צפייה בגרסה מלאה : שימוש במקרר משרדי עם ממיר מתח בג'יפ
חבר עושה ניסוי ואני מעלה כאן שאלה לגביו. הוא הביא לרכב מקרר משרדי עם ממיר מתח . מה דעתכם לנושא? עם הסבר טכני לחיוב או לשלילה
מכיר היטב מקרר שכזה שעובד ברכב שטח כבר הרבה שנים... תמורה טובה לכ-500שח.
מחייב ממיר מתח וקצת עבודה.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
חוגג הקרוב 10 שנים של טיולי שטח.
המעטפת מתחילה להחליד אבל המדחס נותן עבודה כמו ביום הוולדו...
מיני בר משרדי, 220 וולט עם ממיר.
מ-400 שקל קיבלתי עודף.
אחד השיפורים המשמעותיים לשטח.
https://goo.gl/photos/QRBLRRiVaBxqedHY6
תקנה מקרר משרדי ב 500 שח, תשקיע 1000 נוספים ותחליף את המדחס לדנפוס 12v , ואתה מסודר
השרשור הזה היה יכול להיות אפקטיבי אם הייתה בוחר כותרת ברורה ומשמעותית יותר כגון "שימוש במקרר משרדי כמקרר לרכב".
השרשור הזה היה יכול להיות אפקטיבי אם הייתה בוחר כותרת ברורה ומשמעותית יותר כגון "שימוש במקרר משרדי כמקרר לרכב".
יש שרשור כזה..
בסוף, הגיעו למסקנה שיש סיבה שבעולם השטח והיאכטות זה לא המקרר הדומיננטי.
מנהלים יקרים, מוזמנים לשנות את כותרת השירשור
תתחדש!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
מ-400 שקל קיבלתי עודף.
https://goo.gl/photos/QRBLRRiVaBxqedHY6כל מה שהיה צריך לחבר אותו דרך ממיר??
מה הספק הממיר שמשמש אותך לצורך העניין?
תודה,
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
בסוף התגובה של צביקה יש קישור לגלריה של בניית המקרר לרכב עם כל המידע, כולל תמונה של הממיר.
הנה הקישור לתמונת הממיר - https://photos.google.com/share/AF1QipNQj0fQ9cCi3Bk3Bu9Sia6NYtlXNMYhQixl L9JRzpj-7Sn28SCAIyGGur-a51pNLg/photo/AF1QipMpM77ubQuuqYHgYUbL7cxunEe60Xk6zfd6 fn0v?key=THJyVXZyT29pdUxXMXcwYkhaRjJtZ2p kWF9YaDZB
https://lh3.googleusercontent.com/i035GZzB1QUrCxg_FpFKxPMugMMaDeqid2aXEIR-zNnRgGIjM1oZnpjky83TWQYIypn2vGB6MlNgNWGO fStkmLnbFIsv9FNQk9R0yww3OguncexXSDBhJvEu iZzpZrPkPwfQ7m3im_0iQRLB12QK-PEVMkSrx86GKpK1n0CXY3Qm07vURiT-_OjkSQYjEyVbnUpzdfJx17RkA3ejOo3g1CCH2oKq gxBYj_hmS179mQOyZ0L21Aso8evIP17i_TWi_oJ-cHeo7FCcdzk1G-OpNOaF6piBSP6QFnxaetYYxHGTl2xgrCK17v6VHv 4y6woS6OtpU_YEo3SsMnKn-SV55rXdmOAPffvHUW1ZAPN_I5fATUqNZJyZhIehg C4fq78nJOi--_wvAtNrMnzj1XLUIos5pl5M67emLOT-w1jvV3fSYULT_9JEDE3xB--HjzOoEKM0nFTVOnE4J3PpFri8-NcJh1LO1Er6DTfHTiam8kY-mG-oQw1I2jTi4AkaK_BU-Wx6JDQEHz4vp9yAORDJsQ3Ljg4_HEW-XP_Ypa9t6RQ0zS2vbMGJZwe4ZmfoONbi4rZqNyn0 JXptanQA6o9KwIJsfwM6VXgXEzex4C8NaWfJVJ8-lVBlzYj9VmTksMEfPyVrlkHkbWgc1niz8E4JHba8 0lDC-_fYmqKBQe8PJRIaec5w-JddTO-7sw=w1000-no-tmp.jpg
מ-400 שקל קיבלתי עודף.
https://goo.gl/photos/QRBLRRiVaBxqedHY6
האם הוא מצליח לקרר/להקפיא את המוצרים כמו מקרר יעודי לרכב(מגיע למינוס 17)? מה צריכת הזרם? בחניית לילה מרוקן את המצבר לגמרי? עשית איזה הגנה כמו שיש במקררים לרכב או שפשוט אתה מנתק אותו?
האם הוא מצליח לקרר/להקפיא את המוצרים כמו מקרר יעודי לרכב(מגיע למינוס 17)? מה צריכת הזרם? בחניית לילה מרוקן את המצבר לגמרי? עשית איזה הגנה כמו שיש במקררים לרכב או שפשוט אתה מנתק אותו?
בפריזר הוא מקרר גם למינוס 20 כמו מקרר בייתי. היתרון שהוא מקפיא רק בפריזר ולא את שאר המצרכים.
צריכת הזרם בעבודה היא 6-7 אמפר, אבל רק ב-30-50 אחוז מהזמן לפי הטמפרטורה בחוץ ומצב הטרמוסטט.
על מצבר של 90 אמפר שעות מעביר לילה ומניע בבוקר, אבל לא לסמוך על זה. אני הוספתי הגנה ישירות על המצבר, שזה נוהג טוב באופן כללי לנתוק המצבר גם אם שכחת אורות או סתם הרכב עמד תקופה ארוכה.
- - - Updated - - -
חשוב לדעת - למרות שצריכת ההספק היא כ-70 וואט בשוטף, בהתנעה יש צריכה רגעית של פי 10-15 ולכן חובה ממיר של 800-1000 וואט.
בפריזר הוא מקרר גם למינוס 20 כמו מקרר בייתי. היתרון שהוא מקפיא רק בפריזר ולא את שאר המצרכים.
גם במקרר נורמלי ייעודי לשטח בנפח 40+ליטר יש יותר מתא אחד, עם טמפ שונה.
בגדולים יותר יש גם ויסות טמפ שונה עם בקר קירור נפרד בין התאים.
חסרון משמעותי נוסף של מקרר משרדי הוא שבכל פתיחה האויר הקר זורם החוצה להבדיל מ״אמבטיית קור״ במקרר פתח עליון.
ואז המקרר עובד הרבה יותר להחזיר את הטמפ לרצוי.
אחרי שראיתי לפחות רכב אחד נשרף מממיר מתח, לא אוהב 220 שעובד כל הזמן ברכב בכבלים ארוכים.
זה גם מסוכן.
גם במקרר נורמלי ייעודי לשטח בנפח 40+ליטר יש יותר מתא אחד, עם טמפ שונה.
בגדולים יותר יש גם ויסות טמפ שונה עם בקר קירור נפרד בין התאים.
חסרון משמעותי נוסף של מקרר משרדי הוא שבכל פתיחה האויר הקר זורם החוצה להבדיל מ״אמבטיית קור״ במקרר פתח עליון.
ואז המקרר עובד הרבה יותר להחזיר את הטמפ לרצוי.
אחרי שראיתי לפחות רכב אחד נשרף מממיר מתח, לא אוהב 220 שעובד כל הזמן ברכב בכבלים ארוכים.
זה גם מסוכן.מה יקרה אם נשכיב אותו על הגב...נקבל את אותו אפקט של פתח עליון...אבל עקרונית יש סיבה למה לא?? (אסור שהגז במצב הנוזלי יכנס למגיב, זה בטוח יזיק, בגלל זה?)
ולגבי המתח הגבוה, ניתן למקם את הממיר ממש בסמוך למקרר, ואז מקטינים את הסכנה, לא?
טל.
דורון, הפיתרון הזה הוא נחמד וזול, רצוי לעשות את החיבורים, החיווט והבידוד באופן מקצועי ולא חובבני מיכוון שזה קבוע, אין לי ניסיון עם זה ואני לא אומר שזה תחליף למקרר יעודי שאיתו כן יש לי ניסיון.
עם זאת, שריפה ברכב יכולה להיגרם מאלף סיבות אחרות.
כנ"ל גם שריפה בבית מגורים כתוצאה מקצר חשמלי.
נדב,
לגבי השאלה הראשונה שלך על התפקוד - מבחינה טכנולוגית הקירור אין הבדל בין מקרר רכב למקרר משרדי ולכן, לפחות בתפעול לזמן קצר, לא צריכה להיות בעיה.
דנפוס טוענים שהמדחס שלהם בנוי במיוחד, לעמוד טוב יותר בטילטולים, מה שעושה אותם מתאימים ביוחד.
אבל במבחן התוצאה יש הרבה שמדווחים על שימוש ארוך במקרר משרדי רגילל ללא בעיה. בהינתן שלכל מדחס יש חלקים פנימים "שצפים" על מגנוני שיכוך, כראה שהם מספיקים. יתרה מזאת, מדחס למקרר משרדי עולה פחות מ 200ש"ח אז גם אם צריך להחליף פעם בשנתיים שלוש (וזה לא המקרה), אני לא חושב שזו בעיה. בקיצור, אין בעיה טכנית.
ישנה בעיית התאמה, החל מהגודל, דרך כיוון \ צורת הפתיחה ועד בעיית הפיזור חום, אבל את כל זה ניתן לפתור עם קצת סבלנות וחיפוש.
לגבי 220V ברכב - 220 זה מסוכן, אפשר למות מזה.... וחוץ מזה, זה אובדן אנרגיה.
פעם, פעם...... שב 12V הייתה רק תאורת ליבון (ובשביל נאון \ PL \EL היה צריך 220), ומקרר לרכב עלה הרבה כסף, גם אני החזקתי ממיר ברכב (ועוד לפני שהממירים היו סבירים, לקחתי UPS ישן והתאמתי אותו), ואולי הייתה הצדקה לכל הלהטוטים האלו.
היום, שיש תאורת לד, ומקרר טוב, עולה פחות מ 4000 שח לפני שאני אמר פחות מ 3000 אם קצת מתאמצים, אני לא בטוח שנכון להמשיך עם ממירים ו 220V.
אני הוצאתי אותם משרות.
70W הוא מספר הגיוני, ומתקשר טוב מאוד עם הצריכה (שאני מכיר) של מקררי רכב גדולים (אותה טכנולוגיה כבר אמרנו).
לגבי שריפה -לא בטוח ש 220 מועד לשרפה יותר מ 12V. נכון, ככל שהמתח היכולת של "החשמל לקפוץ" וליצור ניצוץ עולה. אבל אני לא בטוח שזה הגורם העיקרי לשרפה.
עבודה במתח נמוך יותר, מחייבת זרמים גבוהים יותר, ואז הסיכוי להתחממות (של מוליך או חיבור) גבוה יותר. לדעתי, אש כתוצאה של פלסטיק שהתחמם זה מקרה יותר נפוץ ובעייתי מניצוץ.
מה יקרה אם נשכיב אותו על הגב...נקבל את אותו אפקט של פתח עליון...אבל עקרונית יש סיבה למה לא?? (אסור שהגז במצב הנוזלי יכנס למגיב, זה בטוח יזיק, בגלל זה?)
אני לא טכנאי מקררים אבל נאמר לי בפירוש לגבי המקרר בבית לא להפעיל בשכיבה ואחרי הובלה לתת לו להתייצב לפחות שעה.
אז אני מניח שהם בנויים לצורת עבודה מסויימת.
מה גם שבמקרר רגיל האויר הקר זורם מהמקפיא מטה, לחלל המקרר.
אז בשכיבה יש סיכוי שזה לא יעבוד כמתוכנן.
?
זיו אני לא הולך לנתקין כזה אצלי, רק שאלתי כדי לדעת.
אני מחכה שהמקרר סנומאסטר עם 2 תאים של עידן יחזור למלאי.... מי יודע אולי ניקנה... :-)
ותודה על המידע.
אני קצת מבולבל...הנובורושים השתלטו על הפורום....??
מקרר משרדי כזה ב 370 ש"ח...
. http://www.hashmal-price.co.il/product/26148/%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8_%D7%9E%D7%A9%D7 %A8%D7%93%D7%99_%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%99 %D7%94_LUXOR/BAYERE_%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%90%D 7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%94_
פלוס ממיר מתח כזה ב300 שקל כולל משלוח...
.https://www.amazon.com/gp/aw/c/ref=psd_msi_n_B01519QHCE_B074HVY1GR
ויש לי מקרר לשטח ב 600 שקל, (ואם היה ברשותי כבר ממיר מתח אז זה היה רק ה 370 שקל, ויש להרבה חברה באוטו ממיר מתח כזה...), ביחס לפאקינג 4000 שקל!!
מה?? אלפי שקלים זה כבר לא שיקול פה לאף אחד??
ועוד על משהו שהולך לעבוד פעם ב...חגים ומועדים...
רק אני התפרן פה?!
לי זה ברור מה הכיוון...
טל.
, ביחס לפאקינג 4000 שקל!!
יותר בכיוון של2700-3000 למקרר 45ל אבל מי סופר..
. http://www.hashmal-price.co.il/product/26148/%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8_%D7%9E%D7%A9%D7 %A8%D7%93%D7%99_%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%99 %D7%94_LUXOR/BAYERE_%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%90%D 7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%94_
ויש לי מקרר לשטח ב 600 שקל, (ואם היה ברשותי כבר ממיר מתח אז זה היה רק ה 370 שקל, ויש להרבה חברה באוטו ממיר מתח כזה...), ביחס לפאקינג 4000 שקל!!
רק אני התפרן פה?!
לי זה ברור מה הכיוון...
טל.לא קשור לתפרנות.
אני יותר קיצוני ממך, לא מצאתי עדיין צורך ביותר מצידניות וקרח.
יותר בכיוון של2700-3000 למקרר 45ל אבל מי סופר..תספור, תספור...כנראה שאני עוד הייתי עדין!!
. http://www.e-shetach.co.il/product.asp?aff_a=1&Pid=cfx40&aff=GoogleMerchant&ref=Google=_g_&CmpID=1532985023_&AgID=58122253426_&SL=__&_KW=__&MT=__&_Ad_=291128818306_&AdPos=_1o9_&_Device=_m_&D.Model=__&PLCT=_&Trgt=_&gclid=CjwKCAjw2rjcBRBuEiwAheKeLwsJBPuaV9 lk6mxFdh1n0QfB_GNPDitRnKIhKy_3lFUC8jlXqx GbqRoC1k0QAvD_BwE
. http://www.e-shetach.co.il/product.asp?aff_a=1&Pid=cfx40&aff=GoogleMerchant&ref=Google=_g_&CmpID=1532985023_&AgID=58122253426_&SL=__&_KW=__&MT=__&_Ad_=291128818306_&AdPos=_1o9_&_Device=_m_&D.Model=__&PLCT=_&Trgt=_&gclid=CjwKCAjw2rjcBRBuEiwAheKeLwsJBPuaV9 lk6mxFdh1n0QfB_GNPDitRnKIhKy_3lFUC8jlXqx GbqRoC1k0QAvD_BwE
לא קשור לתפרנות.
אני יותר קיצוני ממך, לא מצאתי עדיין צורך ביותר מצידניות וקרח.יש לי צידנית חשמלית ואני מכניס בה שקית קרח מהתחנת דלק האחרונה לפני הכניסה לשטח. אבל אחרי יומיים בשטח, זה כבר נראה לא טוב...את הבשר אני חייב כבר להעביר למקרר של מישהו אחרת זה הולך ישר לפח, והבירות אוי הבירות...לא מוייכיף...
טל.
לא קשור לתפרנות.
במפגש השנתי הקודם, ביקשת "סיבוב" על המקלחת, לא נורא,
השנה אתה תביא את הבירות, אני אדאג שהן יהיו (באמת!) קרות :-)
לא קשור לתפרנות.
+1
ליום הראשון צידנית עם קרח וליום השני ציידנית עם קרח שאותה סוגרים עם מסקנטייפ (או ניילון נצמד).
עד היום שנים שעושה את העבודה.
שתי הצידניות יחד תופסות מקום של מקרר וחצי ונכנס בהן הרבה, אבל הרבה יותר.
אה אתה גם לא צריך לדאוג לגיבוי למצבר, או לכל מיני אקססוריז שינתקו אותו כשלא ישאר בו מספיק חשמל ואז אתה גם עשוי לגלות שהדברים במקרר (איך כתב טל?) לא מוי כיף.
אלה שני הסנט שלי.
רואים שלא התנסת במקרר...
הקרח לא תופס מקום?
רואים שלא התנסת במקרר...
הקרח לא תופס מקום?
לא טוען שלא תופס, ניתן לפזר אותו..
וברור שלא מתווכח על העובדה שלא התנסתי עם מקרר... :cool:
גם לי יש צידנית שהיא cooler שמיתחברת לשקע מצית. היא לא מקרר אבל עלתה לי במבצע באייס 450 שח.
היא מחזיקה טמפרטורה של 20 מעלות פחות מטמפרטורת הסביבה.
לפני טיול אני שם קרחומים ובקבוק מים קפוא.
הבקבוק נשאר קפוא גם אחרי יומיים.
בשר לא יחזיק יותר מיומיים.
בירות גם בלי קרח הצידנית תקרר.
liontamer84
05-09-18, 08:31
רואים שלא התנסת במקרר...
הקרח לא תופס מקום?
ובידוד ומנוע של מקרר לא תופסים מקום?
תופס גם תופס ואפילו הרבה.
בשביל אותו נפח של דברים שאפשר לשים בצידנית (אחרי בקבוקי קרח וכל מיני אמצעי קירור)
במקרר בסה"כ זה תופס יותר מקום.
ועדיין... מקרר בעיניי במדינה שלנו זה בגדר חובה.
תספור, תספור...כנראה שאני עוד הייתי עדין!!
טל,
משהו נדפק לך בהגדרות גופן וצבע, אי אפשר לקרוא בטלפון מה כתבת..
תעשה חיפוש קצר ברשת, יש מקררים בטווח מחירים שציינתי.
+1
ליום הראשון צידנית עם קרח וליום השני ציידנית עם קרח שאותה סוגרים עם מסקנטייפ (או ניילון נצמד).
עד היום שנים שעושה את העבודה.
שתי הצידניות יחד תופסות מקום של מקרר וחצי ונכנס בהן הרבה, אבל הרבה יותר.
אה אתה גם לא צריך לדאוג לגיבוי למצבר, או לכל מיני אקססוריז שינתקו אותו כשלא ישאר בו מספיק חשמל ואז אתה גם עשוי לגלות שהדברים במקרר (איך כתב טל?) לא מוי כיף.
אלה שני הסנט שלי.
כל הקומבינות והרציונליזציה שהסברנו לעצמנו לפני המקרר..
+מה שאורי כתב..
ובידוד ומנוע של מקרר לא תופסים מקום?
תופס גם תופס ואפילו הרבה.
.
הבידוד של הצידניות אקסטרים, אלו שבאמת שומרות על קור יותר מיום וחצי, הוא בעובי זהה/קרוב מאד לעובי של בידוד מקרר.
המנוע תופס רבע מהנפח הכולל, אבל בקיזוז הקרח שאתה לא צריך להכניס לצידנית, הנפח התפעולי של המקרר לא נופל בהרבה כמו שאתה חושב.
טל,
משהו נדפק לך בהגדרות גופן וצבע, אי אפשר לקרוא בטלפון מה כתבת..
תעשה חיפוש קצר ברשת, יש מקררים בטווח מחירים שציינתי.שמתי קישור למקרר עם תג מחיר של יותר מ 6k...
מה שאומר שהחיסכון שניתן להשיג בסידור של משרדי פלוס ממיר יכול להגיע גם יותר מ 5k תלוי במקרר היעודי לרכב שקונים. קח כנקודת השוואה מקרר של 50 (מתעב את המספר הזה....) ליטר.
טל.
מצחיק אתה..
אם אני שם קישור למקרר זול יותר, אז חוסכים פחות?
רק אני התפרן פה?!
לי זה ברור מה הכיוון...
טל.חבר שלי עושה ניסוי כזה ולכן פתחתי את השירשור אני ממש לא נובוריש אבל דבר אחד כן למדתי - אנחנו לא יותר חכמים מכל העולם למרות שאנו חושבים כך . אם לא היתה הצדקה למחיר של המקררים אז לא היו רוכשים אותם , ואם התחליף של מקרר משרדי היה עובד ככ טוב אז כמעט כולם (בעולם) היו עם הסטאפ של מקרר וממיר
במבצע של אישטח מקרר עלה 3075 שח נכון זה 2400 שח יותר מאשר מקרר משרדי ואני מקווה שלא הוצאתי את ה2400 לחינם אבל בכל התחביב הזה בעצם כל הזמן משדרגים את הרכב בדברים שלא תמיד חייבים
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ביאכטות השתמשו במקררים עומדים
הבנתי שגם הם עוברים למקררים שוכבים בגלל נושא אמבט הקור.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מצחיק אתה..
אם אני שם קישור למקרר זול יותר, אז חוסכים פחות?אתה מוזמן לשים...מקרר שתואם בנפח למקרר המשרדי - רמז - לא פחות מ 50 (בהההה...) ליטר.
אחר כך נמצא את המספר המתאים.
לפי מה שראיתי לא פחות מ 3.5-4k הפרש. לא שווה לנסות??
כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה, אבל בשבילי זה מספיק טוב.
טל.
חבר שלי עושה ניסוי כזה ולכן פתחתי את השירשור אני ממש לא נובוריש אבל דבר אחד כן למדתי - אנחנו לא יותר חכמים מכל העולם למרות שאנו חושבים כך . אם לא היתה הצדקה למחיר של המקררים אז לא היו רוכשים אותם , ואם התחליף של מקרר משרדי היה עובד ככ טוב אז כמעט כולם (בעולם) היו עם הסטאפ של מקרר וממיר
במבצע של אישטח מקרר עלה 3075 שח נכון זה 2400 שח יותר מאשר מקרר משרדי ואני מקווה שלא הוצאתי את ה2400 לחינם אבל בכל התחביב הזה בעצם כל הזמן משדרגים את הרכב בדברים שלא תמיד חייבים
Sent from my SM-N920C using Tapatalkבפאלו תהנה יקירי!!! לא התכוונתי אליך אישית ואפילו לא שמתי לב מי פתח את השרשור...
פשוט שיתפתי את דעתי בנושא, וגם יש כאלה שהגיבו כאן, שביצעו זאת הלכה למעשה וזה עובד אצלם שנים בלי בעיות...וזה לא קשור לחכמת היהודים בארץ הקודש...אני די בטוח שגם גויים בחרו ללכת על זה עוד הרבה לפנינו...אני בכלל ממש לא חושב שאנחנו חכמים יותר מאף אחד אחר, ( יש לי דווקא הרבה סיבות טובות לחשוב ההיפך, אבל זה לדיון אחר...).
טל.
ביאכטות השתמשו במקררים עומדים
הבנתי שגם הם עוברים למקררים שוכבים בגלל נושא אמבט הקור.
Sent from my SM-G950F using Tapatalkיש פה כנראה איזשהו down side...אבל לדעתי לא משמעותי בעליל...(גם המקררים הביתיים שלנו הם עומדים, ולא הרגשתי בעיה עם זה ( אני יודע אני יודע, זמינות מקור האנרגיה לא זהה...בסדר...)
טל.
אני לא מכיר אף אחד, כולל כאלה עם רכב שטח משופר ומושקע בכל טוב, שלא יסכים עם הקביעה שמקרר הוא השיפור מספר 1 לרכב שטח.
חבר שלי עושה ניסוי כזה ולכן פתחתי את השירשור אני ממש לא נובוריש אבל דבר אחד כן למדתי - אנחנו לא יותר חכמים מכל העולם למרות שאנו חושבים כך . אם לא היתה הצדקה למחיר של המקררים אז לא היו רוכשים אותם , ואם התחליף של מקרר משרדי היה עובד ככ טוב אז כמעט כולם (בעולם) היו עם הסטאפ של מקרר וממיר
בד"כ אני הראשון להגיד כמוך, אנחנו לא יותר חכמים מאחרים....
אבל דווקא במקרה הזה יש כמה חריגים -
1- - פערי מחירים ועלות - אצלנו זו השקעה משמעותית, אצלם לא. לכן הסף של לחשוב בכיוון בכלל שונה.
2- אלתור. תבקש מגרמני או אמריקאי לשים מקרר משרדי ברכב, הוא אפילו לא יגיע לבעיות הטכניות, הם פשוט לא שם (זו בדיוק גם הסיבה לכמות סטרט-אפים).
3- בטיחות \ עיגול פינות - אנחנו מוכנים לעגל פינות ולקחת סיכונים איפה שהם לא.
4- גודל - מעט מאוד אנשים צריכים מקרר 50 ליטר לרכב. עבור רובנו, גודל כזה, זה מטרד עד בלתי אפשרי. לעומת זאת, תנסה למצוא מקרר משרדי של 30 ליטר, ותראה כמה המבחר בעייתי. יש פה אנשים (עם טנדר אני מנחש), שמוכנים "לסבול" גודל בלתי סביר, רק כדי לחסוך כסף על המקרר (ופה אנחנו שוב חוזרים לעלות הלא הגיונית בארץ).
אתה מוזמן אלי לבירה מצידנית עם קרח. תכיר אחד שלא חושב ככה.
(לבוזי)
אני לא מכיר אף אחד, כולל כאלה עם רכב שטח משופר ומושקע בכל טוב, שלא יסכים עם הקביעה שמקרר הוא השיפור מספר 1 לרכב שטח.שלום. שמי נמרוד. אנחנו לא מכירים.
אני חושב שצמיגי שטח מלא הם השיפור מס 1 לרכב שטח. מקרר נמצא איפשהו בהמשך הרשימה. עוד לא הגעתי אליו.
טעיתי בהגדרה, ולא אערוך עכשיו כי כבר הגבתם.
ככה זה שמגיבים תו"כ ריצה למקלחות של הילדים. מכל מקום, הנה ההגדרה המתוקנת:
אני לא מכיר אף בעל מקרר ברכב, כולל כאלה שרכב השטח שלהם משופר מכל טוב, שלא יסכים עם הקביעה שמקרר הוא השיפור מס 1 לרכב שטח.
יש כאן בעלי מקררים שיחלקו על זה?
. https://youtu.be/oVy9TlGvLIE
טעיתי בהגדרה, ולא אערוך עכשיו כי כבר הגבתם.
ככה זה שמגיבים תו"כ ריצה למקלחות של הילדים. מכל מקום, הנה ההגדרה המתוקנת:
אני לא מכיר אף בעל מקרר ברכב, כולל כאלה שרכב השטח שלהם משופר מכל טוב, שלא יסכים עם הקביעה שמקרר הוא השיפור מס 1 לרכב שטח.
יש כאן בעלי מקררים שיחלקו על זה?לא מצליח להבין מה זה קשור לדיון הזה.
הנקודה המרכזית בדיון היא לבחון את האפשרות להתקנת מקרר משרדי ברכב באמצעות ממיר מתח ביחס להתקנת מקרר רכב יעודי, כאשר השיקול העיקרי הוא הפרש גדול באופן מגוחך בעלויות.
לגבי שאלתך אם כבר שאלת... אז לא...מקרר לרכב אפילו לא יכול להיכנס תחת הגדרת שיפור לרכב. שאלתי כמה רכבי שטח אם הם מרגישים בשיפור הביצועים שלהם בשטח כאשר יש על סיפונם מקרר...כולם אמרו לי פה אחד "תפסיק לזיין את השכל, מעניין לנו את התחת המקרר שלך..." (סתם, לא באמת שאלתי...אבל הבנת את הכוונה...)
ובקיצור מקרר לרכב זה פינוק! לא שיפור!
ולאנשים מפונקים יש בעיה להפריד בין פינוקים ל...כל השאר...
טל.
שלום. שמי נמרוד. אנחנו לא מכירים.
אני חושב שצמיגי שטח מלא הם השיפור מס 1 לרכב שטח. מקרר נמצא איפשהו בהמשך הרשימה. עוד לא הגעתי אליו.הוא התכוון לרכב שחונה בשטח[emoji6]
אני כבר לא זוכר,
לרכס היה מקרר או צידניות?
andy.shaked
05-09-18, 21:23
תחזרו לחוף, אתם נסחפים
כן, אפשר להשתמש במקרר משרדי במקום מקרר לרכב, ויש כאלו שעשו זאת במשך שנים
הסיבות שלא עושים את זה הן, כי המקרר המשרדי לא מיועד לזה, המדחס לא בנוי לטלטולים,
ורוב האנשים לא אוהבים את הרעיון להיות בכלוב מתכת ולהעביר בו 220v, מה גם שההתקנה מצריכה יותר התעסקות גם במערכת החשמל וגם עם המקרר עצמו .
המקרר הוא לא שיפור של רכב שטח, אבל הוא הגורם נוחות מספר 1 בטיולים .
במחירים של היום כשאפשר להשיג מקרר סיני 35 ליטר ב2000₪ לדעתי גם אין הגיון בקומבינה כזאת
#המדען_המטורף
אתה מוזמן אלי לבירה מצידנית עם קרח. תכיר אחד שלא חושב ככה.
(לבוזי)תודה! אבל אל תטרח עם כל הקרח והסיפורים, אני אבוא אליך עם בירות קרות, המקרר אצלי עובד כל הזמן.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
לגבי שאלתך אם כבר שאלת... אז לא...מקרר לרכב אפילו לא יכול להיכנס תחת הגדרת שיפור לרכב. שאלתי כמה רכבי שטח אם הם מרגישים בשיפור הביצועים שלהם בשטח כאשר יש על סיפונם מקרר...כולם אמרו לי פה אחד "תפסיק לזיין את השכל, מעניין לנו את התחת המקרר שלך..." (סתם, לא באמת שאלתי...אבל הבנת את הכוונה...)
ובקיצור מקרר לרכב זה פינוק! לא שיפור!
ולאנשים מפונקים יש בעיה להפריד בין פינוקים ל...כל השאר...
טל.
גם אני דיברתי ככה בעשרים ומשהו שנים שנסעתי בשטח בלי מקרר ולכן, עם כל הכבוד הכן לדעתך, הפניתי את השאלה ישירות לבעלי מקררים.
ואגב... לך תשאל. אתה עשוי להיות מופתע מהתשובות.
עניינית לשאלה אם מקרר ייעודי לרכב או משרדי וממיר מתח.
בעולם הקרוואנים, שחלק ממנו משיק לעולם הג׳יפים, עולה הרבה פעמים שאלה דומה.
למה לקנות מקרר 12v בסביב 4000 ש"ח, כשאפשר לקנות מקרר ביתי רגיל ב 1000 וממיר מתח שגם ככה נדרש?
גם שם התשובה אינה חד משמעית, יש אסכולות שונות וטיעונים לכאן או לכאן.
אישית, בקרוואן שלי העדפתי מקרר 12v. בזמן שקניתי את המקרר, המערכת הסולארית של הקרוואן היתה מוגבלת, וכל המרה מיותרת היא בזבוז אנרגיה.
שנית, ממיר מתח פולט קרינה. כשגרים בקרוואן באופן קבוע, אולי זה מזיק ואולי לא.
שלישית, ממיר מתח טוב (סינוס טהור, הספק נורמלי) הוא מוצר יקר, בזמנו עלה דולר לוואט. אורך החיים של ממיר טוב הוא ככה וככה, הם לא חיים לנצח. ממיר מתח זול (לא סינוס טהור, סיני) גם מזיק למכשירי החשמל שהוא מזין, גם בעל אורך חיים לא ידוע וגם מסוכן - כבר ראיתי יותר מאחד שפשוט התלקחו בזמן עבודה בלי סיבה נראית לעין, לא קצר ולא עומס יתר.
סיבה רביעית, לא רציתי מתח של 230 וולט בקרוואן באופן קבוע. בטח לא בזמן שאני מתקלח או ישן. מ 12 וולט אי אפשר להתחשמל.
מצד שני, יש לא מעט אנשים שיש להם בקרוואן ממיר ומקרר ביתי, וטוענים שזה אחלה והכל בסדר. זה זול יותר בטווח הקצר בוודאות.
מחליפים ממיר מפעם לפעם (כמובן שבזמן שאין ממיר גם אין מקרר) וחיים עם זה.
לא בטוח שכל השיקולים לעיל רלוונטים לג׳יפ באותה מידה. מוזמנים להעזר בשיקולים הנ"ל ולהחליט.
אני כבר לא זוכר,
לרכס היה מקרר או צידניות?למיטב זכרוני הדהוי הוא התחיל עם צידניות, השקיע המון מאמץ ובסוף עבר למקרר.
אני כבר לא זוכר,
לרכס היה מקרר או צידניות?כנראה לא זה ולא זה, כי הוא גידל תרנגולות כדי לקחת לשטח תרנגולות חיות ללא צורך בקירור...
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
תחזרו לחוף, אתם נסחפים
כן, אפשר להשתמש במקרר משרדי במקום מקרר לרכב, ויש כאלו שעשו זאת במשך שנים
הסיבות שלא עושים את זה הן, כי המקרר המשרדי לא מיועד לזה, המדחס לא בנוי לטלטולים,
וואלה אחרי שקוראים את המשפט הקודם, המשפט הזה כבר לא נשמע יותר מידי משכנע..
וגם אם המדחס אחרי כמה שנים, קונה מקרר אחד אחר בעוד 400 שקל...עדיין שווה.
ורוב האנשים לא אוהבים את הרעיון להיות בכלוב מתכת ולהעביר בו 220v,
מה נראה לך יש ברכב היברידי/חשמלי??
מה גם שההתקנה מצריכה יותר התעסקות גם במערכת החשמל וגם עם המקרר עצמו .
לא בטוח...ובטח לא משמעותית יותר.
המקרר הוא לא שיפור של רכב שטח, אבל הוא הגורם נוחות מספר 1 בטיולים .
במחירים של היום כשאפשר להשיג מקרר סיני 35 ליטר ב2000₪ לדעתי גם אין הגיון בקומבינה כזאת
#המדען_המטורף
טל.
אתה מוזמן לשים...מקרר שתואם בנפח למקרר המשרדי - רמז - לא פחות מ 50 (בהההה...) ליטר.
https://www.kcamping.co.il/product/%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-12v-%D7%A4%D7%AA%D7%97-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F-br55c4
ויש זולים יותר.
לא בטוח שעוד 10ליטרים שווה את
ההפרש בעלות בין 45ל ובין 55.
עניינית לשאלה אם מקרר ייעודי לרכב או משרדי וממיר מתח.
בעולם הקרוואנים, שחלק ממנו משיק לעולם הג׳יפים, עולה הרבה פעמים שאלה דומה.
למה לקנות מקרר 12v בסביב 4000 ש"ח, כשאפשר לקנות מקרר ביתי רגיל ב 1000 וממיר מתח שגם ככה נדרש?
גם שם התשובה אינה חד משמעית, יש אסכולות שונות וטיעונים לכאן או לכאן.
אישית, בקרוואן שלי העדפתי מקרר 12v. בזמן שקניתי את המקרר, המערכת הסולארית של הקרוואן היתה מוגבלת, וכל המרה מיותרת היא בזבוז אנרגיה.
שנית, ממיר מתח פולט קרינה. כשגרים בקרוואן באופן קבוע, אולי זה מזיק ואולי לא.
שלישית, ממיר מתח טוב (סינוס טהור, הספק נורמלי) הוא מוצר יקר, בזמנו עלה דולר לוואט. אורך החיים של ממיר טוב הוא ככה וככה, הם לא חיים לנצח. ממיר מתח זול (לא סינוס טהור, סיני) גם מזיק למכשירי החשמל שהוא מזין, גם בעל אורך חיים לא ידוע וגם מסוכן - כבר ראיתי יותר מאחד שפשוט התלקחו בזמן עבודה בלי סיבה נראית לעין, לא קצר ולא עומס יתר.
סיבה רביעית, לא רציתי מתח של 230 וולט בקרוואן באופן קבוע. בטח לא בזמן שאני מתקלח או ישן. מ 12 וולט אי אפשר להתחשמל.
מצד שני, יש לא מעט אנשים שיש להם בקרוואן ממיר ומקרר ביתי, וטוענים שזה אחלה והכל בסדר. זה זול יותר בטווח הקצר בוודאות.
מחליפים ממיר מפעם לפעם (כמובן שבזמן שאין ממיר גם אין מקרר) וחיים עם זה.
לא בטוח שכל השיקולים לעיל רלוונטים לג׳יפ באותה מידה. מוזמנים להעזר בשיקולים הנ"ל ולהחליט.
Sent from my LG-H815 using Tapatalkברור שלמקרר יעודי יהיו יתרונות מסויימים על פני האפשרות השניה, פשוט מכיוון שהוא מתוכנן מראש למערכת הזאת...
השאלה היא אם בהפרש המחירים הזה, כדאי ואפשר לוותר על היתרונות האלה.
מבחינת בטיחות, קח בחשבון התקנה מקצועית ואיכותית וחיבור של הממיר בסמיכות למקרר ורק בשבילו. קו המתח המסוכן יהיה מזערי ולא יעבור ברכב.
לגבי סכנת ההתלקחות של הממיר, זה לא נכון גם לגבי מוצרי חשמל אחרים שקיימים ברכב? ואם זה נכון בפני עצמו אז למה להשתמש בו בכלל, עבור צרכנים שאינם מקרר, ואז אולי הטיעון הזה פחות רלוונטי לעניין המקרר בלבד??
מבחינת מחיר הממיר היום זה בוודאי לא דולר לוואט, כך שגם זה יורד.
אני דווקא כן חושב שמקרר יכול לשפר את איכות החיים בטיולים אבל לא בכל מחיר.
טל.
זה נשמע לי אחלה אופציה, בטח למי שמשתמש פעם ב...
עכשיו שאני חושב על זה אני אקנה (או אקח מהמשרד) מקרר קטן וממיר מתח.
במחיר הזה זה נחמד אפילו לקחת איתנו מידי פעם לקמפינגים, אנחנו בכל מקרה מטיילים עם סוואנה כך שמבחינת מקום אין בעיה
מה הפחד הגדול מלשים ממיר של 220v ברכב?
למה זה יותר מפחיד אתכם מלהוסיף למשל מערכת גז ברכב? (עוד 70 ליטר של גז דליק, בנוסף ל70 ליטר של הבנזין הדליק)
רכבים מודרנים מגיעים עם שקעי 220V מובנים, ואין עם זה בעיות מיוחדות.
כבעלים טרי יחסית של מקרר קניתי מקרר של mobicool 38 ליטר ב2100 שח עד הבית. אז נכון שברור לי שאשתמש בו אולי 20 יום בשנה. מצד שני בנעילה האחורית שלי שעלתה הרבה יותר מכפול אני משתמש אולי שעה בשנה.
אני באמת סגפן אבל מאז המקרר החשק לטייל באמת עלה. רק כי אין יותר את המיץ צידנית המבחיל.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
כבעלים טרי יחסית של מקרר קניתי מקרר של mobicool 38 ליטר ב2100 שח עד הבית. אז נכון שברור לי שאשתמש בו אולי 20 יום בשנה. מצד שני בנעילה האחורית שלי שעלתה הרבה יותר מכפול אני משתמש אולי שעה בשנה.
אני באמת סגפן אבל מאז המקרר החשק לטייל באמת עלה. רק כי אין יותר את המיץ צידנית המבחיל.
לא הייתי יכול להגיד את זה טוב יותר.
אבל רק עוד הערה קטנה, שבת אחת שהתכוונתם לטייל, תשארו בבית ותעשו משהו אחר \ תטפלו ברכב, רק החיסכון הזה, יש לכם חצי מההפרש.
בחרתם תחביב לא זול, אז לא מתבכיינים על סכום כזה, מה עוד, שזה ברוב המקרים לכל החיים.
אני נוסע בסמוראי פתוח עם מקרר מגירה שנרכש משומש 30 וקצת ליטר...לפני יותר משנתיים. החליף צידנית 66ליטר משהו משהו אקסטרים...
מאז לא חושב ולא מבזבז דקה על הכנות לטיול בלקרר/להקפיא בקבוקים או אפילו להכניס את המצרכים קרים.. אני תמיד חוזר עם מצרכים מטיול, שום דבר לא נזרק.
לא מוצרי חלב ובשר. לא מבזבז זמן או כסף על מיסטר אייס..
אני יכול לנמק שאצלי אפילו הרווחתי שטח אחסון על גבי המקרר שלא היה אפשרי על הצידנית בזכות התצורה של המגירה גם הכל נגיש.
שדרוג מס 1 שעשיתי לטיולים.. ארוכים כקצרים.. וקצת לא מסתדר לקרוא מפונק למי שנוסע בסמוראי פתוח למדבר.
עכשיו חושב על הפינוק הבא... חימום מים למקלחת (:
לא מתווכח על מקרר או צידנית לרגע. זאת תגובה שרלוונטית אך ורק למי שלא חפץ במקרר.
טיפ לגבי המיץ צידניות:
הקירור אצלי נעשה ע"י קרחומים (גדולים) ובקבוקי מים קפואים (מלאים שלושת-רבעי כמובן).
מעולם לא היה לי מיץ צידנית, ואת הבקבוקים הקפואים גם שותים ביום השני/שלישי.
מי שמתעקש על קרח (למילוי חוזר בטיול ארוך) יכול לפזר אותו בקופסאות lock&lock גדולות ואז גם כשהוא מפשיר הוא לא נוזל לשום מקום (והנה לכם קרחום מתחדש, שגם מספק מי שתיה קרים).
אני נוסע בסמוראי פתוח
שדרוג מס 1 שעשיתי לטיולים.. ארוכים כקצרים.. וקצת לא מסתדר לקרוא מפונק למי שנוסע בסמוראי פתוח למדבר.
עכשיו חושב על הפינוק הבא... חימום מים למקלחת (:
תעדכן אותנו כשתגיע לפינוק הזה
ברור שאעדכן.. אדאג גם לכתבה מסודרת.
אין לי ספק שמי שאין לו מקרר... יתרץ ויצדיק כמה שזה מיותר.. ואפשר בלי ופינוק וכו' וכו'... גם אני הייתי שם.
אבל בתכלס יש את הטיולים שלפני ויש את הטיולים של אחרי... וכל הזמן אתה אומר לעצמך איך לא עשיתי את זה קודם.
והנה לסקפטיים.. לפני מקרר ואחרי מקרר:
120966
120967
liontamer84
06-09-18, 11:49
ברור שאעדכן.. אדאג גם לכתבה מסודרת.
אין לי ספק שמי שאין לו מקרר... יתרץ ויצדיק כמה שזה מיותר.. ואפשר בלי ופינוק וכו' וכו'... גם אני הייתי שם.
אבל בתכלס יש את הטיולים שלפני ויש את הטיולים של אחרי... וכל הזמן אתה אומר לעצמך איך לא עשיתי את זה קודם.
והנה לסקפטיים.. לפני מקרר ואחרי מקרר:
120966
120967
כל פעם שאני מסתכל על הרמת דיגום של האוטו שלך, אני נדהם.
שאפו !
הכירה לא מפחידה אותך? פעם דלפה לי כזו באוטו והעפתי אותה.
תודה רבה!
לא חושש האמת מאחר ובסיום השימוש אני מקפיד להפוך את הבלון גז... מעולם לא דלפה לי.
זו סכנת נפשות להשאיר בלון מחובר.
אם אתה כבר מקפיד לנתק את הבלון, אז למה לאחסן אותו בתוך הרכב (עד כמה שיש פה משמעות "לתוך האוטו")?
אני הכנתי גומיה (מפנימית של רכב), בתוך הגלג הרזרבי (מתחת לכיסוי), לוקח לי שניה להסליק שם בלון גז או דלק.
כי אני לא דואג.
חצי מהתגובות פה לא רלוונטיות לדיון.
מקרר לשטח בעד או נגד לא זאת השאלה. תניחו שכל מי שמשתתף בדיון הוא בעד. עכשיו יש שתי אופציות: אופציה א' של הנובורישים המפונקים... שהיא קניה של מקרר יעודי לרכב באלפי שקלים... ואופציה ב' של התפרנים והחסכנים שהיא שימוש במקרר משרדי בשילוב עם ממיר מתח.
בשביל לטשטש את היתרון המובהק הכספי באפשרות השניה, להלן אופציה ב', התחילו להציג כאן כל מיני חלופות מאוד זולות יחסית למקררים לרכב. אבל משום מה כאשר שואלים אתכם בשרשורים דומים, בעלי המקררים היעודיים לרכב, מה הייתם ממליצים, תמיד ממליצים על המקררים הממותגים של הביוקר...בשרשור הזה כבר מצניעים אותם הרבה יותר כדי לא להבליט יותר את היתרון הכספי. ככה זה נראה לי...
קבוצה נוספת טוענת שבלאוו הכי, אנחנו מוציאים הון תועפות על התחביב הזה, אז מה זה עוד אלפי שקלים למדורה...וואלה, הדיון הזה לא רלוונטי כל כך לגבי אלה כנראה...אני לא יודע מה לגבי הרוב, אבל אני ממש שומר על תקציב הדוק בכל מה שקשור לתחביב הזה, ואני משער שההפרש בהוצאות שלי על התחביב, ביחס להוצאות על רכב, כל רכב, של האדם הממוצע, הוא קרוב לאפס...וכל הוצאה, שיפור או פינוק על הרכב נעשה במשורה...והרבה מחשבה איך לבצע את זה טוב! ובעלות הנמוכה ביותר האפשרית.
עבור אלא שהתקציב על התחביב הוא פתוח וגמיש, הדיון הזה מיותר. וכל טיעון שלכם נגד הוא מראש לא ממש רציני, כי אתם לא ממש שם. או ממש לא שם..
יש עוד קבוצה של אנשים, ממש לא מפונקים, ועם תקציב מוגבל, שבשלב מסויים די מאוחר באבולציה שלהם כג'יפאים, בחרו הפעם לתעדף ולהשקיע את מיטב כספם, ורכשו סופסוף את המקרר הנחשק...מזל טוב! תתחדשו ותהנו!
אבל למצער...גם בשבילכם הדיון הזה הוא כבר לא ממש רלוונטי, נכון? הרי אתם לא תמכרו עכשיו את המקרר ותעברו לאופציה ב'.
אז למי הדיון הזה בעצם כן רלוונטי??
ובכן, הדיון הזה רלוונטי רק עבור אלא שעונים על ההגדרה הנ"ל:
1.אין להם מקרר יעודי לרכב נכון לעכשיו!
2. מבינים והגיעו לשלב שהם כן מעוניינים לשדרג את עצמם במקרר לרכב.
3. בעלי תקציב מוגבל ביותר...(תפרנים בקיצור..)
4. לא מתביישים בסעיף 3...
אני עושה את הסלקציה הזו בעצם כדי להפוך את הדיון הזה למועיל למי שכן מעוניין ללכת על אופציה ב'!
וחברים, אני לא יודע אם שמתם לב אבל בכל השרשור הזה אין פה ממש מידע מועיל לגבי היישום של אופציה ב', כי לא ממש נתתם לה צ'אנס!! אז מה בעצם הועלתם למי שכן מעוניין ללכת על אופציה ב'? כלום!
אין כאן המלצות על ממירים, על מוליכים על סוגי חיבורים על תצורת ההתקנה ועוד ועוד ועוד...
זה מרגיש כאילו אלא שכן היו מעוניינים באופציה ב', מפחדים להיכנס לדיון שמא יחשבו כנחותים, כאנדרדוג, וכ...חסכנים...רחמנא ליצלן... אז בואו...אם יש לכם טיפים ותובנות בהתקנה שכזו, (ולא, לא משהו בסגנון "תקנה מקרר יעודי לרכב..."), תפאדל..אם לא, אז בסדר הבנו כבר...תרפו...
טל.
"אופציה ב" תופסת הרבה יותר מקום...
לא.
זה בגלל שממיר מתח זול, שעובד ברכב באופן קבוע (אפילו יומיים רצוף) הוא פצצת זמן בלי ניצרה. וממיר טוב עולה כמו מקרר. אז למה?
חצי מהתגובות פה לא רלוונטיות לדיון.
מקרר לשטח בעד או נגד לא זאת השאלה. תניחו שכל מי שמשתתף בדיון הוא בעד. עכשיו יש שתי אופציות: אופציה א' של הנובורישים המפונקים... שהיא קניה של מקרר יעודי לרכב באלפי שקלים... ואופציה ב' של התפרנים והחסכנים שהיא שימוש במקרר משרדי בשילוב עם ממיר מתח.
בשביל לטשטש את היתרון המובהק הכספי באפשרות השניה, להלן אופציה ב', התחילו להציג כאן כל מיני חלופות מאוד זולות יחסית למקררים לרכב. אבל משום מה כאשר שואלים אתכם בשרשורים דומים, בעלי המקררים היעודיים לרכב, מה הייתם ממליצים, תמיד ממליצים על המקררים הממותגים של הביוקר...בשרשור הזה כבר מצניעים אותם הרבה יותר כדי לא להבליט יותר את היתרון הכספי. ככה זה נראה לי...
קבוצה נוספת טוענת שבלאוו הכי, אנחנו מוציאים הון תועפות על התחביב הזה, אז מה זה עוד אלפי שקלים למדורה...וואלה, הדיון הזה לא רלוונטי כל כך לגבי אלה כנראה...אני לא יודע מה לגבי הרוב, אבל אני ממש שומר על תקציב הדוק בכל מה שקשור לתחביב הזה, ואני משער שההפרש בהוצאות שלי על התחביב, ביחס להוצאות על רכב, כל רכב, של האדם הממוצע, הוא קרוב לאפס...וכל הוצאה, שיפור או פינוק על הרכב נעשה במשורה...והרבה מחשבה איך לבצע את זה טוב! ובעלות הנמוכה ביותר האפשרית.
עבור אלא שהתקציב על התחביב הוא פתוח וגמיש, הדיון הזה מיותר. וכל טיעון שלכם נגד הוא מראש לא ממש רציני, כי אתם לא ממש שם. או ממש לא שם..
יש עוד קבוצה של אנשים, ממש לא מפונקים, ועם תקציב מוגבל, שבשלב מסויים די מאוחר באבולציה שלהם כג'יפאים, בחרו הפעם לתעדף ולהשקיע את מיטב כספם, ורכשו סופסוף את המקרר הנחשק...מזל טוב! תתחדשו ותהנו!
אבל למצער...גם בשבילכם הדיון הזה הוא כבר לא ממש רלוונטי, נכון? הרי אתם לא תמכרו עכשיו את המקרר ותעברו לאופציה ב'.
אז למי הדיון הזה בעצם כן רלוונטי??
ובכן, הדיון הזה רלוונטי רק עבור אלא שעונים על ההגדרה הנ"ל:
1.אין להם מקרר יעודי לרכב נכון לעכשיו!
2. מבינים והגיעו לשלב שהם כן מעוניינים לשדרג את עצמם במקרר לרכב.
3. בעלי תקציב מוגבל ביותר...(תפרנים בקיצור..)
4. לא מתביישים בסעיף 3...
אני עושה את הסלקציה הזו בעצם כדי להפוך את הדיון הזה למועיל למי שכן מעוניין ללכת על אופציה ב'!
וחברים, אני לא יודע אם שמתם לב אבל בכל השרשור הזה אין פה ממש מידע מועיל לגבי היישום של אופציה ב', כי לא ממש נתתם לה צ'אנס!! אז מה בעצם הועלתם למי שכן מעוניין ללכת על אופציה ב'? כלום!
אין כאן המלצות על ממירים, על מוליכים על סוגי חיבורים על תצורת ההתקנה ועוד ועוד ועוד...
זה מרגיש כאילו אלא שכן היו מעוניינים באופציה ב', מפחדים להיכנס לדיון שמא יחשבו כנחותים, כאנדרדוג, וכ...חסכנים...רחמנא ליצלן... אז בואו...אם יש לכם טיפים ותובנות בהתקנה שכזו, (ולא, לא משהו בסגנון "תקנה מקרר יעודי לרכב..."), תפאדל..אם לא, אז בסדר הבנו כבר...תרפו...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalkסופסוף
andy.shaked
06-09-18, 20:59
לצורך העניין ביצענו כבר את הניסוי הזה
להלן הדרך
פרסנו כבל רתכת (+) מהמצבר לתא מטען עובי awg 0/1 כמובן דרך פיוז
בתא המטען חיברנו ממיר מתח סיני פשוט 500w עם פיק של 1000w (הכל לפי "נתוני יצרן")
מקרר חובר ישירות לשקע של הממיר
הכל עבד, לא בדקנו צריכה והספק אלא רק היתכנות
המקרר עבד בלי בעיה מיוחדת
דגשים קטנים ששמו לב אליהם:
חייבים מנגנון נעילה לדלת אחרת הדלת נפתחת.
המדחס רוקד בנסיעה, קראנו איפשהו שמומלץ לשים מסביב למקרר חומר מוקצף מסביב אבל לא הגענו לזה.
וכמובן חייבים לשים אותו ברכב בעמידה ולא להשכיב אותו
#המדען_המטורף
להלן הדרך
המדחס רוקד בנסיעה, קראנו איפשהו שמומלץ לשים מסביב למקרר חומר מוקצף מסביב אבל לא הגענו לזה.
#המדען_המטורףלא הבנתי, למה רק בדקתם היתכנות ולא השתמשתם במקרר???
לא.
זה בגלל שממיר מתח זול, שעובד ברכב באופן קבוע (אפילו יומיים רצוף) הוא פצצת זמן בלי ניצרה. וממיר טוב עולה כמו מקרר. אז למה?
Sent from my LG-H815 using Tapatalkמה ההגדרה של ממיר מתח "טוב"
זה נכון לכל מקרר עם מדחס, גם הייעודיים לרכבים.
andy.shaked
06-09-18, 21:29
לא הבנתי, למה רק בדקתם היתכנות ולא השתמשתם במקרר???
Sent from my SM-N920C using Tapatalkכי לי כבר יש מקרר יעודי שקניתי ביד שניה , וחבר שלי תכנן להתקין אותו לקראת עונת הטיולים ולא הגיע לידי לביצוע
#המדען_המטורף
מה ההגדרה של ממיר מתח "טוב"
Sent from my SM-N920C using Tapatalkמיצרן נורמלי, עם מתח מיוצב, בנוי באופן איכותי ע"מ שלא יישרף לך ביד, רצוי מאוד סינוס טהור או לפחות modified wave.
יש גם סינים טובים.
"אופציה ב" תופסת הרבה יותר מקום...נמק...
זה נכון לכל מקרר עם מדחס, גם הייעודיים לרכבים.
הייעודיים מראש בנויים ״בשכיבה״, כלומר פתח עליון.
לקחת אחד כזה ולהעמיד אותו על הצד זה באמת חשיבה עקומה.
boaz avrahami
06-09-18, 21:48
יש לי מקרר משרדי קוביה במחסן כזה שעולה 400 שח ויש לי באוטו מקרר 45 ליטר ARB.
לפי ההגדרות של טל הדיון לא רלוונטי עבורי אבל אני חושב שלמרות שאת ההחלטה קיבלתי לפני שנים ואני כאילו מדבר מפוזיציה, יקרא המתלבט ויחליט אם דברי נוגעים אליו או לא.
המקרר המשרדי בעל נפח חיצוני של 150 לפחות מהמקרר לרכה ותכולתו השימושית להערכתי פחותה ממחצית מהמקרר לרכב.
גם צורת האיחסון בו אינה מוצלחת במיוחד כשנוסעים בשטח.
במידה ויש הפסקות הפעלה בלילה או הפשרות נניח של בשר קפוא המקרר המשרדי יזל באוטו ויגרום לסרחון...
היתרון המובהק של הקוביה הוא המחיר ולכן מי שמאוד מעוניין במקרר דל תקציב שיבושם לו.
בשולי הדברים כדאי לציין שהמקרר הוא נכס שניתן למכור ביום מן הימים ולקזז חלק מכובד מההשקעה
להלן הדרך
#המדען_המטורףכמה זמן הוא עבד? עשיתם אתו טיול אחד או שניים?
andy.shaked
06-09-18, 22:07
המקרר עבד כמה שעות, אבל לא הותקן קבע ברכב.
ולכן גם לא טייל עדיין
#המדען_המטורף
להלן הדרך
#המדען_המטורף
אני מתכוון ליישם את זה עם ממיר בהספק של לא פחות מ 1000W, אתה אומר שהצלחת אפילו להפעיל עם 500...מרשים.
מנגנון נעילה לדלת מאוד פשוט ונוח ב12 שקל...
[URL]. https://www.bitter.co.il/product/1329/%D7%A1%D7%92%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%96-2901.aspx/URL]
חומר מוקצף מסביב למדחס נשמע לי רעיון מעולה...דגש חשוב.
כנראה שנשים בעמידה...מה שטוב הוא שאני נוסע לבד ברכב ואין לי בעיה של מקום באוטו, (טראנו ארוך) אני חושב אולי להעמיד אותו על גבי פלטה עץ על המושב ליד הנהג או מקסימום מישהו יצטרף ואז למושב מאחור קשור עם רצועת הבטיחות (ואם לא מספיק אז נוסיף עוד קשירה).
andy.shaked
06-09-18, 22:48
כנראה שנשים בעמידה...מה שטוב הוא שאני נוסע לבד ברכב ואין לי בעיה של מקום באוטו, (טראנו ארוך) אני חושב אולי להעמיד אותו על גבי פלטה עץ על המושב ליד הנהג או מקסימום מישהו יצטרף ואז למושב מאחור קשור עם רצועת הבטיחות (ואם לא מספיק אז נוסיף עוד קשירה).
אנחנו גם בעלי טראנו ארוכות..
אני מאוד ממליץ לך למצוא דרך לאבטח את המקרר בתא המטען ולא בסביבת הנהג, גם שם יש חגורות בטיחות של כסאות 6-7 למרות אני לא חושב שזה רעיון טוב להשתמש בחגורות לזה.
אגב, בנושא המקרר בעמידה או שכיבה, קראתי באיזה פורום (כנראה אוסטרלי) אבל לא באמת זוכר, שיתכן וניתן להשכיב את המקרר בתנאי שמסובבים את המדחס שישב בתנוחה המקורית
#המדען_המטורף
אנחנו גם בעלי טראנו ארוכות..
אני מאוד ממליץ לך למצוא דרך לאבטח את המקרר בתא המטען ולא בסביבת הנהג, גם שם יש חגורות בטיחות של כסאות 6-7 למרות אני לא חושב שזה רעיון טוב להשתמש בחגורות לזה.
אגב, בנושא המקרר בעמידה או שכיבה, קראתי באיזה פורום (כנראה אוסטרלי) אבל לא באמת זוכר, שיתכן וניתן להשכיב את המקרר בתנאי שמסובבים את המדחס שישב בתנוחה המקורית
#המדען_המטורף
נשבע לך שהמחשבה הזאת גם עברה במוחי...לסובב את המדחס 90 מעלות...לא אמור להיות מסובך מידי...
לגבי אבטחת המקרר למושב, אמרתי אם הרצועה תהיה רופסת מידי, נקשור עם רצועה נוספת. הבעיה שאני לא רואה מקום בשבילו בתא המטען שלי.
נשבע לך שהמחשבה הזאת גם עברה במוחי...לסובב את המדחס 90 מעלות...לא אמור להיות מסובך מידי...
לגבי אבטחת המקרר למושב, אמרתי אם הרצועה תהיה רופסת מידי, נקשור עם רצועה נוספת. הבעיה שאני לא רואה מקום בשבילו בתא המטען שלי.
עכשיו נחזור לתחילת הדיון, לקטע של ההבדלים במנטליות בין ישראלים לארופאים ואמריקאים , הנה הגענו לנקודת הכשל באופי הישראלי, מאלתרים הכל, גם שהמקור יותר טוב ויותר זול.
וכמה יעלה לך "לסובב את המדחס ב 90 מעלות"????
בשביל לעשות את זה, צריך לחתוך את הצנרת גז, בבקשה -
סט כלים של טכנאי קרור (כולל משאבת וואקום).
בלון גז.
לפחות 2-3 שעות של בעל מקצוע (לחתוך ולהלחים הארכה של הצנרת, זה פשוט. הבעיה זה בכלל לבנות סט תושבות חדש למדחס).
המיקום היחסי בין המאייד (היחידה הפנימית ) לבין המעבה והמדחס בחוץ? את מודע שיש שמן במערכת? שבתיכנון המקורי מישהו חשב איך הוא חוזר \ נוזל חזרה למדחס?
רגליות חדשות למקרר, לאן ואיך מחברים? ומי אמר שהמבנה המכני בכלל בנוי לשכיבה.
הדלת, יש לך פתאום דלת ענקית !!! ברדיוס מפחיד.... בדקת שזה מסתדר.
תוסיף אבטחה לדלת.
עכשיו, במקרה הטוב, קיבלת איזה אלתור סביר -
תוסיף את הממיר, תוסיף מנגנון הגנה נגד פריקה של המצבר (מובנה במקררים לרכב), והופ...... עברת את הסכום שעול המקרר רכב חדש.
חברים יקרים, פעם, שמקרר עלה 4000 וצפונה, היה שווה לשקול, היום שחדש עולה פחות מ 3000 ועם קצת מאמץ סוגרים בסביבות ה 2000 (יש שניה?), כל השירשור הזה , לא מסתדר.
אני מסוגל להבין קרוואן (או כל מי) שלוקח מקרר משרדי איך שהוא, בעמידה, ושם לו ממיר 220, כל השאר הרעינות היצירתיים (להשכיב וכו') לא יחזיק מים ולא כלכלי (ותאמין לי שאני מבין משהו בתחום - לי ברכב יש מקרר שבניתי לבד, וגם זה רחוק מלהיות שיקול כלכלי).
דרך אגב, 1000W זה ממש לא בכיוון. לא צריכה להיות שום בעיה לממיר 500W (אמיתיים) לסחוב מקרר (ולא פחות חשוב , גם החוטים זריכים להיות בהתאם , ולא ל 1000W).
עוד סוגייה לעניין ההשכבה (תרתי משמע..),
פינוי החום של מקרר משרדי הוא אחורי, כלומר, ההשכבה חוסמת לו את חילוף האויר.
במקרר יעודי הפתחים בצד.
עכשיו נחזור לתחילת הדיון, לקטע של ההבדלים במנטליות בין ישראלים לארופאים ואמריקאים , הנה הגענו לנקודת הכשל באופי הישראלי, מאלתרים הכל, גם שהמקור יותר טוב ויותר זול.
וכמה יעלה לך "לסובב את המדחס ב 90 מעלות"????
בשביל לעשות את זה, צריך לחתוך את הצנרת גז, בבקשה -
סט כלים של טכנאי קרור (כולל משאבת וואקום).
בלון גז.
לפחות 2-3 שעות של בעל מקצוע (לחתוך ולהלחים הארכה של הצנרת, זה פשוט. הבעיה זה בכלל לבנות סט תושבות חדש למדחס).
המיקום היחסי בין המאייד (היחידה הפנימית ) לבין המעבה והמדחס בחוץ? את מודע שיש שמן במערכת? שבתיכנון המקורי מישהו חשב איך הוא חוזר \ נוזל חזרה למדחס?
רגליות חדשות למקרר, לאן ואיך מחברים? ומי אמר שהמבנה המכני בכלל בנוי לשכיבה.
הדלת, יש לך פתאום דלת ענקית !!! ברדיוס מפחיד.... בדקת שזה מסתדר.
תוסיף אבטחה לדלת.
עכשיו, במקרה הטוב, קיבלת איזה אלתור סביר -
תוסיף את הממיר, תוסיף מנגנון הגנה נגד פריקה של המצבר (מובנה במקררים לרכב), והופ...... עברת את הסכום שעול המקרר רכב חדש.
חברים יקרים, פעם, שמקרר עלה 4000 וצפונה, היה שווה לשקול, היום שחדש עולה פחות מ 3000 ועם קצת מאמץ סוגרים בסביבות ה 2000 (יש שניה?), כל השירשור הזה , לא מסתדר.
אני מסוגל להבין קרוואן (או כל מי) שלוקח מקרר משרדי איך שהוא, בעמידה, ושם לו ממיר 220, כל השאר הרעינות היצירתיים (להשכיב וכו') לא יחזיק מים ולא כלכלי (ותאמין לי שאני מבין משהו בתחום - לי ברכב יש מקרר שבניתי לבד, וגם זה רחוק מלהיות שיקול כלכלי).
דרך אגב, 1000W זה ממש לא בכיוון. לא צריכה להיות שום בעיה לממיר 500W (אמיתיים) לסחוב מקרר (ולא פחות חשוב , גם החוטים זריכים להיות בהתאם , ולא ל 1000W).
זיו, למה להתרגש מכל דבר...?
א.זה עלה כרעיון נחמד להשתעשע אתו..
ב. לא ממש מחייב לצורך המטרה, נכון? ובטח לא משהו שאני אערב בעל מקצוע ואשלם עליו, אז איך הגעת לחישוב הכספי הזה?
ג. אני דווקא חשבתי לנצל את גמישות הצנרת ובמידה ואפשר אז לסובב את המדחס מבלי לפתוח את המערכת.
ד. אני בכל מקרה מתכוון להתארגן על ציוד שירות למזגנים...מת לתפוס שליטה באזור הזה לצורך טיפול ברכב. הנקודה היחידה! אצלי שעדיין מאלצת אותי להיכנס למוסך (או סוג של...).
ה. היי, אם הכל יבוא מוכן יהיה לי ממש משעמם...אני מוכן ללכת על זה ולו רק בשביל ההתעסקות מסביב...
וחברים יקרים... מה?! נגמרו המקררים לרכב שעולים 4000 שקל?? ואפילו יותר??
יש גם יש, תלוי מה אתה קונה...ואני בטוח שכמו כל קניה שאתה מתכנן תקציב של 3000 שקל על המקרר, מהר מאוד הוא מתרחב ומתארך...כי גם 3000 שקל זה כסף, ואתה מפחד לקנות בכל מקום ואתה מעדיף משהו שכבר הוכיח את עצמו ושכבר התגלחו עליו = מותג...ואם כבר אז שיהיה אם אחריות ושירות ממקום טוב = חברה רצינית...ואז הגעת גם ל 3500 - 4000 שקל ויותר.
אתה מוזמן לעשות סקר בין כל רוכשי המקררים לרכב בשנתיים האחרונות, ולראות מה העלות הממוצעת. אני מנחש בין האלפיים לארבע, המספר הזה יהיה גבוה בסקאלה.
מנגנון הגנה נגד פריקה...(עדיין לא העגתי ל4000 שקל...):
. https://m.ebay.com/itm/DC-12V-Battery-Low-Voltage-Cut-off-Switch-On-Protection-Undervoltage-Controller/312209475247?epid=28018616039&hash=item48b12286af:g:QxkAAOSwhgFbX~iD
יום שישי נפלא!
טל.
טל,
למה טקסט בצבעים?
לא רואים כלום בטלפונים..
טל,
למה טקסט בצבעים?
לא רואים כלום בטלפונים..איזה טקסט? בגוף ההודעה או מה שבלינק?
איזה טקסט? בגוף ההודעה או מה שבלינק?
גוף ההודעה.
אתה עורך במחשב ומעתיק?
זה עולה בגופן אחר ובצבע שחור..
boaz avrahami
07-09-18, 09:38
טל אתה נותן תוקף מחודש לפתגם ״אין לי מספיק כסף לקנות בזול״
סתם תוהה... מה קורה בוורדית? מחמל? גם אז עוצרים רגע לסובב את המדחס.
ורגע, לא אמרת שבכלל אין לך מקום ברכב למקרר משרדי?!
יש לי הרגשה שלא סיפרו לטל שאוגוסט נגמר.
אני מציע משהו שונה.
נתמוך בטל למימוש מקרר משרדי בגודל מלא במושב הקדמי של הטראנו.
במקסימום, הוא יצליח, יהיה לו מקרר, ואז גם חייב לעשות כתבה טכנית לאתר.
במינימום,
עוד פוסט מרגש ליצירה מוטורית שבועית (טראנו+מקרר חגור על קרש במושב הקדמי, מה יכול להיות יותר משעשע מזה?
"אדוני השוטר, אתה לא מבין, זה חשיבה כלכלית, לא הסתובב לי כלום בראש לשים מקרר משרדי על קרש במושב הקדמי של האוטו"..
במחשבה שנייה,
טל, למען הדורות הבאים, אתה חייב לעשות כתבה גם אם זה לא מצליח.
אני לא יכול שלא להזכר שוב-ושוב בקרמבו מנסה לשכנע את האחראית מחסן שהתור שלו למקרר הגיע כבר.
- - - Updated - - -
יש גם יש, תלוי מה אתה קונה...ואני בטוח שכמו כל קניה שאתה מתכנן תקציב של 3000 שקל על המקרר, מהר מאוד הוא מתרחב ומתארך...כי גם 3000 שקל זה כסף, ואתה מפחד לקנות בכל מקום ואתה מעדיף משהו שכבר הוכיח את עצמו ושכבר התגלחו עליו = מותג
יש בארץ כמה מותגים סיניים בעלות סבירה בהחלט, שהוכיחו במבחן הזמן הן את המוצר והן את המשווק שלהם..
לפני כמה שנים קניתי ממישהו מקרר משומש מאוד (סביב 10 שנים להערכתי. גם המוכר לא היה יד ראשונה) לרכב ב 900 שקלים.
היה זקוק לתיקון קטן בעלות של כמה עשרות שקלים ועל הדרך למדתי משהו על אופן הפעולה ומערכת החשמל של המקרר.
הוא עובד עד היום.
בירה קרה, מישהו? [emoji482]
גוף ההודעה.
אתה עורך במחשב ומעתיק?
זה עולה בגופן אחר ובצבע שחור..עכשיו בסדר??
אני כותב מהנייד, לא קשור למחשב בכלל.
טל,
אף אחד לא מתרגש, ובוודאי לא מרעיון כזה ישן ולעוס (תבדוק פה באתר).
הנקודה נורא פשוטה, הדיון התחיל בגלל השיקול הכלכלי, ולכן נסיתי להראות לך שאין הגיון כלכלי וזה נראה כו "לחסוך בכל מחיר".
אם אתה רוצה לעשות את זה בשביל העניין והכרת החומר, זה כבר סיפור אחר לגמרי.
אני מציע לך לקרוא פה, דוגמה מצויינת לפרוייקט מקרר לא כלכלי, שנעשה רק בשביל הכייף :-) (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3744-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA)
אני אשמח לענות על כל שאלה שאני אוכל.
לגבי, שאר ההערות שלך -
הצינורות הם צינורות נחושת, דקים וקשיחים, עם גמישות אפסית. זה מתקפל וקורס לפני שבכלל תבין (חייבים לחתוך את הצינור, לפני שמנתקים את המדחס מהתושבת).
לגבי כלים - יש לי סט בסיסי, כולל שעונים וסט להלחמות.
אבל אתה יודע כמה עולה משאבת וואקום? אתה יודע כמה עולה בלון גז (11ק"ג, אבל אתה צריך פחות מחצי קילו)?
(דרך אגב, אם אתה כבר קונה בלון.... אז עבור פרוייקט אחד שניים, אפשר להסתדר בלי משאבה ופשוט "לשטוף" את המערכת עם הגז) .
בקיצור, עצמאות מוחלטת בתחום הזה, זה סיפור לא זול, ואני בספק אם יש לזה הצדקה (ואני גם את המזגנים בבית הרכבתי לבד, אבל יש לי מאיפה להשאיל ציוד).
עכשיו בסדר??
אני כותב מהנייד, לא קשור למחשב בכלל.
כן.
לפני כמה שנים קניתי ממישהו מקרר משומש מאוד (סביב 10 שנים להערכתי. גם המוכר לא היה יד ראשונה) לרכב ב 900 שקלים.
היה זקוק לתיקון קטן בעלות של כמה עשרות שקלים ועל הדרך למדתי משהו על אופן הפעולה ומערכת החשמל של המקרר.
הוא עובד עד היום.
בירה קרה, מישהו? [emoji482]
Sent from my LG-H815 using Tapatalkשתהיה לי בריא, מצאת משומש ב 900 כל הכבוד. אני ראיתי בקצת יותר...
. https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolo g%2Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft% 3D109320&share_tid=109320&share_fid=22239&share_type=t
. https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolo g%2Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft% 3D108510&share_tid=108510&share_fid=22239&share_type=t #39
אז אולי תדבר איתם בשבילי...??
טל.
טל,
אף אחד לא מתרגש, ובוודאי לא מרעיון כזה ישן ולעוס (תבדוק פה באתר).
הנקודה נורא פשוטה, הדיון התחיל בגלל השיקול הכלכלי, ולכן נסיתי להראות לך שאין הגיון כלכלי וזה נראה כו "לחסוך בכל מחיר".
אם אתה רוצה לעשות את זה בשביל העניין והכרת החומר, זה כבר סיפור אחר לגמרי.
אני מציע לך לקרוא פה, דוגמה מצויינת לפרוייקט מקרר לא כלכלי, שנעשה רק בשביל הכייף :-) (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3744-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA)
אני אשמח לענות על כל שאלה שאני אוכל.
לגבי, שאר ההערות שלך -
הצינורות הם צינורות נחושת, דקים וקשיחים, עם גמישות אפסית. זה מתקפל וקורס לפני שבכלל תבין (חייבים לחתוך את הצינור, לפני שמנתקים את המדחס מהתושבת).
לגבי כלים - יש לי סט בסיסי, כולל שעונים וסט להלחמות.
אבל אתה יודע כמה עולה משאבת וואקום? אתה יודע כמה עולה בלון גז (11ק"ג, אבל אתה צריך פחות מחצי קילו)?
(דרך אגב, אם אתה כבר קונה בלון.... אז עבור פרוייקט אחד שניים, אפשר להסתדר בלי משאבה ופשוט "לשטוף" את המערכת עם הגז) .
בקיצור, עצמאות מוחלטת בתחום הזה, זה סיפור לא זול, ואני בספק אם יש לזה הצדקה (ואני גם את המזגנים בבית הרכבתי לבד, אבל יש לי מאיפה להשאיל ציוד).
. https://www.supco.co.il/pl_product~R134AW050S~12~61.htm
OrionMotorTech 5FT AC Diagnostic Manifold Freon Gauge Set for R134A R12, R22, R502 Refrigerants, with Couplers and ACME Adapter https://www.amazon.com/dp/B019W5LIVS/ref=cm_sw_r_cp_apa_avNKBb735VTFG
עדיין, לאו דווקא קשור לעניין המקרר לרכב.
ושוב, השכבת המקרר ממש לא מחייבת.
מספיק רכישת הציוד בהודעה שלי כאן #20 ויש לי מקרר לאוטו בעלות סבירה שאני אהיה מוכן להשקיע עבור הפינוק הזה.
טל.
רק שם את זה פה ....:-)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/109484-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-31-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-waeco?p=809463&viewfull=1#post809463
זיו, למה להתרגש מכל דבר...?
א.זה עלה כרעיון נחמד להשתעשע אתו..
ב. לא ממש מחייב לצורך המטרה, נכון? ובטח לא משהו שאני אערב בעל מקצוע ואשלם עליו, אז איך הגעת לחישוב הכספי הזה?
ג. אני דווקא חשבתי לנצל את גמישות הצנרת ובמידה ואפשר אז לסובב את המדחס מבלי לפתוח את המערכת.
ד. אני בכל מקרה מתכוון להתארגן על ציוד שירות למזגנים...מת לתפוס שליטה באזור הזה לצורך טיפול ברכב. הנקודה היחידה! אצלי שעדיין מאלצת אותי להיכנס למוסך (או סוג של...).
ה. היי, אם הכל יבוא מוכן יהיה לי ממש משעמם...אני מוכן ללכת על זה ולו רק בשביל ההתעסקות מסביב...
יש גם יש, תלוי מה אתה קונה...ואני בטוח שכמו כל קניה שאתה מתכנן תקציב של 3000 שקל על המקרר, מהר מאוד הוא מתרחב ומתארך...כי גם 3000 שקל זה כסף, ואתה מפחד לקנות בכל מקום ואתה מעדיף משהו שכבר הוכיח את עצמו ושכבר התגלחו עליו = מותג...ואם כבר אז שיהיה אם אחריות ושירות ממקום טוב = חברה רצינית...ואז הגעת גם ל 3500 - 4000 שקל ויותר.
אתה מוזמן לעשות סקר בין כל רוכשי המקררים לרכב בשנתיים האחרונות, ולראות מה העלות הממוצעת. אני מנחש בין האלפיים לארבע, המספר הזה יהיה גבוה בסקאלה.
מנגנון הגנה נגד פריקה...(עדיין לא העגתי ל4000 שקל...):
. https://m.ebay.com/itm/DC-12V-Battery-Low-Voltage-Cut-off-Switch-On-Protection-Undervoltage-Controller/312209475247?epid=28018616039&hash=item48b12286af:g:QxkAAOSwhgFbX~iD
יום שישי נפלא!
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalkלא מצליח לפתוח את הקישור יש אפשרות למספר פריט באיביי או איך נקרא המוצר?
עדכון קל,
אתמול בצהריים נפגשנו לקפה בצהריים והחבר הביא בירות מהארון , הוא הדליק את המקרר לידי ושם את הבירות ב"מקפיא" - אם אפשר לקרוא לתא הזה ככה,
אחרי שעה וקצת הבירות היו ממש קרות וכל המקרר בכללי היה קר. הרכב היה כבוי
היה לי בקמפר (סוג של רכב שטח...) מקרר תרמואלקטרי. דרעק אבל מצנן משהו.. היוגורט קר וזה מה שחשוב.
פירקתי אותו כדי לבנות אותו מחדש עם רכיבים מודרניים. בינתיים התחלתי להשתמש בצידנית כמו שהיה בכל הג'יפים שהיו לי.
וואלה.... עוד לא הגעתי ללהחזיר את המקרר. גם לטיולים ארוכים. טוב לי ככה.
מקרר 12 וולט יעודי? הרבה יותר מדי כסף גם אם מחר בבוקר יש לי רכב שטח חדש וצריך לאבזר אותו. בסכום הזה קונים כננת. או זוג צמיגים. או ארבעה צמיגים... או לוקרייט. או נעילה נשלטת... הבנתם את הרעיון - יש דברים חשובים יותר לטעמי לעשות עם כמה אלפי שקלים פנויים בג'יפ.
לפני כמה שנים איתי הראה לי שבלנדרובר שלו יש מקרר. בהיותו מושבניק חסכן הרמתי גבה. הוא אז אמר שזה מקרר משרדי עם ממיר. זה היה לפני יותר מעשור וכבר אז הוא עבד כמה שנים.
אם לעונת הטיולים הקרובה אני אחליט להחזיר את המקרר לקמפר, לא רואה סיבה להשכיב כמה אלפים. האופציה של מקרר 220 וממיר דווקא נראית יותר הגיונית. ואת שאר האלפים שממילא אין לי זמינים - אפשר להשקיע בפחחות לחלון הקדמי ולנקודת חלודה בדלת ימין.
אז כתבתם הרבה מילים שמסבירות למה לא. אני רואה הרבה סיבות (רובן בצורה של שטרות לאה שקל) למה זה אחלה אילתור.
אסף.
אסף,
אני חושב שאתה מתעלם מהבעיה מס' אחד של מקרר משרדי - הגודל.
אולי בקמפר ניתן להכניס מקרר משרדי של 50+ ליטר (לפני שאני מאתגר אותך למצוא כזה במחיר סביר. המשרדיים הזולים, בד"כ גדולים יותר), אולי בטנדר זה אפשרי.....
אבל שתחליט ותסגור על הרכב הבא שלך, ולא משנה אם זה יהיה טוארג או איזה SUV יפני, נראה אותך מכניס שם מקרר משרדי:-(
ועל האינדינים הצפופים אני בכלל לא מדבר.
לדעתי, 50 ליטר+ זה גם בזבוז מקום וגם בזבוז אנרגיה רצחני. 30-40 זה הגודל האופטימלי לרובנו.
חוץ מזה, לגבי התרגיל בכלכלה שעשית, צמיגים הם רכיב מתכלה, מקרר, לכל החיים, כך שההשוואה קצת מטעה.
שלא נבין, מי שיכול לקחת מקרר, כמו שהוא, אני לא נגד (ואפילו הצעתי פשוט להחליף למדחס 12V), אבל ברגע שמתחילים עם כל הרעיונות של להשכיב ולסובב......
שנה טובה ומקוררת
אכן. בעיית הנפח היא הסיבה בגינה מראש בכל שנותי בשטח נשארתי עם צידניות. לא צריך איוורור לא חיווט לא כלום.... הנפח של הצידנית הוא הנפח של הצידנית.
אסף.
אני עוד מחכה שיבוא בעל מקרר ברכב ויגיד:
ואללה, בזבוז כסף. הייתי צריך לשים כננת. או נעילה.
כי עד שאין לך מקרר 12v כמו שצריך, זה אכן נראה כמו הוצאה מיותרת.
מהרגע שיש לך מקרר - אתה מדליק אותו אפילו בדרך לסופר הרחוק וחוזר עם מצרכים קרים.
מקרר משרדי עם ממיר זו אופציה. טובה או רעה? שכל אחד יחליט עבור עצמו.
פירטתי חלק מהשיקולים באחד מהפוסטים הקודמים. בואו נגיד שאם בדיוק המזכירות של המושב זרקה את המקרר המשרדי התקין, וחבר שידרג את הממיר הישן וחיפש למי לתרום אותו (ככה מושבניקים עובדים. שלא יספרו לכם סיפורים) - אז זו אחלה אופציה.
גילוי נאות: הח"מ מושבניק ברוחו והוויתו, גם אם לא בתעודת זהותו [emoji6]
אתה רואה.... הנה ההבדל. אני לא נוסע לסופר. או שאני הולך ברגל או שהסופר בא במשאית אלי.....
אסף.
לא מצליח לפתוח את הקישור יש אפשרות למספר פריט באיביי או איך נקרא המוצר?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk. https://m.ebay.com/itm/DC-12V-Battery-Low-Voltage-Cut-off-Switch-On-Protection-Undervoltage-Controller/312209475247?epid=28018616039
כנראה חלק מהקוראים המשתתפים בשרשור זה לא נכנסו לגלריה בקישור שצרף צביקה (Sportage) (תגובה #3 בשרשור זה) שנוסע בפאג'רו Q כבר כ-10 שנים עם מקרר משרדי וממיר.
לטובת השרשור הזה אני מצרף כאן את התמונות מהגלריה שלו לפי הסדר. אני חושב שיהיה ברור יותר מה הוא עשה וכיצד הוא נהנה ממקרר זול ברכב SUV יפני כל כך הרבה שנים.
הגלריה מתארת את שפצור המקרר המשרדי כדי שיתאים לטלטולי השטח, התקנת ממיר המתח, ו-"ברז" לשמירה על המצבר.
חלק ראשון (המשך בתגובות הבאות):
תל אביבים הם לא דוגמה לכלום. זה שאתם מצליחים לשרוד בכלל, נוגד את כל עקרונות האבולוציה.
אתה רואה.... הנה ההבדל. אני לא נוסע לסופר. או שאני הולך ברגל או שהסופר בא במשאית אלי.....
אסף.
גלריה של צביקה - חלק שני:
- - - Updated - - -
חלק שלישי של הגלריה:
- - - Updated - - -
גלריה חלק רביעי
121041
121042
121043
121044
121045
121046
121047
התמונות מתערבבות לאחר ההעלאה והאתר מחליט לקבץ את התגובות לתגובה אחת עם עריכות ובכך משבש עוד יותר את הסדר ...
אבל אני מקווה שעדיין ניתן להבין...
הנה תמונות נוספות:
לא מצליח לפתוח את הקישור יש אפשרות למספר פריט באיביי או איך נקרא המוצר?
. https://m.ebay.com/itm/DC-12V-Battery-Low-Voltage-Cut-off-Switch-On-Protection-Undervoltage-Controller/312209475247?epid=28018616039
. https://m.ebay.com/itm/DC-12V-Battery-Low-Voltage-Cut-off-Switch-On-Protection-Undervoltage-Controller/312209475247?epid=28018616039
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalkתודה רבה
זה 20 אמפר. מספיק למקרר?
אסף.
פרוייקט יפה מאוד. ההשקעה והירידה לפרטים ניכרות.
הייתי ממליץ למי שמעביר כבלים לאורך הרכב, להשחיל אותם בצינור שרשורי, להגנה מפני תנאים סביבתיים ונזק מכני כתוצאה מחיכוך.
boaz avrahami
09-09-18, 14:32
ארז, תספור כמה בקבוקי שתיה 1.5-2 ליטר נכנסים בקוביה הענקית הזו.
אולי רבע ממה שנכנס במקרר שלי באוטו שגם פיזית קטן יותר וגם עם פתיחה מלמעלה כך שהתכולה לא עורת טלטלה כמו במכונת כביסה.
יש לי קוביה במחסן. נפח פנימי מגוכך אבל זה באמת זול...
אסף ,
מקרר בגדלים האלו לא עובר את ה 70w, ולכן גם 10A זה עם רזרבה.
ארז,
המשפט הראשון שלך, 10 שנים והשקעה, אומר את הכל.
לפני 10 שנים, מקרר לרכב היתה הוצאה ענקית.
וזו הנקודה שאני מנסה להגיד פה לאורך כל הדיון .
אין בעיה טכנית, זה פשוט וזה טרוויאלי.
הבעיה שאתה נשאר עם פשרה שבמקרה הטוב עלתה כמעט כמו פתרון יעודי.
וזה פחות נח, ופחות בטיחותי.
מקרר 12 וולט יעודי? הרבה יותר מדי כסף גם אם מחר בבוקר יש לי רכב שטח חדש וצריך לאבזר אותו. בסכום הזה קונים כננת..
אני משתמש במקרר הרבה יותר מאשר בכננת.
למרות שיש קווי דמיון, גם המקרר משרת גם חברים..
אם אין כננת יש חברים שימשכו, אבל אם אין מקרר.. ?
המקרר הגיע אחרי הנעילות ואחרי הצמיגים ואחרי הקפיצים ואחרי הרבה דברים, אבל הגיע ועושה הבדל מוחשי באיכות חיים.
בסוף,
לא רואה מישהו שהתחיל להשתמש במקרר וחזר לצידנית.
כל המקטרגים בינתיים לא נסעו עם מקרר.
מה שהיה לך אסף, זה דראק.
מקרר טרמואלקטרי זה ״פיקציה של השמאל״ כמו שעירא אומר.
קולמן אקסטרים עם קרחום עושה עבודה טובה יותר כי היא מבודדת טוב יותר.
אני בהחלט מוצא שימוש גם לצידנית, אבל המקרר תמיד ראשון והצידנית היא האקסטרה אם צריך.
אכן. בעיית הנפח היא הסיבה בגינה מראש בכל שנותי בשטח נשארתי עם צידניות. לא צריך איוורור לא חיווט לא כלום.... הנפח של הצידנית הוא הנפח של הצידנית.
אסף.
יש לי גם צידנית קולמן אקסטרים 50ל.
נפח חיצוני זהה כמעט למקרר 45ל, הבדל של 2-3סמ במימדים.
תוריד את הנפח היעיל שנתפס עם קרח בצידנית ואתה עם אותו נפח מעשי.
andy.shaked
09-09-18, 15:00
ארז, תספור כמה בקבוקי שתיה 1.5-2 ליטר נכנסים בקוביה הענקית הזו.
אולי רבע ממה שנכנס במקרר שלי באוטו שגם פיזית קטן יותר וגם עם פתיחה מלמעלה כך שהתכולה לא עורת טלטלה כמו במכונת כביסה.
יש לי קוביה במחסן. נפח פנימי מגוכך אבל זה באמת זול...אצלי ב waeco cf50 נכנסים בערך 9 בקבוקים בעמידה, אבל בשכיבה נכנסים 12-14 תלוי בבקבוק
#המדען_המטורף
אני משתמש במקרר הרבה יותר מאשר בכננת.
למרות שיש קווי דמיון, גם המקרר משרת גם חברים..
אם אין כננת יש חברים שימשכו, אבל אם אין מקרר.. ?
המקרר הגיע אחרי הנעילות ואחרי הצמיגים ואחרי הקפיצים ואחרי הרבה דברים, אבל הגיע ועושה הבדל מוחשי באיכות חיים.
בסוף,
מה שהיה לך אסף, זה דראק.
מקרר טרמואלקטרי זה ״פיקציה של השמאל״ כמו שעירא אומר.
קולמן אקסטרים עם קרחום עושה עבודה טובה יותר כי היא מבודדת טוב יותר.
אני בהחלט מוצא שימוש גם לצידנית, אבל המקרר תמיד ראשון והצידנית היא האקסטרה אם צריך.שוב, עניין של תקציב. עובדה שהשקעת קודם על כננת.
אני עדיין טוען שמקרר זה מותרות. מעולה שיש בנמצא, אפשר להסתדר בלי.
צמיגים צריך כל הזמן, בולמים קפיצים גם מתעייפים ומתבלים, תקלות, נזקים, רשיונות, טסטים...ומה לא...זה לא רק המקרר וזהו...
זה קצת כמו להתווכח למה חייב בית עם גינה...נכון זה נוח, זה איכות חיים, מי שהתרגל, לעולם לא יוותר על גינה...חרטא!!! למי שיש כסף מיותר להוציא אלפי שקלים על מקרר לרכב (שישמש אותו פעמיים בשנה בערך...) שיהנה...אבל להתחיל לספר לי סיפורים שזה מאסט וחלק מהתחביב והתחביב הזה יקר מהלשות...תשכחו מזה. קודם כל זה תחביב, ובהיותו כזה, שום דבר הוא לא מחייב. שנית, אני משקיע מספיק על להחזיק את הרכב ולתחזק אותו.
שידרוגים בעיני זה קודם כל כאלה שישפרו את יכולות הרכב בשטח, הישרדותו בשטח והעלאת אמינותו בשטח, ולא חסר מה...
אז מקרר נשאר הרחק הרחק מאחור...אחרי הכננת...שלא תהיה לי כנראה...
אז אם אני יכול להביא מקרר בכמה שקלים פחות, ולהגיע לאותה תוצאה, זה מה שאני יעשה..וזה לא מעניין אותי, שהוא כנראה יהיה פחות קלאסי, פחות נוח, פחות בקבוק או שניים...נו באמת...העיקר שיהיה לי משהו שיחזיק כמה סטייקים, בקבוק שתיה וכמה בירות בקירור למשך יותר מיומיים באוטו, תודה רבה!! לא צריך יותר!
זמן להתעסק עם ההתקנה ומיני התאמות, עוד אפשר לארגן, ואם אני נהנה מזה עוד יותר טוב...אבל לשרוף אלפי שקלים על גולם שישכב לי באוטו בשביל פעם ב...ממש לא!
ומר בוזי...אני מסכים שאין מה להשוות מקרר לצידנית. בטח אחרי יומיים בשטח....אבל תגיד לי מה ההבדל בין בירה קרה, (ותפסיק כל פעם להזכיר בירה קרה, זה גורם לי לקחת עוד בירה מהמקרר....בסוף לא יישארו לי בירות לטיול מחר...), שקוררה במקרר לרכב עם מדחס 12V, לבירה שאני יוציא מהמקרר שעובד על 220V עם ממיר??? זה הדיון. לא יש מקרר אין מקרר.
בברכת חג שמח ושנה טובה,
טל.
בסוף,
אני.
לפני עשור מכרתי רכב מאובזר קומפלט כולל מקרר וואקו די חדש.
בגלל אילוצי מקום של 7 מקומות ויתרתי על רכישת מקרר עד היום כי אין לי כוח לפרוק ולהעמיס אותו כל טיול.
כרגע בטיולים כשצריך משתמש בצידניות של kanga box שמחזיקות קרח די יפה.
אין ספק שמקרר זה עולם אחר, פינוק אמיתי מכל הסיבות שצויינו כאן, עכשיו כשיש לי אופציה לשים מקרר קבוע ברכב שמיועד רק לטיולים אז למה לא, והמחשבה בכיוון של המקרר 2 תאים של עידן איש שטח.
ההבדל הוא שאם ממיר ב200 שקל נשרף אז הבירה חמה...
חג שמח!
קח עוד בירה [emoji482]
יאללה טל,
אנחנו כולנו מחכים לפרוייקט שלך ולמסקנות.
שוב, עניין של תקציב. עובדה שהשקעת קודם על כננת.
זה היה לפני 20 שנה כמעט, מקרר עלה הון קטן,
שיא הקולינריה בטיולים שלנו היה אולי פוייקה/סטייק בלילה הראשון, והשאר מנה-חמה-בנוסח איטלקי עם מונוסודיום גלוטמט כרכיב עיקרי, אולי שדרוג עם קצת יין.
גם צידנית לא תמיד לקחנו כי לא היה בשביל מה..
לעומת זאת, כננת הייתה חלק מהטיול.
מאז,
הכננת הפכה לסוג של תעודת ביטוח והאוכל למשהו הרבה יותר חשוב.
אני עדיין טוען שמקרר זה מותרות. מעולה שיש בנמצא, אפשר להסתדר בלי. מסכים שאפשר להסתדר בלי, אבל עם הרבה יותר נוח.
אז אם אני יכול להביא מקרר בכמה שקלים פחות, ולהגיע לאותה תוצאה,
לא תגיע לאותה התוצאה, אבל תהיה במקום טוב יותר מאשר צידנית מבחינת הקירור, לא בטוח בכלל לגבי הנפח היעיל.
אם זה רק ״כמה שקלים פחות״ ומה שמעניין אותך זה האתגר, ניחא, אז התעסוקה היא היעד.
לא תחסוך באמת כי התוצאה לא דומה באמת.
אם זה הפרש גדול באמת בעלות, אז תרוויח משהו בדרגת ביניים מתחת ליכולת קירור אמיתית של מקרר שטח ויותר טוב מצידנית, וזה הרבה.
טל,
במקום לקשקש (כולנו) כל כך ההרבה, בבקשה, הנה אני שם לך חלופה -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/109484-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-31-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-waeco
עכשיו בא ותשים הצעה נגדית, בא ותראה לנו מה אתה מציע לעשות וכמה זה יעלה לך.
לא קשור לתפרנות.
אופס... תראה מה מצאתי..... (כתב את זה איזה נ. מלר אחד)
121056
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%93%D7 %A8%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%AA
או ביידיש, "אוטר גזוקט".
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%93%D7 %A8%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%AA
או ביידיש, "אוטר גזוקט".
"היוצרים נהנים מחירות דרמטית הודות למוסכמת השעיית הספק, וזאת בתנאי שיהיו עקביים, יצייתו לחוקי המציאות הפנימית ביצירה ויעניקו לנמענים תמורה ראויה, בדרך כלל בדמות חוויה רגשית כלשהי" (ההדגשה שלי - PW)
????!
תסלחו לי רגע, בתור מישהו שאין לו אפילו גיפ, אבל אם אתם מביאים את כל הנוחות של הבית איתכם, אז איפה החוויה?
זה כמו לקחת כיסאות נוחים לים. שב על החול כמו בנאדם אמיתי.
או שתשב בבית על כיסא.
andy.shaked
13-09-18, 05:52
תסלחו לי רגע, בתור מישהו שאין לו אפילו גיפ, אבל אם אתם מביאים את כל הנוחות של הבית איתכם, אז איפה החוויה?
זה כמו לקחת כיסאות נוחים לים. שב על החול כמו בנאדם אמיתי.
או שתשב בבית על כיסא.בשביל מה לך כל הנוחות של בית מודרני, למה אתה לא גר במערה, צד דובים ומבעיר אש מזרדים?
הקדמה מאפשרת שיפורים שונים, מי שרוצה מאמץ אותם
#המדען_המטורף
מקלחת אחרי יום ארוך בשטח זה לא פינוק.. גם לא בירה קרה... וגם לא שינה טובה... זה צורך מבחינתי.
ובעיקר כי סיימנו עם הצבא לפני שנים..
כל הכבוד! אני בישלתי איזה כמה אלפי ליטרים של בירה אבל עדיין לא מסוגל להגדיר את זה כ"צורך" לשתות אחת בסוף יום טיול או עבודה קשה.
121097
אני סובל מעיוותים אחרת.. (;
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.