צפייה בגרסה מלאה : עזרה לגבי חיסום מוט הברגה
טוב חברים,
אין לי ניסיון בחיסום ..
אני רוצה לחסם מוט הברגה עבה ואז להרקיב עליו
גלגל גדול
השאלה שלי אם לאחר החיסום זה יהיה יותר חזק שהמוט
לא יתפרק לי אגב זה אמור להחזיק מישקל של גג 20
קילו ויכול להיות שקצת פחות
אשמח לעזרה
נועם
חסרים נתונים כמו קוטר ואיזה הברגה.
אני לא בטוח שההברגה תהיה שמישה אחרי החיסום
Sent from my iPhone using Tapatalk
נועם,
אין אפשרות לחסם מוט הברגה מחנות חומרי בניין.
תאר מה אתה הולך לבנות, יעזרו לך.
תקנה בורג מתאים. אי אפשר לחסם וגם אם היה אפשר, היה עולה לך פי עשר ויותר מאשר בורג מתאים.
תקנה בורג מתאים. אי אפשר לחסם וגם אם היה אפשר, היה עולה לך פי עשר ויותר מאשר בורג מתאים.
מיכה זה לעגלה
אני אלך לחנות ואראה מה ניתן לעשות
לעגלה לא משתמשים בבורג אלא בציר
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לעגלה מקובל להשתמש במוט טרנסמיציה בתור ציר.
אסף.
כל האופציות על השולחן ברגע המתאים אני יעשה
מה שצריך תודה על העזרה
חבר'ה, מי שאינו מבין עדיף של יכתוב ייעוץ לא נכון.
מוטות הברגה תיקניים לפי תקן DIN/ISO ניתן לרכוש כאשר הם אחרי טיפול תרמי כלומר חיסום והרפייה מקבוצות חוזק 8.8 וגם 10.
אם מדובר על צירים אז ניתן לרכוש גם ציר מחוסם ואפילו מושחז במידות מתאימות או קרובות למידה הרצוייה במקרה הגרוע ביותר חורטים למידה הרצוייה בעזרת סכין יהלום או ווידיה.
אני אשמח להפניה למקום שמחזיק מוטות הברגה מחוסמים.
כי אם אשאל את השאלה הזאת בחנות אספקה טכנית הקרובה, יצחקו לי בפנים.
צור קשר עם חברת 'סקופ' ושאל אותם מי מחזיק במלאי את הסחורה שלהם.
בקישור המצורף ניתן לראות את המידות הקיימות אצלם במלאי מקבוצת חוזק 8.8. כול מוטות ההברגה מקבוצת חוזק 8.8 ומעלה הם מחוסמים.
https://www.scope.co.il/catalogue/group/141/nameblock/Fully-Threaded-Rod
http://www.shivrug.co.il/?CategoryID=245
חבר'ה, מי שאינו מבין עדיף של יכתוב ייעוץ לא נכון.
מוטות הברגה תיקניים לפי תקן DIN/ISO ניתן לרכוש כאשר הם אחרי טיפול תרמי כלומר חיסום והרפייה מקבוצות חוזק 8.8 וגם 10.
אם מדובר על צירים אז ניתן לרכוש גם ציר מחוסם ואפילו מושחז במידות מתאימות או קרובות למידה הרצוייה במקרה הגרוע ביותר חורטים למידה הרצוייה בעזרת סכין יהלום או ווידיה.
1.מרוח הדברים שאמר פות"ש היית צריך להבין שהוא לא יודע מה צריך כדי לבנות עגלה, ומוט הברגה מחוסם בטוח שלא.
2.בכל שנותיי בתעשיה לא הכרתי מוטות הברגה מחוסמים אלא כאלו העשויים מפלדה, מושחרים, הנושאים בעומסים הרבה יותר גבוהים
ממוט הברגה בחנות לח"ב, ובעיקר עמידים לשחיקה.
3.כשמציגים טבלה של דרגות "חוזק" זה לא אומר לי כלום אם המוט מחוסם הייתי רוצה לדעת לאיזה דרגת קושי ׁׁ(רוקוול, ברינל, ויקרס....... משהו)
4.כעיקרון, מוטות וברגים מחוסמים מוקשים רק בשכבה החיצונית שלהם (עשירית , שתיים לכל היותר) איך אתה ממליץ לחרוט מוט כזה
להסיר את השכבה הקשה ואז להשתמש בו כבמחוסם?
5.מצא לי סכין יהלום לחריטה, ארוץ לקנות עכשיו.
2.בכל שנותיי בתעשיה לא הכרתי מוטות הברגה מחוסמים אלא כאלו העשויים מפלדה, מושחרים, הנושאים בעומסים הרבה יותר גבוהים
ממוט הברגה בחנות לח"ב, ובעיקר עמידים לשחיקה.
זה שלא הכרת זה לא אומר שלא קיימים מוטות הברגה מחוסמים.
מספר השנים אינו מדד לידע.
3.כשמציגים טבלה של דרגות "חוזק" זה לא אומר לי כלום אם המוט מחוסם הייתי רוצה לדעת לאיזה דרגת קושי ׁׁ(רוקוול, ברינל, ויקרס....... משהו).
יש דברים שאנשי מכירות, מסגרים חרטים וגם כרסמים לא יודעים ולכן לפעמים צריך ללמוד ולא ישר לצעוק !
ישנם טבלאות ותקנים אשר מפרטים את הקושי, חוזק למשיכה וסוג הפלדה שממנה מיוצר הבורג והאם הבורג עבר טיפול תרמי.
קבוצות החוזק או דרגות החוזק בדרך כלל מוטבעים על החלק העליון של הבורג לדוגמא: 8.8 או 10.9 וכדומה.
בטבלה המצורפת תוכל לראות שברגים מקבוצת חוזק 8.8 מחוסמים וגם עברו הרפיה כפי שכבר כתבתי קודם לכן.
4.כעיקרון, מוטות וברגים מחוסמים מוקשים רק בשכבה החיצונית שלהם (עשירית , שתיים לכל היותר) איך אתה ממליץ לחרוט מוט כזה
להסיר את השכבה הקשה ואז להשתמש בו כבמחוסם?
ממש לא נכון. קשיחים סטנדרטים שזה הרוב הנמכר בארץ הם מחוסמים לכול העומק ולא ברגים שעברו צמנטציה קרי הקשייה חיצונית לקושי גבוה ולעומק מסויים.
הכותב הינו הנדסאי מכונות אשר עוסק בתכנון מכני ככה שאם אתה רוצה לשאול שאלות אתה מוזמן.
הכותב הינו הנדסאי מכונות אשר עוסק בתכנון מכני ככה שאם אתה רוצה לשאול שאלות אתה מוזמן.
הם שואלים על מוטות הברגה.
אתה עונה על ברגים סטנדרטים
Sent from my iPhone using Tapatalk
מכניקה,
דברנו על מוטות הברגה ולא על ברגים ועדיין...
הברגים אינם מחוסמים אלא מוקשים מעצם השימוש בפלדות איכותיות ומעצם תהליך ייצורם(כבישה בקור)
חיסום לפלדות פחמן מתבצע בטמפ' של בערך 1100 מעלות לקבלת מבנה אוסטניט, ומקוררות במהירות במים או שמן
למבנה מרטנזיט. בדוק בסעיף 4 בתחתית הטבלה וראה שהטמפ' לא מגיעה אפילו למחצית הערך.
קשיות Rc 44 , הערך הגבוה ביותר שראיתי, אינה נחשבת חיסום. חיסום מתחיל בערך מדרגת קושי Rc 50 והשאיפה היא לחסם רק מעטפת, וטכנולוגיית חימום באינדוקציה תומכת בזה. מקדח H.S.S קודח בורג כזה ללא שום בעיה.
רק כלי חיתוך הניתנים להשחזה כמו סכינים ומקדחי H.S.S מחוסמים לכל העומק בצורה אחדה ככל שניתן ולכן הם גם שבירים מאוד,
וזו הסיבה שאין שום הגיון בלחסם קשיחים ובטח שלא לכל העומק.
מקשיח הייתי מצפה שיהיה קשה במעטפת כדי שלא יישחק בקלות, ומאידך יהיה גמיש מספיק כדי שלא יישבר.
בדוק שוב את כל ההנחות שלך ותראה שאחת מהן בטעות יסודה.
זוהר.
הפוסט שפתחתי כבר לא רלוונטי כבר .. כי כבר קניתי מוט 16 מ''מ ועשיתי חורים מישני צדדים וגם שני שייבות וגם את החלק הזה דמוי סיכה וגם חברתי את הגלגלים יצא 10 ..וחבל שיש פה לא מאט חברים שהנאה שלהם זה ללעוג לחבר פרום בכל אופן אני כבר המעתי פעילות באתר בגלל אותם החברים שהיעד שלהם זה ללעוג ...
יונימוג אדום
25-09-18, 11:19
מוטות הברגה , צירים מוקשים או כל מיני מתכות לא סטנדרטיות ניתן למצוא אצל סגלוביץ' בר''ח הרצל ת''א ( מול מ''ס 100 ) .
סקופ בעצמם מוכרים ליחידים דרכו .
אילן
מכניקה,
דברנו על מוטות הברגה ולא על ברגים ועדיין...
הברגים אינם מחוסמים אלא מוקשים מעצם השימוש בפלדות איכותיות ומעצם תהליך ייצורם(כבישה בקור)
חיסום לפלדות פחמן מתבצע בטמפ' של בערך 1100 מעלות לקבלת מבנה אוסטניט, ומקוררות במהירות במים או שמן
למבנה מרטנזיט. בדוק בסעיף 4 בתחתית הטבלה וראה שהטמפ' לא מגיעה אפילו למחצית הערך.
קשיות Rc 44 , הערך הגבוה ביותר שראיתי, אינה נחשבת חיסום. חיסום מתחיל בערך מדרגת קושי Rc 50 והשאיפה היא לחסם רק מעטפת, וטכנולוגיית חימום באינדוקציה תומכת בזה. מקדח H.S.S קודח בורג כזה ללא שום בעיה.
רק כלי חיתוך הניתנים להשחזה כמו סכינים ומקדחי H.S.S מחוסמים לכל העומק בצורה אחדה ככל שניתן ולכן הם גם שבירים מאוד,
וזו הסיבה שאין שום הגיון בלחסם קשיחים ובטח שלא לכל העומק.
מקשיח הייתי מצפה שיהיה קשה במעטפת כדי שלא יישחק בקלות, ומאידך יהיה גמיש מספיק כדי שלא יישבר.
בדוק שוב את כל ההנחות שלך ותראה שאחת מהן בטעות יסודה.
זוהר.
זה לא בדיוק התחום שלי אבל:
1. למיטב הבנתי ההתיחסות לתכונות מכאניות (ותהליך הייצור) של מוטות הברגה וברגים זהה.
2. בטבלה של סקופ כתוב במפורש שהמוצרים מחוסמים ומורפים (quenched and tempered).
3. חיסום של פלדות פחמן יכול להתבצע כבר מטמפרטורה של 725 מעלות צלזיוס. סעיף 4 מתייחס לטמפרטורת ההרפיה (tempering) ו 425 זו בהחלט טמפרטורת הרפיה מכובדת.
4. חיסום הוא תהליך לא תוצאה. ניתן לחסם פלדה ועדיין להישאר עם קושי יחסית נמוך, לדוגמה- אביזרי צנרת מחוסמים ומורפים מגיעים לקושי של כ-22 RC. להבנתי זה נעשה כדי להעלות חוזק ועדיין לשמור על קושי נמוך יחסית.
אם יש שאלות אוכל לפרט יותר..
דוד
הפוסט שפתחתי כבר לא רלוונטי כבר .. כי כבר קניתי מוט 16 מ''מ ועשיתי חורים מישני צדדים וגם שני שייבות וגם את החלק הזה דמוי סיכה וגם חברתי את הגלגלים יצא 10 ..וחבל שיש פה לא מאט חברים שהנאה שלהם זה ללעוג לחבר פרום בכל אופן אני כבר המעתי פעילות באתר בגלל אותם החברים שהיעד שלהם זה ללעוג ...אל תיקח קשה כל מה שכותבים ... ובטח אם לא כתבו לך אלא למישהו אחר כמו במקרה הזה.
שתף - מהיכן המוט? ואיזה בדיוק? אולי תמונה או שתיים - יעזרו לגולשים אחרים בעתיד..
אסף.
מוטות הברגה , צירים מוקשים או כל מיני מתכות לא סטנדרטיות ניתן למצוא אצל סגלוביץ' בר''ח הרצל ת''א ( מול מ''ס 100 ) .
סקופ בעצמם מוכרים ליחידים דרכו .
אילן
תודה, רבה. זה המידע המועיל שחיפשתי.
(גם שאר הידע שנשפך כאן מעניין, אז תמשיכו לריב. אנחנו מרויחים מזה).
זה לא בדיוק התחום שלי אבל:
1. למיטב הבנתי ההתיחסות לתכונות מכאניות (ותהליך הייצור) של מוטות הברגה וברגים זהה.
2. בטבלה של סקופ כתוב במפורש שהמוצרים מחוסמים ומורפים (quenched and tempered).
3. חיסום של פלדות פחמן יכול להתבצע כבר מטמפרטורה של 725 מעלות צלזיוס. סעיף 4 מתייחס לטמפרטורת ההרפיה (tempering) ו 425 זו בהחלט טמפרטורת הרפיה מכובדת.
4. חיסום הוא תהליך לא תוצאה. ניתן לחסם פלדה ועדיין להישאר עם קושי יחסית נמוך, לדוגמה- אביזרי צנרת מחוסמים ומורפים מגיעים לקושי של כ-22 RC. להבנתי זה נעשה כדי להעלות חוזק ועדיין לשמור על קושי נמוך יחסית.
אם יש שאלות אוכל לפרט יותר..
דוד
טיפולים טרמים במתכות בכלל ובפלדות וסגסוגות בפרט, נעשים ע"מ להקנות למוצר תכונות המתאימות לנו,
השונות מתכונות חומר האם וזה לא רק קשיות.
קשיות מוגדרת ככושר החומר להתנגד לחדירת גוף אחר לתוכו, והיא נמדדת ב-3 שיטות עיקריות,רוקוול, ברינל וויקרס.
quenched and tempered מגדיר את תהליך הייצור. כבישה חמה, בטמפ' של בערך 850 מעלות ולאחר מכן הרפיית מאמצים.
תהליך זה גורם להקשיית חומר האם אבל בהחלט לא לחיסום. (בתגובה המקורית שנמחקה היה רשום כבישה בחום)
חיסום הוא תהליך המביא את החומר לקשיות המירבית הניתנת להשגה ממנו, בתהליך שתיארתי בקצרה קודם, ובחומר האם של הברגים
ניתן להגיע לערכי Rc גבוהים יותר.
לכן גם הברגים וגם אביזרי צנרת, נראים לי שייכים יותר לקבוצת שיפור תכונות המוצר, כפי שרשמתי במשפט הפותח של פוסט זה.
זםישר
טיפולים טרמים במתכות בכלל ובפלדות וסגסוגות בפרט, נעשים ע"מ להקנות למוצר תכונות המתאימות לנו,
השונות מתכונות חומר האם וזה לא רק קשיות.
קשיות מוגדרת ככושר החומר להתנגד לחדירת גוף אחר לתוכו, והיא נמדדת ב-3 שיטות עיקריות,רוקוול, ברינל וויקרס.
quenched and tempered מגדיר את תהליך הייצור. כבישה חמה, בטמפ' של בערך 850 מעלות ולאחר מכן הרפיית מאמצים.
תהליך זה גורם להקשיית חומר האם אבל בהחלט לא לחיסום. (בתגובה המקורית שנמחקה היה רשום כבישה בחום)
חיסום הוא תהליך המביא את החומר לקשיות המירבית הניתנת להשגה ממנו, בתהליך שתיארתי בקצרה קודם, ובחומר האם של הברגים
ניתן להגיע לערכי Rc גבוהים יותר.
לכן גם הברגים וגם אביזרי צנרת, נראים לי שייכים יותר לקבוצת שיפור תכונות המוצר, כפי שרשמתי במשפט הפותח של פוסט זה.
זםישר
זוהר,
ברשותך נעבור למונחים אחידים:
quenching- חיסום
tempering- הרפיה
forging- חישול
stress relief- שחרור מאמצים.
אם אני מבין אותך נכון, בכבישה חמה אתה מתכוון לחישול- תהליך תרמו-מכאני שמטרתו שינוי גיאומטרי של חלק. שינוי במיקרומבנה ומכאן שינוי בתכונות המכאניות מתרחש כ"תוצר לוואי" של התהליך.
ה"יצרן" כותב שהברגים מחוסמים ומורפים וככל הנראה זהו מצבם.
לגבי ערך הקושיות הנמוך יחסית- כפי שכתבת יפה, טיפולים תרמיים נועדו כדי להקנות למוצר את התכונות שאנו צריכים, ובברגים הדרישות הם כנראה קושי כזה, חוזק למתיחה כזה, התארכות כזאת וכ"ו.
בחיסום כדאי להבחין בין שני מושגים:
hardness- זהו הקושי המתקבל לאחר התהליך ומי שאחראי אליו (בעיקר) זהו אחוז הפחמן הקיים בפלדה (וזאת בהנחה שהחומר קורר ממצב של 100% אוסטניט בקצב קירור שנותן בסופו 100% מרטנזיט- אם מעניין אותך תקרא על דיאגרמת CCC).
hardenability- כמה "קל" לחסם חומר מסויים (אוסטניט יהפוך למרטנזיט גם בקצבי קירור נמוכים- יש פלדות שמתחסמות בקירור באויר) מי שאחרי לתהליך אלו מסגסגים, בעיקר כרום, מוליבדינום וונדיום. זאת הסיבה שניתן לחסם 4340 גם בעוביים גדולים.
בהנחה של חיסום אופטימלי (100% אוזטניט הופך ל-100% מרטנזיט)- ככל שאחוז הפחמן גבוה יותר ככה הפלדה תהיה קשה יותר.
סיבה:
פלדה בטמפ' החדר נמצאת במבנה BCC.
פלדה במצב אוסטניט (725 מעלות ומעלה) נמצאת במצב FCC.
מעבר בין המבנים נעשה בדיפוזיה, תהליך שלוקח זמן.
כאשר מקררים מהר פלדה במבנה FCC האטומים מנסים לחזור למבנה שיווי המשקל (BCC) אבל לא מספיקים ונתקעים במצב ביניים שנקרא BCT (body centered tetragonal. במבנה הזה המרחק הבין אטומי אינו מרחק של שיווי משקל ובעטיו נוצרים מאמצים (מתיחה ולחיצה) בין האטומים שברמת המאקרו מופיעים כקשיות גבוהה.
לרוב השימושים (גם לברגים מן הסתם), מרטנזיט אינה פאזה רצויה- היא פריכה וחסינותה לשבר נמוכה.
לכן, לאחר תהליך החיסום מגיע כמעט תמיד תהליך ההרפיה- חימום החומר לטמפרטורה שבה האטומים יכולים לנוע (=דיפוזיה) אבל מתחת לטמפרטורה שבה החומר הופך שוב לאוסטינט והחזקה בטמפרטורה הזאת עד לקבלת המיקרומבנה הרצוי (מרטנזיט מורפה, פריט(ferrite) מסוגים שונים פרליט, ביניט וכו').
ככה שבהנחה שהחומר הגיע לאחר החיסום לקושיו המירבי- נגיד 55RC, ע"י ההרפיה ניתן (ואפילו חובה ברוב השימושים) להוריד את הקשיות ואת החוזק למתיחה (התכונות האלו הולכות ביחד), להעלות את ההתארכות לשבר, לשפר את החסינות לשבר וכ"ו. להביא את החומר כך שיתאים לשימושים שלהם הוא מיועד.
רוב המידע שהבאתי כאן נמצא ב- ASM metals handbook Vol. 4
דוד
ככל שאני יודע.. היצרן כותב את זה אבל מתכוון בדרך כלל לחומר הגלם עצמו שעובר טיפול תרמי כדי לשמור על יציבות של התכונות לאחר העיבוד שלו לצורת חומר הגלם למשל משיכה בקור - תהליך נפוץ לייצור מוטות. אותו חומר גלם מוגדר בתקן לפי החוזק הנדרש ואז הולך לייצור הברגים.
ברגים באופן ספציפי כמעט תמיד עוברים תהליך חישול של הגוף ועיבוד פלסטי להברגה עצמה. התקנים דורשים תהליך ייצור מסויים. חלק חשוב בחישול קר או חצי חם או איך שקוראים לזה היצרנים השונים הוא הקשיית מעוותים על פני השטח המעובד מה שנותן ערכי קשיות ידועים מראש - ומי שיקרא את התקנים יגלה שכיוון שקל יותר למדוד קשיות מאשר חוזק, התקן של הבורג נותן גם ערך קשיות לבדיקה.
אבל כיוון שאני לא מטלורג יכול להיות שאני לא מדייק ואם מישהו יכול לדייק יותר מתוך היכרות עמוקה יותר עם הנושא - אשמח.
אגב בדיקות.... אם תרצו אני אספר לכם על כמעט כל מפיצי הברגים המוכרים בישראל, על הברגים שלהם שאני בודק במעבדה באופן יומיומי ולא עוברים את הבדיקות באחוזים גבוהים מדי. אני אמליץ גם לכל מי שרוכש ברגים מהספקים הרגילים בארץ להסתכל טוב על האותיות הקטנות בתעודת ההתאמה, ואצל חלקם לפחות לא כתוב שהם מתחייבים על החומר, החוזק, או התאמת הציפוי לתקן. תהליך ציפוי לא תקני לא רק משנה את מקדם החיכוך אלא גם מחליש את הבורג באחוזים ניכרים. באותן תעודות מתחייבים רק על הגאומטריה והמראה. בספקולציה פרועה אני אעריך שגם כשנופלת קונסטרוקציה והורגת מישהו גם החוקרים לא תמיד מגיעים לבדיקת האותיות הקטנות בתעודת ההתאמה של ספק הברגים שחיברו אותה כי מי בכלל חושב שזה יכול להיות... אני כן בודק ותכלס כבר כמעט לא נשארו לי ספקים לקנות מהם..... (יש צדיקים אבל זה בדיון אחר)
אבל הברנש בכלל שאל על ציר לעגלה....
אסף.
דוד,
תודה על הבאת המידע. מי כמוך יודע מורכבותו של נושא זה שממלא ספרים אין ספור ושאנו נוגעים רק באפס קצהו.
החזרת אותי שנות דור ויותר לאחור. נשארו רק שביבי מידע ומעט מושגים.
בכל מקרה, מה שרשמת תומך בדבריי.
לפעמים כדי להקנות תכונות מסויימות למוצר אנו חייבים לעבור דרך פאזות אוסטניט-מרטנזיט, וכמובן לבצע הרפיה.
אלא שבברגים המדוברים מבצעים הרפיה עמוקה -"טמפ' מכובדת" כלשונך, מה שמוריד את הקשיות והפריכות כדי לקבל תכונות נוספות
המתאימות לקשיחים מסוג זה.
במילים אחרות: אחרי שינוי במבנה הגבישי , את הבורג המחוסם מרככים שוב, כדי שיתאים למשימות אליהם נועד.
וכאן בעצם התחיל הויכוח - מחוסם או לא מחוסם?
בפן הטכנולוגי: הברגים האלו ניתנים מצד אחד לעיבוד שבבי בקלות יחסית עם כלי חיתוך H.S.S.
מאידך ניתן לחסמם וליצור מהם כלי עבודה כמו משרטים ומדגשים.
עשיתי את הדברים האלו עשרות פעמים לכן השימוש במונח "מחוסם" קצת צורם לי.
.......................
אלקטרואופטיקה הוא תחום עיסוקי הנוכחי, ולפעמים אני לא מבין מה אני עושה פה בכלל - הוציאו אותי מכאן!:mad:
זוהר.
ככל שאני יודע.. היצרן כותב את זה אבל מתכוון בדרך כלל לחומר הגלם עצמו שעובר טיפול תרמי כדי לשמור על יציבות של התכונות לאחר העיבוד שלו לצורת חומר הגלם למשל משיכה בקור - תהליך נפוץ לייצור מוטות. אותו חומר גלם מוגדר בתקן לפי החוזק הנדרש ואז הולך לייצור הברגים.
ברגים באופן ספציפי כמעט תמיד עוברים תהליך חישול של הגוף ועיבוד פלסטי להברגה עצמה. התקנים דורשים תהליך ייצור מסויים. חלק חשוב בחישול קר או חצי חם או איך שקוראים לזה היצרנים השונים הוא הקשיית מעוותים על פני השטח המעובד מה שנותן ערכי קשיות ידועים מראש - ומי שיקרא את התקנים יגלה שכיוון שקל יותר למדוד קשיות מאשר חוזק, התקן של הבורג נותן גם ערך קשיות לבדיקה.
אבל כיוון שאני לא מטלורג יכול להיות שאני לא מדייק ואם מישהו יכול לדייק יותר מתוך היכרות עמוקה יותר עם הנושא - אשמח.
אגב בדיקות.... אם תרצו אני אספר לכם על כמעט כל מפיצי הברגים המוכרים בישראל, על הברגים שלהם שאני בודק במעבדה באופן יומיומי ולא עוברים את הבדיקות באחוזים גבוהים מדי. אני אמליץ גם לכל מי שרוכש ברגים מהספקים הרגילים בארץ להסתכל טוב על האותיות הקטנות בתעודת ההתאמה, ואצל חלקם לפחות לא כתוב שהם מתחייבים על החומר, החוזק, או התאמת הציפוי לתקן. תהליך ציפוי לא תקני לא רק משנה את מקדם החיכוך אלא גם מחליש את הבורג באחוזים ניכרים. באותן תעודות מתחייבים רק על הגאומטריה והמראה. בספקולציה פרועה אני אעריך שגם כשנופלת קונסטרוקציה והורגת מישהו גם החוקרים לא תמיד מגיעים לבדיקת האותיות הקטנות בתעודת ההתאמה של ספק הברגים שחיברו אותה כי מי בכלל חושב שזה יכול להיות... אני כן בודק ותכלס כבר כמעט לא נשארו לי ספקים לקנות מהם..... (יש צדיקים אבל זה בדיון אחר)
אבל הברנש בכלל שאל על ציר לעגלה....
אסף.
לגבי אופן ייצור ברגים ראה סרטון מצורף:
https://www.youtube.com/watch?v=3kxcw08p_oY
שים לב שהם מבצעים בסוף התהליך חיסום והרפיה.
לדעתי זה יותר הגיוני מאשר להסתמך על הקשיית מעוותים, ואסביר:
למיטב זכרוני, רמת הקושי המתקבלת מהקשיית מעוותים פרופורציונלית לדרגת העיבוד בקור (דפורמציה פלסטית בקור).
בייצור הבורג שנראה בסרטון יש אזורים בעלי דרגת עיבוד שונה מאד (ראש, אזור התבריג וקצה הבורג)- מכאן שיש שוני גדול מאד בתכונות המכאניות של שלושת האזורים הללו. לא נראה לי סביר לקבל תכונות כל כך שונות במוצר אחד. יותר הגיוני לבצע בסוף התהליך טיפול תרמי ש"מאפס" את היסטוריית המיקרומבנהשל הפלדה (שהתפתחה בעקבות הפעילות המכאנית והתרמית בכל שלב בייצור) ויוצר מוצר בעל מיקרומבנה אחיד ומכאן גם תכונות מכאניות אחידות לפי הצורך.
לגבי תקינה, תקן ייצור הברגים היחידי שיצא לי לעבוד איתו הוא ASTM A193, עבדתי עם ברגים (מוטות הברגה) מדרג B7, שבערך מקבילים ל-8.8.
גם בתקן הזה (בפסקה 6) יש דרישה לבצע חיסום והרפיה בסוף התהליך. ראה קובץ מצורף.
גם בתעודת האיכות של הברגים שעבדתי איתם מוצהר ע"י היצרן שהברגים עברו חיסום והרפיה. ראה קובץ מצורף.
בקיצור... יש ברגים (ומוטות הברגה) מחוסמים. זה אפילו כנראה מאד נפוץ..
לגבי החלשת החומר ע"י תהליך הציפוי, אם אתה מתכוון לגלוון חם זה די הגיוני. החזקה של פלדה מחוסמת בכ-500 מעלות צלזיוס ימשיך את תהליך ההרפיה ויחליש את החומר.
דוד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.