PDA

צפייה בגרסה מלאה : רפידות לטרקטורון - למה מחירים של פרארי???

ערן CJ
23-02-19, 20:04
אז הבן נסע עם בלם חניה (הנדברקס), ושחק את הרפידות האחוריות של ה-CFMOTO 625, לגמרי.
העיקר שעדיין לא הגיע לברזל. נחליף ונגמור עניין... כך לפחות חשבתי.

בשבת שעברה, פירקתי את הרפידות הקטנטנות ובאותה ההזדמנות החלפתי גם את מגפי הציריות (גרמושקות, בפי המכונאים).

ביום א' הלכתי אל הנציג הצפוני של היבואן עופר אבניר, בחור נחמד שתמיד מקבל אותי עם חיוך ונספרסו טוב עם קצת סוכר.
המכונאי פנה אל מחסן החלפים והוציא שתי קופסאות בגודל של קופסת סיגריות קטנה ומאורכת, אלו שמעשנות הנשים המפונפנות... "150 ש"ח", הוא אמר לי ואני מיד הוצאתי את הויזה מהארנק. "כל אחד" הוא הוסיף, ואני כמעט נחנקתי! "מה??? למה כל כך יקר? שאלתי בפליאה. "אלו המחירים" הוא ענה בטון חצי מתנצל.

מכיוון שתמיד הוא כ"כ נחמד, הוא ניגש אל המחשב וניסה לבדוק אם אולי יש שינוי במחיר. המק"ט לא הופיע. אז הוא התקשר אל המחסן הראשי והמחסנאית שענתה לו הכתיבה לו את המק"ט החדש. "המחיר עלה, עכשיו זה 174 ש"ח לכל קופסה" סיפר הקול הנשי שמעברו השני של הקו.

עשיתי חיפוש מהיר ב EBAY ומצאתי סט רפידות קדמי + אחורי ב- 83 ש"ח, כולל משלוח. הראיתי למכונאי הנחמד והוא אמר לי שהוא לגמרי מבין אותי.

מיד הזמנתי... היום נכנסתי למעקב המשלוחים ואשר יגורתי בא. הדואר הסיני גרוע יותר מכל דואר אחר. תאריך משוער להגעת החבילה 22/03 (5 שבועות מההזמנה).

בשבוע הבא טיול.
מה עושים? האם ניתן להדביק חומר על הרפידות של הבלמים? כמו בבלמי תוף? ההיגיון שלי אומר שכן. אבל ההיגיון שלי לא הוכיח עצמו כמבין בתחום. אני הרי עדיין לא יודע להסביר את מחירי עופר אבניר... נותרתי תמהה, שהרי אלו בד"כ כלי פנאי. לא כלים שנוסעים איתם לעבודה. לא כלים שמשביתים אותנו. לרוב אפשר להזמין ולהמתין...

אשמח לעצת הג'יפולוגי המנוסים.

ערן CJ

פלג_
23-02-19, 20:11
החלקים אצל היבואן מאוד יקרים.

אני הייתי מזמין הכל מהרשת שהיה לי תמיד ספיירים.
אם זה בלמים, צלבים , תפוחים וכו'

omri_t
23-02-19, 21:01
תבדוק באמזון.
אם יש המשלוח מהיר

חנן-ג'יפולוג
23-02-19, 21:14
למיטב ידיעתי לא קיים הליך מקובל להדבקת רפידות לבלמי דיסק.

boaz avrahami
23-02-19, 21:18
הזהרו לכם מיבוא רפידות במשלוח.
זה לא חלק שעובר בקלות...

למיטב זכרוני אין מיסוי על חלפי בטיחות.

ממליץ לנסות לבדוק גם באבנוע ושאר יבואני החלפים מדרום תל אביב לגבי רפידות חליפיות כמו EBC וכו

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

חנן-ג'יפולוג
23-02-19, 22:21
זה הימור.

עד היום הזמנתי כמה זוגות רפידות, וגם דיסק בלם, וזה הגיע הביתה בלי שום עיכוב.

פער המחירים מצדיק את ההימור על הכסף.

זה בלי לומר מילה על האיכות.

boaz avrahami
23-02-19, 22:24
אם נגעת בזה אז אםשר לחלק את זה ככה-

אם זה מגיע בדואר אז ההימור קטן יחסית אבל זמן המשלוח ארוך.

אם זה מגיע עם קורייר ( ups/fedex או משלוח רשמי איביי/אמזון) זה יגיע לארץ מהר ויחזור לשולח כמעט באותה המהירות

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

-->