צפייה בגרסה מלאה : ביטול תרמוקאפל בכיריים?
כיריים גז עם תרמוקאפל שמכבה את הגז כשהאש כבתה.
התקלקל החיישן, אי אפשר להדליק את הגז. חיישן חדש עולה חצי ממחיר של כל הכיריים.
תיאורטית כמובן - אפשר לבטל אותו ושהכיריים יהיו 'כמו פעם'?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נתק את החשמל ותדליק עם מצית ...
טכנית אני מניח שכן
בטיחותית לא הייתי מעז בחיים, מה יקרה כשהלהבה תכבה כי משהו גלש או מסיבה אחרת? הגז ימשיך לזרום החוצה ללא להבה!
חפש החלק אצל אחד המפיצים של חלפים לציוד מטבח ביתי - דוגמת תבור סחר או אברהמי
צריך לעלות עשרות בודדות של שקלים וההחלפה פשוטה אם הראש לא נאכל
צודק.
אסף, יש לי חבר בתחום, כתוב מה דגם/יצרן הכיריים ואברר לך אם יש חיישן מתאים במחיר הגיוני...
גלעד אתה צודק. אבל כל השנים כיריים היו בלי החיישן - זה פטנט חדש יחסית. מה עשו כל השנים?
המחיר, בדקתי, עבור הדגם הזה - יקר מאוד. לא ברור למה.
השאלה היא כאמור אם מנתקים את החיישן - צריך לעשות משהו?
אסף.
אסף,
1 אתה צודק לגבי חוסר הנחיצות. מסתבר שזה משהו שנדרש עפ"י תקן במטבחים תעשייתיים, ואינו נחוץ אצלנו. גם אני באותו הסיפור.
2. אם זה טרמוקפל מצבך פשוט. דבר עם אלקון ויעשו לך. אני חושד שזה לא טרמוקפל אלא חיישן מכני פשוט ואז הפתרון הנכון הוא לבטל את ברז הבטיחות, זה שהחיישן גורם לסגירתו, או הפתרון הפשוט: אם אתה יכול לגרום בדרך מכנית לשסתום להישאר פתוח (אני עשיתי את זה עם קיסם) אז עדיף.
בברכה,
יוני5
גלעד אתה צודק. אבל כל השנים כיריים היו בלי החיישן - זה פטנט חדש יחסית. מה עשו כל השנים?
המחיר, בדקתי, עבור הדגם הזה - יקר מאוד. לא ברור למה.
השאלה היא כאמור אם מנתקים את החיישן - צריך לעשות משהו?
אסף.
גם כריות אוויר וחגורות בטיחות לא היו מחוייבות באוטו "של פעם", היית מבטל אותם אם היו מתקלקלים?
לא הייתי מבטל.
בזמנו, כשקנינו כיריים גז המנגנון הזה היה הסיבה לרכישה הספציפית.
מאז עברנו לכיריים חשמליים כשאחת הסיבות היא ההימנעות מלהבה וגז בבית.
בהתייעצות עם מתקין גז, עצמאי, הטיפ הכי טוב שהוא נתן לי זה לקנות את הכיריים של החברות הזולות.
לטענתו, גם החברות היקרות מתקלקלות בסוף, ועולות הרבה כסף.
בנוסף, הוא אומר שבטיחותית, עדיף לקנות כיריים זולים ולהחליף כל מספר מועט של שנים, מאשר לקנות איזו גרמניה באלפי שקלים, ולנסות למשוך איתה הרבה זמן. (הרי רוב האנשים לא יחליפו באופן יזום חלקי גומי, ובשלב מסוים תתחיל דליפה).
לגבי המנגנון, בעיני הוא המצאה סופר חשובה).
(ולגבי ההמלצה להדליק עם מצית- זאת בעיה אחרת לגמרי, המנגנון לא מבטל את הניצוץ, הוא סוגר את הברז).
polar bear
17-02-19, 09:43
ניתוק מהחשמל לא תמיד מבטל את החישן. { אצלי בשני סוגי כיריים } בנוכחיות לוקח קצת יותר זמן לחישן להתחמם בלי החשמל.
זה לא טרמוקפל. לכל להבה יש אחד משלה ולא הגיוני שכולם התקלקלו.
במקומך אסף,הייתי מקצר את שני המוליכים שיוצאים מהבקר, אותן יציאות שמוליכות לברז הגז,
ואז בטלת למעשה את המערכת. ברז הגז יישאר פתוח כל הזמן כפתרון זמני- עד שתשיג תחליפי וזול.
מצד שני עד היום חיינו בלי זה, ואם מישהו מכם משאיר מקור חום ללא השגחה, (גז, חשמלי, עץ, מה שתרצו.....)
זהו חוסר אחריות משווע. וכמו שתמיד טענתי, נוטים לסמוך על טכנולוגיה שתוציא אותנו ממצבי חירום,
וזה לא רק בכיריים, ..... עיין ערך מערכות בטיחות ברכב, מה שמוביל לקטסטרופות.
כשאתה שם סיר על קטנה למשך כמה שעות, את לא כל הזמן יושב ומסתכל עליו. כשאתה מריח את הריח של הגז, זה הרבה פעמים כבר מסוכן.
זוהר רק אחד התקלקל. השאר בסדר.
אסף.
אסף,
אז למה כל כך יקר?
מחזיק ביד כרגע טרמוקפל מסוג K. כרומל-אלומל לטמפ' גבוהות. יכול לשלוח לך שתנסה.
אייל מ. לא אמרתי שצריך להסתכל, אמרתי שצריך השגחה ותפרש זאת איך שאתה רוצה.
הריח הוא תוסף בטיחותי בדיוק מהסיבה שנקבת.
למה יקר? כי הוא במידה שונה מהאוניברסלי ככל הנראה. יש מי שזה עיסוקו וניסה להשיג בזול ולא הצליח.
אסף.
אסף,
אתה יודע להגיד איזה סוג חיישן? יכול להיות שהוא מכני on-off מסוג בי-מטל ואז מה שהצעתי לא מתאים.
חיישני טרמוקפל מתקלקלים לעיתים נדירות כי הם רק זוג חוטים שמולחמים בנקודת הקצה, לכן הוספתי תגובה זו.
ואם אכן כך, כל שעליך לעשות הוא לקצר או לפתוח את מגעי זוג המוליכים של החיישן ולהבה זו לא תהיה מוגנת.
תיאורטית בלבד כמובן. אני אנסה לקצר.
אסף.
אני כבר לא בטוח שתמצא משהו לקצר.
לא בטוח שהעסק בכלל עובד על חשמל. הקדשתי מחשבה משום הסקרנות שבי ויכול להיות
שזה עובד על עיקרון התפשטות בחום של מעין אקודיאון המכיל שמן או חומר אחר (כמו אדי יוד)
כמו בטרמוסטט שסוגר ופותח מעבר מים לרדיאטור ברכב, וזה מה שמחזיק את הברז פתוח אחרי הבערת האש.
אשמח אם תוכל לעדכן מה גילית.
אסף,
1. מה שיש לך הוא כנראה בימטל ולא טרמוקפל.
2. אם זה טרמוקפל אז תביא לי ואארגן לך אחד במחיר הקרן - בדיוק כמו הקודם (או שאדאג לתקן לך את הקודם).
3. וחוזר על הצעתי: בסופו של דבר זה אמור לסגור ברז בטחון של גז. תדאג שיישאר פתוח ותסגור עניין.
בברכה,
יוני5
אסף,
1. מה שיש לך הוא כנראה בימטל ולא טרמוקפל.
2. אם זה טרמוקפל אז תביא לי ואארגן לך אחד במחיר הקרן - בדיוק כמו הקודם (או שאדאג לתקן לך את הקודם).
3. וחוזר על הצעתי: בסופו של דבר זה אמור לסגור ברז בטחון של גז. תדאג שיישאר פתוח ותסגור עניין.
בברכה,
יוני5
יוני, למיטב זכרוני וזה היה לפני הרבה זמן, שראיתי כיריים כאלו פתוחות, לא היה שום חוט חשמל מהשסתום מלבד זה של המצת.
מנג' הבטיחות הזה נמצא בתוך שסתום ההדלקה של כל להבה והוא חלק אינטגרלי ממנו, כך שנראה שנחוצה החלפה של כולו
כולל חיישן הטמפרטורה.
וייתכן, שדברים השתנו מאז ואני לא יודע כלל על מה אני מדבר, ואת זה אסף יוכל להגיד.
בכל מקרה טרמוקפל שמים כשרוצים למדוד טמפרטורה.(ואין בקר טמפ' בכיריים)
בי- מיטל on off יותר הגיוני אבל לא הגיוני ייצורית, כי צריך ברז חשמלי לכל להבה וזה יקר, מה משאיר את האופציה
שרשמתי מעליך, או אולי אחרת, ובכל מקרה תמיד שש ללמוד.
ואסף, אשמח לדעת כיצד נסגר הסיפור.
הי זוהר,
אני קצת מכיר טרמוקפלים. אתה צודק שאין בקר, לכן כתבתי שכנראה זה בי מטל.
במנגל שלי יש חיישן טמפ הצמוד למבער הראשון (מתוך 9). החיישן מחובר לברז בטחון - בפועל זהו מפסק טמפ' מכאני. מה שהוא מפסיק זה את זרם הגז למנגל.
לברזים הללו יש בדר"כ גישה ידנית. כל מה שצריך לעשות זה לתפוס את הברז על מצב פתוח - ונגמר הסיפור.
בברכה,
יוני5
יוני,
הלואי ואתבדה ותהיה אתה הצודק והפתרון יהיה קל ופשוט, אבל חוששני שלא זה המצב.
חיישן החום הוא מעין אמפולת שמן וכשהוא מתחמם ומתפשט הוא מפעיל מעין אקורדיון או דיאפרגמה, שלוחצים מכנית על ברז ההדלקה ומשאירים אותו פתוח.
ממערכת שאני מכיר, אחרי הדלקת האש אתה נדרש להחזיק את הכפתור לחוץ כמה שניות עד שהשמן יתחמם. בקר טמפרטורה של מכונת כביסה ותנור אפיה עובדים על העיקרון הזה רק ששם מופעל מתג חשמלי כנגד כוח קפיץ.
יש את הסוג המכני, ויש חשמלי שפותח ברז כשמתחמם.
עוד לא בדקתי מה כאן.
אסף.
זוהר,
אתה מערבב שני סוגי חיישנים
בי מטל, שני סוגי מתכות שונות, המתפשטות במידה שונה בשינויי טמפ'.
חיישן טמפ' מבוסס גז (אני לא מכיר על נוזל, אבל יכול להיות שיש ולא שמעתי), ששינוי הטמפ ומקדם ההתפשטות של הגז...
בברכה,
יוני5
היום פתחתי תנור/גז סאוטר 5 להבות.
הטרמוקאפל המדובר הוא מין "שפיץ " קרוב ללהבה והוא, כמו האחרים, מחובר בצינורית נחושת דקה (כ-2, 3 מ"מ)
אל מניפולד שדרכו זורם הגז.
אכן, אלו סדרת שסתומים שמופעלים ע"י התפשטות שמן או גז, ונוכחתי שאם אחד תקול צריך להחליף את כל הסעפת עם כל 5 היחידות.
לא יודע איך נגמר הסיפור אצל אסף, אבל זה מה שיש אצלי , ומניח שקיים גם באחרים.
החלפת חיישן עלתה לי 300 ש"ח ע"י טכנאי גז.
רק בשביל ההיסטוריה והידיעה,
טרמוסטט פשוט עובד על טרמוקאפל, שמתכופף (כתוצאה מהשינוי בטמפ') , ופותח או סוגר מעגל.
דווקא בתחום הזה (של חישן להבה) נפוץ פתרון טיפה שונה (לפחות לא ראיתי שמישהו פה הזכיר).
החיישן אכן מורכב משתי מתכות, אבל ההרכב טיפה שונה, והמטרה זה לא כיפוף אלא יצירת זרם.
היציאה מהחישן היא אכן צינוא נחושת דק (2-3 מ"מ) אבל בפנים עובר חוט חשמל.
הברז הוא אלקטרומגנט (שעובד כנגד קפיץ שמנסה לסגור כל הזמן).
כל עוד החישן חם, הוא מייצר זרם שמחזיק את הברז של הגז פתוח.
זה נראה כך-
https://www.google.com/search?q=%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8+%D7%92 %D7%96+%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F+%D 7%9C%D7%94%D7%91%D7%94&safe=strict&rlz=1C1GCEB_enIL825IL825&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=KtAx4l-5kmjX4M%253A%252CVHMsQoNb98ENqM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRlPYoX9ylIBCo2U5THcMyvMIkSrg&sa=X&ved=2ahUKEwihgP-2wLPhAhWloXEKHXJ_DQIQ9QEwAXoECAkQBg#imgr c=KtAx4l-5kmjX4M:&vet=1
זיו תודה. אבדוק היום יותר יסודי.
אבהיר כמה מושגים שלא יהיה בילבול.
1.טרמוסטט מכני-חשמלי: בנוי על עיקרון של בימטל (דומתכת) ומכויל בדר"כ לטמפ' מסוימת להפתח/להסגר. ישנם יוצאי דופן כמו במגהצים שם ניתן לשנות את נקודת הפתיחה והסגירה, ע"י קפיץ שלוחץ ומתנגד, וע"י כך מאפשר שינוי טמפ'. הוא לא מייצר מתח או זרם רק סוגר ופותח מגע חשמלי. בקומקום חשמלי קיים אחד ל-100 מעלות קבוע. גם בפריזר קיים אחד לטמפ' קבועה- קליקסון.(זה השם הנפוץ בקרב הטכנאים)
2.טרמוסטט מכני גז או שמן- מנצל את עיקרון ההתפשטות של המדיות הללו ומפעיל דיאפרגמה או בוכנה שלוחצת על מיקרוסוויץ ומאפשר מיתוג
בלבד. גם איתו ניתן לשלוט על הערך המתקבל עי קפיץ שמתנגד. היתרון שלו שניתן להרחיק את נקודת החישה מהמפסק, ע"י צינורית נחושת
שלא כמו הקודם. במכונת כביסה יש אחד כזה.(אולי בחדשות כבר לא)
יש כאלו שההתפשטות מפעילה ישירות חלק מכני שמשמש כשסתום או אחר, ונתתי כבר דוגמא של הטרמוסטט ברכב שמחליט מתי להזרים מי קירור לרדיאטור, ומתי לא.
3.טרמוקאפל- ישנם סוגים רבים. אלו תפקידם למדוד טמפ' ע"י חיבור למד טמפ' או בקר והם משנים התנגדות או מייצרים מתח מאוד נמוך המשתנה כתלות טמפ'. סוג אחד הוא טרמיסטור, המשנה התנגדות, ומיועד לטמפ' נמוכות, סוג נוסף הוא זוג חוטי מתכת שונים זה מזה, מקוצרים בקצה ובחושם חום הם מיצרים פוטנציאל מתח משתנה זעיר(מיליוולטים) שמתורגם ע"י הבקר לתצוגת מעלות. אלו מיועדים לטמפ' מאוד גבוהות.
דוגמא אחת הוא טרמוקאפל מסוג K , שתי המתכות הן כרומל ואלומל ומיועד עד 1600 מ"צ. כמובן ישנם גם נוספים.
איזה מהם יש לדעתך בתנור?
איזה תנור?
תנור אפיה מודרני, דיגיטלי? ללא כל ספק האחרון (התנגדות משתנה, N בדרך כלל).
בתנור חימום, מה שאני מכיר, זה מה שאני תארתי (זה דומה למה שאתה מתאר בסוף, אבל זה מחובר ישירות לאלקטרומגנט).
כיריים, לא פרקתי בחיים, אבל אני לא אתפלא שזה כמו תנור חימום.
לא חיישן לתנור, אלא חיישן שמנתק את הגז במקרה שכבתה הלהבה.
אמרתי תנור והתכוונתי למשולב גז. כל השירשור דן אך ורק בזה.
אני מדבר על זה
https://youtu.be/rPhKejpDcPc
הסרטון שהבאת יפה מאוד ומרחיב את הדעת, אבל לא ראיתי שום חוט חשמל, וכל החיבורים הם חיבורי גז.
כנראה שהאויר הכלוא בחיישן, מתחמם, (או אולי הגז? לא מסוכן?) ומשאיר את השסתום הידני פתוח.
נכבית הלהבה, האויר/גז מתכווץ וגורם לסגירת שסתום הגז. זה מתאים למה שרשמתי בסעיף 2 רק שהמדיה היא אויר, או גז הבישול עצמו.
........
במחשבה נוספת, בוטן-פרופן כבד מאויר ויישאר למטה מה שמשאיר את האפשרות למדיית אויר בלבד בתוך החיישן.
או שאין בכלל קשר בין מע' גז הבישול לאויר שבחיישן מלבד הקשר המכני, מה שמחזיר אותי לתגובה מס' 18.
תודה רבה על ההבהרה.:cool:
תבדילו בין שני דברים שונים: חיישני טמפ' לסוגיהם השונים ומפסק / שסתום המבצע פעולה.
אנשים נוטים לקרוא לכל סוג של חיישן טמפ' טרמוקפל, אבל זה לא נכון. זוהר תיאר די במדוייק את הבי מטאל ומבוססי הגז / שמן, אבל בסוג השלישי התערבבו כמה סוגים שונים. יש כאלה המשנים התנגדות בהתאם לשינוי הטמפ': NTC, PTC ו PT100/500/1000 ויש טרמוקפלים המשנים מתח בעקבות שינוי הטמפ'.
ישנם סוגים שונים של טרמוקפלים, המורכבים שסוגים שונים של מתכות, המיועדים לאפליקציות שונות.
סתם לידיעה כללית.
בברכה,
יוני5
הסרטון שהבאת יפה מאוד ומרחיב את הדעת, אבל לא ראיתי שום חוט חשמל, וכל החיבורים הם חיבורי גז.
כנראה שהאויר הכלוא בחיישן, מתחמם, (או אולי הגז? לא מסוכן?) ומשאיר את השסתום הידני פתוח.
נכבית הלהבה, האויר/גז מתכווץ וגורם לסגירת שסתום הגז. זה מתאים למה שרשמתי בסעיף 2 רק שהמדיה היא אויר, או גז הבישול עצמו.
........
במחשבה נוספת, בוטן-פרופן כבד מאויר ויישאר למטה מה שמשאיר את האפשרות למדיית אויר בלבד בתוך החיישן.
או שאין בכלל קשר בין מע' גז הבישול לאויר שבחיישן מלבד הקשר המכני, מה שמחזיר אותי לתגובה מס' 18.
תודה רבה על ההבהרה.:cool:
לא, לא , זה הרבה יותר פשוט, לא חללית.
הצינורית נחושת מטעה אותך.
תקשיב לאנגלית הוא במפורש משתמש במילה "wiring" .
אני אנסה למצוא הסבר טוב יותר
יוני שלום,
טרמוקאפל הוא צימוד טרמי או צימוד חום או דו מוליך חום.
כפי שציינת (אצלי זה בסעיף 3) ישנם שני מוליכים/חוטים ולדעתי זה לא משנה אם הם מבצעים שינוי התנגדות או יצירת מתח.
העניין זה פתוח לויכוח שלא ייגמר לעולם, אז לא כדאי.
בסירטון, לעומת זאת, זה נקרא טרמוקאפל וזה בפירוש לא! כי אין שם שום אלמנט של "קאפל",
אבל זה מונח שהשתרש לכל רגש חום ומכאן הטעות.
......
ערוך.
קורא עכשיו את זיו, והוא אומר שזה כן חשמל ואז אצטרך לאכול את הכובע.
חייב היום לבדוק סופית מה הולך שם.
בבקשה-
https://www.youtube.com/watch?v=7m5ZDvOoVwU (https://www.youtube.com/watch?v=7m5ZDvOoVwU)
3 דקות ראשונות, מסביר את הכל.
https://www.amazon.com/Robertshaw-1720-801-Cooking-Electromagnet-Replace/dp/B0164660N4 (https://www.amazon.com/Robertshaw-1720-801-Cooking-Electromagnet-Replace/dp/B0164660N4)
תסתכל על הסט השלם "Frequently bought together"
ותקרא פה -
https://heatinghelp.com/systems-help-center/thermocouple-testing-procedure/
שים לב להסבר (מדבר על חשמל) ותסתכל על התמונה (נראה כמו חיבור של צינור, אבל זה בעצם חשמל).
טכנאי הגז המשפחתי הסביר שיש שני מנגנונים. האחד עובד על התפשטות של גז, השני חיישן תרמוקאפל של ממש שפותח או סוגר ברז חשמלי. החיישן לדבריו לא עובד כמגע יבש (קצר/ נתק) אלא מייצר מתח של עשיריות הוולט.
כיוון שהדיון תיאורטי אני לא יודע מה יש בכיריים שלי או מה אפשר לעשות.
אסף.
האופציה השניה, זה מה ששמתי פה לזהר.
נורא פשוט לדעת,
תפתח את החיבור של "הצינורית" שמגיעה מהרגש לברז, ותצלם.
אם זה חשמלי -
1- מחברים מולטימטר על התחום הכי רגיש (אתה מצפה לעד 30MV), למגע בקצה הצינורית נחושת (הכניסה לברז) ומחממים את הרגש, רואים אם מגיע מתח. אם מגיע, הרגש תקין, והבעיה בברז. לא מגיע, הבעיה ברגש.
2- אם הבעיה בברז, בודקים עם המולטימטר רציפות של הסליל של הברז. מנותק, כנראה צריך חדש, תקין, כנראה שיש בעיה באלמנט שאמור להמשך פנימה. תחפש ליכלוך או קורוזיה (אולי לא מצליח להמשך פנימה מספיק טוב).
לא מצאת את התקלה, תחליף את הברז כולו (או הכיריים).
הכי חשוב, זה גז! לא מאלתרים, ובודקים דליפות כל הזמן.
בבקשה-
https://www.youtube.com/watch?v=7m5ZDvOoVwU (https://www.youtube.com/watch?v=7m5ZDvOoVwU)
3 דקות ראשונות, מסביר את הכל.
https://www.amazon.com/Robertshaw-1720-801-Cooking-Electromagnet-Replace/dp/B0164660N4 (https://www.amazon.com/Robertshaw-1720-801-Cooking-Electromagnet-Replace/dp/B0164660N4)
תסתכל על הסט השלם "Frequently bought together"
ותקרא פה -
https://heatinghelp.com/systems-help-center/thermocouple-testing-procedure/
שים לב להסבר (מדבר על חשמל) ותסתכל על התמונה (נראה כמו חיבור של צינור, אבל זה בעצם חשמל).
הבנתי כבר לפי הסרטון הראשון ואמנם טעיתי. אכן טרמוקאפל.
המיליוולטים האלו רק מחזיקים את הסולונואיד. לחיצתו פנימה, ששם צריכת הזרם העיקרית, מתבצעת ע"י המפעיל.
טכנאי הגז המשפחתי הסביר שיש שני מנגנונים. האחד עובד על התפשטות של גז, השני חיישן תרמוקאפל של ממש שפותח או סוגר ברז חשמלי. החיישן לדבריו לא עובד כמגע יבש (קצר/ נתק) אלא מייצר מתח של עשיריות הוולט.
כיוון שהדיון תיאורטי אני לא יודע מה יש בכיריים שלי או מה אפשר לעשות.
אסף.
מה שזיו הציע מאוד הגיוני. תתחיל שם.
יוני שלום,
העניין זה פתוח לויכוח שלא ייגמר לעולם, אז לא כדאי.
......
ערוך.
קורא עכשיו את זיו, והוא אומר שזה כן חשמל ואז אצטרך לאכול את הכובע.
חייב היום לבדוק סופית מה הולך שם.
זוהר,
העניין לא פתוח לויכוח, אלה מוצרים והגדרות מאוד ברורות עם תקנים מאוד ברורים, שאם לא הייתי מכיר אותם לעומקם - לא הייתי כותב. בקיצור, תאמין לי שאני כותב את זה.
לגבי הכובע, לא כדאי, פשוט לא טעים :) וחוץ מזה בשביל זה קיים הפורום, ללמוד אחד מהשני, לא ככה?
אם תרצה הרצאה שלמה על חיישני טמפ', בדגש על טרמוקפלים - בבקשה, האנטריקוטים עליך. (המלצה שלי, לא כדאי, זה די משעמם).
בברכה,
יוני5
היי יוני,
תמיד שמח ללמוד. ודיון, הוא מתודה מעולה לעשות זאת.. היה אחלה, וגם אם טועים זו לא בושה לסגת ולומר - טעיתי.
לגבי כובעים וסטייקים... אתה תמיד מוזמן, (יש לי בבית הרבה כובעים אכילים :D) ואשמח גם להרצאה מאלפת בנושא טרמוקאפלים.
טחנו מים תקופה ארוכה בדיון שהשתרע על כ- 40 תגובות והנה בא זיו ויישר את כל ההדורים.
כבוד! ותודה לו.
הבנתי כבר לפי הסרטון הראשון ואמנם טעיתי. אכן טרמוקאפל.
המיליוולטים האלו רק מחזיקים את הסולונואיד. לחיצתו פנימה, ששם צריכת הזרם העיקרית, מתבצעת ע"י המפעיל.
.
רק עוד ישור אחד קטן לסיום...
בחורף האחרון, תקנתי תנור גז אלקטרה בן........ ושם נחשפתי לפטנט הזה.
בתנור, ה 30MV ממש משכו את האלקטרומגנט ולא הלחיצה של המפעיל.
אני מוכרח להודות, גם שפתחתי ופירקתי, לא האמנתי שה 30MV האלו באמת עושים את כל העבודה.
השרשור הזה עודד אותי לנסות לתקן את התנור המפואר של ההורים, ש2 מתוך 5 המבערים שלו לא מחזיקים להבה.
אחרי כמה בדיקות-2 טרמוקאפלים דורשים החלפה, כל השאר תקין.
הבעיה-לא מצאתי באיביי או אמזון טרמוקאפל באורך המתאים-75 ס"מ.
הנה דוגמה לסוג שאני צריך: https://www.amazon.com/MENSI-Cooktop-Failure-Thermocoupler-Replacement/dp/B07PLF9KXF/ref=sr_1_7?keywords=Flame+Sensor+gas+sto ve&qid=1555673994&s=gateway&sr=8-7
ההבדל הוא בסופית שמתחברת לברז, 2 מגעים ללא הברגה, בדיוק כמו בקישור.
גם מקום לקנות בארץ באזור חיפה והצפון בא בחשבון, מכירים כזה?
boaz avrahami
19-04-19, 15:11
תתחיל לבדוק בתבור סחר בצ׳ק פוסט
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה שחדש לי כאן בכל הדיון הזה, וכנראה גם מה שהפיל בפח את החברה המלומדים, זה שקיים כזה סולונואיד עם מתח הפעלה כזה נמוך, (אפילו זניח למרבית המערכות ויישומי הבקרה שאני מכיר לפחות...), המאפשר הפעלה ישירה שלו מהפוטנציאל שמיוצר על ידי הטרמוקפל...גדול..פאקינג 30 מיליוולט...מדהים..
טוב לדעת..
עריכה..
בכל זאת אז למה לא משתמשים בכבל להעביר את המתח מהטרמוקפל לסולונואיד?? לבלבל אותנו??? בשביל צריך את הצנרת הזו?? לא ברור..
טל.
מה שחדש לי כאן בכל הדיון הזה, וכנראה גם מה שהפיל בפח את החברה המלומדים, זה שקיים כזה סולונואיד עם מתח הפעלה כזה נמוך, (אפילו זניח למרבית המערכות ויישומי הבקרה שאני מכיר לפחות...), המאפשר הפעלה ישירה שלו מהפוטנציאל שמיוצר על ידי הטרמוקפל...גדול..פאקינג 30 מיליוולט...מדהים..
טוב לדעת..
עריכה..
בכל זאת אז למה לא משתמשים בכבל להעביר את המתח מהטרמוקפל לסולונואיד?? לבלבל אותנו??? בשביל צריך את הצנרת הזו?? לא ברור..
טל.
טל ידידי,
אני מטיל ספק, ברשותך, בקיום של הוצר שציינת. לדעתי מה שכתוב בתיאור המוצר באמזון הינו טעות ושימוש במונח טרמוקפל (כולל ההטייה טרוקפלר).
לדעתי מה שקיים זה מפסק טמפ' סטנדרטי מכני. המילוולטים של הטרמוקפל לא יפעילו שום דבר ללא בקר. אני לפחות לא שמעתי על משהו כזה.
בברכה,
יוני
טל ידידי,
אני מטיל ספק, ברשותך, בקיום של הוצר שציינת. לדעתי מה שכתוב בתיאור המוצר באמזון הינו טעות ושימוש במונח טרמוקפל (כולל ההטייה טרוקפלר).
לדעתי מה שקיים זה מפסק טמפ' סטנדרטי מכני. המילוולטים של הטרמוקפל לא יפעילו שום דבר ללא בקר. אני לפחות לא שמעתי על משהו כזה.
בברכה,
יוני
תחזור פה כמה הודעות אחורה, יש קישור, תוכל לשמוע ...
טל ידידי,
המילוולטים של הטרמוקפל לא יפעילו שום דבר ללא בקר. אני לפחות לא שמעתי על משהו כזה.
בברכה,
יוני
זהו בדיוק.. שגם אני לא (שמעתי).. אבל זה בדיוק מה שמודגם בסרטון ותאמין לי שאם לא הייתי רואה את הסרטון, הייתי מפקפק בכל מי שהיה מנסה לטעון טענה שכזו...
נ.ב. מי זה אמזון??
טל.
מורי ורבותי, זיו וטל,
צפיתי בסרטון, ראיתי את המודעה באמזון וכיו"ב.
ומה לעשות, אני עדיין טוען שלא כך הוא הדבר. מי שדובר בסרטון הראשון טועה לדעתי, וכך גם הכיתוב במודעה של אמזון (טעות אחרת).
ופעם אחרונה: הלינקים שציינתם, מתייחסים לבי מטל ולא לטרמוקפל. גם אם מי שאמר בסרטון את השם המפורש :"מיליוולטים" שהוא מושג נכון שמדובר על טרמוקפל, אבל לפי מה שנראה שם, מדובר על בי מטל. טרמוקפל נראה אחרת.
עכשיו, אם הדבר היה עשוי לפגוע בבריאותכם, או בשלום ילדי, הייתי עולה ברגע זה על גב הסוס, כשחרב חדה בידי, ודוהר להציל אתכם ואת העולם מהטעות הנוראה.
אבל אחרי התייעצות עם חכמי חלם וגדולי הדור, אני מניח שאתם יכולים להמשיך לטעות ועדיין השמש, ככל הנראה, תזרח מחר בבוקר.
וברצינות, מה גורם לכם לחשוב שכל מי שהעלה סרטון לאינטרנט יודע על מה שהוא מדבר?
שלכם ובשבילכם,
יוני5
לא מצליח להבין מה אתה מנסה להגיד.
איך קוראים לזה? טרמוקפל. השם בימטל, משמש בדרך תצורה של שתי מתכות שמתכופפות מחום. פה, עסקינן בשתי מתכות שונות, מוצמדות ומיצרות מתח כתוצאה מחימום (לטמפ' גבוהה).
אבל מצדי שיקראו לזה משה....
הדיון הזה עסיקנן באיך לתקן, לא מה השם.
קיבלת סרט, לא מאמין, תעשה קצת גוגל,ותמצא עוד הרבה סרטים. אתה חושב שכולם טיפשים, זכותך.
כן, מדובר עם מתח של 20-30MV.
אין פה שום מקור אנרגיה נוסף.
אין בקר.
יש ברז אלקטרומגנטי, שמופעל ישירות (ע"י ה 30MV)
לא מצליח להבין מה אתה מנסה להגיד.
שאתה טועה.
יוני5
גם אם מי שאמר בסרטון את השם המפורש :"מיליוולטים" שהוא מושג נכון שמדובר על טרמוקפל, אבל לפי מה שנראה שם, מדובר על בי מטל. טרמוקפל נראה אחרת.
בי-מטל לא מתנהג כך. בי מטל מבחינה חשמלית הוא סה"כ מגען ON/OFF, מעביר או לא מעביר, ואם הוא מעביר, זה רק את מה שמוזן אליו, והוא בטח לא מעביר/ מייצר אות רציף.
לגבי הייתכנות הטכנית לסולונואיד כזה, בוא נראה..
ריליי סטנדרטי עובד על בערך 70 מיליאמפר. אם ניקח את השלושים מיליוולט מהטרמוקפל ונחלק בהתנגדות המוליך, (נגיד בערך עשירית אוהם?), כבר קיבלנו 300 מיליאמפר...אז אם לא טעיתי בחישוב, אז המספר הזה לא כזה דימיוני להפעיל סולונואיד,
אגב, יכול להיות שזה עונה על התהיה שלי ממקודם לגבי השימוש בצינור ולא כבל...אממ
אין לך מושג כמה אני רוצה להסכים אתך, אבל אין לי דרך אחרת להסביר את מה שמוצג בסרטון. או שהסולונואיד הזה באמת מצליח לייצר כח אלקטרו מגנטי מסויים מהמתח הזה, (הכח האלקטרו מגנטי תלוי ביחס ישר לעוצמת הזרם ומספר הכריכות, וביחס הפוך לאורך הסליל), או שהסרטון הזה הוא אחיזת עיניים ומפוברק במכוון על מנת להטעות.
מודה שעדיין לא יצא לי לחקור לעומק ולהצליב את המידע הזה עם עוד מקורות ולכן מה שרשמתי לגבי הסולונואיד הוא עדיין בערבון מוגבל.
אני האחרון שיחשיב סמכות יתר למידע רק בגלל שהוא מגיע כסרטון ביוטיוב או בגלל שהוא דובר שפה זרה...תנוח דעתך.
והערה קטנה לזיו... אם אתה מתכוון למיליוולטים צריך לרשום [mV] , ולא [MV] שזה מגה וולט ועלול להטעות.
אחלה חג שמח..
טל.
הפסקה הזו מסבירה הכל.(בקישור שזיו נתן)
The other part of this safety pilot system is the electromagnet (power unit). It is if you will the LOAD and we can say the thermocouple is the SOURCE. The electromagnet is made up of a coil of wire and "U" shaped iron core. Whenthe thermocouple is heated and the millivolts generated the coil will be energized and create a magnetic field. Themagnetic field will cause the "U" shaped iron core to be magnetized; it in turn will hold open a seat allowing gas to pass through.
הטרמוקאפלר הוא מקור הכוח (25-30 מיליוולט) שבחימום יוצר את השדה המגנטי להפעלת הסליל.
יוני,
צמד המתכות במע. הזו שונה מאלו המיועדות למדידת טמפ' ומסתבר שקיימים
צימודי מתכת נוספים שלא היו מוכרים לנו, המיועדים לישומים נוספים, כמו בדוגמא הזו.
מי שמכיר מפזרי חום של קמינים יודע שמהפרשי טמפרטורה אפשר לייצר כוח משמעותי.
למשל:
https://www.amazon.com/Home-Complete-HC-7002-Fireplaces-Quiet-Maintenance-Disperses/dp/B018G9ZKBK
שאתה טועה.
יוני5
מדינה חופשית.
אתה לא חייב להסכים עם שאר העולם.
אתה יכול להמשיך לטעות.
טל,
לדעתי מה שמבלבל אותך הוא המינוח העברי שמבלבל בין טרמוקפל ובי מטל. על פניו, בשני המקרים מדובר על שתי מתכות, אבל השימוש שונה. בטרמוקפל מדובר על הפרשי מתחים ובבי מטל מדובר על שינוי במידת ההתפשטות של שתי מתכות מחומרים שונים.
כלומר בשני המקרים עושים שימוש (בצורת יישום שונה, אבל זה לא רלוונטי כרגע) בשתי מתכות שונות, המגיבות אחרת לאותו שינוי טמפרטורה. בטרמוקפל השוני מתבטא בהפרש מתחים, ובבי מטל הן פשוט מתארכות באופן שונה.
ומכיוון שאנו יודעים ומכירים את תכונות המתכות הללו, אנו יודעים לבנות את החיישנים בצורה שתאפשר לנו להסיק, על פי מדידת השינוי בהתנהגות של כל אח מהמתכות, את שינוי הטמפ'.
זיו,
אנא אל תגנוב לי את המשפט: "אתם יכולים להסכים איתי, או להמשיך לטעות מדינה חופשית".
ובפעם האחרונה, באמת, ואנא אל תיפגע, מישהו בין שנינו טועה, וזה לא אני.
אני בטוח שאתה הרבה יותר חכם ממני, אבל מכיוון שיש לי נסיון בתחום הספציפי הזה, רק בפעם הזו, תאמין לי.
ואם לא בא לך, גם זה טוב. כפי שאמרתי לך, או למישהו אחר בדיון, אני מוכן לתת לכם הרצאה שלמה בנושא, כל עוד מוסכם מראש שהאנטריקוטים עליכם ואתה מודעים לכך שזה די משעמם.
חג שמח,
יוני5
יוני,
אנגלית אתה מבין?
תלך לגוגל, תכתוב "thermocouple theory",
ותקבל הסברים מפה ועד סוף העולם.
כולם לא מבינים? כולם טיפשים?
טל,
לדעתי מה שמבלבל אותך הוא המינוח העברי שמבלבל בין טרמוקפל ובי מטל. על פניו, בשני המקרים מדובר על שתי מתכות, אבל השימוש שונה. בטרמוקפל מדובר על הפרשי מתחים ובבי מטל מדובר על שינוי במידת ההתפשטות של שתי מתכות מחומרים שונים.
כלומר בשני המקרים עושים שימוש (בצורת יישום שונה, אבל זה לא רלוונטי כרגע) בשתי מתכות שונות, המגיבות אחרת לאותו שינוי טמפרטורה. בטרמוקפל השוני מתבטא בהפרש מתחים, ובבי מטל הן פשוט מתארכות באופן שונה.
ומכיוון שאנו יודעים ומכירים את תכונות המתכות הללו, אנו יודעים לבנות את החיישנים בצורה שתאפשר לנו להסיק, על פי מדידת השינוי בהתנהגות של כל אח מהמתכות, את שינוי הטמפ'.
אני מתחיל לאהוב את הדיון הזה..
יוני זה הכי מעליב (סתם בצחוק...לא באמת..) שאתה לא נותן לי את הקרדיט אפילו בשביל להבדיל בין בי מטל לטרמוקפל...ולא פחות מעליב שאתה מסיק שאני מייחס איזושהי חשיבות למינוחים טכניים בעברית...(אני לא, מעולם לא, ואין סיבה שאתחיל עכשיו..).
כשאני אומר בי מטל אני מתכוון לרצועה דו מתכתית הפועלת על עקרון מקדם ההתפשטות הטרמית הסגולי (הליניארית) של המתכות, שמשמש מבחינה חשמלית כמגען.
שאני אומר טרמוקפל, אני מתכוון לשתי מתכות מחוברות בצומת והפועל על עקרון אפקט סיבק הקובע היווצרות של הפרש פוטנציאלים בהדקים הפתוחים כתלות הטמפרטורה בצומת (ההופכי של אפקט פלטיה).
מקווה שעכשיו זה נשמע יותר ברור.
טל.
טל,
אל תיעלב, באמת.
ואם השתמע אחרת אני מתנצל. אבל עשית סלט קטן מהמונחים, השימושים והיישומים. אגב, לא באשמתך, כי גם בפרסומים שהיו למודעות וגם בסרטון, עשו את אותן הטעויות.
נמשיך את זה, ברשותך, על קפה בשטח. (בסופש הקרוב, אני איפשהו בין באר שבע לאילת ;)).
בברכה,
יוני5
בכיף...אבל קפה?! מה קרה לסטייקים??[emoji6]
כל הוויכוח שלכם זה על איך קוראים לזה, או שיש גם משהו מעניין?
אסף.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkבכלל לא. יש פה משהו מאוד מעניין, ממש לא סתם ויכוח.
טל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkלדעתי יוני מנסה למכור להם משהו.
אסף.
הרמת להנחתה.....
בהתחלה אני חשבתי שהיה משהו מעניין, מפני שכולכם פיקששתם איך עובד ברז בטחון של גז.
ניסתי לספק הסבר בסיסי + קישור לסרטון.
ומפה, נכנסו לשגרה :-(
יוני בכלל מתכחש לפיזיקה ואיך ברז גז כזה עובד. ולא משנה כמה חומר יש באינטרנט, לדעתו כולם טועים.
במקום להודות שהוא טעה, הוא מסית את כל הדיון, לשמות, לפסיקים, הכתיבה וקפה בדרום.
שרשור נוסף, שהתחיל מדיון טכני, ושאני לפחות נסיתי להעשיר את הידע של האנשים, הפך מדיון טכני, לדיון אין סופי וטרחני.
והכי חשוב, הסיכוי שבעתיד, מישהו יוכל לקרוא וללמוד פה משהו מועיל...... הולך ופוחת.
חבל, פשוט חבל, האתר הזה, הולך ומצהיב.
מפני שכולכם פיקששתם איך עובד ברז בטחון של גז.
ניסתי לספק הסבר בסיסי + קישור לסרטון.
שוב פעם כולם נגדך? כל היחידה הזאת מניאקים
יוני בכלל מתכחש לפיזיקה ...
הוא מסית...
פיזיקה זה לחלשים. ואני באופן עקרוני מסית נגד כולם. אני הייתי המורה, ב'ה' הידיעה של ביבי.
שרשור נוסף, שהתחיל מדיון טכני, ושאני לפחות נסיתי להעשיר את הידע של האנשים, הפך מדיון טכני, לדיון אין סופי וטרחני.
כרגיל, אתה בסדר ויודע הכל, וכל כפויי הטובה לא מבינים מה טוב להם ועובדים נגדך. עם של זבלים.
הסיכוי שבעתיד, מישהו יוכל לקרוא וללמוד פה משהו מועיל...... הולך ופוחת.
ואיך נסיים בלי תחזית קודרת לעתיד?
נמרוד,
הפעם אני לא מנסה למכור שום דבר לאף אחד. סתם האופי החרה שלי יצא החוצה וניסיתי למנוע ידע מזוקק מציבור תמים. ככה אני, כפי שתמיד הכרת אותי, חלאת המין האנושי.
יוני5
יוני,
גם בתגובה האחרונה עשית נזק ליקום.
חרא באות "א"
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אני מציע שכל אחד יסכם בתגובת שורה תחתונה רלוונטית לנושא הדיון (חיישן חום בכיריים ביתיות) - אבל בלי ציטוטים והתפלפלות אלא נטו מה זה ו... האם אפשר לבטל אותו (לזה אני כבר יודע שהתשובה היא לא)
אסף.
אני מציע לך, להסתדר עם מה שכתב מנהל הפורום, זה בטוח עונה על השאלות שלך.
כל השאר סתם מטרידים פה.
אסף.
מזור בשבילך: thermocouple troubleshooting
צפה עד הסוף.
https://www.youtube.com/watch?v=PiCmfW1rTRY
זיו, צפיתי בהרבה סירטונים, ובכולם הטרמוקאפל רק מחזיק, לא מושך. המפעיל הוא שלוחץ את הסולונואיד וכשמתחמם מוחזק עצמאי.
הטרמוקאפל רק מחזיק, לא מושך. המפעיל הוא שלוחץ את הסולונואיד וכשמתחמם מוחזק עצמאי.
+1 .ממה שאני מכיר זה עובד כך.
אנא אל תגנוב לי את המשפט: "אתם יכולים להסכים איתי, או להמשיך לטעות מדינה חופשית".
ובפעם האחרונה, באמת, ואנא אל תיפגע, מישהו בין שנינו טועה, וזה לא אני.
אני בטוח שאתה הרבה יותר חכם ממני, אבל מכיוון שיש לי נסיון בתחום הספציפי הזה, רק בפעם הזו, תאמין לי.
חג שמח,
יוני5
124068124069
אני חושב שאתה חייב אנטריקוטים לכמה חברים מלומדים.
(פירוק שלי מהיום, ברז של כירה פשוטה, תרמוקפל עם "חוט" נחושת)
לא, אני לא. אין שם טרמוקפל. צטערת :p
לעיתים אנשים קוראים לכל מיני סוגי חיישני טמפ' בשם "טרמוקפל", כמו שאנשים קוראים לרכבי שטח שונים "ג'יפ" גם אם מדובר במזדה CX5 של אשתי (2X4, אבל גבוה - ג'יפ).
בדיון הזה, יש מספר אנשים חכמים ואפילו חכמים יותר, שהחליטו להכליל תחת המושג טרמוקפל גם תצוגות טמפ ואפילו מפסקי טמפ'.
אבל, על מנת לא לפגוע יתר על המידה בציפור נפשם של אי אילו אנשים מחד, ומאידך משום שבאמת זה לא עד כדי כך חשוב, על מנת שנעלה על בריקדות וניתן את האות למהפכה, נתנו לויכוח לשקוע, אט אט, אל תהומות הנשייה של הפורום.
בברכה,
יוני5
מן הסתם שצולם לך רק הברז.
בתוך הברז אתה רואה סליל חשמלי שמקבל אנרגיה חשמלית מ"טרמוקפל", צמד תרמי לכל דבר, שאתה לא מזהה ישר רק כי הוא יושב בתוך גוף שמגן עליו מהלהבה הישירה.
הצמד מתחמם, מייצר מיקרו זרם (שגם לי בהתחלה היה קשה להאמין שהוא מספיק), וזה האחרון מייצר כוח מגנטי שתופס את השסתום פתוח, אחרי שאתה פתחת אותו באופן ידני.
אבל אתה קשה אז בבקשה, מתוך האתר של "Bonfil", חיישני תרמוקפל ויחידת המיגנוט שלהם.
124070
לא, אני לא. אין שם טרמוקפל. צטערת :p
לעיתים אנשים קוראים לכל מיני סוגי חיישני טמפ' בשם "טרמוקפל", כמו שאנשים קוראים לרכבי שטח שונים "ג'יפ" גם אם מדובר במזדה CX5 של אשתי (2X4, אבל גבוה - ג'יפ).
בדיון הזה, יש מספר אנשים חכמים ואפילו חכמים יותר, שהחליטו להכליל תחת המושג טרמוקפל גם תצוגות טמפ ואפילו מפסקי טמפ'.
אבל, על מנת לא לפגוע יתר על המידה בציפור נפשם של אי אילו אנשים מחד, ומאידך משום שבאמת זה לא עד כדי כך חשוב, על מנת שנעלה על בריקדות וניתן את האות למהפכה, נתנו לויכוח לשקוע, אט אט, אל תהומות הנשייה של הפורום.
בברכה,
יוני5
לתשומת בעלי ומנהלי האתר -
חבל, פשוט חבל, לקחת דיון טכני ולהפוך אותו לזריקת בוץ והשמצות, רק בגלל שמישהו שטעה, לא מסוגל לשלוט בעצמו.
ממש לא משנה כמה אנשים יגידו את אותו הדבר, ממש לא משנה כמה קישורים ישימו פה, הוא ימשיך לכלכך על הכותבים.
פעם אחר פעם, כל פעם מישהו אחר, כותבים פה הערה טכנית, והוא משיב בזריקת בוץ ולכלוך (ללא שום התיחסות טכנית ענינית).
שזה נעשה ע"י "סתם" משתמש, זה לא מכובד, שזה נעשה ע"י מנהל פורום, וחוזר על עצמו, וממשיך.... זה כבר מתחיל לעלות תהיות לגבי האתר עצמו.
יוני מתעקש להיות קטנוני באופן פרטי, לא בשם האתר.
אסף.
זיו,
כמה שאני מנסה להיות מנומס - אתה מנסה למשוך לריב.
זה שאני מנהל פורום, באתר של ג'יפים, לא משנה כהוא זה בסוגיית טרמוקפלים וחיישני טמפ'.
לא חייבים להסכים. אני יכול להוכיח את ידיעותי, אבל זה יהיה בבחינת התרברבות, וכנראה (מסיבה שאינה נהירה לי) אתה מאוד תיעלב באופן אישי.
כתבתי לפני כן, ואני חוזר ואומר, אני "קצת" מבין הטרמוקפלים. באמת, וכמו כן בחיישני טמפ מסוגים שונים, בקרים ותצוגות שלהם, וגם מפסקי טמפ' לתעשייות שונות, מכניות, חשמליות.
העובדה שאני מנהל פורום, רק מרסנת אותי. אם לא הייתי מנהל פורום, השפה שלי היתה הרבה יותר משוחררת.
אני מאוד נזהר בכבודך ורק אומר לך למיטב נסיוני, ואני מקווה שברור לך שיש לי מידת נסיון בעניין, שאתה טועה, והסברתי למה.
רוצה - תאמין. לא רוצה - זכותך המלאה.
אני לא מנסה לשכנע אותך. אם זה היה עניין של חיים ומוות, הייתי נאבק בך על מנת למנוע ממך פגיעה מיותרת בעצמך.
מכיוון שזה לא, אין לי שום בעיה שתטעה.
(וגם כך, המצפון שלי הוא לא משהו שבני אנוש צריכים לבנות עליו - תשאל את נמרוד).
בברכה,
יוני5
יוני מתעקש להיות קטנוני באופן פרטי, לא בשם האתר.
אסף.
לא קונה.
אם הדיון היה רק על התעקשות על שמות והגדרות, צודק זו (רק) קטנוניות.
הערות על "אנשים חכמים" "וציפור נפש" הם לא הערות טכניות. שכל ההודעה עוסקת בלזרוק בוץ על אנשים (וזה ממשיך וחוזר) , זו כבר לא קטנוניות.
אם מנהל פורום, לא מבין, שבדיון על סגנון דיון, יש משמעות לעובדה שהוא מנהל פורום, אז יש בעיה.
ולא פחות חשוב,
האם פותח הדיון קיבל תשובה (עד כמה שאני שמתי לב, למרות בקשה שלו לסיכומים של האפשרויות, אף אחד לא ענה)?
האם מי שיקרא את השרשור הזה בעתיד יבין איך עובד הפתרון הנפוץ ביותר של הגנה בכירים ותנורים?
האם זו הרמה של דיון טכני שבעלי האתר רוצים לקיים פה?
מצטער, כך לא מתקדמים.
אני תשובה קיבלתי אבל רוב מה שכתוב כאן הוא בין לא מדוייק לבין לא שלם.
כמו שכתבתי את המידע קיבלתי מבעל מקצוע ותיק. ה'חיישן' (אני לא קורא לו בשם כדי לא להצית ויכוח על טרמינולוגיה) הוא חשמלי אך אינו סוגר או פותח מעגל אלא מעל טמפרטורה מסויימת יוצר כ30 מיליוולט שמפעילים סליל שפותח ברז. לכן אי אפשר פשוט לקצר או לנתק אותו. הפעולה בסוג הכיריים הזה חשמלית לחלוטין. אבל יש סוג כיריים אחר שם יש ממש צינורית גז והברז אינו חשמלי. מהצד של המבערים זה נראה כמעט אותו דבר.
אסף.
מישהו מגדל כאן אקליפטוס עוג..
א. אני מסכים עם זיו.
לא פעם ראשונה שיוני מחפש סתם להתעסק בקשקשת במקום לענות תגובות עם מידע איכותי שתורם לאיכות הדיון הטכני נטו.
אם אין פה מערכת מבוססת תרמוקפל/תרמופייל, אז מה יש פה ?
תענה תשובה טכנית. מה אתה הולך סחור סחור ?
הנה עשיתי לך סרטונים
מדידת הערכים של התרמוקפל.
https://youtu.be/_-F7k6-b0bQ
ובדיקה מעשית של הפעלת האלקטרומגנט
https://youtu.be/yHwQyi29RhU
סלחו לי על האיכות וואצפ.
ומעשית לאסף, המעקף הפשוט הוא מכני על פתיחת השסתום, לתקוע את ידית ההפעלה (אני כמובן לא ממליץ מטעמי בטיחות, רק לצורך זמני).
אם לא נוח :
1. יש לך אופציה לקרנף את חיבור התרמוקפל ולחבר ספק כוח מכוון ל30mV לחוטים/גוף.
2. לחפש חלק חילוף כמעט זהה בהברגה ובניפל הסופי (אלקטרוגז, יפת, בונפיל, אביבי).
3. להוציא את האלמנט מבית הברז ביטחון ולאטום את צד התרמוקפל בפקק במקום האום היעודי.
אני לא נתקלתי במערכת מבוססת גז או נוזל, אבל מכיר כאלו מעולמות אחרים.
שם בטח המעקף קל יותר.
כאמור הבעיה תיאורטית. מה, השתגעתי לשחק בגז?
אסף.
זיו,
עזוב בוץ, הכפשות, אנשים חכמים או לא, מזה בטוח לא ייצא כלום.
יוני מדבר וכותב מדם ליבו ומנסה להעביר מסר שלי אינו ברור דיו כי הוא לא מסביר למה. הנימוק "אני מבין ויודע הכל על טרמוקאפלים"
אינו מספק והוא צריך להסביר למה אנו טועים! אולי הטעות נובעת מעצם הגדרת המונח טרמוקאפל וזה מה שמעיק בדיון זה.
........
30 מיליוולט והזרם שזורם במעגל, ממדידות שערכתי אחה"צ.
במכשיר המדידה שלי ישנו טרמוקאפל k למדידת טמפרטורה, והוא אכן מראה כ-760 צלסיוס בחשיפה ללהבת גז (שהם כ-25 mV)
והתנגדות המוליכים היא 15.6 אום.
בטרמוקאפל מכירת גז ישנה שפירקתי ישנם שני חוטי נחושת עבים שבחשיפה ללהבה מוציאים 30 mV והתנגדות המוליכים היא 0.2 אום.
זרם שבדקתי בו מגיע ל- 200 mA בזמן שהסולונואיד מוחזק, הראשון לא הצליח להחזיק את הסולונואיד
בגלל התנגדות גבוהה של המוליכים, והזרם הנמוך.
מסקנה - טרמוקאפל שמשמש למדידת טמפ' אינו מתאים ואינו יכול להחזיק סולונואיד.
יוני,
שאלה מקצועית אליך כי זה הולך להיות השלב הבא בניסוי שלי.
האם המוליכים בטרמוקאפל חייבים להיות לכל האורך, עד מכשיר המדידה, משתי מתכות האם היוצרות את הצומת החמה?
או שניתן לחתוך כמה ס"מ מהצומת ולחבר מוליכי נחושת בלחיצה?
האם המבנה החדש יכול עדיין לשמש למדידת טמפ' או שהפכנו אותו למשהו אחר??
לזוהר,
הארכת חוטי טרמוכפל יש לבצע עם קיט מיוחד שלא מייצר שוב צומת בין 2 סוגי מתכות שזה בעצם מייצר שוב טרמוכפל חדש ויכול לשנות את ערכי המדידה.
במערכות בקרה שמתשמשות במדידת טמפ על בסיס טרמוכפל או pt100 לסוגיו מוגדר אופיין המתח /התנגדות עפ"י תקן, ולכן ההמרה במערכות אלה לא דורשות כיול.
חיבור מוליך אחר, מייצר תוספת או הפחתה של המתח המקורי שמשנה את אופיין המדידה.
מקווה שלא דרכתי לאף אחד על הרגל
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
א. יכול להיות שבמערכות גז זה לא אותו הסוג הספציפי אבל זה עדיין תרמוקפל. אף אחד לא אמר שזה אחד לאחד סוג של תרמוקפל מאוד מסויים.
ב. תרמוקפלים יכולים להיות מחוברים אחד לשני ואז הם "חזקים יותר", זה נקרא "תרמופייל".
כך אפשר לקחת תרמוקפל "חלש" (נגיד זה שמדדת), "להכפיל" אותו כמה פעמים ולייצר את הכוח הנדרש מהסוג המסויים שבחרת.
כך עושים חיישנים לברזים שגם מזיזים את מצב הברז ולא רק מחזקים אותו פתוח אחרי שהמפעיל דרך אותו (כוח של 750mV למשל).
מוטי,
ראיתי תנורי "מנהרה" באורך כמה מטרים, שמשמשים להשמת רכיבים במעגלים, שלאורכם פזורים הרבה טרמוקאפלים בעלי אורך
שונה המתנקזים לאותה יח' בקרה. העניין תמיד הפליא אותי והיום בדיון זה עולה שוב.
אני יודע שכן ניתן להאריך טרמוקאפל ועושים זאת בלחיצה שאם היא נכונה, לא נוצרת צומת נוספת.
השאלה שלי היתה לגבי קיצור הרגש לאורך 3 ס"מ .
ים,
זה מה שהעלת הבדיקה שלי, ובאחת התגובות הקודמות שלי רשמתי את עניין השונות בין זה המשמש למדידה לבין זה של הכיריים.
ונכון זה עדיין טרמוקאפל ואני מתעתד לפרק בזהירות ראש של אחד כזה כדי לבדוק מה מכיל.
זוהר,
יוני לא מדבר מדם ליבו. מי מכיר אותי יודע שאין לי באמת לב.
לגבי שאלתך, אתה צודק לגבי הגדרת הטרמוקפלים. טרמוקפל K כמו שיש לך, (וזה נכון לכל הטרמוקפלים) מורכב משתי מתכות שהפרש הטמפ גורם להפרש פוטנציאלים ידוע, ולכן מדיד.
כשאתה רוצה להאריך טרמוקפל, בפועל, השאלה איזה טרמוקפל זה. תיאורטית, לכל טרמוקפל יש כבל הארכה המתאים לו, שתפקידו בפועל לשמר את הפרש הפוטנציאלים.
אבל כשהטרמוקפל זול, כמו ה K, או ה J, לא משתמשים בכבלי הארכה ייעודיים, אלא פשוט בחוטי הטרמוקפל עצמו.
בכבלי ההארכה משתמשים בטרמוקפלים העשויים מצמד מתכות מאוד יקרות. למשל טרמוקפל R,S,B וכיו"ב.
למשל, אם אתה מודד טמפ' של 1600 מעלות צלזיוס, אתה צריך להשתמש בצמד מתכות (תרכובות) יקרות מאוד. בפועל, הבקר (או כרטיס הטמפ) ממוקם במרחק של, נניח, 30 מ' מהתנור בו אתה מודד את הטמפ. חבל לשלם על 30 מ' של מתכות יקרות, ולכן, משתמשים בכבלי הארכה ייעודיים העשויים ממתכת זולה יותר, אבל עדיין משמרים את המתח.
לטובת הניסוי שלך, שים לב שאתה יודע באיזה סוג טרמוקפל אתה משתמש ולחבר אותו לחיבור הנכון או לקנפג את הכניסה לטרמוקפל הנכון.
בברכה,
יוני5
מוטי,
ראיתי תנורי "מנהרה" באורך כמה מטרים, שמשמשים להשמת רכיבים במעגלים, שלאורכם פזורים הרבה טרמוקאפלים בעלי אורך
שונה המתנקזים לאותה יח' בקרה. העניין תמיד הפליא אותי והיום בדיון זה עולה שוב.
זוהר
אורך הטרמוקפלים אינו משנה. בטרמוקפל יש צומת חמה וצומת קרה. הצומת החמה היא החיבור של שתי המתכות בצד בו מודדים את הטמפ (בתונר זה באמת חם, ובמקרר זה קר, אבל בשניהם זה נקרא הצומת החמה). הצומת הקרה היא בפועל הפורט אליו את מחבר את חוטי הטרמוקפלים (או את כבלי ההארכה).
לאורך תנורים כאלה חיברנו הרבה מאוד טרמוקפלים, שכל אחד מהם חובר לפורט מתאים בבקר או בכרטיס הרחבה של בקר.
בבקר עצמו מתבצעת ההפעלה של גופי החימום וההגדרות וכיו"ב עושים בתוכנת בקרה (למשל), פשוט כי יותר פשוט להגדיר, לשלוט להציג וכיו"ב מPC ששולט על הבקרים אליהם מחוברים הטרמוקפלים.
אם הבנתי אותך נכון, מה שאתה רוצה לקצר זה את "הבית" בתוכו יושב הקצה החם. את זה אתה לא יכול לעשות באמצעים ביתיים רגילים, כי אתה תחתוך את הקצה החם.
בברכה,
יוני5
זוהר
אם הבנתי אותך נכון, מה שאתה רוצה לקצר זה את "הבית" בתוכו יושב הקצה החם. את זה אתה לא יכול לעשות באמצעים ביתיים רגילים, כי אתה תחתוך את הקצה החם.
בברכה,
יוני5
יש לי כמה מטרים טובים של חוטי טרמוקאפל k - אין "בית". משתמש בקצה החוטים כנקודה חמה, ואחרי שיצרתי אותה רוצה לחתוך
אחרי 3 ס"מ ולחבר חוטי נחושת בלחיצה.
עשיתי כמה כאלו בחיי רק רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בו כטרמוקאפל מדידה או שהוא כבר לא.
נחדד- אמרת שהאורך אינו משנה ואפשר גם כמה מטרים, האם אפשרי גם 3 ס"מ?
מה יקרה אם אייצר כמה כאלו ואחבר אותם במקביל? מתח יישאר זהה והזרם יעלה???????
ואת הנקודה החמה (הג'ולה המותכת בקצה) דווקא אפשר לעשות באמצעים ביתיים. איך? שאל, ואספר .
זוהר,
תשובות בגוף ההודעה:
יש לי כמה מטרים טובים של חוטי טרמוקאפל k - אין "בית". משתמש בקצה החוטים כנקודה חמה, ואחרי שיצרתי אותה רוצה לחתוך
אחרי 3 ס"מ ולחבר חוטי נחושת בלחיצה.
אם אין "בית" או מבנה, אז למה אתה רוצה לחתוך ולחבר חוטי נחושת? אתה תפגע במדידה (אני לא יודע עד כמה) ולצורך כך משתמשים בכבלי הארכה. במקרה של K סטנדרטי, הוא מאוד זול, תישאר איתו.
אם זה נובע ממחסור של כמה מ', אז יותר פשוט לקנות כמה מטר. אם חסר לך ספציפית, אני יכול לנסות להביא לך.
עשיתי כמה כאלו בחיי רק רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בו כטרמוקאפל מדידה או שהוא כבר לא.
אין סיבה שלא - למרות שלא עושים כך בדר"כ
נחדד- אמרת שהאורך אינו משנה ואפשר גם כמה מטרים, האם אפשרי גם 3 ס"מ?
ראה לעי"ל, אבל שוב, אל תנסה לחסוך בזה
מה יקרה אם אייצר כמה כאלו ואחבר אותם במקביל? מתח יישאר זהה והזרם יעלה???????
לא יודע. אף פעם לא ניסיתי ולא ראיתי שעושים את זה. מה אתה מנסה להשיג בזה?, או יותר נכון, איזה בעיה אתה מנסה לפתור?
ואת הנקודה החמה (הג'ולה המותכת בקצה) דווקא אפשר לעשות באמצעים ביתיים. איך? שאל, ואספר .
תודה, אני יודע (את התיאוריה אני מכיר מעולה. הגדרתי מה ואיך לאלפי טרמוקפלים, אבל לעשות בעצמי... איך להגיד את זה... זה גם היה צריך לעבוד בסוף :))
בברכה,
יוני5
זיו,
עזוב בוץ, הכפשות, אנשים חכמים או לא, מזה בטוח לא ייצא כלום.
יוני מדבר וכותב מדם ליבו ומנסה להעביר מסר שלי אינו ברור דיו כי הוא לא מסביר למה. הנימוק "אני מבין ויודע הכל על טרמוקאפלים"
אינו מספק והוא צריך להסביר למה אנו טועים! אולי הטעות נובעת מעצם הגדרת המונח טרמוקאפל וזה מה שמעיק בדיון זה.
........
30 מיליוולט והזרם שזורם במעגל, ממדידות שערכתי אחה"צ.
במכשיר המדידה שלי ישנו טרמוקאפל k למדידת טמפרטורה, והוא אכן מראה כ-760 צלסיוס בחשיפה ללהבת גז (שהם כ-25 mV)
והתנגדות המוליכים היא 15.6 אום.
בטרמוקאפל מכירת גז ישנה שפירקתי ישנם שני חוטי נחושת עבים שבחשיפה ללהבה מוציאים 30 mV והתנגדות המוליכים היא 0.2 אום.
זרם שבדקתי בו מגיע ל- 200 mA בזמן שהסולונואיד מוחזק, הראשון לא הצליח להחזיק את הסולונואיד
בגלל התנגדות גבוהה של המוליכים, והזרם הנמוך.
יוני,
שאלה מקצועית אליך כי זה הולך להיות השלב הבא בניסוי שלי.
האם המוליכים בטרמוקאפל חייבים להיות לכל האורך, עד מכשיר המדידה, משתי מתכות האם היוצרות את הצומת החמה?
או שניתן לחתוך כמה ס"מ מהצומת ולחבר מוליכי נחושת בלחיצה?
האם המבנה החדש יכול עדיין לשמש למדידת טמפ' או שהפכנו אותו למשהו אחר??
זוהר,
לא מוכן לעזוב בוץ והכפשות, ולא מוכן להיות חלק מדיונים עם אנשים, שכל ההודעה שלהם זה בוץ, הכפשות וספינים (כולנו חוטאים לפעמים באמירה פוגעת או לא עינינית, אבל יש הבדל גדול בין שזה נאמר כחלק מדיון טכני, עניני, לבין הודעות שכל מהותן ספין ולכלוך).
אתה לא מבין את יוני, מפני שיוני מבין טוב ממך שהוא טעה, ומאז, כל מה שהוא עושה זה לסבך ולברב את הדיון, רק כדי שהתשובה הפשוטה לא תתבהר.
על זה בדיוק קפצתי.......פחות מעניין אותי הביטוי המדוייק, השאיפה שלי בדיון כזה, שאנשים יבינו איך זה עובד.
ולראיה, גם המסקנה שלך (תרשה לי) לא מדוייקת ומטעה.
כל הדיון התחיל משאלה פשוטה "ביטול תרמוקאפל בכיריים? " -
מבלי להכנס לכוונת השואל (האם אסף באמת מתכוון לבטל, או רק להבין איך זה עובד), אסף בחר להשתמש בביטוי טרמוקאפל.
אם יש מישהו, שחושב שהביטוי טרמוקאפל שגוי, הוא מוזמן לתקן את הביטוי, אבל עדיין נשארה השאלה הטכנית - איך זה עובד.
היו פה מספר הצעות איך זה עובד, אבל דווקא השיטה הכי נפוצה ומקובלת למנגנון הגנה לאש, לא הוסברה פה.
בשלב מסויים, ולמען הידע הכללי, הוספתי את הסבר של המנגנון הזה.
מיד בהתחלה, אמרתי שזה פתרון מפתיע, וכיביכול לא הגיוני, אבל עובדה זה עובד.
זה לא הפריע לכמה "מומחים" לקפוץ ולהסביר למה זה לא עובד כך.
אז בשבילך, ובשביל הדורות הבאים - https://en.wikipedia.org/wiki/Thermocouple
A thermocouple is an electrical device consisting of two dissimilar electrical conductors (https://en.wikipedia.org/wiki/Electrical_conductor) forming electrical junctions (https://en.wikipedia.org/wiki/Electrical_junction) at differing temperatures (https://en.wikipedia.org/wiki/Temperature). A thermocouple produces a temperature-dependent voltage (https://en.wikipedia.org/wiki/Voltage) as a result of the thermoelectric effect (https://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_effect), and this voltage can be interpreted to measure temperature. Thermocouples are a widely used type of temperature
sensor (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_temperature_sensors).[1] (https://en.wikipedia.org/wiki/Thermocouple#cite_note-tcs_html-1)
ובתרגום פשוט, טרמוקאפל זה מתכן חשמלי שבנוי על צמד מולכי חשמל (מחומר) לא זהים, שבזמן חימום מייצרים מתח.
המתח הזה יכול להיות מתורגם למדידת טמפרטורה. טרמוקאפל נפוצים בסנסורים למדידת טמפ'.
אחד ממנגנוני הבטיחות, הכי נפוצים, מבוסס על העקרון של תרמוקאפל אבל לא מודד ערכים של הטמפ', אלא "מסתפק" בהבנה שחם. המגנון הזה מבוסס על תרמוקאפל שמייצר מתח ומחזיק ברז חשמלי (סלולאיד), כפי שתואר פה ע"י כמה מאתנו ונראה יפה בתמונות האחרונות של kd2.
זה אכן פתרון מפתיע, כי כל מי שהתעסק פעם עם חשמל, מופתע מפתרון של סלולאיד שעובד על 25-30mv.
ולראיה, כל האתרים שמדברים על חלקים והסברים, אכן משתמשים בביטוי טרמוקאפל.
דרך אגב, למי שתהה למה משתמשים בצינורית נחושת כמוליך, שווה לקרוא את ההסברים הפיזיקאלים על צמתים + המתחים שבהם זה עובד.
מפה, אפשר לפתח את הדיון לסוגי טרמוקאפלים שונים, יתרונות חסרונות, סוגי מדידיה שונים, איך מאריכים חוטים, בקרים.....
כל זה יכול להיות דיון מרתק.....אבל פשוט לא עונה על השאלה המקורית.
Cut a ling stroy short -
זה מבוסס טרמוקאפל.
וכן, כל "הפטנט" זה 25-30mv שמחזיקים את הברז פתוח.
כל הדיון על הסוג המדוייק של הטרמוקאפל, לדעתי, ממש לא חשוב (לשרשור הזה).
124086
זיו,
הרבה דיונים שהתקיימו כאן חרגו בהדרגה מההודעה המקורית והפכו פניהם למשהו שונה בתכלית. זה בסדר ולגיטימי, וירידה לפרטים אף פעם לא הזיקה.
אם לא שמת לב הייתי הראשון שהודה בטעות עם ההכרה שאכן מדובר בטרמוקאפל, רק שזה המשמש למדידה לא מחזיק סולונואיד
לא יודע למה החלטת שמסקנתי אינה מדויקת ומטעה לאור המדידות שערכתי אתמול.
זהו אכן טרמוקאפל, אבל כנראה שונה במבנה וההרכב מזה המשמש למדידה- פשוט וקל.
מה שבאמת חשוב בטרמוקאפל כיריים, ואיש לא נתן את הדעת הוא שזהו "גנרטור" זרם. בלי זרם הסולונואיד לא יחזיק. להבדיל
מזה המשמש למדידה שאינו מסוגל לספק מספיק זרם לסולונואיד.
וכאן אני בתהליך של ניסיון להבין אם אפשר להסב מאחד למישנהו. וכשיהיו תוצאות אדווח.
זיו,
....... וירידה לפרטים אף פעם לא הזיקה.
........
לא יודע למה החלטת שמסקנתי אינה מדויקת ומטעה לאור המדידות שערכתי אתמול.
.........
מסכים לגבי הירידה לפרטים (אפילו, שבד"כ, הרוב מאבד סבלנות בשלב הזה. אבל מי שלא רוצה, שלא יקרא).
לגבי המסקנות,
אין לי בעיה לקחת את זה אתך 1:1 בפרטי, אבל הערה כללית (ואני חושב שהיו לי על זה כבר מיליון וויכוחים פה, בעיקר סביב המקררים) -
כמו בסקרים פוליטים, גם בניסויים מדעיים, מאוד קל להגיע למסקנות שגויות (ואפילו "רצויות") רק בגלל ניסוי לא מדוייק.
הבדיחה על הזבוב בלי רגלים שלא שומע, מסכמת את זה הכי טוב.
אני חושש שקפצת מהר מדי, למסקנה גורפת -"טרמוקאפל שמשמש למדידת טמפ' אינו מתאים ואינו יכול להחזיק סולונואיד" ( למרות שזו מסקנה הגיונית. אחד צריך לספק זרם \ הספק, והשני מתחים משתנים, ולכן מן הסתם, הם נבנים אחרת).
ובכלל, ע"מ לבדוק ערכים כמו 0.2 אוהם (או גם דיוק ב 30mv ) אני לא בטוח באיזה ציוד השתמשת, ואיך בוצע הניסוי. במספרים כל כך קטנים, יכול להיות שהחוט עשה את ההבדל?
אני האחרון שיהיה נגד ניסויים ולמידה, רק יותר זהירות עם מסקנות גורפות.
בהחלט יתכנו שגיאות מדידה ולקחתי בחשבון סטיות לכאן ולכאן, ובפועל- וזה החשוב -רק המקורי, זה של הכיריים, החזיק את הסולונואיד.
לכן בתכנית, להוריד מטרמוקאפל מדידה רק את הראש - הנקודה החמה, לחבר מוליכי נחושת עבים, ולנסות לשחזר את
מה שעושה זה של הכיריים. אם אצליח זו תהיה הוכחה חותכת לכל מה שנאמר כאן.
איתך אין לי שום ויכוח, אני רק מנסה להבין טוב יותר את מה שנראה לכולנו, לפחות בהתחלה, כבלתי אפשרי.
אתה ויוני נכנסתם ללופ שקשה לצאת ממנו, וחבל. הבחור שופע ידע בתחום ואפשר ללמוד ממנו הרבה,
וכפי שכבר רשמתי אני מצפה לשמוע ממנו הנמקה והסבר מלומד מדוע אנחנו טועים, וזה אינו טרמוקאפל.
עזוב את השם, טרמוקאפל או משה...
אני עוד לא ראיתי שהוא מסכים עם הקונספט של רגש שמתחממם ומחזיק הסולנלאויד של הברז גז (ישירות, ללא בקר או מעורבות חיצונית).
כל ההסטה לאיך קוראים לזה, זו סתם הסתה של הדיון (שאלו איך זה עובד, לא איך קוראים לזה).
דרך אגב, רגש כזה (לכיריים, תנור) עולה בין 30 ל 50 ש"ח, וכולנו מסכמים שזו שאלת בטיחות, למה כל האילתורים והמדדיות, למה לא לקנות ולהחליף?
זה בדיוק 5 דקות עבודה, ואם יש שאלה של אורך, קונים את היותר ארוך ונותנים לעודף להתגלגל.
הבחור שופע ידע בתחום ואפשר ללמוד ממנו הרבה,
וכפי שכבר רשמתי אני מצפה לשמוע ממנו הנמקה והסבר מלומד מדוע אנחנו טועים, וזה אינו טרמוקאפל.
זוהר ידידי - אני לא שופע ידע בכלום.
לגבי הטעות הסברתי קודם. יש שני סוגים (יש הרבה יותר, אבל נעזוב כרגע) שמתבלבלים בינהם. שניהם עובדים עם שתי מתכון שונות.
האחד נקרא Bi-Metal : שתי מתכות והשני Thermocouple שגם הוא שתי מתכות.
הבי מטאל מורכב משתי מתכות בקונפיגורציות שונות, הנפוצה היא שני פסים, לרוב מלופפים אחד סביב השני, שבהשתנות של חום מתארכים או מסתובבים (יש כל מיני סוגים) והם לוחצים פיזית על כפתור / שסתום / מתג וכו'. כלומר פתרון מכאני.
הטרמוקפל מייצר הפרשי פוטנציאלים במיליוולטים - שלרוב מיועדים ל"היקרא" ע"י בקר או כרטיס כניסות ייעודי.
רצה הגורל, ובכל עולם חיישני הטמפ, קוראים לכל חיישן "טרמוקפל", כמו שלכל מקרר קוראים פריג'דר או לכל 4X4 קוראים ג'יפ.
המצב מסתבך עוד יותר כשיש הרבה ווריאציות של טכנולוגיות,
בנוסף מערבבים את החיישנים, עם התצוגות, עם בקרה ועם המפסקים - כי לפעמים הם באים ביחד, באותו המכשיר.
והנה קיבלת את הסלט.
הטעויות והבילבול במינוחים אינם נחלת ארץ הקודש בלבד, ויוטיוב והמון אתרים אחרים טועים באותו הדבר, ויש כאלה שמצטטים אותם כתורה מסיני.
אגב, ברוב המקרים אין לזה משמעות. אם אתה רוצה שסתום מפסק של גז למנגל לדוגמה, שסוגר את ברז הגז ב X מעלות, מה אכפת לך איך הגדירו את החיישן (או יותר נכון איך המוכר האוסטרלי תרגם את המידע של היצרן הסיני שהעתיק אותו מ... :)).
בעברי תכננתי ומכרתי מערכות בקרה, במסגרת מפעל שייצר, בין השאר, חיישני טמפ.
מכאן נגזרות שתי עובדות:
הלא חשובה - זה מסביר למה אני מכיר את הנושא
היותר חשובה - אם תצטרך קצת טרמוקפלים (מה שכתבתי לך קודם), כנראה שאוכל להשיג לך.
בברכה,
יוני5
דרך אגב, רגש כזה (לכיריים, תנור) עולה בין 30 ל 50 ש"ח, וכולנו מסכמים שזו שאלת בטיחות, למה כל האילתורים והמדדיות, למה לא לקנות ולהחליף?
זה בדיוק 5 דקות עבודה, ואם יש שאלה של אורך, קונים את היותר ארוך ונותנים לעודף להתגלגל.
שאל את אסף כמה עולה כזו יחידה..אההההה.... הוא בעצם רשם - הרבה יותר ממה שצינת, ולכן פתח דיון.
אני לא צריך "משה" כזה, רק עושה מדידות וכל מיני ניסיונות משוגעים להרחבת התיאוריה.
זוהר ידידי - אני לא שופע ידע בכלום.
לגבי הטעות הסברתי קודם. יש שני סוגים (יש הרבה יותר, אבל נעזוב כרגע) שמתבלבלים בינהם. שניהם עובדים עם שתי מתכון שונות.
האחד נקרא Bi-Metal : שתי מתכות והשני Thermocouple שגם הוא שתי מתכות.
הבי מטאל מורכב משתי מתכות בקונפיגורציות שונות, הנפוצה היא שני פסים, לרוב מלופפים אחד סביב השני, שבהשתנות של חום מתארכים או מסתובבים (יש כל מיני סוגים) והם לוחצים פיזית על כפתור / שסתום / מתג וכו'. כלומר פתרון מכאני.
הטרמוקפל מייצר הפרשי פוטנציאלים במיליוולטים - שלרוב מיועדים ל"היקרא" ע"י בקר או כרטיס כניסות ייעודי.
רצה הגורל, ובכל עולם חיישני הטמפ, קוראים לכל חיישן "טרמוקפל", כמו שלכל מקרר קוראים פריג'דר או לכל 4X4 קוראים ג'יפ.
המצב מסתבך עוד יותר כשיש הרבה ווריאציות של טכנולוגיות,
בנוסף מערבבים את החיישנים, עם התצוגות, עם בקרה ועם המפסקים - כי לפעמים הם באים ביחד, באותו המכשיר.
והנה קיבלת את הסלט.
הטעויות והבילבול במינוחים אינם נחלת ארץ הקודש בלבד, ויוטיוב והמון אתרים אחרים טועים באותו הדבר, ויש כאלה שמצטטים אותם כתורה מסיני.
אגב, ברוב המקרים אין לזה משמעות. אם אתה רוצה שסתום מפסק של גז למנגל לדוגמה, שסוגר את ברז הגז ב X מעלות, מה אכפת לך איך הגדירו את החיישן (או יותר נכון איך המוכר האוסטרלי תרגם את המידע של היצרן הסיני שהעתיק אותו מ... :)).
בעברי תכננתי ומכרתי מערכות בקרה, במסגרת מפעל שייצר, בין השאר, חיישני טמפ.
מכאן נגזרות שתי עובדות:
הלא חשובה - זה מסביר למה אני מכיר את הנושא
היותר חשובה - אם תצטרך קצת טרמוקפלים (מה שכתבתי לך קודם), כנראה שאוכל להשיג לך.
בברכה,
יוני5
אין לך לב, אין לך ידע בכלום אבל אנטריקוטים אתה אוהב! סלמת'ק!:cool:
יוני,
הדגשתי וסימנתי באדום את המשפט שהוא לטעמי המפתח לכל הסיפור.
כתבת: מייצר מיליוולטים ולרוב מיועד להיקרא ע"י בקר או כרטיס.
למה אתה לא מוכן להכיר בעובדה שאותם מיליוולטים יכולים להחזיק אלמנט חשמלי מכני כמו סולונואיד?
האמת, גם לי לא היה קל לעיכול. אתמול ניסיתי, וזה אכן עובד. 20 מיליוולט, והסולונואיד תפוס, וכמה שניות אחרי שמסירים
מהאש המתח נופל והסליל משתחרר.
יש לי רעיון,
במקום שתשלח לי חוט טרמוקאפל אני אשלח לך את היחידה שאצלי, תבדוק, ואז תגיד מה אתה חושב.
אז בשביל הדורות הבאים ....
אני חוזר ושואל (יוני תשובה קצרה וברורה בבקשה) -
האם אנחנו מסכימים, שבכיריים הנ"ל (ואביזרי גז דומים כמו תנור) אכן -
1- משתמשים בתרמוקאפל?
2- החיישן (התרמוקאפל) , מייצר מתח שמחזיק סלונאויד ישירות (ללא שום מערבות \ מקור חיצוני)?
בבקשה תשובת כן \ לא פשוטה.
אם התשובה היא לא, בבקשה לתאר איך זה עובד. כמו כן, האם אתה יודע להסביר מה זה החלק בתמונות שkd2 שם פה -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/111351-%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%9C-%D7%AA%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%90%D7% A4%D7%9C-%D7%91%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7% 9D?p=843288&viewfull=1#post843288
זהר,
לגבי המחיר (והאמת, זה חלק גדול מהמוטיבציה שלי לדיון הזה, ולמה אני לומד נושאים כאלו).
ברגע שמבינים איך זה עובד, אז מבינים שאפשר לקנות משהו מהיבואן, אבל אפשר גם לקנות משהו "תחליפי" גנרי, במחיר מצחיק.
אני מתערב אתך שזה נכון גם לגבי הכיריים שהתחילו את הדיון הזה.
זוהר,
כתבתי לרוב, כי ישנן כל מיני אופציות ויישומים. לרוב, משתמשים בטרמוקפלים בצמוד לחיבור מהסוג שתיארתי. כמפסקי בטחון, למיטב ידיעתי, משתמשים באופציות זולות יותר.
אני אכן אוהב אנטריקוטים וזה הרבה יותר מעניין מחיישני טמפ. (אותי לפחות)
ההצעה שלי לתת לך טרמוקפלים לא היתה על מנת שתבדוק ותוכיח. חשבתי לתומי שאתה צריך עבור משהו. באמת רציתי לעזור, מטוב לב, שגם הוא, כמו הידע, נדיר אצלי.
ולא, אני לא צריך שתשלח לי שום דבר ולא תוכיח לי כלום. אני מאמין לך מראש. באמת. אם תחליט להוכיח לי שאתה מכין בשר משובח, אז תהיה בטוח שאני אגיע.
את הסולונואידים ודומיהם, אתה יכול לשלוח לאנשים אחרים.
בברכה,
יוני5
לגבי המחיר (והאמת, זה חלק גדול מהמוטיבציה שלי לדיון הזה, ולמה אני לומד נושאים כאלו).
ברגע שמבינים איך זה עובד, אז מבינים שאפשר לקנות משהו מהיבואן, אבל אפשר גם לקנות משהו "תחליפי" גנרי, במחיר מצחיק.
אני מתערב אתך שזה נכון גם לגבי הכיריים שהתחילו את הדיון הזה.
זיו,
אם הייתה רושם זאת עם הפניה למשהו גנרי בתגובה להודעת הפתיחה,
היית חוסך כמעט 100 תגובות, ריבים, ויכוחים והאשמות, והמון מקום בשרת:cool:
זהר,
אם אתה מצליח להביא את הדיון הזה לתשובה קצרה וברורה (אחרי הכל זה בסה"כ ברז בטחון) לא רקטה,
במפגש הבא, אני מוכן לתרום לך חתיכה מתחום אחר......
124088124089
דרך אגב, היתה פה פעם שאלה על פרוייקטים מעניינים לארדוינו - אז לשלוט בלחות האוויר של מקרר יישון, זה פרוייקט מעניין.
boaz avrahami
07-05-19, 15:11
אם תזדקק ליעוץ בעניין תוצאות הבשר אני אגיע ממש מהר [emoji56]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יוני,
נתאם איזה ערב, האנטריקוטים עליי.
לא בקשתי כלום. אתה הצעת. אני- רק שאלות. הנושא טכנית מסקרן אותי ולכן החלטתי לבדוק, ולהציג הממצאים.
זהר,
אם אתה מצליח להביא את הדיון הזה לתשובה קצרה וברורה (אחרי הכל זה בסה"כ ברז בטחון) לא רקטה,
במפגש הבא, אני מוכן לתרום לך חתיכה מתחום אחר......
124088124089
דרך אגב, היתה פה פעם שאלה על פרוייקטים מעניינים לארדוינו - אז לשלוט בלחות האוויר של מקרר יישון, זה פרוייקט מעניין.
תרום את עצמך ובוא גם. יהיה מעניין ובעיקר רגוע.
עזוב את השם, טרמוקאפל או משה...
אני עוד לא ראיתי שהוא מסכים עם הקונספט של רגש שמתחממם ומחזיק הסולנלאויד של הברז גז (ישירות, ללא בקר או מעורבות חיצונית).
כל ההסטה לאיך קוראים לזה, זו סתם הסתה של הדיון (שאלו איך זה עובד, לא איך קוראים לזה).
זה בדיוק 5 דקות עבודה, ואם יש שאלה של אורך, קונים את היותר ארוך ונותנים לעודף להתגלגל.לא מצאתי אחד מתאים בגיאומטריה לכיריים שלי במחיר כזה רק ארוכים יותר (החיישן, לא החוט) לכן נפתח הדיון. המתאים עולה חצי מהכיריים.
אסף.
לא מצאתי אחד מתאים בגיאומטריה לכיריים שלי במחיר כזה רק ארוכים יותר (החיישן, לא החוט) לכן נפתח הדיון. המתאים עולה חצי מהכיריים.
אסף.
לא מבין, החיישן שמצאת ארוך יותר? זו כזו בעיה לשנות את התושבת שלו?
אתה יכול לשים תמונה של החישן והתושבת (ואם תוסיף איזה מידה לייחוס, לא יזיק)
אני לא הולך להתחיל לחורר את הכיריים....
יש גבול לכל תעלול.
אסף.
הגם אתה ברוטוס.....
אתה לא מסוגל להגיד מה הדגם של הכירים ולשים פה תמונה?
ובהזדמנות הזו, לבקשה של זהר (לא שמתי כי לא חשבתי שיש בעיה למצוא לבד) -
http://electrogas.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%92%D7%96-%D7%9C%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%A8-%D7%94%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%991/%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%96-%D7%AA%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA%D7% 99-%D7%95%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%95%D7%A7-%D7%92%D7%96-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99/%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7% 9D-%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%99%D7% 9D-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7% 99-%D7%92%D7%96-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99%D7% 99%D7%9D/%D7%98%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7% 9C-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7% 99-%D7%92%D7%96-%D7%AA%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA%D7% 99%D7%99%D7%9D
http://electrogas.co.il/Web/?PageType=9&itemid=141629
http://www.tavor-trade.com/%D7%98%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7% 9C-%D7%9C%D7%92%D7%96-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9A-80-%D7%A1%D7%9E-44CU059
זוהר,
מכיוון שלטרמוקפלים יש סוג שתמיד מצויין: K, J וכיו"ב, באף אחד מהדוגמאות שהובאו בדיון, לא מצויין סוג הטרמוקפל.
בכל אחת מהמודעות באמזון או בסרטונים המלומדים וכו', שאני טוען שהם השתמשו במינוחים לא נכונים וקראו לחיישנים אחרים טרמוקפלים, לא מצויין סוג הטרמוקפל. אני הייתי מצפה שהם יכתבו איזה טרמוקפל. זה שלא מצויין כלום, אומר דרשני (אני אומר שזה כלל לא טרמוקפל).
הנקודה השניה, שגורסת שהמיליוולטים מחזיקים את הסולונואיד של המפסק (כולל הכוח של הקפיץ וכיו"ב), הוזכר המספר של 30 מיליוולט. בהנחה (ואני ממש לא יודע, רק משער) שנניח שגבול הטמפ' המתחתיו המפסק אמור להפסיק את הגז הוא 100 מעלות צלזיוס, נשאלת השאלה: בטרמוקפלים פשוטים, כגון J או K, באיזה טמפ' נוצר מתח של 30 מיליוולט?
אם זה בסביבות 100 מעלות, אז יש היתכנות תיאורטית, אבל אם זה נניח ב 250 מעלות, אז כנראה שזה לא יכול להיות?
דעתך?
בברכה,
יוני5
מחזק את התגובות המנוסחות היטב של זיו.
זה ויכוח די ביזארי עם התחמקות מהעיקר, העובדות, והשאלות הממוקדות והענייניות.
יוני, אם זה לא תרמוקפל למרות שהוא פועל זהה וכולם קוראים לו כך, מה אתה מציע ?
השיטה היחידה שאני מכיר שמתקרבת לזו בתפוצה שלה זה flame rod rectification ושם זאת מערכת מוזנת חשמל שמפיקה מיקרו-אמפרים לבקר ונראת אחרת לגמרי.
מחזק את התגובות המנוסחות היטב של זיו.
זה ויכוח די ביזארי עם התחמקות מהעיקר, העובדות, והשאלות הממוקדות והענייניות.
יוני, אם זה לא תרמוקפל למרות שהוא פועל זהה וכולם קוראים לו כך, מה אתה מציע ?
השיטה היחידה שאני מכיר שמתקרבת לזו בתפוצה שלה זה flame rod rectification ושם זאת מערכת מוזנת חשמל שמפיקה מיקרו-אמפרים לבקר ונראת אחרת לגמרי.
KD,
אני שמח שחזרת לשפה ראויה.
כתבתי בהתחלה שמה שאני מכיר, לאפליקציה הזו, הוא או בי מטל, שמידת ההתפשטות השונה של מתכות שונות משנה בעיקר את האורך, ונמצא בשימוש בשעונים אנלוגים (כמו ספידומטר ישן, שככל שה"חוט" הפנימי מתארך הוא מזיז את המחוג), או במפסקים / ברזים, בהם הוא מחזיק פתוח / או סגור באופן מכאני.
אופציה נוספת מקובלת היא מה שקרוי "קפילרה", העובד על עקרון של התפשטות של גז, אלה בדר"כ מגיעים עם צינורית דקה מסולסלת.
אבל, מה לעשות שלמספר רב של חיישני טמפ' קוראים בטעות, טרמוקפל?
אז אתה ואני, כשמישהו מספר על הג'יפ סוזוקי שלו, אנחנו מבינים למה הוא מתכוון, או פריג'דר של סמסונג.
פה הדבר שונה, הן מהסיבה שצריך לדעת מה לבקש, והן מהסיבה שמנסים לפחות לחלוק ידע.
החיישנים מסוג טרמוקפל (שיש המון סוגים והמון תקנים) "מבטאים" את שינוי הטמפ' כשינוי מתח במילוולטים.
יש גם טרמיסטרים, שבדר"כ משתמשים בהם ישירות על מעגלים אלקטרונים PCB
יש חיישנים RTD, נקראים גם PT100 (ויש גם PT500 ו PT1000) המשנים את ההתנגדות שלהם בהתאם לשינוי הטמפ
ויש עוד סוג של חיישני טמפ הנקראים PTC ן NTC, גם הם משנים את ההתנגדות בהתאם לטמפ', ומאוד נפוצים באפליקציות ביתיות ומסחריות.
ולחזור לנושא ששאלת, במפסקי בטחון / ברזים וכיו"ב, בדר"כ נהוג להשתמש באמצעים מכאנים כמו הקפילרות או ה בי מטאל: זה אמין, זול ומתאים לאפליקציה.
אם אתה צריך דיוקים מיוחדים, או התאמה ספציפית - אז עוברים לחיישנים האחרים שציינתי.
בברכה,
יוני5
מישהו מגדל כאן אקליפטוס עוג..
אחרי הפוסט האחרון,
גם סקוויה לא יספיק.
אולי להזמין תור אצל אלון מסק :-(
כולם כאן תמימי דעים שזהו אכן אלמנט (לא טרמוקאפל) שבחימום מוציא הספק חשמלי ומחזיק סולונואיד,
ויש אחד שחושב שזה לא. זכותו. לא חייבים לשכנע את כולם.
אסף,
מושבניקים מחזיקים בחצר מלא גרוטאות וציוד ישן - וככזה ,יש לי בחצר סוגי תנורים וכיריים ישנים.
העלה תמונה עם מידות הראש, צורת החיבור לסולונואיד ואורך כולל , ואולי במזל נמצא לך משהו, ונגמור כבר עם הויכוח הזה.
הכיריים של rosieres שמסיבה לא ברורה משתמשים בתרמוקאפל במידה לא סטנדרטית.
אסף.
כולם כאן תמימי דעים שזהו אכן אלמנט (לא טרמוקאפל) שבחימום מוציא הספק חשמלי ומחזיק סולונואיד,
ויש אחד שחושב שזה לא. זכותו. לא חייבים לשכנע את כולם.
.
הפוך גוטה, הפוך....
שמתי לך וויקפדיה כדי לגמור גם את דיון השמות.
צמד מתכות (מסוג שונה), שמוציא מתח, נקרא טרמוקאפל.
אבל השם הרבה פחות חשוב מהעובדה שאלו "שקצת" מבינים, פשוט מתכחשים שיש פתרון שרגש שמורכב משתי מתכות מוציא 30mv שמחזיקים סלונונאויד.
זה לא משנה כמב קישורים ותמונות ....
זה לא משנה מה אומר שאר העולם....
הם מתעקשים להמשיך לטפס.
הכיריים של rosieres שמסיבה לא ברורה משתמשים בתרמוקאפל במידה לא סטנדרטית.
אסף.
לתבור יש לפחות שלושה חישנים שונים לרוזייר -
http://www.tavor-trade.com/%D7%98%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7% 9C-%D7%9C%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%99%D7%99%D7%A8-PG-100-44RO022
http://www.tavor-trade.com/%D7%98%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7% 9C-%D7%9C%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%99%D7%99%D7%A8-FTG-420--RTV640---750-44RO105
http://www.tavor-trade.com/%D7%98%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7% 9C-%D7%91%D7%99%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%99%D7%99%D7%A8-44RO120
אבל יכול להיות שלעולם לא תמצא, כי פשוט אין ברזים שעובדים על טרמוקאפל? :-)
זיו, קופים חיים על עצים. כשאתה מתאמץ יותר מדי לתפוס להם את הזנב ולגרור אותם לקרקע אתה מתחיל להראות מגוחך... שחרר.
בוקר טוב נמרוד,
בוקר טוב, כי זה באמת בוקר, אבל גם, כי סוף סוף, גם בעלי האתר מתחילים להתייחס למה שקורה פה (כנראה שהקופים, שחושבים שרוצים לתפוס אותם, עושים יותר מדי רעש).
רוב חיי הבוגרים אני עובד בחברות שמדברות אנגלית, כבר מזמן למדתי לא להתרגש מאנגלית. לא כל מי שמדבר אנגלית, טוב וחכם מאתנו.
אבל, כל אחד מאתנו, שיצא לו לגלוש באתרים בחול, לא יכול שלא לשים לב, באתרים האלו, באשכולות טכנים, אין מצב , שמישהו יעיז לתת ציוני אופי או התנהגות למישהו אחר. גם אם כותבים שטויות ושגיאות, זה טכני פרופר.
זה הבדל, שפשוט צועק לשמיים, וזה גם מה שעושה (לפחות לי) את הכייף לקרוא שם ולא פה.
אני חושב, שאחד ההבדלים בין האתר הזה לבין אתרים אחרים (שחלקם כבר לא קיים), זה בעובדה שפה, יחסית הרבה זמן, נשמרה במה, לדיונים טכנים.
לאחרונה, אולי כחלק ממה שעובר על כל החברה הישראלית, גם תרבות הדיון פה, התחילה להדרדר.
כמו שכבר כתבתי פה, אני אישית, הגעתי לצומת שאני לא מוכן להיות חלק מהסגנון וההתלהמות, ומבחיניתי, או שזה מסתדר, או (כמו הרבה טובים, ששנינו מכירים) אני אפסיק לכתוב על נושאים טכנים (אני לא עושה ברוגז, אני לא מחרים, אני אמשיך לשאול שאלות לגבי מסלולים, לפחות שם לא מתלהמים, אבל אני לא אהיה יותר שותף לדיונים טכנים)
במבוא לפורום "אוף טופיק" אתם כותבים - "
דיונים בנושאים אחרים... זהירות! בפורום זה יד המנהלים קלה על ההדק, מה שיותר מדי אוף-אוף-טופיק (פוליטיקה, גזענות, בדיחות לא מצחיקות...) ימחקו בלי הסברים!"
ואני רוצה להציע לכם גישה מעט שונה, ההערה "זהירות! בפורום הזה יד המנהלים קלה על ההדק " , צריכה להיות קודם כל לגבי הפורומים הטכנים! כל הערה שלא תהיה טכנית, ותכלול התלהמות ומתן "ציונים אישיים, ותכונות אנושיות" צריכה להמחק, ואנשים כאלו צריכים להחסם.
כל עוד שזה לא קורה, וכל אחד פה מרשה לעצמו לרדת על כל דבר, ולהסיט את הדיון למה שבא לו, אין לי שום בעיה לצחוק מהליצן (לא מבין למה בחרת להעליב את הקופים הבוקר).
חג שמח
המחירים בתבור באמת נמוכים משמעותית מהמחירים אצל מפיצי החלקים האחרים. אבדוק. תודה.
ולגבי הדיון - תנו ליוני לעכל שהוא אולי מבין בחיישנים ואפילו בתרמוקפלים, אבל לא בהכרח במה עושים איתם. או לא בכל מה שאפשר לעשות איתם.
כל יום לומדים משהו חדש ואם לא - לא הולכים לישון.
כדי להשלים את התמונה הטכנית - טרמוקפלים מטיפוס 'זול' מייצרים את המתח של העשרות מיליוולטים בתחומים של מאות מעלות. מה שמסתדר מצויין עם טמפרטורת להבה של גז פחמימני שהיא לפחות 600 עד 800 מעלות ואפילו יותר.
אסף.
עם מנגל גז לא צריך לנפנף, ולפחות אצלי אין תרמוקאפל ...
חג שמייח [emoji5]
לא מצליח להבין...זה נראה כאילו אתם צריכים את אישורו של יוני לגבי העניין. יוני לא חושב שזה תרמוקפל, לא מסתדר לו עם ההגדרות שהוא מכיר, לא מסתדר לו לפי הבנתו ומורשתו, סבבה. זכותו. מה כל ההתעקשות הזו שמישהו יאשר לכם את המידע/ההבנה שברשותכם??
אתם הבנתם איך זה עובד, איך זה בנוי, ומה ההגדרה הנכונה לו? הוכחתם במידה סבירה שזה זה? יופי! כאן זה נגמר. תמשיכו הלאה. זה מיותר, זה ווכחני, זה קטרני, אפילו קצת קטנוני, וזה מוציא את החשק לנהל דיון כאן, כל דיון!
(ואפרופו עם כל הכבוד לג'יפולוג...אין כאן באמת דיונים מדעיים אקדמיים...זה גם לא באמת מקומם. יותר בכיוון של דיבורים סביב המדורה על הנושאים שמעניינים אותנו...).
טל.
אתה אולי לא שמת לב,
אבל מקובל בימינו בפורום לחפור לכל נושא את הנשמה, עד שהצלחת לשכנע את כוווולם שאתה הצודק, ורק הדרך שלך היא האפשרית.
ולגבי הדיון - תנו ליוני לעכל שהוא אולי מבין בחיישנים ואפילו בתרמוקפלים, אבל לא בהכרח במה עושים איתם. או לא בכל מה שאפשר לעשות איתם.
צר לי אסף לסתור אותך, אבל למרות שאתה צודק לגבי הטמפ', לקחתי טמפ' K ובדקתי טמפ' להבה, היא אכן מגיעה לסביבות 800 מע' צלזיוס, ממה שאני מכיר, שסתומי הבטחון מופעלים או מכאנית, או עם מתחים הגדולים לפחות בסדר גודל, כלומר חצי וולט ומעלה וזה בטח לא עם מה שמוגדר כטרמוקפל סטנדרטי.
אז ראשית צודק טל, ולא צריך לקבל את אישורי לכל דבר ועניין (לפחות כל עוד הדמוקרטיה וחופש הבחירה שולט במחוזותינו), אבל על מנת להוכיח לי שאני טועה, אם זה באמת חשוב לך, קח שסתום גז סטנדרטי ותבדוק מה מפעיל אותו. חיישני הטמפ' עלי.
צחוק הגורל, היום, שסתום הבטחון של המנגל שלי התחיל לעשות בעיות..
בברכה,
יוני5
יוני, עלי, תכירו בבקשה.
https://www.aliexpress.com/item/Gas-thermocouple-for-gas-safety-valve-temperature-sensor/32371741593.html
600 מעלות 25mv
דרך אגב יוני,
עלי יכול לעזור בהרבה דברים. במקום לנחש, אפשר לשאול אותו, ויש לו הרבה תשובות.
הכיריים פורקו לגורמים.
הלכו לפח.
אבל לטובת החוקרים והלומדים, שמרתי את התרמוקאפלים.
מי שרוצה מוזמן לקחת ולחקור.
אגב..... אי אפשר לעקוף אותם. רק לתקוע מכנית במצב פתוח-לא-בטוח.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200510/e07f82a85539bb9abf1f8385a0f6e092.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200510/934395ed7473f7df39307989398bc0f0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200510/014432a8099ce6725fb89d6ae110ca45.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200510/55398e559d79e4c64eeb7902a3b59398.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200510/c755c43049c2898ab621c02db477aa54.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200510/ec74fee44a39bcf7b10fd03f584e3395.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.