם מדובר כולה על כמה לילות בשנה.

וזה מסביר טוב מאד עם המציאות של משתמשים רבים שפשוט מחברים את המקרר לרכב, וזהו.

במה לבחור, בקריאה הפסימית או האופטימית? זה כבר עניין של אופי.
נמרוד,
אומרים שחצי אמת גרועה משקר, ואני, שכבר מכיר פה את הדמויות, ישר הפנתי את כולם לדקה ה 9 , שהמומחה אומר שלדעתו מספר אמיתי זה פי שניים.
בקיצור, או שאתה מאמין להם, אז בבקשה להתייחס למס' במלואם, או שאתה חושב שגם הם סתם מחנטרשים... וגם זה לא חדש.

תמתין עד סוף השבוע, ותקבל עוד עדויות כמה לוקח מצבר שמשתמשים בו (לא משאירים סגור, או לא מחברים לחשמל :-) ).

נדב42
21-07-19, 14:15
זיו, אני פתוח לשינויים כמו שכתבתי כבר בהודעת הפתיחה.

אחד השינויים שאני מתכנן בעקבות המבחן המצולם הוא לדאוג לכיוון טמפרטורה שבאמת יהיה אחיד, וזה כנראה לא יהיה טריביאלי כי חלק אנלוגיים ןחלק דיגיטליים ... אחשוב על משהו. הרעיון הוא שהמקררים יעשו את אותה העבודה בפועל, בלי קשר למה שכתוב על הצג.

מדידת הטמפרטורה תהייה של המים במרכז הבקבוק - יש לי מדחום דיגיטלי עם חיישן ארוך שאני משתמש לגבינות, נראה לי שזה יהיה מספק. לא מעניינת אותי טמפרטורת הדופן של המקרר.

פחות נראה לי חשוב ההבדל שבין 2 ל- 4 מעלות. זה שקול לעוד 2 מעלות בטמפרטורה החיצונית, בסופו של דבר הפרש הטמפרטורות הוא שקובע ..

אם ממש חשוב לך, אוכל להמשיך את הניסוי עם המקררים שיישארו אצלי ללילה נוסף, וכנראה שכולם יוכלו להשאר ..

zivo
21-07-19, 15:53
נדב,

אתה מבין שאתה באיזה לופ, מאוד ארוך, אם אתה צריך לפתוח כל פעם את המקרר ע"מ לבדוק מה הטמפ' של המים בפנים. זה הרבה ניחוש וטעיה.
לדעתי, באמצעי כזה, זו תהיה משימה מ א ו ד ארוכה לייצב את כל המקררים על אותה טמפ' (ואני בספק שזה ישים בזמנים שיש).
לרוב הרב-מודד שיש בשוק, יש חישן טמפ', והוא די מדוייק.
הייתי מוסיף את זה לניסוי, ואם חשובה לך הטמפ' של הבקבוק, מצמיד את החישן לבקבוק עם איזה סרט דביק.

לי פחות חשוב, לי יש כבר נתונים אמיתיים מטיולים מהמקרר שלי, אין לי מה לעשות עם הבדיקות האלו.

נדב42
22-07-19, 17:22
כמו שכתבתי, אחשוב על הדרך המתאימה במגבלות הזמן לכייל את כולם. תכל'ס את רוב המקררים אוכל לקבל לפני המועד המקורי, אולי אקדים את חלק מהסדיקות אם אוכל. נראה ...

ויש לנו מקרר שישי, סיני שאני לא שמעתי עליו עד כה, נראה מה יצא ממנו ...

נדב42
23-07-19, 23:17
שינוי קל בתוכניות, אחרי שחצישה מתוך ששת המקררים כבר אצלי. מסתבר שהגובה הפנוי בבדאז׳ של הצ׳רוקי אמנם מספיק כדי להכניס את המקררים, אבל לא כדי לפתוח אותם (למעט האינדל-בי).

המשמעות היא שהניסוי עובר לדשא וצריך להתארגן בהתאם (כבילה, מצברים, רשת צל..)

חוצמזה כל המקררים הגיעו עם חיבור לשקע מצית, אז כנראה שאצטרך לאתר או לרכוש כמה יחידות ...

ועוד חוצמזה, כנראה שאשאר לעבוד מהבית ביום חמישי, אז אוכל להתחיל בדיקות וכיולים מוקדם יותר.
וחוצמזה אחרון, מאחר וממילא רוב המקררים כבר אצלי ואת גיא אוכל לפגוש בחמישי בבוקר, אני שוקל לוותר על החלק של הזבחים בחמישי בערב. עמכם הסליחה ...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190723/7fb431c8ddb1434d4f4cdbef5781154e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190723/b7ee0f2920e0bb836fcaaf5c4d764c47.jpg

boaz avrahami
23-07-19, 23:37
שים לב שבלי מרווח מספיק אחד מהשני יהיו לאמצעיים חיים קשים יותר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
24-07-19, 00:20
שים לב שהמבחן עובר לדשא.. שם לא יהיה צפוף ...

zivo
24-07-19, 03:06
אני חושב שיש לי 2-3 שקעי מצית חופשיים, חמישי אני באזור שלך.

איל מ
24-07-19, 10:06
אם אתה צריך רשת צל של בערך 3*3 או 3*4 תגיד. אני יכול להקפיץ לך.

erezgur
24-07-19, 12:14
יכול להקפיץ לך רשת צל ושקעי מצית בכל כמות שתרצה...

נדב42
24-07-19, 14:17
תודה לכולם :)

יש לי רשת צל גדולה (5X5), ושקעי מצית קניתי הבוקר לפני שראיתי את ההודעות כאן, ביחד עם כבלים עבים וארוכים להזנות המקררים וחיבור מספר מצברים.

zivo
24-07-19, 14:19
נדב,
בתחילת השרשור ציינת שאתה רוצה להכניס שישית בקבוקים לכל מקרר.
יש לך איזה צפי כמה זמן אתה חושב יקח למקרר לקרר 6 בקבוקים? לדעתי זה יכול לקחת הרבה (יותר מדי) זמן.
אני מציע לשקול להוריד את הכמות בקבוקים.
אפשרות אחרת , בהנחה שיש לך מספיק מטענים ואין לך בעיה לעשות ריצות ארוכות, אפשר להכניס 4 בקבוקים, להשאיר את המקרר, כל הלילה להתקרר, ואז לבדוק הוספה של 2 בקבוקים (או אחד? ).

andy.shaked
24-07-19, 14:25
נדב,
בתחילת השרשור ציינת שאתה רוצה להכניס שישית בקבוקים לכל מקרר.
יש לך איזה צפי כמה זמן אתה חושב יקח למקרר לקרר 6 בקבוקים? לדעתי זה יכול לקחת הרבה (יותר מדי) זמן.
אני מציע לשקול להוריד את הכמות בקבוקים.
אפשרות אחרת , בהנחה שיש לך מספיק מטענים ואין לך בעיה לעשות ריצות ארוכות, אפשר להכניס 4 בקבוקים, להשאיר את המקרר, כל הלילה להתקרר, ואז לבדוק הוספה של 2 בקבוקים (או אחד? ).בניסוי שעשיתי אצלי המקרר עבד ברצף כשעה וחצי עד שהגיע לטמפרטורה עם כ 6 בקבוקים בפנים
כתבתי על זה פעם כאן
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=802402

#המדען_המטורף

andy.shaked
24-07-19, 14:28
אגב, אם אתה לא משתמש במנגנון cutoff של המקררים, במקום עבודה עם מצברים אפשר לעשות את הניסוי עם ספק כוח מיוצב (ספק של מחשבים/שרתים) בלי בעיות של טעינת /חוסר טעינה של המצברים

#המדען_המטורף

נדב42
24-07-19, 14:41
בתכנון המקורי השארתי 5-6 שעות לקירור הראשוני.
אנדי, זה שהמקרר חושב שהוא הגיע לטמפרטורה זה לא אומר שהמים במרכז הבקבוק באמת קרים ... אני מקווה שהזמן יספיק, אם לא אז אלך לישון מאוחר יותר ...

לגבי שימוש בספק - אין לי ספק מספיק חזק לתמוך בזרמי התנעה של כמה מקררים בו זמנית, ואין לי שליטה מתי הם מתחילים לפעול עצמאית, לכן יש צורך במצברים. יש לי שני מטענים ושלושה פאנלים סולריים גדולים, ביחד הם אמורים לתת לי מאזן אנרגיה חיובי בשוטף, כשהמצברים יספקו את הספייקים ...

asafk
24-07-19, 19:11
מתוך סקרנות.... מה אתם מצפים ללמוד מתוך מדידת זמן קירור הבקבוקים?

אסף.

boaz avrahami
24-07-19, 19:23

אסף.

תוך כמה זמן המים מתקררים, לא?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
24-07-19, 20:33

אסף.

אני אישית חושב שזה נתון פחות, עד לא חשוב (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/111869-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7% 98-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA%D7% 99-%D7%9C%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91?p=852275&viewfull=1#post852275)

אבל נדב טוען שיש כאלו שזה חשוב להם (תוך כמה זמן המקרר יתקרר), אז מאחר והוא בכל מקרה צריך לקרר את המקררים, הוא גם בודק את זה.

דרך אגב,
אם אתה אחד החברים של נמרוד (אלו שיש להם מקרר שמשרת גם נוסעים של רכבים אחרים :-) ) , אז זה מספר שבהחלט יכול להתחיל לעניין.
אני מחלק הרבה בקבוקים במשך היום (אני מודיע בתחילת הטיול, שמי שיביא בקבוק חם יקבל קר בחזרה), ובאמת, בחלק גדול מהיום המקרר שלי עובד על מצב "טורבו".
אני יודע שגם נדב הוסיף למקרר שלו אפשרות לעוצמה משתנה. לדעתי זו יכולת חשובה.

asafk
24-07-19, 20:57
תוך כמה זמן המים יתקררו - או אם לדייק - הנתון הזה באופן השוואתי בין המקררים - זה נתון שאפשר ללמוד בלי לבזבז חשמל - רק מתוך ההספק המירבי של המקררים. בהנחה כמובן שבזמן קירור התחלתי כולם בהספק מירבי ושההבדל בבידוד הוא באחוזים בודדים. את שני הדברים האלו אתם לימדתם אותי בדיון מקררים אחר.

אסף.

נדב42
24-07-19, 21:00
,,יש עו כל כך הרבה פרמטרים שמשפיעים, אפשר לחפור על זה שנים, ןאפשר למדוד ...

גיא
24-07-19, 21:15
המכשיר מדידה והמקרר עם המעטפת שלו באוטו .. מוכנים למחר.

רק רוצה שיהיה כתוב שאני חושב שזה מחקר מיותר :)

boaz avrahami
24-07-19, 21:44
זה שרשור הצידוק של נדב לרכוש סנאו מאסטר שיבוא כנראה בקרוב

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

גיא
24-07-19, 22:16

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

הבנתי.

אז זה בסדר.

אבל דע לך שהבנאדם. חסר חושומור לחלוטין.

yovavz
24-07-19, 22:50
רק רוצה שיהיה כתוב שאני חושב שזה מחקר מיותר :)

יש לי רושם שאחרי כוסית הצוייקה השלישית אתה תפליג בשבחי האמת המדעית והחובה האישית הבסיסית לא להפסיק ללמוד ולחקור

zivo
24-07-19, 22:53
,,יש עו כל כך הרבה פרמטרים שמשפיעים, אפשר לחפור על זה שנים, ןאפשר למדוד ...
אכן.

אסף,
בגדול למקרר אין בעיה לקרר מסה של בקבוק, הבעיה זה איך גורמים לקור להגיע לתוך הבקבוק :-)
וזה מתקשר להערה של נדב על ההבדל בין הטמפ' של המקרר לטמפ' של התכולה.
מה שנדב הציע (ומה שגם עשו בניסוי שצורף פה), הבקבוק(ים) עומד(ים) במרכז המקרר - זה אומר שהם נוגעים בקרקעית (שברוב המקררים זה פלסטיק, והקור מגיע מדופן אלומיניום), ואז עיקר הקרור נעשה בהסעה דרך החלל של המקרר.
אבל מה קורה שיש מקרר מגירה? או שפשוט משכיבים בקבובוק במקרר רגיל (בהנחה שהוא מספיק גדול), אז הבקבוק נוגע בשטח הרבה יותר גדול של המקרר.
בקיצור, מי שיכול, עדיף להצמיד את הבקבוק לדופן, ואז הקרור יהיה מהיר יותר.
אצלי במקרר, כל הפנים זה אלומיניום, כולל הקרקעית, ובגלל שזה מקרר מגירה, אז הבקבוקים שוכבים על ריצפת אלומינים מקוררת (השכבה הראשונה של הבקבוקים), אז עיקר הקירור זה בהולכה, ושטח מגע הרבה יותר גדול.
למרות שמבחינת בדוד, המקרר שלי נחות מכל מקרר בניסוי הזה, שזה מגיע לקרור של בקבוק נוסף, אני בטוח שהוא הרבה יותר מהיר.
בקיצור...
אסף, אתה בטוח שאתה רוצה לדבר על זה? :-)

ודרך אגב, מה שאמרנו התייחס לניצולת של מדחס נטו (כטכנולוגיה), לגבי כל השאר, כמו בידוד למשל, יש הבדל, והבדל גדול מאוד!
אפילו פי שניים בעובי דופן. וכן, לצורת המקרר ולמבנה יש השפעה גדולה על הניצולת. אבל כאמור, זה לא הגורם העיקרי בזמן קרור של בקבוק.
אתה גם אומר "הספק מירבי" בעוד לרוב המקררים יש רק דרגת הספק אחת.

ד ו ר ו ן
24-07-19, 22:57
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני גם ניסיתי את הטריק הזה..
בסוף הסתבר שסהכ המינוס לא היה מהודק באוטו.

Slowly..

נדב42
24-07-19, 23:27

אם היה לי עכשיו כסף לסנומסטר, כנראה שכבר מזמן הייתי מתקן את הסרן הקדמי בצ׳רוקי ...

ומי שלא זוכר למה נפתח השרשור הזה, שיחזור להודעת הפתיחה ..

יאללה, לילה טוב, מחר יום ארוך ...

גיא
25-07-19, 00:18
יש לי רושם שאחרי כוסית הצוייקה השלישית אתה תפליג בשבחי האמת המדעית והחובה האישית הבסיסית לא להפסיק ללמוד ולחקור

אני בכלל לא אהיה שם :/

נדב42
25-07-19, 10:07
המכשיר מדידה והמקרר עם המעטפת שלו באוטו .. מוכנים למחר.

מחכים רק לך ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190725/6e85f5780911c300caa44fc44aa3f7ac.jpg

נדב42
25-07-19, 10:11

הסנומסטר 40 ליטר כבר מזמן אצלי על הכוונת, אבל הוא כנראה לא יישאר שם הרבה זמן.. הוא פשוט כבד מדי והגב שלי כבר לא מה שהיה פעם ...

אולי ה-35, ואולי בסוף מישהו אחר, אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב ממילא ...

zivo
25-07-19, 11:04
נדב,
אני חושב שהבעיה העיקרית שלך (של הרכבים שלך ליתר דיוק), זה המידות של הסנומסטר.
וזה חוזר לדיון על בחירת מקרר.
איך מחליטים על גודל פנימי, נטו ?
והשיקול בין עובי בידוד גדול (שיתן נצילות אנרגיה) לעומת בידוד דק יותר, שיתן ניצול נפח טוב יותר לעומת נצילות אנרגטית פחותה.

דרך אגב, עבור משתמש "רגיל" אני חושב שה 40 ליטר כבר גדול ומיותר, אבל אתה לא משתמש רגיל, אתה כבר מסחרי :-)

גיא
25-07-19, 11:35
מחכים רק לך ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190725/6e85f5780911c300caa44fc44aa3f7ac.jpg

הנשר נחת !!

גיא
25-07-19, 11:35
נדב,
אני חושב שהבעיה העיקרית שלך (של הרכבים שלך ליתר דיוק), זה המידות של הסנומסטר.
וזה חוזר לדיון על בחירת מקרר.
איך מחליטים על גודל פנימי, נטו ?
והשיקול בין עובי בידוד גדול (שיתן נצילות אנרגיה) לעומת בידוד דק יותר, שיתן ניצול נפח טוב יותר לעומת נצילות אנרגטית פחותה.

דרך אגב, עבור משתמש "רגיל" אני חושב שה 40 ליטר כבר גדול ומיותר, אבל אתה לא משתמש רגיל, אתה כבר מסחרי :-)

גם אני החלטתי שמידה 35 זה הגודל האידאלי למשפחה המטיילת. אולי החריג הוא תאומים תינוקות ... לא יודע כי אין לי.

גם מבחינת השימושיות. וגם מבחינת המשקל והגודל.

asafk
25-07-19, 11:38
הפתרון השני הוא הגדלת תא המטען.

אסף.

ד ו ר ו ן
25-07-19, 14:02
גם אני החלטתי שמידה 35 זה הגודל האידאלי למשפחה המטיילת. אולי החריג הוא תאומים תינוקות ... לא יודע כי אין לי.

גם מבחינת השימושיות. וגם מבחינת המשקל והגודל.

כמה אנשים אתה מטייל?
וכמה זמן..

לחד-יומי גם צידנית מספיקה.

למשפחה של 4 נפשות בלי קשר לתינוקות, 35ל זה קטן אלא אם אתה סגפן.

אני עם45ל והוא בדיוק באיזון של יכולת הכלת שתייה+ אוכל שבאמת צריך קירור כשאנחנו בטיול מעל לילה אחד.

קשה ליל לראות אותנו מסתדרים עם מקרר 45ל.

Slowly..

גיא
25-07-19, 14:17
אני מטייל בין 1-5 ....אנשים.

ולא סגפן. אבל ... יותר אוכלים בשביל לחיות ופחות חיים בשביל לאכול.

zivo
25-07-19, 15:14
אני מטייל בין 1-5 ....אנשים.

ולא סגפן. אבל ... יותר אוכלים בשביל לחיות ופחות חיים בשביל לאכול.

++1

ד ו ר ו ן
25-07-19, 15:26
זוג מסכנים.
הליין של ״מנה חמה״ ממשיך בשבילכם?

Slowly..

גיא
25-07-19, 15:32
זוג מסכנים.
הליין של ״מנה חמה״ ממשיך בשבילכם?

Slowly..

אוי כמה שאתה טועה ;)....

גיא
25-07-19, 21:53
נו .. יש עידכונים מהשטח ( שלפני הכניסה לבית ? )

אני לא רואה את מחמל נפשי בערימה ...

נדב42
26-07-19, 02:55
הנה, הנה... תירגע ...
לכל אחד יש את המחמל שלו :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190725/969246a7d2c2a4b2ec836f2969715ac0.jpg

נדב42
26-07-19, 03:13
המבחן עוד לא התחיל אלא רק שלב הכיולים.
תובנות ביניים:

א. יש הבדלים של אחוזים בודדים בין המודדים השונים, אכייל אותם בחישובים

ב. לוקח למים המווון זמן להתקרר. אחרי שלוש-ארבע שעות המים נמצאים בטמפרטורה שבין 9-13 מעלות. השארתי את המקררים עובדים למשך הלילה ונראה מה יהיה המצב בבוקר. זה אומר שהתחלת הניסוי תידחה אבל חשוב בעיני להשוות תפוחים לתפוחים.

ג. מאזן האנרגיה שלי למשך הניסוי גבולי, גם עם 4 מטענים שמחוברים ביחד לשני מצברים. במשך היום יצטרפו גם 3 פאנלים סולריים שיכולים לתרום עוד 7 אמפר למאזן, לא בטוח שזה יספיק. אם יש למישהו בסביבה עוד מטען, אשמח לקבל אותו בהשאלה. אם לא, אשלים את החסר ע"י התנעת הצ׳רוקי מדי פעם ...

לילה/בוקר טוב :)

boaz avrahami
26-07-19, 06:18
חבל על הזמן. הסופש תכף נגמר.
שים בירה קרה במקררים.
מים זה לחלשים

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
26-07-19, 09:35
הכיול עוד לא הסתיים, ואני נותן לזה את הזמן.
רוב המקררים (4 מתוך ה-6) הביאו את המים בבקבוקים לטווח שבין 3-4 מעלות. השניים שלא הגיעו לשם הם צמד האינדלים:

המקרר שלי שהוא היחידי במבחן עם בקרה אנלוגית - כיוונתי לטמפ' נמוכה יותר ונמשיך למדוד

האינדל-בי העומד הוא המקרר שעבד הכי מעט זמן מכולם, כי לקח לי הרבה זמן להבין שהוא מתנתק בגלל הגנת המצבר שלו שהיא הרגישה מכולם, ורק בשעות הלילה הצלחתי למצוא איך משנים אותה

נמשיך למדוד (מבחינתי זה עדיין זמן הכיול, לא המבחן עצמו, כי המדידה לא היתה בתנאים שווים, לכן אני חייב להגיע להתייצבות לפני שמתחילים)

נתון ראשוני מתוך כיול המודדים: מהפעלת המקררים אחה"צ (סביבות 4) עד עכשיו, המקרר של גיא צרך כ- 40 אמפר-שעה, ומתשע בערב עד עכשיו כ-30 אמפר שעה, שזה סוג שימוש רגיל של אחרי ארוחה ועד שמתניעים בבוקר ...

אנא על תרחיבו את הדיון על זה כאן ועכשיו, יש שרשורים אחרים לעניין הזה ...

איל מ
26-07-19, 10:04
יש לי מטען ctek 5.5 אם אתה צריך.
הבעיה היא שמנסיוני, המטענים האלו יודעים להטעין.
ברגע שאתה הופך אותם לספק כוח (יעני מחוברים למצבר בזמן עומס) הם נהרסים.
אגב,
גם חיבור ממושך בטריקל צ'ארג' לרכב שעומד, הורג אותם בסוף.
אם אתה רוצה שאקפיץ לך בכל זאת, היום בצהריים, שלח הודעה.

ד ו ר ו ן
26-07-19, 10:09
נתון ראשוני מתוך כיול המודדים: מהפעלת המקררים אחה"צ (סביבות 4) עד עכשיו, המקרר של גיא צרך כ- 40 אמפר-שעה, ומתשע בערב עד עכשיו כ-30 אמפר שעה, שזה סוג שימוש רגיל של אחרי ארוחה ועד שמתניעים בבוקר ...

אנא על תרחיבו את הדיון על זה כאן ועכשיו, יש שרשורים אחרים לעניין הזה ...
השלב הנוכחי שלך מקביל לנסיעה עד לשטח והורדת טמפ המקרר לטמפ רצויה.
זה שלב שאין בעיית זמינות אנרגיה.

לדעתי אתה צריך להפריד רישום מדידה מהשלב שאתה מגדיר כ״נסיעה עם מנוע עובד״, לבין ״הגעה לחניון וכיבוי מנוע״.
צריך להפריד לחניון יום (עם טמפ סביבה גבוה וצריכה בהתאם), לבין חניון לילה (טמפ סביבה נמוכה וצריכה נמוכה).

אחרת המבחן יאבד את השורות התחתונות, והמספרים לא ייצגו את התרחישים השונים.

Slowly..

zivo
26-07-19, 10:13
הכיול עוד לא הסתיים, ואני נותן לזה את הזמן.
רוב המקררים (4 מתוך ה-6) הביאו את המים בבקבוקים לטווח שבין 3-4 מעלות. השניים שלא הגיעו לשם הם צמד האינדלים:
....

נדב,
שהבקבוקים בטווח 3-4 מעלות, על איזה טמפ' מכווונים המקררים (חוץ מהאנלוגי)?

גיא
26-07-19, 10:16
...

אל תלחיץ ...
מה התוצאה של המתחרים ?

והאם אני יכול לדרוש החזר מעידן במקרה שהנציג שלי מפסיד ??

ואם אתה חושב שהמארז פצצה מתקתקת שלי יכול לעזור לך במארג האנרגיה. אתה מוזמן לבוא לקחת .. מחיפה ;/

zivo
26-07-19, 10:24

לדעתי אתה צריך להפריד רישום מדידה מהשלב שאתה מגדיר כ״נסיעה עם מנוע עובד״, לבין ״הגעה לחניון וכיבוי מנוע״.
צריך להפריד לחניון יום (עם טמפ סביבה גבוה וצריכה בהתאם), לבין חניון לילה (טמפ סביבה נמוכה וצריכה נמוכה).

Slowly..

אתה שם לב שהוא כבר "נוסע" 16 שעות...... אני לא מכיר הרבה טיולים כאלו :-)
(תשאל את בועז, מי שיש לו צ'ירוקי בנזין, נעצר כבר מזמן :-) )

אבל בגדול, אני מסכים שצריכת האנרגיה בזמן קרור ראשוני, הרבה פחות מענייינת.
לדעתי, המדידה של הלילה (9 בערב עד 9 בבוקר), קצת מטעה, יש בה עדיין "הרבה" הורדת טמפ' , ולכן ה 30AH ללילה (בסה"כ לא היה לילה חם).
אבל מצד שני, זו בדיוק ההערה של נדב, על דימוי של ארוחת ערב, ומה שאני התכוונתי לגבי פרופיל שימוש - מי שמוציא ולא מחזיר תכולות למקרר, יחסוך הרבה אנרגיה בלילה.

נדב42
26-07-19, 10:31
יש לי מטען ctek 5.5 אם אתה צריך.
הבעיה היא שמנסיוני, המטענים האלו יודעים להטעין.
ברגע שאתה הופך אותם לספק כוח (יעני מחוברים למצבר בזמן עומס) הם נהרסים.
אגב,
גם חיבור ממושך בטריקל צ'ארג' לרכב שעומד, הורג אותם בסוף.
אם אתה רוצה שאקפיץ לך בכל זאת, היום בצהריים, שלח הודעה.

תודה, יש כבר סיטק אחד מחובר והתרומה שלו זניחה עי הוא מנסה להיות חכם.
מחפש מטען טיפש ...

- - - Updated - - -

Slowly..

המבחן עוד לא התחיל, וההפרדה הזו חשובה ונכונה. קרא שוב את הודעת הפתיחה ...

- - - Updated - - -

נדב,
שהבקבוקים בטווח 3-4 מעלות, על איזה טמפ' מכווונים המקררים (חוץ מהאנלוגי)?
כל הדיגיטליים מכוונים עכשיו ל- 2 מעלות.

- - - Updated - - -

אל תלחיץ ...
מה התוצאה של המתחרים ?

כרגע המקרר שלך הוא היחידי שמחובר עם (כל) המודדים, אז אין למה להשוות. המבחן עצמו עוד לא התחיל, להזכירכם ..

- - - Updated - - -

ואם אתה חושב שהמארז פצצה מתקתקת שלי יכול לעזור לך במארג האנרגיה. אתה מוזמן לבוא לקחת .. מחיפה ;/
תודה, יש לי כאן 4 כאלו, יותר קל להתניע את הצ'רוקי אם המתח נופל ...

נדב42
26-07-19, 10:32
חוויית משתמש ראשונית וסובייקטיבית מהמקררים:

סנומסטר 40: סוס עבודה, מקרר הכי מהר מכולם, כבדדד !

סנומסטר 35: היחידי במבחן (חוץ מהמגירה כמובן) שאי אפשר להעמיד בו בקבוקי ליטר וחצי, וגם בשכיבה הם בקושי נכנסים, וחייבים להוציא בשביל זה את הרשת.

אינדל-בי עומד: הכי רגיש מכולם בפער גדול לירידת מתח, ולא חוזר לעבודה כשהמתח עולה, גם אם מתניעים את הרכב - חייבים לנתק אותו מהחשמל כדי להחזיר אותו אל העם. ניג׳וז.. מצד שני הוא השקט מכולם, גם כשהוא חוזר לעבודה בקושי מרגישים אותו ...

קולקו: האנדרדוג של המבחן, עושה את העבודה בלי שטויות, למרות שלא ניתן לכייל בו את הגנת המצבר. פעולת המדחס מורגשת יותר מאחרים מבחינת רעידות ורעש, אבל לא היסטרי.

איי-אר-בי: כבד יחסית אבל לא קרוב לסנומסטר, מקרר מהר, מרגיש חסון ובאופן כללי חבילה מאוזנת היטב, מוצר בוגר.

המגירה שלי: כאן זה לא רושם ראשוני כי הוא אצלי כבר שנים. כמו האינדל-בי השני גם הוא רגיש מדי למתח המצבר (אבל אפשר ואולי אנצל את ההזדמנות להוריד את הרגישות - צריך לפתוח מכסה בשביל זה..). הבקבוקים כמובן חייבים להכנס בשכיבה, אבל הרבה יותר נוח לתפעל אותם כאן מאשר בסנומסטר 35 הצפוף.

andy.shaked
26-07-19, 10:36
אם המקרר מכוון ל 2 מעלות והטמפרטורה בפועל היא 4 , תבדוק אפשרות כיוון במקרר עצמו.
אצלי ב weaco יש אפשרות כזאת למשחק של +/- 3 מעלות

#המדען_המטורף

נדב42
26-07-19, 10:48
לבקבוקים מהם אני מודד יש שטח מגע מצומצם (אם בכלל) עם דופן המקרר, כך שהפער היה צפוי. לא באמת חשוב לי אם המים יהיו בשתי מעלות או בארבע, אבל כן חשוב שהם יהיו בטמפרטורה אחידה בכולם, כי בסופו של דבר זה מבחן השוואתי ..

גיא
26-07-19, 10:49
מוזר לי מה שאתה אומר. כי אני שמתי בשכיבה בקבוקי מים/ יין /. דיאט ספרייט .... עם הרשת ועם הסטייקים.

zivo
26-07-19, 11:07
אם המקרר מכוון ל 2 מעלות והטמפרטורה בפועל היא 4 , תבדוק אפשרות כיוון במקרר עצמו.
אצלי ב weaco יש אפשרות כזאת למשחק של +/- 3 מעלות

#המדען_המטורף
אין לזה כל משמעות.
זה משקף עובדה (פיזיקלית) פשוטה של הסעה \פיזור הקור \ טמפ' בתוך המקרר. הפער הזה הוא רק שאלה של זמן וסוג התכולה והוא ישתנה כל הזמן.
ברגע הזה, יש הבדל של 1-2 מעלות, לפני 4 שעות היה יותר, ועוד 4 שעות יהיה פחות (בהנחה שלא פותחים את המקרר).
כל מקרר נראה קצת אחרת בפנים, והרגש טמפ' נמצא במקום קצת אחר, אבל בגדול, רובם (לדעתי) בודקים טמפ' דופן במקום מסויים, ולכן תמיד יהיו הבדלים.

נדב42
26-07-19, 11:08
מוזר לי מה שאתה אומר. כי אני שמתי בשכיבה בקבוקי מים/ יין /. דיאט ספרייט .... עם הרשת ועם הסטייקים.

כנראה שזה תלוי בברנד של הבקבוקים.. אני בחרתי שרירותית במים של שופרסל (יש לזה סיבה, דיון אחר..) וככה זה יצא.

ובדקתי את עצמי שוב, חסר בערך סנטימטר כדי שייכנסו לרשת, הנה תמונות להמחשה:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/e0135d16ad08a4c150962816cba5a7bc.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/81bfff73e44bbb168c44b331f6f85c29.jpg

בכל מקרה, לצורך המבחן זה מספיק טוב.

ד ו ר ו ן
26-07-19, 11:10
אבל מצד שני, זו בדיוק ההערה של נדב, על דימוי של ארוחת ערב, ומה שאני התכוונתי לגבי פרופיל שימוש - מי שמוציא ולא מחזיר תכולות למקרר, יחסוך הרבה אנרגיה בלילה.

אצלי יש ילדים בטיול=לא מעניין אותם שאת אבא מעניין שהמצבר מתאמץ, הם פותחים וסוגרים בלי חשבון.

ואני חושב שמראש זה לא נכון להכניס למקרר שטח תכולה מלאה בטמפ החדר, ולצפות לקירור עד לשטח.
גם בסופר אתה קונה מוצרים מצוננים או קפואים ומכניס למקרר בבית.

להחליף בקבוק ליטר וחצי/שישיית בירה באחד חם כי צרכת אותם זה לא אותו אתגר כמו צינון בבת אחת של שישייה או תכולה שלמה של מקרר.

אין סיבה שתכניס את כל המוצרים בטמפ הסביבה למקרר.

בגלל זה אני חושב שצריך להתחיל את המדידה מנקודה משותפת לכולם שמייצגת מציאות.

Slowly..

נדב42
26-07-19, 11:20
בגלל זה אני חושב שצריך להתחיל את המדידה מנקודה משותפת לכולם שמייצגת מציאות.

בהצלחה עם זה...

אם תצליח להביא את כולם כאן להסכמה על "נקודה משותפת לכולם שמייצגת מציאות", אני מתחייב לערוך מבחן חוזר בתנאי המציאות היחידה והמוסכמת :)

נדב42
26-07-19, 11:24
מתקדמים בכיול: 3 מקררים התייצבו על 3.5-4 מעלות, הסנומסטר 40 ירד מתחת לשלוש, אז העליתי אותו במעלה אחת ועכשיו הוא מכוון לשלוש מעלות במקום 2 כמו האחרים.

האינדלים עוד לא התייצבו, אבל מתקרבים, 5-6 מעלות.

זה מד החום שאני משתמש:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/43291d89ccaed4fd702e4703b210cf5e.jpg

אופן המדידה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/fd5006244e7c812d2831a3100a0b4238.jpg

וגם אתעד את טמפרטורת הסביבה בצל, כבר 40 מעלות ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/af724242eb11e9b5d7b752c4c03e021a.jpg

גיא
26-07-19, 11:38
כשאתה פותח את המקררים ( בעיקר השוכבים ) הקור לא נשפך החוצה ?

ד ו ר ו ן
26-07-19, 11:47
בהצלחה עם זה...

נראה לי שאתה שם ברגע שאתה מביא אותם לטמפ אחיד +\-.
תאפס את המדיד/תרשום את המספר ותתחיל לספור משם.

Slowly..

נדב42
26-07-19, 11:56
ואז יקום מישהו ויתלונן למה לא מדדתי כמה זמן לוקח לכל אחד להגיע לטמפרטורה וכמה חשמל זה צרך ...
עזוב, לא מחפף, למרות שגם לדעתי צריכת החשמל לקירור הראשוני פחות משמעותית כי ככל הנראה היא תתרחש בזמן נסיעה. זה כבר שייך לניתוח התוצאות, אבל את המספרים אני חושב שכדאי לאסוף ...

zivo
26-07-19, 12:20
אופן המדידה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/fd5006244e7c812d2831a3100a0b4238.jpg

אוופססססס....
תעיף את הנילון מהבקבוקים, יש שם אויר כלוא, שמאיט, מאוד, את הקרור.
באופן טבעי, שהמקרר סגור, בגלל ההפרשי טמפ' בין הדופן (הקרה) לבקבוקים (החמים) נוצר איזה סחרור אוויר שעוזר לקרור.
ברגע שיש את הנילון, זה מאיט את כל התהליך.
אין לי מושג מה ההשפעה, אבל אם מדברים על שימוש נכון במקרר, זו דוגמה רעה מאוד.

נדב42
26-07-19, 12:31
צודק.

שילוב של עצלות בסיסית עם חוסר תשומת לב ובצוע במקביל לענייני עבודה לוחצים ...

אתקן במבחן עצמו, כרגע זה ממילא רק כיול.

נדב42
26-07-19, 12:46
ועכשיו אני גם מבין למה הבקבוקים לא נכנסו למקרר של גיא עם הרשת :)

נדב42
26-07-19, 12:57
פרמטר נוסף להשוואה לפני שאני קורע את הניילונים מהשישיות: איך הן נכנסות למקרר וכמה מקום נשאר מסביב...

קולקו:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/69d4b162f5d77272fd19822c861b38bc.jpg

ARB:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/c2c20ddc0c2b2be3dc3233ea230d9e43.jpg

Indel-B:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/9501cd8b3fbc4ec1f510b0949aacac1b.jpg

סנומסטר 40:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/f3a5133df581f0cfd830977c0a3c7e51.jpg

סנומסטר 35:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/9a899ca95529ff579c2431ca419c4663.jpg

המגירה שלי - Indel-B 40 ליטר:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/0db1135cdc8aa9f029468097e2eac9a2.jpg

נדב42
26-07-19, 13:27
ועוד ממצא אקראי, שאנחנו מכירים מנסיון ומאינטואיציה ועכשיו צצה ההזדמנות למדוד: כשהמקרר עובד ומושך 7 אמפר, מפל המתח על הצירוף של שקע/תקע מצית הוא חצי וולט, כלומר 3.5 וואט מתבזבזים בחיבור והופכים לחום, לא מעט בכלל ...

כשהמדחס כבוי והזרם אפסי, קריאת המתח זהה משני צידי החיבור.

zivo
26-07-19, 13:35
יש משהו מאוד מעניין בתמונות האלו, אתה שם תכולה של 9 ליטר (6X1.5), בתוך מקררים של 35-40 ליטר.
תאורטית, רבע נפח.
בפועל, רובם לא יהיו מסוגלים אפילו לקלוט שישיה נוספת.
יתרה מזאת, חוץ מהמקרר מגירה, לכולם יש מדרגה שמעליה יש אזור אחסנה שנחשב בספירה, אבל אני חושב שצריך להיות זהירים לגבי הטמפ' שלו (בגלל שהוא מפלסטיק, ונמצא גבוהה מעל האזור קרור).

שקע \ תקע מצית זה השקר \ מלכודת הכי גדול שיש בתחום. אסור, פשוט אסור לעבוד איתם לאורך זמן (ולא מעניין אותי איך היצרנים מוכרים. הם רוצים למכור).

ד ו ר ו ן
26-07-19, 13:51
ועוד ממצא אקראי, שאנחנו מכירים מנסיון ומאינטואיציה ועכשיו צצה ההזדמנות למדוד: כשהמקרר עובד ומושך 7 אמפר, מפל המתח על הצירוף של שקע/תקע מצית הוא חצי וולט, כלומר 3.5 וואט מתבזבזים בחיבור והופכים לחום, לא מעט בכלל ...
ר.

תוסיף את ההפחתה של המודד עצמו.

Slowly..

נדב42
26-07-19, 14:26
תוסיף את ההפחתה של המודד עצמו.

קודם כל, כתבתי במקור:

כשהמדחס כבוי והזרם אפסי, קריאת המתח זהה משני צידי החיבור.

וחוצמזה, 5 מודדים מצידו האחד של החיבור הראו קריאה זהה, ורק השישי שמעברו השני של החיבור הראה קריאה נמוכה יותר, ורק כשזרם שם זרם גבוה אני חושב שאפשר לסווג את המדידה כאמינה ...

נדב42
26-07-19, 14:33
שקע \ תקע מצית זה השקר \ מלכודת הכי גדול שיש בתחום. אסור, פשוט אסור לעבוד איתם לאורך זמן (ולא מעניין אותי איך היצרנים מוכרים. הם רוצים למכור).

ברור וידוע. אני משתמש בהם כי זה החיבור שקיבלתי לכל המקררים האורחים, אני לא יכול לחתוך להם את הכבל כדי לעשות חיבור טוב, וגם לא להתחבר עם קרוקודילים לתקע המצית, כי יש כלבלב וחתולים בחצר, וזה מועד לניתוקים.

נדב42
26-07-19, 14:38
יש משהו מאוד מעניין בתמונות האלו, אתה שם תכולה של 9 ליטר (6X1.5), בתוך מקררים של 35-40 ליטר.
תאורטית, רבע נפח.
בפועל, רובם לא יהיו מסוגלים אפילו לקלוט שישיה נוספת.
יתרה מזאת, חוץ מהמקרר מגירה, לכולם יש מדרגה שמעליה יש אזור אחסנה שנחשב בספירה, אבל אני חושב שצריך להיות זהירים לגבי הטמפ' שלו (בגלל שהוא מפלסטיק, ונמצא גבוהה מעל האזור קרור).

תכל'ס במקרר המגירה נותר הכי הרבה נפח שמיש ליד השישייה, למרות שיש גדולים ממנו במבחן הזה.

מנסיון ממושך, אין שום קושי לנצל את מלוא הנפח של המגירה, וניתן בקלות לאחסן במקרר בשר ל-12 איש, כפי שנבדק לאחרונה ... גם קל מאוד לסדר את הדברים במגירה ולשלוף את מה שרוצים. מבחינת שימושיות זו לדעתי תצורה מנצחת. מבחינת ניצולת אנרגטית... אנחנו נגלה בקרוב ...

נדב42
26-07-19, 15:19

הערה חשובה ובזמן הנכון - אנסה לזכור לבדוק את זה פרטנית במהלך המבחן עם מדחום נפרד ..

יש מקררים שיש להם קירור ייעודי/משותף לאזור הזה וכאלו שאין. ב- ARB רואים שיש פלטת קירור בדופן שמפרידה בין התאים. בכל מקרה, אחרי רבע-חצי שעה של עבודה ממצב חם אפשר יהיה לשים יד ולהבין בדיוק מה קורה שם בכל אחד ואחד מהם. מקווה שלא אשכח ...

אלו בדיוק מסוג הייתרונות שמקבלים כשהופכים את זה לפרוייקט שיתופי, לפחות במחשבה ובתכנון. אם יש עוד דברים שרוצים לבדוק, עכשיו זו הדקה ה-90 ...

בינתיים כל המקררים כובו, רוקנו והושארו פתוחים, עוד שעה-שעתיים מתחילים :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/13363952b3b76aa1e4db81d9b387b5e3.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190726/056d1533b2bcfe520115ce7c9461023a.jpg

zivo
26-07-19, 16:24
נדב,
אתה בפיגור זמנים, ואילוצים נוספים להמשך, מציע לך לשקול להוריד את כמות הבקבוקים, זה יאיץ לך את לוחות הזמנים ( ויכריח אותך להוריד את הנילון :-) ).
בהצלחה.

נדב42
26-07-19, 16:38
הניילונים כבר ירדו מזמן והבקבוקים עברו מהצל לשמש כדי להביא אותם מהר יותר לסביבות ה-20-25 מעלות. כל החיווטים מוכנים, מקווה להתחיל בחמש

נדב42
26-07-19, 17:52
רק מזכיר, למי שרוצה לעקוב:

קישור לצפייה בגליון ניהול המבחן: https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit?usp=sharing (https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit?usp=sharing)

לא בהכרח אכתוב כאן בכל נקודת איסוף, אבל הגליון יהיה מעודכן בזמן אמת ..

boaz avrahami
26-07-19, 18:20
באיזה מוד קירור אתה בסנו מאסטר ?
לפי הנתון אמפר אתה בגבוה, לא?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
26-07-19, 18:51
עדכון מהלך המבחן:
בעקבות כל ההערות שעלו במהלך ההכנות, וכן עקב אילוצי הזמנים, הנה מהלך המבחן המעודכן.

קווים מנחים למבחן:

א. כל המקררים ייבחנו באותם התנאים בדיוק: טמפרטורה פנימית/חיצונית, משך פתיחות, החלפת תכולה
ב. כל המקררים ייבדקו ע"י מד צריכת חשמל מצטברת ורגעית לאורך כל המבחן. המודדים עצמם נבדקו ראשית בנפרד לוודא שהם נותנים מדידות אחידות עבור אותה הצריכה
ג. המבחן ייערך לאורך סופ"ש חם ושמשי אצלי על הדשא, אך ללא חשיפת המקררים לשמש ישירה.
ה. המקררים המשתתפים במבחן:
1. ARB דור קודם של מאלף האריות רועי
2. סנומסטר Leisure 35 מחמל נפשו של איש הדאסטר הנצחי גיא
3. סנומסטר Classic 40 באדיבות אישטח
4. Indel-B TB41 באדיבות מאיר - גלים
5. Colku DC42F באדיבות מאיר - גלים
6. Indel-B DAF OEM מקרר המגירה שלי

מהלך המבחן המוצע:

יצירת תנאי מוצא אחידים למבחן
במהלך אתמול והיום בוצעו הפעולות הבאות:
1. חיבור כל המודדים בטור לצרכן אחד וקביעת מקדמי הסטייה שלהם. שני מודדים זהים שגם נתנו מדידות זהות נקבעו כנקודת ייחוס והיתר מותאמים חישובית אליהם. בגליון ניהול המבחן ניתן לראות את הערכים המקוריים והמחושבים.
2. כיוון כל המקררים כך שיתייצבו על טמפרטורת מים של 3.5-4 מעלות. ערכי הכיוון מפורטים בגליון ניהול המבחן בתא G3 ובמקבילים לו
3. כיבוי ופתיחת המקררים, החזרת המקררים והמנם לטמפרטורת הסביבה

בדיקת קצב קירור ראשוני וצריכת חשמל עבורו
5. ביום שישי בחמש אחה"צ מחברים את המקררים להזנה, מכוונים לטמפרטרה המתאימה ומפעילים דרך מד צריכה מצטברת. במקררים שנית, קובעים עוצמת קירור גבוהה.
6. אחת לשעה במהלך השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר באותו המיקום. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.

בדיקה של צריכת החשמל בחניון לילה מייצג
7. ביום שישי בערב המשך מדידות כנ"ל כל שעתיים, תיעוד הצריכה.
8. במהלך הערב, פתיחה של המקררים למשך חמש דקות (לדמות זמן בישול), תיעוד הצריכה המצטברת, הוצאת בקבוק אחד
9. אחרי שעה, הוצאת שני בקבוקים ובדיקת הטמפרטורה (לוודא התאוששות מהפתיחה), הוצאת בקבוק נוסף והחזרת שני בקבוקים בטמפרטורת החדר (לדמות הכנסת שאריות מזון או שתייה חדשה למקרר), בדיקה של הצריכה המצטברת.
10. בבוקר שבת, בדיקה של הצריכה המצטברת

בדיקת קצב התאוששות מפתיחה והחלפת תכולה כאשר גוף המקרר נשאר קר וצריכת החשמל עבורו (למשל אחרי ארוחת צהריים בשטח)
11. בשעות אחה"צ, הוצאה של כל הבקבוקים מהמקררים למשך שעה (המקררים נסגרים למשך שעה זו), והחזרתם לאחר שהתחממו. מדידת צריכה מצטברת לפני ואחרי.
12. אחת לשעה במהלך השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר באותו המיקום. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.

בדיקה של צריכת החשמל בחניון יום מייצג
13. במהלך יום שבת, פתיחה כל שעתיים החלפת בקבוק קר בפושר ובדיקת הצריכה.

- - - Updated - - -

באיזה מוד קירור אתה בסנו מאסטר ?
לפי הנתון אמפר אתה בגבוה, לא?
בכל המקררים שאפשר, את הקירור הראשוני אני מפעיל בעוצמה גבוהה ואת המשך המבחן על נמוכה.

נדב42
26-07-19, 18:59

אז בדקתי, לא עם מדחום בינתיים, את זה אעשה מאוחר יותר, והנה ממצאי הביניים:
לסנומסטרים 3 מצלעות המדרגה כוללות פלטות קירור, מורגשות היטב.
ב- ARB וב- Indel-B יש דופן משותפת עם התא הראשי ובדופן הזו יש פלטת קירור, אבל היא מורגשת בצורה חזקה הרבה יותר בתא הראשי מאשר במדרגה.
ב- Colku החלל משותף ויש פלטת קירור רק בדופן אחת של המדרגה.

נדב42
26-07-19, 19:30
תקלה ראשונה במבחן: הסנומסטר 35 נכנס להגנת מצבר שלא באשמתו (נשאר מכוון על מצב בינוני במקום נמוך). נתון הטמפרטורה שלו מסומן שם באדום ובסיכום יש להוריד לו שעה מזמן הקירור בפועל.

חוצמזה יש מוביל מפתיע בקצב קירור המים וגם ביחס שבין קצב הקירור לצריכת החשמל - הפרטים בגליון ניהול המבחן :)

נדב42
26-07-19, 20:32
תמונת מצב אחרי כ- 3 שעות:
מבחינת קירור מקרר המגירה הפתיע והיה הזריז ביותר בקירור הראשוני, אחרי כשלוש שעות הסנומסטר 40 סגר את הפער, אבל בתמורה לכ- 30% יותר חשמל. לא מבוטל... שני המקררים מופעלים בעוצמתם הגבוהה.

מבחינת צריכת חשמל, שני האינדלים מובילים בפער ניכר לעומת כל האחרים, אך בעוד העומד הוא ה"עצלן" שבחבורה, מקרר המגירה מפתיע ומוביל (כרגע בצמוד לסנומסטר 40) בקצב הקירור.

המשך יבוא ..

ד ו ר ו ן
26-07-19, 20:41
מבחינת צריכת חשמל, שני האינדלים מובילים בפער ניכר לעומת כל האחרים, ..
אמפר בודד.. זה ניכר?

Slowly..

נדב42
26-07-19, 20:47
התכוונתי לצריכה המצטברת באמפר-שעה.

ד ו ר ו ן
26-07-19, 21:11
ערך cal value זה הצריכה הכללית?

אחרת אני לא מבין את הטבלה..

Slowly..

נדב42
26-07-19, 21:30
ערך cal value זה הצריכה הכללית?

אחרת אני לא מבין את הטבלה..

צודק, זה לא מספיק ברור.

הערך Cal. Value הוא הערך שהציג כל מודד כאשר כולם מדדו את אותו הצרכן בזמן הכיול הראשוני.
אני משתמש בערך הזה כדי "לנרמל" את הקריאות, כך שעמודות בשם "AH Norm" מציגות קירוב של ערך AH אם היה נמדד במודד הראשון משמאל, כדי להשוות עד כמה שניתן ערכי צריכה מצטברת על אותו סרגל. קיזוז ההבדלים בין המודדים.

בינתיים הסנומסטר 40 נותן עבודה והוא באמת הכי מהיר בשלב הזה, עקף את המגירה בסיבוב...

zivo
26-07-19, 23:02
נדב,
לפי ידעתך, למי מהמקררים יש הספק משתנה (מהירות משתנה)?
אני זוכר שאצלך הוספת יכולת לשינוי ידני, אתה משתמש בזה בניסוי?

zivo
26-07-19, 23:15
נדב,
לפי ידעתך, למי מהמקררים יש הספק משתנה (מהירות משתנה)?
אני זוכר שאצלך הוספת יכולת לשינוי ידני, אתה משתמש בזה בניסוי?

נדב42
27-07-19, 00:16
לסנומסטרים, לקולקו ולמקרר שלי (שינוי/תוספת בתמיכת היבואן)

הורדתי את המקררים לעוצמת קירור נמוכה לטובת חסכון באנרגיה בלילה, הוצאתי בקבוק מכל אחד שיתחמם לו בנחת, ולא פותחים את המקררים עד הבוקר.

לפני שנאמר לילה טוב, יש לנו אנדרדוג חדש שהפתיע את המתמודדים בראש המירוץ לקירור :)
(הפרטים, כמובן, בגליון..)

לילה טוב :)

גיא
27-07-19, 00:46
אם הייתי מבין מה כתוב שם ...

ד ו ר ו ן
27-07-19, 01:40
משהו לא ברור לי בשיטה..

אמרת שהחל משעה 18:00 זה מדמה חניון, אבל התחלת את החניון עם טמפ גבוהה מאד במקררים שלא תואמת מצב סטנדרטי בו נסענו עד לחניון ובזמן הזה המקרר הגיע לטמפ יציבה.

כלומר, המספרים הרלוונטיים לדעתי לדימוי חניון הם רק לאחר הייצוב טמפ.

Slowly..

איל מ
27-07-19, 09:12
הוא הסביר שזה חניון אחרי ארוחת הערב. שבה הוצאו והוחזרו פריטים.

ד ו ר ו ן
27-07-19, 09:27
הוא הסביר שזה חניון אחרי ארוחת הערב. שבה הוצאו והוחזרו פריטים.
זה יותר מדמה החלפת תכולת מקרר, לא הוצאה והחזרת פריט.

שים לב שהטמפ של המקרר כמעט שווה לטמפ חיצוני.

ממה שאני רואה בשימוש בשטח, פתיחה וסגירה, כולל החלפת בקבוק קר באחד שצריך קירור, מעלה את הטמפ הכללי במקרר במעלות בודדות, לא 20 מעלות.

20 מעלות אומר המון עבודת מדחס מחדש והמון אנרגיה.

שים לב כמה מעט נצרך בשלבים שהטמפ יציב ביחס לשלב הקיטור הזה.
זה כמעט מכפיל את המספרים.

Slowly..

OFF-RoaD
27-07-19, 09:38
זה יותר מדמה החלפת תכולת מקרר, לא הוצאה והחזרת פריט.

שים לב שהטמפ של המקרר כמעט שווה לטמפ חיצוני.

ממה שאני רואה בשימוש בשטח, פתיחה וסגירה, כולל החלפת בקבוק קר באחד שצריך קירור, מעלה את הטמפ הכללי במקרר במעלות בודדות, לא 20 מעלות.

20 מעלות אומר המון עבודת מדחס מחדש והמון אנרגיה.

שים לב כמה מעט נצרך בשלבים שהטמפ יציב ביחס לשלב הקיטור הזה.
זה כמעט מכפיל את המספרים.

Slowly..זה גם יקטין את ההבדל (המשמעותי, לתחושתי) בין המקררים העומדים למקרר המגירה שכל הקור נשפך ממנו בפתיחה.

זה צריך לבוא לידי ביטוי במבחן...

zivo
27-07-19, 10:44
דורון,
בחצות, נדב סגר את המקררים ל 8 שעות, בזמן שהבקבוקים היו על בין 7.5-10.5 מעלות.
המקרר עצמו כבר היה קר מזמן (הוא עבד מ 17:15 אחה"צ).
זה מדמה די טוב, סגירת מקרר אחרי ארוחת ערב, שמחזירים מוצרים למקרר.
הממוצע לשעה (ללילה) היה בסביבות 1AH.
מה שכביכול חסר, זה כל הזמן מעצירה ועד חיסול ארוחת ערב, זמן שלדעתי פותחים וסוגרים לא מעט.
ומי שאוכל ארוחת בוקר לפני תזוזה, נכנס בבוקר לעוד שעה של צריכה גבוהה (נגיד עוד 1-1.5AH ללילה).

אני מסכים אתך שהחלפת בקבוק אחד בשטח מעלה במעלות בודדות (בהנחה שהמקרר מלא בתכולה קרה), אבל השאלה, כמה זמן יעבוד המקרר ע"מ "לתקן" את הטמפ' הזו בחזרה. זה הזמן שהצריכה הממוצעת שלו תעלה מסביבות 1AH לעבר ה 2AH+.

צריך לתת לנדב לסיים (עוד לא הבנתי איך הוא ישן בין הבדיקות האלו), וצריך לראות את הסימולציה של היום (פתיחה והחלפת בקבוק).

ד ו ר ו ן
27-07-19, 11:12
אתה אומר בדיוק מה שאני אומר רק במכפלות טקסט..

Slowly..

נדב42
27-07-19, 11:20
(עוד לא הבנתי איך הוא ישן בין הבדיקות האלו)

עם שעון מעורר כמובן ..

בשעה 11 החלפתי בכל מקרר 2 בקבוקים קרים בבקבוקים שהיו בחוץ בצל.

במדידה הבאה אוציא את כל הבקבוקים לשעה-שעתיים ואז אחזיר אותם אחרי שיתחממו, אבל כל המקררים יישארו במצב חסכון הפעם.

נדב42
27-07-19, 12:46
ארבעים מעלות בצל בחוץ, כל המקררים פועלים והמאזן גבולי למרות 5 מטענים ו-3 פאנלים סולריים.
המתח על המצברים ירד ל- 12.8 וולט, כצעד מניעתי התנעתי את הצ׳רוקי לתת "השלמת הכנסה" זמנית כדי שלא תהיינה עוד תקלות ...

zivo
27-07-19, 13:18
חומר למחשבה למי שבונה על פאנלים למחנה :-)

ד ו ר ו ן
27-07-19, 13:38
צודק.
אם אתה מפעיל ארמדה של מקררים בשטח אכן יש אתגר באספקת אנרגיה.

Slowly..

נדב42
27-07-19, 13:43
חומר למחשבה, אבל לא לפסילה ...

הפאנלים שלי מספקים בשעות היום החם 7-8 אמפר, שזה יותר מהצריכה של רוב המקררים, והם עושים את זה ברצף ולא בהפסקות כמו שעובד המקרר. מצד שני הם לא תורמים כלום בלילה, ובין לבין יש להם תרומה צנועה יותר.

בראייה הכוללת של המבחן, יש הרבה מטענים אבל רובם מספקים 3-4 אמפר כל אחד, והמאזן כולו היה גבולי.

בראייה של מחנה, צריך לדאוג שהמאזן יהיה חיובי במשך היום, ושהמצבר יוכל לספק את הצריכה בלילה. היו על זה ויכוחים אין-ספור, עכשיו גם יהיו לנו מספרים מדודים, ומכאן שכל אחד יבחר לעצמו את מארג הפתרונות שמתאים לו :)

zivo
27-07-19, 14:30
כמה שעות יש לך 7-8 אמפר?
או יותר פשוט, כמה AH, ביום אתה מצליח לקבל מהפנלים?

נדב42
27-07-19, 15:07
אם היה לי מודד פנוי הייתי משאיר אחד על הפנלים כדי לקבל את הנתון הזה..
בלי להזיז את הפנלים כבר ראיתי מעל 20 אמפר-שעה ביום (היית שם ביום ההוא). אם מעדכנים את הכיוון שלהם 3-4 פעמים ביום אפשר להוציא הרבה יותר. זה גם תלוי בצרכנים ובבקר.

zivo
27-07-19, 16:14
אם היה לי מודד פנוי הייתי משאיר אחד על הפנלים כדי לקבל את הנתון הזה..
בלי להזיז את הפנלים כבר ראיתי מעל 20 אמפר-שעה ביום (היית שם ביום ההוא). אם מעדכנים את הכיוון שלהם 3-4 פעמים ביום אפשר להוציא הרבה יותר. זה גם תלוי בצרכנים ובבקר.

אתה מבין, שלפי המספרים שלך מהיום, אם נניח שיום זה שש בבוקר לשש בערב, אז גם במשך היום, המאזן שלילי, וזה עוד לפני הצורך להחזיר את הצריכה של הלילה.

נדב42
27-07-19, 16:17
הבקבוקים החמים חזרו למקררים, לאלו שניתן לכוון הם הושארו במצב החסכוני, נמשיך לדגום כל שעתיים..

מהצצה בנתונים, נראה שלמעט הסנומסטר 35 (לרעה) וה- ARB (לטובה), יתר המקררים צרכו כ- 20 אמפר-שעה משמונה בערב עד שמונה בבוקר (שאלו בערך השעות שאנחנו לא רוצים בהם מנועים מטרטרים. נראה כמו מספר-אצבע מייצג לחניון לילה

לגבי צריכה בחניון יום, נמתין בסבלנות לשמונה בערב ...

אני מוותר על הבדיקה שתכננתי להגנת המצבר. בשלב הכיול כל המקררים הפעילו אותה וממילא בחיבור דרך שקע מצית זה פחות מייצג את הדיוק של ההגנה.

אלא אם כן יש למישהו בקשה לבדיקה נוספת, אני מתכנן לסיים את המבחן אחרי המדידות של 8 בערב.

ד ו ר ו ן
27-07-19, 16:20
אתה מבין, שלפי המספרים שלך מהיום, אם נניח שיום זה שש בבוקר לשש בערב, אז גם במשך היום, המאזן שלילי, וזה עוד לפני הצורך להחזיר את הצריכה של הלילה.
זה תלוי אם אתה סופר בק״מ או במיילים.

Slowly..

נדב42
27-07-19, 16:26

לא, אני לא מבין, כי אין לי את הנתון של תפוקה אמיתית של הפאנלים כשמכוונים אותם כהלכה 3-4 פעמים במשך היום.

אבל גם אם יהיו לי הנתונים והמאזן יהיה שלילי, זה ייתן לי אינדיקציה לכמה זמן אני צריך להתניע את הג'יפ כדי לשמור על המאזן ועל המצבר היחיד שאצלי במערכת

כשיש נתונים הרבה יותר קל לתכנן :)

- - - Updated - - -

זה תלוי אם אתה סופר בק״מ או במיילים.

אתה מתכוון אם בצלזיוס או בפרנהייט. או בקלווין, אם כבר מדברים, כי גם הלדים צורכים מהמצבר :)
(אולי לא הייתי צריך לכתוב את זה כאן ...)

zivo
27-07-19, 18:21
מהצצה בנתונים, נראה שלמעט הסנומסטר 35 (לרעה) וה- ARB (לטובה), יתר המקררים צרכו כ- 20 אמפר-שעה משמונה בערב עד שמונה בבוקר (שאלו בערך השעות שאנחנו לא רוצים בהם מנועים מטרטרים. נראה כמו מספר-אצבע מייצג לחניון לילה
.
נדב,
לא מבין למה שמונה עד שמונה?
אני חושב שהמס הנכון זה חמש עד שמונה.
תוסיף לזה תאורה ומשאבת מים, ואתה חוזר למספר ששמתי פה באתר כבר לפני שנים -25AH
ללילה.
עכשיו, שכל אחד ימצא את הפתרון שלו:
- צידנית
- מקרר ולכבות בלילה
- ...
-......
- מצבר צרכנים, ליתיום יעודי.

נדב,
רגע לפני שאתה מחסל, ואם לא קשה לך, אם אתה יכול לעלות את הטמפ' בשתי מעלות, ולהשאיר את המקררים לרוץ עד חצות ( בלי לגעת).
צריך קרוב לשנתיים עד שהבקבוקים יתייצבו.

תודה

נדב42
27-07-19, 18:32
אין לי שנתיים ...

ועכשיו ברצינות: אני יכול להשאיר 3 מקררים מתוך השישה. את המקררים של היבואנים אני צריך להחזיר מחר ואני יוצא ממש מוקדם מהבית, אז אצטרך לארגן אותם בויטארה עוד הערב. את השלושה האחרים אני יכול להשאיר גם עד הבוקר.

- - - Updated - - -

תוסיף לזה תאורה ומשאבת מים, ואתה חוזר למספר ששמתי פה באתר כבר לפני שנים -25AH
ללילה.

או, אתה מבין למה זה פרוייקט גולשים ?
הנתונים הגולמיים זמינים לכולם, ושכל אחד ילעס ויעבד אותם כרצונו ...

נדב42
27-07-19, 19:23
נתונים של 18:30 מוזנים לגליון :)

תקלה קטנה על הדרך: המודד של הקולקו מציג ערך נמוך של A/H, כנראה התאפס לו איפשהו, הערך מסומן באדום בגליון.
אערוך תיקון מקורב בגליון המנורמל לאחר סיום המבחן ...

ד ו ר ו ן
27-07-19, 21:15
נדב,

חישוב החניון צריך להיות מכיבוי המנוע.
מסכים שיותר סביר לחשב משעה 17:00 מאשר 20:00, אבל העוד 5 אמפר האלו שמתווספים לחישוב לא משמעותיים בהתייחס לממוצע הכללי של החניון עד לבוקר.
באותה מידה אפשר לחבר את הפאנל מראש ואז הוא מתחיל לעבוד עם הזריחה אז האינטרוול לילה והוא בעצם עד 05:00 בבוקר..

מה שכן,
אני מרוצה מהמבחן.
הוא לא חורג מהמציאות שאני חווה בפועל בשטח ומעיד יפה מאד שאופי השימוש בהחלט מסביר הבדלים קטנים במספרים, ומצד שני ההבדלים האלו קטנים.
הוא מאפשר לכל מי שרוצה לעשות חשבון לפי אופי שימוש פרטי.

זיו,
משעשע אותי שאנחנו מפרשים את אותם מספרים בתוצאה כמשהו אחר.

בקבוצת טיולים שלנו אני זה שנחשב המתעסק במספרים, ולידך אני נראה כמו סטלן שסומך על הקארמה שתסדר הכל..

מבחינתך המאזן השלילי הגבולי (!) בקומבינציה של מצבר צרכנים ופאנל זה ״לחיות על הקצה״ אם אחרי 24שעות חניון כולל פאנל במשך היום המצבר מגיע ל-12.3~.
ומבחינתי, וואלה פתאום מבסוט שאני מוצא עצמי בצד של זה ששחרר את הרסן וחי את החיים.

Slowly..

נדב42
27-07-19, 21:34
דורון, אם גם אתה וגם זיו מרוצים, אז כבר המבחן הזה נחשב להצלחה כבירה :)
זו בדיוק הסיבה שהמבחן ערוך ככה וכל הנתונים הגולמיים גלויים לכולם, שכל אחד יעשה את התחשיבים שלו.
(זה וכדי להעלות את התעבורה בג'יפולוג עם הדיונים שיתבססו על הנתונים האלו :) )

לבקשתו של זיו השארתי 3 מקררים למשך הלילה מכוונים ל- 2 מעלות יותר גבוה מהכיוון הקודם שלהם, והאנלוגי של מכוון לקצת פחות קר (למעשה, חזרה למצבו הרגיל בשימוש השוטף אצלי). אמדוד עוד פעם או פעמיים בלילה ופעם אחרונה מחר בבוקר.

מקררי היבואנים ייארזו כבר היום בלילה ויוחזרו לבעליהם כבר מחר.

תקלה קטנה על הדרך: המודד של הקולקו מציג ערך נמוך של A/H, כנראה התאפס לו איפשהו, הערך מסומן באדום בגליון.
אערוך תיקון מקורב בגליון המנורמל לאחר סיום המבחן ...

אז זהו, ה"תקלה" הופיעה בעוד שני מודדים, וכל השלושה הם מאותו דגם. חזרתי למפרט שלו ומתברר שהוא מודד צריכה עד 65AH. עדכנתי את התוצאות בטבלה בהתאם לערך הזה.

אני מניח שלא אגיע לסדר ולנרמל את התוצאות ולכתוב משהו לפחות עד יום שני בערב, עמכם הסליחה.

יש לי עוד פעולה אחת לבצע ואז נסגור את הבסטה, כבר חוזר ...

נדב42
27-07-19, 21:55
תאורטית, רבע נפח.

אם כבר כולם כאן, מה - לא נבדוק ?

מקרר המגירה שלי: 12 בקבוקים בנינוחות
ה- ARB: נכנסו 11 בקבוקים בלחץ
שני הסנומסטרים והקולקו: 9 בקבוקים בכל אחד, בלחץ. בסנומסטר 35 כולם בשכיבה כמובן)
ה- Indel-b: נכנסו 8 בקבוקים בלחץ.

תמונות כמובן:

מקרר המגירה שלי, Indel-B בנפח מוצהר 40 ליטר

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190727/407f2f14462202ad881ed0362cbfadd8.jpg

מקרר ARB, נפח מוצהר 45 ליטר

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190727/c65d6c025753eea770cf6272db46784f.jpg

סנומסטר 40 (ליטר)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190727/d8bed2d5ab24b4ff46f9aa24c38abadd.jpg

סנומסטר 35 (ליטר)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190727/e309cd0dc8ecf7728a6712e96c1d85e0.jpg

קולקו, נפח מוצהר 42 ליטר

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190727/8d1982adf5e3932a5e993edca832de9e.jpg

אינדל-בי, נפח מוצהר 37 ליטר
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190727/ee1077bc4dab90e97ec3c0a679031f3b.jpg

לילה טוב ושבוע טוב :)

andy.shaked
27-07-19, 22:07
אצלי ב weaco cf50 נכנסים בעמידה 10/11 בקבוקים ומלא מקום מבוזבז
בשכיבה נכנסים 12 בקבוקים בלי בעיה , נתוני הצריכה דומים לשימוש המחנה אצלי בשימוש של הוצאת דברים לפני ארוחות ותחלופת בקבוקי שתיה

#המדען_המטורף

boaz avrahami
27-07-19, 22:26
בקיצר, ה ARB ניצח את המבחן [emoji56]

אגב, אני מכניס ברווחים בין הבקבוקי שתיה פחיות שתיה ובירות

מבחינתי זה היה POC לנחיצות של מצבר נפרד לאביזרים.
מצבר של כ 70 אמפר מסוגל לפרוק בלי נזק עד כ 14 אמפר שזה הרבה פחות מהצריכה הלילית

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
27-07-19, 22:29
בקיצר, ה ARB ניצח את המבחן [emoji56]

הנה זה מתחיל :)

zivo
27-07-19, 23:13
זיו,
משעשע אותי שאנחנו מפרשים את אותם מספרים בתוצאה כמשהו אחר.

בקבוצת טיולים שלנו אני זה שנחשב המתעסק במספרים, ולידך אני נראה כמו סטלן שסומך על הקארמה שתסדר הכל..

מבחינתך המאזן השלילי הגבולי (!) בקומבינציה של מצבר צרכנים ופאנל זה ״לחיות על הקצה״ אם אחרי 24שעות חניון כולל פאנל במשך היום המצבר מגיע ל-12.3~.
ומבחינתי, וואלה פתאום מבסוט שאני מוצא עצמי בצד של זה ששחרר את הרסן וחי את החיים.

Slowly..

דורון,
הכל על רגל אחת -
1- צריך לדעת את העובדות, כמה שיותר, ועדיף הכל.
2- צריך להניח את כל התסריטים, כולל הכי בעייתים (למשל יום חם עם עננים ואתה מבוסס פאנל סולארי).
3- לעשות ראליזציה, להחליט בידיעה ברורה (לא בנחוש "יהיה בסדר") על מה מוותרים (למשל, המקרר שלי מבודד הרבה פחות טוב משלכם, אבל מקרר תכולה חדשה יותר מהר, ומתקשה לרדת מתחת ל מינוס 8, וצורך כמובן יותר חשמל).
4- בונים. אני מוכן להשקיע הרבה בבניה, ופרוק ובניה.....רק כדי למזער התעסקות בשטח ולשפר איכות שימוש.
5- מטיילים, שוכחים מהכל (חישובים מדידיות התעסקות). בשטח אני מטייל, אני לא טכנאי ולא מהנדס. הנדסה, נשארת בבית.
לא רוצה לחשוש מה יהיה בבוקר, לא לזכור לכבות, להדליק, להתקין, לשים פנלים בערב, לדאוג מהרוח בלילה, לקוות שהשמש תזרח במקום.

איך אשתי אומרת על המדיח - הוא צריך לשרת אותי, לא אני אותו.... ביום שאני אצטרך לנקות לפני הכנסה למדיח, הוא לא יהיה פה.

טוב לך עם הפנלים , טוב לי עם הליתיום, מתי מטיילים?
אני חושב שהפעם, אנחנו חייבים ארוחה לנדב (האמת שבשרשור אחר הוא רמז על יום הולדת).

boaz avrahami
28-07-19, 00:24
טוב לך עם הפנלים , טוב לי עם הליתיום, מתי מטיילים?
אני חושב שהפעם, אנחנו חייבים ארוחה לנדב (האמת שבשרשור אחר הוא רמז על יום הולדת).

1. יפה לך שאיבדת חשש מהליתיום.

2. לגמרי חיבים לנדב ארוחה. אבל רצוי שהוא ימנגל אותה.

תודה נדב על ההשקעה!

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
28-07-19, 06:24
תם ונשלם, תודה לכולם :)

מוטי ג.
28-07-19, 08:06
היות והמסקנות כבר אי שם מאחור בין הרבה הודעות הכנה ולפני הרבה הודעות שבחים.
אני מציע לנעוץ ולנעול את הסיכום (הסיכום בלבד) בשרשור נפרד, אולי בצורת טבלה שמרכזת את כל הנתונים עבור כל אחד מהמוצרים המשתתפים.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

נדב42
28-07-19, 10:05
הצעה חלופית: מאחר והמסקנות עוד לא נכתבו, וצפויות עדיין אי-אלו התכתבויות בנושא, אז אולי נשאיר את הדיון הזה פתוח ואני אנסה לארגן את המבחן לכתבה מסודרת. זה בטח ייקח לי שבוע-שבועיים לאור עומס העבודה הנוכחי שלי ...

גיא
28-07-19, 22:43
מי יודע לתרגם לעברית כמה חשמל אכל המקרר שלי במשך הלילה ( אחרי סיום הארוחה המטודית, עד השכמת הבוקר )

https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit#gid=1069506768

תודה

boaz avrahami
28-07-19, 23:05
קח את העמודה של ה AH ותחשב את הפער בין השעות שמענינות אותך

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
28-07-19, 23:09
צריכה ממוצעת לשעה וצריכה כוללת לכל חלון זמן (12-5:15, 12-8, 12-11).
תחליט אתה כמה זמן אתה ישן

<colgroup><col><col><col><col><col><col><col></colgroup><tbody>

IndelB DAF 40L
Indelb TB41 37L
SnowMaster 40L
SnowMaster 35L
ARB 45L
Colku DC42f

12:00-5:15
6.10
6.00
6.25
7.06
5.01
6.81

12:00-8:00
9.70
9.20
9.61
9.69
7.56
9.36

12:00-11:00
14.70
12.80
13.46
11.86
10.59
12.85

</tbody>

<tbody>

</tbody>

<colgroup><col><col><col><col><col><col><col></colgroup><tbody>

IndelB DAF 40L
Indelb TB41 37L
SnowMaster 40L
SnowMaster 35L
ARB 45L
Colku DC42f

12:00-5:15
1.16
1.14
1.19
1.34
0.95
1.30

12:00-8:00
1.21
1.15
1.20
1.21
0.95
1.17

12:00-11:00
1.34
1.16
1.22
1.08
0.96
1.17

</tbody>

נדב42
29-07-19, 01:47
מי יודע לתרגם לעברית כמה חשמל אכל המקרר שלי במשך הלילה ( אחרי סיום הארוחה המטודית, עד השכמת הבוקר )

https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit#gid=1069506768

תודה25 אמפר שעה

(בחרתי לפי שורות 17 עד 23 בגליון - זה כולל בערך את מספר השעות, סימולציה של ארוחה ועוד כמה פעמים פתיחה לשתייה, והכל במצב low של המקרר. אפשר כמובן לבחור אחרת ...)

boaz avrahami
29-07-19, 05:33
25 אמפר שעה

(בחרתי לפי שורות 17 עד 23 בגליון - זה כולל בערך את מספר השעות, סימולציה של ארוחה ועוד כמה פעמים פתיחה לשתייה, והכל במצב low של המקרר. אפשר כמובן לבחור אחרת ...)

זה אומר גיא שמינימום מצבר של הרכב שיכול לתמוך בפריקה הזו בלי להיכנס לאזור המקצר את חייו הוא מצבר 130 אמפר(!)
* מחושב על בסיס 20 אחוז פריקה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
29-07-19, 09:04
זה אומר גיא שמינימום מצבר של הרכב שיכול לתמוך בפריקה הזו בלי להיכנס לאזור המקצר את חייו הוא מצבר 130 אמפר(!)
* מחושב על בסיס 20 אחוז פריקה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עכשיו מתחיל הדיון..

כי לגיא אין מצבר 130, ומצד שני הוא כבר השתמש במקרר בשטח וזה עבד והרכב הניע בבוקר..

Slowly..

zivo
29-07-19, 09:34
עכשיו מתחיל הדיון..

כי לגיא אין מצבר 130, ומצד שני הוא כבר השתמש במקרר בשטח וזה עבד והרכב הניע בבוקר.
Slowly..
אין דיון, אתה סתם מנסה לחמם פה.
המספרים האלו מוכיחים את מה שרואים בשטח.
מצבר 70AH שפורקים ממנו 20AH יניע רכב , ובעיקר שזה מנוע קטן כמו של גיא.
בועז מתייחס לנתון אחר.
מצבר עופרת מסוגל לעשות אלפי פריקות קטנות, עם השפעה מינימלית על אורך החיים.
פריקה מעל 20% , היא פריקה משמעותית שמקצרת את חיי המצבר.
אני לא מכיר אמירה כזו נחרצת על 20%, אבל אני כן מכיר שכל פריקה מעל 10% נספרת.
לכל מצבר יש את הנתונים שלו, אבל הקו התחתון נשאר אותו הדבר - זה משפיע על חיי המצבר.
ועדיין, זה לא אומר שזה לא נכון.
יכול להיות שעבור גיא, בידיעה שהוא מחליף מצבר כל שנתיים, זה עדיין הפתרון הכלכלי הנכון.

ד ו ר ו ן
29-07-19, 11:51
לא מחמם כלום.
מציין עובדות.
תתווכח איתן, לא איתי.

Slowly..

zivo
29-07-19, 12:14
דורון,
אין שום וויכוח, שזה יעבוד, כל השאלה, כמה פעמים? וכמה זמן יחזיק המצבר?
עד כמה שאני מכיר, כל מי שיש לו מקרר (ולא מכבה אותו בלילה), ומצבר יחיד (גם אם זה מצבר 90AH), מתקשה לעבור שנתיים.

ועדיין, בהנחה שהחלופה הפשוטה (לא בהכרח הזולה), זה מצבר עופרת נוסף לצרכנים, ונגיד שאז שני המצברים יחזיקו 4 שנים, כלכלית בכלל לא בטוח שזה כדאי (אבל נכון שזה נותן רוגע לגבי לא להתקע בשטח).

אנחנו מנסים ללכת על פתרונות יותר מתקדמים ויותר אמינים,.
מי שרוצה להשאר עם צידנית ומנואלה, זה בסדר, גם אנחנו גדלנו כך :-)

דרך אגב -
אצלי, שני מצברי וורטה כחולים, בחיבור מקבילי (טרופר דיזל), החזיקו 4 שנים, מתוכם בשנתיים האחרונות מקרר.
אבל, בסופו של יום, אני ישן מעט מאוד ימים בשטח, ותמיד הקפדתי להניע לפני השינה את הרכב לאיזה 15 דקות.

ד ו ר ו ן
29-07-19, 13:52
דורון,
אין שום וויכוח, שזה יעבוד, כל השאלה, כמה פעמים? וכמה זמן יחזיק המצבר?
עד כמה שאני מכיר, כל מי שיש לו מקרר (ולא מכבה אותו בלילה), ומצבר יחיד (גם אם זה מצבר 90AH), מתקשה לעבור שנתיים.
.
אני מכיר סטטיסטיקה עוד יותר פשוטה, כל מצברים נוטים להתפגר מאד קרוב לתום תקופת האחריות.
ומצבר שיש לו אחריות של שנתיים, גם בלי מקרר, בקושי שורד את תקופת האחריות.

ולחילופין, מצבר שהוא רק לצרכנים סבירים של טיול, מחזיק יותר מתקופת האחריות.

מה שמכוון שמרכיב הבלאי העיקרי הוא לא המקרר אלא הנעת הרכב.

Slowly..

edish
29-07-19, 15:20
שאלה למבינים, ראיתי את הסנומאסטר 42L ונראה לי שמבחינת מבנה ותכולה הוא יספיק בכדי להחליף את מקרר הבירות הישן שלי ויוכל להיות דו"ש בעת הצורך לשימוש ברכב, האם אלו מקררים שיכולים לעבוד ב220V 24/7 ?

גיא
29-07-19, 15:27
כן

נדב42
29-07-19, 15:30
וגם יש להם אחריות מבית טוב [emoji846]

andy.shaked
29-07-19, 16:04
לא יודע לגבי הסנומאסטר , אבל weaco עובד אצלי בבית בלי בעיות מספר ימים על 2 מעלות בחשמל ביתי

#המדען_המטורף

גיא
29-07-19, 16:15
לא יודע לגבי הסנומאסטר , אבל weaco עובד אצלי בבית בלי בעיות מספר ימים על 2 מעלות בחשמל ביתי

#המדען_המטורף

גם שלי

edish
29-07-19, 16:26
TNX

boaz avrahami
29-07-19, 16:59
אצלי גם מדי פעם בבית אבל גם לקראת טיולים אני מפעיל אותו חצי יום לפחות לפני היציאה.
מחובר אליו קבוע חוט 220 ואני מביא כבל מאריך לאוטו

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
29-07-19, 17:58
פירקתי כמה כאלו.
טכנית הם לא שונים מכל מקרר משרדי, אני לא רואה שום סיבה למה לא להפעיל אותם קבוע.
לרוב (שלא להגיד, כל) המקררים האלו יש מאוורר חיצוני, זה מאוורר כמו שיש ב PC והוא יחסית רגיש לאבק.
אם המקרר עובד קבוע, לא היה מזיק לנקות אותו מדי פעם.

ד ו ר ו ן
29-07-19, 18:14
לרוב (שלא להגיד, כל) המקררים האלו יש מאוורר חיצוני, זה מאוורר כמו שיש ב PC והוא יחסית רגיש לאבק.
אם המקרר עובד קבוע, לא היה מזיק לנקות אותו מדי פעם.
+
לאחרונה ניקיתי עם ספריי ניקוי מגעים ואויר את המעבה הפנימי במקרר טיולים.
פעם ראשונה אחרי כמה שנים.

יצא הרבה אבק ולכלוך.
אני בטוח שזה השפיע על איכות הקירור.

לא חייבים לפרק את הכיסוי, אפשר גם דרך החוקי אוורור, עם ספריי אויר דחוס של ניקוי אלקטרוניקה עם קשית.

מה שכן,
השוואתי לספיקת אויר של מאוור מחשב, והמאוורר של המקרר היה הרבה יותר חזק בצורה בולטת.

Slowly..

erezgur
29-07-19, 18:45
ראיתי אצל חבר, שאצלו המקרר ברכב נמצא בלית ברירה במקום צפוף, שהוא חיבר מאוורר של PC אל פתח האוורור של המקרר והוא נוהג להפעיל אותו כדי לסייע תחלופת האוויר במקרר

גיא
29-07-19, 19:12
מה הכוונה צפוף ? גם ככה המקרר נמצא בתא מטען יחד עם עוד דברים .. שקרובים אליו.

ד ו ר ו ן
29-07-19, 20:13
ראיתי אצל חבר, שאצלו המקרר ברכב נמצא בלית ברירה במקום צפוף, שהוא חיבר מאוורר של PC אל פתח האוורור של המקרר והוא נוהג להפעיל אותו כדי לסייע תחלופת האוויר במקרר

המקרר אצלי אמנם בארגז, אבל מתחת לברזנט.
כדי לשפר תנועת אויר, הוספתי מאוורר של מחשב בפתח הנגדי לשאיבת אויר,
המאוורר שואב אויר החוצה, לטובת פינוי אויר חם מחלל המדחס והמעבה.
יוצא משם אויר חם למדי, ואני בטוח שזה עוזר למקרר לעבוד טוב ויעיל יותר.

Slowly..

erezgur
29-07-19, 20:31
מה הכוונה צפוף ? גם ככה המקרר נמצא בתא מטען יחד עם עוד דברים .. שקרובים אליו.

יש לו רכב קצר ותא המטען דחוס בציוד.
המקרר יושב כאשר צד אחד שלו כמעט צמוד לציוד ורק מהצד השני פתח האוורור יותר מרווח.
כמו שדורון כתב, הוא הצמיד מאוורר כדי להגביר את זרימת האוויר ופינוי אוויר חם.

zivo
29-07-19, 21:27
גם אצלי יש סידור דומה.
אמנם רכב ארוך, אבל אצלי יש מקרר מגירה באורך 90 ס"מ, אז הוא מסתיים עמוק בפנים מאחורי הכיסא השמאלי של השורה השניה.
בצד ימין של התמונה זה הכנף של גלגל שמאל (אחורי), ובצד שמאל אפשר לראות את הקצה של המקרר ואת הרשת של היציאת אוויר של המקרר.
למעלה (מתחת למשטח העמסה), מקובע מאוורר נוסף (סוג שונה, צנטרפוגלי), שמחובר לצינור האפור שרואים ברקע.
הצינור יוצר לתוך הדופן של הרכב.
למאוורר הזה יש לי פיקוד נפרד (ארדוינו, כבר אמרנו?). הוא צורך 300ma ואני בשלבים לשדרוג ליותר גדול, שיצרוך 500ma.
הבעיה זה למצוא אחד מספיק שקט. אני מפעיל אותו רק במשך היום (בנסיעה).
בלילות, אני דואג שהכיסא האחורי יהיה מקופל, אז אין בעיית פינוי אוויר.

kobiav9
30-07-19, 07:44
וונטה קטנה של שירותים לא יכולה להוות פיתרון לרעש? חשמלית אפשר להסב אותה מ-220 ל-12 וולט

המשוטט
30-07-19, 08:20
וונטה קטנה של שירותים לא יכולה להוות פיתרון לרעש? חשמלית אפשר להסב אותה מ-220 ל-12 וולט

Sent from my iPhone using Tapatalkלדעתי היא יותר יקרה ממאוורר 12v
ביחוד אם יש לך מנהל רשת שמחליף חדר שרתים......

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
30-07-19, 09:42
מה הצריכה שלה?

בסוף, זה צריך להשאיר את המערכת יעילה בהפעלה ממצבר צרכנים לאורך שעות או לא לרוקן את מצבר הרכב.

המאוורר מחשב שהוספתי שקט ברמה שצריך לקרב את היד/אוזן לרשת כדי להרגיש את הרוח, כי בקושי שומעים אותו.

המפוח שזיו התקין רועש יחסית עקב צורת העבודה שלו.

Slowly..

zivo
30-07-19, 10:59
דורון,
לגבי המאוורר הנוסף, אני פחות רגיש על הצריכת זרם שלו.
בעצירה ארוכה (חניית לילה) אני מכבה אותו. יש לך איזה סיבה לא לפתוח את הברזנט בלילה? בדיוק כמו שאני פשוט משכיב את הכיסא ע"מ לאפשר זרימת אוויר טובה יותר.
לגבי המאוורר עצמו (ונניח רגע בצד את התצורה של המפוח הנוסף שאני שמתי).
המאווררים "הקלאסים" , בד"כ 120X120 , ברשלס, DC.... זה בדיוק כמו הסיפור של המדחסים -אותה הפיזיקה, בערך אותם הביצועים, אין הפתעות. (ההבדל היחיד, ששוה לשים לב עבור שימוש שכל הזמן מיטלטל, סוג המייסבים).
המאוורר שקט, הוא מעביר פחות אוויר, רועש, מעביר יותר.
בקיצור, ודווקא בגלל שאצלך זה בארגז מאחור, תעשה לעצמך טובה, ותחליף למאוורר "רועש" יותר, הוא גם יאוורר יותר :-)

למאוורר הראשי של המקרר, אני הזמנתי מאוורר כזה -
https://www.ebay.com/itm/Ball-Bearing-12cm-120mm-120x120x38mm-12V-Cooling-Case-Fan-PC-Computer-Cooler-2p/253603942013?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

שים לב לצורת הכנפיים, ולעובי (38mm) לעומת צורת הכנפים ולעובי (25mm) של המאווררים הרגילים -https://www.ebay.com/itm/Yate-Loon-120-120-25MM-DC-12V-0-30A-D12SM-12-2Pin-Cooling-Fan/263922615988?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

שים לב, הראשון צורך 500ma והשני רק 300, וזה ההבדל גם בספיקה. ה 200Ma (בערך 5% מצריכת המקרר), עושה הבדל גדול בכמות האוויר, אני מקווה (לא בדקתי), שזה מחזיר את עצמו.

boaz avrahami
30-07-19, 11:20
האמת,

נראה לי שלפי כמות השכלולים צריך להוציא בד״ח לתפעול מקרר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
30-07-19, 14:45
זיו,
בלילה אין בעיית אוורור גם עם הברזנט, כי חלק מהציוד יצא ויש חלל חילוף אויר גדול יותר, וטמפ הסביבה נמוכה יותר.
המאוור הנוסף הוא על גבול גחמה, המקרר עבד גם בלעדיו.
אני בטוח שים הוספת המאוורר המקרר עובד קל יותר כי פינוי החום טוב יותר.
כשהמקרר מחליט להפעיל את המקרר, שניהם עובדים.
אז אני מניח שאם יש ייעול בפינוי החום, אז שניהם גם מפסיקים לעבוד מוקדם יותר.

המאוורר מחובר למאוורר המקורי של המקרר, אין לי עיסוק בהפעלתו ואין לי כוונה להוסיף משהו שדורש עיסוק.

אגב, שניהם בעובי כמעט זהה, ומספר כנפיים זהה.
מספיק שאחד יהיה חזק יותר וזוית התקיפה של הכנף חדה יותר כדי שהוא יהיה עם ספיקה טובה יותר.

Slowly..

zivo
30-07-19, 15:33
הם גם לא בהכרח מסתובבים באותה המהירות.
כל הכוונה של היתה לגבי רעש כאינדיקציה לכמות אוויר.
מאוורר שקט == מאוורר שעושה מעט עבודה.

ד ו ר ו ן
30-07-19, 17:52
לא בהכרח.
רעש נוצר ביחס מסויים בין מהירות הסיבוב וזוית ההתקפה של הלהב.
יכול להיות סיבוב איטי ושקט עם ספיקה גבוהה ביחס למהיר ורועש עם ספיקה נמוכה יותר.

Slowly..

גיא
04-08-19, 18:43
לאחרונה עלה איזה צורך והכנסתי שישיית מים למקרר במטרה להקפיא אותם.

יומיים ולילה כרגע במינוס 13 מעלות.

שני בקבוקים קפאו קצת .. יש עוד מים נוזלים באמצע

השאר סתם קרים.

מוזר מאד.
ציפיתי שיקפאו אחרי יום יומיים.

אולי עידן יכול להסביר ?
המקרר על 220 עם התיק המבודד.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190804/68ba8c57d7a6ca126d89b16073197d27.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190804/678178a9ff65e7f3aa82a4c9cde63d02.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190804/b3886746aa594d4586aadefa0face669.jpg

נדב42
04-08-19, 18:56
במקרר לרכב, להבדיל ממקרר ביתי, אין מאוורר שמערבל את האוויר (או מניע אותו בנתיב מתוכנן), ולכן האוויר לא נע. מאחר והאוויר הוא מבודד חום טוב ומאחר ואין תנועת אוויר, אז האוויר שצמוד לבקבוקים שומר על טמפרטורה דומה לבקבוקים עצמם. אם היית מכניס את הבקבוקים בלי הרשת היית מקבל תוצאה טובה יותר כי הבקבוקים היו נצמדים לדפנות.

zivo
04-08-19, 20:06
בגדול, מה שאתה מסביר, נכון, אבל זו רק חלק מהסיבה.
תנסה לחשוב על הפרייזר של של מקרר ישן (מקרר גדול, לפני שהיה none-freez), לא היתה תנועת אוויר, ועדין, בקבוקים קפאו מהר יותר.
בסופו של יום, מקרר לרכב הוא מקרר עם תפוקה חלשה, שמבוסס על בידוד טוב.
כל ניסיון לבנות מקרר "חזק יותר" (בעלויות סבירות) יגרום לפגיעה חזקה ביעילות של המצב עבודה שהכי חשוב לנו - שמירה על טמפ' לאורך זמן.

ורק אזהרה חשובה לגבי הסלסלה -
בגלל שאני מבין את ההסבר של נדב (על היתרון במגע של הבקבוקים בדופן) במקרר שבניתי, אין סלסלה ותמיד נסיתי להכניס את הבקבוקים צפוף, נוגעים בפלטת קרור.
התוצאה, שדפקתי את הפלטה, ובאחד המקומו, מהשיפשוף של הבקבוקים (אני מניח שזה בגלל בקבוקי בירה מזכוכית ולא מים מפלסטיק), נוצר חור קטן וברח הגז.
בקיצור, תשארו עם סלסלה ואל תנסו להקפיא בקבוקים במקרר טיולים :-)

גיא
04-08-19, 20:10
יש לו עד סופ׳ש להקפיא אותם ...

נדב42
04-08-19, 20:20
אחרי שיתייצב, תמדוד כמה הוא צורך לשמור טמפרטורה כזו ל- 24 שעות ..

גיא
04-08-19, 20:23
אין לי זמן למשחקים האלו כעת .. סורי.

OFF-RoaD
04-08-19, 20:44
תרוקן חלק מהפריזר הביתי למקרר הנייד ללילה, תקפיא את הבקבוקים בביתי, ובבוקר תחליף חזרה.

יהיה לו הרבה יותר קל לשמור על התכולה קפואה מאשר להקפיא.

גיא
04-08-19, 21:12
בסופ׳ש אני מרוקן את המקרר הביתי למקרר הנייד ולצידנית שתקבל את הבקבוקים הקפואים.

עד אז אני מאמין שהם יקפאו

boaz avrahami
04-08-19, 21:14
אצלי ב ARB אני מקפיא שישיה באוטו בפחות מ 24 שעות בוודאות.
לדעתי בערך סביב חצי מזה ולא צריך לכוון את המקרר לפחות ממינוס 7-10.
מצב ברד למשל הבוקר קיבלתי בשעה וחצי נסיעה ( 6:30-0800) כשההתחלה היתה פלוס 10 והסיום היה מינוס 7. רק שני בקבוקים של 2 ליטר כ״א עם סלסלה ובתא מטען לא ממוזג ולא מאוורר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

גיא
04-08-19, 22:54
אם לא יהיה קפוא בטון מחר בבוקר
אני מחלףי ל איי אר בי.

לביא
05-08-19, 00:42
אצלי ב ARB אני מקפיא שישיה באוטו בפחות מ 24 שעות בוודאות.
לדעתי בערך סביב חצי מזה ולא צריך לכוון את המקרר לפחות ממינוס 7-10.
מצב ברד למשל הבוקר קיבלתי בשעה וחצי נסיעה ( 6:30-0800) כשההתחלה היתה פלוס 10 והסיום היה מינוס 7. רק שני בקבוקים של 2 ליטר כ״א עם סלסלה ובתא מטען לא ממוזג ולא מאוורר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אולי תדאג שהארטיקים שהתחילו קפואים לפני שנכנסו לאותו arb מפורסם, לא ימסו [emoji4]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

boaz avrahami
05-08-19, 01:06
אם לדייק הוכנסו למקרר יחד עם שישיה של מים בטמפרטורת החדר...
בערב הם היו כבר עיסה קפואה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
24-08-19, 22:12
ישבתי היום קצת על כתיבת המבחן עצמו, עומס בעבודה ווירוס בטן נבלולי עיכבו אותי, אבל זה יקרה ולא עוד המון זמן ..

בינתיים אתם מוזמנים לבקר בגליון הנתונים, יש שם כבר כמה חישובי ביניים בגליון Normalized

קישור לגליון: https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit?usp=sharing (https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit?usp=sharing)

zivo
25-07-20, 00:53
אני מחייה את השרשור מהאוב.
נדב כבר הבריא (מתחלואי הבטן), ועבר להתרכז בתחלואי הצ'רוקי והוויטארה, אבל מעולם לא סיכם עבורנו את הניסוי.
חבר שהתלבט אתגר אותי בשבוע שעבר עם מספר שאלות, גרם לי לעשות ניסוי קצר עם המקרר שלי, שגרם לי לחזור לנתונים של נדב.
אני אשאיר לנדב את תאור הניסוי וניתוח המסקנות שלו, אבל אני אנסה לסכם כמה תובנות שלי (מה שהוביל בסופו של דבר לקניית מקרר "סיני" חדש, 40 ליטר, ב 2400 ש"ח).

החלק העיקרי של הניסוי של נדב, לקח 27 שעות, וכלל 6 מקררים שונים, בנפחים של 35 עד 45 ליטר. חלק מהמקררים מותגים, וחלק סינים עלומים. הניסוי נעשה בימים חמים מאוד! 25-41 מעלות.

1- הניסוי התחיל בהכנסה של 6 בקבוקי 1.5 ליטר, והמתנה של 12 שעות (גם עם המקרר מגיע לטמפ' היעד שלו יחסית מהר, 3-4 שעות, למים בתוך הבקבוקים לוקח הרבה יותר זמן. וכל עוד הבקבוקים חמים, המקרר לוקח יותר A/H ).
2- אחרי 12 שעות, הוא הוציא 2 בקבוקים, והכניס 2 אחרים ("חמים" חדשים).
3- אחרי שעתיים וחצי נוספות, הוא הוציא את כל הבקבוקים החוצה.
4- שעתיים מאוחר יותר, החזיר את כל הבקבוקים פנימה.
5- המשיך לעקוב אחרי ההתנהגות למשך 5.5 שעות נוספות.

בקיצור, הניסוי כיסה קירור ראשוני של תכולה, צריכה בזמן שהכל מתייצב (אבל לא פותחים ולא משתמשים בתכולה), החלפת תכולה (הוצאת בקבוקי מים והכנסה של בקבוקים חדשים), הוצאה של תכולה והשארה שלה בחוץ (כמו ארוחה למשל), והחזרה של מה שנשאר.

1- בסופו של יום, כל המקררים שמבוססים מדחס, היעילות החשמלית (כמה חשמל הם יצרכו לפרופיל שימוש מעורב) מאוד דומה. בסופו של ניסוי של 27 שעות, הצריכה הממוצעת של כל המקררים הייתה מאוד דומה - A/H 2.4-2.7. במקטעים עצמם - קירור ראשוני, מצב קבוע עם תכולה קרה, החלפת תכולה... יש הבדלים יותר גדולים, וכל מקרר מצטיין יותר בתחום אחד, אבל זה תמיד יהיה על חשבון תחום אחר. בקיצור הטכנולוגיה זהה, פשוט כל יצרן עושה אופטימיזציה לפרופיל שימוש מעט שונה.
למשל, הסנומסטר 35 ליטר היה הכי יעיל במצב של מקרר סגור ותכולה קרה, אבל גם צרך הכי הרבה במשך הניסוי כולו .

2- מה שמאוד בולט בנתונים, זה ההבדל בצריכת האנרגיה לצורך קירור של תכולה חדשה, לעומת האנרגיה שנצרכת ע"מ להתגבר על הפסדי הבידוד. הכנסת תכולה חדשה מעלה את צריכת האנרגיה (A/H) למעלה מפי שתיים עד שלוש לעומת הצריכה במצב יציב (של תכולה קרה שלא נוגעים בה). לדעתי, הפער הזה משקף את ההבדל בין ניסוי "סינטטי", לבין שימוש אמיתי וחופשי במקרר בזמן טיול. ניתן להקטין אותו ע"י פיתוח תורות לחימה ושימוש זהיר במקרר.

3- יכולת בידוד- יש הבדלים די גדולים, למעלה מ 60%, בצריכת הזרם של מקרר שהתכולה קרה, ועומד שעות מבלי שנוגעים בו (למשל לילה, אחרי שהוציאו את ארוחת הערב, ולא מחזירים כלום, ולא פותחים להוצאות נוספות).
זה לא תלוי יצרן או גודל, זה משתנה ממקרר למקרר.
למשל - הסנומסטר 40L, היה כמעט הכי "בזבזני" במצב סגור, לעומת הסנומסטר 35L שהיה הכי חסכן במצב הזה.

4- כאמור, לא מצאתי מתאם בין מותג או סיני עלום לביצועים. ומאחר ורובם (שלא לומר כולם, עם אותו מדחס - BDF35) , לדעתי השיקול היחידי הוא ההתרשמות מהמבנה והחוסן המכני. סידור פנימי טוב (למשל איך מסתדרים בקבוקי 1.5 ליטר סטנדרטים) חשוב (לדעתי) מהמותג של היצרן.
בגדול, המקררים האלו הם "סוסי עבודה" ובד"כ שהם מתקלקלים, כבר לא תהיה אחריות (לא משנה מי היצרן).

5- מי שרגיש לצריכת אנרגיה בלילה (מצבר צרכנים וכו'), יכול לחסוך הרבה חשמל ע"י משטר שימוש קפדני (כמו עם צידנית) ובחירה של מקרר עם אובדן קור נמוך ( הסנומסטר 35L היה הכי טוב, אחריו ה ARB ואחריו ה Colku ).

6 - מי שיש לו מערכת חשמל צרכנים חזקה, ורוצה להתייחס למקרר כמו למקרר בבית (פותחים מתי שרוצים, שמוציאים בקבוק מיד מכניסים אחר במקומו. בסוף ארוחה מחזירים אוכל למקרר...) ממש לא משנה איזה מקרר הוא יבחר, הצריכת חשמל תהיה כמעט זהה.

7- יותר ויותר מקררים בשוק מגיעים עם יכולת למהירות משתנה (אינוורטר). בחלקם זו החלטה של המשתמש ובחלקם עם יכולת חחכמה יותר של שינוי אוטמטי. זה מאפשר גמישות אבל זה לא make or brake. זה שיקול, והייתי מכניס את זה לרשימה, אבל סידור פנים יעיל יותר, חשוב פי כמה.

8- בנוסף ובשולי הניסוי האנרגטי, נדב בדק עוד נקודה חשובה ומעניינת, הסידור הפנימי, וכמה באמת ניתן להכניס לכל מקרר. ניתן לראות שבשני מקררים שונים, עם אותו נפח מוצהר, יש הבדל מאוד גדול! בסידור הפנימי. חלוקה לשני תאים (יכול להיות שאחד יהיה פריזר?), מקטינה מאוד את כמות התכולה שניתן להכניס. לדעתי, שני תאים (בנימוק שאחד מיועד להיות פריזר), זה קישקוש שגורם לאובדן נפח וגמישות.

תאוריה לעומת עובדות -
האם ניתן לבנות מקרר שגם יהיה הכי יעיל מבחינת בידוד (צריכת אנרגיה של מקרר סגור ותכולה קרה), וגם יעיל בקירור של תכולה חדשה וגם יעיל לסידור פנים?
תאורטית אני לא רואה סיבה שלא, אבל עובדתית, מתוך המבחר שנדב בחן (ולדעתי מייצג טוב מאוד את מה שיש לנו), אין מנצח אולטמטיבי, וכל מקרר שהצטיין בתחום אחד, היה נחות בתחום אחר. לדעתי, זו לא בעיה טכנית, זו העדפה מסחרית של היצרנים.

Last but not least

שאפו גדול לנדב על ניסוי כל כך מושקע ומורכב.
כל מי שחי בסרט לגבי צריכת החשמל האמיתית של מקרר, כדאי לו לעיין בגיליון של נדב.

גיא
01-08-20, 00:17
המלצתי להורים שלי שמחפשים מקרר לאוטו. על הסנואו מאסטר 35. שיש לי. מעידן.

הם מתעקשים. מצאו את זה.

https://www.al-galgalim.co.il/catalog.php?id=7449

האם יש לחכמי הפורום להגיד משהו על המוצר או המוכר ?

תודה.

חנן-ג'יפולוג
01-08-20, 08:20
אין לי מה לומר על המוכר או על המוצר, אבל במיפרט מופיעים מספר פרטים טכניים מטומטמים וסותרים, שדי ברור לי שלא מייצגים את המוצר, ואולי נובעים מתרגום קלוקל של איש מכירות שלא מבין מה הוא קורא.
...בוא נראה מי מצליח להבין או להסביר הספק של 45 וואט עם צריכת חשמל ממוצעת של 0.2 קוט"ש בשעה...

יונימוג אדום
01-08-20, 08:32
המלצתי להורים שלי שמחפשים מקרר לאוטו. על הסנואו מאסטר 35. שיש לי. מעידן.

הם מתעקשים. מצאו את זה.

https://www.al-galgalim.co.il/catalog.php?id=7449

האם יש לחכמי הפורום להגיד משהו על המוצר או המוכר ?

תודה.

אינני מכיר את המקרר הזה אולם תיראה את המידות ותבין שהוא בנוי לאורך ולנומך - מה שאומר שהסידור הפנימי שלו מאוד מאוד בעייתי .
לא תוכל להעמיד שם בקבוקי ליטר וחצי , אלא בשכיבה וגם אז יכנסו שלושה או ארבעה וזהו - נגמר המקום .
כיום אני עם אינדל B - המידות הרבה יותר "מרובעות" ונכונות , מכיל 9 בקבוקי ליטר וחצי בעמידה ועדיין יש מקום לסלטים .
בעבר עם באייר 45 ליטר - סיני מצויין בעל "לוע" - 13 בקבוקי ליטר וחצי + מקום נוסף .
כמו שאמרתי - המבנה שלו מאוד מאוד בעייתי - ארוך ונמוך .

אילן

erezgur
01-08-20, 08:39
האפשרות לעבודה עם 220V מאד שימושית בעיני ואני לא רואה אותה במקרר שציינת.
כבר מספר פעמים חיברתי את המקרר לחשמל ביתי (קירור מוקדם של המקרר ברכב העומד בשמש, שימוש במקרר כתחליף למקרר/פריזר בביית ובעבודה וכו'). נכון שאפשר למצואפתרון עם ספק כח מתאים וכו' , אבל מאד נח שזה מובנה "ישר מהקופסט".

דורון.פ.
01-08-20, 08:49
גם אני חושב שהאופציה של 220v היא חשובה.
יש טיולים שאני מעדיף להעמיס הכל ערב לפני וזה כולל את המקרר.
מחבר אותו כמה שעות קודם ונשאר כל הלילה ונשאר מחובר לחשמל עד שיוצאים בבוקר.

-->